Dodaj do ulubionych

Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do s...

• orellafellaci Czy parada która się odbywa 1-2 razy w roku może 21.11.05, 19:51
      mieć jakieś realne uboczne skutki ?
      • katolik_polski1 Re: Czy parada która się odbywa 1-2 razy w roku m 21.11.05, 20:00
        Popadasz powoli w histerie !
        • orellafellaci Nie panikuj :) 21.11.05, 20:10
          Doprzytomniam część forumowiczów w tym Ciebie.
      • werter-6 może i to oczywiste, tu nie chodzi tylko gejów 21.11.05, 20:01
        chodzi przedewszystkim, o przeciwstawienie się państwu wyznaniowemu, ktore stoi
        u progu Europy, a które będzie niszczylo nasze dusze
        • katolik_polski1 Re: może i to oczywiste, tu nie chodzi tylko ge 21.11.05, 20:13
          werter-6 napisał:

> chodzi przedewszystkim, o przeciwstawienie się państwu wyznaniowemu, ktore
          sto
          > i
          > u progu Europy, a które będzie niszczylo nasze dusze
          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          Ty nie masz zadnej duszy !
          Jestes chodzacym trupem !!!!
          • orellafellaci Ooo, znów sekciarz na forum ! 21.11.05, 20:29
            Nie podszywaj się pod katolika, z łaski swojej - Jan Paweł II kazał nam
            homoseksualistów traktować z delikatnością i szacunkiem odszczepieńcu jeden.
        • orellafellaci Re: może i to oczywiste, tu nie chodzi tylko g 21.11.05, 20:14
          dusze .... werter, wierzysz w Boga ?
          • katolik_polski1 Re: może i to oczywiste, tu nie chodzi tylko g 21.11.05, 20:24
            Jeszcze sie waha !
            Ale doprowadzimy go do Boga !
            • orellafellaci Re: może i to oczywiste, tu nie chodzi tylko g 21.11.05, 20:31
              A co ty masz wspólnego z Bogiem który cały jest wybaczeniem i miłością
              nienawistna istoto ?
        • orellafellaci Re: może i to oczywiste, tu nie chodzi tylko ge 21.11.05, 20:32
          jeśli nie chcesz odpowiadać nie ma sprawy, OK :)
          • katolik_polski1 MAM DO CZYNIENIA Z LESBA ? 21.11.05, 20:44
            Jestes kompletnie zrujnowana moralnie .
            Nie masz zadnych wyzszych wartosci .
            Zorganizuj marsz w Klewkach !
            • orellafellaci Idź się przewietrzyć bo już konfabulujesz na forum 21.11.05, 20:53
              • katolik_polski1 TEGO SIE NIE WIETRZY TO SIE MYJE 21.11.05, 21:11
                Jak cie w blad wprowadzili !
                • orellafellaci MYJE TO SIE SZYJE !!! Mnie uczyli lepiej :) 21.11.05, 21:34
                  • katolik_polski1 NIE WYSKAKUJ ZE UMYTE I SIE SUSZY ! 21.11.05, 21:49
                    • orellafellaci KTO MUSHI TO SUSHI 21.11.05, 22:07
                      A kto nie to nie.
                      • katolik_polski1 Re: KTO MUSHI TO SUSHI 21.11.05, 22:17
                        orellafellaci napisała:

> A kto nie to nie.
                        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                        Poddaje sie !
                        Mam przekonanie ,ze jestes kobieta !
                        Zawsze mozna cie nawrocic !
    • princealbert smutek 21.11.05, 19:59
      czasami odzywa się pewwn sentyment do ojczyzny ale Kaczyński i całe to
      zasyfiałe, zacofane, konserwatywne tałatajstwo sprawia, że odechciewa mi się
      wracać. Przykro mi ale nie pasuję już do Polski. To BYŁ mój kraj.
      • werter-6 A jak z daleka klikasz? 21.11.05, 20:02
        • katolik_polski1 Re: A jak z daleka klikasz? 21.11.05, 20:16
          Zaiskrzylo ???
          • shygay A co Cię to obchodzi? 21.11.05, 20:21
            Noc nadchodzi. Zabieraj się za patriotyczny obowiązek płodzenia dzieci!
            • brudny.harry4 Re: A co Cię to obchodzi? 21.11.05, 21:45
              Ciekawe, jakie obowiązki mają zboczeńcy?
      • doctorkidlerbuldog2 Re: smutek 21.11.05, 20:15
        princealbert napisała:

> czasami odzywa się pewwn sentyment do ojczyzny ale Kaczyński i całe to
        > zasyfiałe, zacofane, konserwatywne tałatajstwo sprawia, że odechciewa mi się
        > wracać. Przykro mi ale nie pasuję już do Polski. To BYŁ mój kraj.

Nigdy nie pasowałaś. To twoim zdaniem „zacofane konserwatywne tałatajstwo”, to
        po prostu Polacy. Nigdy nie pozwolimy zrobić z naszego kraju zdegenerowanej
        krainy na modłę Francji, jeśli to jest zacofanie, to my chcemy być zacofani i
        tyle.
        • wdakra Re: smutek 22.11.05, 10:53
          doctorkidlerbuldog2 napisała:

> princealbert napisała:
          >
          > > czasami odzywa się pewwn sentyment do ojczyzny ale Kaczyński i całe to
          > > zasyfiałe, zacofane, konserwatywne tałatajstwo sprawia, że odechciewa mi
          > się
          > > wracać. Przykro mi ale nie pasuję już do Polski. To BYŁ mój kraj.
          >
          > Nigdy nie pasowałaś. To twoim zdaniem „zacofane konserwatywne tałatajstwo
          > ”, to
          > po prostu Polacy. Nigdy nie pozwolimy zrobić z naszego kraju zdegenerowanej
          > krainy na modłę Francji, jeśli to jest zacofanie, to my chcemy być zacofani i
          > tyle.

Mów za siebie.
      • wdakra Re: smutek 22.11.05, 10:51
        princealbert napisała:

> czasami odzywa się pewwn sentyment do ojczyzny ale Kaczyński i całe to
        > zasyfiałe, zacofane, konserwatywne tałatajstwo sprawia, że odechciewa mi się
        > wracać. Przykro mi ale nie pasuję już do Polski. To BYŁ mój kraj.

Zrejterować, to nie sztuka i z całą pewnością nie jest to sposób na zmianę
        sytuacji w Polsce.
    • srpnov Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 20:00
      Rzeczywiście, "beszczelne". :D Swoją drogą, gdybym był w Poznaniu, to sam bym
      tam poszedł, chociaż nie jestem homoseksualistą. Nie lubię, kiedy ktoś od góry
      nakazuje ludziom, kogo kochać i jak kochać, a na tym to właśnie polega.:-/
    • sarmata CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 21.11.05, 20:10
      Panstwo toleruje a nawet aktywnie popiera spektakle nienawisci wobec gejow.
      Prawa gejow sa oficjalnie ograniczane a oni sami spychani na margines. Cymbal
      zwany rzecznikiem praw obywatelskich mowi w telewizorze ze ma watpliwosci czy
      gejom przysluguje prawo wyrazania swoich pogladow, bo publicznie pokazuja ze sa
      gejami. Ten s...rwiel zasluguje na szubienice. Bydlak bierze pieniadze z
      placonych przez gejow podatkow i publicznie wypowiada wierutne bzdury. Trzeba w
      koncu naklonic UE do zajecia sie polskim skandalem. To chyba zadanie dla
      organizacji gejowskich. Zyjemy w kraju gorszym od Bialorusi. Parady Rownosci
      nalezy organizowac czesciej i naglasniac w calej Europie towarzyszace im
      naruszanie praw czlowieka.
      • doctorkidlerbuldog2 Re: CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 21.11.05, 20:22
        Popieram, organizujcie marszy pedalskie codziennie. Już was ludzie mają dosyć,
        taką metodą, to obawiam się, już całkiem niedługo zobaczycie to z czy tak
        zażarcie walczycie, czyli co to jest dyskryminacja. Na razie jesteście olewani
        z góry, ale ludzka cierpliwość ma swoje granice.
        • sarmata Re: CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 21.11.05, 20:33
          Olewam z gory cieplym moczem zarowno twoje grozby jak i ludzi mentalnie do
          ciebie podobnych ktorych w tym zdegenerowanym spoleczenstwie nie brakuje.
          Wczesniej czy pozniej bedziesz musial sie zdobyc na wieksza cierpliwosc albo
          polecisz do kryminalu. Zreszta nasza cierpliwosc wystawiona jest na wieksza
          probe.
          Skoro gejobomber sie nadal nie odzywa to znaczy ze PiS zainscenizowal akt
          terroru aby zdobyc wiecej glosow debilowatego narodu.
          • doctorkidlerbuldog2 Re: CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 21.11.05, 20:41
            > Skoro gejobomber sie nadal nie odzywa to znaczy ze PiS zainscenizowal akt
            > terroru aby zdobyc wiecej glosow debilowatego narodu.

Albo „gojobomberowi” nie wyszło zastraszenie Polaków i teraz siedzi w norze i
            boi się dupę wychylić.
          • bio.mum Re: CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 21.11.05, 20:49
            sarmata napisał:

> Skoro gejobomber sie nadal nie odzywa to znaczy ze PiS zainscenizowal akt
            > terroru aby zdobyc wiecej glosow debilowatego narodu.

Nie jestem zwolenniczką spiskowej teorii dziejów, ale przyznam się szczerze, że
            też o tym myslałam. W końcu kto na tym zyskał najwięcej?;)
      • bio.mum Re: CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 21.11.05, 20:36
        sarmata napisał:

> Panstwo toleruje a nawet aktywnie popiera spektakle nienawisci wobec gejow.
        > Prawa gejow sa oficjalnie ograniczane a oni sami spychani na margines.[cut]

Nie tylko prawa gejów. Ale w Polsce pojęcie gej to określenie pejoratywne.
        Chociaż nie wiem czy gorsza obelga to gej czy feministka;)A Rzecznik może nie
        zasługuje nna szubienicę (nie pisz tak - to woda na moherowy młyn). Ale na
        pewno nie zasługuje na swoją funkcję. Tylko kto go w tym momencie tych funkcji
        pozbawi?? Przecież właśnie zaczęło sie czyszczenie...nikomu oficjalnie nie każą
        wygłaszać jedynie słusznych poglądów zgodnych z polityką rządu, nikt oficjalnie
        jeszcze nie został zdjęty ze swojej funkcji za specyficzne (czyli rzetelne i
        zgodne z prawdziwą definicją) pojmowanie demokracji. Na razie Władza się
        przygląda i notuje ewentualne zasługi. Tam Grobelny, Komendant Policji, teraz
        Rzecznik...to po prostu naturalny odruch. Sam wiesz, że jak się chce znaleźć na
        kogoś haka, zawsze coś się wyciągnie. A stąd juz krótka droga do wręczenia
        dymisji. Urzędnikami w Polsce zaczyna rządzić strach. Nie spodziewaj się zatem
        po nich racjonalnych decyzji, zgodnych z literą (jeszcze na razie)
        obowiązującego prawa.

Ps. Organizatorzy Parady Równości zapowiedzieli kolejne marsze.
        Nieposłuszeństwo obywatelskie mieści się w zasadach demokracji. PiS nie chce
        szanować zasad demokracji? Będą sie musieli zmierzyć z demonstrokracją.
        Pozdrawiam.
      • auto258374 Re: CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 21.11.05, 20:40
        ...to będziecie mieć więcej HIV :)

Prosta arytmetyka - ilość nosicieli HIV w stosunku do całej populacji: 0,025%
        Polska (na razie), 0,0524% Niemcy. W Polsce - na razie - zakażenia homo 12,8%,
        zakażenia hetero 18,5%, reszta narkomani i inni. W Niemczech zakażenia homo 50%,
        hetero 41%, narkomani 9%.

Tragicznie odstajemy od tolerancyjnej Europy, ale chyba nie warto nadganiać,
        prawda? Leczenie jednego chorego na HIV kosztuje min. 4000 zł miesięcznie.

A teraz niech każdy sobie zada pytanie - czy pokazywanie w TV filmów pełnych
        przemocy przekłada się na wzrost agresji na ulicach czy wśród dzieci? Przez
        analogię można sobie sam odpowiedzieć na pytanie czy należy organizować parady
        gejowskie.

Teraz dla gejofilów - parę linków żeby poczytali zanim napiszą że kłamię:

EuroHIV - agenda WHO
        www.eurohiv.org/publications/2004/art_lancet_2004_364_83_94.pdf
        "In Germany, among the
        43 000 individuals estimated to be living with HIV at
        the end of 2003,50% were infected through
        homosexual contact, 41% through heterosexual contact
        (of whom 60% are from countries with generalised
        HIV epidemics), and 9% by injecting drug use."

Fundacja Komunikacji Społecznej
        www.fks.dobrestrony.pl/raporty/Informacje150605.pdf
        "Nawiązując do danych z raportu sporządzonego na XV Międzynarodową
        Konferencję w Sprawie HIV i AIDS w Bangkoku (lipiec 004), przyczyną
        większości nowych zakażeń w Niemczech są kontakty homoseksualne mężczyzn
        (są powodem 30% nowych przypadków)."

www.alertnet.org/thenews/newsdesk/N08291782.htm
        "A separate CDC analysis estimated men with male sex partners accounted for 64
        percent of early-stage syphilis cases in 2004, up from just 5 percent in 1999.
        Cities with large gay populations had some of the highest rises in syphilis
        cases, topped by San Francisco."

Innymi słowy wrażliwe, inteligentne, higieniczne i marzące o stałych związkach
        środowisko gejowskie piąty rok z rzędu bije rekordy w dystrybucji starego
        poczciwego syfilisu

Wszystko na temat legalizacji związków homoseksualnych zostało powiedziane w
        poniższym artykule, więc tylko podam link::

www.pl.indymedia.org/pl/2005/01/11202.shtml
        Jako uzupełnienie do rozważań o wierności i dyskryminacji gejów warto zapoznać
        się z tym tekstem publikowanym - uwaga! - przez Kampanię Przeciwko Homofobii:

www.kampania.org.pl/01_05_01.html
        • orellafellaci STRASZLIWIE NUDZISZ Z TYM TANIM SPAMEM 21.11.05, 20:51
          propagandowym, ale zaryzykuję i zapytam jeszcze raz co więcej kosztuje :
          leczenie raka i nadciśnienia u palaczy papierosów czy chorych na HIV ?
          Poproszę również o równie precyzyjne czy w krajach które zalegalizowały
          homoseksualne związki partnerskie statystki odnotowały wzrost liczby gejów.
          Dasz radę czy znów nie odpowiesz ?
          • auto258374 Re: STRASZLIWIE NUDZISZ Z TYM TANIM SPAMEM 21.11.05, 21:01
            > propagandowym, ale zaryzykuję i zapytam jeszcze raz co więcej kosztuje :
            > leczenie raka i nadciśnienia u palaczy papierosów czy chorych na HIV ?

Chorzy na raka i nadciśnienie nie organizują parad promujący swoje choroby.

> Poproszę również o równie precyzyjne czy w krajach które zalegalizowały
            > homoseksualne związki partnerskie statystki odnotowały wzrost liczby gejów.

Poprosić zawsze możesz ale ja nie jestem tutaj żeby spełniać twoje zachcianki.
            Sam sobie znajdź jeśli chcesz coś wykazać. Ja wykazałem na podstawie danych WHO
            że tam gdzie toleruje się gejów tam jest więcej HIV. Nie chcę tego w Polsce.
            Związki partnerskie to ściema, tam gdzie są legalne wcale nie ma mniej HIV wśród
            gejów. O czym to świadczy? Albo o tym że mało kto w te związki wstępuje abo że
            ci co są w związkach i tak się rypią na prawo i lewo.

> Dasz radę czy znów nie odpowiesz ?

Czy chociaż słowem skomentujesz podane przeze mnie dane dotyczące gwałtownego
            wzrostu zachorowań na HIV w krajach które tolerują gejów czy znowu spuścisz oczy
            i wrócisz do powtarzania banałów?
            • orellafellaci I wciąż nie potrafisz jasno odpowiedzieć na 21.11.05, 21:20
              ani jedno proste pytanie :) Co rozumiesz pod pojęciem " tam gdzie toleruje się
              gejów" ?
              • auto258374 Re: I wciąż nie potrafisz jasno odpowiedzieć na 21.11.05, 21:51
                Dobre pytanie. Najprościej wskazać te kraje patrząc gdzie ilość homoseksualnych
                zakażeń HIV przekracza 50%. Niemcy, Francja, UK (no prawie, 48%). Z naszego
                bloku mam dane z Czech - 53%, więc też podpada. Dziwnie pasuje to do krajów
                wskazywanych nam przez gejowskich aktywistów jako ideały do których powinniśmy
                dążyć.
              • orellafellaci Re: I wciąż nie potrafisz jasno odpowiedzieć na 21.11.05, 21:54
                twierdzisz że tam gdzie się gejów " nie toleruje" ilość chorych na HIV
                spada" ?
                • auto258374 Re: I wciąż nie potrafisz jasno odpowiedzieć na 21.11.05, 22:06
                  Oczywiście, popatrz na podane przeze mnie liczby z WHO i PZH - u nas jest 2x
                  mniej niż w Niemczech, i to w stosunku do liczby ludności. Wiem że pięciocyfrowe
                  liczby, procenty i ułamki mogą przerażać, więc napiszę prościej: u nas HIV ma
                  jeden obywatel na 4 tys. (wliczając niemowlęta i starców), u nich jeden na 2
                  tys. Dwa razy więcej ma HIV w Niemczech niż w Polsce. Co więcej w Niemczech, UK
                  i Francji 4x więcej zakażeń HIV jest przez gejów czyli albo jest ich w ogóle
                  więcej albo mniej uważają podczas szturchania, albo jedno i drugie.

Po szczegóły odsyłam tutaj gdybyś jednak chciał podyskutować rzeczowo:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32293519&a=32319686
        • bengal macho i AIDS 21.11.05, 21:26

> ...to będziecie mieć więcej HIV :)
          >

> "A separate CDC analysis estimated men with male sex partners accounted for 64
          > percent of early-stage syphilis cases in 2004, up from just 5 percent in 1999.
          > Cities with large gay populations had some of the highest rises in syphilis
          > cases, topped by San Francisco."
          >
          > Innymi słowy wrażliwe, inteligentne, higieniczne i marzące o stałych związkach
          > środowisko gejowskie piąty rok z rzędu bije rekordy w dystrybucji starego
          > poczciwego syfilisu

to dziwne, ale Afryka umiera na AIDS

Afryka zdominowana przez kult macho gdzie to faceci przekazuja AIDS w
          heteroseksualnych stosunkach swoim zonom...
          tam sie o homosesualizmie nie wspommina
          tam bycie gejem to wstyd

ale jak wszem i wobec wiadomo HIV przenosi sie podczas parad i marszow na
          stojacych wzdluz drogi niewinnych zdegustowanych widzow parad gejowskich!

alez ta wesz polska sie poswieca przy protestach! sie mogom zakazic!
          • auto258374 Re: macho i AIDS 21.11.05, 21:39
            Nie dostrzegasz żadnej różnicy między Afryką, gdzie wielu ludzi wciąż żyje jak
            zwierzęta, a pępkiem świata, Europą, która uważa że jej cywilizacja jest
            najdoskonalsza na świecie? Tym bardziej kompromitujące jest dla tej
            europejskiej, gejowskiej "elity intelektualnej" to że nie mogą się powstrzymać
            od ciupciania jak króliki do tego stopnia że roznoszą HIV i syfa jak za
            przeproszeniem szczury dur brzuszny.

Naprawdę, usprawiedliwianie zła takiego jak epidemia HIV w cywilizowanej Europie
            tym że w Afryce jest gorzej to nie jest najlepszy pomysł. Ruscy się w tym
            specjalizowali, jak ktoś z USA mówił że ludzie umierają w łagrach to nie
            zaprzeczali tylko wrzeszczeli "a u was biją murzynów!".
            • bengal Re: macho i AIDS 22.11.05, 15:52

> Naprawdę, usprawiedliwianie zła takiego jak epidemia HIV w cywilizowanej Europi
              > e
              > tym że w Afryce jest gorzej to nie jest najlepszy pomysł. Ruscy się w tym
              > specjalizowali, jak ktoś z USA mówił że ludzie umierają w łagrach to nie
              > zaprzeczali tylko wrzeszczeli "a u was biją murzynów!".

no ty oczywsicie jestes wielce cywilizowany
              porownywanie ludzi w Afryce do zwierzat to dobitnie unaocznia
              tylko jak sie ustosunkujesz do tego, ze twoj ukochany i obludny KK ma swoj
              udzial w hiperorbitujacej predkosci rozprzestrzeniania HIV w Afryce przez
              prowadzenie propagandy anty-kondomowej? he?

news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/pdfs/21_11_05_epidemic_update.pdf
              news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/pdfs/21_11_05_epidemic_update.pdf
      • orellafellaci Organizatorzy w Starsbourgu mają wygraną 21.11.05, 20:44
        w kieszeni - wystarczy jedno orzeczenie Sądu i skończą się igrzyska prawicowych
        pieniaczy.
        • lodz123 Re: Organizatorzy w Starsbourgu mają wygraną 21.11.05, 20:55
          orellafellaci napisała:

wystarczy jedno orzeczenie Sądu i skończą się igrzyska prawicowych pieniaczy.

Wcale nie. Sad moze nam skoczyc. Mozna olac wyrok sadu i tak sie pewnie stanie.
          Unia jest bezsilna co juz dawno pokazala i mam nadzieje ze ten bekart sie
          szybko rozpadnie. Jesdyne sady ktore moga orzekac na temat Polskich spraw to
          sady Polskie a nie jakies tam miedzynarodowe.
          • orellafellaci NIE PASUJE CI EUROPA KOMUNISTO ?!!! 21.11.05, 21:06
            Chcesz żeby nas Rosja wzięła pod but ? To zmiataj do Putina, sowiecki piesku.
        • silesius.monachijski Sad w Strasbourgu a "zasada Klausa" 21.11.05, 21:14
          Jak lewicowo-gejowscy pieniacze (chocby i w sadzie w Starsbourgu) zaczna sie
          wtracac w polskie sprawy, to nalezy im przypomniec "zasade Klausa" (oczywiscie
          na miejsce Czech wstawiajac Polske); i co ciekawe: ma Klausa pluja i wypedzeni
          w Niemczech i Schroeder i Chirac (Schroder - dzieki Bogu - nie ma juz jak
          pluc), a jednak maja przed nim duzy respekt; to wskazowka dla PiS-u

orellafellaci napisała:

> w kieszeni - wystarczy jedno orzeczenie Sądu i skończą się igrzyska
          prawicowych
          >
          > pieniaczy.
          • silesius.monachijski "Zasada Klausa" - zapomnalem wczesniej 21.11.05, 21:15
            serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3024641.html
            silesius.monachijski napisał:

> Jak lewicowo-gejowscy pieniacze (chocby i w sadzie w Starsbourgu) zaczna sie
            > wtracac w polskie sprawy, to nalezy im przypomniec "zasade Klausa"
            (oczywiscie
            > na miejsce Czech wstawiajac Polske); i co ciekawe: ma Klausa pluja i
            wypedzeni
            > w Niemczech i Schroeder i Chirac (Schroder - dzieki Bogu - nie ma juz jak
            > pluc), a jednak maja przed nim duzy respekt; to wskazowka dla PiS-u
            >
            > orellafellaci napisała:
            >
            > > w kieszeni - wystarczy jedno orzeczenie Sądu i skończą się igrzyska
            > prawicowych
            > >
            > > pieniaczy.
            • orellafellaci 70 % Czechów popiera wejście Czech do UE :D 21.11.05, 21:28
              czyli tyle samo co u nas, i co ty na to silesiusie - GW kłamie ?
              • silesius.monachijski Popiera, ale na warunkach partnerskich a nie 21.11.05, 21:51
                poddanczych; mam tutaj w Monachium cale grono czeskich znajomych (ok. 7 osob) i
                wszyscy sa za UE, ale wszyscy tez mowia, ze nikt im nie bedzie dyktowal
                warunkow (a w szczegolnosci tzw. srodowisko "Sudetendeutsche"); za to Czechow
                lubie: oni rzadko (albo wcale) pluja na swoj kraj - nawet, kiedy rzad im sie
                nie podoba (albo prezydent); no, ale my w Polsce, to pany jestescmy,
                nieprawdaz? i rzad moze nam naskoczy<c, i my chetnie jeszcze przed Niemcem,
                Francuzem, czy Wlochem ten polski rzad oplujemy, bo my to wyzsza kultura;

orellafellaci napisała:

> czyli tyle samo co u nas, i co ty na to silesiusie - GW kłamie ?
          • orellafellaci Re: Sad w Strasbourgu a "zasada Klausa" 21.11.05, 21:23
            Jest już precedens bo Trybunał orzekał w podobnej kwestii, tak samo będzie z
            tym pozwem.
            • silesius.monachijski I niech sobie trybunal orzeka; i co zrobi? jak 21.11.05, 21:31
              wyegzekwuje swoje orzeczenie (jesli Polska zachowa sie podobnie stanowczo, jka
              sie zachowuja Czesi)? Co, christpher street day zrobia? pewnie na ksiezycu

orellafellaci napisała:

> Jest już precedens bo Trybunał orzekał w podobnej kwestii, tak samo będzie z
              > tym pozwem.
              • orellafellaci Re: I niech sobie trybunal orzeka; i co zrobi? ja 21.11.05, 21:50
                Będziecie spaleni w oczach opinii publicznej.
                • silesius.monachijski TO FAJNIE BYC GIORDANO BRUNO NA STOSIE GW 21.11.05, 22:02
                  orellafellaci napisała:

> Będziecie spaleni w oczach opinii publicznej.
                  • orellafellaci Re: TO FAJNIE BYC GIORDANO BRUNO NA STOSIE GW 21.11.05, 22:17
                    silesius, Giertych wygłupami w komisji wywindował notowania SLD do 11 %, jeśli
                    dalej będziecie sie wygłupiać następne wybory wygrają komuniści
                    • silesius.monachijski Re: TO FAJNIE BYC GIORDANO BRUNO NA STOSIE GW 21.11.05, 22:34
                      bzdura: SLD pomogla sztubacka i glupia zaiste prowokacja Brochwicza i
                      miodowicza z Jarucka (pewnie z "blogoslawienstwem papy" Tuska). To wetdy, kiedy
                      okazalo sie - juz po rezygnacji cimoszki z kandydatury na prezia -, ze byla to
                      intryga grubymi nicmi szyta (100 % winy PO), skoczylo popracie dla SLD;

orellafellaci napisała:

> silesius, Giertych wygłupami w komisji wywindował notowania SLD do 11 %,
                      jeśli
                      > dalej będziecie sie wygłupiać następne wybory wygrają komuniści
                      • orellafellaci Re: TO FAJNIE BYC GIORDANO BRUNO NA STOSIE GW 21.11.05, 22:49
                        Pltforma też ma w tym swój udział ale dużo mniejszy, porównaj wyborczy wynik PO
                        i LPR. Giertych jeszcze się jakoś przeczołgał przez wybory, ale Macierewicz
                        przez swoje popisy w komisji całkiem wypadł z gry .. nie widzisz tego ?
                        • silesius.monachijski Re: TO FAJNIE BYC GIORDANO BRUNO NA STOSIE GW 21.11.05, 22:59
                          widze, ale ta wina Giertycha i Macierewicza to polegala raczej na tym, ze -
                          szczegolnie na antenie RM -probowali atakowac PiS, krytykujac Kaczynskich za
                          chec budowy koalicji z PO; niezle sie na tym przejechali (Olszewski zreszta tez)

orellafellaci napisała:

> Pltforma też ma w tym swój udział ale dużo mniejszy, porównaj wyborczy wynik
                          PO
                          >
                          > i LPR. Giertych jeszcze się jakoś przeczołgał przez wybory, ale Macierewicz
                          > przez swoje popisy w komisji całkiem wypadł z gry .. nie widzisz tego ?
                        • orellafellaci Re: TO FAJNIE BYC GIORDANO BRUNO NA STOSIE GW 22.11.05, 16:01
                          skoczyło poparcie dla SLD i PO, spadło dla LPR, a patrioci wciąż swoje.
      • brudny.harry4 Re: CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 21.11.05, 21:51
        Zanim będziesz organizował szubienice, musisz nieco znienić swoją mentalność,
        przeciętnego jabolero, spod budki z piwem.
      • gniewko_syn_ryba Re: CZESCIEJ ORGANIZUJCIE PARADY ROWNOSCI 22.11.05, 15:24
        sarmata napisał:

> Cymbal
        > zwany rzecznikiem praw obywatelskich mowi w telewizorze ze ma watpliwosci czy
        > gejom przysluguje prawo wyrazania swoich pogladow, bo publicznie pokazuja ze sa
        >
        > gejami. Ten s...rwiel zasluguje na szubienice. Bydlak bierze pieniadze z
        > placonych przez gejow podatkow i publicznie wypowiada wierutne bzdury.

Oto wzorcowy przykład miłości i tolerancji... Sarmato (bardziej pasowałaby
        SRAMATA... ;))) ), czy to szczyt twoich intelektualnych możliwości ???... ;)))
    • polonus9 policja nie radzi sobie z gowniarzami z MW 21.11.05, 20:12
      Pozwalniac to talatajstwo nie potrafiace zabezpieczyc bezpieczenstwa
      manifestacji. Co to za bzdurne opowiastki p grozbie zniszczenia mienia znacznej
      wartosci ? Taka grozba istnieje tylko ze strony faszystowskich psycholi z MW.
      Czas ich woec zdelegalizowac.
      • orellafellaci Re: policja nie radzi sobie z gowniarzami z MW 21.11.05, 21:00
        Nio właśnie - wychodzi na to że Wszechpolska chuliganeria w majestacie prawa
        blokuje innym obywatelom korzystanie z praw zapisanych w Konstytucji. Przy
        pełnej akceptacji władz - mam nadzieję że Strasburg zrobi z tym porządek.
        • brudny.harry4 Re: policja nie radzi sobie z gowniarzami z MW 21.11.05, 21:24
          Najbardziej podoba mi się twój nick: oralna fellatia!
          • orellafellaci Re: policja nie radzi sobie z gowniarzami z MW 21.11.05, 21:30
            jestem fanką kina oralnego niepokoju im. T. Orlovski :)
    • gilu33 Homoseksualizm nie jest normą i basta! 21.11.05, 20:12
      Geje, lesbijki jako reprezentanci odmiennych orientacji seksualnych nie są
      normalnymi jednostkami w rozumieniu Wielkiej Normy. Z faktem bycia nienormalnym
      trza się pogodzić a nie robić zadymy. Płeć stanowi o istnieniu człowieka i
      ludzkości , a ktoś kto tego nie rozumie, albo nie chce przyjąć do wiadomości,
      kwalifikuje się na głęboką terapię. Małżeństwo homo nie da społeczeństwu i samym
      zainteresowanym potomstwa i to jest fakt, a faktami się nie dyskutuje. A tak
      naprawdę to chciałbym zobaczyć jeden prawdziwy i rzeczywisty przykład
      dyskryminacji ze względu na bycie gekem czy lesbijką...!
      • jeskk69 Re: Homoseksualizm nie jest normą i basta! 21.11.05, 20:19
        widziales w poznaniu
      • kokomaksiarz1 Homoseksualizm nie jest normą i basta! 21.11.05, 20:21
        Jestem homoseksualista - czyli jesem nienormalny - jako nienormalny jestem
        represjonowany - co robia ludzie nieakceptowani i niechciani w spoleczenstwie -
        Paryz 2005

DO ZOBACZENIA
        • doctorkidlerbuldog2 Re: Homoseksualizm nie jest normą i basta! 21.11.05, 20:32
          kokomaksiarz1 napisał:

> Jestem homoseksualista - czyli jesem nienormalny - jako nienormalny jestem
          > represjonowany
          ( cały problem w tym, że nikt Cię nie represjonuje i dlatego jesteś taki
          nieszczęśliwy i robisz wszystko żeby Cię zaczeli represjonować, wtedy to dopier
          będzie o co walczyć, co?)
          co robia ludzie nieakceptowani i niechciani w spoleczenstwie -
          >
          > Paryz 2005
          To jest potwarz, jak można mówić, że tacy ludzie są we Francji. Francja ma stu
          letnią tradycję państwa nie wyznaniowego i nikt tam nikogo nie prześladuje. No
          chyba, że Araby pedałów a pedały Katolików, ale nie wolno o tym mówić bo mamy
          poprawność polityczną.
          > DO ZOBACZENIA
        • auto258374 zamieszki gejowskie 21.11.05, 20:55
          > DO ZOBACZENIA

I co, pełni nienawiści będziecie rysować karoserię samochodów parasolkami i
          podpalać je zmywaczem do paznokci, krzycząc przy tym piskliwie "a masz, a masz
          niedobry gamoniu!"
    • mondokane Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 20:23
      Słuchałem dzisiaj tych aktywistów w TOK FM. Są tak samo fanatyczni i przekonani
      o tym, ze maja 150% racji jak RM i moherowe berety.

• grzegorzkasprzyk PRL 2 ??? 21.11.05, 20:28
      Wydarzenia poznańskie wskazuja, że mimo mamiących błyskotek nadal żyjemy w
      absurdalnym świecie PRLu gdzie tylko ZOMO przemianowało sie na Policję a
      wolność, równość i braterstwo wciąż jest kuszącym i nieosiagalnym marzeniem z
      niedostepnej dla nas witryny sklepowej.
      • doctorkidlerbuldog2 Re: PRL 2 ??? 21.11.05, 20:38
        > wolność, równość i braterstwo

Pomyliły Ci się wieki i państwa. Liberce, ega lite i fraternite to wiele lat
        temu we Francji ogarniętej rewolucją. Obawiam się tylko, że wtedy twoja główka
        jako jedna z pierwszych potoczyłaby się w piach.
      • dolenicz Re: PRL 2 ??? 21.11.05, 20:41
        Grzegorzu masz u mnie szostke z polipoprawnosci myslenia, ale pałe z historii
        najnowszej. W PRL problemu homoseksualistow nie bylo ani w mediach, ani na
        ulicach, po prostu nie bylo. Co oczywiscie niekoniecznie swadczy na korzysc
        upadlego systemu.
        • doctorkidlerbuldog2 Trzeba urządzić nowy marsz!!!! 21.11.05, 20:56
          W Polsce może żyć z HIV nawet 30 tysięcy osób. Jednak zarejestrowanych jest
          niespełna 10 tysięcy. Rokrocznie w naszym kraju przybywa około 600 nowych
          przypadków. To dane z najnowszego raportu ONZ, badającego problem HIV i AIDS.

Proponuję urządzić marsz przeciwko HIV i AIDS. To są bardzo dyskryminacyjne i
          rasistowskie choroby.
          • doktorhabilitowany.1 Re: Trzeba urządzić nowy marsz!!!! 21.11.05, 21:48
            Dolacz Leppera i bedzi mozna protestowac przeciw tradowi:))
      • auto258374 NAPRZÓD SYNOWIE I CÓRY WOLNOŚCI!!! 21.11.05, 20:52
        Za miesiąc Wyborcza będzie w oburzonym tonie pisać o faszystowskim prezydencie
        Wrocławia, co nie zezwolił na połączoną paradę zoofili z BPL czyli Beastiality
        Pride League, zaś na znak protestu francuscy nekrofile urządzą pod polską
        ambasadą manifestację z udziałem swoich pasywnych partnerów. Znani aktywiści
        Szymon Niemiec i Robert Biedroń również pojawią się ze swoimi homoseksualnymi
        partnerami - pierwszy z koziołkiem o imieniu Pafnucy, zaś drugi ostatnio poznał
        pięknego wyżła o imieniu Megi. "Uwielbiam gdy patrzy na mnie tymi swoimi
        smutnymi oczami, gdy jestem z tyłu" - powiedział Gazecie Robert. Na paradzie
        pojawi się również szereg aktywistek lesbijskich z ukochanymi owczarkami
        niemieckimi, po to by domagać się równych praw i legalizacji ich związków.

Myślicie że to fikcja? Nie do końca:

Za LifeSite.net/

Massachusetts, które zasłynęło z forsowania legislacji zezwalającej na
        "małżeństwa" jednopłciowe zaczęło już pierwsze kroki w kierunku normalizacji
        innego zaburzenia - bestializmu, czyli aktów seksualnych między ludźmi i
        zwierzętami.

Od pewnego czasu prowadzona była dyskretna kampania medialno-społeczna na
        rzecz "zniesienia stygmy społecznej", na jaką narażeni są zoofile. Polega
        ona m.in. na eufemizacji języka używanego w mediach.

W kolejnym kroku zaproponowano ustawę, która łagodzi kary za akty seksualne
        ze zwierzętami. Autorzy ustawy, Cynthia S. Creem, Robert A. O'Leary, Michael
        E. Festa, David P. Linsky - wszyscy z Partii Demokratycznej - są również
        gorliwymi zwolennikami aborcji i związków homoseksualnych oraz cieszą się
        otwartym poparciem trzech grup gejowskiego lobby Massachusetts.

"Ustawa dotycząca archaicznych wykroczeń", jak oficjalnie nazywa się
        projekt, zmieniłaby również inne przepisy, legalizując reklamowanie aborcji,
        cudzołóstwo i konkubinat.

Aktywiści pro-rodzinni, którzy ostrzegali przed skutkami redefiniowania
        małżeństwa, widząc je jako początek "równi pochyłej" prowadzącej do
        normalizacji całej rzeszy dewiacji, włącznie z zoofilią, kazirodztwem i
        poligamią, byli niejednokrotnie wyśmiewani za tego rodzaju sugestie.

Tymczasem Massachusetts nie jest odosobnione w tej tendencji. Wielka
        Brytania dopuściła niedawno możliwość emitowanie programów o seksie ze
        zwierzętami do telewizji publicznej, a w Szwecji notuje się w ostatnich
        latach znaczący wzrost aktów bestializmu, który jest w tym kraju legalny od
        roku 1944, kiedy to zniesiono również zakaz zachowań homoseksualnych.
      • lodz123 PRL 2=BYLA III RZECZPOSPOLAITA 21.11.05, 20:52
        Z poczatkiem III Rzeczpospolitej(PRL-bis)nastala epoka ciemnosci czasami gorsza
        od mroku peerelu. Niewielki blask nastapil za rzadow Olszewskiego. A reszta III
        Rzeczpospolitej to gorzej niz PRL I.
        W peerelu nie bylo grabiezy majatku narodowego na taka skale jak w III RP.
        Wtedy nie maszerowaly pedaly. Nie bylo ludzi biednych i bezdomnych.
        Owszem byly represje i tak dalej ale pod wieloma wzgledami bylo lepiej w PRL I
        niz w PRL-bis.

• bikej5 Re: PRL 2=BYLA III RZECZPOSPOLAITA 21.11.05, 21:09
          uderzyles sie w glowe ostatnio????
      • dupiasty_pedal Re: PRL 2 ??? 21.11.05, 20:57
        grzegorzkasprzyk napisał:

> Wydarzenia poznańskie wskazuja, że mimo mamiących błyskotek nadal żyjemy w
        > absurdalnym świecie PRLu gdzie tylko ZOMO przemianowało sie na Policję a
        > wolność, równość i braterstwo wciąż jest kuszącym i nieosiagalnym marzeniem z
        > niedostepnej dla nas witryny sklepowej.

Wolnosc to nie Sodoma i Gomora
        • orellafellaci Re: PRL 2 ??? 21.11.05, 21:46
          Wolność to nie bezprawie, dyktatura i narzucanie swojego stanowiska innym
    • dupiasty_pedal A CO Z PARADA ONANISTOW? 21.11.05, 20:52
      zoofilow, pederastow? Kazdy dewiat powinien miec prawo
      pokazac publice ze jest dewiatem. Inaczej nie wiadomo kto i co no i
      najwazniejsze kogo?
      Moze tez powinni wpisywac do paszportow i dowodow osobistych zainteresowania
      seksualne petenta.
      Tudziez zoofilia a tam nekrofilia a gdzieniegdzie pederastia czy onanista albo
      fetyszysta.
      • mg2005 A kiedy parada transwestytów?! 21.11.05, 21:07
        Jako transwestyta czuję się dyskryminowany!
        Nie mogę przychodzić do pracy w mini-spódniczce,w pończoszkach ,na szpilkach
        i z makijażem
        Ciemnogród!
        • brudny.harry4 Re: A kiedy parada transwestytów?! 21.11.05, 21:15
          No nie, daj spokuj, przecież pracujesz w firmie pogrzebowej, szef Cię
          wyrzuci! :-)))))
        • carlitos35 Re: A kiedy parada transwestytów?! 21.11.05, 21:16
          na tej strinie nie było jeszcze zoofilii i nekrofilii. Śmiało !
          • bio.mum Re: A kiedy parada transwestytów?! 21.11.05, 21:30
            carlitos35 napisał:

> na tej strinie nie było jeszcze zoofilii i nekrofilii. Śmiało !

A jak to zrobi Mason z Żydówką? Albo Mason, Zydówka i Cyklistka w trójkącie?
            A na dodatek bez zabezpieczenia? Jest na to jakies miłe uchu określenie?; )
            Strach pomyśleć. Sodoma i gomora. Tfu tfu. Na psa urok;)

Ale by się chłopaki dopytywali o szczegóły. Zobacz...oni tak naprawdę popiskują
            z uciechy na samą myśl, że ktoś mógłby się z nimi szczegółami podzielić. Sami
            nie uprawiają to innym zazdroszczą. Proste.

• carlitos35 Re: A kiedy parada transwestytów?! 21.11.05, 21:34
              Dobry wieczór; Jak znajdę to co mi dziś zaswitalo w gł. to za jakąś chwilę tu
              podeślę.
            • carlitos35 Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 21:38
              ...są o jej słuszności nieprzekonani. Są przekonani o słuszności własnej
              agresji. Z jednego powodu: ich wyobraźnia jest silniejsza od ich wiedzy ! Ich
              instynkt (tu nienawiści) jest silniejszy od siły ich umysłu. Koncentrują się
              organicznie, dosłownie, na mechanizmie organu (płciowego - żeby jaśniej !),
              pozostawiając organ myślowy - nietkniętym. Kilkaset takich tłumaczeń jak Twoje
              powyżej, ukropp (ukłony !), kwitowane jest jedynie mechanizmem kopulacji.
              Wszystko sprowadza sie do tego. I, jak widać, wszelkie próby dyskusji stają się
              bezowocne. Sex i jego wyobrażenie 'zniewoliło umysł'. A jescze
              bardziej 'zakazany seks'. Okazuje się że to jest tabu, do którego nie mozna się
              zblizyć bez lęku, frustracji i agresji. -
              Musi minąć wiele lat (z odpowiednią edukacją !) by to odmienić, zniwelować,
              sprowadzić do "bardziej ludzkich" proporcji, byśmy nie byli obrzucani
              inwektywami i zgniłym jajem. Byśmy nie straszyli (!). I tylko w tej edukacji i
              w czasie - nadzieja.-

"Reflektorem w mrok !"
              T. Boy Żeleński.
              • auto258374 Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 21:47
                > Wszystko sprowadza sie do tego. I, jak widać, wszelkie próby dyskusji stają się
                > bezowocne. Sex i jego wyobrażenie 'zniewoliło umysł'. A jescze
                > bardziej 'zakazany seks'. Okazuje się że to jest tabu, do którego nie mozna się
                > zblizyć bez lęku, frustracji i agresji. -

Przecież to wasi kumple z Kampanii Przeciwko Homofobii piszą:

"Największą nieuczciwością tego odrażającego ruchu [gejowskiego] jest to, że
                przywłaszczył on sobie prawo do reprezentacji całego świata homoseksualistów,
                analogicznie jak ruch feministyczny rości sobie pretensje do tego, by
                reprezentować prawa wszystkich kobiet. Agresywny ruch gejowski ukazał dosadnie
                swe oblicze na początku lat 70, gdy został solidnie przetrzebiony przez AIDS.
                Amerykańscy lekarze, widząc skalę problemu, zaapelowali do gejów, by do momentu
                wynalezienia szczepionki przeciw AIDS spróbowali ograniczyć swe kontakty
                seksualne do jednego partnera. Reakcja była natychmiastowa – zaatakowano lekarzy
                za taką deklarację, naruszyli bowiem coś, co stanowi fundament, sens i cel ich
                życia – codzienną orgię. Propozycja lekarzy uderzyła w całą strukturę
                organizacyjną ruchów gejowskich: z klubami, dyskotekami, gdzie w toaletach
                "zaliczano" taśmowo kolejnych partnerów. Do całej akcji sprzeciwu włączyły się,
                oczywiście, media, relacjonując w żałobnym tonie kolejne pogrzeby "gwiazd",
                które poległy na tym właśnie gejowskim polu chwały jak bojownicy... Przy okazji
                obowiązkowo wspominano, że gej to człowiek nad wyraz wrażliwy i uczuciowy,
                przewyższający w tej materii heteroseksualistę. Jak tu pogodzić wrażliwość i
                uczuciowość z taśmowym i anonimowym parzeniem się w toaletach i w krzakach,
                wiedzą pewnie tylko dziennikarze... Każdemu, kto próbuje ująć ruch gejowski nie
                tylko w ramach wulgarnego seksu, polecam odwiedzenie witryn internetowych
                skupiających to środowisko. Rubryka ogłoszeń jest bardzo zbliżona do napisów w
                dworcowych toaletach."

www.kampania.org.pl/01_05_01.html
                > Musi minąć wiele lat (z odpowiednią edukacją !) by to odmienić, zniwelować,
                > sprowadzić do "bardziej ludzkich" proporcji, byśmy nie byli obrzucani
                > inwektywami i zgniłym jajem. Byśmy nie straszyli (!). I tylko w tej edukacji i
                > w czasie - nadzieja.-

No. Ale zawsze będzie ktoś dyskryminowany - zoofile, nekrofile, koprofadzy,
                kazirodcy. Walka o postęp i tolerancję nigdy się nie kończy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32293519&a=32320369
              • bio.mum Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 21:51
                carlitos35 napisał:

> ...są o jej słuszności nieprzekonani.[cut]

Jakie to prawdziwe...i jakie smutne, że do nich nie dotrze:( Żeby to zrozumieć,
                trzeba być zdolnym do chociażby elementarnej autorefleksji. Nie nauczyli ich
                tego w domu...nie nauczyli ich tego w szkole...nie urodzili sie z tym...cóz.
                Pozostaje tylko współczuć. Dlatego tak jak juz wielokrotnie pisałam. Niech
                nienawidzą jak lubią. Ale niech przynajmniej zapamiętają, że tam się kończy
                wolność gdzie się zaczynaja prawa drugiego człowieka. I niech mi tu żaden z
                estetyką nie wyjeżdża. Mi sie robi niedobrze na widok ściągniętej nienawiścia
                twarzy wszechpolaka, ale nie każę mu siedzieć w domu. Po pierwsze - nie mam do
                tego prawa. Po drugie - i tak by mnie nie posłuchał.
                • carlitos35 Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 22:03
                  Lęk - frustracja - agresja + dominacja. Dochodzi jeszcze aura przyzwolenia,
                  którą umiesz tak dosadnie tu okreslić (co, zauwazyłem - wycina się po chwili).
                  Przyzwolenia i tzw, "wiatru w plecy". Przecież tam bylo też TKM !!!-

Kończę tut. folgowanie; te refleksje i oczyszczają i pozostawiają osad. Jak
                  juz zwierzałem się - mam jeszcze jedną klawiaturę, gdzie białe z czarnymi
                  współzyją w idealnej harmonii. Przy pewnym impulsie oczywiscie z zewnątrz.

Uściski dla roześmianego "pyszczka" !

Dziś M. Olejnik w TVP1 dyskutuje tut. przedmiot.

Buenas Noches...
                • doktorhabilitowany.1 Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 22:05
                  Hej mum;)
                  Witam serdecznie.
                  A propos Twego postu, to chyba na tym polega syzyfowatosc naszych dyskusji -
                  sytuacje, w ktorych ktos poczul sie przekonany i to przyznal naleza do 1%
                  cudow, ktore tu sie zdarzaja - bardziej powszechne jest zachowanie, ze jak
                  komus brakuje argumentow, to zaczyna atak personalny, albo sie rozlacza, albo
                  pisze nie na temat... Jeszcze czestsza jest sytuacja, kiedy kazdy pisze swoje
                  wcale nie czytajac co napisal przedmowca...
                  A co do siedzenia w domu - to nikt nie ma prawa zmuszac innych do siedzenia
                  cicho ze swymi pogladami, tyle, ze wszyscy to wiedza, ale niektorzy udaja
                  dorniow... W takiej sytuacji marsze rownosci i tolerancji naprawde maja sens...
                  • bio.mum Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 22:46
                    doktorhabilitowany.1 napisał:

> Hej mum;)
                    > Witam serdecznie.

Ja również:) Na pohybel moherowej koalicji;)))

A apropos Twojego postu to masz absolutną rację. Dlatego nie ma sie co
                    specjalnie napinać. Przyznam się - zdarza to mi się czasami...nie jestem z
                    kamienia. Od czasu do czasu krew sie we mnie burzy. Zawsze tego potem żałuję (
                    że pozwolę sobie sie publicznie wyspowiadac;)). Twoje dowcipne posty są dla
                    mnie zawsze jak odświeżająca bryza ;))) Przywracają mi poczucie równowagi jak
                    mam ochotę kogoś wirtualnie udusić. Więc PiSiaj ( w tym momencie ukłon w stronę
                    Sclavusa) jak najczęściej. Przyjemnie studzisz zbyt gorące emocje:) Jak to
                    było? Alleluja i do przodu? Otóź to:)
                    • doktorhabilitowany.1 Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 23:06
                      Rozmowy z Toba mnie dowartosciowuja:)) Dlatego bede sie jeszcze bardziej starac
                      poprawiac Twoj humor:)))
                      • bio.mum Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 23:15

> Rozmowy z Toba mnie dowartosciowuja:)) Dlatego bede sie jeszcze bardziej
                        starac poprawiac Twoj humor:)))

No to sobie posłodziliśmy a teraz do roboty;)))) Nie ma lekko. Bo jeszcze
                        Antypolska Organizacja Podziemna nam nie zapłaci jak bedziemy się opie**alać;))
                        Wiesz jak jest. Jest tylu chętnych na nasze miejsca;))
                        • doktorhabilitowany.1 ;)) 21.11.05, 23:41
                          No to do dziela;)
                  • gniewko_syn_ryba Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 22.11.05, 15:46
                    Doktorze, z czego się habilitowałeś ? Bo z ortografii na pewno nie... ;)))
                • auto258374 Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 22:11
                  Nie opowiadaj łzawych kawałków. Wszechpolacy statystycznie rzecz biorąc nie
                  roznoszą syfa i HIV, a wy statystycznie roznosicie. Dopóki to do was nie dotrze,
                  dopóty nie zrozumiecie dlaczego was nie lubią.

Może zresztą nie zdążysz tego zrozumieć, średnia długości życia wśród gejów jest
                  chyba dość niska? Ilu znasz starych pederastów? Większość z tych znamienitych,
                  którymi się chwalicie na swoich stronach ("różowe listy") ma napisane w
                  biografii "umarł na AIDS".
                  • carlitos35 Auto, to auto ma coś ze sprzęgłem i 21.11.05, 22:17
                    może nawet... rurą wydechową.-

auto258374 napisał:

> Nie opowiadaj łzawych kawałków. Wszechpolacy statystycznie rzecz biorąc nie
                    > roznoszą syfa i HIV, a wy statystycznie roznosicie. Dopóki to do was nie
                    dotrze
                    > ,
                    > dopóty nie zrozumiecie dlaczego was nie lubią.
                    >
                    > Może zresztą nie zdążysz tego zrozumieć, średnia długości życia wśród gejów
                    jes
                    > t
                    > chyba dość niska? Ilu znasz starych pederastów? Większość z tych znamienitych,
                    > którymi się chwalicie na swoich stronach ("różowe listy") ma napisane w
                    > biografii "umarł na AIDS".
                    • auto258374 jak brakuje argumentów... 21.11.05, 22:28
                      ...to zawsze można powiedzieć przeciwnikowi że jest pedałem. Brawo.
                      • carlitos35 I to są te niezdrowe uprzedzenia i... 21.11.05, 22:49
                        ... skojarzenia, o których pisałem.-

"Sprzęgło i rura wydechowa" MUSZĄ kojarzyc się z "pedalstwem". Nie moze
                        inaczej być. -
                        A ja nie chciałem poprostu wchodzić w argumentację na którą juz nie mam czasu i
                        ochoty.
                        Proszę to przemysleć. Teraz to jest moja odpowiedź na wszystko .
                        Uprzedzenia i uprzedzenia !!!

Dobranoc
                        • auto258374 Re: I to są te niezdrowe uprzedzenia i... 21.11.05, 22:54
                          No wiesz, gdybyście kochali się pod pachę to pewnie skojarzenia byłyby z
                          błotnikami, a tak rura wydechowa narzuca się sama. Tłumacz się tłumacz, nigdy
                          nie macie czasu na rzeczową dyskusję.
                  • bio.mum Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 22:27
                    auto258374 napisał:

> Nie opowiadaj łzawych kawałków. Wszechpolacy statystycznie rzecz biorąc nie
                    > roznoszą syfa i HIV, a wy statystycznie roznosicie.

Linka do statystyk poproszę. Jak chcesz się zarazic Aids od geja? Myślisz, jak
                    nasz premier Marcin Kiewicz, że aids roznosza komary?

Dopóki to do was nie dotrze dopóty nie zrozumiecie dlaczego was nie lubią.

Jakich was? Może konkretniej?

> Może zresztą nie zdążysz tego zrozumieć, średnia długości życia wśród gejów
                    jes
                    > t
                    > chyba dość niska? Ilu znasz starych pederastów?

Jak wyżej. Poprosze o link ze statystykami. Zreszta o czym ty w ogóle piszesz?
                    Boisz się zarazków? Może geje też roznoszą gruźlicę i żółtaczkę statystycznie
                    najczęściej? Lepiej to dokładnie sprawdź. Może na stronach Młodziezy
                    Wszechpolskiej cos o tym piszą.
                    • auto258374 Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 22:48
                      > Linka do statystyk poproszę. Jak chcesz się zarazic Aids od geja? Myślisz, jak
                      > nasz premier Marcin Kiewicz, że aids roznosza komary?

Czy statystyki EuroHIV/WHO i PZH cię satysfakcjonują? Są tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32293519&a=32319686
                      > Jak wyżej. Poprosze o link ze statystykami. Zreszta o czym ty w ogóle piszesz?
                      > Boisz się zarazków? Może geje też roznoszą gruźlicę i żółtaczkę statystycznie
                      > najczęściej? Lepiej to dokładnie sprawdź. Może na stronach Młodziezy
                      > Wszechpolskiej cos o tym piszą.

Prawie trafiłeś. Gruźlicę chyba nie, ale żółtaczkę zakaźną HBV i HCV, rzężączkę,
                      pasożyty przewodu pokarmowego (lamblia), Campylobacter, salmonellę, cytomegalię,
                      wirus Papilloma - tak. Z tej pracy się dowiesz dlaczego tak jest i jakie są
                      konkretne liczby dotyczące zakażeń:

www.sl-zdr.kielce.opoka.org.pl/kryczka1.htm
                      • bio.mum Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 23:01
                        Ja się ciebie pytam jak ty mozesz się od geja aids zarazic? No chyba, że masz
                        skłonnosci homoseksualne. Ale ja w to nie wnikam.

A co do reszty? Szkoda gadać. Podejrzewam u ciebie hipochondrię, ale to juz
                        psychiatra powinien ocenić (piszę to w trosce o ciebie, nie żeby cie obrazić).
                        A z tą Opoką...to wybacz...dla mnie to nie jest żadne wiarygodne żródło
                        informacji.

A może ja jednak sie myle i ty czujesz empatie do homoseksualistów skoro tak
                        bardzo martwisz się o ich zdrowie?? Jeśli tak to zwracam honor.
                        • auto258374 Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 23:23
                          > A z tą Opoką...to wybacz...dla mnie to nie jest żadne wiarygodne żródło
                          > informacji.

Nie musi być. Jak się zarazisz to pewnie do autora trafisz po poradę.

dr n. med. Wiesław Kryczko, specjalista chorób zakaźnych i wewnętrznych.
                          Ordynator Oddziału Obserwacyjno-Zakaźnego Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w
                          Kielcach.

> A może ja jednak sie myle i ty czujesz empatie do homoseksualistów skoro tak
                          > bardzo martwisz się o ich zdrowie?? Jeśli tak to zwracam honor.

Zwisa mi ich zdrowie, nie podoba mi się natomiast promowanie działań
                          przyczyniających się do rozwoju epidemii HIV/AIDS. Z liczb wynika jednoznacznie
                          że za tolerancją dla tzw. "kultury gejowskiej" idzie fala zachorowań na HIV/AIDS.
                          • bio.mum Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 21.11.05, 23:31
                            auto258374 napisał:

> Nie musi być. Jak się zarazisz to pewnie do autora trafisz po poradę.

Dzięki za troskę. Jak mnie ktoś kiedyś zarazi to
                            będzie to z pewnością heteroseksualista. Poza tym wiem jak się uchronić. Dla
                            mnie środki antykoncepcyjne to nie jest temat tabu. Wiem co to jest
                            prezerwatywa inaczej zwana kondomem. I nawet posiadłam tajemną sztukę używania
                            tego sprzętu. Więc o mnie sie nie martw.

A reszta bez komentarza. Niczym nieuzasadniony bełkot. Bez obrazy.
                            • auto258374 Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 22.11.05, 09:56
                              > Dzięki za troskę. Jak mnie ktoś kiedyś zarazi to
                              > będzie to z pewnością heteroseksualista. Poza tym wiem jak się uchronić. Dla
                              > mnie środki antykoncepcyjne to nie jest temat tabu. Wiem co to jest
                              > prezerwatywa inaczej zwana kondomem. I nawet posiadłam tajemną sztukę używania
                              > tego sprzętu. Więc o mnie sie nie martw.

To mnie uspokoiłaś. Nadal martwię się o tysiące gejów, którzy takiej wiedzy nie
                              posiedli albo posiedli ale nie chcą z niej skorzystać, czego dowodzą statystyki WHO.
              • silesius.monachijski Ale mnie carlitos rozbawiles!!! 21.11.05, 22:06
                zaraz sie pewnie poloze na kanapie i zrobie sobie samo-analize; wow "seks" z
                przdu i z tylu, w przystawce i mozdzku, w watrobie, sledzionie i trzustce; no i
                w sercu oczywiscie, i dalej i glebiej (kazdemu wedlug potrezb i upodobania);
                faktycznie: cala polityka to seks; nakazy, zakazy, relacje, stosunki (cokolwiek
                by to mialo znaczyc to seks); to ci dopiero odkrycie carlitos; nobel pewny

carlitos35 napisał:

> ...są o jej słuszności nieprzekonani. Są przekonani o słuszności własnej
                > agresji. Z jednego powodu: ich wyobraźnia jest silniejsza od ich wiedzy ! Ich
                > instynkt (tu nienawiści) jest silniejszy od siły ich umysłu. Koncentrują się
                > organicznie, dosłownie, na mechanizmie organu (płciowego - żeby jaśniej !),
                > pozostawiając organ myślowy - nietkniętym. Kilkaset takich tłumaczeń jak
                Twoje
                > powyżej, ukropp (ukłony !), kwitowane jest jedynie mechanizmem kopulacji.
                > Wszystko sprowadza sie do tego. I, jak widać, wszelkie próby dyskusji stają
                się
                >
                > bezowocne. Sex i jego wyobrażenie 'zniewoliło umysł'. A jescze
                > bardziej 'zakazany seks'. Okazuje się że to jest tabu, do którego nie mozna
                się
                >
                > zblizyć bez lęku, frustracji i agresji. -
                > Musi minąć wiele lat (z odpowiednią edukacją !) by to odmienić, zniwelować,
                > sprowadzić do "bardziej ludzkich" proporcji, byśmy nie byli obrzucani
                > inwektywami i zgniłym jajem. Byśmy nie straszyli (!). I tylko w tej edukacji
                i
                > w czasie - nadzieja.-
                >
                > "Reflektorem w mrok !"
                > T. Boy Żeleński.
              • gniewko_syn_ryba Re: Agresywni przeciwnicy demonstarcji... 22.11.05, 15:41
                Powtarzasz się... Więcej własnej inwencji proszę... ;)))))))))))))))))))
      • katolik_polski1 Re: A CO Z PARADA ONANISTOW? 21.11.05, 21:40
        Obawiam sie ,ze niejeden z tych zboczencow
        wlasnie przy czytaniu postow,
        wyznaje milosc swojej dloni !
      • silesius.monachijski A CO Z PARADA REDAKCJI GW? ALE BYLBY CYRK! 21.11.05, 21:41
        dupiasty_pedal napisał:

> zoofilow, pederastow? Kazdy dewiat powinien miec prawo
        > pokazac publice ze jest dewiatem. Inaczej nie wiadomo kto i co no i
        > najwazniejsze kogo?
        > Moze tez powinni wpisywac do paszportow i dowodow osobistych zainteresowania
        > seksualne petenta.
        > Tudziez zoofilia a tam nekrofilia a gdzieniegdzie pederastia czy onanista albo
        > fetyszysta.
        • auto258374 Re: A CO Z PARADA REDAKCJI GW? ALE BYLBY CYRK! 21.11.05, 21:57
          Nie martw się, oni regularnie uczestniczą tylko indywidualnie, ze względu na
          zainteresowania, a nie przynależność partyjną. Taka organizacja parad to nie
          lada problem, na razie LGBT ma cztery litery a co będzie jeśli trzeba będzie
          szyć transparenty na LGNZBKTGW? (lesbian-gay-nekro-zoo-bi-kazi-trans-GW, nie
          wiem co tam jeszcze wymyślą w międzyczasie - z arbuzami?)
    • janus14 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 20:57
      Słusznie!!!!!!!! Jestem za demokracją i tolerancją, ale nie za kaczą -
      sprawiedliwą i jedynie słuszną. Znamy to z przeszłości, tej nawet niezbyt
      odległej - stalinowskiej. Naprawdę, nie ma się ochoty na taką Polskę!
    • meritum3 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 21:03
      Tego dnia umarła w RP demokracja i narodził się katofaszyzm.
      • duk123 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 21:07
        > Tego dnia umarła w RP demokracja i narodził się katofaszyzm.

Kiedys przyjdzie czas na komisje defaszyzujace, lustarcje itd.....poczekamy, zobaczymy, ale faszysci za to zaplaca
      • brudny.harry4 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 21:08
        To ruszaj ze świeczką pod czerwoną gwiazdkę, na co jeszcze czekasz?
      • dupiasty_pedal Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 21:21
        > Tego dnia umarła w RP demokracja i narodził się katofaszyzm.

Umarla razem z pedalami bo demokracja to nie Sodoma i Gomora. Dzieki ze nie ma
        juz miejsca na lewakow w polityce na najblizsze 25 lat.
        Nie bedzie tez miejsca na zboczenia w miejscach publicznych.
    • poramancz Straszenie policji skargą w tym przypadku jest po 21.11.05, 21:05
      prostu śmieszne. Policja - przynajmniej w państwie demokratycznym - ma chronić
      prawa. A oni pozwolenia na organizację marszu nie mieli więc prawo złamali. Nie
      do policjantów należy rozstrzyganie słuszności decyzji władz. Oni nie są od
      tego. I chyba źle by się działo w państwie, w którym policjant nie zareagowałby
      na ewidentny fakt łamania prawa tylko dlatego, że z decyzją władz się nie
      zgadza. Niezgadzać to on sie może prywatnie, nie na służbie.
      • carlitos35 Czy ktoś zauważył róznice w... 21.11.05, 21:18
        ... fizjonomiach, twarzach, nie mówię już zachowaniach, tzw. jednej i drugiej
        strony starcia ?

poramancz napisał:

> prostu śmieszne. Policja - przynajmniej w państwie demokratycznym - ma chronić
        > prawa. A oni pozwolenia na organizację marszu nie mieli więc prawo złamali.
        Nie
        > do policjantów należy rozstrzyganie słuszności decyzji władz. Oni nie są od
        > tego. I chyba źle by się działo w państwie, w którym policjant nie
        zareagowałby
        > na ewidentny fakt łamania prawa tylko dlatego, że z decyzją władz się nie
        > zgadza. Niezgadzać to on sie może prywatnie, nie na służbie.
        • orellafellaci PiS w policji wprowadzi klauzulę sumienia :) 21.11.05, 21:49
          • bengal to nie jest smieszne! 22.11.05, 15:28
            bo calkiem prawdopodobne!

i tylko funkcjonariuszy z rodzin katolickich beda przyjmowac

konieczne zaswiadczenie z parafii potwierdzone przez Rydzyka
        • silesius.monachijski Alez oczywicie, ze zauwazylem! 21.11.05, 22:23
          i przecieralem oczy ze zdumienia; pod teczowa flaga zdawaly sie gromadzic
          facjaty, ktore jako zywo przypominaly to brakujace ogniwo z teorii Darwina;
          zastanawiam sie, czy tego w formie jakies eseju nie napisac i opublikowac

carlitos35 napisał:

> ... fizjonomiach, twarzach, nie mówię już zachowaniach, tzw. jednej i drugiej
          > strony starcia ?
          >
          > poramancz napisał:
          >
          > > prostu śmieszne. Policja - przynajmniej w państwie demokratycznym - ma ch
          > ronić
          > > prawa. A oni pozwolenia na organizację marszu nie mieli więc prawo złamal
          > i.
          > Nie
          > > do policjantów należy rozstrzyganie słuszności decyzji władz. Oni nie są
          > od
          > > tego. I chyba źle by się działo w państwie, w którym policjant nie
          > zareagowałby
          > > na ewidentny fakt łamania prawa tylko dlatego, że z decyzją władz się nie
          > > zgadza. Niezgadzać to on sie może prywatnie, nie na służbie.
          • bengal Re: Alez oczywicie, ze zauwazylem! 22.11.05, 15:26

> i przecieralem oczy ze zdumienia; pod teczowa flaga zdawaly sie gromadzic
            > facjaty, ktore jako zywo przypominaly to brakujace ogniwo z teorii Darwina;
            > zastanawiam sie, czy tego w formie jakies eseju nie napisac i opublikowac

to ty wierzysz w teorie Darwina?

nie bluznij!
    • silesius.monachijski ORGANIZATORZY MARSZU ROWNOSCI NA KANAPIE 21.11.05, 21:06
      U ANDRZEJA SAMSONA; TAK TRZYMAC I DALEJ WTAJEMNICZENIE "POGLEBIAC";
      • taziuta Nie jesteś tutaj sam, Silesiuszu, nie folguj sobie 21.11.05, 21:20
        Przyrównywanie obrońców odrzuconych (czy dyskryminowanych z różnych powodów),
        do pedofili, bardzo źle świadczy o przyrównującym :-(

Re: ORGANIZATORZY MARSZU ROWNOSCI NA KANAPIE
        > U ANDRZEJA SAMSONA; TAK TRZYMAC I DALEJ WTAJEMNICZENIE "POGLEBIAC";
        • carlitos35 Re: Nie jesteś tutaj sam, Silesiuszu, nie folguj 21.11.05, 21:26
          Poskutkuje na 3-4 minuty. No - kwadransik.

taziuta napisał:

> Przyrównywanie obrońców odrzuconych (czy dyskryminowanych z różnych powodów),
          > do pedofili, bardzo źle świadczy o przyrównującym :-(
          >
          > silesius.monachijski napisał:
          > Re: ORGANIZATORZY MARSZU ROWNOSCI NA KANAPIE
          > > U ANDRZEJA SAMSONA; TAK TRZYMAC I DALEJ WTAJEMNICZENIE "POGLEBIAC";
          • silesius.monachijski Carlitos, werter, vegile i spolka to koryfeusze 21.11.05, 21:40
            kulturalnej dyskusji na forum; uczcie sie forumowicze, bo to gratka spotkac na
            jednym forum takich "profesorow" kulturalnego wyslawiania sie, i apologetow
            dziela prof. Miodka (albo i Bralczyka); jak przczytalem komentazr carlitosa, to
            az ciarki mnie przeszly

carlitos35 napisał:

> Poskutkuje na 3-4 minuty. No - kwadransik.
            >
            > taziuta napisał:
            >
            > > Przyrównywanie obrońców odrzuconych (czy dyskryminowanych z różnych powod
            > ów),
            > > do pedofili, bardzo źle świadczy o przyrównującym :-(
            > >
            > > silesius.monachijski napisał:
            > > Re: ORGANIZATORZY MARSZU ROWNOSCI NA KANAPIE
            > > > U ANDRZEJA SAMSONA; TAK TRZYMAC I DALEJ WTAJEMNICZENIE "POGLEBIAC";
            • gniewko_syn_ryba Re: Carlitos, werter, vegile i spolka to koryfeus 22.11.05, 16:01
              Ne zapominaj o vitku25, który który poziomem kulturalnym, ogładą, erudycją i
              intelektem bije ich wszystkich razem na głowę, czy niedopieszczonej biomamuśce,
              która swą córeczkę zostawia opiece 2 gejów, którym wynajmuje mieszkanie i hajda
              na forum. Oby sie tylko nie okazało, że ci panowie są BI i stąd ta jej
              uśmiechnieta buźka... ;)))
        • silesius.monachijski Alet taziuta, wybacz; to konwencja tego forum 21.11.05, 21:28
          sprzyja takiemu "folgowaniu"; ale mysle, ze sam rozumiesz, ze ni piosze tego w
          zlosci, tylko staram sie pokazywac po czesci absurdalna sytuacje, w ktorej
          dyskusja - poza paroma wyjatkami - przestaje byc merytoryczna dyskusja, a staje
          sie zwyczajna pyskowka, i wzajemnym obrzucaniem sie epitetami; jesli - czasami -
          sobie "pofolguje", to tylko po to, zeby potem posmiac sie z reakcji "tluszczy"
          (Ciebie oczywiscie do "tluszczy" nie zaliczam); a tak podsumowujac to troche
          szkoda, ze za duzo tutaj emocji, a za malo argumentow; ale - moze o to chodzi -
          zeby sie troche "zabawic"

taziuta napisał:

> Przyrównywanie obrońców odrzuconych (czy dyskryminowanych z różnych powodów),
          > do pedofili, bardzo źle świadczy o przyrównującym :-(
          >
          > Re: ORGANIZATORZY MARSZU ROWNOSCI NA KANAPIE
          > > U ANDRZEJA SAMSONA; TAK TRZYMAC I DALEJ WTAJEMNICZENIE "POGLEBIAC";
          • taziuta Re: Też się lubię pośmiać, ale nie tak! :-( 21.11.05, 21:45
            Wiem, że "różne ludzie mają poczucia humoru" (L.Kydryński), ale pamiętaj że nie
            wypada się śmiać z choroby. A wielu z Was tak określa homoseksualizm, prawda?
            Ale oczywiście, to tylko moje zdanie, przy którym pozwolę sobie pozostać.
            I wcale nie namawiam Ciebie do nagłej zmiany twojego poczucia humoru. Mógłby to
            być dla Ciebie szok, a tego bym nie chciał. Ale pamiętaj, że jesteś w SALONIE
            GW, do którego wtargnęło trochę ordynusów (Ciebie do nich nie zaliczam)! :-)

Re: Alet taziuta, wybacz; to konwencja tego forum
            > sprzyja takiemu "folgowaniu"; ale mysle, ze sam rozumiesz, ze ni piosze tego
            > w zlosci, tylko staram sie pokazywac po czesci absurdalna sytuacje, w ktorej
            > dyskusja - poza paroma wyjatkami - przestaje byc merytoryczna dyskusja, a
            > staje sie zwyczajna pyskowka, i wzajemnym obrzucaniem sie epitetami; jesli -
            > czasami - sobie "pofolguje", to tylko po to, zeby potem posmiac sie z
            > reakcji "tluszczy" (Ciebie oczywiscie do "tluszczy" nie zaliczam); a tak
            > podsumowujac to troche szkoda, ze za duzo tutaj emocji, a za malo argumentow;
            > ale - moze o to chodzi - zeby sie troche "zabawic"
            >
            > taziuta napisał:
            Re: Nie jesteś tutaj sam, Silesiuszu, nie folguj sobie
            > > Przyrównywanie obrońców odrzuconych (czy dyskryminowanych z różnych powod
            > > ów), do pedofili, bardzo źle świadczy o przyrównującym :-(
            • silesius.monachijski OK, taziuta; sprobuje moj jezyk okielznac, choc 21.11.05, 21:56
              nie jest to latwe, tym bardziej, ze ostanio dane mi bylo tutaj przeczytac
              komentarze, w chamski i wulgarny sposob wysmiewajace sie z prawd wiray
              chrzescijanskiej; jasne, ze nie kazdy musi wierzyc, ale przykrym jest, kiedy -
              w ferworze dyskusji - co poniektorzy (jak w amoku) "leja piesciami" gleboko
              ponizej pasa; to pewnie kwestia gustu, czy smaku, a juz starozytni mawiali,
              ze "de gustibus non disputandum esse puto"

taziuta napisał:

> Wiem, że "różne ludzie mają poczucia humoru" (L.Kydryński), ale pamiętaj że
              nie
              >
              > wypada się śmiać z choroby. A wielu z Was tak określa homoseksualizm, prawda?
              > Ale oczywiście, to tylko moje zdanie, przy którym pozwolę sobie pozostać.
              > I wcale nie namawiam Ciebie do nagłej zmiany twojego poczucia humoru. Mógłby
              to
              >
              > być dla Ciebie szok, a tego bym nie chciał. Ale pamiętaj, że jesteś w SALONIE
              > GW, do którego wtargnęło trochę ordynusów (Ciebie do nich nie zaliczam)! :-)
              >
              > Re: Alet taziuta, wybacz; to konwencja tego forum
              > > sprzyja takiemu "folgowaniu"; ale mysle, ze sam rozumiesz, ze ni piosze t
              > ego
              > > w zlosci, tylko staram sie pokazywac po czesci absurdalna sytuacje, w kto
              > rej
              > > dyskusja - poza paroma wyjatkami - przestaje byc merytoryczna dyskusja, a
              >
              > > staje sie zwyczajna pyskowka, i wzajemnym obrzucaniem sie epitetami; jesl
              > i -
              > > czasami - sobie "pofolguje", to tylko po to, zeby potem posmiac sie z
              > > reakcji "tluszczy" (Ciebie oczywiscie do "tluszczy" nie zaliczam); a tak
              > > podsumowujac to troche szkoda, ze za duzo tutaj emocji, a za malo argumen
              > tow;
              > > ale - moze o to chodzi - zeby sie troche "zabawic"
              > >
              > > taziuta napisał:
              > Re: Nie jesteś tutaj sam, Silesiuszu, nie folguj sobie
              > > > Przyrównywanie obrońców odrzuconych (czy dyskryminowanych z różnych
              > powod
              > > > ów), do pedofili, bardzo źle świadczy o przyrównującym :-(
              • taziuta A jak ktoś się wyśmiewa z zakłamania KK to OK? :-) 21.11.05, 22:33
                Ja wierzę w siebie, ale łaskawie przyznaję, że każdy ma prawo wierzyć w co
                chce. W Światowida, Jezusa, czy Allaha. Uważam wręcz, że wiara jest całkiem
                społecznie-użyteczna dla utrzymania w karbach baranków, którym inaczej nie
                wytłumaczysz (poza tym, że Bóg tego zabrania), dlaczego nie wolno kraść, czy
                zabijać. Że już o fałszywym świadectwie nie wspomnę :-)
                Natomiast jest różnica między pociechą duchową, której winni dostarczać księża,
                a deprawacją i zakłamaniem, w których oni często brylują. Przykład o. Rydzyk!

Re: OK, taziuta; sprobuje moj jezyk okielznac, choc
                > nie jest to latwe, tym bardziej, ze ostanio dane mi bylo tutaj przeczytac
                > komentarze, w chamski i wulgarny sposob wysmiewajace sie z prawd wiray
                > chrzescijanskiej; jasne, ze nie kazdy musi wierzyc, ale przykrym jest, kiedy -
                > w ferworze dyskusji - co poniektorzy (jak w amoku) "leja piesciami" gleboko
                > ponizej pasa; to pewnie kwestia gustu, czy smaku, a juz starozytni mawiali,
                > ze "de gustibus non disputandum esse puto"
                >
                • silesius.monachijski Re: A jak ktoś się wyśmiewa z zakłamania KK to OK 21.11.05, 22:53
                  To Twoja ocena sytuacji; dla sluchaczy RM (tak sadze, choc nie mam danych
                  statystycznych) zaklamana jest GW, zaklamany jestes Ty (moze i ja), zaklamany
                  jest arcybiskup Zycinski czy biskup Pieronek, a wiarygodny ks. prof. Bartnik
                  czy biskup Zawistowski; kategoria zaklamania jest bardzo nieprecyzyjna; faktem
                  jest, ze - juz nawet z punktu widzenia psychologii spolecznej - RM jest w
                  Polsce bardzo potrzebne; jest wentylem bezpieczenstwa, ktory - sluszne
                  skadinad - niezadowolenie znaczacej czesci spoleczenstwa (i nie sa to "moherowe
                  berety" w sposob w miare cywilizowany kanalizuje; nie chcialbym w Polsce partii
                  typu Frontu Narodowego Le Pena, czy niemieckich DVU albo NPD; i widzialem
                  keidys (calkiem niedawno) w Monachium demonstracje "dupkow" z NPD; dobrze, ze w
                  Polsce ich nie ma, i ze o. Rydzyk daje tym niezadowolonych trybune w postaci
                  RM, gdzie moga te swoje bole czy zale wyplakac/wykrzyczec, nie czyniac zbytniej
                  szkody ogolowi

taziuta napisał:

> Ja wierzę w siebie, ale łaskawie przyznaję, że każdy ma prawo wierzyć w co
                  > chce. W Światowida, Jezusa, czy Allaha. Uważam wręcz, że wiara jest całkiem
                  > społecznie-użyteczna dla utrzymania w karbach baranków, którym inaczej nie
                  > wytłumaczysz (poza tym, że Bóg tego zabrania), dlaczego nie wolno kraść, czy
                  > zabijać. Że już o fałszywym świadectwie nie wspomnę :-)
                  > Natomiast jest różnica między pociechą duchową, której winni dostarczać
                  księża,
                  >
                  > a deprawacją i zakłamaniem, w których oni często brylują. Przykład o. Rydzyk!
                  >
                  > Re: OK, taziuta; sprobuje moj jezyk okielznac, choc
                  > > nie jest to latwe, tym bardziej, ze ostanio dane mi bylo tutaj przeczytac
                  >
                  > > komentarze, w chamski i wulgarny sposob wysmiewajace sie z prawd wiray
                  > > chrzescijanskiej; jasne, ze nie kazdy musi wierzyc, ale przykrym jest, ki
                  > edy -
                  > > w ferworze dyskusji - co poniektorzy (jak w amoku) "leja piesciami" glebo
                  > ko
                  > > ponizej pasa; to pewnie kwestia gustu, czy smaku, a juz starozytni mawial
                  > i,
                  > > ze "de gustibus non disputandum esse puto"
                  > >
                  • taziuta Re: Nie czytasz GW, więc pewnie nie wiesz skąd to? 21.11.05, 23:14
                    Wiesz czyje to słowa?: "...środowiska związane z Radiem Maryja na siłę szukają
                    wroga. - Nigdy nie wolno pogardzać wiarą prostych ludzi, ale wolno krytykować
                    ich poglądy. To zła postawa, jeśli ktoś myśli, że skoro jest nas dużo, to mamy
                    rację. Trzeba być samokrytycznym i reformować się niezależnie od tego, czy ktoś
                    nosi moherowy beret czy rogatywkę" :-)

Re: A jak ktoś się wyśmiewa z zakłamania KK to OK
                    > To Twoja ocena sytuacji; dla sluchaczy RM (tak sadze, choc nie mam danych
                    > statystycznych) zaklamana jest GW, zaklamany jestes Ty (moze i ja), zaklamany
                    > jest arcybiskup Zycinski czy biskup Pieronek, a wiarygodny ks. prof. Bartnik
                    > czy biskup Zawistowski; kategoria zaklamania jest bardzo nieprecyzyjna;
                    > faktem jest, ze - juz nawet z punktu widzenia psychologii spolecznej - RM
                    > jest w Polsce bardzo potrzebne; jest wentylem bezpieczenstwa, ktory - sluszne
                    > skadinad - niezadowolenie znaczacej czesci spoleczenstwa (i nie sa
                    > to "moherowe berety" w sposob w miare cywilizowany kanalizuje; nie chcialbym
                    > w Polsce partii typu Frontu Narodowego Le Pena, czy niemieckich DVU albo NPD;
                    > i widzialem keidys (calkiem niedawno) w Monachium demonstracje "dupkow" z
                    > NPD; dobrze, ze w Polsce ich nie ma, i ze o. Rydzyk daje tym niezadowolonych
                    > trybune w postaci RM, gdzie moga te swoje bole czy zale wyplakac/wykrzyczec,
                    > nie czyniac zbytniej szkody ogolowi
                    • silesius.monachijski Jak znam Twoja przewrotnosc, to to pewnie ktorys 21.11.05, 23:27
                      z Kaczynskich powiedzial; ale to i tak nie zmieni mojej opinii o RM i o.
                      Rydzyku; tak samo, jak Michnik ma prawo robic swoje media, bardzo ideologicznie
                      ukierunkowane, tak samo ma prawo o. Rydzyk robic swoje media; a ze ktos probuje
                      nam wciskac kit, i twierdzic, ze wszyscy musza stosowac sie do - gloszonych
                      z "kazalnicy" panamichnikowej GW - regul politycznej poprawnosci, pozbawiajac
                      sie w ten sposob rzeczywistego pluralizmu pogladow, do tego zdazylem sie juz
                      przyzwyczaic; ostatnia kampania wyborcza pokazaka jednoznacznie - i tu (po raz
                      piewrszy i penie ostatni) zgodze sie z p. Waniek -, ze tzw. "obiektywne" media
                      sa do cna zaklamane i podporzadkowane (na chwile obecna) interesom jednej
                      partii, i ze potrzeba mediow typu RM; ja potrafie te ataki na RM zrozumiec:
                      zarowno TVP jak i TVN, czy tez RMF, Radio Zet, oczywiscie GW i Polityka,
                      Newsweek i Wprost: ich wszytskich trafil szlag, ze Rydzyk im zrobil "kuku", i
                      pokazal, ze sa mocni w "pysku", ale nie zawsze musza wygrywac; dlatego teraz te
                      wsciekle napady na RM, okraszone "madrosciami" tego przesmieszne
                      wedkarza, "meza stanu" z ulicy Polanki w Gdansku

taziuta napisał:

> Wiesz czyje to słowa?: "...środowiska związane z Radiem Maryja na siłę
                      szukają
                      > wroga. - Nigdy nie wolno pogardzać wiarą prostych ludzi, ale wolno krytykować
                      > ich poglądy. To zła postawa, jeśli ktoś myśli, że skoro jest nas dużo, to
                      mamy
                      > rację. Trzeba być samokrytycznym i reformować się niezależnie od tego, czy
                      ktoś
                      >
                      > nosi moherowy beret czy rogatywkę" :-)
                      >
                      • taziuta Nie czytasz GW, więc nie wiesz co tracisz! :-) 21.11.05, 23:46
                        Poproś kogoś w Polsce, żeby Ci odłożył dzisiejszy numer GW, to się dowiesz.
                        Nie był to żaden z Kaczyńskich. :-)

No dobra, powiem Ci. Chodziło o program w TVP1, w niedzielę o godz. 11.55 o
                        Radiu Maryja (wiernopoddańczy, a nie krytyczny, jakbyś się mógł spodziewać).
                        Wszyscy się ze sobą zgadzali, jakie to RM jest super. "Ze zgodnego chóru
                        wyłamywał się jedynie ks. Ołdakowski, stwierdzając że ... (co już wiesz) :-)

Re: Jak znam Twoja przewrotnosc, to to pewnie ktorys
                        > z Kaczynskich powiedzial; ale to i tak nie zmieni mojej opinii o RM i o.
                        > Rydzyku; tak samo, jak Michnik ma prawo robic swoje media, bardzo
                        > ideologicznie ukierunkowane, tak samo ma prawo o. Rydzyk robic swoje media; a
                        > ze ktos probuje nam wciskac kit, i twierdzic, ze wszyscy musza stosowac sie
                        > do - gloszonych z "kazalnicy" panamichnikowej GW - regul politycznej
                        > poprawnosci, pozbawiajac sie w ten sposob rzeczywistego pluralizmu pogladow,
                        > do tego zdazylem sie juz przyzwyczaic; ostatnia kampania wyborcza pokazaka
                        > jednoznacznie - i tu (po raz piewrszy i penie ostatni) zgodze sie z p.
                        > Waniek -, ze tzw. "obiektywne" media sa do cna zaklamane i podporzadkowane
                        > (na chwile obecna) interesom jednej partii, i ze potrzeba mediow typu RM; ja
                        > potrafie te ataki na RM zrozumiec:
                        > zarowno TVP jak i TVN, czy tez RMF, Radio Zet, oczywiscie GW i Polityka,
                        > Newsweek i Wprost: ich wszytskich trafil szlag, ze Rydzyk im zrobil "kuku", i
                        > pokazal, ze sa mocni w "pysku", ale nie zawsze musza wygrywac; dlatego teraz
                        > te wsciekle napady na RM, okraszone "madrosciami" tego przesmieszne
                        > wedkarza, "meza stanu" z ulicy Polanki w Gdansku
                        >
                        • silesius.monachijski A GW oczywiscie ten glos w szczegolny sposb 21.11.05, 23:52
                          "uwypuklila", ob on tak bardzo odpowiada gazetowej "prawdzie"; czyz nie jest to
                          szczyt obiektywizmu? no, i oczywiscie GW chce tylko dobrze dla polskiego
                          katolicyzmu, a dla sluchaczy RM w szczegolnosci; nie, nie bede narazl moich
                          przyjaciol w Polsce na wyrzucanie pieniedzy w bloto, czyli zakup gw; forum GW w
                          zupelnosci wystarczy

taziuta napisał:

> Poproś kogoś w Polsce, żeby Ci odłożył dzisiejszy numer GW, to się dowiesz.
                          > Nie był to żaden z Kaczyńskich. :-)
                          >
                          > No dobra, powiem Ci. Chodziło o program w TVP1, w niedzielę o godz. 11.55 o
                          > Radiu Maryja (wiernopoddańczy, a nie krytyczny, jakbyś się mógł spodziewać).
                          > Wszyscy się ze sobą zgadzali, jakie to RM jest super. "Ze zgodnego chóru
                          > wyłamywał się jedynie ks. Ołdakowski, stwierdzając że ... (co już wiesz) :-)
                    • silesius.monachijski Jak znam Twoja przewrotnosc, to to pewnie ktorys 21.11.05, 23:27
                      z Kaczynskich powiedzial; ale to i tak nie zmieni mojej opinii o RM i o.
                      Rydzyku; tak samo, jak Michnik ma prawo robic swoje media, bardzo ideologicznie
                      ukierunkowane, tak samo ma prawo o. Rydzyk robic swoje media; a ze ktos probuje
                      nam wciskac kit, i twierdzic, ze wszyscy musza stosowac sie do - gloszonych
                      z "kazalnicy" panamichnikowej GW - regul politycznej poprawnosci, pozbawiajac
                      sie w ten sposob rzeczywistego pluralizmu pogladow, do tego zdazylem sie juz
                      przyzwyczaic; ostatnia kampania wyborcza pokazaka jednoznacznie - i tu (po raz
                      piewrszy i penie ostatni) zgodze sie z p. Waniek -, ze tzw. "obiektywne" media
                      sa do cna zaklamane i podporzadkowane (na chwile obecna) interesom jednej
                      partii, i ze potrzeba mediow typu RM; ja potrafie te ataki na RM zrozumiec:
                      zarowno TVP jak i TVN, czy tez RMF, Radio Zet, oczywiscie GW i Polityka,
                      Newsweek i Wprost: ich wszytskich trafil szlag, ze Rydzyk im zrobil "kuku", i
                      pokazal, ze sa mocni w "pysku", ale nie zawsze musza wygrywac; dlatego teraz te
                      wsciekle napady na RM, okraszone "madrosciami" tego przesmieszne
                      wedkarza, "meza stanu" z ulicy Polanki w Gdansku

taziuta napisał:

> Wiesz czyje to słowa?: "...środowiska związane z Radiem Maryja na siłę
                      szukają
                      > wroga. - Nigdy nie wolno pogardzać wiarą prostych ludzi, ale wolno krytykować
                      > ich poglądy. To zła postawa, jeśli ktoś myśli, że skoro jest nas dużo, to
                      mamy
                      > rację. Trzeba być samokrytycznym i reformować się niezależnie od tego, czy
                      ktoś
                      >
                      > nosi moherowy beret czy rogatywkę" :-)
                      >
        • katolik_polski1 TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 21:32
          Troche sie zapedzilas Ta ...ziuta !
          • orellafellaci Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 21:38
            ... co to znaczy "zapedzić" ? Zostać pedziem czy jak ?
            • katolik_polski1 Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 21:42
              On juz jest pe...dziem .
              Psssst !
              • doktorhabilitowany.1 Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 21:52
                Jaka ty masz latwosc do rozpoznawania pedziow. U was w mlodziezy wszechposkiej
                mowicie tak na kazdego, kto potrafi pisac?
                • silesius.monachijski Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 22:08
                  a to fajna zabawa sie zaczyna! moze tak zrobimy sobie taka spowiedz zbiorowa, i
                  kazdy powie kim jest; to co, bawimy sie? jak w przedszkolu?

> Jaka ty masz latwosc do rozpoznawania pedziow. U was w mlodziezy
                  wszechposkiej
                  > mowicie tak na kazdego, kto potrafi pisac?
                  • doktorhabilitowany.1 Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 22:42

> a to fajna zabawa sie zaczyna! moze tak zrobimy sobie taka spowiedz zbiorowa,
                    > i kazdy powie kim jest; to co, bawimy sie? jak w przedszkolu?
                    Musisz byc na biezaco:))
                    • silesius.monachijski Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 22:55
                      gdzie mi tam do glebi i przenikliwosci twojego intelektu

>
                      > > a to fajna zabawa sie zaczyna! moze tak zrobimy sobie taka spowiedz zbior
                      > owa,
                      > > i kazdy powie kim jest; to co, bawimy sie? jak w przedszkolu?
                      > Musisz byc na biezaco:))
                      • doktorhabilitowany.1 Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 23:02
                        Otoz to:)))
                        • silesius.monachijski Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 23:11
                          to puenta godna profesora zwyczajnego a nie ledwie dr.hab

> Otoz to:)))
                          • doktorhabilitowany.1 Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 23:17
                            Przez grzecznosc nie zaprzeczam;)
                            • silesius.monachijski Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 23:31
                              wykladasz? a na jakiej uczelni?

> Przez grzecznosc nie zaprzeczam;)
                              • doktorhabilitowany.1 Re: TUTAJ WSZYSCY SA SILESIUSAMI 21.11.05, 23:52
                                Tero jo nie wyklodom; Tero jo sie starom zasluzyc na mojego nicka:)))
                                No zgadnij - jestem z Poznania:))) Alma Mater Posnaniensis!!!;)
                                A Ty sie parasz wykladostwem?
              • taziuta Re: Ale dlaczego, "Psssst"? :-) 21.11.05, 21:58
                Przecież pedzie (wg ciebie) uwielbiają się obnosić ze swoją seksualnością! Ja
                się swojej nie wstydzę, a ty? Opowiedz nam coś o swoich upodobaniach :-)

katolik_polski1 napisał:

> On juz jest pe...dziem .
                > Psssst !
            • taziuta Re: Katolik-polski1 tylko o tym myśli :-) 21.11.05, 21:49
              Zgaduję, iż dobrze odgadłaś. On jest chyba krypto, nie wiedział o tym, dopiero
              ostatnie wydarzenia mu uzmysłowiły, że też się gdzieś zapedził :-)

orellafellaci napisała:
              > ... co to znaczy "zapedzić" ? Zostać pedziem czy jak ?
              • doktorhabilitowany.1 Re: Katolik-polski1 tylko o tym myśli :-) 21.11.05, 21:57
                krypto - bo po kryptach sie mietola z innymi wszami polskimi:)) Ostatnio jak
                ich Jankowski do krypty wprowadzil, to przez 3 dni nie wychodzili, a potem byl
                skandal, bo jeden ministrant sypnal;))))))
                • silesius.monachijski Co za glebia umyslu "dochtora fetoris causa" 21.11.05, 22:11
                  A moze tak - zamiast Jankowskiego - wsiadlbys na Michnika albo inszego Kuronia?

> krypto - bo po kryptach sie mietola z innymi wszami polskimi:)) Ostatnio jak
                  > ich Jankowski do krypty wprowadzil, to przez 3 dni nie wychodzili, a potem
                  byl
                  > skandal, bo jeden ministrant sypnal;))))))
                  • taziuta Re: Jezu, aż mi głupio! Wyjdzie, że Cię ustawiam! 21.11.05, 22:36
                    Ale znowu się zapędziłeś (przez ę :-)! Chociaż zmarłych mógłbyś zostawić w
                    spokoju :-(

> A moze tak - zamiast Jankowskiego - wsiadlbys na Michnika albo inszego
                    Kuronia?
                    >
                    > doktorhabilitowany.1 napisał:
                    >
                    > > krypto - bo po kryptach sie mietola z innymi wszami polskimi:)) Ostatnio
                    > jak
                    > > ich Jankowski do krypty wprowadzil, to przez 3 dni nie wychodzili, a pote
                    > m
                    > byl
                    > > skandal, bo jeden ministrant sypnal;))))))
                    • silesius.monachijski Re: Jezu, aż mi głupio! Wyjdzie, że Cię ustawiam! 21.11.05, 22:41
                      dlaczego sie zapedzilem? mam szacunek do zmarlych, co nie znaczy, ze nie wolno
                      mi powiedziec, ze Kuron popelnil w swoim zyciu wiele bledow, a i swinstwa mu
                      sie zdarzaly; a dlatego wolno sie nim zajac, bo co poniektorzy probuja z niego
                      takiego "swieckiego swietego" uczynic; a z taka ocena Kuronia bede zawsze
                      walczyc; nie ma tu nic do rzeczy, ze umarl; kierujac sie Twoja maksyme - wybacz
                      to drastyczne porownanie - nie wolno byloby niczego zlego powiedziec o Hitlerze
                      czy Stalinie, no bo przeciez oni umarli, a o zmarlych: "nihil nisi bene"

taziuta napisał:

> Ale znowu się zapędziłeś (przez ę :-)! Chociaż zmarłych mógłbyś zostawić w
                      > spokoju :-(
                      >
                      >
                      > > A moze tak - zamiast Jankowskiego - wsiadlbys na Michnika albo inszego
                      > Kuronia?
                      > >
                      > > doktorhabilitowany.1 napisał:
                      > >
                      > > > krypto - bo po kryptach sie mietola z innymi wszami polskimi:)) Ost
                      > atnio
                      > > jak
                      > > > ich Jankowski do krypty wprowadzil, to przez 3 dni nie wychodzili,
                      > a pote
                      > > m
                      > > byl
                      > > > skandal, bo jeden ministrant sypnal;))))))
                      • taziuta Re: O.K., może masz rację :-) 21.11.05, 23:32
                        Cieszy mnie, że nie jesteś aż tak spolegliwy, aby się ze wszystkim zgadzać.
                        Bo faktycznie, czasami (!!!) możesz mieć rację, obstając przy swoim :-)

Re: Jezu, aż mi głupio! Wyjdzie, że Cię ustawiam!
                        > dlaczego sie zapedzilem? mam szacunek do zmarlych, co nie znaczy, ze nie
                        > wolno mi powiedziec, ze Kuron popelnil w swoim zyciu wiele bledow, a i
                        > swinstwa mu sie zdarzaly; a dlatego wolno sie nim zajac, bo co poniektorzy
                        > probuja z niego takiego "swieckiego swietego" uczynic; a z taka ocena Kuronia
                        > bede zawsze walczyc; nie ma tu nic do rzeczy, ze umarl; kierujac sie Twoja
                        > maksyme - wybacz to drastyczne porownanie - nie wolno byloby niczego zlego
                        > powiedziec o Hitlerze czy Stalinie, no bo przeciez oni umarli, a o
                        > zmarlych: "nihil nisi bene"
                        • silesius.monachijski Re: O.K., może masz rację :-) 21.11.05, 23:54
                          dziekuje; w rzeczy samej, gdybysmy mieli takie same badz podobne poglady, to
                          tez mozliwa bylaby ciekawa rozmowa, ale moze jednak ubozsza o ten element
                          przekory w naszych wypowiedziach

taziuta napisał:

> Cieszy mnie, że nie jesteś aż tak spolegliwy, aby się ze wszystkim zgadzać.
                          > Bo faktycznie, czasami (!!!) możesz mieć rację, obstając przy swoim :-)
                          >
                          > Re: Jezu, aż mi głupio! Wyjdzie, że Cię ustawiam!
                          > > dlaczego sie zapedzilem? mam szacunek do zmarlych, co nie znaczy, ze nie
                          > > wolno mi powiedziec, ze Kuron popelnil w swoim zyciu wiele bledow, a i
                          > > swinstwa mu sie zdarzaly; a dlatego wolno sie nim zajac, bo co poniektorz
                          > y
                          > > probuja z niego takiego "swieckiego swietego" uczynic; a z taka ocena Kur
                          > onia
                          > > bede zawsze walczyc; nie ma tu nic do rzeczy, ze umarl; kierujac sie Twoj
                          > a
                          > > maksyme - wybacz to drastyczne porownanie - nie wolno byloby niczego zleg
                          > o
                          > > powiedziec o Hitlerze czy Stalinie, no bo przeciez oni umarli, a o
                          > > zmarlych: "nihil nisi bene"
                      • pandada Re: Jezu, aż mi głupio! Wyjdzie, że Cię ustawiam! 22.11.05, 02:59
                        Ja podobnie krytykuję masę błędów i wad Wojtyły, chociaż umarł. To już nie są osoby, lecz karty naszej historii.
                  • gniewko_syn_ryba Re: Co za glebia umyslu "dochtora fetoris causa" 22.11.05, 19:19
                    Właśnie - przecież Michnik też jest homofobem - nie pamietacie coprzed komisją
                    rywinowską mówił o pedałach w czerwonych skarpetkach ???... ;))) A co do
                    Kuronia, to już by była nekrofilia... ;)))
                    • inkoguto Re: Co za glebia umyslu "dochtora fetoris causa" 22.11.05, 19:26
                      Pamiętam. Że nosili je bikiniarze. A Błochowiak "że pedały też". Co podpisujesz
                      się pod posłanką ?
                      • gniewko_syn_ryba Re: Co za glebia umyslu "dochtora fetoris causa" 22.11.05, 22:13
                        No patrz... młoda posłanka z "postępowego" SLD i taki homofob !!!... A Michnik
                        nie zaprzeczył !... ;)
                • gniewko_syn_ryba Re: Katolik-polski1 tylko o tym myśli :-) 22.11.05, 19:16
                  To ty nie wiedziałeś o tym, że sąd prawomocnym wyrokiem uniewinnił ks.
                  Jankowskiego od zarzutu molestowania (homo)seksualnego ???... Zatem to co
                  napisałeś jest zwykłym oszczerstwem, za które w każdym demokratycznym państwie
                  musiałbyś drogo zapłacić, doktorze ch...abilitowany... ;)))
              • katolik_polski1 Re: Katolik-polski1 tylko o tym myśli :-) 21.11.05, 22:01
                Dzien i noc marze o twojej obrosnietej dupie !
                Twoj nieogolony ryj przyprawia mnie o zawrot glowy !
                Pytanko dyskretne .
                Golisz d..pe ???
                • taziuta Do tej pory d... nie goliłem, ale dla ciebie? O.K. 21.11.05, 22:34
                  katolik_polski1 napisał:

> Dzien i noc marze o twojej obrosnietej dupie !
                  > Twoj nieogolony ryj przyprawia mnie o zawrot glowy !
                  > Pytanko dyskretne .
                  > Golisz d..pe ???
            • silesius.monachijski Orella, za bardzo sie ma forum "ustosunkowujesz" 21.11.05, 21:57
              stad tez i zmeczenie, przenoszace sie na bylejakosc twojego myslenia i
              komentarzy

orellafellaci napisała:

> ... co to znaczy "zapedzić" ? Zostać pedziem czy jak ?
          • doktorhabilitowany.1 Nie obrazaj Silesiusa;) 21.11.05, 21:56
            Kilka razy pisales, ze tu jest tylu homikow, ze ci sie chce wymiotowac, a
            teraz, ze wszyscy oni sa Silesiusami. W kategoriach Silesiusa to pewnie
            zniewaga:))
            • silesius.monachijski "dochtor fetoris causa" napewno nie jest w stanie 21.11.05, 22:13
              mnie obrazic; co najwyzej swoja "madroscia" i "przenikliwoscia mysli"
              rozsmieszyc

> Kilka razy pisales, ze tu jest tylu homikow, ze ci sie chce wymiotowac, a
              > teraz, ze wszyscy oni sa Silesiusami. W kategoriach Silesiusa to pewnie
              > zniewaga:))
              • doktorhabilitowany.1 Z kolei Ty nie obrazaj katolika_polskiego 21.11.05, 22:35
                Rozumiem, ze Cie rozjuszyl porownaniem do homoseksualistow, ale nazywanie
                go "doctorem fetoris causa" nie uczyni Polski lepsza:))
                • silesius.monachijski "dochtor fetoris causa" to Ty, tzw. "dr.hab" 21.11.05, 22:42

> Rozumiem, ze Cie rozjuszyl porownaniem do homoseksualistow, ale nazywanie
                  > go "doctorem fetoris causa" nie uczyni Polski lepsza:))
                  • doktorhabilitowany.1 Ale sie silisz silezjuszu:)) 21.11.05, 22:58
                    Nie nabierzesz mnie, ja wiem, ze to bylo do katolika_plaskiego:)) Tak wynikalo
                    z kontekstu, a przeciez nie sadze, abys czytal i pisal bez zrozumienia;)
                    • silesius.monachijski Re: Ale sie silisz silezjuszu:)) 21.11.05, 23:12
                      kazdemu zrozumienie wedlug posiadanych przymiotow umyslu

> Nie nabierzesz mnie, ja wiem, ze to bylo do katolika_plaskiego:)) Tak
                      wynikalo
                      > z kontekstu, a przeciez nie sadze, abys czytal i pisal bez zrozumienia;)
                      • doktorhabilitowany.1 Re: Ale sie silisz silezjuszu:)) 21.11.05, 23:20
                        Slusznie prawisz;) Nie wiem tylko, czy katolik_plaski1 to zrozumie:))
                        • silesius.monachijski Re: Ale sie silisz silezjuszu:)) 21.11.05, 23:32
                          sapientia satis; katolik nape´wno to zrozumie

> Slusznie prawisz;) Nie wiem tylko, czy katolik_plaski1 to zrozumie:))
                          • doktorhabilitowany.1 Re: Ale sie silisz silezjuszu:)) 21.11.05, 23:39
                            no nie wiem, tego nigdy nie za wiele:)) I nie wiem, czy zrozumie to nasz
                            wdzieczny obiekt rozmowy;)
                            • silesius.monachijski Re: Ale sie silisz silezjuszu:)) 21.11.05, 23:43
                              alez bazdmy dzisiaj dobrzy dla siebie; w koncu jestesmy tutaj podmiotami;
                              michnik nam pozwolil na ten luksus, wiec aksamitne kapelusze i moherowe berety
                              z glowy, prosze Panstwa!

> no nie wiem, tego nigdy nie za wiele:)) I nie wiem, czy zrozumie to nasz
                              > wdzieczny obiekt rozmowy;)
                              • doktorhabilitowany.1 Re: Ale sie silisz silezjuszu:)) 21.11.05, 23:57
                                Po tym co napisalismy mialbym pewne opory przed wdzianiem takich nakryc glowy:))
                                Ale przychylam sie do milego postulatu o byciu milym. Zreszta jakis czas temu
                                przyjalem zasade 'staraj sie byc milym i nikogo nie obrazac':)) Inaczej mowiac,
                                pragne adresowac me przeslanie do ludzi o 'widzialnym' poczuciu humoru:))
            • brudny.harry4 oj, habilitowany, habilitowany... 21.11.05, 22:20
              Czyżby w Twoim nicku zawierała się tęsnkota za ukończeniem przyzakładowej
              podstawówki jeszcze przed trzydziestką?
              • silesius.monachijski Re: oj, habilitowany, habilitowany... 21.11.05, 22:25
                Nie, on pewnie konczyl WUML, i teraz mu sie przysnilo, ze jest "habilitowany";

brudny.harry4 napisał:

> Czyżby w Twoim nicku zawierała się tęsnkota za ukończeniem przyzakładowej
                > podstawówki jeszcze przed trzydziestką?
                • brudny.harry4 Re: oj, habilitowany, habilitowany... 21.11.05, 22:29
                  Co to jest WUML?
                  • ukropek Re: oj, habilitowany, habilitowany... 21.11.05, 22:36
                    Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu Leninizmu dla absolwentów podstawówki..
                  • silesius.monachijski Re: oj, habilitowany, habilitowany... 21.11.05, 22:37
                    to pzpr za komuny stworzyla - dla czerwonych aktywistow, ktorzy byli za glupi
                    na normalny uniwerek - Wyzszy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu; wielu czerwonych
                    bonzow to konczylo, m.in. tow. leszek miller

brudny.harry4 napisał:

> Co to jest WUML?
                    • pandada Re: oj, habilitowany, habilitowany... 22.11.05, 03:05
                      A wy się nie dostaliście, ze tak się cały czas tym WUMLem przerzucacie?
                • ukropek Re: oj, habilitowany, habilitowany... 21.11.05, 22:33
                  Eee tam on jest re-habilitowany..przez Andrzeja S...w dzieciństwie..
                  • doktorhabilitowany.1 Re: oj, habilitowany, habilitowany... 21.11.05, 22:37
                    Ja tam nie wszedlem, bo jak juz mialem wejsc, to wlasnie Romek Giertych
                    wychodzil ocierajac usta:))
              • doktorhabilitowany.1 Juz nie dam rady:)))) 21.11.05, 22:35
                brudny.harry4 napisał:

> Czyżby w Twoim nicku zawierała się tęsnkota za ukończeniem przyzakładowej
                > podstawówki jeszcze przed trzydziestką?
                • silesius.monachijski To popusc:)) 21.11.05, 22:43

> brudny.harry4 napisał:
                  >
                  > > Czyżby w Twoim nicku zawierała się tęsnkota za ukończeniem przyzakładowej
                  >
                  > > podstawówki jeszcze przed trzydziestką?
                  >
                  • doktorhabilitowany.1 :))) tez nie moge, zostawilem moher w domu:) 21.11.05, 22:59

• silesius.monachijski To popros Rokite o aksamitny kapelusz!! 21.11.05, 23:06

>
                      • doktorhabilitowany.1 Wiecej sie tam zmiesci i przyjemniej wycierac:))) 21.11.05, 23:08
                        Ale moher ma w sobie cos perwersyjnego;) Poza tym bardziej sie kojarzy z
                        brunatnym:))
                        • silesius.monachijski Re: Wiecej sie tam zmiesci i przyjemniej wycierac 21.11.05, 23:14
                          a mnie sie moher raczej z czerwonym kojarzy, a daltonista jednak nie jestem

> Ale moher ma w sobie cos perwersyjnego;) Poza tym bardziej sie kojarzy z
                          > brunatnym:))
                          • doktorhabilitowany.1 Re: Wiecej sie tam zmiesci i przyjemniej wycierac 21.11.05, 23:19
                            Widac nie zwracasz uwagi na subtelnosci;) Ale czerwony tez moze byc - czerwony
                            i brunatny to kolory jednoznacznie mi sie kojarzace z efektem czynnosci, do
                            ktorej czynimy aluzje:))
                            • silesius.monachijski Re: Wiecej sie tam zmiesci i przyjemniej wycierac 21.11.05, 23:35
                              aksamitne kapelusze bywaja czarne (jak chocby ten slynny pewnego niedoszlego
                              premiera), a to latwo skojarzyc ze "szwarccharakterem"; i wtedy bigos gotowy:
                              mogloby wyjsc na to, ze z tego duetu przerzucajacego sie beretami i aksamitnymi
                              kapeluszami, wyszedlby jakis dziwny stwor w pickelhaubie pradziadka

> Widac nie zwracasz uwagi na subtelnosci;) Ale czerwony tez moze byc -
                              czerwony
                              > i brunatny to kolory jednoznacznie mi sie kojarzace z efektem czynnosci, do
                              > ktorej czynimy aluzje:))
                              • doktorhabilitowany.1 Re: Wiecej sie tam zmiesci i przyjemniej wycierac 22.11.05, 00:02
                                Wlasnie jestem ciekaw do jakiej formacji wcielili mojego pradziadka...
                                Ale faktycznie zostawmy nakrycia glowy, powoli sie zwijam:))
                            • gniewko_syn_ryba Re: Wiecej sie tam zmiesci i przyjemniej wycierac 22.11.05, 19:33
                              Aż się boję zasugerować nakrycie głowy pewnego redaktora naczelnego z wielka
                              raną na czole... ;)))

(ciekawe, czy przejdzie, czy przyjdą po mnie... ?)
                • ukropek Re: Juz nie dam rady.................... 21.11.05, 22:56
                  Intelekt doceniam,,nie powiem..skończyć WUML to naprawdę nobilitacja..na
                  I sekretarza...
                  • doktorhabilitowany.1 Re: Juz nie dam rady.................... 21.11.05, 23:02
                    Chodzilo mi o to, ze juz nie zdaze przed 30-tka skonczyc podstawowki
                    przyzakladowej;) Ze tez tobie trzeba wszystko tlumaczyc:)))
                    • katolik_polski1 Moze ty doktor rehabilitowany ??? 21.11.05, 23:11
                      • doktorhabilitowany.1 Alez katoliku_płaski1! 21.11.05, 23:23
                        100 razy juz mnie o to pytano:))
    • mrlusiek jak już chcieli pałować to mogli wszystkich 21.11.05, 21:39
      i tych z marszu i tych przeciw- miało by to jakąś logiczna całośc, a tak to
      zwykłe wchodzenie w kaczy kuper
      • carlitos35 "Wchodzenie w kaczy kuper" może być 21.11.05, 21:50
        w tut. sytuacji nielada traumatycznym przedsięwzięciem. Zdaje sie, ze kanapa
        prof. Samsona jeszcze szeleści sprężynami.-

mrlusiek napisał:

> i tych z marszu i tych przeciw- miało by to jakąś logiczna całośc, a tak to
        > zwykłe wchodzenie w kaczy kuper
        • silesius.monachijski No prosze, jak bardzo "aseksualny" jest tok mysli 21.11.05, 22:30
          u Carlitosa; zawsze podejrzewalem, ze Carlitos, oceniajac innych czy pewne
          zdarzenia badz zjawiska, wychodzi ze swojego egoistycznego punktu widzenia,
          ´poza ktory nie jest w stanie wykroczyc; to odnosi sie takze do jego opinii, iz
          myslenie przeciwnikow gejowskiej hucpy w Poznaniu jest pod znaczacym wplywem
          projekcji seksualnych; a teraz wyszlo szydlo z worka: to carlitos nie jest w
          stanie uwolnic sie od kontekstu "czynnosci seksualnych" (ze sobie na eufemizm
          pozwole), probujac podjac polemike na forum; lekarzu: zacznij leczenie od
          samego siebie

carlitos35 napisał:

> w tut. sytuacji nielada traumatycznym przedsięwzięciem. Zdaje sie, ze kanapa
          > prof. Samsona jeszcze szeleści sprężynami.-
          >
          > mrlusiek napisał:
          >
          > > i tych z marszu i tych przeciw- miało by to jakąś logiczna całośc, a tak
          > to
          > > zwykłe wchodzenie w kaczy kuper
      • ukropek Re: jak już chcieli pałować to mogli wszystkich 21.11.05, 22:02
        A nie pałowali równo?Szczególnie tych niepełnosprawnych i kolorowych....Leżacych
        w szpitalach ?
        Hucpa odmieńców nie zna granic...czy macie zgodę organizacji osób niepełnosprawnych
        na wycieranie sobie mordy pod ich szyldem ?
        Prostacka socjotechnika ..
        • pandada Re: jak już chcieli pałować to mogli wszystkich 22.11.05, 03:08
          A może to niepełnosprawni używają homoseksualistów jako tarczy. Mieli na czołach wypisane, że są pedziami czy jak?
      • gniewko_syn_ryba Re: jak już chcieli pałować to mogli wszystkich 22.11.05, 19:30
        A na koniec, dla pełnego usatysfakcjonowania mrluśka, powinni się sami nawzajem
        spałować... ;)))
    • doktorhabilitowany.1 W zeszlym roku w Poznaniu nie bylo starc 21.11.05, 21:46
      Policja wyperswadowala organizatorom marszu trase, ktora zablokowali nazole z
      MW i postawila kordon, zza ktorego nazole rzucaly czym sie dalo, miesem i
      nienawistnymi galkami ocznymi:)) I nie bylo zniszczen mimo wszystko, wiec brak
      zgody w tym roku byl debilny.
      • taziuta Re: Nie debilizm, lecz oportunizm :-( 21.11.05, 21:55
        Witam, wyrachowanie (nie debilizm) stało za zakazem. Choć, sądząc po skutkach,
        może rzeczywiście debilizm, którego po Grobelnym się nie spodziewaliśmy? :-)

> Policja wyperswadowala organizatorom marszu trase, ktora zablokowali nazole z
        > MW i postawila kordon, zza ktorego nazole rzucaly czym sie dalo, miesem i
        > nienawistnymi galkami ocznymi:)) I nie bylo zniszczen mimo wszystko, wiec
        > brak zgody w tym roku byl debilny.
        • doktorhabilitowany.1 Re: Nie debilizm, lecz oportunizm :-( 21.11.05, 22:06
          Otoz to:)))
          Pozdrawiam serdecznie;)
    • 2560a Re: A rownajcie sie w domach a nie na ulicy! 21.11.05, 21:51
      .Kowalczyk dodała, że dziękuje wszystkim uczestnikom sobotniej demonstracji za
      udział w akcji obywatelskiego nieposłuszeństwa.
      Czyli pedalstwo nawoluje do a n a r c h i i!!!!
      P.S.Podobno demokracja polega na tym ze ludzie czegos chca lub nie chca. Jezeli
      WIEKSZOSC nie zyczy sobie ogladania odmiencow bo to budzi tej wiekszosci wstret
      to nalezy uszanowac racje wiekszosci. Krzykliwe grupy roznego rodzaju odmiencow
      przedkladaja prawa mniejszosci nad prawa wiekszosci. A to juz nie jest
      demokracja. To jest zwyczajny burdel. Parada pedalow, onanistow, organistow,
      cyklistow,...Jak ma zmienic swoj poglad ktos kto obejrzy na paradzie macajacych
      sie pedalow? Nie dociera do organizatorow , ze spoleczenstwo nie interesuje sie
      tym, kto kogo i jak dupcy byle obie, dorosle, strony wyrazily na to zgode.A TO
      WLASNIE OZNACZA ROWNOSC I TOLERANCJE. NIKOGO NIE INTERESUJE JAK JA TO ROBIE Z
      ZONA. NIKOGO NIE INTERESUJE JAK MOJ SASIAD TO ROBI Z KOLEGA CZY KTOS INNY SAM
      SOBIE!Czy chodzi o cos jeszcze?
      • duk123 Do demokratow 21.11.05, 21:55
        Dla tych ktorym mila jest DEMOKRACJA, moze wejsc na ta strone i zostaiwc swoj podpis pod protestem

kobiety-kobietom.com/queer/art.php?art=2887
        "PROTEST OBYWATELSKI W SPRAWIE WYDARZEŃ W POZNANIU 19.11.2005

Nadal zbierane sa podpisy: swoje poparcie wysyłajcie na adres e_tomaszewicz@o2.pl

Przebieg wydarzeń związanych z (udaremnionym) Marszem Równości, który miał odbyć się 19 listopada 2005 roku w Poznaniu z okazji Międzynarodowego Dnia Tolerancji UNESCO, pokazuje, że w Polsce łamie się zarówno prawa człowieka, jak i zasady demokracji.

Jedną z głównych zasad demokracji jest to, że nie wolno zakazywać pokojowych demonstracji, w trakcie których manifestuje się swoje poglądy oraz postawy. Marsz Równości mógł być tylko potwierdzeniem i wsparciem zasad demokratycznych.

Tymczasem ze względów ideologicznych władze miasta wydały zakaz Marszu. Oficjalne powołanie się na względy bezpieczeństwa i porządku jest tylko wykrętem i pretekstem, ponieważ siły porządkowe zostały zgromadzone w takiej ilości, że demonstracja mogła się odbyć bez przeszkód. Zmobilizowano m.in. policję konną oraz oddziały szturmowe w ilości przewyższającej liczbę demonstrujących.

To właśnie uczestnicy marszu byli narażeni na atak nie tylko ze strony homofobicznych i agresywnych kontr-demonstrantów, ale, jak mówią świadkowie, także ze strony policji, która w radiowozach biła zatrzymanych. Zwracamy uwagę na to, że 11 listopada w Częstochowie skrajnie prawicowa organizacja ONR, wykrzykująca antysemickie i rasistowskie hasła, spokojnie przeszła przez miasto w asyście policji, choć z pewnością pochód ten nie miał pokojowego charakteru.

Decyzja o zakazie przemarszu w Poznaniu jest kolejnym krokiem przeciwko zagwarantowanemu w Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej i w Unii Europejskiej prawu, które zakazuje dyskryminacji oraz gwarantuje wszystkim obywatelom swobodę wyrażania poglądów i wolność zgromadzeń.

Wyrażamy głęboki sprzeciw wobec postępującego procesu ograniczania i łamania praw człowieka w Polsce. Chcemy żyć w państwie, które gwarantuje równe traktowanie obywateli bez względu na ich wiek, płeć, orientację seksualną, kolor skóry, wyznanie czy poglądy polityczne - oraz szanuje swoje gwarancje. Polska nie jest według nas obecnie takim państwem. Polska jest krajem dyskryminacji. Na to nie wyrażamy zgody."
        • ukropek Re: Do demokratow 21.11.05, 22:27
          No tak...a prawa szanować nie trzeba...można je łamnać w imię kilku promili
          populacji w ramach "obywatelskiego nieposłuszeństwa" nie szanującego demokratycznych
          wyborów ..
          No to mamy...demokrację wedle homoli..pałować MW a nie po równo...
          • pandada Re: Do demokratow 22.11.05, 03:18
            Pałować zadymiaczy, agresorów.

Prawem nadrzędnym jest konstytucja i prawa człowieka.

Czy należy pałować ludzi palących w miejscach publicznych, przeklinających, przechodzących miejscach niedozwolonych?
            Przecież to ten kaliber wykroczenia.
            Co innego napaść i nawoływanie do przestępstw w wykonaniu wszechpolaków i ich towarzyszy-bandytów.
        • doktorhabilitowany.1 Re: Do demokratow - dizeki 21.11.05, 22:33
          Wyslalem maila z poparciem dla protestu, dzieki za linka:))
          Malo brakowalo bym sie nadzial na jakis konkurs, ktory tam wyskakuje:)) Na
          szczescie moj komp nie otwiera takich obrazkow;)
          pozdrawiam
        • andrzy Re: Do demokratow - odpowiedź 21.11.05, 22:41
          Rację miał nie-ś.p. Karol Marx, który napisał: "Żeby zbudować komunizm wystarczy wprowadzić demokrację".

Precz z homoterrorem!

stachura.bo.pl
          • doktorhabilitowany.1 Re: Do demokratow - odpowiedź 21.11.05, 22:45

andrzy napisał:

> Rację miał nie-ś.p. Karol Marx, który napisał: "Żeby zbudować komunizm
            > wystarczy wprowadzić demokrację".

No to teraz jasne po co Kaczynscy walczyli o demokracje:)) Teraz juz sa o krok
            dalej w kontynuowaniu dziela swego proroka:))
          • pandada Re: Do demokratow - odpowiedź 22.11.05, 03:19
            No właśnie racji nie miał. Kraje demokratyczne nie są komunistyczne.
      • pandada Re: A rownajcie sie w domach a nie na ulicy! 22.11.05, 03:12
        Poczytaj sobie o demokracji, bo pomyliła ci suę z dyktaturą większości. Decyzje w demokracji podejmuje większość (z zasady, ale przecież na rządzący PiS głosowało trochę ponad 10% uprawnionych), ale wyrazić opinięmoże każdy.

Poza tym nie pamiętam żadnego głosowania, które potwierdzałoby, że u większości obywateli geje wywołują wstęt. To już nawet nie dyktatura większości a zwykła manipulacja.
    • tragish Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 22:03
      czy naprawdę chcemy takich widoków na ulicach polskich miast i wsi???

www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=624&size=medium
      • orellafellaci Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 21.11.05, 22:11
        Czy kiedykolwiek widziałeś takie obrazki na którejkolwiek z parad polskich ?
        • auto258374 Anella ty się nie dekoncentruj 21.11.05, 22:30
          Tylko mi odpowiedz tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32293519&a=32324960
          Najpierw prowokujesz, a potem uciekasz.
          • sodoma33 orellafellaci - sposoby leczenia zboczenia 21.11.05, 23:00
            orellafellaci, zboczeniec jest zboczencem bez wzgledu na szerokosc
            geograficzna. Wasze psychiatryczne problemy widac na co dzien w publicznym
            kiblu :)))) No i te napisy :))))))))) Psychiatrzy niewiele moga tu zrobic ..
            moze chirurg bylby wam pomocny? :)))
            • orellafellaci Koneser dworcowej poezji ponownie na forum :D 21.11.05, 23:17
              Noi co tam znów nowego wyczytałeś w swoich ulubionych przybytkach kultury ze
              znaczkiem jakości "OO" ?
              • sodoma33 [...] 22.11.05, 00:04
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • orellafellaci Re: Anella ty się nie dekoncentruj 21.11.05, 23:13
            Przepraszam autko, jutro OK ? Zastanawiam się dlaczego wini się gejów za to że
            chorują na AIDS - przecież homosekusalizm istnieje od zarania dziejów, a AIDS
            przyszło potem. Dobranoc, jutro pogadamy :)
            • auto258374 Re: Anella ty się nie dekoncentruj 21.11.05, 23:29
              Epidemia HIV/AIDS dziwnie zbiega się w czasie z rozkwitem wolnej miłości oraz
              narodzinami "ruchów wyzwolenia gejów" w USA. San Francisco, które było jednym z
              epicentów HIV/AIDS, jest po dziś dzień centrum tzw. "kultury gejowskiej". No i
              jeśli bezwzględne liczby pokazują że ktoś częściej na coś choruje to chyba
              trudno mówić o tym że go dyskryminują czy obwiniają? Może on się powinien
              zastanowić dlaczego częściej choruje? Równie dobrze mógłbyś spytać dlaczego
              górników obwiniają o częstsze zachorowania na pylicę albo dziwki na trypra czy
              rzężączkę.
              • orellafellaci Re: Anella ty się nie dekoncentruj 21.11.05, 23:33
                autko, AIDS jest chorobą odzwierzęcą - przeszło na człowieka z afrykańskich
                małp, a nie z gejów z Californii ....
                • sodoma33 Marksizm a geizm 21.11.05, 23:50
                  Marksizm: byt rodzi swiadomosc
                  Geizm: odbyt rodzi swiadomosc.
                  Trudno sie wiec dziwic zboczencom ze dla zaspokojenia zboczenia rzucili sie na
                  malpy.
                  • orellafellaci Re: Marksizm a geizm 22.11.05, 00:03
                    przestań się pałętać w moim pobliżu - zdecydowanie Cię nie lubię i ostrzegam
                    że będę tępić jeśli nie posłuchasz.
                  • pandada Analna fascynacja 22.11.05, 03:35
                    Ty chyba jesteś niespełnionym cw..em.
      • brudny.harry4 super zdjęcia! 21.11.05, 22:14
        Fajne!
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=321&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=333&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=333&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=429&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=503&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=542&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=542&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=603&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=622&size=medium
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=640&size=medium to chba najlepsze!
        • gniewko_syn_ryba Re: super zdjęcia! 22.11.05, 19:45
          Jako heteryk jestem jak najbardziej ZA paradami gołych lesbijek !!! ;)))))))))))
      • carlitos35 Na wsi - koniecznie !!! 21.11.05, 22:30
        tragish napisał:

> czy naprawdę chcemy takich widoków na ulicach polskich miast i wsi???
        >
        > www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=624&size=medium
      • doktorhabilitowany.1 Co tam robi Giertych w blond peruce? 21.11.05, 22:41
        tragish napisał:

> czy naprawdę chcemy takich widoków na ulicach polskich miast i wsi???
        >
        www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=624&size=medium
        • silesius.monachijski Tobie sie z Michnikiem pomylilo! 21.11.05, 22:46
          To przeciez jego polkule mozgowe

> tragish napisał:
          >
          > > czy naprawdę chcemy takich widoków na ulicach polskich miast i wsi???
          > >
          > www.blgp.be/pictures2005/fr.php?key=624&size=medium
          >
          >
          >
          • doktorhabilitowany.1 Ja nie zagladam tam gdzie ty;) 21.11.05, 23:00

• silesius.monachijski Masz na mysli "glebie umyslu" adasia? 21.11.05, 23:14

>
              • doktorhabilitowany.1 A o czym Ty PiSales? :)))) 21.11.05, 23:30

• silesius.monachijski Re: A o czym Ty PiSales? :)))) 21.11.05, 23:37
                  PiSalem na PO i SLD (oczywiscie chodzi mi o temat)

>
    • himax PIERWSZA WIADOMOSC W GW "PEDALY SIE POSKARZA" 21.11.05, 22:13
      I tak juz od kilku dni. Czy GW juz nie ma innych ciekawszych i wazniejszych
      wiadomosci niz co dwiaci planuja ze soba robic.
      Kogo to obchodzi?.
      Proponuje bojkot GW. Niech dewiaci czytaja ja, zobaczymy jak dlugo przezyje.
      • bio.mum Re: PIERWSZA WIADOMOSC W GW "PEDALY SIE POSKARZA" 21.11.05, 22:33
        himax napisał:

> Proponuje bojkot GW. Niech dewiaci czytaja ja, zobaczymy jak dlugo przezyje.

A kysz. Nikt tu za toba nie będzie tęsknić.
        • ukropek Re: PIERWSZA WIADOMOSC W GW "PEDALY SIE POSKARZA" 21.11.05, 22:42
          Pewnie,i nikt nie kupi tej makulatury....w sieci jest gratis
        • taziuta Re: Mam Cię! Płoszysz nam zwierzynę! :-) 21.11.05, 22:45
          bio.mum napisała:

> himax napisał:
          >
          > > Proponuje bojkot GW. Niech dewiaci czytaja ja, zobaczymy jak dlugo przezy
          > je.
          >
          >
          > A kysz. Nikt tu za toba nie będzie tęsknić.
          • bio.mum Re: Mam Cię! Płoszysz nam zwierzynę! :-) 21.11.05, 22:47
            taziuta napisał:

Przepraszam. Obiecuję, że to było przedostani raz:)))
          • silesius.monachijski Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 21.11.05, 22:57
            taziuta napisał:

> bio.mum napisała:
            >
            > > himax napisał:
            > >
            > > > Proponuje bojkot GW. Niech dewiaci czytaja ja, zobaczymy jak dlugo
            > przezy
            > > je.
            > >
            > >
            > > A kysz. Nikt tu za toba nie będzie tęsknić.
            • katolik_polski1 Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 21.11.05, 23:04
              Mocne slowa !
              Respekt !!!
              • taziuta To moja wygolona d... już ci nie wystarczy? :-( 21.11.05, 23:18
                Nie zapomnij o mydełku :-)

katolik_polski1 napisał:
                Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy (napisał: silesius.monachijski)
                > Mocne slowa !
                > Respekt !!!
                • katolik_polski1 Re: To moja wygolona d... już ci nie wystarczy? : 21.11.05, 23:30
                  Nie ,zadnego zainteresowania !
                  Teraz bedziesz na pewno przezywal dramat,
                  ale nie bierz tego osobiscie !
                  Oriella cie przytuli !
            • doktorhabilitowany.1 Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 21.11.05, 23:04
              Nawet nikt nie probuje:)) po co pozbywac sie atrakcji:)))
              • silesius.monachijski Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 21.11.05, 23:16
                i z wzajemnoscia; czytajac niektore posty niektorych adwersarzy starczy mi
                materialu do smiechu na conajmniej tydzien; wiec prosze: bron Boze nie
                uciekajcie, i piszcie dalej; w koncu smiech to zdrowie;

> Nawet nikt nie probuje:)) po co pozbywac sie atrakcji:)))
                • doktorhabilitowany.1 Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 21.11.05, 23:24
                  A jakze:))
                  • silesius.monachijski Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 21.11.05, 23:39
                    i wten sposob doszlismy - wielce okreznym rozumowaniem - do wspolnego mianownika

> A jakze:))
                    • doktorhabilitowany.1 Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 21.11.05, 23:48
                      To wielce ciekawe, bo jest on potrzebny by dodac ulamki, ktore jakby nie bylo
                      symbolizuja dzielenie. Czyli cos takiego jak wspolny mainownik jest mozliwe do
                      osiagniecia... Ciekawe, czy byl to nasz najmniejszy wspolny mianownik?
                      • silesius.monachijski Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 21.11.05, 23:55
                        trudno ocenic; to dopiero pokaza nastepne (po) rachunki na forum

> To wielce ciekawe, bo jest on potrzebny by dodac ulamki, ktore jakby nie bylo
                        > symbolizuja dzielenie. Czyli cos takiego jak wspolny mainownik jest mozliwe
                        do
                        > osiagniecia... Ciekawe, czy byl to nasz najmniejszy wspolny mianownik?
            • pandada Re: Mnie stad nikt i nic nie wyploszy 22.11.05, 02:45
              A z Polski coś cie wypłoszyło.
          • silesius.monachijski CZYZBYM TO JA TUTAJ KOGOS WYPLOSZYL !! 21.11.05, 23:44
            taziuta napisał:

> bio.mum napisała:
            >
            > > himax napisał:
            > >
            > > > Proponuje bojkot GW. Niech dewiaci czytaja ja, zobaczymy jak dlugo
            > przezy
            > > je.
            > >
            > >
            > > A kysz. Nikt tu za toba nie będzie tęsknić.
            • taziuta Re: Teraz już tak - Dobranoc :-) 21.11.05, 23:55
              Re: CZYZBYM TO JA TUTAJ KOGOS WYPLOSZYL !!

> taziuta napisał:
              > Re: Mam Cię! Płoszysz nam zwierzynę! :-)

> > bio.mum napisała:
              > > > A kysz. Nikt tu za toba nie będzie tęsknić.

> > > himax napisał:
              > > > > Proponuje bojkot GW. Niech dewiaci czytaja ja, zobaczymy jak dlugo
              > > > > przezyje.
              • silesius.monachijski Tez dobranoc (a raczej lektura pamietnikow Kohla) 22.11.05, 00:02
                Wyszla wlasnie 2 czesc: dobrze napisane, i mozna sie naprawde wiele dowiedziec;

taziuta napisał:

> Re: CZYZBYM TO JA TUTAJ KOGOS WYPLOSZYL !!
                >
                > > taziuta napisał:
                > > Re: Mam Cię! Płoszysz nam zwierzynę! :-)
                >
                > > > bio.mum napisała:
                > > > > A kysz. Nikt tu za toba nie będzie tęsknić.
                >
                > > > > himax napisał:
                > > > > > Proponuje bojkot GW. Niech dewiaci czytaja ja, zobaczym
                > y jak dlugo
                > > > > > przezyje.
              • doktorhabilitowany.1 Re: Teraz już tak - Dobranoc :-) 22.11.05, 00:05
                Ja tez dobranoc. Obysmy mogli 'postowac' a nie poscic:)) Jak mowi moja babcia:
                Bywajcie Panowie Szlachta i Zlodzieje;)
            • doktorhabilitowany.1 Re: CZYZBYM TO JA TUTAJ KOGOS WYPLOSZYL !! 22.11.05, 00:00
              Faktycznie od pewnego czasu mam wrazenie, ze zostalismy sami, nie bierz sobie
              tego tak do siebie, w Polsce i u Ciebie prawie polnoc. Nawet Inocent katolik
              poszedl spac:)
              A moze jest jakis inny temat w GW?
              • silesius.monachijski WYBILA POLNOC! SILESIUS ZEGNA WSZYSTKICH 22.11.05, 00:10
                tych, ktorzy go lubia, i tych ktorzy go nie lubia, tych, ktorzy przyznaja mu
                racje, i tych, ktorzy mu racji przyznac nie chca (albo i nie moga); wydaje mi
                sie, ze dzisiaj udalo nam sie - przynajmniej w koncowce - bardzo przyjemnie ze
                soba porozmawiac, nie stroniac od wzajemnego obdarzania sie "prztyczkami";
                wszystkich Was pozdrawiam i zycze spokojnej nocy;

Silesius

I... do zobaczenia wkrotce

> Faktycznie od pewnego czasu mam wrazenie, ze zostalismy sami, nie bierz sobie
                > tego tak do siebie, w Polsce i u Ciebie prawie polnoc. Nawet Inocent katolik
                > poszedl spac:)
                > A moze jest jakis inny temat w GW?
                • orellafellaci Re: WYBILA POLNOC! SILESIUS ZEGNA WSZYSTKICH 22.11.05, 00:16
                  Dobranoc, silesiuszu :)
                  • doktorhabilitowany.1 Re: WYBILA POLNOC! SILESIUS ZEGNA WSZYSTKICH 22.11.05, 00:27
                    Wrocilem, by jeszcze Tobie powiedziec: Dobranoc orello:))
                    • orellafellaci Re: WYBILA POLNOC! SILESIUS ZEGNA WSZYSTKICH 22.11.05, 00:35
                      dobranoc doktorze, bardzo lubię czuć twoje rozumne fluidy na forum :)
                    • bio.mum Re: WYBILA POLNOC! SILESIUS ZEGNA WSZYSTKICH 22.11.05, 00:38

> Wrocilem, by jeszcze Tobie powiedziec: Dobranoc orello:))

Pozwolicie, że ja też sie oficjalnie pożegnam:) Dobranoc wszystkim.
                      • doktorhabilitowany.1 Dobranoc bio.mum:)) 22.11.05, 02:56
                        Jeszcze pracowalem i postanowilem tu zajrzec. Wiec tym razem specjalnie dla
                        Ciebie:
                        Dobranoc, spij dobrze i obudz sie w dobrym humorze:))
    • katolik_polski1 DOKTOR HABILITOWANY OBLAL Z USTNEGO !!! 21.11.05, 22:44
      Jeden profesor sie poskarzyl !
      • ukropek Re: DOKTOR HABILITOWANY OBLAL Z USTNEGO !!! 21.11.05, 23:00
        Śpiewak ?...Przeciż prez.Poznania jest z PO...A może rozłamowiec....hi hi hi ha ha ha
        • silesius.monachijski Re: DOKTOR HABILITOWANY OBLAL Z USTNEGO !!! 21.11.05, 23:59
          Grobelnem cos tam z interesami nie poszlo (zreszta jak wielu innym wielkim z
          PO); boje sie, zeby Grobelny przypadkiem nie chcial przez ten swoj zakaz
          uzyskac lagodniejszego potraktowania przez prokurature; mam nadzieje, ze tak
          nie jest (tym razem mowie calkiem serio)

ukropek napisał:

> Śpiewak ?...Przeciż prez.Poznania jest z PO...A może rozłamowiec....hi hi hi
          ha
          > ha ha
      • doktorhabilitowany.1 Ty na pewno przelykasz gladko:)) i spiewajaco;) 21.11.05, 23:10
        Zaden ustny ci nie straszny:))
        • katolik_polski1 PODZIWIAM TWOJA POEZJE TWORZONA NA FAKTACH 21.11.05, 23:21
          • doktorhabilitowany.1 Ciesze sie, ze przyznajesz, ze opisalem fakty:)) 21.11.05, 23:28
            Ciesze sie rowniez, ze podoba ci sie forma, w ktorej opisuje twe przygody:))
      • doktorhabilitowany.1 KATOLIK_POLSKI1 DAL DUPY NA PISEMNYM 21.11.05, 23:15
        w obecnosci calej klasy:)) pan od PO sie chwalil;)
        • silesius.monachijski A JA WIEM CO KOMU I GDZIE DAWAL DR.HAB 21.11.05, 23:40
          ... ale wam nie powiem

> w obecnosci calej klasy:)) pan od PO sie chwalil;)
          • doktorhabilitowany.1 No nie badz Lech Kaczynski! 21.11.05, 23:49
            Co wiedzial i nie powiedzial o Tusku:)))
            • silesius.monachijski Jak chcesz to moge byc i Jacek Kurski 21.11.05, 23:56
              ale... czy byloby Ci do twarzy w tym mundurku?

> Co wiedzial i nie powiedzial o Tusku:)))
              • doktorhabilitowany.1 Nieeeeeeeeeeeee:))) Tylko nie Luk Kurski:)) 22.11.05, 00:06
                Dobra, opuszczam plac boju by udac sie na z gory upatrzone pozycje. Dobranoc
    • dox1 Re: MAJA RACJE-PRAWO JEST DLA WSZYSTKICH!!!!!!!!!! 21.11.05, 23:43
      amdrzej11 napisała:

> Bezczelne lobuzy!

JESTESCIE, WY, polaczki, narodem zacofanym na tym samym stopniu co muzulmani.

Niejestem homosexuel, uwazam ze oni maja tez prawa zeby zyc jak inni.
      Tak samo jak kazdy co mial szczescie sie urodzic na tej planecie.
      Powinismy zyc w WOLNOSCI.

Tak po cichu miedzy nami, wole sobie pogadac z jakims architektem lub lekarzem
      GAY niz z JAKIMS polskim rydzykem lub kaczorem.
      • silesius.monachijski ALE ROZUM DLA WSZYSTKICH NIESTETY NIE JEST 22.11.05, 00:01
        dox1 napisał:

> amdrzej11 napisała:
        >
        > > Bezczelne lobuzy!
        >
        > JESTESCIE, WY, polaczki, narodem zacofanym na tym samym stopniu co muzulmani.
        >
        > Niejestem homosexuel, uwazam ze oni maja tez prawa zeby zyc jak inni.
        > Tak samo jak kazdy co mial szczescie sie urodzic na tej planecie.
        > Powinismy zyc w WOLNOSCI.
        >
        > Tak po cichu miedzy nami, wole sobie pogadac z jakims architektem lub lekarzem
        > GAY niz z JAKIMS polskim rydzykem lub kaczorem.
        • dolenicz Re: ALE ROZUM DLA WSZYSTKICH NIESTETY NIE JEST 22.11.05, 00:57

> dox1 napisał:
          > > >
          > > Niejestem homosexuel, uwazam ze oni maja tez prawa zeby zyc jak inni.
          > > Tak samo jak kazdy co mial szczescie sie urodzic na tej planecie.
          > > Powinismy zyc w WOLNOSCI.> >

Nie jestes, jak piszsz, homo, ale nie jestes tez za bardzo 'sapiens' . Opis
          swojego gatunku znajdziesz pod "idiota utilis", czyli uzyteczny idiota. Oni
          takimi jak ty prywatnie gardza.
          • pandada Re: ALE ROZUM DLA WSZYSTKICH NIESTETY NIE JEST 22.11.05, 04:00
            A co wy tak zały czas z tym Leninem. Jak nie odbyt to Lenin. Kurcze, co z tymi naszymi prawicowcami?
        • dolenicz Do Silesiusa: czy po niemiecku gejowska hucpa... 22.11.05, 01:12
          ...to bedzie 'ein gayische Hutzpa'? Albo ein 'gigantische gayische Hutzpa'?
          Co do 'uzytecznego idioty' (casus dox1) to juz nie mam pojecia jak by to bylo
          w jezyku Goethe'go (jak rowniez pewnego pana z wasikiem, ktory gejow za bardzo
          zdaje sie nie lubil)
          • silesius.monachijski Re: Do Silesiusa: czy po niemiecku gejowska hucpa 22.11.05, 06:37
            Drogi Doleniczu; wpadam na krociotko, aby 2 kwestie wyjasnic;
            .
            po pierwsze: uzytyczny idiota to "nuetzlicher Idiot";
            .
            po drugie: Hitle nie lubil tylko nie ktorych homoseksualistow; innych wrecz
            kochal, bo sam byl gejem; to nie bajka: raz jeszcze podaje link - tym razem dla
            Ciebie -, ktory w jasny i klarowny sposob cala te sytuacje opisuje;
            .
            www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874#continue.
            pozdrawiam i zycze milego dnia
    • katkij prawie pałowali młodych ludzi... 21.11.05, 23:46
      Uważam, że każdy w tym kraju ma prawo do wyrażania swijej opinii, i tym
      bardziej nie rozumiem, dlaczego poicja zamiast wziąść się do roboty i podzas
      dna cdziennego na półwiejskiej zbierać pijaczków, złodzieji i wandalów czepia
      się młodych ludzi, którzy po prostu chcą pokazać, że nie są w ciemnogrodzie, do
      którego obecnie dąży Polska. Że ludzi nie ocenia się po tym czy ą gejami,
      niepełnosprawnymi, ale po zupełnie innych cechach. Pracuję na Półwiejskij i
      policzyłam o 13 godzinie 20 radiowozów i ciężarówkę napalonych policjantów,
      którzy tylko czekali na akcję. Potem widziałam, jak szarpią spokojnych ludzi
      ateraz grożą im grzwnami. To skandal. Uważam, że ludzie teraz powinni wyjść na
      ulicę i poprzeć możliwość wyrażania swego zdania niezalężnie od tematu, bo
      niedługo zamienimy się w Białoruś. To, że prwienikt nie reaguje to już powoli
      symptom tego, że coś jestnie tak. Społeczeństwo powinno pozwać wadzę, że
      zabrani podstawowych swobód obywatelskich i zamiast wykorzystywać siły do
      ochrony demonstracji wykorzystue je do rozpędzania jej!!!!!!!!

• vinc0 Re: prawie pałowali młodych ludzi... 22.11.05, 00:05
        A to dopiero początki krwawego Ludwika.
      • dolenicz Oni to palowanie lubia. Pasjami! 22.11.05, 01:36
        Oni bez tego 'przesladowania' wrecz zyc nie moga (czywiscietylko zeby nie za
        mocno). Inaczej nimi ich wydumanymi problemami nie zainteresowalby sie nawet
        pies z kulawa noga.To jest dokladnie to, co sie nazywa 'gejowska hucpa'.
        Szczytem hipokryzji, a i cynizmu, sa proby podczepiania innych mniejszosci,
        jak n.p. niepelnosprawnych do swojego rydwanu. Skadinad ze skukiem raczej
        zalosnym.
        • pandada Re: Oni to palowanie lubia. Pasjami! 22.11.05, 04:04
          Myślę, że trafniej taki mechanizm oddałbyś na przykładzie rydzykowców podczepiających się pod papieża czy chrześcijaństwo w ogóle.
          • dolenicz Re: Oni to palowanie lubia. Pasjami! 22.11.05, 05:04
            pandada napisał:

> Myślę, że trafniej taki mechanizm oddałbyś na przykładzie rydzykowców
            podczepia
            > jących się pod papieża czy chrześcijaństwo w ogóle.

Pandada, mowimy o pałowaniu (absurd) i prześladowaniu (niby) gejow w RP
            a nie o jakichś mechanizmach. Ad rem czlowieku!

• obcy444 Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 00:01
      Polska katoli jest rowna PRL. Brawo manifestanci! Trzeba sie troche poswiecic,
      zeby zalatwic docelowo takie gowno.
      Ciekawe, jak sie zachowa UE. Dla tych plugawych polskich katoli, UE jest za
      dojna krowe. Ma dawac szmal i nie nudzic o jakies prawa czlowieka. Jakby UE
      choc troche charakteru miala, to przez jakies 2 lata grosza by nie dala na
      Poznan i woj. Wielkopolskie. Ale ktoby po tych durniach z UE oczekiwal cienia
      charakteru...
      • orellafellaci A co mają z tym wspólnego katolicy ? 22.11.05, 00:27
        Dzisiaj w sondażu radia TOK FM 70 % Polaków w których większość jest katolikami
        opowiedziało się za prawem do demonstracji gejów , chyba nie uważasz że Radio
        Maryja i bojówkarze MW to katolicy ?
        • langston Re: A co mają z tym wspólnego katolicy ? 22.11.05, 00:51
          Sluchacze TOK FM katolikami?
          Ty chyba nie wiesz co to katolicyzm lub nie wiesz co to TOK FM
      • terence Re: Organizatorzy Marszu Równości złożą skargę do 22.11.05, 00:36
        Kiedy wy się ludzie nauczycie że trzeba do drugiego człowieka , który nic nie szkodzi innym , nic im nie robi (czyli na przykład homoseksualista, ale także odmienni poprzez kolor skóry, wiare itp. itd.) podchodzić przyjaźnie (chrześcijanin powiedziłby że z miłością do bliźniego).Trzeba być zawsze Człowiekiem dla drugiego Człowieka! Ludzie!! Jest XXI wiek, II wojny światowe były niedawno! Mordowanie innych, obozy koncentracyjne,komory gazowe, prześladowania innych ludzi ze względu na wyznanie, narodowość, orientacje seksualną! Pomyślcie o tym jeśli jesteście przeciwko takim marszom równości! Czy one nie są potrzebne??!! Pomyślcie trochę, ludzi na świecie jest 6mld, i ludzie różnią się między sobą ale w różnorodności siła! Dopuki nikt nikomu krzywdy nie robi ( czyli jest homoseksualistą i żyje sobie z drugim homoseksualistą i razem są szczęśliwi) to nie można ludziom zabaraniać praw zapisanych w konstytucji. Praw do wolności wypowiedzi i pokojowych zgromadzeń na przykład. Ludzie! Jeśli nie chcecie myśleć po chrześcijańsku to zacznijcie myśleć humanistycznie chociaż!!
      • langston JAK DLUGO JESZCZE UE BEDZIE LEWACKA ORG? 22.11.05, 01:01
        UE bedzie propagowac wszysko co ja oslabia (m.in. gejowskie prawo do zwiazkow
        na prawach malzenstwa) tak dlugo jak bedzie w niej rzadzic lewactwo.
    • langston NIE DLA PROPAGOWANIA HOMOSEKSUALIZMU!!! 22.11.05, 00:18
      NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Dla propagowania homoseksualizmu, Rownosc jest zagwarantowana prawem.
      Jedyna "nierownosc" to brak mozliwosci prawnej legalizacji zwiakow
      homoseksualnych na zasadach malzenstwa. Tu rownosci byc nie moze!
      • orellafellaci Demonstracja 1 - 2 razy W ROKU to propagowanie ?! 22.11.05, 00:29
        Nie przesadzasz ty aby z lekka człowieku ?
        • langston Re: Demonstracja 1 - 2 razy W ROKU to propagowani 22.11.05, 00:53
          Tak to propagowanie- a jesli nie propagowanie do walka o rownouprawnienie
          malzenistw z parami tej samej plci.
          Na to zgody byc nie moze i nie ma!

Wszyskie inne prawa sa zagwarantowane.
          • pandada Re: Demonstracja 1 - 2 razy W ROKU to propagowani 22.11.05, 04:06
            Ale o co ci chodzi? Coś ci ubędzie, że pedały będą miały kwitek, że są razem?
          • orellafellaci Re: Demonstracja 1 - 2 razy W ROKU to propagowani 22.11.05, 16:15
            Chyba właśnie walka i konkurencja jest elementem prawicowej wizji świata o ile
            się nie mylę ? DEMOKRACJA TO WALKA - to ciągłe ścieranie się różnych postaw
            obywatelskich i psim obowiązkiem państwa jest zapewnienie społecznej
            przestrzeni dla tego procesu - odgórnie narzuconą jedynie słuszną opcję
            mielismy przez 45 lat !
    • langston NIE DLA PROPAGOWANIA HOMOSEKSUALIZMU!!! 22.11.05, 00:22
      NIE!!!!!!!!
      Dla propagowania homoseksualizmu.
      Rownsc jest zagwarantowana prawe, ale nie tam gdzie mowa jest o malzenstwach
      tu rownosci byc nie moze!
      • jeskk69 Re: NIE DLA PROPAGOWANIA HOMOSEKSUALIZMU!!! 22.11.05, 00:30
        nie krzycz tak bo sie spocisz i niepotrzebnie podniecisz
        • orellafellaci Re: NIE DLA PROPAGOWANIA HOMOSEKSUALIZMU!!! 22.11.05, 00:34
          niektórzy z forumowiczów się zachowują jakby ich ktoś za przeproszeniem - za
          tyłek łapał, choć sądząc po wieku watpliwe żeby byli pożądanym obiektem zalotów
          gejowskich :) Chora wyobraźnia działa ...
          • terence dokładnie... 22.11.05, 01:00
            orellafellaci napisała:

> niektórzy z forumowiczów się zachowują jakby ich ktoś za przeproszeniem - za
            > tyłek łapał, choć sądząc po wieku watpliwe żeby byli pożądanym obiektem zalotów
            >
            > gejowskich :) Chora wyobraźnia działa ...

dokładnie, niektórzy chyba tak maja, że sobie za dużo wyobrażają hehe , a niektórzy niestety nie lubią innego człowieka za to że się po prostu różni czymś
            biali rasiści nie lubią czarnych (a np.czarni rasiści białych), fundamentaliści islamscy chrześcijan a fundamentaliści chrześcijańscy muzeumanów, itp. itd Nienawiść nienawiść, nieuzasadniona nienawiść...
            • langston ...nie masz jeszcze 18lat prawda? jestem pewien 22.11.05, 01:03
              idz dziecinko spac bo jutro mozesz przysypiac na lekcjach...
              zapewniam cie ze lepiej przysluzysz sie pokojowi i "tolerancji" na swiecie
              jak wyspana dziecinko czegos nauczysz sie w szkole...
              • terence LANGSTON 22.11.05, 11:26
                gó.. wiedziałeś , gó.. wiesz, gó.. będziesz wiedział...langston
                do twojej wiadomości mam znacznie więcej lat niż Ci się wydaje,
                czemu teraz tak sie porobiło, że jak ktoś ma przekonania prohumanum to się krzyczy, że to poprawność polityczna, nieszczerość, albo że nie ma się 18 lat i sie gó.. wie? to rydzyjko tak narobiło czy po prostu imperium kontratakuje, czyli konserwatyzm czy może neokonserwatyzm w natarciu! koserwy! wy już swój czas mieliście wiele razy i nigdy nic dobrego z waszego myślenia nie wychodziło!
                konserwy otwórzcie się!!
          • jeskk69 Re: NIE DLA PROPAGOWANIA HOMOSEKSUALIZMU!!! 22.11.05, 01:49
            a ktorzy to sie tak zachowuja? mowisz o sobie?
          • arsen44 Re: NIE DLA PROPAGOWANIA HOMOSEKSUALIZMU!!! 22.11.05, 01:50
            Obrzydliwe jest to podczepianie się gejów do innych mniejszości. Zróbcie
            oddzienie parady popierające poszczególne mniejszości a zobaczycie, że
            społeczeństwo wszyskie poprze opócz tych z gejami - bo budzą
            wstręt.
            • pandada Re: NIE DLA PROPAGOWANIA HOMOSEKSUALIZMU!!! 22.11.05, 03:52
              Ukryte pedały nie lubią jawnych.
              • dolenicz Re: NIE DLA PROPAGOWANIA HOMOSEKSUALIZMU!!! 22.11.05, 04:09
                pandada napisał:

> Ukryte pedały nie lubią jawnych.

A ty zes sie mi ukryl tutaj! A ty z ktorych, jesli laska?
                Nie odpowiedziales na moj post ponizej. Nieladnie. Odwagi braklo czy co?
      • patrickkolno Re: NIE DLA PROPAGOWANIA FASZYZMU!!!! 22.11.05, 05:29
        Nie dla indoktrynacji mas przez Polski Kosciol Katolicki, nie dla faszyzmu
        polskich bojowek SA Mlodziezy Wszechpolskiej, nie dla przerazajacej agresji i
        nienawisci w spoleczenstwie polskim, nie dla tajnych wiezien CIA w Polsce, nie
        dla sluzalczosci polskiego rzadu wobec Busha i majacej w gleboko w d*pie Polski
        i jej interesow, nie dla bezrobocia i przymusowej emigracji, nie dla atmosfery
        beznadziei, bezsilnosci, bezradnosci i niemocy wszechobecnych w Polsce, nie dla
        przestarzalych idealow polskich i polskiego masochizmu, nie dla brudu polskich
        miast, nie dla ciemnoty polskiej wsi, nie dla katastrofalnej sytuacji polskiej
        edukacji i sluzby zdrowia, nie dla korupcji, nie dla nowobogackich i
        wszechobecnej biedy, nie dla beznadziejnych polskich drog i braku nowoczesnych
        autostrad, nie dla zabijania energii polskiej mlodziezy przez generacje
        moherowych beretow, nie dla antysemityzmu, homofobii, rasismu i nietolerancji!!!!

NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • gniewko_syn_ryba Re: NIE DLA PROPAGOWANIA FASZYZMU!!!! 22.11.05, 20:02
          NIE !!!
    • langston OBECNIE PRZESLADOWANI SA NIE POPRAWNI POLITYCZNIE 22.11.05, 00:57
      Zyjemy w czasach gdy sprzeciw wobec propagowania dewiacji nazywany jest brakiem
      "tolerancji"...
      Ciekaw jestem do czego dojdzie jeszcze mlodziez spod znaku Che.
      Od dzis kazdego gowniarza ktorego zobacze w tej debilnej koszulce z Che
      zprowadze osobiscie i sila na komisariat.
      Propagowanie komunizmu i hitleryzmu jest w Polsce zabronione!
      • kantdupy Czy ktoś ma link do zdjęć z parady w Toronto? 22.11.05, 01:14
        Chciałam pokazać znajomej która mówi, że w demokracji każdy ma prawo
        demonstrować.
        • dupiaste_szczescie Re: Czy ktoś ma link do zdjęć z parady w Toronto? 22.11.05, 01:37
          www.imagesbrighton.com/scripts/PortWeb.dll?quickfind&template=imagesbrighton&sorton=filename&ascending=1&catalog=imagesbrighton&quickfind=naked%20protest&offset=30
          • dupiaste_szczescie Re: Czy ktoś ma link do zdjęć z parady w Toronto? 22.11.05, 01:40
            www.imagesbrighton.com/scripts/PortWeb.dll?quickfind&template=imagesbrighton&sorton=filename&ascending=1&catalog=imagesbrighton&quickfind=naked%20protest&offset=18
            • jeskk69 Re: Czy ktoś ma link do zdjęć z parady w Toronto? 22.11.05, 01:48
              super zdjecia!!!
              • gniewko_syn_ryba Re: Czy ktoś ma link do zdjęć z parady w Toronto? 22.11.05, 20:26
                Bomba !!! :)))))))))) Ale odnosze nieodparte wrażenie jakoby więcej tam było
                dziennikarzy niz paradujących... ;))) Czego się nie robi dla choćby chwilowego
                zaistnienia w mediach... ;))))))))))))))))))))))))))) W Poznaniu też chyba
                własnie o to co poniektórym "aktywistom" chodziło, a głupiutki ludek podnieca
                się tutaj frazesami o tolerancji, wolności wypowiedzi, walce z dyskryminacją i
                łamaniu demokracji, i histeryzuje a to o faszyźmie, a to o powrocie PRL-u, a to
                o moherowej dyktaturze i takie tam, nawołując przy tym np. do powieszenia
                rzecznika praw obywatelskich, który ośmielił się (jakże on śmiał !!!) wyrazić
                niewystarczająco przychylnie o tej paradzie... ;))) Zaiste, najświatlejsze
                umysły Rzeczypospolitej stają tu w obronie uciśnionej mniejszości... ;)))
        • dolenicz Re: Czy ktoś ma link do zdjęć z parady w Toronto? 22.11.05, 02:05
          Jesli mowisz o tych z fallusami na wierzchu w asystencji rady miejskiej i
          policji, to wszystko sie zgadza. Podaje Ci link:
          www.pridetoronto.com/gallery/index.htm - masz tam ich cala galerie.
          Tylko nie zwymiotuj, bo jak mowia, nieprzyzwyczajnym szkodzi.
          (Fizjologia ma swoje prawa:))))
          • pandada Re: Czy ktoś ma link do zdjęć z parady w Toronto? 22.11.05, 03:55
            Dodałeś sobie do ulubionych?
            • dolenicz Re: Czy ktoś ma link do zdjęć z parady w Toronto? 22.11.05, 04:11
              pandada napisał:

> Dodałeś sobie do ulubionych?

Nie. Nawet nie ogladalem za wiele. Fizjologia, jak powiedzialem, ma swoje
              prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka