Dodaj do ulubionych

Politycy podzieleni w ocenie Marszu Równości

• 123rbr To już tylko krok do faszyzmu 20.11.05, 19:05
      To już tylko krok do faszyzmu. Przypuszczam, że za dwa miesiące kiedy K-mani
      przejmą pełnię władzy narmalką będzie wyciąganie obywateli myślących inaczej w
      nocy z ich domów i umieszczanie ich na stadionach. Przecież idol prawicy w
      Chile tak dokładnie robił.
      • carlitos35 Re: To już tylko krok do faszyzmu 20.11.05, 20:12
        No, pociecha jedna w tym, że Chile były dalej od Brukseli (!).

123rbr napisał:

> To już tylko krok do faszyzmu. Przypuszczam, że za dwa miesiące kiedy K-mani
        > przejmą pełnię władzy narmalką będzie wyciąganie obywateli myślących inaczej
        w
        > nocy z ich domów i umieszczanie ich na stadionach. Przecież idol prawicy w
        > Chile tak dokładnie robił.
    • tk_s Olewam moralność publiczną 20.11.05, 19:12
      Hipokryci.
      • kaisy7 Re: Olewam moralność publiczną 20.11.05, 19:14
        My też olewamy wypaczone wzorce. Policja to wczoraj pokazała
        • philips8 [...] 20.11.05, 19:39
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • bikej5 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 19:49
            zazdroszcze ci poczuciz chumoru...mnie on jakoś slabnie
            • philips8 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 19:53
              No, glowa do gory. Ten kasej czy jak mu tam fajnie sie zapetla. Doszedl juz do tego ze sam ze soba
              polemizuje. Jak Walesa troche. To fajne. powtorzylem jego tekst bo jest chyba z niego bardzo dumny.
              Zaraz sie dowiem.
              • kaisy7 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 20:03
                Strzał w 10!
                Tylko ma to sens, gdy się czyta i wnioski wyciąga a nie powtarza bez sensu,
                klepiąc trzy po ptrzy od siebie
              • carlitos35 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 20:14
                A ja sie prawie nabrałem... No, no !
                • philips8 A ja bardzo podziwiam kaisy7 20.11.05, 20:26
                  i czytam wszystkie jego dziela na tym forum. A te listy pasterskie ktore do mnie skierowal to sobie
                  wydrukowalem i dzieciom pokazuje. Niech sie dziatwa uczy ze w dobrych kregach sie trzeba szlifowac...
                  Podziwiam jego styl pisania, trafnosc sformulowan, przenikliwosc oraz ciekawa nitke fabuly. Logike jego
                  wywodow podziwiam najbardziej... porownal bym ja z narzadem rozrodczym knura, bo tez jest
                  tajemniczy i pokrecony. Kaisy7: chapeau!
                  • bikej5 Re: A ja bardzo podziwiam kaisy7 20.11.05, 20:31
                    a teraz pean na cześć silesiusa ,też mu sie należy zgrabna laurka:))))
                    • philips8 Re: A ja bardzo podziwiam kaisy7 20.11.05, 20:45
                      Alez prosze bez niesmacznosci.

Ja na przyklad wschodzacy geniusz wertera-6 tez nie od razu i nie jako pierwszy odkrylem. Natomiast
                      kaisy7 pisze wspaniale listy pasterskie, niezrownane. I propaguje ciekawy system wartosci. Kto wie, moze
                      to nowy prorok.
            • bikej5 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 19:54
              i w dodatku juz robie błędy
          • kaisy7 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 20:01
            Zostałem zacytowany :)
            • philips8 Nalezysz do klasykow czesto cytowanych! brawo 20.11.05, 20:04
              • bikej5 Re: Nalezysz do klasykow czesto cytowanych! brawo 20.11.05, 20:09
                on nic nie kuma....co za 'intelygencja',
                • philips8 Nalezysz do klasykow czesto cytowanych! brawo 20.11.05, 20:29
                  bardzo go lubie i wlasnie to opisalem. pozdrawiam.
            • philips8 kaisy7, bardzo cie lubie i podziwiam. 20.11.05, 20:27
              i czytam wszystkieTwoje dziela na tym forum. A te listy pasterskie ktore do mnie skierowales to sobie
              wydrukowalem i dzieciom pokazuje. Niech sie dziatwa uczy ze w dobrych kregach sie trzeba szlifowac...
              Podziwiam Twoj niezrownany styl pisania, trafnosc sformulowan, przenikliwosc oraz ciekawa nitke
              fabuly. Logike Twych wywodow podziwiam najbardziej... porownal bym ja z narzadem rozrodczym knura,
              bo tez jest tajemniczy i pokrecony. Kaisy7: chapeau!
              • ja_menda Re: kaisy7, bardzo cie lubie i podziwiam. 20.11.05, 20:34
                philips8 napisał:

> i czytam wszystkieTwoje dziela na tym forum. A te listy pasterskie ktore do
                mni
                > e skierowales to sobie
                > wydrukowalem i dzieciom pokazuje. Niech sie dziatwa uczy ze w dobrych kregach
                s
                > ie trzeba szlifowac...
                > Podziwiam Twoj niezrownany styl pisania, trafnosc sformulowan, przenikliwosc
                o
                > raz ciekawa nitke
                > fabuly. Logike Twych wywodow podziwiam najbardziej... porownal bym ja z
                narzade
                > m rozrodczym knura,
                > bo tez jest tajemniczy i pokrecony. Kaisy7: chapeau!

Tylko taki mała uwaga techniczna...nie chapeau...tylko chapeaux...i jeśli, choć
                to tylko moja supozycja, chciałeś napisać "czapki z głów", to zabrakło
                jeszcze "bas"...czyli innymi słowy ...chapeaux bas!...:-)...
                • bikej5 Re: kaisy7, bardzo cie lubie i podziwiam. 20.11.05, 20:44
                  i tym razem Philips mial rację;chapeau bas! niewypał-kolejny!!!!!
                  • ja_menda Re: bikej5 20.11.05, 20:55
                    skończ to kąsanie suczko :-D...mówi się czapki z głow...a liczba mnoga od
                    czapki (chapeau) to chapeaux...:-)...Oops...coś ci tam dzwoniło...tylko nie w
                    tym kościele :-)
                    PS. Prawdą jest, że chapeau to nie jest żaden błąd, aczkolwiek użycie autorowi
                    chodziło o czapki z głów lub czapka z głowy...jeśli tak, to po "chapeau"
                    zabrakło "bas"
                    • philips8 kaisy7 to wspanialy czlowiek! Moze prorok nawet 20.11.05, 21:04
                      sluchajcie Jego nauk, czytajcie Jego pisma. I to szybko bo jutro juz zwina to forum...
                    • bikej5 Re: bikej5 20.11.05, 21:05
                      Urodzilas sie z takim nickiem-to pewne,kazdy slownik;chapeau bas!-kapelusz z glowy(dowod uznania szacunku)-a slowo suczka calkiwm przyjemne-lubie zwierzeta;nnie,nie sypiam z nimi-z gory uprzedzam!(jesli masz ochote na kolejny bluzg)Adieu
                      • ja_menda Re: bikej5 20.11.05, 21:17
                        To jest spór czysto akademicki...widać, ze ty swoją wiedzę o językach obcych
                        czerpiesz wyłącznie ze słowników :-)...A prawda jest taka, co zresztą możesz
                        znaleźć w moim poprzednim poście, że obie wersje są poprawne...a zarzucam
                        autorowi jedynie brak "bas"...I przestań sie tak denerwować...bo to urodzie
                        szkodzi...
                        Jeśli poczułaś się urażona ...PRZEPRASZAM...ale twoj komentarz, w chwili kiedy
                        post nie do ciebie był kierowany, byl BARDZO zaczepny...
                        Pozdrwiam
                        • philips8 Drogie Panie dziekuje za Wasza troske... 20.11.05, 21:21
                          Ja musze na codzien uzywac 4 jezykow ale francuskiego juz nie znam bo kompletnie zapomnialem.
                          Natomiast zapraszam do odpowiedzi na moje moherowe pytanie ponizej, godz 21.13. W temacie moheru
                          jestem rownie slaby jak w beretach i licze na oswiecenie!
                        • bikej5 Re: bikej5 20.11.05, 21:23
                          spędzilam 10 lat w Anglii a obecnie ucze ang.tym razem bye!!!
                          • ja_menda Re: bikej5 20.11.05, 21:28
                            I am impressed...ale czy możemy juz zakopać topór wojenny...i bynajmniej nie w
                            mojej lub Twojej głowie?
          • tk_s Olewam moralność publiczną. 20.11.05, 22:27
            Napisałem tak, bo politycy wykazują się tu daleko idącą hipokryzją. Pan
            Prezydent Poznania uległ naciskom kurii, władz centralnych i doradców
            medialnych, którzy powiedzieli mu, że ludzi przeciwnych paradzie jest więcej i
            że to zwiększa szanse na reelekcje (pamiętajmy, że wybory już niedługo).
            Natomiast zakaz uzasadnił rzekomym brakiem możliwości zapewnienia bezpieczeństwa
            co jest absurdem, bo gdyby kierować się tą przesłanką w Polsce nie odbyłby się
            żaden mecz piłkarski. Pozostali politycy jadą dokładnie na tym samym wózku, bo
            przecież nikt nie chce być wyklęty na falach pewnego radia. Zaryzykował to p.
            Tusk i widać jak się skończyło. Przykro, że jedynie SLD, którego naprawdę nie
            znoszę nazwał rzeczy po imieniu, ale to tez tylko dlatego, że są opozycją i
            muszą budować "Nową Lewicę". Przykro też, że konstytucyjne prawa politycy mają
            za nic. Przykro też, że ludzie przeciwni paradzie na forum reagują wyłącznie
            agresją. Najbardziej jednak przykre jest gdy p. Kamiński i inni Pisowcy szermują
            pojęciem moralności publicznej. Nie sądzę, żeby jakikolwiek gej czy drag queen
            mogłaby się obnażyć w trakcie tej manifestacji, ze względu na pogodę. Gdyby
            jednak to się stało czuwająca tam Policja powinna reagować i usuwać takie osoby
            do więźniarek. Do więźniarek powinni też trafić wszyscy, którzy zakłócaliby
            manifestacje rzucaniem jaj, pomidorów czy też innych przedmiotów. Także ci,
            którzy sugerowali wysłanie "pedałów do gazu" etc. Ten postulat proponował i
            realizował niejaki Hitler a głoszenie takich poglądów i namawianie do
            przestępstwa jest w Polsce czynem ściganym z urzędu. Wszystko to wskazuje, że
            Polsce daleko jeszcze do Państwa Prawa, i że politycy robią z prawem co chcą dla
            doraźnych celów. Co do wydanych zakazów w Warszawie i Poznaniu powinny się
            wypowiedzieć NSA i Trybunał Konstytucyjny. Nadmienię, że nie jestem gejem.
            • bikej5 Re: Olewam moralność publiczną. 20.11.05, 22:42
              oprocz pedaly do gazu,faszyści z MW skandowali zrobimy z wami to co hitler zrobil z żydami...to wszystko dzialo się w 2005 roku ,w' sercu' Europy....ohyda
              • tk_s Re: Olewam moralność publiczną. 20.11.05, 23:13
                no właśnie. A gdzie była policja? i co robiła?
    • kubok pytanie do pana Kaminskiego 20.11.05, 19:19
      (..)Z kolei Mariusz Kamiński (PiS) przekonywał, że władze publiczne powinny stać
      na straży moralności publicznej. Zdaniem Kamińskiego, "nie można zmuszać osób
      niepełnoletnich do oglądania pewnych rzeczy".(..)
      A demonstracje gornikow nieletni moga ogladac? Jak pijani rzucaja czym popadnie
      w policje i niszcza mienie... Ta nasza moralnosc.
      • kaisy7 Re: pytanie do pana Kaminskiego 20.11.05, 19:30
        Wiesz ale kiedy była rozróba w Wawce, to policja ostro wzięła się do roboty.
        Dla zachowania porządku.
        • chateau Re: pytanie do pana Kaminskiego 20.11.05, 19:49
          Pisałem wtedy, więc powtórzę teraz. Pan Lech Kaczyński dał wówczas zgodę na
          manifestację górników (wiadomo było, że będzie rozróba) a nie dał zgody na
          paradę równości. I tu jest pies pogrzebany. Akcja policji wobec górników była
          prostą konsekwencją błędu L.K. Akcja policji w Poznaniu jest zwykłym "wykazaniem
          się" przed nową ekipą.
          Porównywać górników z "krwiożerczymi pedałami" nie będę ;)
    • aiwaplatz Gazeciarze jak zwykle. 20.11.05, 19:33
      Polacy jednomyślnie przeciwni takim imprezom a Wyborna widzi to inaczej,
      przekręcanie rzeczywistości w naszym kraju to już w tym szmatławcu
      specjalizacja jakaś. Wybory też miały wygrać platformersy według "badań".
      Powyszukują jakieś chore mniejszości i nauczać będą że to norma, że zdania
      jakoby podzielone. Szkoda, że swoich sponsorów nie nauczą by takie parady u
      nich się odbywały, parę miesięcy temu też była tam odwołana.
      • philips8 a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc"... 20.11.05, 19:48
        czy tez raczej zdrowy trzon?
        • orellafellaci Re: a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc".. 20.11.05, 20:08
          to przedstawiciele plebejskiego katolicyzmu, z kręgów małomiasteczkowych i
          wiejskich, jeden z bloków budowanej przez Kaczyńskich szerokiej chadecji
          • marianna_777 Re: a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc".. 20.11.05, 20:18
            Za pogarde wobec chamow to tylko w morde lac
            • orellafellaci Re: a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc".. 20.11.05, 20:23
              Oj, przesadzasz ... jak będziesz grzeczna to na pewno nikt Ci tu nie zrobi
              krzywdy :)
        • mordzinas Re: a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc".. 20.11.05, 21:39
          philips8 napisał:

> czy tez raczej zdrowy trzon?

Ty jesteś na pewno przegnity. Śmiedzisz na odległość.
      • jakub53 Aiwaplatz, ze Slaska? 20.11.05, 19:51
        Akurat ta twoja 'szmatlawa' GW wywala posty dotyczace faszyzmu, Holoty
        Wszechpolskiej, skur...ych tchorzliwych pyrlandzkich psow co leja baby a wieja
        przed kibolami, heil dupkow ktorzy uciekli do Monachium ale morde pruja jako
        Polacy, itd.

Polecam Nasz Dziennik i Gazete Polska, to ci bardziej do gustu...
      • chateau Re: Gazeciarze jak zwykle. 20.11.05, 19:52
        Jednomyślni? A, pierwszy wpis na forum ;)
    • aplackowski Brutalna Policja 20.11.05, 19:54
      Chcę zaznaczyć, że nie popieram epatowania swoimi skłonnościami i preferencjami
      seksualnymi na forum publicznym. Jest to sprawa idnywidualna jak wzrost, kolor
      oczu czy preferowanie określonych potraw. Ale jednocześnie uważam, że nie
      powinno się z żadnej z powyższych przyczyn gorzej traktować ludzi. Co do ataku
      Policji to mogę jedynie stwierdzić, że powodem z pewnością była chęć utrzymania
      stołka przez Komendanta Miejskiego Policji w Poznaniu, który dotychczas
      popierany był przez PO a teraz chciał się podlizać PiS. Uważam, że taka osoba
      nie powinna pełnić funkcji w Policji bo traktuje tę instytucję jako własny
      folwark służący obronie jego prywatnych interesów. Ponieważ ja również płacę
      podatki nie zgadzam sioę na to kategorycznie. ODWOŁAĆ KOMENDANTA!!!!
      • belaqua Dlaczego złodziei wsadza się do więzień!? 20.11.05, 20:40
        To jest niehumanitarne i nierówne traktowanie tej grupy społecznej. Każdy ma
        prawo do swoich zachowań i prefrencji. Wara państwu od złodziei! Każdy obywatel
        ma prawo do własnej ekspresji, nikt nie może być karany za własne poglądy i
        zachowania!
    • werter-6 Groza! Bitwa o Poznań 20.11.05, 19:55
      "Bitwa o Poznań, czyli jak umarła III i narodziła się IV RP.

Mam 25 lat. Urodziłem się 4 miesiące przed Sierpniem '80. Nie pamiętam innej
      Polski niż III RP. Przyjechałem w sobotę rano do Poznania wziąć udział w
      konferencji i w Marszu Równości. Już w piątek dowiedziałem się, że wojewoda z
      SLD podtrzymał decyzję Prezydenta Poznania. Pomyślałem jednak, przecież mamy
      konstytucję, prawo unijne - na pewno policja nas ochroni.

Na konferencji 100 osób. Studenci UAM, głównie dziewczyny. Większość nie należy
      do żadnej organizacji, pozostali to feministki z "Konsoli", ludzie z Partii
      Zieloni 2004, kilka osób z organizacji gejowskich spoza Poznania. Rozmawiamy o
      wykluczeniu, nie tylko gejów i lesbijek, ale przecież i tak media i politycy
      prawicy zrobili z Dni Równości "Paradę Gejów".

15:00 wychodzimy z Księgarni Bookarest idziemy na Półwiejską. Do starego rynku
      mamy zaledwie kilkaset metrów.

Jest nas kilkaset. Może 300, może 500. Już po kilku minutach policja zagradza
      nam drogę z przodu i z tyłu. Jesteśmy zamknięci. Nie możemy iść ani do przodu
      ani wstecz. Krzyczymy: "Przepuśćcie nas!, Równość! Wolność! Tolerancja!. Zza
      policjantów słyszymy tylko: "Pedały!, Pedały!, Zboczeńcy! Zboczeńcy!. Lecą
      jajka. Jednym dostaję w ucho. Wycieram. Ucho trochę boli, ale nic - krzyczę:
      Tolerancja! Po chwili wiemy, policja nas nigdzie nie przepuści. Zaczynamy, więc
      chodzić dookoła od jednego do drugiego szeregu policji. Cały czas krzyczymy:
      "Demokracja na okrągło".

Po półtorej godzinie chodzenia dookoła, powiewania tęczowymi flagami,
      wykrzykiwania "Równi, ale różni", wyciągamy świece i zapalamy je. Kilkaset osób
      trzyma świece i krzyczy" "To jest pogrzeb demokracji!" Po chwili prowadzące
      demonstrację dziewczyny wchodzą na podest i zaczynają dziękować za przybycie.
      Wszyscy zastanawiamy się jak teraz wyjdziemy. I wtedy zaczyna się...

Ktoś krzyczy: "Na ziemię!" Odwracam się i widzę zamaskowanych policjantów z
      tarczami, którzy do nas biegną. Biorę pod rękę swoich przyjaciół padam na
      ziemię. Policjant szarpie dziewczynę przede mną. Ona krzyczy. Policjant ma ze 2
      metry wzrostu. Dziewczyna się poddaje. Trzymam się mocno osób wokół mnie i wtedy
      policjant w masce ciągnie mnie za nogę. Ktoś mnie z tyłu trzyma, a on szarpie.
      Sunę plecami po Półwiejskiej, krzyczę: "Niech mnie Pan zostawi!" Podnoszę się
      policjant chwyta mnie za ręce z tyłu i pcha do samochodu. Boję się.

Przy samochodzie 8 osób spisują nasze nazwiska. "Nazwisko!" - krzyczy policjant.
      "Szypuła" - próbuje z siebie wydusić. Dziewczyna obok mnie płacze. Inna
      wymiotuje. Płacząca dziewczyna nie wytrzymuje i zaczyna się zanosić płaczem.
      Obejmuję ją, ma na imię Dąbrówka - mówię, że nic nam nie zrobią. Dąbrówka ma 20
      lat i jest razem z siostrą (też zatrzymaną), są studentkami UAM i przyszły, bo
      chcą pokazać swoją solidarność z Marszem.

Jedziemy na sygnale. W suce jest 9 osób. Dzwonię do swojego chłopaka i mówię:
      "Wiozą mnie na posterunek! Kocham Cię. Później zadzwonię." - trzęsą mi się ręce.
      Chłopak z dredami obok robi się blady. Zatrzymujemy się, drzwi się otwierają.
      Policjant wyczytuje nazwiska wychodzimy. Jesteśmy prowadzeni na III piętro w
      sali jest nas 22 osoby. Nie wiem gdzie jestem. Ktoś z Poznania patrzy przez okno
      i mówi, że to Komenda Poznań-Nowe Miasto. Blady chłopak z dredami prosi o wodę.

Przy składaniu wyjaśnień dowiaduję się, że jestem podejrzany o złamanie art. 50
      Kodeksu Wykroczeń. Mówię, że nie rozumiem, policjantka odpowiada - "udział w
      nielegalnym zbiegowisku". Pyta się czy się przyznaję. Nie wytrzymuję i mówię: -
      "A co z konstytucja, a co z prawem unijnym, co z wolnością zgromadzeń?".
      Policjantka odpowiada, że taką ma pracę. Składanie wyjaśnień przerywa telefon.
      Dzwoni jej chłopak, a może mąż. Ona mówi: "Kochanie nie zdążymy do kina. Mam
      jeszcze przesłuchać sześciu".

Czuję złość. Nieprzyznaję się do popełnienia wykroczenia. Wygłaszam mowę o
      konstytucji, ble ble..., o Unii ble... ble..., prawach obywatelskich. Ona
      wszystko beznamiętnie zapisuje.

Składam podpis w polu "Podejrzany". Wychodzę z komendy. Czuję się okropnie.
      Zastanawiam się co, lepsze dostać w gębę od wszechpolaka, czy przeżyć to co
      przeżyłem. Decyduję, że już chyba wole w gębę.

Wracam na Stare Miasto w Cafe Mięsna trwa koncert w ramach Dni Równości.
      Dzielimy się swoimi opowieściami. Moi przyjaciele byli na innej komendzie.
      Uspokajamy się.

Marsz zorganizowało 7 dziewczyn w moim wieku. To nie była manifestacja gejów, bo
      facetów było po prostu mniej. Jednak Pan Prezydent, Pan Wojewoda i Pan Biskup
      stwierdzili, że stwarzamy zagrożenie. Policja potraktowała nas jak pseudokibiców
      po meczu. Jeśli taki właśnie ma być porządek w IV RP to oczywiście, że jesteśmy
      zagrożeniem i to wielkim. Bo my wierzymy w demokrację."

Tomasz Szypuła
      Kampania Przeciw Homofobii
      • bikej5 Re: Groza! Bitwa o Poznań 20.11.05, 20:14
        wygladalo to strasznie..jak przeczytasz niektore posty,to poczujesz sie jeszcze gorzej.Ale ja was calym sercem wspieram:)))))))
        • werter-6 niektóre posty to faszyzm w czystej postaci 20.11.05, 20:23
          Dzięki!
          • philips8 werter twoj dozgonny przyjaciel sie zameldowal! 20.11.05, 20:31
            patrz pol strony powyzej. pozdrawiam.
          • orellafellaci faszyzm indoktrynowany konserwowany ciemnotą 20.11.05, 21:15
      • abyss Werter, ty znowu piszesz z redakcji? 20.11.05, 20:20
        Zaprzestań tych niecnych praktyk!
      • marianna_777 Widzialam cie w TVN - bedziesz slawny - ale troche 20.11.05, 20:57
        za malo oberwales - to nic, bedziesz mial jeszcze szanse

Zaluj ze nie pamietasz PRL-u, moze nastepnym razem poczujesz smak armatki
        wodnej, to moze pomyslisz czy sprawa ktorej bronisz tak zaciekle jest tego
        warta, jest CIEBIE warta
    • kwako1234 był kiedyś taki plac niebiańskiego spokoju 20.11.05, 20:00
      tam też chciano równości i pokoju
      • marianna_777 mylisz, kwako, rozne rzeczy, to obraza dla tamtych 20.11.05, 20:48
    • vitek25 SMUTNE SKUTKI OBŁUDNEGO POBOŻNICTWA 20.11.05, 20:02
      religia - szczególnie katolicym i islam - nie jest opium dla ludu, tylko
      niestety przeciwnie: zamiast uspokajac maluczkich i podsuwac dewotom kolorowe
      rojenia, podsyca ich zajadłe frustracje i żeruje na nienawiści...
      • tomekjeden Re: SMUTNE SKUTKI OBŁUDNEGO POBOŻNICTWA 20.11.05, 21:39
        vitek25 napisał:

> religia - szczególnie katolicym i islam - nie jest opium dla ludu, tylko
        > niestety przeciwnie: zamiast uspokajac maluczkich i podsuwac dewotom kolorowe
        > rojenia, podsyca ich zajadłe frustracje i żeruje na nienawiści...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

O Witek, Witek, Ty znowu coś rąbiesz ni z gruszki ni pietruszki. Zostaw religię
        w spokoju. Jest religia zła, jest i dobra religia. To co się wydarzyło wczoraj w
        Poznaniu jest wytworem prymitywnego myślenia urzędników i niskiej kultury w
        policji poznańskiej. Mamy tu do czynienia z decyzjami, które przeważyły
        znakomicie na korzyść myślenia dzikiego, nie licującego z zasadami tolerancji,
        wolności słowa i swobody do demonstracji. No i, być może, na korzyść złej
        religii. Ale takie Twoje uogólnienia o religii też nie pasują do kultury dialogu
        i normalnego ludzkiego współżycia. Religia dobra nie żeruje na nienawiści, ona
        się stara konflikty łagodzić w warunkach cywilizowanej wymiany zdań. Nie znam
        się na tych rzeczach, ale tak sądzę, że mam tutak rację.

Pozdrawiam Ciebie Witku, tomekjeden
    • zeen3 dyktatura ciemniaków 20.11.05, 20:12
      Za to określenie: "dyktatura ciemniaków" S. Kisielewski dostał po łbie. Co
      grozi dzisiaj mnie za odniesienie tego określenia do obecnie panujących nam
      serwilistów?
    • obserwatorek44 swoboda nasza a swoboda wasza to rozne rzeczy 20.11.05, 20:14
      Oto cytat z artykulu: "Natomiast poseł LPR Wojciech Wierzejski, również gość
      Trójki powiedział, że jego partia cieszy się z decyzji władz. Za rzecz
      niedopuszczalną uznał sytuację w Warszawie, gdzie w czerwcu tego roku mimo
      zakazu władz miasta Parada Równości ochraniana przez policję "szła ulicami i
      blokowała ruch"." I co my tu mamy, czym sie rozni blokowanie ulic podczas swiat
      koscielnych? Czyzby wtedy kiedy sa procesje po ulicach miast, nie byly
      blokowane ulice. Jezeli sprawa wyznania jest sprawa prywatna to dlaczego z tym
      sie mamy obnosic po ulicach. Nie mam osobiscie nic przeciwko, ale chodzi o
      zasade. Skoro jednym pozwala sie obnoscic z rzekomo prywatna sprawa jak jest
      religia, kotora wyznajemy po ulicach i blokowac je to dlaczego zabrania sie
      tego innym. Chyba ze obudzilismy sie juz w IV RP wyznaniowej?
      • marianna_777 TO FORUM ZDOMINOWALY PEDALY - no to pa! 20.11.05, 20:20
        do zobaczenia na paradzie
        • ja_menda Re: TO FORUM ZDOMINOWALY PEDALY - no to pa! 20.11.05, 20:27
          marianna_777 napisała:

> do zobaczenia na paradzie

tylko po przeciwnych stronach barykady...;-). Nie martw się Marianno, i tak TO
          MY jestesmy większością :-)
          • orellafellaci MOHERY WIĘKSZOŚCIĄ ?!!! A to od kiedy niby :) 20.11.05, 20:49
            • marianna_777 ____________ T __ K __ M ______________ 20.11.05, 21:01
              • vitek25 teraz, k..a, mohery? 20.11.05, 21:04
                • marianna_777 __________ BINGO __________ 20.11.05, 21:05
                  • vitek25 chociaż "teraz ku..y mohery" bardziej adekwatnie! 20.11.05, 21:09
            • orellafellaci Słuchaczy RM nie ma więcej niż 2 - 3 miliony ! 20.11.05, 21:03
            • doktorhabilitowany.1 Od czasu gdy chlodem powialo:)) : 20.11.05, 21:06
              Ludzi zmrozily wyziewy Rydzyka to masz;)
              Rydzyk to odpowiednik Krolowej Sniegu, tylko, ze do kwadratu. Ona jednemu
              Kajowi zamienila serce w sopel lodu, a Rydzyk tysiacom swych wyznawcow... Moze
              jeszcze jakas Gerda sie znajdzie, coby ten lod rozposcila, ale wszelkie symbole
              Polskiej Tolerancji odchodza w zapomnienie. Najpierw Papiez, teraz rydzole
              opluwaja Owsiaka i inne, w sumie, autorytety - Walese, Mazowieckiego, sp.
              Jezioranskiego... Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy - w styczniu moze sie ona
              stac symbolem walki z nowym systemem
        • carlitos35 Re: TO FORUM ZDOMINOWALY PEDALY - no to pa! 20.11.05, 20:28
          proponuję pod rękę z kolegą zza zachodniej granicy !

marianna_777 napisała:

• ghost25 Re: TO FORUM ZDOMINOWALY PEDALY - no to pa! 20.11.05, 21:07
          marianna_777 napisała:

=================================================================================

Jestem żonaty od 25 lat mam troje dzieci,dwie córki w wieku 34 i 23lata
          stosunki seksualne miałem tylko z kobietami z mężczyznami mnie nie
          pociągają,ani ich nigdy nie uprawiałem.
          Staję w obronie tych,którzy chcą swój protest wyrazić,bo mają do tego
          prawo,to gwarantuje im konstytucja.
          Zakaz prezydenta,wojewody i w konsekwencji brutalna akcja policji,to
          właśnie powoduje rozgłos na całą Europę.
          Nie da się walczyć z czyimiś poglądami za pomocą pałki policyjnej.
          Przecież to już przerabialiśmy.

Twoje poglądy marianna 777, oraz davidmorsa są poglądami ludzi nietolerancy-
          nych o niewielkiej wiedzy,oraz świadczą o tym,że nie dorośliście do demokracji.

Żyłem w systemie,który miał też monopol na prawdę mam 54 lata,wstyd mi
          za wszystkich,którzy nienawidzą gejów,lesbijek i innych.

Pod moim oknem mogą przechodzić dziennie takie parady,od patrzenia na to
          nikt nie stanie się homoseksualistą.

Czego was nauczył kościół ? gdzie wasza miłość do bliźniego ?
          jesteście żałośni.
          • ja_menda Re: ghost25 20.11.05, 21:26
            Ok...masz troje dzieci ale mówisz tylko o 2 córkach.Jestes od 25 lat zonaty ale
            masz 34 letnią córkę...hmm...cos tu nie gra...albo wciskasz nam kit...albo
            obecna żona jest Twoją drugą małżonką i z tą pierwszą masz najstarsza
            córkę...to jednak nie tłumaczy braku wzmianki o Twoim 3 dziecku...
            • ghost25 Re: ghost25 20.11.05, 21:39
              ja_menda napisała:

> Ok...masz troje dzieci ale mówisz tylko o 2 córkach.Jestes od 25 lat zonaty ale
              >
              > masz 34 letnią córkę...hmm...cos tu nie gra...albo wciskasz nam kit...albo
              > obecna żona jest Twoją drugą małżonką i z tą pierwszą masz najstarsza
              > córkę...to jednak nie tłumaczy braku wzmianki o Twoim 3 dziecku...

===============================================================================

Oczywiście pomyliłem się nie spojrzałem -najstarsza córka ma 24 lata
              syn ma 16 lat i po prostu zapomniałem o tym napisać,śpieszyłem się.

• ja_menda Re: ghost25 20.11.05, 22:03
                ghost25 napisał:

> ja_menda napisała:
                >
                > > Ok...masz troje dzieci ale mówisz tylko o 2 córkach.Jestes od 25 lat zona
                > ty ale
                > >
                > > masz 34 letnią córkę...hmm...cos tu nie gra...albo wciskasz nam kit...alb
                > o
                > > obecna żona jest Twoją drugą małżonką i z tą pierwszą masz najstarsza
                > > córkę...to jednak nie tłumaczy braku wzmianki o Twoim 3 dziecku...
                >
                >
                ===============================================================================
                >
                > Oczywiście pomyliłem się nie spojrzałem -najstarsza córka ma 24 lata
                > syn ma 16 lat i po prostu zapomniałem o tym napisać,śpieszyłem się.
                >
                >
                >
                > Ok rozumiem....przepraszam za podwazanie twojej wiarygodności ale sam wiesz,
                że tutaj mamy doczynienia z samymi wirtualnymi tworami :-)
                Pozdrawiam

• doktorhabilitowany.1 Re: ghost25 20.11.05, 22:05
                Ale zwroc uwage, ze menda zaklada, ze dzieci rodza sie tylko w zwiazkach
                malzenskich... Ciekawe z pkt widzenia biologii:))
                • ja_menda Re: doktorhabilitowany.1 20.11.05, 22:11
                  doktorhabilitowany.1 napisał:

> Ale zwroc uwage, ze menda zaklada, ze dzieci rodza sie tylko w zwiazkach
                  > malzenskich... Ciekawe z pkt widzenia biologii:))

Wow...co za błyskotliwość...Ty te swoje "skecze" to gdzieś do TV przeslij...
      • werter-6 jesteśmy w już w w IV RP wyznaniowej! 20.11.05, 20:21
        Niestety!
    • mch1983 w tym wypadku wstydze się, że jestem Polakiem 20.11.05, 20:18
      Inne kraje już dawno rozwiązały problem parad, przemarszów manifestów.
      Jak słyszę Kamińskiego z PiSuaru, który mówi, że Policja stała na straży
      moralności społecznej to śmiać mi się chce. Jakoś jak politycy plotą te androny
      w TV, każdy coś kręci, kolesiostwo, ręka ręke myje, to tutaj o moralności
      społecznej nie ma mowy.
      Nieźle się zaczyna ta IV Kacza Rzesza.
      W PRL i III RZeszy też na początku zakazywali manifestacji w
      obronie "moralności publicznej" a później jak było, każdy wie.
      • marianna_777 Jak mi czasem brak armatek wodnych z PRL-u 20.11.05, 20:25
        • orellafellaci pieniacze z konserwy mają własne - pianowe :) 20.11.05, 20:56
      • waldiwaldi Re: w tym wypadku wstydze się, że jestem Polakiem 20.11.05, 20:25
        Nie jestem zwolennikiem rónej maści parad równości,ale skoro im się zabrania to
        młodież Wsezechpierdząca też powinna mieć zakaz organizowania parad..albo
        wszyscy mogą albo nikt;]
        • donq Re: w tym wypadku wstydze się, że jestem Polakiem 20.11.05, 20:57
          A co z prawami do manifestowania:

- zoofili (baca z owieczka na platformie wykonujący symulowane ruchy
          kopulacyjne)
          - kaprofagów (z hasłami typu "odrzuć przesądy, zrób kupę w sypialni")
          - pedofili ("dość seksualnego zniewolenia dzieci - one też mają prawo do
          seksualnego spełnienia")
          - transseksualistów ("każdy jebaka wyrzyna sobie ptaka")
          - nekrofili ("żądamy prawa do kopulacji przed pobraniem organów jeśli denat nie
          zaznaczył inaczej")
          - kanibali ("prawo do dobrowolnego bycia zjedzonym jest niezbywalnym prawem
          człowieka")

Dość promocji zboczeń, wszystko ma swoje granice.

Dość idiotycznych porównań parad pedalstwa do religijnych procesji. Polska
          _jest_ katolickim krajem niezależnie od bólu, jaki ten fakt powoduje u
          niektórych. Jeśli mają problemy z akceptacją rzeczywistości, niech pracują nad
          sobą lub wyjadą, a nie uskuteczniają pedalską "walkę o równość".

Polonia orientadora espiritual del mundo!

DonQ

DonQ
          • marianna_777 Gdzie prawa dla tych co z dziurką od klucza w mróz 20.11.05, 21:05
          • mch1983 właśnie dzięki wolności możesz 21.11.05, 20:27
            na forum wypisywac takie brednie i badziewie.
            Jak rozruba była w Warszawie dzięki górnikom to policja z władzą nic nie
            zrobilła. A były uzasadnione przesłaniki, że nie będzie to pokojowa
            manifestacja. Jak kiboli na stadnionach uciszyć to nie ma sposobu.
      • widziane_inaczej Ciekawe! Przecież Pedały nie mają poczucia wstydu 20.11.05, 20:32
    • widziane_inaczej Pedalskie Forum na stałe zagościło w Wybiórczej 20.11.05, 20:22
    • silesius.monachijski Zrodla gejowskiej agresji na forum: diagnoza 20.11.05, 20:28
      Wiecej juz sie nie odezwe - a napewno nie do faszyzujacych gejow, typu werter
      et cohortes;
      .
      www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874#continue
      • werter-6 mysle że się jasno wyrazilem że tobą nie dyskutuje 20.11.05, 20:44
        Się!
        • marianna_777 Pogrobowcy Hitlera pedala znow podnosza krzyk 20.11.05, 20:50
          • orellafellaci Papież kazał katolikom traktować homoseksualistów 20.11.05, 20:59
            z delikatnością i szacunkiem - zostało to również ujęte w Katechizmie Koscioła,
            z jakiej sekty jesteś antypapieski odszczepieńcu ?
            • marianna_777 Re: Papież kazał katolikom traktować homoseksuali 20.11.05, 21:06
              Ty znowu swoje - toc to przecie juz bylo - daj spokoj
              • orellafellaci Pytam jeszcze raz - z jakiej jesteś sekty ? 20.11.05, 21:12
                • akaida [...] 20.11.05, 21:16
                  • orellafellaci alkaida, więcej luzu please. 20.11.05, 21:26
                • marianna_777 To co ze pytasz, kto pyta nie bladzi-jest nadzieja 20.11.05, 21:31
            • akaida weź chłopie idź spać,czasy nawracania pogan minęły 20.11.05, 21:07
              bezpowrotnie
              ty pewnie byłeś dziś na każdej mszy, żeby krzyżakom statystykę windować
              wal się na ryj z tym swoim papierzem - hitlersynem
              • orellafellaci Marianna, alkaida mówi że jesteś poganinem! 20.11.05, 21:19
                • akaida palancie, mówię że to ja jestem pogan, a ty gej! 20.11.05, 21:29
                  • doktorhabilitowany.1 Re: palancie, mówię że to ja jestem pogan, a ty g 20.11.05, 21:34
                    Jestes neopoganinem slowianskim, germanskim, hinduskim, greckim, rzymskim,
                    azteckim, czy wszystkim na raz?
                    • akaida wybieram odpowiedź b 20.11.05, 21:41
                      z zaznaczeniem, że jestem poganinem niepraktykującym
                    • akaida sorry, pomyłka, miała być odpowiedź a 20.11.05, 21:42
                      jestem polakiem ze wschodu więc raczej słowianinem
                      do niemców czuję wstręt podobny do tego jaki odczuwam do pedalców
                • marianna_777 Myli sie, nie poganinem a pogadaninka! 20.11.05, 21:36
                  a wyznanie lub jego brak nie ma nic do fizycznego niesmaku i odrazy wobec homo,
                  niestety, to jest jak obslizgla i do tego jeszcze zdechla mysz.

No to masz tu hetero w calej okazalosci - tyle ze i tak nie wiesz, biedaku, co
                  by z taka okazaloscia zrobic - ic sie leczyc, niektorym pomaga

• orellafellaci pisze się "idź" a nie "ić" marianno 20.11.05, 21:44
                    a alkaida to poganista :D, dziw że przy takim mrozie jeszcze nie uświerkł w tej
                    puszczy ...
                    • akaida ić spadź wyznaniowcu 20.11.05, 21:50
                      niech ci sie przyśnią czasy inkwizycji, że palisz wiedźmy na stosie
                      dostaniesz polócji może...
                    • marianna_777 O, to i ortografji uczyli, brawo 20.11.05, 21:56
                      a na akaide nie naskakuj - on nie z twojego rodzaju
          • vitek25 sfrustrowanego kryptohomo pozna sie po homofobii ! 20.11.05, 21:03
            i to tak samo dotyczy Hitlera, jak polskich prawicowców, zapijaczonego
            weszpolactwa i innych z moherowo-wygolonego kręgu radia POPISORYJA...
            (a okazuje, się, że kryptolesbije niepogodzone z sobą tez sądżą, że plucie jadem
            ma sens "terapeutyczny"! ;P)
    • akaida [...] 20.11.05, 20:40
    • carlitos35 148-ma wizyta Hitlera z Monachium - powyżej ! 20.11.05, 20:46
      Warto !!!
    • mandaryna65 Re: Nowe motto Wybiórczej Trzeba z Pedałami siać 20.11.05, 20:47
      ciekawe kto tak naprawdę był na tej demonstracji. Wydaje mi się, że to głównie młodzież z gimnazjum i jakieś podstarzałe panczury.

Wzruszające jest zdjęcie z tą drobną rączką wyciągniętą w kształcie V. Jakie to patetyczne, aż łezka w oku się kręci. i ten podpis "pałowanie". buahahaha

Przecież tym z prewencji jest wszystko jedno kogo pałują. Młodzież dostała pierwszą szkołę życia: nie podskakuj policjantowi w kasku. Mam nadzieję, że drugi raz dostali w skórę od rodziców po powrocie do domu.

• orellafellaci Mam nadzieję, że urzędnicy odpowiedzialni 20.11.05, 21:11
        za wydawanie administracyjnych decyzji w/g "widzimisię" z naruszeniem prawa,
        wyrokiem sądu dostaną nauczkę i ... solidnie po kieszeni :)
        • marianna_777 Pewne prawa tez mozna, nawet trzeba zmienic 20.11.05, 21:29
          w IV RP !!!!
          • doktorhabilitowany.1 Re: Pewne prawa tez mozna, nawet trzeba zmienic 20.11.05, 21:40
            Do zmiany prawa sluza procedury, a kto nie szanuje tego, ktore ma, a ktore
            mniej wiecej spelnia standarty demokratyczne, pokazuje jaki bedzie mial
            stosunek do prawa, ktore sam wprowadzi...
            • marianna_777 To zbyt trudne dla mojego rozumku 20.11.05, 21:46
              prawo zle trzeba zmienic - i wcale nie ztrzeba do takiego prawa miec szacunku.

• doktorhabilitowany.1 Re: To zbyt trudne dla mojego rozumku 20.11.05, 22:09
                Jezeli sie ma w nazwie Prawo i Sprawiedliwosc, to do czegos zobowiazuje... No
                tak, przy zalozeniu, ze sie nie ma do czynienia z grupa hipokrytow...
    • gepid Kraj tolerancji ??? 20.11.05, 20:49
      Bardzo szybko w Polsce obnażono prawdziwe oblicze nietolelerancji i początki
      dyktatury w Polsce. Jestem przerażony tym co się dzieje w naszym kraju. To już
      nie są żarty tylko brutalna rzeczywistość.
      • mandaryna65 Re: Kraj tolerancji ??? 20.11.05, 20:57
        gepid napisał:

> Jestem przerażony tym co się dzieje w naszym kraju. To już
        > nie są żarty tylko brutalna rzeczywistość.

koleś , zejdź z tego patetycznego tonu. Co taki strachliwy jesteś?
        Dopóki nie złamiesz prawa, nikt ci nic nie zrobi. :))))
      • mordzinas Re: Kraj tolerancji ??? 20.11.05, 21:41
        gepid napisał:

> Bardzo szybko w Polsce obnażono prawdziwe oblicze nietolelerancji i początki
        > dyktatury w Polsce. Jestem przerażony tym co się dzieje w naszym kraju. To
        już
        > nie są żarty tylko brutalna rzeczywistość.

Ależes głupi. To po prostu nieprawdopodobne by pisać takie
        oszołomstwa o poczatku dyktatury.
        Ty się lepiej przeraź własną głupotą , tępotą i pustotą umysłową.
        To jest przerażające!!!!
    • widziane_inaczej Poznaniacy pogońcie to Pedalstwo, Dajcie przykład 20.11.05, 21:06
      • philips8 A co robic jak pedal nosi beret z moheru? 20.11.05, 21:13
        prosilbym o jakies konkretne instrukcje.
        • doktorhabilitowany.1 Re: A co robic jak pedal nosi beret z moheru? 20.11.05, 21:25
          Takiego nie ruszaj to 'przydatny pedal' - O. Rydzyk nim sie zaopiekuje:))
          • orellafellaci Re: A co robic jak pedal nosi beret z moheru? 20.11.05, 21:36
            :D Mnie intryguje inna rzecz - czy jak gej prześpi się z kobietą to znaczy że
            jest dewiant ?
            • doktorhabilitowany.1 Re: A co robic jak pedal nosi beret z moheru? 20.11.05, 21:42
              Pewnie tak:)) Ale zdaniem PiSu, jesli ten gej spelnia role zenska, to znaczy,
              ze ta kobieta jest lezbijka;)) Z tego rozumowania nie ma ucieczki:))
              • philips8 A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 21:51
                uzycie nieszczelnej prezerwatywy jest grzechem? A jak sie uzywa dobrej prezerwatywy ale ma sie
                nacisniety na uszy moherowy beret to grzech jest czy nie?
                • doktorhabilitowany.1 Re: A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 21:57
                  Beret mozna naciagnac na czlonka... PiSu, ale slyszalem, ze wtedy sie mnoza:))
                • veglie Re: A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 22:04
                  philips8 napisał:

> uzycie nieszczelnej prezerwatywy jest grzechem? A jak sie uzywa dobrej prezerwa
                  > tywy ale ma sie
                  > nacisniety na uszy moherowy beret to grzech jest czy nie?
                  Ten beret daje odkupienie wszelkich grzechów.Chyba sobie taki kupię(tak na
                  wszelki wypadek)Mam tylko dylemat jaki kolor wybrac?
                  • doktorhabilitowany.1 Re: A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 22:10
                    Fioletowy:)) to proste, wtedy sie wyglada najbardziej autentycznie:)))
                  • philips8 Kolor moheru to sprawa ZASADNICZA! 20.11.05, 22:12
                    oni sa podobno podzieleni na klany i kasty. Kazdy klan, tak jak u Szkotow z Tartanem, ma swoj kolor i
                    fason. Taki beret kupiony to lipa. Na taki beret trzeba zasluzyc...
                • bikej5 Re: A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 22:12
                  ta trzeba sie smiac;meżczyzni preferuja zdecydowanie skarpetki w trakcie ..czy moherowe skarpetki dadzą rozgrzeszenie???jeśli uprzednio poswiecone...kto wie?
                  • philips8 kazdy szarmancki kochanek wie... 20.11.05, 22:21
                    ze skarpetki do seksu powinny byc bawelniane-biale, najlepiej z emblematem jakiejs drogiej firmy.
                    Powinny byc porzadnie naciagniete na lydki. Ale to jest inny temat, ja pytalem czy moherowy beret
                    nacisniety na uszy jest poierany przez Nauczycieli czy nie?
                    • bikej5 Re: kazdy szarmancki kochanek wie... 20.11.05, 22:31
                      na takie pytanie -tylko komisja sledcza albo debata w kołach różańcowych..
        • widziane_inaczej Musisz z Pedałem naprzód iść po życie sięgać nowe 20.11.05, 21:34
    • mrlusiek stanowisko władz będzie dużo kosztowało nas 20.11.05, 21:12
      stanowisko władz będzie dużo kosztowało nas ale na arnenie międzynarodowej
      • vitek25 Poznań żegna inwestorów i dopłaty unijne, hehehe 20.11.05, 21:21
        platformaryjny grobelny może teraz jedynie tarzać się u stóp kulczyka, błagając
        o kasę na budowę nowych "świątyń" w Poznaniu dla wygoleńców jawnych oraz tych,
        którzy swe puste, słabowite głowizny wciskają w moherowy pancerz...
        • doktorhabilitowany.1 Na pewno pozegna Rysia Grobelnego:)) 20.11.05, 21:38
          Bo p. prezydent duzo ciala dawal Kulczykowi, potem umoczyl z rozbudowa wylotu
          na Wroclaw, pozamykal przedszkola, a ich sprzet powypozyczal do przedszkoli
          prywatnych otwieranych w tych samych miejscach z miejska pomoca:))
          Teraz wie, ze mu PO cofnie poparcie to mial nadzieje, ze moze PiS go wesprze.
          Co za kretyn:)))
      • akaida Stanowisko władz wzbudzi respekt 20.11.05, 21:22
        Polska zawsze stawała pierwsza do bitki.
        To my zaczęliśmy bitkę z naziolami,
        to my biliśmy ruskich, co chcieli zalać Europę czerwoną zupą,
        to my laliśmy szweda, brocząc przy tym krwi litrami
        i teraz my mówimy pedalstwu won!
        • orellafellaci Arabom i Żydom też mówisz "precz" ? 20.11.05, 21:29
          • akaida nie, nie jestem rasistą, ale gejów nie lubię 20.11.05, 21:35
            • orellafellaci To jak mój sąsiad - nie ma nic przeciwko murzynom 20.11.05, 22:07
              ale / cyt. / " w zyciu bym córki takiemu skubanemu czarnuchowi nie oddał!" /
              Czyli tak jak ty - ze wszystkich jabłek najbardziej lubi jeść gruszki.
          • marianna_777 Gejizm rzecz nabyta, nie z urodzenia, jak religia 20.11.05, 21:41
            mozna zmienic

• doktorhabilitowany.1 Re: Gejizm rzecz nabyta, nie z urodzenia, jak rel 20.11.05, 21:52
              Sproboj zmienic w ten sposob kogokolwiek w naszym pieknym Kraju:))
              Np. Zydzi asymilowali sie w Polsce dosyc masowo od drugiej polowy XIX w. Wielu
              z nich przyjelo katolicyzm, a tu dalej trwa na nich nagonka, zwlaszcza na tych
              przechszczonych:) Co wiecej, teraz o byciu Zydem sie dowiaduje kazdy, kto nie
              mysli jak RM, albo Bender:)) Z protestantami tez bylo podobnie - nawet jak
              ktory wrocil do katolicyzmu, to jak bylo trzeba, to sie w dobie reformacji
              wyciagalo 'haki', to samo byloby z gejami:)) Inna sprawa, ze zwazywszy jakie
              maja problemy emocjonalne i samoakceptacja panowie, ktorzy odkrywaja u siebie
              orientacje seksualna, nie uwazam, zeby nabyli w tajemniczy sposb 'geizm'...
              W tym duchu mozne co prawda powiedziec, ze 'geizm', jak kazdy inny rodzaj
              seksualnosci jest nabywany w trakcie rozwoju, dorastania - jedni staja sie
              hetero, inni homo, a inni nigdy nie dorastaja do uprawiania seksu... Ale nie
              wiem, czy to masz na mysli...
              • marianna_777 Bledy historyczne sadzisz, to Kazimierz Wielki ich 21.11.05, 01:07
                zachecil do osiedlania. Ciekawe ze Polacy ich nie lubia, a Zydowke obwolali
                krolowa Polski

Ale to pewno ci od Radyja
                albo komuna
            • werter-6 Re: Gejizm rzecz nabyta, nie z urodzenia, jak rel 21.11.05, 11:12
              Braki w wykształceniu też tym bardziej
          • doktorhabilitowany.1 A co! To monoteisci! 20.11.05, 21:43
            :))
    • an9991 czy już powinniśmy zacząć się bać tego państwa? 20.11.05, 21:18
      zakazy głoszenia poglądów niezgodnych z jedynie słuszną moralnością, minister
      wassermann mówiący że w radiu maryja czuje się jak w wolnym kraju, premier
      marcinkiewicz przepełniony dumą że może być pierwszym premierem siedzącym przed
      mikrofonem tegoż. chyba polska zaczyna niebezpiecznie zbaczać w kierunku
      wyznaniowości i demokracji dla wybranych. tymczasem demokracja nie jet systemem
      który można reglamentować. ona jest dla wszystkich albo nie ma jej wcale. nie
      dopuśćmy żeby demokracja przegrała z ideologią i polityką. takich marszów musi
      być więcej. te manifestacje przestają być manifestacjami na rzecz równości a
      stają się wiecmi w obronie demokracji.
      • akaida W demokracji decyduje większość 20.11.05, 21:27
        a większość polskiego społeczeństwa sprzeciwia się paradom pederastów.
        Zawsze było tak, że to większość decydowała, a mniejszość się podporządkowywała
        a nie na odwrót.
        Zatem gejuchy niech się tam bzykają po kątach, byle cicho i bez rozgłosu.
        • an9991 Re: W demokracji decyduje większość 20.11.05, 21:38
          szcęśliwie demokracja to nie są rządy większości tylko jak sama nazwa wskazuje
          ludu. a ludem tak samo jest rydzyk jak i biedroń, tak samo sobecka jak i
          senyszyn. i wszyscy oni niezależnie od ich poglądów muszą mieć prawo ich
          wyrażania i manifestowania.
          inną kwestią jest to, że mówienie o większości jest bardzo złudne.
          społeczeństwo w swej istocie składa się z samych mniejszości. takich czy innych
          ale mniejszości.
        • orellafellaci Re: W demokracji decyduje większość 20.11.05, 21:41
          Mniejszość nie może niczego narzucić demokratycznej większości, jednak
          obywatelskie prawa mniejszości / w tym do demonstracji/ zapisane w konstytucji
          są nadrzędne wobec woli demokratycznej większości / Boże, ile razy można pisać
          to samo ?! /
        • sajjitarius Re: W demokracji decyduje większość 21.11.05, 00:12
          akaida napisał:

> a większość polskiego społeczeństwa sprzeciwia się paradom pederastów.
          > Zawsze było tak, że to większość decydowała, a mniejszość się
          podporządkowywała
          > a nie na odwrót.
          > Zatem gejuchy niech się tam bzykają po kątach, byle cicho i bez rozgłosu.

Zebym to dobrze zrozumial. W demokracji decyduje wiekszosc a reszta ma sie
          podporzadkowac, tak ? Czyli jesli wiekszosc wybrala w demokratycznych wyborach
          jakiegos niskiego wzrostem pajaca z wasami na najwyzsze stanowisko w panstwie,
          po czym ten pajac powolujac sie na madat wiekszosci zdecyduje, ze Zydzi
          przykladowo nie maja prawa chodzic po ulicy, nie maja prawa wykonywac zadnego
          zawodu wymagajacego wyksztalcenia ponad podstawowego, a w zasadzie to nie maja
          prawa zyc, i w zasadzie to nalezy ich do komor gazowych wyslac, to mniejszosc
          ma sie podporzadkowac ? I co wazniejsze wiekszosc ma obowiazek sie z tym
          zgodzic ? Bo przeciez tak zadecydowala legalnie wybrana wladza ? Boze, uchron
          nas wszystkich przed taka wiekszoscia !
          A gdzie w tym wszystkim jest konstytucja, prawo ? To ze ktos zostal wybrany
          wola wiekszosci do sprawowania wladzy nie daje jemu/jej prawa do lamania
          konstytucji, jak rowniez lamania praw innych obywateli. A jesli je lamie to nie
          tylko mniejszosc, ale w pierwszym rzedzie wiekszosc ma obowiazek dla swojego
          wlasnego dobra przywolac kogos takiego do porzadku...w innym wypadku to nie
          jest zadna wiekszosc tylko stado baranow...
      • widziane_inaczej Naczytałeś sie Wybiórczej i bredzisz jak pokrecony 20.11.05, 21:29
        • an9991 Re: Naczytałeś sie Wybiórczej i bredzisz jak pokr 20.11.05, 21:40
          nie wszystko to czego nie rozumiez musi być od razu brednią.
          • doktorhabilitowany.1 Re: Naczytałeś sie Wybiórczej i bredzisz jak pokr 20.11.05, 22:01
            Nie odpisuj mu - on i tak nie przeczyta:)) Zauwazylem, ze wkleja ten post, a
            wlasciwie sam jego tytul wiele razy. Kolega mu napisal i nauczyl jak sie
            kopiuje i wkleja;)
      • doktorhabilitowany.1 Im wczesniej go sie zaczniesz bac, tym lepiej 20.11.05, 21:30
        Bedziesz mu sie ostroznie przygladal i krytycznie podchodzic do jego posuniec,
        tym mniej Tobie zrobi krzywdy. Protest juz sie rodzi, i to protest ludzi
        swiadomych, ktorzy nie zwykli ufac politykom 'za piekne oczy'.
        • an9991 Re: Im wczesniej go sie zaczniesz bac, tym lepiej 20.11.05, 21:44
          zgadzam się z tobą protest już się rodzi. tak jak bywało w naszej historii
          wielokrotnie walczymy o wolność. nietstety pierwszy chyba raz przeciwnikiem w
          tej walce jet nie osamotniona władza ale władza wspomagana przez bardo dużą
          część społeczeństwa. i to jest najbardziej smutne.
          • doktorhabilitowany.1 Re: Im wczesniej go sie zaczniesz bac, tym lepiej 20.11.05, 21:59
            Nasza sytuacje swietnie ilustruje 'Konopielka':((
      • mordzinas [...] 20.11.05, 21:38
        • an9991 Re: NIE PODDAJMY SIĘ TERROROWI !!!! 20.11.05, 21:49
          dyskusja na tym forum pokazuje że takie demonstracje są potrzebne. dlaczego?
          dlatego, że należy walczyć z nienawiścią a z taką spotykają się
          homoseksualiści. ty i tobie podobni używają słowa gay jako najgorszego wyzwiska.
      • magdolot Re: czy już powinniśmy zacząć się bać tego państ 20.11.05, 22:17
        Te marsze zawsze były "wiecami w obronie demokracji". Bo, zaiste, albo ona jest
        dla wszystkich, albo jej nie ma.
        Różnica taka, że kiedyś legalny marsz schodził z drogi Wszechpolactwu z
        kamolami, bo policja nie ruszała na kamienujących chrześcijan. Teraz rusza, ino
        w inną stronę.
        Ta różnica mi się zdecydowanie nie podoba.
    • orellafellaci A mi to motto lotto - w przeciwieństwie do Ciebie. 20.11.05, 21:32
      Stać mnie na własny system wartości i filozofię życiową.
      • marianna_777 twoj wlasny system wartosci nie jest zbyt etyczny, 21.11.05, 02:16
        a napewno nie estetyczny, fuj!
    • kwazikaczka Nielegalny zakaz? 20.11.05, 21:39
      Co bylo nielegalne, marsz, czy zakaz? Sam juz nie wiem...
    • carramba7 to my... 20.11.05, 21:41
      To my dzięki ober mordercy Stalinowi/pewnie dzięki jego niedostatkowi wyobrażni/
      jesteśmy monolitycznym monokulturowym państwem w EU i tak ma być...
      Dla zwolenników multi-kulti proponuję Francję...to taki najbardziej tolerancyjny
      kraj w EU...wszystko mozna palić ..szkoły,kościoły,maryśkę,samochody..przedszkola
      z dziećmi ...a co tam monokulturalny ciemnogrodzie...żyjesz w XV wieku...
      • philips8 A u nas "klapsikiem" sie rozwala dzieciom czaszki 20.11.05, 21:48
        ku przyzwoleniu moherowej falangi.
        • orellafellaci .. i to w ilościach stanowiących wielokrotność 20.11.05, 21:54
          takich przypadków odnotowywanych w krajach tolerancji / np. Szwecja/
          • philips8 A Naczelny Faryzeusz milczy... 20.11.05, 22:01
            Inne polskie cnoty:
            1. tysiace smiertelnych wypadkow spowodowanych przez pijanych>>> rydzol milczy
            2. tysiace nielegalnych abortusow... rydzol potepia liberalow i pieniaczy na zgnily zachod
            3. tysiace maltretowanych dzieci przez rodzicow ktorzy je za oplata ochrzcili>>> zaraz po sumie, po
            odbiciu flachy
            4. a to wszystko niepoanowane przez slabe panstwo
            5. Ciekawe czy za to w spowiedzi rozgrzeszaja... w milosierdziu.
        • doktorhabilitowany.1 Albo sie je gwalci z dziadkiem i sasiadem 20.11.05, 21:56
          Od nas sprzedaje sie kobiety do domow publicznych na swiecie, u nas mial
          miejsce ostatni w Europie przypadek zgonu czlowieka na wscieklizne, u nas sie
          tuczy ptasie watroby na sprzedaz do Francji metoda, ktora zostala we Francji
          zabroniona, ze wzgledu na okrucienstwo, u nas sie okrutnie morduje zwierzeta w
          ubojniach, bo tak jest zabawniej...
          • philips8 ale jestesmy dumnym narodem 20.11.05, 22:04
            o porypanej moralnosci. Teraz Francje i Holandie bedziemy pouczac jak spoleczenstwo urzadzac. Kultury
            ich bedziemy uczyc. Sztacheta, Lepperem, Giertyszkami, Swiatowa rozglosnia RM, Siekiera, Kurskim,i
            Pavulonem.
            • orellafellaci Europa się starzeje i jesteśmy skazani na 20.11.05, 22:15
              imigrantów z Afryki, czasem już naprawdę nie można słuchać tych doktrynerskich
              odrealnionych bzdetów popłuczyn po klasycznej konserwie.
              • orellafellaci Re: Europa się starzeje i jesteśmy skazani na 20.11.05, 22:30
                Nie znoszę prostackich wizji świata, po co poświęcać czas dziecku wychowywać
                go i uczyć pewnych zachowań, jeśli najprościej nie robić nic, a kiedy
                przeskrobie wziąć pas i złoić mu skórę ? Tak wygląda polityka społeczna
                konserwy.
        • carramba7 Re: A u nas "klapsikiem" sie rozwala dzieciom cza 20.11.05, 22:01
          O co ciebie idzie? Ja jestem moherowy beret w aksamitnym kapelusie...
          Nu..i całkiem dobre geszefty da sie robić....a chcesz robić jeszcze lepsze...
          Zapomnij.............antysemitny faszystniku
        • bikej5 Re: A u nas "klapsikiem" sie rozwala dzieciom cza 20.11.05, 22:03
          tak , w takiej moherowej republice to i kuksaniec zonie sie dostanie ...bo zasłuzyla..bo jak się kobiety nie bije ,to jej watroba gnije..ale cicho sza!!
          • philips8 "Kobita nie bita to nie Kobita" 20.11.05, 22:14
            a jak lesba to jeszcze i kopa... Sluszna uwaga, bikej. Ale nasz wysokomoralny narod ma wieksze klopoty:
            gejow i lesbijki i publiczne zgorszenie z tym zwiazane. Czy takie ohydne bagno da sie zgorszyc?
            • doktorhabilitowany.1 Re: "Kobita nie bita to nie Kobita" 20.11.05, 22:19
              Da sie. Wystarczy im powiedziec, ze zamiast Boga wielbia balwany:)))
      • marianna_777 Re: to my... 21.11.05, 02:20
        dzieki JP2 jestesmy monolitycznym narodem chrzescijanskim, ktoremu nie
        odpowiadaja zwyrodnienia spoleczne z importu

nadzieja w tym ze jak kazda moda, i ta przeminie.

niech no tylko kilku wiecej zlapie hiva
    • doktorhabilitowany.1 Ale sie uchachalem:))) Dzieki:)))))))))))))))))))) 20.11.05, 22:07
      Az sie poplakalem:)))
    • orellafellaci W jednych rodzinach problem się omawia, w innych 20.11.05, 22:47
      z miejsca wali w mordę / za przeproszeniem/, konserwatyści zdaje się preferują
      tą drugą wersję z menelii rodem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka