Dodaj do ulubionych

Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i je...

• wiktorynka71 Dwie stawki PIT? 28.10.05, 10:48
      a mnie to interesuje jaka wysokość tych stawek no i oczywiście progi podatkowe?
      • chateau Re: Dwie stawki PIT? 28.10.05, 10:59
        Pytania są tendencyjne!
    • sierzant_nowak Szkoda Marcinkiewicza... Gosc nie pasuje do PiSu 28.10.05, 10:52
      za porzadny, za bardzo na kraju mu zalezy, za malo na wladzy... Zaklady, kiedy przejdzie do PO? :D
      • ajkaj Re: Szkoda Marcinkiewicza... Gosc nie pasuje do P 28.10.05, 11:08
        chyba żartujesz, to jest lojalny człowiek i przekonany do racji, które
        prezentuje, on nie interesuje się nagonką na PiS, chce dobrze, do końca,
        przecież to facet z klasą i widzi komedianko-tragiczny styl zachowania Rokity,
        ani klasy, ani prawdy; ja nie mogę zrozumieć takiej masowości głupoty, PO padnie
        za chwilę, Rokita się przesiądzie do innego pociągu, zapytaj ludzi na ulicy,
        takich ,którzy widzą i słyszą bez nakierowywania mediów, to Ci powiedza, że
        Rokita znany jest z Nicei albo śmierci, z popisywania się zdolnościami, ale w
        Krakowie przegrał wybory z kretesem, samorządowe, to świadczy o jego nicości i
        ludzie to widzą, ale umie wsiąść tam gdzie trzeba a potem omamić i być
    • oldyeboos Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 10:55
      Skomlenie przegranych czerwonych i rózowych i ich pobożne życzenia o nowych
      wyborach to ogromna satysfakcja...piszcie więcej,macie do powiedzenia tyle
      co mój dziadek w czasie okupacji...
      A Polacy to na szczęście nie bydło słuchające jak świnia grzmotu wyroczni
      z Czerskiej 8/10....i swój rozum mają....teraz możecie pod stołem lizać
      łapę i wyć do księzyca....a koń jaki jest kazdy widzi....ha ha ha ha ha
      • minimum1 Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 10:59
        oldyeboos napisał:
        > macie do powiedzenia tyle
        > co mój dziadek w czasie okupacji...

czy Generalne Gubernatorstwo to twój
        ideał państwa polskiego?
        • oldyeboos Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:02
          Ja o słupie ty o zupie,looserze....
      • a.barbarus Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:36
        "Skomlenie przegranych czerwonych i rózowych"

Hm... a więc PiS ze swoim programem to jacyś niebiescy? ;) Jeśli nie wygrała
        czerwień, to na pewno róż. Czyli socjalkatofaszyzm.
    • logingazetapl wstyd,że doszlo do interakcji z lepprem 28.10.05, 11:00
      wstyd, że polski wyborca jest tak chwiejny i niesamodzielny. ta nowa sytuacja
      paradoksalnie może jednak oznaczać powstanie zrębów społeczeństwa
      obywatelskiego. władza zawłaszczona przez jedną, agresywnę opcję da impuls
      demokratycznie nastawionym polakom do tworzenia organizacji pozarządowych o
      przeróżnym charakterze. one oraz samorządy - w zwiazku z rozczarowaniem
      infantylną "wysoką" polityką - mogą stać się realną bazą dla użytecznych,
      pragmatycznych postaw. zinformatyzowanie społeczeństwa, co musi nieuchronnie
      nastąpić, może dać w połączeniu rodzaj bezpośredniej demokracji (decydowanie
      przez internet przy uzyciu elektronicznego podpisu) rozwiązującej najpierw
      problemy lokalne, a później być może krajowe.
    • wj_2000 Nie wiem czemu się dziwicie 28.10.05, 11:02
      Idea "obozu posierpniowego" skompromitowała sie wystarczająco w czasach
      koalicji AWS-UW (A przedtem w tzw. Konwencie św. Katarzyny).
      Każda ponowna próba współpracy wypadac będzie tylko gorzej, bo coraz dalej
      rozchodzą sie interesy, i coraz więcej zadr wzajemnych się kumuluje miedzy
      rozmaitymi frakcjami.
      Wiara w funkcjonowanie POPiS-u była od początku naiwna.
      Połączyc "obóz posierpniowy" może tylko zoologiczna nienawiść do "komuny".
      Toteż w ciagu ostatnich 4 lat obserwowaliśmy POPiS hipokryzji, podłości, wręcz
      mordu politycznego na polskiej racjonalnej lewicy.
      Sprzyja temu , niestety muszę to napisać, głupota, czy wredność, czy jak to
      nazwać dużej części opinii publicznej, a przede wszystkim dziennikarzy i
      środowisk opiniotwórczych, takich śpiewaków, dudków i innych rzekomych
      naukowców.
      Nie powiem, że SLD nie robiło błędów, ale działając pod morderczym ostrzałem
      wszystkich dookoła, musiało trochę się pogubić.
      Jeśłi SLD nie wróci - marny nasz los, jako Polski.
      • oldyeboos Re: Nie wiem czemu się dziwicie 28.10.05, 11:13
        Masz niestety czerwony betonowy łeb...demokracja pzprowska najlepsza ze wszystkich..
        czuj się dobrze...
        • a.barbarus Re: Nie wiem czemu się dziwicie 28.10.05, 11:40
          lepszy czerwony niż żaden ;) jakieś może argumenty, tak na marginesie, jeśli
          nie oczekuję zbyt wiele?
          • carramba7 Re: Nie wiem czemu się dziwicie 28.10.05, 11:45
            Spadkobiercom morderców mojej rodziny za kilkudziesięcioletnie rządy serdecznie
            dziękuję....że o rozkradzionym majątku narodowym/vide FOZZ/nie wspomnę....
      • ajkaj Re: Nie wiem czemu się dziwicie 28.10.05, 11:29
        jest jeszcze co kraść, to wróci
      • jck.x Re: Nie wiem czemu się dziwicie 28.10.05, 11:52
        trafiłeś w sedno wj ! nie kocham sld, ale pis wspaniale przygotowuje jego powrót. Gratulacje Big Brothers !
    • auto258374 ŚWIAT ZNOWU W OPAŁACH - SKANDAL!!! :) 28.10.05, 11:03
      Na drugi plan zeszło na szczęście zagrożenie terroryzmem.

Dzisiaj według wszystkich postępowych mediów największym nieszczęściem dla
      świata jest Lech Kaczyński, PiS i ptasia grypa.

Prasa niemiecka, która jeszcze przed wyborami tak dzielnie wspierała Platformę
      Obywatelską i Donalda Tuska rozpacza, że prezydentem Polski został polityk,
      który śmiał oszacować straty Warszawy, jakie poniosła z rąk okupanta.

Mało tego, Lech Kaczyński wbrew poprawności politycznej ciągle przypominał
      światu, że to Niemcy rozpętały II wojnę światową. Zignorował w ten sposób
      obowiązującą obecnie wersję o nazistach. Trwogą napawa i to, że prezydent elekt
      to katolik który na dodatek nie ukrywa się ze swoją wiarą.

We Francji również biją na alarm.

"Liberation", „Le Figaro” szczerze martwią się tym, że Polacy dokonali tak złego
      wyboru. Nie minął tydzień od wyborczego werdyktu, jeszcze prezydent elekt nie
      zdołał zostać zaprzysiężony przez zgromadzenie narodowe, a okazuje się, że
      narobił w tym krótkim czasie tyle zła, że polskie i zagraniczne media w zupełnie
      spontaniczny sposób i nie inspirowane zapewne przez nikogo prześcigają się w
      straszeniu czarnym ludem.

”Jeżeli nie dojdzie do zaprzysiężenia rządu w konstytucyjnym terminie,
      przedterminowe wybory mogą odbyć się 15 stycznia". To dzisiejsza wypowiedź
      Aleksandra Kwaśniewskiego dla TVN 24.

Nie ma to jak mieć na tym stanowisku tak wielkiego męża stanu.

Człowiekowi takiego formatu media słusznie sprzyjały przez długie lata. Polskie
      i te francuskie czy niemieckie nie nagłaśniały niektórych posunięć tego
      wybitnego polityka. Wchodzenie po pijanemu do bagażnika samochodu czy pijackie
      zataczanie nad grobami pomordowanych Polaków w Charkowie było nawet skrzętnie
      skrywane. To media wszak decydują, kto jest wielki, mądry piękny i bogaty, a kto
      jest mały, głupi, brzydki i biedny.

Jak to mówią „bogatemu to i byk się ocieli”, a „biednemu wiatr zawsze w oczy”.
      Prezydent Kwaśniewski wie doskonale, że w demokracji popełnia się błędy i wie on
      również, że można je naprawić.

Popieram taki sposób myślenia.

Zawiedziona elita ze swoim prezydentem powinna organizować nam wybory, aż do
      skutku. Ostatecznym wynikiem powinien być ten najbardziej zbliżony do większości
      wiarygodnych jak zwykle sondaży i oczekiwań mędrców z Krakowa i Warszawy.

Skoro głupi naród narobił tyle zamieszania i spowodował tak wielkie
      rozczarowanie „Premiera z Krakowa” i „Naszego Prezydenta Donalda Tuska”. Jeżeli
      niezadowoleni są z narodu wszyscy wielcy od Michnika i Urbana po Dorotę
      Stalinską, Zbigniewa Zamachowskiego czy Krzysztofa Hołowczyca to trzeba coś z
      tym zrobić.

Pomysł permanentnych wyborów uważam za świetny. Biorąc pod uwagę rachunek
      prawdopodobieństwa, to za którymś z kolei razem musi paść słuszny wybór.

prawica.net/index.php?q=node/1735
      • ws21 Dużo pisania o niczym. 28.10.05, 11:34
        Ewentalne wybory w styczniu to nie pomysł Kwaśniewskiego ale nakaz konstytucji.
        I Kwaśniewski nie ma tu nic do gadania. Wszystkie asy ma parlament. Zatwierdzi
        rząd i po temacie. Głosy "Zachodu" nic mnie nie obchodzą natomiast reakcja
        rynku jak najbardziej. Czy uważasz że biznes zachodni kieruje się
        wskazaniami "La Figaro"? To myślenie przedszkolaka. Wszyscy znowy są winni -
        "zachód", Kwaśnieski, Balcerowicz. A PiS wkrótce zostanie zbiorowo
        kanonizowany. Tak cierpi za ojczyznę.
      • a.barbarus Re: ŚWIAT ZNOWU W OPAŁACH - SKANDAL!!! :) 28.10.05, 11:43
        "Skoro głupi naród narobił tyle zamieszania i spowodował tak wielkie
        rozczarowanie „Premiera z Krakowa” i „Naszego Prezydenta Donalda Tuska”. Jeżeli
        niezadowoleni są z narodu wszyscy wielcy od Michnika i Urbana po Dorotę
        Stalinską, Zbigniewa Zamachowskiego czy Krzysztofa Hołowczyca to trzeba coś z
        tym zrobić."

Zapomniałeś wymienić intelektualistę Cugowskiego.
    • pawelstawicki Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:08
      A co z ulgami podatkowymi? Bez zniesienia ulg nie ma co mówić o uproszczeniu
      podatków. I za co wtedy Kaczyński wybuduje 3 mln mieszkań? :)
    • szymko123 PiS reprezentuje mentalność Kalego. 28.10.05, 11:09
      PiS reprezentuje mentalność Kalego. Jak my wam utrącamy kandydatów na marszałka
      sejmu i wicemarszałka senatu - to dobrze. Jak wy wystawiacie "nieodpowiednich"
      ludzi - to źle.
      Dla mnie jest oczywiste, że PiS nie ma dobrej woli i nie chce tej koalicji, albo
      chce jej na warunkach, które są dla każdego odpowiedzialnego partnera nie do
      przyjęcia.
      Ta propozycja zakrawa na farsę. To tak jakby jeden sąsiad uznał, że wszystkie
      kubły na śmieci w okolicy są wyłącznie jego i zapchał je swoim gruzem, a potem
      wyciągał rękę do drugiego sąsiada w sprawie wspólnej wywózki śmieci.
    • k_r_m wszystko robi się jasne 28.10.05, 11:16
      niedługo PiS ogłosi, że Marcinkiewicz nie jest w stanie utworzyć rządu i na
      funkcje premiera wysunie Jarosława Kaczyńskiego, to dlatego PiS robi wszystko co
      może aby dosr.. PO i aby przypadkiem ta nie zechciała utworzyć juz teraz rządu
    • grzchm Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:17
      Zrozumienie polityków z PiS podczas wyboru Leppera na marszałka Sejmu jest
      trudne, ale trudno, stało się. W tym przypadku mam nadzieję, że Lepper stał się
      bardziej dojrzałym i nie będzie cyrku podczas posiedzeń, tak jak w poprzeniej
      kadencji.
      Jestem wyborcą PO i jestem za tym aby jednak PO weszła w koalicję z PiS,
      zwłaszcza, że desygnowany na premiera Marcinkiewicz bardzo tego chce i wychodzi
      z coraz to nowymi ustępstwami. Ludzie głosując na PO i PiS wyrazili swoją
      aprobatę dla tej koalicji, o której powstaniu było wiadome długo przed wyborami.
      Rząd mniejszościowy nie ma raczej szans na zrobienie czegoś dobrego dla kraju.
      • a.barbarus Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:45
        a mnie się wydaje że głos oddany "na PO i PiS" był głosem nieważnym od samego
        początku ;)
    • rofor Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:19
      Polecam stronę i życzę dobrej zabawy:

www.spieprzajdziadu.com/
    • opt Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:19
      A może tak pisiorki zaczną od likwidacji absurdów:
      1)Nie opłacało się co roku waloryzować renty i emerytury,bo koszty operacji
      przekraczały czasem samą waloryzację,więc comiesięczne ścią ganie podatków od
      tak niskich kwot też jest kosztowną operacją-zlikwidować podatek od tych
      świadczeń i skończyć z bezsensownym przelewaniem środków z budżetu do budżetu.
      2)Tylko oszczędni są bogaci.Oszczędzanie musi się opłacać a temu nie służy
      podatek Belki.Gdy jedni oszczędzają to inni fachowo te środki inwestują i też
      zarabiają-zlikwidować podatek Belki.
      3)Dać pierwszeństworozliczenia aferzystów przed dekomunazajami i
      lustracjami,bo w ten sposób będą wymierne korzyści,będzie sprawiedliwiej a nie
      śmieszniej.
      4)Jeżeli ma być normalnie,to zamiast manipulowania przy podatkach pod presją
      kampanii wyborczej i tworzonych koalicji zadbać o to aby obowiązujące prawo
      obowiązywało wszystkich Polaków.Nie powinno być tak,że
      podatki,ubezpieczenia,opłaty celne sa inne dla osób fizycznych,inne dla osób
      prawnych i jeszcze inne dla osób duchownych - wniosek ujednolicić.
      5)Absurdem jest uzależnienie zakładowego funduszu socjalnego od wysokości
      funduszu płac.Im wyższy fundusz płac,wyższe zarobki to i wyższe świadczenia
      socjalne.Na budżetowego emeryta przypada srednio około 130 zł
      socjalnego,natomiast na budżetowego posła,ministra prawie 1000zl.socjalnego
      rocznie- odwrócićsprawę,aby wysokość srodków na cele socjalne była odwrotnie
      proporcjonalna do funduszu płac,dobrze zarabiających wspiera się mniej
      socjalnie,chyba oczywiste.
      I tak dalej można bez większego wysiłku poszukać kolejnych absurdów,ale
      konstruktywne myślenie pisiorkom trudno przychodzi.
    • kaczory11 Koncz Wasc, wstydu oszczedz. 28.10.05, 11:25
      Panie Marcinkiewicz. Koncz Wasc, wstydu oszczedz ! Kazdy myslacy czlowiek w
      Polsce zdaje sobie sprawe z tego, zesc Wasc marionetka ( Jaroslawa
      Kaczynskiego). Mozesz Wasc gadac sobie co tylko dusza zapragnie, ale ma to taka
      wartosc jak zeszloroszczy snieg bez "namaszczenia" Jaroslawa Kaczynskiego.
      Ty "zapraszasz" PO do koalicji, a Jaroslaw K. juz zawarl koalicje z Lepperem i
      Getrychem ustawiajac PO w narozniku z napisem "wrog". Takie postepowanie ma w
      sobie cos z "politycznej schizofrenii". Zycze Panu i PiS-owi "owocnej"
      wspolpracy z Lepperem. Ten juz czeka przebierajac nozkami na "rzadzenie". Wart
      swoj swego. Tylko BARDZO zal mi Polski.
    • carramba7 Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:34
      Przegrany prezio Donald I Płaksiwy nie ma szans wywiązać się ze zobowiązań
      wobec Aleksandra Gnusnego....wybory przerżnął,służb spec.nie dostał...
      No to nowe wybory.....za cztery lata...ha ha ha ha ha ha
      A rząd w poniedziałek powstanie....i trzeba go będzie powołać i podpisać
      nominacje...nawet Lepperowi...czerwony moczymordo...
      • m15 Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:43
        media znowu piane bija ,znowu larum ,kraj sie pali bo stoleczków nie
        dostali,niestety próba obrony ubecji nie powiodla sie -toniecie komuchy ,a wraz
        z wami platforma(na wlasna zyczenie)
        • a.barbarus Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:48
          "Komuchy" to najwyżej mają ubaw po pachy.
          • m15 Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:57
            a.barbarus napisał:

> "Komuchy" to najwyżej mają ubaw po pachy.
            to dlaczego kilkuset wyzszych ranga policjantów szubciutko zalatwia
            wczesniejsze przejscie na emeryture,dlaczego ,kilkudziesieciu prokuratorów robi
            to samo,itd,itp wszyscy oni dobrze wiedza co sie swieci i nie do smiechu im -
            zapewniam,reszta komuny takoz sypie piach w tryby ,a media im wtóruja,i
            komuchom i tzw elitom nie w smak nadchodzace zmiany ,a co gorsza to i peowiacy
            zmian nie chca,lecz nic w tym dziwnego ,gdy przesledzi sie ich majetnosci i
            sposób w jaki do nich pochodzili np.pan schetyna
            • bio.mum Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 12:04
              m15 napisał:

> to samo,itd,itp wszyscy oni dobrze wiedza co sie swieci i nie do smiechu im -
              > zapewniam,reszta komuny takoz sypie piach w tryby ,a media im wtóruja,i
              > komuchom i tzw elitom nie w smak nadchodzace zmiany ,a co gorsza to i
              peowiacy zmian nie chca,lecz nic w tym dziwnego ,gdy przesledzi sie ich
              majetnosci i sposób w jaki do nich pochodzili np.pan schetyna

Nie to zebym sie czepiala. Ale gdybys nauczyl sie stawiac w odpowiednich
              miejscach kropki i przecinki, duzo latwiej byloby zrozumiec twoj "wywod".
          • bio.mum Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:59
            a.barbarus napisał:

> "Komuchy" to najwyżej mają ubaw po pachy.

Do glowy mi nie przyszlo (az do tych tych wyborow), ze moge byc dla kogos
            komuchem. Ale w sumie moge byc. To duzo mniejszy obciach niz bycie PiSiorkiem.
        • bio.mum Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 11:53

m15 napisał:

> media znowu piane bija ,znowu larum ,kraj sie pali bo stoleczków nie
          > dostali,niestety próba obrony ubecji nie powiodla sie -toniecie komuchy ,a
          wraz z wami platforma(na wlasna zyczenie)

Wiesz co to jest dualizm? To pytanie retoryczne. Ale odpowiedz mi na
          inne...tylko jednym slowem jesli moge prosic. Po jednej sa komuchy. A po
          drugiej? Jednym slowem prosze.
          • m15 Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 12:18
            bio.mum napisała:

>
            > m15 napisał:
            >
            > > media znowu piane bija ,znowu larum ,kraj sie pali bo stoleczków nie
            > > dostali,niestety próba obrony ubecji nie powiodla sie -toniecie komuchy ,
            > a
            > wraz z wami platforma(na wlasna zyczenie)
            >
            > Wiesz co to jest dualizm? To pytanie retoryczne. Ale odpowiedz mi na
            > inne...tylko jednym slowem jesli moge prosic. Po jednej sa komuchy. A po
            > drugiej? Jednym slowem prosze.
            naród
            • bio.mum Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 12:32
              m15 napisał:

> bio.mum napisała:
              >
              > >
              > > m15 napisał:
              > >
              > > > media znowu piane bija ,znowu larum ,kraj sie pali bo stoleczków ni
              > e
              > > > dostali,niestety próba obrony ubecji nie powiodla sie -toniecie kom
              > uchy ,
              > > a
              > > wraz z wami platforma(na wlasna zyczenie)
              > >
              > > Wiesz co to jest dualizm? To pytanie retoryczne. Ale odpowiedz mi na
              > > inne...tylko jednym slowem jesli moge prosic. Po jednej sa komuchy. A po
              > > drugiej? Jednym slowem prosze.
              > naród

Hahahahahahaha...spodziewalam sie po tobie czegos bardziej przemyslanego.
              Przykro mi to stwierdzic, ale sie skompromitowales. Nie bede ci zadawala pytan
              pomocniczych, bo ich po prostu nie zrozumiesz.
              • jollyroger3 Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 12:45
                Zostałaś załatwiona przez m15 jednym słowem...intelektualistko godna WSNS przy KC
                • bio.mum Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 12:51
                  jollyroger3 napisał:

> Zostałaś załatwiona przez m15 jednym słowem...intelektualistko godna WSNS
                  przy
                  > KC

Skarbie. Postanowiles dolaczyc do skompromitowanego? Jakie to szlachetne.
                  • jollyroger3 Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 13:01
                    "Za łby betonowe wypijmy do dna"J.Pietrzak
                    • bio.mum Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 13:11
                      jollyroger3 napisał:

> "Za łby betonowe wypijmy do dna"J.Pietrzak

Ten Pietrzak? Ten denny kabareciarz, ktory kandydowal na Prezydenta? Naprawde
                      nie masz kogo cytowac? Tylu wybitnych myslicieli tylu narodowosci na tym
                      siwecie...a ty cytujesz Pietrzaka? hehe
    • the_cause to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 11:38
      A moze to wszystko sciema po to, zeby PiS oswiadczyl, ze oto misja
      Marcinkiewicza jest nie do wypelnienia i tworzymy rząd z Jarkiem Kaczynskim na
      czele?
      • carramba7 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 11:40
        No i co z tego?PIS ma prawo desygnować na premiera kogo mu się podoba..O co biega?
        • m15 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 11:47
          carramba7 napisał:

> No i co z tego?PIS ma prawo desygnować na premiera kogo mu się podoba..O co
          bie
          > ga?
          komuchy chca decydowac kto bedzie premierem,ale jaja,ze zglupieli-
          wiedzialem,lecz do tego stopnia ,ho,ho

• a.barbarus Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 11:49
            Poproszę o definicję "komuchów". Teraz to PO? ;)
            • carramba7 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 11:52
              Popatrz w lustro i poczytaj co napisałeś...wystarczy
              • minimum1 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 11:56
                carramba7 napisał:
                > Popatrz w lustro i poczytaj co napisałeś...wystarczy

"komuchem" jest teraz każdy,kto ma lustro i umie pisać...
                • carramba7 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:04
                  Genialne...logika najwyższego lotu...gratulacje...
                  • a.barbarus Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:18
                    Dopóki nie zrozumiesz, że komunizm to nie ludzie a pewna koncepcja, doputy
                    będziesz się czuł nieco zagubiony wśród ludzi inteligentnych. Niejeden
                    wróg "komuchów" jest większym komunistą, niż mógłby przypuszczać w
                    najczarniejszych chwilach spędzanych przed lustrem.
                    • carramba7 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:24
                      Dopóki nie nauczysz się ortografii "doputy" do "inteligentnych"zaliczasz sam siebie
                      Gratulacje..
                      • a.barbarus Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:32
                        Spodziewałem się czegoś w tym stylu. Więc opowiem ci pewną historię. Dawno temu
                        w Gdańsku zwolniono z pracy pewną suwnicową. W jej obronie stanęła wówczas cała
                        załoga stoczni, co pośrednio doprowadziło do solidarnościowej rewolucji i
                        odejścia od władzy tzw. komuny. Dzisiaj, gdyby jakiś pracodawca zamierzał
                        zwolnic suwnicową, ludzie pozabijaliby się walcząc o zwolnione miejsce pracy.
                        Być może więc "solidarność" możliwa była tylko w systemie, który niszczył coś,
                        co dziś nazywa się samodzielnością i przedsiębiorczością. Świat nie jest tak
                        prosty, jak to widzisz codziennie w lustrze. Co do literówki... fakt. Zdarzają
                        mi się, ale w necie nie ma korekty :) Musisz kiedyś zajrzeć do rękopisów
                        najwybitniejszych myślicieli, by zmienić swe kryteria oceny inteligencji.
                • a.barbarus Świetne, ale... 28.10.05, 12:12
                  Świetne, ale miałem nadzieję, że facet ma głowę na karku i napisze coś o
                  nacjonalizacji zagrabionych majątków i wyrównywaniu szans przez wyrównanie
                  dochodów... tylko że wtedy cytowałby program PiSu. ;)
            • m15 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:07
              a.barbarus napisał:

> Poproszę o definicję "komuchów". Teraz to PO? ;)
              "komuch "w moim rozumieniu to czlowiek ,który byl w prl-owskim aparacie
              wladzy,lub kazda inna osoba,która za przyzwoleniem tego aparatu lub przy jego
              pomocy -w zamian za gwarancje bezpieczenstwa robila interesy i dzieki temu
              zgromadzila pokazny majatek np.michnik,frasyniuk,piskorski,schetyna itd.
              • minimum1 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:16
                m15 napisał:
                > a.barbarus napisał:
                >
                > > Poproszę o definicję "komuchów". Teraz to PO? ;)
                > "komuch "w moim rozumieniu to czlowiek ,który byl w prl-owskim aparacie
                > wladzy,lub kazda inna osoba,która za przyzwoleniem tego aparatu lub przy jego
                > pomocy -w zamian za gwarancje bezpieczenstwa robila interesy i dzieki temu
                > zgromadzila pokazny majatek np.michnik,frasyniuk,piskorski,schetyna itd.

czyli "komuchem" jest każdy,kto posiada majątek większy od twojego
                o co zapewne nietrudno...
                • m15 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:26
                  kupil bym ciebie pare razy ,gdybym chcial ,lecz szmelcu nie kupuje -to tyle
                  jesli chodzi o mój majatek ,co do majetnosci innych to jestem za bogaceniem sie
                  ludzi ,ale tylko w uczciwy sposób ,a ze polske tzw elity wladzy rozkradly to
                  fakt,wiec niechaj zlodzieje nie ucza nas moralnosci
                  • a.barbarus Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:54
                    "niechaj zlodzieje nie ucza nas moralnosci"

Najwięksi moraliści w obecnym Sejmie to PiS. Czyżby jakaś schizofrenia, m15?
          • bio.mum Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:11
            m15 napisał:

> komuchy chca decydowac kto bedzie premierem,ale jaja,ze zglupieli-
            > wiedzialem,lecz do tego stopnia ,ho,ho

Mam do ciebie prosbe. Jak wymawiasz slowo - komuch, to co czujesz? I jakie
            symptomy fizjologiczne przejawia twoj organizm? Pocenie sie dloni? Ucisk w
            zoladku? Podniecenie seksualne? Drzenie nog? A moze jeszcze cos innego?
            • m15 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 12:16
              bio.mum napisała:

> m15 napisał:
              >
              > > komuchy chca decydowac kto bedzie premierem,ale jaja,ze zglupieli-
              > > wiedzialem,lecz do tego stopnia ,ho,ho
              >
              > Mam do ciebie prosbe. Jak wymawiasz slowo - komuch, to co czujesz? I jakie
              > symptomy fizjologiczne przejawia twoj organizm? Pocenie sie dloni? Ucisk w
              >
              zoladku? Podniecenie seksualne? Drzenie nog? A moze jeszcze cos innego?
              masz prosbe?ale jaka,chcesz wiedziec?domysl sie
              • carramba7 [...] 28.10.05, 12:17
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • the_cause Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 11:53
          carramba7 napisał:

> No i co z tego?PIS ma prawo desygnować na premiera kogo mu się podoba..O co bie
          > ga?

O nic! Po prostu spekuluję.
          • carramba7 Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 11:59
            No właśnie...Czyżby JK nie mógł zostać premierem?Komuś to się nie podoba ?
            Bo mnie to rybka...
          • ewazh Re: to wszystko lipa na rzecz J Kaczynskiego 28.10.05, 14:00
            Chyba o to, że PO może desygnować ze swojej strony też kogo chce, a nie kogo im
            każą.
        • tuscany jesli nawet do dlaczego PO nie korzysta z okazji?? 28.10.05, 12:55
          PO ma teraz okazje wziac sprawy w swoje rece! 9 ministerstw na 16 to jest
          malo??? Marcinkiewicz jest najblizszy postulatom PO ze wszystkich poslow PiSu,
          lepszego premiera nie dostana! wiec na co czekaja? na kaczora???
    • zyks Polska pod okupacją Mordoru. Ile lat? 28.10.05, 11:56
      • paszczakowna1 Re: Polska pod okupacją Mordoru. Ile lat? 28.10.05, 14:51
        To nie Mordor, to tylko Lotho Baggins.
    • kaya333 PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 12:04
      A najbarziej teksty o zdradzie przedmałzeńskiej. Zastanawiam się tylko jak
      wyglądała by propozycja koalicji ze strony PO, gdyby PO wygrało. No wg uwag
      Rokity, to wtedy powinien być realizowany program PISu i PIS dla rónowagi
      powinien mieć większość w gabinecie ( którą swoją drogą PIS proponuje PO, tylko
      okazuje sie, ze nie proponuje MSWiA , a to najważniejszy kawałek dla PO, ach te
      śłużby....) ach.. no i oczywiście PIS powinien mieć prawo wybrania na marszałka
      np. Wasermana zanim jeszcze zawiążą koalicję. Gdby nie przyjeli warunków PO i
      nie zawiązali koalicji, to by przynajmniej mieli marszałka, który by uwalał
      prace rządu...
      • m15 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 12:13
        kaya333 napisała:

> A najbarziej teksty o zdradzie przedmałzeńskiej. Zastanawiam się tylko jak
        > wyglądała by propozycja koalicji ze strony PO, gdyby PO wygrało. No wg uwag
        > Rokity, to wtedy powinien być realizowany program PISu i PIS dla rónowagi
        > powinien mieć większość w gabinecie ( którą swoją drogą PIS proponuje PO,
        tylko

na dodatek powolywalby
        > okazuje sie, ze nie proponuje MSWiA , a to najważniejszy kawałek dla PO, ach
        te
        >
        > śłużby....) ach.. no i oczywiście PIS powinien mieć prawo wybrania na
        marszałka
        >
        > np. Wasermana zanim jeszcze zawiążą koalicję. Gdby nie przyjeli warunków PO i
        > nie zawiązali koalicji, to by przynajmniej mieli marszałka, który by uwalał
        > prace rządu...
        i powolywalby nowe komisje sledcze do tropienia fortun peowiaków:)
      • tuscany PO chce koalicji, ale z SLD! 28.10.05, 12:42
        dokladnie! tez sie nad tym zastanawiam, i jestem w 100% pewna, ze PO nie poszlo
        by na takie ustepstwa, jakie teraz PiS proponuje PO... PO po prostu nie chce
        koalicji z PiSem tylko z SLD, wreszcie wylozyli karty na stol!
        • paszczakowna1 Re: PO chce koalicji, ale z SLD! 28.10.05, 14:43
          Dziecko, policz sobie glosy w Sejmie, i przestan plesc bzdury. Koalicja PO/SLD
          nie ma prawa bytu, bo nie ma wiekszosci.
          • kaya333 Re: PO chce koalicji, ale z SLD! 28.10.05, 15:16
            No niestety, bo jakby było ich więcej, to by sie pewnie z nimi PO dogadało tak
            jak w Warszawie i razem torpedowaliby pomysły PISu. A tak to jedynie sami mogą
            starać sie bronić ich tyłki.
      • jk49 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 13:33
        O jakim programie PISu mówisz??!! Naprawdę dotąd nie zauważyłaś, że PIS tak
        naprawdę żadnego programu nie ma? Skąd taka uparta walka o pozyskanie PO do
        koalicji? Braci Kaczyńskich znamy nie od dziś. Dziś tylko potwierdza się, że
        nic się nie zmieniło.
        • kaya333 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 13:46
          Aby można było spokojnie realizować program, potrzebna jest koalicja. W
          przeciwnym razie powstanie rząd mniejszościowy i wzrośnie znaczenie polityczne
          takich parti jak Samoobrona, LPR, PSL. Bo aby cokolwiek zrobić, PIS będzie
          potrzebował ich zgody. Więc de facto, to tamte partie bedą "wolnym"
          koalicjantem. I tak samo musiałaby robić PO, gdyby wygrała, a PIS by nie chciał
          wejśc do koalicji. To jak bardzo PIS stara sie wznowić rozmowy koalicyjne,
          pokazuje, jak bardzo nie chce, by wzrosło znaczenie pozostałych ugrupowań.
          Druga kwestia, że PO i PIS zobowiazało sie przed wyborami, ze bez względu na
          wyniki, zawiążą koalicję. Ja nie widzę dobrej woli PO, nie wiem jak Wy.
          • jk49 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 14:09
            Spokojnie kaya333. PO i PIS owszem zobowiązały się do utworzenia koalicji
            niezależnie od wyników wyborów i najpewniej taka koalicja już by powstała,
            gdyby nie działania PISu, które zupełnie to uniemożliwiły. Co do tego to chyba
            nie ma wątpliwości. Nie można współpracować z kimś, do kogo nie ma się zupełnie
            zaufania, tym bardziej, że ten ktoś już w przeszłości nie całkiem się sprawdził.
            Czy wyobrażasz sobie taką sytuację, że wchodzisz w spółkę z osobą, której nie
            ufasz? Że gdy spółka nie wyjdzie, to Ty zostaniesz postawiona pod murem,
            ośmieszona i jeszcze będziesz musiała za to zapłacić? No chyba żaden myślący
            człowiek nie podejmie takiego ryzyka!
            Jakoś nie boję się, że wzrośnie znaczenie Samoobrony, LPR i PSL, bo mimo
            wszystko PIS, choć fałszywy, ale całkiem głupi nie jest i dobrze wie, jakiego
            piwa nawarzył - żebyś słyszała tłumaczenia posłów PISu przed dziennikarzami po
            głosowaniu na wicemarszałków! Niestety, czeka nas rząd mniejszościowy, z
            którego nie wyjdzie nic dobrego, ale tak samo nic dobrego nie wyjdzie z takiej
            koalicji zrobionej na siłę, kiedy nie wiadomo kiedy można spodziewać się
            podstawienia nogi.
            • kaya333 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 14:31
              No ja właśńie mam wątpliwości jakie to działania PISu uniemożliwiły tą
              koalicję. I nie wiem, co takiego sie zmieniło z PISem po wyborach,ze jest taki
              niegodny zaufania PO. Dla mnie to czysta demagogia. A PO łatwiej jest zamiast
              budować i łączyć to stanąć po stronie opozycji i dzielić. Fakt jest taki,ze PO
              postawiło warunek podatku liniowego aby zawiązać koalicję i ten sam fakt mówi o
              stosunku PO do demokracji jako takiej.
              • paszczakowna1 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 14:50
                Jakie dzialania?

-ciagle ataki PiS na PO w kampanii wyborczej. Jakos nie slyszalam atakow na SO,
                LPR, czy PSL. To kogo PiS naprawde widzial jako przyszlego koalicjanta? Bo chyba
                nie PO.

-koalicja wyborcza z Lepperem w II turze wyborow prezydenckich (poparcie za
                wicemarszalkowstwo - ciekawe, za co jeszcze). Normalnie, od koalicji wyborczych
                zaczynaja sie koalicje rzadowe - ale nie od koalicji wyborczych z innymi partiami.

-uklady z innymi partiami w Sejmie przeciwko PO. Pokazujace ewidentnie, ze tego
                wlasnie PO sie moze spodziewac w przyslosci ze strony PiS.

-akcja z Niesiolowskim w Senacie. Ewidentny przekaz ze strony PiS - nie damy
                wam, drugiemu klubowi z Senacie, stanowiska wicemarszalka. Dlaczego nie? BO MOZEMY!
                • kaya333 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 14:59
                  - PO nie atakowało PISu, nie starszyło chęcią burzenia a nie budowania itp., no
                  proszę....
                  - koalicja z Lepperem. To chodzi elektorat i poparcie trzeciego największego
                  ugrupowania. A wice marszałka w sejmie ma każde ugrupowanie w sejmie, nie tylko
                  Samoobrona.
                  • paszczakowna1 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 15:33
                    Rozumiem - SO w Sejmie, jako 3-cie ugrupowanie, powinno miec w-ce marszalka
                    (ciekawe, BTW, ze przed II tura to nie Lepper mial nim byc, bo jeszcze by sie
                    troche wyborcow Kaczynskiego sploszylo - ale kto to teraz pamieta). PO w
                    Senacie, jako 2-gie ugrupowanie, prawa takiego nie ma.

Skomentuj Niesiolowskiego, dlaczego nie? Wiesz, kiedy pierwszy raz to
                    uslyszalam, myslala, ze cos przekrecili, i ze PiS sie wlasnie przy nim upiera
                    (jak przy Tusku). Byly ZChN-owiec (jak Marcinkiewicz czy Jurek), katolik,
                    obyczajowy ultrakonserwatysta... Kto jest w PO blizszy PiS-owi? Ale nie,
                    Niesiolowski jest niedopuszczalny. Dlaczego? Bo nie. Bo zle o nas mowil. (I zbyt
                    wygadany jest, jeszcze by dalej cos zlego mowil, a telewizja by pokazywala.)

I jakie prawo, przede wszyskim, ma PiS dyktowac PO, kogo wysuwa na stanowisko,
                    jakie jej sie nalezy? Zapomnialas juz, ile procent ludzi glosowalo na PO?
                • kaya333 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 15:02
                  - kolejny punkt, jakie układy przeciwko PO? Bo skoro nie chce PO koalicji, to
                  nie chca mieć Komorowskiego jako marszałka?
                  - Niesiołowski nie wymaga komentarza.
                  - i jedno pytanie, co zrobiło PO ze swojej strony aby do koalicji doszło? Jeden
                  gest kompromisu i dobrej chęci? Bo chyba ponowna kandydatura Komorowskiego na
                  marszałka, po wcześniejszym jej odrzuceniu do kompromisowych gestów nie należy?
              • jk49 Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 15:25
                No to jeśli masz wątpliwości nawet wobec faktów, to już nie mamy o czym
                rozmawiać.Widać istniejemy w różnych rzeczywistościach. Słyszałaś posła Ziobro?
                Według niego, ta rzeczywistość, w której dogadywali się z Lepperem była inna od
                tej dzisiejszej, która jest realna. Więc może Ty jesteś w wirtualnej?
          • pralkosuszarka Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 14:16
            kaya333 napisała:

> Aby można było spokojnie realizować program, potrzebna jest koalicja. W
            > przeciwnym razie powstanie rząd mniejszościowy i wzrośnie znaczenie
            polityczne
            > takich parti jak Samoobrona, LPR, PSL. Bo aby cokolwiek zrobić, PIS będzie
            > potrzebował ich zgody. Więc de facto, to tamte partie bedą "wolnym"
            > koalicjantem. I tak samo musiałaby robić PO, gdyby wygrała, a PIS by nie
            chciał
            >
            > wejśc do koalicji. To jak bardzo PIS stara sie wznowić rozmowy koalicyjne,
            > pokazuje, jak bardzo nie chce, by wzrosło znaczenie pozostałych ugrupowań.
            > Druga kwestia, że PO i PIS zobowiazało sie przed wyborami, ze bez względu na
            > wyniki, zawiążą koalicję. Ja nie widzę dobrej woli PO, nie wiem jak Wy.

Ja także tej woli nie widze. Nie twierdzę,że Pis to jakiś ideał i nie nosze
            mocherowego beretu he,he, ale po stronie Pisu widać jakąś prace i chęć
            negocjacji natomiat PO przedstawiło swoje rządania koalicyjne jako ultimatum i
            zmyło się, zamiast negocjować, pracować, coś tworzyć. Możliwe,że PO po takich
            występach się rozpadnie.
      • ewazh Re: PO zaczyna mnie już bawić 28.10.05, 14:04
        Umowy niepisane też są ważne! Jeżeli umawiasz się z kimś a on "wali Cię" to jak
        się czujesz?
    • mamara Re: Jak możbna ufać komuś, kto 28.10.05, 12:08
      tłumaczy dlaczego to wzorcem moralnosci jest dla niego Lepper. Czy nie
      widzicie, jak oni się wiją, by przekonać że ten kryminalista jest OK? Bo się
      zmienił. Czy Pęczak jak wyjdzie z więzienia też będzie OK, gdy poprze
      Kaczyńskich?
    • gniewek.113 PiS niech sobie kupi pasiaste krawaty. 28.10.05, 12:10
      Widzę, że już ich męczy ukrywanie swoich skłonności do samoobrony. Powiedzcię
      PiS-owcy głośno to, co juz wszyscy wiemy. Oszukaliście "przyjaciół" z PO i
      oszukaliście swój elektorat. Z oszustami nie ma rozmów.
      • bio.mum Re: PiS niech sobie kupi pasiaste krawaty. 28.10.05, 12:15
        gniewek.113 napisał:

> Widzę, że już ich męczy ukrywanie swoich skłonności do samoobrony. Powiedzcię
        > PiS-owcy głośno to, co juz wszyscy wiemy. Oszukaliście "przyjaciół" z PO i
        > oszukaliście swój elektorat. Z oszustami nie ma rozmów.

Wspolczuje ci gniewek.113 ze glosowalaes na PiS. Szczerze. Lacze sie z toba w
        bolu.
        • gniewek.113 Re: PiS niech sobie kupi pasiaste krawaty. 28.10.05, 12:19
          :-) a ja tobie współczuję, że nie udało ci się załapać, że głosowałem na PO.
          • bio.mum Re: PiS niech sobie kupi pasiaste krawaty. 28.10.05, 12:27
            gniewek.113 napisał:

> :-) a ja tobie współczuję, że nie udało ci się załapać, że głosowałem na PO.

A to wybacz. To tak jak sie czyta pobieznie. Skoro tak, to wspolczuje ci, ze
            jestes postrzegany przez wolontariuszy PiS na tym forum jako komuch. Ja tez,
            ale ja mam blizej. Jestem demokratka pelna geba. Niewazne ze zadnego "komucha"
            w rodzinie nie mialam. Po mnie to splywa tak samo jakby pisali ze jestesm
            zielonoswiatkowcem. Kto by sie PiSiorkami przejmowal; ) Pozdrawiam
            • gniewek.113 Re: PiS niech sobie kupi pasiaste krawaty. 28.10.05, 12:37
              Kłaniam się :) Nie wiedziałem, że mam do czynienia z białogłową (byłbym mniej
              uszczypliwy;)
              Również pozdrawiam, a teraz muszę wracać do robala:/
              • bio.mum Re: PiS niech sobie kupi pasiaste krawaty. 28.10.05, 12:46
                gniewek.113 napisał:

> Kłaniam się :) Nie wiedziałem, że mam do czynienia z białogłową

Chyba za duzo Sienkiewicza w mlodosci moj drogi Gniewku;)) No chyba ze Kajka i
                Kokosza;) Nie ma lepszego polskiego komiksu i chyba juz nie bedzie.

(byłbym mniej uszczypliwy;)

Nie musisz jesli chodzi o mnie. Im bardziej bedziesz uszczypliwy tym bardziej
                beda mi sie zmysly wyostrzac;)

> Również pozdrawiam, a teraz muszę wracać do robala:/

Do milego w takim razie. Chociaz to niewykonalne, postaram sie byc przynajmniej
                myslami przy wszystkich niepisiorkach:)
    • pilkarzykowo Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 12:10
      Spiexxxlac! Mam was dosyc
      ...tak, jestem frustratem po tych wyborach :(
    • tuscany urazone ambicje ponad dobro panstwa... feeeee 28.10.05, 12:31
      Jesli PO nie wroci do rozmow, to znaczy, ze oni wcale nigdy nie chcieli zadnej
      koalicji z PISem. Chcieli rzadzic sami, ale okazalo sie ze wyborow nie wygrali,
      wiec teraz podaja kolejne, absurdalne powody, zeby do koalicji z PO nie wejsc.
      Poraz drugi wystawili Komorowskiego na marszalka, choc juz tydzien temu zostal
      on odrzucony przez PiS! Wiedzieli, ze PiS go nie poprze, wiec beda mieli powod
      do "zerwania rozmow o koalicji." Wstyd. Niech Tusk i Rokita - najwieksi
      przegrani tych wyborow - schowaja swoje urazone ambicje do kieszeni i podejma
      sie rzadzenia panstwem. To chyba normale w negocjacjach ze przegrani nie
      stawiaja warunkow, tylko musza isc na kompromis. Mam wrazenie ze do PO nie
      dotarlo, ze oni jednak NIE WYGRALI w tych wyborach... wiec nie beda wszystkim
      rzadzic.
      • kaya333 Re: urazone ambicje ponad dobro panstwa... feeeee 28.10.05, 12:40
        Ale PO ma nadzieję wciąż, że PIS nie będzie chcial rządu mniejszościowego, co
        się łączy z zabieganiem o poparcie innych ugrupowań przy każdym głosowaniu i
        bedzie wolał ustąpić jeszcze bardziej byle móc cos zrobić. A jak nie, to pewnie
        PO zacznie grać podobnie jak to robi w Warszawie, gdzie wspólnie z SLD obalają
        propozycje PISu. Przegłosowali np. żeby metro poszło jako ostatnia, 10-ta w
        kolejności inwestycja, w ekecie na metro nie starczy dotacji. PO uznało , że
        ważniejsza inwestycją jest renowacja jakiejś lini tramwajowej itp. Całe PO....
        • tuscany dlaczego glowne media karmia nas antypisem od 4dni 28.10.05, 12:48
          wkurza mnie, ze na wszystkich kanalach telewizyjnych karmia nas papka
          antyPISowa i anyKarczorowa! To juz naprawde zaden dziennikarz nie ma innego
          zdania niz polowa spoleczenstwa??? a niby mamy niezalezne, bezstronne media...
          wstyd!
          • kaya333 Re: dlaczego glowne media karmia nas antypisem od 28.10.05, 13:00
            No mediom jest nie na rękę wygrana PISu. Czytałam ciekawy artykuł p. Staniszkis
            na ten temat. Jestem bardzo zaskoczona, ze mimo takiej pomocy mediów, wizji PO
            krainy miodem płynacej, sondaży i całej tej szobce, że Kaczyński wygrał. A
            teraz, zeby nie wiem co PIS zrobił dla koalicji, to i tak o ile nie odda władzy
            Rokicie, to nic ich nie usatysfakcjonuje. A pomysł Kwaśniewskiego o
            wcześniejszych wyborach, kiedy PIS jeszcze nie przedstawił rządu (
            mniejszościowego), programu i nawet nie było głosowania nad votum zaufania,
            pokazał swoje preferencje i obiektywizm najlepiej. Ale z drugiej strony mamy
            kabaret za free codziennie na TVN 24. Ciekawe gdzie ta chęć łączenia i godzenia
            a nie dzielenia p. Tuska.
          • jk49 Re: dlaczego glowne media karmia nas antypisem od 28.10.05, 13:52
            Dla ciebie media byłyby bezstronne, gdyby "karmiły nas papką" antyplatformową?
            Odrzuć swoje sympatie polityczne, przetrzyj oczy i spójrz obiektywnie na
            dzisiejszą rzeczywisość polityczną. Nadal widzisz tylko to, co chcesz zobaczyć?
          • ewazh Re: dlaczego glowne media karmia nas antypisem od 28.10.05, 14:10
            Wystarczy, że pokażą Dorna i Ziobro raz na dzień. ICH WYPOWIEDZI PRZYPRAWIAJĄ O
            BÓL GŁOWY.
      • paragraf222 Ale zaslepienie 28.10.05, 13:05
        tuscany napisała:

> Jesli PO nie wroci do rozmow, to znaczy, ze oni wcale nigdy nie chcieli zadnej
        > koalicji z PISem. Chcieli rzadzic sami, ale okazalo sie ze wyborow nie wygrali,
        >
        > wiec teraz podaja kolejne, absurdalne powody, zeby do koalicji z PO nie wejsc.
        > Poraz drugi wystawili Komorowskiego na marszalka, choc juz tydzien temu zostal
        > on odrzucony przez PiS! Wiedzieli, ze PiS go nie poprze, wiec beda mieli powod
        > do "zerwania rozmow o koalicji." Wstyd. Niech Tusk i Rokita - najwieksi
        > przegrani tych wyborow - schowaja swoje urazone ambicje do kieszeni i podejma
        > sie rzadzenia panstwem. To chyba normale w negocjacjach ze przegrani nie
        > stawiaja warunkow, tylko musza isc na kompromis. Mam wrazenie ze do PO nie
        > dotarlo, ze oni jednak NIE WYGRALI w tych wyborach... wiec nie beda wszystkim
        > rzadzic.

Juz mnie zumiewa to zaslepienie PiS i jego zwolennikow. PO ma sie bezwarunkowo zgodzic na kazda propozycja PiS a jak nie to mozna jej przypisiwac wszystko. Trzeba miec naprawde specyficzne podejscie zeby twierdzic za PiS ma prawo decydowac o tym kto bedzie reprezentowal PO w Prezydium Sejmu czy Prezydium Senatu, jednoczesnie argumentujac ze skoro Leppera wystawila Samoobrona to Lepper moze byc wicemarszalkiem Sejmu a Niesiolwski nie moze byc wicemarszalkiem Senatu bo zle sie kiedys wyrazil o PiS.
        To sa koncepcje rodem z PZPR - kto sie zle wyraza o rzadzacej Partii nie moze zajmowac zadnego stanowiska. Jak z taka partia wchodzic w koalicje? Na takich zasadach jak kiedys PZPR ZSL i SD?
        • pralkosuszarka Re: Ale zaslepienie 28.10.05, 13:09
          a PO chodzi głównie o siebie czy o kraj, bo jak narazie niejaki pan
          simiątkowski myśli,zę jest b. ważny i tupie nóżką. Zastanów się jaka róznica
          czy to on czy ktoś inny będzie marszałkiem. Odpowiedz jest taka: róznica jest
          tylko dla niego.
          • pralkosuszarka Re: Ale zaslepienie 28.10.05, 13:12
            pralkosuszarka napisała:

> a PO chodzi głównie o siebie czy o kraj, bo jak narazie niejaki pan
            > simiątkowski myśli,zę jest b. ważny i tupie nóżką. Zastanów się jaka róznica
            > czy to on czy ktoś inny będzie marszałkiem. Odpowiedz jest taka: róznica jest
            > tylko dla niego.
            Pomyłka mam namyśli oczywiście tupiącego nóżką Niesiołowskiego, a nie
            Siemiątkowskiego.
            • paragraf222 Re: Ale zaslepienie 28.10.05, 13:16
              Tak samo mowila komuna przed Okraglym Stolem - zgadzamy sie na rozmowy, ale bez ekstremistow: Kuronia i Michnika.
          • paragraf222 Zaslepienie i to ostre 28.10.05, 13:13
            > a PO chodzi głównie o siebie czy o kraj, bo jak narazie niejaki pan
            > simiątkowski myśli,zę jest b. ważny i tupie nóżką. Zastanów się jaka róznica
            > czy to on czy ktoś inny będzie marszałkiem. Odpowiedz jest taka: róznica jest
            > tylko dla niego.

Siemiatkowski marszalkiem? Co jeszcze wymyslisz?
        • kaya333 Re: Ale zaslepienie 28.10.05, 13:55
          Napisałeś "Juz mnie zumiewa to zaslepienie PiS i jego zwolennikow. PO ma sie
          bezwarunkowo zgodzic na kazda propozycja PiS a jak nie to mozna jej przypisiwac
          wszystko. Trzeba miec naprawde specyficzne podejscie zeby twierdzic za PiS ma
          prawo decydowac o tym kto bedzie reprezentowal PO w Prezydium Sejmu czy
          Prezydium Senatu,"
          No mam dokładnie odwrotne zdanie, skoro warunkiem PO do przystąpienia do
          koalicji jest przyjęcie podatku liniowego, a jedyne ustępstwo PO, to zmiana
          wysokosci podatku z 15 na 16 procent.
          Druga kwestia - PIS wypowiadal sie o wyborze na Marszałka, na vice marszałka PO
          mogło wybrać kogo chciało, PIS nie miał nic na przeciwko kandydatury
          Komorowskiego, na vice marszałka. Problem polega na tym, ze normalnie MArszłaka
          wybiera ugrupowanie zwycięskie, czyli teraz PIS, aby marszałek nie torpedował
          prac rządu. A propozycja aby to stanowisko objął ktoś z PO, była propozycją do
          koalicjanta. A PO nie zobowiązawszy sie,ze koalicję zawrze, chiało obsadzić na
          to stanowisko, skrajnego przeciwnika PISu, nie dawszy żadnej innej kandydatury
          w zamian. Czyli PIS miał wybrac sobie z parti opozycyjnej marszałka, który
          jeszcze pluje na PIS? To może w ogóle zrobić z niego premiera???
        • ewazh Re: Ale zaslepienie 28.10.05, 14:19
          I NIECH WYGRANI FORMUJĄ RZĄD. CO SIĘ CZEPILI PO? ZOBACZYMY CZY SĄ TACY ZDOLNI
          JAK O SOBIE OPOWIADALI!
    • efiks9 Bismarck słusznie stwierdził, że jak trzeba rozwal 28.10.05, 12:41
      ić Polskę, to trza dać jej się samej rządzić...

nasze oszołomy z panem M na czele są tego świetnym przykładem
    • magdala77 Re: Propozycja Marcinkiewicza: Dwie stawki PIT i 28.10.05, 12:51
      PiS jest bardziej lewicowy od nieboszczki SLD ale jeszcze mniej przebiera w środkach. Tylko do jakiego celu to doprowadzi...
    • silesius.monachijski PO niech sobie tworzy swoj rzad...na ksiezycu 28.10.05, 12:54
      Mysle, ze nie ma sensu dluzej zachecac PO do trzorzenia wspolnego rzadu. To w
      tej chwili przestaje byc smieszne, a staje sie zenujace. Jesli PO jak tak na
      wszytskich obrazone, to niech sobie bedzie w opozycji. Panstwo z PiS-u: z tymi
      oszolomami z PO nie da sie w tej chwili rozmawiac: oni ciagle nie moga
      otrzasnac sie z podwojnej porazki wyborczej, i zachowuja sie jak przedszkolaki,
      ktorym zabrano zabawki w piaskownicy. Dajcie sobie z nimi spokoj. Niech sobie
      PO buduje swoj rzad...na ksiezycu
      • m15 Re: PO niech sobie tworzy swoj rzad...na ksiezycu 28.10.05, 12:56
        jeszcze czego-na ksiezycu?ukradna go kaczorom
      • tuscany Tusk mial naprawiac gospodarke! po co mu MSWiA? 28.10.05, 12:59
        jestem rozczarowana Tuskiem, naprawde myslalam, ze mu zalezy na naszej
        ojczyznie i poprawie gospodarki w kraju, a tu tylko prywata i walka o stolki w
        MSWiA!!!! Tusk mial naprawiac gospodarke, a nie bronic postkomunistow!
        • yooz3ck Re: Tusk mial naprawiac gospodarke! po co mu MSWi 28.10.05, 13:07
          Masz rację. Tusk powinien teraz iść na wódkę z Leperem a potem rozmontować
          gospodarkę spełniając obietnice kurdupli i przyznać się potem do winy za klęskę.
          • bio.mum Re: Tusk mial naprawiac gospodarke! po co mu MSWi 28.10.05, 13:15
            yooz3ck napisał:

> Masz rację. Tusk powinien teraz iść na wódkę z Leperem a potem rozmontować
            > gospodarkę spełniając obietnice kurdupli i przyznać się potem do winy za
            klęskę.

Kleske to poniosl Narod, ktory m15 przeciwstawia komuchom. Jemu matka dala na
            imie Narod, wiec mysli, ze my wszyscy to pisiorki. Nie jego wina ze skrzywiony
            jest.
          • silesius.monachijski Gdybym chcial byc tak zlosliwy, jak PO-owcy na 28.10.05, 13:15
            forumu, tobym zapronowal Tuskowi, zeby sobie ubral galowy mundur Wehrmachtu
            8spodek po dziadku), i paradowal po Gdansku. Zawsze uchodzil za lenia, wiec i
            teraz nie musialby sie duzo napracowac. A grosz by sobie dorobil, fotografujac
            sie z niemieckimi turystami w Trojmiescie: dla to bylaby wielka atrakcja.
            Kandydat na prezydenta defilujacy w mundurze Wehrmachtu. Innej rozsadnej
            alternatywy - jezeli chodzi o sensowne zajecia - dla Tuska nie widze
            • paragraf222 Przyklad umiarkowania 28.10.05, 13:19
              Twoje wypowiedzi na tym forum sa dobrym przykladem tego jak umiarkowani sa zwolennicy PiS. W zaklamaniu nie macie sobie rownych.
              • chateau Re: Przyklad umiarkowania 28.10.05, 13:57
                No przecież jest umiarkowany. "A mógł zastrzelić" :)
            • bio.mum Re: Gdybym chcial byc tak zlosliwy, jak PO-owcy n 28.10.05, 13:26
              silesius.monachijski napisał:

> forumu, tobym zapronowal Tuskowi, zeby sobie ubral galowy mundur Wehrmachtu
              > 8spodek po dziadku),

1. Myslisz, ze jego dziadek zachowal ten mundur?

2. Zakladajac go co by mial Tusk udowodnic i komu?

i paradowal po Gdansku.

Masz pomysl w jakim celu?

^zawsze uchodzil za lenia,

Wymien 5 nazwisk osob z zycia publicznego, ktore powiedzialy o nim wprost - len

> teraz nie musialby sie duzo napracowac. A grosz by sobie dorobil.

Nie mierz wszystkich swoja miarka.

Fotografujac sie z niemieckimi turystami w Trojmiescie: dla to bylaby wielka
              atrakcja.

Naprawde? Fotografia z Tuskiem bylaby dla ciebie atrakcja?? Dla mnie atrakcja
              jest fajny facet w mojej poscieli, ale nie mam fantazji z politykami. Nie
              twierdze, ze to twoje zboczenie, ktore nalezy leczyc farmakologicznie.

PS. Twoj idol to pies kaczynskich Kurski. Zgadlam?

> Kandydat na prezydenta defilujacy w mundurze Wehrmachtu. Innej rozsadnej
              > alternatywy - jezeli chodzi o sensowne zajecia - dla Tuska nie widze.

Ja od ciebie nie wymagam, zebys widzial cokolwiek poza wlasnym portfelem i
              koncowka wlasnego kija.
              • taziuta Re: Jesteś dla niego zbyt okrutna, to emigrant :-) 28.10.05, 15:31
                Polonusom wydaje się, że najlepiej wiedzą co dla nas najlepsze. A ten konkretny
                przypadek to poza tym jest jeszcze jakiś nawiedzony. Szkoda na niego śliny :-)

bio.mum napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                >
                ...>
                > > Kandydat na prezydenta defilujacy w mundurze Wehrmachtu. Innej rozsadnej
                > > alternatywy - jezeli chodzi o sensowne zajecia - dla Tuska nie widze.
                >
                > Ja od ciebie nie wymagam, zebys widzial cokolwiek poza wlasnym portfelem i
                > koncowka wlasnego kija.
            • gadach2 To jest super pomysł, zajecie w sam raz dla TUSKA 28.10.05, 14:10
            • carlitos35 Badź tylko tak pokrętny jak PIS-owiec. 28.10.05, 14:25
              To wystarczy.
              Malowniczych przykładów - kilkanaście. Szkoda mego gęsiego (sic.) pióra.-

P.S.
              Monachium - pierwsza siedziba Adolfa Hitlera !
            • ewazh Re: Gdybym chcial byc tak zlosliwy, jak PO-owcy n 28.10.05, 14:30
              To może niech Kaczyńscy założą sobie czerwone krawaty po ojcu i fotografuą się z
              Dzierżyńskim, Leninem, Stalinem.
        • m15 Re: Tusk mial naprawiac gospodarke! po co mu MSWi 28.10.05, 13:11
          tuscany napisała:

> jestem rozczarowana Tuskiem, naprawde myslalam, ze mu zalezy na naszej
          > ojczyznie i poprawie gospodarki w kraju, a tu tylko prywata i walka o stolki
          w
          > MSWiA!!!! Tusk mial naprawiac gospodarke, a nie bronic postkomunistow!
          a ty mu uwierzylas,o naiwnosci -przeciez to pogrobowiec uw
        • ewazh Re: Tusk mial naprawiac gospodarke! 28.10.05, 14:27
          Tusk nie może naprawiać gospodarki, bo PiS wygrał, więc niech PiS naprawia.
        • dziun Re: Tusk mial naprawiac gospodarke! po co mu MSWi 28.10.05, 14:37
          .... fajnie z Twojej strony: "myslalas" Tak naprawde to przykro patrzac na to
          jak nasz kraj schodzi na kaczki.
      • ewazh Re: PO niech sobie tworzy swoj rzad...na ksiezycu 28.10.05, 14:25
        Na księżycu nie może, bo został ukradziony przez "dwóch takich" . Tak jak teraz
        PiS podkrada po kawałku pomysły i program rządzenia PO. Jeszcze trochę a do expose
        premiera PiS przedstawi program PO.
    • a.barbarus Wg "Guardiana" 28.10.05, 13:02
      "Mało kto wątpi, że wybory na Białorusi będą mniej pluralistyczne niż w Polsce,
      ale solidarność społeczna, silne państwo oraz rząd, który dąży do zmniejszenia
      nierówności, są tym, czego chcieli polscy wyborcy. Mieszkańcy Białorusi
      prawdopodobnie mają podobne poglądy" - ocenia "Guardian".
      ..........
      To tak na marginesie, ku refleksji wszystkich "antykomuchów" i
      zwolenników "prawicowego" PiSu.
      • m15 Re: Wg "Guardiana" 28.10.05, 13:17
        a.barbarus napisał:

> "Mało kto wątpi, że wybory na Białorusi będą mniej pluralistyczne niż w
        Polsce,
        >
        > ale solidarność społeczna, silne państwo oraz rząd, który dąży do
        zmniejszenia
        > nierówności, są tym, czego chcieli polscy wyborcy. Mieszkańcy Białorusi
        > prawdopodobnie mają podobne poglądy" - ocenia "Guardian".
        > ..........
        > To tak na marginesie, ku refleksji wszystkich "antykomuchów" i
        > zwolenników "prawicowego" PiSu.
        a wyborcy we francji,hiszpanii,niemczech,angli chca slabego panstwa i rzadu
        dazacego do rozwarstwienia spolecznego-jestes kretynem czy bezkrytycznym
        zwolennikiem ostro reklamowanego towaru wybrakowanego(po)
      • kaya333 Re: Wg "Guardiana" 28.10.05, 15:23
        ku Twojej refleksji znaczenie pojęcia pluralizmu :demokratyczna zasada
        ustrojowa wyrażająca się w poszanowaniu dla zróżnicowań społecznych i
        kulturowych, gwarantująca różnym grupom społecznym i politycznym prawo
        wyrażania swych interesów (politycznych, społecznych i ekonomicznych) oraz
        udział w sprawowaniu władzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka