Dodaj do ulubionych

"Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie s...

• antysalon POrazka Tuska czyli gabinet raczej...jeleni! 04.11.05, 19:00
      Wykreoawany przez gw oraz salon rozowo-czerwony na <meza stanu>!!! Tusk
      pokazuje swoja malosc, mialkosc i nijakosc!TO PRETENSJONALNY DROBNY
      CWANIACZEK KTORY RAPTEM UWIERZYL W SWOJE PIEC MINUT!Sposob w jaki zareagowal
      na porazke jest typowy dla ...przewartosciowanych politykow. Potwierdzaja sie
      wszystkie moje przypuszczenia co do Tuska!Nawet Kwasniewskiemu/ choc ten
      nigdy
      nie byl z mojej bajki/nie dorownuje klasa!Rozlam w PO jest raczej bardzo a to
      bardzo prawdopodobny! Nie trzeba nawet zachet ze strony PIs ani inspiracji,
      PO rozleci sie sama. Partia ktora powstala i nabrala wyrazu dzieki takim
      ludziom jak Rokita,Plazynski czy Z. Gilowska/ Tusk oczywiscie w cieniu czy
      raczej< pod spodnica pani profesor> czekajacy na swoje piec minut!? i
      knujacy jak odeslac do kata glownych rywali!/ nie jest zadnym monolitem !
      Chyba ze Tusk , Schetyna juz wyksztalcili marksistowskie metody kierowania
      czyli trzymania <za morde> w PO/ przepraszam co wrazliwszych czytelnikow za
      to sformulowanie!!!/ jako drzewiej bywalo za geremka i kuronia w UW a
      wczesnie w OKP!!!Dochodzi jeszcze jeden bardzo istotny element ;Tusk mial
      poparcie wielkiego biznesu, wielkie pieniadze nie lubia ..przegrywac! Jak
      wiec gagus sopocki splaci dlugi wdziecznosci i nie tylko zaciagniete przed
      oraz w trakcie kampanii wyborczej???Mial byc prezydentem; bede wetowal
      wszystko co obciaza koszty pracy!!ha, ha !!!ALE SIE NAWETUJESZ TUSKU
      • zhk Re: POrazka Tuska czyli gabinet raczej...jeleni! 04.11.05, 20:08

• mrrek może i program przy okazji powstanie? 04.11.05, 19:49
    • zhk Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie 04.11.05, 20:04
      Trochę Rokita jednak przeginał z tym dzieleniem skóry na niedźwiedziu. I mu
      sięzemściło nadmierne zadufanie w sobie. Ma teżwadę pychy, podobnie jak
      kaczory, tyle, że nieco mniejszą. Ale zawsze. A na ewentualność wyborów niech
      sięprzygotowują, choćgdyby były, to raczej nic by nie zmieniło, oprócz tego, że
      PSlu by niebyło i LPTu pewnie i Samabrona tylko silniejsza. A jakby były
      jeszcze jedne, to może, może zostały by 23 partie tylko, jak Pan bóg przykazał.
      I wtedy byśmy zaczęli demokrację mieć. A teraz to błazenada. Kur.a, Lepper w
      prezydium sejmu. Obciach do kwadratu. Kacze kupry to błazny, choćby przez ten
      jeden tylko fakt.
    • kontrowersyjny Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie 04.11.05, 20:05
      Kaczor! Nie wal w gumę i dawaj PO tutaj zaraz!
      • davidmors Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na spektakl. 04.11.05, 20:57
        Żenujący spektakl impotencji politycznej Platformy.
    • bebert007 Re: "Gabinet cieni" =gabinet głąbów 04.11.05, 20:05
      i przedszkolnych kombinatorów ...ŻENADA PO c.d.
    • paragraf222 Przepraszam zwolenników PiS 04.11.05, 20:24
      Rozpocząłem na tym forum wątek pt. "Biedne PiSiaki" w którym wyraziłem swoje zdziwienie frustracją zwolenników PiS wyrażaną na tym forum.
      W trakcie dyskusji okazało się, że najwięksi frustraci to nie zwolennicy PiS, tylko ciemnota.
      Przedstawiceilele tej hołoty, która wcale nie uczestniczyła w wyborach tylko teraz wyżywa się w krytykowaniu wszystkiego.
      Żeby było jasne - nie ze wszystkimi pogladami się zgadzam i niektóre są dla mnie kompletnie niezrozumiałe.
      Ale dla takiej postawy - nieuczestniczenia w wyborach i pyskowania w necie - nie ma żadnego wytłumacznia. Takich osobników zawsze nazwę bezwartościową hołotą na którą nie warto zwraqcać większej uwagi. Trzeba tylko zainwestować w większe pały dla policji na wypadek gdyby głąbom przyszło do głowy wyjść na ulicę.
      Nie głosowałeś? Morda w kubeł!
      • abba15 Re: Przepraszam zwolenników PiS 04.11.05, 20:40
        paragraf222 napisał:
        Rozpocząłem na tym forum wątek pt. "Biedne PiSiaki" w którym wyraziłem swoje zd
        ziwienie frustracją zwolenników PiS wyrażaną na tym forum W trakcie dyskusji
        okazało się, że najwięksi frustraci to nie zwolennicy PiS, tylko ciemnota.
        Przedstawiceilele tej hołoty, która wcale nie uczestniczyła w wyborach tylko te
        >raz wyżywa się w krytykowaniu wszystkiego. Żeby było jasne - nie ze wszystkimi
        pogladami się zgadzam i niektóre są dla mnie kompletnie niezrozumiałe.
        >Ale dla takiej postawy - nieuczestniczenia w wyborach i pyskowania w necie -
        nie ma żadnego wytłumacznia. Takich osobników zawsze nazwę bezwartościową hołot
        >ą na którą nie warto zwraqcać większej uwagi. Trzeba tylko zainwestować w więk
        > sze pały dla policji na wypadek gdyby głąbom przyszło do głowy wyjść na ulicę.
        > Nie głosowałeś? Morda w kubeł!

przeprosiny ledwo przyjęte ale na drugi raz dwa razy się zastanów.
        Co mogło by frustrować zwolenników PiS?
        Same zwycięstwa!
        • paragraf222 Re: Przepraszam zwolenników PiS 04.11.05, 20:51
          > przeprosiny ledwo przyjęte ale na drugi raz dwa razy się zastanów.
          > Co mogło by frustrować zwolenników PiS?
          > Same zwycięstwa!

To prawda. Tylko ta PO nie chce wejść do koalicji...
          • abba15 Re: Przepraszam zwolenników PiS 04.11.05, 21:07
            paragraf222 napisał:
            > To prawda. Tylko ta PO nie chce wejść do koalicji...

PO to koalicjant niepewny
            chciał resortów siłowych
            widocznie ma tam krewnych
            ale mamy go już z głowy.

można się obejść bez takiego koalicjanta
            co chcial przeszkadzć w PiSu wariantach.
            • paragraf222 nareszcie! 04.11.05, 21:28
              > można się obejść bez takiego koalicjanta
              > co chcial przeszkadzć w PiSu wariantach.

No i świetnie. Przestańcie wreszcie namawiać, skończcie tą telenowelę z kolejnymi propozycjami i realizujcie swój program.
    • abba15 Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie 04.11.05, 20:27
      maksimum napisał:
      > Nie osmieszaj sie Donald!

pozazdrościli PiSowi?!
    • timoszyk Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie 04.11.05, 20:37
      Nie da sie ukryc, ze nastapil polityczny pat, nie pierwsze zreszta. Trudno bowiem, by proporcjonalna ordynacja wyborcza pozwolila ktorejkolwiek partii na
      odniesienie zwyciestwa. Wiec tuz po wyborach rozpoczynaja sie dzikie politykow harce, zwane tworzeniem koalicji. Nie polska to specjalnosc. Nawet w Niemczech,
      gdzie obowiazuje ordynacje mieszana (50% poslow wybiera sie wedlug ordynacji proporcjonalnej, a 50 wedlug wiekszosciowej), jeszcze sie te harce nie
      skonczyly. Natomiast sa one rzadkoscia w Wielkiej Brytanii, gdzie obowiazuje ordynacja wiekszosciowa.
      Czas wiec zaczac powaznie rozmawiac o zmianie ordynacji wyborczej, zamiast poswiecac 100% uwagi temu, jaki polityk na kogo sie obrazil i co z tego wyniklo.
      Jest karykatura demokracji, kiedy tuz po wyborach wyborcy nie maja juz na nic wplywu, obietnice wyborcze wyrzuca sie do kosza i o losie kraju decyduje kilkinastu
      ludzi.

Wac
    • phun panom i paniom z AWSU 04.11.05, 20:41
      juz dziekujemy
      • davidmors Mroczny Gabinet Cieni - spisek antyrządowy 04.11.05, 20:55
        W półmroku gabinetu cieni, łatwo będzie ukryć antyrządowe knowania.
    • paragraf222 Ciemnocie dziękujemy 04.11.05, 20:54
      Tumanom którzy nie głosowali i nie są w stanie wypocić nic więcej poza tytułem postu dziękujemy. Idźcie sobie pod Gees, obalcie jabola i tam krytykujcie wszystkich.
      • uu1 Re: Ciemnocie dziękujemy 04.11.05, 21:07
        Nie wiem co Ci dało powód do pisania tego co piszesz. Usiłujesz obrażać
        poszczególnych rozmówców - bez sensu. Z aluzjami do jabola też powinieneś być
        ostrożny. Zbyt dobrze znasz realia. Powtarzaj swoją mantrę (fura, skóra i
        komóra) ale myśl o swojej przyszłości, zgodnie z wierszykiem:
        czego się martwisz, czego się smucisz,
        ze wsi przyszedłeś i na wieś wrócisz.
        To w końcu żaden wstyd, czereśniaku.
        • paragraf222 Mantra? 04.11.05, 22:05
          > ostrożny. Zbyt dobrze znasz realia. Powtarzaj swoją mantrę (fura, skóra i
          > komóra) ale myśl o swojej przyszłości, zgodnie z wierszykiem:

Wiesz co to jest mantra? Nie wmawiaj mi tu jakiejś fury i komóry bo o tym nigdy nie pisałem.
          Ja pwtarzam tylko jedno: ci którzy nie brali udziału wyborach niech teraz nie pyskują. Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla jednoczesnej rezygnacji z wyboru i pyskowania.
          Kazdy kto nie głosuje a później zamieszcza tu jedozdaniowe komentarze-pyskówki jest dla mnie ciemniakiem i nie zamierzam za to przepraszać.
          • uu1 Re: Mantra? 04.11.05, 22:45
            Dwa posty wyżej napisałem kim jesteś chociaz z zasady tego nie robię. Ale dla
            uczczenia Twojej tępoty zrobiłem wyjątek. Dlaczego nie zacytowałeś całego mojego
            postu?
            PS. Odpuść sobie bo to naprawdę nie Twoja liga. I pamiętaj, że znaczenie mantry
            polega na tym, że nie ma ona żadnego znaczenia.
            • bio.mum Re: Mantra? 04.11.05, 22:50
              uu1 napisała:

> Dwa posty wyżej napisałem kim jesteś chociaz z zasady tego nie robię.

Dobry wieczor. Czyli intuicja mnie nie zawiodla;) Jednak przesledze uwazniej
              kilka watkow.
              • uu1 Re: Mantra? 04.11.05, 23:28
                Hi. Miło, że jesteś. To gostek pozujący bez powodzenia na inteligenta. Chociaż
                gdyby uwzględnić podział na inteligencję wrodzoną i pracującą, ewentualnie
                jeszcze katolicką. :-))
                • bio.mum Re: Mantra? 05.11.05, 00:12
                  Ja nie wiem kim on jest i na kogo pozuje, ale koles ktory mowi - hej laska, nie
                  pier***ol tylko dawaj swoje zdjecie jest po prostu zalosny. Ten typ tak ma.
                  Typowu polski macho:) Nie zamierzam znecac sie nad nieobecnym, ale sam sobie
                  wystawia swiadectwo.
                  • uu1 Re: Mantra? 05.11.05, 00:26
                    Gdyby nie wrodzona skromność i staranne wychowanie odebrane w dzieciństwie
                    określiłbym go precyzyjnie. A tak muszę spasować. Do jutra.
                    • bio.mum Re: Mantra? 05.11.05, 00:32
                      uu1 napisała:

Do jutra.

Kolorowych:))
                  • taziuta Re: Mantra? 05.11.05, 07:30
                    Koloryzujesz! Gość grzecznie poprosił: "Gdybyś podrzuciła jakiś link na swoją
                    fotkę, to co innego;-)". Nie użył słów, które mu przypisałaś! Chyba go
                    polubiłaś od pierwszego kliknięcia. To jak będzie z tą fotką :-)

A tak przy okazji, to paragraf222, poza tym że nie rozumie Waszego poczucia
                    humoru, to wydaje się postrzegać PiS tak samo jak my. A że nie widzi belki w
                    oku PO? Aż 24% Polaków (tych, którzy poszli głosować) jej nie zauważyło :-)
                    A tak po drugie przy okazji, też uważam że jak ktoś olewa wybory, a potem się
                    mądrzy na forum, nie zasługuje na ciepłe słowo. Bo do czego nas chce przekonać?

bio.mum napisała:

> Ja nie wiem kim on jest i na kogo pozuje, ale koles ktory mowi - hej laska,
                    nie
                    >
                    > pier***ol tylko dawaj swoje zdjecie jest po prostu zalosny. Ten typ tak ma.
                    > Typowu polski macho:) Nie zamierzam znecac sie nad nieobecnym, ale sam sobie
                    > wystawia swiadectwo.
                    • bio.mum Re: Mantra? 05.11.05, 09:22
                      taziuta napisał:

> Koloryzujesz! Gość grzecznie poprosił: "Gdybyś podrzuciła jakiś link na swoją
                      > fotkę, to co innego;-)". Nie użył słów, które mu przypisałaś! Chyba go
                      > polubiłaś od pierwszego kliknięcia. To jak będzie z tą fotką :-)

Taziuto. Blagam Cie, nie obrazaj mojej inteligencji. Tylko nie Ty. Nie uzyl
                      tych slow, ale naprawde nie trzeba byc supermozgiem, zeby zorientowac sie jaki
                      ma stosunek do kobiet. Jak dla mnie jest to stosunek conajmniej szowonistyczny.
                      Nie lubie uzywac tego slowa, bo faceci, stosujac jakze krzywdzacy mnie skrot
                      myslowy, wyrokuja: feminazistka. Nie sa partnerami do dyskusji ludzie, ktorzy
                      innych ludzi traktuja instrumentalnie. Ale zycze mu wszystkiego najlepszego.
                      Tobie rowniez.

A jak lubisz ogladac zdjecia forumowiczow to moze paragraf222 Ci swoje wysle
                      jak go ladnie poprosisz? Albo lepiej. Niech sobie wizytowke zrobi i wklei swoje
                      zdjecie. Wtedy wszyscy chetnie popatrzymy.

• paragraf222 Cos się tak zaperzyła? 05.11.05, 10:36
                        Wcięłaś się do środka dyskusji nie bardzo wiedząc o co chodzi i zaczęłaś mi coś "meldować". Napisałem żartem, że mnie to nie kręci a jak się napraszasz żeby mi zrobić przyjemność to podaj link na fotkę. Zakończyłem uśmieszkiem. Co ty wymyślasz z jakimś stosunkiem do kobiet? Skąd ci jakiś szowinizm przyszedł do głowy? Czy ja cię posądzam o jakieś skłonności masochiostyczne bo mi się ni stąd ni z owąd "zameldowałaś"? Więcej luzu!
                    • uu1 Re: Mantra? 05.11.05, 11:37
                      > A tak przy okazji, to paragraf222, poza tym że nie rozumie Waszego poczucia
                      > humoru, to wydaje się postrzegać PiS tak samo jak my. A że nie widzi belki w
                      > oku PO? Aż 24% Polaków (tych, którzy poszli głosować) jej nie zauważyło :-)
                      > A tak po drugie przy okazji, też uważam że jak ktoś olewa wybory, a potem się
                      > mądrzy na forum, nie zasługuje na ciepłe słowo. Bo do czego nas chce przekonać?
                      Witaj. Nie do końca podzielam Twój pogląd a propos udziału w wyborach. Nie
                      chodzi o ograniczenie jednego z elementarnych praw obywatelskich - prawa do
                      swobodnej wypowiedzi. Chodzi o prawo wyboru. Jeżeli na aukcji obrazów
                      stwierdzisz, że żaden Ci się nie podoba, nie spodziewasz się usłyszeć tekstu -
                      niech pan namaluje lepszy. A jeżeli skreślisz wszystkich kandydatów, znajdziesz
                      się w grupie głosów nieważnych czyli tych którzy mają kłopoty ze zrozumieniem
                      instrukcji wyborczej. Twój protest nie jest odnotowany.
                      PS. Podzielam pogląd bio.mum na zachowanie <paragrafu222>. Z luzem jest tak jak
                      z dużymi pieniędzmi - trzeba go u m i e ć posiadać a tego o nim powiedzieć nie
                      mogę.
    • abba15 Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie 04.11.05, 20:56
      maksimum napisał:
      > Nie osmieszaj sie Donald!

chłopcy z Legolandu
      idą do swego rządu.
    • the.bill1 Po jest chora na władzę. 04.11.05, 21:02
      Po jest chora na władzę.
      • wacuss Re: Po jest chora na władzę. 04.11.05, 21:07
        W sejmie
        Kaczyński intonuje namaszczonym tonem -
        "Pod twoją Samoobronę"...
        • abba15 [...] 04.11.05, 21:11
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rysiunamisiu Znajac chlopakow z PO, powtorzenie tricku 04.11.05, 21:05
      byc szybszym niz wlasny cien lucky-iego luke-a nie bedzie trudne hahaha
      "Tusk zapowiedział w piątek dziennikarzom w Sejmie, że Platforma zaprezentuje
      wszystkie swoje propozycje merytoryczne i personalne jeszcze w tym roku."

Kiedys, chyba w kwietniu Rokita powiedzial, ze potrzebuje miesiac na
      przygotowanie programu gospodarczego. Wysmialem to na forum, ze w miesiac to
      mozna zebrac dane i uporzadkowac porzadne dane do zrobienia elementarnego modelu
      gospodarki, a nie przygotowac program. Oczywiscie dostalem po lbie od PO-wcow,
      od tamtej pory program PO 3x15 zostal poszerzony o bedzie dobrze. Zdaje sie, ze
      gabinet cienie zobaczymy za ruski rok
    • abba15 Re: Smiechu warte 04.11.05, 21:09
      wacuss napisała:
      > Smiechu warte: Marzec 2005 rok / antena RMF FM
      > RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
      > poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
      > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi
      > praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z
      > wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest
      > sprzeczne z ideałami PIS.
      > RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
      > gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
      > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie
      > muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za
      > nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego
      > polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne.

warcus ty PO frustracie
      tylko nie narób w gacie
      • filut69 abba aleś ty merytoryczny!!!! podziwiam 04.11.05, 21:29
        naprawdę szczery podziw
        • abba15 [...] 04.11.05, 21:48
          • paragraf222 Kole? 04.11.05, 22:17
            > bo ponieważfilutku
            > nie lubię smutków
            > jak ktoś opowiada
            > o starych wywiadach

Prawda w oczy kole, czyż nie?
            Właściwie to tylko PiS powinien mieć monopol na przypominanie innym dawnych błedów. Fajnie by było... Nie trzeba by klecić wierszyków naprędce.
            • abba15 Re: Kole? 04.11.05, 22:28
              paragraf222 napisał:
              > Prawda w oczy kole, czyż nie?
              > Właściwie to tylko PiS powinien mieć monopol na przypominanie innym dawnych błe
              > dów. Fajnie by było... Nie trzeba by klecić wierszyków naprędce.

czy pod tym paragrafem się kryje
              glista czy raczej uroczy motylek
              • paragraf222 Erystyka? 04.11.05, 22:33
                > czy pod tym paragrafem się kryje
                > glista czy raczej uroczy motylek

Zręczna zmiana tematu żeby nie odpowiedzieć na pytanie?
                prawda w oczy kole i ktoś tu szuka sposobu żeby sie wymigać od odpowiedzi?
                Wierszyki, motylki, a co z wiarygodnością?
                • abba15 Re: Erystyka? 04.11.05, 22:41
                  paragraf222 napisał:
                  > Zręczna zmiana tematu żeby nie odpowiedzieć na pytanie?
                  > prawda w oczy kole i ktoś tu szuka sposobu żeby sie wymigać od odpowiedzi?
                  > Wierszyki, motylki, a co z wiarygodnością?

dobra, wywiad z marca, a może 1-go kwietnia? już wtedy dziennikarz wybierał
                  skład prezydium sejmu, do którego Lech Kaczyński nie miał zamiaru kandydować?
                  gdyby to było w gazecie, ale w radio? to siew kupy nie trzyma!
                  • paragraf222 Re: Erystyka? 04.11.05, 22:58
                    No tak, było na wiosnę, może pierwszego kwietnia, Kaczyński coś powiedział a nie napisał, więc puśćmy sprawę w niepamięć bo w świetle późniejszych działań cytat jest niewygodny. Niech będzie.
                    Tylko nie wymagaj żeby równocześnie traktować poważnie inne zapewnienia Kaczyńskiego np. o woli porozumienia z PO, o braku koalicji z Lepperem itd.
                    Bądź rozsądny i nie zmuszaj mnie do selektywnej wiary w prawdomówność Kaczyńskiego i chęć dotrzymywania przez niego zobowiązań.
    • push.sp takie w sieci znalazlem 04.11.05, 21:11
      Dziadku,kto to jest tu, na tym zdjęciu?
      - To jest Adolf Hitler,wnuczku.
      - Dziadku,a kto jest tutaj?
      - To ja,wnuczku.
      - Dziadku,a czemu tak stoisz z podniesioną w górę ręką?
      - Bo ja mu mówię: hola,hola zły człowieku
    • uu1 Re: Po jest chora na władzę. 04.11.05, 21:18
      Zwróć przy okazji uwagę czy są drzwi.
    • eurobiskup Szkoda, ale PO to naprawde cieniasy 04.11.05, 21:21
      Glupota, ciemnota, kozi upor i dzialania przeciw Polsce, to to co udowonili
      bonzowie jak Tusk i inni sami usuwajac sie w cien.
    • stefaniak78 Gabinet cieni to bardzo madre rozwiazanie 04.11.05, 21:34
      Gabinet cieni to bardzo madre rozwiazanie w przypadku partii, ktora ma realne
      szanse na objecie wladzy w przypadku przesilenia. jest to rozwiazanie rodem z
      Wielkiej Brytanii (gdzie obowiazuje system dwupartyjny) - powolaniu kazdego
      nowego gabinetu automatycznie towarzyszy powolanie gabinetu cieni przez partie
      bedaca w opozycji. jest to trwaly element systemu politycznego tego panstwa
      funkcjonujacy od niepamietnych czasow i znakomicie spelniajacy swoja role.
      gabinet cieni partii bedacej w opozycji w sposob permanentny "skanuje"
      poczynania wlasciwego rzadu - funkcjonowaniu kazdego resortu przyglada sie i
      proponuje wlasne rozwiazania analogiczny "resort" opozycyjny. gabinet cieni ma
      jasno okreslony sklad (zna go opinia publiczna) a jego czlonkowie posiadaja
      wyraznie odddzielone "kompetencje" (dokladnie tak jak w przypadku realnie
      istniejacych ministerstw), dzieki czemu krytyka rzadzacych nie odbywa sie ad
      hoc tylko jest permanentna i w zaleznosci od dziedziny zajmuja sie nia
      oddelegowani do tego celu ludzie posiadajacy pelen zakres wiedzy z danego
      tematu a nie wszyscy (nie zawsze kompetentni w danej dziedzinie) poslowie
      naraz "na hurra".

w ten sposob wyborcy przez cala kadencje maja okazje przygladac sie posunieciom
      obu gabinetow i w dniu wyborow moga rozliczyc OBIE partie zarowno z trafionych
      posuniec jak i tych zupelnie nie trafionych. opozycja w takim systemie nie moze
      obiecywac przed wyborami gruszek na wierzbie tak jak to ma miejsce u nas,
      poniewaz jest na trwale niejako "wmontowana" w egzekutywe i jest PRAWNIE(!)
      zobowiazana do przedstawiania opini publicznej swoich analogicznych do posuniec
      rzadu rozwiazan. Dzieki temu z gory wiemy czego mozemy sie spodziewac oddajac
      glos na opozycje - znamy przyszlych ministrow i ich stanowisko w biezacych
      sprawach, ale co wazne, znamy takze trafnosc ich wczesniejszych ocen z punktu
      widzenia pozniejszego rozwoju wypadkow.

tak trzymac panie Tusk! Czas nauczyc Polske wlasciwej kutury politycznej.
      • stefaniak78 Re: Gabinet cieni to bardzo madre rozwiazanie 04.11.05, 21:54
        tak trzymac panie Tusk! powolanie gabinetu cieni to posuniecie calkowicie pod
        prad populistycznym namietnosciom, kotre sie tak bardzo rozpanoszyly w naszym
        zyciu politycznym. to gwarancja, ze krytyka ze strony PO bedzie konstruktywna a
        nie nastawiona jedynie na pozyskanie wyborcow niskim kosztem poprzez mydlenie
        im oczu banialukami. postawa partii, ktora sama odcina sobie mozliwosc
        szafowania populistycznymi frazesami w stylu andrzeja leppera zasluguje na
        uznanie. brawo PO, Czas nauczyc Polske wlasciwej kutury politycznej!
        • fluor Re: Gabinet cieni to bardzo madre rozwiazanie 05.11.05, 01:25
          stefaniak78 napisał:

> brawo PO, Czas nauczyc Polske wlasciwej kutury politycznej!

Czym sie rozni "wlasciwa kultura polityczna" od kultury politycznej? Czy tym
          samym co "demokracja socjalistyczna" od demokracji?

• abba15 Re: Gabinet cieni to bardzo madre rozwiazanie 04.11.05, 21:55
        stefaniak78 napisał:
        > tak trzymac panie Tusk! Czas nauczyc Polske wlasciwej kutury politycznej.

Tusk i właściwa kultura,
        ale z ciebie to PO-buras
    • abba15 [...] 04.11.05, 21:51
    • pantanal Toscie sobie pogadali, gowniarze 04.11.05, 22:07
      a teraz idzcie lulu
    • pralkosuszarka Może lepiej gabinet figur woskowych 04.11.05, 22:15
      po co się rozdrabniać? Zal mi tylko wyborców PO.
    • niemiec.niemiec Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie 04.11.05, 23:11
      Najgorsze co moze sie przytrafic Platformie w szale opozycyjnym to pewnego
      rodzaju scementowanie sie z SLD. No bo SLD bedzie opozycja 100 procentowa, a
      Platforma juz zapowiada ze bedzie tez twarda opozycja. No bo jak nie glosowac na
      nie i nie byc rownoczesnie po tej samej stronie barykady co postkomunisci?
      Moze to pozostawic w szerokim odbiorze trwale wrazenie "lisow farbowanych" i
      wtedy juz zaden persil nie pomoze.
    • opty2005 Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie 04.11.05, 23:26
      Tusk tworzy antypolski gabinet. Wyszło szydło z worka. Tusk jest rzecznikiem
      sił obcych, interesów wielkich korporacji gospodarczych, przyjacielem SLD, boi
      się że sprawcy przestępstw poniosą odpowiedzialność karną wyrokiem Trybunału
      Stanu
      • stefaniak78 Re: "Gabinet cieni" sposobem PO na przedstawienie 04.11.05, 23:41
        nie, Tusk jest rzecznikiem moim i tych, którzy tak jak ja na niego glosowali. a
        my jestesmy Polakami.

btw: jurysdykcja Trybunalu Stanu raczej nie dotyczy gabinetu cieni. poczytaj
        troche gamoniu, zanim zaczniesz sie tutaj panoszyc ze swoimi rewelacjami.
    • co.ty.powiesz I bardzo dobrze! 04.11.05, 23:40
      Nareszcie sam Kaczor Donald przyznał, że nie jest politykiem, ale cieniem
      polityka. Podobnie PO nie jest poważną partią polityczną, ale raczej
      zgrupowaniem cieniasów, którzy przy byle prztyczku obrażają się jak nie
      przymierzając panienka (ta ze stereotypów, bo dzisiaj prawdziwe panienki więcej
      mają w sobie hartu, niż Jaś Maria z Donaldem razem wzięci).
      • maksimum Re: I bardzo dobrze! 05.11.05, 00:26
        PO zupelnie nie mialo planu "B" na wypadek przegranych wyborow i teraz w
        nerwach przytulaja sie do postkomunistow jak do najlepszych kumpli.
        Dlaczego przed wyborami nie brali mozliwosci wspolpracy z SLD pod uwage?
        Donald to zwykly pajac,ktory nawet do g..... sie przylepi aby byc popularnym.
    • swan_ganz fajnie, że się chłoptasie z PO nie nudzą. Tylko 05.11.05, 00:23
      kogo obchodzi, co te obszczymury porabiają????
      • mordzinas SZUBRAWCY Z PO. JAK WAM NIE WSTYD???? 05.11.05, 00:52
        Jak wam nie wstyd dranie z PO???

Zdradziliście Polskę i Polaków.
        Jak wam nie wstyd dranie?????

Jesteście terez w absurdalnej opozycji z kryminalistami z SLD....
        Czy może być coś bardzieej wymownego dla normalnego Polaka??????

PO i PZPR-SLD już niedługo przestaną istnieć. Świadomość rodaków rośnie -
        wplywy drani maleją hłe hłę hłe.
        • xxxenofob Re: SZUBRAWCY Z PO. JAK WAM NIE WSTYD???? 05.11.05, 01:07
          dobrze ze pokazali swoje oblicze po przegranej. A teraz pomysl co by bylo gdyby
          wygrali?
          Jaka Polske bysmy mieli? Rezim, zlodziejstwo i obluda jak za SLD.
          Dlatego zlodzieje beda zawsze wstrety PIS-owi bo nie beda mogli krasc i to ich boli.
      • fluor Re: PO zaprasza PiS do opozycji 05.11.05, 01:03
        "To jest też formuła na skuteczne bycie w opozycji, jeśli będzie taka
        potrzeba - nawet przez cztery lata. Ale to jest także formuła, która umożliwi
        stworzenie rządu, jeśli PiS jednak uzna, że to Platforma jest partnerem do
        budowy rządu, a nie Samoobrona " - powiedział w piątek Tusk.
        Brawo! Kolejny wielki wklad do mysli politycznej - caly parlament w opozycji.
        Tylko wobec kogo?
        • america Re: PO zaprasza PiS do opozycji 05.11.05, 04:34
          Tylko wobec kogo?

POLSKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka