Dodaj do ulubionych

Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennikarzy

16.10.05, 11:54
Niech REM powie o co tak naprawdę chodzi: o niesłuszne ataki na prezydenta
Kaczyńskiego i ubeckie metody straszenia elektoratu Rydzykiem i Kobylańskim...
Takiemu skur*** dziennikarstwu mówimy stanowcze NIE NIE NIE!

religiapokoju.blox.pl
Obserwuj wątek
    • ja-polak Etyka wziela rozwód z polityka... 16.10.05, 11:59
      ...pytaniem zasadniczym jest - co przemawia do nas? Na co my, wyborcy
      jestesmy "lakomi" - to przeciez dla nas sa te "sensacje"...

... wiec czy nie lepiej "zdzierac maski z twarzy polityków" i odkrywac ich
      prawdziwe zamiary?
      • rnrr Re: Etyka wziela rozwód z polityka... 16.10.05, 12:04
        jeśli dziennikarze pokroju Kurskiego czy Jeneralskiego o Orcholskim nie
        wspominajac weszli w politykę i jednoczesnie przedstawiaja sie jako
        dziennikarze to powinniśmy wyciągnąć wnioski.
        • taziuta Re: Zapomniałeś o Sekielskim i gnojeniu Cimoszki? 16.10.05, 12:25
          REM zaczyna się martwić, jak dziennikarze powierzchownie traktują faworytów
          REM!
          A jak ta sama zgraja atakowała Cimowszewicza to wszystko było o.k.? :-(
          Jak się obudzi demony, to trudno je kontrolować :-)

rnrr napisał:

> jeśli dziennikarze pokroju Kurskiego czy Jeneralskiego o Orcholskim nie
          > wspominajac weszli w politykę i jednoczesnie przedstawiaja sie jako
          > dziennikarze to powinniśmy wyciągnąć wnioski.
          • rnrr Re: Zapomniałeś o Sekielskim i gnojeniu Cimoszki? 16.10.05, 12:29
            O niczym nie zapomniałem. Miałem na mysli, ze skoro dziennikarze tak aktywnie
            wchodzą w politykę to nie ma co sie dziwić, ze ich przyjaciele i koledzy
            próbują niektórym pomóc.
            Co do Cimoszewicza to raczej sam sie zaatakował, a Nałecz mu pomógł i nie róbmy
            z tej ofiary własnych błędów, meczennika o wolnosć i demokrajcę oraz wzró
            wszystkich cnot.
            • plateado Re: Zapomniałeś o Sekielskim i gnojeniu Cimoszki? 16.10.05, 13:01
              Nikt chyba nie robi z Cimoszewicza wzoru cnót. Ale nie dyskutuje się z faktami
              (nie mylić z "Faktami TVN"!). TVN czy Polsat w pocie czoła dyskredytowały
              Cimoszewicza i nawet nadmiernie się z tym nie kryły. Można oczywiście
              powiedzieć, że mamy wolny rynek mediów i każda gazeta czy stacja sympatyzuje z
              kim chce. Od sympatyzowania jednak do prymitywnej propagandy daleko. Każdy kto
              zna minimalnie jakiś język obcy i może posłuchać serwisów zagranicznych czy
              przeczytać jakąś niemiecką albo angielską gazetę wie jak daleko takim
              Sekielskim do tamtego poziomu obiektywizmu. Niestety, bo media przecież kreują
              opinię publiczną.
              Ja w każydm razie po tych wyborach przestałem oglądać niektóre serwisy.
              • mick1294 Re: kto nie z michnikiem ten oszołom i nazista 16.10.05, 15:25
                :)
                • margy DLACZEGO TUSK NA BILBORDACH MA OBCIETA GLOWE? 16.10.05, 19:55
                  żeby nie było widać hełmu Wehrmachtu :))))))))
                • taziuta Re: kto nie z michnikiem ten oszołom i nazista 16.10.05, 19:56
                  Michnik to nam zwisa zwiędłym kalafiorem (pamiętasz, kto jest autorem tego
                  powiedzonka? :-)
                  Ale jeśli masz na myśli GW, to należę do grona jej czytelników od 1-go numeru.
                  I stwierdzam, że w Polsce jest jeden obiektywny dziennik (w miarę, bo nikt
                  oczywiście nie jest bez wad, vide początkowe poparcie dla okupacji Iraku),
                  potem długo, długo nic, potem Rzeczpospolita i Trybuna. Z tygodników Polityka
                  jest o.k., potem Przekrój i potem NIE.
                  A potem to już tylko tygodniki partyjne i tabloidy.
                  A kolega jakie szmatławce czyta? :-)

mick1294 napisał:

> :)
                  • patriot2k Polskie (?) media sa stronnicze. 16.10.05, 20:14
                    Ktos mi moze wyjasnic dlaczego w piatek, tydzien przed wyborami, pojawia sie o
                    20tej "Raport mniejszości" - film o nadzorze policyjnym? Dodam, ze w sobote
                    jeden z najwiekszych polskich portali wrzucil artykul "O zaostrzeniu kar i
                    policyjnym panstwie". Wnioski sa oczywiste, jaki obiektywizm mamy w mediach, bo
                    oba artykuly maja wyrazny podtekst do kampani prezydenckiej.

Nie chce prezydenta, ktorego dziadek sluzyl w Wehrmachcie. Co to za
                    reprezentant?
                  • plateado co do Wyborczej: Amen. 16.10.05, 20:16
                    Ale nie pamiętam z kogo ten cytat?!
          • poikll Cimoszki nikt nie musiał gnoić! 16.10.05, 16:06
            On gnoił się sam. Prawie taki sam frajer jak Kaczyński. Tylko O WIELE mniej
            perfidny.
            • taziuta Re: Cimoszko sam się prosił, bo był komuchem? 16.10.05, 19:50
              Cimoszko miał cienki sztab, a Nałęcz to już zupełne nieporozumienie. To prawda.
              Ale to, że stado najmitów się na niego rzuciło, huzia na Józia, to też fakt.
              I jak widać, niektórzy do dzisiaj sądzą (jak ty), że sam sobie winien? :-(
              Ale poczekaj koleżanko, zobaczysz ilu jeszcze polityków te dziennikarzyny
              wykończą, jeśli tylko okoliczności będą im sprzyjać - czyli, jak "sensacja"
              będzie się dobrze sprzedawać.
              Rozumiem, że Miodowicz, Brochwicz i Jarucka, którzy wybitnie pomogli
              Cimoszewiczowi w "samo-gnojeniu", to bohaterowie z twojej bajki? :-)

poikll napisała:

> On gnoił się sam. Prawie taki sam frajer jak Kaczyński. Tylko O WIELE mniej
              > perfidny.
        • anna-dark W niedzielę za tydzień wygra Kaczyński - nie media 16.10.05, 15:13
          W niedzielę za tydzień wygra Kaczyński - nie media !
          • fritz.fritz Re: W niedzielę za tydzień wygra Kaczyński - nie 16.10.05, 15:37
            Jezeli Lech wygra to media poniosa olbrzymia porazke.

• kralik1 Re: W niedzielę za tydzień wygra Kaczyński - nie 16.10.05, 18:36
              fritz.fritz napisał:

> Jezeli Lech wygra to media poniosa olbrzymia porazke.

A fritzek nagrode!
              Gumowa babe:)
            • rnrr Re: No co Ty Polsat będzie triumfował 16.10.05, 18:46
              razem z dziennikiem ich bynajmniej nie naszym oraz pewnym radiem.
          • wuetend Re: W niedzielę za tydzień wygra Kaczyński - nie 16.10.05, 18:56
            Anno Ciemna,
            dziekuje za cenna informacje. Poprosze w takim razie jeszcze o projekcje PKB za
            2005 i 2006, ksztaltowanie sie kursu CHF / PLN i USD /PLN oraz wykresy blue
            chip'ow za ten okres.

anna-dark napisała:

> W niedzielę za tydzień wygra Kaczyński - nie media !
    • oldbruno Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennikarzy 16.10.05, 11:59
      Święte słowa Rady. Brak jest w mediach niezależnych i kompetentnych komentatorów. Brak jest
      materiałów i informacji porównawczych. Podszczuwa się bulteriery, żeby słyszeć krzyk pogryzionych.
      Prawdą jest również, że bardzo często politycy postępują w taki sam sposób, a ich deklaracje nie
      pomagają w zrozumieniu czegokolwiek. Efektem złożonym tego działania jest frekwencja wyborcza.
      • anna-dark Tusk jest KŁAMCĄ - przeczytaj !!! 16.10.05, 14:06
        Tusk jest KŁAMCĄ - przeczytaj !!!

Fakt pozostaje faktem niezaleznie od okoliczności. Kurski dobrze wiedział, co
        mówi i jest więcej niz pewne, że wie więcej. I nie ma usprawiedliwienia, że
        ktokolwiek wstępował do armii wroga lub podpisywał volkslistę w obawie przed
        represjami. Patriota, a takich było wielu, w tym także w mojej najbliższej
        rodzinie, wybierali zawsze POLSKĘ. Byli przesladowani potem, były więzienia,
        obozy, ale nigdy nie dali się złamać. Nie chcę, by prezydentem mojego kraju był
        wnuk żołnierza Wehrmachtu, bo nie wierzę także, że wnuk o tym nie wiedział.
        Pisząc książkę o rodzinie, jak sam twierdzi, dokonywał badań historycznych w
        tym kierunku. Jest więc niemozliwe, by przekazy rodzinne ukryły tę niewygodną
        informację przed wnukiem, a tak szybko odnaleźli ją dziennikarze!

Dla mnie ma znaczenie, czy dziadek mojego prezydenta słuzył Polsce czy wrogowi.
        Nie ma dla mnie znaczenia, co robił dziadek sasiadki, kolegi z pracy lub
        dalekiego kuzyna. Oni nie sa kandydatami do NAJWYŻSZEGO urzędu w moim kraju.
        Nie wierzę, podkreslam jeszcze raz: nie wierzę, by ta przykra prawda mogła byc
        ukryta w przekazach rodzinnych. Ale jeżeli tak było, to dlaczego dziadek nie
        przyznał się o tym w rodzinie? Dlaczego nie powiedział, że (jak twierdzi
        Protasiewicz!), że został wcielony siłą? Zatem widocznie jest coś, co chciał
        ukryć i być może ta prawda ma jeszcze inne tło. Bo gdyby rzeczywiście było tak,
        jak teraz nagle twiardzą niektórzy historycy, o tym przymusie(?), to naprawdę,
        nie było nic prostszego, niż opowiedziec o tym wnukowi. Dla Donalda Tuska tez
        jak widac byłoby prościej, gdyby tę niemiłą historię rodzinną znał.Prawdziwy
        patriota nigdy nie wstapiłby do Wehrmachtu. Nigdy tez nie spamił się
        wstapieniem do PZPR. Naprawdę, nie ciągano tam ludzi na siłę, uwierzcie mi!

~waldorff, 2005-10-16 14:02
        • mariuszdz Re: Tusk jest KŁAMCĄ - przeczytaj !!! 16.10.05, 14:11
          E tam .....!
        • greg0.75 Re: Tusk jest KŁAMCĄ - przeczytaj !!! 16.10.05, 17:44
          I widzisz dziewczę, ryzyko że Kaczyński podziela Twoje poglądy skłania do głosowania na Tuska.
          (A mój dziadek był w C-K armii i, o ile mi wiadomo, nikt Go o zdanie nie pytał...)
    • komentator4 Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennikarzy 16.10.05, 12:02
      "Powierzchowność i poszukiwanie sensacji" to jest genialnie prosta i trafna
      charakterystyka polskiej prasy i polskich dziennikarzy na wszystkich polach
      ich działania, nie tylko w odniesieniu do wyborów. "Niezrozumienie przez
      część mediów ich roli w demokratycznym społeczeństwie oraz niekompetencja
      wielu przedstawicieli naszego środowiska" to jest z kolei bardzo trafne
      objaśnienie przyczyny tej powierzchowności. Niekompetencja, powierzchowność i
      poszukiwanie sensacji za wszelką cenę są szczególnie wyraźnie widoczne w
      doniesieniach Gazety Wyborczej o nauce - tutaj powierzchowność jest tak
      rażąca, że aż graniczy z prostactwem. Ale to dobry znak, że Gazeta
      wydrukowała taką krytyczną wiadomość o sobie samej. Jeszcze 10 lat temu
      pewnie wykpiłaby Radę Etyki Mediów i próbowała udowodnić, że większość
      członków Rady to dawni agenci SB, którzy mają osobisty interes w krytykowaniu
      najdoskonalszej gazety świata.
    • rnrr Re: Nasz Dziennik świety jest i nie straszy 16.10.05, 12:06
      rozumiem, ze postawa Naszego Dziennika u kolego alkuda nie budzi wstrętu.
      Rozumiem, ze działalnośc Radia Maryja jest ok, a Rydzyk to pierwszy uczeń Jana
      Pawła II. To się nazywa dziennikarstwo. Szkoda, ze REM nie raczyła prosto
      powiedzieć zgodnie z sugestią alkuda takze o takim pieknym dziennikarstwie.
      • sneer_rg Re: Nasz Dziennik świety jest i nie straszy 16.10.05, 12:30
        Czytając te lamenty czuje sie jakby wróciły czasy cenzora.Jest demokracja i
        niech każdy pisze co chce a czy przkroczył prawo od tego jest nie GW ani
        REM.Ludzie opamiętajcie się,śWiat według Michnika i REM-u to koszmar.Tylko niech
        każdy głupoty robi na swój koszt i odpowiedzialność.Dość już mędrców
        pouczających prostaczków na dole co mają zrobić i kogo mają wybierać.Jest
        demokracja i każdy ma prawo pleść głupoty a przykładem tego jest dzielna
        działalność GW i tow.Michnika na tym polu .Więc bez przeginania.pozdro
        • rnrr Re: Nasz Dziennik świety jest i nie straszy 16.10.05, 12:36
          Nie mam wątpliwości, ze GW przegina i tysiące razy na ten temat coś tu pisałem,
          jednak w kontekscie wypowiedzi pana alkuda uprawniony jest ów "lament" bo świat
          nie jest biało czarny, tudzież biało czerwony i dziwi mnie, ze tak łatwo
          dostrzegamy tylko pewne elementy układanki i one go bulwersują i to jak. Och i
          ach.
    • historyk12 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:11
      Mam nadzieję, że podczas dyskusji o stanie mediów wreszcie ktoś zajmie się
      kłamstwami i manipulacjami radyja maRyja i naszego dziennika.

alkud napisał:
      > Niech REM powie o co tak naprawdę chodzi: o niesłuszne ataki na prezydenta
      > Kaczyńskiego i ubeckie metody straszenia elektoratu Rydzykiem i Kobylańskim...

Stroną chamsko, bezwzglęnie i kłamliwie są "media" rydzykowe. A co do sympati do
      szmalcownika i sowieckiego szpiega kobyły, to jedynie pogratulować idola mogę.
      Idoli się naśladuje. Ty też planujesz naśladowanie Kobyły?
      • historyk55 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 15:16
        historyk12 napisał:

> Mam nadzieję, że podczas dyskusji o stanie mediów wreszcie ktoś zajmie się
        > kłamstwami i manipulacjami radyja maRyja i naszego dziennika.
        >
        >> Stroną chamsko, bezwzglęnie i kłamliwie są "media" rydzykowe. A co do
        sympati d
        > o
        > szmalcownika i sowieckiego szpiega kobyły, to jedynie pogratulować idola mogę.
        > Idoli się naśladuje. Ty też planujesz naśladowanie Kobyły?

Jesteś OHYDNY, ty historyku z Instytutu Historii Partii przy KC PZPR. Dobrze
        wiesz, że tu nie chodzi o Kobylańskiego, ale o szykanowanie przez media
        bohatera "Solidarności" - Lech Kaczyńskiego. Całe media w sposób obrzydliwy
        pracują na to, aby opluć Kaczyńskiego, przypisując mu czyny, których nie
        popełnił.
        Rada Etyki Mediów ma rację, że w mediach jest zero obiektywizmu i dyskusji
        merytorycznej o programach kandydatów, a pogoń za sensacją i obrzucanie błotem.
        • historyk12 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 19:19
          Najpierw półgłówku przeczytaj komentarz na który odpowiadałem, wtedy zrozumiesz
          skąd wstawka o Kobylańskim - przyjacielu rydzyka i stronniku Kaczyńskiego,
          szmalcowniku i sowieckim szzpiegu.

> wiesz, że tu nie chodzi o Kobylańskiego, ale o szykanowanie przez media
          > bohatera "Solidarności" - Lech Kaczyńskiego

Z lat 80 pamiętam innych bohaterów Solidarności. Wałęse, Michnika, Kuronia,
          Mazowieckiego, Celińskiego, Bugaja, Bujaka itd. Kaczorów z tamtych lat nie
          pamiętam. A Kaczy sprzymierzeńcy rzeczywistych przywódców Solidarności opluwają.

Co do obiektywizmu mediów, to większość z nich nie przekracza pewnych granic, za
          wyjątkiem mediów rydzykowych, które aż gotują się od jadu i nienawiści.
          • historyk55 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 19:56
            historyk12 napisał:

> Najpierw półgłówku przeczytaj komentarz na który odpowiadałem, wtedy
            zrozumiesz
            > skąd wstawka o Kobylańskim - przyjacielu rydzyka i stronniku Kaczyńskiego,
            > szmalcowniku i sowieckim szzpiegu.
            >
            > > wiesz, że tu nie chodzi o Kobylańskiego, ale o szykanowanie przez media
            > > bohatera "Solidarności" - Lech Kaczyńskiego
            >
            > Z lat 80 pamiętam innych bohaterów Solidarności. Wałęse, Michnika, Kuronia,
            > Mazowieckiego, Celińskiego, Bugaja, Bujaka itd. Kaczorów z tamtych lat nie
            > pamiętam. A Kaczy sprzymierzeńcy rzeczywistych przywódców Solidarności
            opluwają
            > .
            >
            > Co do obiektywizmu mediów, to większość z nich nie przekracza pewnych granic,
            z
            > a
            > wyjątkiem mediów rydzykowych, które aż gotują się od jadu i nienawiści.

A coś Ty się uczepił tego szmalcownika i sowieckiego szpiega Kobylańskiego?
            Nigdzie nie słychać, żeby Kobylański popierał Kaczyńskiego!!!!!!
            Nie pieprz głupot, bo aż wstyd, jakich to historyków mamy w Polsce. I ty dałeś
            się ogłupić mediom, jakoby elektorat Kaczyńskiego składał się głównie z Radia
            Maryja? - to są tylko głupie stereotypy. A co do np. Michnika - kiedyś to on
            owszem, był bohaterem "Solidarności", tylko później - zachował się bardzo
            paskudnie - porzucił swoje szlachetne ideały z młodości i zdradził je dla
            interesów z postkomunistami z SLD. Aż mi wstyd, że się wychowałam na Gazecie
            Wyborczej - aż mi wstyd, że Michnik był kiedyś dla mnie autorytetem. Kuroń to
            się w grobie przewraca z powodu zachowania Michnika. Natomiast Kaczyński zawsze
            był wierny swoim ideałom z młodości - zawsze wierny "Solidarności", niezmiennie.
            Co do Celińskiego - jego droga polityczna przypomnia karierę Nikodema Dyzmy.
    • nfa05 Cala nadzieja w mediach niezaleznych 16.10.05, 12:18
      Media zależne są jak każdy widzi. Cala nadzieja w mediach niezaleznych ale te
      mozna spotkać głownie w internecie bo mniej kosztuja, ale i oddziaływanie
      znacznie mniejsze.
    • abba15 [...] 16.10.05, 12:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rnrr Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:32
        Nie rozumiem, czemu jesteś tak podły, ze czepiesz sie najmniej winnemu w całej
        tej aferze nieżyjacemu od lat dziadkowi Tuska, który tak jak moi czy Twoi
        przodkowi był ofiarą wojny i nie masz pojęcia ile przeszedł on czy ktokolwiek
        inny.
        Moze i niemieckie media lansują Tuska, ale dajże spokój jego przodkowi i
        zauważ, ze jakoś na ochotnika w 1939 do armii nie poleciał. siedział w obozach
        a kończył w wojsku na zachodzie. To jest straszne, ze tak łatwo przychodzi Ci
        szufladować ludzi.
        • wj_2000 Folksdojcz w obozie - idealny tłumacz 16.10.05, 12:43
          rnrr napisał

> ..., ale dajże spokój jego przodkowi.

Toż Donald podparł się owym (niczemu niewinnym, ale i nie bohaterskim!!)
          dziadkiem ŁŻĄC, że to był bohater, łżąc, że nie był w Wermachcie. Albo łgał,
          albo nie wiedział. A skoro nie zgłębił historii swojego dziadka, to nie wolno
          mu było kreować go na bohatera, jak to zrobił w drugim zdaniu swej
          prezydenckiej reklamówki.
          Nawet Papieża, by uczynić świętym trzeba przebadać w długim procesie, który
          właśnie trwa. A Tusk - wiedząc piąte, przez dziesiąte - o dziadku w obozie, już
          ma świetego. A jeśli on tam był jako załoga??????????? Folksdojcze byli
          bezcenni do pracy w obozach, bo byli dwujęzyczni i mogli przekazywać polskim
          więźniom rozkazy swoich oprawców.
          Pomyśl nad tym.
          Wstrętne!
          • rnrr Re: Niektórzy są bardzo podli. 16.10.05, 12:50
            Skoro nie wiesz czy ŁGAŁ czy nie wiedział to sie zastanów, czy byłby aż taki
            głupi, ze ryzykowałby kłamstwo w sytuajci bardzo prawdopodobnego wyciagniecia
            tego przez konkurencje.
            Obróciłby to jak Kwaśniewski Katyń w 2000 roku i ziemie kalsiką. Pamietasz
            pijany wchodził do bagażnika. Nazwano by to "śliską kampanią" byłoby prostsze.

Zgodnie z Twoją logiką każdy w obozach z okolic Kaszub zasługuje na takie miano
            bo dwa jezyki były czymś naturalnym wiec nie przesadzaj.
            Co do prześwietlenia dziadka przez Tuska to zastanów się czy Ty bedać na jego
            miejscu i wiedzac, ze był w 2 obozach, szukałbyś informacji o dziadku w
            archiwach Wermahtu, jeżeli dziadek nikomu o tym nie wspomniał, a mówiąc o
            wojnie ograniczył sie tylko do tej cześci biografii, którą chciał przekazać????
        • abba15 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 13:40
          rnrr napisał:
          >Nie rozumiem, czemu jesteś tak podły, ze czepiesz sie najmniej winnemu w całej
          >tej aferze nieżyjacemu od lat dziadkowi Tuska, który tak jak moi czy Twoi
          przodkowi był ofiarą wojny i nie masz pojęcia ile przeszedł on czy ktokolwiek
          inny. Moze i niemieckie media lansują Tuska, ale dajże spokój jego przodkowi i
          >zauważ, ze jakoś na ochotnika w 1939 do armii nie poleciał. siedział w obozach
          > a kończył w wojsku na zachodzie. To jest straszne, ze tak łatwo przychodzi Ci
          > szufladować ludzi.

Nie pisałem o nienieckich mediach ale polskojęzycznych wykupionych przez
          niemiecki kapitał czyli większość polskiej prasy i telewizje komercyjne.
          Straszne jest ale to co zrobiono z Polską naszą
          a podłe jest to, że Lechem Kaczyńskim straszą.
        • anna-dark [...] 16.10.05, 15:17
    • kelowna Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:24
      REM ma racje straszac Rydzykiem i innymi sobie podobnymi. Ubeckie metody
      stosuje PiS i ich elektorat.
      • wj_2000 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:36
        kelowna napisał:

> REM ma racje straszac Rydzykiem i innymi sobie podobnymi. Ubeckie metody
        > stosuje PiS i ich elektorat.

Dla ciebie "ubeckie" to synonim "podłe". Otóż podłym można być na różne
        sposoby.
        UBecki sposób, to z wykorzystaniem służb(Urzędu) Bezpieczeństwa. Tu palmę
        pierszeństwa, jeśli chodzi o ostatnie wybory, dierży pułkownik Miodowicz z
        pułkownikiem Brochwiczem. Z jakiego oni są stronnictwa?
        Przypowieść o belce co masz w swoim oku spisano już w Starym Testamencie.
        • historyk12 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:41
          wj_2000 napisał:
          > UBecki sposób, to z wykorzystaniem służb(Urzędu) Bezpieczeństwa. Tu palmę
          > pierszeństwa, jeśli chodzi o ostatnie wybory, dierży pułkownik Miodowicz z
          > pułkownikiem Brochwiczem. Z jakiego oni są stronnictwa?

Dodaj jeszcze, że dzielnie ich wspomagali Wassermann i Giertych
          • wj_2000 do historyka 16.10.05, 12:47
            Masz rację, ale odpisywałem na post (zapewne) zwolennika Tuska, więc nie
            musiałem piętnować wszystkich podłości jakie się dzieją w tym kraju. Zwróciłem
            uwagę na belke w jego oku. Nie wierdzę, że to już wszystkie belki.
            No i nie bronię PiSu, choć mogło to tak zabrzmieć.
            Na Tuska nie pójdę głosować, a na Kaczyńskiego TYM BARDZIEJ.
          • abba15 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 19:16
            historyk12 napisał:
            > wj_2000 napisał:
            > > UBecki sposób, to z wykorzystaniem służb(Urzędu) Bezpieczeństwa. Tu palmę
            pierszeństwa, jeśli chodzi o ostatnie wybory, dierży pułkownik Miodowicz z
            > > pułkownikiem Brochwiczem. Z jakiego oni są stronnictwa?
            > Dodaj jeszcze, że dzielnie ich wspomagali Wassermann i Giertych

Ja bym dodał debili
            ze stronnictwa POpili
        • rnrr Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:41
          Ja rozumiem, ze dla niektórych alfą i omegą jest pan Cimoszewicz jednak
          pamietajmy, ze gdyby ten człowiek łaskawie wczytał sie w przepisy i wypełnił
          jak trzeba ten nieszczęsny papier tym bardziej, ze Stefaniuk grzecznie prosił
          to o Jaruckiej nikt by nie usłyszał.
          To, ze przyszła do Miodowicza to mógł nie być przypadek. Nie wiemy co nią
          kieruję. Mysle, ze przeczytamy o tym wywiad rzeka. Przeczytamy o tym co czuła,
          gdy dzien po przeszukaniu jej mieszkania przez WSI (zabrano wówczas tylko
          kopertę z nazwiskiem W. cimoszewicz) straciła dziecko.
          Rozumiem, ze Siemiatkowscy, Barcikowscy i nikt za tym nie stał

ach te belki w oku

co nie zmienia faktu, ze Miodowicz był do d...., ale jednak Miodowicz
          Miodowiczem a Jaruckam człowiekiem wyjątkowo sprytnym i ciagle nie
          rozszyfrowanym.
      • anna-dark [...] 16.10.05, 15:20
    • t.duszynski Rada Etyki Mediów nie krytykuje uczciwej GW 16.10.05, 12:37
      Stanowisko REM nie dotyczy ,,dziennikarzy" GW,ktorzy interesuja sie programami
      wyborczymi kandydatow,podaja rzetelnie wyniki sondazy i nie sa platnymi
      bandytami ani czlonkami Komitetow Wyborczych zadnego z kandydatów.
    • jowita81 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:41
      Jestem zdziwiona,że REM dopiero teraz zajęła stanowisko w tej sprawie.To nie kto
      inny,jak dziennikarze stanowili narzędzie pułkowników stosownych służb.Mam tu na
      myśli zmasowany atak mediów na Włodzimierza Cimoszewicza.Przecież każdy dzień
      rozpoczynano od wiadomości nt.Orlenu,akcji,sfałszowanych oświadczeń majątkowych
      Cimoszewicza.I nikt ,na żadnych łamach nie przeprosił pokrzydzonego.Stąd dziwi
      mnie tak stanopwcze stanowisko,dopiero dzisiaj.
      • rnrr Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:44
        Mnie nie dziwi. Kiedyś czytałem, niestety nie pamietam gdzie, że to zacne
        gremium spotyka sie raz na kwartał, chyba, że wpłyną wnioski w spawie.........
        i tych wniosków musi być przynajmniej kilka.

PS. a kto ma niby przepraszać pokrzywdzonego i kto niby jest tym pokrzywdzonym?
        • anty5 Masz mentalność Kalego 16.10.05, 12:53
          Jak Kali nie lubieć Cimoszewicza to ataki mediów i ich łańcuchowych psów -
          dziennikarzy są dobre..
          Jak Kali lubieć Donalda, Kaczory* (*do wyboru)
          to ataki mediów są be...
          Wyłazi twoja obłuda.
          • rnrr Re: Zachecam do ponownej lektury 16.10.05, 13:03
            o czym Ty człowieku piszesz???? Dajze cytat potwierdzajacy, ze coś "dobre"
            i "niedobre"????
            • anty5 Re: Zachecam do ponownej lektury 16.10.05, 13:38
              Nie muszę dawać cytatów, przecież każdy rozsądny i w miarę obiektywny człowiek
              obserwując to co wyprawia się w mediach zauważy "bezstronność mediów" i ich
              "dziennikarzy" w stosunku do różnych partii i kandydatów na prezydenta
              jeśli tego nie widzisz to świadczy to o twoim podejśsiu do temati i tyle...
              • rnrr Re: Zachecam do ponownej lektury 16.10.05, 14:21
                No to nie czepiaj się kogoś nie mając ku temu powodu.
              • mariuszdz [...] 16.10.05, 14:29
        • wj_2000 do rnrr 16.10.05, 12:55
          Odpowiedz, skoro tak bronisz dziadka Tuska, czy jego wnuk, bez wykazania
          JAKIEGOKOLWIEK zainteresowania życiem dziadka (dopiero przedwczoraj dowiedział
          się że był w Wermachcie, może jutro dowie się że strzelał w tył glowy Polakom w
          Sztutowie), mógł się nim PODPIERAĆ w autoreklamie?
          • rnrr Re: do wj_2000 16.10.05, 13:01
            Zastanów się czy mógł i nie zadawaj takich pytań. Jeżeli miał obraz dziadka
            jako człowieka umiłowanego w swym regionie i kraju i rzeczywiście nic nie
            wiedział o tym co sie stało to niby dlaczego nie mógł????
          • gosik_p Re: do rnrr 16.10.05, 14:41
            > Odpowiedz, skoro tak bronisz dziadka Tuska, czy jego wnuk, bez wykazania
            > JAKIEGOKOLWIEK zainteresowania życiem dziadka (dopiero przedwczoraj dowiedział
            > się że był w Wermachcie, może jutro dowie się że strzelał w tył glowy Polakom w
            >
            > Sztutowie), mógł się nim PODPIERAĆ w autoreklamie?

ja ci odpowiem. Moj Dziadek tez byl w Wehrmachcie, a jego histora bardzo
            przypomina historie Jozefa Tuska, tym bardziej, ze moj Dziadek tez byl Kaszubem.
            Ja wykazywalam zainteresowanie Jego zyciem, podobnie, jak moja kuzynka, ktora
            studiuje historie i na pierwszym roku spisywala historie rodziny, powiem wiecej,
            wielokrotnie drazylysmy temat wojny z czystej ciekawosci. Dalabym sobie obciac
            reke, ze Dziadek, taki, jakiego znalam, walczyl po tej oczywistej stronie. I
            NIGDY bym sie nie dowiedziala, ze sluzyl w Wehrmachcie, gdyby nie glupi
            przypadek, jedna szansa na 100 milionow. Cos podsluchalam, znalazlam strzep
            dokumentow i jakos reszta sie dopowiedziala. Mimo, iz wypytywalysmy babcie,
            naszych rodzicow, rodzenstwo Dziadka, nikt nie powiedzial, ze byl w Wehrmachcie,
            znalysmy tylko te czesc o Andersie. Potem zaprzeczali. Reszta kuzynostwa tez nie
            wie o tym nieszczesnym Wehrmachcie, bo babcia zobowiazala nas do milczenia. Ja,
            z czystym sumieniem, moglabym sie podpierac bohaterstwem mojego Dziadka, bo na
            to bohaterstwo sklada sie nie tylko pare miesiecy spedzone w armii wroga, tylko
            to, co musial przezyc, bedac wcielonym na sile do armii, co musial przezyc, zeby
            ratowac rodzine, przewedrowac szmat drogi do Andersa, co musial przezyc po
            wojnie i jak zapracowal w moich oczach na opinie czlowieka bez skazy. I taka
            opinie maja o nim wszyscy, ktorzy Go znali, zdziwilbys sie, nawet ci, ktorzy
            wiedza o Wehrmachcie. Bo sa to ludzie, ktorzy znaja historie Polski i nie karmia
            sie medialnymi sensacjami.
            • bergerac Re: do rnrr 16.10.05, 17:51
              Bardzo dobrze powiedziane!
              Mierzi mnie poziom dyskusji, w której najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy o
              temacie wiedzą najmniej...
      • nakazim Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 13:11
        Bulwersująco spóżniona jest krytyka REM.Media szczególnie elektroniczne
        zachowują się jak przedstawicielki najstarszego zawodu. Bezkrytycznie stają po
        stronie tego, kto da więcej.I REM jest tego wyrazicielem poprzez ten spóżniony
        komunikat, który wyrażnie służy prawicowym formacjom.
    • zaem Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 12:47
      Dziennikarze, to byli kiedyś, dziś są propagandyści - nieodrodne dzieci
      Geobelsa.
      • paczka111 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 13:04
        Dziennikarze może i by inaczej pisali, gdyby w tym durnym kraju znalazło się
        dość czytelników.Chyba nie dziennikarze, wy barany, ruszyli do kiosków po Fakt,
        szmatę szmat.Poważna, odpowiedzialna gazeta może by miała 10 tys. nakładu, a
        może nawet tyle by nie uzbierała.I padła po 3 tygodniach. No to co się robi? No
        to się ściga do targetu, jakim jest polski cytelnik, spragniony kolorowych
        obrazków, 10 wierszy tekstu i wielkich tytułów.Zresztą tak jest na całym
        świecie,niedorozwinięta większość głosuje przy kasach i tabloidy wypierają
        ambitną prasę. Kto chce czytać o Wiśniewskich? "Wszyscy".
        • plateado lichy ten polski target 16.10.05, 13:17
          ale też i dziennikarze nie błyszczą intelektem. Nieraz jak słucham wypowiedzi
          niektórych to mi ręce opadają. Tak pani Gawryluk zastanawiała się kiedyś w Tok
          Fm "czy ta eurokonstytucja to na polskie jest przetłumaczona". Dziennikarka
          polityczna. Nic dodać nic ująć.
          Wydaje mi się, że pzrceciętny wyboca na Zachodzie też się Times'em albo Le Soir
          nie zaczytuje tyko ogląda telewizję. To serwisy TV teraz odgrywają
          najważniejszą rolę ale one są rzeczywiście mało rozwiająjące.
    • violadiparma Dziennikarze grzeszą? 16.10.05, 13:13
      Raczej nudzą!Są równie nudni, pozbawieni polotu i wizji politycznej jak sami
      kandydaci.
    • wj_2000 Kapitalizm jaki jest - każdy widzi 16.10.05, 13:20
      Gdyby kapitalizm nie miał wad, nie byłoby w przeszłości rewolucji, nie byłoby
      prób innego urządzenia społeczeństwa. Póki co próby te się nie powiodły,
      wróciliśmy w Europie Wschodniej do starego systemu.
      Mamy pełne półki, mądrzejsi, utalentowani, sprytniejszi, ambitniejsi - mogą się
      bogacić. (Osobiście mieszczę sie w tej grupie , ale staram się patrzeć na
      sytuację, jakby z boku. Biorąc w nawias osobisty krótkodystansowy interes). I
      wiekszość tej grupy ludzi sukcesu, bardzo ich to rajcuje.

Jednak kapitalizm (w sposób niezbywalny, tak jak z pełnymi półkami) wiąże się z
      rzeczami ZŁYMI. Nie będę tu wspominał o tych aspektach, które dotycza tych
      wykluczonych, ale tych, które dotyczą wszystkich.
      Kult zysku, pieniądza, drastycznie rujnuje stosunki miedzyludzkie. Prowadzi do
      wzrostu bandytyzmu i znieczulicy, do trywializacji kultury, do rozpleniania się
      chamstwa nuworyszów pokrytego gładkim uśmiechem na pokaz. Do nihilizmu. Do
      szmatławej polityki, partyjniactwa, zaniku wszelkiej przyzwoitości.
      NO I WŁAŚNIE także do kompletnego zaniku przyzwoitego dziennikarstwa.
      Oglądalność, oglądalność, oglądalność. A zubożone intelektualnie i moralnie
      społeczeństwo łaknie sensacji, łaknie krwi.
      Tego trendu już nic nie odwróci! Jakaś tam rada jest śmieszna ze swym apelem.
      Wołanie na puszczy.
      Jest jeszcze jedno cos, specyficzne dla naszego kraju.
      Na Zachodzie, gdzie wszystkie te zjawiska występują, istnieje większa symetria
      wśród opinii publicznej i wśród mediów, między tymi co walą w lewicę a tymi co
      walą w prawicę (czy w bok, czy w centrum, czy jak tam się jakieś środowisko
      polityczne określi).
      U nas, jak w tym lesie, co to potem przyszedł leśniczy i przepędził
      partyzantów, 16 lat po decydującym rozstrzygnięciu, każdy kto ma dostęp do
      mikrofonu czy klawiatury wali w "komunę", czy to co mu się z nią kojarzy.
      Ostatnie dwa tygodnie są dość wyjątkowe. Nie ma potrzeby walić w lewicę, bo w
      finale są same solidaruchy. Ale prawa "demokracji" (rzekomo bezprzymiotnikowej,
      w odróżnieniu od demokracji ludowej, czy demokracji socjalistycznej) a
      rzeczywistości demokracji rynkowej są nieubłagane. Podłe ataki idą między
      (dotąd) "swoimi". I tu się ktoś nagle obudził.
      • wj_2000 Pełne półki 16.10.05, 13:27
        Powinienem wyjaśnić dlaczego kapitalizm MUSI prowadzić do pełnych półek. Otóż
        pracodawca płaci swym pracownikom mniej (nawet znacznie mniej) niż wartość
        wyprodukowanych rzeczy i usług. Oni za te pieniądze ściągają z rynku CZĘŚĆ tego
        co naprodukowali. Resztę mógłby ściągnąć kapitalista. Ale on nie kupi sto
        kompletów mwbli, tysiąca kotletów. Nie będzie strzygł się 200 razy dziennie.
        Stąd nadmiar towarów!!!!!!!
        Ten system może czasowo działać, póki jest zewnętrzne "głupsze" otoczenie,
        gdzie można wymienić tę nadprodukcję na dobra szczególne, które bogacze chciwie
        gromadzą. Np diamenty, złoto.
        Gdy już Chiny i Indie osiągną poziom zbliżony do Zachodu, to wszystko musi
        PIERDYKNĄĆ.
        Zacznie się od ropy, a skończy na totalnej wojnie wszystkich ze wszystkimi.
        • plateado Re: Pełne półki 16.10.05, 13:34
          Sam sugerujesz wyżej (z czym się zgadzam), że kapitalizm (ja wolę mówić wolny
          rynek) prowadzi do rozbuchania konsumpcjonizmu. Może się nam to podobać albo
          nie ale klasa średnia będzie się stale podniecać nowymi autami, modelami
          komórek czy wycieczkami do egzotycznych krajów. Patrzysz na świat przez pryzmat
          człowieka który żyje w miarę dostatnio. Ale pamiętaj, że nawet w starej UE czy
          w USA są rzecze ludzi żyjących skromniej. I może będzie ich więcej bo juz widać
          że Niemiec czy Francji nie stać na dotychczasowy model państwa dobrobytu. Więc
          te nadwyżki stale będą z rynku śiągane przez "średniaków".
          • wj_2000 Re: Pełne półki 16.10.05, 14:02
            Gdy nadwyżki idą do biednych krajów, to te biedne kraje za nie płacą. W
            przeszłości wymieniali pieprz na szklane paciorki, czy futra tygrysie na perkal.
            Biedak we własnym kraju (dajmy na to murzyn z Nowego Orleanu) zapłacić nie ma
            czym. Póki co, Chińczycy, za wyrafinowane produkty, czy patenty kosztujące
            godzinę pracy Amerykanina czy Szwajcara, płacą koszulkami, czy butami w takiej
            ogromnej ilości, która wymaga 50 godzin pracy. Ale tak nie będzie wiecznie.
    • 1maud Wreszcie ktoś mówi prawdę 16.10.05, 13:23
      W tej kampanii, w II turze nie ma żadnych merytorycznych ocen.Jest zamssowany
      atak na Kaczysńskiego i kreowanie wizji :szczerego "Tuska jako
      przeciwwagi.Skandal medialny.Moze dlatego,ze gdyby musieli komentowac
      merytorycznie musieliby poprzec wizję Kaczyńskiego?
      NO i wizja szczerego Tuska nieco padła jak sie okazało,ze nie mowił prawdy.
      A nikt nie skomentował w Polsce ,ze to Tusk w swojej kampanii podpierał sie
      życiorysem dziadków!!!!!!!!!!A jak obalono wizję idealna przestawianą przez
      siebie to PO zrobiło śliczny spektakl...rozpaczy, oburzenia itp...no i wetdy
      dopiero media sprawdziły...
      Tusk padł od broni przygotowanej Mu przez PO....NIkt tez nie komentuje faktu,ze
      Tusk z ążądzy władzy nawet slub koscielny wzial po 20kliku latach małżeństwa...
      Medialny prezydent i tyle
      Laczyński od 15 lat ma niezmienione poglądy. I reprezentuje sam siebie i sowje
      poglądy a nie jakieś dojonania rodziców czy dziadkow

• slovas Re: Wreszcie ktoś mówi prawdę 16.10.05, 13:30
        To że Tusk jest produktem marketingu politycznego, nie ulega kwestii.
        Fakt, że Kaczyński ma względnie stabilne poglądy od lat i istnieje spora doza
        prawdopodobieństwa, że wierzy w to co mówi, przemawia na jego korzyść.
        Przemawia na jego korzyść, ale nie musi przeważać szali na jego stronę,
        albowiem z jego poglądami, można się po prostu nie zgadzać i z tego powodu
        głosować przeciw nim.
        • plateado Re: Wreszcie ktoś mówi prawdę 16.10.05, 13:37
          No to mamy piekny wybór: między konsekwentnym w swych poglądach radykałem a
          wykreowaną przez media Mandaryną. Ciekawe jaka bedzie pogoda w niedzielę? MOże
          tak wypad za miasto?
        • wj_2000 Re: Wreszcie ktoś mówi prawdę 16.10.05, 13:41
          slovas napisał:
          > Przemawia na jego korzyść, ale nie musi przeważać szali na jego stronę,
          > albowiem z jego poglądami, można się po prostu nie zgadzać i

Święte słowa!
          W zaistniałej sytuacji, chociaż mi trochę wstyd, po prostu nie pójdę na drugą
          turę.
          Uważam, że w drugiej turze powinno się uwzględniać głosy ważne oddane PRZECIWKO
          obu kandydatom. Tak jest np w regulaminie wyborów Rektora w UW. Gdy głosy dość
          równo się podzielą, a głosów przeciw obu kandydatom jest trochę, nikt nie jest
          wybrany. I trzeba zgłaszać nowych kandydatów.
          Myślę, że w obecnej sytuacji taki byłby przebieg. Ale realnie skończy się to
          znacznie niższą niż w turze 1 frekwencją. Ten co wygra będzie miał poparcie
          kilkunastu zaledwie procent uprawnionych.
          • dundrub Re: Wreszcie ktoś mówi prawdę 16.10.05, 14:18
            popieram!
            nie oddam SWOJEGO glosu na zadenego z kandydatow.
            Zaden z nich nie stara sie przekonac mnie do swojego programu (czy nawet po prostu do siebie) lecz
            zniechecic do drugiego. Wstyd i zenada. Czuje sie tak, jakby ktos probowal mi ukrasc cos cennego.
            A moj glos w moim obywatelskim rozumieniu jest czyms cennym... dlatego nie dostanie go nikt.. nikt
            na niego nie zasluzyl.. po prostu

mam nadzieje, ze w niedziele bedzie piekna pogoda :)
        • 1europejczyk Wreszcie ktoś mówi "moja" prawde 16.10.05, 15:32
          W mysl zasady "na zlosc mamie odmroze sobie uszy" :)
          Wybory gdziekolwiek by sie odbywaly: w Polsce, w Hisapani, czy na Ukrainie
          rzadko i dla nielicznych sa mozliwoscia wyboru tego co uwazaja za dobre dla
          kraju czy nawet dla siebie.W pewnej czesci sa to czlonkowie tej czy innej
          parti, ktora dotarla do drugiej tury. Dla wiekszosci jest to wybor "mniejszego
          zla": czy w obecnej sytuacji jest nim dla Polski Tusk czy Kaczynski strasznie
          trudno powiedziec. Jest nieomal pewne, ze wybor dla wiekszosci Polakow jest
          WYBOREM MNIEJSZEGO ZLA niz czymkolwiek innym. Tak jeden jak i drugi nie zna sie
          na ludziach, nie potrafi dobrac sobie kompetentnych wspolpracownikow (ekipe
          przygotowujaca kampanie wyborcza Tuska trudno nazwac amatorami nie wyrzadzajac
          szkody amatorom, Kaczynscy "zasluzyli" sie nam LW i jego katastrofala
          prezydentura a ostatnio Kurskim, ktory jest moze niezly w wolnej amerykance ale
          nie w cywilizowanym kraju). Tak jeden jak i drugi popieraja nasz udzial w
          sluzalczej okupacji Iraku, nie maja zadnego pomyslu na nasza polityke
          zagraniczna tak by reprezentowala nie nasze odziedziczone z przeszlosci fobie
          ale nasze zywotne interesy w bliskiej i dalszej przyszlosci. Zamknieci
          w "polskiej piaskownicowej zabawie" polegajacej na obrazaniu sie i reklamowaniu
          przeprosin nie maja zielonego pojecia o funkcjonowaniu stosunkow
          miedzynarodowych gdzie nikt tej "polskiej piaskownicowej zabawy" nie zna.
          Ich programy gospodarcze sa zupelnie "wyssane z palca". W obecnej zreszta
          sytuacji musieliby (kazdy z nich) przedstawic kilka bardzo rozniacych sie
          scenariuszy w zaleznosci od rozwoju sytuacji budzetowej i nie tylko w UE.
          Ich programy wewnetrznej polityki spoleczno ekonomicznej roznia sie przede
          wszystkim "etykietkami" jakie zdobyli sobie wsrod dziennikarzy i
          zainteresowanej czesci spoleczenstwa. Szkoda, ze jest to z jednej strony
          szwadron nie zawsze, a moze nawet czesto, nieuczciwie wzbogaconej na 15-leciu
          poskomunistycznej "elity" gospodarczej, z drugiej zas cale
          rzesze "pokrzywdzonych" bardziej wlasnym lenistwem niz czymkolwiek innym
          zadajacych "sprawiedliwosci spolecznej".
          Gdzie jest milczaca wiekszosc tego nikt nie wie i stad pewnie obawy przed
          wieksza frekwencja !
          Oto w skrocie nasze dwie opcje wyborcze !
    • maureen2 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 13:40
      stanowisko rady jest słuszne,dosyć debat kandydatów,w ktorych kłoca się oni
      między sobą,a dziennikarze musza ich rozdzielać.
      • wj_2000 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 13:45
        maureen2 napisała:

> stanowisko rady jest słuszne,dosyć debat kandydatów,w ktorych kłoca się oni
        > między sobą,a dziennikarze musza ich rozdzielać.

Dziennikarze raczej ich szczują na siebie!
    • ciuciurka REM po raz kolejny udowodniła swoją głupotę. 16.10.05, 14:18
      Albo Rada jest ślepa, albo udaje, że nic nie widzi. Wielu zasiadających w niej
      ludzi dało albo cichą zgodę, albo kilka lat temu popełniło grzech zaniechania,
      na to, co obecnie w mediach się dzieje.
      Łatwo teraz być recenzentem innych, samemu chowając się pod płaszczykiem ciała,
      ktore chce wynosić się za dostojne i poważne. Śmiechu warte!
    • symazik Niech Kaczynski ujawni teczke Tuska!!! 16.10.05, 14:22
      Pan Lech Kaczynski od dluzszego czasu insynuuje, ze posiada o Tusku informacje,
      ktore moglby wykorzystac w kampani wyborczej sugerujac jednoczesnie , ze tylko
      szlachetnosc charakteru powstrzymuje go od tego. Wyglada na to, ze ludzie Pana
      Lecha zalozyli Donaldowi Tuskowi teczke o zawartosci rozniacej sie zasadniczo od
      teczki ubeckiej ujawnionej przez IPN. Wniosek z tego? Sprawnosc i kreatywnosc
      ubekow nie moze sie rownac z operatywnoscia prywatnej sluzby specjalnej Lecha
      Kaczynskiego. Mowi sie , ze policjant zwalczajacy zlodziei jednoczsnie uczy sie
      i czesto przestaje sie od nich roznic.
      Lech Kaczynski podobno cale zycie wojuje ze sluzbami specjalnymi i najwyrazniej
      przesiakl wiadoma filozofia , mianowicie, ze im grubsza teczka przeciwnika tym
      wiecej na niego hakow.
      Drogi Panie Lechu! Co Pan ma w tej teczce?
    • mars_ Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 14:27
      myslę, że media w tym roku bardzo przesadziły i to one przyczyniły się do tego
      kto zostal wybrany do parlamentu oraz jacy kandydaci przeszli do drugiej tury..
      w każdym razie ta całą sytuacją osobiście jestem zbulwersowana.. a prawda jest,
      że to media podsycały bardziej niepokoje szukajac taniej sensacji! przez nie
      nie bedziemy mieli dobrego prezydenta! bo Cimoszewicz zostal zniszczony w sumie
      podobnie troche wcześniej postapiono z panią Kwaśniewską! Ja tym osobom ufam,
      że nie mają nic złego na sumieniu jednakże maja takie popracie społeczne
      trzebabyło cos zrobić i niektórzy się o to postarali już.. więc chciałam
      podziekowac polskim mediom za taką Polskę, w której przyjdzie nam teraz żyć! Ja
      z takiego obrotu spraw jestem niezadowolona bo i kto się będzie martwil o
      oświatę czy zdrowie? czy wiele innych rzeczy!! Tuska popierają ludzie wplywowi,
      którzy mają w tym swój cel, ale o tym się nie mówi!! Życze sobie tylko, abym
      miała cierpliwość znosił tą nachalność i niekompetencję ze strony polityków
      oraz mediów!!! Wam tez tego życzę!!
    • control Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 14:29
      Ja sie z opinią rady zgadzam. Nie ulega wątpliwości, że większość dziennikarzy
      to dosyć głupawe osobniki, w dodatku zakompleksione, niedowartościowane. Piszą
      na poziomie kolesia spod sklepu z tanim winem. Na więcej ich nie stać czy
      myślą, że taki jest poziom czytelników. W takim towarzystwie dziennikarze
      z "pierwszej lini" obniżają swój poziom i np. w radiu godzinami rozmawiają o
      tym, że nie powinno się zwracac uwagi na czarny PR (oczywiście w tym czasie
      powtarzają wielokrotnie wszystkie brednie, o których ignorowaniu sie właśnie
      przekonują". Niewiele jest prób napisania - nawet w sposób prosty - analizy
      programów wyborczynch. Dziennikarze na madagaskar!
      • czarek1 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 14:43
        Dziennikarz powinien rozrozniac pomiedzy wiadomoscia z jednej strony, a
        komentarzem i publicystyka z drugiej. Wiadomosc musi byc prawdziwa i obiektywna
        pod wzgledem faktow a komentarz mozna pisac wyraznie ujawniajac swoje
        stanwisko. W "Naszym Dzienniku" w ogole nie ma rozroznienia. Tam tylko panuje
        jedynie sluszna objawiona prawda i kazda wiadomosc jest zabarwiona komentarzem.
        Histeryczne straszenie Tuskiem i granie karta nienawisci rasowej, narodowej pod
        plaszczykeim "Katolickosci" (ze Tusk jest Kaszubem, rzekomo reprezentuje
        interes Niemcow i ma poparcie Zydow)jest najohydniejsza forma sprzeniewierzenia
        sie etyce dziennikarskiej. Tylko, ze zadaniem rydzykowcow nie jest bynajmneij
        dziennikarstwo w normalnym tego slowa znaczeniu, a celowe otumanianie swoich
        czytelnikow. Cokolwiek by sie nie powiedzialo o GW, publikuje ona wiadomosci
        sobie niewygodne, natomiast ani RM ani ND nigdy.
    • edi54 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 14:35

Rada Etyki Mediow powinna byc bezzwlocznie rozwiazana.Nie od dzis
      wiadomo jaki nurt myslenia i etyki prezentuje.Wydatki zwiazane z utrzy-
      maniem rady sa wyrzucaniem pieniedzy w bloto.Od rozstrzygania roszczen
      zwiazanych z dzialalnoscia mediow winny byc tylko sady.
      • zbychuchicago Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 15:06
        Szlag mnie trafia jak czytam i slysze TVN24,ITVN,Polsat przeciez nikt przy
        zdrowych zmyslach nie pomysli inaczej jak stronniczosc tych stacji,ktore
        niestety maja tyle wspolnego z demokracja i uczciwoscia jak piesc do twarzy.
        ogladajac codziennie programy informacyjne wraz z wynikami procentowymi to
        widac jaka strone trzymaja media oczywiscie klamczucha Tuska,kto morze
        sprawdzic wiarygodnosc wszystkich badan,no kto oczywiscie ze dziennikarze
        ktorym jest po drodze z platforma i tymi cwaniakami ktorzy defacto powinni
        najpierw sie spotkac z logopeda pozniej przejsc rechabilitacje.
        Boja sie cwaniacy typu Komuchy,i inne dranstwa czystek i procesow ktore sa w
        zamiarze odbudowy IV rzeczypospolitej.
        Platforma nie popsiada programu naprawczego i jak zwykle chce sie slizgac na
        PISie,dlaczego do tej pory nie przedstawili programu a biora udzial w gebowaniu
        za pomoca mediow.
        Zastanawiam sie tez dlaczego bezboznik Walesa tak poiera Tuska gdzie u niego
        odrobina ambicji przeciez nie mogl sie spotkac z Bohaterem Pulkownikiem
        Ryszardem Kuklinskim,nie pozwolil mu odwiedzic Kraj a komunista Kwasniewski go
        ulaskawil,dlaczego nie wypowie sie na temat dziadka Tuska przeciez to byl
        kolaborant,wiele slow sie cisnie na usta ze narod po raz kolejny zostaje
        zm,anipulowany i po raz kolejny wpuszczony w maliny przez masonerie
        komunistyczno-liberalna tylko z ta roznica iz ci przebzydli liberalowie nie
        popieraja zwyklego robotnika tylko takich Kulczykow i jemu podobnnych a na
        srazy zostawili sobie Balcerowicza by trzymal krotko kase gdyz to jest ich
        wlasnosc nie Narodu.
    • kliszkajh2 Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 14:46
      tusk donald i balcerowicz musza odejsc!
    • boguch13d Re: Wybory: Rada Etyki Mediów krytykuje dziennika 16.10.05, 14:56
      Etyka powszechnie nieznana. nie tylko telewizjom i politykom, ale i wyborcom.
      Magdalena Środa i jej podobne postacie, to niezmierna rzadkość, Fakt, że będą
      rządzić kaczory i ich prototypy mówi za siebie. Jaki pan, taki kram, jaki kraj
      taka etyka, czyli jej brak. Z tego duma i patriotyzm Kaczyńskich, Giertycha,
      także Jana Marii Rokity, który odpowiada za Miodowicza,któremu porządny a
      uczciwy ręki nie poda. Kraj pod znakiem Miodowicza, Wassermana i
      wassermanizacji i Lecha Kaczyńskiego, kryminalisty z pierwszej instancjii.I
      neologizm Dorna "psuj". wyprowadzony od "h..", epitet na przeciwnika.Takie
      czasy! Boże zmiłuj się nad nami, baranami, czy owieczkami.
    • dundrub glosowac? - nie glosowac? 16.10.05, 15:03
      dzisiaj podjalem decyzje od powstrzymania sie od udzialu w II turze. nie oddam SWOJEGO glosu na
      nikogo. nie uwazam, ze lepszy jest wybor "mniejszego zla" - i w zgodzie z moim sumieniem - nie bede
      wybieral "pana" prezydenta, ktory(ktorzy) skutecznie udowadnia(udowadniaja), ze nie jestem wazny ja-
      jako-obywatel a licze sie tylko ja-jako-narzedzie..
      nie pozwole nikomu na manipulowanie mna - czy to mediom czy jakimkolwiek kandydatom.
      nie pozwole na kradziez czegos w moim rozumieniu cennego - na kradziez mojego GLOSU
      howgh!
    • an9991 dlaczego rada nie krytykuje stronniczości???? 16.10.05, 15:13
      to jest moim zdaniem najbardziej rzucający się w oczy się w oczy medialny
      element kampanii. nie jestem zwollennikiem ani kaczyńskiego ani tuska dlatego
      uważam się za obiektywnego obserwatora kampanii. oczywistym jest dla mnie, że
      niektre media zwłaszcza grupa tvn, rz, i niestety gw (z czym szczególnie trudno
      mi się zgodzić) jednoznacznie optują i popierają tuska. to są oczywiście media
      prywatne i wolno im to robić, ale nie ma to wiele wspólnego z rzetelnością
      dziennikarską na straży której rem powinna stać i o którą powinna walczyć.
      szkoda, że nie zabiera w tej sprawie głosu.
      • rnrr Re: dlaczego krytykuje się stronniczości czasami?? 16.10.05, 18:49
        Rozumiem, że kiedy gw gnoiła Tuska i PO, a lansowała Cimoszewicza i PD to
        wszystko było ok w ocenia gazety. Nie pamietam Twoich żalów w tej kwestii, a
        wiesz doskonale, ze Cię uważnie czytałem jak byłem pod netem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka