lolovaxman 22.10.05, 01:05 wtakich chwilach jestem dumny, że jestem POLAKIEM :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filo_de_putino Żeby tak piłkarze poszli w jego ślady i też po 30 22.10.05, 08:45 latach.... Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino I pomyśleć, że to rodak MANDARYNY?? 22.10.05, 17:42 Trudno uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
messien Bravo Rafal!! 22.10.05, 15:12 Szkoda ze nie mialem okazji posluchac festiwalu bo w Hiszpanii nie transmitowali lecz miajmy nadzieje ze bedzie jeszcze okazja posluchac Rafala. Zyczmy mu aby poszedl w slady Krystiana i godnie reprezentowal Polske na swiecie. Duze brava i gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Brawo Rafał ! Brawo Bydgoszcz ! 22.10.05, 01:18 Brawo Rafał ! Brawo Bydgoszcz ! Odpowiedz Link Zgłoś
maksymilian11 Re: Brawo Rafał ! Brawo Bydgoszcz ! 22.10.05, 12:49 Nie rozumiem , dlaczego "Brawo Bydgoszcz" !!!??? Rafał Blechacz urodził się, do średniej szkoły wykształcił siĘ w NAKLE NAD NOTECIĄ gdzie do dziś mieszka!!!! Też pochodzę z Nakła i chociaż od lat mieszkam w Warszawie przemawia przeze mnie lokalny patriotyzm i jestem DUMNY ZE SWOJEGO ZIOMKA. Wczoraj kiedy do 1 w nocy czekałem w filharmonii na werdykt, w podświadomości wierzyłem , że to będzie ON. Brawo Rafał i BRAWO NAKŁO NAD NOTECIĄ!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebert007 Re: Brawo Rafał ! Brawo Bydgoszcz ! 22.10.05, 15:24 a to temu, że talent szlifował na Akademii Muzycznej w Bydgoszczy, bo w Nakle mógłby zagrać co najwyżej w przydrożnym zajeździe Odpowiedz Link Zgłoś
maksymilian11 Re: Brawo Rafał ! Brawo Bydgoszcz ! 24.10.05, 09:44 Nie będę schodził do Twojego "rozumienia" i pozostawię to bez komentarza. Pozdrawiam serdecznie. BRAWO NAKŁO NAD NOTECIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Brawo Rafał ! Brawo Bydgoszcz ! 23.10.05, 00:42 Rafał uczył się też w Zespole Szkół Muzycznych im.A.Rubinstaina a teraz studiuje na Akademii Muzycznej im.Nowowiejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Brawo Rafał ! Brawo Bydgoszcz ! 23.10.05, 00:44 No a oczywiscie dla Nakła n.Notecią też oczywiście brawo :) VIVAT RAFAŁ VIVAT NAKŁO VIVAT BYDGOSZCZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: GRATULACJE! 22.10.05, 02:59 SLyszalem- i byles nie do PRZEBICIA - pewnie dlatego slyszalem nareszcie to CO mysle o CHOPINIE. BYLES WSPANIALY. DZIEKI. Taki tam sobie profan. Odpowiedz Link Zgłoś
stupendo Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:11 Boże jak wspaniale! Warto było czekać do późna. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Gratulacje!!!! 22.10.05, 01:11 Ciekawe, czy będzie koncertował w Polsce czy poza nią... O ile mi wiadomo, pracy dla pianistów w Polsce mało, a Naród na koncerty nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yrte Re: Gratulacje!!!! 22.10.05, 07:32 Ja po drugim etapie byłam tak wzruszona grą Rafała,że miałam łzy w oczach.Występ był tak poruszający,że postanowiłam kupować wszystkie płyty tóre Rafał nagra - nie ze względu na utwory,ale na to,że to on jest wykonawcą.Chyba na syare lata zostałam FANKĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:12 To najlepsza wiadomość od kilku tygodni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:14 Brawo, brawo, brawo!!!! Po 30 latach Polak laureatem. Bałam sięże wygra Koreańczyk, ale na szczęscie jury doceniło wspaniałą grępolskiego pianisty:) Odpowiedz Link Zgłoś
puffin2 Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:15 Obejrzałem w TVP3 koncert e-moll w wykonaniu finalistów i nie miałem wątpliwości: Rafał był najlepszy. To nie kurtuazja wobec gospodarzy, należało mu się. Gratulacje! puffin Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Brawo ! Fajnie ze wreszcie wygral Polak ! :D 22.10.05, 01:17 gratulacje dla tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Vivat Rafał ! Vivat Bydgoszcz ! 22.10.05, 01:17 Vivat Rafał ! Vivat Bydgoszcz ! Odpowiedz Link Zgłoś
kinio101 Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:18 A jakie miejsca zajęli pianiści radzieccy? Odpowiedz Link Zgłoś
jaluka Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:19 wielkie gratulacje!! wielkie, za pracę, za nerwy, za talent i za naszą satysfakcję.))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak Gratulacje!!! Wspaniale ze wygral!! 22.10.05, 01:20 Cieszmy sie ze tego wspanialego sukcesu, ale uwazajmy tez na "farbowane lisy" w naszym spoleczenstwie; . www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051021&id=po23.txt Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Gratulacje!!! Wspaniale ze wygral!! 22.10.05, 09:49 ksiadz.robak napisała: > Cieszmy sie ze tego wspanialego sukcesu, ale uwazajmy tez na "farbowane lisy" w > > naszym spoleczenstwie; > . > www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051021&id=po23.txt Właśnie: trzeba sprawedzic dokładnie, co robił jego dziadek i pradziadek w czasie wojny, i czy wykazywali własciwą postawę, należałoby się też przyjrzeć ojcu, czy czasem nie był PACHOŁKIEM KOMUNY... Odpowiedz Link Zgłoś
bellaboolka Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:20 Mialam lzy w oczach. Gral cudownie, lekko, ale kiedy trzeba to pokazal, ze umie uderzyc. Wspanialy pianista! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:23 GRATULACJE Z ŁODZI! Odpowiedz Link Zgłoś
w.s2 Wyrazy uznania. 22.10.05, 01:25 Niezmiernie miło jest czytać o sukcesach odnoszonych przez Polaków. Serdecznie gratuluję sukcesu i życzę pomyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
margo.b Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.10.05, 01:26 Kraków cieszy się i gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz Re: Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.10.05, 10:25 Dołączam do gratulacji z Krakowa. Śledziłem z przejęciem wieczorne ogłoszenie wyników w itvp. Szczere gratulacje Panie Rafale! Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.05, 16:44 Słuchałem ze ściśniętym gardłem. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaizen78 Nie przyznano II nagrody... 22.10.05, 01:27 Rafał wygrał w wielkim stylu. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Nie przyznano II nagrody...bo nie maja kasy.... 22.10.05, 01:43 ...skoro przyznano 2 trzecie nagrody. a braci z Korei jak Kaczynskich odroznic bylo trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...beda protesty 22.10.05, 01:28 ...chopin dla Polaka...dlaczego...donaldy, beda protestowac ...to pewne..jestesmy w unii...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak Re: ...beda protesty (zajrzyj do mojego postu) 22.10.05, 01:30 me-e napisał: > ...chopin dla Polaka...dlaczego...donaldy, beda protestowac ...to > pewne..jestesmy w unii...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaizen78 Re: ...beda protesty 22.10.05, 01:32 oj będą... bo nie dość, że Polak, to jeszcze zebrał wszystkie możliwe nagrody + "nagroda" publiczności no i jeszcze nikt nie dostał II miejsca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak Re: ...beda protesty 22.10.05, 01:34 jak to? Tusk bez nagrody? o kurcze: pomylilo mi sie z niedziela 23.10.05; sorry kaizen78 napisał: > oj będą... bo nie dość, że Polak, to jeszcze zebrał wszystkie możliwe nagrody + > "nagroda" publiczności no i jeszcze nikt nie dostał II miejsca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron trucizna wszędzie 22.10.05, 07:03 ksiadz.robak napisała: > jak to? Tusk bez nagrody? o kurcze: pomylilo mi sie z niedziela 23.10.05; sorry Wam się wszystko myli i wszystko kojarzy bez sensu. To dlatego, że jest w was tyle jadu - zatruwa on również was samych i wasze mózgi. Wchrzaniecie się z politycznym maglem nawet do wątku poświęconego muzyce. Zupełnie jak komuchy 30 lat temu, dla których zwycięstwo Zimermana było jeszcze jedną okazją do ogłuszania ludzi propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: trucizna wszędzie 22.10.05, 09:53 kerebron napisał: > ksiadz.robak napisała: > > > jak to? Tusk bez nagrody? o kurcze: pomylilo mi sie z niedziela 23.10.05; > > sorry > > Wam się wszystko myli i wszystko kojarzy bez sensu. To dlatego, że jest w was > tyle jadu - zatruwa on również was samych i wasze mózgi. Wchrzaniecie się z > politycznym maglem nawet do wątku poświęconego muzyce. Zupełnie jak komuchy 30 > lat temu, dla których zwycięstwo Zimermana było jeszcze jedną okazją do > ogłuszania ludzi propagandą Spokojnie - najpierw trzeba prześiwetlić rodzinę kandydata do trzeciego pokolenia, potem gratulować! A skąd wiadomo, czy nie miał dziadka w Wehrmachcie, albo ojca w SB, hę...? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ukochany...a czym,ze TY... 22.10.05, 21:06 ... roznisz sie od ksiedza robaka...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Staram się być jeszcze bardziej PRYNCYPIALNY, 23.10.05, 01:24 z uwagi na wymogi zbliżającej się IV RP :-))... Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Czy etiuda rewolucyjna jest nam potrzebna????????? 22.10.05, 01:33 Do ziałania dzisiaj??????????????? I po co???? Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Etiuda rewolucyjna zawsze jest potrzebna. 22.10.05, 01:55 Bo choć rewolucja jest największym złem, to duch jej musi płonąć w narodzie. Bez niego nie byłoby ewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Wykonywanie "etiudy rewolucyjnej" może świadczyć 22.10.05, 10:05 o LEWACKOŚCI pianisty!! Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Wykonywanie "etiudy rewolucyjnej" może świadc 22.10.05, 17:48 Wychodząc z założenia że rewolucja musi być lewicowa ;\ Odpowiedz Link Zgłoś
cornwall Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:36 Ogladalam wystep Rafala za posrednictwem Internetu z Londynu. Jakze wspaniale wygrana nagroda. Wyrazam moj podziw dla wspanialego artysty, jakim jest Rafal. Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Moze jego wybrac na prezydenta.... 22.10.05, 01:37 ....przynajmniej nie przynioslby wstydu.... Faktycznie gral wspaniale, sluchalem juz 2 razy choc z muzyka powazna nigdy nie bylo mi do twarzy, wlasnie teraz byla powtorka w TVP2 owacje na stojaco..... Odpowiedz Link Zgłoś
kubolowy Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 01:37 Trenował Małysza no i teraz prosze - uczeń prześcignął mistrza ! Lekarz nie lekarz ale grać na fortepianie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
kinio101 Re: Rafał Blechacz został laureatem I nagrody XV 22.10.05, 02:03 A który był Żołądź? Odpowiedz Link Zgłoś