Dodaj do ulubionych

Zarzuty za zamurowanie bezdomnego

12.10.05, 14:58
Budowniczy postąpili pochopnie, ale z drugiej strony nie można ich winić za
coś czego w tej sytuacji nie zrobili (na szczęście) - jeśli bezdomny nie doznał
uszczerbku na zdrowiu, powinni zapewnić mu tymczasowe miejsce zamieszkania,
bądź umiescic w Ośrodku dla bezdomnych z zapewnieniem wyżywienia na pewien
okres - wsadzanie ludzi do więzienia nie nakarmi tego biedaka.
Obserwuj wątek
    • marcinwasiak [...] 12.10.05, 14:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • andrzy Nu too yakk??? 12.10.05, 15:05
      Oni go po prostu nie zauważyli;

wyjscie.bo.pl
      obraza.bo.pl
      wiersz.bo.pl
      future.bo.pl
      mecz.bo.pl
      • jola_dywity A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 18:19
        Przez 16 lat nędzy i horroru za samobójców już 100 tyś,za bezdomnych głodnych
        oszukanych przez ten wasz system złodziejstw i korupcji?
        • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 18:38
          Jolu, błagam, siedź w tej swojej pipidówie, trzymaj kciuki za Andżeja (moze mu
          dadza marszałka na odczepne, sam sie przecież skompromituje), i nie pieprz tu
          głupot. Tym bardziej, że wyrażasz się tak, że właściwie nie wiadomo o co ci
          chodzi. Jakby złośliwość i chęć zaistnienia intelektualnego (trudne słowo...)
          wycięła co drugie słowo z tego co chciałaś powiedzieć. Więc proszę, napisz
          jasno co masz, i komu konkretnie do zarzucenia, albo odłącz klawiaturę od
          komputera i zostań przy myszce. przynajmniej nie będzie Cię kusić, aby samemu
          coś napisać.

...co za baba...
          • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 18:57
            Prosty człowieku,erudycja i ty to dwa zbiory bez punktów stycznych.Szermowanie
            moejscem zamieszkania,urodzenia itp. to argument impos animi.Zaistnienie
            zwłaszcza na kanwie nonkonformizmu w dobie, dominacji plutokratycznego systemu
            rodem z Sparty w stosunku do ludzi ułomnych i starych.Zajrzyj do historii bo twa
            wielkomiejska wiedza ,nie posiada zapewne tego przedziału.To przywilej humanisty.
            • borrus Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:14
              Mam zaszyt przedstawić - E. vel jola_dywity- pierwsza dama prawa UJ, najmilsza,
              najmądrzejsza i najładniejsza ze wszystkich krakowskich prawniczek...

nie rozumiem tylko dlaczego nie została posłem......
              • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:24
                Nie żartuj...?! Krakowska prawniczka ?? To w takim razie cieszę się jeszcze
                bardziej, że premiera nie mamy z Krakowa, jeśli prawnicy z Krakowa prezentują
                taki poziom jak niedoszła (dzięki ci Niebiosa!) pani poseł Jola... To by się
                dopiero działo... No ale teraz mniej mnie też dziwi poziom polskiego prawa,
                które nawet do zawieszenia w kiblu się nie nadaje, bo papier z Dziennika Ustaw
                jest śliski... UJ chyba musi mieć dramatyczne problemy z pieniedzmmi, skoro
                takich głąbów w swoje ramiona przyjmuje...
              • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:28
                To przedstaw w sposób komunikatywny,imperatyw kategoryczny i obowiązkowy tego
                biedaka i zaściankowca E.Kanta.Bo szanowny adwersarz nmnie zapewne z powodów w/w
                wad nie uzna za godnego interlokutora.
                • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:29
                  To tak nazywal sie ten biedak co go zamurowali wredni kapitalisci??
                • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:37
                  Hehehehehhe!!! Jesteś niesamowita ! Co ty mi tu teraz Kantem sobie gębę
                  wycierasz ? Co ty pieprzysz ? Co E.Kant (ho! ho!, "zaściankowiec" wg Ciebie,
                  tak ?) do bezdomnego zamurowanego przez idiotów i ignorantów ? Ale spoko, brnij
                  dalej, niezły ubaw mam... :)
                  • zbyszekputko [...] 12.10.05, 19:40
            • maheda Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:16
              Za to Ty (zwracając się do rozmówcy, piszemy to słowo wielką literą) nie
              wypowiadaj się na tematy, na które nie masz pojęcia, a które wymagają wiedzy z
              poziomu szkoły podstawowej.
              Otóż - _zbiory_ mogą mieć co najwyżej część wspólną.
              _Punkty styczne_ natomiast mogą mieć na przykład figury geometryczne, krzywe...
              • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:30
                Geometra po lobotomi jesteś?
                • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:34
                  Humaniontko przed sterylizacja jestes?
                  Pragne nie wierzyc, ze Twoje wypowiedzi to nie zart...
                  Prosze - utwierdz mnie w tym przekonaniu.
                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:41
                    Niestety, prawda jest okrutna (patrz: Beger, Lepper, Hojarska, Łyżwiński ...).
                    Jola NIE ŻĄRTUJE ! ONA TAK MYŚLI !
                    Ja też własnym oczom i uszom 4 lata temu nie wierzyłem. Kur...a jaki naiwny
                    byłem, sądząc że tacy ludzie nabiorą ogłady wśrod ludzi na poziomie. Ale gdzie
                    tam, to też "beton", tylko że innego rodzaju...

Humaniątko przed menopauzą lub okresem chyba...
                    • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:43
                      Nie wywyzszaj sie Humaniatkiem - humaniontko bylo on purpose ;-)
                      Poza tym cos ucichla - pewnie maz wrocil i zupa byla za slona...
                      Szkoda - smieszna byla.
                      • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:54
                        Faktycznie, zwracam honor. Joli należy się "humaniontko". Sorry, człowiek
                        zaczyna się gubić atakowany takim bezmiarem głupoty w wydaniu pani Joli ... ;)
                • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:42
                  "lobotomii" przez dwa "i" piszemy...
            • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:20
              Po 1. "prosty człowiek, erudycja i ty" to już trzy "zbiory". Naucz się liczyć...

po 2. "to dwa zbiory bez punktów stycznych". Zbiory nie posiadają "punktów
              stycznych", lecz mogą posiadać elementy wspólne (zbiory posiadają elementy,
              nie "punkty"). Mylisz pojęcia. Styczne mogą być na przykład dwie krzywe...

po 3. "Zaistnienie zwłaszcza na kanwie nonkonformizmu w dobie, dominacji
              plutokratycznego systemu rodem z Sparty w stosunku do ludzi ułomnych i starych."
              - sorry, w tym zdaniu mimo usilnych starań nie doszukałem się sensu... Pomijam
              już błedy gramatyczne i ortograficzne. I błagam, wyjaśnij mi, co to
              jest: "plutokratyzm" ??? Domonacja Pluto (psa) ???...

po 4. "Zajrzyj do historii bo twa wielkomiejska wiedza ,nie posiada zapewne
              tego przedziału."
              Jakiego "przedziału"..??? O co tu chodzi ???

po 5. "To przywilej humanisty"
              Co jest przywilejem humanisty wg Ciebie ?? (szukam podmiotu tego zdania,
              nie ma go ani wcześniej, ani później)

Dziękuję Ci serdecznie za Twój post, bo dostarczyłaś niezbitego dowodu swojej
              głupoty. Spróbowałaś zarzucić mnie "trudnymi słowami", ale jak widać sama nie
              znasz ich sensu i znaczenia, czym dowodzisz swojej ignorancji i głupoty.
              Głupoty, bo nikt mądry nie zdradza swojej niewiedzy używając słów, których nie
              rozumie. I miejsce zamieszkania nie ma tu żadnego znaczenia. Gratuluję braku
              samokrytycyzmu...
              • burrow_jones Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:34
                dziewczę się popluło w twórczym uniesieniu, a Ty od razu z grubej rury:))...
            • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:25
              No masz jaka tam wiedze, ale niepelna i brakuje Ci inteligencji, oj brakuje -
              najbardziej brakuje jednak sensu. No chyba, ze to byla taka prowokacja - metna
              zreszta bo o co w niej moglo chodzic?
              Jesli prawda jest, jak powiedzial kolega Borus, ze studiujesz prawo to jestem
              zasmucony zenujacym poziomem jaki rezprezntuje wydzial Prawa UJ i jego studenci
              - w pole albo do akwizycji dziewczyno zanim wyrzadzisz jakies szkody.
              Pozdrwiam, serdecznie poklepujac po pleacach....
              • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:35
                Czy polemika z osobnikami o zaawansowanej oligofreni może przynieść coś poznawczego?
                • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:36
                  Wiele sie od Ciebie nie nauczylem, ale sie dobrze bawie.
                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:51
                    Niezła jest, co ? I niezłomna ! A najlepsze jest to, że kandydowała do sejmu w
                    tych wyborach...
                    • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:51
                      Skad wiesz?
                      • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:59
                        Kurczę, właśne nie mogę znaleźć jej strony. Jakiś miesiąc temu, podczas
                        gorączki kampanii wyborczej, jola_dywity ujawniła się na forum i ujamwniła kim
                        jest/była. A byla kandydatką do parlamentu z listy Samoobrony w okręgu/gminie
                        (nie byłem tam) Dywity. Ba, nawet właśnie miała swoja stronę i (o zgrozo)
                        własne zdanie ! Ale jedyny jej dorobek to dwóch odchowanych synów, co było jej
                        najsilniejszym argumentem, że jest będzie świetną posłanką... Obiecuję, że jak
                        znajdę tę jej stronę to dam znać. Możemy rozpisać konkurs na to kto więcej
                        błedów zauważy w jej tekstach, a niezły ubaw miałem jak czytałem te jej
                        wypociny... :)
                        • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:01
                          Prosze Cie stary, powiedz, ze zartujesz. To co mowisz budzi we mnie zgroze...
                          • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:17
                            Uwierz mi, chciałbym bardzo się mylić albo mieć przywidzenia. Niestety, taka
                            jest prawda. Wrzuć jola_dywity w google i zobacz co ludzie o niej piszą a
                            uwierzysz, że opisuję prawdę, okrutną prawdę...
                        • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:11
                          To jakas "sprytna" osobka podszywajaca sie pod Pania poslanke Dywity. PAni
                          poslanka nie rozumialaby, a juz na pewno nie zapamietala wymowy slow
                          oligofrenia, Immanuel Kant czy nonkonformizm. Mysle, ze sie po prostu dobrze
                          bawi - tak jak ja. :-) Czesc Jola, kurde, fajna z Ciebie baba i w ogole. He.
                          Polska GOLA, Polska GOla.
            • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:28
              Aha ! Zapomniałem o czymś ! Polecam na lekturę do poduszki ! Zajrzyj czasem:
              www.slownik-online.pl

(tylko nie ciągnij monitora do łóżka, nie w tym sensie "do poduszki", ale nie
              wątpię, że od razu zrozumiałaś o co chodzi...)
              • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:37
                Fakt cymbału popełniam wiele błędów pisząc zawsze z głowy.Lecz w starciu
                werbalnym tego nie widać.
                • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:47
                  Bo potrafisz wylać potok słow bez sensu ? A w pisaniu gorzej, bo nie dość że
                  przeszkodą są reguły gramatyczno-ortograficzne, to i rozmówca może spokojnie
                  przeanalizować Twoją wypowiedź i wytknąć jej bezsens ? Faktycznie, jak sama
                  przyznajesz, jesteś zwykłą babą, co to zakrzyczeć jedynie potrafi, ale gdy
                  przyjrzeć się szczegółom, to zwykły głupi babsztyl z Ciebie wychodzi,
                  pozbawiony samokrytycyzmu i smaku. Ale najgorsze jest chyba to, że NIE WIESZ
                  KIEDY SIĘ WYCOFAĆ, bo NIE DOSTRZEGASZ jak bardzo SIE KOMPROMITUJESZ !
                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:49
                    Panie doktorze, psychoanaliza oraz terapia behawioralna nie przyniosly
                    pozadanych skutkow. Nie widze innego wyjscia...

Siostro - elektowstrzasy.
                    :-D
                  • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:53
                    Impotent umysłowy recenzuje?Twoja teoria jest tak samo dobra jak teoria akademi
                    szwedzkiej przyznającej A ??Einsteinowi nagrodę nobla.
                    • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:09
                      Oooo!! To ciekawe ! Jaką to teorię miała akademia szwedzka, przyznając
                      A.Einsteinowi nagrodę Nobla ?? I masz pojęcie wogóle, za co wielki Albert
                      Einstein dostał nagrodę Nobla ?!? Idę o zakład, że nie masz bladego pojecia
                      nawet czym się zajmował...
                • tim7 [...] 12.10.05, 19:49
                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 19:50
                    oj niestety widze, ze juz tylko my sie dobrze bawimy- hahaha
                    • jola_dywity [...] 12.10.05, 19:55
                      • zbyszekputko [...] 12.10.05, 19:59
                        • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:18
                          ptysio misio zaloty? Do kogo? Kryteria są rozległe,a wiele z nich uczymiło by
                          cię trendowatym.
                          • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:23
                            Ta wymiana zdan jest tak owocna jak nie przymierzajac rozgrzebywanie kupy
                            patykiem. Napisz cos z sensem to porozmawiamy - no i daj spokoj z tym podawaniem
                            sie za dywite.
                      • xtrin Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:07
                        Jolu... tęskniłam za Toba! :*
                        • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:12
                          www.jj.cxc.pl/
                          • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:16
                            To futro mnie podnieca - przypomina mi sie jak za komuny wygladaly dobre dziw...
                            Lza sie w oku kreci.
                          • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:18
                            "Warmia i Mazury są najpiękniejszym regionem w Polcse, jednak piękno te wcale
                            nam nie pomaga. Według oficjalnych statystyk mamy największe bezrobocie w kraju,
                            dochodzące aż do jednej trzeciej - co trzeci z nas jest bez pracy. Jest to 10%
                            więcej niż średnia Polska. I wszystko"

To wyciagnalem z tej strony

Naprawde dobre... :D
                            Moje sutki pekaja z rozkoszy.
                            • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:22
                              Z percepcją u kol.słabo.To rodzinne?
                            • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:23
                              Hehehe...!! :) A nie mówiłem ! :)
                          • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:21
                            Serdeczne dzięki ! Przynajmniej zaoszczędziła mi pani czasu, nie muszę szukać.
                            Doceniam to, naprawdę ! W innym przypadku powiedziałbym, że jest Pani odważna
                            upubliczniając swój wizerunek, niestety, u Pni to tylko zbyt wysokie mniemanie
                            o sobie i brak samokrytycyzmu...
                            • jola_dywity Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:23
                              No popatrz t 34 plus pies??Pani??
                              • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:25
                                Z ta Pania to rzeczywiscie przesadzil :-)
                                Wybacz.
                                • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:32
                                  No proszę, niby artykuł o biednym, zamurowanym bezdomnym, a my tu z Panią Jolą
                                  i o Kancie, Einsteinie, nonkormizmie i innych "trudnych słowach". Polemika z
                                  Panią Jolą (tak, tak ! Panią!) to czysta przyjemność opierająca się o
                                  merytoryczną wymianę poglądów jakże błyskotliwego umysłu Pani Joli...

----------------------------
                                  "Pani Jola bedzie z Tobą marzyć, pani Jola utuli Cię do snu..."
                              • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:26
                                Błagam o wyjasnienie! O co chodzi w tych pytaniach ?

Wody się stają jakieś mętne...
                                • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:36
                                  nie błagaj o wyjasnienie...
                                  rozkoszuj się formą :-)
                                  dawno czegoś tak pieknego nie czytałam...

tim7 napisał:

> Błagam o wyjasnienie! O co chodzi w tych pytaniach ?
                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:39
                                    Faktycznie, chyba zbyt wiele oczekuję... Ale coś cicho się zrobiło, może mąż
                                    pani Joli się wku..ł, bo mecz się zaczyna a ona bez sensu tymi paznokciami w
                                    kalwiature stuka i biedakowi nad uchem hałasuje...! Biedaczysko, ja w życiu się
                                    nie ożenię, normalnie strach... ;)
                                    • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:41
                                      No, jak zauwazyles mecz sie zaczyna - polska gola! - londyn pozdrawia.
                                      • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:46
                                        Lądek Zdrój mówisz ?!? :) Pozdrawiam gorąco i serdecznie ! Pozdrów proszę Moją
                                        Byłą jak tam spotkasz ! :)

Trójmiasto pozdrawia !!
                                        • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:52
                                          Trójmiasto?
                                          ... a no to pozdrawiam "ziomka" :)

• tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:56
                                            tiaa.. :)

Nie znam żeńskiej formy (od Ivette), wiec też pozdrawiam "ziomka". ;)
                                            • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:59
                                              Ivette :D zaraz padne
                                              Yvette kojarzy mi się z serialem "Allo, allo" - była to jedna z kelnerek,
                                              wołająca głownego bohatera charakterystucznym "oh, Rrrrene"

a moj login to L.VET
                                              od Lorda Vetinari'ego :)

a samiczka ziomka, to chyba ziomkowa?
                                              • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:03
                                                Hehehe..! No to dla mnie już na zawsze zostaniesz Ivette :) "Oughh....
                                                Rhhh..eneee...!!" :-)

Rene jest boski! Lubie też angielskiego policjanta: "Dziń Dybry !" :)
                                                • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:07
                                                  ja uwielbiam angielskich lotników
                                                  te nieodłączne wąsy... i wyraz twarzy - jazwsze odrobinę skonfudowani :D

cała zabawa stereotypami jest cudownie niepoprawna politycznie: gestapowski
                                                  czarny płaszcz, Francuzi w beretach, angielska flegma, i niepoważny resistance

ale chyba troche zbaczamy z tematu ;)
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:16
                                                    dzin dybry?? Moja faworytka jesli chodzi o konfudowanie to matka Rene co to
                                                    wszyscy czekali na jej smierc - zawsze wprowadzala rodzaj pewnej niepewnosci jak
                                                    sie zachowac wobec niej - swietnie nadawala sie zeby wybijac z rytmu panoszenia
                                                    sie tych wszsytkich faszystow (mogli jej skoczyc, w koncu jest na lozu smierci -
                                                    cudownie asertywna)- nawet przedstawiciel wloskiej armii, jakby tracil swoj
                                                    nieodlaczny zupelnie bezpodstawny dobry humor...
                                                  • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:19
                                                    "włoska armia" to żart sam w sobie :)

a tak na marginesie - to była teściowa
                                                    (i te świecące gałki przy poręczy łóżka...)
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:20
                                                    Doskonale wycelowane :) Podpisuję się Tymi Ręcami !
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:18
                                                    Wolę ten temat. Tamten mnie zmeczył, głupota ludzka jest zabawna, ale na
                                                    dłuższą metę męcząca.

Faktycznie, wszystko to też doskonale widziałem, te niemalże pominiki
                                                    stereotypów, ale nie spojrzałem nigdy jak na niepoprawność polityczną. Może
                                                    dlatego, że dla odmiany w naszym kraju posłużenie się stereotypem w celach jak
                                                    najbardziej społecznie ważnych i słusznych (akcja - reklama społeczna "Wariaci
                                                    drogowi"), spotyka się z niezrozumiałym do końca dla mnie oporem niektórych
                                                    środowisk (psycholodzy).

Ten serial jest w czołówce na mojej prywatnej liscie przebojów komediowych :)
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:21
                                                    Errata:

było: "psycholodzy"
                                                    ma być: "psychiatrzy"
                                                  • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:21
                                                    Wydaje mi się, że jest tu bardzo cienka linia
                                                    zależy do jakich celów tychże stereotypów się używa
                                                    jeżeli przy okazji (nawet nieumyslnie) rani się pewną grupę ludzi, to jest to
                                                    już nie w porządku
                                                    a co do - "stop wariatom drogowym", to reakcja krytyków była gruuubo przesadzona
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:22
                                                    A jak ma na imie Twoja ex? Niewazne i tak rzadko sie przedstawiaja przed a po to
                                                    juz w ogole.

Max dont have sex with your ex - kiedys byl taki przeboj tygodnia.
                                                  • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:24
                                                    albo jakis przewód mi nie styka, albo wklepałeś post nie w to okienko, co trzeba :)
                                                    swoją drogą pięknie szowinistyczny wątek... :D
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:30
                                                    Chyba tak - post byl dla tima w odpowiedzi na jego sentmentalny.:-) Chcialem
                                                    jednoznacznie dac mu do zrozumienia jak wyglada tutejsza rzeczywistosc, zeby nie
                                                    mial zludzen w stosunku do niektorych osob co do liczby na liczniku jesli chodzi
                                                    o sypianie z nieznajomymi. Szowinistyczny nie byl bo odnosi sie to chyba
                                                    bardziej do dziewczyn niz chlopakow. Smutne ale takie jest moje doswiadczenie z
                                                    polskimi kobietami w tym kraju. A jak sie pusza jak mowia - spalam z czarnym...
                                                    No dla mnie nie poprawia to notowan takiej lali...

Tesciowa Rene still rulez - jaki on miala niewyparzony jezor... Fantastyczna
                                                    kobieta:D
                                                  • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:32
                                                    jakoś Panowie pechowo trafiacie z kobietami
                                                    no i prośba - zejdźcie z tego poziomu ogólności, bo wstyd :)
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:34
                                                    A Ty co? - lepsze szczescie miales myslisz? Wszystkie takie same - tylko do
                                                    lozka i do lozka. W nocy budzi - wez no mnie stary wyru....- a ja do roboty
                                                    rano ide!!!
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:38
                                                    taaa !! I jak tu później człowiek ma w dzień wyspany i wypoczęty budować tę
                                                    naszą Polskę Ludową...
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:41
                                                    ja jestem w Londynie. :-D
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:45
                                                    A w Polsce myślisz w tej dziedzinie inaczej teraz jest ? Polskie kobiałki też
                                                    zdjęły stanik za Mazowieckiego. Takie wyzwolone teraz, że normalnie nie
                                                    pogadasz...
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:27
                                                    Agnieszka.

Tego niestety jestem pewien. Ale po trzech wspólnych latach już niczego wiecej
                                                    pewien mysląc o Niej nie jestem ;) I w stosunku do żadnej juz pewny nie bedę.
                                                    Życie jednak uczy czegoś...

I ku.. bramka... :/
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:28
                                                    Jak widać, wciąż mi pecha przynosi. Albo moze teraz już naszm w UK...
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:31
                                                    AAAAA !!!!!!!! GOOOOLLL !!! :) Jednak można wyjść spod wpływu... ;)
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:33
                                                    TAAAAK KUR.... GOL!!!!!!
                                                  • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:33
                                                    jeeeszcze jeeden i jeeeszczeee raaaz!!!!!!!!!!
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:35
                                                    stooo lat, sto lat niech żyyyyją naaaaam !!!!!
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:36
                                                    Wlaczcie sobie BBC - jakie chamskie kometarze leca ze studia - nic szacunku do
                                                    nas nie maja - a na dodatek jak robia powtorki to zamiast logo druzyny narodowej
                                                    pojawia sie jakis znaczek PZPN obok tego angielskiej tarczy. Robia to z
                                                    premedytacja, herbatinki jedne.
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:42
                                                    To normalnie bezczelni są !!! To pewnie kompleks byłego mocarstwa
                                                    kolonialnego... ;)

Niestety, moja antena siatkowa zwisająca z klamki okna nie łapie jeszcze BBC...
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:43
                                                    hyhy - ktory rok studiow, panie kolego? :-)
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:47
                                                    Piąty... doktoratu... hihihi... ważne, by gonić króliczka...

4 kanały tv mi wystarczają. W łóżku leży satka, po 2 tyg miałem dość oglądania
                                                    tv. teraz bazuje na net-tv, i właśnie wersji netowej BBC słucham i czytam :)
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:50
                                                    ooo Panie doktorze - z czego ten doktorat? - da sie z tego zyc?
                                                    Dulce et docorum est wybrac kariere naukowa. Takie nieskomplikowane zycie. Tak
                                                    mi sie przynajmniej wydaje. No i sie mozna dowiedziec czegos ciekawego o swiecie...
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:00
                                                    Oooo, tak! Jak ktoś jest naprawdę ciekaw świata przyrodniczego (gdzie nie liczy
                                                    się polityka i ekonomia) to gorąco polecam studia przyrodnicze. Czy
                                                    nieskomplikowane ? Nie powiedziałbym, żeby jakoś specjalnie. Życie w dwóch
                                                    światach jednocześnie: w harmonii przyrody, jednolitości praw i
                                                    przewidywalności, a jednocześnie bytowanie z magią tajemniczości i wydzieranie
                                                    nowej wiedzy z Ogromnej Niewiadomej, to z jednej strony, a z drugiej walka z
                                                    niezrozumiałym światem za oknem, gdzie rządzą nienawiść, zawiść, głupota,
                                                    hipokryzja i egoizm (odruch wymiotny). Wyżyć z tego nie jest łatwo, i z
                                                    konieczności trzeba dorabiać inaczej.
                                                    A zajmuję sie zawodowo chemią kwantową, a pasjonuję ostatnio kosmologią
                                                    kwantową.
                                                  • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:22
                                                    no i 2:1 :(
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:30
                                                    nie wku....., bracie nie wkur....
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:29
                                                    Nie powiedzialem ze studia sa nieskomplikowane (jesli by byly to bylyby nudne
                                                    wiec niewarte studiowania) tylko, ze takie zycie jest nieskomplikowane. Wiem, ze
                                                    istota studiow opiera sie na prawdzie dlatego latwo zachowac czystosc sumienia i
                                                    pozostac niezbrukanym. Ale z drugiej strony uieczka w swiat studiow jest
                                                    ucieczka od rzeczywistosci. A rzeczywistosc jest taka jak poweidziales - ale
                                                    mozna zyc uczciwie, trzeba tylko brac o pozycje wyprostowana w sytuacjach
                                                    zyciowych. Chyba poadam w patos. Hmm. Anyway - musisz ze trudno wyzyc - no coz
                                                    na taki luksus studiowania tego co sie lubi stac niewielu wiec ciesz sie tym co
                                                    masz. Chemia kwantowa?! Troche sie interesuje osignieciami nauki i co nieco wiem
                                                    a czasami nawet i rozumiem (;-)), ale o chemii kwantowej jeszcze nigdy nie
                                                    slyszalem nie mowiac juz o kosmologii. Podaj lupke, niech zobacze...
                                                    A tak w ogole, to ktory jestes rocznik?
                                                    Ja '76.
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:36
                                                    '76 :)

lupke ?
                                                  • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:38
                                                    dobranoc :)
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:38
                                                    no czym sie zajmuje ta nauka - tak szczegolowo...
                                                  • l.vet P.S. 12.10.05, 22:40
                                                    na dobranoc - dla pewnych niedowiarków dwa linki ;)

pl.wikipedia.org/wiki/Chemia_kwantowa
                                                    www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=1994
                                                  • zbyszekputko Re: P.S. 12.10.05, 22:44
                                                    Dzieki Ivet :-D
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:55
                                                    dobranoc :)

aha...!!

Chemia kwantowa zajmuje się stosowaniem i weryfikowaniem praw odkrytych przez
                                                    fizyke kwantową. Fizykę kwantową tworzyli tacy ludzie jak: Max Planck, Gilber
                                                    Lewis, Albert Einstein, Niels Bohr, Louis de Broglie, Wolfgang pauli itd... Oni
                                                    stworzyli prawa będące podstawą fizyki kwantowej. Zauwazyli, że prawa Newtona w
                                                    świecie mikroskopowym nie są zachowane. I sworzyli nowe prawa fizyczne.
                                                    Stworzyli tzw. fizykę nierelatywistyczną. Od czasu Newtona zastanwiano się,
                                                    gdzie leży tzw. całkowity, niezależny układ odniesienia. A Einstein powiedział:
                                                    gó.. prawda, taki układ nieistnieje. I powstała Ogólna Teoria Względności...
                                                    Tu można by spytać panią Jolę, czy zgadza się z jej założeniami... No, ale
                                                    nieważne.
                                                    W chemii kwantowej te wszystkie prawa opisujace naturę materii na poziomie
                                                    nukleonów, fotonów, elektronów, kwarków, gluonów... stosuje dla teoretycznego
                                                    badania cząsteczek chemicznych. Za pomocą komputerów i obliczeń można
                                                    wirtualnie badać cząsteczki chemiczne ! Przewidywać ich zachowanie, tworzyć
                                                    nowe...

A kosmologia kwantowa zajmuje się zjawiskami zachodzacymi w kosmosie. Na
                                                    przykład jak i dlaczego tak a nie inaczej przebiega życie gwiazd. Dlaczego w
                                                    tak różnych kierunkach gwiazdy ewoluuja ? Dlaczego tak się zachowują a nie
                                                    inaczej ? Do tego potrzebna jest właśnie znajomość mikroświata na poziomie
                                                    atomowym, kwarkowym, na poziomie Plancka. Koskologia kwantowa bada też jak
                                                    powstał Wrzechświat. Jakie były pierwsze sekundy zycia Wszechświata ? Co się
                                                    działo przez pierwszych 10E-57 sekundy ? Co było, kiedy jeszcze czas nie
                                                    istniał ? Szuka też Teorii Wszystkiego, Teorii Unifikacji...

I długo by tak można, ale nie chce nudzić...;)
                                                  • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 15.10.05, 14:53
                                                    Eee wcale nie nudzisz - prawde mowiac to ciekawe. To co napisales to juz
                                                    wiedzialem - ciekaw jestem nad jakim problemem obecnie sie glowisz? I jaki to
                                                    bedzie mialo wplyw na rzeczywistosc... Jak mozna zastosowac te osiganiecia w
                                                    chemii?
                                                  • tim7 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 22:56
                                                    sorry, troche mi to zajęło... :)
                                  • burrow_jones Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:40
                                    niewątpliwie doszło do zmęczenia materiału, a jola dywita wygląda teraz jak
                                    Arni w ostatnich scenach "Terminatora" tudzież sympatyczna dziewczynka
                                    z "Egzorcysty". Zaburzenia mowy, mącipol umysłowy i chwilowe drgawki masy
                                    szarej wieńczone jakimś niezrozumiałym dla nikogo bełkotem. Poza tym jak już
                                    wydobrzeje, to Was wszystkich znajdzie i ukatrupi....
                          • xtrin Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:01
                            Jakkkolwiek link wiele radości mnie i innym forumowiczom przysworzył, to jednak
                            na Pani miejscu nie chwaliłabym się nim tak - stronka pozostawia wiele do
                            życzenia, zarówno pod względem merytorycznym, estetycznym jak i technicznym. Ale
                            zabawa przednia.

P.S. Nie żal Pani tych zwierząt, które zabito, by mogła Pani w futrze paradować?
                            • l.vet Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 21:09
                              a może jednym ze sposobów na zwalczanie bezrobocia jest hasło:

WIĘCEJ PRACY DLA KUSNIERZY! FUTRO DLA KAŻDEJ PANI DOMU!

w koncu to coraz rzadsze rzemiosło... ;)
                              • xtrin Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 13.10.05, 14:45
                                Ot, spryciara, no! :D
        • framberg Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 12.10.05, 20:41
          Wasz system, to znaczy czyj? Mnie się zdaje, że to Twój system. Ja się do niego
          nie przyznaję i mi go nie wciskaj. Głosujesz, wybierasz, masz.
        • dziwak4 Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 13.10.05, 03:04
          jola_dywity napisała:

> Przez 16 lat nędzy i horroru za samobójców już 100 tyś,za bezdomnych głodnych
          > oszukanych przez ten wasz system złodziejstw i korupcji?

Nie rzucaj perel pomiedzy swinie.
          Co chcesz udowodnic tym baranom?
          Im bardziej bedziesz aktywna,a slowa Twoje madre,tym bardziej bedziesz
          poprzez nich poniewierana.
          To nie bedzie trwac wiecznie,zapewniam Cie i oni tez beda wylizywac
          uliczne smietniki.Sa teraz mlodzi i maja szmal,co wiecej im potrzeba?
          pozdr.
          :))
          • zbyszekputko Re: A KTO PRZEDSTAWI ZARZUTY ZA HOLOKAUST POLSKI 15.10.05, 14:55
            przestawilas literki w podpisie...
    • camel_3d a ten bezdomny... 12.10.05, 15:09
      to nie widzial, ze ktos zamurowywuje okna? przeciez to nie trwa 2 minuty..
      Pewnie pijany w sztok byl...
      • mcel1 Re: gość przyznał, że powywąchaniu rozpuszczalnika 12.10.05, 15:31
        spał gdzieś w piwnicy i nic nie słyszał. Oglądałem naktórejś z TV program,
        jakieś takie interwencje czy coś w tym stylu. Ci kretyńscy prokuratorzy
        naprawdę nie mają co robić? Pewnie lepiej lepiej przesłuchiwać przez miesiąc
        murarza niż bandytę - bezpieczniej.Proszę, zwrócić uwagę jak dzielnych mamy
        prokuratorów gdy chodzi o byle co.
        • profes79 Re: gość przyznał, że powywąchaniu rozpuszczalnik 12.10.05, 15:42
          Dokładnie. Jak przesłuchać dresa, to brak ochotników. Jak przesłuchać szarego
          człowieka, który popełnił jakiś błąd, to prokurator wychodzi z siebie, żeby
          udowodnic wine, skazac i poprawic statystyki. Oj panowie, uwazajcie - Ziobro
          nadchodzi...
          • troops_of_tomorrow Re: gość przyznał, że powywąchaniu rozpuszczalnik 12.10.05, 15:57
            no i co z tego, że ziobro nadchodzi ??? prokuratorzy powpisują się na listy
            radców, adwokatów, etc. i nie bedzie nikogo do przesluchiwania. Ziobro moze
            pocalowac wszystkich prokuratorow w trąbke, ot co !
          • fredrus CZYTAM I NIE WIERZE ! 12.10.05, 16:15
            Czytam tu zamieszczone wypowiedzi i nie nie moge uwierzyc. Ludzie gdzie sie
            podzialo u was elementerne poczucie wspolczucia dla skrzywdzonego? Bezdomny to
            juz nie czlowiek? To juz bestia zaslugujaca na smierc glodowa?
            Wypowiedzi typu:

• marcinwasiak - "Powinni go tam zostawić, po jaką cholerę go wymurowywali?"

• mcel1 - "gość przyznał, że powywąchaniu rozpuszczalnika "
            " Pewnie lepiej lepiej przesłuchiwać przez miesiąc
            prokuratorów gdy chodzi o byle co."

• profes79 - " Dokładnie. Jak przesłuchać dresa, to brak ochotników. Jak
            przesłuchać szarego
            nadchodzi..."

Ludzie! Bezdomny, czy nie. Odurzony rozpuszczalnikiem, czy nie - to ciagle
            czlowiek, zaslugujacy na ludzkie traktowanie!

• fubrawiec Re: CZYTAM I NIE WIERZE ! 12.10.05, 16:23
              Ja też nie wierzę.
              Przecież murarz też człowiek i mógł nie zauważyć nachlanego, leżącego gdzieś w
              śmieciach lumpa.
            • swistak336 Re: CZYTAM I NIE WIERZE ! - UWIERZ 12.10.05, 19:25
              Jeśli nie ma naruszenia norm ostrożności to nie ma przestępstwa niemyślnego. Inaczej mówiąc - jeśli szukali a faceta widać nie było, to nie można im stawiać zarzutu. Jeśli UCZCIWYM LUDZIOM (tak jak tym murarzom) będziemy stawiać zarzuty za cokolwiek, to w końcu zostaną nam tylko "przestępcy" w kraju.
              Popieram głos: Dresika przesłuchać trudniej.

rozważ sobie: NIE STAŁA SIE ŻADNA SZKODA!!
      • snusmumriken Jeżeli to pan Romek, to najprawdopodobniej 12.10.05, 18:02
        pijany i/lub odurzony rozpuszczalnikiem.
      • swistak336 Ukrył się lub schlał 12.10.05, 19:20
        Nie słyszał, jak wołali... bo denaturat lub bał się wyjść. Zamurowanie musiało trwać długo, więc ciąg musiał być niezły albo strach wielki.

Reasumując: prokurator niech nie stawia zarzutów tam, gdzie nie stała się żadna szkoda. Niech nie zajmuje się bzdurami.
    • jed67 Absurd goni absurd 12.10.05, 15:56
      Absurdalność wypowiedzi Pani Prokurator polega na tym,iż jeżeli sprawdzili
      budynek to nie można im postawić zarzutu nieumyślnego działania.Nieumyślność
      jest wtedy gdy sprawca nie mając zamiaru popełnienia czynu, popełnia go na
      skutek niezachowania ostrożności wymaganej w danych okolicznościach, a nadto
      winien przewidywać możliwość popełnienia czynu. A zatem skoro sprawdził to
      zachował ostrożność. Ale niech się Pani Prokurator nie martwi. Ziobro ma o tym
      jeszcze mniejsze pojęcie.
      • swistak336 Popieram. 12.10.05, 19:16
        Art. 9. par. 2. Kodeksu karnego wymaga dla nieumyślności niezachowania ostrożności wymaganej w danych okolicznościach. Jeśli sprawdzali, to zachowali ostrożnoć. Jeśli się ukrył w piwnicy lub schlał i zagrzebał w tekturach...no cóż jego wina, zwłaszcza, że nic mu sięnei stało.
      • ezpa7z9 Ty i Ziobro to jak zero i milijon... 12.10.05, 20:50
    • assasinbmx Re: Zarzuty za zamurowanie bezdomnego 12.10.05, 16:47
      o rany albo byl tak pijany ze nieslyszal albo wlasnie pil z kolegami
    • ascasc Od razu kare smierci dla ekipy budowniczych ;) 12.10.05, 17:04
    • maruda.r Zamurowali specjalnie 12.10.05, 17:27

Okna i drzwi domu zamurowano na polecenie właściciela nieruchomości, m.in. po
      to, żeby do budynku nie wchodzili bezdomni.

I zamurowanie bezdomnego miało stać się ostrzeżeniem dla okolicznych kloszardów.

Potwierdza to anonimowy donos do policji. Odsiadka majstra powinna stać się
      ostrzeżeniem dla innych mądrali.

• blog.literacki Re: Zarzuty za zamurowanie bezdomnego 12.10.05, 18:55
      Człowieku, co Ty wygadujesz?! Może najpierw pomyśl, a potem pisz. Przychodzi
      ekipa i zaczyna murować, nie sprawdzając wcześniej czy kogoś nie ma w środku.
      Dla Ciebie to normalne?

pozdrawiam, Art
      blog.literacki - kod.blox.pl
    • swistak336 Bezdomny nie słyszał, że go zamurowują? 12.10.05, 19:10
      Zapił...albo się ukrył celowo. W obu przypadkach był łatwy do niezauważania, a zarzuty nie powinny być postawione.
      • ezpa7z9 Zawiaj w sreberka bo tylko to umiesz... 12.10.05, 20:49
        buraku zwolenniku PO ,Tuska ,Balcerka i niewidzialnej reki rynku.Ciekawe co
        powiesz jak znajdziesz się na miejscu bezdomnego i bezrobotnego czego ci ,w imię
        dobrego wychowania chamów przez realne życie ,życzę serdecznie.
      • maruda.r Re: Bezdomny nie słyszał, że go zamurowują? 12.10.05, 21:49
        swistak336 napisał:

> Zapił...albo się ukrył celowo. W obu przypadkach był łatwy do niezauważania, a
        > zarzuty nie powinny być postawione.

Jak mu podrzucili jabola z tabletką nasenną, to pewnie nie słyszał.

• fredrus • CZYTAM I NIE WIERZE ! 12.10.05, 23:01

Przeczytaj komentowany artykuł »
          fredrus 12.10.05, 16:15 + odpowiedz

Czytam tu zamieszczone wypowiedzi i nie nie moge uwierzyc. Ludzie gdzie sie
          podzialo u was elementerne poczucie wspolczucia dla skrzywdzonego? Bezdomny to
          juz nie czlowiek? To juz bestia zaslugujaca na smierc glodowa?
          Wypowiedzi typu:

• marcinwasiak - "Powinni go tam zostawić, po jaką cholerę go wymurowywali?"

• mcel1 - "gość przyznał, że powywąchaniu rozpuszczalnika "
          " Pewnie lepiej lepiej przesłuchiwać przez miesiąc
          prokuratorów gdy chodzi o byle co."

• profes79 - " Dokładnie. Jak przesłuchać dresa, to brak ochotników. Jak
          przesłuchać szarego
          nadchodzi..."

Ludzie! Bezdomny, czy nie. Odurzony rozpuszczalnikiem, czy nie - to ciagle
          czlowiek, zaslugujacy na ludzkie traktowanie!

• Re: CZYTAM I NIE WIERZE !

Przeczytaj komentowany artykuł »
          fubrawiec 12.10.05, 16:23 + odpowiedz

>Ja też nie wierzę.
          >Przecież murarz też człowiek i mógł nie zauważyć nachlanego, leżącego gdzieś w
          >śmieciach lumpa.

Mi nie chodzi o to czy go ekipa budowlana szykala czy nie, czy byli swiadomi,
          ze zamurowuja czlowieka czy nie, bo powiedzieli, ze szukali i nikogo nie
          znalezli, i mi to wystarcza.

W mojej poprzedniej wypowiedzi chodzilo mi o lekcewazacy ton moich przedmowcow
          na temat potencjalnego zagrozenia smiercia glodowa biednego czlowieka.
          Dla mnie niema znaczenia fakt, ze jest on bezdomnym i uzaleznionym od
          substancji. Dla mnie najwazniejsze jest, ze ciagle jest on czlowiekiem i nalezy
          mu sie wspolczucie w obliczu zagrozenia smiercia glodowa.
    • djned Re: Zarzuty za zamurowanie bezdomnego 12.10.05, 23:35
      nie maja sie do kogo czepiac gość miał to gdzieś czy ktośtam jest jak by
      uwarzał to by go tam nie byłojak spał nawalony bo nie wierzeze spała za rogiem
      an kozetce i nie słyszał jak ktoś murujew bo na pewno nie byli cichutko jak
      swiety mikołaj nie wierzse w cuda wiecie co idzie sie cdzepić jakiśpowarzych
      bandytó a nie ludzi pracujących apotem sie bedomchwalić bo mym mamy 300 wyroków
      skazującycha ile jest a podtytule zamurowali bezdomnego 299 to jest poprostu
      smieszne czy ludzie naprawde som tak beznadziejni cz to tylko iluzja bo jak to
      pierwsze to ja wole MATRIX
    • edico Re: Bzdura 14.10.05, 00:47
      Budowniczy wykonali swój zlecony obowiązek zamurowania wejść i otworów
      okiennych. Nie do nich należalo sprawdzanie poprawności wydanej decyzji decyzji
      a do właściciela obiektu podejmującego takie działania.

Znowu wieszają szewca za winy kowala :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka