pozlotemu 09.11.05, 15:39 To sie abp. Zycinski strasznie zdenerwuje (o swoje). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
airwalk77 IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 15:40 No to bedzie wesolo :-) Pozdrawiam SLDowcow i S-ke Odpowiedz Link Zgłoś
pryvaciarz Komunista współpracował z komunistami 09.11.05, 15:47 Zaiste porażające. Wszystkie trepy z komunistycznego wojska zwanego LWP współpracowały z komunistami. Współpraca wielokrotnie była owocna, jak np. w roku 1968 w Czechosłowacji, w roku 1956, 1970, 1981... Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo A czy to takie dziewne???????? 09.11.05, 16:17 To że Jaruzelski i wszyscy PZPRowcy to Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji było wiadomo już dawno.... Kto się łudził ten trąba :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Pozdrowienia dla pana M. 09.11.05, 16:44 A co ciekawe ten kto oficjalnie rozszyfrował ten skrót okazał się tajnym współpracownikiem :). Taki hihot historii. :P Odpowiedz Link Zgłoś
tusko-miller [...] 09.11.05, 17:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Re: CZY LEKARZE WPUSZCZA GO NA SKAŁKĘ ??????????? 09.11.05, 17:29 Jesteś nornalny BUC a buca trzeba tłuc i to ci się należy tusko-miller napisał: > Z POMOCĄ MICNIKA I TOWARZYSZY Z SLD > TEN DRAŃ I ZDRAJCA > Z 50 TYS. EMERYTURĄ OGROMNYM MAJĄTKIEM > NA KONIEC ZAPASKUDZI PEWNIE > POLSKI PANTENEON ? Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi W porownaniu z generalem Jaruzelskim ... 09.11.05, 20:48 W porownaniu z generalem Jaruzelskim ci wszyscy kaczynscy, te wsystkie tuski, marcinkiewicze, giertychy, rokity i wassermany, to same miernoty, a nie mezowie stanu. Nikt nie dorowna Jaruzelskiemu odwaga i uczciwoscia prawdziwego polskiego patrioty. Te obszczymurki, co zamieszczaja idiotyczne i nieuczciwe komentarze na temat generala Jaruzelskiego sa nic niewartymi polglowkami o umyslach wczesnoporonnych solidaruchow. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: W porownaniu z generalem Jaruzelskim ... 09.11.05, 22:38 wroxi napisał: > W porownaniu z generalem Jaruzelskim ci wszyscy kaczynscy, te wsystkie tuski, > marcinkiewicze, giertychy, rokity i wassermany, to same miernoty, a nie mezowie > stanu. Nikt nie dorowna Jaruzelskiemu odwaga i uczciwoscia prawdziwego polskieg > o > patrioty. Te obszczymurki, co zamieszczaja idiotyczne i nieuczciwe komentarze > na temat generala Jaruzelskiego sa nic niewartymi polglowkami o umyslach > wczesnoporonnych solidaruchow. Masz rację, nikt współcześnie żyjący nie zamordował tylu Polaków, ilu ten bandyta z rozkazu (albo ze strachu) przed obcym mocarstwem. Szmata, szpicel i kapuś Informacji Wojskowej - ciekawe ilu zamordowano z powodu jego doniesień - wtedy wystarczył najmniejszy donos i oskarżony szedł natychmiast pod "stienku", zwłaszcza w wojsku. A założę się, że był gorliwym sowieckim pachołkiem i lokajem, o czym świadczy późniejszy jego życiorys zdrajcy Polski. Hańba polskiego munduru.. tfuu.. po prostu gnida i kanalia. Jedź śmierdzielu na przystanek Gdynia-Chylonia, gdzie ten bandyta kazał strzelać z karabinów maszynowych do robotników ścienionych na wąskim pomoście idących do pracy w stoczni. Tan padło najwięcej ofiar... Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Re: W porownaniu z generalem Jaruzelskim ... 09.11.05, 23:21 Po pierwsze to nie Gdynia Chylonia a Gdynia Stocznia ! Po drugie nie On wydał rozkaz strzelania A po trzecie to weź coś na uspokojenie bo ta piana z ust przeszkadza ci w pisaniu obiektywnym o Jaruzelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
millero-tusk Re: CZY LEKARZE WPUSZCZA GO NA SKAŁKĘ ??????????? 10.11.05, 14:21 28plk7b napisał: > Jesteś nornalny BUC a buca trzeba tłuc i to ci się należy > > > tusko-miller napisał: > > > Z POMOCĄ MICNIKA I TOWARZYSZY Z SLD > > TEN DRAŃ I ZDRAJCA > > Z 50 TYS. EMERYTURĄ OGROMNYM MAJĄTKIEM > > NA KONIEC ZAPASKUDZI PEWNIE > > POLSKI PANTENEON ? OK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Jaruzelski jest postacią tragiczną. 09.11.05, 21:50 Kontrowersyjnie zasłużył się dla Polski (stan wojenny, Okrągły Stół), ale też ciąży na nim wiele dawnych grzechów (PRL, sierpień 1968, grudzień 1970). Uważam, że powinien móc odejść w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Re: Jaruzelski jest postacią tragiczną. 30.04.06, 23:27 Tragiczne sa niektore wpisy na tym forum. Zastanawiam sie skad sie biora tacy... nie mam slow, ktorzy jeszcze chca bronic Jaruzelskiego i uwazaja go za bohatera. Ze tez nie brzydzi ich ta postac. Mysle, ze sa tyle samo warci co ich idol. A swoja droga najwyzszy czas, by Sejm podjal odpowiednia uchwale, degradujaca Jaruzelskiego z generalskich dystynkcji i pozbawiajaca go przywilejow emerytalnych. jagnieszkaa napisał: > Kontrowersyjnie zasłużył się dla Polski (stan wojenny, Okrągły Stół), ale też > ciąży na nim wiele dawnych grzechów (PRL, sierpień 1968, grudzień 1970). > Uważam, że powinien móc odejść w spokoju. Drpga Jagnieszko! Trudno za zasluge poczytywac stan wojenny. Okragly Stol byl zas "ucieczka do przodu", ktora uchronila Jaruzelskiego i jego kolegow przed szubienica. Zdawal sobie bowiem sprawe, ze nie moze liczyc juz za Gorbaczowa na "bratnia pomoc". Byl bardziej przewidujacy i sprytny niz jego kolega, rumunski dyktator Causescu. Czy powinien odejsc w spokkoju? - Pewnie, niech zdycha w spokoju, ale jako pozbawiony czci i wojskowego stopnia zdrajca, a nie generał. Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 Re: Komunista współpracował z komunistami 09.11.05, 18:07 Szmata jakby miała Honor o którym ciągle powtarzała to by się zastrzeliła ,najlepiej z dubeltówki żeby mu łeb rozerwało. Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Komunista współpracował z komunistami 09.11.05, 19:39 hh7 napisał: > Szmata jakby miała Honor o którym ciągle powtarzała to by się > zastrzeliła ,najlepiej z dubeltówki żeby mu łeb rozerwało. Ty gdybyś miał elementarną wiedzę i poczucie godności nie ośmieliłbyś się pisać bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 Re: Komunista współpracował z komunistami 09.11.05, 19:49 Ty gdybyś miał elementarną wiedzę i poczucie godności nie ośmieliłbyś się pisać bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: Komunista współpracował z komunistami 09.11.05, 20:47 Wątpisz czy ja mam poczucie godności? Ja je mam lecz nie wiem czy ty i towarzysz Wolski też je macie bo bronisz bandyty i mordercy,bo to chyba wszyscy w to nie wątpią. Co do wiedzy to myślę że mam większą od ciebie sądząc po wypowiedzi. W moim odczuciu jesteś pozbawionym godności przygłupem, który nie dość,że nie ma bladego pojęcia o historii to do tego jest prymitywnym chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Komunista współpracował z komunistami 09.11.05, 22:12 Bądźmy jednak obiektywni: Gen. Jaruzelski nie ukrywał faktu, że uwielbiał Sowiety i był bolszewickim "janczarem", że zrobił absolutnie wszystko dla kariery w Ludowym Wojsku Polskim, że w komunistycznej agresji na dubczekowską Czechosłowację nie widział niczego nagannego, że wprowadzenie Stanu Wojennego, zdławienie SOLIDARNOŚCI, prześladowanie i internowanie jej ludzi, a nawet dra Marka Edelmanna i prof. Aleksandra Gieysztora, uważał za usprawiedliwioną wyższą konieczność. Taki on już jest, nic go nie zmieni, jest wierny swoim raz przyjętym zasadom, a więc przynajmniej nie jest niczym chorągiewkia na wietrze. I to jednak budzi jakiś szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmo222 Re: JAK ONI MOGLI! TOZ TO NAJLEPSZY KOLEGA MICHNI 09.11.05, 15:51 i jeszcze dodaj Kiszczaka, Urbana, Cimoszke-wszyscy ludziego honoru wg Adasia... Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Co się czepiacie Ojca Redaktora?! 09.11.05, 16:21 Wstydu nie macie takie głupity wypisywać... Michnik jest człowiekiem honoru i ma prawo wybaczyć swoje krzywdy każdemu komy zechce. Przecierpiał swoje. Mógłby się mścić i wymieniać ciosy. Tymczasem on przebaczył i nie babrze się w tym szambie jak inni. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Co się czepiacie Ojca Redaktora?! 09.11.05, 23:26 Michnik ma taki honor jak ta kobyla co przewroci woz i czeka ,zeby gospodarz go podniosl. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.wigocki Re: JAK ONI MOGLI! TOZ TO NAJLEPSZY KOLEGA MICHNI 09.11.05, 18:28 kosmo222 napisał: > i jeszcze dodaj Kiszczaka, Urbana, Cimoszke-wszyscy ludziego honoru wg Adasia.. > . no i miller, kwach, oleksy, pęczak, jakubowska itp. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Zdegradować szuję 09.11.05, 15:45 odebrać mu dom, który został zabrany prawowitym właścicielom i wyprzedany jaruzelskiemu za bezcen. I niech psy załatwiają potrzeby na jego grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Re: Jesteś pewien, że"właścicielom" i za "bezcen" 09.11.05, 15:56 Tak jestem pewien. Zresztą u wojskowych gnid było tego więcej - sprawdź skąd dom w Warszawie miał stary Cimoszewicz. A były właściciel domu jaruzelskiego (lub potomek) próbował odzyskać bezskutecznie całkiem niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Re: Jesteś pewien, że"właścicielom" i za "bezcen" 09.11.05, 16:05 spadkobiercy Lidii Przedpełskiej. Zbrodniarzu won z cudzego domu!!! czerwony zdrajco i morderco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc1 Re: Jesteś pewien, że"właścicielom" i za "bezcen" 09.11.05, 19:04 niepoprawnypolitycznie napisał: > spadkobiercy Lidii Przedpełskiej. > > Zbrodniarzu won z cudzego domu!!! czerwony zdrajco i morderco!!! Ma Pan absolutna racje. Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia strony www.ikara5.com. R. Przedpelski Odpowiedz Link Zgłoś
ddaa Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 15:52 Jaruzel, który kreuje sie ciągle na bohatera narodowego i patriote okazuje się zwykłym donosicielem, który sypał na swoich kumpli w wojsku. Współpracoważ z IW w latach stalinowskich to po porstu zdradzić Polskę. Tego człoiweka powinno sie wreszcie zdegradować. Odpowiedz Link Zgłoś
ako5 Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 16:16 Jesteś chory człowieku! Twoja wypowiedź swiadczy o Tobie i to nienajlepiej. Nienawiść nie jest najlepszym doradcą i zaślepia. Poza tym wszystkie groby nalezy szanować , bez wzgledu na to , kto tam lezy. Sprawiedliwość nie na takim zachowaniu polega. No cóz...takie mamy społeczeństwo.... Będzie jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 16:25 To jedyny przypadek uzywania przeze mnie tak niewybrednych określeń, ale nie mam współczucia dla oprawcy, mordercy, ruskiego szpiega i zdrajcy. W polsce nawet biskupów wieszano, gdy zdradzili. Nie mam współczucia, bo to nie prawda, że miał moralne dylematy wprowadzając stan wojenny. to zwykła ruska wesz i gnida. Należy go zdegradować, wyrzucić z cudzego domu, niech zdycha pod płotem ze świadomością przegranego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
kukk Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 16:50 Człowieku, czy Ty wogole masz pojecie co "ten szpieg" zrobił dl Polski stanem wojennym? W swoim małym czerepie znajdujesz moze co by bylo gdyby ruskie sie nie bały Polskich wojsk w stanie mobilizacji? Nie potrawie tego co zrobił gen. Jaruzelski inaczej niż obrony suwerenności (czesciowej niestety w tamtych czasach). Ale widać nieuki i bezmózgi są w Polsce i będą... Zwłaszcza teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 16:57 > Człowieku, czy Ty wogole masz pojecie co "ten szpieg" zrobił dl Polski stanem > wojennym? Mam pełna świadomość, poczytaj sobie co piszą miszczu: - domagał się groźby interwencji na spotkaniu Układu Warszawskiego (czeski raport uczestnika spotkania niedawno ujawniony) - tylko ruskie nie chciały. - zamordowano przynajmniej 100 osób (to tyle co wiadomo i zapewne kilka razy więcej co nie wiadomo) - zmarnował życie milionom Polaków - zakisił Polskę na dekadę A co zrobił wcześniej: - strzelał w Gdańsku - najechał na Czechosłowację (do dziś nas za to nienawidzą nad Wełtawą) - donosił jako ruski agent Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 17:07 O ile mnie pamiec nie myli to Janos Kadar wraz ze swoim "betonem" wymordowal w sposob przykry ok. 2 tys Wegrow po Powstaniu Wegierskim, nim wreszcie odpuscil i wprowadzil nowy model ekonomiczny. W wypadku Polski mozemy smialo mowic o minimum 10 tys ofiar smiertelnych przy wariancie wegierskim. Tego Laskawca zalujesz, ze nie mozesz sie dzis przeleciec na nowe Powazki, wzdychasz za tym czego na szczescie nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 17:12 Idzie Lenin wraz z towarzyszami z biura politycznego. Nagle z bocznej uliczki wybiega chłopiec i wpada na Lenina. Lenin schwycił chłopca i mocnym kopniakiem odrzucił na bok. - wot, horoszij cziełowiek Lenin - westchnął idący obok towarzysz - tylko kopnał, a mógł zastrzelić. A w Kambodży wymordowano 1/3 społeczeństwa, ech jaruzelski to doprawdy gołąbek pokoju. Pójdę pod jego ukradziony dom za potrzebą, gdy będę w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kukk Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 17:14 Wydaje mi się, że to jakas dyskusja polityczna a nie opowiadanie saschłych dowcipów o komunistach. Poza tym orginalny byl o stalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 17:24 Jeszcze wczesniejsza anegdotka, podobno oryginalna, o Gengis Khan'ie. Ale on tam wydobyl ze szczeliny w skale na prosbe mmusi jej dziecko,ostra dzida. Ja osobiscie nie mam powodu bronic Generala Jaruzelskiego. Mam nawet pewne osobiste powody aby byc pierwszym co go na sznurze zaciagnac powinien na szafot. Ale, mimo nawet tej ohydy ze czlowiek ow kapowal w swej wczesnej karierze dla organizacji autentycznie zbrodniczej,IW co mordowala Akowcow i kombatantow wojsk polskich na Zachodzie, oddaje mu sprawiedliwosc. Jaruzelski wzial za ryja solidaruchow, ocalil Polske aby ta mogla nareszcie zwyciezyc bezkrwawo gdy czas po temu korzystny nastal. Czyli jako zolnierz wygral tamtejsza batalie dla nas wszystkich. Byl jednak czlowiek Honoru, Polakiem i to dobitnie w 1989r wykazal. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 23:59 Jaruzelski z Kiszczakiem powinni byc pociagnieci do odpowiedzialnosci za spatalaszenie stanu wojennego. W tym "Wujku" to powini wytluc nie dziewieciu ale z dziewicdziesieciu, to brudasy by sobie zapamietaly i nie robily terrorystycznych wyczynow w Warszawie. Co to sa solidaruchy to mozna sie bylo przekonac tu w Ameryce. Jedyne co chcieli to rozbic stare organizacje polonijne, zarli sie miedzy soba i rozpadli sie pozostawiajac po sobie smrod do dzisiaj. Oni mieli szczescie, ze trafili na takich mieczakow jak Jaruzelski z Kiszczakiem bo gdyby trafili na innych generalow to by z nich strzepy nie zostaly. Odpowiedz Link Zgłoś
kukk Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 17:09 "- domagał się groźby interwencji na spotkaniu Układu Warszawskiego (czeski raport uczestnika spotkania niedawno ujawniony) - tylko ruskie nie chciały." hmmm nie wiedziałem o takowym dokumencie... jesli mogl bym porsic o jakis odnosnik, chetnie bym sie z nim zaznajomil Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja I te ruskie ... 09.11.05, 17:11 co nie chciały ... mieć bufora z Niemcami, ciekawe ! Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 17:15 Ostatnio ujawnili to w czeskich archiwach, pisały o tym gazety, komentując linię obrony jaruzelskiego (że się sypie). To było gdzieś w ostatnich 2-3 tygodniach. nie mam linka, ale spróbuję znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Nie wkroczyliby 09.11.05, 17:40 kukk napisał: > hmmm nie wiedziałem o takowym dokumencie... > jesli mogl bym porsic o jakis odnosnik, chetnie bym sie z nim zaznajomil już mam: wiadomosci.wp.pl/kat,32194,wid,8049616,wiadomosc.html?ticaid=183a Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 17:48 niepoprawnypolitycznie napisał m.in.: > > Człowieku, czy Ty wogole masz pojecie co "ten szpieg" zrobił dl Polski st > anem > > wojennym? > (...) > - zakisił Polskę na dekadę (...) Zgadzam sie z tym co napisales ale musze dodac: - zabil nasza solidarnosc i nadzieje na dlugie lata - nie tylko na dekade. To co zniszczyl nigdy juz sie nie odrodzilo i nie odrodzi. Zabil ten moment dziejowy i ducha narodu, nadzieje. Reszta to sprawy techniczne - lacznie ze zlamaniem wszelkich mozliwych praw i liczba ofiar. Nie tylko smiertelne sie licza. Ofiara padlo kilkadziesiat milionow. Nie tylko to jego wina - to bylo przestepstwo zorganizowane, w ktorym maczaly lapy tysiace, setki tysiecy - lacznie z tymi, ktorzy brali pieniadze za ochrone prawa. Wszyscy powinni odpowiedziec - cala czerwona mafia ktorej wychowankowie i spadkobiercy nadal tworza GTW. To tez zasluga Jaruzelskiego - nie na darmo byl fetowany po referendum przez towarzyszy z SLD. Wladzy nigdy nie oddali. Przemalowali sie tylko. Czerwona mafia - elyty, kurza twarz. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Zabil solidarna Polske 09.11.05, 17:51 Do powyzszej mojej opinii powinien byc inny tytul. Np.jw. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Zdegradować szuję 09.11.05, 17:57 Do pierwszego punktu mam wątpliwości był przeciwnikiem użycia wojska w Gdańsku wiem napewno ale jego dusza cierpiała że nie wykonał zadania partii ikazał zniszczyć wszystkie dokumenty o tym świadczące i teraz głupol ma co chciał/ Co do punktu dwa i trzy to zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc1 www.ikara5.com - niech general odda dom 09.11.05, 18:34 www.ikara5.com, strona poswiecona walce rodziny Przedpelskich o odzyskanie rodzinnego domu w ktorym mieszka Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 15:48 Zdziwiłbym się gdyby nie współpracował.Krew na rękach ma od bardzo dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
posik Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 15:53 Cała ta czerwona banda umoczona po szyję w g.e ale niektórzy jak Jaruzelski siedzieli w tym po czubek głowy. Michnik mu wybaczył w imieniu całego narodu (swojego). Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Masz na to jakieś konkretne dowody ... 09.11.05, 17:12 że po czubek głowy a nie po kolana, dla naprzykładu ? Odpowiedz Link Zgłoś
frigidus A nie mówiłem że lepiej zostać w Moskwie 09.11.05, 15:52 wspólne żłopanie wódy i bratanie się z obwieszonymi blaszkami naszymi wyzwolicielami, szacunek młodzieży etc., a tak w tym niewdzięcznym kraju nadwiślańskim jeszcze do pierdla pójdzie...oj okrutny ten los. Szkoda tych naszych bohaterów Kiszczaka, Jaruzelskiego, kolejny autorytet zniszczony będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
galba To człowiek honoru (z certyfiakatem od Michnika)! 09.11.05, 15:52 Odp*** się od generała i innych kumpli Naczelnego! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: To człowiek honoru (z certyfiakatem od Michni 09.11.05, 15:55 galba napisał: > Odp*** się od generała i innych kumpli Naczelnego! > oj będzie się działo,gazeta przeprosi wszystkich polaków ,ubeko-komuchów przepraszać nie musicie,panie wronski,lizut,etc-czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
kaniini Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 15:53 No rewelacja! Czy ktoś miał wątpliwośći? Odpowiedz Link Zgłoś
ddaa Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 15:55 Michnik miał. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 15:57 kaniini napisała: > No rewelacja! Czy ktoś miał wątpliwośći? ja wątpliwości nie mialem ,lecz ćwierćinteligenci z gazety ,wodę z mózgu części społeczeństwa robili-przez długie lata Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ŁAPY PRECZ OD JARUZELSKIEGO!!! 09.11.05, 15:57 w 1982 mieliśmy taką samą sytuację jak teraz jest we Francji :))) --- Francja płonie religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ksti Re: ŁAPY PRECZ OD JARUZELSKIEGO!!! 09.11.05, 16:00 no moze przesadziłeś....Wtedy był inny ustruj, ale zgadzam się , ze nie mozna wiecznie cofac sie w czasie.Teraz jest ukochany Kapitalizm i trzeba dawać sobie rade...heheh Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: ŁAPY PRECZ OD JARUZELSKIEGO!!! 09.11.05, 16:01 alkud napisał: > Francja płonie cóż ,eksperyment z multikulturowym społeczeństwem nie udał się Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: ŁAPY PRECZ OD JARUZELSKIEGO!!! 09.11.05, 16:34 alkud napisał: > w 1982 mieliśmy taką samą sytuację jak teraz jest we Francji :))) Buhahahahaaaaa!!!! Aleś głupi!!!! Nieprawdopodobne !!!! Różni idioci tu piszą swoje bzdury ale takiej jak ty to jeszcze nikt nie wysmarował. Francuzi mają kłopoty z imigrantami. A w 1981 roku komuniści wystąpili przeciw WŁASNYM RODAKOM DOMAGAJĄCYM SIĘ WOLNOŚCI!!!! Ale czy taki bezmózg , kretyn , jak ty jest to wstanie zrozumieć. Niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kornatowski Re: ŁAPY PRECZ OD JARUZELSKIEGO!!! 09.11.05, 17:14 tak , kretynie , identyczna Odpowiedz Link Zgłoś
grrr25 Re: ŁAPY PRECZ OD JARUZELSKIEGO!!! 09.11.05, 18:53 porównywanie obecnej sytuacji we francji oraz tej w 1981 roku w Polsce to po prostu ignorancja, tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
glechosg Re: ŁAPY PRECZ OD JARUZELSKIEGO!!! 10.11.05, 01:34 a ile miałeś wtedy lat że piszesz takie brednie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: ŁAPY PRECZ OD JARUZELSKIEGO!!! 10.11.05, 01:40 glechosg napisał: > a ile miałeś wtedy lat że piszesz takie brednie ? Doslownie? Jeszcze mnie na swiecie nie bylo. Wybacz, lecz ~ nie moja to wina;)))))))))))))) A co wg ciebie, sa te brednie? Moje 'wyczytanie' wiadomosci, czy tez wiek Jaruzelskiego, kiedy zostal generalem, czy tez cokolwiek innego? Mam odwage sie zapytac. Chyba nie ma w tym nic zlego. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
ksti ALE MI NOWINA..... 09.11.05, 15:58 No i co z tego, że wspołpracową, przeciez był głową państwa za czasów komuny. Dajcie juz człowiekowi spokojnie spedzić emeryture. Takie były czasy i juz. Teraz sa nowe i trzeba zając sie przyszłoscia , a nie rozważac co ktoś, kiedyś, 30 lat temu....szkoda czasu i pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
kossmann Re: ALE MI NOWINA..... 09.11.05, 16:04 ksti napisał: > No i co z tego, że wspołpracową, przeciez był głową państwa za czasów komuny. > Dajcie juz człowiekowi spokojnie spedzić emeryture. Takie były czasy i juz. > Teraz sa nowe i trzeba zając sie przyszłoscia , a nie rozważac co ktoś, kiedyś > kiedyś, 30 lat temu....szkoda czasu i pieniedzy jakie 30 lat temu? potrafisz dobrze liczyc? To juz ponad 60 lat minelo. Odpowiedz Link Zgłoś
ksti Re: ALE MI NOWINA..... 09.11.05, 16:06 Stary....20,30,40,50 czy 60 lat temu....co za różnica. Tym bardziej nikt nie powinien sie tym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
posik Re: ALE MI NOWINA..... 09.11.05, 16:24 Następna zwolenniczka grubej kreski ??? Też masz zagarniętą willę i boisz się precedensu?? Odpuszczenie grzechów następuje po wyznaniu winy, zadośćuczynieniu i pokucie. Malteretowani wegetują a maltretujący opływają w luksusie i mówią: "skończmy te rozliczenia". Odpowiedz Link Zgłoś
ksti Re: ALE MI NOWINA..... 09.11.05, 16:28 Po pierwsze nie ona tylko on, a po drugie to nie oplywam w luksusie tylko pracuje normalnie na takich cieci jak ty, którzy są zawsze poszkodowanii i nic nie mogą zrobic ze swoim życiem bo zastanawiaja sie kogo by tu rozliczyć. Do roboty kmiocie ! Odpowiedz Link Zgłoś
posik Re: ALE MI NOWINA..... 09.11.05, 16:33 ksti napisał: Po pierwsze nie ona tylko on, a po drugie to nie oplywam w luksusie tylko pracuje normalnie na takich cieci jak ty, którzy są zawsze poszkodowanii i nic nie mogą zrobic ze swoim życiem bo zastanawiaja sie kogo by tu rozliczyć. Do roboty kmiocie ! To weź się za robotę bo z twoją wiedzą powinieneś rowy kopać bo nawet na ciecia się nie nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ksti Re: ALE MI NOWINA..... 09.11.05, 16:42 Stary, ty nawet nie umiesz się obronić....zero argumentów...Jestes życiowym popaprańcem. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: ALE MI NOWINA..... 09.11.05, 16:29 ksti napisał: > No i co z tego, że wspołpracową, przeciez był głową państwa za czasów komuny. > Dajcie juz człowiekowi spokojnie spedzić emeryture. Takie były czasy i juz. > Teraz sa nowe i trzeba zając sie przyszłoscia , a nie rozważac co ktoś, kiedyś, > > 30 lat temu....szkoda czasu i pieniedzy Zgadzam się że Jaruzelskiego nie trzeba już karać. Bóg go ukarze jeśli uzna to za stosowne. Ale tu na ziemi powinien dostać karę. Symboliczną. Włąściwie chodzi o sądowne uznanie jego winy. Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 16:00 W IPN pracuja dzieci we mle z dzieciecymi mozdzkami. To z Gen Jaruzelskim wspolpracowala Informacja Wojskowa. Naiwnosc "badaczy" IPN jest przeogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
posik Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 16:30 joris napisał: > W IPN pracuja dzieci we mle z dzieciecymi mozdzkami. To z Gen Jaruzelskim > wspolpracowala Informacja Wojskowa. Naiwnosc "badaczy" IPN jest przeogromna. W 45r. nie był generałem tylko porucznikiem i współpraca z mordercami narodu Polskiego wywindowała go na stołek generała. Za zdradę dostał stanowiska i mógł ukraść cudzą willę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Czy już mu to udowodniono ? 09.11.05, 17:07 Czy też na razie to twoje domysły ? Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Gdzie jest generał? 09.11.05, 16:10 Dobrze wiedzieć gdzie, ale i tak nic to nie zmieni w sytuacji generała _ Sztuczki suczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ksti Re: Odp... się od generała! 09.11.05, 16:16 dokładnie dajcie mu wreszcie spokuj !!! Weźcie sie za Kaczory - największych złodzieji III RP Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Odp... się od generała! 09.11.05, 19:59 ksti chyba nie zrozumiałeś ironii, więc jeśli byłbyś łaskaw nie komentuj mojego wpisu jako popierający Jaruzelskiego. Tytuł to cytat z Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pool Zanamienne... 09.11.05, 16:13 hehe a czy nie jest znamienne, ze pewne dokumenty "odnajdują" się dopiero teraz? ciekaw ile jeszcze ciekawych rzeczy lezy na dnie szuflady - czekały, czekały i sie doczekały;-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
m200249 Re: Zanamienne... 09.11.05, 16:21 A może to temat zastępczy? Wszyscy podnicą sie "znaleziskiem" a COŚ naprawdę waznego umknie opinii publicznej? Co? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pool Re: Zanamienne... 09.11.05, 16:28 > A może to temat zastępczy? Wszyscy podnicą sie "znaleziskiem" a COŚ naprawdę > waznego umknie opinii publicznej? Co? eee nie widzę tu drugiego dna; po prostu trzeba w końcu wymieśc spod dywanu, bo juz sie górki porobiły i cieżko chodzić;-) temu tez i nie ma podniety; pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI . 09.11.05, 16:27 Wszyscy. Bez wyjątków. To oni wsparli Sowietów w zniewoleniu Polski po 2 wojnie światowej. To komuniści z PZPR sfałszowali wybory powojenne. To komuniści z PZPR zniszczyli polską gospodarkę w takim stopniu ,że jeszcze upłynie sporo czasu aby dogonić resztę świata. To komuniści z PZPR mordowali swoich rodaków ,którzy nie zagadzali się na sowiecką okupację. To dzięki komunistom z PZPR większość Polaków dziś żyje na krawdędzi ubóstwa. To właśnie dzięki tym draniom. Dziś komuniści mają swoją reprezentację w Sejmnie . Jest nią SLD - partia mafia. Nieprawdopodobne ,że po roku 1989 jeszcze podnoszą chamskie czerwone łby... A Jaruzelski to po prostu zwykły bandyta. Kryminalista odpowiedzialny za strzelanie do Polaków na Wybrzeżu w 1970 r , w kopalni Wujek w 1981. To bandzior ,który odpowiada za zamordowanie ks.Popiełuszki itd itd. WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI!!!! Wszyscy!!!! Nawet jeżeli , dziś większy wpływ na ocenę Polaków o komunistach ma urban śmieć i Michnik , którzy bronią tej zbrodniczej ideologii - to i tak historia ocenii komunistów jednoznacznie jako bandytów morderców i złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Czerwony zbrodniarz 09.11.05, 18:09 Zgadzam sie z mordzinasem. Nizej napisalam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=31717956&a=31725856: Jaruzelski to jeden z wielu - symbol zbrodni na polskim narodzie. Zbrodniarz ma wiele twarzy w zbrodni zorganizowanej, czerwonej mafii. Jaruzelski jest jednym z ogniw - jednym z bardziej znaczacych. Bez tych malutkich - ale idacych w tysiace - sam nic by nie zrobil. Odpowiedzialnosc wisi nad calym aparatem sprzedajnej wladzy, lacznie z wciaz zasiadajacym Kwasniewskim. Towarzysze trzymali i trzymaja razem - razem powinni odpowiadac za swoje postawy i czyny. Czy odpowiedza? Anna Kozlowska ------------ wczoraj zbrodniarz paznokcie ofiarom wydzierał bo ofiary nie miały głosu ani prawa, bo nie było to ważne kto za co umierał, bo ten sam co mordował wyroki wydawał. wczoraj zbrodniarz był władcą i przewodnią siłą, mnożył prawa zbrodnicze i ferował kary, rozsprzedawał ojczyznę, opluwał sztandary gdy nie były czerwone i gdy gwiazd nie było. wczoraj strzelał do tłumu co skandował „chleba”, ścieżki zdrowia urządzał, wysyłał w nieznane, chował w grobach bez nazwy, po cichu, nad ranem i morderców nasyłał gdy zaszła potrzeba. wczoraj wojnę wydawał własnemu ludowi co miał czelność to wszystko nazwać po imieniu, wczoraj spisek knuł tajny z najeźdźcami w zmowie, aby własny swój naród osadzić w wiezieniu… (M.Krupiński - fragment wiersza "Wczoraj i dziś") Odpowiedz Link Zgłoś
read1 sowiecki szpieg sowieckim szpiegiem 09.11.05, 16:20 nic nowego, tylko dlaczego były pracownik NKWD ma dostawać emeryturę polskiego prezydenta??? Czas by zaczął dostawać kaszę w więziennej celi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksti Re: sowiecki szpieg sowieckim szpiegiem 09.11.05, 16:25 Czy ty znasz historie polski czy tylko jestes niewykształconym debileem ? Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: sowiecki szpieg sowieckim szpiegiem 09.11.05, 21:51 pisze się 'historię Polski' analfabeto... nieduczony, czerwony analfabeto... Odpowiedz Link Zgłoś
djemen IPN podlizuje się Kaczyńskim i Giertychom 09.11.05, 16:26 Ale odkrycie Ameryki Dziwne gdyby nie wspólpracował. To tak jakby powiedzieć że Kwaśniewski czy Balcerowicz byli w PZPR. Śmieszny IPN. Obciąć im ten budżet bo widzę że tylko podlizywać się teraźniejszym władzom zamierzają by dostać forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
moped Dziwne to wszystko... 09.11.05, 16:29 A ktoz to jest Jaruzelski? Czlowiek ktorego nazwano generalem, czlowiek ktory calkowicie sprzedal sowietom Polske, czlowiek ktory beszczelnie zajal urzad Prezydent RP…. Malo tego …czlowiek ktory wydal rozkaz strzelania do Polskich obywateli! Dalej, czlowiek ktory calkowicie dazyl do podporzadkownaia Polskich Sil Zbrojnych pod Sowiecko-Rosyjska komende! I teraz ten sam czlowiek beszczelnie pobiera z RP emeryture po tylu wyrzadzonych krzywdach Narodowi Polskiemu! Wieciej, zniewolone mozdzki poniektorych Polakow dalej wielbia tego najwiekszego z urzedu PRL zdrajce Polskich interesow… Przediwne to wszystko !!!! Urabia sie temu lachudrze jakies tam ziemiansko-szlacheckie konekcje kiedy to Sowieci-Rosjanie sprzatneli jemu rodzicow! Tworzy sie mity o jego “pobudkach” w pracy na rzecz Sowietow jako “patriotyzm”…. Ludzie, dajcie sobie spokoj, najwieksza przysluge by danu temu lachmaniarzowi, gdyby rozliczyc jego z przeszlosci, odstawic w zapomnienie… Ale nieprzyjazne, ba wrecz obce wplywy dalej ostro dzialajace w kraju beda dazyly aby dalej byl na swieczniku!! Ten czlowiek o nazwisku Jaruzelski to symbol jak mozna naigrywac sie z Polakow!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: IPN podlizuje się Kaczyńskim i Giertychom 09.11.05, 17:02 No dobra, ale sąkwity, czyli czarno na białym. To różnica. Wszyscy wiedzą, że zabił, ale go uniewinnili z braku dowodów. Tak było w przenośni. A teraz ch.j. Niech go zdehradują i zabiorą generalską emeryturę. I starczy mu, na starczy los. Odpowiedz Link Zgłoś
czapayev Re: IPN podlizuje się Kaczyńskim i Giertychom 09.11.05, 19:09 Święta prawda! Poza tym, Jaruzelski, w tamtych czasach czego by nie zrobił - byłoby źle. Dzisiaj można sobie na takich osobników bezkarnie pluć i wylewać jad. Mają satysfakcję, że generałowi podniosło się ciśnienie i że wylądował w szpitalu. Prawdziwy katolicyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
inspector Spawacz w mordę kopany 09.11.05, 16:30 Wysłac go do Francji z Kiszczakiem i zomowcami z Wujka Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Spawacz w mordę kopany 09.11.05, 16:36 inspector napisał: > Wysłac go do Francji z Kiszczakiem i zomowcami z Wujka he he he . Już by ich tam do tej pory połowę wystrzelali.... Odpowiedz Link Zgłoś
green30 PARANOJA NA TYM FORUM-A KTO MIAL DONOSIC?? 09.11.05, 16:35 no to kto mial donosic WSI, jak nie wojkowy z PZPR, co w tym dziwnego i oburzajacego? nie mowia ze donosil Wojtyla, nie mowia ze Kaczynski, nie mowia ze Wasserman tylko komunistyczny wojskowy - dlaczego was to dziwi??? Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: PARANOJA NA TYM FORUM-A KTO MIAL DONOSIC?? 09.11.05, 16:39 green30 napisał: > no to kto mial donosic WSI, jak nie wojkowy z PZPR, > co w tym dziwnego i oburzajacego? > nie mowia ze donosil Wojtyla, nie mowia ze Kaczynski, nie mowia ze Wasserman > tylko komunistyczny wojskowy - dlaczego was to dziwi??? To że Jaruzel był donosicielem informacji wojskowej - organizacji zbrodniczej - wiadomo od dawna. Dla mnie to żadna sensacja. Tylko ,ze teraz są na to dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas ADASIU!!!! ZWOŁUJ "AUTORYTETY" DLA OBRONY GEN. 09.11.05, 16:43 Adasiu. Napisz tekściora w GW na 6 pełnych stron. Weź w obronę Jaruzelskiego. Niech pod apelem twojego autorstwa podpisze się szereg "autorytetów". A tak poza tym - to wszystko przez o.Rydzyka i Radio Maryja. Tak czy nie Adasiu??? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: ADASIU!!!! ZWOŁUJ "AUTORYTETY" DLA OBRONY 09.11.05, 16:51 A Ty na temat, koleś , na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
green30 Re: PARANOJA NA TYM FORUM-A KTO MIAL DONOSIC?? 09.11.05, 16:43 stary wyluzuj, ja nawet wiedzialem ze byl szefem komunistycznego panstwa, komunistycznego wojska i partii a wczesniej jako partyjny wojskowy donosil Informacji Wojskowej, no to kto mial im donosic do cholery! to chyba normalne i oczywiste - byloby cos dziwnego gdyby nie donosil... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: PARANOJA NA TYM FORUM-A KTO MIAL DONOSIC?? 09.11.05, 16:52 Tyle, że teraz są kwity. I może stracić emerytirę, dom itd. Za całokształt. Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: PARANOJA NA TYM FORUM-A KTO MIAL DONOSIC?? 09.11.05, 17:28 Kto miał donosić? Może na przykład - nikt? Czy ktoś musiał? Jaruzelski najwyraźniej godził się na to, w imię zbrodniczych idei albo własnej kariery - wszystko jedno. Nie musiał, chciał. Powinien ponieść konsekwencje. Albo inaczej: Wiadomo, że od kiedy istnieje człowiek, zdarzają się morderstwa. A skoro się zdarzają, no to ktoś musi ich dokonywać. Jakże więc można czepiać się morderców, skoro przecież KTOŚ musi?! Na nich padło, więc trzeba się odczepić. Czy to sensowna agrumentacja? Bo jest dokładnie taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: "Są granice, których przekraczać nie wolno " 09.11.05, 16:54 AAAaaaaaktialnie Tanie państwo zdecydowanie kupię. Może być do remontu i z mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 16:44 Eureka! Wisła się pali! Facet przyszedł z Armią Czerwoną jako oficer, był pułkownikiem za czasów Bieruta i Stalina, generałem w czasie Poznania 56, komunistą, wykładowcą i szefem szkolenia sztabowców, od 1960 szefem Głównego Zarządu Politycznego WP, potem kariera w PZPR... Współpracował z Informacją Wojskową? A to niespodzianka. Kto by się tego spodziewał Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pool głupa palisz? 09.11.05, 16:53 > Współpracował z Informacją Wojskową? A to niespodzianka. Kto by się tego > spodziewał to czemu sam zainteresowany zaprzeczał? wstydził sie rzeczy oczywistej? teraz mamy czarno na białym ze łgarz... - chociaż taki z tego plus Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: głupa palisz? 09.11.05, 16:58 Tak tak. Ta jego legenda, że uratował Polskę przed ruskimi w '81, zaczyna się walić, jeżeli jeszcze w ogóle stoi. Na stare lata oplujągo i będzie miał za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: głupa palisz? 09.11.05, 16:59 Powinni go moim zdaniem zdegradować do szeregowca i zabrać tęwysoką generalską emeryturę. Bo ruscy go awansowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: głupa palisz? 09.11.05, 17:11 Nie pierwszy raz kłamie. Kłamał mówiąc, że nie miał nic wspólnego z masakrą na Wybrzeżu w 1970. Powtarzam, facet był wyższym oficerem politycznym WP, w czasie kiedy komuniści polowali na AK jak na kaczki i kiedy szalał stalinowski terror. Współpracował z IW. Gorzej. Był jednym z centralnych elementów tego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pool oczywiście 10.11.05, 08:42 > Nie pierwszy raz kłamie. pewnie że nie pierwszy, ale nareszcie sa na to kwity... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 16:45 No to Jaruzel na stare lata zbiera efekty swojego kolaborycajnego życia. Pewnie dawniej był pewien, że mogą mu skoczyć. A tu sru, wolna od ruskich Polska i biorąw końcu za dupy te łajzy. Okrągły Stół byl taktycznym świetnym ruchem opozycji, bo przecieżrewolucja była bezkrwawa. Fenomen. Ale ustalenia, dobre na pierwsze lata (bu nie było rychawki) są nieaktualne już dziś. (Ciut za późno, o to się spierają ludziska) Można spokojnie rozliczyć wrogów Narodu. On nie jest jeden, oj jest jeszcze paru. Skonfiskowałbym im mienie i możeby już starczyło. I oczywiście podaćdo publicznej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 17:00 ZHK co chcesz konfiskować Jaruzelskiemu? Mieszkanie w bloku i książki jego żony i jego bo wiadomo ,że jako jeden z nielicznych we władzach kupował i czytal? , a żona wykładowca na UW też czytać umiała. On nie ma willi, ani samochodów. A odkrywanie wszystkich dokumentów o generale może ujawnić ciekawe nazwiska i to tych co dziś najbardziej umęczeni.może rzeczywiście warto. Generał swoje lata ma , okupację przeżył ,staliniżm przetrwał, stan wojenny wytrzymał, choć jak twierdzi była to jego największa osobista tragedia, parę spraw śądowych, to i to przeżyje. Za 50 100 lat ocena będzie obiektywna , dziś jest emocjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 17:08 Spoko, spoko. Wysługiwał się ruskim całe życie. Szkoda gadać. Zdegradować go. A fdzie mieszka? W bloku? Chyba nie jesteśz Warszawy. Pod Skocznią dom na Mokotowie ma (pewnie dzierżawiony, czy jakoś tak), tan. mieszka. Dobra, niech se mieszka w bloku i bez generalskiej emerytury, podobnie jak np. Kiszczak, czy inne mendy. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Jak się czuje Wałęsa? 09.11.05, 17:09 No to Lechu Wałęsa musi się czuć dowartościowany;-) Nie tak dawno w TV nastawał na Jaruzela, żeby ten mu wydał świadectwo moralności i generał w końcu wymamrotał, że Wałęsa nie być agentem;-) Kurczę, ale fajnie. Agent zapewnił honorem oficerskim, że Lechu nie był agentem! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Jak się czuje Wałęsa? 09.11.05, 17:13 Wałęsa GŁUPI był niestety zawsze, więc nie dziwota, że się zbłaźnił i teraz. I nez sensu wdał się w tę radiomaryjową awanturę. Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 KAZDY WIE ZE TO ZDRAJCA I PACHOLEK STRYCZKA GODNY! 09.11.05, 16:59 Te informacje tylko pokazuja jeszcze raz zbrodnicza dzialalnosc tego psa moskiewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy83 Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 17:01 O.... SIE OD GENERALA :) Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: IPN ujawni wszystkie dokumenty o Jaruzelskim 09.11.05, 17:04 No, daćmu lur.a Marszałka. (jak to mówili kiedyś: "kulikowa do pomocy") Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Top -lista polskich kreatur 09.11.05, 17:01 1. Jaruzel 2. Michnik 3. Targowiczanie Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Top -lista polskich kreatur 09.11.05, 17:09 Michnik był ruskim kolaborantem? Ciekawe rzeczy. Radio Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 to jest moja subiektywna lista kanalii 09.11.05, 17:13 a nie lista agentów ruskich. Nie zrozumiałeś towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: to jest moja subiektywna lista kanalii 09.11.05, 17:17 No, wszechpolaku, jeśli to Twoja prywatna lista, to co innego. Wpisauję Cię zatem do swojej prywarnej listy dupków żołędnych. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 A ja Cie lubię i wpisuję tylko na listę oponentów. 09.11.05, 17:29 Parę razy w życiu dostałem pałką dlatego aby była m.in wolność słowa. I rozumiem nawet to,że ktoś z własnej nieprzymuszonej woli moze popierac taką gnidę jak jaruzel. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: A ja Cie lubię i wpisuję tylko na listę opone 09.11.05, 17:39 Kur.a, poczytaj moje posty. Jaruzel? Przecież ja nie o nim. Bronię Michnika. Też dostałem pałą po głowie w '78 na jego tajnych wykładach. Więc mi tu nie pier..ol Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Chłopie wyluzuj. 09.11.05, 17:56 ja nie piszę,ze jestes miłośnikiem czerwonego squ..ela. Opowiadam tylko,że jestem pełen miłosierdzia dla tych, którzy tego zdrajcę uważają za godnego uwagi większej niż splunięcie. Znam twoje posty nie od dzisiaj dlatego odpisuję. A co do michnika - spuśćmy zasłonę milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: A ja Cie lubię i wpisuję tylko na listę opone 09.11.05, 19:57 > Kur.a, poczytaj moje posty. Jaruzel? Przecież ja nie o nim. Bronię Michnika. > Też dostałem pałą po głowie w '78 na jego tajnych wykładach. Więc mi tu nie > pier..ol E tam, swoich nie bili. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: nie umiesz czytać ? 09.11.05, 20:02 autorowi nie chodziło o ruskich kolaborantów tylko o kreatury. na pocieszenie adasia - nie każda kreatura musiała być kolaborantem i to ruskim. mogła być np niemieckim Odpowiedz Link Zgłoś
kitizz O co tu chodzi 09.11.05, 17:28 Dlaczego Jaruzelskiego ciągle tytułuje się generałem,a nie tow.sekretarzem.Przecież to była funkcja ważniejsza od dzisiejszego prezydenta.Jaruzelski bierze całą odpowiedzialność za stan wojenny na siebie,a ONI dalej gonią króliczka i pewnie o to chodzi by go gonić a nie złapac.Wcale nie zdziwiłbym się,gdyby okazało się że był agentem AK w wojsku polsko- sowieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Re: Top -lista polskich kreatur 09.11.05, 17:43 Przesadzasz - targowiczanie są numero uno. Przez tych zdrajców wspólne państwo Obojga Narodów zniknęło z mapy swiata Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Pomarz sobie! 09.11.05, 18:12 Co by był gdyby sowieci nie znaleźli wśród Polaków armii zdrajców im się wysługujących? PomyŚl co by było gdyby w 1981 jaruzel nie rozstrzelał swojego narodu. To były lata rewolucji technologicznej. 10lat straconych pod koniec XX weiku to jak dwa wcześniejsze stulecia. Ale targowiczan też nie lubię:) Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Top -lista polskich kreatur 09.11.05, 20:15 > Przesadzasz - targowiczanie są numero uno. Przez tych zdrajców wspólne państwo > Obojga Narodów zniknęło z mapy swiata E tam, zniknęło i już, na ponad sto lat, nie pierwsze, nie ostatnie. To banał. Lepszy numer wykręcili komuniści, stworzyli PRL, byt nieokreślony. Niby było to państwo suwernne, ale tylko na niby. Brak suwerenności podczas rozbiorów,choć momentami tragiczny, nie cofal nas cywilizacyjnie. 45 lat PRL - i owszem, zwłaszcza że były to czasy niesłychanego przyspieszenia technologicznego w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny A o jaki wywiad chodzi?, amerykanski?? 09.11.05, 17:07 to nie do tej osoby, ale do kuklinskiego i swiatly. Moze wywiad niemiecki, po przeciez jak wypolpracowal z polskim wywiadem, to chyba ok, tak wspolpracuja dzisiaj wszystcy z dukaczewskim, a ten to czyj wywiad? moze koreanski. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: A o jaki wywiad chodzi?, amerykanski?? 09.11.05, 17:11 Koleś, z jakiego Ty drzewka się urwałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: A o jaki wywiad chodzi?, amerykanski?? 09.11.05, 18:33 O co ci chodzi? Dobrze napisał. Chyba że sam służysz jakiemuś wywiadowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy83 Re: A o jaki wywiad chodzi?, amerykanski?? 09.11.05, 17:35 Brawo Kaczynscy! Wreszcie takie szuje i kanalie zostana rozliczone. Odpowiedz Link Zgłoś