Dodaj do ulubionych

Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja

06.11.05, 10:12
ZChN wygral wybory
Obserwuj wątek
    • piwi77 Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:13
      siedziba rzadu przeniesiona na zwirki i wigury w toruniu
      • ciumcia BUAHAHAHAHAHAHAHAHA 06.11.05, 11:16
        Dziś premier Marcinkiewicz udał się z pielgrzymką do swojego protektora.
        • gigilatrottola HAHAHA SKANDAL badźmy nietolerancyjni! 06.11.05, 11:21
          Tolerujmy homoseksualistow ale sluchaczy tego radia nie?
          • ciumcia Re: HAHAHA SKANDAL badźmy nietolerancyjni! 06.11.05, 11:26
            A kto Ci powiedział, że nie toleruję moherowych beretów? Mogę ich tolerować,
            nie muszę ich lubić.
            • kasiek123 ale czasow dożylismy...premier u Rydzyka...załamka 06.11.05, 11:49
              i co to wiecej dodawac?
              • rnrr Re: Zatopić LPR!!!!! Dyrektorze pomożecie????? 06.11.05, 11:52
                no możnaby wiele dodać, o ile się tylko zechce. Widać, że PIS mysli
                strategicznie juz o wyborach samorządowych itd. Wie co robi. Po zatopieniu
                platformy trzeba zatopić LPR, a bez Rydzyka to się nie da wiec Marcinkiewicz
                musi mu wchodzić w dupę by zyskać poklask tej ciemnoty ogarnietej nienawieścią,
                której miloscią życia stało się o zgrozo to własnie podobno "katolickie" radio.
                • tomekp1 Re: do rnrr 06.11.05, 12:31
                  rnrr I kto tu jest ogarnięty nienawiścią i do kogo , napisz jeszcze w jaki
                  sposób ta nienawiśc się wyraża.Jesteś taki przewidujący, ale brakuje ci kultury.
                  Czy wiesz że, to polska ciemnota jest po to żeby towoja " inteligencja i mądrość"
                  była zauważona i odpowiednio doceniona.

• lisle [...] 06.11.05, 12:35
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • mr_perfekt Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na PIS 06.11.05, 12:45
                      Bo pieniactwo Tuska i Rokity siegnelo dna.

A coz to za zarzut ze premier dal wywiad w Radio Maryja?
                      Jak ktos wypowiada sie w Gazecie Wyborczej to dobrze a jak w Radio Maryja to
                      zle?

Ja uwazam ze wiekszy obciach to np udzielanie wywiadu Janinie Paradowskiej -
                      skrajnie czerwonej tubie propagandowej SLD. Politycy PO sa u niej stalymi
                      goscmi.
                      • wiedmak Bo polity PO rozmwiaja z ludzmi inteligentnymi 06.11.05, 13:08
                        A nie z rosyjskimi agentami o czysto antypolskim i komuszym zabarwieniu jak
                        Gejo-Rydzyk dla przykladu. Jezeli glosowales na PO, w co watpie (statystki mowia
                        ze idioci raczej na PO nie glosowali) to zapewne przez przypadek.
                        • piwi77 Korzystajmy z tego forum poki sie da! 06.11.05, 13:51
                          Po Magdalenie Srodzie premier od mniejszosciowego spoglada juz na nas, a jego
                          karzaca reka juz w gorze.
                          • mysz_polna5 Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 06.11.05, 13:56
                            piwi77 napisał:

> Po Magdalenie Srodzie premier od mniejszosciowego spoglada juz na nas, a jego
                            > karzaca reka juz w gorze.

Przestraszyles mnnie i zaczynam sie trzasc :)))))))))))))))))))
                            Ale, ale ~ powiedz mnie przy okazji pani Srody, ot chocby dzisiaj w niedziele ~
                            jakie konkretne osiagniecie poczynila pani minister w czasie swojego
                            urzedowania. Po prostu nie wiem i tez z wielkim strachem przyznaje sie do tego!

• piwi77 Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 06.11.05, 14:09
                              Fakt, ze urzad nie znaczacy, ale chodzi o to, ze dymisja Srody byla zemsta za
                              niezyczliwe kosciolowi wypowiedzi. Na tych lamach tez nie wszystkie teksty sa
                              kosciolowi czolobitne (chocby moje), czego kosciol nigdy nie zapomni.
                              • mysz_polna5 Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 06.11.05, 14:26
                                piwi77 napisał:

> Fakt, ze urzad nie znaczacy, ale chodzi o to, ze dymisja Srody byla zemsta za
                                > niezyczliwe kosciolowi wypowiedzi. Na tych lamach tez nie wszystkie teksty sa
                                > kosciolowi czolobitne (chocby moje), czego kosciol nigdy nie zapomni.

Ja natomiast, jak do tej pory nie wypowiadalam sie na temat KK, a zwlaszcza
                                jego polityki. Nie mialam takiej potrzeby. Ojciec Rydzik, to czlonek Zakonu oo
                                Redemptorystow ~ nalezacy do Kosciola Katolickiego, jako niepodlegla
                                organizacja. Jest to zasadnicza roznica.

Nie sadze, zeby dymisja pani Srody byla zemsta za jej niezyczliwosc do
                                Kosciola. Ja bym raczej optowala, za niezyczliwosc na jej nierobstwo, albo
                                pozorowanie pracy / dzialanie / tego urzedu.
                                • almagus Re:Rząd Rodzin Radia Maryja! 06.11.05, 14:41
                                  Nie Polski, Maryjny, polskojęzyczny Nasz Dziennik na pierwszej stronie
                                  publikuje artykuł pt. ‘Niemiecka sprawa Tuska”.
                                  To jak Kaczyńskich opcja Białoruska!
                                  Jest Religa III liga, bez Religi spadek z ligi!
                                  A matoły na cokoły!
                                  Prokurator generalny (Ziobro)już nakazał śledztwo prokuraturze w Opolu w celu
                                  znalezienia fantów na Schetynę!
                                  Dzieje się zgodnie z wolą prestidigitatora Rydzyka zatopić platformę, nie
                                  ruszać solidarnościowych składek na stoczniowców!

Niech żyją scejbate dziewice!
                                  Polplawda zawse to plawda!
                                  Niech zyje optymizm, ze odlosną scejbatym mlecaki!

PO jesteście wielcy!!!!!!!
                                  Jesteście jak nadzieja w hospicjum agnostyków tworzonym przez króliczki
                                  Rydzyka, co jedzą buraki z Samoobroną.
                                  • purysta4 zal d... sciska 07.11.05, 00:57
                                    jak sie czyta wypowiedzi rodem z Nie
                                    • pozlotemu BRAWO POLSKA ! WRESZCIE POLSKI RZAD! 07.11.05, 01:27
                                      Czekalismy dlugo, ale wreszcie jest!
                                      • el_bigos jesli żartujesz to fajnie, ale jeśli nie to 07.11.05, 07:23
                                        szkoda mi po prostu słów, obecna sytuacja jest taka, że mamy rząd poniżający się
                                        publicznie przed całym społecznieństwem swoimi groteskowymi wystąpieniami w RM i
                                        TV trwam, niczym sie nie przejmują i dopiero treraz wszystko wychodzi na
                                        wierzch!!! Jeszcze wam pisowcy odbije czkawką ta milość do ojca Rydzyka, bo to
                                        jest zwykły pospolity złodziej!!!
                                        • stegnitz285 "Rydzyk to agent KGB" - cytuję za J. Kaczyńskim 07.11.05, 11:13
                                          który powiedział to nieomylnie kilka zaledwie lat temu. Jesli to prawda, jak twierdzi Marcinkiewicz, to rząd wbrew pozorom ma poparcie bardzo wpływowych czynników. Doszło do tego, że komuniści sa w Moskwie znienawidzeni a tymczasem...
                                          • atomm Cel uswieca metody... 07.11.05, 11:23
                                            No nie??
                                            • piwi77 J. Kaczynski - polityk genialny 07.11.05, 11:45
                                              "...w partii, w której mamy genialnego polityka i analityka politycznego..."

Lenin, Stalin, Causescu, Kim Ir Sen, Kaczynski...
                                              • lwaw Jeśli J. Kaczyńskiego umieszczasz w takim gronie.. 07.11.05, 13:03
                                                ... to znaczy, że jesteś w obłędzie. Czas się leczyć!
                                              • b.wlosek Re: J. Kaczynski - polityk genialny 07.11.05, 15:30
                                                piwi77 napisał:

> "...w partii, w której mamy genialnego polityka i analityka politycznego..."
                                                >
                                                > Lenin, Stalin, Causescu, Kim Ir Sen, Kaczynski...
                                                Zapomniałeś o Łukaszence, Cimoszence,Kim dzong Ilu i Fidelku.Tylu rewelacyjnych
                                                polityków i nie mogą sobie dać rady z Państwem, które ich rozwala. U nas nie
                                                będzie inaczej.
                                        • salwa_wiwat Re: jesli żartujesz to fajnie, ale jeśli nie to 07.11.05, 11:20
                                          Groteska - hm, to slabe słowo. Raczej kicz i doktrynerstwo.
                                          Pierwszy dzień triumfu jest zarazem pierwszym dniem do upadku. To tylko kwestia
                                          czasu.
                                        • lwaw PSEUDODEMOKRACI.PL CHCĄ ZAMKNĄĆ USTA PREMIEROWI.. 07.11.05, 13:45
                                          ...i dyktować mu, gdzie i jak ma się wypowiadać. Nie jestem zwolennikiem RM, ani
                                          nawet katolikiem, ale ta nagonka pachnie mi terrorem jakimś obłędnym. Nie
                                          zauważyłem jakichś sytuacji przymuszania pistoletem, czy siekierką do słuchania
                                          tego, czy innego radia.
                                          Życzę zdrowia (szczególnie psychicznego) rozwścieczonym pseudodemokratom.
                                          Proponuję nowe hasło, które opisuje obecną rzeczywistość: DEMOKRACJA KALEGO!
                                          • erg_samowzbudnik Re: PSEUDODEMOKRACI.PL CHCĄ ZAMKNĄĆ USTA PREMIER 07.11.05, 18:17
                                            lwaw napisał:

> ...i dyktować mu, gdzie i jak ma się wypowiadać. Nie jestem zwolennikiem RM, an
                                            > i
                                            > nawet katolikiem, ale ta nagonka pachnie mi terrorem jakimś obłędnym. Nie
                                            > zauważyłem jakichś sytuacji przymuszania pistoletem, czy siekierką do słuchania
                                            > tego, czy innego radia.
                                            > Życzę zdrowia (szczególnie psychicznego) rozwścieczonym pseudodemokratom.
                                            > Proponuję nowe hasło, które opisuje obecną rzeczywistość: DEMOKRACJA KALEGO!

No to skąd u ciebie ten amok w oku i mocherowy beret?
                                        • charnel Re: jesli żartujesz to fajnie, ale jeśli nie to 07.11.05, 14:05
                                          Występ u o.Rydzyka...taaakkk...
                                          Teraz powinien zrobić zadymę z Lepem, jakaś blokada, może coś rozsypać na
                                          torach... może kogoś pobiją

Taki rząd mamy, A CO!!
                                      • ascasc ke? "BRAWO POLSKA ! WRESZCIE POLSKI RZAD!" 07.11.05, 12:27
                                        o czym ty prawisz czlowieku?!?
                                      • andrzej.rowecki Re: BRAWO POLSKA ! WRESZCIE POLSKI RZAD! 07.11.05, 16:26
                                        w polskim radio !!!
                                    • pozlotemu BRAWO POLSKA ! BRAWO POLSKI RZAD ! 07.11.05, 01:30
                                      Dlugo czekalismy, ale wreszcie jest!
                                    • almagus Re: zal d... sciska 07.11.05, 10:48
                                      Wykorzystując nieograniczoną wolność słowa zwolenników Polski buraczanej na tym
                                      forum odpowiadam im składnie.

Do pedała rowerowego Prawego i Sprawnego!
                                      Och Tyyy…)))))
                                      Ja się po mszy kłaniam nisko,
                                      tak natchniony zrobię wszystko…))))
                                      A czy Taki się odkłoni,
                                      choć Nasz Dziennik trzyma w dłoni?
                                      Stanął jak buddyjska stupa,
                                      zapatrzony na biskupa.
                                      Bo gdy chłop za chłopem goni ,
                                      jako znak ma Dziennik w dłoni…))))
                                      Bo gdy chłop za chłopem goni ,
                                      to do buzi i do dłoni…)))
                                      ta Naszdzieja dobrodzieja…)))
                                      Taaaaaaaaaak…????
                                      To do buzi i do ręki
                                      gotów oddać swoje wdzięki????
                                    • rafvonthorn Rydzyk, rozlicz kasę za stocznię i po sprawie 07.11.05, 11:42
                                      To właśnie mi się w RM nie podoba, olewają prawo medialne, o bożym nie wspomnę.
                                      • verushka1 Re: Rydzyk, rozlicz kasę za stocznię i po sprawie 07.11.05, 12:57
                                        lepiej nie zajmowac zlego stanowiska tylko liczyc na to, ze po wyeliminowaniu
                                        urbana jego miejsce w polskim teatrze zajmie rydzyk (zreszta juz sa do siebie
                                        coraz bardziej podobni)

rafvonthorn napisał:

> To właśnie mi się w RM nie podoba, olewają prawo medialne, o bożym nie
                                        wspomnę.
                                        • erg_samowzbudnik Re: Rydzyk, rozlicz kasę za stocznię i po sprawie 07.11.05, 18:20
                                          verushka1 napisała:

> lepiej nie zajmowac zlego stanowiska tylko liczyc na to, ze po wyeliminowaniu
                                          > urbana jego miejsce w polskim teatrze zajmie rydzyk (zreszta juz sa do siebie
                                          > coraz bardziej podobni)
                                          >
                                          > rafvonthorn napisał:
                                          >
                                          > > To właśnie mi się w RM nie podoba, olewają prawo medialne, o bożym nie
                                          > wspomnę.

Jest jeddna mała różnica W NIE pisa mądrze a w Naszym Dzienniku głupoty.
                                • piwi77 Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 06.11.05, 14:48
                                  mysz_polna5 napisała:

>... nalezacy do Kosciola Katolickiego, jako niepodlegla
                                  > organizacja.

Niepodlegla, to znaczy niezalezna od biskupa i papieza?
                                  • zyks Przecież to kampania, wybory za pasem :) 06.11.05, 20:04

• bronimir Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 06.11.05, 21:38
                                  ale jaja, ostatni niepodległy zakon to Krzyżacy i to polscy komuniści
                                  zlikwidowali go w 1410 roku
                                • marl57 e nie... -no jasne ... 07.11.05, 01:24
                                  zakonnik, dlatego nie KK, -ciekawy wniosek-przenosisz struktury administarcujne nameritum programowe obecności -fakt -jak jasna cholera różnica, dlatego w każdej parafii -z powodu tej własnie "rozdzielności" programowej itp, jak szyld i logo, pierwsze co widać, -to na jakiej częstości R. Ma ryja nadaje -co potrafi.
                                  Dawno, dawno temu, gdy bąkiem 20kilku letnim będąc pzreczytałem Daenikena chyba książkę "Objawienia", wstrzaśnięty byłem do głębi obrazobórczą trescią i próbą tknięcia mej wiray niezmiernej. Cieszę sie teraz że ktoś blicki mi wyciegnął mnie z tego sposobu opisu swiata, ale nie kazdy sie do tego nadaje.
                                  Niektórzy pozwolili sie jak rybki brzuchem do góry, bezkrytycznie porwać do końca i zaufaniem to nawet nazywają a sprawdzać nie potrafią, nie smią nawet..
                                • sanv Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 07.11.05, 23:35
                                  kosciol nic nie powinien miec do panstwa. ja proponuje zalozyc stowarzyszenie,
                                  ktore przy odpowiednich wynalazkach technicznych bedzie to propagandowe radio
                                  zagluszac. koniec z nienawiscia, antysemityzmem w tym kraju. amen.
                            • verushka1 Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 07.11.05, 12:47
                              sroda srodą a likwidacja jej urzedu pozbawila nas mozliwosci przyciagania
                              pieniązkow z budzetu unijnego

piwi77 napisał:
                              >
                              > > Po Magdalenie Srodzie premier od mniejszosciowego spoglada juz na nas, a
                              > jego
                              > > karzaca reka juz w gorze.
                              >
                              >
                              > Przestraszyles mnnie i zaczynam sie trzasc :)))))))))))))))))))
                              > Ale, ale ~ powiedz mnie przy okazji pani Srody, ot chocby dzisiaj w niedziele
                              ~
                              >
                              > jakie konkretne osiagniecie poczynila pani minister w czasie swojego
                              > urzedowania. Po prostu nie wiem i tez z wielkim strachem przyznaje sie do
                              tego!
                              • mmos Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 07.11.05, 13:07
                                Jak rzeczywiście z tego są jakieś pieniądze (a nie fakt medialny, że to niby w
                                pełni wykorzystujemy środki - teraz się okazuje że 2 3%) to się zatrudni kogoś
                                za pensję minimalną i i tak będzie bardziej skuteczna.
                          • ewaina Re: Korzystajmy z tego forum poki sie da! 06.11.05, 18:34
                            Tak to chyba ostatnie dni demokracji w Polsce.strasznie smutno i straszno.Juz
                            nawet nie smieszno bo Leper tez jest w tym rzadzie!A zgrozo...
                          • grooken Cieszcie się ostatnimi chwilami z radadiem 06.11.05, 19:49
                            Już niedługo wejdzie ustawa o nielegalności wszystkich stacji radiowych oprócz
                            Radia Ma ryja. Zaś te będzie nadawało na wszystkich zakresach z maksymalną siłą.
                            Do głoszenia dzieła bożego zostaną użyte również komercyjne nadajniki GSM.
                        • mr_perfekt Statystyki i sondaze mowia jedno... 06.11.05, 20:43
                          ... a zycie co innego...

Kretyn z ciebie.
                          • wiedmak Bynajmniej, jestem wyksztalcona i inteligena 07.11.05, 06:45
                            czescia elektortu PO. A fakt ze obracam sie wsrod podobnych sobie, ludzi
                            inteligentnych i wyksztalconych, ktorzy w zyciu nie zaglosowaliby na komusza
                            partie pisu, lpru czy sld, utwierdza mnie w przekonaniu ze polactwu, takiemu jak
                            ty niepismienny kmiocie chociazby, nalezy zabronic glosowac i to jak najszybciej
                            bo Ojczyzna w niebezpieczenstwie!
                            • wojtacki Re: Bynajmniej, jestem wyksztalcona i inteligena 07.11.05, 12:45
                              Moze jestes wyksztalcona ale z cala pewnoscia nie inteligentna. ( pewnie takie brzydkie kaczatko ktore dostalo sie do kompa i smrodzi )bo gdybys byla inteligentna nie obrazala-bys tych 40 % wyksztalconych co byli za PIS.
                              ps. To ze obracasz sie wsrod ludzi podobnych sobie nikogo nie dziwi bo moi znajomi- tez wyksztalceni byli za PIS.
                              • milo_1 Re: Bynajmniej, jestem wyksztalcona i inteligena 07.11.05, 12:52
                                wojtacki napisał:

> Moze jestes wyksztalcona ale z cala pewnoscia nie inteligentna. ( pewnie takie
                                > brzydkie kaczatko ktore dostalo sie do kompa i smrodzi )bo gdybys byla intelige
                                > ntna nie obrazala-bys tych 40 % wyksztalconych co byli za PIS.
                                > ps. To ze obracasz sie wsrod ludzi podobnych sobie nikogo nie dziwi bo moi znaj
                                > omi- tez wyksztalceni byli za PIS.
                                -------------------------------------------------------------
                                a'propos: 40% wykształconych co byli za PiS z 50 % głosujących to i tak za mało
                                w stosunku do 46% wykształconych głosujących na PO z tej samej liczby
                                głosujących - w takim przypadku obrażasz pozostałych niewykształconych PiSuarów.
                              • erg_samowzbudnik Re: Bynajmniej, jestem wyksztalcona i inteligena 07.11.05, 18:24
                                wojtacki napisał:

> Moze jestes wyksztalcona ale z cala pewnoscia nie inteligentna. ( pewnie takie
                                > brzydkie kaczatko ktore dostalo sie do kompa i smrodzi )bo gdybys byla intelige
                                > ntna nie obrazala-bys tych 40 % wyksztalconych co byli za PIS.
                                > ps. To ze obracasz sie wsrod ludzi podobnych sobie nikogo nie dziwi bo moi znaj
                                > omi- tez wyksztalceni byli za PIS.

Kmiotów i nieuków jest zawsze wiecej , to taka uwaga.
                            • wdakra Re: Bynajmniej, jestem wyksztalcona i inteligena 07.11.05, 16:40
                              wiedmak napisał:

> czescia elektortu PO. A fakt ze obracam sie wsrod podobnych sobie, ludzi
                              > inteligentnych i wyksztalconych, ktorzy w zyciu nie zaglosowaliby na komusza
                              > partie pisu, lpru czy sld, utwierdza mnie w przekonaniu ze polactwu, takiemu ja
                              > k
                              > ty niepismienny kmiocie chociazby, nalezy zabronic glosowac i to jak najszybcie
                              > j
                              > bo Ojczyzna w niebezpieczenstwie!

Nie wiem, czy jesteś wykształcona i inteligentna, ale z całą pewnością jesteś
                              przeciwko demokracji i jesteś co najmniej równie nietolerancyjna, jak RM. A
                              wrogi stosunek do "polactwa", cokolwiek to znaczy, kłóci się z moim rozumieniem
                              patriotyzmu i w zestawieniu z nim stwierdzenie, że "Ojczyzna w
                              niebezpieczeństwie" zdaje się wskazywać, że ta "ojczyzna" lezy daleko od Wisły.
                      • zdruff Re: Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na 06.11.05, 13:41
                        > Jak ktos wypowiada sie w Gazecie Wyborczej to dobrze a jak w Radio Maryja to
                        > zle?

wlasnie tak. czyli jednak rozumiesz :)
                        • lub_czasopismo Mniej więcej tak to wygląda. 06.11.05, 17:38
                          Jedne media są BE, a inne CACY.
                      • l-a Re: Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na 06.11.05, 16:02
                        A coz to za zarzut ze premier dal wywiad w Radio Maryja?
                        > Jak ktos wypowiada sie w Gazecie Wyborczej to dobrze a jak w Radio Maryja to
                        > zle?
                        >

Oczywiście, że to kompletna paranoja, że premier poleciał do Radia MaryjaI i
                        telewizji Trwam. A porównywanie Gazety Wyborczej i tych oszołomów i prymitywów
                        z Radia Maryja to jakiś żart. Nie wierzę ,że głosowałeś na PO, bo większość
                        elektoratu Platformy to ludzie rozsądni, racjonalni i tolerancyjni, a nie pełni
                        nienawiści do wszystkich, którzy nie podzielają ich poglądów słuchacze mediów
                        ojca Rydzyka.
                        • mr_perfekt Mozesz wierzyc albo nie... 06.11.05, 20:38
                          Uczciwi wyborcy PO dawno przestali popierac chore ambicje liderow tej partii.
                          Donald Tusk i Jan Maria Rokita w walce o stolki zatracili zupelnie poczucie
                          zdrowego rozsadku. Co oni proponuja teraz swoim wyborcom? Sojusz z SLD? Juz
                          dzisiaj Rokita lizal sie z Napier'dalskim w radiu zet rano. Takiego drugiego
                          gowna jak UW nie zniose.
                          • ewazh Re: Mozesz wierzyc albo nie... 07.11.05, 09:03
                            mr_perfekt napisał:

> Uczciwi wyborcy PO dawno przestali popierac chore ambicje liderow tej partii.
                            > Donald Tusk i Jan Maria Rokita w walce o stolki zatracili zupelnie poczucie
                            > zdrowego rozsadku. Co oni proponuja teraz swoim wyborcom? Sojusz z SLD? Juz
                            > dzisiaj Rokita lizal sie z Napier'dalskim w radiu zet rano. Takiego drugiego
                            > gowna jak UW nie zniose.
                            ----
                            Popieramy, popieramy dalej PO. Nie szafuj słowem uczciwi wyborcy, bo co mają
                            powiedzieć uczciwi wyborcy PiS, które jak piszesz liże się z Lepperem i Giertychem
                          • lwaw Nie będziesz musiał znosić PO, bo to PADNIE... 07.11.05, 13:53
                            rychło!
                        • mr_perfekt Uczciwi wyborcy PO juz dawno przejrzeli na oczy... 06.11.05, 20:41
                          Dostrzegli ze chorobliwe ambicje Tuska i Rokity niosa tylko zgube klotnie i
                          kolejne przejecie wladzy przez czerwonych. Co oni mi chcieli zaproponowac?
                          Sojusz z SLD?
                          Juz dzisiaj Rokita lizal sie z Napie..alskim w radiu zet.
                          • bespowrotnie Taaa kolejny 07.11.05, 00:33
                            który dostaje boże błogosławieństwo za rzucanie Fałszywych kłamstw.

Mamy początek tworzenia sie z polski państwa Fundamentalnego, pełnego fanatyków
                            nie widzących innej niż słuszej prawdy swoich duchowych i moralnych przywódców.
                            • ewazh Re: Taaa kolejny 07.11.05, 09:29
                              bespowrotnie napisał:

> który dostaje boże błogosławieństwo za rzucanie Fałszywych kłamstw.
                              >
                              > Mamy początek tworzenia sie z polski państwa Fundamentalnego, pełnego fanatyków
                              >
                              > nie widzących innej niż słuszej prawdy swoich duchowych i moralnych przywódców.

---
                              Nowy ajatollah - Rydzyk
                              • nokata Re: Taaa kolejny 07.11.05, 09:35
                                Jakbym juz skas znala takie peany na czesc przywodcy.
                                Kult jednostki, kult wodzusia, "Slonce Narodu", "Chorazy Pokoju" itd.

Jest to wypowiedz Marcinkiewicza w programie TNR
                                czyli jedynie slusznej ideologicznie i nie tylko Telewizji Nowego Rzadu (TRWAM).

Czyz to nie znamienne, ze jeszcze nie posiadajacy votum zaufania premier
                                pierwsza konferencje prasowo-telewizyjna zrobil wlasnie
                                w gniezdzie obskurantyzmu?

I drugie pytanie: czy to juz poczatek kultu jednostki blizniaka jednojajowego?
                      • star55 > A coz to za zarzut ze premier dal wywiad w Radio 06.11.05, 22:22
                        W RADIO MARYJA CHCIAŁABYM USŁYSZEĆ O BOGU, A NIE O POLITYCE I KŁAMSTWACH NOWEGO
                        RZĄDU.
                        DO TEGO CELU MOŻE SŁUŻYĆ WŁAŚNIE GAZETA, A W RM NIECH ZOSTAWIĄ MIEJSCE DLA
                        GŁOSZENIA PRAWDY.
                        • lwaw Gdy RM wypowiada się o Bogu, to zaraz wyłączam... 07.11.05, 13:59
                          ...bo o jakichś ludzkich, kościelnych tradycjach mówią, ale raczej nie o Piśmie
                          Świętym. Lepiej niech się Marcinkiewicz, czy Ziobro wypowiada, bo w TVP to im
                          bez przerwy przerywają!
                      • pp87 Re: Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na 07.11.05, 00:12
                        Co to za zarzut?
                        -Bardzo prosty. Premier udzielił wywiadu, zyskał łaskawa aprobatę o. Rydzyka i
                        teraz będzie, jeszcze bardziej, kojażony z rozgłosnią, która manipuluje ludźmi
                        wykorzystując ich uczucia religijne (jakbyś jeszcze o tym nie wiedział) i tym
                        zasadniczo różni sie od Gazety Wyborczej.
                        • pralkosuszarka Re: Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na 07.11.05, 00:44
                          pp87 napisała:

> Co to za zarzut?
                          > -Bardzo prosty. Premier udzielił wywiadu, zyskał łaskawa aprobatę o. Rydzyka
                          i
                          > teraz będzie, jeszcze bardziej, kojażony z rozgłosnią, która manipuluje
                          ludźmi
                          > wykorzystując ich uczucia religijne (jakbyś jeszcze o tym nie wiedział) i tym
                          > zasadniczo różni sie od Gazety Wyborczej.

hi,hi nie jestem fanka Ojca Rydzyka And Company ale znam jedną fanatyczkę tego
                          radia i śmiem twierdzić iż nie jest manipulowana, ona poprostu ma takie poglądy
                          i czy się to komuś podoba czy nie, sporo w naszym narodzie podobnych do niej.
                          Przyda się ta lekcja pokory, ktora odbieramy od ludu pracującego. Ciekawa
                          jestem kto wypromował RM na niemalże podziemne i alternatywne?
                          • erg_samowzbudnik Re: Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na 07.11.05, 18:39
                            hi,hi nie jestem fanka Ojca Rydzyka And Company ale znam jedną fanatyczkę tego
                            radia i śmiem twierdzić iż nie jest manipulowana, ona poprostu ma takie poglądy
                            i czy się to komuś podoba czy nie, sporo w naszym narodzie podobnych do niej.
                            Przyda się ta lekcja pokory, ktora odbieramy od ludu pracującego. Ciekawa
                            jestem kto wypromował RM na niemalże podziemne i alternatywne?

Mylisz sie ,ona nie ma takich poglądów tylko własnie jest totalnie zmanipulowana
                            przez sekte RM i TV TRWAM
                      • bespowrotnie teraz ześ perfektnie palnoł 07.11.05, 00:23
                        Przecież od tego jest demokracja ze każdy ma prawo pytać i dostawać odpowiedź.
                        Ludzie jakimi wy standardami żyjecie? Ze za złe robicie tym którzy szanują
                        demokratycze prawa mediów.
                        A zaraz wybilicie rząd, który już teraz wybiórczo pozwala sobie tylko tym
                        którzy źle nie gadają dopuszczać do głosu. Przykład dzisiejszy o 14 w TV back
                        of Wildstain i kilka całkiem nie znanych mi osób, które tylko w błazeniaski dla
                        siebie sposób próbowały zbić Premiera ze słów. Ośmieszyli się, bo przecież chcą
                        pracować i wiedzą jak pamiętliwa potrawi być ta nowa władza.
                      • chiefchemist Re: Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na 07.11.05, 06:09
                        Nie glosowales na PO. nie klam
                      • jola_z_dywit MERYTORYCZNA JEST SAMOOBRONA 07.11.05, 11:41
                        Bo rzeczywiście postawa PO jest w najwyższym stopniu nieodpowiedzialna.
                        Zapowiadana programowa dywersja Rządu PIS razem w koalicji z SLD to zamach na
                        Polską demokrację.
                      • edward7 Re: Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na 07.11.05, 17:21
                        i o to chodzi... Bądźmy solidarni przeciw pieniactwu, zawiści i brakowi
                        pokory.... bądźmy razem - pomimo róznic, bądźmy razem...
                      • piotrek2 Re: Ja glosowalem na PO. Ale teraz glosowalbym na 07.11.05, 21:02
                        Bravo, w pełni Pana popieram. W I turze głosowałem na SdPL i Borowskiego, ale w II
                        zaryzykowałem i zagłosowałem na PiS. Nie żałuję. To jest właśnie "polityczna
                        poprawność" GW: dla niej i dla Parandowskiej wywiad - żaden "obciach", w Radiu
                        Maryja - NIE WOLNO! Pozdrawiam normalnie myślących w (ciągle) katolickim kraju.
                    • michniko-urban_1 PUBLICZNE MEDIA = TUBA SBCKIEJ MAFII ????????????? 06.11.05, 14:24
                      JAKIM PRAWEM MEDIA TZW. PUBLICZNE
                      ZA PIENIĄDZE PODATNIKÓW UPRAWIAJA
                      W POLSKIEJ DEMOKRACJI
                      BOLSZEWICKĄ CZERWONĄ PROPAGANDĘ
                      NA RZECZ SBCKIEJ MAFII ?????
                      • michniko-urban_1 Re: PUBLICZNE MEDIA = TUBA SBCKIEJ MAFII ???????? 06.11.05, 14:26
                        michniko-urban_1 napisała:

> JAKIM PRAWEM MEDIA TZW. PUBLICZNE
                        > ZA PIENIĄDZE PODATNIKÓW UPRAWIAJA
                        > W POLSKIEJ DEMOKRACJI
                        > BOLSZEWICKĄ CZERWONĄ PROPAGANDĘ
                        > NA RZECZ SBCKIEJ MAFII ?????

NADZIEJA W TYM,
                        ZE PO ROZBICIU TZW. SŁUŻB SPEC.
                        PRZYJDZIE TERAZ KOLEJ
                        NA MAFIJNY RADIOKOMITET !
                        Z BOLSZEWICKIMI WAŃKAMI ITP. :)
                        • andrzej.gadomski Re: PUBLICZNE MEDIA = TUBA SBCKIEJ MAFII ???????? 06.11.05, 15:56

> michniko-urban_1 napisała:
                          >
                          > > JAKIM PRAWEM MEDIA TZW. PUBLICZNE
                          > > ZA PIENIĄDZE PODATNIKÓW UPRAWIAJA
                          > > W POLSKIEJ DEMOKRACJI
                          > > BOLSZEWICKĄ CZERWONĄ PROPAGANDĘ
                          > > NA RZECZ SBCKIEJ MAFII ?????
                          >
                          > NADZIEJA W TYM,
                          > ZE PO ROZBICIU TZW. SŁUŻB SPEC.
                          > PRZYJDZIE TERAZ KOLEJ
                          > NA MAFIJNY RADIOKOMITET !
                          > Z BOLSZEWICKIMI WAŃKAMI ITP. :)

trzeba tez zweryfikowac niektore
                          polskojezyczne media ktore
                          nielegalnie podaja sie za Polskie !!!

po prostu sprawdzic i upublicznic
                          udzialy obcych koncernow i ich wplywy
                          na forme politycznych publikacji !!!
                          • jastrzab27 NIE STRASZCIE OJCA RYDZYKA BIDULKA NASZEGO 06.11.05, 16:45
                      • jola_z_dywit Re: PUBLICZNE MEDIA = TUBA SBCKIEJ MAFII ???????? 06.11.05, 15:37
                        Słusznie!
                        • atomm RADIO MARYJA = TUBA SBCKIEJ MAFII ???????? 07.11.05, 12:03
                          tez tak mi sie wydaje...
                      • almagus Re: Gadanie PiS co innego , a modlitwa co innego?? 06.11.05, 17:12
                        Gadanie PiS co innego , a modlitwa co innego.
                        Pod twą Samoobronę oddajemy się Panie!
                        Tańsze państwo, większe łapówki o dolę dla Samoobrony.
                        Do rządzenia dobierana jest Samoobrona za urzędy i spółki Skarbu państwa !
                        Dlatego zachodzą zmiany w agencjach obrotu ziemią i mieniem.

Aniele stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój, daj rozwój i przed państwem
                        oszołomów ratuj!
                        • kato28 Re: Gadanie PiS co innego , a modlitwa co innego? 06.11.05, 18:47
                          Numeru konta tak Rydzyk przy okazji nie podał??
                  • london13 Re: do rnrr 07.11.05, 00:01
                    tomekp1 napisał:

> rnrr I kto tu jest ogarnięty nienawiścią i do kogo , napisz jeszcze w jaki
                    > sposób ta nienawiśc się wyraża.Jesteś taki przewidujący, ale brakuje ci
                    kultury
                    > .
                    > Czy wiesz że, to polska ciemnota jest po to żeby towoja " inteligencja i
                    mądroś
                    > ć"
                    > była zauważona i odpowiednio doceniona.

kulture panie to se pan wsadz.. Dobrze gada - taka jest rzeczywistosc, taka
                    jest prawda i kazdy kto ma trzezwy umysl, czy kulturalny czy nie, widzi czym
                    jest radio maryja, co soba reprezentuje i jaki ma elektorat.
                • lukass78 Re: Zatopić LPR!!!!! Dyrektorze pomożecie????? 06.11.05, 19:25
                  jeżeli by ktoś nie wiedział co to "mowa nienawiści to powyżej jest przykład
                • zj55 [...] 14.11.05, 01:08
              • uchachany Przemier przecież dosc kumaty, 06.11.05, 11:56
                aby zadbać o swoją duszę,
                Ojciec Rydzyk zaś poza tym -
                wszak zwycięstwa był akuszer...
                • michniko-urban_1 WOLĘ RM NIŻ BRUKOWCA GW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.05, 14:50
                  gdzie tu porównywać jakość
                  polskiej,
                  niezaleznej od obcej finasjery
                  rozgłośni Radio Maryja
                  z brukową polskojęzyczna gadzinówką
                  o skradzionym tytule GW !!!!
                  • michniko-urban_1 Re: WOLĘ RM NIŻ BRUKOWCA GW !!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.05, 14:51

> gdzie tu porównywać jakość
                    > polskiej,
                    > niezaleznej od obcej finasjery
                    > rozgłośni Radio Maryja
                    > z brukową polskojęzyczna gadzinówką
                    > o skradzionym tytule GW !!!!

kiedy wreszcie GW obublikuje
                    swoich udziałowców z zagranicy ?
                    • andrzej.gadomski Re: WOLĘ RM NIŻ BRUKOWCA GW !!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.05, 15:58

>
                      > > gdzie tu porównywać jakość
                      > > polskiej,
                      > > niezaleznej od obcej finasjery
                      > > rozgłośni Radio Maryja
                      > > z brukową polskojęzyczna gadzinówką
                      > > o skradzionym tytule GW !!!!
                      >
                      > kiedy wreszcie GW obublikuje
                      > swoich udziałowców z zagranicy ?

to jest konieczne i nieodzowne
                      w demokratycznym panstwie musi byc
                      transparencja !!
                      czyli jawnosc tego kto
                      wspiera finasowo i politycznie dane medium !!!!!
                      • jastrzab27 NIE STRASZCIE OJCA RYDZYKA BIDULKA NASZEGO 06.11.05, 16:50
                        andrzej.gadomski napisał:

> >
                        > > > gdzie tu porównywać jakość
                        > > > polskiej,
                        > > > niezaleznej od obcej finasjery
                        > > > rozgłośni Radio Maryja
                        > > > z brukową polskojęzyczna gadzinówką
                        > > > o skradzionym tytule GW !!!!
                        > >
                        > > kiedy wreszcie GW obublikuje
                        > > swoich udziałowców z zagranicy ?
                        >
                        > to jest konieczne i nieodzowne
                        > w demokratycznym panstwie musi byc
                        > transparencja !!
                        > czyli jawnosc tego kto
                        > wspiera finasowo i politycznie dane medium !!!!!
                        CO WYŚCIE SIĘ TAK UPARLI ROZLICZAĆ TEGO RYDZYKA? NIE ROZUMIECIE, ŻE ON NIE MOŻE
                        UJAWNIĆ SWOICH MOCODAWCÓW? ZOSTAWCIE GO WRESZCIE W SPOKOJU
                        • stanbal1 Re: NIE STRASZCIE OJCA RYDZYKA BIDULKA NASZEGO 07.11.05, 21:49
                          o. Rydzyk jeżeli jest katolikiem winien wszystkie wątpliwości odnośnie swojej
                          działalności wyjaśnić przed obiektywnym sądem. Oczywiście obecnie nie zrobi
                          tego bo jedne z najważniejszych osób w kraju P. Ziobro , p. Jurek na
                          pytania dzienikarzy w tej sprawie nie chcieli udzielić żadnej odpowiedzi będąc
                          posłami, tym bardziej nie będa udzielali odpowiedzi po obecnych awansach, przy
                          dodatkowym poparciu poremiera i przyszłego prezydenta. Obym się mylił.
                      • marl57 chrzanisz brednie.. 07.11.05, 00:58
                        zamiast po omacku i na slepaka insynuować, po prostu sam podaj co i jak. Tak jak robisz, jest zwykle bez odpowiedzialnosci napuszczanie cienkich bolkow na innych podobnych.
                      • ewazh Re: WOLĘ RM NIŻ BRUKOWCA GW !!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 09:36
                        andrzej.gadomski napisał:

>
                        > > michniko-urban_1 napisała:
                        > >
                        > > > gdzie tu porównywać jakość
                        > > > polskiej, niezaleznej od obcej finasjery rozgłośni Radio Maryja
                        > > > z brukową polskojęzyczna gadzinówką o skradzionym tytule GW !!!!
                        > > kiedy wreszcie GW obublikuje swoich udziałowców z zagranicy ?
                        >
                        > to jest konieczne i nieodzowne w demokratycznym panstwie musi byc
                        > transparencja !! czyli jawnosc tego kto wspiera finasowo i politycznie dane
                        medium !!!!!
                        ------
                        Nieodzowne i konieczne jest też aby Dyrektor Rydzyk opublikował ile i kto opłaca
                        jego firmy.
                  • london13 Re: WOLĘ RM NIŻ BRUKOWCA GW !!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 00:35
                    buehehehe. no pewnie! bo RM to awangarda. Taki performance z udzialem sluchaczy.
                    Ojciec prowadzacy robi sika na mikrofon i potem "wchodzi" sluchacz ktory
                    obsmarowuje musztarda Zydow oraz "wiadome sily". Jezeli nie chce smarowac
                    ojciec prow. robi kupe na prztyczek i daje nastepnego sluchacza. Potem wszyscy
                    tarzaja sie w salatce ze sledzi. piiiiiiiiiiiiiis:P
                  • ascasc Re: WOLĘ RM NIŻ BRUKOWCA GW !!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 12:28

> polskiej,
                    > rozgłośni Radio Maryja

On mowi serio czy jaja sobie robi? bo juz nie kumam :)
                    • andrzej.rowecki Re: WOLĘ RM NIŻ BRUKOWCA GW !!!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 16:39

> polskiej,
                      > rozgłośni Radio Maryja

konieczna jest nowa ustawa
                      zoobowiązujaca włascicieli
                      polskojęzycznych mediów
                      do ujawniania ich udziałów
                      i rocznych zysków !!!!
              • jola_z_dywit POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:30
                A gospodarka może zacząć się rozwijać,bez politycznego dyktatu pzper-owskiego
                Balcerowicza na usługach światowej i antypolskiej finnansjery.Koalicja Narodowa
                musi pozbawić wpływów i środków do manipulacji, takie koncerny jak między innymi
                GW.Walka o świadomą dyskredytację każdej propolskiej inicjatywy rzuca właściwe
                światło na rzeczywiste intencje niektórych mediów,
                • torquay Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:35
                  Jak to jest,że jesteś tu za każdym razem plując na GW i używając języka rodem z
                  zebrań ZMSu pomieszanego z nienawiścią ligorepublikańską??!! A przy tym kto Ci
                  pisze te bzdurne bezsensowne teksty? Gdzie ty żyjesz?? Zejdź na ziemię....i się
                  rozejrzyj
                  • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:40
                    Jak to jest że GW pluje zawsze na Polski Naród używając języka psełdo
                    inteligenckiego by uwiarygodnić infantylne tezy.
                    • anty.rydzyk Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:18
                      jola_z_dywit napisała:

> ... używając języka psełdo

Droga i wielce edukowana kolezanko, "psełdo" raczej po polsku wyglada bardziej
                      jak "pseudo".
                      • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:35
                        Popełniam błędy i dziękuję za popraę.
                        • uchachany Kiedy w swym koszmarze nocnym 06.11.05, 18:11
                          ujrzysz twarz Balcerowicza -
                          wraz się pogrąż w żarze modlitw
                          i wpłać datek na Rydzyka...
                        • am98 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 23:50
                          jola_z_dywit napisała:

> Popełniam błędy i dziękuję za popraę.

Riposta pierwszej próby! :-)
                      • jastrzab27 LUDZIE NIE KOMENTUJCIE GŁUPIUTKIEJ JOLI 06.11.05, 15:46
                        TO ZATWARDZIAŁA, ZIEJĄCA NIENAWIŚCIĄ DO MICHNIKA I PO, FANKA LEPPERA I RYDZYKA.
                        DYSKUSJA Z NIĄ TO STRATA CZASU. NAJLEPIEJ IGNOROWAĆ
                        • jola_z_dywit Nie jastrząb a mucha z kloaki PO i Sldowskiej. 07.11.05, 11:52
                          I nikt tu się z tobą nie liczy prócz paru zaprzańców i renegatów.
                    • rachela79 Re: glupia jola 06.11.05, 18:02
                      jolu masz glowe wypelniona kaczymi odchodami i gnojowica zarazona tradem
                      tudziez waglikiem...koncz wasc wstydu oszczedz
                  • gandalf70 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 21:54
                    He, he znalazł się lizus GW. To jest, synku POLSKI RZĄD, POLSKI PREZYDENT, A
                    NIE (P)REZYDENT I mam nadzieję, że zrobią porządek z esbecją i agentami, z
                    którymi wódę chleje Adaś Michnik. I tak tego nie puścicie.
                • torquay Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:36
                  jola_z_dywit napisała:

> A gospodarka może zacząć się rozwijać,bez politycznego dyktatu pzper-owskiego
                  > Balcerowicza na usługach światowej i antypolskiej finnansjery.Koalicja
                  Narodowa
                  > musi pozbawić wpływów i środków do manipulacji, takie koncerny jak między
                  innym
                  > i
                  > GW.Walka o świadomą dyskredytację każdej propolskiej inicjatywy rzuca właściwe
                  > światło na rzeczywiste intencje niektórych mediów,

Mówiąc prosto: co ty pieprzysz??!!
                  • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:49
                    Tumanie bez szkoły.
                    1.Czemu w Polsce jest najdroższy kredyt?
                    2.Czemu nie może go dostać z gwaracjami i ponad 8 mil /osób
                    3.Czemu obcokrajowiec jest na lepszej pozycji niż krajowiec.
                    4Czemu media wmawieją nam że to jest nirmalność?5 mil.bezrobotnych z rol, 0,5
                    bezdomnych ,100 tyś samobójców przez 16 lat,2,2 mil głodnych permamentnie
                    głodnych dzieci.
                    5.Zastanów się po czyjej stronie jesteś?I kto za to odpowiada.
                    • pryvaciarz Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:27
                      Za wszystko to odpowiada PZPR, ZSL, SD, komunistyczne trepy, milicjanty, SB, UB,
                      komunistyczne prokuratory i sędzie. No i PZPR-owiec Lepper.
                    • anty.rydzyk Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:28
                      jola_z_dywit napisała:

> Tumanie bez szkoły.

Zobaczmy kto jest bez szkoly.

> 2. ... 8 mil /osób

Skrot od "milion" jest "mln"

> 3.Czemu obcokrajowiec jest na lepszej pozycji niż krajowiec.

Zwykle, pytania konczy sie "?".

> 4... wmawieją nam że to jest nirmalność?

Czy "wmawieją" to to samo co "wmawiają", a co z "nirmalność"?

> ... głodnych permamentnie

"permamentnie" to chyba "prmanentnie"?

Nalezy zadac sobie pytanie, czy ktos kto kaleczy jezyk ojczysty jest tumanem bez
                      szkoly, czy jakims innym dziwolagiem... no i w konsekwencji, czy ma prawo
                      wypowiadac sie na forum GW, skoro jest tumanem?
                      • lavojtek Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:32
                        czyzby pod pseudonimem anty.rydzyk ukrywal sie prof. Miodek? Wstyd panie
                        profesorze!
                        • anty.rydzyk Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:54
                          A co to? Miodek to juz nie moze nie kochac Rydzyka?
                          • uchachany Kto nie kochać śmie Ojdyra, 06.11.05, 18:18
                            więc czniać polską stanu rację -
                            po tym wdowa będzie w kirach
                            spraszać wnet na konsolację...
                            • anty.rydzyk Re: Kto nie kochać śmie Ojdyra, 06.11.05, 21:04
                              Skad ty bierzesz te rymowanki? Tak z siebie?
                            • anty.rydzyk Re: Kto nie kochać śmie Ojdyra, 06.11.05, 21:18
                              Aaaaa, no i uwazam (niestety nie jestem ekspertem), ze tracisz czas na forach,
                              bo te wytworki czesto przweyzszaja poziom tutejszych dyskusji... no i momentami
                              sa prawdziwie gorzko-dowcipne, co pewnie tez jest rzadko zauwazane i doceniane.
                      • lavojtek Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:35
                        fatalna interpunkcja panie anty.rydzyk. Po "zwykle nie stawia sie przecinka. I
                        przed spojnikami tez. 3=
                        • anty.rydzyk Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:53
                          No coz, roznica miedzy mna a jolka jest taka, ze ja nie epatuje nikogo swoja
                          nadzwyczajna "edukacja". Ten post mial uswiadomic jolce, ze blizej jej do
                          "tumana bez szkoly" niz kogos kim chcialaby byc.

I jeszcze jedno, reguly interpunkcji sa bardziej swobodne i dyskusyjne, niz
                          reguly ortograficzne.

Popelniam bledy, bede popelnial bledy i nie bede nikomu ich wytykal dopoki ten
                          ktos nie uwaza siebie za kogos wyjatkowego i nieomylnego... tak mi dopomoz
                          Rydzyk. Amen.
                          • mmos Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 13:21
                            "jeszcze bardziej swobodne i dyskusyjne niż reguły ortograficzne". Ciekawe w
                            jakiej szkole tego uczą. Chyba, że to wycowanie bezstresowe.

Widzisz, dawno temu uważało się, że "wysoka" kultura to rezultat zdolności
                            człowieka do samodoskonalenia, wyrwałości w dążeniu do celu. Przyjęło się, że
                            się nie pierdzi przy stole i używa sztućców. Innym przyjętym standardem były
                            reguły ortograficzne (interpunkcja jest raczej WYMOGIEM, koniecznym do
                            poprawnego zachowania treści przekazu). Oczywiście zdarza się ludziom robić
                            błędy, ale kwestionowanie ortografii to już niestety upadek kultury.

I nie chodzi tu o nieomylność, czy wyjątkowść, chodzi po prostu o jakieś
                            elementarne wykształcenie i kulturę.

• anty.rydzyk Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 19:57
                              Pan ma klopot z odbiorem tresci pisanej?
                        • erg_samowzbudnik Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 21:30
                          lavojtek napisał:

> fatalna interpunkcja panie anty.rydzyk. Po "zwykle nie stawia sie przecinka. I
                          > przed spojnikami tez. 3=

A kogo to obchodzi jak i tak wiadomo o co chodzi.
                      • torquay Dziękuję 06.11.05, 16:44
                        Dzięki Anty.rydzyk. Słusznie wypunktowałeś naszą Jolę. Nie wiem skąd czerpie
                        informacje, że nie skończyłem szkoły, nawiasem mówiąc błędne, ale to chyba
                        jakiś kompleks musi być.Ale uczy się dziewczyna od innych - właśnie wrzuciła
                        nam tu kilka niewiadomo skąd danych niczym sam Lepper pierwszy :)
                        • anty.rydzyk Re: Dziękuję 06.11.05, 17:12
                          No tak trzeba bylo. Jola strasznie ma zadarty nosek i to bez powodu ;)
                      • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 11:46
                        Gałganie i huncwocie,literówki i interpunkcję mi tu wypominasz ,a odniesienie do
                        meritum ?
                    • aronii Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 16:45
                      Bo przez 50 lat takie tumany jak ty wierzyły, że tylko ich racja sie liczy i sami wiedza najlepiej jak uszczęsliwić naród (słuchali takich nawiedzeńców jak O Rydzyk, A. Lepper i inni).
                      Jak chcesz lepiej to weź się do roboty a nie tylko narzekać i czekać, że ktoś da .
                    • tempus Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 23:13
                      jola_z_dywit napisała:

> Tumanie bez szkoły.
                      > 1.Czemu w Polsce jest najdroższy kredyt?

Nie słyszałem o tym.

> 2.Czemu nie może go dostać z gwaracjami i ponad 8 mil /osób

Bo zapewne nie mają zabezpieczenia :).

> 3.Czemu obcokrajowiec jest na lepszej pozycji niż krajowiec.

A skąd taka złota myśl?

> 4Czemu media wmawieją nam że to jest nirmalność?5 mil.bezrobotnych z rol, 0,5
                      > bezdomnych ,100 tyś samobójców przez 16 lat,2,2 mil głodnych permamentnie
                      > głodnych dzieci.

Co jest tą niemoralnoscią? Zupełnie nie rozumiem.

> 5.Zastanów się po czyjej stronie jesteś?I kto za to odpowiada.

Niw wiem o czym piszesz. Jak chcesz coś udowodnić, to wyrażaj się jaśniej.
                • maria43 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:42
                  jola_z_dywit napisała:

Narodowa
                  innym
                  > i
                  > GW.Walka o świadomą dyskredytację każdej propolskiej inicjatywy rzuca właściwe

PRZECIEZ TO BELKOT, NOWOMOWA PARTYJNA, TO, CO PISZESZ, A KONCERN RYDZYKA ZOSTAL
                  WLASNIE WSPOMOZONY PRZEZ WAZELINIARZA PREMIERA.
                  • lavojtek Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:46
                    Droga mario43 to ty belkoczesz w mrocznym widzie! Gdzie sa twoje argumenty moja
                    droga?
                  • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:55
                    Rozumiem twoje kłopoty z percepcją,niestety musisz wiele nadrobić edukacyjnie.
                    • uchachany Gdyś z per-cep-cją jest w kłopocie - 06.11.05, 18:30
                      wstępuj do Samoobrony!
                      Cep na cepie, młot na młocie -
                      każdy urydzykowiony...
                    • ewaina Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 18:39
                      Joluś droga, zlota ,kochana powinnas sie leczyc tylko nie wiem czym ,bo na
                      nienawisc nie ma lekarstwa.Kto miecze wojuje....Uwazaj zeby Ciebie nie zrobili
                      SB-ekiem, bo bedziesz wygladac jak przez okno!
                • katolik_polski1 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:47
                  No i narobilas sobie wrogow
                  obrzezancow !
                  Joleczko !
                  • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 12:58
                    Nonkonformizm to droga nielicznych.Czy właściwa?Lecz światopogląd mamy wspólny i
                    w tym opoka.
                    Pozdrowienia Panie Katolik.
                    • katolik_polski1 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:04
                      Roger Joleczka !
                      Cos tu nie tak skoro 1 % spoleczenstwa
                      trzyma w lapach 90 % srodkow masowego przekazu !
                      • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:07
                        I dlatego trzeba to maluczkim uświadamiać.Spokojnie bez nerwów dzień po dniu.
                        I ta praca nawet na tym portalu przynosi wymierne efekty.
                        • katolik_polski1 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:15
                          jola_z_dywit napisała:

> I dlatego trzeba to maluczkim uświadamiać.Spokojnie bez nerwów dzień po dniu.
                          > I ta praca nawet na tym portalu przynosi wymierne efekty.
                          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                          Coraz wiecej naszych ludzi potrafi powiedziec NIE !
                          I wyrazic swoje zdanie !
                          Musimy ich tylko do tego zaangazowac .
                          Mamy za soba cala Polske !
                          • pryvaciarz Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:29
                            katolik_polski1 napisał:

> jola_z_dywit napisała:
                            >
                            > > I dlatego trzeba to maluczkim uświadamiać.Spokojnie bez nerwów dzień po d
                            > niu.
                            > > I ta praca nawet na tym portalu przynosi wymierne efekty.
                            > ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                            > Coraz wiecej naszych ludzi potrafi powiedziec NIE !

Ja mówię nie socjalizmowi. Polska kapitalistyczna, a nie socjalistyczna.
                          • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:32
                            Do Pana Katolika.
                            Mądrego warto przeczytać!
                            • katolik_polski1 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:51
                              Joleczko ,to wszystko tylko dla Ojczyzny !
                              Predzej czy pozniej przepedzimy tych chamow !
                              • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 15:39
                                Nawrócimy łotrów.
                                • anty.rydzyk Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 16:09
                                  Donosze, ze wole zakonczyc swoj zywot duzo wczesneij niz srednia przewiduje byle
                                  tylko nie kochac sie z Rydzykiem ;)
                                • uchachany Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 18:46
                                  jola_z_dywit napisała:

> Nawrócimy łotrów.

Aby w nawracaniu łotrów
                                  mieć sukcesy i wyniki -
                                  dusze poleciwszy Bogu
                                  trza ich nawlec na paliki.
                                • ewazh Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 09:51
                                  Ależ się "liżecie". Cytat Waszego kolegi. Szukaj wyżej.
                              • siuna Re: sztabowcy PiS-u gadacie do siebie 06.11.05, 16:03
                                Czy nie ma forum na radiumaryja? Idzcie do siebie mówić dyrdymały.
                                • rafvonthorn To Joli drugiego kompa wstawili, co Wy? 07.11.05, 12:11
                                  Jola i katolik to ta sama osoba przecież.
                              • rafvonthorn I co będzicie robić sami? 07.11.05, 12:10
                                Bo z takim podejściem to nie tylko kamień na kamieniu, ale w ogóle nic nie
                                zostanie.
                            • gasior1st do katolika, joli, fritza i innych 06.11.05, 13:55
                              Bylem dwukrotnie swiadkiem poczynan politykow PiS na falach RM.
                              Stwierdzilem osobiscie, nie bedac manipulowanym przez kogokolwiek :
                              1)swiadomosc socjalna-polityczna-ekonomiczna w dolnej strefie stanow niskich
                              2)stare demony spia lekkim snem. O jakze latwo je obudzic....
                              3)zaproszeni i gospodarze zlamali 2,7,8,10 przykazanie dekalogu
                              4) dopuscili sie 1,2,6,7 z grzechow glownych
                              5)nie wykazali sie zadna z cnot kardynalnych

Pan Kaminski na falach ( bylem rowniez swiadkiem)BBC Europe Today, tlumaczyl
                              zdumionej prowadzacej, ze program PiS to taka polska wersja New Labour.

PO nie przegrala tych wyborow
                              • anty.rydzyk Re: do katolika, joli, fritza i innych 06.11.05, 16:07
                                Ktory Kaminski? Michal czy Mariusz? W PiSie mamy ich 2 (znanych):)

Jak to? Nie czujesz, ze zostales zmanipulowny przez PO i Michnika? Jakis dziwiny
                                jestes :(
                        • am98 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 23:56
                          jola_z_dywit napisała:

> I dlatego trzeba to maluczkim uświadamiać.Spokojnie bez nerwów dzień po dniu.
                          > I ta praca nawet na tym portalu przynosi wymierne efekty.
                          Brawo! :-)
                          Jola Silaczka - pozytywistyczna praca u podstaw.
                    • michr Okażmy ojcu Rydzykowi czołobitność... 06.11.05, 23:32
                      Ponieważ to on będzie rządził Polską przez najbliższe lata. Może tak być że
                      miłość do rydzyka będzie obowiązkowa a aparat bezpieczeństwa Wassermana to
                      wyegzekwuje. Może i przesadzam. Ot takie mam czarne myśli.
                      • uchachany Przed Rydzykiem bicie czołem 07.11.05, 09:27
                        dziś jest polską racją stanu!
                        Wszak jest stabilizatorem
                        władzy, którą wybrał Naród...
                • anty.rydzyk Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:11
                  Czym jest zatem PiS, skoro od 2 lat uklada sie z agenturalnym PO?
                  • jola_z_dywit Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:14
                    Kompromis w pewnych sprawach jest ,nie do uniknięcia.Zadajesz retoryczne i
                    infantylne pytania.
                    • lavojtek Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:16
                      Popieram. PO nie stac na kompromis. Ciekawe dlaczego?
                    • anty.rydzyk Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 13:38
                      Gdy brak argumentow, wtedy przeciwnik zadaje niby infantylne pytania.
                    • ewazh Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 09:59
                      jola_z_dywit napisała:

> Kompromis w pewnych sprawach jest ,nie do uniknięcia.Zadajesz retoryczne i
                      > infantylne pytania.

----
                      Jaki kompromis, toż to były czyste kłamstwa, które już w tej chwili wychodzą na
                      wierzch. Te kłamstwa zostają namaszczone przez Rydzyka. A kiedy PO nie daje
                      przyzwolenia na kłamstwa i oszustwa, to przypisuje się jej walkę o stołki. Gdzie
                      prawo i sprawiedliwość.
                • pryvaciarz KONIEC 06.11.05, 13:26
                  Oddawać majątki rozgrabione przez tzw. władzę ludową. Oddawać rozgrabioną i
                  rozdaną przez komunistów chamom ziemię. Kara śmierci dla PZPR-owca Leppera.
                • o2o2o6 Jolka, 06.11.05, 14:07
                  Ty jesteś chyba z Klewek
                • manonfire Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 22:24
                  jola_z_dywit napisała:

> Balcerowicza na usługach światowej i antypolskiej finnansjery.Koalicja Narodowa
                  > musi pozbawić wpływów i środków do manipulacji, takie koncerny jak między innym
                  > i

Obawiam się, że gdyby nie "pzpr-owski Balcerowicz", to dostęp do Sieci miałabyś
                  tylko w snach, po obejżeniu jakiegoś imperialistycznego, amerykańskiego filmu na
                  telewizorze Rubin.
                • borsuk14 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 23:47
                  Przede wszystkim koncern GW nie istnieje. Istnieje koncern Agora w sklad ktorej
                  wchodzi GW.
                  A jesli nchodzi o Balcerowicza ,to gdyby nie on mielibysmy druga Rosje , albo
                  Uzbekistan.Glupota ludzka nie zna granic.Roznica w ramach glupoty jest taka ,ze
                  jedna jest zdolna do nauki , druga niestety nie.Ty znajdujesz sie w ramach tej
                  drugiej.
                  • rafvonthorn Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 12:14
                    Z tym, że Rosja ma pod dostatkiem surowców naturalnych, a My byśmy musieli
                    wszystko sprowadzać. Taka raczej korea północna by wyszła.
                • am98 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 06.11.05, 23:49
                  A gospodarka może zacząć się rozwijać,bez politycznego dyktatu pzper-owskiego
                  Narodowa
                  innym
                  > i
                  Brawo Pani Jolu!! :-))) Brawo po raz kolejny!!! Takich, jak Pani głosów więcej
                  Nam potrzeba. Jak zwykle nienaganna elokwencja i klasa prawdziwego oratora! :-)
                • london13 Re: POLSKA ZDEJMUJE JARZMO AGENTURY PO I SLD 07.11.05, 00:43
                  jola_z_dywit napisała:

Narodowa
                  innymi

Ja wohl! I to jest jedyny i sluszny poglad! A kto mowi inaczej jest Zyd, mason,
                  esbek, ubek, zomowiec, komunista, socjalista, zdrajca, dezerter, pedal i nalezy
                  do sld albo po i bedzie rozstrzelany! Ferstehen?
              • erg_samowzbudnik Re: ale czasow dożylismy...premier u Rydzyka...za 06.11.05, 19:41
                Trzeba wprowadzić cos na zasadzie obiadów czwartkowych.Cotygodniowe
                sprawozdanie u ojca dyrektora.
                Jak cos nie tak to po pazurkach.
          • mbishop Początek edukacji ekonomicznej słuchaczy RM? 06.11.05, 11:34
            Ja myślę, że to nie jest głupi pomysł, żeby tam pochodzić i trochę powyjaśniać
            słuchaczom o co chodzi. Odrobina wiedzy to pierwszy krok do odebrania ich Rydzykowi.
            • uchachany Kto chce Ojdyrowi zabrać 06.11.05, 11:46
              kwiat słuchaczy jego wiernych -
              tego opanował Szatan,
              w mocy mocy jest piekielnych!

• gordon26 Re:wizyta marcinkiewicza U Premira Polski Ojca dyr 06.11.05, 12:13
              i kto ma jeszcze watpiliwosci??? jak mozna spotkac sie z rydzem. po co robic to
              potajemnie jak mozna oficjalnie,
              czas na spłate długu

nadchodzi 4 RP TKM
          • gordon26 Re: HAHAHA SKANDAL badźmy nietolerancyjni! 06.11.05, 12:10
            tolerowac ciemnote mozna czemu nie. ale do czasu gdy nie wpierniczają siedo
            poliytyki. ale jak ktos zaczyna nimi sterować, osiagac swoje cele po przez
            socjotechnikę, to stanowczo trzeba powiedziec NIE.
          • tomekp1 Re: HAHAHA SKANDAL badźmy nietolerancyjni! 06.11.05, 12:16
            Nie chcesz nie słuchaj ,co znacza słowa nie tolerujemy sluchaczy tego radia!!!!
            Nie wypowiadaj się w imieniu innych ja tego radia
            nie słucham ,ale jeżeli ktoś chce nie będę mu w tym przeszkadać
            GIGILATROTTOLA CÓŻ MASZ ZAMIAR ZROBIĆ SŁUCHACZĄ RADIA MARYJA - ZASTANOW SIĘ
            CO PISZESZ .MOŻE BRAKUJE CI TROCHĘ WYROZUMIALOŚCI,TOLERACJI I INTELIGENCJI
            • politologist Re: HAHAHA SKANDAL badźmy nietolerancyjni! 06.11.05, 12:55
              tomekp1 napisał:

> Nie chcesz nie słuchaj ,co znacza słowa nie tolerujemy sluchaczy tego radia!!!
              > !
              > Nie wypowiadaj się w imieniu innych ja tego radia
              > nie słucham ,ale jeżeli ktoś chce nie będę mu w tym przeszkadać
              > GIGILATROTTOLA CÓŻ MASZ ZAMIAR ZROBIĆ SŁUCHACZĄ RADIA MARYJA - ZASTANOW SIĘ
              > CO PISZESZ .MOŻE BRAKUJE CI TROCHĘ WYROZUMIALOŚCI,TOLERACJI I INTELIGENCJI

tobie przede wszystkim brakuje znajmomości podstawowych zasad ortografii...
          • o2o2o6 Radyjo - 06.11.05, 14:04
            - to dopiero jest dewiacja!
          • robert4321 a czym to radio gorsze od GW ? ono jest polskie.. 06.11.05, 22:35
            • ewazh Re: a czym to radio gorsze od GW ? ono jest pols 07.11.05, 10:04
              A skąd wiesz, że polskie?
              • milo_1 "KADZENIE" Marcinkiewicza................... . 07.11.05, 10:16
                nieźle "kadzi" -pozostało mu to z czasów jak był ministrantem - Oleksy też był
                ministrantem a więc wiele wspólnego ich łączy ,zwłaszcza podległość partyjna
                .Jak nie "czerwoni" to teraz "czarni" .
          • galt Dobry argument. Bravo. 07.11.05, 06:09
            To jest wlasnie cos czego nie rozumiem - hipokryzja jest krolowa dyskusji na tym
            forum i politycznym. Dla niektorych zrobienie znaku krzyza kojarzy sie juz
            negatywnie. Komunisci rzeczywiscie dokonali cudu oczerniajac tych, ktorzy zawsze
            stali w Polsce po stronie slabych. Teraz gdy zyskali nieco mocy przerazona dzicz
            ateistyczna wola o pomste ...nie do nieba a wiec pewno do Stalina?

To wlasnie charakteryzuje klasycznych liberalow - specjalne przywileje dla
            homoseksualistow a paly na Chrzescijan. Czy komus sie podoba czy nie ten kraj
            wyrosl na tradycjach chrzescijanskich i te wartosci dominuja, jezeli nawet nie
            krzycza tak glosno, jak komuchy, liberalowie czy inni.
          • koloratura1 Re: HAHAHA SKANDAL badźmy nietolerancyjni! 07.11.05, 11:45
            gigilatrottola napisał:

> Tolerujmy homoseksualistow ale sluchaczy tego radia nie?

Homoseksualiści nie są AŻ TAK szkodliwi!
          • rosenkrantz666 Re: HAHAHA SKANDAL badźmy nietolerancyjni! 07.11.05, 12:25

Nie chodzi o słuchaczy, tyko o nadawaczy. Radio kościelne wtrącające się
            brutalnie do spraw polityki jest pomysłem dyskusyjnym. Ale radio kościelne
            (chreścijanńskie) propagujące nienawiść? To szczyt obrzydliwości.
          • verushka1 Re: HAHAHA SKANDAL badźmy nietolerancyjni! 07.11.05, 12:44
            sluchaczy jak najbardziej - gorzej z faszyzujacym, i nietolerancyjnym rydzykiem
            gigilatrottola napisał:

• maria43 Re: BUAHAHAHAHAHAHAHAHA 06.11.05, 12:36
          ciumcia napisał:

> Dziś premier Marcinkiewicz udał się z pielgrzymką do swojego protektora.

...zeby wylizac mu d.; nadto: tym samym uwiarygodnil polityczny folklor
          do ktorego sam sie przypisal i utozsamil z niewątpliwą tandetą.
          • marwa_kuc Re: BUAHAHAHAHAHAHAHAHA 06.11.05, 13:00
            Oooo!Co za rzeczowe argumenty...ze o kulturze najwyższej próby nie wspomnę...

Marwa kuć @ s-ka
      • fritz.fritz Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami wokol SLD 06.11.05, 11:21
        Tylko dzieki tym Polakom Polska uniknela rusyfikacji pod komunistyczna okupacja
        egzekutowana przez SLD a teraz dzieki nim uniknela germanizacji pod rzadami
        Tuska i PO.

Szczesc Boze!
        • piwi77 Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 11:31
          Dziwne, wszyscy wielbiciele radyja, ktorych znam, nalezeli przed 1989 do PZPR.
          Patrioci, ze az sie lza kreci.
          • fritz.fritz Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 11:46
            piwi77 napisał:

> Dziwne, wszyscy wielbiciele radyja, ktorych znam, nalezeli przed 1989 do
            PZPR.
            > Patrioci, ze az sie lza kreci.

To dobrze, ze zrozumieli przestepczy charakter tej organizacji i z niej
            wystapili.
            Moze wezmiesz z nich przyklad i rowniez wystapisz?
            • rnrr Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 11:54
              DAj przykład opuszczenia PISu bo już widać, że nie wiele się różnią od PZPR:
              kłamią, szczują, manipulują, tworzą swoja sprawiedliwość i swoje standardy
              moralne.

Czekam na uczciwy czyn i powiedzenie pa pa temu współczesnemu PZPRowi to
              fritzu.friztu pokaż, że nie jesteś sprzedawczykiem jak Borusewicz czy Płażyński
              i nie jesteś oplacany przez partię.
              • fritz.fritz Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 11:59
                Nie masz racji.
                Problem polega na tym, ze w Polsce nie ma pluralizmu prasowego.

Moge dac ci tylko jedna rade: obserwuj naprawde uwaznie wydarzenia i konfrontuj
                je z wypowiedziam GW i innych gazet.

Z czasem odkryjesz zasadnicze roznica.
                Mam nadzieje, ze nie przejdziesz nad nimi do porzadku dziennego w
                sensie , "przewidzialo mi sie", tylko znajdziesz w sobie tyle wewnetrznej
                odwagi, ze zaczniesz je powaznie analizowac i wyciagac wnioski.
                • rnrr Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 12:12
                  Wierz mi, albo i nie to nie moje zmartwienie, że jestem naprawde świetnym
                  analitykiem, ale nie tylko prasy. Prasa ma ograniczony zasięg do góra 3 mln
                  dziennie jak pokazują wszelakie badania.
                  Wiec i z tego wyciągnij wnioski.

Zatem przopimnij sobie język twoich fanów, którym sie posługiwali, metody typu,
                  spoty i plakaty które wykorzystali, kłamstwa i brednie, które wmawiali ludziom
                  w imie zwyciestwa. Nienawidze metody po trupach do celu.
                  "
                  > Mam nadzieje, ze nie przejdziesz nad nimi do porzadku dziennego w
                  > sensie , "przewidzialo mi sie", tylko znajdziesz w sobie tyle wewnetrznej
                  > odwagi, ze zaczniesz je powaznie analizowac i wyciagac wnioski."
                  • fritz.fritz Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 12:29
                    rnrr napisał:

> Wierz mi, albo i nie to nie moje zmartwienie, że jestem naprawde świetnym
                    > analitykiem, ale nie tylko prasy. Prasa ma ograniczony zasięg do góra 3 mln
                    > dziennie jak pokazują wszelakie badania.

Powaznie: jak sie informujesz?

Masz media, ktore niestety rowniez maja malo wspolnego z pluralizmem.

• gordon26 Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 12:28
                  fritz.fritz napisał:

> Nie masz racji.
                  > Problem polega na tym, ze w Polsce nie ma pluralizmu prasowego.
                  >
                  > Moge dac ci tylko jedna rade: obserwuj naprawde uwaznie wydarzenia i konfrontuj
                  >
                  > je z wypowiedziam GW i innych gazet.
                  >
                  > Z czasem odkryjesz zasadnicze roznica.
                  > Mam nadzieje, ze nie przejdziesz nad nimi do porzadku dziennego w
                  > sensie , "przewidzialo mi sie", tylko znajdziesz w sobie tyle wewnetrznej
                  > odwagi, ze zaczniesz je powaznie analizowac i wyciagac wnioski.

rrn odpowiedziła ci to co kazdy normallny powinien zauwazyc. szkoda iz twoja
                  analiza jest wybiórcza
                  mam do ciebie kilka sloganów do analizy ktorymi własnie teraz powinienes sie
                  zając nie bede ci ich rozpisywał bo liczę iz je sam przeanalizujesz i
                  wyciągniesz jedyne słuszne wnioski.

leper co onim mowili pisorowcy a co teraz mowią i dlaczego zmienili zdanie

religa co mowlił leszek drobiowy brat o relidze i jego programie podczas debat
                  telewizyjnych a co teraz sie dzieje

podatek liniowy wpisz sobie do goole hasło podak liniowy i poczytaj co sie
                  dzieje w rosji estoni slowacji rumuni czy tam mieszkają sami debile????

podatki ktore obiecywał pis a zmiany w programie ktore sie niedawno pojawiły (
                  szybka zmiana obietnic wyborczych)

3 mil mieszkani jako obietnica. poczytaj co teraz mowi o tym rzad marcinkiewicza
                  i nie koniecznie w GW moze to byc nawet Nasz Dziennik

poczytaj zyciorys ziobry i zastanów sie czy taki leszczu nadaję sie na ministra.
                  mamy przeciez rzad fachowców

wez kalkulator i policz podztek na zabwki ( spot reklamowy Pisu) i nie zapomnij
                  odjąc watu jak to w pisie zapomnieli. jaka wyszła suma???????

nadchodzi 4 RP TKM

manna z nieba

• robert4321 oby PiS-owi nie zabrakło konsekwencji w rozliczani 06.11.05, 22:39
                • rafvonthorn Na tym, ćwoku, polega pluralizm prasowy, 07.11.05, 12:18
                  że różne media zajmują różne stanowiska w różnych sprawach.
            • piwi77 Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 12:48
              Z niczego nie wystapili - ja widze ciaglosc.
            • kralik11 [...] 06.11.05, 17:45
        • hernandez W domu wszyscy zdrowi??? 06.11.05, 11:33
          czy zartujesz??
          • fritz.fritz Re: W domu wszyscy zdrowi??? 06.11.05, 11:47
            hernandez napisał:

> czy zartujesz??
            Alez nie, SLD powinna byc zabroniona.
            • kralik11 Re: W domu wszyscy zdrowi??? 06.11.05, 17:55
              fritz.fritz napisał:

> hernandez napisał:
              >
              > > czy zartujesz??
              > Alez nie, SLD powinna byc zabroniona.

Tak?
              A czemu nie PiS, PO,SO,LPR,i inne????
              nie odpowiesz, ale ja ci odpowiem.
              Dlatego, ze po zatopieniu platformy (zgnilych liberalow bez ktorych sami nie
              potraficie nic zrobic) czas przyjdzie na najwiekszego przeciwnika o stolki, SLD.
              Dlatego najlepiej odrazu zabronic, niec ludziom inne poglady niz wasze!
              No i czym sie skur....ale pisory roznicie od UB ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
        • werter-6 Gottesdienst fur den fritz.fritz 06.11.05, 11:36
        • mbishop fritz, powiedz mi co o. Rydzyk robił przed '89? 06.11.05, 11:36
          Bo jakoś nie jest to ogólnodostępna wiedza, ale Ty pewnie się orientujesz.

P.S. Aha, nie ośmieszaj się już tą "germanizacją" pod rządami Tuska.
          • werter-6 Ja wiem co robil rydzyk przed 89r! 06.11.05, 11:44
            To są wstrząsajace fakty,jest świadek tamtych czasów rydzyka,ów świadek jest
            Niemcem,w tym okresie "dyrygent" moherbandu mieszkal w Niemczech.Zbieramy
            jeszcze materialy, które nie ukrywam, mogą wstrząnąc posadami RM .
            • fritz.fritz [...] 06.11.05, 11:51
              • werter-6 Re: Werter jest niemieckim tchorzem na forum pols 06.11.05, 11:53
                Na twoje posty się nie reaguje , a o rydzyku niedlugo uslyszysz,już niedlugo!!
                • rnrr Re: Werter jest niemieckim tchorzem na forum pols 06.11.05, 11:58
                  Werterze tożto nawet w "Polityce" takie wredne pisemko w którym płodzi bzdury
                  Parandowska cytowali fritza.friza jako klasyka pisizmu takiego prefekta
                  doktryny kongregacji i wiary.

Wiec skoro on pisze coś o germanizacji to należy to traktować odpowiednio czyli
                  tak jak program społeczno-gospodarczy pisu pod jego roboczą nazwą "Zbiór bzdur"
                  • hvannadalshnukur Re: Werter jest niemieckim tchorzem na forum pols 06.11.05, 12:09
                    fryc albo ma manię prześladowczą, albo próbuje ją zaszepić innym.
                    • fritz.fritz Re: Werter jest niemieckim tchorzem na forum pols 06.11.05, 12:32
                      hvannadalshnukur napisał:

> fryc albo ma manię prześladowczą, albo próbuje ją zaszepić innym.

werter jest niemcem i nazista.
                      Spytaj go sie, czy jest niemcem.

czy ty rowniez jestes niemcem?
                      Jezeli nie odpowiesz, to faktycznie jestes niemcem.

czy jestes nazista?
                      • kralik11 [...] 06.11.05, 17:59
                  • fritz.fritz Re: Werter jest niemieckim tchorzem na forum pols 06.11.05, 12:10
                    rnrr napisał:

> Werterze tożto nawet w "Polityce" takie wredne pisemko w którym płodzi bzdury
                    > Parandowska cytowali fritza.friza jako klasyka pisizmu takiego prefekta
                    > doktryny kongregacji i wiary.

ah, myslalem, ze cos nowego.
                    Jezeli cos zobyczysz podaj :)

Ale jak widac Polacy nie dali sie nabrac.
                    Czy moge powiedzies (nie)skromnie, ze wybory wygralem? :)
                    • rnrr Re: Werter jest niemieckim tchorzem na forum pols 06.11.05, 12:29
                      nie nie mozesz.
                      • fritz.fritz Re: Werter jest niemieckim tchorzem na forum pols 06.11.05, 12:33
                        balem sie, ze to wlasnie powiesz :)
            • uchachany Kto Radyja posadami 06.11.05, 11:51
              ma nadzieję wstrząsnąć w Polszcze -
              ten przelicza się z siłami,
              gdyż rząd PiSu go wychłoszcze.
          • fritz.fritz Re: fritz, powiedz mi co o. Rydzyk robił przed '8 06.11.05, 11:50
            mbishop napisał:

> Bo jakoś nie jest to ogólnodostępna wiedza, ale Ty pewnie się orientujesz.
            >
            > P.S. Aha, nie ośmieszaj się już tą "germanizacją" pod rządami Tuska.

Nie, wlasnie dzieki RM, uniknelismy tego.

Dziwnie rzeczy, zdaje sie, ze handlowa ale nie narkotykami. Musial jakos
            uciulac na radiostacje.
            :)
            P.S. Tak naprawde slyszalem tylko plotki
        • maria43 Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 12:47
          fritz.fritz napisał:

> Tylko dzieki tym Polakom Polska uniknela rusyfikacji pod komunistyczna
          okupacja
          >
          > egzekutowana przez SLD a teraz dzieki nim uniknela germanizacji pod rzadami
          > Tuska i PO.
          >
          > Szczesc Boze!

MARYJA ZAWSZE DZIEWICA, TERAZ I ZAWSZE
          • lavojtek do marii43 06.11.05, 12:50
            niech zgadne, twoje idolki to Sroda i Jaruga - Nowacka czyz nie?
            • maria43 Re: do marii43 06.11.05, 12:58
              lavojtek napisał:

> niech zgadne, twoje idolki to Sroda i Jaruga - Nowacka czyz nie?

NIEZUPELNIE, MOJA IDOLKA TO PIERWSZA DAMA OD KACZKI
              • lavojtek Re: do marii43 06.11.05, 13:00
                a myslalem ze pierwsza Kwasna "dama"!
        • politologist Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 12:56
          fritz.fritz napisał:

> Tylko dzieki tym Polakom Polska uniknela rusyfikacji pod komunistyczna okupacja
          >
          > egzekutowana przez SLD a teraz dzieki nim uniknela germanizacji pod rzadami
          > Tuska i PO.
          >
          > Szczesc Boze!

jejku! Mój ulubiony debil z forum się pojawił: fritz.fritz

wreszcie będzie się można pośmiać z chorych majaków opóźnionego w rozwoju :)
          • michalski.t Re: Tja, Polacy wokol RM nie sa przestepcami woko 06.11.05, 13:06
            brawo politologist -ty to potrafisz ....
            trafnie to ująłeś !!
      • mamablues Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 13:27
        piwi77 napisał:

> siedziba rzadu przeniesiona na zwirki i wigury w toruniu

A to ciekawe. Czy siedziby rządu znajdują się w mediach, w których aktualnie
        premier lub jego ministrowie informują opinię publiczną o planach władz?
        Przypomnę, że Marcinkiewicz znacznie częściej bywa w studiu TVP, TVN, Radia Zet
        i innych mediów.
      • johndoenj Liberalowie badzcie liberalni 06.11.05, 16:38

Czy liberalowie zawsze musza byc nietolerancyjni dla swoich przeciwnikow
        politycznych? Polscy liberalowie (czy libertyni) dlaczego tyle nienawici dla
        Radia Maryja? Nie musicie sie zgadzac sie z RM ale czy macie inne argumeny jak
        inwektywy i chamskie komentaze?

John Doe
        Clifton, NJ, USA
      • t.duszynski Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 20:18
        To piekne,ze Premier wraz z ministrami wystopil w torunskiej rozlosni,ktorej
        slucha kilka milionow sluchaczy.WRACAMY DO NORMALNOSCI.NO I
        NASTEPNY,NORMALNY,NIEAGRESYWNY ARTYKUL NIEATAKUJACY BEZPODTAWNIE MARCINKIEWICZA
        I O.RYDZYKA.
      • rafvonthorn STOLICA DO TORUNIA!!!! 07.11.05, 11:39
        Moja matka mieszka jakieś 500 metrów od siedziby tego buraka :D
    • ziomal-18 Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:13
      Ciemny ten narod i nie zanosi sie na poprawe. Boje sie ze ta cala rodzina RM
      nigdy nie oprzytomnieje a politycy PiSu jej jeszcze pomoga.
      • kropekuk Jesli 18=wiek, to dozyjesz: mohery kiedys wymra:)) 06.11.05, 10:18

• cubasz mohery nie wymro! une żyjo wiecznie...jak leniwiec 06.11.05, 10:31
      • maruda.r Gołodupki, hop do kupki 06.11.05, 11:29

Wraz z premierem w audycji, z telefonicznym udziałem słuchaczy, wzięli udział:
        minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro i minister - koordynator ds. służb
        specjalnych Zbigniew Wassermann.

Czyli: "proletariusze wszystkich krajów - łaczcie się". Komuchy z PiS-u nawet
        nie próbują być przyzwoite.

• uchachany Aby Polska była wolna 06.11.05, 11:42
          od jadowych knowań icka -
          musi stać się bogobojna
          i TOTALNIE katolicka!!
        • maria43 Re: Gołodupki, hop do kupki 06.11.05, 13:02
          maruda.r napisał:

>
          > Wraz z premierem w audycji, z telefonicznym udziałem słuchaczy, wzięli udział:
          > minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro i minister - koordynator ds. służb
          > specjalnych Zbigniew Wassermann.
          >
          > ************************************
          >
          > Czyli: "proletariusze wszystkich krajów - łaczcie się". Komuchy z PiS-u nawet
          > nie próbują być przyzwoite.
          >
          BEDZIE KOORDYNOWAL PRACE W SWOJEJ LAZIENCE (TZW. ODCZYN WASSERMANNA)
    • maciekm007 Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:14
      Wstyd, ciemnogord i spłacanie długów radio szerzacemu nienawiść. Za to
      powinni karac
    • piwi77 Kto z rzadu jest w Opus Dei? 06.11.05, 10:15
      Prosze o wpisy, jesli ktos ma informacje.
      • splkm Re: Kto z rzadu jest w Opus Dei? 06.11.05, 10:18
        Leszek Miller
      • kropekuk NIKT. Za tepe. W PO - Gronkiewicz-Walz. 06.11.05, 10:20
        Radyjo i Opus Dei to dwa zupelnie rozne i przeciwstawne zjawiska: Radyjo - nurt
        plebejsko-ludyczny; Opus - intelektualny.
        • werter-6 Ale oba nurty są straszne!!!! 06.11.05, 10:26
          • fritz.fritz Werter jest niemieckim tchorzem na forum polskim. 06.11.05, 11:52
            Zjezdzaj do Postsdamu; nazisci wlasnie maszerowali.

• sfw Re: PROWOKACJA! 07.11.05, 11:54
              fritz.fritz jest polskim idiotą na forum! Piata kolumna złodziejstwa, pijaństwa,
              chamstwa, bezmyślności, głupoty i prymitywizmu
              • rafvonthorn Nie odpisuj chamstwu 07.11.05, 12:29
        • svetomir Re: NIKT. Za tepe. W PO - Gronkiewicz-Walz. 06.11.05, 10:28
          Nie wiem, co w RM widzisz ludycznego, czyli zabawowego?
        • maria43 Re: NIKT. Za tepe. W PO - Gronkiewicz-Walz. 06.11.05, 13:09
          kropekuk napisał:

> Radyjo i Opus Dei to dwa zupelnie rozne i przeciwstawne zjawiska: Radyjo -
          nurt
          >
          > plebejsko-ludyczny; Opus - intelektualny.

NIE LUDYCZNY, TYLKJO LUDOWY!
          • marwa_kuc Re: NIKT. Za tepe. .................. 06.11.05, 13:41
            Dobre,znakomite.....popis intelektu pani Marysi ha ha ha ha ha

Marwa kuć @ s-ka
      • maria43 Re: Kto z rzadu jest w Opus Dei? 06.11.05, 13:08
        piwi77 napisał:

> Prosze o wpisy, jesli ktos ma informacje.

PRAWIE WSZYSCY: WASSERMANN, ZIOBRO, MARCINKIEWICZ (PRZEDTEM EWANGELIK),
        UJAZDOWSKI (TEZ KAZIU), DORN, LIPIEC(TEN SZPRYCOWAL SIE PRZED ZAWODAMI).
        • lavojtek Re: Kto z rzadu jest w Opus Dei? 06.11.05, 13:12
          Juz minela moda na masonerie? Teraz czas Opus Dei? Ciekawe skad wy bierzecie
          takie rewelacje? Powinas sie mario najac w wyborczej do wysysania wiadomosci z
          palca rabina dyrektora Adama.
    • aditer Ciemnogród 06.11.05, 10:15
      Ciemnogród i tak pozostanie ciemnogrodem!
      • marwa_kuc Re: Ciemnogród 06.11.05, 13:49
        I tak ma być...nie dać się kagańcowi "oświaty" ...kumasz postępaku?
        I głosować wg zdrowego rozsądku a nie tak jak chciałby ktoś tam...
        Dumny jestem że Polacy dokonali takiego wyboru...
        A tacy jak ty niech wyją do księżyca ...i czekają na przedterminowe
        wybory...
        Warto było poczekać na tą chwilę te 16 lat...
    • piotrpits Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:16
      Gratuluje w negatywnym rozumieniu wszystkim, którzy głosowali na PIS. Teraz
      rząd będzie przedstawiał swój program przede wszystkim w radiu Maryja. To
      jest katastrofa dla demokracji i wolnego rynku.
      • ziomal-18 Propozycje wypowiedzi 06.11.05, 10:19
        piotrpits napisał:

> Gratuluje w negatywnym rozumieniu wszystkim, którzy głosowali na PIS. Teraz
        > rząd będzie przedstawiał swój program przede wszystkim w radiu Maryja. To
        > jest katastrofa dla demokracji i wolnego rynku.

Hehe wpisujcie tu swoje propozycje "co Marcinkiewicz powie w RM gdy obietnice
        nie zostana spelnione i co na to odpowie Ojciec Dyrektor..."
        • piwi77 Re: Propozycje wypowiedzi 06.11.05, 10:26
          PO, masoneria, zydzi, zawinili, ze Katolud nie ma na kartofle.
        • januszbn Re: Propozycje wypowiedzi 06.11.05, 11:18
          No przecież to jest jasne jak słońce.
          "Platforma, mająca swoje korzenie wiadomo gdzie (żydzi, masoni, komuniści i
          cykliści) od początku deklarowała bycie w opozycji pomimo naszych wyciągniętych
          rąk. No i zrobili swoje. Zło ma bardzo głębokie korzenie i potrzebujemy jeszcze
          kolejnych czterech lat. Wierzymy, że ojciec dyrektor i rodzina mają tego
          świadomość. Itd, itd, ble, ble..........."
          • uchachany Aby liberalnych drani 06.11.05, 12:02
            antypolską rozbić siatkę -
            Ojdyr Rydzyk nam hetmani
            wraz z Maryją na dokładkę.
        • maria43 Re: Propozycje wypowiedzi 06.11.05, 13:13
          ziomal-18 napisał:

> piotrpits napisał:
          >
          > > Gratuluje w negatywnym rozumieniu wszystkim, którzy głosowali na PIS. Ter
          > az
          > > rząd będzie przedstawiał swój program przede wszystkim w radiu Maryja. To
          >
          > > jest katastrofa dla demokracji i wolnego rynku.
          >
          > Hehe wpisujcie tu swoje propozycje "co Marcinkiewicz powie w RM gdy obietnice
          > nie zostana spelnione i co na to odpowie Ojciec Dyrektor..."

POWIE: NIECH BEDZIE POCHWALONY, MARYJA ZAWSZE DZIEWICA!. A RYDZYJA NA TO: TERAZ
          I ZAWSZE.
      • menea Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:59
        piotrpits napisał:

> Gratuluje w negatywnym rozumieniu wszystkim, którzy głosowali na PIS. Teraz
        > rząd będzie przedstawiał swój program przede wszystkim w radiu Maryja. To
        > jest katastrofa dla demokracji i wolnego rynku.

Katastrofa dla demokracji sa tysiace zmanipulowanych mlodych
        ludzi co widac po wpisach.
    • travel_wawa Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:17
      Premier rządu RP w radiu, które powstało w dużej mierze na skutek wyłudzeń i
      przestępstw gospodarczych. W radiu, gdzie szerzy sie nienawiść i ksenofobię.

To jest dno, upadek. Tak samo, jak wybranie Leppera do prezydium sejmu.

Szczyt politycznej i moralnej prostytucji.
      • uchachany To nie dno, to po prostu signum temporis :-)). 06.11.05, 10:22
        Dno teraz będziemy mieli ruchome, uchylne i przechodnie!
      • sugarless Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:54
        KSENOFOBIE DO KOGO?????????????????A MYŚLAŁEM ŻE CHODZI O Radio
        niemieckie,tam oczerniają Polaków na okrągło!!!!!
        • hvannadalshnukur Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 12:16
          jakieś konkretne przykłady? znasz niemiecki? słuchasz niemieckiego radia?

ja szcze mówiąc nie znam ich języka i ichniego radia nie słucham, i nie bardzo
          wiem po co zwykły polak miałby słuchać ichniego radia. więc śmiem wątpić, że
          tego co wyżej napisałeś poprostu nie wymyśliłeś. no chyba, że ty nie jesteś
          zwykłym polakiem?
      • marwa_kuc Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 14:01
        Wyślę ci meila z gratulacjami za cztery lata...ha ha ha ha ha ha
    • lenya6 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:17
      wybory wygrali Polacy
      • kropekuk Nie chce byc zlosliwy, w rzadzie Marcinkiewicza 06.11.05, 10:22
        macie rekordowa ilosc osob pochodzenia zydowskiego:))) Niemniej nie radze sie z
        tego cieszyc: ISTNIEJA I GLUPI ZYDZI;)
        • marianna_777 Re: Tez nie chce byc zlosliwa, ale Maryja to takze 06.11.05, 13:14
          Zydowka.

I Jezus tez.
        • marwa_kuc Re: Nie chce byc zlosliwy, w rzadzie Marcinkiewic 06.11.05, 14:07
          Masz rację bywają albo genialni albo wyjątkowo głupi...
          A tak apropos pijesz do JMR czy HgW ?Jasiu Marysia chyba ma ten spryt...
          Ha ha ha ha ha pożyjemy ,zobaczymy
        • uchachany [...] 07.11.05, 10:03
      • eljotpi Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:44
        Używając słowa Polacy to trzeba wiedzieć, co i kogo to słowo naprawdę oznacza!
        Nie wystarcza umiejętność rozróżniania liter i rachowania do 100...
    • kropekuk Tonacy Premier Rydzyka sie chwyta:))) 06.11.05, 10:17
      Macie wiecej podobnych kabaretow w IV RP?
      • uchachany Re: Tonacy Premier Rydzyka sie chwyta:))) 06.11.05, 10:25
        > Macie wiecej podobnych kabaretow w IV RP?

Taki będą teraz powstawać na wyścigi.
        • marwa_kuc Re: Tonacy Premier Rydzyka sie chwyta:))) 06.11.05, 14:10
          Nooo z herr Tuskie w roli głównej...
          • uchachany Re: Tonacy Premier Rydzyka sie chwyta:))) 06.11.05, 19:51
            Nie tylko, nie tylko :-))!
    • viscaelbarsa I co w tym złego? 06.11.05, 10:18
      Czy Radio Maryja jest gorsze np od Radia ZET? Akurat słuchałam tej audycji i
      Pan premier nie powiedział niczego, za co musiałby się wstydzić. Ale
      oczywiście wielu środowiskom to nie pasuje i przeszkadza...
      • nawrocony1 Re: I co w tym złego? 06.11.05, 10:40
        bo moze zaczac powinien od expose i glosowania nad votum zaufania

btw - ciekawy to sklad:
        premier + minister sprawiedliwosci + koordynator sluzb specjalnych
      • jadwigab5 Re: I co w tym złego? 06.11.05, 10:44
        premier powiedział ,tak żeby nic nie powiedzieć a mocherowe berety i tak nie
        zrozumieją to ciemnogróg , nie wolno porównywać RADIA ZET z
        radjem RYJA to ciężki grzech mochery , nie rozumiecie , :(( szatan tadziu
        niech wam wytłumaczy co to jest grzech i niech was nauczy 10 - ciu przykazań
        BOSKICH , jeśli przejdzie mu to przez gardło z siedlidkiem żmij!!!:((
      • maria43 Re: I co w tym złego? 06.11.05, 13:24
        viscaelbarsa napisał:

> Czy Radio Maryja jest gorsze np od Radia ZET? Akurat słuchałam tej audycji i
        > Pan premier nie powiedział niczego, za co musiałby się wstydzić. Ale
        > oczywiście wielu środowiskom to nie pasuje i przeszkadza...

PEWNIE ZE GORSZE, TO PRZECIEZ DYLETANCKIE RADIO, NASLADUJACE OKUPACYJNE
        NIEMIECKIE ULICZNE SZCZEKACZKI I KOMUNISTYCZNE PROPAGANDOWE KUKURUZNIKI.
        • mysz_polna5 Re: I co w tym złego? 06.11.05, 13:26
          maria43 napisała:

> PEWNIE ZE GORSZE, TO PRZECIEZ DYLETANCKIE RADIO, NASLADUJACE OKUPACYJNE
          > NIEMIECKIE ULICZNE SZCZEKACZKI I KOMUNISTYCZNE PROPAGANDOWE KUKURUZNIKI.

To, ze sluchasz RM, to jest dla mnie zrozumiale. Ale, to porownanie?
          Skad ty to wiesz. Przeciez tak dlugo ludzie nie zyja?

• marwa_kuc Re: I co w tym złego? 06.11.05, 14:15
          Kołchożniki...jeżeli co..a tak wogóle to nie kalecz w kazdym poście...mowy polskiej
          wiesz jak to się nazywa ?
          Chyba ci słoneczko za mocno przygrzewa a i skleroza daje znać...
    • rafaello_forum Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:18
      Dziękuję Ci premierze Marcinkiewicz. Właśnie pomogłeś mi - podobno dobrze
      zapowiadającemu się naukowcowi - podjąć życiową decyzję o wyjeździe z tego
      kraju. Czuję, że nie będę tej decyzji żałował.
      • u_bolt Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:59
        Ja juz wyjechalem i zapewniam Ciebie, ze ABSOLUTNIE nie zaluje tej mojej
        zyciowej decyzji.
        • matol13 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 12:53
          u_bolt-cie podziwiałem te kible, które tam czyścisz. Rozsądna decyzja!
    • piwi77 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:18
      Premier:
      "Druga sprawa - to jest kwestia kosztów pracy. Chodzi o obniżenie podatku
      dochodowego od osób fizycznych z 19 na 18 proc. i uproszczenie VAT".

Zero pojecia co to sa koszty pracy.
      • nawrocony1 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:46
        ale kierunek dobry - proponuje zasade 3x15 (teraz juz nie powinno byc problemu z
        wyjasnieniem ze to dobry pomysl)
    • czekajow WITAM WSZYSTKICH :) 06.11.05, 10:19
      dlaczego tak nienawidzicie innych ludzi, w imie tolerancji i milosci?

czy chciecie zeby sluchacze RM nosili jakies specjalne oznakowanie, np czerwony
      krzyz?

to sa te liberalne wartosci, ktore glosicie?
      • piwi77 Re: WITAM WSZYSTKICH :) 06.11.05, 10:21
        Mowimy tylko NIE dla Katolandu!
      • alkud Re: WITAM WSZYSTKICH :) 06.11.05, 10:21
        > dlaczego tak nienawidzicie innych ludzi, w imie tolerancji i milosci?
        czy chciecie zeby sluchacze RM nosili jakies specjalne oznakowanie, np czerwony
        krzyz? to sa te liberalne wartosci, ktore glosicie?

Michnikowszczyzna uznaje demokracje tylko wtedy,
        kiedy demokracja uznaje tylko ich :o)

----
        A Francja płonie...
        religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?607542
      • jadwigab5 Re: WITAM WSZYSTKICH :) 06.11.05, 10:47
        oni noszą diabelskie krzyże a tadziu ten pedał nosi nawet dwa
        • piwi77 Tadziu nie jest pedal 06.11.05, 11:59
          Patrzcie ile ma dzieci (mowia do niego tatusiu, ojcze czy jakos tam). Choc
          przyznaje, ze wiekszosc to tylko przybrane. Papcio na szczegolnie jurnego
          bowiem nie wyglada...
          • maria43 [...] 06.11.05, 13:36
            • marwa_kuc Re: Tadziu nie jest pedal 06.11.05, 14:23
              No,no,rzeczywiście warto ztobą podyskutować...najlepiej o onanizmie organisty
              i organiżmie onanisty..
      • zbikwi Re: WITAM WSZYSTKICH :) 06.11.05, 11:21
        czekajow napisała:

>
        > czy chciecie zeby sluchacze RM nosili jakies specjalne oznakowanie, np czerwony
        >
        > krzyz?
        >
        > to sa te liberalne wartosci, ktore glosicie?

Moja droga! (jeśli mogę się tak wyraźić)
        czerwone krzyże to mają oo. Kamilianie. Proszę nie mylić pojęć bo obrażasz tych ostatnich.
      • maruda.r Żądasz niemożliwego 06.11.05, 13:07
        czekajow napisała:

>
        > czy chciecie zeby sluchacze RM nosili jakies specjalne oznakowanie, np czerwony
        >
        > krzyz?
        >

Jedną z fundamentalnych liberalnych wartości jest właśnie brak tolerancji dla
        nietolerancji. Liberalnej tolerancji nie ekstropoluje się w nieskończoność. Nie
        ma więc w słowniku pojęć liberalnych tolerancji dla: faszystów, komunistów,
        rasistów, fundamentalistów religijnych i innej maści radykałów.

Byc może zrozumiałą analogią stanie się bon ton: można na przyjęcie zaprosić
        różnych ludzi (biednych, bogatych, kalekich), pod warunkiem, że się będą
        potrafili zachować. Po Rydzyku można się spodziewać, że w trakcie przyjęcia
        obrazi wiele osób i w końcu narobi na stół. Dlatego nie zapraszamy. W imię
        tolerancji dla innych.

• maria43 Re: WITAM WSZYSTKICH :) 06.11.05, 13:29
        czekajow napisała:

>
        > czy chciecie zeby sluchacze RM nosili jakies specjalne oznakowanie, np
        czerwony
        >
        > krzyz?

CZERWONY KRZYZ JUZ ZAREZERWOWANY, A CI NOSZĄ MOHEROWE BERETY PRZECIEZ!

• alkud BOŻE BŁOGOSŁAW PREMIERA :))) 06.11.05, 10:20
      Gorzej by było gdyby
      przyszedł do Wyborczej :-)))))))

-------------------------
      WE FRANCJI FASZYŚCI BIJĄ MUZUŁMAN
      • piwi77 Re: BOŻE BŁOGOSŁAW PREMIERA :))) 06.11.05, 10:22
        Nie mam nic przeciwko temu, ze poszedl do RM. Tylko czemu, na Boga, z tamtad
        wrocil?!
        • rnrr Re: BOŻE BŁOGOSŁAW PREMIERA :))) 06.11.05, 11:43
          Bo za Radiem Maryja stoją siły nieczyste. Po paradzie nienawieści i kłamstwa,
          intryg i manipulacji Rydzyk i jego towarzysze zapewne dostaną ciepła posadkę po
          śmierci. Będzie im strasznie goraco.
      • uchachany Premier w Wyborcze?! Toż to byłyby rozruchy 06.11.05, 10:24
        jak we Francji...
      • nawrocony1 Re: BOŻE BŁOGOSŁAW PREMIERA :))) 06.11.05, 10:39
        no i oczywiscie - bo najpierw powinien expose w parlamencie a potem votum zaufania
        i wtedy moze sobie biegac gdzie chce i robic co chce (tj na co mu JK pozwoli)

a tak to tylko skojarzenia dziwne
        ze to o.Dyrektor moze mu glosowa w parlamencie doda
    • werter-6 Zyjemy w panstwie rydzyka, ja pie.. 06.11.05, 10:23
      takie państwo!!!!
      • alkud jedźmy WYZWALAĆ FRANCJĘ!!! 06.11.05, 10:25
        będzie zabawa, hehe :)

-----------
        Francja płonie
        • werter-6 Re: jedźmy WYZWALAĆ FRANCJĘ!!! 06.11.05, 10:29
          Z tą Francją to bardzo poważna sprawa!holota jest kierowana przez prowokatorów,w
          zamyśle prowokatorow jest destabilizacja sytuacji w Europie,a kto chce tej
          destabilizacji? retoryczne pytanie,Rosjanie!!!!!! a konkretnie Putin!!!!!
          • marwa_kuc Re: jedźmy WYZWALAĆ FRANCJĘ!!! 06.11.05, 14:35
            Coś ci się pozajączkowało.....nie widzisz że to ojciec dyrektor ?
            Chyba się obchlałeś,,ale nic co ludzkie nie jest nam obce
            Mohairowy beret.
      • silesius.monachijski [...] 06.11.05, 10:31
        • werter-6 Vorsicht der prowokateur 06.11.05, 10:36
          IP: *.dip0.t-ipconnect.d
        • werter-6 IP: *.dip0.t-ipconnect.de/Warnung!!!! !!! 06.11.05, 10:38
          Wlaściciel tego nicku jest rydzykowym prowokatorem
          • kralik11 Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de/Warnung!!!! !!! 06.11.05, 20:46
            werter-6 napisał:

> Wlaściciel tego nicku jest rydzykowym prowokatorem

ta szuja fritz jest zakala spoleczenstwa polskiego, to zniewiesciale nic,
            jedyne co potrafi so siac nienawisc i ciemnogrod, ale najgorsze w tym wszystkim
            jest to, ze admin jest w jakis sposob bardzo mu przychylny, gdyz nnie widzialem
            zeby usuwal jakies posty fritzka, jak ta szuja nazywa innych nazistami i
            faszystami.
        • werter-6 silesius.monachijski IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.05, 10:41
          to nick tego prowokatora
          • fritz.fritz Werter jest niemieckim polakozerca; ten nazista 06.11.05, 11:55
            nienawidzi Polakow i wszystkiego co polskie.
            • werter-6 Re: Werter jest niemieckim polakozerca; ten nazis 06.11.05, 12:33
              Ciebie nie znoszę a nie Polaków. Bo jesteś zgryżliwym bezpańswowcem w
              Niemczech,nienawidzącym innych i siebie,a
              dlaczego ?Bo zostaleś odrzucuny przeż środowisko polskie i niemieckie! Tja! das
              alles!!
              • kralik11 Re: Werter jest niemieckim polakozerca; ten nazis 06.11.05, 21:01
                werter-6 napisał:

> Ciebie nie znoszę a nie Polaków. Bo jesteś zgryżliwym bezpańswowcem w
                > Niemczech,nienawidzącym innych i siebie,a
                > dlaczego ?Bo zostaleś odrzucuny przeż środowisko polskie i niemieckie! Tja!
                das
                > alles!!

Dowiadujemy sie czegos nowego o fritzku!!!
                Ciekawe to i pouczajace :)
                Dzieki Werter:)
    • kos110 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:25
      Teraz jeszcze beret, niech się zintegruje
    • andrzy Jedyne radio, w którym panuje wolność słowa 06.11.05, 10:28
      Często mówią tam prawdę, ale niestety częściej ponoszą ich emocje, które wykorzystują reżymowe i koncesjonowane media.

Polecam zobaczyć: lysiak.chrzanik.com

Start i meta(fizyka)
      Czym jest?
      ozon.bo.pl
      • alkud Re: Jedyne radio, w którym panuje wolność słowa 06.11.05, 10:33
        > Często mówią tam prawdę, ale niestety częściej ponoszą ich emocje, które
        wykorzystują reżymowe i koncesjonowane media

Radio Maryja to chłopiec do bicia... Nie wiem dlaczego lewe media tak bardzo się
        go boją, przecież większość czasu lecą tam modlitwy, msze święte, jakieś
        programy dla dzieci czy naukowe dukane przez emerytowanych profesorów...

jest coś nie tak, jeśli tak panicznie boją się Rydzyka... a może chodzi o to,
        żeby odwrócić uwagę od siebie???

-=-------=--=-=-=-=-=-=-=-=-=-
        BURN FRANCE!
        • mbishop Hehe, wolność słowa tak, tylko KONTROLOWANA :) 06.11.05, 11:39
          Powiedzcie - czy mogę zadzwonić do RM i wyrazić jakiś pogląd niezgodny z "linią"
          na antenie?
          NIE.

A na tym forum np. mogę. I wy możecie, co zresztą skwapliwie czynicie.
          Czemu ND nie ma forum? Gdzie ta wolność słowa?
          • werter-6 Zadzwonic możesz, ale nie wpuszczą Cię na 06.11.05, 11:47
            Antenę, bo oni posiadaja urządzenie opóżniające które wytnie twoje slowo np.Hooj
      • marcin.kiewicz POLSKI premier w POLSKIM radiu 06.11.05, 10:37
        ale odbiornik CHIŃSKI

o święte Radyjo!

2010: Rząd Rumunii wyraził zgodę na otwarcie rynku pracy dla obywateli Polski.
        Władze IV Rzeczypospolitej mają nadzieję, że także Bułgaria zrezygnuje z okresu
        ochronnego.
      • rnrr Re: Jedyne radio, w którym panuje wolność słowa 06.11.05, 11:49
        niestety raczej dobrze, że ich emocje ponoszą bo tą są złe emocje. kochają
        nienawieść urojonych i wmówionych im wrogów i dzięi temu mamy piękny zwycieski
        PIS. Dlatego w interesie PIS są te ich emocje.
    • bohdan34 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:30
      No to doczekaliśmy się Polski Ojca Rydzyka. "Nie stój nie czekaj, co robić? uciekaj"
    • travel_wawa Ta faszystowska szczekaczka czuje się teraz 06.11.05, 10:33
      dowartościowana.

Upadek Polski....
      • werter-6 niestety masz rację / ale należy ją unicestwić 06.11.05, 10:43
        Sa już pomysly, wybierzemy jeden z wariantów!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • edek47 Trudno bedzie wam wybrac... 06.11.05, 11:42
          W dolach PO OKOPALO sie wielu wariatow.
      • edek47 PLATFUSSY chca , zeby ich uznac za inwalidow 06.11.05, 11:22
        albo za trzeci rodzaj ludzki.
    • ama18 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:35
      Czy naprawdę Radio Maryja musi stac się forum wypowiedzi i propagandy
      rządu ?
      • nawrocony1 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:50
        to jednak prawda co mowil JK ze rzadzaca partia powinna miec wlasny program
        telewizyjny
        • uchachany No i już ma! 06.11.05, 12:06
    • piwi77 Zaswiadczenie z ostatniej spowiedzi obowiazkowe 06.11.05, 10:36
      Przy zameldowaniu, wniosku o paszport itd.
    • marqr Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:38
      a gdzie artykuł? nikt w GW nie sluchal w nocy Radyjjja?
      • matol13 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 13:10
        Słuchali, tylko nie zrozumieli i czekają na tłumacza z KC- a ten zapił i teraz
        klapa. Na improwizację nie mają zezwolenia i w tak prosty sposób potężna
        machina sflaczała. Ciekawe, kto podsuwał kieliszki tłumaczowi?
    • andrzej.pietrzak Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 10:39
      W koncu wiadomo kto w Polsce rządzi i kto będzie siedział na tylnym siedzeniu
      obok Kaczuchy w samochodzie kierowanym rzekomo przez Marcinkiewicza. O. Rydzyk
      na swoich pieleszach ma wystarczająco dużo miejsca by pomieścić cały parlament,
      nawet Hotel dla posłów ma już zbudowany, tylko trochę bardziej prostytutki
      będą`musiały się konspirować skacząc z okien od swoick PISowych kochanków, coby
      konkurencyjne media ich nie nakryły
      Pozdrawiam
      • maria43 Re: Premier Marcinkiwcz w Radiu Maryja 06.11.05, 13:57
        andrzej.pietrzak napisał:

> W koncu wiadomo kto w Polsce rządzi i kto będzie siedział na tylnym siedzeniu
        > obok Kaczuchy w samochodzie kierowanym rzekomo przez Marcinkiewicza. O. Rydzyk
        > na swoich pieleszach ma wystarczająco dużo miejsca by pomieścić cały
        parlament,
        > nawet Hotel dla posłów ma już zbudowany, tylko trochę bardziej prostytutki
        > będą`musiały się konspirować skacząc z okien od swoick PISowych kochanków,
        coby
        > konkurencyjne media ich nie nakryły
        > Pozdrawiam

NIEJAKI WASSERMANN NP. W JACUZZI, (PRZEDTEM ZROBI ODCZYN W.)
    • pamin1 dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu" 06.11.05, 10:42
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051105/publicystyka/publicystyka_a_4.html

Tym sie rozni dziennikarstwo, od "dziennikarstwa". A wy sobie kraczcie dalej,
      az wam uszy opadna.
      • werter-6 sluchaj Pisuardzie dlugo nie porządzicie!! 06.11.05, 10:45
        • silesius.monachijski Prawdziwa historia "dziadka" wertera 6; 06.11.05, 10:48
          insightmag.com/main.cfm/include/detail/storyid/174917.html
          • werter-6 IP: *.dip0.t-ipconnect.de silesius.monachijski na 06.11.05, 10:52
            Ta szmata rydzykowa kąsa z Niemiec
            • pamin1 Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de silesius.monachijs 06.11.05, 10:53
              werter-6 napisał:

> Ta szmata rydzykowa kąsa z Niemiec

spod ktorej budki z piwem nadajesz?
            • nawrocony1 Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de silesius.monachijs 06.11.05, 10:54
              dlatego dobrze sie czuje bo w tym gn.ju nie musi zyc na codzien
            • fritz.fritz Werter jest nazista i polakozerca. 06.11.05, 12:01
              Nienawidzi Polakow i wszystkiego co polskie.
            • fritz.fritz Skad beirze sie taka zacieklosc wertera6 na forum? 06.11.05, 12:44
              Bo to jest nazista niemiecki, wulgarny a paskudny, walczacy o niemiecki punkt
              widzenia.

Do tego nalezy rowniez chamski, wulgarny i bydlecy sposob wyrazanie sie w
              stosunku do innych forumowiczow umiejacych wlasnie przedstawic "nie niemiecki"
              punkt widzenia.

werner, nazisto, spadaj z polskiego forum.
              • werter-6 do fritz.fritz 06.11.05, 13:11
                Będzie lepiej jeśli już wrócisz do Polski,bo tu w Niemczech jesteś nikim,a
                tylko bezrobotnym Polakiem, ktory byc może z racji wieku, czy też wrodzonej
                wlasnej glupoty, niczego nie osiągnąl,i dlatego postanowil pluć na kraj swego
                osiedlenia, kraj, ktory mimo wielu niezaprzeczalnychj wad, jest przyjazny
                inaczej myslacym,tolerncyjnym dla takich kuriosów jak Ty, niestety. A w Polsce
                pierwsze kroki skieruj do Torunia, stolicy prawdziwych Polaków,ale pamiętaj,
                rydzyk nie cierpi frustratów!
            • kralik11 Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de silesius.monachijs 06.11.05, 21:09
              werter-6 napisał:

> Ta szmata rydzykowa kąsa z Niemiec

Ta szmata juz sie kiedys do tego przyznala, ale czejo jeszcze nie wiesz, to ta
              szmata rowniez jest gay'em, a sieje meda zamet na forum przeciwko takim jak
              on!!!
        • sugarless Radio i PIS to Polska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 06.11.05, 10:49
        • w.zboralski PiS długo "pociągnie, bo ma kasę od Rydzyka 06.11.05, 11:54
      • anty.rydzyk Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 06.11.05, 11:10
        Jaki zwiazek maja te "rewelacje" z ciemnogrodem?

Zalosne jest to ze PiS nie znalazlo innego, bardziej popularnego, mniej
        kontrowersyjnego, bardziej krytycznego, i mniej podatnego na demagogie miejsca
        na swoje autoprezentacje.
        A moze PiS nie szukal innego medium, bo bardziej przychylnych sluchaczy juz
        chyba nigdzie nie znajdzie... kazdy lubi poczuc sie waznym, potrzebnym i
        lubianym :) Zamiast na kozetke do psychoterapeuty to seansik u o. Rydzyka.

No i istnieje jeszcze problem zaplaty, ktory nie jest pozbawiony sensu, bo dlug
        byl jako zywo.
        • pamin1 Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 06.11.05, 11:19
          anty.rydzyk napisał:

> Jaki zwiazek maja te "rewelacje" z ciemnogrodem?
          >
          > Zalosne jest to ze PiS nie znalazlo innego, bardziej popularnego, mniej
          > kontrowersyjnego, bardziej krytycznego, i mniej podatnego na demagogie miejsca
          > na swoje autoprezentacje.
          > A moze PiS nie szukal innego medium, bo bardziej przychylnych sluchaczy juz
          > chyba nigdzie nie znajdzie... kazdy lubi poczuc sie waznym, potrzebnym i
          > lubianym :) Zamiast na kozetke do psychoterapeuty to seansik u o. Rydzyka.
          >
          > No i istnieje jeszcze problem zaplaty, ktory nie jest pozbawiony sensu, bo
          dlug
          > byl jako zywo.
          >
          To nie sa zadne rewelacje. To jest chlodna z humorem przeprowadzona
          dziennikarska analiza tego, co jest na forum GW z taka zaciekloscia atakowane.
          Slowo ciemnogrod jest tu najczesciej uzywane, a sprawa powolania sedziego Kryze
          na wiceministra sprawiedliwosci, byla przez zwolennikow tego slowa odpowiednio
          potraktowana - czyli ciemnogrod. Sadze jednak, ze wiekszosc z tych ludzi
          niekoniecznie wie o czym pisze, tylko powtarza bezmyslnie modne obecnie nad
          Wisla slowo.
          • anty.rydzyk Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 06.11.05, 12:09
            Forum GW ma taki sklad z oczywistych wzgledow i nie mozna sie spodziewac
            przychylnosci dla dzialan, ktore zmierzaja do monopolizacji RACJI... wiec
            naiwnoscia jest oczekiwac tutaj przychylnosci dla poczynan miksera ludzkich
            umyslow jakim jest RM.
            Juz tylko konsekwencja powyzszego jest ekstrapolacja zlych emocji na tych,
            ktorzy wspieraja tego typu monopolistyczne dzialania, czyli w tym przypadku na PiS.

Z tego co mnie wiadomo sedzia Kryze nie ma calkiem czystej przeszlosci, a to
            stoi w pewnej sprzecznosci z gloszona publicznie ideologia PiSu. Nie bede
            polemizowal ze stanowiskiem, tych ktorzy okrzykneli go "mieszkancem"
            ciemnogrodu, ani tych ktorzy go bronia, bo jestem niekompetentny.

Jesli krzykacze nie maja argumentow, no to masz swieta slusznosc. Bezmyslne
            epitetowanie to nie jest atrybut tylko zwolennikow GW. Wystarczy poczytac posty
            np takich postaci jak silesius.monachijski, albo homosovieticus, zeby zauawzyc
            powszechnosc krzykactwa.
            • tantal1 Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 06.11.05, 14:56
              Pan(i) antyrydzyk systemowo zwalcza Rydzyka podobnie jak bardzo aktywny
              uczestnik prorydzka z forum
              wybory2005.wp.pl/f,167,t,21646,forum_viewtopic.html on też na końcu
              rzuca hasłami lub cytatami w celu zwiększenia swojej siły argumentacji. Obie te
              skrajności jakby nie chciały zauważyć , że poza stojącymi po przeciwległych
              stronach mędrcami i głosami narodu jak np Michnik i Rydzyk jest jeszcze naród
              ze swoimi wartościami i dążeniami który potrafi samodzielnie myśleć i nie
              trzeba jemu naprawdę wskazówek żadnego z tych panów aby wiedzieli co jest dobre
              a co złe. Trudno więc się dziwić ,że ludzie wierzący nie zagłosują za biznesem
              w którym naczelną wartością jest pieniądz tym bardziej w państwie którego prawo
              jest pełne dziur a instytucje niewydolne i często skorumpowane. Hasła wolności
              głoszone przez liberalnego Tuska to jednak puste słowa bo wolność musi być
              jasno zdefiniowana a przenoszenie wzorców liberalnych z innych krajów a
              zwłaszcza z USA jest wielkim nadużyciem. Nasz kapitalizm to wciąż małe
              żarłoczne dziecko a wiara w szwedzki model wychowania została już zanegowana
              przez doświadczenie. Wolność gospodarcza to wspaniała rzecz ale najpierw
              naprawa państwa bo staniemy się zakładnikami i niewolnikami grup interesów i
              będziemy musieli myśleć i wybierać tak jak nasi pracodawcy.
              • anty.rydzyk Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 06.11.05, 15:37
                Piekna tyrada, tylko nie bardzo na temat - moze warto zalozyc wlasny watek?

Jest jeszcze jeden problem. Nijak nie odmawiam prawa ludowi do uwielbiania
                Rydzyka i jego tuby smalonej groza Piekiel. Nie staram sie tez nikogo
                przekonywac, ze powinien kochac GW... zauwazam tylko "drobiazg" - jestesmy na
                forum gdzie wiecej jest sympatykow GW niz przeciwnikow, no i tego oczywiste (jak
                widze dla niektorych tylko) konsekwencje.
                Czyli wracamy do problemu nr 1.
                • tantal1 Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 06.11.05, 19:26
                  Piękna odpowiedź, tylko nie bardzo na temat - moze warto skojarzyć ten watek?
                  Szczypanie twojej gazety na której forum większość jej kadzi jest tylko
                  kontynuacją jej lini ideowej i żadnego wątku nie można rozpatrywać w oderwaniu
                  od celu jaki jej przyświeca. Może chciałbyś aby ludzie nie widzieli kontekstu
                  bardziej ogólnego bo mógłbyś lepiej nimi manipulować. Anty.rydzyk jest bardzo
                  trendy i napewno masz wielu wielbicieli ale dialektyczno-marksistowski sposób
                  analizy rzeczywistości to już historia. Przyjrzyj się swemu odbiciu lustrzanemu
                  z innego forum: wybory2005.wp.pl/f,167,t,21646,forum_viewtopic.html on też w
                  podobnym stylu kończy.

Pozdrawiam - Krzysztof

Bóg Honor Ojczyzna

Polska - to Matka . A Matki się nie sprzedaje.
                  Każdy ranek daje szansę na to, by wieczorem móc powiedzieć: to był szczęśliwy
                  dzień.
                  Czyli wracamy do problemu nr 1
                  • anty.rydzyk Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 06.11.05, 21:02
                    A wlasciwie to o co ci chodzi?
                    • tantal1 Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 07.11.05, 04:07
                      Pomyśl trochę jak myślisz po co są takie fora. Może po to aby media wiedziały
                      jak skutecznie manipulują społeczeństwem. Pytanie? Czy jesteś manipulatorem czy
                      manipulowanym?
                      • anty.rydzyk Re: dla wszystkich "specjalistow" od "ciemnogrodu 07.11.05, 20:04
                        Powtorze pytanie:

a o co wlasciwie chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka