Dodaj do ulubionych

Marszu Równości w Poznaniu: dużo policji

• ksiadz.robak RAZ JESZCZE DZIEKUJEMY POLICJI !!! 19.11.05, 17:07
      Za bardzo dobrze zorganizowana akcje i uniemozliwienie wzniecenia burd przez
      uczestnikow tej pospolitej hucpy; dzeikujemy Wam policjanci!
    • me-e TECZOWI...REWOLUCJONICI... 19.11.05, 17:08
      ...a kazdy rewolucjonista to zdrajca sluzacy wrogowi...
      • bio.mum Re: TECZOWI...REWOLUCJONICI... 19.11.05, 17:28
        me-e napisał:

> ...a kazdy rewolucjonista to zdrajca sluzacy wrogowi...

Ciekawe swoja droga, jak ty piszesz jak nie pijesz. Spróbuj kiedyś.
      • ribcord NIECH POZNAN SIĘ WSTYDZI!!!!!!! 19.11.05, 17:31
        Moi mili mniemam, iz nie tylko polityka Kaczyńskich jest powodem tych zajść...
        Nie zapominajmy, iż każde z miast posiada swoje odrębne zachowania... Spójrzmy
        na Warszawę, Kraków czy Poznań. Pierwsze to moloch bezmyślenego (w tym tylko
        przypadku) kapitalizmu, drugie dumne z mitu jakoby było to miasto kultury (
        taka starożytna Aleksandria) - śmiechu warte - trzecie zaś cholernie
        konserwatywne i chytre - ostatnia siedziba szlachciców... Jednocześnie spójrzmy
        choćby na Wrocław lub Gdańsk... miasta z zasady wolne, napływowe o wieków,
        przepełnione mieszanką kultur... Kiedy we Wrocławiu miała miejsce manifestacja
        homoseksualistów i lesbijek (robiłem tam materiał zdjęciowy dla gazety) nikt
        nikomu nie przeszkadzał, wszyscy nawzajem słuchali siebie i spokojnie wyrażali
        swoje zdanie... Fakt zjawilła się młodzież wszechpolska, lecz mniemam, że zdała
        sobie sprawę ze swej kretyńskiej pozycji i odeszli po 0.5h. Zatem zastanówmy
        się nad tym, czy tylko polityka PIS-u jest tutaj jedynym powodem zajść - czy to
        W Poznaniu, czy w Warszawie czy też w Krakowie... Stwierdzam iż mimo
        apodyktycznych rządów PIS-u i tak podłoże tego problemu w głównej mierze tkwić
        będzie w nas wszystkich - jeżeli my wyrazimy jakiekolwiek chęci by
        homoseksualiści i lesbijki równie swobodnie czuli się na ulicach - podkreślam -
        wspomnianych trzech miast, musimy zacząć się zmieniać a nie tkwić w wygodnym
        konserwatyzmie...

POZDRAWIAM!!!

www.manualagency.com

POZDRAWIAM!!!
    • kpix Nie rozumiesz, ze popierasz zlamanie konstytucji! 19.11.05, 17:10
      • wilknsz W JAKI SPOSOB? KTO LAMAL PRAWO 19.11.05, 17:12
        DEMOKRATYCZNE WLADZE DEMOKRATYCZNEGO PANSTWA WYBRANE W DEMOKRATYCZNY SPOSOB
        ZAKAZALY DEMONSTRACJI. MAJA DO TEGO PRAWO. I CO? MAINFESTANIC ZLAMALI TO PRAWO.
        MOZECIE SOBIE WYBRAC SZYSZKOWSKA NA PREZYDENTA I BYLBY PROBLEM Z GLOWY.A TAK
        SKORO JEST WAS TAK MALO TO NIE BEDZIEMY ROBIC BURDELU Z PANSTWA I ZGADZAC SIE
        NA TAKIE PARADY. W DEMOKRATYCZNY SPOSOB. ZAPAMIETAJ TO SOBIE.
        • kpix Po pierwsze, wylacz caps-lock. Nie dziw sie, jak 19.11.05, 17:22
          admin Ci wywali post, bo bedzie z tego powodu.

Po drugie, ktokolwiek by zdecydowal, zlamal prawo. Rozumiesz to?
          Prawo stoi PONAD konkretnymi osobami, ktore sprawuja funkcje
          wykonawcze. Jesli realne osoby sprawujace wladze wykonawcza
          wykraczaja poza spisane prawo, to robia to _bezprawnie_.
          A przekroczenie konstytucji jest tu jasne jak slonce!
          Wojewoda Warszawski, ktory uchylal zakaz parady w Warszawie,
          wydany p/Kaczora, po prostu stanal na strazy prawa. Wojewoda
          z Poznania nie stanal.

Zobaczysz jeszcze, ze Polska bedzie w trybunale w Strasbourgu
          za to.

I jeszcze jedno. Nie pieprz glupot z Szyszkowska i z "jest was tak
          malo". Czy kazdy dyskutant musi ci sie kojarzyc z jednym? Jestem
          100% hetero, a mimo to poszedlem na parade w Warszawie.
          Poszedlem bronic praw w moim kraju, ciolku.

• gosiekkk Kpina z konstytucji 19.11.05, 17:11
      Katozamordyzm pokazal, na co go stac. W IV RP - konstytucja mozna podetrzec
      sobie to, co zwykle sluzy do siedzenia. W IV RP spisuje sie ludzi za
      przekonania. W IV RP wolnosc zgromadzeni niewszechpolskich i nie
      beretowo-antenkowych jest iluzja. W IV RP pokojowa manifestacje brutalnie
      rozpedza sie przy sluzalczej pomocy policji. Jednoczesnie w tej samej IV RP -
      kontrmanifestantow z mlodziezy wszechpolskiej, obecnie - od niedawna - juz
      poprawnych politycznie,zostawia sie w spokoju. Czy to jeszcze Europa, czy juz
      jakis Iran?
      • kaisy7 Re: Kpina z konstytucji 19.11.05, 17:18
        Demonizujesz. Był zakaz? Był. No i po co było łazić?
        • kpix Po to, zeby bronic praw w kraju.... 19.11.05, 17:30
          • kaisy7 Re: Po to, zeby bronic praw w kraju.... 19.11.05, 17:32
            praw? do czego praw? i w pod jakim szyldem?
            • kpix Come on!Praw do wolnosci wypowiedzi i zgromadzen! 19.11.05, 17:35
              Szyld tu nie ma znaczenia - nawet zwolennicy UFO maja prawo do demonstracji!
              Czemu, przepraszam bardzo, nie zakazuje sie demonstracji Samoobronie,
              skoro jest jasne, ze ci ludzie szkodza calej Polsce? Odpowiedz mi na to.
              • kaisy7 Re: Come on!Praw do wolnosci wypowiedzi i zgromad 19.11.05, 17:52
                Ich szkodliwość możesz wyeliminować nie głosując na nich. Chyba że dochodzi do
                rozrób/ blokad, ale od tego mamy policję.
                A dlaczego Samoobrona ma prawo? Proste - głoszą swoje poglądy polityczne,
                gospodarcze wg ich pomysłu (nie oceniam teraz programu Samoobrony bo nie o to
                tu chodzi)
                • kpix Dokladnie: sama mowisz - NIE o to chodzi. 19.11.05, 18:01
                  Czyli ze ktos, kto nawet wg Ciebie i mnie glosi poglady
                  szkodliwe krajowi w skali globalnej, ma prawo do demonstracji.
                  Zgadza sie?

Bo MA to prawo.

Prawo do zgromadzen i wolnosci wypowiedzi nie zalezy
                  bowiem od tego, czy kogos poglady lubisz, czy nie.
                  To moga byc zwolennicy UFO, Krzyzakow,
                  Wolnej Sahary Zachodniej, ktokolwiek. Kazdy obywatel
                  polski ma prawo do wolnosci zgromadzen: zgromadzen
                  pokojowych i nie nawolujacych do nienawisci.
                  Takie prawo zostalo zlamane, to jest jasne jak slonce.
                  I ja sie temu bede przeciwstawiac:
                  bede bronic prawa.
                  • kaisy7 Re: Dokladnie: sama mowisz - NIE o to chodzi. 19.11.05, 18:18
                    Stary, ok. Racja. Ale to była demonstracja zboczków. Zboczek legalnie nie może
                    głosić swojego "prawa do normalności". Chyba rozumiesz, że nie była to
                    demonstracja polityczna. Promowanie anormalnych zachowań.
                    • kpix Prawie sie zgadzamy. 19.11.05, 18:30
                      Przykro mi, ale nawet "zboczek" ma prawo glosic "prawo
                      do normalnosci", bo w tej materii polskie prawo nie definiuje,
                      kto moze, a kto nie moze demonstrowac. Kazdy moze. Jak mowie,
                      nawet Samoobrona, ktora jest sila mogaca spowodowac
                      katastrofe Polski, tez moze demonstrowac. Co wiecej,
                      polskie prawo nie rozstrzasa w ogole tego, czy
                      homoseksualista jest "zboczkiem".

Niestety, rozstrasala to juz kilkadziesiat lat temu
                      Swiatowa Organizacja Zdrowia. W wyniku rozstrazania
                      wykreslila homoseksualizm z listy chorob. Przykro mi,
                      takie sa fakty.
                      • kaisy7 Re: Prawie sie zgadzamy. 19.11.05, 18:54
                        Nie wolno zabraniać chorym demonstracji. I zdrowym. Nie wolno tylko dopuścić do
                        propagowania zboczeń jako coś normalnego, coś co winno być tolerowane. Bo nie
                        powinno.

Wiesz, nie uważam że pedalstwo jest chorobą. Nie wiem z czego to się bierze -
                        to nie jest istotne. Kiedy pedał demonstruje w imię poprawy sytuacji na rynku
                        pracy to uwierz - pójdę z nim. Ale jeśli celem demonstrowania ma być zwrócenie
                        uwagi na fakt grzmocenia w pupala - powiem NIE.
                        • kpix Ja naprawde nie chce wnikac w ich hasla 19.11.05, 18:58
                          dopoki nie nawoluja do rzeczy, do ktorych nawolywanie
                          jest zakazane przez prawo. Mam oczywiscie swoje poglady
                          - nie zgadzam sie z tym, co mowisz. Ale naprawde,
                          mysle, ze to jest teraz po prostu niewazne. Maja do
                          tego prawo, kropka. Po prostu. Daje sobie nie wiem, co
                          uciac, ze Polska bedzie w Strasbourgu za to.
                          • kaisy7 Re: Ja naprawde nie chce wnikac w ich hasla 19.11.05, 19:42
                            Jest druga strona medalu. Dostrzegłeś ją. Ja mam nadzieję, że nie będzie to
                            początek ograniczania praw obywatelskich w stosunku do "niepoprawnych" -
                            przeciwników ideologicznych itd.
                            Pzdr.
                            • kpix Pozdrawiam rowniez. n/t 19.11.05, 19:51
                      • gniewko_syn_ryba Re: Prawie sie zgadzamy. 19.11.05, 22:24
                        kpix napisał:

> Przykro mi, ale nawet "zboczek" ma prawo glosic "prawo
                        > do normalnosci", bo w tej materii polskie prawo nie definiuje,
                        > kto moze, a kto nie moze demonstrowac.

Zatem np. pedofilom, zoofilom, kazirodcom itp. też nie można w imię
                        konstytucyjnych praw zabronić manifestowania w celu np. zalegalizowania ich
                        preferencji seksualnych. Bo są to preferencje seksualne TAKIE SAME jak
                        homoseksualizm (i heteroseksualizm) z tą JEDYNĄ różnicą, że NA RAZIE są prawnie
                        zabronione. Jednak homoseksualizm też jeszcze kilkanaście lat temu był prawnie
                        zabroniony, więc ich legalizacja jest tylko kwestią czasu i wzrostu świadomości
                        społecznej. Bo przecież konstytucja i konwencja praw człowieka ZABRANIA
                        dyskryminacji ze względu na preferencje seksualne, czyż nie ?...
                        • kpix Odpisalem Ci dzis rano, widze ze post zniknal 20.11.05, 19:18
                          Nie rozumiem tego, nie zawarlem tam nic przeciw netykiecie.
                          Nie mam niestety Czasu Ci odpisac 2. raz.
                          Nakresle jedynie, ze istnieje jasna granica, dla ktorej
                          homoseksualizm jej nie przekracza, a Twoje przyklady ja
                          przekraczaja. Jest to granica miedzy uzywaniem wolnosci
                          miedzy doroslymi osobami, takiej gdy 2 osoby wyrazaja chec
                          i wole danego dzialania (i tu sie miesci homoseksualizm) oraz
                          (nad)uzywaniem wolnosci wobec drugiej osoby, tutaj jest to
                          wyludzenie seksu polegajace na wykorzystaniu zbyt mlodego
                          wieku i/lub zgwalceniu (np. pedofilia). Jedno jest dozwolone,
                          drugie zakazane i granica tu jest jasna.

• gniewko_syn_ryba Re: Odpisalem Ci dzis rano, widze ze post zniknal 20.11.05, 21:13
                            Z czysto biologicznego punktu widzenia różnica pomiędzy homoseksualizmem, a
                            pedofilią, zoofilią, czy nekrofilią polega tylko na innych "obiektach pożądania
                            seksualnego", natomiast mechanizm jest dokładnie taki sam. Także argument, że
                            pierwszy nie jest zakazany, a pozostałe tak jest nietrafiony bo to tylko kwestia
                            umowy społecznej, a ta NIE jest niezmienna - jak ktoś w tej dyskusji zwrócił
                            uwagę, JUŻ są czynione starania o legalizację zoofilii, więc można się
                            spodziewać, że zrównanie wszystkich "preferencji seksualnych", to tylko kwestia
                            czasu...
                            Co do nadużywania wolności... jeśli dziewczynka szczerze kocha "wujka" i lubi
                            "to" z nim robić z własnej i nieprzymuszonej woli, to gdzie jest nadużycie jej
                            wolności ?... A skądinąd wiadomo, że wielu homoseksualistów lubi młodych
                            chłopców... ;)))
                            • nikodem123 Re: Odpisalem Ci dzis rano, widze ze post zniknal 20.11.05, 22:01
                              "Z czysto biologicznego punktu widzenia różnica pomiędzy homoseksualizmem, a
                              > pedofilią, zoofilią, czy nekrofilią polega tylko na innych "obiektach
                              pożądania seksualnego", natomiast mechanizm jest dokładnie taki sam"

Dodajmy do tego heteroseksualizm! - Mechanizm jest ten sam. Czyli
                              hetereseksualizm = pedofilia = nekrofilia = i t.d.

A jeżeli to "Wójek" szczerze kocha tą dziewczynkę od niego finansowo zależną? I
                              ona to musi robić z "własnej" nie przymuszonej woli?
                              • gniewko_syn_ryba Re: Odpisalem Ci dzis rano, widze ze post zniknal 21.11.05, 10:50
                                Kochaniutki, sądząc z twojej ortografii (wÓjek), jesteś jeszcze w szkole
                                podstawowej, więc niebawem z lekcji biologii dowiesz się co to jest popęd
                                płciowy, dlaczego natura albo Bóg (zależy od światopoglądu) stworzyła samców i
                                samice, i dlaczego samce z samcami oraz samice z samicami nie mogą się
                                rozmnażać. Jeżeli zaś skończyłeś szkołę podstawową, to znaczy, że nie uważałeś
                                na tych lekcjach...
                            • kpix Sprawdze wpierw, czy tu sie nadal da wysylac posty 21.11.05, 13:10
                              (jest 13:10)
                            • kpix ok, odpisuje. 21.11.05, 13:48
                              Domyslam sie, ze chcesz wykazac, ze sklaniam sie ku braku zasad w prawie -
                              ze w gruncie rzeczy powinienem wg mojego widzenia zezwolic na kazde
                              zachowanie, bo tak naprawde, to nigdzie nie ma jasnej bariery. Niestety,
                              tak nie jest.

Po pierwsze, sam zauwazasz, ze istnieja problemy z "norma". Norma w panstwie
                              nie moze byc oczywiscie dogmat Kosciola Katolickiego na mocy tego, ze jest
                              dogmatem - mysle, ze z tym sie mozesz zgodzic.

To, co sie dzieje, to kwestia tego, kiedy prawo pozwala na dane rodzaje
                              zachowan, ktore coraz bardziej Tobie czy mi nie odpowiadaja.
                              Powiedzialbym tak. Wedlug mnie, bariera nie praktykowania wobec drugiego
                              przymusu fizycznego albo wyludzenia ze szkoda dla drugiego (chodzi mi o
                              praktyki seksualne z nieletnimi) jest bardzo jasna, silna i naprawde w
                              wielu sytuacjach jednoznaczna zasada, do ktorej sklaniaja sie rozwazania
                              etyczne ogromnej wiekszosci. Dzieki tej zasadzie, dwoje wolnych i doroslych
                              ludzi robi ze soba to, co w ich wolnej woli, chca. Zachowana jest wowczas
                              wolnosc czlowieka, pewna rzecz podstawowa. Zas rowniez wg tej zasady
                              nikomu nie wolno przymuszac drugiego do praktyk seksualnych, na ktore ten
                              drugi nie ma ochoty. Jesli zas chodzi o nieletnich, to nie mozna sposobem
                              psychicznego wyludzenia stosowac praktyk seksualnych, poniewaz to nie dosc, ze
                              jest wbrew woli tej osoby nieletniej, to ponadto jest wbrew jego naturalnemu
                              seksualizmowi. Jesli chodzi o przyklad dziewczynki, o ktorej piszesz, to
                              dziewczynka pod slowem "kocha" rozumie cos kompletnie innego, niz ty
                              chcesz powiedziec i z tego praktycznie zawsze czyn seksualny spotyka sie
                              z oporem dziecka. Chyba sie zgodzimy? Wszedzie tu przewija sie jasna
                              i prosta sprawa: nikt nie powinien nikogo zmuszac do danych zachowan seksualnych.

Jesli chodzi o zoofilie czy inne zboczenia, to niestety. Jak sam (!) zauwazyles,
                              istnieja problemy z "bezwzgledna" norma i nie wiem, czy sie da zdefiniowac
                              cos ex cathedra. Ale, podchodzac powaznie to twoich przykladow, tu dochodzi tu
                              do dodatkowych rzeczy, jak czyny seksualne wpoprzek gatunku oraz oczywiscie
                              czesto gwalt na zwierzeciu. Nic mi zas nie wiadomo n/t staran o legalizacji
                              tych czynow i nie bede sie wypowiadal.

Co by nie bylo, jest w spoleczenstwie stale te ok. 5% homoseksualistow, czy
                              to XXI wiek, czy to antyczna Grecja, czy chrzescijanskie sredniowiecze.
                              Homoseksualizm
                              nie sprowadza sie do praktyk seksualnych - te pary potrafia przebywac ze soba w
                              stalych zwiazkach - czyli nie seksualne prostactwo, a autentyczne poczucie milosci
                              w pozytywnym sensie. Nie sa to tez jednostki wykolejone w innych przejawach
                              dzialalnosci czlowieka. Co wiecej, jak nauka pokazuje, czesto cechy homoseksualne
                              tworza sie z powodu procesu wydzielania hormonow w lonie matki, czyli te osoby nie
                              stana sie heteroseksualne. Niech wiec znajda szczescie w grupie miedzy soba i niech
                              im bedzie wolno manifestowac to, ze sa wsrod nas, bo tak po prostu jest urzadzone
                              na swiecie. My hetero tego urzadzenia swiata nie zmienimy.

Pozdr
                              • gniewko_syn_ryba Re: ok, odpisuje. 21.11.05, 16:27
                                Nie, nie chcę wykazać, że skłaniasz się DO;) braku zasad w prawie - chcę
                                wykazać, że te zasady są ZMIENNE i coś, co było zabronione jeszcze
                                kilka-kilkanaście lat temu, dziś jest całkowicie legalne, nie możesz więc z cała
                                pewnością stwierdzić, że zabronione dziś pedofilia, zoofilia, czy nekrofilia za
                                kilka-kilkanaście lat nie zostaną zalegalizowane... Aha, weź też pod uwagę, że
                                póki co zabroniony jest także ekshibicjonizm, z którym takie parady, polegające
                                na manifestowaniu seksualizmu (nawet jeśli nie jest to połączone z eksponowaniem
                                narządów), mnie się kojarzą... Tu nasuwa się zasadnicze pytanie: PO CO oni chcą
                                tę swoją seksualność manifestować ? Pokazać reszcie społeczeństwa, że istnieją ?
                                Reszta społeczeństwa wie to od dawna, więc co to ma zmienić ?... Sam znam paru
                                gejów (nawet się z nimi przyjaźnię), wiem, że są gejami, oni wiedzą, że ja wiem
                                i jest OK - nie muszą chodzić na żadne parady... Że są dyskryminowani ? Bzura
                                kompletna - dwoje (lub więcej ;) ) dorosłych i wolnych ludzi z własnej i
                                nieprzymuszonej woli może w naszym kraju uprawiać seks w jakikolwiek, nawet
                                najbardziej niekonwencjonalny sposób, o ile to akceptują i żadne prawo ani nikt
                                nie może im tego zabronić ! Geje nie są wyjątkiem - mogą kochać się tak jak im
                                wyobraźnia i fantazja podpowiada ale czy muszą o tym rozgłaszać PUBLICZNIE
                                ???... Ilość klubów gejowskich w Polsce rośnie szybciej niż grzyby po deszczu,
                                więc gdzie ta dyskryminacja ???... A spróbuj zwolnić geja z pracy nawet mając
                                milion najsłuszniejszych merytorycznych powodów... Pójdzie do sądu i poskarży
                                się, że jest dyskryminowany, a Wyborcza zrobi na ciebie taką nagonkę, że raz na
                                zawsze odechce ci się takich głupich pomysłów! A gej będzie sobie dalej bimbał z
                                roboty i śmiał się prosto w oczy (o ile sąd nie nałoży na ciebie takiej grzywny,
                                że pójdziesz z torbami...)... Że są normalnymi ludźmi takimi jak my ?... To
                                niech to manifestują tak jak do tej pory tzn. pracując, ucząc się, tworząc itp.
                                - ich upodobania seksualne nikogo wtedy nie będą interesować. Tyle tylko, że oni
                                wychodzą na ulicę WŁAŚNIE PO TO, by zwrócić uwagę na te upodobania seksualne
                                !... A może, żeby pokazać, że są one równoprawne z heteroseksualnymi ?... W
                                świetle prawa tak jest od dawna, więc co te parady miałyby zmienić ?... W
                                świetle natury nie są i nigdy nie będą bo nie prowadzą do prokreacji, a głównym
                                celem istnienia w przyrodzie popędu płciowego jest prokreacja, czyli
                                podtrzymanie gatunku... Nb. znasz taki stary dowcip: Pędzą plemniki przez różne
                                zakamarki, kręte korytarze i tak to trwa dość długo, gdy nagle pierwszy z nich
                                się zatrzymuje i mówi do pozostałych: "Panowie, zdrada ! jesteśmy w d..."... ;)))

No więc ponawiam pytanie o prawdziwy cel i sens takich parad... Mnie się
                                osobiście wydaje, że ktoś tu w bardzo cyniczny sposób wykorzystuje gejów do
                                zabłyśnięcia na politycznym firmanencie i być może zdobycia jakiejś ciepłej
                                rządowej posadki jak za 4 lata zjednoczona lewica ponownie dojdzie do władzy...
                                ? Sami geje więcej na nich tracą niż zyskują, więc bynajmniej nie sa one w ich
                                interesie...

Wracając do kwestii osobistych wolności w seksie, przyszedł mi do głowy taki
                                przykład: dwoje dorosłych, wolnych ludzi mających wolną i nieprzymuszoną wolę
                                kochać się ze sobą. Wg ciebie nic nie powinno stać temu na przeszkodzie, tak ? A
                                jeśli tymi ludźmi są... brat i siostra ?... ;)))

Co do prób legalizacji zoofilii, o których ponoć nic ci nie wiadomo, to:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32213650&a=32237172
                                • malpa-z-paryza zamach na demokracje 21.11.05, 16:42
                                  zakaz Marszu Rownosci, to jest ewidentny krok o ograniczenie praw, walorow europejskich. Niestety
                                  media podkreslaly TYLKO jedna strone tego marszu: homoseksualisme. Cel tego marszu to rownosc
                                  ludzkosc, ten bialy, czarny czy zielony maja takie same prawa. Tak samo podwzgledem wyznan
                                  religijnych jak upodoban seksualnych, a wiec aseksualisci, homoseksualisci, biseksualisci czy
                                  seksualisci... No, nic jestesmy dwa pokolenia do tylu, trzeba uswiadamac narod. Ale PO wsadzilo glowe
                                  w piasek, zabawilo sie w pruderie i hipokryzje.
                                • kpix Re: ok, odpisuje. 21.11.05, 22:46

> Nie, nie chcę wykazać, że skłaniasz się DO;) braku zasad w prawie - chcę
                                  > wykazać, że te zasady są ZMIENNE i coś, co było zabronione jeszcze
                                  > kilka-kilkanaście lat temu, dziś jest całkowicie legalne, nie możesz więc z cał
                                  > a pewnością stwierdzić, że zabronione dziś pedofilia, zoofilia, czy
                                  > nekrofilia za kilka-kilkanaście lat nie zostaną zalegalizowane...
                                  nic nie moge stwierdzic "z cala pewnoscia". Jednakze mysle, ze
                                  akurat ta zasada, o ktorej ja pisze, sprawdza sie w zdumiewajaco wielu
                                  przypadkach, nie tylko oczywiscie homoseksualizmu. Czyli konstrukcja typu
                                  1) czlowiek jest z natury wolny
                                  lacznie z
                                  2) nie czyn drugiemu, co tobie nie mile.
                                  Moim zdaniem, ta konstrukcja jest jakims podstawowym "naturalnym"
                                  rozpoznaniem dobra i zla, tzn, nie zrozum tego mistycznie, a
                                  praktycznie. Chodzi o "wymyslenie przez ludzkosc dla ludzkosci"
                                  takich zasad, ktore beda pokojowe i powszechnie rozpoznawane,
                                  a przez co znajda poparcie w samych ludziach. Oczywiscie w Polsce
                                  dziala to dosc slabo, ale ja nie mowie, ze jest pelne poparcie
                                  wszedzie. Ale zauwaz maksymalna prostote tej konstrukcji.

Jesli chodzi o to, ze w istocie prawdziwy cel parady jest ukryty.
                                  Zauwazmy, ze poza smiercia Papieza (>3000 postow) i listem Walesy
                                  do Rydzyka (>2000) jest to najbardziej oblegane forum w tym roku.
                                  Zadne forum o Izraelu czy Zydach nie bylo tak oblegane, jak to.
                                  Czyli potencjal emocji jest, nie mozna tego ukryc. Spojrz teraz
                                  na chwile krytycznym okiem na posty wielu osob przeciwko
                                  homoseksualistom. Przeciez to sa seanse dzikiej nienawisci!
                                  Znasz kilku gejow, ja tez kilku znam. Dzieki temu ty i ja wiemy,
                                  ze cokolwiek bysmy o nich mysleli, to sa to zwykli ludzie, a
                                  nie wyslannicy szatana badz istoty sprowadzajace sie do szerokich
                                  otworow. Zatem nie mozesz sprowadzac parady do "ukrytych celow":
                                  jakiekolwiek by byly te ukryte cele, niestety w Polsce istnieje
                                  realna (!!!) potrzeba oddemonizowania gejow. Dokladnie, potrzeba
                                  tego, zeby sie pokazali na ulicy, ze sa, wygladaja zupelnie
                                  normalnie, i gdy ida za reke to tez wyglada to normalnie - tj
                                  nie budzi zadnej naturalnej odrazy. Zauwaz, ze w Polsce do tej
                                  pory nie mialo miejsce zadne zdarzenie z cyklu obnazania sie,
                                  pokazywania w lateksowych majtkach itp. Dlatego po prostu polscy
                                  geje nie daja podstaw do ekstrapolacji typu "love parade w
                                  Vancouver" itp.

Jednak dla mnie najwazniejsza osia jest to, ze Polska ma
                                  demokratyczne prawodawstwo, w obrebie ktorego dyskusja na temat
                                  hasel sprowadza sie jedynie do przypadkow nawolywania do
                                  przemocy. Rowniez trybunal w Strasbourgu wypowiedzial sie,
                                  ze to panstwo ma obowiazek zapewnic bezpieczenstwo danej
                                  grupie demonstrantow, wiec jest tak: Grobelny z wojewoda
                                  zrobili to bezprawnie i w koncu za to oni
                                  (i Polska miedzynarodowo) bekna. Naturalnie, wyprzedzajac
                                  ewentualne pytanie, uwazam ze tak samo MW ma prawo demonstrowac
                                  (tyle ze im ciezko nie nawolywac do przemocy :P )

Nie na wszystko odpowiedzialem, ale czasu malo.

Pozdrawiam
                                  • gniewko_syn_ryba Re: ok, odpisuje. 23.11.05, 11:32
                                    kpix napisał:

> nic nie moge stwierdzic "z cala pewnoscia". Jednakze mysle, ze
                                    > akurat ta zasada, o ktorej ja pisze, sprawdza sie w zdumiewajaco wielu
                                    > przypadkach, nie tylko oczywiscie homoseksualizmu. Czyli konstrukcja typu
                                    > 1) czlowiek jest z natury wolny
                                    > lacznie z
                                    > 2) nie czyn drugiemu, co tobie nie mile.

Ja też nie mam za wiele czasu totez nie będę tworzył takich elaboratów jak ty..
                                    ;), tylko krótko i zwięźle:

1. Zwróć uwagę, że casus kazirodztwa lub gerontofilii spełnia oba podane przez
                                    ciebie warunki, a mimo to SĄ one uważane za ZBOCZENIA, zaś pierwsze jest nawet
                                    prawnie zabronione. Co ty na to ?

2. Dziwi mnie, że jako osoba myśląca dostrzegasz "seanse nienawiści" jedynie po
                                    stronie przeciwników parady, a nie widzisz ich u zwolenników, choć są
                                    nieporównywalnie liczniejsze i znacznie bardziej agresywne... Dokładnie jak w
                                    tej biblijnej przypowieści o źdźble w oku bliźniego i belce w swoim... ;)))

3. Co do obnażania się na paradach... myślę, że to tylko kwestia czasu - tam też
                                    zaczynało się kiedyś "niewinnie"... ;))) Nb. TVP pokazała ostatnio fragment
                                    relacji z parady warszawskiej i przyuważyłem osobnika ubranego w lateksowy
                                    mundurek (z czapeczką, a jakże... ;))) ) z sex shopu... ;)))

4. Uważam tego typu parady za NAJGORSZY z możliwych sposób zdobywania społecznej
                                    akceptacji ! Jak widać po reakcjach, odnoszą one skutek dokładnie odwrotny do
                                    zamierzonego, czyli wywołują drzemiące w sporej (niestety...) części
                                    społeczeństwa upiory ksenofobii i nietolerancji. Nie zgadzam się, że są one
                                    potrzebne, aby pokazać ludziom, że homoseksualiści istnieją - ludzie to wiedzą
                                    bez tych manifestacji i tak długo jak geje zachowują się zwyczajnie, nie
                                    zwracają na to NAJMNIEJSZEJ uwagi (do sypialni im przez okna nie zaglądają
                                    uznając, że to ich sprawa jak uprawiają seks). Jeżeli jednak oni SAMI wynoszą tę
                                    swoją seksualność na ulice i to w dość agresywny sposób, to nie ma się co
                                    dziwić, że ludzie też na to reagują agresją. Sam bym prawdopodobnie inaczej
                                    patrzył na swoich znajomych gejów, gdybym zobaczył ich na takiej paradzie, na
                                    szczęście im takie głupie pomysły do głowy nie przychodzą.

5. Rozgłos nadawany tej sprawie jest rzeczywiście przesadny ale czy zwróciłeś
                                    uwagę kto ten ogień ciągle podsyca ?... ;))) Na szczęście widać już objawy
                                    zmęczenia - kolejny artykuł ma już tylko nieco ponad 300 komentarzy, a piszą
                                    prawie sami zwolennicy i to w taki sposób, że odechciewa się jakiejkolwiek
                                    polemiki...

6. Co do oceny prawnej, zaczekajmy do wyroku sądowego i wtedy pogadamy. Ale już
                                    pojawiły się głosy, że w "kaczym sądzie" wyrok jest już ustalony i trzeba robić
                                    następną zadymę... :(

Pozdrawiam

P.S. Coś ten "system" za często mnie sam (?) wylogowuje...
                                    • kpix Re: ok, odpisuje. 23.11.05, 12:03

> 1. Zwróć uwagę, że casus kazirodztwa lub gerontofilii spełnia oba podane przez
                                      > ciebie warunki, a mimo to SĄ one uważane za ZBOCZENIA, zaś pierwsze jest nawet
                                      > prawnie zabronione. Co ty na to ?
                                      Ja na to tak: gerontofilia, o ile za mlodego uznac czlowieka pelnoletniego,
                                      jest zupelnie dopuszczalnym zjawiskiem.
                                      Kazirodztwo powinno byc zas zakazane np. z powodu tego, ze dziecko bedace
                                      wynikiem kazirodztwa moze byc uposledzone, co nie jest wina tego dziecka.

> 2. Dziwi mnie, że jako osoba myśląca dostrzegasz "seanse nienawiści" jedynie po
                                      > stronie przeciwników parady, a nie widzisz ich u zwolenników, choć są
                                      > nieporównywalnie liczniejsze i znacznie bardziej agresywne...
                                      Widze nienawisc po stronie przeciwnikow. Z przewaga licznosci i sila agresji
                                      bym sie nie zgodzil. Jednak nie musi byc symetrii w "stopniu agresji": w koncu
                                      strona poszkodowana, tj. ktorej prawo ograniczono, jest dobrze okreslona.

> 3. Co do obnażania się na paradach... myślę, że to tylko kwestia czasu -
                                      > tam też zaczynało się kiedyś "niewinnie"... ;)))
                                      wszystko jest kwestia czasu, gdy uznac, ze tolerancja kulturowa zmienia sie
                                      ze stuleciami. Jednak dzis nagosc na ulicy jest w Polsce zakazana i od tego
                                      jest policja + kamery, zeby takich wylapac i im zalozyc sprawe. Jestem za tym.

> Nb. TVP pokazała ostatnio 0fragment relacji z parady warszawskiej i
                                      > przyuważyłem osobnika ubranego w lateksowy mundurek (z czapeczką, a
                                      >jakże... ;))) ) z sex shopu... ;)))
                                      Po pierwsze, mowisz o jednym sposrod 2500 osob, w tym mnie. Bylem na tej
                                      paradzie i zareczam Ci, ze to byl pochod zwyczajnie ubranych ludzi, nawet
                                      homoseksualni byli ubrani normalnie.
                                      Jesli nie byl to mundurek odslaniajacy golizne, a jedynie mundurek, to nie
                                      widze przeciwskazan. Jesli zas odslanial golizne, to policja powinna go
                                      zatrzymac lub ktos powinien go oskarzyc. Dla mnie to jest w miare jasne.

> 4. Uważam tego typu parady za NAJGORSZY z możliwych sposób zdobywania
                                      > społecznej akceptacji ! Jak widać po reakcjach, odnoszą one skutek
                                      > dokładnie odwrotny do zamierzonego, czyli wywołują drzemiące w sporej
                                      > (niestety...) części społeczeństwa upiory ksenofobii i nietolerancji
                                      ja mysle wlasnie odwrotnie. One ujawniaja nietolerancje, ktora i tak jest.
                                      Gdyby jej nie bylo (ale: mowie o nietolerancji wobec zezwolenia na
                                      parade), to by tej fali antygejowskiej nienawisci nie bylo. Mysle, ze te
                                      parady spowodowaly cos innego, niz myslisz: otoz wsrod zwyklych ludzi
                                      kwestia gejow zaczela sie rymowac z walka o wolnosc slowa - ot, co moim
                                      zdaniem sie stalo. Gdyby gejom (jak tez i wszechpolakom, czemu nie!)
                                      zezwolic na parade, do czego maja prawo, to nie byloby szumu. Przeszloby
                                      kilkaset osob nienekanych, notka w gazetach + w tv i szlus.

> pokazać ludziom, że homoseksualiści istnieją - ludzie to wiedzą
                                      > bez tych manifestacji
                                      chodzi o to, zeby pokazac, ze jako grupa sa zwyklymi ludzmi, ze trzymanie
                                      sie za reke z czlowiekiem tej samej plci nie wyglada razaco. Nawet nie
                                      wchodzac w dyskusje, czy sa dyskryminwani, czy nie, to kazdy ma prawo
                                      do prywatnego czucia sie dyskryminowanym i zwolac demonstracje, w ktorej
                                      to poczucie wyrazi. Tak samo rolnicy maja prawo pod egida Samoobrony wyrazac
                                      w swojej demonstracji hasla, ze Polska zostala zagarnieta przez Unie
                                      Europejska i - choc sie z tym haslem absolutnie nie zgadzam, to nawet
                                      nie dyskutuje na temat tego, czy maja prawo do swojej demonstracji.
                                      Maja takie i kropka.

> Jeżeli jednak oni SAMI wynoszą tę swoją seksualność na ulice i to
                                      >w dość agresywny sposób
                                      Bylem na paradzie w Warszawie. Zareczam Ci po stokroc, ze byl to
                                      absolutnie nieagresywny pochod.

Pozdrawiam i chyba konczymy, bo praca goni...
                                      Krzysiek
        • gosiekkk Re: Kpina z konstytucji 19.11.05, 17:46
          W stanie wojennym tez byl zakaz. Niejeden. I po co bylo lazic? :-]
      • dolenicz Kpina z konstytucji? Prosze mnie nie rozsmieszac 19.11.05, 17:20
        gosiekkk napisała:

> Czy to jeszcze Europa, czy juzjakis Iran?

Nie, to jest RP, gdzie bezwgledna wiekszosc PT publicznosci po prostunie zyczy
        sobie ekshibicjonizmu i hucpy na ulicach. Ot co, czyli voila tout (jak mawiali
        moi przodkowie).
        Jak mowil stary Mickiewicz; "Gdybys niedzwiedziu cicho w mateczniku siedzial..
        etc.
        • gosiekkk Re: Kpina z konstytucji? Prosze mnie nie rozsmie 19.11.05, 17:49
          A kontrdemonstracja MW to NIE jest hucpa? Ciekawe... :-] Widze, ze praktykujesz
          dwojmyslenie. Polak Prawy - moze demonstrowac, nawet bez zezwolenia. Za to Polak
          "lewy" juz nie. LOL! Nie gratuluje takiej postawy, bo naprawde nie ma czego. :-]
    • bikej5 na demonstrantow krzyczano wypier...,polska 19.11.05, 17:12
      katolicka..'żygac się chce.Apolicja tlukla palami demonstrantow a nie tych faszystówn z MW
      • wilknsz DO PRZESTEPCOW TAK KRZYCZANO 19.11.05, 17:13
        bikej5 napisała:

> katolicka..'żygac się chce.Apolicja tlukla palami demonstrantow a nie tych
        fasz
        > ystówn z MW

W ZESZLYM ROKU W POZNANIU I WARSZAWIE POLICJA POD RZADAMI KALISZA OSLANIALA
        MARSZE. WIDZIECIE JAK TO DZIALA? BARDZO DOBRZE. PRZYWROCIMY NORMALNOSC
    • nocny.lot Tyle jest warta polska demokracja n/t 19.11.05, 17:12

• maciej.sm polska katolicka czy faszystowska 19.11.05, 17:13
      Dużo nienawiści w waszych "katolickich" sumieniach(patrz wikipedia)
      • wilknsz NAJWAZNIEJESZE ZE NIE PEDALSKA 19.11.05, 17:14
        maciej.sm napisał:

> Dużo nienawiści w waszych "katolickich" sumieniach(patrz wikipedia)
        • maciej.sm Re: NAJWAZNIEJESZE ZE NIE PEDALSKA 19.11.05, 17:21
          no to masz szczęście co główka na łyso ogolona Romek mój idol kup sobie jeszcze
          berecik
      • nonewhatsoever Re: polska katolicka czy faszystowska 19.11.05, 17:20
        smutek mnie ogarnia gdy czytam teksty pelne nienawisci. wyrazy szacunku dla
        demonstrantow! Europa jest z wami! Pozdrowienia ze Szwecji dla wszystkich
        wspanialych ludzi, ktorym nie jest obojetny szacunek dla drugiego czlowieka. A
        analfabeci, chorzy psychicznie neonazisci i pseudokatolicy wczesniej czy pozniej
        zostana pociagnieci do odpowiedzialnosci.

Demonstranci - trzymajcie sie! jestescie wspaniali! Tp co robicie jest
        historyczne i daje nadzieje, ze Polska bedzie kiedys wolna od buractwa i chamstwa.

Peter
        • kaisy7 Re: polska katolicka czy faszystowska 19.11.05, 17:45
          W Polsce pedalstwo przestanie się niebawem panoszyć. Zachodnie wzorce ... cóż,
          jak widać nasz Naród nie importuje stamtąd wszystkiego. Nasze dzieci wyrastać
          będą w społeczeństwie gdzie małżeństwo jest i będzie związkiem kobiety i
          mężczyzny. A nie w jakimś patologicznych tworach zalegalizowanych w imię
          lewackiego prawa.
          Zostań lepiej tam gdzie jesteś i gdzie twoje miejsce. W kloace.
          (Z całym szacunkiem do Szwecji i jej mieszkańców)
          • nonewhatsoever Re: polska katolicka czy faszystowska 19.11.05, 18:34
            Nie wiedzialem ze zyje w kloace - dziekuje za objasnienie o wyrazy szacunku dla
            tejze kloaki, ktore wyrazasz na koncu twojego listu. oj... nie dam sie wciagnac
            w dyskusje na tymze poziomie, jako ze nie wchodze w relacje jakiekolwiek z
            osobami, ktore wyrazaja sie w taki sposob.
            chyba wole jednak te wstretnaszwecje z jejtolerancja i szacunkiem dla drugiego
            czlowieka bez wzgledu na kolor skory, religie i preferencje seksualne.
            Wiem jedno, ze bede absolutnie odradzal wszystkim potencjalnym inwestorom - a
            znam ich wielu - prowadzenie jakiejkolwiek dizalalnosci w Polsce.

i kocham te moja tolerancyjna, demokratyczna szwedzka kloake. w Sztokholmie
            marsze rownosci sa jedna z najbardziej ulibionych imprez CALEGO spoleczenstwa i
            gromadza dziesiatki tysiecy uczestnikow i widzow. Z czolowymi politykami i
            rodzina krolewska na czele. I to chyba dlatego tak wielu ludzi chce mieszkac w
            tym kraju. I to chyba dlatego my przyznajemy nagrody Nobla a wy zbieracie
            buraki. Spoleczenstwo szwedzkie buduje swoj dobrobyt na tolerancji i
            solidarnosci i nie dzieli ludzi na lepszych i gorszych wobec prawa. A sianie
            nienawisci jest karalne.

nie czekam na odpowiedz bo nie mam czasu na czytanie bredni.

pozdrawiam raz jeszcze wszystkich uczestnikow parady! Jestescie wielcy i wspaniali!

Peter
            • otis321 ty, szwwed, a polska z poznaniem ci sie ni pomylil 19.11.05, 19:16
      • bio.mum Re: polska katolicka czy faszystowska 19.11.05, 17:33
        maciej.sm napisał:

> Dużo nienawiści w waszych "katolickich" sumieniach(patrz wikipedia)

"Sumieniach" chyba...i jakich katolickich. Jakie szczęście, ze nie muszę być
        poprawna politycznie. To nie żadne katolickie sumienia tylko zwykła ciemnota.
        Teraz czują się namaszczeni, bo katolicka ciemnota przejęła władzę.I teraz moga
        sobie wciskac Caps Locka do woli. Bo oni wiesz...czuja sie namaszczeni i nawet
        taki caps lock jest uzasadniony; )
    • muftiwachocka BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:14
      Polska to nie Francja, tutaj policja wymusza przestrzeganie prawa od motłochu, któremu się wydaje, że może je bezkarnie łamać.
      • kantdupy Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:15
        Brawo policja, brawo Poznań!!!!
      • bio.mum Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:16
        muftiwachocka napisała:

> Polska to nie Francja, tutaj policja wymusza przestrzeganie prawa od
        motłochu,
        > któremu się wydaje, że może je bezkarnie łamać.

Od motłochu? Jeśli dla ciebie to jest motłoch, to będę zaszczycona móc zaliczyc
        sie do niego. Niech zgadnę. Studiujesz marketing i zarządzamie zaocznie w
        Słupsku. Zgadłam?
        • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:21
          Nie, nie zgadłaś :)
          A skoro masz ochotę zaliczać się do motłochu, mnie nic do tego.
          • bio.mum Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:40
            muftiwachocka napisała:

> Nie, nie zgadłaś :)
            > A skoro masz ochotę zaliczać się do motłochu, mnie nic do tego.

Nie wiem co cię tak cieszy? To, ze sie publicznie kompromitujesz?
            • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:51
              Nic mnie nie cieszy, uśmiechałem się do Ciebie z wrodzonej uprzejmości :) A co dostaję w zamian? Chamskie docinki. Tyle jeśli chodzi o kulturę bycia tolerancyjnych postępowców.
              • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:59
                slowo "kompromitacja" jest dla Ciebie chamskie? Ciekawe, zwazywszy na inne
                Twoje posty.
                • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:04
                  Słowo jak słowo, ważny jest kontekst :) Kiedy ja się do kogoś uśmiecham uprzejmie, a słyszę w odpowiedzi "Co cię tak cieszy? Że się kompromitujesz"?, to odbieram to jako chamstwo. No dobrze, niech będzie nieuprzejmość granicząca z chamstwem :)
                  • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:05
                    strasznie jestes przewrazliwiony. Szkoda, ze tylko w stosunku do wlasnej osoby.
                    • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:11
                      No to już subiektywna kwestia i jej tutaj nie rozstrzygniemy :)
                      • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:18
                        To nie subiektywna kwestia, tylko obserwacja, ktora poddaje pod osad Twojego
                        sumienia ;-).
                        • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:22
                          No właśnie subiektywnie zinterpretowałeś swoje spostrzeżenia, więc nie ma o czym rozmawiać :)
                          • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:30
                            o, znowu to samo. SWOJE subiektywne opinie uwazasz za warte dyskusji ;-).
                            • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:34
                              Moje subiektywne opinie są ściśle związane z tematem artykułu (w przeciwieństwie do Twojej opinii o moim rzekomym przewrażliwieniu na własnym punkcie), więc bądź łaskaw skończyć ten jałowy wątek i żenujacą przepychankę słowną.
                              • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:38
                                ja juz skonczylem, nie wiem czemu Ty ciagniesz dalej ;-)
          • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:41
            Mnie tez dopisz. Wszedzie, byle nie z Toba i Tobie podobnymi.
            • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:53
              Ja nikogo nie mogę dopisać do motłochu, motłoch tworzy się spontanicznie, a każda jednostka decyduje sama, czy do niego dołączy. Tak więc jeśli Ci tak do motłochu spieszno, musisz podjąć samodzielne kroki, zamiast zdawać się na moją skromną osobę.
              • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:57
                motloch tworzy sie spontanicznie i rzuca jajami, a jak nie moze, to chociaz
                pluje na forum. Zawsze przeciwko komus, zjednoczony wspolnym wrogiem i prosta
                wizja swiata.

--
                homo-niewiadomo.blogspot.com/
                • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:05
                  No ale przecież to Ty i Tobie podobni macie uproszczoną (rzekłby prostacką, ale nie chcę być niegrzeczny :) wizję świata. Po jednej stronie siły Jasności i Postępu (centrala w Brukseli), po drugiej katolicki Ciemnogród i spisek faszystów :)
                  • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:10
                    myslisz sie. Ja uwazam, ze kazdy powinien miec wolnosc do zycia zgodnie ze
                    swoimi przekonaniami i gloszenia tych przekonan, jezeli nie godza one
                    bezposrednio w wolnosc innych osob i nie sa zakazane. Zgodnie z tym
                    przekonaniem nie przeszkadzaja mi ani manifestacje gejow, ani kolka oazowe. A
                    Ty i Tobie podobni (zeby pozostac przy tej poetyce) uwazacie, ze macie monopol
                    na prawde i wszystkich myslacych inaczej trzeba spacyfikowac. Zakazujac im
                    manifestacji (wersja lagodna) lub bic ich, czy wysylac do obozow (wersje dalej
                    idace).

--
                    --
                    • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:18
                      Mylisz się. Generalnie zgadzam się, tym, że jeśli dana forma głoszenia pewnych bardzo kontrowersyjnych poglądów i promowania pewnych bardzo kontrowersyjnych zachowań jest akurat zakazana (jak w tym wypadku, gdzie nie zezwolono na wiadomoą demonstrację), to prawo ma być przestrzegane i egzekwowane z całą stanowczością. Absolutna tolerancja (jak każda idea) zamienia się w swoje przeciwieństwo. Podobnie jak anarchia zamienia się w dyktaturę silnych, tolerancja absolutna zamienia się a absolutną nietolerancję. Dlatego apeluję o trochę rozsądku. Nie przesadzajmy z jedynie słusznymi ideami, bo nam się zamienią we własne przeciwieństwa. A wtedy. jak to z rewolucjami, pierwsi polegną ich gorący głosiciele. Średnio inteligentny człowiek jest w stanie dostrzec, że między zakazem demonstracji, a obozami koncentracyjnymi jest zasadnicza jakościowa różnica, więc podobna argumantacja jest czystą demagogią. Demagogia zaś jest lansowaniem prostackiej wizji świata, lub wykorzystywaniem istnienia takiej wizji u tych, do których się zwracamy. Koło sie zamyka. Jesteś zwolennikiem dalece uproszczonego poglądu na świat, ewentualnie cynicznie udajesz.
                      • yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:24
                        Udajesz, czy naprawde nie rozumiesz?
                        Nie jest zakazane bycie gejem. Nie jest tez nigdzie w prawie zakazane
                        przyznawanie sie do tego i mowienie o tym.
                        Ale o dziwo nie przeszkadza to urzednikom wydawac administracyjnych zakazow,
                        ktore de facto ograniczaja prawo do swobody zgromadzen (bezpodstawnie). Ciebie
                        wyraznie cieszy, ze zakazuje sie okreslonym ludziom przeprowadzenia
                        manifestacji (czy innego marszu). Mnie martwi. To nas rozni.
                        Jezeli nie zauwazyles, to przyklad z obozami i nawolywaniem do palowania byl
                        wziety z tego forum. Jest tu wiele postow z takimi pomyslami. Koncowka Twojej
                        wypowiedzi jest wiec kompletnie chybiona.
                        • muftiwachocka Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:32
                          To Ty chyba udajesz, że nie rozumiesz, o czym mówię. Czymi innym jest "bycie gejem", a czym innym publiczne demonstracje, które zagrażają porządkowi publicznemu i moralności publicznej. Państwo nie zakazuje bycia gejem i zachowań homoseksualnych.

Co do przykładu z obozami, sam go użyłeś, prosze więc nie odwracaj teraz kota ogonem. W najlepszym przypadku wpisujesz się w logikę stosowaną przez Twoich najprymitywniejszych przeciwników, przejmując ich sposób argumentowania.

• yeellow Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 18:36
                            co to jest "moralnosc publiczna" i jak demonstracja ja naruszyla? Prawo do
                            demnostracji jest zapewnione w Konstytucji. Skoro bycie gejem nie jest
                            zakazane, to czemu geje nie moga zorganizowac manifestacji? Zeby nie prowokowac
                            skinow? Smiechu warte.

Przeczytaj moj wczesniejszy post kilka razy, moze zrozumiesz. A jak nie, to
                            przeczyaj inne posty na forum. Zwroc uwage na zwroty "spalowac ich", "wyslac do
                            obozow" i bardziej wulgarne zamienniki. Potem przeczytaj moj post jeszcze raz.
      • eowyn Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:17
        co za motloch? Motloch jak doskonale bylo widac, to ci co stali na zewnatrz
        kordonu - tchorze! Czemu ich policja nie spisze i nie wepchnie do radiowozow?!
        • bio.mum Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:19
          eowyn napisała:

> co za motloch? Motloch jak doskonale bylo widac, to ci co stali na zewnatrz
          > kordonu - tchorze! Czemu ich policja nie spisze i nie wepchnie do radiowozow?!

Bo boją się redukcji etatów. A Wszechpolacy specjalnie wzięli kamery...nagrają,
          że jakis się ociąga w szarpaniu kobiety, pójda z tym do Kaczyńskiego i
          powiedzą, że albo ten ciotowaty policjant albo oni i ich popracie w Sejmie.
          • eowyn Re: BRAWO POLICJA! 19.11.05, 17:22
            Boze, gdzie my zyjemy?;(
            Czy nastal powrot tych strasznych czasow, kiedy bylo strach wyjsc na ulice?
      • mordzinas [...] 19.11.05, 17:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • dupiasty_pedal Re: PRECZ Z TERROREM DEWIANTÓW!!!!! 19.11.05, 17:35
          popieram. Juz niedlugo tych pedalow z Brukseli i Paryza islamisci wykastruja.
        • maciej.sm Re: PRECZ Z TERROREM DEWIANTÓW!!!!! 19.11.05, 17:37
          brawo Polska lanie dzieci
          trzymanie w beczkach
    • nauma Marsz Równości w Poznaniu: Kilkudziesięciu mani... 19.11.05, 17:15
      "Za policją ukryła się grupa młodych ludzi w kapturach na głowach rzucająca
      pomidorami i krzycząca: "pedofile", "seks po ślubie", "wyp...ć" oraz "Polska
      katolicka"."
      Policja ma być po to, żeby pałować tych zakapturzonych BANDYTÓW! A nie chcących
      demonstrować. Ludzie, czy wszystko ma być w tej Polsce zakazane, bo bandyci
      mogą rzucać kamieniami???
      Oto IV RP - policja pałuje demonstrantów, NIE TYLKO demonstrujących w ramach
      praw "kochających inaczej", a za nimi, jak za sojusznikami, kryją się MENDY!
      • roller BRAK TOLERANCJI ZE STRONY GEJOW 19.11.05, 17:16
        no wlasnie dlaczego geje nie maja dla nas tolerancji. Przeciez dla kazdego
        zdrowego faceta ogladanie ich zaineresowan powoduje wymioty.
        To jest wiec naturalne ze zdrowi ludzie nie chca tego ogladac publicznie.
        • dupiasty_pedal Re: BRAK TOLERANCJI ZE STRONY GEJOW 19.11.05, 17:34
          roller napisał:

> no wlasnie dlaczego geje nie maja dla nas tolerancji. Przeciez dla kazdego
          > zdrowego faceta ogladanie ich zaineresowan powoduje wymioty.
          > To jest wiec naturalne ze zdrowi ludzie nie chca tego ogladac publicznie.

mnie tez sie chce zygac bo gubie kartofle juz.
        • anty.rydzyk Re: BRAK TOLERANCJI ZE STRONY GEJOW 19.11.05, 19:53
          Nie wiem czy lubię wymiotować, ale bardzo chciałbym zobaczyć to co u zdrowego
          faceta powoduje wymioty. Możesz mi powiedzieć gdzie mogę to zobaczyć?
    • tomekjeden 'Jednego chłopaka - głową po ziemi.' 19.11.05, 17:16
      "Policjanci brutalnie wyciągali siedzących manifestantów i ciągnęli potem po
      chodniku. Jednego chłopaka - głową po ziemi."

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Jeżeli powyższa informacja jest prawdziwa, to potrzeba tutaj bezstronnego i
      energicznego śledztwa. Nie może być tak, że Polska władza zachowuje się jak
      skończone bydło, w imię wartości neofaszystowskich.
      • roller Re: 'Jednego chłopaka - głową po ziemi.' 19.11.05, 17:18
        jezeli to byl gej to dobrze moze mu wytrzesli z glowy zboczenia
      • kutas_wielgus to przywidzenie pani Kretkowskiej 19.11.05, 17:30
        dmonstranci mają przedziwną zdolnośc konfabulacji...
      • niemyte_mohery Re: 'Jednego chłopaka - głową po ziemi.' 19.11.05, 18:03
        tomekjeden napisał:

> Jeżeli powyższa informacja jest prawdziwa, to potrzeba tutaj bezstronnego i
        > energicznego śledztwa. Nie może być tak, że Polska władza zachowuje się jak
        > skończone bydło, w imię wartości neofaszystowskich.

Prawo Tomkujeden w IV Rzeczpospolitej ustalane jest w Toruniu at hoc przez tzw.
        autorytety moralne. Lektura tego forum nie pozostawia zadnych watpliwosci ze
        takie okreslenia jak prawo do wypowiedzi i manifestacji to dla wiekszosci
        rodakow czysta abstrakcja.

Pozdrawiam.
    • r0b0l bo wystawa LPR była obrzydliwa 19.11.05, 17:20
      tak samo: jeśli pojawią się na jakiejś demonstracji elementyobrażające uczucia innych to należy iterweniować.
      Podobnie byłem przeciwny ch*jowi na krzyżu bo obrażał uczucia wierzących. Są granice przyzwoitości równe dla wszystkich.
      Żeby nie przekraczać to zadania organizatorów i ewentualnie policji. Ale duszenie w zarodku małej pikiety tylko dlatego że jest odnosi skutek odwrotny i idzie w świat z bardzo nieprzychylnymi komentarzami.
      Wyobraź sobie inne rozwiązanie: zbiera się kilkaset osób, idą, skandują, machają flagami, nie ma reporterów, policja w min imalnym akresie.
      I po godzinie nie ma śladu, w prasie i TV może wzmianka gdzieś na końcu.
      I to bym nazwał demokracją.
      nikomu normalnemu nie przyjdzie do głowy zamknięcie na przykład Hyde Parku bo tylko by się szum podniósł
      • kutas_wielgus Re: bo wystawa LPR była obrzydliwa 19.11.05, 17:47
        r0b0l napisał:

> w prasie i TV może wzmianka gdzieś na końcu.

wątpię, GW o pedałach zawsze pisze na 1 stronie
        • r0b0l Re: bo wystawa LPR była obrzydliwa 19.11.05, 17:54
          to już inna kwestia ;-))i daje do myślenia
          Jak we Wrocławiu odbywają się takie demonstracje to niemal nikt nie wie o nich.
          I mało kogo obchodzą.
          Homo dopięli swego; w świat pójdą alarmujące newsy po raz kolejny.
          Dowodzi to tylko tego że kaczor tak nienawidzi ich ( chyba bardziej ten od kota bo chodzą dziwne słuchy o jego upodobaniach ) że przy całym swym sprycie politycznym popełnia przedszkolne błędy
    • kantdupy Re: Brawo policja!!! 19.11.05, 17:21
      obrazoburca napisał:

> Byc może nie.
      > a czy ty uważasz, że kogokolwiek będzie obchodzić jakkiś zakaz wjazdu dla
      polsk
      > ich towarów?
      > cóz.... oko za oko.
      >
      A, odezwał się następny zdrajca.
      Czy wy, pedały uważacie się za najważniejszych na świecie?
      Myślisz idioto, że ktoś wprowadzi sankcje? BUHAHAHA Nie dość, że zboczyl to
      jeszcze megaloman.
      • obrazoburca Re: Brawo policja!!! 19.11.05, 17:35
        kantdupy napisał:

> A, odezwał się następny zdrajca.
        > Czy wy, pedały uważacie się za najważniejszych na świecie?
        > Myślisz idioto, że ktoś wprowadzi sankcje? BUHAHAHA Nie dość, że zboczyl to
        > jeszcze megaloman.

Cóz, to gdzie ta krucjata na Rosje, czy Ukrainę?
        Podskakuj - ja będę się tylko smiał, jak Twoje bachory będą zdychac z glodu i nędzy, którą tatus im zafundował w imie... No własnie, w imie czego?
      • iquea Re: Brawo policja!!! 19.11.05, 17:43
        Ja tylko przypomę że to nie była "parada pedałów" jak to utkwiło w większości
        ptasich móżdżków, ale Marsz Równości, który miał być protestem przeciwko różnym
        przejawom nietolerancji. I tu interesująca sytuacja: niepełnosprawny starszy
        pan, który jak widać pojął cel marszu, usiłował się dzisiaj przedostać przez
        kordon policji do demonstrujących. Oczywiście mu się nie udało, więc zaczął
        sprzeczać się z policjantami i w końcu zapytał czy teraz w Polsce rządzi
        młodzież wszechpolska. A dresy stojące za nim wyśmiały go swoim gardłowym
        rechotem. Jak Wam się to podoba?
    • taziuta Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprzykład 19.11.05, 17:21
      katolik_polski1 napisał:

> Dzieki stary !
      > Tacy jak ty daja mi poczucie ,ze nie jestem sam !!!
      > Prosze o wyrazy poparcia z calej Polski !
      > Jestesmy Polakami !!!!

Zauważyłeś, że zaczęliśmy używać określenia "polak-katolik" jako inwektywy?
      Określenia polskiego tumaństwa, kołtuństwa i innych cech charakterystycznych
      dla waszego średniowiecznego sposobu widzenia świata.
      Ale pewnie sam byś na to nie wpadł, więc cię niniejszym o tym informuję :-)
      • kaisy7 Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 17:26
        Znaczy się - zdrowe NIE pedalstwu to wg Ciebie średniowieczny sposób widzenia
        świata? Tumaństwo i kołtuństwo?
        Tęczowe skarpetki, nie macie rzeczowych kontrrargumentów. Naprawdę ! Jak nie to
        to faszyzm, kaczozamordyzm itd.
        Histeria - a my tylko nie chcemy abyście pokazywali nam swojej "odmienności" i
        tyle.
        • taziuta Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 17:32
          kaisy7 napisał:

> Znaczy się - zdrowe NIE pedalstwu to wg Ciebie średniowieczny sposób widzenia
          > świata? Tumaństwo i kołtuństwo?
          > Tęczowe skarpetki, nie macie rzeczowych kontrrargumentów. Naprawdę ! Jak nie
          > to to faszyzm, kaczozamordyzm itd.
          > Histeria - a my tylko nie chcemy abyście pokazywali nam swojej "odmienności"
          > i tyle.

Mam inne poglądy na prawa mniejszości niż ty, więc automatycznie ląduję w
          klasie gejów?
          Hm, charakterystyczne dla polaków-katolików :-)
        • bio.mum Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 17:44
          kaisy7 napisał:
          > Histeria - a my tylko nie chcemy abyście pokazywali nam swojej "odmienności"
          i
          > tyle.

A ja ze wględów estetycznych nie mam ochoty czytać twoich idiotycznych postów.
          Ja jako hetero, matka dzieciom. I co ty na to?? Gorsza jestem od ciebie? Tobie
          wolno stawiac warunki a mi nie? Bo jestem bardziej tolerancyjna?
          • kaisy7 Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 18:06
            Matce wychowującej dzieci należy okazać szacunek. Nie musisz się denerwować.
            Nie jesteś gorsza, wcale tego nie twierdzę. Ale zboczeńcom mówię NIE.
            • taziuta A co to jest zboczenie? 19.11.05, 18:15
              kaisy7 napisał:

> Matce wychowującej dzieci należy okazać szacunek. Nie musisz się denerwować.
              > Nie jesteś gorsza, wcale tego nie twierdzę. Ale zboczeńcom mówię NIE.

Co określasz tym mianem? Kaczyzm i łamiące Konstytucję werdykty
              oportunistycznych urzędników? Jeśli tak, to zgoda - zboczeńcom też mówię NIE :-)
            • bio.mum Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 18:29
              kaisy7 napisał:

> Matce wychowującej dzieci należy okazać szacunek. Nie musisz się denerwować.
              > Nie jesteś gorsza, wcale tego nie twierdzę. Ale zboczeńcom mówię NIE.

Wiesz chyba ile dla mnie znaczy szacunek deklarowany slownie na forum? Do tego
              od takich jak ty homofobów? Ja wynajmuję pokój gejom. Wspaniałej, kochającej
              parce. Moja córka ich uwielbia,...a mi sie wydaje, że chwycilam szczęście za
              nogi..bo zawsze jak ich o to poprosze, oni sie nią zajmą...i jak wracam to
              pierwsze co mi sie rzuca w oczy to jej roześmiany "pyszczek". Hetero ojca
              przepędziłam...bo okazał się zwyklym chu..jem..i gdzie tu postawisz granicę?
              Napisz, że ją molestują pod moją nieobecność, to przyrzekam ze cie znajdę. I
              wtedy będzisz inaczej śpiewał.
              • bio.mum Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 18:33
                Nie zrozumiesz aluzji...napisałam - za nogi...to ma kilka znaczeń. Żebyś się
                ustosunkował do meritum - napiszę - za rogi. Zapomniałam na jakim forum jestem
                a nie chce, żebyś się kropki czepiał. Czekam na merytoryczna odpowiedź.
              • kaisy7 Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 18:58
                Zmieniasz ton, nie zależy mi za wszelką cenę aby ciebie przekonać. Byłem dla
                ciebie miły pomimo różnic poglądów - zachowałem opanowanie.
                Ale teraz przesadziłaś, koniec rozmowy. Merytorycznej odpowiedzi nie będzie, bo
                jesteś bardzo niemiła.
                • bio.mum Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 19:24
                  kaisy7 napisał:

> Zmieniasz ton, nie zależy mi za wszelką cenę aby ciebie przekonać.

Ależ próbuj, moze jeszcze mnie przekonasz...Nie trać nadziei.

Byłem dla
                  > ciebie miły pomimo różnic poglądów

Jakie to ku..rwa miłe. Jestem naprawde poruszona.

- zachowałem opanowanie.

Bo cie po prostu zatkało.

> Ale teraz przesadziłaś, koniec rozmowy. Merytorycznej odpowiedzi nie będzie,
                  bo jesteś bardzo niemiła.

Dla mnie (przynajmniej w załozeniu) starałeś się być miły, bo nie jestem
                  gejem?? I bzykalam sie z heteroseksualnymi faketami?? Gdzie schowałes swój
                  naprężony organ, w sensie mózg?? Bo, że głowę w piasek to już wszyscy
                  zauważyliśmy. No dalej. Czekam na rzeczowa polemikę. A może mieszkasz w
                  Poznaniu i poszedłes "Bic geja"??
                  • kaisy7 Re: Jesteście nam bardzo potrzebni - jako antyprz 19.11.05, 19:38
                    Chętnie porozmawiam ale nie w taki sposób.
    • an9991 mamy 4rp!!! 19.11.05, 17:22
      polska katolicka, seks poślubie, miłosierne "wy...ać", odkrywcze "- Pedały,
      pedofile - krzyczał między innymi Jędrzej Spieszalski z Młodzieży
      Wszechpolskiej." itd. itp. to tylko niektóre z przyczyn dla których takie
      marsze muszą się odbywać. to pokazuje, że w polsce i polakach jest głęboko
      zakorzeniona nienawiść i pogarda dla odmienności. co gorsza staje jest ona
      częścią programu partii rządzącej. oto 4rp.
      • ibykos IV RP FASZYSTOWKA!!! WSTYD I HANBA!!! 19.11.05, 17:25
        • mordzinas [...] 19.11.05, 17:26
          • historyk12 Re: IV RP FASZYSTOWKA!!! WSTYD I HANBA!!! 19.11.05, 17:29
            Trochę już wie. W końcu Kaczory rządzą już kilka tygodni, to widzimy co się dzieje
      • mordzinas Re: mamy 4rp!!! 19.11.05, 17:26
        an9991 napisał:

> polska katolicka, seks poślubie, miłosierne "wy...ać", odkrywcze "- Pedały,
        > pedofile - krzyczał między innymi Jędrzej Spieszalski z Młodzieży
        > Wszechpolskiej." itd. itp. to tylko niektóre z przyczyn dla których takie
        > marsze muszą się odbywać. to pokazuje, że w polsce i polakach jest głęboko
        > zakorzeniona nienawiść i pogarda dla odmienności. co gorsza staje jest ona
        > częścią programu partii rządzącej. oto 4rp.

Ty nie mieszaj młodzież y wszechpolskiej z ideą IV Rzeczpospolitej!!!
        Ty nie pieprz głupot o braku tolerancji!!!
        Polska jest bardzo tolerancyjna .
        Nikt zboczeńcom nie zabrania uprawiania tego co uprawiają.

Ale wynocha z polskich ulic.
        Dość demoralizacji.
        Dość waszego pedalskiego terroru.

Siedź pedale jeden z drugim w domu i "kochaj " się az do utraty
        zwieraczy.
        Ale nie wyłaź mi z tym na polskie ulice.

• slmako Podac sprawe do Strasburga 19.11.05, 17:27
    • asp420 "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 17:25
      Droga pani wypowiadajaca to zdanie, gdyby nielegalna demonstracja rozeszla sie na wezwanie policji to jej interwencja nie bylaby potrzebna. Rzymianie mawiali ze chcacemu nie dzieje sie krzywda. Wlasnie.
      • eowyn Re: "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 17:27
        czym demonstrujacy zasluzyli na bycie wleczonymi po bruku za wlosy?
        Znasz pojecie obywatelskie nieposluszenstwo?
        • muftiwachocka Interwencja była uzasadniona i właściwa 19.11.05, 17:30
          A "obywatelskie nieposłuszeństwo" to pierwszy krok do anarchii (zwłaszcza w naszych warunkach).
          • eowyn Re: Interwencja była uzasadniona i właściwa 19.11.05, 17:33
            czyli mamy pozwalac na to, zeby lamano nasze prawa? Jesli wleczenie po
            chodnikach ludzi za poglady jest fair i jest zgodne z prawem, a demonstracja
            przeciwko lamaniu prawa do wyrazania swoich pogladow - bo wiele osob poszlo tam
            i z tego powodu - jest pierwszym krokiem do anarchii, to chyba wole anarchie.
            • asp420 Re: Interwencja była uzasadniona i właściwa 19.11.05, 17:39
              No wlasnie wylazlo szydlo z worka. Prawa nie sa WASZE jak wam sie wydaje. Prawa obowiazuja CALE spoleczenstwo, lacznie z WAMI i to dokladnie w takiej samej rozciaglosci. Jest jeszcze lancuch przyczynowo skutkowy - i nie odwracaj kota ogonem. Policja nie robi lapanek i nikogo nie wlecze dla rozrywki. Demonstracja byla NIELEGALNA o czym swietnie sobie zdawano sprawe. Zlamano prawo (przyczyna), wiec interweniowala policja (skutek). I dobrze.
              • eowyn Re: Interwencja była uzasadniona i właściwa 19.11.05, 17:44
                interwencja nie byla z cala pewnoscia wlasciwa, a juz z pewnoscia nie sposob w
                jaki jej dokonano. Powiedz mi, dlaczego nikt nie rozpedzil i nie powsadzal do
                radiowozow prawdziwych agresorow, czyli tych, ktorzy stali na zewnatrz?
                I jak mozemy mowic o panstwie prawa, jesli prawo jest najpierw lamane przez
                panstwo? Nie mozna przeciw temu manifestowac? Swietnie, bedziemy mieli druga
                Bialorus.
              • cobolt To byla pokojwa demonstracja 19.11.05, 17:46
                a Karta Praw Czlowieka i Obywatela zabrania takiego rozpedzania demonstracji wiec teraz nasz "kochany" kraj ma przefikane i bedzie musial placic za to wysoka cene mam taka nadzieje!!!
                • asp420 Re: To byla pokojwa demonstracja 19.11.05, 18:05
                  cobolt napisał:

> a Karta Praw Czlowieka i Obywatela zabrania takiego rozpedzania demonstracji wi
                  > ec teraz nasz "kochany" kraj ma przefikane i bedzie musial placic za to wysoka
                  > cene mam taka nadzieje!!!

Chlopie, to co napisales o karcie swiadczy, ze o rzeczonej masz takie pojecie jak wilk o gwiazdach...Nawet zacietrzewienie nie powinno zaslepiac, zas to co powyzej napisales jest po prostu smieszne. I tak sie ciesze, ze w swej ignorancji nie napisales o trybunale haskim.
                • muftiwachocka Re: To byla pokojwa demonstracja 19.11.05, 18:07
                  Głupstwa opowiadasz. Może poprzesz to jakimś cytatem? :)
                  • cobolt Deklaracja Praw czlowieka chroni mniejszosci 19.11.05, 18:10
                    juz sobie dzisiaj widzialem w TV jak to policja ich potraktowala ale za to MW byla bezpieczna nikogo nie aresztowali za rzucanie jajkami i haslami nienawisci wiec albo rowno traktuje sie wszystkich albo jest to naruszanie praw czlowieka
                    • muftiwachocka Re: Deklaracja Praw czlowieka chroni mniejszosci 19.11.05, 18:19
                      hmmm...no to gdzie ten cytat? :)
              • anty.rydzyk Re: Interwencja była uzasadniona i właściwa 19.11.05, 20:18
                Co do PRAWA, to właśnie zgodnie podstawowym, a NAS wszystkich obowiązującym
                prawem, czyli Konstytucją, manifestacja była jak najbardziej uprawniona.
                Bezprawiem (niezgodnością z Konstytucją) jest odbieranie prawa do manifestacji,
                bez prawnie uzasanionych przyczyn (a wyimaginowane zagrożenie taką nie jest).

Taki jest właściwy, bo bardziej podstawowy, ciąg przyczynowo-skutkowy.

Nikt nie domagał się specjalnych praw dla siebie, domagali się (manifetsanci)
                egzekwowania i stosowania prawa nas wszystkich obowiązującego.
                • ja_menda Re: anty.rydzyk vel progej 19.11.05, 21:03
                  Prawnie uzasadnione przyczyny były i zostały podane więc nie kręć.
                  Wyimaginowane zagrożenie nie Tobie oceniać bo nie masz dostępu do informacji.
                  Zakazu się nie łamie tylko zgodnie z prawem zaskarża do sądu. Zakaz wydał
                  prezydent liberalnej Platformy więc musiały być bardzo poważne ku temu powody.
                  Propagowanie homoseksualizmu poza tym że jest obrzydliwe grozi wymarciem
                  gatunku ludzkiego i to jest wystarczający powód aby blokować takie ruchy. Jak
                  Cię rajcują owłosieni faceci wpychający swoje organa w siebie i lubisz ich
                  oglądać na ulicach to jazda do Berlina.
                  • anty.rydzyk Re: anty.rydzyk vel progej 19.11.05, 21:44
                    Jestem antyRydzykowaty, więc konsekwentnie jestem i homofilem, albo raczej nie
                    jestem homofobem.

Homofobia polega między innymi na tym, że sądzi iż homoseksualizm jest jakimś
                    niewyobrażalnym zagrożeniem dla heteroseksizmu, a tymczasem z biologicznego (i
                    nie tylko) punktu widzenia zagrożenie w ogóle nie istnieje... nie istnieje
                    terror homoseksizmu, natomiast istnieje realny terror hetroseksizmu.

Problem gejów trochę przypomina problem mniejszości rasowych w Stanach
                    Zjednoczonych kilkadziesiąt lat temu. Tam problem został w końcu rozwiązany
                    prawnie, ale dopiero pod wpływem intensywnego nieposłuszeństwa obywatelskiego,
                    mniej lub bardziej gniewnego.

To, że ktoś należy do jakiejś formacji, nie oznacza że jest wyrocznią moralną
                    tej formacji - argumnet z PO jest całkowicie nieprzekonujący.

Reszta jest nijak związana z faktem manifestacji w Poznaniu, więc nie warta
                    nawet komentowania.

PS: nie lubię Berlina, wolę Poznań :P
            • muftiwachocka Re: Interwencja była uzasadniona i właściwa 19.11.05, 18:02
              Masz prawo preferować anarchię (dopóki tej anarchii nie usiłujesz szerzyć), ale z drugiej strony ja mam prawo oczekiwać, żeby prawo było egzekwowane z pełną stanowczością.
              I przestań bredzić - nikogo nie wleczono po chodniku "za poglądy".
              Co do prawa do demonstracji to nie jest ono nieograniczone. Przedstawiciel władzy publicznej ma prawo zakazać demonstracji, jeśli ma powody sądzić, iż jest ona zagrożeniem dla porządku publicznego, albo zagraża powszechnemu poczuciu moralności. Dlatego na przykład można zakazać przemarszu nudystów przez miasto. A jak się nie podoba decyzja, to proszę do sądu. Jeśli prawo będzie łamał każdy, komu się ono nie podoba, to będziemy mieć w kraju jeszcze większy burdel niż mamy. Przypominam w tym kontekście o jednym - w burdelu (anarchii) rządzą w istocie silniejsi/liczniejsi i nic nie ogranicza ich brutalności. Dlatego przedstawicielom mniejszości szczególnie mocno irytujących większość (jak np. homosie) powinno szczególnie zależeć na przestrzeganiu prawa.
              • anty.rydzyk Re: Interwencja była uzasadniona i właściwa 19.11.05, 20:21
                Toż właśnie demonstranci domagali się stosowania prawa.

To chyba jest za trudne dla ciebie?
          • taziuta Obywatelskie nieposłuszeństwo? Czy anarchia? 19.11.05, 17:36
            muftiwachocka napisała:

> A "obywatelskie nieposłuszeństwo" to pierwszy krok do anarchii (zwłaszcza w
            > naszych warunkach).

A ja myślałem, że obywatelskie nieposłuszeństwo jest usprawiedliwione wówczas
            kiedy władza działa niezgodnie z prawem. Bo to władza w ten sposób anarchizuje
            państwo. No i w tym przypadku mamy bez wątpienia z łamaniem prawa przez
            prezydenta Poznania :-(
            • muftiwachocka Re: Obywatelskie nieposłuszeństwo? Czy anarchia? 19.11.05, 18:09
              O tym, czy władza łamie prawo decydują sądy, a nie motłoch na ulicach. W przeciwnym wypadku mamy do czynienia z anarchią, gdy każda dowolnie dobrana grupka oszołomów (homosie, faszyści, cykliści itp.) uważa, że "władza łamie prawo" i trzeba się temu przeciwstawić.
              • cobolt W taki sposob nie rozpedza sie demnostracji 19.11.05, 18:11
                tymbardziej ze ona sie wlasnie konczyla!!!
                • muftiwachocka Re: W taki sposob nie rozpedza sie demnostracji 19.11.05, 18:19
                  A w jaki sposób rozpędza się demonstracje?
                  • yeellow Re: W taki sposob nie rozpedza sie demnostracji 19.11.05, 18:39
                    nawolujac grzecznie przez megafon do rozejscia sie. Mozna otoczyc kordonem
                    policji. Czasy plutonow ZOMO z palami chyba mamy juz za soba?
                    • bio.mum Re: W taki sposob nie rozpedza sie demnostracji 19.11.05, 18:48
                      yeellow napisał:

> nawolujac grzecznie przez megafon do rozejscia sie. Mozna otoczyc kordonem
                      > policji. Czasy plutonow ZOMO z palami chyba mamy juz za soba?

Czemu, czemu?? Przecież wiadomo było, że tak będzie. Macie jeszcze jakieś
                      wątpliwości, że nie żyjemy w demokratycznym kraju?? Wku rwia mnie takie
                      zdziwienie... Taka naiwnosć. Co ma sie takiego zdarzyc, żebyscie zrozumieli, że
                      własnie się dokonał zamach na naszą demokrację?? Bosz...dziwcie się dalej i
                      trzepoczcie rzęsami ze zdziwienia.

• taziuta Re: Obywatelskie nieposłuszeństwo? Czy anarchia? 19.11.05, 20:40
                muftiwachocka napisała:

> O tym, czy władza łamie prawo decydują sądy, a nie motłoch na ulicach. W
                > przeciwnym wypadku mamy do czynienia z anarchią, gdy każda dowolnie dobrana
                > grupka oszołomów (homosie, faszyści, cykliści itp.) uważa, że "władza łamie
                > prawo" i trzeba się temu przeciwstawić.

Ciekawy pogląd :-)
                Gdyby za komuny opozycja chciała czekać na werdykty sądów, czy ma prawo czy nie
                demonstrować, to dzisiaj nie miałabyś tego forum do swobodnej wymiany poglądów.
                Ale rozumiem, że wg ciebie obywatelskie nieposłuszeństwo jest usprawiedliwione
                wtedy kiedy prawo łamie władza z obcego nadania, zaś absolutnie nie
                usprawiedliwione, kiedy to prawo łamie władza pochodząca z demokratycznego
                wyboru. Czy też może tylko wtedy kiedy demonstrować chcą ludzi innych niż ty
                poglądów? :-)
          • anty.rydzyk Re: Interwencja była uzasadniona i właściwa 19.11.05, 20:08
            Gdyby nie obywatelskie nieposłuszeństwo, to gnilibyśmy w mrokach komuny i
            zależności od Ruskich.
        • asp420 Re: "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 17:31
          Oczywiscie, ze znam. W czym ono sie w tym przypadku wyrazalo? Bo jesli w tym co przypuszczam ze chcesz napisac, to kazde zignorowanie nakazu policji (np. ustawka kiboli) to "obywatelskie nieposluszenstwo".
          • eowyn Re: "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 17:35
            a przeciwko lamaniu jakiego konkretnie prawa demonstruja kibole, ze
            przyrownujesz ich do ludzi wykazujacych w/w postawe?
            • asp420 Re: "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 17:50
              To zupelnie nieistotne. Nie sluchaja wezwan policji do rozejscia sie, wiec musza poniesc konsekwencje swych czynow. Demonstracja byla nielegalna, co z czego swietnie sobie zdajesz sprawe, piszac o tym wielokrotnie na forum GW. Jedyne co wiec zademonstrowano na tej demonstracji to lekcewazacy stosunek do prawa, dziwie sie, ze policja demonstrowala tak pozno. Prawa sie nie kontestuje. Tak samo bede popieral interwencje policji przeciw gornikom rzucajacym srubami organizowanymi przez "pokojowo nastawionych zwiazkowcow" z ich "slusznymi roszczeniami".
              • eowyn Re: "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 17:55
                no to nie mamy o czym dyskutowac, jesli Ty uwazasz ze policja ma prawo do
                uzycia sily przeciwo pokojowej demonstracji i nie obchodza Cie fakty, ze to
                panstwo jako pierwsze zlamalo prawo i policja spisala i zawiozla na komisariat
                tylko jedna grupe nielegalnie zgromadzona na ul. Polwiejskiej.
                To nie jest zadna sprawiedliwosc tylko jakas jej zaloscna parodia.
                • asp420 Re: "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 18:13
                  eowyn napisała:

> no to nie mamy o czym dyskutowac, jesli Ty uwazasz ze policja ma prawo do
                  > uzycia sily przeciwo pokojowej demonstracji i nie obchodza Cie fakty, ze to
                  > panstwo jako pierwsze zlamalo prawo i policja spisala i zawiozla na komisariat
                  > tylko jedna grupe nielegalnie zgromadzona na ul. Polwiejskiej.
                  > To nie jest zadna sprawiedliwosc tylko jakas jej zaloscna parodia.

Panstwo zlamalo prawo? Jak? Nie wydajac pozwolenia na demonstracje? To jest owe "zlamanie prawa"?

Policja w kazdym kraju ma prawo do legitymowania i odwozenia na komisariat. Ciesz sie, ze nie trafilo np. na policje francuska lub amerykanska. Zapewniam, ze ci by sie nie cackali. I wierz mi, ze pisze bez zadnej ironii czy zlosliwosci.

Pojeciem sprawiedliwosci radze nie szermowac - moga to robic tylko ci co nie lamia prawa. Zlamaliscie je i to calkowicie swiadomie oraz otwarcie, zapowiadajac to chociazby wczoraj. Jak sobie poscielesz tak sie wyspisz.

• eowyn Re: "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 18:20
                    Tak, zostalo zlamane prawo do wolnosci zgromadzen.
                    Jacy my? Ja prawa nie zlamalam, ale solidaryzuje sie z tymi, ktorzy je dzis
                    zlamali. Czyli wedlug Ciebie, ktos kto lamie prawo zostaje automatycznie
                    pozbawiony wszystkich praw i moze byc bity przez policje?
                    • asp420 Re: "Ta brutalność nie jest niczym uzasadniona" 19.11.05, 18:42
                      eowyn napisała:

> Tak, zostalo zlamane prawo do wolnosci zgromadzen.
                      > Jacy my? Ja prawa nie zlamalam, ale solidaryzuje sie z tymi, ktorzy je dzis
                      > zlamali. Czyli wedlug Ciebie, ktos kto lamie prawo zostaje automatycznie
                      > pozbawiony wszystkich praw i moze byc bity przez policje?
                      >

Po raz kolejny mijasz sie z prawda. Prosze podeslij mi linka z zezwoleniem na to zgromadzenie wydane przez stosowne organy administracyjne. Z gory dziekuje!

Jak juz napisalem "chcacemu nie dzieje sie krzywda". Policja ma prawo interweniowac w ramach przyslugujacych im ram prawnych, stosujac srodki przymusu bezposredniego (mogly to byc gumowe kule, armatki wodne, gaz lzawiacy) o ktorych sama decyduje.

Aby bylo smieszniej, gdyby "srodowisko" bylo bardziej rozumne i przed demonstracja odwolalo sie do NSA, to szanse na wygrana bylyby duze, tyle ze demonstracja odbylaby sie nieco pozniej (bo demonstracje zgloszono w ostatnim mozliwym do tego ustawowym terminie, takie "za piec dwunasta"). A teraz to juz po herbacie. Myslenie nie jest najmocniejsza sytona organizatorow demonstracji.
    • cobolt Pikenie K...a pieknie IV rzesza Polska dzis 19.11.05, 17:26
      rozpoczela dzialalnosc mysle, ze Unia powinna wprowadzic teraz sankcje gospodarcze inaczej te buraki sie rozkreca i bedzie dramat!!!
    • maciej.sm Re: polska katolicka czy faszystowska 19.11.05, 17:27
      niezły jest gościu ten mordzinas to chyba nowy odłam religii
    • kutas_wielgus cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 17:28
      Środowiska progejowskie, w tym Gazeta Wyborcza i organizatorzy marszu "chcą
      protestować przeciwko dyskryminacji ze względu na płeć, kolor skóry, orientację
      seksualną, niepełnosprawność."

Te słowa powtarzają jak mantrę, ciągle.

Hehe, ale pokażcie choć jedną osobę o innym kolorze skóry lub choć jedną osobę
      na wózku (i nie będącą homo... to tak, aby wykluczyć dziwne zbiegi
      okoliczności), które będą na tej paradzie.

Mam wrażenie, że "osoby o innym kolorze skóry", a przede wszystkim
      "niepełnosprawni" to tylko listek figowy przysłaniający nieudolnie i cynicznie
      prawdziwe intencje pederastów.

Środowiska homoseksualne cynicznie wykorzystują grupy społeczne mogące
      faktycznie doświadczać nietolerancji, dla promowania swoich pederastycznych
      skłonności.
      Ludzie, idźcie sobie na piwo, na kawę z ciastkiem, spędźcie miło czas w sobotnie
      popołudnie, zabawcie się w klubie, "dajcie se luz". Czy ktoś pyta się przy
      wejściu do kawiarni czy pubu o twoje preferencje seksualne? O jakiej
      dyskryminacji wy mówicie?
      Kiedy idę ulicą to widzę ludzi, kiedy chcę kogoś zapytać o drogę czy o godzinę,
      to nie pytam najpierw czy jest homo- czy hetero- a potem o to, co chcę wiedzieć.
      Sfera uczuć i zachowań intymnych generalnie nie powinna być eksponowana w
      przestrzeni publicznej - to są sprawy osobiste, z którymi normalni ludzie się
      nie obnoszą i nie demonstrują.
      Potrzeba demonstrowania swoich seksualnych upodobań wg mnie graniczy z
      ekshibicjonizmem (a to - zgodzicie się - nie jest do końca normalne). A
      dorabianie do tego polityki, powoływanie się na Konstytucję, prawa i wolności
      obywatelskie jest zwykłym cynizmem i pomieszaniem pojęć i wartości. Naprawdę
      dziwię się ludziom, którzy nie potrafią oddzielić spraw prywatnych od
      publicznych i używają wielkich (a nawet zbyt wielkich) słów na obronę swoich
      naprawdę wątpliwych racji.
      W swoim stosunkowo długim życiu nikt, ale to nikt, w żadnej sytuacji nie pytał
      mnie o to, w jaki sposób uprawiam seks; takie pytanie ogólnie uznałbym za
      niestosowne. Więc w jaki sposób można tu dyskryminować?
      Trzeba chyba dobrze szukać okazji, aby marzenie o byciu dyskryminowanym spełniło
      się i uzasadniło potrzebę organizowania specjalnych marszów.
      • historyk12 Re: cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 17:31
        Z artykułu wynika, że zebrała sie też kilkuset osobowa grupa nazistów od
        Kaczyńskich i Giertychów. Czy oni mieli zezwolenie na demonstrację? Dlaczego
        policja im nie przeszkadzała, ba nawet przyzwoliła im na atakowanie pokojowej
        demonstrancji.
        • mordzinas GDYBY POLSKA BYŁA FASZYSTOWSKA.... 19.11.05, 17:36
          ...to wszyscy ci terroryści zboczeńcy już byliby martwi.

A w Polsce mają raj. Nikogo nie ochodzi co robią .

Żyją sobie ze sobą. Mają swoje knajpy.

Ale gdy władze zabraniają im publicznego ujazywania swojej dewiacji to
          zaraz pieprzycie o faszyźmie...

Szczyt chamstwa i podłości.
          • historyk12 Re: GDYBY POLSKA BYŁA FASZYSTOWSKA.... 19.11.05, 17:38
            Szczytem chamstwa i podłości jest to, co robi w naszym kraju kacza władza,
            łamiąc jedną z podstawowych wolności konstytucyjnych.
          • r0b0l polska dopiero zaczyna być faszystowska 19.11.05, 18:01
            i wszystkie atrakcje przed nami.
            Po pedałach i lesbach będą ateiści, myślący niezgodnie z ideologą. liberałowie, Żydzi i inni ubecy.
            Zbierze się tego szmoncu kilka milionów
        • kutas_wielgus jakie kilkaset osób? 19.11.05, 17:36
          W miejscu, gdzie była demonstracja z trudem mieści się na tej przestrzeni 100 osób!
          No ale zawsze warto przeszacować dane, aby groźniej brzmiało i wywołąło większe
          oburzenie zainteresowanych.
        • salamanderking Re: cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 17:39
          Od... się od homoseksualistów! Przecież nie tylko geje organizowali tę
          demonstrację! Był to marsz równości, także w intencji zaprzestania
          dyskryminowania np. innych nacji, osób niepełnosprawnych. Jak można zakazać
          pokojowej manifestacji?! Moim zdaniem, ze względu właśnie na to, co się stało,
          takich manifestacji powinno być więcej. Bo podstawowe prawa człowieka
          ewidentnie sa łamane w naszym kraju. Rozumowanie prezydenta Poznania jest tego
          typu: homoseksualizm wzbudza agresję, więc niech homoseksualiści nie pokazują
          się na ulicy. Czy to oni stwarzają zagrożenie?! Niedługo dojdzie do tego, że
          Zydzi, Murzyni i jeszcze parę innych grup mniejszościowych też wzbudza
          agrersję, więc nie powinny wychodzić na ulicę (a w żadnym wypadku nie
          przyznawać się do tego, kim są). Paranoja. Rzygać mi się chce na widok
          większości przedstawicieli naszego rządu.
          • kutas_wielgus a gdzie byli ci niepełnosprawni??? 19.11.05, 17:45
            Murzynów i Azjatów też nie widziałem!
          • xx23 Re: cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 17:48
            Ty nie pieprz głupot o braku tolerancji!!!
            Polska jest bardzo tolerancyjna .
            Nikt zboczeńcom nie zabrania uprawiania tego co uprawiają.

Ale wynocha z polskich ulic.
            Dość demoralizacji.
            Dość waszego pedalskiego terroru.

Siedź pedale jeden z drugim w domu i "kochaj " się az do utraty
            zwieraczy.
            Ale nie wyłaź mi z tym na polskie ulice.
        • r0b0l Re: cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 17:59
          widziałem w TV. Ci tzw geje i lesby stali potulnie z transparentami a po drugiej stronie szalało stadko rotwajlerków. I pokazywali do kamery takie ładne gesty, idealna ekipa wzięta z meczu 2 ligi
          I trochę ich było przydużo jak na spontaniczną reakcję oburzonego społeczeństwa
          • bikej5 Re: cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 18:07
            rownież ogladalam TV i nie bardzo rozumiem co masz na myśli-oczywisty cynizm???
            tych bitych, a jak ty ich to określiles? 'geje i lesby'-co za doza wyższośći...
            • r0b0l Re: cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 19:13
              nie miałem na myśli cynizmu. Zwłaszcza że - tu można się spierać o odrobinę cynizmu - była to próba manifestacji w obronie również równści płci, kolorowych i niepełnosprawnych. Co do określenia geje i lesby: nie darzę ich sympatią i nie będę się z tym ukrywał. Ale szanuję prawa jako obywateli ponoć / jeszcze państwa demokratycznego
              pozdrawiam
      • dupiasty_pedal Re: cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 17:33
        nalezy ich oddac na przymusowe leczenie. Czyli srodki uspokajajace plus lewatywa
        3 razy na dzien.
        • ribcord NIECH POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!! 19.11.05, 17:34
          konserwatyzmie...

POZDRAWIAM!!!

www.manualagency.com

• 444a Re: cynizm homoseksualistów jest oczywisty 19.11.05, 22:18
        > Hehe, ale pokażcie choć jedną osobę o innym kolorze skóry lub choć jedną osobę
        > na wózku

Ale z ciebie ćwok. Jak za granicą kiedyś demonstrowano poparcie dla Polaków to
        żaden Polak nie był potrezbny na miejscu. Według ciebie, więc ci co popierali
        np. Solidarność a sami w Solidarności nie byli to hipokryci.
    • bikej5 Re: LAC PALAMI ILE WEJDZIE 19.11.05, 17:30
      MIALAM SKOMENTOWAĆ ,ALE NIE WARTO
    • enkibilal Re: Geje łamią prawo, które zostało demokratyczni 19.11.05, 17:34
      że sobie trochę potrawestuje: co Ty wiesz o prawie?; zakaz sprzeczny jest tak z
      konstytucją jak i standardami europejskimi, nie wspominając o międzynarodowych;
      ale cóż Ty możesz o tym widzieć...
      • pandada Re: Geje łamią prawo, które zostało demokratyczni 20.11.05, 10:14
        To może by tak do więźniarek wszystkich przechodzących przez jezdnię poza miejscami wyznaczonymi? Albo publicznie przeklinających. Albo przetrzymujących książki w bibliotece.
    • homosexualista2 Nawet Rumunia jest tolerancyjna. No koment!!!!!!!! 19.11.05, 17:34
      polska to naprawde dziki kraj
      • dupiasty_pedal JESTEM ZOOFILEM I GEYEM CZY NIE MAM JUZ 19.11.05, 17:36
        prawa kochac mojego Burka
    • ribcord NIECH POZNAN SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.11.05, 17:36
      konserwatyzmie...

POZDRAWIAM!!!

www.manualagency.com

• dupiasty_pedal [...] 19.11.05, 17:37
    • mandaryna65 nie mieszać niepełnosprawnych ze zboczkami 19.11.05, 17:37
      zgoda na tolerancję i równość wobec: kobiet, imigrantów, niepełnosprawnych itd.

brak zgody - na apoteozę zboczenia i publiczne jego wychwalanie.

• muftiwachocka Dokładnie, to szczyt podłości homosiów 19.11.05, 17:49
        Podwieszanie się pod niepełnosprawnych to wyjątkowa bezczelność i prymitywna manipulacja.
        • yeellow Re: Dokładnie, to szczyt podłości homosiów 19.11.05, 17:51
          o, nauka nie poszla w las. Juz umiecie napisac to trudne slowo ;-).
      • kaisy7 Re: nie mieszać niepełnosprawnych ze zboczkami 19.11.05, 17:58
        Tak jest. Pedalstwo chowa się za ludźmi niepełnosprawnymi podnosząc potem larum
        że rodzi się faszyzm w Polsce.
        • avicula Re: nie mieszać niepełnosprawnych ze zboczkami 19.11.05, 18:01
          ehem ehem ale przyznasz ze to tez jest mniejszosc i tez dyskriminowana
          przypomnij sobie o tym chociazby ze nasz ukochany gmach na wiejskiej jest kompletnie nieprzygotowany na obecnosc poslo na wozkach
          paranoja ludzie
          • kaisy7 Re: nie mieszać niepełnosprawnych ze zboczkami 19.11.05, 18:10
            Zgadzam się z Tobą. To jest chore i przeciwko temu należy demonstrować.
            Tyle że zaraz przypałęta się pedalstwo, od tyłu zajdzie i ważne postulaty
            potrzebujących nikną w hałasie o prawa do posiadania dzieci
    • mieszko27 Ot co! 19.11.05, 17:39
      Jakto w Nadwiślańskiej Klerykalnej Republice Watykanu. Prezc z konstytucją,
      precz z rządem i parlamentem. Niech żyje konkordat, niech rządzi episkopat.
    • ag_nessie Wstyd mi za władze Poznania 19.11.05, 17:40
      Wstyd mi za władze Poznania; wstyd mi za Poznań; wstyd mi, że mieszkam w tym
      mieście.... Czy to początek końca demokracji?
      • ja_menda ag_nessie napisała: 19.11.05, 21:29
        ag_nessie napisała:

> Wstyd mi za władze Poznania; wstyd mi za Poznań; wstyd mi, że mieszkam w tym
        > mieście.... Czy to początek końca demokracji?

Niechaj Pedryle i Lesby dobrze pomyślą zanim wypełzną na ulicę bo ci co nimi
        sterują dbają o swoje interesy a oni są tylko ich narzędziem do realizacji
        celów. Wielcy homoseksualiści choć byli rozpoznawalni nigdy się z tym
        publicznie nie obnosili bo byli na to za mądrzy. Na ulicę wychodzi tylko
        hołota realizująca nieswiadomie cele znacznie większych rekinów. Demokracja to
        tylko środek do realizacji celu. Jeśli myślisz ,że demokracja zapewnia wolność
        wyboru to współczuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka