auto258374 O, MAJCHERKA ZNOWU POSZCZULI... 25.10.05, 11:07 Pamiętacie, to ten który w listopadzie napisał wiernopoddańczy artykuł, według którego powinniśmy wycałować po d* Niemców (za to że ich mordowaliśmy w czasie II wojny), Rosjan (za to że ich napadaliśmy w XVI wieku, no i teraz mamy ciągle jakieś "ale"), Żydów (wiadomo, Polak-katolik-antysemita, a to że w Yad Vashem to Polacy są na pierwszym miejscu - ponad 5000 medali za ratowanie Żydów - to już nikt nie mówi). No i jak już ich wycałujemy to oni nas wtedy może polubią i będą z nami postępować łaskawie. Bo jak wiadomo, wielkie mocarstwa są dla nas łaskawe tylko gdy się im dostatecznie podlizuje. Ostre jak brzytwa jest pióro Janusza A. Majcherka. A teraz Majcherka napuścili na Kaczyńskich. Gazeta Wyborcza, jako ostoja demokracji i pręgierz na aferzystów (dobrze pamiętacie, GW przestała podlizywać się SLD dopiero w ubiegłym roku jak się pokłóciła z Rywinem) wystawia swojego najlepszego zawodnika, człowieka-plastelinę, Janusza Majcherka. A z nim całą rzeszę dyżurnych ujadaczy. Majcherek już wie, że Kaczyńscy wszystko rozwalą, ale i tak wszystko będzie po staremu. Majcherkowi (i całemu różowemu salonowi) chyba puszczają już zwieracze. Maleszka, ulubiony publicysta GW, został ujawniony przypadkiem. Jeśli zamiary Kaczyńskich się spełnią to teraz będziemy mieć cały wysyp byłych przydupasów SB na podobieństwo Maleszki. Czy będzie wśród nich Majcherek? Kto wie, ale sądząc z jadu jaki wylewa się z jego - zwykle służalczych - publikacji, chyba musi być spanikowany. Rację miał Józef Darski (www.abcnet.com.pl), który kilka tygodni temu przewidział że pomimo chamskiego fałszowania sondaży (przecież wyciągany przez GW za uszy Tusk według wszystkich sondaży wygrywał w cuglach - a tu nagle -10% do Kaczyńskiego!) wygra Kaczyński, ale to będzie najtrudniejsza kadencja w jego karierze bo różowi salonowcy i pogrobowcy PRL będą robić wszystko żeby zohydzić rządy Kaczyńskiego zanim cokolwiek jeszcze zrobi. No i dobrze, niech Majcherkowie i Maleszki bluzgają, przynajmniej będą mieć jakieś zajęcie. A tak mogliby zająć się bardziej szkodliwymi działaniami. Agora i GW-szmatławiec chyba czują że zainteresowanie ich przeżutymi wiadomościami spada, bo inwestują w sieci radiowe. A tymczasem wyborcy w Polsce wybrali "oszołoma", bo z punktu widzenia każdego pracującego człowieka ten oszołom daje większe szanse na normalne życie w Polsce niż plastuś-Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Trzeba postarać się, żeby Kaczory nie mogły Polski 25.10.05, 13:43 za gardło schwycić, a że im sie w ten sposób zycie "zohydzi", jak słusznie uważasz, to już inna sprawa, uboczna jakby... Odpowiedz Link Zgłoś
auto258374 Re: Trzeba postarać się, żeby Kaczory nie mogły P 25.10.05, 15:17 Towariszcz, składnię poprawić trzeba postaratsa, bo na razie coś za bardzo radziecką przypomina a to się może polaczkom nie spodobać i z posadki uwolnią... Odpowiedz Link Zgłoś
looni1 Re: Trzeba postarać się, żeby Kaczory nie mogły P 26.10.05, 07:32 zyks napisał: > za gardło schwycić, a że im sie w ten sposób zycie "zohydzi", jak słusznie > uważasz, to już inna sprawa, uboczna jakby... Zyks! Jesteś wielki! Już dresik założyłeś? Wg p. Pacewicza, w innym miejscu GW, zaliczasz się do Polski K - prymtywów, nierobów, nieumiejących sklecić dwóch zdań do kupy i zupełnie nierozumiejących podstawowych zasad demokracji. A popierasz PO... Twoje odpowiedzi są nie na temat, od rzeczy. Po którym piwku jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Na bagnety!!!!! 26.10.05, 17:10 zyks napisał: > za gardło schwycić, a że im sie w ten sposób zycie "zohydzi", jak słusznie > uważasz, to już inna sprawa, uboczna jakby... Odpowiedz Link Zgłoś
9ton jak ja nie lubię oszołomów... 25.10.05, 14:09 a co ty oszołomie chcesz od gw? nikt nie każe ci czytać tego "badziewia", nikt nie zmusza cie do głosowania na konkretne osoby. o co ci kurde chodzi? dlaczego nie atakujesz zawzięcie rydzyka za promowanie wieśniaka lepera i jemu podobnych oszustów, dlaczego nie masz pretnecji do trwam, o promowanie kaczki? on to robili dla swoich i gw robiła to dla swoich. a co do naciągania wyników sondażowych to troche przeholowałeś! nie tylko gw wieściła zwycięstwo tuska, we wszystkich sondażach wiódł on prym. no chyba, że w sondażach przeprowadzonych przez rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: jak ja nie lubię oszołomów... 26.10.05, 17:13 Nie tego nazywasz oszolomem co potrzeba - juz niedlugo takim mianem bedzie sie nazywac zagorzalych zwolennikow III RP i GW - szczegolnie po otwarciu teczek paru prominentnych.... He, he!! Odpowiedz Link Zgłoś
mediorzerca Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 11:13 wethemedia.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego IV Rzeczpospolita, Polska Ludowa, Wszystko od nowa 25.10.05, 12:03 IV Rzeczpospolita, Polska Ludowa, Wszystko od nowa, Wszystko od nowa... i Czy ty to widzisz, czy sie nie wstydzisz? spiewal pare lat temu KAZIK :> (tylko w piosence bylo o III RP, aczkolwiek wtedy nie bylo tak socjalnie) Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 12:08 Zacznie sie bal Przodownikow Pracy . . . . . . . Narodowy Socjalizm Polski . . . . skora cierpnie . . . . . Nic dobrego nas nie czeka - scentralizowana socjalistyczna gospodarke juz przerabialismy - wygrala demagogia i socjalne hasla . . . . A z tego miejsc pracy nie bedzie - ale narodowcow to nie interesuje hahahaha OOOOJJJJJ biedo biedo polska ktora poszlas na lep hasel czystosci moralnej i zasilkow socjalnych - nic Was lepszego nie czeka !!!!!!!!! Stala sie tragedia - wygrapla jedynie sluszna postawa ideowa - przypadkowe spoleczenstwo bedzie musialo sie temu podporzadkowac !!!??? hahaha Wygral apetyt na rybe - wedki nikt nie chce !!!!!! hahahaha a moze plakac ???????? juz nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
tom666 Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 12:37 Nie! No cos sie zmieni! Dla mojej dwudziestoletniej sąsiadki Basi , alkoholiczk od pięciu lat. Teraz nie bedzie w ogóle musiała gotowac w domu.Jej córeczka bedzie jadla zupe w szkole i jak to powiedziała mi wczooraj, moze dostanie Milki baton .No bo przeciez głosowała na Kaczyńskiego. Tak zmieni sie! Dla tych wszystkich którym nawet do głowy nie wpadnie,ze trzeba isc do pracy i samemu zadbac o swoje dzieci.Ale po co skoro Państwo zaopiekuje sie nimi i ich dziećmi.A oni dalej beda mileli na alkohol i tanie papierosy i jak zombie stali przed klatką.Przyszły rząd doskonale im pomoze! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Majcherek trafia w sedno.Widać to po reakcjach "dy 25.10.05, 13:12 skutantów", którzy, zamiast argumentów, próbują go zapluć. Liczni są i śliny mają dużo, ale... :) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Majcherek trafia w sedno.Widać to po reakcjac 26.10.05, 17:15 zyks napisał: > skutantów", którzy, zamiast argumentów, próbują go zapluć. Liczni są i śliny > mają dużo, ale... :) Antydyskutanci zas pisza IVRP=IV Rzesza - jakiez to oswiecone i wiele mowiace... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 święte słowa, ale... 25.10.05, 13:23 "Skład społeczny elektoratu PiS i Kaczyńskiego wskazuje, że to w większości ludzie zawiedzeni, rozczarowani, mający poczucie przegranej lub niedowartościowania." Ci ludzie okazali się większością w Polsce 2005. Więc w demokracji mieli prawo zrobić co zrobili. Trzeba było wcześniej mysleć o tym, by zawiedzeni, rozczarowani i przegrani znaleźli się w mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 ps do autora 25.10.05, 13:29 Pisze pan o tych którzy "wyłudzili, renty, emerytury i świadczenia scjalne". Ilu musi zarabiać arogant, żeby zarzucać komuś zbrodnicze "wyłudzenie" maksimum 400 zł miesięcznie, wydawanych wyłącznie na przeżycie? Jak długo pan przeżyłby za 400 zł? Dzień, dwa? Gratuluję taktu i świetnego urządzenia się w III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Tak, i w związku z tym oddajmy RP Kaczorom, oni ma 25.10.05, 13:35 ja gwarantowany sposób, żeby uszczęśliwić tych przegranych, zawiedzionych i rozczarowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: Tak, i w związku z tym oddajmy RP Kaczorom, o 25.10.05, 13:42 A jaką my mamy możliwość oddawać czy nie oddawać? To większość decyduje. Im mniej będzie zawiedzionych, przegranych i rozczarowanych tym większą szansę na zwycięstwo mieć będą liberałowie Tuska i Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 ps 25.10.05, 13:48 Zresztą to właśnie czteroletnie rządy liberałów z SLD spowodowały, że połowa jest tak sfrudtrowana warunkami życia, że w ogóle nie głosuje, a większość aktywnych politycznie ucieka jak najdalej od kultu siły i pieniądza. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot1 PRZEZYLISMY POTOP 25.10.05, 13:57 Przezyliśmy potop szwedzi Przezylismy front sowiecki Według tych sprawdzonych wzorów Przeżyjemy i Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Majcherek to JASNOWIDZ!!! 25.10.05, 14:10 Jeszcze nie zobaczyl (IVtej RP)-a juz ja opisal! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Majcherek to JASNOWIDZ!!! 25.10.05, 14:57 Raczej facet z ADHD, który uważa, że jak powie iz las ma się zazielenić, to on się zazieleni.... Poza tym mozna go nazwać tak, jak on nazywa innych . Majcherek, to Tygodnik Powszechny... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Majcherek to JASNOWIDZ!!! 25.10.05, 17:54 gulaga7 napisał: > Jeszcze nie zobaczyl (IVtej RP)-a juz ja opisal! Ja myślę, że to pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk14 Re: Majcherek to JASNOWIDZ!!! 25.10.05, 19:22 I ma racje. Przy urodzinach kazdej nowej Rzeczypospolitej towarzyszyly zmiany systemowe- powstawal nowy twor jakosciowy. Jaki nowy twor moze powstac w zwiazku z IV Rzeczpospolita? System o stopien wyzszy od komunizmu ? Komunizm juz przezylismy , a wiec nie bedzie to nic nowego- zamordyzm znamy. Wyzszy od niego jest mi nieznany.Przy tym istnieje to niebezpieczenstwo , ze kazda rewolucja pozera wlasne dzieci. Monarchia absolutna z JKM Lechem I? Tez juz kiedys byla.Poza tym strzalki czasu niestety nie da sie odwrocic , gdyz znaczylo by to ,ze mama Lecha Kaczynskiego jeszcze sie nie urodzila.Ciekawe to nieprawdaz?Pozostaje zlepek tego co opisal Majcherek. I to bylo do udowodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_kamikadze Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 14:13 Jasne a jak 4 rzpospolita okaze sie gó..ana to znowu zmienimy cyferke na jedną wyżej, a co tam! Odpowiedz Link Zgłoś
medigar Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 16:12 A jakim prawem to panowie z PiSu decydują czy mamy III czy IV RP. Myślałem że to jest proces historyczny. I historia a nie panowie Kaczyńscy mówi o wtedy to była I abo II RP. Powie ktoś zmienią konstytucje to będzie IV RP , ale proszę zauważyć że w 1935 uchwalono konstytucje kwietniową zmieniającą konst. z 1921 r. a mówi się o całym okresie międzywojennym -II RP? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 19:29 medigar napisał: > A jakim prawem to panowie z PiSu decydują czy mamy III czy IV RP. Myślałem że > to jest proces historyczny. I historia a nie panowie Kaczyńscy mówi o wtedy to > była I abo II RP. Powie ktoś zmienią konstytucje to będzie IV RP , ale proszę > zauważyć że w 1935 uchwalono konstytucje kwietniową zmieniającą konst. z 1921 > r. a mówi się o całym okresie międzywojennym -II RP? III RP ustanowił Michnik a nie historycy i trzeba tą III RP jak najszybciej wyciąć jak raka, jak gangrenę i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
yashina Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 16:27 bracia K nie reprezentuja calej polski tylko 1/4 bo przeciez tylko 50% glosowal i nie chce nikogo obrazac ale 1/4 to wiekszosc tych ktorym nie udalo sie w zyciu i czekaja na cud zamiast brac sie do roboty lub przynajmniej za ryzykowac zmian a nie tkwic w przekonaniu ze samo przyjdzie dzieki braciom K. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuchlech Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 17:03 geocities.yahoo.com/kaczuchlech Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Andrzej Lepper nowym imperatorem 25.10.05, 17:15 V Rzeczpospolitej. Naszym nowym godlem bedzie Siekiera. Odpowiedz Link Zgłoś
s_silva JUŻ NIE MOGĘ WAS SŁUCHAĆ 25.10.05, 17:21 ... WEŹCIE GŁĘBOKI ODDECH I POCZEKAJCIE ZOBACZYMY A KRYTYKA I KRYTYKANCTWO ZAWSZE ZDĄŻY SIĘ WYPOWIEDZIEĆ PRZEMILCZMY TO, CO JEST, BO I TAK NIC SIĘ NIE DA Z TYM PRZECIEŻ ZROBIĆ POCZEKAJMY JAK SKOŃCZY KACZYŃSKI I SPÓŁKA, CZY TAK SAMO JAK MILLER? A MOŻE JEDNAK NIE...? Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Najemny propagandysta 25.10.05, 17:58 pluje nienawistnym jadem, co to Kaczynscy ze swoim sumiennym i zdyscyplinowanym elektoratem trafily w dziesiatke??, czerwonego, rozbuchanego, ale jakze beznadziejnie bezsilnego - miedzynarodowego marksizmu. Taak, kolejna porazka, jak wiele w ubieglych 2 stuleciach. Nie przeszlo i nie przejdzie, rozmywanie narodowosci, kupczenie granicacmi i dorobkiem pokolen Polakow. Kazdy ,ale to kazdy , ktory na lamach nienawistnej prasy nie zostanie oszkalowany, wysmiany, ponizony, nie zasluguje na miano prawdziwego Patrioty Polskiego. Przyklady ksiezy Jankowskiego, czy Rydzyka jawnie pokazuja, jak boli polskosc i obrona polskich interesow. Nalezy bezwzgednie dazyc do utworzenia rzadowych mediow, uswiadamiajacych na biezaco polskie spoleczenstwo o jego sukcesach i zamierzeniach, a w ten sposob dac odpor rozwscieczonej i histerycznej prasie jadu, podwazajacej autorytet rzadu i Panstwa Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra57 Re: Najemny propagandysta 25.10.05, 18:22 Co tu sie panu pomylilo - to przecierz PiS, Samoobrona i Rydzyk proponuja "czerwona", czyli socjalistycza gospodarke! Nacjonalizecja niektorych galezi przemyslu, "zabieranie bogatym i dawanie biednym", itp, czego domaga sie Lepper i Rydzyk to poglady Leninowskie- marksistowskie! jedyna roznica jest stosunek do religii. PO chce kapitalizmu i ten tzw "eksperyment liberalny" juz sie sprawdzil w Irlandii, Korei Poludniowej, Singapurze, Japonii, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Historia,..., powtarza się jednak tylko jako farsa 25.10.05, 19:14 "Nic nowego w IV Rzeczpospolitej" w wydaniu kaczek?? Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Majcherek?? Wróg Nr 1 dużej części Forum GW!:-) 25.10.05, 19:41 >Skład społeczny elektoratu PiS i Kaczyńskiego wskazuje, że to w większości ludzie zawiedzeni, rozczarowani, mający poczucie przegranej lub niedowartościowania.< >J.A.Majcherek Rzepa i TP< Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra57 Socjalizm TAK - wypaczenia NIE 25.10.05, 20:02 Nowe haslo wyborcze PiS-u Odpowiedz Link Zgłoś
mjarzem Re: Nic nowego w IV Rzeczpospolitej 25.10.05, 20:08 Ech, generalnie zal... Zobaczymy jak to bedize, ja mam nadizeje ze coraz lepiej. Chociaz zawsze bedzie to poczucie ze moglo byc lepiej. Nie ma watpliwosci ze zamiast isc mocno do przodu, na zachod, rozwijac sie, Polska bedzie umacniac sie na zapleczu - socjalnie. Nie jestem w takich tematach biegly, ale moim zdaniem przydalby sie nam teraz 'kop' na zahchod a za 5 , 10 lat umacnianie. No ale okaze sie jak bedzie. Mam tylko nadzieje ze nowy Prezydent rowniez zadba o mlodych , tak jak Tusk obiecal i jakos to bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak IV RP - old bullshit new image! 25.10.05, 21:00 Kaczynskiemu odbilo i dojscie do wladzy "kolejnej rodziny" chce uwyraznic jakimis haslami... no coz, juz taki "wyrazny" prezydent... To historia ma nadac przydomek okresowi, ktory byl na tyle inny, ze mozna go uznac za "cos innego", za IV Rzeczpospolita... Kaczorowski - wezcie sie k.w.m. za robote i przestancie p..c bzdury o rzeczpospolitej - to nie "Niewolnica Izaura" w 150-ciu odcinkach tylko Polska - nie pierwsza i nie ostatnia - po prostu - zawsze ta sama... nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
dworzmen1 Re: IV RP - old bullshit new image! 25.10.05, 21:02 ide sie wysrac i moze jeszcze zwale konia! Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio Zatem: komuna z Matką Boską zamiast Lenina?... 25.10.05, 21:12 ...Damy sobie radę. Reguły znane, techniki opanowane. Trzeba przećwiczyć nowe nazewnictwo. Tylko młodych trochę żal... Odpowiedz Link Zgłoś
dworzmen1 Re: Zatem: komuna z Matką Boską zamiast Lenina?.. 25.10.05, 21:31 Czapki z glow przed marszalkiem Sejmu przewodniczacym Lepperem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj Oszalaly z nienawisci pederasta Majcherek 25.10.05, 22:33 usiluje dyskredytowac Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk14 Re: Oszalaly z nienawisci pederasta Majcherek 25.10.05, 22:44 wuuuj napisała: > usiluje dyskredytowac Kaczora. Czy wszyscy ktorzy krytykuja Kaczora sa pederastami? To jest ich dosyc duzo.Musisz uwazac bo moga ci leb ukrecic. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Oszalaly z nienawisci pederasta Majcherek 26.10.05, 09:36 > usiluje dyskredytowac Kaczora. Czy każdy kto usiłuje dyskredytować kaczora to, cytuję, "oszalały z nienawiści pederasta"? Jest takich sporo, więc, z dobrego serca ci radzę, uważaj, jak będziesz się w łaźni męskiej schylał po mydło... Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj Kogo chcecie przekonac towarzyszu Majcherek? 25.10.05, 22:38 Przeciez wielbiciele Michnika i Zydorczej dawno juz to wszystko wiedza. Ubecy, Zydzi, pederasci, eutanasci, aborcjonisci, zlodzieje, oszusci, komunisci, satanisci, ateisci i lewacy tak wlasnie uwazaja. Marnujecie swoj czas towarzyszu. Wasza godzina wybila. Wywiezie sie was do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk14 Re: Kogo chcecie przekonac towarzyszu Majcherek? 25.10.05, 22:43 Piszesz sam do siebie?To przeciez sposob wyrazanie sie towarzyszy spod znaku SB. Odpowiedz Link Zgłoś
looni1 Re: Kogo chcecie przekonac towarzyszu Majcherek? 26.10.05, 07:37 borsuk14 napisał: > Piszesz sam do siebie?To przeciez sposob wyrazanie sie towarzyszy spod znaku SB > . Borsuku, spokojnie - facio naczytał się historii o Gliwicach i mu odbiło. Piąta kolumna mu się zamarzyła. Zygfryd_okrutny, gdzieś na początku wątku, jest bardziej twórczy, a i za wierszówkę od towarzyszy dostanie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
gzegzolka Re: Kogo chcecie_wylistowany elektorat Kaczorów 26.10.05, 01:22 wuuuj napisała: Ubecy, > Zydzi, pederasci, eutanasci, aborcjonisci, zlodzieje, oszusci, komunisci, > satanisci, ateisci i lewacy tak wlasnie uwazaja. Marnujecie swoj czas > towarzyszu. Wasza godzina wybila. Wywiezie sie was do lasu. Z poświęceniem wylistowany cały elektorat Kaczyńskiego. Tacy jesteście - o lewackich rozumach. Niewykluczone ze także oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl SLD / Kwaśniewski 25.10.05, 23:55 historia kryminalna z ich radosnych rządów: www.upadloscian.org.pl zresztą nie jedyna. Jeszcze nigdy wcześniej tak wielu posłów jednego ugrupowania nie siedziało w więzieniach jeszcze za swojej kadencji. A przecież to dopiero początek. Czerwone łapy ich tak swędziały, że nie mogli się powstrzymać i kradli na krzywy ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
aerodjkl panie januszu... kilka slow 25.10.05, 23:58 Od kiedy zyskalem świadomość i umiejętność postrzegania, zauważyłem, że wokół mnie jest coś nie tak. Chodzi tu o moich rodaków i ich skłonność do wyszukiwania w naszym narodzie słabości i przywar. I z przykrością stwierdzam, że należy pan do grona osób najsilniej obarczonych tą cechą. Jestem kiepsko wykształconym magistrem i jak to bywa wyjechałem tuż po obronie, kształcić się dalej. Odwiedziłem kilka miejsc na świecie i nigdzie nie zauważyłem takiej skłonności obywateli do krytykowania innych, zwłaszcza polityków, a co dopiero mieszania się do historii. I tak, pan zamiast dawać rady i wspierać nowy rząd, już z miejsca go spisał na straty. Nie zamierzam wdawać się w żadne spory i nie będę się wyżywał na panu, tylko chcę panu dać rade, aby przestał pan siać to ziarno nienawiści i postarał się zrobić coś dla kraju. Ja, choć za granicą, uczę się i zamierzam wrócić i zacząć pracować dla dobra mojego kraju, nie językiem, oczerniając innych, po prostu będę chciał coś zbudować a nie zniszczyć. I panu radzę, aby zają się pan pożytecznymi dla kraju rzeczami. Pracuje pan w gazecie i ma możliwość publikowania, dlatego, zamiast raczyć ludzi historycznymi porównaniami, które nic nie wnoszą i popisujac się, więcej pożytku przyniesie pan publikując coś co będzie niosło ze sobą jakieś pożyteczne rzeczy, może jakieś wskazówki dla młodych ludzi jak mają się rozwijać, a nie pogrążać się w dyskusji na temat sanacji, czy Gierka. Po prostu przestańmy się na wzajem zwalczać, tylko popracujmy trochę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
looni1 Re: panie januszu... kilka slow 26.10.05, 07:53 Piękne słowa aerodjkl, niemniej jeszcze długo będzie musiał pan poczekać. Za cztery lata nie będzie PiS, PO, panowie politycy bedą z trudem pracować nad wymyśleniem dalszych akronimów. A w sumie sprowadza sie to do trzech literek: TKM (Teraz K... My). Niestety publicyści pokroju p. Majcherka żyją tymi układami. Napisanie czegokolwiek konstruktywnego pozbawiło by ich pracy. Pozostaje mieć nadzieję, że pójdą drogą dinozaurów, tyle że to trochę zbyt długo trwa. Proponuję, dla równowagi, czytać inne polskie gazety, na szczęście w Polsce jest wielu ludzi rozumnych, w GW panuje chyba selekcja negatywna. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
souless żadne Re, 26.10.05, 00:50 Jak tak czytam ten artykuł, to od razu rzuca się w oczy że pisał to typek który jest i bedzie przeciwny Kaczyńskiemu, to z pewnością typek podobny do lisa, który jest lizusem Tuska. Troche więcej optymizmu wieśniacki redaktorku. Kaczyński dopiero został prezydentem a Ty byś chciał żeby od razu na drzewach wszystkie liście były ze złota. Poza tym Gdyby tusk został prezydentem, to byłoby tak jak dotąd z Kwaśniewskim, tam pomacha rączką, tu pomacha główką, i nic, ale to nic nie zrobi. Tusk to taki kwaśniewski z inną twarzą. Poza tym dodam, że każdy większość ludzi boi się kaczyńskiego bo może wkońcu zrobi porządek z lewymi interesami, machlojkami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: klotnia o MSWiA 26.10.05, 02:24 prosze spojrzec z dystansu co sie w Polsce dzieje. Partie kloca sie o przejecie ministerstw, w jakim celu? zeby kontrolowac dzialania, czyli te partie z gory sa o nieufnie nastawione do siebie. I tu refleksja; ludzie ktorzy chca dobra Polski i ktorzy chca rzadzic najpiewr powinni ustalic co jest dobre dla Polski, jezeli sa rozne zdania to mozna sie spierac co do problemow , ale jezeli nie ma zgody co do jak maja byc prowadzone sprawy wewnetrzne i administracja kraju to ktos tu ma albo zla wole,albo sabotazuje caly proces normalizacji, demokracji i postepu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x PiS i Kaczynski gorowali tylko forma przekazu... 26.10.05, 04:40 .... do przecietnego Polaka czyli bojacego sie braku opieki socjalnej do ktorej przywykl w PRL-u, ktory jest takze rusofobem, germanofobem, antysemita, pseudokatolikiem nie mowiac juz o pogladach na temat wykletych gejow i lesbijek. Nie jest to w zadnym wypadku krytyka Kaczynskiego. Przywodca ktory chce rzadzic narodem musi pozyskac wiekszoc. Co z tym zrobi to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś