Dodaj do ulubionych

Policyjna akcja "Znicz"

28.10.05, 18:28
A huligani zaczynają akcję "Zniszcz" i znowu powyrywają znaki :(
Obserwuj wątek
    • alkud Piłeś - nie jedź 28.10.05, 18:34
      głosowałeś na PO - nie pokazuj się publicznie :)))

-------------
      virgins exposed
      one lubią ostro
      • pablozed Re: Piłeś - nie jedź 28.10.05, 19:03
        alkud napisał:

> głosowałeś na PO - nie pokazuj się publicznie :)))

> -------------
        > virgins exposed
        > one lubią ostro

A już na pewno nie w telewizji. Dla tych, którzy głosowali na PO szykujemy
        miejsca trudno dostępne i mało przytulne, chyba, że publicznie ogłoszą że
        Wielcy Bracia to debeściaki. Po prostu wyciągamy do nich ręce...
        • sojowa ZAPALMY ZNICZ ZA KACZYŃSKICH I PIS ['] ['] ['] 28.10.05, 19:04
          j/w
          • sojowa ZAPALMY TEŻ ZA LUTKA DORNA I JEGO KŁAMSTWA 28.10.05, 19:05
            tylko to nam juz pozostalo... sa za starzy, aby sie wyleczyc z kompleksow, i
            przez te ich kompleksy cala Polska wpadnie w rece Rydzyka i Leppera.
            P.S. tow. Miller bedzie wdzieczny Kaczynskim za 4 lata tak jak byl wdzieczny
            Krzaklewskiemu w 2001.
            • kochanka.dorna ja też za Lutka ['] ... niech się zdecyduje 28.10.05, 19:18
              wóz czy przewóz
              • superpole 10 policjantow na drogach na swieta? A gdzie oni 29.10.05, 17:40
                sie chowaja na codzien??? GDZIE ???!!
                • nil739 Re: 10 policjantow na drogach na swieta? A gdzie 29.10.05, 20:31
                  superpole napisał:

> sie chowaja na codzien??? GDZIE ???!!

Ja też się nad tym zastanawiam, ale jedno jest pewne, chowają się bardzo
                  skutecznie bo nikt ich nie widzi...
                  Całe szczęście że teraz kasę za to chowanie się przelwają na konta, bo to
                  bardzo ułatwia ukrywanie się przed obywatelami i obowiązkami.
                  • sabrilla Re: 10 policjantow na drogach na swieta? A gdzie 30.10.05, 09:17
                    Są na patrolach w miastach. Do takich akcji wyciaga się kogo żyw na drogi.
                    Niestey oznacza to, ze ciężko będzie uświadczyc policjantów np. w Warszawie
                    • pogromca_mrowek Pijani kierowcy - 100 000 osob rocznie. 30.10.05, 18:01
                      Szkoda ze policja nie co dzien zwraca uwage na pijanych przygłupów.
                      Gdyby srednio dziennie łapała "tylko" 300 przestepcow to w krotkim czasie mogłby sie problem rozwiazac.
                      300 pijakow x 365 dni = 100 000 przestepców na drogach mniej.
                      Dodatkowo grzywna/zabor mienia - policja stanie sie najwiekszym handlarzem samochodów.

Ile osób muszą jeszcze zabić żeby zacząc tępić te plage na powaznie?
                      I potrzebna jest edukacja. Bo wielu nie wystarcza wyobrazni. I za grosz nie maja odpowiedzialnosci.
                      • pogromca_mrowek Rzeczywistość jest gorsza - prawie 200 000 pijaków 30.10.05, 18:23
                        złapała policja w ubiegłym roku
                        "Do końca września 2005 r. w ręce policji wpadło ponad 148 tys. pijanych kierowców (czyli 16,5 tys. na miesiąc). Jeśli tak dalej pójdzie, to pobijemy wszelkie rekordy - do tej pory najwięcej pijaków zatrzymano w 2004 r. - było to 173 tys. osób"

serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2990099.html
                        Dlaczego wiec nadal mamy tylu zabójcow na drogach???
                        Bo to wciaz ci sami przestepcy, a kary sa smieszne.

"za kratki trafił co 30. Pozostali wysłuchali wyroków więzienia w zawieszeniu. Reszta dostała grzywny (zwykle nie przekraczające 1 tys. zł) i straciła prawo jazdy (najczęściej na rok)."

"Nasi spece uważają, że na pijaków najlepszy wpływ ma... nauka. - Trzeba edukować, karać dotkliwymi robotami społecznymi w weekend, przymusowymi kursami z psychologami, pokazywać drastyczne zdjęcia ofiar wypadków, zabierać na kilka lat prawa jazdy - wylicza Wojciech Pasieczny swoje pomysły. - Niech przechodzą zajęcia psychokorekcyjne na własny koszt! Muszą zrozumieć swoje złe postępowanie - popiera Markowski."

Kiedy tak bedzie w PL? Kara musi byc nie tylko dotkliwa ale i dokuczliwa. No i nie zastapi edukacji. Prawda jest taka ze u nas jest jakas prowincjonalna akceptacja pijaków za kierownicą.
                        Kto uwaza swojego znajomego ktory jechal po pijaku za przestepce?
                        Kto zadzwonił na policje widzac jak kumpel pijany wychodzi z imprezy i wsiada za kółko?
                        Sami jestesmy temu winni. Czy dopieero jak pijak zabija komus dziecko, matke, kobiete to do niego to dociera??

"Może dzieje się tak dlatego, że w Polsce istnieje społeczne przyzwolenie dla "ułańskiej" jazdy po pijanemu. - Trzeba to przerwać - mówi sędzia Bogdan Staniak z kieleckiego sądu rejonowego, który niedawno skazał pijanego kierowcę na 6 lat.
                        - Kiedy pijacy siadają za kierownicę i uda im się dojechać do celu bezpiecznie, ludzie uważają, że nic się nie stało. Dopiero gdy wydarzy się tragedia i ktoś zginie, pytają: Kto pozwolił mu jechać w takim stanie?"

"Leszek Sowiński
                        24-letni lakiernik ze wsi Bardo koło Wrześni w Wielkopolsce, jutro odbierze prawo jazdy, które stracił niespełna rok temu. Policja złapała go, gdy po czterech piwach jechał do sklepu po kolejne. Jego nazwisko przez trzy tygodnie wisiało razem z innymi na tablicy ogłoszeń w pobliskim LOK-u - była to dodatkowa kara orzeczona przez sąd.

- Powiem dziś każdemu - jak piłeś, nie jedź. To głupota. Ja nawet przez ten czas na rower po piwku nie wsiadłem. Teraz kumple biorą ze mnie przykład, bo wiedzą, że mogą stracić prawko. Powiem tak: albo picie, albo życie."

Wie ze moze stracic prawko i dlatego nie jedzie po pijaku?
                        A nie ze k... moze kogos zabic?
                        No rece opadaja. A ten wsiok podawany jest w artykule (link powyzej) jako "pozytywny przyklad".
                        Wiec sa jeszcze gorsze?
                    • nil739 Re: 10 policjantow na drogach na swieta? A gdzie 30.10.05, 18:50
                      Poważnie? a w którtych miastach drogówka patroluje ulice...???
                      Z ręką na sercu nie widziałem.... ale kto wie, może są takie maista?
            • framberg Re: ZAPALMY TEŻ ZA LUTKA DORNA I JEGO KŁAMSTWA 28.10.05, 23:08
              Nie wpadniemy, bo już wpadliśmy. To farbowane leppery.
        • marcin120 Re: Piłeś - nie jedź 30.10.05, 03:58
          ... nie piles wypij. Zrob swoim blikskim "hellowyn" upij sie wsiadz do
          swojej "bryki" i rozbij sie na najblizszym drzewie. postronni beda mieli
          radoche ogladajc twoje rozwalone zwloki rodzina sie ucieszy bo zainkasuje twoja
          polise na zycie. Przepraszam ponioslo mmnie ale jak czytam o 16 letnich
          gowniarzach z 2 promile we krwi za kulkiem to tylko takie teksty przychodza mi
          do glowy.
      • sojowa ZAPALMY ZNICZ ZA KACZYŃSKICH I PIS ['] 28.10.05, 19:04
        tylko to nam juz pozostalo... sa za starzy, aby sie wyleczyc z kompleksow, i
        przez te ich kompleksy cala Polska wpadnie w rece Rydzyka i Leppera.
        P.S. tow. Miller bedzie wdzieczny Kaczynskim za 4 lata tak jak byl wdzieczny
        Krzaklewskiemu w 2001.
      • pocalujta_wujta Nie piłeś - wypij 28.10.05, 21:13
        Czyli zostan w domu jesli mozesz. A tak na marginesie to nie imieniny zeby pic.
        • tymon99 Imieniny! 28.10.05, 23:06
          pocalujta_wujta napisał:

> A tak na marginesie to nie imieniny zeby pic.

Jeśli jest Wszystkich Świętych, to znaczy, że wszyscy mamy imieniny!!!!
      • kelowna Re: Piłeś - nie jedź 30.10.05, 13:26
        alkud napisał:

>
        > -------------
        > virgins exposed
        > one lubią ostro

Alkud; nawet jak ludzie gina to Ty dalej agitujesz dla PiS-u. Trudno uwierzyc,
        ze dacy ludzie istnieja. Przykre.
      • at_work Re: Piłeś - nie jedź 30.10.05, 18:42
        alkud napisał:

alkud proponuję ci udział w akcji "Zmilcz".

_
        Pies na kaczki.
    • pysio-rulez Re: Policyjna akcja "Znicz" 28.10.05, 19:16
      pysio-rulez.blog.onet.pl/
      • tolmen Re: Policyjna akcja "Znicz" 28.10.05, 21:39
        A to wszystko przez chore, poganskie swieto. Tyle zabitych, rannych w
        wypadkach. Wydawana dodtakowa kasa na Policje aby pilnowala porzadku. Po co to
        swieto jest??????
        • ouimet Re: Policyjna akcja "Znicz" 29.10.05, 01:26
          pytasz:po co to Swieto?
          Jednym z"po to":aby niektorzy zauwazyli,ze ich przodkowie byli ludzmi,a nie
          malpami /czasem majacymi wyzszy IQ od niektorych pytaczy.../
          :)
          • panswann Re: Policyjna akcja "Znicz" 29.10.05, 17:38
            no bez kitu, swieto do tego jest potrzebne; jak ty potrzebujesz do tego
            specjalnego swieta to ja nie wiem czy wspolczuc tobie czy twoim bliskim
        • pogromca_mrowek Święto jest dla tych ktorzy chcą uczcic pamieć swy 29.10.05, 12:59
          ch bliskich (i nie tylko) ktorzy odeszli (umarli).
          Kto nie chce moze w tym czasie jechac w góry, nad morze, chlac wode w domu, kopac... ogródek, bzykac, grac, spac, słuchac Radia Maryja itd...

tolmen napisał:

> A to wszystko przez chore, poganskie swieto. Tyle zabitych, rannych w
          > wypadkach. Wydawana dodtakowa kasa na Policje aby pilnowala porzadku. Po co to
          > swieto jest??????
    • forrest.gump Re: Policyjna akcja "Znicz" 28.10.05, 23:46
      "Policja apeluje też do kierowców o rozważną jazdę. "Zaplanuj podróż. W tym
      roku można ją rozłożyć na cztery dni. Wyjedź w sobotę rano, wróć rano w
      poniedziałek - unikniesz tłoku."

od soboty rano do poniedzialku rano? - jakies ruskie te dni :)
      tym bardziej ze Wszystkich Swietych jest we wtorek ...

Policja nie umie liczyc ?
    • me-e CMENTARZ W OLIWIE... 29.10.05, 04:15
      ...ta smuga i szelest lisci w parku...groby zimne pogrzewane jezyczkami ognia
      tak uroczyscie...zapach rozgrzanego wosku...i tyle smutku w tak uroczystym
      dniu...
      • wladek1610 Re: CMENTARZ W OLIWIE... 29.10.05, 09:18
        w Gdansku?
        • me-e Re: CMENTARZ W OLIWIE... 29.10.05, 19:53
          wladek1610 napisał:

> w Gdansku?

...a co jestes z ...oliwy ?
    • lo4u Liderzy PO jaka bedzie Wasza następna partia? 29.10.05, 10:17
      Niech sie obrażają. Niedobitki z Unii wolnośći. Cóż uczynili dla kraju?
      Utworzyli nowa partie i co dalej - pokazują fochy, brak współdziałania.
      Naprawdę mi przykro bo głosowałem na PO a teraz mi żal oddanego głosu?
      HEJ !!!!!!! Liderzy PO jaka bedzie Wasza następna partia?
      • nicram112 [...] 29.10.05, 10:25
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • pogromca_mrowek Re: Liderzy PO jaka bedzie Wasza następna partia? 29.10.05, 13:05
        Juz ktoś tu pisał: "Wypij!"
        Wypij i siedz w domu! - zagłuszysz ból błędu i nie popełnisz nastepnych.

• logingazetapl kolejna medialna nuda, informacyjny relikt peerelu 29.10.05, 12:36
      tak jakby jakieś nieprzebrane rzesze ludności rzucały się ku nekropoliom, by
      starosłowiańskim obyczajem świętować tam w jakimś zapamiętałym, magicznym
      transie
      • tajemniczydonpedro Re: kolejna medialna nuda, informacyjny relikt pe 29.10.05, 14:29
        logingazetapl napisała:

> tak jakby jakieś nieprzebrane rzesze ludności rzucały się ku nekropoliom, by
        > starosłowiańskim obyczajem świętować tam w jakimś zapamiętałym, magicznym
        > transie

Właśnie, przecież wiadomo że nieprzebrane rzesze świętują wyłącznie halołyń! A
        tak swoją drogą, to ciekawe czy krawężniki tym razem rzeczywiście zainteresują
        się tym słynnym porządkiem i bezpieczeństwem, np. także złodziejami,
        chuliganami, pieszymi i rowerzystami, czy też tradycyjnie będą ćwiczyć
        machanie "suszarkami" na bardziej ruchliwych trasach...
        • sagittarius954 Re: kolejna medialna nuda, informacyjny relikt pe 29.10.05, 17:13
          Byłem mile zaskoczony, gdy dziś rano patrol policji, zwrócił mi uwagę, że
          wjechałem pod prąd gdyż nastąpiła reorganizacja ruchu . Patrol zwrócił się do
          mnie w miły sposób , a swoją drogą czy nie za wcześnie na zmiany w ruchu ? W
          ten sposób święta Bożego Narodzenia można obchodzić dwa tygodnie i aż dziwne że
          w sklepach nie stoją już ,,świete mikołaje,,.
          • billups swieta 30.10.05, 08:06
            Do wszystkich wiesniaków którzy klepia brudnymi paluchami po klawie, Halloween -pisze sie wlasnie tak !!!! Co do naszych policjantów to w koncu jest akcja "znicz" a nie akcja "stanie na drogach" wiec chlopaki siedza przy zniczach pochowani w kszakach i czaja zeby kto znicza nie zakosil :).A dlatego wlasnie ich nie widac bo sie dobrze maskuja - brawa dla policji za kamuflarz !!
            • tomograf Do wszystkich Billupsów 30.10.05, 15:51
              "Kamuflaż" pisze się właśnie tak :-P o "kszakach" nie wspomnę...
              • tajemniczydonpedro Re: Do wszystkich Billupsów 31.10.05, 07:53
                A helołyń to je takie disko polo tyle że nie w remizji a w marketach, w
                telewizorni i w innych fakcajtungach. Cześć!
                (-) Wieśniak
    • barpar GDZIE TA POLICJA!!?? 29.10.05, 15:09

W nocy przejechałem trasę Katowice - Białystok, na całej trasie nie spotkałem
      żadnego patrolu Policji, pracują tylko na akcji ZNICZ??
      • pawel1940 Re: GDZIE TA POLICJA!!?? 30.10.05, 15:07
        Ja wczoraj jeździłem po Katowicach i po Bielsku. Policja była na każdym kroku, fakt - głównie w centrach miast.
        • cuauhtemoc Re: GDZIE TA POLICJA!!?? 30.10.05, 17:12
          Chyba wszyscy sa w centrach duzych miast, bo dzisiaj na trasie na ktorej bywaly
          1-2 radiowozy nie spotkalem zadnego. No ale na pewno na cmentarzach jest
          bezpieczniej :)
    • kakofoniks dlaczego wysiada od strony kierowcy 29.10.05, 15:20
      w usa wprowadzono zakaz wysiadania na strone jezdni po takim wypadku. kierowca wogole nie opuszcza wozu
    • t324911 Re: a miało być 15 tys. manipulacja jak nic. 29.10.05, 23:01
      Mialo byc ale 5 tys zapilo i nie stawilo sie na sluzbe . Piles nie jedz .
    • jolly_bb Re: Policyjna akcja "Znicz" 30.10.05, 09:44
      oczywiscie paly stoja w najglupszych mozliwych miejscach i ciagaja po
      radiowozach. 'rutynowe kontrole' to bzdura. niech lapia piratow, a nie
      przeprowadzaja rutynowych kontroli. Ci policjanci, co doprowadzili do smierci
      tej kobiety powinni pojsc siedziec.
    • mrlusiek Re: Policyjna akcja "Bicz" 30.10.05, 09:48
      dlaczego pracujemy na hasło, zrywem, okazjonalnie, a dlaczego nie umiemy
      pracować równomiernie , ciągle, solidnie, wciąż.
      brzmi to jak akcja zwalczania społeczeństwa fundowana sobie dla siebie, wrzód na
      d......rodze
    • vladomir Re: Policyjna akcja "Znicz" 30.10.05, 11:52
      W sobotę koło godz. 22 jechałem trasą Katowice-Olkusz / Olkusz-Katowice. Na trasie nie było ani jednego policjanta. Ta akcja obejmuje chyba tylko okolice cmentarzy i miejsca gdzie do wypadków juz doszło. :/
    • mch1983 Akcja "Znicz" to fikcja 30.10.05, 13:04
      W dniach 29-30.10 czyli już w czasie trwania w/w akcji podróżowałem na trasie
      między Ostrowią Mazowiecką, Wyszkowem i Warszawą.
      To co dzieje się na tej drodze to jakiś horror.
      Żadnych partoli policyjnych, Samochody wyprzedają na "trzeciego" a dodatkowo
      jeżdżą sobie TIRy (praktycznie jeden za drugim).
      Korek zaczyna się praktycznie jakiś 1 km przed przejazdem kolejowym w Lucynowie
      k/ Wyszkowa.
      Wystarczy, że taki TIR wjedzie na rondo w Wyszkowie i wszyscy muszą czekać aż
      on z niego zjedzie.
      Często Kierowcy TIRów nie pozwalają siebie wyprzedzić, jadą na "czołówkę" z
      samochodem jadącym z naprzeciwka, a ani Policji ani Inspekcji Transportu
      Drogowego na tym zatłoczonym 100 km odcinku nie spotkałem.
      • kufelini Re: Akcja "Znicz" to fikcja 30.10.05, 13:42
        hehe, no jasne... wczoraj przed cmentarzem obserwowalem niezle wydarzenie. Staly
        dwie furki jakichs gowniarzy i wszyscy ladowali browary stojac na zew.
        samochodow. Kurde ? Gdzie ta policja ^_^ ?? Nawet wokol cmentarzy ich nie ma :P
    • pawel1940 Do młodych kierowców 30.10.05, 15:04
      Kierowca Alfy jechał 200 km/h i spowodował wypadek. Nie miał doświadczenia (wiek: 18 lat). Został ranny.

Dwóch pasażerów Mazdy zginęło, jeden został ranny.

Apel do ludzi krótko po zdaniu prawka - kurs nie uczy jeździć tak dobrze jak część z nich sądzi...

Paweł 20 lat
    • smentuff Re: Policyjna akcja "Znicz" 30.10.05, 15:16
      Już dawno powinni zabierać samochody pijanej chołocie. Potem są takie
      rewelecyjne artykuły jak zatrzymanie któryś tam raz za jazdę po pijanemu. Czy
      ci idioci w rządzie i sejmie nie wiedzą, że bez prawa jazdy można jechać
      samochodem a bez samochodu nie można jechać prawem jazdy? To za trudne dla
      wybrańców narodu? Czy może chodzi o to że i im by MIELI OBOWIĄZEK zabrać?
    • awalec Re:Nic nowego 30.10.05, 19:21
      Lepiej z pewnoscia nie bedzie, przeciez w Polsce to normalne. Wprowadzic wiecej
      "weekendow" i bezrobocie spadnie

Z powazaniem
    • polski_murzyn Witamy w murzynowie heeej . n/t 30.10.05, 19:28

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka