Dodaj do ulubionych

Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów...

30.11.05, 10:06
Liczę na pomoc, ponieważ BARDZO mnie interesuje, jakie hasła chwytają Was za
serca, motywują do działania, kojarzą się pozytywnie (proszę o tylko poważne
odpowiedzi!!!). Inaczej: jaką nazwę życzyłbyś/abyś sobie, aby nosiło
stowarzyszenie lub ugrupowanie, którego członkiem (sympatykiem) teoretycznie
mógłbyś być (nie chodzi o nazwy/ugrupowania istniejące).

studentka politologii
Obserwuj wątek
    • indris "Solidarność Pracy" 30.11.05, 10:34
      To ugrupowanie juz nie istnieje - od r. 1992. Było to ugrupowanie utworzone
      przez Ryszarda Bugaja. Po połączeniu sie z RDS Bujaka nowe ugrupowanie przyjęło
      nazwę Unia Pracy. A była to niewątpliwie najgłupsza decyzja Bugaja w jego
      politycznym życiorysie. Bujak okazał się politycznym karierowiczem i odszedł do
      UW, a UP zeszła na psy.
      • luiza_o Polska Zjednoczona Platforma Demokratyczna 30.11.05, 11:03
        Polska - bo ... wiadomo
        Zjednoczona - bo zgoda buduje a niezgoda ruinuje
        Platforma - bo Tusk jest najp"sz"ystojniejszy, a Rokita najm"on"drzejszy
        Demokratyczna - bo to i Frasyniukowi mile, i salon pochwali, a sam Michnik
        roztoczy patronat medialny

a skrot PZPD bedzie sie rownie mile kojarzyl panu Olejniczakowi jak i Urbanowi.

same plusy +++++++
    • czarny.humor Droga studentko Kasiu!! 30.11.05, 10:36
      Obawiam się, że prowokacyjny tytuł Twojego posta spowoduje, że własnie zlecą się tu różnego autoramentu idioci, kretyni i inni porąbańcy, a nawet zwolennicy kaczego kupra.

Chciałbym zatem, aby pierwsza odpowiedź na Twoje zapytanie był poważna, szczera i życzliwa. Otóż na mnie zawsze wielkie pozytywne wrażenie sprawiało wzruszające zawołanie: "Na barykady ludu roboczy.", i zawsze chciałem być członkiem stowarzyszenia "Kolorowe Zuczki".

Mam nadzieję, że mój głos będzie ważnym i cennym wkładem dla dalszego, dynamicznego rozwoju Twoich zainteresowań.

Całuję.

CzHu
    • belial13 Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 01.12.05, 06:29
      No cóż,jeśli z góry się zaklada,że w dyskusji wezmą udział idioci,to nic tu dodać.
      Hasła?Na dzień dzisiejszy najbardziej aktualne będą:KOŚCIÓŁ Z NARODEM A NARÓD Z
      KOŚCIOŁEM albo POD SZTANDARAMI OJCA RYDZYKA ZMIENIAMY DEKADENCKĄ
      EUROPĘ.POzdrawiam wszystkich.....idiotów też!!!!
      • kasiaxyz0 Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 01.12.05, 12:19
        Wyjaśniam:
        zaprosiłam do dyskusji ludzi poważnych, nie idiotów tzn. ludzi mądrych.
        Czyli każda osoba, która weźmie udział w dyskusji jest z założenia osobą mądrą
        (tekst jak łatwo się domyśleć zapożyczony z kampanii Media Markt). Tak więc w
        dyskusji nie wezmą idioci wg tej teorii. Możesz spokojnie czuć się "nie
        idiotą" skoro postanowiłeś przyjąć moje zaproszenie do rozmowy. (mam nadzieje,
        że wchodząc na forum nie dla idiotów zrobiłeś to z czystym smieniem :)).

pzdr :))
        • czarny.humor Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 01.12.05, 13:02
          Jeśli z założenia każdy, kto weźmie udział w tej dyskusji jest osobą mądrą, to bardzo Ci dziękuję, bo już chciałem zmienić zdanie o sobie po przeczytaniu mojego pierwszego posta.
          "Kolorowe Żuczki" - też mi coś!! Cholera!!! Kompletny idiotyzm!!

Ufff - ulżyło mi!!

Ale wyjaśnij mi jeszcze studentko Kasiu pewną bardzo istotną wątpliwość:
          Czy założenie obejmuje również założycielkę wątku???

:)))
          • kasiaxyz0 Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 01.12.05, 13:20
            a jak uważasz? Jestem blondynką czy brunetką??

pzdr :))
          • kasiaxyz0 Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 01.12.05, 13:26
            tak na marginesie, tytuł miał poruszyć naszą próżność - a próżni są także
            idioci - szczególnie ci, którzy ze swojej głupoty nie zdają sobie sprawy( ale
            mam nadzieję, że tego się domyśliłeś)

teraz już z dużą sympatią pzdr :))
            • czarny.humor Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 01.12.05, 14:06
              Myślę Kasiu, że jesteś filigranową, śliczną, zgrabną, przemiłą, ciekawą życia, pełną pasji i różnorakich zainteresowań, a nawet inteligentną ... blondyneczką.

Muszę Cię jednak (mam nadzieję) zmartwić - nie domyśliłem się niestety tego o czym mówisz.
              Przykro mi!
              Tytuł Twojego wątku nie poruszył mojej próżności, a jedynie wyzwolił coś, z czego dotąd nie zdawałem sobie sprawy. Jeszcze nie doszedłem do tego, co to może byś - bardzo liczę na Twoją pomoc w precyzyjnym określeniu tego czegoś, bo sam chyba nie dam rady.
              Qrczę! - oby to nie było coś, co mnie zdyskwalifikuje jako potencjalnego dykutanta!!

A teraz jeszcze jedno hasło, które widziałem na koszulce pewnej starszej pani i które od tego czasu robi na mnie ogronme wrażenie: "Jestem gejem"!!!
              I na pewno byłbym sympatykiem "Inguszeskiego Stowarzyszenia Wielbicieli Ruskich Matrioszek" gdyby takie istniało.

Całuski:)))

Czahu.
              • kasiaxyz0 Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 01.12.05, 14:47
                Czy ten dopisek: "mimo wszystko lubię Cię.
                --
                Qrczę!! Ale mam głupią sygnaturkę!!" mam potraktować personalnie czy ogólnie
                lubisz ludzi?? :)
                Moje przemyślenia po twoim ostatnim poście:
                1. Matrioszki - fajny serial
                2. Jestem szatynką (inne "walory" się zgadzają - przynajmniej tak mi się wydaje
                3. mimo wszystko lubię cię
                I pozwalam sobie zaznaczyć, iż nie musisz tego tłumaczyć na 100 filozoficznych
                języków świata. Poprostu ta treść nic innego w sobie nie kryje :) Tak jak u
                Gonbrowicza (prawie) - gdybyś chciał się doszukiwać sensu mógłbyś go nigdy nie
                znaleźć. Podobnie, proszę, potraktuj moje poprzednie posty.

pzdr
                • czarny.humor Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 01.12.05, 15:48
                  Ot - spryciula!!
                  Zapytałaś tylko o dwie możliwości: blodynka, czy brunetka. A tu proszę - coś pośredniego. Ale mnie nabrałaś!:)))

Ale wiedz Kasiu, że nie dzielę, ani nie oceniam ludzi na podstawie płci, profesji, zaiteresowań, wyznania, czy koloru włosów. W ogóle staram się nie osądzać innych i nie wykluczam nikogo od razu na wstępie z rozmowy bez dania mu racji. Dopiero, jak się odezwie, to wiem, czy chcę z nim dalej gadać, czy nie.

Z tobą chcę!! Mam nadzieję, że nie brzmi to dwuznacznie?!!

Moja sygnaturka jest jedna dla wszystkich, ale jak ją kto czyta i rozumie, to już jego indywidualna sprawa - ja w to nie wnikam. Zwłaszcza, że jak widać jest strasznie głupia!

Co do ludzi?! Przytoczę słowa piosenki:

Kocham Niemców, Mazurów, Warmiaków,
                  Rosjan, kocham warszawiaków,
                  kocham Górali, Kurpiów kocham,
                  ludzi z marmuru, ze stali.
                  Kocham Żydów i Litwinów,
                  Cyganów i Białorusinów,
                  Ukraińców kocham, ludzi z kresów,
                  kocham poznaniaków.
                  LUDZI KOCHAM

Na koniec jeszcze oczywiście obowizek wobec Ciebie:

Hasło - "Ludzie!!! Biją naszych!!!"
                  Ugrupowanie - "Stowarzyszenie Rudych Absolutnie Kołtuńskich Abnegatów".
                  O nie!!
                  Okropny skrót mają!!
                  Chyba ich jednak nie polubię.

Pozdrawiam słodziutko:)))
                  • kasiaxyz0 Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 02.12.05, 22:00
                    Brzmi to dwuznacznie :) ALe to akurat dobrze
                    Sygnaturka jest fajna i nawet powiedziałabym, że mądra - bo jak czytam
                    większośc tu umieszczanych postów to mam wrażenie, iż ich autorzy wychodzą z
                    założenia, że "na świat się nie prosili". A tu proszę MIMO WSZYSTKO CIĘ LUBIĘ,
                    pała optymizmem.
                    Miło mi, że poczuwasz się do jakichś obowiązków wobec mojej osoby. Ależ to
                    słodko zobowiązuje... :))

pzdr

PS. całkiem poważnie: na jakiej podstawie oceniasz ludzi?
        • edico Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 02.12.05, 00:42
          Skoro kampania Media Markt potrafi Ciebie upajać, to chyba gdzieś zaczynasz się
          gubić. Może zacznij od podstaw gerymender.
          • kasiaxyz0 Re: Do ludzi poważnych !! post nie dla idiotów... 02.12.05, 21:48
            Jeśli chcesz wiedziec kogo potrafi upajac kampania Media Markt, idź pod tenże w
            czasie promocji (która trwa non stop) - ciekawe kogo nie spotkasz???
    • yorryk Nie dla idiotów... 02.12.05, 00:53
      Może: "Codziennie niskie ceny"
      • y.y Re: Nie dla idiotów... 04.12.05, 04:31
        Albo:

PiS: Rżniemy naród zawodowo?:)
    • b.6.1966 Re: Pytasz, o bardzo trudny temat. 03.12.05, 23:57
      Nazwa powinna odzwierciedlac to, czemu jestes wierna, czyli idealom. Nie biorac
      pod uwage codziennego , zyciowego gowna, moze skupie sie na marzeniu wlasnum.
      Mysle, ze nie jestem idiota. Mysle, ze codziennie pracuje nad swoim
      charakterem. Mysle, ze wiem, co ma dla mnie wartosc nadrzedna. Ta wartoscia
      jest honor. Tyle.Zapytalas, wiec odpowiedzialam.Dla mnie istota jest honor, pod
      kazda postacia, ale nie spotkalam ludzi, ktorzy mysleli podobnie. Honor to cos,
      co wymiera, bo jest nie do spieniezenia.Glupie, ale prawdziwe. Gdybym spotkala
      osoby, ktore sa bezinteresowne i chetne do dzialan, nazwalabym ta organizacje
      HONORIS.
      • horpyna4 Re: Pytasz, o bardzo trudny temat. 04.12.05, 08:54
        A ja odpowiadam poważnie.

Organizacje "patriotyczne", "narodowe", "katolickie", "chrześcijańskie" itp.
        (chodzi oczywiście o oficjalną nazwę) mają u mnie przechlapane. Jeżeli ktoś
        przylepia swojej organizacji etykietkę związaną z tzw. "wartościami", to chce
        zasugerować, że kto nie z nim, to te wartości nie są jego udziałem. Obrzydliwe.
        Niestety ludzie chyba lubią, jak się nimi manipuluje i kupują to.

Też jestem szatynką.
      • kasiaxyz0 Re: Pytasz, o bardzo trudny temat. 06.12.05, 13:15
        Dziekuję. Jedna z mądrzejszych odpowiedzi. :)

pzdr
    • b.6.1966 Re: HORPYNA4----------- 04.12.05, 18:53
      Osobiscie nie interesuje mnie, co obrzydza Cie w zyciu. Odpowiedzialam na
      pytanie forumowiczki, a odpowiedz wynikala z przekonan nie politycznych czy
      wyznaniowych.Moze nie wiesz, ale honor jest ponad polityczny, to cos, z czyms
      sie czlowiek rodzi nie nabywa .A co do twierdzenia o narzucaniu slusznych sobie
      idei-innym, to mylisz sie.Szanuje zdanie innych, to odmienne, i nie wplywa to
      na sympatie do tych ludzi.
      • gocanowo "amo gaudere" lub "gaudeo amare" 04.12.05, 19:17
        tak nazwalbym zwiazek, stowarzyszenie, partie, zrzeszenie, klub i inne grupy
        zainteresowan
      • horpyna4 Re: HORPYNA4----------- 05.12.05, 11:51
        Droga b.6.1966, zupełnie mnie nie zrozumiałaś. Właśnie DLATEGO, że bardzo cenię
        honor, patriotyzm, itp, NIE LUBIĘ, jak jakaś organizacja wyciera sobie nimi
        gębę, umieszczając je "na szyldzie". Pamiętasz może "Zjednoczenie PATRIOTYCZNE
        Grunwald"? To było ćwierć wieku temu, ale i teraz można znaleźć wiele podobnych
        przykładów. A znasz wiersz, w którym Poeta wyjaśnia, dlaczego na jego wargach
        tak RZADKO gości wyraz "Ojczyzna"? Moja odpowiedź dotyczyła zresztą nie Ciebie,
        tylko pytania postawionego przez założycielkę wątku, której, jak zrozumiałam,
        chodziło właśnie o odczucia. Jeżeli jednak odebrałaś ją osobiście, proszę,
        przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem. To naprawdę wielka różnica - postępować
        honorowo, a mówić o honorze. Zbyt często wielkie słowa pozostają słowami pustymi
        i o to mi właśnie chodziło. Nie cierpię "patriotyzmu" wyłącznie "w gębie" i na
        pokaz. Pozdrawiam ciepło.
    • modern_crusader 1.5 miliarda muslimow zniknelo z powierzchni Ziemi 04.12.05, 23:13
      To by mnie tak zmotywowalo, ze moglbym pracowac 24/7.
      • step44 Re: 1.5 miliarda muslimow zniknelo z powierzchni 06.12.05, 11:58
        modem-crusader - Ty masz racje!!! Nie byloby tych bezsensownych samobojczych
        aktow pociagajacych za soba tylu niewinnych, przypadkowych osob (turystow,
        dzieci). A te polglowki sa w 100% pewni, ze za ten czyn czeka ich raj i iles
        tam dziewic. Wiem, ze to nie na temat zapoczatkowany przez studentke (?) ale
        nie moglem sie powstrzymac od napisania tych paru zdan. Na pohybel im!!
        Nie wszystkim - tylko tym wsciekle fanatycznym, glupim, niewyksztalconym i tak
        latwo dajacym sie manipulowac mlodym ludziom, ktorzy poswiecaja swoje mlode
        zycie w imie ...... wlasnie! W imie czego??????
        Jaki ten swiat zwariowany!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka