Dodaj do ulubionych

Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO

29.10.05, 15:19
No i Lepper staje sie powoli mezem stanu. Nie wiem co kaczory chcialy osiagnac ale na pewno z faceta ktory budzil smiech i przerazenie usilnie robia "rozgrywajacego"...A Lepper gra swoja gre. Dziekuje Ci pisuarze !!!!

Buduj IV RP
Obserwuj wątek
    • smentuff Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 15:24
      On na pewno tego nie napisał, to było tylko faksymile jego popdpisu. Zresztą
      wystarczyło go choć raz posłuchać. Znowu delikatnie mówiąc wprowadzacie ludzi
      w błąd?
      • esteera Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 15:40
        A mnie sie po prostu wydaje, że Lepper myłsi przyszłościowo. I bynjamniej nie o
        przyszłośc POlski tu chodzi. PiS juz sie skompromitował, nie potragił
        doprowadzic do stworzenia rzadu. zaufanie wyborcow do tej partii zosatlo
        wyarznie nadszarpeiete. Teraz Lepper chce by również politycy Platformy sie
        skompromitowali przy probie tworzenia rzadu. a stad juz prosta droga do
        rozpisania nowych wyborow. Chyba nie musze dodawac na oc liczy Lepper.. Nie
        pozwolmy mu doczekac sie "jego szansy"!!!
        • 80662270a PO czytaj Pe Zero, mniej niż zero 29.10.05, 15:44
          rokita i tusk złóżcie mandaty, nie chcecie brać odpowiedzialności to wynocha z
          sejmu, nie bedziecie tam siedzieć bezczynnie za pieniądze podatników !!!
          • remeq PO ma zbudować Kaczorom te 3 miliony mieszkań? 29.10.05, 16:08
            Wolne żarty. Naobiecywali różnych gruszek na wierzbie wyborcom, to niech się
            teraz sami z tym męczą. Razem z Mulatem, Giertychem i PSL mają większość w
            sejmie - i nic nie stoi na przeszkodzie, rządźcie się panowie z PIS-u po
            waszemu. Ale Kaczorom potrzeba kozła ofiarnego, żeby na niego zwalić winę, jak
            te wszystkie idiotyzmy nie wypalą. Jeśli PO wejdzie do takiego rządu, to
            skończy jak Unia Wolności przy AWS.
            • weteran.konspiry A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też jak UW 29.10.05, 16:36
              Tyle, że nie pod koniec kadencji, ale na początku.
              Pamiętaj, że od eksplozji popularności Rokity w komisji śledczej PO "szła po
              władzę". I głównie dlatego w szeregach PO zrobiło się tak tłoczno.
              Ale szli, szli i w końcu nie doszli. A teraz może być różnie - nie zapominajmy,
              że aktem założycielskim PO była rejterada z tonącego okrętu w 2001.
              • tosza13 Re: A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też j 29.10.05, 21:58
                Według wszelkich danych to PiS. Dla mnie jest to jasne i oczywiste. Równie
                jasne jest to, że zwycięzca bierze główną pulę, w tym przypadku władzę.
                Majaczenie, że PO przegrało tylko o 3% i należy im się większość ministerstw, a
                na dodatek mogą sobie te ministerstwa wybierać jest jakąś farsą. Zwycięstwo
                jest zwycięstwem, więc przegrany powinien pochylić głowę i oddać honory
                zwycięzcy, a nie stawiać warunki. Rozumiem również powód, dla którego
                marszałkiem sejmu został przedstawiciel PiSu. Niema koalicji, PO nie chce
                stworzyć rządu, więc dlaczego mają mieć marszałka, po to żeby blokować ustawy,
                utrudniać prace rządowi. Zresztą sama Platforma to spowodowała. Dla mnie
                zarówno Komorowski jak i Niesiołowski byli dla PiSu nie do przyjęcia, PO o tym
                wiedziała, poszła na konfrontacje i znowu przegrała. Bardzo dobrze, skoro
                zachowuje się nie jak narzeczona tylko jak prostytutka walcząca o lepsze
                miejsce i lepszą kasę. Moim zdaniem boją się scenariusza, że Ziobro i Waserman
                zostaną ministrami i niektórzy ich przyjaciele, których nazwisk tu nie
                wymienię, mogą wiele stracić.
                Od początku PO, mając poplecznika w osobie prezydenta Kwaśniewskiego, robiła
                wszystko żeby rząd z PiSem nie powstał, liczą, że to oni stworzą rząd przy
                poparciu SLD i Samoobrony, (Lepper już taki pomysł przedstawił), a premierem
                zostanie Tusk.
                Idiotyczny jest również pomysł o sposobie głosowania. Kto miałby decydować
                czyja jest racja, zwycięzca czy przegrany, a jak się zachować, gdy SLD głosuje
                za, a Samoobrona przeciw? Mówię tu o jednym z 21 postulatów PO.
                • zgryzliwy1 Re: A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też j 29.10.05, 23:10
                  tosza13 napisał:

> Rozumiem również powód, dla którego
                  > marszałkiem sejmu został przedstawiciel PiSu. Niema koalicji, PO nie chce
                  > stworzyć rządu, więc dlaczego mają mieć marszałka, po to żeby blokować
                  > ustawy, utrudniać prace rządowi.

masz krotka pamiec,czy liczysz ze inni maja krotka pamiec ??
                  przeciez to sie kupy nie trzyma ,bo gdyby Tusk zostal marszalkiem (PIS tak
                  chcial!) ,to tez tak samo :
                  nie ma koalicji ,jest marszalek z PO ,i tak samo moglby blokowac ustawy
                  wiec jak - jak widzisz roznice ???
                • czytelnik_ls Jeśli PO wejdzie, to właśnie wtedy się rozsypie... 29.10.05, 23:47
                  Odpowiedź dla tosza13: "Według wszelkich danych to PiS." Nie rozuniem do czego
                  odnosi się to zdanie. Czy chodzi o to, że PiS wygrał wybory? Tak. To fakt.

Co do 'pochylania głowy i oddawania honorów zwycięzcy', to mieliśmy w naszej
                  historii tylu 'zwycięzców', którzy tak wiele obiecywali i odchodzili w
                  niesławie, że lepiej żebyśmy wszyscy głowy trzymali wysoko i mieli 'zwycięzców'
                  na oku...

W kampanii wyborczej PiS wykazywał wyższość swojego programu nad programem PO i
                  obiecywał nowy, wspaniały świat nazywany IV Rzeczpospolitą.
                  Teraz nadszedł czas na działanie i budowanie tego nowego świata. Jednak wygląda
                  na to, że zaczynają się kłopoty. Robotnicy z PO jakoś nie chcą się przyłączyć,
                  kręcą nosami. Najwyraźniej widzą, że plany budowy nie gwarantują osiągnięcia
                  sukcesu. Odmawiają wręcz udziału w pracach, które ich zdaniem nic nie dadzą.

Zapędziłem się trochę z tym nowym, wspaniałym światem. PiS ma budować Polskę
                  SOLIDARNĄ, nie wspaniałą, bogatą. Solidarną, czyli taką, w której jeśli masz
                  mało, to ci dadzą więcej, a jeśli już masz więcej, to ci zabiorą - bo trzeba się
                  dzielić. Ja chcę dzielić się, pomagać innym. Ale też chcę wiedzieć, kto
                  otrzymuje moje wsparcie, chcę mieć na to wpływ.

Czyje poparcie ma PiS? Warto dokładniej obejrzeć wyniki wyborów. Na PO głosowali
                  głównie młodzi i wykształceni. Na PiS odwrotnie - emeryci i słabiej
                  wykształceni. I to oni będą budowali tę IV Reczpospolitą?

Mam 50 lat i głosowałem na PO. Jeżeli teraz PO weszłaby do rządu PiS-u i
                  realizowała program PiS-u rezygnując z własnego, to uznałbym, że PO zależy tylko
                  na stołkach kierowniczych, a wszystkie obietnice wyborcze były bez znaczenia. PO
                  straciłaby moje poparcie i wielu osób myślących tak jak ja.

• bacteriagramdodatnia Samoobrona to odmiana politycznego syfilisu, dodam 30.10.05, 08:40
                    odmiana zaraźliwa jak wskazuje zachowanie liderów PiS-u...
                • maskazorro Re: A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też j 30.10.05, 00:09
                  > Według wszelkich danych to PiS. Dla mnie jest to jasne i oczywiste. Równie
                  > jasne jest to, że zwycięzca bierze główną pulę, w tym przypadku władzę.
                  > Majaczenie, że PO przegrało tylko o 3% i należy im się większość ministerstw,
                  > a na dodatek mogą sobie te ministerstwa wybierać jest jakąś farsą. Zwycięstwo
                  > jest zwycięstwem, więc przegrany powinien pochylić głowę i oddać honory
                  > zwycięzcy, a nie stawiać warunki.

OK ale jeżeli chcą robić koalicję z PO to muszą za to zapłacić. Jeżeli chodzi o
                  honory to Ci się chyba coś pomyliło, PIS nie wygrał tak, aby mieć większość
                  nawet ponad 50% więc ten tryumfalistyczny ton to lekka przesada. Rozumiem PO,
                  że nie chce firmować rządu, jeżeli nie ma na niego wpływu i sama wygrana PIS
                  nie zobowiązuje PO do wejścia do rządu na każdych warunkach.

> Rozumiem również powód, dla którego
                  > marszałkiem sejmu został przedstawiciel PiSu. Niema koalicji, PO nie chce
                  > stworzyć rządu, więc dlaczego mają mieć marszałka, po to żeby blokować
                  ustawy,
                  > utrudniać prace rządowi. Zresztą sama Platforma to spowodowała. Dla mnie
                  > zarówno Komorowski jak i Niesiołowski byli dla PiSu nie do przyjęcia, PO o
                  tym
                  > wiedziała, poszła na konfrontacje i znowu przegrała.

No właściwie co przegrała, nic bo nic nie miała obiecane w zamian. Po prostu
                  PIS stwierdził, że Samoobrona jest lepszym koalicjantem niż PO i się dogadał z
                  Lepperem.

> Bardzo dobrze, skoro
                  > zachowuje się nie jak narzeczona tylko jak prostytutka walcząca o lepsze
                  > miejsce i lepszą kasę.

W którym momencie? Osobiście uważa, że to raczej PIS zachowuje się jak
                  narzeczony, który ciągle zdradza i dziwi się, że narzeczona nie chce iść do
                  ślubu.

> Moim zdaniem boją się scenariusza, że Ziobro i Waserman
                  > zostaną ministrami i niektórzy ich przyjaciele, których nazwisk tu nie
                  > wymienię, mogą wiele stracić.

Od początku był układ, PIS bieże resorty odpowiedzialne, nazwijmy to "prawne",
                  a PO "gospodarcze". Sytuacja zmieniła się gdy PIS zaczął obiecywać nierealne
                  rzeczy z dziedziny gospodarki, finansów publicznych i zdrowia a po wygraniu
                  wyborów chciał resorty odpowiedzialne za realizację tych bzdurnych obietnic
                  oddać PO. Tylko samobójca zgodziłby się na taki układ, bo wiadomo, że pod
                  koniec kadencji śpiewka PISu byłaby taka, że Oni chcieli, ale PO nie pozwoliła.

> Od początku PO, mając poplecznika w osobie prezydenta Kwaśniewskiego, robiła
                  > wszystko żeby rząd z PiSem nie powstał, liczą, że to oni stworzą rząd przy
                  > poparciu SLD i Samoobrony, (Lepper już taki pomysł przedstawił), a premierem
                  > zostanie Tusk.

Póki co to nic na taki scenariusz nie wskazuje, bo to nie Rokita a Dorn
                  dogaduje się z Lepperem na oczach milionów, bo to nie Tusk a Kaczyński
                  przehandlował stołek (lub stołki) za poparcie w wyborach prezydenckich. Więc
                  Twoje sugestie traktuje jako następny oszczerczy zarzut PISowców wobec PO bez
                  żadnych konkretnych dowodów.
                  Tusk nie odpowidział na żadną propozycję Leppera, Kaczyński się z Nim dogadał
                  więc o czym Ty piszesz?

> Idiotyczny jest również pomysł o sposobie głosowania. Kto miałby decydować
                  > czyja jest racja, zwycięzca czy przegrany, a jak się zachować, gdy SLD
                  głosuje
                  > za, a Samoobrona przeciw? Mówię tu o jednym z 21 postulatów PO.

Nie rozumiesz podstawowej sprawy, PIS jest wygrany ale tylko połowicznie. Gdyby
                  miał ponad 50% w sejmie mógłby decydować która racja jest lepsza. Ale PIS nie
                  ma większości i zwycięzcą jest tylko z nazwy. W obecnym układzie PIS ma wybór
                  albo warunki będzie stawiał Tusk (lub Rokita) albo Lepper.
                  Jako, że PIS MUSI tworzyć koalicję widać gołym okiem, że stawia na Leppera i
                  Giertycha i to jest po prostu ich wybór.
                  • tosza13 Re: A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też j 30.10.05, 00:31
                    najbliższe dni pokażą kto miał w tej kwesti rację.Kwaśniewski zaproponuje Tuska
                    na premiera, poprze tą kandydature SLD i Samoobrona , liczę tylko na to, że to
                    będzie za mało. Na pewne sprawy trzeba patrzec obiektywnie bez względu na kogo
                    się głosowało. Ja twierdzę że PO od samego początku robiło wszystko żeby nie
                    powstał rząd z udziałem PiS i wydaje mi się że mam rację
                    • polakmoronslayer Re: A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też j 30.10.05, 06:44
                      ...a ja mysle,ze sie grubo mylisz.PO wie ,ze nie moze realizowac swojego
                      programu w zaden sposob w takim parlamencie i pozostanie opozycja.
                    • maskazorro Re: A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też j 30.10.05, 08:42
                      tosza13 napisał:
                      > najbliższe dni pokażą kto miał w tej kwesti rację.Kwaśniewski zaproponuje
                      Tuska
                      >
                      > na premiera, poprze tą kandydature SLD i Samoobrona , liczę tylko na to, że
                      to
                      > będzie za mało.

Chyba jednak się mylisz. Koalicja PO z Samoobroną to polityczne samobójstwo dla
                      PO więc bardzo zdziwiłbym się gdyby poszli na taki układ. Tym bardziej, że taka
                      koalicja nie gwarantuje realizacji obietnic PO.

> Na pewne sprawy trzeba patrzec obiektywnie bez względu na kogo
                      > się głosowało.
                      > Ja twierdzę że PO od samego początku robiło wszystko żeby nie
                      > powstał rząd z udziałem PiS i wydaje mi się że mam rację.

Czyli twierdzisz, że bardziej prawdopodobne jest, że PO ryzykując stratę 3/4
                      elektoratu idzie w kosmiczną koalicję, a PIS jest niewinny bo oni tylko chcieli
                      wszystkie stołki dla siebie? Powtórzę za Tobą: Na pewne sprawy trzeba patrzec
                      obiektywnie bez względu na kogo się głosowało.
                • hvannadalshnukur Re: A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też j 30.10.05, 11:12
                  > Majaczenie, że PO przegrało tylko o 3% i należy im się większość ministerstw, a
                  >
                  > na dodatek mogą sobie te ministerstwa wybierać jest jakąś farsą

PO już nie chce żadnych ministerstw - niech sobie PiS rządzi sam. tzn. z
                  ukochanymi towarzyszami z samoobrony, przy drobnym wsparciu lpr i psl.

> Idiotyczny jest również pomysł o sposobie głosowania. Kto miałby decydować
                  > czyja jest racja, zwycięzca czy przegrany, a jak się zachować, gdy SLD głosuje
                  > za, a Samoobrona przeciw? Mówię tu o jednym z 21 postulatów PO.

chodzi o to żeby się z nikim z samoobrony i sld nie dogadywać w sprawie
                  głosowania - tak jak to zrobił PIS zawierając sojusz z samoobroną (dali
                  wicemarszałka za popracie dla lesia w wyborach prezydenckich). albo jesteś głupi
                  albo stosujesz demagogię podobną do kaczyńskich i leppera.
              • davidmors Dwóch jest największych polityków w RP 29.10.05, 22:09
                Dwóch jest największych polityków w RP, jeden w pałacu, a drugi Lepper w Sejmie.
                Jeden ma pseudonim 'magister', drugiego pseudonim 'doktor h.c.'
                • bacteriagramdodatnia Panie Lepper, jesteś pan zdrajca, łotr i arcypies- 30.10.05, 09:05
                  powiedział Kmicic.
                  -Jak to, co to!? Słyszęż ja dobrze?
                  -Masz psie dość, czy mam ci jeszcze w ślepia plunąć?
                  Tu Pan Andrzej strzelił Leppera z jednej strony w twarz, poprawił z drugiej, obrócił jak frygę i kopnął z całej siły tak, że ten potoczył się w dół jak pocisk.
                  -Prywatnemu, nie posłowi!- krzyknął za nim.
              • namiestnik1 Re: A jeśl PO nie wejdzie, to się rozsypie, też j 30.10.05, 08:02
                W części na pewno masz rację. Taka "trauma" na pewno sie PO przyda (co cię nie
                zabije to cie wzmocni). Jesli ja przetrwają to okrzepną i staną się partią
                bardziej wyrazistą i jednolitą. Utrzymanie jednolitości partii to w tej chwili
                najważniejsze zadanie Tuska. To będzie jego ostateczny test.
                Kaczory grają teraz na rozwałkę PO i jego zaplecza - vide: oferta ministra
                zdrowia dla Religi
              • jola_z_dywit PO JUŻ NIE MA,SĄ TYLKO KONFLIKTY INTERESÓW 30.10.05, 10:19
                Poszczególnych lobby kryminalnych przewłaszczeń.I wielki strach przed
                odpowiedzialnością.
            • t.duszynski Re: PO ma zbudować Kaczorom te 3 miliony mieszkań 29.10.05, 23:10
              ale przeciez Kaczory maja swoje mieszkania,to po co im budowac 3mln?
          • trewas PIS: najbardziej zakłamana partia ostatnich 15 lat 29.10.05, 16:23
            Kaczyńscy, Ziobro, Dorn, Wasserman: nnajbardziej zakłamani politycy III RP.
            Nie o taką Polskę, rządzoną przez takich kanciarzy, walczyli Polacy z komuną.
            • blantos1 Re: PIS: najbardziej zakłamana partia ostatnich 1 29.10.05, 18:26
              Rowniez nie o taka Polske ktora rzadzi Tusk i Maria Rokita, ktorzy chca
              likwidacji Ministerstwa Kultury i sprywatyzowanie calego panstwa!!!! Obled!!
              • deauville Re: PIS: najbardziej zakłamana partia ostatnich 1 29.10.05, 21:01
                Oczywiście nie wolno prywatyzować, aby zachować ciepłe posadki. To jest
                ta 'odnowa' kraju przez Piss? Dorzucimy watahy urzędasów, bioracych łapówy za
                ulgę podatkową, państwową służbę zdrowia z zapisami na badanie krwi rok
                wcześniej, państwowe molochy z rozdętymi etatami, pracujacymi na zasadzie czy
                sie stoi czy sie leży i finansowane z państwowej kasy,... Kraj naszych marzeń.
                • davidmors PO w butach Unii Wolności daleko nie zajdzie ! 29.10.05, 22:12
                  PO w butach UW na nogach i w jarmułkach na głowach, nie ma czego szukać
                  w Polskim rządzie.
                  • pantanal Co do butow masz racje, co do jrmulki wychodzi 29.10.05, 23:00
                    z ciebie wychowanek Stalina. Otoz wlasnie PO nie chce wchodzic w buty UW i dac
                    sie wykolegowac

davidmors napisał:

> PO w butach UW na nogach i w jarmułkach na głowach, nie ma czego szukać
                    > w Polskim rządzie.
                  • jola_z_dywit Re: PO w butach Unii Wolności zajdzie pod sąd 30.10.05, 10:21
                    Za grabież polskiego majątku.
              • mr666 Prosze o szczegoly 30.10.05, 05:28
                blantos1 napisał:

> Rowniez nie o taka Polske ktora rzadzi Tusk i Maria Rokita, ktorzy chca
                > likwidacji Ministerstwa Kultury i sprywatyzowanie calego panstwa!!!! Obled!!

Dlaczego niby jest to obled? Co takiego oblednego widzisz w likwidacji
                ministerstwa kultury? Prosze wyjasnij mi, bo naprawde nie wiem.

Sprywatyzowanie calego panstwa? Po pierwsze jest to klamstwo (albo zart, mysle
                ze jednak w takim znaczeniu tego uzyles). Ale zalozmy na chwile ze jest to
                prawda. Jakie negatywne skutki widzisz?
                Czekam na odpowiedz.
            • psssyt Re: PIS: najbardziej zakłamana partia ostatnich 29.10.05, 21:45

trewas napisał
              > Kaczyńscy, Ziobro, Dorn, Wasserman: nnajbardziej zakłamani politycy III RP.
              > Nie o taką Polskę, rządzoną przez takich kanciarzy, walczyli Polacy z komuną.

Pewno walczyli o Polskę rządzoną przez Kwaśniewskiego i Tuska - przy wsparciu
              Leppera :):):)
          • maro133 Re: PO czytaj Pe Zero, mniej niż zero 29.10.05, 17:06
            Podzielam, co więcej, sadzę że wycofanie Rokity z negocjacji z PiS-em dadno
            posuneło by sprawy do przodu. Ten pan "premier z Krakowa" irytuje mnie bardziej
            niż kiedyś Miler. Cyniczny uśmieszek, delektowanie się własnym gadaniem itp.
            Zna sie dobrze na rusztach i wagach to robote znajdzie. Z głodu nie zginie. A
            pan Tusk - jakie są jego osiągniecia ?. Czego on tak naprawde dokonał ? Gdyby
            obie partie wycofały "zdartych" politykó na których juz nie daje sie patrzyć i
            ich słuchać, to sądzę że "drugi szereg" szybko by sie dogadał. Oczywiscie, po
            paru latach zabie trzeba by powtórzyć.
          • jakrzy PISUARY KORYCIARZE 29.10.05, 17:20
            mam nadzieje ze opychajac sie panstwowymi konfituami razem z Samoobrona i
            moherowymi wielbicielami rydzyka sie udlawicie i w nastepnych przyspieszonych
            wyborach pojdziecie na dno!
            • davidmors Re: 'jakrzy'-jątrzy w bezsilności 29.10.05, 22:17
              Człowieku, jeśli dojdzie do przyspieszonych wyborów, to PO może w ogóle
              do Sejmu nie wejść.
              Spójrz na krzywą tendencji z badań OBOPu. Krzywa poparcia dla PISu wspina się
              stromo ku górze. Odwrotnie jak krzywa poparcia dla PO, która spada na łeb
              na szyję.
              Czy przestałeś wierzyć w sondaże? A tak niedawno jeszcze wierzyłeś.
              • pantanal Oczywiscie, twoj Giertych wygra 29.10.05, 23:04
                jesli sie nauczy grac na fujarce
          • evald Re: PO czytaj Pe Zero, mniej niż zero 29.10.05, 17:40
            A kaczynscy i jego byly sztab, niech zloza podobnie :)...
          • janlol Lepper bardziej rozsądny niż Tusk i Rokita... 29.10.05, 21:15
            ...razem wzięci. Ten człowiek jednak się uczy. Pomysł PiS-u wystawienia Leppera na wicemarszałka był strzałem w dziesiątkę. W następnych wyborach wygra Samoobrona jeżeli PZero (jak to ktoś tu napisał) dalej będzie się upierać.
          • krzysztof3 PiSs czyli ole..j uczciwość w polityce 30.10.05, 13:06
            i głosuj na Leppera jak SLD
        • fritz.fritz Rzad PO + SLD + LEPPER: to jest rzad Polski. 29.10.05, 18:35
          Wedlug mnie PiS powinna dac cos Lepperowi zeby zablokowac powyzsza
          konfiguracje. Lepiej z Lepperem sie zadac i przeprowadzic konieczne reformy
          niz sie z Lepperem nie zadawac i pozwolic rzadzic .... jak nazwac ta bande?
          • odrzut.z.eksportu Ty jednak jesteś chory. 29.10.05, 19:06
            Jak widać, alpejskie powietrze nie każdemu jednak służy.
            Biedaku, tobie pewnie się wydaje, że wszyscy w Polsce są tacy jak ubóstwiane
            przez ciebie kaczki.
            • eexmd2 Re: Ty jednak jesteś chory. 29.10.05, 19:12
              fajna sygnaturka

a a propos fryca: ja nie wie, czy on wierzy w to co pisze czy mu po prostu
              placa..
              • odrzut.z.eksportu To typowe wśród emigrantów. 29.10.05, 19:42
                Wiara w bezinteresownych altruistów, którzy spuszczeni ze smyczy, pozbawieni
                jakiejkolwiek kontroli "przeprowadzą niezbędne reformy".
                Ne cofnęli się wprawdzie przed żadną podłością w celu zagarnięcia władzy, bez
                cienia wstydu stosowali goebbelsowską metodę "argumentum ad nauseam", ale nic
                to. Nie szkodzi - musieli, nie było wyjścia.
                Byli i pozostali nieskalani. I od teraz będą już kryształowi. Włąściwie to już
                są kryształowi. Od pierwszego dnia po wyborach już reformują.
          • jola_z_dywit Re: Rzad PO + SLD + LEPPER: to jest rzad Polski. 29.10.05, 21:52
            Andrzej jest pragmatyczny!
          • opelek44 Re: Rzad PO + SLD + LEPPER: to jest rzad Polski. 30.10.05, 09:15
            Przez ostatnie 16 lat Trzeciej Przczpospolitej panowała moda na doradców z za
            granicy-z zachodu-oczywiście za b. duże pieniądze!!! PROPONUJE TERAZ ZATRUDNIC
            RZĄD Z ZA GRANICY -JEŻELI NIE MA KTO RZĄDZIC W TYM KRAJU . Natomiast wszystkich
            tych co rwą sie do władzy w Polsce wypedzic z kraju . A gdzie i po co mamy tych
            psełdo -DOKTORÓW,PROFESORÓW- DO GLLUPICH DEBAT W TELEWIZJI CHYBA .!!!!!!!!!!!
      • m635 Lepper w koalicji z PO? 29.10.05, 15:41
        Podobny nawet trochę do Rokity...
        Dogadają się chłopaki, o ile PO dostanie tajne służby i MSW.
        Gospodarką się ostatnio mniej interesują, więc zajmie się tym Samoobrona.
        • maskazorro Re: Lepper w koalicji z PO? 30.10.05, 00:26
          Chyba Kaczor sterujący wydał kolejny rozkaz klakierom PIS:
          zrobić wrażenie możliwości koalicji PO i Leppera (czy Samoobrony w sumie i tak
          to jest to samo), żeby odwrócić uwagę od koalicji PIS z ww. człowiekiem (tylko
          przez grzeczność) i paroma innymi ludźmi.
      • hetman131 Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 15:55
        !!!Lep-Per, brakujace ogniwo teorii Darwina.
        Toz to nawet brzmi jak czkawaka!!
        Dopoki nie udowodni minimalnego poziomu odruchow dla ssakow Homo-podobnych nie
        moze byc wypuszczany z zamknietej zagrody !
        Co to sie dzieje w tym kraju??!!
        Kiedy nawet dozorcy uciekaja na Saksy, zwierzeta (wy)chodza samopas!!
        ZGROZA!!!

www.ooops.pl/blog/images/lepper.jpg
        junior.blogtrotter.com/grzeda/lepper.jpg
    • kiks11 To jest chyba ten mediator co to zapowiadano 29.10.05, 15:34
      albo i inny mesjasz polskiej polityki.
      Oborowy rozdaje karty, czas umierać.
    • jola_z_dywit TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 15:35
      Platforma Oszołomowych pieniaczy to skrajnie nieodpowiedzialne i niekompetentne
      ugrupowanie.Przykład obywatelskiej postawy daje Samoobrona,PSL i LPR.
      • curiosum Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 15:40
        tak jest, niech samoobrona, lpr i psl utworzą front jedności narodowej oraz
        Komitet Ocalenia Publicznego, niech się wreszcie coś dzieje.
        • rtg Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 17:42
          curiosum napisał:

> tak jest, niech samoobrona, lpr i psl utworzą front jedności narodowej oraz
          > Komitet Ocalenia Publicznego, niech się wreszcie coś dzieje.

doskonały pomysł LPR ma specjaliste od Komitetu Ocalenia Narodowego. Główny
          organizator Ocalania jeszcze żyje... i moze służyc wskazówkami i koneksjami na
          wschodzie.
          • davidmors Zapytajcie Leppera, bo GW jest niewiarygodna. 29.10.05, 22:25
            Bijecie pianę na podstawie artykułu w kłamliwej Gazecie Wyborczej.
            A przecież rzetelny artykuł, powinien umożliwić Lepperowi wypowiedź na ten
            temat.
            • jola_z_dywit GW DEZORIENTUJE PROGRAMOWO NP SONDAŻE 30.10.05, 10:10
              Oraz dyskredytuje ruchy polityczne pronarodowe Polskie. Natomiast gloryfikuje i
              promuje antypolskość.
              • eptesicus Re: GW DEZORIENTUJE PROGRAMOWO NP SONDAŻE 30.10.05, 10:17
                > Oraz dyskredytuje ruchy polityczne pronarodowe Polskie. Natomiast gloryfikuje
                i
                > promuje antypolskość.

antypolskie sa LPR i SO, poniewaz przynosza Polsce szkode - konserwuja nędzę
                jej obywateli (pomysly hamowania wzrostu gospodarczego przez rozdawnictwo) oraz
                osmieszaja Polske w swiecie przez otwarte przyznawanie sie do oszolomstwa,
                nietolerancji i (w przypadku SO) totalnego chamstwa.

Wbijcie se w leb: antypolskosc=osmieszanie Polski
      • tmkmk Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 15:45
        masz jolu pelna racje,
        nie mozna wiec dopuscic platformy ze swoim liberalnym, proniemieckim programem
        do rzadzenia naszym solidarno-maryjnym krajem,
        dlatego te trzy partie, ktore wymieniasz powinny przystapic do wielkiej
        narodowej koalicji z pis, wtedy zadnego obnizania podatkow dla najbogatrzych nie
        bedzie, traktat akcesyjny zostanie renogocjowany..
        nie rozumiem wiec dlaczego nasz ukochany przywodca andrzej zacheca po do
        wspotworzenia rzadu.. sa dwie mozliwosci, albo andrzej to krypto-liberal, a wiec
        zdrajca nas, biednych solidarnych mas, albo ma dalekosiezny plan, ktorego
        jeszcze nie rozumiemy..
        • vitriolic Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 15:49
          :))))
        • jola_z_dywit Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 18:25
          Plan planem ,a odpowiedzialność i umowy to druga strona medalu.
        • ksiezycowy_sekretarz Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 21:57
          Nie wystarczy sama koalicja słusznych sił.
          Ci podli liberałowie muszą się zrzec mandatów poselskich, założyć pokutne szaty
          i skazać się dobrowolnie na banicję.
          Dopiero wtedy socjalistyczna władza będzie mogła rządzić.

Niech żyje PZPRm! Pierwsza Zjednoczona Partia Rewolucji moralnej!

PS KS
          www.PiSda.org
      • konread Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 16:04
        jola_z_dywit napisała:

> Platforma Oszołomowych pieniaczy to skrajnie nieodpowiedzialne i niekompetentne
        > ugrupowanie.Przykład obywatelskiej postawy daje Samoobrona,PSL i LPR.

Jolu jak LPR się weźmie za dekomunizację, to się może okazać że nagle Samoobrona
        może się znacznie odchudzić, zaś problem bezrobocia z pewnością załatwi
        przykładowo ustawa antyaborcja
      • mistermister Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 16:32
        Jolka, czy to nie o Tobie jest piosenka otwierająca album Ostateczny Krach Systemu Korporacji? :P:P
      • rtg Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 29.10.05, 17:39
        jola_z_dywit napisała:

> Platforma Oszołomowych pieniaczy to skrajnie nieodpowiedzialne i
        niekompetentne
        Droga Jolu,
        zacznij kupować sól i mąkę na zapas bo pod tymi rzadami to ci na... i na to
        zabtraknie.
      • genyo Re: TYLKO LEPPER JEST ODPOWIEDZIALNY 30.10.05, 00:10
        jola_z_dywit napisała:

> Platforma Oszołomowych pieniaczy to skrajnie nieodpowiedzialne i
        niekompetentne

No to tworzcie z nimi rzad i nie zawracajcie nam glowy. Co was obchodza losy
        platformy, skoro macie takich znakomitych koalicjantow?, raz, raz, alleluja i
        do przodu :)
    • zhk Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 15:40
      A ten co kombinuje? Zidiociał, z resztą nie musiał, albo ma jakiś "chytry "
      plan.
      • ius_et_lex Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 15:43
        Może znowu próbuje coś ugrać u Kaczyńskich i tyle.
      • esteera Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 15:44
        przedstawilam moj pomysl na chytry plan leppera trioszke wyzej ;(( nic tylko
        siasc i plakac
    • e.v.q.a biedaczki z PO sie obrazily? 29.10.05, 15:41
      bo przegraly wybory parlamentarne i prezynedckie? teraz obrazone na caly swiat
      (no bez przesady - Polske ;)) beda demonstrowac jakie to one pokrzywdzone i
      obrazone... wstrzymujac przy okazji tworzenie rzadu i zabranie sie do realizacji
      planow o ktorych tak krzyczeli i dyskutowali z PiSem... nie wspominajac o
      koalicji na ktora sie, kolokwialnie mowiac, 'wypieli' !!
      gdzie jest ten czlowiek z zasadami?? PO maleje w oczach z dnia na dzien, oby tak
      dalej a zostanie kraj rydzykownych, bo na to sie zanosi jezeli obrazalscy z PO
      nie przestana demonstrowac swojego niezadowolenia.
      • hebrajczyk Re: biedaczki z PO sie obrazily? 29.10.05, 16:11
        e.v.q.a napisała:

> bo przegraly wybory parlamentarne i prezynedckie? teraz obrazone na caly swiat
        > (no bez przesady - Polske ;)) beda demonstrowac jakie to one pokrzywdzone i
        > obrazone... wstrzymujac przy okazji tworzenie rzadu i zabranie sie do
        realizacj
        > i
        > planow o ktorych tak krzyczeli i dyskutowali z PiSem... nie wspominajac o
        > koalicji na ktora sie, kolokwialnie mowiac, 'wypieli' !!
        > gdzie jest ten czlowiek z zasadami?? PO maleje w oczach z dnia na dzien, oby
        ta
        > k
        > dalej a zostanie kraj rydzykownych, bo na to sie zanosi jezeli obrazalscy z
        PO
        > nie przestana demonstrowac swojego niezadowolenia.
        >

Ty chyba masz problemy z kojarzeniem faktów.
        A kto blokuje pisuarom tworzenie rządu ?? Przecież nikt im nie zabrania
        koalicji z moherami i lepper mesjaszami. Niech się sami wezmą do roboty i
        zamiast płakać jaka to Platforma zła robią co do niech należy. Zwłaszcza, że
        naobiecywali gruszek na wierzbie.

• e.v.q.a Re: biedaczki z PO sie obrazily? 29.10.05, 17:17
          a kto obiecywal, ze koalicja bedzie niezaleznie kto wygra wybory?
          akurat z kojarzeniem faktow nie jest u mnie az tak zle.
          oczywiscie, nikt nie zabrania zadnej koalicji, ale zupelnie co innego mowil
          samozwanczy tusk i rokita przed wynikami wyoborw - a moze powinnam spojrzec na
          to z innej strony? tzn - ze koalicja by byla ale tylko wtedy gdy PO mogloby
          decydowac o przyznawaniu teczek? a to zmienia postac rzeczy, tylko szkoda, ze
          nie powiedzieli tego przed wyborami i ze dopiero ludzie musza sie sami tego
          domyslac ;)
          • antyfritz Re: biedaczki z PO sie obrazily? 29.10.05, 17:36
            Kto po popiera Leppera trędowatego nie wart jest koalicji - i tyle.

Z resztą co to za partner polityczny ktory zaczyna w trakcie kampani atakowac
            wspolkoalicjanta populistycznymi hasłami o pustej lodówce... teraz vat na
            lodowke bedzie 22%, lodowka zniknie i dupa.
            • davidmors Jak tu się nie obrazić, mieli wygrać, a przegrali 29.10.05, 22:28
              Przegrali mając takie kolosalne poparcie i wsparcie wszystkich mediów.
              Można zachorować i Platforma choruje (na manię wielkości? ).
      • kiks11 Evcia, sorry, ale Ty poprostu jesteś........... 29.10.05, 16:35
        inteligentna inaczej, czyli PiSnięta
        • e.v.q.a Re: Evcia, sorry, ale Ty poprostu jesteś......... 29.10.05, 17:23
          no wlasnie pudlo... do PiSu to mi 'troche' daleko, ale jak uwazasz...
          smieszy mnie za to zachowanie platformy, ktora chowa glowe w piasek.
          to samo pisalam post wyzej - platforma owszem stworzylaby koalicje z PiSem o
          ktorej tak mowila ale tylko pod warunkiem gdyby to ona wygrala wybory, a ze tak
          nie jest to przykro nam? takie wnioski mozna wyciagnac... platformiaki powinny
          wiedziec, ze teczki przydziela wygrany a nie przegrany. poza tym takich zlych
          stanowisk PiS im nie zaproponowal. jak by sie rozejrzeli to zobaczyliby ze ten
          socjalny program PiSu zostal ostatnio bardzo okrojony zeby dopasowac sie do PO -
          ale oczywiscie to PO tez nie pasuje... ktos cos kiedys mowil o rewolucjach ze sa
          niedobre... i wlasnie tego teraz wymaga od partii ktora wygrala wybory w sparwie
          modyfikacji jej programu. no chwilka. a no tak - zapomnialam - kielbasa wyborcza
          - i wszystko jasne :)

PS inteligencja to pojecie wzgledne ;)
          • ecot co ty pleciesz? 29.10.05, 17:36
            > jak by sie rozejrzeli to zobaczyliby ze ten
            > socjalny program PiSu zostal ostatnio bardzo okrojony zeby dopasowac sie do PO
            > -
            > ale oczywiscie to PO tez nie pasuje.
            został okrojony i dlatego w programie marcinkiewicza kwote od której płaci sie
            stawke 32% obniżono z 100 tyś do 80 tyś
            tak oto desygnowany wyciągnął ręke (obie ręce!)
            jarosław robi wszystkożeby ten rząd teraz nie powstał chcą zagłodzić PO albo
            licza na podział PO, ale napewno ci którzy przeszliby do PISu - a nie bedzie
            ich wielu - bo pzebirają nózkami na myśl o stołkach nie zapewnią rzadowi
            większości a nie wiem czy nawet macierzystemu pisowi usmiechała by sie koalicja
            z lpr lub samobroną
    • vitriolic Lepper oczywiście sam tego nie wymyślił.... 29.10.05, 15:43
      widzę tu rękę PiS - maków. Zgrabne (na poziomie Kurskiego) i może trochę
      zadziałać. Zresztą widać to po komentarzach ćwierć( no może 1/8) inteligentów
      na onet./pl . Już posądzili PO o spisek z Jędrzejem Niefrasobliwym. To naprawdę
      zgrabne posunięcie, tylko czy w zgodzie z Rewolucją Moralną? IV RP to bagnisko!!
      • cymber.gaj Re: Lepper oczywiście sam tego nie wymyślił.... 29.10.05, 16:27
        vitriolic napisał:

> widzę tu rękę PiS - maków. Zgrabne (na poziomie Kurskiego) i może trochę
        > zadziałać. Zresztą widać to po komentarzach ćwierć( no może 1/8) inteligentów
        > na onet./pl . Już posądzili PO o spisek z Jędrzejem Niefrasobliwym. To naprawdę
        > zgrabne posunięcie, tylko czy w zgodzie z Rewolucją Moralną? IV RP to bagnisko!
        > !

To nie są żadni ...inteligenci, tylko desant PiS-u na forum onetu, zrzucony w celu wsparcia tej kolejnej "chytrej" kampanii. Za chwilę pojawią się i tutaj.

PO nie powinna wchodzić w żadne kalicje z Kaczyńskimi, którzy aż nadto wyraźnie pokazali, że nie można mieć do nich zaufania w żadnej sprawie. PiS i tak nie pozwoli PO zrobić niczego sensownego. Potrzebuje PO tylko do tego, żeby było na kogo zwalić winę za niespełnienie oszukańczych obiecanek, dzięki którym wygrał wybory.
    • chris12 Brawo wicemarszałek Lepper! 29.10.05, 15:51
      Gdyby wybory do sejmu powtórzono, Samoobrona mogłaby poważnie zamieszać.
      • xs550 Re: Brawo wicemarszałek Lepper! 29.10.05, 17:55
        Dlaczego?
    • maureen2 Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 16:08
      czegóż to ludzie nie piszą z nudow.
    • mistermister Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 16:29
      Moim trzeźwym zdaniem to jest tak: 1. Jest to zagrywka PISu i SO, żeby wyglądało, że SO nie konszachtuje z PISem i nie było posądzane o cichą koalicję z Lepperm, w co nikt nie uwierzy patrząc na przebieg sejmowych głosowań
      2. Lepper to modelowa polityczna prostytutka i na wszelki wypadek podlizuje się wszystkim.
      Trudno mi uwierzyc, że Lepper nagle zaakceptował poglądy PO na gospodarke i wszystko.
      Najśmieszniejsze jest to, że naród polski szybko łapie sie na takie zagrywki i dopatruje nie wiadomo czego, co łatwo mozna dostrzec czytając wiekszośc komentarzy na forum.
      • wujaszek_joe Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 16:41
        tez mi sie tak wydaje i tez mnie przeraża madrosc naszego narodu, bez pamięci
        ani opamiętania słuchających mediów
    • gniewek.113 Ja nie widzę problemu, ale niech Samoobrona, LPR, 29.10.05, 16:29
      SLD i PSL zrzekną się mandatów poselskich. Doradcy Leppera (sam przecież tego
      nie wymyślił) są bardzo zabawni.
    • silesius.monachijski PO ma wieksze problemy: skrzykuje juz adwokatow 29.10.05, 16:48
      z calej Polski; narazie do rzadzenia nie maja glowy;
      .
      wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=4425.
      forum.demokraci.pl/topic.php?id=1082&s=0
    • douglasmclloyd [...] 29.10.05, 16:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wicurpix Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 17:29
      W koncu Lepper nie jest taki głupi na jakiego wygląda. Poslanke Beger wysłał na studia, a jakże. Pani Renata jest studentka 2 roku politologii. Do przyszłych wyborow Samoobrona bedzie więc merytorycznie bardziej przygotowana.
    • steq1 Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 17:34
      PRECZ z kampanią BURACZANĄ. Buraki do cukrowni!!!!!
      Obornik na pola

Stacho Antybrona
    • narat Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 17:47
      marcus_crassus napisał:

> No i Lepper staje sie powoli mezem stanu. Nie wiem co kaczory chcialy
      osiagnac
      > ale na pewno z faceta ktory budzil smiech i przerazenie usilnie robia "rozgryw
      > ajacego"...A Lepper gra swoja gre. Dziekuje Ci pisuarze !!!!
      >
      > Buduj IV RP

Z Andrzeja L. (nie piszę tego tak bez powodu) taki mąż stanu jak z koziej d...
      trąba. Całą swoją karierę zbudował na krytykowaniu wszystkiego i wszystkich,
      jest to typowy pieniacz. Tylko dzioęki PiSuarowi został WCmarszałkiem.
      • muraszka1 Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 18:37
        temu facetowi(Pan Lepper)
        widac nie chodzi tylko o stolek,wyrabia sie ,
        czego nie moza powiedziec o Donaldach i spolce,
        oni Polske maja w D...e :(
        • wicurpix Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 18:53
          W czym Lepper jest gorszy od innych? Póki co to on robi zawrotną kariere polityczną czego nie można powiedziec o innych. Jest takie powiedzenie, że najglupszy Jasio zbiera największe plony. Wypisz, wymaluj. Ci co tak krytykuja Leppera po prostu sa chorzy z zawiści, że nie oni sa na jego miejscu więc gdzie jest ich mądrośc? Kończy sie na pisaniu komentarzy na forum GW - ot co.
          • bogalfa Re: Marszałek Lepper 29.10.05, 18:59
            Pryncypialny jest ten Lepper, no nie? Najpierw jest gotów oddać się PiSowi,
            teraz Platformie, a gdyby była w Polsce partia Łukaszenki, to zaproponowałby
            pewnie współpracę tej partii także. To już nie tylko wicemarszałek, to już
            prawie Marszałek Polski.

A programy nieważne.
          • antykagan Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 22:22
            wicurpix napisał:

> W czym Lepper jest gorszy od innych? Póki co to on robi zawrotną kariere
            polity
            > czną czego nie można powiedziec o innych. Jest takie powiedzenie, że
            najglupszy
            > Jasio zbiera największe plony. Wypisz, wymaluj. Ci co tak krytykuja Leppera
            po
            > prostu sa chorzy z zawiści, że nie oni sa na jego miejscu więc gdzie jest
            ich
            > mądrośc? Kończy sie na pisaniu komentarzy na forum GW - ot co.
            >

Lepper to kryminalista, cham, swołocz i złodziej. (Uwaga, Wassermann, namierz
            mnie i podaj do sądu za obrazę Pana Marszałka - przed sądem chętnie powtórze to
            samo). Jeżeli popiera go kilkanaście % takich samych gnid jak on, to swiadczy
            to tylko o tym, że w społeczeństwie, na skutek normalengo, statystycznego
            rozrzutu w populacji jest właśnie tyle swołoczy i łajdaków jak Pan
            Przewodniczący. Ty jesteś po prostu jednym z nich.
        • maskazorro Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 30.10.05, 00:49
          muraszka1 napisała:

> temu facetowi(Pan Lepper)
          > widac nie chodzi tylko o stolek,wyrabia sie ,
          > czego nie moza powiedziec o Donaldach i spolce,
          > oni Polske maja w D...e :(

Ten facet (Pan Lepper) to ciekawa postać, niech najpierw odpowie za niespłacone
          kredyty, zapłaci za wysypane zboże i zniszczone mienie, posiedzi za pobitych
          ludzi a poźniej może się wyrabiać. Ale widać lepiej robić z takim człowiekiem
          interesy niż zniżyć się do poziomu wstrętnych kapitalistów i liberałów
          znienawidzonyc przez wszelki socjalistyczny tłum a utrzymujący to całe s..darne
          (tfu) państwo.
          Ludzie z PIS i PO opamiętajcie się!!! Jeżeli tego nie zrobicie to linie
          lotnicze zrobią za kilka lat interes życia wywożąc co zdolniejszy i bardziej
          myślących obywateli tego kraju.
    • tomeeeek Lepper ty stary prowokatorze 29.10.05, 19:11
      Lubisz siać zamęt, co?
    • herbski1 Tak Lepper gra jak mu PO i PiS pozwala 29.10.05, 20:44
      Tak Lepper gra jak mu PO i PiS pozwala
      Z początku porwał mię śmiech pusty,potem litosc i trwoga - trafny komentarz ale
      glownie do tego co wyrabiaja PO i PiS.
      • psssyt LEPPER AGENT KOMUNY... 29.10.05, 21:09

chce premiera z PO - pod patronatem Kwaśniewskiego.
    • psssyt PO + SLD + Lepper = koalicja strachu 29.10.05, 21:37

Jeszcze niedawno Tusk mówił, że jest dumny z tego, jak obalał rząd
      Olszewskiego. Teraz będziemy mieć taką samą koalicję, jaka była 4 czerwca:
      ludzie Wałęsy + komuna + komunistyczni chłopi.

Wtedy Pawlak teraz Lepper.
    • psssyt Re: LEPPER DO PIERDLA !!! I TO NATYCHMIAST!!!! 29.10.05, 21:40

i kto tu jest debilem? Nie rozumiesz, co się dzieje? W poniedziałek
      przeczytasz w Wyborczej pochwałę Leppera, jako odpowiedzialnego
      polityka... :):):)
    • wojtek2784 Re: zadziwiająca sympatia Kwaśniewskiego dla PO ? 29.10.05, 21:49
      Odchodzący prezydent nie umie ukryć własnych sympatii i antypatii ? To bardzo
      smutna refleksja . Jaki jest powód takich reakcji byłego członka PZPR ?
      Tak właśnie wygląda ta "lewica" w Polsce. Platforma to liberalizm . Skąd
      symapatia byłego członka PZPR do partii liberalnej ?
      • jzniszcz "Jeżeli szał destrukcji Platformę opanuje już do 29.10.05, 22:19
        końca", "Postanowiliśmy nikogo nie upokarzać.", "Ale ja ciągle liczę na
        otrzeźwienie Platformy.", Platforma Obywatelska ma jakiś powód - dla nas nie do
        końca jasny i nie wiemy, kiedy on powstał - żeby nie chcieć z nami rządzić.

PiS a na cholerę Wam partner którego opanował - szał destrukcji , i nie chce z
        Wami rządzić, przecież to Wy macie wspaniały program dla Polski a oni nie, to Wy
        wygraliście wybory ogromną różnicą 6% głosów wyborców i w ramach partnerstwa
        podzieliliście władzę tak że Wy macie tylko 6% stanowisk więcej (patrz:
        prezydent, premier, sejm, senat itd.) PiS Wy z takim paskudnym partnerem nie
        zadawajcie się.
        pozdrawia Was wasz sympatyk.
    • tosza13 Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 21:56
      Według wszelkich danych to PiS. Dla mnie jest to jasne i oczywiste. Równie
      jasne jest to, że zwycięzca bierze główną pulę, w tym przypadku władzę.
      Majaczenie, że PO przegrało tylko o 3% i należy im się większość ministerstw, a
      na dodatek mogą sobie te ministerstwa wybierać jest jakąś farsą. Zwycięstwo
      jest zwycięstwem, więc przegrany powinien pochylić głowę i oddać honory
      zwycięzcy, a nie stawiać warunki. Rozumiem również powód, dla którego
      marszałkiem sejmu został przedstawiciel PiSu. Niema koalicji, PO nie chce
      stworzyć rządu, więc dlaczego mają mieć marszałka, po to żeby blokować ustawy,
      utrudniać prace rządowi. Zresztą sama Platforma to spowodowała. Dla mnie
      zarówno Komorowski jak i Niesiołowski byli dla PiSu nie do przyjęcia, PO o tym
      wiedziała, poszła na konfrontacje i znowu przegrała. Bardzo dobrze, skoro
      zachowuje się nie jak narzeczona tylko jak prostytutka walcząca o lepsze
      miejsce i lepszą kasę. Moim zdaniem boją się scenariusza, że Ziobro i Waserman
      zostaną ministrami i niektórzy ich przyjaciele, których nazwisk tu nie
      wymienię, mogą wiele stracić.
      Od początku PO, mając poplecznika w osobie prezydenta Kwaśniewskiego, robiła
      wszystko żeby rząd z PiSem nie powstał, liczą, że to oni stworzą rząd przy
      poparciu SLD i Samoobrony, (Lepper już taki pomysł przedstawił), a premierem
      zostanie Tusk.
      Idiotyczny jest również pomysł o sposobie głosowania. Kto miałby decydować
      czyja jest racja, zwycięzca czy przegrany, a jak się zachować, gdy SLD głosuje
      za, a Samoobrona przeciw? Mówię tu o jednym z 21 postulatów PO.
      • 10robo10 Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 22:12
        Słusznie wnioskujesz na początku, potem to już widać na kogo stawiasz. Jeśli
        PiS wygrało to ma teraz problem. Jak sobie wyobrażasz zaprosić do domu gościa
        robiąc mu wcześniej masę przykrości i jeszcze w progu mu wygrażać. PiS chce
        mieć wszystko to niech bierze. Tak na marginesie to trudno sobie wyobrazić
        spójny program gospodarczy wyprodukowany przez socjalistów (z tym, że takich
        którzy nie lubią ZSSR) i liberałów. Co do prostytutki to raczej PiS dał d...
        Leperowi i widać to było w głosowaniu
      • zyks Po co te rozwlekłe wywody.Jesli zwyciężyli,niech t 29.10.05, 22:14
        worzą rząd, jest partii sporo, PO nie ma obowiązku brać w tym udziału, Kaczory
        naobiecywały, niech pokażą, jak się wywiążą. A jesli tak strasznie chcą to robić
        z PO i Kazio tak skamle, to PO stawia warunki i uważa, że wie, co robi. A jak
        nie, to nie, po co szlochac i rozdzierać szaty?
      • zyks Jesli postulaty PO się nie podobają,to nie,łaski b 29.10.05, 22:16
        ez, po co szlochać, bawcie się sami (macie do zabawy Leppera, Giertycha, na
        pewno będą bardziej zgodni :))
      • antykagan Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 22:30
        tosza13 napisał:
        Dla mnie
        > zarówno Komorowski jak i Niesiołowski byli dla PiSu nie do przyjęcia, PO o
        tym
        > wiedziała, poszła na konfrontacje i znowu przegrała. Bardzo dobrze, skoro
        > zachowuje się nie jak narzeczona tylko jak prostytutka walcząca o lepsze
        > miejsce i lepszą kasę. Moim zdaniem boją się scenariusza, że Ziobro i
        Waserman
        > zostaną ministrami i niektórzy ich przyjaciele, których nazwisk tu nie
        > wymienię, mogą wiele stracić.
        > Od początku PO, mając poplecznika w osobie prezydenta Kwaśniewskiego, robiła
        >
        Masz rację, kryminalista Lepper, którego bliźniaki Robespierre chcieli od
        dwóch lat wyrzucić z Sejmu, to jest odpowiedni kumpel dla Ziobry, Wassermana i
        innych sprawiedliwych z PiSu, którzy będą rozliczać wszytskich.
        Skąd się tacy durnie odporni na fakty biorą?
        • tosza13 Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 30.10.05, 00:40
          > Masz rację, kryminalista Lepper, którego bliźniaki Robespierre chcieli od
          > dwóch lat wyrzucić z Sejmu, to jest odpowiedni kumpel dla Ziobry, Wassermana
          i
          > innych sprawiedliwych z PiSu, którzy będą rozliczać wszytskich.
          > Skąd się tacy durnie odporni na fakty biorą?
          Lepper jest mądrzejszy od Ciebie, to ty jesteś raczej odporny na fakty.
          przecież w sprawie Komorowskiego PiS wcale nie musiał zabiegać o poparcie LPR i
          Samoobrony. Zdziwiłbym się gdyby po tym jak Komorowski określił LPR i
          Samoobronę głosowali na niego. Ponoc PO popierają ludzie inteligentni i
          wykształceni, zaczynam wątpić
    • lysy644 Re: Lepper: niech rząd tworzy polityk z PO 29.10.05, 21:58
      PO maracje ze nie idzie z kaczorami bo dostanie ptasiej grypy
    • zyks to głupol,ale cwany.Chce narobić zamieszania,żeby 29.10.05, 22:08
      juz nikt nic nie wiedział o co może chodzić - może wtedy uda się ukraść
      portmonetkę...
      • psssyt zysk jesteś bankrutem moralnym 29.10.05, 22:29

...wkrótce Lepper razem z twoim PO obali rząd Marcinkiewicza (list do Kwacha
        oznacza głosowanie przeciwko rządowi); potem Kwach zaproponuje rządk fachowców
        z PO - który Lepper poprze. Układ boi się Kaczyńskiach, a Tusk i Rokita
        niestety okazali się ludźmi tego układu.
        • kataryna.kataryna Re: zysk jesteś bankrutem moralnym 29.10.05, 22:38
          psssyt napisał:

>
          > ...wkrótce Lepper razem z twoim PO obali rząd Marcinkiewicza (list do Kwacha
          > oznacza głosowanie przeciwko rządowi); potem Kwach zaproponuje rządk
          fachowców
          > z PO - który Lepper poprze.

Nie musi popierać, wystarczy, że się wstrzyma. Głosy PO, SLD i PSL wystarczą w
          trzecim kroku konsytutcyjnym do powołania rządu mniejszościowego. Taki
          scenariusz zapowiada ten list.
          • inkoguto Re: zysk jesteś bankrutem moralnym 29.10.05, 22:58
            kataryna.kataryna napisla
            > Nie musi popierać, wystarczy, że się wstrzyma. Głosy PO, SLD i PSL wystarczą
            w
            > trzecim kroku konsytutcyjnym do powołania rządu mniejszościowego. Taki
            > scenariusz zapowiada ten list.

No brawo. Wreszcie ktoś na to wpadł. Od początu o to chodzi. Bo oczywiście 3
            próbę utworzenia gabinetu podejmie już inny polityk i dostanie zwykłą większość
            głosów. A kto? Przypomnijcie sobie kto miał zostać premierem po wyborach
            parlamentarnych i jak wszystkich zaskoczyła osoba Marcinkiewicza.
        • pantanal Twoja hipoteza nie jest prawdopodobna 29.10.05, 23:17
          a przy tym nie wiem, dlaczego to zyksa ma byc bankrutem moralnym. Czyzby chec
          przerzucenia wlasnych grzechow na innych? Nieladnie!
    • tymon99 mąż stanu? 29.10.05, 22:16
      Marcusie_crassusie, opamiętaj się! Toż śmiech dopiero się zaczyna.. Śmiech jest
      jak czekolada: gorzki najlepiej smakuje!
      • davidmors PIS oszukał! To Platforma miała wygrać wybory! 29.10.05, 22:22
        Wszystkie sondaże wskazywały na zwycięstwo PO, wszystkie media prezentowały
        tylko PO. A ten PIS zawiódł. Wziął i wygrał wybory!
        Czy to ładny postępek ze strony koalicjanta? Miał PIS przegrać, a wygrał.
        Jak tu z takim PIS-em rozmawiać.
        • indianski Re: PIS oszukał! To Platforma miała wygrać wybory 29.10.05, 22:30
          Jezeli wygrali , to niech spelniaja obietnice . Po to zostali wybrani . Tyle ze
          pisuar jest jak osiol - glosno ryczy , ale mleka nie daje .
          • davidmors Re: PIS oszukał! To Platforma miała wygrać wybory 29.10.05, 22:31
            No jak na razie to rządzi Kwach (do 23 grudnia ) i premier Belka.
            To chyba do nich te twoje pretensje.
          • psssyt Spokojnie tow. indiański, spokojnie... 29.10.05, 22:33

towarzysz Kwaśniewski razem z kolegą Lepperem pracują już nad tym, żeby rządy
            nie dostały się w ręce oszołomów. Lumpeninteligenci z PO już zostali
            przekonani...
            • kataryna.kataryna Re: Spokojnie tow. indiański, spokojnie... 29.10.05, 22:41
              psssyt napisał:

>
              > towarzysz Kwaśniewski razem z kolegą Lepperem pracują już nad tym, żeby
              rządy
              >
              > nie dostały się w ręce oszołomów.

Też tak myślę. Będzie mniejszościowy rząd premiera Tuska.
              • t324911 Biedny Lepper 29.10.05, 23:09
                Widmo nowych wyborow stanelo mu przed oczami a wizja koryta na nastepne cztery
                lata zaczela sie oddalac wiec wlaczyl sie do polityki . Andrej zacznij
                oszczedzac bo wczesniej czy pozniej bedziesz siedzial i beda potrzebne fundusze
                na paczki .
              • inkoguto Re: Spokojnie tow. indiański, spokojnie... 29.10.05, 23:22
                kataryna.kataryna napisał
                > Też tak myślę. Będzie mniejszościowy rząd premiera Tuska.

O tu się nie zgodzę, na premiera od początku ma chrapkę Jarosław.
                • szoszan Re: Spokojnie tow. indiański, spokojnie... 29.10.05, 23:53
                  A ja czekam aż Lepper zażąda dla siebie/SO Min. Rolnictwa i będzie dym w Sejmie
                  na całą UE. Nawet Casanova- Dorn go nie powstrzyma...
                • kataryna.kataryna Re: Spokojnie tow. indiański, spokojnie... 30.10.05, 00:17
                  inkoguto napisał:

> kataryna.kataryna napisał
                  > > Też tak myślę. Będzie mniejszościowy rząd premiera Tuska.
                  >
                  > O tu się nie zgodzę, na premiera od początku ma chrapkę Jarosław.

Chrapkę może mieć ale kto go wybierze?
          • silesius.monachijski Oslem to jestes ty; szczegolnie przy wywodach 30.10.05, 01:04
            kataryny; przeoczylem mozliwosc tego scenariusza, a jest - niestety - bardzo
            prawdopodobny. Brawo kataryna: to bardzo madry wywod, choc doszly mnie sluchy,
            ze ponoc lepper (slyszalem w rm) popiera rzad mniejszosciowy marcinkiewicza.
            ciekawe, o jaka stawke on gra. bylo nie bylo: obrazenie sie PO na PiS juz teraz
            przynosi "gorzkie" owoce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka