utopiec 26.10.05, 07:34 Jak to ładnie, że tylko w Radomsku tak się działo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe No własnie :-) 26.10.05, 07:43 Sama jestem ofiarą wypadku, w którym ukręcono łeb sprawie... Tylko, że to w Dąbrowie Górniczej, ale też ciekawie. Są równi i... majętni. Odpowiedz Link Zgłoś
grandfunk Re: No własnie :-) 26.10.05, 09:16 haha.. prokuratura w dąbrowie górniczej zatrudnia specjalistów od "kręcenia" spraw. w "ukręcanieu" spraw przestępstw gospodarczych ma także niezłe dokonania.. wiem coś o tym.... współczuję alpepe... Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 07:44 Czy kogos w tym strasznym kraju jeszcze dziwi , ze ludzie "prosci"-termin Donalda wybrali Prawo i Sprawiwdliwosc? I Kaczynskiego na prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
w19f45 Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 10:20 ab554 napisała: > Czy kogos w tym strasznym kraju jeszcze dziwi , ze ludzie "prosci"-termin > Donalda wybrali Prawo i Sprawiwdliwosc? I Kaczynskiego na prezydenta? ------------------------------------- My żyjemy albo wojenkami albo obiecankami Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos [...] 26.10.05, 07:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Re: Wlasnie dlatego glosowalem na Kaczynskiego 26.10.05, 10:40 aby rozprawic sie z tymi rodzaju praktykami i powywalac na zbite madry sedziow, urzedasow zkorumpowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 07:49 Jedyna nadzieja w Kaczorze. Tylko on może dobrać się do siedzeń bandytom i ich pomagierom w togach i mundurach policyjnych. Już sam fakt wyboru Kaczora podziałał uzdrawiająco - sprawy ruszyły z kopyta. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 07:54 Rzeczywiście : Radomsko na tle naszego praworządnego i czystego kraju,kryształowo uczciwych prokuratorów, sędziów, adwokatów, policjantów, urzędników, policjantów, lekarzy i polityków wreszcie we wszystkich innych miastach, to wzmiankowane Radomsko, kilkudziesięciotysięczne miasto w centralnej Polsce jawi się jako przysłowiowy wrzód na d.... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 08:16 W Radomsku sprawy ukręcali,a na warszawskim Zoliborzu "tworzyli" sobie dla statystyki.Bilans musi byc na zero.Aby nie siedzial winny,siedziec musi niewinny.Tak to sie bawili panowie wladcy wolności i zycia ludzkiego w 2000r. i bawią sie tak nadal. I zagadka : a kto wtedy "rzundził" w sprawiedliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Kalwas zapomniał mianować tow. Wiaderka 26.10.05, 08:28 Tow. Kalwas zapomniał mianować na odchodnem tow. Wiaderka prokuratorem apelacyjnym z dożywotnią pensją i immunitetem. Wsdyd tow. Kalwas, a tak się tow. Wiaderek starał! Odpowiedz Link Zgłoś
chilonek Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 08:32 Cóż Radomsko jakie jest każdy widzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Tak jest w CALEJ POLSCE: polski "wymiar 26.10.05, 10:16 sprawiedliwosci" ze wszystkimi organizacjiami zawodowymi, sedziow, adokatow i prokuratorow byl i jest MAFIA, ktora dziala w majestacie prawa. Bez stanu wyjatkowego polegajcego na pozbawieniu calej Polskiej Mafi Wymiaru Sprawiedliwosci (PMWS) immunitetow i powolaniu do zycia nowej struktury z uprawnieniami calkowitej wladzy nad PMWS pod bezposrednim nadzorem i kontrola Prezydenta nikt z nimi nie wygra! Sprawy ciagnac sie beda latami naszym kosztem a przestepcy ( a jest ich lekko biorac od 30 do 60% PMWS) beda korzystac z praw i przywilejow i korupcyjnych pieniedzy by zdestabilizowac wladze czekajac na wlasciwy moment by odbudowc wlasne mafijne "struktury". PMWS stanowi obecnie podstawowe zagrozenie dla polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Tak jest w CALEJ POLSCE: polski "wymiar 26.10.05, 12:14 Od tego w cywilizoanych krajach są wydziały wewnętrzne. To co proponujesz nic nie da. Prezydent nie ma czasu aby się zapoznawać z setkami spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
jumzagijn.cedenbal Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 08:39 W Łomży też jest kilku fajnych prokuratorow. Odpowiedz Link Zgłoś
wc3 Radomsko to Wymiar "Sprawiedliwości" w pigułce 26.10.05, 08:50 Najpierw zabrano się za adwokatów i sędziów z Gdańska, teraz za prokuratorów z Radomska a to dopiero początek rozpracowywania mafino-korupcyjnego (złodziejskiego) Wymiaru Sprawiedliwości. Nie od dziś wiadom, że wygrywa ten kto ma coś do zaoferowania. Jeżeli jest wielu zainteresowanych odbywa się przetarg. Wiadamo kto w takich sytuacjach jest pośrednikiem. Nic nie odbywa się bezpośrednio a cwane lisy umieją się odpowiednio zabezpieczyć przed wpadką w końcu nie od dziś pracują w tzw. wymiarze sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
miwos Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 08:52 ktoś sie obudził.... - pewnie, że lepiej późno niz wcale, ale przecież na porzadku dziennym jest to, że rodzina policjantów i sami policjanci nie płaca mandatów, ci którzy maja znajomości, moga jeżdzić "po piwku", łamać inne przepisy. Szkoda, że tacy ludzie "pracują" na opinię o służbach, które mają pilnować przestrzegania prawa. W moim mieście - Dabrowie Górniczej policjantów można najczęsciej spotkac przy budce z kebabem, widziałem tez raz jak samochód (straży miejskiej lub policji) podwoził panienki na dyskotekę, nie raz byłem świadkiem jak radiowóz zignorował osobe przechodząca przez ulicę tam, gdzie było to zabronione - fakt, że nie wszyscy reprezentują taki poziom, ale uważam, że tak nie powinno być. Nie wierzę, że kaczy klan z tym sobie poradzi, bo tu chodzi o elementarne zasady przyzwoitości, których nam często brakuje. Wszyscy mówią o wielkich aferach, przekrętach a nawet jak kanar w autobusie kogoś bez biletu złapie to 10-20 zł załatwia sprawę i niby nic się nie stało..... czarno to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 08:56 Takich spraw typu "Radomsko" jest w Polsce bardzo dużo. Niestety nie wszystkie jeszcze wykryte. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 09:10 ej paraklety i inne mn7 -obudzcie sie waszych z wymiaru szkaluja w tym artykuliku jest nakreslony szkic mafijnej konstrukcji naszego wymiaru niesprawiedliwosci. mnie skazano za tzw. grozby karalne ( na podstawie intrygi bylej kurator sadowe)- bo oczywiscie zadnych grozb nie bylo- co udowodnilem na podstawie billingow telefonicznych- prokurator stwierdzila- ze moze inie dzwonilem ale moglem - sad sie przychylil do tej interpretacji "prawa" - czegoz to sienie robi dla znajomych : np. komendanta policji ,kuratora, bielego ,adwokata itd. w artykule opisano jak to `prokurator ocenil wiek dziewczyny z wygladu na lat osiemnascie i dla "dobra sprawy" umorzyl sledztwo (czyli dla dobra znajomego) - zadne np. akty urodzenia czy inne dokumenty potwierdzajace faktyczny wiek pokrzywdzonej nie mogly go przekonac.najciekawsze jest i najbardziej wymowne - ze tzw. kontrole iinne lustracje wewnetrzne zadnych nieprawidlowosci nie stwierdzaly w radomsku -mimo ze prasa a szczegolnie rzeczpospolita " trabily " glosno na alarm . ilu ludzi tam skrzywdzono - ilu niewinnie skazano -bychronic swoich -i by statystyki sie zgadzaly -TAK NIESTETY DZIALO SIE DZIEJE WSZEDZIE i tylko takie gnidy prawnicze jak paraklet czy inny mn7 tego nie widza albo udaja ze nie widza i nie wiedza. w duzej mierze Kaczynski zostal wybrany na prezydenta a pis wygral wybory - bo obywatele maja juz dosc wszelkich mafii -i tesknia zanomalnym panstwem - gdzie takie gnidy jak opisane w artykule gnija za kratami -a nie panosza sie na urzedach. MAM PRZEKONANIE ZE BLIZNIACY ZROBIAPORZADEK W KRAJU - NA MIARE XXI WIEKU Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek aaaa, mn7, ja też miałem "przyjemność" polemiki 26.10.05, 09:31 jerry21 napisał: > ej paraklety i inne mn7 -obudzcie sie > waszych z wymiaru szkaluja > w tym artykuliku jest nakreslony szkic mafijnej konstrukcji naszego wymiaru > niesprawiedliwosci. Mnie ciekawi tylko jedno, kiedy ci lewicowi durnie zrozumieją, że swoje debilne rzekonania BĘDĄ MIELI ... TYLKO DO CZASU ! Głupota lewicowców jest o tyle porażająca, że oni do momentu zbrodni na własnej rodzinie, uważają, że zbronie ich nie dotkną. Piszczą w obronie życia zbrodniarzy zwyrodnialców, a potem ... wszystko się zmienia. Po morderstwie, jakie zbrodniarze dokonają na dziecku lewaka NIE POZOSTAJE JUŻ CIEŃ DAWNYCH PRZEKONAŃ. Nie ma wśród rodzin ofiar tych, którzy tu z takim zapałem bronią życia zbrodniarzy ! Znikają ? Nie, do tych głupolków, dopiero wtedy dochodzi PRAWDA, że usmiechający się ironicznie na procesie zbrodniarz nie jest wart nawet splunięcia w obronie jego szmatławego istnienia. Pamiętajcie lewacy - wasze debilne przekonania o konieczności chronienia życia zbrodniarzy zwyrodnialców zawsze mają swój kres - gdy zbrodnia dotknie WAS. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek PiS, czekamy na przywrócenie KARY ŚMIERCI 26.10.05, 09:12 kara śmierci dla zbrodniarzy i zaostrzenie kar dla bandytów ! Panowie z PiS, czy te wypowiedzi przedwyborcze były tylko mąceniem ogłupionym ludzikom w główkach ? Czekamy na realizację !!! PiS odebrał Korwinowi-Mikke argument przyracania kary śmierci i zaostrzania kar i chciąłbym wiedzieć CO ZROBI W TYM TEMACIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
grandfunk Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 09:13 nie tylko w radomsku. od 2003 "pan" prokurator rafał moskwa z prokuratury rejonowej kraków śródmieście "prowadzi" śledztwo w sprawie działnia na szkodę spółki. prowadzi w taki sposób, aby sprawie łeb ukręcić. jak to się robi? ano prosto: trzeba postępowanie prowadzić długo, z jednej sprawy (wielowątkowej) zrobić dwa postępowania, a następnie je umorzyć. zażalenie? owszem, jedno rozpatrywał nawet sąd, który nakazał wykonać określone czynności, a "pan" r. moskwa co na to? ano nic. ma wytyczne sądu gdzieś.. i znów umorzył. i myślę, że pomimo złożonego zażalenia jego zwierzchnicy (lub kolesie z aplikacji albo ze studiów) w prokuraturze okręgowej utrzymają jego postanowienie w mocy (tak jak to zrobili wcześniej. i co? i nic... takich spraw są tysiące.. Odpowiedz Link Zgłoś
korekt Re: IMUNITET = KORUPCJA 26.10.05, 09:46 To skandal z tymi imunitetami.Wszyscy powinni być równi względem prawa.Mając poczucie bezkarności mamy wszędzie takie kwiatki. Szczególnie rażące jest to u sędziów.Imunitet spełnia rolę bufora bezpieczeństwa u tzw.sędziów dyspozycyjnych ,podatnych na korupcję i poplecznictwo.Znam nie odosobniony przykład sędziego,który w pełni świadom bezkarności jaki mu daje imunitet, po swoim mieście,prowadzi auto ignorując wszelkie przepisy drogowe jak to określa:jazda na skróty,np.pod prąd ulicą jednokierunkową.Cieszy się jak dzidziuś wtedy,który wycioł świetnego psikusa. Wnisek: Imunitet powoduje brak adrenaliny i mylne postrzeganie rzeczywistości jako bezpiecznego świata prowadzące do patologicznych zachowań. Prym w wydawaniu orzeczeń świadczących o wielkiej pogardzie dla norm prawanych obowjązujących w naszym kraju wiodą niwątpliwie sędziowie z sądu apelacyjnego. To liderzy - wzorce powielani przez dalekie Suwałki itp. Osoba ,która wykorzystuje mandat tak dużego zaufania społecznego w sytuacjach wyżej nadmienionych winna być błyskawicznie odsunięta od sprawowanych funkcji oraz skutecznie osądzona w trybie przyspieszonym - natychmiastowym. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: W Radomsku ukręcali sprawy 26.10.05, 10:16 Zwroce uwage na jeden cytat z artykulu: > był to szok, gdy znów został szeregowym prokuratorem. Znow zostal szeregowym prokuratorem?! Powinien juz dawno gnic w wiezieniu, a przynajmniej powinni go wywalic na czas trwania procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 do wszystkich komuchów 26.10.05, 10:22 wasz czas sie skonczyl ,odpowiecie za wszystkie przestepstwa Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio PiS wie, co robi, że nie chce oddać siłowych... 26.10.05, 10:21 ministerstw. PO ukręcałoby łeb, tak samo poprzednicy. Mnie spotkała podobna tragedia. Marcinkiewicz i Jego ekipa, to mądrzy ludzie. Społeczeństwo powinno być dumne z wyboru Kaczorów. Proponuję: jurcio.blox.pl, a zrozumiecie dlaczego mam takie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: PiS wie, co robi, że nie chce oddać siłowych. 26.10.05, 14:50 jurciu! gdybys na wlasnej skorze doswiadczyl dzialania sprawiedliwosci,jaka byla za kaczynskiej dzialalnosci w MS,to bys inaczej pisal. PO ma racje,nie chcąc,aby znow tam monopol mial PiS i recznie sterowal kogo wsadzic,a kogo nie.Zobacz jak dziala od tamtego czasu prokuratura i policja.Najpierw sie kogos zamyka,a dopiero potem szuka na niego materialow i stawia zarzuty.Dlatego w Polsce tulu niewinnych siedzi latami w aresztach i to dlatego lawinowo rosnie liczba wyplacanych odszkodowan.Tyle,ze nie kazdego stac na adwokata.Dlatego wielu niewinnych zostalo skazanych i siedzi. Dla tego towarzystawa nie ma znaczenia ,czy zamykają prawdziwego winnego,czy przypadkową osobę.Liczy sie tylko sztuka zaliczona do wykrywalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Uwaga do sadu i prokuratury 26.10.05, 10:42 Mam nadzieje, ze ci bandyci zostana wyjeci spod prawa i wrzuceni do wiezienia, gdzie wszyscy wiezniowie dowiedza sie, ze to sa prokuratorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Czy Adam Michnik zamierza wystapic 26.10.05, 10:45 w obronie demokratycznych praw i honoru towarzysza Wiaderko? Czy Adam Michnik potepi chec zoologicznego odwetu na tow. Wiaderko i jego towarzyszach z Radomszczanskiej prokuratury? Co Adam Michnik - sumienie spoleczenstwa otwartego i panstwa prawa - zamierza zrobic w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
lucynkababa Re: Kaczorki potrzebna oj bardzo bardzo 26.10.05, 11:02 I wiadomo dlaczego tak wielu ich nienawidzi. Boją się przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Co Adam Michnik - sumienie spoleczenstwa 26.10.05, 11:06 otwartego i panstwa prawa - zamierza zrobic w tej sprawie?" Poki co udostepnia Ci forum na ktorym mozesz pisac co Ci sie zywnie podoba. To jak wiekszosc korzysta z tego forum potwierdza, ze znana od lat teze: "taka wladza jaki narod". Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: "Co Adam Michnik - sumienie spoleczenstwa 26.10.05, 11:16 1europejczyk napisał: > otwartego i panstwa prawa - zamierza zrobic w tej sprawie?" > Poki co udostepnia Ci forum na ktorym mozesz pisac co Ci sie zywnie podoba. > To jak wiekszosc korzysta z tego forum potwierdza, > ze znana od lat teze: "taka wladza jaki narod". odpier....sie od generala,ups przepraszam- od michnika Odpowiedz Link Zgłoś
jezjerzykr Wątek krakowski sprawy rradomskiej 26.10.05, 11:17 Z Radomskiem i dziwnymi układami radomsko-krakowskimi wiele wspólnego miał były krakowski komendant Andrzej Cz., który w 2001 roku w niesławie, został zmuszony do ustąpienia ze stanowiska Komendanta Miejskiego Policji w Krakowie: "...Nieoficjalnie mówi się jednak, że odejście przyśpieszyły prokuratorskie postępowania prowadzone w Krakowie i Wadowicach. Pierwsze dotyczy m. in. powiązań krakowskiego dilera samochodowego z policyjnym gangiem z Radomska, zajmującym się kradzieżą luksusowych aut. Prokuratura sprawdza doniesienia że Andrzej K. sprzedawał - po okazyjnych cenach - samochody znajomym policjantom, prokuratorom i sędziom. Były krakowski komendant przyznaje że kupił u owego dilera stare auto(...)Drugie auto - jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie - miało trafić do kogoś z rodziny komendanta...(Artykuł "Wymuszona dymisja" - Gazeta Wyborcza 2001 rok). Krzywda mu się nie stała, sprawa dziwnie przyschła, sam jej "bohater" od lat robi karierę w... Komendzie Głównej Policji gdzie został przeniesiony za... karę :))))))))) Więcej na temat tej "wielkiej" postaci krakowskiej policji: policjainaczej.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Wątek krakowski sprawy rradomskiej 26.10.05, 12:58 ty wiesz i ja wiem- polska to taka republika bananowa - niczym kolumbia tylko ze do kwadratu albo i szescianu- PANIE PREZYDENCIE KACZYNSKI I BRACIE W WAS OSTATNIA SZANSA NA UZDROWIENIE TEGO KRAJU - NIE ZMARNUJCIE JEJ A PRZEJDZIECIE DO HISTORII JAKO WIELCY MALI LUDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Wątek krakowski sprawy rradomskiej 26.10.05, 14:53 jerry! w cuda wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Wątek krakowski sprawy rradomskiej 26.10.05, 19:03 troche wiary mi pozostalo - moze cos z tego bedzie tak czy inaczej mnie to juz nie wzrusza - mieszkam zagranica-i mam sie dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
johny_pj "Gazeta Wybiórcza" 26.10.05, 15:30 Do tej pory myślałem, że jesteście Gazetą Wybiórczą, ale okazuje się, że jesteście jeszcze "gazetą mieszającą" Mieszkam w Radomsku, znam sprawę, ale teraz chcę napisać o czymś innym. Jak Wasz dziennikarz zbeirał te informacje? Przecież Czytelnik, który czyta ten tekst, dostaje pomieszania zmysłów. Po pierwsze były komendant ma na imię Wojciech, nie Włodzimierz. To można by uznać za zwykła pomyłkę, ale jeśłi piszecie, w jednym miejscu, że był policjantem, a w drugim, że prokuratorem i jemu oraz Wiaderkowi odbiorą imminitet, to cały tekst przestaje być wiarygodny. A może policjanci mają jakiś immunitet, o którym nie wiem? Co do meritum sprawy, to rzeczywiście w naszym mieście dochodzi do takich okropnych sytuacji. Ale dziennikarz ma siłę opiniotwórczą i jeśli pisze takie tekst z takimi błędami, to powinien się po prostu wstydzić i przeprosić czytelników. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś