Dodaj do ulubionych

Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały szpital

02.12.05, 19:46
Ależ oczywiście!!! A wczesniaki (chyba tylko jeden przezyl) skazać na
dozywocie, ze przez nie ten caly problem.
Obserwuj wątek
    • otokacper Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały szpital 02.12.05, 19:46
      Pielęgniarki zachowały się skandalicznie, ale wyborcza przegina z tymi
      medycznymi sensacjami. Dzisiaj była już pijana lekarka, Pavulon chce do
      telewizji i teraz to. Chyba przerzucę się na Fakt-różnica niewielka
      • galba Różnica jest zasadnicza 02.12.05, 19:49
        otokacper napisał:

> Chyba przerzucę się na Fakt-różnica niewielka

Jedbno kosztuje 2 a drugie 1 zł.
        • mcov ty i tak zaczytujesz sie w Trybunie 02.12.05, 20:16

• lub_czasopismo Widział ktoś kiedyś mądrą pielęgniarkę? 02.12.05, 20:25
            Mam żonę i teściową z branży... Nikomu nie życzę.
            • pawel1803 Re: Widział ktoś kiedyś mądrą pielęgniarkę? 02.12.05, 21:18
              ja mam żonę i nie szkoduję sobie...
              Widocznie zasłużyłeś na takie ;).
              • hans_2000 [...] 03.12.05, 00:14
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • borrus Re: Widział ktoś kiedyś mądrą pielęgniarkę? 03.12.05, 08:51
              Ucz sie "Czasopismo" -odrobinę Pqavulonu, albo teściowa do kieszeni -rozwiąże
              wszystkie Twoje problemy....,
            • piaf.e Re: Widział ktoś kiedyś mądrą pielęgniarkę? 09.12.05, 14:06
              lub_czasopismo napisał:

> Mam żonę i teściową z branży... Nikomu nie życzę.

sa mądre pielegniarki, sa i głupie.tych mądrych jest znacznie mniej niestety.
              miałam okazję sie o tym przekonac, gdy moje dzieci chorowały i przebywały
              niejednokrotnie w szpitalach.

te o ktorych mowa powinny conajmniej byc wylane z pracy z pozbawieniem prawa do
              wykonywania zawodu.
        • xieni SZCZYT BEZCZELNOŚĆI 02.12.05, 23:00
          A może te panie chciałyby jeszcze medal dostac za ofiarą pracę?!!
          Bezczelne babsztyle!!! Won ze szpitala i to z wilczym biletem.

www.kurczeblade.pl
    • czarnycharakter [...] 02.12.05, 19:46
    • galba Bezczelne krowy 02.12.05, 19:48
      Bezczelność tych babsztyli nie zna granic! Naraziły życie dzieci (może nawet
      je zabiły) i zrujnowały reputację szpitala. Nie czują kompletnie żadnego
      wstydu i wyrzutów sumienia - wręcz przeciwnie, jeszcze mają jakieś żądania.

Ale co się dziwić - skoro prezydent kraju pokazuje, że prawo jest od tego
      żeby z niego kpić a honor to puste pojęcie to dlaczego jakieś niewykształcone
      baby miałyby prezentować coś ponad moralność ulicznicy?
      • alterpars O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 02.12.05, 19:50
        • galba 2 pytania 02.12.05, 19:55
          a. skąd wiesz czy jestem katolikiem?
          b. gdzie jest napisane, że należy ustępować złu?
          • alterpars Re: 2 pytania Odpowiedzi na pytania 02.12.05, 20:09
            Wkurza mnie ze w tym katolickim kraju zawisc nienawisc i pochopne osady zawsze
            zwyciezaja. Rekacja tych pan jest naturalna. W Polsce tylko frajer podda sie
            odpowiedzialnosci. Lepiej walczyc i atakowac. Nie dano im szans na obrone,
            zlinczowano publicznie ZANIM jakikolwiek sad rozpoczal proces to tez zaczynaja
            gryzc.
            Jesli udowodni sie im wine powinny poddac sie karze jesli nie powinny miec prawo
            do wykonywania zawodu-takie jest moje zdanie.
            Podzielam gorycz rodzicow tych wczesniakow i nie chcialbym aby moje dziecko
            widnialo na tych fotografiach i nic nieusprawiedliwia glupoty tych Pan ze
            zaczely je gorografowac. Ale fakty sa takie ze wczesniaki w ogolnosci WYCIAGA
            sie z inkubatorow.Takie jest moje zdanie.
            • haganna Re: 2 pytania Odpowiedzi na pytania 02.12.05, 21:26
              > Podzielam gorycz rodzicow tych wczesniakow i nie chcialbym aby moje dziecko
              > widnialo na tych fotografiach i nic nieusprawiedliwia glupoty tych Pan ze
              > zaczely je gorografowac. Ale fakty sa takie ze wczesniaki w ogolnosci WYCIAGA
              > sie z inkubatorow.
              Nie zarzuca się im fotografowania z tymi dziećmi, ale narażenie dzieci na
              utratę życia przez wyjęcia z inkubatora i odłączenie od aparatury
              podtrzymującej życie.
              Zakładam, że nie masz dzieci i że nie masz BLADEGO nawet pojęcia o wcześniakach
              i o opiece medycznej. Nie wypowiadaj się więc, bo się kompromitujesz.
            • ml_500 Re: 2 pytania Odpowiedzi na pytania 02.12.05, 22:12
              alterpars napisał:
              Ale fakty sa takie ze wczesniaki w ogolnosci WYCIAGA
              > sie z inkubatorow.Takie jest moje zdanie.

a do kieszeni tez w ogolnosci je sie chowa? i fleszem po oczach blyska?
              chyba cie prąd poraził....
              • orellafellaci Re: 2 pytania Odpowiedzi na pytania 02.12.05, 23:07
                ... czy się błyska czy nie - to mniej istotne. Te babska nie miały prawa bez
                wiedzy i pozwolenia rodziców zabawiać się powierzonymi ich opiece ciężko
                chorymi dziećmi ; do ich zadań należało pielęgnowanie noworodków i fachowa
                opieka nad nimi - a tym na pewno nie było cykanie zdjęć i wkładanie wcześniaka
                do kieszeni fartucha. I tyle.
            • eptesicus Re: 2 pytania Odpowiedzi na pytania 03.12.05, 09:56
              >Ale fakty sa takie ze wczesniaki w ogolnosci WYCIAGA
              > sie z inkubatorow.Takie jest moje zdanie.

skad wiesz?
        • sabrilla Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 02.12.05, 20:22
          A dajże spokój, co ma z tym wspólnego katolicyzm? Nie przesadzaj.
          Ja katoliczka nie jestem ale zgroza mnie zdjęła jak przeczytałam o tym ich
          "pozowaniu".
          • alterpars Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 02.12.05, 20:28
            Moje stanowisko dwa posty wyzej.
            • sabrilla Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 02.12.05, 21:40
              Wiem, czytałam i masz bardzo dużo racji. Tylko widzisz, sam fakt reakcji na tę
              sprawę moze sprawi właśnie, ze wczesniaki nie bedą tak po prostu wyciagane z
              inkubatora.
              Ale naprawdę uważam (zwłaszcza z całym brakiem symaptii do katolicyzmu w
              wyadniu, który ostatnio obeserwujemy), że kompletnie nie ma to związku z
              katolikami-chociaż mam wrażenie, że wiem co masz na mysli
              Ja osobiscie bardzo emocjonalnie zareagowałam na tę aferę, bo sama mam małe
              dziecko, i myslę ze nic wiecej (zwłaszcza rodzicom) nie trzeba tu dodawać

alterpars napisał:

> Moje stanowisko dwa posty wyzej.

• alterpars Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 02.12.05, 21:56
                Nie ma co gadac mysle ze sie zgadzamy.
                • orellafellaci Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 02.12.05, 22:13
                  GTW nie istnieje twoim zdaniem, bo nie ma dowodu ?
                  • orellafellaci Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 02.12.05, 22:45
                    .. powiedz to przeciętnemu Polakowi a cię zabije na miejscu śmiechem :D
              • babaqba Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 03.12.05, 11:38
                sabrilla napisał: (...)
                > sam fakt reakcji na tę
                > sprawę moze sprawi właśnie, ze wczesniaki nie bedą tak po prostu wyciagane z
                > inkubatora.

Ależ one muszą być wyciągane i to często. W tych pomieszczeniach jest naprawdę ciepło. Prawidłowa
                pielęgnacja takich dzieci wymaga częstego ich wyciągania, przekładania, masowania. Takie są
                procedury medyczne. Co rozumiesz przez "tak poprostu" i dlaczego przypuszczasz, że te pielęgniarki
                były tam i wyciągnęły dzieci z inkubatorów "tak poprostu"? Na 99% jestem zdania, że stało się to przy
                okazji koniecznych zabiegów pielęgnacyjnych. Sprawa jest rozdmuchana ponad pojęcie.
                BTW. Wiesz co to "kangurowanie"?
                • orellafellaci Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 03.12.05, 17:36
                  Pielęgnacja ciężko chorych dzieci nie polega na wkładaniu ich sobie do kieszeni
                  fartucha i zabawianiu nimi jak maskotką, więc nie opowiadaj bdur, i bez tego
                  wiadomo że poziom obywatelskiej świadomości wśród Polaków jest tragiczny -
                  tutaj mamy tylko potwierdzenie tego.
        • sulineczka Re: O widze katolicy znow tryskaja milosierdziem 03.12.05, 00:36
          Czy chcesz przez to powiedziec, ze takie pielegniarki powinny sie zajmowac
          tylko nie katolikami ??
      • plastikowe.kierpce [...] 02.12.05, 19:54
      • dizel4 Re: Bezczelne krowy 02.12.05, 20:17
        a ty myślisz że prezio ma jakies wykształcenie ??? hahahahahahaha
      • zorro_i_juz Re: Bezczelne krowy 02.12.05, 22:39
        galba napisz cos o sobie, ciekaw jestem jacy ludzie maja takie poglady jak ty i
        tyle latwosci w osodzaniu innych
        • orellafellaci Re: Bezczelne krowy 02.12.05, 22:41
          Jak rozumiem jesteś tatusiem i uwielbiasz kiedy personel szpitalny nocami
          zabawia się twoimi ciężko chorymi dziećmi bez twojej wiedzy i zgody ?
      • xieni Re: Bezczelne krowy 02.12.05, 23:01
        Galba - jak rzadko się z Toba zgadzam. I to w 100%!

www.kurczeblade.pl
      • oldbay Re: Bezczelne krowy 03.12.05, 10:56
        Przysięgam że jakby taka baba jedna z drugą fotografowały w ten sposób moje
        dziecko to bym je odnalazła i tak im skuła ryje że by im się odechciało
        apelacji. Powinny schować swoje twarze i nigdy ich nie wystawiać na światło
        dzienne. To moja opinia w tej bulwersującej sprawie.
        -
        oldbay
    • sharoon79 Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały szpital 02.12.05, 19:51
      najlepszą obroną jest atak, jak widac.mają tupet.żenua.
    • umfana Te pielęgniarki powinny siedzieć w więzieniu! 02.12.05, 20:00
      To skandal, że one są na wolności!
      • alterpars Re: Te pielęgniarki powinny siedzieć w więzieniu! 02.12.05, 20:09
        a UDOWODNIONO im wine w jakimkolwiek procesie karnym????
        • klukwa Re: Te pielęgniarki powinny siedzieć w więzieniu! 02.12.05, 21:57
          Zdjęcia są dowodem, proces karny jest w takim przypadku formalnością. Wina jest
          przesądzona, niewiadomą jest tylko wymiar kary.
          W amerykańskim systemie mogłyby liczyć na uniewinnienie jeśli obrońcom adałoby
          się wystarczajaco zamącić w głowach przysięgłym. Tutaj na szczęście nie.
          • aneczka996 brawo pielegniarki 03.12.05, 10:47
            to prawda, że to co zrobiły jest złe. Problem w tym, że ludzie uwielbiają
            rzucać kamieniami, a zwłaszcza jeśli nie jest to mafiozo z grubą szyją.
            Brońcie się ma macie do tego prawo. Ludzie uwielbiają sensacje...
            • orellafellaci Brawo prasa i dziennikarze ! 03.12.05, 17:39
              Good job - prosimy o jak najczęstsze ujawnianie śmieci spod polskiego dywanu !
    • romka1962 Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 20:19
      I bardzo dobrze, że pozwały.
      Moim zdaniem nic wielkiego się nie stało.
      Trzymam z pielęgniarkami:)))
      • mordzinas NIC SIĘ NIE STAŁO ????? 02.12.05, 20:38
        ludzie. Czy wy już na głowę wszyscy poupadaliście????

Dziecko z którym fotografowały się te wywłoki umarło!!!!

Nic się nie stało??????

I jeszcze mają czelność pozywać szpital......
        Ale bezczelność ,ale tupet.

Ale same tego nie wymysliły.

To pewnie jakiś przestepca prawnik im podpowiedział.

W głowie się nie mieści!
        • alterpars Re: NIC SIĘ NIE STAŁO ????? 02.12.05, 21:01
          no i widzisz jak ty wybiorczo pozyskujes zinformacje.
        • maciek20001 Re: A CO WŁAŚCIWIE SIĘ STAŁO ? 02.12.05, 21:24
          Każdy wcześniak jest w szpitalu codziennie wyjmowany z inkubatora w celu :
          1.mycia
          2.karmienia
          3.badania
          4.ważenia
          i to po 2--3x dziennie.Te czynności wykonują pielęgniarki.Dziewczyny zrobiły
          głupstwo, że sfotografowały się z wcześniakami.Takie zdjęcia z pewnością
          szokują osoby nie związane ze służbą zdrowia.W wyniku działań dziewczyn
          noworodkom nic się nie stało.Podobno jedno z dzieci zmarło w kilka miesięcy
          póżniej , po wypisaniu ze szpitala.Brak jest związku przyczynowo skutkowego
          między zdjęciami a ewentualnym zgonem. I TO SĄ FAKTY.
          A że zrobiły zdjęcia? Na każdy oddział noworodkowy przychodzi fotogtaf i robi
          zdjęcia nowonarodzonym do gazety. Nikt się o zgodę matek nawet nie pyta.A co
          sprytniejsze mogą z to pozwać szpital.Mam wątpliwości czy tego typu zdjęcia są
          wykonywane bez lampy błyskowej.I jak to fotografowanie wpływa wady wzroku u
          tych dzieci.
          Myślę ,że w sprawach gdzie grają emocje nie należy im się poddawać,lecz chłodno
          szukać argumentów za i przeciw.Dyrekcja zwolniła pielęgniarki, bo gdyby nie
          zareagowała, to sama mogła by zostać zwolniona.Dobrze znam życie i układy " na
          górze ".W swoim pozwie pielęgniarki mają duże szanse na wygranie sprawy.
          • haganna Re: A CO WŁAŚCIWIE SIĘ STAŁO ? 02.12.05, 21:35
            Maciek20001 - ty chyba nigdy w życiu nie byłeś na oddziale noworodkowym.
            Pielęgniarki zrobiły głupstwo (hmmm), że odłączyły dzieci od aparatury
            podtrzymującej życie, wyjęły je z inkubatora i wyprawiały akrobacje, których
            nie robi się nawet z donoszonymi noworodkami.
            Tutaj nie chodzi o emocje - te panie naraziły dzieci na bezpośrednie
            niebezpieczeństwo utraty zdrowia i życia. To tak, jakby leżącemu na OIOMIe
            pacjentowi stawać na rurce podającej tlen. Przeżyje, nie przeżyje - ot rodzaj
            rosyjskiej ruletki...

Fotograf, który przychodzi na oddział ma OBOWIĄZEK zapytać rodziców dziecka o
            zgodę na zrobienie fotografii i jeśli jej nie dostaje, to nie może zrobić
            zdjęcia. Zdjęcia wykonywane są z lampą błyskową ustawioną na sufit, tak, by nie
            błyskało w oczka. Nie znam się na fotografii, ale mąż za namową fotografa
            szpitalnego kupił jakąś tam lampę specjalnie do fotografowania dziecka.

• maciek20001 Re: A CO WŁAŚCIWIE SIĘ STAŁO ? 02.12.05, 21:48
              wiesz,haganna , to są sprawy dyskusyjne. Zadecyduje sąd.
              • orellafellaci Re: A CO WŁAŚCIWIE SIĘ STAŁO ? 02.12.05, 22:11
                Jeśli na pytanie " Czy jako ojciec pochwalasz fakt że bez twojej wiedzy i zgody
                jakiś babsztyl zabawia się twoim śmiertelnie chorym dzieckiem ? " odpowiesz :
                TAK, to nie mam więcej pytań.
                • brrr3 Re: myślenie, czytanie ze zrozumieniem 02.12.05, 23:07
                  jakiś babsztyl zabawia się twoim śmiertelnie chorym dzieckiem
                  Wyjasniam- to były noworodki-wczesniaki a nie "smiertelnie chore dzieci"- niby
                  proste ale juz powoduje dezinformacje. Dla sedna sprawy oczywiście nei ma to
                  znaczenia to fakt. Nie pochwalam tego co te kobiety zrobiły. Były glupie i
                  tyle. Jesli potrafisz czytać tekst ze zrozumieniem to powinnaś chyba
                  zuważyć ,że w żadnym ze swoich postów nie pochwalam ich czynów- tzn robienia
                  sobie fotek z wcześniakami. Nie zgodzę sie jednak na robienie z tych
                  pielęgniarek morderczyń czy potworów jak robia to media i spora część tzw.
                  opnii publicznej.
                  • orellafellaci DO KOLEJNEGO NIEDOINFORMOWANEGO CYMBAŁA : 02.12.05, 23:16
                    za to z ambicjami do pouczania innych - wcześniaki były ciężko chore, głąbiku.
                    Leżały na oddziale patologii i każdego dnia walczyły o przetrwanie - są
                    jeszcze jakieś pytania ?
                    • brrr3 Re: DO KOLEJNEGO NIEDOINFORMOWANEGO CYMBAŁA : 02.12.05, 23:55
                      wcześniactwo kretynko to nie choroba. Tylko stan wynikający z niedojrzałości
                      rozwojowej spowodowany przedwczesnym porodem. Jasne kretynko? Ale reszte co
                      napisalem skumałas ?
                      • orellafellaci Re: DO KOLEJNEGO NIEDOINFORMOWANEGO CYMBAŁA : 03.12.05, 00:02
                        Żaden wcześniak nie leży na dziale patologii, idioto. Wcześniaki były ciężko
                        chore - miały wady nerek i szpiku kostnego, Mateusz przed śmiercią był też
                        operowany na oczy. Zapoznaj się z faktami a potem zabieraj głos, bez odbioru -
                        szkoda czasu na dyskutowanie z taką miernotą.
                        • brrr3 Re: DO KOLEJNEGO NIEDOINFORMOWANEGO CYMBAŁA : 03.12.05, 00:05
                          Mateusz....to Ty wiesz wiecej niz prokuratura.....juz wiesz ,ze trzymały na
                          fotkach Mateusza........ jestem pełen podziwu.
                          • orellafellaci Re: DO KOLEJNEGO NIEDOINFORMOWANEGO CYMBAŁA : 03.12.05, 00:12
                            A konkretnie Mateusz Krawczyk. Wstukaj sobie w googla to się doinformujesz i
                            przestaniesz kompromitować publicznie. Jeszcze czegoś nie wiesz ?
                            • brrr3 Re: DO KOLEJNEGO NIEDOINFORMOWANEGO CYMBAŁA : 03.12.05, 00:17
                              Ktos cie upowaznił do upowszechniania tego nazwiska ?
                              • orellafellaci Re: DO KOLEJNEGO NIEDOINFORMOWANEGO CYMBAŁA : 03.12.05, 00:27
                                A ten dalej marudzi :D wstukaj sobie w googla to będziesz wiedział, leniu !
                                • orellafellaci Re: DO KOLEJNEGO NIEDOINFORMOWANEGO CYMBAŁA : 03.12.05, 00:29
                                  Jestem śpiąca - jeszcze czegoś chciałeś ?
              • m.malone FAKTY 03.12.05, 00:10
                maciek20001 napisał:

> wiesz,haganna , to są sprawy dyskusyjne. Zadecyduje sąd.

Fakty - z nimi sie nie dyskutuje. Haganna, z tymi "obrońcami" naprawde nie ma co dyskutować
                • orellafellaci Re: FAKTY 03.12.05, 00:31
                  Dokładnie, zdjęcia to nie fotomorgana - mówią same za siebie.
              • eptesicus PRZYZNAJ PO PROSTU RACJĘ 03.12.05, 10:01
                maciek20001 napisał:

> wiesz,haganna , to są sprawy dyskusyjne. Zadecyduje sąd.

Haganna przedstawila ci - rzeczowo, spokojnie i ze znawstwem - argumenty.
                Pokazala Ci ze sie mylisz. Jesli sie z tym nie zgadzasz - przedstaw swoje
                arguementy. Np. ze wcale fotograf nie pyta o zgode (skad Ci to przyszlo do
                glowy?) albo ze to normalne wyjmowac dzieciaki z inkubatorow poza scisle
                ustalonymi procedurami (zwiazanymi z opieka). Jesli nie masz argumentow -
                przyznaj po prostu racje (miec racje = miec argumenty do ich obronienia)
          • seba6318 Re: A CO WŁAŚCIWIE SIĘ STAŁO ? 02.12.05, 22:14
            Panie pielegniarki, zlamaly tajemnice pielęgniarska, w sposob skandaliczny.
            bezmyslne kobiety, ktore daja tego typu zdjecia do wywolania do zakladu
            fotograficznego, są zalosne i moim zdaniem nie powinny pracowac w szpitalu. To
            jast zawod zaufania publicznego.Te panie sie do tego nie nadaja.
          • axamit1 Re: A CO WŁAŚCIWIE SIĘ STAŁO ? 05.12.05, 12:39
            maciek20001 napisał:

> Każdy wcześniak jest w szpitalu codziennie wyjmowany z inkubatora w celu :
            > 1.mycia
            > 2.karmienia
            > 3.badania
            > 4.ważenia

Maćku, celem uświadomienia Ci pewnych spraw:
            1.wcześniaki przebywające w inkubatorach myje sie chusteczkami (nawilżanymi) -
            nie wyjmując dziecka z inkubatora
            2. karmi się (sondą, strzykawką, z butelki) nie wyjmując dziecka z inkubatora-
            przez otwory w inkubatorze
            3. i 4. Badanie i ważenie przeprowadza się raz dziennie.
            Poza tym przy wcześniakach przebywających na oddziale intensywnej terapii
            przeprowadza się do 200 zabiegów dziennie (zmiana wkłucia do kroplówki,
            podawanie leków itp.), nie wyjmując dzieci z inkubatora i wszystkie czynności
            wykonując w jednorazowych rękawiczkach.
        • aneczka996 Re: NIC SIĘ NIE STAŁO ????? 03.12.05, 10:50
          mordzinas napisał:

> ludzie. Czy wy już na głowę wszyscy poupadaliście????
          >
          > Dziecko z którym fotografowały się te wywłoki umarło!!!!
          >
          > Nic się nie stało??????

powiedz coś takiego "Bossowi" z Pruszkowa,
          >
          > I jeszcze mają czelność pozywać szpital......
          > Ale bezczelność ,ale tupet.
          >
          > Ale same tego nie wymysliły.
          >
          > To pewnie jakiś przestepca prawnik im podpowiedział.
          >
          > W głowie się nie mieści!
      • guess13 Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 20:40
        Jeśli nic wielkiego,to gratuluję Ci wspaniałego wyczucia proporcji.A może
        jednak spróbujesz włączyć wyobrażnię i wrażliwość(bo mimo wszystko mam
        nadzieję, że choć ciut jej posiadasz). Przecież nie chodzi o to by je
        zniszczyć, lecz - podobnie jak Ciebie - nauczyć myślenia.Tylko jak one (te
        bezmyślne dziopy) tam się znalazły,kto je zatrudniał, tak długo trzymał i
        jeszcze za to płacił??Przy takim bezrobociu(również w tym segmencie rynku
        pracy)??Czy je wspierasz,bo jesteś dobrą koleżanką czy to solidarność w
        głupocie??
      • sawa.com Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 20:47
        Ja też uważam, że to bardzo dobrze.
        Zobaczymy co wart jest nasz kodeks pracy. Jaka to perełka myśli prawniczej
        socjokomuny.
        Pracownica swoim wykonywaniem pracy może narazić pacjenta na utratę życia ale
        nasz kodeks pracy nie pozwala jej zwolnić. To jest horror!
        Tak jest nie tylko w świecie medycznym. Nie można zwolnić z pracy np.
        nauczyciela, który prowadzi po pijanemu lekcję. Ani burmistrza, który bierze
        łapówki. Tych wszystkich chroni postępowy kodeks pracy - stworzony jeszcze w
        PRLu.
        Dlatego z rozwojem cywilizacyjnym jesteśmy tu gdzie jesteśmy. A sanitariusze
        pogotowia sprzedają pacjentów jak skórki ustrzelonej zwierzyny myśliwi.
        • zhk Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 21:24
          Się puknij w głowę. To kretynki do kwadratu. Takie maleństwo żyje ledwo ledwo.
          Wyjęcie go z inkubatora bez wyraźnej oitrzeby to już igranie z życiem. Nie
          uczono tego tych panienek. Pewnie gziły siępo kątach z chłopakami zamiast
          sięyczyć. Do szletów na babcie do pilnowania papieru się nadają. O Tobie nie
          wspomnę, ale po tym co piszesz to prawdziwy lekarz by Ci się przydał.
        • orellafellaci Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 22:05
          Pielęgniarki zostały zawieszone w prawach do wykonywania zawodu czy mi się
          zdawało ?
    • jozue32 [...] 02.12.05, 20:41
    • kejro Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 20:44
      a znając nasz wymiar sprawiedliwości to sprawę na pewno wygrają.Jak dwa razy dwa
      biegły sądowy (z zawodu oczywiście lekarz)wykaże, że robienie zdjęć jak
      najbardziej wchodzi do zakresu obowiązków pielęgniarek.
    • zawadt Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 20:44
      Te panie dostarczają kolejnych argumentów na wstrzymywanie się z powiększaniem rodziny, bo chyba tylko w Polsce jest możliwe, żeby malutkie i bezbronne dziecko, było w ręku nieodpowiedzialnych osób, które mają "paragrafy" po swojej stronie.
      Jedyne na co zasłużyły owe Panie, to POGARDA!!! Szkoda też, że nie istnieje w naszym kodeksie banicja.
      • alterpars Gdyby istaniala banicja..... 02.12.05, 20:45
        to w Polsce juz nikogo by nie bylo bo generalnie banicja jest mieszkanie w tym
        zacofanym kraju
        • zhk Re: Gdyby istaniala banicja..... 02.12.05, 21:26
          No, może Ty tak żyjesz. Ja sobie bardzo chwalę. Tylko jak był czas szkoły to
          sięteż uczyłem, a nie tylko alpagi piłem.
          • alterpars Re: Gdyby istaniala banicja..... 02.12.05, 21:58
            i widzisz z tej nauki co ci przyszlo. Na zadupiu mieszkasz. Ja tez podobne
            szkoly konczylem i nawet doktorat mam i w Polsce mi placili 1000PLN a gdzie
            indziej 10x tyle.
        • klukwa Re: Gdyby istaniala banicja..... 02.12.05, 22:00
          A co ty tu jeszcze robisz?
          • alterpars Re: Gdyby istaniala banicja..... 02.12.05, 22:07
            o nieee...ja juz dawno jestem banita hahahahaha
    • zhk Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 21:07
      Takie malutkie dzieciaczki wymag ają obchodzenia się jak z jajkiem. Każda mała
      nawet infekcja grozi śmiercią. Te kretynki, nie nadają się kompletnie do
      zawodu. W ogóle piguły powinny przechodzićdość wnikliwe badania psychologiczne.
      Psychologia stwierdziła u większości, które wykonujązawód ponad 10 lat
      skłonności sadystyczne lub kompleks ojca. To są poważne wyniki badań. A te
      durnowate pimdy do szaletu, pilnować , by papieru do dupy nie kradli.
    • dawid.kingloff wasze wypowiedzi sa skandaliczne. gorzej, 02.12.05, 21:13
      one sa glupie. problem nie lezy w idiotycznym i nagannym zachowaniu
      pielegniarek. problem jest duza glebszy. otoz w polskich szpitalach nie
      obowiazuje ZADNE procedury. dotyczy to calego personelu, w tym rowniez lekarzy.
      efekt? ciag afer i bledow w sztuce, za ktore nikt nie odpowiada (izby lekarskie
      koledze nic zlego zrobic nie pozwola). zachowanie pielegnierek to tylko jeden z
      oplakanych skutkow braku GMP w szpitalach. przeciw stosowaniu procedur (w
      cywilizowanych krajach to norma) jest jak sadze samo srodowisko. wtedy mozna by
      bylo pociagac do odpowiedzialnosci lekarzy-patalachow. wtedy praca stala by
      sie "praca odpowiedzialna".
      • lico5 Re: wasze wypowiedzi sa skandaliczne. gorzej, 02.12.05, 21:50
        zgadzam sie z tym wylacznie postem pozostale sa wypowiedziami
        powierzchownymi,mysle ze ludzi w mlodym wieku ktorzy samego zycia jakl rowniez
        pracy w szpitalach nie znaja a wyrazane opinie opieraja sie wylacznie na
        ukierunkowaniu nas czytelnikow gazet i telewidzow przez redaktorow....PRACA NA
        INTENSYWNEJ TERAPII NOWORODKA nie jest ani fizycznie ani psychicznie
        lekka,zwlaszcza pielegniarek okreslanych na takich
        odzialach "murzynami".Zaznaczam ze bylam stala "pacjetka" przez okres 5
        miesiecy,myle ze nie do nas nalezy ocena tych Pan i LICZ.. TAK JAK mamy roznych
        ksiezy politykow redaktorow nauczycieli tak rowniez sa rozne Panie
        pielegniarki......JA IM WSZYSTKIM CHYLE CZOLA .... za ich CIEZKA PRACE...
        • 2560a Re: wasze wypowiedzi sa skandaliczne. gorzej, .... 02.12.05, 22:01
          lico5 napisała:

> zgadzam sie z tym wylacznie postem pozostale sa wypowiedziami
          > powierzchownymi,mysle ze ludzi w mlodym wieku ktorzy samego zycia jakl
          rowniez
          > pracy w szpitalach nie znaja a wyrazane opinie opieraja sie wylacznie na
          > ukierunkowaniu nas czytelnikow gazet i telewidzow przez redaktorow....PRACA
          NA
          > INTENSYWNEJ TERAPII NOWORODKA nie jest ani fizycznie ani psychicznie
          > lekka,zwlaszcza pielegniarek okreslanych na takich
          > odzialach "murzynami".Zaznaczam ze bylam stala "pacjetka" przez okres 5
          > miesiecy,myle ze nie do nas nalezy ocena tych Pan i LICZ.. TAK JAK mamy
          roznych
          >
          > ksiezy politykow redaktorow nauczycieli tak rowniez sa rozne Panie
          > pielegniarki......JA IM WSZYSTKIM CHYLE CZOLA .... za ich CIEZKA PRACE...
          Alez co ma wspolnego ciezka , ale nie przymusowa /!!!/praca pielegniarek z
          faktem , ze znalazlo sie tam pare idiotek , ktore popelnily przestepstwo!!!One
          zato przestepstwo musza odpowiedziec. Jesli nie, to ciebie lub kogos ci
          bliskiego jakas "ciezko pracujaca " pielegniarka wylaczy z wentylatora zeby
          zobaczyc jak sie zmianiaja kolory twojej twarzy.Jakis sanitariusz z Lodzi
          pozwoli ci sie "uspokoic" bys nie byl zdenerwowany.
          • dawid.kingloff Re: wasze wypowiedzi sa skandaliczne. gorzej, ... 02.12.05, 22:09
            jesli nie wiesz, o czym mowimy, to przeczytaj moj post. potem pomysl, wez
            gleboki oddech, pomysl jeszcze raz i ewentualnie odpowiedz.
      • gg1968 Re: wasze wypowiedzi sa skandaliczne. gorzej, 02.12.05, 22:02
        dawid.kingloff napisał:

> one sa glupie. problem nie lezy w idiotycznym i nagannym zachowaniu
        > pielegniarek. problem jest duza glebszy. otoz w polskich szpitalach nie
        > obowiazuje ZADNE procedury. dotyczy to calego personelu, w tym rowniez
        lekarzy.
        >
        > efekt? ciag afer i bledow w sztuce, za ktore nikt nie odpowiada (izby
        lekarskie
        >
        > koledze nic zlego zrobic nie pozwola). zachowanie pielegnierek to tylko jeden
        z
        >
        > oplakanych skutkow braku GMP w szpitalach. przeciw stosowaniu procedur (w
        > cywilizowanych krajach to norma) jest jak sadze samo srodowisko. wtedy mozna
        by
        >
        > bylo pociagac do odpowiedzialnosci lekarzy-patalachow. wtedy praca stala by
        > sie "praca odpowiedzialna".

procedury ? fajnie niech jakieś będą, ale nie można głupoty tłumaczyć ich
        brakiem, są pewne granice których rozsądny człowiek nie powinien przekraczać a
        jeśli nie jest rozsądny to nie powinien pracować na tak odpowiedzialnym
        stanowisku
        • dawid.kingloff Re: wasze wypowiedzi sa skandaliczne. gorzej, 02.12.05, 22:08
          nie jakies procedury, tylko SCISLE okreslone procedury. tak jest w krajach
          cywilizowanych, wiec dlaczego u nas ma nie byc? zaraczam ci, bedzie
          bezpieczniej w szpitalach. na zdrowy rosadake pracownikow liczyc nie mozna,
          nigdy i w zadnej firmie. ja te pielegniarki popieram w tym sensie, ze przy
          pomocy bystrego adwokata uwidocznia spoleczenstwu balagan jaki panuj w sluzbie
          zdrowia. i mam nadzieje, ze wszystkim nam to wyjdzie na zdrowie. w
          cywlilizowanch spoleczenstwach lincze nie powinny sie zdazac. forum wyborczej
          co cywilizowanego nie nalezy.
    • 2560a Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki maja racje! 02.12.05, 21:39
      Mecenas Bartłomiej Piotrowski.... Wyjaśnił, że neguje zawarte w zwolnieniu
      określenie "ciężkie naruszenia obowiązków pracowniczych".
      Jakim to ciezkim naruszeniem obowiazkow jest zabawa z wczesniakami w
      chowanego /do kieszeni/czy nawet granie wczesniakami w tenisa w porownaniu z
      naruszaniem /wielokrotnym/ obowiazkow przez pracownikow pogotowia w Lodzi.Toz
      to maly pryszcz w porownaniu w lowcami skor.
    • brrr3 Re: Nareszcie ! Brawo pielęgniarki ! 02.12.05, 21:40
      Dlaczego tak sądze ? Brawo, bo trzeba się przeciwstawić totalnej nagonce na te
      kobiety. Przeciwstawic się tchórzliwej Dyrekcji, ktora by przypodobac się
      pismakom, radzie nadzorczej i tzw. organowi załozycielskiemu zrobiła wszystko
      najgorliwiej jak tylko mogła. Wywaliła je na zbity pysk poprostu. Tylko jedno
      ale... czy w ferworze swojego zapału nie postapiła wbrew prawu ? To wyjasni sąd
      mam nadzieję. O to mi chodzi tylko.
      Ja radzę im by na tym nie poprzestały i poszły dalej; tzn sprawdziły z
      prawnikami mozliwości oskarżenia gadzinówek typu GW czy SE o upublicznienie ich
      wizerunków oraz pokazywanie twarzy noworodków bez pytania ich rodziców o
      zgodę :-) przed zakończeniem sprawy sądowej. Wiem,ze postkomunistyczne media
      przydzieliły sobie prawo do bycia ponad wszystkimi i wyroki ferują same.
      Ciekawe, który sąd uzna za uzasadnione wyraźne zdjęcia tych osób i obok tytuły
      nazywające ich potworami itp ? Jak do tej pory bowiem jedno jest tylko pewne
      w tej sprawie. To,że rozbiły zdjęcia tym dzieciom bez zgody rodziców dzieci.
      Na siłe szuka sie teraz powiązania zgonu jednego z noworodków (nikt nie
      udowodni,że to którys z tych fotografowanych- bredzenie o opiniach antropologów
      budzi mój śmiech zażenowania) z faktem wykonania tych fotek czy włożeniem do
      kieszeni. Takie są fakty. Histeria rozpetna przez media zaciemnia jednak
      racjonalne myslenie większosci nie tylko forumowiczów ale i szanownej wielce
      dyrekcji.
      Na koniec by nie zjedzono mnie zywcem tutaj powiem ; uważam iż te pielęgniarki
      zrobiły źle i beznadziejnie głupio, nie ulega to wątpliwosci. Robienie zaś z
      nich MORDERCZYŃ i POTWORÓW jak uczyniły media jest dla mnie równie "straszne"
      jak wykonanie tych fotek. Dla mnie nie ulega wątpliwośći,że to media zachowują
      sie w pogoni za sensacją jak POTWORY. Duszno tu i jakoś straszno sie robi.....
      • lico5 Re: Nareszcie ! Brawo pielęgniarki ! 02.12.05, 21:52
        POPIERAM opinie... BRAWO
      • gg1968 jesteś głupszy niż te pielęgniarki 02.12.05, 21:54
        nie płacono im za wsadznie sobie wcześniaków do kieszeni fartucha tylko za
        opiekę nad tymi dziećmi. Powinny być wywalone na zbity pysk, a jesli uda się
        dowieść związku śmierci tego dziecka z tą głupią zabawą to powinny też
        posiedzieć w więzieniu, niech się nimi też ktoś "pobawi"
        • brrr3 Re: jesteś głupszy niż te pielęgniarki 02.12.05, 21:59
          Z pracy nie wywala sie na zbity pysk, bo taka sie ma chęć czy pragnienie, tylko
          musi do tego być jakaś podstawa prawna. Jeżeli w tym wypadku tak było to nie ma
          o czym dyskutować Tylko niech to sprawdzi sąd ok ?
          • orellafellaci Uważasz za normalne zabawianie się śmiertelnie 02.12.05, 22:22
            chorymi dziećmi przez personel medyczny bez wiedzy i zgody ich rodziców ? O,
            Boziu .... Masakra - z takim poziomem świadomości obywatelskiej będziemy
            jeszcze długie lata tkwić w tym polskim Bangladeszu.
            • dawid.kingloff smiertelnie chore? 02.12.05, 22:26
              > chorymi dziećmi przez personel medyczny bez wiedzy i zgody ich rodziców ? O,

smiertelnie chore? nie relatywizuje, lubie natomist scisle i rzeczowe
              wypowiedzi a nie demagogie godna leppere czy giertycha.
              • orellafellaci PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 02.12.05, 22:35
                ŚMIERTELNIE CHORE I LEŻAŁY NA ODDZIALE PATOLOGII ? ŻE WALCZYŁY O KAŻDY ODDECH A
                ICH ZYCIE BYŁO ZAGROŻONE ?!! SKĄD JESTEŚ - Z MARSA ?!!!
                • brrr3 Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 02.12.05, 23:10
                  poruszyło mnie to barwne napisanie " ze walczyły o każdy oddech"... Noworodek
                  który "walczy" o kazdy oddech lezy na OJOMIe czyli jest podłączony do
                  respiratora. Kapujesz?
                  • orellafellaci Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 02.12.05, 23:32
                    Na OIOM-ie /intensywny oddział opieki medycznej/ a nie OJOM-ie umieszcza się
                    dzieci w stanie krytycznym, baranku. Wiesz czym się różni stan ciężki od
                    krytycznego ?! Wcześniaki były podłączone do respiratora - zwisających
                    przewodów od respiratora na zdjęciach też "nie zauważyłeś", ignorancie ?
                    • brrr3 Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 03.12.05, 00:03
                      mhhh znowu jestem w szoku - porażony twoją wiedzą....stan krytyczny od
                      ciężkiego...mhhh czym sie rózni...niech zgadne....wagą ? Nie ? mmmmm - no nie
                      wiem....
                      a uwaga o "przewodach" zwisających jako dowód,ze były na respiratorze to...jest
                      zniewalająca twoją inteligencją......sądzisz dziecko,ze respirator (trudne
                      słowo) to taka maszyna co to nadmuchuje tlen do płuc dziecka przez...nos ? usta
                      (?) czy...drugim koncem ? a moze...tylko wietrzy pomieszczenie? Bo ja w swej
                      ignorancji nie zauważyłem że te noworodki były zaintubowane (znowu trudne słowo-
                      wybaczysz?)ani nie miały trachostomii (trudne słowo-cholera) :-)
                      • orellafellaci Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 03.12.05, 00:10
                        "tracheotomii" baranie - długo jeszcze będziesz nas raczył tym bełkotem ?
                        • brrr3 Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 03.12.05, 00:16
                          Wyjasniam ci, że tracheotomia rózni się od tracheostomii kretynko.
                          Tracheotomia to tylko wykonanie otworu w tachwicy, dziecko, zaś tacheostomia do
                          to samo plus załozenie rurki dotchwiczej po wykonaniu troacheotomii. Prostym
                          językiem..... tracheotomia to zrobienie dziury do tachwicy zaś trachestomia
                          założenie przez tą dziurę połączenia(rury :-)) tak by mozna było podłączyć np
                          respirator. Chyba,że w tym wiodącym osrodku tego sie nie robi ))))))
                          • orellafellaci Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 03.12.05, 00:24
                            No to w końcu tracheotomia, tracheostomia, tacheostomia czy trachestomia ?!!
                            Jest tracheotomia i tracheostomia - o pozostałych dwóch technikach pierwszy raz
                            słyszę :D
                            • brrr3 Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 03.12.05, 00:29
                              Nie czepiaj sie literówki kretynko. Meritum widze skumałaś wreszcie z duzym
                              opóźnieniem. Może wpisalas sobie googlach te terminy co? Uwaga zaś ze w
                              googlach jest o tym wczesniaku, który zmarł jest tylko przykladem braku
                              zrozumienia tekstów pisanych nawet w takim tabloidzie jak gw. Nikt nie
                              udowodnił,że umarł którykolwiek z fotografowanych wcześniaków. To wie tylko
                              taka kretynka jak ty. Dobrej nocy zycze i miłych snów.
                              • orellafellaci Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 03.12.05, 00:32
                                Idź spać wreszcie ... i jutro wstań mądrzejszy :) Pa, pa!
                                • orellafellaci Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 03.12.05, 00:49
                                  .. a jak jutro rano wstaniesz to sprawdź czym jest tracheostomia, to ci pomoże
                                  zrozumieć jak się zbłaźniłeś dzisiaj na forum :)
                                  • brrr3 Re: PIERWSZY RAZ SŁYSZYSZ ŻE TE WCZEŚNIAKI BYŁY 03.12.05, 15:33
                                    www.oncology.pl/pokaz.php?artykul=30&dzial=2. pOdaje ten adres ale bez
                                    nadziei,że tak głupie babsko coś z tego skuma. Tak a propo to zupełnie chyba
                                    zapomniałaś ciemna maso o czym jest dyskusja . ;-)
                                    • orellafellaci DO NIEDOEDUKOWANEGO SZCZAWIA : 03.12.05, 16:40
                                      Tracheostomia to operacyjne wyprowadzenie tchawicy na przednią część szyi po
                                      zabiegu tracheotomii, cymbałku :D :D :D

Czytaj :
                                      66.102.9.104/search?
                                      q=cache:hWWPE5TRxYcJ:wiem.onet.pl/43539,haslo.html+tracheostomia+&hl=pl&lr=lang_
                                      pl
                                      66.102.9.104/search?
                                      q=cache:E4GApBNGFEYJ:www.audio.amp.edu.pl/studenci/teksty.php%3Fplik%
                                      3Dinne/slowniczek.php%26tytul%3DS%C5%82owniczek%2520termin%C3%B3w%
                                      2520laryngologicznych+tracheostomia+&hl=pl&lr=lang_pl

Znasz się biedactwo na medycynie jak LPR na sztuce :D
                                      • orellafellaci Re: DO NIEDOEDUKOWANEGO SZCZAWIA : 03.12.05, 16:57
                                        www.audio.amp.edu.pl/studenci/teksty.php?plik=inne/slowniczek.php&tytul=S%C5%82owniczek%20termin%C3%B3w%
                                        20laryngologicznych
                                        portalwiedzy.onet.pl/43539,haslo.html
                                        • orellafellaci I CO CIENKI BOLKU - JUŻ ZAKUMAŁEŚ ? 03.12.05, 16:59
                                          • orellafellaci MAŁOLATY - NIE WYPISYWAĆ BANIALUKÓW NA FORUM ! 03.12.05, 17:07
                                            Do szkoły, a nie do polityki !
                                          • brrr3 [...] 03.12.05, 18:03
        • dawid.kingloff [...] 02.12.05, 22:14
          • dawid.kingloff to ja tez lamie prawo? 02.12.05, 22:21
            :)
          • dawid.kingloff ktory punkt regulaminu zlamalem? 02.12.05, 22:24
            bardzo mnie to interesuje, drogi moderatorze.
        • babaqba Re: jesteś głupszy niż te pielęgniarki 03.12.05, 11:46
          gg1968 napisał:

> nie płacono im za wsadznie sobie wcześniaków do kieszeni fartucha tylko za
          > opiekę nad tymi dziećmi. Powinny być wywalone na zbity pysk, a jesli uda się
          > dowieść związku śmierci tego dziecka z tą głupią zabawą to powinny też
          > posiedzieć w więzieniu, niech się nimi też ktoś "pobawi"

Cholera - nie mam do czynienia z niemowlakami... ale boję się takich rodaków, jak cytowany. Toż to
          krwiożercze bestie bez własnej myśli czy sumienia. Ukamieniują, spalą na stosie i nawet jedna refleksja
          nie splami im gładkiego czoła. Wiem, że zawsze się tacy znajdą, tylko dlaczego aż tylu?
      • mama_kotula Re: Nareszcie ! Brawo pielęgniarki ! 03.12.05, 00:38
        Brrr3, przywracasz moją wiarę w ludzi myślących... :)
    • appril Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 21:50
      Jak dowiedzialam sie o calej aferze to targnely mna mocno negatywne uczucia
      wobec bezposrednio tych pielegniarek i posrednio wobec calej polskiej sluzby
      zdrowia. Urodzilam w tym roku wczesniaczka w Stanach, przebywalam wczesniej
      okolo tygodnia w szpitalu i kilka dni pozniej. Jestem pelna aprobaty, sympatii
      i szacunku do osob wykonujacych tam zawod pielegniarki. Mialam okazje widziec
      ich prace i w dzien i w nocy. Bez zarzutu. A na sali gdzie lezaly sobie
      wczesniaczki panowala szczegolnie troskliwa i ciepla atmosfera, lacznie ze
      spiewaniem przez pielegniarki kolysanek. To co zrobily te bezmyslne osoby to
      skandal i nic tego nie usprawiedliwia i nie tlumaczy. A jak ktos mowi inaczej
      tzn., ze sam ma glaz zamiast serca, niepofaldowany mozg i najlepiej gdyby sam
      trafil kiedys pod taka opieke. Dajmy na to utna mu noge to sie z nim
      pielegniarki sfotografuja aby pokazac w domu jaki im sie kulawy pacjent trafil.
      Koszmar. Ludzie co sie dzieje w tym kraju? Pavulon, wczesniaki, operacje po
      pijanemu. Brrrrrrrrr!
      • brrr3 Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 21:54
        brrrrrrrrr.... to,że zrobiły źle nie podlega dyskusji. Robienie z nich
        morderczyń zaś i potworów juz tak. Tak a propo to w USA wcale tak słodko nie
        jest jak piszesz.... ale to już odrębna para kaloszy. Pozdrawiam.
      • dawid.kingloff Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 22:17
        nikt nie tlumaczy zachowania pielegniarek. ja osobiscie probuje zwrocic uwage
        na fakt, ze problem jest glebszy. btw, ja tez korzystalem z sluzby zdrowia w
        stanach. niestety, dzieli nas od nich pewnie z 50-100 lat, a mentalnie jeden
        etap w ewolucji. :)
    • emektb Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 21:58
      teraz poważnie. może naprawdę chciały pokazać rodzinie te maluchy. a, że
      niezbyt dużą wyobraźnię panie pielęgniarki mogą mieć to już inna sprawa. być
      może też wyjęcie jednego z wcześniaków z inkubatora nie miało nic wspólnego z
      jego późniejszą śmiercią. w końcu i tak są wyjmowane z inkubatora czasami, a te
      pielęgniarki wiedziałi raczej jak się z nimi obchodzić, by nie zrobić większej
      krzywdy. może być, że padły ofiarą "dobrego tematu". ale może też być zupełnie
      inaczej:(
      • brrr3 Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 22:01
        W tej sprawie nikt się logiką i rozumem nie kieruje. Nie miej złudzeń. Tu
        chodzi o lincz i tyle. Prawo nie ma tu żadnego znaczenia.
        • orellafellaci Całkowicie uzasadniony społeczny lincz i 03.12.05, 00:06
          proporcjonalny do skali przewinienia - a prasa ma obowiązek ujawniać i jak
          najostrzej piętnować takie przypadki w imię dobra publicznego.
          • brrr3 Re: Całkowicie uzasadniony społeczny lincz i 03.12.05, 00:08
            Podziwiam jeszcze raz tę niezmaconą BOLSZEWICKĄ pewność siebie :-)
            • orellafellaci Re: Całkowicie uzasadniony społeczny lincz i 03.12.05, 00:15
              A nie ma za co, cienki bolku Z KONSERWY :)
    • ml_500 do alterpars 02.12.05, 22:18
      mam do ciebie pytanie:
      czy normalna procedurą dotyczaca wczesniakow jest wkladanie ich sobie do
      kieszeni i blyskanie fleszem po oczach?
      na zdj widnialo jak to malenstwo bylo w kieszeni
      wiec co ty pieprzysz o jakims czekaniu na rozstrzygniecie sadu. tylko kompletny
      idiota moze sie spierac o to czy sa winne.
      rusz mozgiem
      • dawid.kingloff Re: do alterpars 02.12.05, 22:29
        > czy normalna procedurą dotyczaca wczesniakow jest wkladanie ich sobie do
        > kieszeni i blyskanie fleszem po oczach?

zdrowy rozsadek podpowiada, ze nie. co do procedury, to jak ja znasz to mnie
        powiadom. procedur nie ma zadnych, jak sadze. niestety.
        • orellafellaci Re: do alterpars 02.12.05, 22:39
          Czy brak procedur zwalnia z odpowiedzialności za naruszenie zasad etyki
          zawodowej pielęgniarki a w razie udowodnienia związku zabawy tych bab ze
          śmiercią dziecka - szpital ?
          • alterpars Re: do alterpars 03.12.05, 02:04
            Moim zdaniem wlozenie dziecka do kieszeni jest co najwyzej przekroczeniem
            uprawnien i nieuzasadnionym naruszeniem zdrowia lub zycia dziecka. Sprawdz sobiw
            w kodeksie ile za to grozi. Wyciagniecie dziecka z inkubatora NIE JEST
            przestepstwem a jesli jest to prosze mi wskazac paragraf. Nie ma tez mowy ani
            dowodow na zwiazek pomiedzy zgonem noworodka a czynnosciami pielegniarek.
            Nigdy nie powiedzialem ze nalezy te Panie uniewinnic bo nie zarabiam na ich
            obronie. Mowie tylkoze tak jak kazdy ma prawo do sprawiedliwego procesu, obrony
            i ewentualnych sankcji lub rehabilitacji.
            Prywatnie powiem ze te Panie moim zdaniem postepuja niewyobrazalnie glupio- znam
            lepsze linie obrony.
            • orellafellaci Re: do alterpars 03.12.05, 17:03
              Zdaje się że o etyce zawodowej masz takie samo pojęcie jak brr3 o neonatologii.
        • funia3 Re: do alterpars 03.12.05, 08:44
          mam nieprzyjemnosc bywac ostatnio na oddziale neurologii w poznanskim szpitalu
          i dochodze do wniosku, ze w tym, co zrobily te kobiety nie ma nic dziwnego-
          tylko, ze byly tak glupie, ze sobie fotki pstrykaly.wiem, ze pielegniarki maja
          ciezki zawod itd itp, ale nic nie upowaznia je do np. darcia ryja na pacjentow.
          ostatnio bylam swiadkiem awantury. mloda spasna pielegniarka wrzeszczala na
          caly korytarz do starszej kobiety-ok.75 lat-GDZIE MI TU SIURASZ!!bo pacjentka
          po udarze weszla do toalety dla personelu.mam nadzieje, ze wszyscy ktorych
          kocham beda dlugo zdrowi. pielegniarki po prostu trakuja pacjenta jak mieso-
          czasem jak kawalek starego i tyle.
          • osa5 Re: do alterpars 05.12.05, 19:39
            niestety też mam takie spostrzeżenia.. szczególnie na OIOMAch bo tam wielu
            pacjentów nie może się poskarżyć
        • felinecaline Re: do alterpars 03.12.05, 16:40
          Ze TY TAK sadzisz to jeszcze nie znaczy, ze tak jest naprawde. Na szanujacym
          sie oddziale neonatologii gdzie hospitalizuje sie dzieci nazbyt wczesnie
          urodzone, z czasami ekstremalnie mala waga urodzeniowa, niedojrzaloscia wielu
          narzadow i calych systemow narzadowych, niewyksztalceniem wielu podstawowych
          funkcji zyciowych i dodatkowo czesto wieloma patologiami niezbedne jest
          przestrzeganie scisle okreslonych metod i sposobow pielegnacji takich
          pacjentow. Absolutnie nie moze byc mowy o niepotrzebnym wyjmowaniu z
          inkubatora - wspominaliscie tu o "toalecie i wazeniu" - to wszystko MOZE i
          POWINNO sie odbywac w obrebie inkubatora i nawet nie znajac katowickiego
          oddzialu przypuszczam, ze jest on odpowiednio do tego wyposazony i
          oprzystosowany, tylko zabraklo i dobrych nawykow w pracy pielegniarek i
          skutecznej kontroli ich pracy.
    • appril Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 22:37
      Co do Stanow nie bede udowadniac na sile, ze jest inaczej choc jest i juz.
      Oczywiscie dla ubezpieczonych a nie liczacych na czarno na darmowa opieke. Za
      darmo nigdzie nic nie daja, polski fenomen polega na tym, ze placisz i nic nie
      dostajesz. A co do wyciagania wczesniaczkow z inkubatora to czy pan Brrr_3
      widzial kiedys wczesniaczka, kilogramowego albo dwu? Jesli nie to tlumaczy to
      jego dziwne teorie a jesli tak, to musi byc jakis nienormalny. Cialo
      wczesniaczka jest bardzo delikatne, organizm nie zdazyl wyksztalcic jeszcze
      calkowicie roznych organow, wiele razy dziecko nie potrafi samodzielnie
      oddychac. Ech.. szkoda slow. A te pielegniarki to idiotki i juz, jakby nie
      patrzec. A za glupote sie placi, od dawna takie rzeczy wiadomo.
    • kunaizagiel Bezczelne raszple.... 02.12.05, 22:47
      ...im sie nalezy dozywotni zakaz wykonywania zawodu. Co za glupie suki. Do
      kopania rowów.
    • bialeoko Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 02.12.05, 23:32
      nie rozumiem co one jeszcze robią na wolności
      co to ma znaczyć 'chcą wrócić do pracy'??
      dziś trzeba być elastycznym, spróbować jak nie w tym to w innym zawodzie... np
      do agencji towarzyskich jest ciągły nabór...
      • howmec Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 03.12.05, 00:36
        pojebalo je zdrowo!!!!przepraszam za ostre slowa ale tylko to mi przychodzi do glowy!!!choc te slowa nie sa ostre w porownaniu co niektorzy o tych (nawet nie wiem jak je nazwac, bo chyba nie kobiety )mysla. Nie uwlaczajac nikomu----zagazowac i bedzie spokoj, albo nie!!! obciac rece i wysterylizowac!!!
    • sulineczka Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 03.12.05, 00:34
      Przerazajace !!! jesli jakikolwiek adwokarzyna podejmuje sie prowadzenia takiej
      sprawy, jesli te " panie", bo przeciez pielegniarka powinna pielegnowac, a nie
      zadawac cierpienie lub smierc, jesli wogole w glowie kogokolwiek moglaby sie
      zrodzic chora mysl, ze nadal powinny one uprawiac zawod, ktorego sie wyuczyly,
      a do ktorego nie maja ani serca ani powolania, to bardzo zle swiadczy o
      poziomie etycznym Polakow. Zgroza !!!
      • 1europejczyk Czy szpital nie moglby wytoczyc tym paniom 03.12.05, 02:01
        procesu o odszkodowanie za narazenie szpitala
        na utrate prestizu i dobrego imienia w oczach opini publicznej
        a tym samym na straty wynikla ze zmniejszonej ilosci pacjentow ?

Dajmy na to po 1 mln zl od kazdej!
    • andrzejwilczak Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 03.12.05, 02:45
      Osobiście ... sam byłem długo w inkubatorze.
      Nie chciałbym aby jakaś ... trzymala mnie w kieszeń, gdzie wczesniej miała pety,
      albo kondony.
    • feber Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 03.12.05, 09:04
      co za tupet
      noz sie w kieszeni otwiera
      wredne s...
      • 12x1 Re: Zdjęcia wcześniaków - pielęgniarki pozwały sz 03.12.05, 09:28
        a mnie zastanawia dlaczego pielegniarki nie powiedzialy ktore to dzieci
        fotografowaly...czyzby zanik pamiecie albo co gorsza te dzieci zmarly
        i....jezeli kary pieniezne nie beda placili sami lekarze lub pielegniarki
        tylko szpital czyli z naszych podatktow...to nadal personel bedzie czul sie
        bezkarny
        jezeli komisje dyscyplinarne zlozone z samych lekarzy beda wydawaly opinie to
        zawsze bedzie sie mowilo ..ze to nie blad lekarza ,tylko organizmu chorego
        hihi np zaszycie nozyczek...zdjecia itd

tupet tych pielegniarek mnie przeraza
        a ile jest takich lekarzy i pielegniarek...tylko mysla ze malo zarabiaja...
        a tak na marginesie to podal fotograf ...wywolujacy zdjecia.a nie robiacy
        zdjecia
    • vortex21 Powinny pozwać laboratorium fotograficzne... 03.12.05, 09:35
      ... w tym szpitalu i tak nie będą miały życia. Pzdr.
    • piekny_romanek ale tupet maja te kur* 03.12.05, 09:53
      W normalnym kraju, gdzie jest prywatna sluzba zdrowia juz by zaden szpital ich
      nie zatrudnil. A co wiecej - ten szpital, w ktorym by pracowaly od nich
      zazadalby odszkodowania za to ze zniszczyly wizerunek placowki. Zaufanie trudno
      zyskac, ale bardzo latwo stracic. Niestety u nas mamy socjalizm i praktyczny
      monopol publicznej sluzby zdrowia, gdzie wszyscy maja w d* dobro pacjenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka