Dodaj do ulubionych

Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobroną

• carlitos35 Re: Antyhomo Kaczyńscy manipulują od tyłu? 28.10.05, 20:52
      Ach ta natura ! Wciąż pełna sprzeczności...
    • carlitos35 Ależ ja nie byłem tak jednoznacznie... 28.10.05, 20:58
      dosadny.
    • xkya Samoobrona zawsze bedzie głosować przeciw PO 28.10.05, 21:05
      PO hałasuje przeciw PiS na cały głos, jakby im się krzywda stała rzeczywiście.
      Nie obrażajmy naszej inteligencji Panie Rokita.
      Samoobrona zawsze będzie głosować przeciwko PO i to nieważne czy z PiS czy z
      SLD, czy może z samym diabłem ale przeciw PO. To zasada.
      Zasłużyliście na to własnym działaniem, więc się teraz nie dziwcie.
      Na Lepera głosował znaczny procent wyborców, których obdarzyliście głęboką
      pogardą. I teraz nie obwiniajcie PiS za własną pychę.
      Sami jakoś również nie wykazaliście odwagi by zanegować kandydaturę Lepera na
      vice marszałka, a obwiniacie PiS.
      Taka jest wasza odpowiedzialność za Państwo. Zycze dobrego samopoczucia.
      Poklepcie się po plecach.
      • philips8 Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 21:09
        to juz wiemy. Ale im wypominac ze z obrzydzeniem patrza na polityczna kupe o nazwisku AL to troszke
        przesada...
        • xkya Re: Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 21:35
          Nie zapominaj Tygrysku, że ta polityczna kupa już jest w sejmie i ma prawo
          głosu, którego żadne obrzydzenie nie jest w stanie zabrać. To jest
          rzeczywistość. Jeżeli PO skłóci się do końca z PiSem używając oskarżeń o
          koalicje PiSu z Leperem to efekt będzie taki, że 15 stycznia ta polityczna kupa
          będzie miała głosów więcej niż PiS i PO pospołu.
          Trzeba być realistą.
          • philips8 Re: Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 21:45
            a czy wiesz ze to dokladnie logika politykow za wczesnego Hitlera? Demokracja
            swietnie dziala o ile sie szanuje jej WSZYSTKIE reguly. Lepper tego nie robi w
            ogole. Kaczory owszem tak ale probuja szmuglowac. Lepper jesk tkanka rakowa.
            Wykorzystuje najslabsze komorki w spoleczenstwie, najslabszych ekonomicznie i
            najgorzej wyksztalconych. Tak, trzeba byc realista. Zyjemy miedzy Niemcami z
            hitlerowska przeszloscia i Bialorusia z lukaszenka.
            • podroznik222 Re: Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 21:48
              czy ktoś czytał 21 warunków platformy zaczynających się od: "większość
              ministerstw dla PO...wicepremier - szefem MSWiA o kompetencjach równych szefowi
              rządu..." To kto wygrał te wybory? niech PO zmieni nazwę na POpaprańcy, bo
              inaczej takiego towarzystwa nie można nazwać. POpaprańcom nie zależy na
              tworzeniu rządu i pracy dla kraju, -mimo że przegrali wybory chcą wyrwać jak
              największy kawałek "tortu", inne partie traktują jak idiotów i są obrażeni na
              wyborców nazywając ich pomylonymi przedstawicielami przypadkowego społeczeństwa.
              Mam nadzieję , że POpaprańcy po raz ostatni będą pobierać diety poselskie
              • philips8 Re: Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 21:50
                Pewnie masz racje. Ale ja i tak najbardziej boje sie Leppera. Jaki masz na to
                sposob???
                • podroznik222 Re: Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 21:56
                  w chwili obecnej na Lepera nie ma dobrego sposobu a jest on nieprzewidywalny i
                  dąży do władzy.
                  • philips8 Re: Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 21:59
                    czyli co, powiesic sie? zabic wlasne dzieci??? Ja co prawda nie musze bo juz
                    dawno poza Polska mieszkam ale mnie ten stan okrutnie boli. Jak to sie dzieje ze
                    narod takim bydlakom wladze oddaje???
                • xkya Re: Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 22:43
                  philips8 napisał:

> Pewnie masz racje. Ale ja i tak najbardziej boje sie Leppera. Jaki masz na to
                  > sposob???

Jest tylko jeden sposób. Stworzyć wspólny rząd i tak rządzić państwem, żeby
                  wytrącić Leperowi argumenty.
                  Bądźmy w dalszym ciągu realistami. Jeżeli w wyniku działania rządu w dalszym
                  ciągu będzie się pogłębiać bieda jednych i bogactwo drugich, to rzeczywiście w
                  kolejnych wyborach wygra Samoobrona.
            • xkya Re: Kochanie, to ze PO to pluszowe tygryski... 28.10.05, 22:39
              philips8 napisał:
              "Demokracja> swietnie dziala o ile sie szanuje jej WSZYSTKIE zasady".

Z tym zdaniem oczywiście się zgadzam, choć nie sądzę czy do wszystkiego
              przykładać będziemy zgodnie tę samą linijkę.
              Jeżeli chłopi blokowali drogę to już Mazowiecki posłał na nich czołgi, bo
              łamali prawo. Gdy w tym samym czasie kolejarze z Solidarności przez 3 tygodnie
              paraliżowali działanie północnej części kraju, to już jakoś nikt nie spieszył
              się z wnioskami, że to łamanie prawa.
              Jeżeli ten i ów poseł PO i PiS ma wyrok sądowy za to nikomu nie przeszkadza by
              mógł kandydować na prezydenta lub vice-premiera. Jeżeli Leper ma wyrok AAAAAA
              to już zupełnie inna sprawa.
              Czy na tym ma polegać demokracja w Twoim wydaniu.
      • nawrocony1 Re: Samoobrona zawsze bedzie głosować przeciw PO 28.10.05, 22:21
        Prosta metoda tu obowiazuje PIS nie chce zadnej koalicje - chce przejac poslow
        PO i tyle - "zatopic platforme", z tym ze to nie koniec tej historyjki, LPR -
        juz jest odstzelona - sma albo moze lepiej dywersja od srodka ja rozwalila,
        Samoobrona - jest tak prymitywna i lasa na kase - ze p v-ce marszalek burak
        nawet nie zauwazy jak w swym kole poselskim zostanie sam.

PIS - realizuje jeden plan -przejac wladze w Polsce i nie po to by dyskutowac w
        sejmie o dyrdymalach (gospodarce) lecz by rzadzic w 100% - taki maly przewrot

Naiwni mysla ze chodzi o odnowe moralna - popatrzcie wiec kto stanowi trzon
        moralny tej grupy Waserman, Ziobro i Dorn - ludzie czy macie jakies zludzenia?
        • xkya Re: Samoobrona zawsze bedzie głosować przeciw PO 28.10.05, 22:51
          nawrocony1 napisał:

> Prosta metoda tu obowiazuje PIS nie chce zadnej koalicje - chce przejac poslow
          > PO i tyle - "zatopic platforme", z tym ze to nie koniec tej historyjki, LPR -
          > juz jest odstzelona - sma albo moze lepiej dywersja od srodka ja rozwalila,
          > Samoobrona - jest tak prymitywna i lasa na kase - ze p v-ce marszalek burak
          > nawet nie zauwazy jak w swym kole poselskim zostanie sam.
          >
          > PIS - realizuje jeden plan -przejac wladze w Polsce i nie po to by dyskutowac
          w
          > sejmie o dyrdymalach (gospodarce) lecz by rzadzic w 100% - taki maly przewrot
          >
          > Naiwni mysla ze chodzi o odnowe moralna - popatrzcie wiec kto stanowi trzon
          > moralny tej grupy Waserman, Ziobro i Dorn - ludzie czy macie jakies zludzenia?

Jasne, że każdy by chciał porządzic, ale nie wszystkim jest to dane.
          Jedni wybory wygrywają i mają do tego prawo, inni przegrywają wybory, ale
          pokory i skromności im brakuje i zachowują się tak jakby je wygrali.
          Sądzę, że niedługo takich partii jak Unia Wolności będzie więcej. Zapewne
          dołączy do nich PO, która się przecież z nich wywodzi.
          To będzie kolejna partia, której Naród powie w wyborach:
          "Panom już podziękujemy"
          • nawrocony1 Re: Samoobrona zawsze bedzie głosować przeciw PO 28.10.05, 22:58
            obawiam sie ze kaczory moga skutecznie przyblokowac glos ludu za 4 lata
            • xkya Re: Samoobrona zawsze bedzie głosować przeciw PO 28.10.05, 23:14
              nawrocony1 napisał:

> obawiam sie ze kaczory moga skutecznie przyblokowac glos ludu za 4 lata

Być może tak się stanie, ale wszystko zależy od tego co im się uda zdziałać, a
              o tym się niebawem będziemy dowiadywać.
              Jeżeli nic nie zrobią, to z pewnością będą mieli do czynienia z Samoobroną, a
              reszta będzie z upodobaniem się przyglądać jak Polska tonie.
      • gg1968 Jesteś naiwny albo zaślepiony swoją 28.10.05, 22:35
        miłością do PiS i Leppera. Naprawdę wierzysz, że to przypadek, że PiS i
        Samoobrona, PSL głosują razem przeciw PO? PiS który 4 lata temu krytykował i
        wyśmiewał SLD za wybór Leppera na wice-marszałka teraz nagle daje
        Lepperowi "drugą szansę"? PiS jest "lojalny" wobec tych którzy poparli
        L.Kaczyńskiego i spłaca "długi". Dla Kalinowskiego i Płażyńskiego "znalazły
        się" dodatkowe miejsca wśród wice-marszałków sejmu i senatu. Szkoda gadać, jak
        ktoś wierzy w te brednie które mówi PiS to chyba jest na haju...
        • xkya Re: Jesteś naiwny albo zaślepiony swoją 28.10.05, 23:08
          gg1968 napisał:

> miłością do PiS i Leppera. Naprawdę wierzysz, że to przypadek, że PiS i
          > Samoobrona, PSL głosują razem przeciw PO? PiS który 4 lata temu krytykował i
          > wyśmiewał SLD za wybór Leppera na wice-marszałka teraz nagle daje
          > Lepperowi "drugą szansę"? PiS jest "lojalny" wobec tych którzy poparli
          > L.Kaczyńskiego i spłaca "długi". Dla Kalinowskiego i Płażyńskiego "znalazły
          > się" dodatkowe miejsca wśród wice-marszałków sejmu i senatu. Szkoda gadać,
          jak
          > ktoś wierzy w te brednie które mówi PiS to chyba jest na haju...
          Nie należę do ludzi zaślepionych miłością do żadnej partii kolego gg1968, bo
          jestem xkya53 i mam z pewnością większy zasób obserwacji realistycznych.
          Tak samo mógłbym Ci odpowiedzieć, że " Szkoda gadać, jak ktoś wierzy w te
          brednie które mówi PO to chyba jest na haju..." Nie robię tego bo to niema
          sensu.
          Ja akurat nie wierzę ani jednym ani drugim.
          Zastanów się jednak nad tym, czy partia, która wybory wygrała ma oddać wszystko
          koalicjantowi tylko z tego powodu, że koalicjant tego żąda, i jako uzasadnienie
          podaje, że nie ma do PiSu zaufania?
          A może wiesz, jakie ważne resorty PO łaskawie pozostawiłaby PiSowi, za
          wyjątkiem Kultury i Zdrowia?
          Co byś zrobił na miejscu PiSu?

• me-e wcale nie... 28.10.05, 21:23
      ...mee, uwaza leppera wykreowanego zreszta swego czasu przez lsd z millerem na
      czele przeciwko rzadowi buzka...za typowego twardego wiesniaka bez tradycji
      zapatrzonego w siebie ( patrz opalenizna leppera ) i dbajacego o swoj tylek i
      tylek rodziny...typowy wiesniak ktoremu, tradycje zabrala bolszewia ...niczym
      drugi walesa...-)))
      • philips8 Bardzo mi sie podoba Twoja diagnoza, me-e... 28.10.05, 21:29
        tyle ze nie zgodzilbym sie z porownaniem z Walesa. Owszem, leb zakuty ale wg
        mnie jednak patriota. Natomiast ten drugi to jednak szubrawiec i manipulator.
        Walesa jest denerwujacy (wlazi pod paznokcie...) ale nie jest obrzydliwie sliski
        i nie cuchnie moralnie. A ten drugi raczej tak, u mnie budzi odraze. Zgodzilbys
        sie???
        • me-e Re: Bardzo mi sie podoba Twoja diagnoza, me-e... 28.10.05, 21:33
          philips8 napisał:

> tyle ze nie zgodzilbym sie z porownaniem z Walesa. Owszem, leb zakuty ale wg
          > mnie jednak patriota. Natomiast ten drugi to jednak szubrawiec i manipulator.
          > Walesa jest denerwujacy (wlazi pod paznokcie...) ale nie jest obrzydliwie
          slisk
          > i
          > i nie cuchnie moralnie. A ten drugi raczej tak, u mnie budzi odraze.
          Zgodzilbys
          > sie???

...bylbym ostrozny z twa diagnoza w ta pierwsza strone...z druga powiedzmy ,ze
          sie zgadzam...-)))
          • philips8 Bardzo mi sie podoba Twoja diagnoza, me-e... 28.10.05, 21:41
            No to jest zgoda fifty-fifty, to juz duzo lepiej niz PO-PiS ;)
            Nie wiem czy przezywales wsczesne lata 80 jako czlowiek dorosly, ja bylem w 80
            roku studentem. Pamietam z tych czasow Papieza, Walese, Frasyniuka,
            Mazowieckiego, Michnika,Rokite (szczeniaka), kilku innych. W tamtych naprawde
            niepewnych i niebezpiecznych czasach Walesa byl bohaterem tak jak ci pozostali.
            Lepper w Klewkach sekretarzowal. Giertych walil w pieluchy. Dla mojej generacji
            Giertych nie ma najmniejszego prawa krytykowac zadnego z tych ludzi rowniez tych
            okraglostolowych.
            • me-e Re: Bardzo mi sie podoba Twoja diagnoza, me-e...37 28.10.05, 21:52
              philips8 napisał:

> No to jest zgoda fifty-fifty, to juz duzo lepiej niz PO-PiS ;)
              > Nie wiem czy przezywales wsczesne lata 80 jako czlowiek dorosly, ja bylem w 80
              > roku studentem. Pamietam z tych czasow Papieza, Walese, Frasyniuka,
              > Mazowieckiego, Michnika,Rokite (szczeniaka), kilku innych. W tamtych naprawde
              > niepewnych i niebezpiecznych czasach Walesa byl bohaterem tak jak ci
              pozostali.
              > Lepper w Klewkach sekretarzowal. Giertych walil w pieluchy. Dla mojej
              generacji
              > Giertych nie ma najmniejszego prawa krytykowac zadnego z tych ludzi rowniez
              tyc
              > h
              > okraglostolowych.

...cudowne lata osiemdziesiate...pane, hawranek to se juz ne wroci...no, chyba
              nie chcesz stawiac mury...krytyka dobija sie prawdy...a prawda chociaz
              bolesna...wyzwala...nie ma swietosci na tym padole im bardziej upodlony tym
              bardziej czuje sie bochaterem narodowym...a jak sie trafi nawet jakas swietosc
              to ja ludziska ukrzyzuja...patrz wydarzenia ostatnie w polsce...-)))
              • me-e me-e... 28.10.05, 22:05
                ...przepraszam ,widze wasze duze zdziwione oczy...lata osiemdziesiate ma sie
                rozumiec w nyc-us...-)))
                • philips9 Re: me-e... 28.10.05, 22:21
                  jakis BYDLAK mnie wycenzurowal...SZMATA.
                  • me-e Re: me-e... 28.10.05, 22:25
                    philips9 napisał:

> jakis BYDLAK mnie wycenzurowal...SZMATA.

...tez mee, nowina...jak nie zdjeto tematu ...nie jest zle...wiec sie nie
                    podniecaj ...mee, czeka...-)))
                    • philips9 Re: me-e... 28.10.05, 22:29
                      mam kilka philipsow i mi gnoje naskocza. W kazdym razie, mimo wszelkich glupot i watpliwosci Lecha W.
                      jednak szanuje. Zadufany buc ale nie zdrajca. Romusiem G. nawet bym sobie tylka nie podtarl bo to
                      cwok-gnojek. A Andrzej L. nawet na splukanie przez kibel nie zasluguje. Howgh!!!
                      • me-e Re: m... 28.10.05, 22:43
                        philips9 napisał:

> mam kilka philipsow i mi gnoje naskocza. W kazdym razie, mimo wszelkich
                        glupot
                        > i watpliwosci Lecha W.
                        > jednak szanuje. Zadufany buc ale nie zdrajca. Romusiem G. nawet bym sobie
                        tylka
                        > nie podtarl bo to
                        > cwok-gnojek. A Andrzej L. nawet na splukanie przez kibel nie zasluguje.
                        Howgh!!
                        > !

...mee, lecha nie szanuje i nie- nawidzi...i nawet nie ma zalu za to co
                        uczynil...ale nie chcialbym walesy spotkac na chodniku...co zreszta mee nie
                        grozi...widze pikiety przed palacykiem walesy...niedlugo...bolek odddaj
                        milion...zreszta tak samo bylo za jego prezydentury...a bolek na to...jeszcze
                        polska nie zginela...-)))
                        • philips9 nie wiem... 28.10.05, 22:47
                          Walesy nigdy nieeee spotkaleeeem. Ale szanuje twoje meekotku- zdaniee. spij dobrzeee. I nadal sie sam
                          soba delektuj. Over and out. I like haggis, look out!
                          • me-e Re: nie wiem... 28.10.05, 22:56
                            philips9 napisał:

> Walesy nigdy nieeee spotkaleeeem. Ale szanuje twoje meekotku- zdaniee. spij
                            dob
                            > rzeee. I nadal sie sam
                            > soba delektuj. Over and out. I like haggis, look out!

...nie szanuj mee, zdania badz soba...po co te udawania...lepiej powiedz gdzie
                            umoczyles ...moze...-)))
                            • philips9 Re: nie wiem... 28.10.05, 23:03
                              nie pij tyle i zapisz sie do AA. bye!
                              • me-e Re: nie wiem... 28.10.05, 23:16
                                philips9 napisał:

> nie pij tyle i zapisz sie do AA. bye!

...ale mee, tyko zjadl chinszczyzne wlasnie...pozatym nie namiawiaj...twoj
                                problem twoim problemem i radz sobie sam...-)))
    • carlitos35 Ale nie osobiście. Zresztą wolę spojrzeć... 28.10.05, 21:40
      w ich "naturę pełną sprzeczności" - niejako szerzej.
    • zhk Re: Dorn: nie będzie koalicji rządowej z Samoobro 28.10.05, 21:52
      Ta menda, Dorn, to najlepiej jakby ten parszywy ryj zaknął i nie pojawiał się
      publicznie już nigdy. Już sam jego widok i dukanie bez ładu i składu jak papuga
      z ptasią grypą zraża wszystkich do jakiegokolwiek zaudania do kogokolwiek. To
      jakiś obcy wywiad wstawił takiego pasożyta antypolskiego. Se kaczory dobrały
      menażerię nizłą. Co, na którego spojrzeć to krzywe gęby. Ciężko znaleźć teraz
      tam kogoś pozytywnego. I biedny i głupi niestety Marcinkiewicz dał się wciągnąć
      temu Jarkowi, smarkowi to grania marionetki. Hipokryzja na kilometr, gorsza już
      niż Krzklewskiego. Tfu, rzyg rzyg, pierdziu pierdziu na was.
      • philips9 mocneslowa ale sluszne... 28.10.05, 22:34
        tyle ze jakis bydlak mnie tu niedawno wycenzurowal...
        • zhk Re: mocneslowa ale sluszne... 28.10.05, 23:01
          Pewnieś przeklinał...
          • philips9 Re: mocneslowa ale sluszne... 28.10.05, 23:05
            nie! bylem grzeczny. Pisalem tylko ze LEPPER to ZWIERZE, Giertych to BYDLAK itp. A wiec nic
            nieprzyzwoitego...
    • silesius.monachijski Zacisniete piesci malego szeryfa w wielkim kapelus 28.10.05, 22:21
      www.naszdziennik.pl/photo.php?pict=0bpo011.jpg&dat=20051028&id=po01.txt
      • nawrocony1 Re: Zacisniete piesci malego szeryfa w wielkim ka 28.10.05, 22:27
        czlowieku przypatrz sie na Dorna - to cynik i szubrawiec jedno mowi drugie robi
        zaropwno w zyciu publicznym jak i prywatnym - i ty uwazasz ze JRM powinien z nim
        sie ukladac?
        • philips9 CALY NAROD Z NAWROCONYM! 28.10.05, 22:36
        • zhk Re: Zacisniete piesci malego szeryfa w wielkim ka 28.10.05, 23:07
          Przesadzasz, nie gada tylko bełocze, duka jakby nie wiedział co co co co co
          powiedzieć. I to nie wada wymowy tylko charakteru.
      • philips9 Witamy cie na forum, parweniuszu.bodzentynski!!! 28.10.05, 22:31
        a jak tam operacja zmiany plci. Masz bole fantomiczne po usunietym fallusku?
        • silesius.monachijski witam tuskowa "yntelygencje" 28.10.05, 23:31
      • gg1968 JMR ma rację, "tylko czyny się liczą" 28.10.05, 22:40
        pieprzyć bez sensu tak jak Dorn można do usranej śmierci i nic z tego nie
        wyniknie
        • alterpars Tylko po co 28.10.05, 22:45
          ...kiepsko widze przyszlosc tego Waszego kraju.
          • zhk Re: Tylko po co 28.10.05, 23:12
            Jak on nie Twój, to po cholerę sięi odzywasz?
        • me-e Re: JMR ma rację, "tylko czyny się liczą" 28.10.05, 22:58
          gg1968 napisał:

> pieprzyć bez sensu tak jak Dorn można do usranej śmierci i nic z tego nie
          > wyniknie

...w nocnej zmianie tez mial racje...jak mee, lubi racje...marysii...-)))
      • zhk Re: Zacisniete piesci malego szeryfa w wielkim ka 28.10.05, 23:05
        Wydał list gończy gebernator Rydzyk. Wybrał tego na łowcęnagród.

►►►►►►
    • acusa W Polsce juz nie ma na kogo glosowac 28.10.05, 22:44
      Rokita - "spalony"
      Tusk - "spalony"
      Kaczynscy - "spaleni"
      Dorn - "spalony"
      Ziobro - "spalony"
      Leper - "spalony"
      Giertych - "spalony"

Ludzie nadzieja wladzy odbiera wam rozum! Wladza zaslepia was. Zapominacie ze
      dostaliscie ja od Polakow, dla Polakow. Dla Polski.

Wszyscy jestescie zdrajcami!
      • alterpars Re: W Polsce juz nie ma na kogo glosowac 28.10.05, 22:46
        hihihi ja juz do tych wnioskow dawno doszedlem
        • me-e PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 22:49
          alterpars napisał:

> hihihi ja juz do tych wnioskow dawno doszedlem

...sam siebie upodliles...hihihi
          • alterpars Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 22:51
            hihihi moze i tak ale moge ze spokojem patrzec jak Polacy we wlasnym kraju ie
            potrafia sobie wybrac rozsadnej wladzy.
            • me-e Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 22:55
              alterpars napisał:

> hihihi moze i tak ale moge ze spokojem patrzec jak Polacy we wlasnym kraju ie
              > potrafia sobie wybrac rozsadnej wladzy.

...co masz na mysli...
              • alterpars Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:00
                proste. Ja juz (w sumie od 15 lat) nie jestem obywatelem tego kraju i w sumie
                tak sobiw wchodze zeby poczytac i sie dodatkowo upewnic czy naprawde zrobilem
                dobrze. Kiedys mnie to jeszcze wzruszalo kiedy kolejne zarty polityczne
                dopychaly sie do koryta. Teraz mam to w nosie. Czekam tylko az buta i "obrona
                naraodowych interesow" spowoduje koncertowe wykopanie Polski z UE. Mysle ze
                Bialorus i Rosja beda bardzo z tego powodu ukontentowane.
                • me-e Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:07
                  alterpars napisał:

> proste. Ja juz (w sumie od 15 lat) nie jestem obywatelem tego kraju i w sumie
                  > tak sobiw wchodze zeby poczytac i sie dodatkowo upewnic czy naprawde zrobilem
                  > dobrze. Kiedys mnie to jeszcze wzruszalo kiedy kolejne zarty polityczne
                  > dopychaly sie do koryta. Teraz mam to w nosie. Czekam tylko az buta i "obrona
                  > naraodowych interesow" spowoduje koncertowe wykopanie Polski z UE. Mysle ze
                  > Bialorus i Rosja beda bardzo z tego powodu ukontentowane.

...chyba skaczyles kurs...fryzjera...i z tad ta jasnosc polityczna...-)))
                  • alterpars Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:09
                    poki co to wicemarszalkiem sejmu zostal rolnik z wyrokami daj ze i "fryzjerowi"
                    podyskutowac politycznie...
                    • me-e Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:14
                      alterpars napisał:

> poki co to wicemarszalkiem sejmu zostal rolnik z wyrokami daj ze
                      i "fryzjerowi"
                      > podyskutowac politycznie...

...to juz nazywa sie chamstwo...czy magister to lepszy...jak mierzymy to
                      mierzmy rowna miara...polska rzeczywistosc...pozatym chyba prawo i
                      sprawiedliwosc zezwala ... w panstwie polskim sprawowac wladze nawet
                      z ...wiezienia...wiec po co rozrywasz koszule...-)))
                      • alterpars Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:22
                        nie no badz konsekwentny skoro najpierw pogardzasz fryzjerami...rozumiem ze twoj
                        przenikliwy umysl wyniosl Cie conajmniej do godnosci doktora. Trzymam sie wiec
                        standardow. Zreszta moze sie niedlugo okazac ze jakichkolwiek elit
                        intelektualnych trzeba tudziesz fachowcow trzeba bedzie szukac w wiezieniach
                        albo poza granicami kraju. Podobno lekarze zzza waszej wschodniej granicy ciesza
                        sie sporym uznaniem. Wiec gdyby zabraklo mozna zatrudnic.
                  • zhk Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:22
                    Ooo, pewnie nawet damskiego, w Iranie.
                • nawrocony1 Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:12
                  niestety moze to juz wkrotce nastapic
                • zhk Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:19
                  Straciłeś koleś kontakt z prawdziwą rzeczywistością. A wzruszaćto sięwzruszasz
                  jak ci zapier...olą parę groszy. Se możesz takie wzruszenia wsadzić wiesz
                  gdzie. Upewniaj się w słudzności decyzji patriotycznego spier...lenia. Coś
                  Ciędziwnie ciągnie do rozmawiania o sprawach, które niby ch.j ciędotyczą niby.
                  Ale świetnie zrobiłeś... tak w ogóle. Ciesz się podskakuj z radości. Mary
                  Christmas.
                  • me-e Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:21
                    zhk napisał:

> Straciłeś koleś kontakt z prawdziwą rzeczywistością. A wzruszaćto
                    sięwzruszasz
                    > jak ci zapier...olą parę groszy. Se możesz takie wzruszenia wsadzić wiesz
                    > gdzie. Upewniaj się w słudzności decyzji patriotycznego spier...lenia. Coś
                    > Ciędziwnie ciągnie do rozmawiania o sprawach, które niby ch.j ciędotyczą
                    niby.
                    > Ale świetnie zrobiłeś... tak w ogóle. Ciesz się podskakuj z radości. Mary
                    > Christmas.

...co bierzesz ...-)))
                    • zhk Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:28
                      A ty w co lecisz? W tego?
                      • me-e Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:31
                        zhk napisał:

> A ty w co lecisz? W tego?

...w szarloke i herbate ...wlasnie...-)))
                        • zhk Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:35
                          chyba w tego, razem z rozmowami niedokończonymi

►►►►►►
                          • me-e Re: PIE..CIE...HIPOLICIE 28.10.05, 23:37
                            zhk napisał:

> chyba w tego, razem z rozmowami niedokończonymi
                            >
                            > ►►►►►►

...wlasnie...kto wie moze zaraz opale...dzieki...-)))
      • nawrocony1 Re: W Polsce juz nie ma na kogo glosowac 28.10.05, 22:54
        popatrz na czyny a nie pomowienia
        bo klamstwa powtarzana wielokrotnie moga stac sie prawda (Goebels)

z Tuska w ten sposob zrobiono agenta Wermahtu
        osobiscie nie znam goscia ale jak ma powiedziec o kims cos zlego to raczej
        milczy innym zle slowa dziwnie latwo przez gardlo przechodza

• vinc0 Re: W Polsce juz nie ma na kogo glosowac 28.10.05, 23:42
          Wszyscy mówili jacy są Kaczyńscy,nie rozumiem skąd to zdziwienie?
          Jeszcze nikomu sie nie udało z nimi dogadać.Zmieniło się tylko tyle że w obliczu
          tak wielkiej władzy popi....liło im w głowach do końca.
          Zapomnijcie że ktokolwiek dostanie cokolwiek od PISu.
          Nie po to Jarek z Leszkiem otoczyli sie bandą Dornów,Ziobrów,Kamińskich aby teraz
          sie dzielić władzą.
    • me-e MARYSIA MNIEJSZA OD...PROFESORA 28.10.05, 23:24
      ...niedosc ,ze to lyse...male niczym kazel...to jeszcze jak
      kazel ...zawziete...a tak pozatym to ma marysia jeszcze zabuzen wiele...-)))
      • zhk Re: MARYSIA MNIEJSZA OD...PROFESORA 28.10.05, 23:33
        Taa, a policyja, to teraz zamiast kogutów, ćedzie miała kaczory na dachach. I
        eydzyka na drzwiach, nie mówiąc o lepperach na tarczach "bojowych".
        • vinc0 A teraz hit. 28.10.05, 23:48
          Usłyszane na ulicy,kto ma słaby pęcherz niech sie wcześniej wysika.

"L.Kaczyński jest godnym następcą naczelnika Piłsudskiego" koniec cytatu.
          • nawrocony1 Re: A teraz hit. 28.10.05, 23:51
            mam nadzieje ze Dziwisz bedzie protestowac jakby jego prochy na Wawel chcieli
            • vinc0 Re: A teraz hit. 28.10.05, 23:55
              Jeżeli chodzi o prochy Kaczyńskich,to jest ryzyko że mogą wybuchnąć i
              rozp....olić
              Wawel.
    • silesius.monachijski Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:00
      www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9677.
      tylko mu jeszcze wasik domalowac
      • nawrocony1 Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:03
        Dornowi nic nie trzeba domalowac chrzescijanin na schwal - pupilek Rydzyka
        • vinc0 Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:05
          I pies na cudze baby.
          • vinc0 a tak z ciekawości? 29.10.05, 00:07
            Monachijski ,jaka to rasa?
            • silesius.monachijski Re: a tak z ciekawości? 29.10.05, 00:13
              szlachetna; to nie to samo co poszczekujace tutaj PO-owskie kundelki
              • nawrocony1 Re: a tak z ciekawości? 29.10.05, 00:17
                tylko jakos tak slabo szczeka - nawet pelnego zdania nie sklada
                • vinc0 Re: a tak z ciekawości? 29.10.05, 00:21
                  Nie dziw sie ,to ta część elektoratu.
                  Zauważyliście z jaką dbałością akcentują tytuły naukowe?
                  • silesius.monachijski Re: a tak z ciekawości? 29.10.05, 00:23
                    PO i tytuly naukowe? na to trzeba zapracowac, a tusk juz zawsze byl leniem
                    • nawrocony1 Re: a tak z ciekawości? 29.10.05, 00:24
                      a kaczory to po tytuly na uczelnie do o. Dyrektora az poszly
                      • silesius.monachijski Re: a tak z ciekawości? 29.10.05, 01:05
                        Kaczynscy zrobili doktoraty zanimRM powstalo; pudlo!
                    • vinc0 Re: a tak z ciekawości? 29.10.05, 00:30
                      Już zawsze był leniem??????
                      Proszę przetłumacz na polski ,gimnazjalisto.
                      • silesius.monachijski to opinia zony i znajomych; nie moja 29.10.05, 01:07
                        www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293&zaznacz=donald%20tusk
      • me-e Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:06
        silesius.monachijski napisał:

> www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9677.
        > tylko mu jeszcze wasik domalowac

...to zdjecie...lewej nogi...i wiernego mechanicznego donalda...chyba ze
        schronu...ale sie bolki zakonspirowaly...-)))
        • silesius.monachijski Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:15
          widzisz me-e, my sie z tego pieknego zdjecia smiejemy, a PO-wskie bojowki
          obszczekuja i obsikuja mnie znienacka
          • nawrocony1 Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:19
            zrobilbys to z Kaczorem - a juz by cie na szafot za lewa noge zawlekli
            • silesius.monachijski Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:24
              to zrob to ty! ale takiego debilarnego zdjecia kaczynskiegoz bolkiem nigdzie
              nie znajdziesz; cha, cha, cha
              • nawrocony1 Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:27
                po co z bolkiem przeciez on ma brata!
                • silesius.monachijski Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 01:04
                  to pokaz jakies smieszne zdjecie! sam sie posmieje; nie sadze jednak, zeby
                  tuska z bolkiem mozna bylo przebic; to zdjecie roku!
            • vinc0 PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:27
              Do Zydów,masonów,cyklistów;dołożyli liberałów.
              • nawrocony1 Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:28
                jeszcze masoneria, libertyni i sado-macho
              • me-e Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:30
                vinc0 napisał:

> Do Zydów,masonów,cyklistów;dołożyli liberałów.

...oj...kapusciana glowo...liberal, wszystko to co wymieniles w sobie
                miesci...)))
                • vinc0 Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:34
                  Nie mam z tobą szans,ty chyba po studjach jesteś.
                  Wnoszę po precyzji i celności riposty.
                  • nawrocony1 Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:37
                    no to racie masz problem - przeciez Ziobro to zyd
                    • me-e Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:39
                      nawrocony1 napisał:

> no to racie masz problem - przeciez Ziobro to zyd

...kaczynski tez...-)))
                  • me-e Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:38
                    vinc0 napisał:

> Nie mam z tobą szans,ty chyba po studjach jesteś.
                    > Wnoszę po precyzji i celności riposty.

...Nie dziw sie ,to ta część elektoratu...

• nawrocony1 Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:39
                      a Waserman to mason
                      • me-e Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:42
                        nawrocony1 napisał:

> a Waserman to mason

...widzisz...kochaj dobrych ludzi...-)))
                    • vinc0 Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 00:41
                      Myślisz że sie chwalisz?
              • silesius.monachijski Re: PIS nas ubogaca. 29.10.05, 01:42
                a zapomnieli o idiotach? coz za faux pas!
          • me-e Re: Specjalny usmiech dla ludzi PO 29.10.05, 00:28

> widzisz me-e, my sie z tego pieknego zdjecia smiejemy, a PO-wskie bojowki
            > obszczekuja i obsikuja mnie znienacka

...cos mee, zawiesili ponizej tex...co ty ...czym tu sie
            przejmowac...mechanicznymi platformisiami zucajacymi klody [pod nogi......-)))
    • me-e CHYBA OKULARY ...POTRZEBUJE...-))) 29.10.05, 00:25
      ...czy moze mee, sie wydaje ,ze kasuja bez sladu...wychodzi na to ...ze tylko
      maryske dopuszczaja w tej demokracji-bis do glosu...-)))
    • jusef1 Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:28
      On i J.Kaczyński zawarliby pakt z samym diabłem byle by mieć pełnię władzy !!
      • me-e Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:31
        jusef1 napisała:

> On i J.Kaczyński zawarliby pakt z samym diabłem byle by mieć pełnię władzy !!

a co zlego w pelnej wladzy...jak kaczynskim nie wyjdzie ...tusk pokaze co
        potrafi...-)))
        • vinc0 Profesor doktora doceni. 29.10.05, 00:38
          To też Kaczyński bił brawka po prezentacji dokonań Leppera.
        • veglie Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:38
          Ty m-me jak tajny agent PiS idź do Dorna i namów go aby wrócił od kochanki do
          żony i biednych opuszczonych dzieci.
          • me-e Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:41
            veglie napisał:

> Ty m-me jak tajny agent PiS idź do Dorna i namów go aby wrócił od kochanki do
            > żony i biednych opuszczonych dzieci.

...sam szukam kochanki ...to jak moge isc do dorna...a ty poradz sie
            kwasniewskiego w tej sprawie...-)))
            • vinc0 Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:45
              me-e napisał:
              > ...sam szukam kochanki ...to jak moge isc do dorna...a ty poradz sie
              > kwasniewskiego w tej sprawie...-)))
              -----------------
              To ty tak naprawdę jesteś liberałem.
              • me-e Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:46
                vinc0 napisał:

> me-e napisał:
                > > ...sam szukam kochanki ...to jak moge isc do dorna...a ty poradz sie
                > > kwasniewskiego w tej sprawie...-)))
                > -----------------
                > To ty tak naprawdę jesteś liberałem.

...czyM...jestem ...mee...-)))
                • vinc0 Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:47
                  Widzisz? jak ty niczego nie rozumiesz?
                  • me-e Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:48
                    vinc0 napisał:

> Widzisz? jak ty niczego nie rozumiesz?

...czego ...dajmy nato...
                    • vinc0 Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:48
                      Sądzę że szkoda czasu.
                      • me-e Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 00:49
                        vinc0 napisał:

> Sądzę że szkoda czasu.

...dlaczego ?
                        • vinc0 Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 00:50
                          sam widzisz.
                          • me-e Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 00:52
                            vinc0 napisał:

> sam widzisz.

...co mianowicie...widze...?
                            • vinc0 Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 00:55
                              Sam widzisz że nie wiesz co widzisz.
                              • me-e Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 00:57
                                vinc0 napisał:

> Sam widzisz że nie wiesz co widzisz.

...a co widze...wytlumacz...
                                • vinc0 Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 01:02
                                  bądź bardziej samodzielny.Jak sie przyłożysz zobaczysz.
                                  • me-e Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 01:06
                                    vinc0 napisał:

> bądź bardziej samodzielny.Jak sie przyłożysz zobaczysz.

...wiec zacznij a mee, sie przylozy...
            • veglie Re: Dorn łże jak zwykle! 29.10.05, 00:49
              me-e napisał:

> veglie napisał:
              >
              > > Ty m-me jak tajny agent PiS idź do Dorna i namów go aby wrócił od kochank
              > i do
              > > żony i biednych opuszczonych dzieci.
              >
              >
              > ...sam szukam kochanki ...to jak moge isc do dorna...a ty poradz sie
              > kwasniewskiego w tej sprawie...-)))
              Jaki on dla mnie autorytet?Widzę że zdrada to wasza pisiorów cecha:)))))
              • me-e Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 00:52
                veglie napisał:

> me-e napisał:
                >
                > > veglie napisał:
                > >
                > > > Ty m-me jak tajny agent PiS idź do Dorna i namów go aby wrócił od k
                > ochank
                > > i do
                > > > żony i biednych opuszczonych dzieci.
                > >
                > >
                > > ...sam szukam kochanki ...to jak moge isc do dorna...a ty poradz sie
                > > kwasniewskiego w tej sprawie...-)))
                > Jaki on dla mnie autorytet?Widzę że zdrada to wasza pisiorów cecha:)))))

...jezeli chodzi o kobiety...pieniadze...zdrowie...dobre jedzenie...wykwintne
                trunki...zycie uczuciowe i duchowe...i nieprzywiazywanie wagi do takich postow
                jak towje...to zgoda...-)))
                • veglie Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 00:57
                  To mimo,że po różnych stronach barykady upodobania w części mamy podobne:))))
                  • me-e Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 00:58
                    veglie napisał:

> To mimo,że po różnych stronach barykady upodobania w części mamy podobne:))))

...prawica...i po co sie czubic...dowal marysi prosze...-)))
                    • veglie Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 01:02
                      me-e napisał:

> veglie napisał:
                      >
                      > > To mimo,że po różnych stronach barykady upodobania w części mamy podobne:
                      > ))))
                      >
                      >
                      > ...prawica...i po co sie czubic...dowal marysi prosze...-)))
                      Taka ze mnie prawica jak z Ciebie lewica,ale Marychy z Krakowa nie cierpię:)))
                      • me-e Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 01:05
                        veglie napisał:

> me-e napisał:
                        >
                        > > veglie napisał:
                        > >
                        > > > To mimo,że po różnych stronach barykady upodobania w części mamy po
                        > dobne:
                        > > ))))
                        > >
                        > >
                        > > ...prawica...i po co sie czubic...dowal marysi prosze...-)))
                        > Taka ze mnie prawica jak z Ciebie lewica,ale Marychy z Krakowa nie cierpię:)))

...socjalista kto by pomyslal...to chyba w pierwszej lawce w kosciele
                        siedzisz...-)))
                        • veglie Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 01:11
                          Zaraz socjalista!Jaki ten świat jest dla was prosty:))))
                          • me-e Re: Tusk łże jak zwykle! 29.10.05, 01:12
                            veglie napisał:

> Zaraz socjalista!Jaki ten świat jest dla was prosty:))))

...-)))
    • silesius.monachijski PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 00:51
      z Podkarpacia
      .
      www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9760
      • vinc0 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 00:54
        Znam ten rejon,takie fajne traktorki tam klecą.
        Poleciłbym ci jeszcze tereny popegierowskie,spodobało by ci sie.
        • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 00:58
          znam, znam: wszedzie teraz tuskowcy beda sie w zus-ie starali o emryture
          • vinc0 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:00
            Za cztery lata ,nie będzie szans na emeryturę.
      • me-e Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 00:55
        ...dokladnie...tylko dlaczego oni taka kase wyrywaja z podatnika polskiego...ci
        sb-cy...walesa cos ty uczynil...
        • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 00:59
          me-e brali juz wczesniej, i to wieksza kase: spojrz na lewandowskiego czy
          merkla, przyjaciol tuska
          • me-e Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:03
            ...tu chodzi o prawo i kazda zlotowke...
            • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:09
              Me-e widziales pewnie tez "nocna zmiane", czy inne ciekawe rzeczy; tusk i
              prawo? to taczej sprzecznosc sama w sobie; zobacz sobie raz jeszcze portret
              tego "czlowieka z zasadami"
              .
              www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293&zaznacz=donald%20tusk.
              Sam widzisz, dlaczego PO tak bardzo boi sie Ziobro, Dorna i Wassermana
              • mysz_polna5 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:13

Daruj sobie dyskusje z mee, silesiusie.
                On, tylko meeee i beeee;)))))))))))))))))
                • me-e Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:21
                  mysz_polna5 napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > Daruj sobie dyskusje z mee, silesiusie.
                  > On, tylko meeee i beeee;)))))))))))))))))

...i co sie myszka tak cieszy...jakby zagryzla kota...-)))
                  • mysz_polna5 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:24
                    me-e napisał:

> ...i co sie myszka tak cieszy...jakby zagryzla kota...-)))

Co tak kot? My zagryzlysmy ktola! He,he!
                    • mysz_polna5 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:25
                      mysz_polna5 napisała:

> me-e napisał:
                      >
                      >
                      > > ...i co sie myszka tak cieszy...jakby zagryzla kota...-)))
                      >
                      >
                      > Co tak kot? My zagryzlysmy krola! He,he!
                      • silesius.monachijski Cos mi z tego forum zniknela Mysz Polna 29.10.05, 01:45
                        a szkoda: warto byloby sie posmiac z PO-wskich harcow razem
                        .
                        Pozdrawiam
                        • mysz_polna5 Re: Cos mi z tego forum zniknela Mysz Polna 29.10.05, 01:57

> a szkoda: warto byloby sie posmiac z PO-wskich harcow razem

> Pozdrawiam

Mysz_polna lata w te i nazad, po kraju i z powrotem. Alem znowu tu!
                          A wiec ~ serio. Wcale mnie nie sa do smiechu z PO-wskie harce! Zdaje sobie
                          sprawe z tego, jest to nowa partia, hmmmm niezorganizowana, ale hmmm,
                          zorganizowana w wiekszosci ze starych politycznych wyzeraczy /roznych, hop,
                          hop/! Natomiast Tusk daje czadu, i tym dwutlenkiem wegla sam siebie najbardziej
                          zatrul. Ale, znowu wracam do powagi. Aktualnie najsensowniejsza koalicja dla
                          kraju ~ jest: PiS+PO. Ament ;))))!
                          • silesius.monachijski Re: Cos mi z tego forum zniknela Mysz Polna 29.10.05, 02:08
                            Tylko, jak to juz spiewal Cugowski (senator z PiS-u) z Budka Suflera: "Do tanga
                            trzeba dwojga"; Ale: czy PO-wska panna chialaby sie nauczyc krokow (bo inaczej
                            to bedzie raczej "poscielowa", albo inny gniot), wydaje mi sie, ze z PO niczego
                            sie neistety zbudowac nie da; zrozumial to juz prof. Religa, dlatego rozwaza,
                            czy propozycji Marcinkiewicza nie przyjac;
                            .
                            wiadomosci.onet.pl/1187113,11,item.html.
                            Moze jeszcze Rokita (gdyby byl bardziej zdecydowanym politykiem) moglby
                            cos "ruszyc"; O Tusku, Schetynie, HGW i Komorowskim mozemy raczej zapomniec; i
                            z kim,i co tu wspolnie budowac? Silesius tez sobie lata: to tu, to tam; bylem
                            ostatnio w Kanadzie, i spotykalem wielu ludzi: anglojezycznych Kanadyjczykow,
                            Polónie - w tym mojego starego druha, redaktora naczelnego "Gonca"
                            (www.goniec.net), emigrantow niemieckich, i dostrzeglem u wszytskich chec do
                            pracy, do tworzenia wspolnej przyszlosci. A w Polsce: Po sie obrazila na kraj i
                            elektorat, i ani rusz; chyba bedzie jednak rzad mniejszosciowy (chyba, ze Tusk
                            pojdzie w niedziele na msze, przyjmie komunie, i "cos mu sieodmieni").
                            .
                            Pozdrawiam
                            • mysz_polna5 Re: Cos mi z tego forum zniknela Mysz Polna 29.10.05, 02:30

> Moze jeszcze Rokita (gdyby byl bardziej zdecydowanym politykiem)

Coz, ja mysle, ze Rokita, probuje dopiero byc politykiem. Wiec, hmmmmm skacze i
                              tu i tam!
                              Ale, i wreszcie dla kazdego, kto chce sie w to bawic /lub w cokolwiek innego/,
                              nastepuje moment: POWIEDZ WYRAZNIE, CO CHCESZ ~ I ZROB TO!. Jak dla mnie to,
                              proste. Coz, jestem tylko politykiem-gadajacym-teorytykiem! Bo, zarabiam i
                              utrzymuje sie calkiem z czegos innego.
                              Rowniez, pozdrawiam.
                              • silesius.monachijski Re: Cos mi z tego forum zniknela Mysz Polna 29.10.05, 02:36
                                ja tez mysle, ze Rokita moglby duzo dobrego zrobic; ale: jakies fatum nad nim
                                ciazy: gdzie i w cokolwiek by sie nie zaangazowal, to zawsze jakas klapa z tego
                                wychodzi; przeciez ostatnio - przed wyborami do parlamentu -Tusk, HGW,
                                Komorowski i Schetyna "wycieli" Rokicie polowe jego kandydatow na listach
                                wyborczych. Poza tym zakazali mu wypowiadania sie w mediach. Mogl jednak troche
                                powalczyc o swoja pozycje, a nie zwinac ogon, i zamknac sie w swojej niszy. Tak
                                sobie mysle, ze jezeli PO rzeczywiscie nie wejdzie do rzadu, to za niedlugo
                                dojdzie tam do otartej walki miedzy Rokita i jego zwolennikami a obozem Tuska:
                                Plazynski juz wcvzesniej wyszedl. Teraz przyjdzie chyba kolej na Rokite.
                                Inaczej przegra swoja - tak mnie sie zdaje - ostatnia szanse (nowej komisji
                                Rywina, w ktorej moglby zablysnac, juz raczej nie bedzie)
                                .
                                Pozdrawiam
                                • me-e Re: Cos mi z tego forum zniknela Mysz Polna 29.10.05, 02:41

> ja tez mysle, ze Rokita moglby duzo dobrego zrobic; ale: jakies fatum nad nim
                                  > ciazy: gdzie i w cokolwiek by sie nie zaangazowal, to zawsze jakas klapa z
                                  tego
                                  >
                                  > wychodzi; przeciez ostatnio - przed wyborami do parlamentu -Tusk, HGW,
                                  > Komorowski i Schetyna "wycieli" Rokicie polowe jego kandydatow na listach
                                  > wyborczych. Poza tym zakazali mu wypowiadania sie w mediach. Mogl jednak
                                  troche
                                  >
                                  > powalczyc o swoja pozycje, a nie zwinac ogon, i zamknac sie w swojej niszy.
                                  Tak
                                  >
                                  > sobie mysle, ze jezeli PO rzeczywiscie nie wejdzie do rzadu, to za niedlugo
                                  > dojdzie tam do otartej walki miedzy Rokita i jego zwolennikami a obozem
                                  Tuska:
                                  > Plazynski juz wcvzesniej wyszedl. Teraz przyjdzie chyba kolej na Rokite.
                                  > Inaczej przegra swoja - tak mnie sie zdaje - ostatnia szanse (nowej komisji
                                  > Rywina, w ktorej moglby zablysnac, juz raczej nie bedzie)
                                  > .
                                  > Pozdrawiam

...nie macie co sie ludzic...rokita jest narcyzem...nic dla was nie zrobi...-)))
              • me-e Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:18
                ...nie...no, nie...silesius...robie szpagat staje na glowie...ale sa zatrute
                zrodla sprawdzone z ktorych mimo wszystko nie kozystam...bo osobiscie ciagle
                czekam na obiecane spiwory ...uszatka...-)))
                • vinc0 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:27
                  Masz tego Urbana i dokazujesz.
                  Ja mam Kobylańskiego ,ale dla ciebie to nie jest pewnie nic wielkiego?
                  • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:38
                    Ty nie masz Kobylanskiego, tylko Lizuta=Lizusia, ktory te brednie w gw o
                    Kobylanskim wypisywal. Spotkalem Konylanskiego raz: ciekawy czlowiek, ale zaden
                    moj idol; i duzo dla Polonii w Ameryce Pld. zrobil (duzo wiecej niz wszystkie
                    polskie konsulaty, i odwiedzajace te kraje polityce i zurnalisci razem wzieci);
                    co do zarzutow pod jego adresem: poza paromaenuncjacjami prasowymi nic nie ma;
                    mozna wnoscic o ekstradycje z Urugwaju, ale ppewnie nie ma zadnych dowodow;
                    poza tym: gdyby naprawde byl takim antysemickim szmalcownikiem, to juz dawno
                    Mossad by sie o niego "zatroszczyl". Bez dowodow nie ma winy: stara, porzadny
                    zasada prawa rzymskiego; Kobylanski podpadl, bo wspomaga Rydzyka i RM; ale to
                    nie powod, zeby na niego rzucac kalumnie. Lizut=Michnikowy Lizus nic innego nie
                    potrafi
                    • vinc0 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:46
                      Myślę że już wiem o twoich poglądach wystarczająco.
                      Z doświadczenia wiem że się nie dogadamy,ale dzięki za odpowiedź.
                      Pozdrawiam.
                      • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:55
                        nie zrozum mnie zle: nie jestem zwolennikiem Kobylanskiego, ani go nie
                        popieram; probuje tylko zrozumiec, co sie dzieje; a widze nagonke na czlowieka,
                        ktory dla Polonii w Ameryce Pld. cos zrobil; jesli pojawia sie powazne dowody,
                        jesli Kobylanski zostanie skazany (zakladajac, ze jest winny), to wtedy uwierze
                        w te zaruty; narazie dostrzegam tylko szum medialny w stosunku do czlowieka,
                        ktory pewnej silnej medialnie (i nie tylko) grupie w Polsce nie pasuje; i tylko
                        tyle; oskarzenie nigdy nie bylo - i nie jest - w panstwie prawa dowodem winy; z
                        mojej strony - zamiast atakow na Kobylanskiego - wolalbym, zeby panstwo
                        polskie, urzednicy panstwowi i media, bardziej troszczyli sie o los Polonusow w
                        Amreyce Pld; a nikt dla nich - poza Kobylanskim - nie robi;
                        • vinc0 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 02:01
                          Zobacz i skomentuj.
                          www.usopal.com/index.php
                          • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 02:27
                            znam te strone i sama organizacje dosc dobrze; podejrzewam, ze wiem, o co ci
                            chodzi: nacjonalizm USOPAL-u, moze antysemityzm, zasciankowosc, itd., itp; wiec
                            pare dodatkowych informacji: nie wiem dlaczego, ale w wiekszosci krajow Ameryki
                            Pld. wysokie funkcje dyplomatyczne (w tym ambasadorskie i konsularne) byly w
                            rekach ludzi, ktorzy z powodow polityczno-rodzinno-towarzyskich byli natsawieni
                            bardzo anty-patriotycznie. W wielu przypadkach byli to ludzie, sami zwiazani z
                            tzw. "zydokomuna" (pojecie Michnika, nie moje: poczytaj Zakowskiego ksiezke -
                            rozmowy z Michnikiem i Tischnerem), albo byli potomkami tego srodowiska.
                            Najlepszym przykladem ostatnio bylo ambasadorowanie Passenta w Chile. Polacy,
                            ktorzy tam sie zanlezli, oczekiwali - to chyba zrozumiale - popierania
                            polskosci, kultury polskiej, patriotyzmu - ze strony polskich placowek
                            dyplomatycznych. A co im zaoferowano? wysmiewanie polskosci, krytyke II RP
                            (czesto chamska i wulgarna), wysmiewanie ich "polskiej zasciankowaosci". Nie
                            dziw sie zatem, ze "kazdej akcji towarzyszy reakcja". Te poglady Polonusow w
                            Ameryce Pld. nie wziely sie z "sufitu" (wiem, o czym mowie). Mam tylko
                            nazdieje, ze nowy polski rzad, i nowa sluzba dyplomatyczna, pozwola im
                            uwierzyc, ze w swoich obecnych miejscach zamieszkania moga byc z Polski dumni,
                            i moga na nowo odzyskac szacunek dla swojej dawnej ojczyzny. Michnik i gw
                            raczej ich jeszcze bardziej "zdolowaly", niz przyczynili sie do wzrostu
                            poczucia ich polskosci. A tak na marginesie: Polacy sa rozni, i roznie swoja
                            polskosc rozumieja i wyrazaja. Zawsze walczylem - i dalej bede walczyc - z
                            podladem powiernikow "polityczenj poprawnosci", narzucajacym innym
                            swoj "jedynie sluszny" punkt widzenia. Nie byloby przerostu
                            dyplomacji "zydokomuny" w Ameryce Pld, inna bylaby swiadomosc tamtejszej
                            Polonii. To tylko tyle
                            • me-e Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 02:32

> znam te strone i sama organizacje dosc dobrze; podejrzewam, ze wiem, o co ci
                              > chodzi: nacjonalizm USOPAL-u, moze antysemityzm, zasciankowosc, itd., itp;
                              wiec
                              >
                              > pare dodatkowych informacji: nie wiem dlaczego, ale w wiekszosci krajow
                              Ameryki
                              >
                              > Pld. wysokie funkcje dyplomatyczne (w tym ambasadorskie i konsularne) byly w
                              > rekach ludzi, ktorzy z powodow polityczno-rodzinno-towarzyskich byli
                              natsawieni
                              >
                              > bardzo anty-patriotycznie. W wielu przypadkach byli to ludzie, sami zwiazani
                              z
                              > tzw. "zydokomuna" (pojecie Michnika, nie moje: poczytaj Zakowskiego ksiezke -
                              > rozmowy z Michnikiem i Tischnerem), albo byli potomkami tego srodowiska.
                              > Najlepszym przykladem ostatnio bylo ambasadorowanie Passenta w Chile. Polacy,
                              > ktorzy tam sie zanlezli, oczekiwali - to chyba zrozumiale - popierania
                              > polskosci, kultury polskiej, patriotyzmu - ze strony polskich placowek
                              > dyplomatycznych. A co im zaoferowano? wysmiewanie polskosci, krytyke II RP
                              > (czesto chamska i wulgarna), wysmiewanie ich "polskiej zasciankowaosci". Nie
                              > dziw sie zatem, ze "kazdej akcji towarzyszy reakcja". Te poglady Polonusow w
                              > Ameryce Pld. nie wziely sie z "sufitu" (wiem, o czym mowie). Mam tylko
                              > nazdieje, ze nowy polski rzad, i nowa sluzba dyplomatyczna, pozwola im
                              > uwierzyc, ze w swoich obecnych miejscach zamieszkania moga byc z Polski
                              dumni,
                              > i moga na nowo odzyskac szacunek dla swojej dawnej ojczyzny. Michnik i gw
                              > raczej ich jeszcze bardziej "zdolowaly", niz przyczynili sie do wzrostu
                              > poczucia ich polskosci. A tak na marginesie: Polacy sa rozni, i roznie swoja
                              > polskosc rozumieja i wyrazaja. Zawsze walczylem - i dalej bede walczyc - z
                              > podladem powiernikow "polityczenj poprawnosci", narzucajacym innym
                              > swoj "jedynie sluszny" punkt widzenia. Nie byloby przerostu
                              > dyplomacji "zydokomuny" w Ameryce Pld, inna bylaby swiadomosc tamtejszej
                              > Polonii. To tylko tyle

...kiedy bedziesz w ameryce...zapraszam...-)))
                              • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 02:42
                                moze w przyszlym roku; jakbym sie mial wybierac, to dam znac (a propos: i w
                                Niemczech i w Kanadzie: to akurat znam, polskie placowki dyplomatyczne - tym
                                razem zadna "zydokomuna" tez sie calkowiecie rozmijaja z potrzebami i
                                oczekiwaniami Polonii; jakis dziwny i grozny robak te polska dyplomacje toczy;
                                placowki niemieckie za granica walcza o dobro swoich obywateli i mieszkajacych
                                za granica Niemcow; polskie MSZ ma cala Polonie "gleboko w powazaniu")
                                • me-e Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 02:46

> moze w przyszlym roku; jakbym sie mial wybierac, to dam znac (a propos: i w
                                  > Niemczech i w Kanadzie: to akurat znam, polskie placowki dyplomatyczne - tym
                                  > razem zadna "zydokomuna" tez sie calkowiecie rozmijaja z potrzebami i
                                  > oczekiwaniami Polonii; jakis dziwny i grozny robak te polska dyplomacje
                                  toczy;
                                  > placowki niemieckie za granica walcza o dobro swoich obywateli i
                                  mieszkajacych
                                  > za granica Niemcow; polskie MSZ ma cala Polonie "gleboko w powazaniu")

...nie bedziemy politykowac...pokaze ci polonie...i o czym polonia
                                  mysli...pierogi, kaszanka...polskie piwo...i zabawa wieczorami do rana...-)))
                                  • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 02:51
                                    nie wiem, jak jest w Stanach, ale w Kanadzie to tez i innych rzeczach myslala;
                                    przyjaciel z UJ wydaje w Missisaudze pismo Goniec (www.goniec.net), i pisza tam
                                    calkiem ciekawi ludzie, calkiem ciekawe rzeczy; poza tym stacje radiowe, inne
                                    media; cos sie dzieje; i dobrze
                                    • me-e Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 02:55

> nie wiem, jak jest w Stanach, ale w Kanadzie to tez i innych rzeczach
                                      myslala;
                                      > przyjaciel z UJ wydaje w Missisaudze pismo Goniec (www.goniec.net), i pisza
                                      tam
                                      >
                                      > calkiem ciekawi ludzie, calkiem ciekawe rzeczy; poza tym stacje radiowe, inne
                                      > media; cos sie dzieje; i dobrze

...spokojnie...jezeli chodzi o media...to mam dla ciebie niespodzianke...-)))
                                      • silesius.monachijski Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 03:00
                                        i dobrze; wazne jest, zeby ludzie - oczywiscie bez przymusu, i ci, ktorzy tego
                                        chca - mieli dostep do mediow polonijnych robionych na przyzwoitym poziomie;
                                        szkoda - a to jest faktem -, ze polskie placowki dyplomatyczne sa onsadzane
                                        przez ludzi, ktorych los Polonii malo co obchodzi; nie chce juz przypominac
                                        historii z Szlajferem (tez "zydokomuna"), i z proba posadzenia go na stolku
                                        ambasadora RP w Waszyngtonie; chyba sledziles troche media polskie w zwiazku z
                                        ta sprawa: zenada;
                                        • me-e Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 03:08

> i dobrze; wazne jest, zeby ludzie - oczywiscie bez przymusu, i ci, ktorzy
                                          tego
                                          > chca - mieli dostep do mediow polonijnych robionych na przyzwoitym poziomie;
                                          > szkoda - a to jest faktem -, ze polskie placowki dyplomatyczne sa onsadzane
                                          > przez ludzi, ktorych los Polonii malo co obchodzi; nie chce juz przypominac
                                          > historii z Szlajferem (tez "zydokomuna"), i z proba posadzenia go na stolku
                                          > ambasadora RP w Waszyngtonie; chyba sledziles troche media polskie w zwiazku
                                          z
                                          > ta sprawa: zenada;

...to sa sprawy o ktorych wiemy...a ile jest takich cichych placowek...lub
                                          budowanych specjalnie pod swoich...jak ostatnio...-)))
            • vinc0 Re: PO-wcy! lepiej bierzcie przyklad od kolegow 29.10.05, 01:11
              Tu chodzi o autoryzację Samoobrony.
              Tu chodzi o wiarygodność.
              • silesius.monachijski Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 01:31
                jemu inteligencji i zdrowego rozsadku raczej nie brakuje
                .
                wiadomosci.onet.pl/1187113,11,item.html.
                a tak na marginesie: dlaczego gw tego nie dostrzegla? dalej kampania tuska?
                przeciez to juz "po ptokach". serdecznie pozdrawiam mojego "forumowego" druha,
                Mysz Polna
                • vinc0 Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 01:35
                  Tak ci Religa nagle wypiękniał?
                  • silesius.monachijski Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 01:40
                    zawsze go bardzo cenilem: uratowal w zabrzanskiej klinice zycie komus z mojej
                    rodziny; moze dlatego jest dla mnie wiarygodny, bo cos w zyciu - w
                    przeciwienstwie do Tuska - zrobil i osiagnal; a ja bardzo lubie i cenie ludzi
                    konkretnych
                    • me-e Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:16

> zawsze go bardzo cenilem: uratowal w zabrzanskiej klinice zycie komus z mojej
                      > rodziny; moze dlatego jest dla mnie wiarygodny, bo cos w zyciu - w
                      > przeciwienstwie do Tuska - zrobil i osiagnal; a ja bardzo lubie i cenie ludzi
                      > konkretnych

...niepotrzebnie prof. religa pcha sie w polityke...powinien skoncentrowac sie
                      na szkoleniu swoich zastepcow...z kozyscia dla pancjentow i wyborcow...w
                      zdrowym ciele zdrowy wyborca glosujacy na pis...-)))
                      • mysz_polna5 Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:21
                        me-e napisał:

> ...niepotrzebnie prof. religa pcha sie w polityke...powinien skoncentrowac
                        sie
                        >
                        > na szkoleniu swoich zastepcow...z kozyscia dla pancjentow i wyborcow...w
                        > zdrowym ciele zdrowy wyborca glosujacy na pis...-)))

I w tym przypadku, masz moje poparcie!
                        • me-e Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:23
                          mysz_polna5 napisała:

> me-e napisał:
                          >
                          >
                          >
                          > > ...niepotrzebnie prof. religa pcha sie w polityke...powinien skoncentrow
                          > ac
                          > sie
                          > >
                          > > na szkoleniu swoich zastepcow...z kozyscia dla pancjentow i wyborcow...w
                          > > zdrowym ciele zdrowy wyborca glosujacy na pis...-)))
                          >
                          >
                          > I w tym przypadku, masz moje poparcie!

...moge ci myszka zadac pytanie z kad nadajesz...-)))
                          • mysz_polna5 Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:32
                            me-e napisał:

> ...moge ci myszka zadac pytanie z kad nadajesz...-)))

Mozesz. Ale wole byc 'in coguto' ;)))))))))))))))))))))
                            • me-e Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:38
                              mysz_polna5 napisała:

> me-e napisał:
                              >
                              >
                              > > ...moge ci myszka zadac pytanie z kad nadajesz...-)))
                              >
                              >
                              >
                              > Mozesz. Ale wole byc 'in coguto' ;)))))))))))))))))))))

...zachowujesz sie myszka jak stara panna...-)))
                              • mysz_polna5 Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:42
                                me-e napisał:

> mysz_polna5 napisała:
                                >
                                > > me-e napisał:
                                > >
                                > >
                                > > > ...moge ci myszka zadac pytanie z kad nadajesz...-)))
                                > >
                                > >
                                > >
                                > > Mozesz. Ale wole byc 'in coguto' ;)))))))))))))))))))))
                                >
                                >
                                > ...zachowujesz sie myszka jak stara panna...-)))

Hmmmm, jestem panienka, ale niekoniecznie stara :))))))))))))))! Hop, hop!
                                • me-e Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:48
                                  mysz_polna5 napisała:

> me-e napisał:
                                  >
                                  > > mysz_polna5 napisała:
                                  > >
                                  > > > me-e napisał:
                                  > > >
                                  > > >
                                  > > > > ...moge ci myszka zadac pytanie z kad nadajesz...-)))
                                  > > >
                                  > > >
                                  > > >
                                  > > > Mozesz. Ale wole byc 'in coguto' ;)))))))))))))))))))))
                                  > >
                                  > >
                                  > > ...zachowujesz sie myszka jak stara panna...-)))
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > Hmmmm, jestem panienka, ale niekoniecznie stara :))))))))))))))! Hop, hop!

...widzialem myszki osiemnastoletnie , ktore byly staruchami...i widzialem
                                  myszki dziewiedziesiecioletnie ktore byly nastolatkami...jak mowia madre
                                  ksiegi...-)))
                                • silesius.monachijski Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:53
                                  to od razu mozna dostrzec, przygladajac sie, z jaka werwa bierzezs udzial w
                                  dyskusjach. Tylko tak dalej, droga Myszo! Im wiecej rozsadnych ludzi, majacych
                                  w glowie dobrze poukladane, tym lepiej dla nas wszytskich; czekam na kolejne
                                  posty!
                        • silesius.monachijski Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:30
                          tak i nie: w ogolnym zamieszaniu, i w sytuacji, kiedy mamy niedostatek
                          uczciwych i kompetentnych politykow, to nawet i Religa sie - na czas jakis -
                          moze przydac (przypomne prof. Bartoszewskiego, jako szefa MSZ: kto z rasowych
                          politykow wiecej i rtozsadniej tym ministerstwem kierowal?)
                          • me-e Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:37

> tak i nie: w ogolnym zamieszaniu, i w sytuacji, kiedy mamy niedostatek
                            > uczciwych i kompetentnych politykow, to nawet i Religa sie - na czas jakis -
                            > moze przydac (przypomne prof. Bartoszewskiego, jako szefa MSZ: kto z rasowych
                            > politykow wiecej i rtozsadniej tym ministerstwem kierowal?)...

...to moze i jakis urzednik poczty polskiej na...polityka...mee, z regoly jest
                            za tym zeby kazdy robil to co umie najlepiej...piekaz do piekarni...len na
                            bezrobocie...bo jak tak dalej pojdzie to zamiast piekarzy bedziemy mieli
                            politykow...a chleb bedziemy sprowadzac z niemiec...jeden wyjatek byl na
                            swiecie...aktor...nazywal sie regan...-)))
                            • silesius.monachijski Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:47
                              tapomniales o Schwarzeneggerze: tez aktor (i to jaki: "bodybuilder"), a ajki
                              rozsadny polityk; nie ma regul; wazne jest to, zeby wlasciwy i sensowny
                              czlowiek byl na swoim miejscu; we Francji wiekszosc politykow (obojetnie czy
                              prawica czy lewica) pokonczyla ENA (slynna szkole administracji panstwowej), a
                              tez nie widac, zeby cos rozsadnego zdzialali. Berlusconi we Wloszech: od
                              biedaka poprzez ciezka prace i imperium medialne, duzo porzadku we Wloszech
                              wprowadzil. Czasami zdaje mie sie, ze tzw. "zawodowi" politycy za bardzo o
                              swoim stolcu mysla, a za malo o dobru obywateli
                              • me-e Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:53

> tapomniales o Schwarzeneggerze: tez aktor (i to jaki: "bodybuilder"), a ajki
                                > rozsadny polityk; nie ma regul; wazne jest to, zeby wlasciwy i sensowny
                                > czlowiek byl na swoim miejscu; we Francji wiekszosc politykow (obojetnie czy
                                > prawica czy lewica) pokonczyla ENA (slynna szkole administracji panstwowej),
                                a
                                > tez nie widac, zeby cos rozsadnego zdzialali. Berlusconi we Wloszech: od
                                > biedaka poprzez ciezka prace i imperium medialne, duzo porzadku we Wloszech
                                > wprowadzil. Czasami zdaje mie sie, ze tzw. "zawodowi" politycy za bardzo o
                                > swoim stolcu mysla, a za malo o dobru obywateli

...polityk prosto z ulicy...najlepszym politykiem...tylko lechu nam sie nie
                                sprawdzil...a lepper wprawdzie nie z ulicy a z pola ale ciagle w rozkwicie...)))
                                • silesius.monachijski Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 02:57
                                  zebys z tym Lepperem nie wykrakal; czytam i slucham, co ostatnio mowi, i jestem
                                  bardzo zaskoczony: zadnego chamstwa, zadnych zlosliwosci, co wiecej, wypada na
                                  tle politykow PO - nie mogacych sie pogodzic z porazka - prawie jak medrzec i
                                  stary doswiadczony gracz polityczny; co to sie w tej Polsce porobilo!
                                  • me-e Re: Koledzy z PO! wezcie przyklad z prof. Religii 29.10.05, 03:05

> zebys z tym Lepperem nie wykrakal; czytam i slucham, co ostatnio mowi, i
                                    jestem
                                    >
                                    > bardzo zaskoczony: zadnego chamstwa, zadnych zlosliwosci, co wiecej, wypada
                                    na
                                    > tle politykow PO - nie mogacych sie pogodzic z porazka - prawie jak medrzec i
                                    > stary doswiadczony gracz polityczny; co to sie w tej Polsce porobilo!

.... a waniek telewizja ciagle daja leppera z poprzedniego sejmu...jakby
                                    waniek nie zauwazyla jak sama sie zmienila...czy to zmiana waniek czy tylko gra
                                    pod kaczynskiego...waniek szturmowka...-)))
    • silesius.monachijski Do Myszy Polnej i Me-e 29.10.05, 03:06
      Zycze Wam milego i spokojnej nocy (albo tez i wieczoru - zalezy od sterfy
      czasowej); ja uciekam w moje lozko; jutro (a wlasciwie dzisiaj i za pare
      godzin) spotykam sie na monachijskim Marienplatzu z moja cudoan i
      przesympatyczna przyjaciolka Ines - przyleciala dzisiaj z Lizbony. Jako, ze
      jest wspaniala i inteligentna kobieta, chce byc w "dobrej formie", i
      odpowiednio jej odwiedziny uczcic. Was raz jeszcze serdecznie pozdrawiam
      .
      Silesius
      • me-e Re: Do Myszy Polnej i Me-e 29.10.05, 03:12

> Zycze Wam milego i spokojnej nocy (albo tez i wieczoru - zalezy od sterfy
        > czasowej); ja uciekam w moje lozko; jutro (a wlasciwie dzisiaj i za pare
        > godzin) spotykam sie na monachijskim Marienplatzu z moja cudoan i
        > przesympatyczna przyjaciolka Ines - przyleciala dzisiaj z Lizbony. Jako, ze
        > jest wspaniala i inteligentna kobieta, chce byc w "dobrej formie", i
        > odpowiednio jej odwiedziny uczcic. Was raz jeszcze serdecznie pozdrawiam
        > .
        > Silesius

...niczym mee, zona pzdr...-)))
    • halicz5 Wystarczy sejmowa? 30.10.05, 12:56
      Wystarczy sejmowa dla zapewnienia dalszego wyzysku miasta przez wieś. Wieśniaki
      nie płacą podatku dochodowego i mają przywileje KRUS. Dosyć tego, dosyć rządów
      przestępców takich jak Andrzej L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka