lambeert Toć to przodek Kazimierza Górskiego!!! 04.11.05, 11:22 tamten odkrył że ziemia krąży wokół słońca a nie odwrotnie a pan Kazimierz odkrył Lato :) Podobni jak dwie krople ... wody :D Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Przeciez to jest Adam Humer!!! Stalinowski oprawca 04.11.05, 12:19 Od razu wiedzialem ze ten Kopernik jakis podejrzany.Niby skad wiedzial jak sie ziemia kreci bez nowoczesnych przyrzadow?I jakie mial plecy w PRLu! Na banknotach go drukowali i to w dziewczynskiej fryzurze. Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
robokopek Re: Grób Kopernika we Fromborku? 04.11.05, 14:07 Kopernik był kobietą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda-bb Re: Grób Kopernika we Fromborku? 04.11.05, 14:14 uuuuuuuuuuuu ale brzydal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Wczoraj Wiadomosci TVP podaly, ze nie wiadomo... 04.11.05, 14:23 jakiej narodowosci byl Kopernik! Ja tez nie wiem jakiej narodowosci jest Durczok, niesmaczna Gawrylukowna i cala reszta tego smiesznego zespoliku. Haslo ,,19.30 - same klamstwa" zawsze aktualne. Jak bylo w 1981 tak i dzisiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Re: Grób Kopernika we Fromborku? 04.11.05, 14:30 wreszcie wiemy jak wygladal na prawde Ale mozna by komputerowo przeksztalcic jego portret do wieku okolo 40 lat i wtedy porownac z istniejacymi portretami Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Mój ojciec urodził się w 1943 w Kalisch 04.11.05, 14:39 O laboga! Mój ojciec urodził się w 1943 w Kalisch (najstarszym polskim mieście). I co teraz??? Jak ja sobie dzisiaj w lustro spojrzę, cooo? A ogolić się przecież jakoś muszę, nieee? Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Mój ojciec urodził się w 1943 w Kalisch 04.11.05, 22:02 Błądzisz jak zwykle, mon cher. Aż dziwno się robi w obliczu takiej ślepoty. Trochę z innej beczki: A może Ty król Edyp? Cóż, rząd rusko-lubuski jest wolny do odstrzału, niech tonie. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Grób Kopernika we Fromborku? 04.11.05, 16:38 Ustalić tak precyzyjny wygląd na podstawie czaszki wyciągniętej z ziemi. Wot technika ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Grób Kopernika we Fromborku? 04.11.05, 16:43 A czym to się tak pięknie golił nasz astronom? Odpowiedz Link Zgłoś
wytrzeszczbryl Naukowcy przekonani,że....... 04.11.05, 17:22 "czysty aryjczyk , typ nordycki , niprzejednany"...itd Odpowiedz Link Zgłoś
elizariusz Moze wreszcie cos zarobią na takiej Ikonie 04.11.05, 17:59 Mazury to zaniedbany rejon. a Kopernik to najbardziej znany Polak na świecie i patriota co oparł się najazdom Zakonu Krzyżackiego. Sławniejszy od Bismarcka. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Sensacja. 04.11.05, 19:19 Wiemy jak wyglądał Kopernik. I to usprawiedliwia grzebanie w grobach. Niedobrze mi się robi. A wydawało mi się, że Polska to katolicki kraj, w którym szacunek dla zmarłych jest kanonem. Jakie dla nas ma znaczenie jak wyglądał Kopernik? Wiemy jak żył i znamy jego dokonania. Czy to nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 A nie można by zobaczyć.... 04.11.05, 20:15 czy Kopernik miał czarne podniebienie? Bo jak miał, to ani chybi Niemiec, czyli Copernicus... Odpowiedz Link Zgłoś
capselle Kopernik był Włochem!!!!!!!! 04.11.05, 21:29 ostatnio moja ciotka musiła uświadamiać pewnego Włocha, że Kopernik naprawde nie był Włochem!!! czego ten debil w ogole nie chciał przyjąć do wiadomości!! przecież we włoskich podręcznikach dzieci mają wyraznie napisane: Nicolao Copernico! przecież to po włosku!! więc Kopernik był Włochem!! taka jest świadomość tego narodu....tragedia... po baardzo dlugiej kłótni i przejrzeniu wielu encyklopedii Włoch z ciężkim przyznał jej racje....brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Kopernik był Włochem!!!!!!!! 04.11.05, 22:50 > przecież we włoskich podręcznikach dzieci mają wyraznie napisane: > Nicolao Copernico! przecież to po włosku!! więc Kopernik był Włochem!! przecież w polskich podręcznikach dzieci mają wyraznie napisane: Mikolaj Kopernik! przecież to po polsku!! więc Kopernik był Polakiem!! ---> a byl niemieckim Slazakiem - i "basta"! Odpowiedz Link Zgłoś
precz.z.preczem KOPER to jego NIK, bo on nie tylko ustalił jak to 04.11.05, 21:53 jest z tym słońcem ale przewidział internet i kłótnie o jego [swoją] narodowość. Zatem na wszelki wypadek ukrył prawdziwe nazwisko chowając się za nikiem. Amen. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Senat RP uchwalił 04.11.05, 23:38 Senat RP uchwalił, że Kopernik był Polakiem. www.senat.gov.pl/k5/dok/dr/400/417.htm :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 wikipedia unequal wikipedia 04.11.05, 23:39 pl.wikipedia.org/wiki/Kwestia_narodowosci_Kopernika Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 ”Niemcy w Polsce” 04.11.05, 23:39 [ "Kubek" pisze na forum Otwock : ] Chciałem wszystkim polecić wspaniałą książeczkę pt. c pana Marka Zybura (nazwisko nie odmienne). Jest to prosta, zgrabna publikacja pokazująca jak tęgo przyduszeni jesteśmy Niemcami lub mężniej mówiąc jak bardzo wiele w nas jest Niemca. -Tak,…i to, Tak podane, że człowiek gubi się i lubi tego Szwaba jakby trochę ciotecznego brata to znów buntuje się: -Jak to, Kraków to Niemieckie miasto? Czyta się prosto, sporo obrazków, rycin i plakatów, dobrze wydana. Ma wady, ponieważ książka ta rozwala obraz Niemiec i Polski, Polski i Niemiec. Jest dobra, polecam _bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Jesli to Marek brat Urszuli... 05.11.05, 02:16 Jesli to Marek brat Urszuli (poetki i aforystki) to nazwisko sie odmienia :). Odpowiedz Link Zgłoś
archeo3 Pomiar 3D czaszki Kopernika 10.11.05, 11:28 Jest wykonany 3D model czaszki Mikołaja Kopernika, dzięki temu mozna wykonać teraz rekonstrukcje twarzy także metodą rzeźbiarską w oparciu o fizyczna kopię czaszki wykoana metodami produkcji sterowanej numerycznie. Skanowanie 3D wykonała jedna firma z Warszawy, niestety uczelnia w Pułtusku chyba jednak nie zamierza weryfikować czy to napewno czaszka Mikołaja Kopernika a szkoda. Bo byłoby popiersie Kopernika w brązie na podstawie rekonstrukcji twarzy. jak kogoś to interesuje to niech w googlach szuka "3D antropologia". Odpowiedz Link Zgłoś