gliwicjusz1 Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 11:08 Juz w historii Europy był taki co likwidował bezrobocie budową autostrad i tanich mieszkań dla biedoty nazywał się A.Hitler!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Tak - minister Polaczek to faszysta i 20.11.05, 11:28 hitlerowiec. Co wy lewacy macie zamiast łbów - kartofel? Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Jan Pawel a Radio Maryja 20.11.05, 11:14 "W dwudziestu szesciu oficjalnych przemowieniach podczas czerwcowej pielgrzymki w 1997 roku Jan Pawel II skierowal slowo zachety lub pochwaly niemal do kazdego ruchu i kazdej inicjatywy katolickiej w Polsce, z wyjatkiem Radia Maryja, o ktorym nie wspomnial ani razu. 5 czerwca, po szczegolnie agresywnej nadinterpretacji jednego z przemowien Papieza, rzecznik prasowy Stolicy Apostolskiej, Joaquin Navarro-Valls, wydal oficjalny komunikat, ze wypowiedzi szefa Radia Maryja, ojca Tadeusza Rydzyka, nie wyrazaja stanowiska Papieza, Stolicy Apostolskiej ani polskich biskupow . Nie mozna bylo wyrazniej i jasniej. Jakiekolwiek bylyby duszpasterskie uczucia Jana Pawla wobec sluchaczy Radia Maryja, byl on zdecydowany nie dopuscic do skojarzenia wlasnej wizji przyszlosci katolicyzmu w Polsce z Kosciolem nacjonalistycznym." Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 Tolerancja wg GAZ-owni 20.11.05, 11:42 Jak "ministry" udzielali i udzielają wywiadów imperium GAZ-owni i pogległym jej kilkudziesięciu rozgłośniom radiowym, to jest demokracja, ale jak jakiś minister odważy się wystąpić w RM, to zaraz michnikoidy zaczynają rejwach,święte oburzenie, wyśmiewanie samego faktu. Czyżby monopol na te wystąpienia miały media o tzw. poprawności politycznej (czytaj żydokomuna)? A gdzież to tak werbalnie głoszony przez GAZ-ownię pluralizm mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 12:29 Szczególny sposób informowania społeczeństwa. To juz nie ma mównicy sejmowej? Ani publicznych mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
44i Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 12:30 Wstyd, że o planach naszego rządu musimy dowiadywać się z rozgłośni katolickiej. A co niewierzący?.Ja jestem wierząca, choć ostatnio przestałam praktykować.Wstyd mi za kościół, który miesza się do polityki zamiast modlić sie o opatrzność boską dla kraju;a nie doprowadzać do rozłamu w kraju dla własnych celów. Już to w histori przeżyliśmy.Wstyd,zacznijcie świecić przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecki45 Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 12:35 Coz poglady mozna miec rozne.Jednak jesli ktos nie dostrzega czym naprawde jest Radio Maryja i komu ono sluzy-trudno zadne argumenty nie docieraja do fanatykow.Oni nie potrafia myslec samodzielnie.Tylko im wspolczuc i mimo wszystko nie zyczyc zaznania urokow zycia pod jarzmem inkwizytorow.To dzieki swiatlym odwaznym ludziom zrzucila Europa to jarzmo a niektorym sie ono marzy od nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Radiu Maryja radio oficjalne Unii Europejskiej 20.11.05, 12:37 Od 1 grudnia RM bedzie radiem oficjalnym UE i NATO! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Radiu Maryja radio oficjalne Unii Europejski 20.11.05, 12:58 I zmini nazwe na "Maryja Runfunk" Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 12:56 Przecież parlamentarzyści to nie najmądrzejśi ludzie w Polsce, dlateko trzeba przeprowadzać internetowe konsultacje i dyskusje ze społeczeństwem, by nasze państwo przywrócić społeczeństwu, co deklarował premier w swoim ekspoze. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpits Ten rząd i PIS to nawiedzona katastrofa!!! 20.11.05, 12:59 Wszyskim głosującym na PIS gratuluje, że mogą się dowiadywać o programie z Radia Maryja. Więcej kościoła w polityce panowie i panie, a będzie u nas jak w Iranie! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Do kogo pretensje yntelygencjo prowincjonalna..... 20.11.05, 13:10 gdyby 95% Polaków określających się wierzącymi w dniu wyborów poszło do kościółka to wynik byłby inny .Małomiasteczkowa i prowincjonalna yntelygencja wolała pozostać bierną, nie idąc --ani do Pana Boga--ani do urny i dlatego wybrał za nich naród durny.Zobaczymy jaki będzie dzisiaj wynik liczenia berecików - prognozuję na 25% ogółu społeczeństwa czyli powtórka wyborcza i w ten sposób mniejszość w narodzie stanowi o jego przyszłości . Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Ma Ryja tuba Katokomuny 20.11.05, 13:12 Klamstwa, oszczerstwa i falszywe teorie mozna bezkarnie rozpowszechniac w koscielnych mediach pod kuratela Redemptorystow i ich szatana w ludzkiej skorze - Rydzyka. Nie dla funduszu koscielnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: Ministrowie beda TRWAC 20.11.05, 13:14 zadne obietnice nie spelnia sie minstrowie rzad sejm senat nastawili sie na przetrwanie jak poprzednie rzady zadnych koncepcji ? moze sa, ale coz z tego najwazniesze jest aby sie ludki modlily i planowali zakwaterowanie nie w miszkaniach ale w kwaterach cmentarnych ktos pewnie zbije kase reszta zejdzie z ewidencji spoleczenstwa i ZASZCZYCI NIEBIOSA Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Czy jest jakiekolwiek inne medium , gdzie zwykli 20.11.05, 14:12 ...ludzie mogą "przepytać" ministrów z ich planow zamierzeń etc ... . Czy jest jakiekolwiek inne medium , które udostepnia swoich fal "dla zwykłych ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Dlaczego ministrowie pomijają pismo święte? 20.11.05, 14:18 Mój przyjaciel muzułmanin powiedział mi, że w koranie można znaleźć odpowiedź na każde trudne pytanie związane z naszą egzystencją. A Nowy Testament gorszy? Dlaczego politycy nie sięgną do Nowego Testamentu? No i co z krzyżem dla Warszawy na placu Piłsudskiego o który pytał Pospieszalski w programie "Warto rozmawiać"? Pytam partię PiS, czy wstydzimy się krzyża? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Czy J. Kaczyński będzie głową kościoła w Polsce? 20.11.05, 14:22 Królowa angielska jest a Kaczyńscy są bliżej świętości niż niektórzy biskupi. Odpowiedz Link Zgłoś
niemyte_mohery Re: Czy J. Kaczyński będzie głową kościoła w Pols 20.11.05, 14:35 chris12 napisał: > Królowa angielska jest a Kaczyńscy są bliżej świętości niż niektórzy biskupi. To zalezy czy juz ogloszono boskosc Rydzyka. Jesli tak to jego miejsce jako glowa KK w Polsce sie zwolnilo i moze je zajac Kwaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
kamann Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 14:31 O rety, przerażające, co nas czeka. No, a jeszcze wyemitowane na częstotliwościach tej stacji to już ..................! Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: SKAZANI NA "RADIO MARYJA" 20.11.05, 14:53 > I co tu komentować? Bredzenie nawiedzonych w radyjku? Wspomnieć należy elity > intelektualne słuchające tych "rozgłośni"... To jedyni, którzy nie zauważą, > że laicy wzięli się do "rządzenia"... -------------------------------------------------------------------------------- Nie ma co się dziwić, ministrowie rządu pis zaslugują tylko na wygłaszanie swoich programów w tym radiu. W mediach publicznych, których ogląda i słucha miliony widzów i słuchaczy nie mają nic do powiedzenia. W wyborach parlamentarnych głosowałem na pis i teraz wiem, że to był mój życiowy błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Do moherowych mozgow 20.11.05, 15:09 Czy mozecie odpowiedziec.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32226033&a=32246508 Ps. Kaczor polecial na wakacje z swoja niezwykle skromna malzonka na sycylie.Czyzby "Familientreffen",za jedyne 70 7ysiecy zlotych? Amialo byc tanie panstwo i dozywianie glodnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
apairon Re: murwa kać bajana. tu trzeba wojny domowej 20.11.05, 15:09 r0b0l napisał: > co to jest do cholery jasnej? > Mój kraj czy burdel świrów faszystowskich? > Nie macie prawea niszczyć mojego państwa !!! OOOOO!!!! A kto ty jestes? Polak maly? Jaki znak twoj?....a do czego to ty masz prawo w tym TWOIM panstwie??? Odpowiedz Link Zgłoś
timonjabu Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 15:19 Jestem przerażony... W obecnej sytuacji rydzyk666 ma ogromne pole do poPISu... Niesamowite jest to jak ludzie potrafią głeboko wchodzic innym w dupę...czu ludziom moze az tak zalezeć na pieniądzach..? Odpowiedz Link Zgłoś
timonjabu <a href="http://www.ojciec-dyrektor.de/" target="_blank">www.o 20.11.05, 15:49 www.ojciec-dyrektor.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
timonjabu Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 15:54 www.ojciec-dyrektor.de/ www.ojciec-dyrektor.de/ www.ojciec-dyrektor.de/ www.ojciec-dyrektor.de/ www.ojciec-dyrektor.de/ www.ojciec-dyrektor.de/ www.ojciec-dyrektor.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 16:04 cieszę sie ze rządzący starają się podtrzymać kontakt z elektoratem Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas RADIO MARYJA O.RYDZYK TV TRWAM . 20.11.05, 16:24 A psiaki Adasia Michnika i Jurka Urbana na to : hau!!!! hau!!!! hau!!! hau !!!!!hau !!!hau !!!hau hau !!!hau !!!!hau !!!!hau!!! hau !!!hau !!!hau !!!hau!!! hau!!!!! Dobre pieseczki !!! dobre!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jozica Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 17:41 Myślisz, że Mohercorps to był elektorat PiSu? Oni raczej LPR ukochali, które- jakby to powiedzieć-sukcesu w wyborach nie odniosło miażdzącego. Pamietacie jak piekny Roman miał problem czy w ogóle bedzie posłem? A tu teraz prosze, PiS chyba nieźle wystawił do wiatru swoich wyborców, bo i pewnie dużej częsci ich elektoratu nie wspominajac o PO szczęki poopadały. Czyżby Kaczor prezes miał jakis plan? Tylko czemu eksperymentuje na nas? ksiaze.ciemnogrodu napisał: > cieszę sie ze rządzący starają się podtrzymać kontakt z elektoratem Odpowiedz Link Zgłoś
golem14 Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 20:02 W najgorszych koszmarach nie przyszloby mi do glowy ze bedziemy miec rzad regularnie spowiadajacy sie ze swoich dzialan w radiu m.... Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 16:24 Oj słuchałem tych wypowiedzi, słuchałem. Jak również tych dyżurnych babć i dziadków, którzy potem do tego radia dzwonią. Oni najlepiej wiedzą, jak zaradzić bezrobociu. Nie wiedzą, że gdyby to było tak łatwe, to już w Polsce bezrobocia by nie było i ludzie żyliby w dostatku. Każdej partii dochodzącej do władzy na tym zależy, bo to jest klucz do przedłużenia ich rządów. Staruszkowie z Radia Maryja już wybaczyli Lepperowi jego przekręty, bo przecież on chciał dobrze. Zobaczymy jak PiS poradzi sobie z bezrobociem. Niech tylko sobie nie poradzi... Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Ministrowie o swoich planach w Radiu Maryja 20.11.05, 16:59 Ktos napisal,ze to niewazne z jakiej partii jest rzad,lecz wazne czy uda mu sie zmniejszyc bezrobocie.To b.madre zdanie.Mysle,ze jesli rzad zaczyna od "moherowej" stacji telewizyjnej,ktora prowadzi "nawiedzony" widocznie niema nic do powiedzenia normalnym ludziom,bo normalni ludzie chca dowiedziec sie czegos od panstwowej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_stern bo tam nie ma niewygodnych pytań 20.11.05, 17:07 tam politycy PiS-u mogą swoje "mądrości" głosić, jako prawdę objawioną, a słuchacze i telewidzowie przyjmą to, jak zawsze - na kolanach :D ostatnio przecież PiS-owcy zabronili rejestrować przebieg konferencji prasowej!!! coraz bliżej nam do Białorusi, a jak Kurski obejmie we władanie TVP - to wtedy zapanuje zupełny ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
jozica Re: bo tam nie ma niewygodnych pytań 20.11.05, 17:35 Już panuje. I co tam zrobi Kurski to jakby nie ma specjalnego znaczenia... isa_stern napisała: > tam politycy PiS-u mogą swoje "mądrości" głosić, jako prawdę objawioną, a > słuchacze i telewidzowie przyjmą to, jak zawsze - na kolanach :D > ostatnio przecież PiS-owcy zabronili rejestrować przebieg konferencji > prasowej!!! > coraz bliżej nam do Białorusi, a jak Kurski obejmie we władanie TVP - to wtedy > zapanuje zupełny ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Czy o.Rydzyk udzielił wotum zaufania ministrom? 20.11.05, 17:22 PiS ostentacyjne demonstruje swoją katolickość a lepiej byłoby pokazać kompetencyjność! Odpowiedz Link Zgłoś
stir1 HAHA jacy wszyscy wsciekli, ze dali sie moherom !! 20.11.05, 17:27 i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś