mjetker Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 19:12 takim jezykiem to doktorat mozna pisac a nie publicznie artykuly. temat na czasie ale fabula totalnie spieprzyla sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 kto najlepiej zarobił na faszyźmie ? wymyślany na 05.12.05, 19:48 nowo daje zarobić wielu milionom ludzi dzięki idiotom ,którzy wierzą w jego istnienie...no może paru chorych w Rosji..i to wszystkie pieniądze. jest takie pytanie do ,,ojrogejów i bojących się faszyzmu,, - jak już wszyscy chrześćjanie będą gejami to co potem ? islamowi nie dacie rady...oj ktoś za was myśli i rozumy wam podbierał... Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Po gejach nadchodzi zoofilia 05.12.05, 20:07 Massachusetts, które zasłynęło z forsowania legislacji zezwalającej na "małżeństwa" jednopłciowe zaczęło już pierwsze kroki w kierunku normalizacji innego zaburzenia - bestializmu, czyli aktów seksualnych między ludźmi i zwierzętami. Od pewnego czasu prowadzona była dyskretna kampania medialno-społeczna na rzecz "zniesienia stygmy społecznej", na jaką narażeni są zoofile. Polega ona m.in. na eufemizacji języka używanego w mediach. W kolejnym kroku zaproponowano ustawę, która łagodzi kary za akty seksualne ze zwierzętami. Autorzy ustawy, Cynthia S. Creem, Robert A. O'Leary, Michael E. Festa, David P. Linsky - wszyscy z Partii Demokratycznej - są również gorliwymi zwolennikami aborcji i związków homoseksualnych oraz cieszą się otwartym poparciem trzech grup gejowskiego lobby Massachusetts. "Ustawa dotycząca archaicznych wykroczeń", jak oficjalnie nazywa się projekt, zmieniłaby również inne przepisy, legalizując reklamowanie aborcji, cudzołóstwo i konkubinat. Aktywiści pro-rodzinni, którzy ostrzegali przed skutkami redefiniowania małżeństwa, widząc je jako początek "równi pochyłej" prowadzącej do normalizacji całej rzeszy dewiacji, włącznie z zoofilią, kazirodztwem i poligamią, byli niejednokrotnie wyśmiewani za tego rodzaju sugestie. Tymczasem Massachusetts nie jest odosobnione w tej tendencji. Wielka Brytania dopuściła niedawno możliwość emitowanie programów o seksie ze zwierzętami do telewizji publicznej, a w Szwecji notuje się w ostatnich latach znaczący wzrost aktów bestializmu, który jest w tym kraju legalny od roku 1944, kiedy to zniesiono również zakaz zachowań homoseksualnych. żródło: www.christianitas.pl/c/wydarzylosie/?id=256 Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 20:19 Proponuje Kwasniaka, Leszka M. i reszte czerwonych pacholkow! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 20:45 "Mierzi mnie i przygniata styl endecki, nagle odrodzony i ochotnie naśladowany, raz moralizatorski, besserwisserski," a mnie mierzi i przygniata styl politpoprawnej nowomowy, gdzie nie można powiedziec że chuligan to chuligan, ze bimbający sobie na prawo "postępowiec" to nic innego jak rozrabiaka, że politpoprawne moralizowanie, beisswerserskie przekonanie "postepowców" jest niczym innym niż to, co potepia szanowna Pani Autorka. Tyle ze po mędiach moda teraz jest na hołubienie politporawnych stowarzyszeń. " raz paramilitarny, krzepki-blond, nakręcony, spięty do ataku, z werblami w tle (chyba nie było jeszcze werbli, więc czemu je słyszę?)." a w czym to niby gorsze od homosiów atakujących po kościołach ludzi? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 20:59 Nie ma to jak wszystko zwalic na mode, nie prawdaz losiu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 07:17 nononsens napisał: > Nie ma to jak wszystko zwalic na mode, nie prawdaz losiu. prawdaż :) tyle tylko że nie do końca wszystko, ale duża część. Po prostu teraz nie wypada nie być postępowcem, bo Cie nie do yntelygencji zaliczą, a do obozu ciemniactwa wstecznictwa i średniowiecza :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgiedrowicz Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 21:05 gdyby przyszlo co do czego - to ci pogardzani przez ciebie wszechpolacy byc moze uratowali by ci dupe zidiociala do imentu ciociu... zenujaca paranoja mniejszosci placimy za ulge pogardzanych przez "salonowcow" mas!!! wyzwolenie od korupcji i skrajnej, acz wygodnej hipokryzji "politycznej poprawnosci". Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Morsdorf - szef MW przed wojną, za pomoc Żydom 05.12.05, 21:43 w czasie niemieckiej okupacji znalazł się w Auschwitz i został przez Niemców zamordowany. Był namiętnie oskarżany o "antysemityzm" przez takie przedwojenne pańcie jak współczesna nam Bortnowska. Po wojnie Żydzi z katowni ubeckich zamordowali tysiące członków Stronnictwa Narodowego i Młodzieży Wszechpolskiej... ale taka pańcia woli pisać dzisiaj o hordach zdziczałych pedałów stawiając ich jako obrońców demokracji i lżąc porządnych Polaków. Takie czasy. Czasy GW! Odpowiedz Link Zgłoś
lotam Kto następny - David Irving! 05.12.05, 21:19 Totalitaryzm niejedno ma imię. Jest i ukoszerniony totalitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
speer Tak, Polska zmierza w bardzo zlym kierunku! 05.12.05, 21:21 Patrzmy wladzy na ohydne (szczegolnie teraz( lapska. NIe dajmy im zniszczyc demokracji!@ Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Tak, Polska zmierza w bardzo zlym kierunku! 05.12.05, 21:48 speer napisał: > Patrzmy wladzy na ohydne (szczegolnie teraz( lapska. NIe dajmy im zniszczyc > demokracji!@ Złodziejskie łapska Millera i Kwaśniewskiego były bardzo miłe... Lecz się przygłupie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 21:22 Polska pod rządami przedstawicieli ZCHN nie jest krajem demokratycznym. Postępuja faszyzacja kraju, teraz geje, następnie Żydzi, Cyganie, nie uznający czołowej roli KK,... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Jak pozbyć się obcych zdrajców i agentury ? 05.12.05, 21:39 To jest podstawowy problem naszej ojczyzny. Jak pozbyć się takich kreatur jak pani Bortnowska. Nie będzie pani Bortnowskiej - nie będzie szkalowania Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas WYBIÓRCZA ZNÓW KREUJE "RZECZYWISTOŚĆ" 05.12.05, 21:42 Czy wy w tej Wybiórczej to naprawdę nie możecie pogodzić się z tym że wasi faworyci zostali odrzuceni przez wiekszość Polaków w demokratycznych wyborach??? Czy wy naprawdę nie możecie zrozumieć , że demokracje trzeba szanować nie tylko wtedy gdy się wygrywa ale również wtedy gdy się przegrywa!!! Czyt to jest dla was tam w wybiórczej takie trudne do pojęcia???? To co wyprawia Wybiórcza ostatnimi czasy to po prostu podła propaganda , której celem jest zniszczenie i obrzydzenie polskiego wreszcie rządu PiS. Czy to nie jest przypadek ,ze wmawiacie ludziom że istnieje jakieś wydumane przez was zagrozenie faszyzmem???? Jakim faszyzmem???? Ludzie. Czy wy ku rwa wiecie cokolwiek o faszyźmnie ,ze tak łatwo przypinacie faszystowskie łatki ???? Owszem. Jest jakaś grupka łysych debili ,którzy tam sobie coś pokrzyczą. Zgoda. Trzeba z nimi walczyć i karać ich bezwzględnie. Ale Wybiórcza wykorzystuje te incydentalne zdarzenia do wzniecania nienawiści w Polsce przeciw nowym władzom. Przecież taki jest odbiór społeczny waszych działań. Oto nowy rząd PiSu - a w kraju faszyzm.... To jest wasze wybiórcze przesłanie!!! Podłość i nikczemnośc - tpo są wasze wybiórcze cechy. Wasze manipulacje , wasze prowokacje są wyjątkowo podłe i wredne. Wszystko ma jeden cel : zniszczyć PiS , opluć nowego prezydenta Polski , szkalować Polskę i Polaków. Nie dziwcie się Wybiórczy pismacy ,że wiekszość Polaków traktuje was jako polskojęzyczny szmatłatwiec. Kilku pederastów zrobiło w kilku miastach jakąś zadymkę. Kilku łysych debili pokrzyczało na pederastów. A Wybiórcza ogłasza w Polsce faszyzm..... Przecież to kosmiczny absurd. No ale w manipulowaniu ludźmi - szczególnie tymi młodymi to wy Wybiórczy macie doświadczenie i praktykę... Ale daremny wasz Wybiórczy trud. Coraz więcej Polaków potrafi się zorientować w waszych plugawych manipulacjach i im więcej plwasz Wybiórczy szmatławcu tym mniejszy masz wpływ na rzeczywistość w Polsce. Owszem . Są tacy ,którzy się dają wam nabierać. To forum jest tego pełnym dowodem. Ale na szczęście nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: WYBIÓRCZA ZNÓW KREUJE "RZECZYWISTOŚĆ" 05.12.05, 22:02 Paru się znajdzie. A nawet sporo. Popieram po całości. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: WYBIÓRCZA ZNÓW KREUJE "RZECZYWISTOŚĆ" 05.12.05, 22:03 tak tylko w kwestii szczegółow-przygniatająca to ta większość nie była, prawda? Rzec by wrecz mozna, ze była taka sobie, malutka. A co do GW-widać Cię na prawie kazdym forum tutaj. Powiedz zatem, czemu na forum tejże gazety spędzasz większość czasu? Są na pewno inne gazety głoszące prawdę (jakkolwiek przypomina mi się tutaj pojecie prawdy według śp. księdza Tischnera, choć to zapewne nie jest Twój autorytet), wiec czemu nie dyskutujesz tam? Umartwiasz się na tym znienawidzonym forum czy jak? Misja dziejowa? Ponadto widząc jak epitetujesz wszystkich od róznej masci głupków mozna mieć podejrzenia, że masz problem nie tylko z gejami. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden NOLI ME TANGERE 05.12.05, 21:30 "Nie dotykaj mnie, bom jeszcze nie wstąpił do Ojca mego. Ale idź do braci moich, a powiedz im: Wstępuję do Ojca mojego i Ojca waszego, Boga mojego i Boga Waszego." Mamy w tej krótkiej wykładni Pani Profesor Bortnowskiej wołanie o takie społeczeństwo, w którym szacunek dla wyboru drogi życiowej opartej na zgodzie z własnym sumieniem jest jednym z kluczy dla rozumowania o godności człowieka. Pani Profesor ma rację. Tam gdzie władza państwowa toleruje przejawy nietolerancji i agresji, opartej na patologicznym pojmowaniu ludzkiej indywidualności, tam powstaje zagrożenie faszyzmem w życiu społecznym. Nie idzie tutaj o homoseksualistów jako kozłów ofiarnych, idzie tutaj o każdą grupę społeczną (intelektualistów, artystów, Żydów, osoby niepełnosprawne, Zielonych) która jest odmienna, z punktu widzenia bandziorów - głównie idzie tu, rzecz jasna, o faszystowskich bandziorów z młodzieżówki LPR - szukających wartości tam gdzie ich zupełnie nie ma, czyli w ich własnej psychice. Noli me tangere, czyli jeżeli czynię dobro nie przeszkadzaj mi. Jaka szkoda, że politycy PiS-u tego nie rozumieją, o dopuszczają do takiego trwożliwego myślenia o stanie państwa polskiego, które tak słusznie opisała Pani Profesor Bortnowska. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 21:47 tomekjeden napisał: > "Nie dotykaj mnie, bom jeszcze nie wstąpił do Ojca mego. Ale idź do braci moich > , > a powiedz im: Wstępuję do Ojca mojego i Ojca waszego, Boga mojego i Boga Waszeg > o." > > Mamy w tej krótkiej wykładni Pani Profesor Bortnowskiej wołanie o takie > społeczeństwo, w którym szacunek dla wyboru drogi życiowej opartej na zgodzie z > własnym sumieniem jest jednym z kluczy dla rozumowania o godności człowieka. > Pani Profesor ma rację. Tam gdzie władza państwowa toleruje przejawy > nietolerancji i agresji, opartej na patologicznym pojmowaniu ludzkiej > indywidualności, tam powstaje zagrożenie faszyzmem w życiu społecznym. Skąd biorą takich kretynów jak ty? Jestem pewien, że gdyby manifestacje były legalne, to nic a nic by się nie zmieniło w ogólnej tendencji prasy. Przecież nie o to chodzi, że w Plsce jest homofobia, tylko o to, żeby takie pocucie stworzyć, na co grupa naiwnych idiotów daje się chyba nabrać! Zagrożene faszyzmem w życiu społecznym, co za paranoja.. Nie idzi > e > tutaj o homoseksualistów jako kozłów ofiarnych, idzie tutaj o każdą grupę > społeczną (intelektualistów, artystów, Żydów, osoby niepełnosprawne, Zielonych) > która jest odmienna, z punktu widzenia bandziorów - głównie idzie tu, rzecz > jasna, o faszystowskich bandziorów z młodzieżówki LPR - szukających wartości ta > m > gdzie ich zupełnie nie ma, czyli w ich własnej psychice. Noli me tangere, czyli > jeżeli czynię dobro nie przeszkadzaj mi. Jaka szkoda, że politycy PiS-u tego ni > e > rozumieją, o dopuszczają do takiego trwożliwego myślenia o stanie państwa > polskiego, które tak słusznie opisała Pani Profesor Bortnowska. Trwożliwe myślenie to powinno być o tym, w jakim stanie państwo zostawiła lewica, baranie, ta tolerancyjna lewica która nami rządziła tyle lat. W końcu Kwach jest jeszcze prezydentem, czy nie, to jego działka bronić praw mniejszości, jeśli zostaną złamane,czy nie? Jest z lewicy, czy nie? Oskarżenie o faszyzm, to poważne oskarżenie, kretynie,zastanów się, o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bo23 Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:03 Przeraża mnie te forum, bo odzwierciedla to co się dzieje w Naszym Kraju. Mam jak wielu dziwne wrażenie, że faszyzm zaczyna u nas gościć na dobre, bardzo bym chciała się mylić. Chcę żyć w nudnych czasach, bo one dają spokój. Nie rozumiem dlaczego mocheropwe berety "w imię Boga zioną taką nienawiścią", o ile sie nie mylę to powinni kochać, a przynajmniej szanować drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:08 Miszkadzie z całym brakiem szacunku do lewicy przypomnij sobie rządy prawicy czyli AWS. Oni zaczęli a lewica z właściwym sobie entuzjazmem dokończyła dzieła. Co do artykułu prof. Bortnowskiej-chyba nawet nie zadałeś sobie trudu, żeby go przeczytać. Tomekjeden jako jeden z nielicznych nikogo nie wyzywał, widać nie ma ze sobą problemu a po prostu odniósł się do tez w artykule zawartych. Na tym między innymi polega dyskusja dorosłych ludzi. miszkad napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:22 aga1000 napisał: > Miszkadzie z całym brakiem szacunku do lewicy przypomnij sobie rządy prawicy > czyli AWS. Oni zaczęli a lewica z właściwym sobie entuzjazmem dokończyła dzieła > . > Co do artykułu prof. Bortnowskiej-chyba nawet nie zadałeś sobie trudu, żeby go > przeczytać. > Tomekjeden jako jeden z nielicznych nikogo nie wyzywał, widać nie ma ze sobą > problemu a po prostu odniósł się do tez w artykule zawartych. Na tym między > innymi polega dyskusja dorosłych ludzi. > > miszkad napisał: > > > Jakbyś czytała moje posty, to byś widziała że zadałem sobie ten trud. Z całym szacunkiem dla mniejszości mamy demokrację, czy nie? Demokracja to rządy większości.. Dla was, istnieje tylko demokracja selektywna, czyli wybiórcza. Społeczeństwo nie chce pedałów na ulicach, i tyle. Proste jak drut. Czy to faszyzacja? Społeczeństwo chce kary smierci dla bestialskich morderców. faszyzacja? To u was, lewaków, powstała polityczna poprawność, ale rodzi ona swego rodzaju rozdwojenie jaźni. Z jednej strony chcecie demokracji i wolnosci, z drugiej wybieracie z niej selektywnie, co wam pasuje, czyli ta wolność ograniczacie. Z schizofremia ciężko się zyje, dlatego tak boicie krytyki, która obnaża właśnie tą wybiórczość i selektywność, oraz kreujecie zagrożenie, które nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:38 To znaczy do jakich nas? I co to znaczy lewak? Bo zauważyłam, ze jest to słowo klucz używane przez smarkaterię (co niekoniecznie jest wycieczką do Ciebie), która fioletowego pojecia nie ma co to znaczy, natomiast jak nie wie co ma powiedzieć to rzuca lewakami (plus żydami, masonami, ekologami i tym podobnymi). A geje są tylko symbolem, chyba niezupełnie o to autorce chodziło Święta prawda, demokracja to rządy więkoszości, ale cóż o powalającej większości nie bardzo mozna tu mówić, prawda? I sorry, ale choroba którą wymieniłeś nazywa się schizofrenia. też nadużywane słowo przez dyletantów, którzy tylko tę chorobę kojarzą z psychiatrią. Tutaj bardziej pasuje paranoja udzielona :-))) Tylko, ze nie do "nas". miszkad napisał: > aga1000 napisał: > > > Miszkadzie z całym brakiem szacunku do lewicy przypomnij sobie rządy praw > icy > > czyli AWS. Oni zaczęli a lewica z właściwym sobie entuzjazmem dokończyła > dzieła > > . > > Co do artykułu prof. Bortnowskiej-chyba nawet nie zadałeś sobie trudu, że > by go > > przeczytać. > > Tomekjeden jako jeden z nielicznych nikogo nie wyzywał, widać nie ma ze s > obą > > problemu a po prostu odniósł się do tez w artykule zawartych. Na tym międ > zy > > innymi polega dyskusja dorosłych ludzi. > > > > miszkad napisał: > > > > > > > Jakbyś czytała moje posty, to byś widziała że zadałem sobie ten trud. Z całym > szacunkiem dla mniejszości mamy demokrację, czy nie? > Demokracja to rządy większości.. > Dla was, istnieje tylko demokracja selektywna, czyli wybiórcza. Społeczeństwo > nie chce pedałów na ulicach, i tyle. Proste jak drut. Czy to faszyzacja? > Społeczeństwo chce kary smierci dla bestialskich morderców. faszyzacja? > To u was, lewaków, powstała polityczna poprawność, ale rodzi ona swego rodzaju > rozdwojenie jaźni. Z jednej strony chcecie demokracji i wolnosci, z drugiej > wybieracie z niej selektywnie, co wam pasuje, czyli ta wolność ograniczacie. Z > schizofremia ciężko się zyje, dlatego tak boicie krytyki, która obnaża właśnie > tą wybiórczość i selektywność, oraz kreujecie zagrożenie, które nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:54 aga1000 napisał: > To znaczy do jakich nas? I co to znaczy lewak? Bo zauważyłam, ze jest to słowo > klucz używane przez smarkaterię (co niekoniecznie jest wycieczką do Ciebie), > która fioletowego pojecia nie ma co to znaczy, natomiast jak nie wie co ma > powiedzieć to rzuca lewakami (plus żydami, masonami, ekologami i tym podobnymi) To znaczy do mnie, czy nie do mnie? Chyba wiadomo o co mi chodzi, kiedy mówię lewak? Inaczej byś się do tego nie odniosła. "Lewak to człowiek z poprawnie polityczną wydmuszką zamiast mózgu". Znaczy taki, który już nie potrafi mysleć logicznie i samodzielnie oceniać fakty, tylko poddaje się ogólnej indoktrynacji, i tak z wierchuszką już od ponad stu lat > A geje są tylko symbolem, chyba niezupełnie o to autorce chodziło (ojej, biedna skołowana autorka) > Święta prawda, demokracja to rządy więkoszości, ale cóż o powalającej większośc > i > nie bardzo mozna tu mówić, prawda? Raczej można, vide kara śmierci:) > > I sorry, ale choroba którą wymieniłeś nazywa się schizofrenia. też nadużywane > słowo przez dyletantów, którzy tylko tę chorobę kojarzą z psychiatrią. Tutaj > bardziej pasuje paranoja udzielona :-))) Tylko, ze nie do "nas". > Jestem dyletantem. Jak nie do "was", to do kogo? Paranoję, to "wy" chcecie stworzyć, ale nie wszędzie dajecie rady Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 23:15 Czyli jednak lewak to słowo klucz:-))) Jak widać nie wiesz co słowo oznacza, generalnie wszystkich myślących inaczej niz ty. Jak to mawiał Mark Twain (taki pisarz)"Uwielbiam ludzi, którzy mówią to co myślą pod warunkiem, ze myślą to co ja". reszta to lewacy, nie? A i gdybyśmy rozmiawiali o tych "prawdziwych" lewakach sprzed stu lat-skoro mieli takie wyprane mózgi znaczy jak nic nie żeś liberałem :-)))Vide lekcje historii. PS Tak pojęta demokracja jest tyranią. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 23:25 Twoja demokracja jest tyranią mniejszości, a tyś prawdziwąlewica sprzed stu lat Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 23:22 myślałem już, że z tobą można normalnie... ten bełkot, który serwujesz jest swego rodzaju prezentacją... stąd wniosek: paranoja jest twoim udziałem a jeżeli masz około 160 cm do czubka głowy, wszystko stanie się bardziej zrozumiałe.. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 23:27 Paranoja jest raczej twoim udziałem, ale nie z twojej winy... wydmuszka zamiast mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 23:33 jest to opinia kogoś, komu szare komórki z gównem się przemieszały.... a może masz jeszcze gorzej: plemniki tanczace "Jezioro łabędzie" w płynie mózgowym.... Przejrzyj się w lustrze a może przejrzysz na oczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 23:39 łabędzi krzyk, to powinni wydawać wszelkiego rodzaju michnikowcy, których ten komórki mózgowe z gównem pomieszał. jak mniemam zaliczasz się do nich w pełni. Niestety świat, który wam stworzył michnik, jest ździebko przekłamany.... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:40 miszkad napisał: Jakbyś czytała moje posty, to byś widziała że zadałem sobie ten trud. Z całym > szacunkiem dla mniejszości mamy demokrację, czy nie? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nie, jeżeli mamy przyjąć Twoje kryteria, to demokracji nie mamy. Daleko Tobie do zrozumienia zasad pluralizmu, tolerancji i kultury dialogu, które istnieją w demokracjach na Zachodzie. Przeedstawiasz poglądy, które są dziwaczne i groźne dla myślenia o społeczeństwie. Są one bliskie myśleniu hitlerowskiemu o intelektualistach, artystach i zwolennikach otwartego dialogu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:50 Masz Tomku całkowitą rację.Podobnie jak w poprzednim poscie, za który dziekuję. Dobrze wiedzieć, ze poza zalewającym nas chamstwem i prostactwem są ludzie którzy umieją rozmawiać:-))) Serdecznie pozdrawiam tomekjeden napisał: > miszkad napisał: Jakbyś czytała moje posty, to byś widziała że zadałem sobie > ten trud. Z całym > > szacunkiem dla mniejszości mamy demokrację, czy nie? > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > Nie, jeżeli mamy przyjąć Twoje kryteria, to demokracji nie mamy. Daleko Tobie d > o > zrozumienia zasad pluralizmu, tolerancji i kultury dialogu, które istnieją w > demokracjach na Zachodzie. Przeedstawiasz poglądy, które są dziwaczne i groźne > dla myślenia o społeczeństwie. Są one bliskie myśleniu hitlerowskiemu o > intelektualistach, artystach i zwolennikach otwartego dialogu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:57 aga1000 napisał: > Masz Tomku całkowitą rację.Podobnie jak w poprzednim poscie, za który dziekuję. > Dobrze wiedzieć, ze poza zalewającym nas chamstwem i prostactwem są ludzie > którzy umieją rozmawiać:-))) Serdecznie pozdrawiam > xxxxxxxxxxx Dziękuję Ago za Twój post, i również serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 23:01 tomekjeden napisał: > Nie, jeżeli mamy przyjąć Twoje kryteria, to demokracji nie mamy. Daleko Tobie d > o > zrozumienia zasad pluralizmu, tolerancji i kultury dialogu, które istnieją w > demokracjach na Zachodzie. Przeedstawiasz poglądy, które są dziwaczne i groźne > dla myślenia o społeczeństwie. Są one bliskie myśleniu hitlerowskiemu o > intelektualistach, artystach i zwolennikach otwartego dialogu społecznego. Moje poglądy są dziwaczne i groźne dla myślenia o społeczeństwie? Zapewne, bo nie wywodzą sie z żadnej ideologi, zadnej poprawności politycznej, tylko z potrzeby życia w normalnym społeczeństwie, wolnym od przekłamań, życia w państwie,w którym najważniejsza jest sprawiedliwość i uczciwość, a nie wszechpojmowana tolerancja. Lenin takich jak ty nazywał "pożytecznymi idiotami" Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 23:18 Yo co napisałeś, to tylko FOBIE twojego społeczństwa... a demokracja, to oczywiste rządy większości, ale!!! z poszanowaniem praw mniejszości... a o tym zdajesz się nie wiedzieć... może za bardzo jestes podatny na fobie..... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: NOLI ME TANGERE 05.12.05, 22:31 miszkad napisał: etc... xxxxxxxxxxxxxxxxx Miszkad reprezentuje skrajne chamstwo, które niestety, jest tak często obecne na forach Gazety. Słów brak i ręce, wobec takiego chamstwa, opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: A ja Ci Tomku... 05.12.05, 22:44 ... serdecznie podziękuję za to co napisałeś o g. 21.30. To są moje mysli , moje przekonania i moje obawy - tak ciekawie wyrażone !!- -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: I tylko nie nienawidź ! - dodałbym. 05.12.05, 22:54 Daleko mi do nienawiści. Smutek jednak mnie ogarnia kiedy skrajne chamstwo utrudnia cywilizowaną wymianę poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: I tylko nie nienawidź ! - dodałbym. 05.12.05, 23:05 tomekjeden napisał: > Daleko mi do nienawiści. Smutek jednak mnie ogarnia kiedy skrajne chamstwo > utrudnia cywilizowaną wymianę poglądów. Skrajne chamstwo, kretynie, topoglądy inne niż twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: I tylko nie nienawidź ! - dodałbym. 05.12.05, 23:17 miszkad napisał: > tomekjeden napisał: > > > Daleko mi do nienawiści. Smutek jednak mnie ogarnia kiedy skrajne chamstw > o > > utrudnia cywilizowaną wymianę poglądów. > > Skrajne chamstwo, kretynie, topoglądy inne niż twoje. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx "Skrajne chamstwo, kretynie, to poglądy inne niż twoje." Z pewnością tak nie jest. Są jednak wyjątki, do których niestety, jak słusznie zauważyłeś, należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: I tylko nie nienawidź ! - dodałbym. 05.12.05, 23:07 Moje zawołanie absolutnie nie było skierowane personalnie do Ciebie (jakkolwiek zawsze do wszystkich można by to głosić...). Chciałem nim niejako od siebie "uzupełnić" hasło-motyw Twojego pierwszego postu. Uklony. --------------------------------------------------------------------------- tomekjeden napisał: > Daleko mi do nienawiści. Smutek jednak mnie ogarnia kiedy skrajne chamstwo > utrudnia cywilizowaną wymianę poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Nie wiem,co mnie bardziej wk...a neonaziści,faszyś 05.12.05, 23:13 czy pedały, zieloni albo poprawnie polityczna lewica. Wszyscy oni chcą mi na siłę narzucić swoje poglądy. Ideowe. A co robią ideologie z ludzkości, to mozna się dowiedzieć z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Nie wiem,co mnie bardziej wk...a neonaziści,f 05.12.05, 23:19 zapomniałem dodać,antyglobalistów,sekty, zboczeńców,feministki,, ekologów, anarchistów i innych Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie wiem,co mnie bardziej wk...a neonaziści,f 05.12.05, 23:27 ... a jedynie słowa "ideologia" nie możesz pojąć ani w ząb... szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Nie wiem,co mnie bardziej wk...a neonaziści,f 05.12.05, 23:31 ideologia-jedynie tego słowa nie potrafię pojąć? no tak, lewackość to nie ideologia, to głupota ludzka wyrażona w ideach. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie wiem,co mnie bardziej wk...a neonaziści,f 05.12.05, 23:34 a kupkę już zrobiłes??? Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Nie wiem,co mnie bardziej wk...a neonaziści,f 05.12.05, 23:20 Teraz, i o tej porze, proponowałbym - bez złośliwości - Neospasminę.- Bo mogą się pojawić demony jeszcze straszniejsze od niżej wymienionych.- --------------------------------------------------------------- miszkad napisał: > czy pedały, zieloni albo poprawnie polityczna lewica. Wszyscy oni chcą mi na > siłę narzucić swoje poglądy. Ideowe. A co robią ideologie z ludzkości, to mozna > się dowiedzieć z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: A ja Ci Tomku... 05.12.05, 22:52 carlitos35 napisał: > ... serdecznie podziękuję za to co napisałeś o g. 21.30. To są moje mysli , > moje przekonania i moje obawy - tak ciekawie wyrażone !!- > ---------------------------------------------------------------------- > > tomekjeden napisał: > > > miszkad napisał: etc... > > > > xxxxxxxxxxxxxxxxx > > > > Miszkad reprezentuje skrajne chamstwo, które niestety, jest tak często ob > ecne > n > > a > > forach Gazety. Słów brak i ręce, wobec takiego chamstwa, opadają. xxxxxxxxxxxxxxxxxx Szanowny Carlitosie, dziękuję za Twój post i słowa uprzejmości. tomekjeden Odpowiedz Link Zgłoś
dlapotoka Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 22:46 musze sie zgodzic z pani opinia, ja czuje to samo choc tylko z mediow, bom na emigracji, chcialbym wyjasnic, ze sporo siedzialem w polityce, tzn bardzo sie interesilem, nawet studjowalem nauki polityczne, ale zawiodlem sie uczelnia i rzucilem na trzecim roku, wolalem zarabiac fizycznie na obczyznie niz w tyum burdelu siedziec, teraz jednak mysle, ze chyba nie mialem racji, to co sie dzis w polsce dzieje to jakies dzikie stosunki, zastanawiam sie czy nie wroce nad wisle, by cos mimo wszystko sprobowac wyprostowac, mysle ze potrzebni sa tacy otwarci ludzie, ktorzy nie klamia, ktorzy nie kradna, ktorzy nie cierpia glupoty i hipokryzji, i nienawisci, ktorzy marza by wszyscy mieli dobrze, i nie chca za to prawie nic, ja sie do nich zaliczam... Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 22:54 Cóż, obawiam się, ze nie masz tu czego szukać, niestety. Sam zobacz co się dzieje. Takich ludzi nazywa sie tu teraz lewakami/liberałami/żydami/masonami/agentami (niepotrzebne skreślić). dlapotoka napisał: > musze sie zgodzic z pani opinia, ja czuje to samo choc tylko z mediow, bom na > emigracji, chcialbym wyjasnic, ze sporo siedzialem w polityce, tzn bardzo sie > interesilem, nawet studjowalem nauki polityczne, ale zawiodlem sie uczelnia i > rzucilem na trzecim roku, wolalem zarabiac fizycznie na obczyznie niz w tyum > burdelu siedziec, teraz jednak mysle, ze chyba nie mialem racji, to co sie dzis > w polsce dzieje to jakies dzikie stosunki, zastanawiam sie czy nie wroce nad > wisle, by cos mimo wszystko sprobowac wyprostowac, mysle ze potrzebni sa tacy > otwarci ludzie, ktorzy nie klamia, ktorzy nie kradna, ktorzy nie cierpia glupot > y > i hipokryzji, i nienawisci, ktorzy marza by wszyscy mieli dobrze, i nie chca za > to prawie nic, ja sie do nich zaliczam... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 23:29 aga1000, podlizujesz się z lekka dlapotoka.... Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 23:13 A mnie mierzi i przygniata ten gejofilski bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 23:37 spierniczaj zatem, zanim cię przygniecie na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 23:52 spierniczaj? a co, pedziu, pogonisz mnie gejowską pałą? Odpowiedz Link Zgłoś
tragish Kto następny po gejach? Pedofile, zoofile i nekrof 05.12.05, 23:28 ot co Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Może jeszcze jakiś baran powie o faszyzacji? 05.12.05, 23:33 Polacy to faszyści, czyż nie? Homofoby, rasiści, antysemici, mordercy Żydów itd. Coś się pojebało w waszych lewackich mózgach. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kto następny po gejach? Pedofile, zoofile i n 05.12.05, 23:37 bo chyba nie kaczory.... Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma33 Pytanie do Cenzury i Redakcji Gazety 05.12.05, 23:32 To Bog tez byl faszysta gdy spalil dewiantow w Sodomi i Gomorze? Zgodnie z Tora oba miasta zostaly zgladzone ogniem. Warto poczytac w Torze jak geje traktowali tam normalnych zdrowych ludzi. Uprzejmie prosze "podstawionych" aby odpowiedzieli na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Pytanie do Cenzury i Redakcji Gazety 06.12.05, 00:03 Straszny antysemitnik był z tego Jehowy - wyciął wszyskich żydowskich pedałów, no no no.... i nie bał się Gazety Wyborczej??? Odważny gośc! Odpowiedz Link Zgłoś
bard_jaskier Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 23:37 Artykuł żenujący, doskonale za to wpisuje się w linię lansowaną przez GW od dawna, a szczególnie zajadle od momentu porażki w wyborach. Homoseksualistów kreuje się niemalże na świętych "nowej fali", za to jakikolwiek brak akceptacji takich zachowań określa się natychmiast jako "faszyzm", "nazizm", a w najlepszym wypadku "zacofanie". Ciągle też podnoszony jest problem tzw. dyskryminacji. Pytam się, co ma ona oznaczać? Lecimy w punktach: - "biją nas na ulicy" - czy po takim pobiciu policja odmówiła przyjęcia zgłoszenia lub też sąd uniewinnił bijących tylko dlatego, że poszkodowany był gejem? Jeśli nie, to nie jest to dyskryminacja, tylko zwykłe chuligaństwo. Inni, np. punkowie też są/byli bici tylko za swój wygląd i nikt wtedy nie krzyczał o "braku demokracji", "nietolerancji" itp. - "musimy płacić podatek od spadku" - dlaczego zatem środowiska gejowskie nie walczą o zniesienie tego durnego, rodem z leninowskiej komuny, podatku? Poparłbym ich całym sercem. - "zwolniono mnie z pracy" - czy poszedłeś z tym do sądu? Czy wniosłeś sprawę i przegrałeś ją tylko dlatego, że jesteś gejem? Jeżeli nie, to żadnej dyskryminacji tu nie widzę. Równie dobrze inny pracownik może powiedzieć, że szef go zwolnił, bo nie lubi blondynów. Argument będzie tej samej jakości. - "nie możemy się całować na ulicach" - kto wam tego zabrania? Policja obyczajowa? Gdyby za zachowania homoseksualne pałowano/sądzono/więziono, byłaby to dyskryminacja. Jeżeli jednak po prostu spotykacie się z niechętnymi spojrzeniami - cóż, takie życie. Chcecie odgórnie nakazać, by każdy się radośnie uśmiechał? A co, jeśli się nie uśmiechnie? Proces? Skierowanie homofoba na terapię? A jeśli was za to pobito, powtarzam, idźcie na policję i do sądu. Paragraf o naruszeniu nietykalności cielesnej się kłania. - istnieją, o ile wiem, kluby gejowskie. Czy jakikolwiek z nich zamknięto nakazem administracyjnym lub spacyfikowano siłami policji TYLKO DLATEGO, ŻE BYŁ GEJOWSKI? - czy geje mają ograniczone czynne lub bierne prawo wyborcze? Pytam się też, z jakiej racji każdy komu nie podoba się homoseksualizm, to ciemniak, homofob i faszysta? Ciemniak - gdzie zapisano, że miernikiem inteligencji jest stosunek do homoseksualizmu? Homofob - jeśli np. nie podoba mi się rudy kolor i nigdy nie przefarbowałbym sobie włosów na rudo, to czy jestem "rudofobem"? Mam się leczyć? Faszysta - tow. Stalin też nie dał praw homoseksualistom. Czy był faszystą? W "zdrowym socjalistycznym społeczeństwie" PRLu homoseksualizm był zboczeniem. I co, był wtedy faszyzm czy nie? A czy można być gejem-faszystą? Sądząc po pokazywanej przez niektórych nienawiści do "moherowych beretów" - jak najbardziej... Żeby było jasne - nie jestem za zabronieniem wam głoszenia takich opinii. Warto y było je tylko uzasadniać i wygłaszać nieco spokojniej. - Co do ślubów - to nie prawo, a przywilej wynikający z troski państwa o "mnożenie się" obywateli. Przywileje te są zastrzeżone tylko dla związku JEDNEGO mężczyzny i JEDNEJ kobiety. Jeżeli zrobi się wyjątek dla homo, to co z biseksualistami, poligamistami itp? Co w końcu będzie uznane za "nierówne"? Zresztą, jeżeli chodzi o ulgi podatkowe, jestem zwolennikiem całkowitego ich skasowania przy radykalnym obniżeniu podatków. Czy w środowisku gejowskim są zwolennicy tej opcji, która przecież przyniesie skutek identyczny z legalizacją związków homo? - Odwiedziny w szpitalu - czy notarialne ustanowienie pełnomocnictwa dotyczącego dysponowania/uzyskiwania informacji nt. danej osoby nie wystarczy? Podobnie zresztą sprawa reprezentowania w urzędach, banku itp. Dlaczego nie ma wśród gejów (lub nie są dopuszczani do głosu) zwolennicy takiej opcji? Dlaczego geje nie tworzą punktów doradztwa prawnego, tylko organizują marsze? - Adopcja dzieci - dobór rodzin zastępczych dla dzieci jest bardzo ostrożny. Rodzina "hetero" też nie każda wcale dostaje takie pozwolenie. Musi najpierw "udowodnić" sądowi swoje kwalifikacje. Poza tym, jak znam życie, po zezwoleniu na adopcję przez homo zacząłby się raban, że homo są dyskryminowani, bo sądy odrzucają ich podania... Ponadto, choćby nie wiem co twierdzić - homoseksualizm pewnie nie jest chorobą, ale normą na pewno nie. Jest marginesem zachowań seksualnych w społeczeństwie, który stoi w niezgodzie z ogólnie przyjętymi normami obyczajowymi. Podobnie jak np. ekshibicjonizm. Ekshibicjoniści mają nawet gorzej, bo ściga ich policja... Nie mówię tego w znaczeniu negatywnym - stwierdzam po prostu fakt. Dlaczego zatem ma się "tolerować" homoseksualistów, a ścigać ekshibicjonistów? Dlaczego homo nie popierają "mniejszości ekshibicjonistycznej" (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo?). Pół roku mieszkałem w jednym pokoju z gejem. Nie było najmniejszego problemu, nie poruszaliśmy sprawy swoich preferencji. Dyskutowaliśmy, niejednokrotnie ostro, na tematy polityczne, kulturalne, społeczne itp. Nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby coś powiedzieć na temat orientacji (i vice versa). W dyskusjach politycznych gość był lewicowcem, w społecznych - "postępowcem", w kulturalnych - postmodernistą. I tak go odbierałem. I śmiem twierdzić, że tak właśnie - jako ludzi określonych poglądów - widzą homoseksualistów najczęściej ich sąsiedzi. Wątpię, by tylko czekali na możliwość bicia czy zabijania. Zatem, nie szukajcie problemu tam, gdzie go praktycznie nie ma. Bo gdy będziecie ciągle wyzywać swych sąsiadów od faszystów, ciemniaków, homofobów i ordynarnie obśmiewać ich "zacofanie" sytuacja na pewno się nie poprawi. Żeby było jasne - ciągłe nazywanie homoseksualistów "pedałami", "dewiantami" itp. przez ich oponentów też mnie mierzi. Nie treść (bo poglądy wolno przecież mieć każde?:) ) ale forma. Operując wyzwiskami, potwierdza się tylko opinię o własnym prymitywizmie... Wyszło trochę zagmatwane, ale mam nadzieję, że będzie zrozumiałe dla forumowiczów... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 23:50 Odpowiem ci dlaczego każdy homofob to ciemniak, cytatem z Ziemkiewicza o zaangażowanych czytelnikach wyborczej: "Tak zwany inteligent to w 7 przypadkach na 10 istota absolutnie bezmyslna, niezdolna do jakichkolwiek samodzielnych procesów myślowych. Co usłyszy-to powtarza i dumny jest ze swojej przynależności do elit[...] mammy w Polsce, tak lekko licząc z milion kretynów, dla których co napisane w ulubionej gazecie i powtórzone przy rytualnej herbatce w pracy- to święte. Nawet się ich nie rozstrzela, bo gdzie by potem tylu pochować?" Ludzie nie myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 23:53 ... a glany masz wyglancowane i łysy łeb wazeliną wysmarowany... normalka... kij baseball'owy kupisz jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 00:02 W zasadzie wolałbym mieć łeb wyglancowany wazelina niż tyłek wyglancowany wazeliną(jak ty zapewne) ale błąd, ani jedno, ani drugie. Gdy zawodzą argumenty rzucamy się na inne sposoby? Moim zdaniem nie ma żadnej faszyzacji w społeczeństwie, nie ma też w państwie Polskim dyskryminacji gejów. Tyle. Żyjcie sobie, i dajcie żyć innym. Proste? Czy potrzebujesz mojej akceptacji, żeby czuć się gejem? chyba nie? to po co wyłazisz na ulicę? Odpowiedz Link Zgłoś
bard_jaskier Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 00:15 No cóż, ot i mamy wzór... Nie lubi gejów i sprzeciwia się GW = nazista i homofob, więc pewnie skin. Podziwu godna kategoryczność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 00:27 Nie wiem, co oni wszyscy powiedzą na takie organizacje jak "Geje przeciwko Semityzmowi", "Korpus Aryjskiego Pokoju", Gejowska rasa białych panów itd. www.pl.indymedia.org/pl/2004/08/7954.shtml Jakoś nie wszystko do siebie pasuje, ale u nas sprawa jest prosta- ludzie, którzy nie zgadzają się z pewnymi poglądami,to faszyści. Najciekawsza jest sprawa Fortuyna, znanego rasisty i geja. Tu z kolei cytat z Łysiaka: Fortuyn, słysząc, że nienawidzi muzułmanów, publicznie parsknął:"ja miałbym ich nienawidzić?! Przecież wczoraj wieczorem obciągnąłem jednemu druta!. Potem zastrzelił go jeden "ekolog" faszysta+rasista+gej? Coś się miesza, do tej pory geje byli cacy, a faszyści be, a teraz? Tylko, że to wjaśnie oświeconej europie, u nas jeszcze jest sądząc po tym artykule - nie lubi homo? Toż to faszysta. A sprawa jest innego kalibru. podpisuje się Homofob, który ma znajomych homo i się tego nie wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bard_jaskier Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 00:08 W pełni popieram! Felieton Ziemkiewicza nt. Roju uważam za najlepsze skwitowanie stanu tzw. postępowej inteligencji. Mam jednak nadzieję, że zobaczę kiedyś po drugiej stronie barykady ślad refleksji nad zagadnieniem tolerancji. Na razie widzę tam głównie "tolerancję wszystkich poglądów pod warunkiem, że są nasze". Dla oponentów są szufladki na zasadzie "złodziej i pijak, bo każdy pijak to złodziej". Nie mówię, że po "prawej" stronie nie ma takich postaw. Ale od inteligencji należy wymagać ponoć więcej... Może zdążymy się doczekać, zanim wbiją nam "homofob" do paszportów?;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 08:50 bard_jaskier napisał: "Pół roku mieszkałem w jednym pokoju z gejem. Nie było najmniejszego problemu, nie poruszaliśmy sprawy swoich preferencji" (....) "Zatem, nie szukajcie problemu tam, gdzie go praktycznie nie ma. Bo gdy będziecie ciągle wyzywać swych sąsiadów od faszystów, ciemniaków, homofobów i ordynarnie obśmiewać ich "zacofanie" sytuacja na pewno się nie poprawi." ------------------------------------------------------------------------ Chciałbym, żeby tak było, jak powyżej.- I chciałbym być tak postrzegany, jak ww. współlokator ! Wspaniała wizja: ci zdrowi i - jeszcze - cierpliwi versus ci niedojrzali i histerycznie rozdygotani.- Otóż tak nie jest, tylko trzeba znaleźć się faktycznie w czyichś butach (!) by móc sądzić - co delikwent doświadcza, jak się czuje i skąd bierze się jego nad- wrażliwość, w końcu - protest. Homoseksualiści mówią o swoich równych prawach (aktualnie) bo to są sprawy, które można wyartykułować. Nie mówią, bo to jest dla nich zawstydzające i niejako "niewymierne", o swoim doswiadczeniu codziennym - bycia odrzuconym, pominiętym, niechcianym. Doświadczeniu aplikowanym przez tzw. większość na dziesiątki rozmaitych sposobów. Mówię o najłagodniejszych przejawach ostracyzmu. Nie mówię o pobiciach "na osiedlu", szantażach, podpalaniach drzwi itp.- I dlatego też z ich "marginesu" dobiega do nas ich głos. I jak u p. Bortnowskiej - mogą słyszeć odgłos werbli, których jeszcze nie widać.- Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Kto następny po gejach 05.12.05, 23:59 Czyli kto ma inne zdanie na temat homosexu - jest...faszysta ??????????? "Maczugo-argumentacja" z podrecznika sowjecko-faszystowskiego !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bat56 Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 00:59 Widzisz, Fyrlok, jeżeli to inne zdanie wyraża się słowami "zrobimy z wami to, co Niemcy z Żydami" i "geje do gazu", to tak! Jest faszystą. Najprawdziwszym. To, fyrlok, nie jest już nawet inne zdanie na temat >homoseksu<, jak to ująłeś. To zwykła homofobia, wyrażona z faszystowską nienawiścią. I nie próbuj mi wmawiać, że nie mam racji. Nie chcesz się chyba ośmieszyć, prawda? A inne zdanie, oczywiście możesz mieć. I zawsze możesz je wyrażać, tylko, na Boga, nie w formie jak powyżej. Bo wówczas nie będziemy mieli o czym rozmawiać, i to nie z mojej winy. Pzdr bat56 Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 01:12 A zdanie nie lubię pedałów i nie chcę ich manifestacji na ulicach? Uważam to za zły kierunek, kiedy ta grupa dąży do zwiększenia zakresu swoich praw? Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Ciemnogród, faszyzm, dyktatura znów dusi Adama 06.12.05, 00:07 Michnika i resztę półinteligenckich wyznawców. Może w końcu zadusi? Mam taka nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
zadruga Homoseksualizm to sie leczy!!! 06.12.05, 00:09 Zakaz pedałowania w całej Polsce! Precz z faszystami-pedałami! wrrryyy Odpowiedz Link Zgłoś
fima Dalekie echo publicystyki lat 50. Ten wzniosły 06.12.05, 00:22 styl, ta głęboka refleksja moralna, ta literackość języka, to napięcie emocjonalne człowieka nieskazitelnie prawego, stojącego w równym szeregu ludzi lepszego jutra, które dziś zagrożone przez zaplutych karłów reakcji. Najlepsze pióra tak pisały: o Mikołajczyku, o Ticie, Czang Kai Szeku. Jak nie wstyd teraz taką gębę dorabiać własnemu krajowi - a potulnie milczeć jeszcze wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
negus_negesti Demencja starcza, pora sie wycofac Frau B. 06.12.05, 00:25 Bortnowska mietosi temat w sposob tak zenujacy, ze az dziw bierze, iz nie bylo zal marnowac papieru na jej wypociny. Dopadla ja jak widac starcza demencja, bo najwyrazniej zapomniala, co oznacza slowo "faszyzm". Ja nienawidze pedalow, ale w imie tolerancji pozwalam im toczyc ich spokojne zycie, dopoki nie wylaza na ulice i wymyslaja jakies "parady", zeby oglupiac mlodziez. Wtedy zaprotestuje, nawet rzuce zgnilym pomidorem. Ale czy jestem przez to faszysta? Pedalska demagogia gosci najczesciej w polglowkach. Histeryczne dzialaczki, ktore chca sie spelnic w swojej wymarzonej, tragicznej misji w obronie czegostam, marza o wielkiej wojnie faszystow z pedalami, w ktorej moglyby polec za zboczencow. Tylko, ze w ich pusciutkich glowkach nie miesci sie, ze to zwykly, normalny Polak, a nie faszysta, rzuca zgnilym pomidorem, kiedy grupa zboczencow chce promowac swoja dewiacje na ulicy. Gdyby pedalom zezwolic na przemarsze, mielibysmy za kilka lat tabuny obscenicznie ubranych zboczencow, potrzasajacych jadrami, poubieranych w skore, lancuchy i lizacych sie nawzajem. A po przemarszu, jak w Hamburgu, pedaly beda kopulowac na ulicy - kazdy z kazdym. Faszysci wprowadzali skrajna ideologie za pomoca masowych morderstw i represji. My bronimy za pomoca jawnej dezaprobaty naturalny i piekny swiat normalnosci. Czy ktorys z nazywanych przez nawiedzone i szpetne maniaczki "faszysta" kiedykolwiek zabil pedala? Albo mialby na to ochote? Denne, niezaspokojone kobiece odpady, ktorych nie chce zaden mezczyzna, liczcie sie ze slowami. Bo jak przyjdzie prawdziwy faszyzm, to nawet nie zdazycie wyjsc na ulice.. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Demencja starcza, pora sie wycofac Frau B. 06.12.05, 00:31 negus_negesti napisał: > licz > sie ze slowami. Bo jak przyjdzie prawdziwy faszyzm, to nawet nie zdazycie wyjsc > > na ulice.. No nie wiem, taki fajny cytat: [..]Na tym nie koniec. Gdybyśmy podróżowali przez Europę szlakiem gejowsko-faszystowskim, odnotowalibyśmy wiele ciekawych spostrzeżeń. We Francji czołowym faszystą epoki powojennej był Edouard Pfeiffer, który zdecydowanie nie należał do przykładnych heteroseksualistów. Pierwszoplanowym niemieckim neonazistą w latach osiemdziesiątych był niejaki Michael Kühnen, który zmarł na AIDS w 1991 roku. Kilka lat wcześniej przyznał się do homoseksualizmu. Martin Lee, autor pracy naukowej na temat faszyzmu, wyjaśnia: Dla Kühnena w byciu zarówno nazistą jak i gejem było coś supermęskiego. I jedno, i drugie dawało mu poczucie przynależności do elity, której przeznaczeniem jest wywieranie silnego wpływu. Pewnemu zachodnioniemieckiemu dziennikarzowi powiedział, że homoseksualiści "szczególnie nadają się do realizowania naszych zadań, bo nie chcą być uwiązani przez żonę, dzieci, rodzinę". www.pl.indymedia.org/pl/2004/08/7954.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Hej, tolerancyjni, poczytajcie sobie o drugiej str 06.12.05, 00:47 stronie medalu: "Postanowiłem dotrzeć do paru homofaszystów i zapytać ich osobiście. Wyatt Powers, przewodniczący organizacji Korpus Ariańskiego Oporu, odpowiada: W głębi serca zawsze wiedziałem, że faszyzm i homoseksualizm są moralnie słuszne. Nie widzę żadnego konfliktu między jednym i drugim. To opanowana przez Żydów gejowska prasa próbuje nam wmówić, że rasizm i homofobia to jedno i to samo. Można być skrajnym narodowcem i gejem; nie ma w tym żadnej sprzeczności. Komentarz na pewnej rasistowskiej i gejowskiej stronie internetowej idzie jeszcze o krok dalej w tym szaleństwie. Pewien homoseksualista z Ohio stwierdza: Jeśli jesteś gejem i białym, albo nawet niedorozwiniętym i białym, TO KONIEC KOŃCÓW I TAK JESTEŚ BIAŁYM! Zamiast pozwolić na wymarcie białej cywilizacji, bo tak bezwartościowe rasy jak Afrykanie i Meksykanie produkują taśmowo miliony dzieci dziennie, musimy walczyć z tym pieprzonym tałatajstwem. Gwałcą nasz kraj. To prawda, że rasizm i homofobia niekoniecznie idą w parze, ale - jak mówi rabin Bernard Melchman: Homofobia i antysemityzm są często elementami tej samej choroby. Rasista to na ogół homofob. Po przeczytaniu całego mnóstwa internetowej retoryki nie zbliżyłem się nawet o krok do odpowiedzi na pytanie, dlaczego tak wielu gejów sprzymierza się z ludźmi, którzy koniec końców niemal zawsze zwracają się przeciwko nim - tak jak to zrobili hitlerowcy. Działacz walczący o prawa gejów Peter Tatchell wyjaśnia to zjawisko w sposób wnikliwy i intrygujący: Ci ludzie walczą o hipermęskość, o najskrajniejszą możliwą formę bycia mężczyzną. Jest to metoda demonstracyjnego odrzucenia zniewieściałego homoseksualnego "drugiego ja". Ci zagubieni mężczyźni mają w głowie tylko jeden prosty schemat: "Heteroseksualiści są twardzi. Pedzie to słabeusze. Zatem jeśli jestem twardy, nie mogę być pedziem". To rozpaczliwy sposób udowadniania sobie własnej męskości." www.pl.indymedia.org/pl/2004/08/7954.shtml Co wy na to? Jeszcze chcecie wielkiej i jedynie słusznej tolerancji? normalnosc wam nie wystarcza? Będziecie skandować razem z gejami o wolnosci, a potem będziecie płakać nad własna głupotą? Homo sa i będą, ale nie należy ich gloryfikować. Niech ich erotyzm istnieje w ich czterech ścianach, ale niech nie wyłazi na ulicę. nie dajcie im promujących praw, bo to się może głupio skończyć dla was samych. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus WZRUSZYŁEM SIĘ. STOP KACZOFASZYZMOWI 06.12.05, 01:05 i pogrobowcom antysemickiej endecji!! Dziś geje, jutro pogromy!! Nie zasnę spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: WZRUSZYŁEM SIĘ. STOP KACZOFASZYZMOWI 06.12.05, 01:13 "Przyjrzyjmy się Europie ostatnich dziesięciu lat. Holenderski faszysta Pim Fortuyn przewodził jawnie rasistowskiej platformie politycznej nastawionej wrogo do imigrantów. Islam nazywał "rakiem" oraz "największym zagrożeniem dla zachodniej cywilizacji". A jednocześnie był właścicielem dwóch puchatych piesków, cierpiał na kompleks mamusi i był zdeklarowanym gejem. Kiedy jeden z adwersarzy politycznych oskarżył Fortuyna o nienawiść do Arabów, ten odparł: Jak ja mogę nienawidzić Arabów? Przecież wczoraj wieczorem jednemu obciągnąłem druta." Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: WZRUSZYŁEM SIĘ. STOP KACZOFASZYZMOWI 06.12.05, 01:13 Kaczofaszyzm? idiota Odpowiedz Link Zgłoś
crash212 Re: Kto nastepny? - Zapotnialy jakala z GW-na 06.12.05, 05:15 Wszelkie przejawy nietolerancji odbijaja sie negatywnie na sytuacji gospodarczej danego kraju. Prosze spojrzec na siedem poteg gospodarczych swiata- ich wspolna cecha jest szacunek do mniejszosci, promowanie zroznicowania kulturalno-religijnego, oraz aktywna i skuteczna walka z nietolerancja. Polska endecja wprowadzi nas do drugiej setki poteg gospodarczych. Ale przynajmniej wszystkie buziaki na ulicy beda wygladaly identycznie (okraglutkie jabluszka). Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Endekoidalna piana 06.12.05, 07:03 Na ustach Mordzinasa i kilku innych. Aż dziw skąd takie zapienianie się? Halina Bortnowska ma niestety rację, kiedy się czyta ich wypowiedzi, oblatuje strach. Ilu jest takich w Polsce? Jeszcze niewielu? Czy już wystarczająco dużo, żeby strach był uzasadniony? Odpowiedz Link Zgłoś
dzemsbond Re: Kto nastepny? - Zakłamany jąkala z GW-na ! 06.12.05, 11:23 "Mam nadzieję, że tacy manipulatorzy jak ci z GW staną się słabi i oni bedą następni, a pierwsi to nie geje, ale mafijne układy, skorumpowani urzędnicy i reszta, co chce się ukryć tworząc hałas medialny zakrywający prawdziwe, dobre intencje nowego polskiego rządu." Geje służą tylko dla odwrócenia uwagi od rzeczy naprawdę ważnych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Kto nastepny? - Zapotnialy jakala z GW-na 06.12.05, 12:00 Co ty? z podstawówki sie urwałeś? Skad takie górnolotne wnioski? Francja niedługo pożegna sie z dobrobytem za sprawą 6mln arabów, w większości bezrobotnych, Holandia wyrzuca imigrantów, niemcy płacą im z powrót do własnego kraju 10 000 eu, Wielka Brytania boi się gejowskich organizacji faszystowskich, USA stało się potęgą dzięki pracy tych nietolerowanych...itd. Wydmuszka zamiast mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
sempmrt Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 07:06 ...zaskakuje mnie wypowiedć teologa...pamiętam wywiad na temat poznańskiego arcybiskupa...czyżby w Kościele Rzymskokatolickim byli jeszcze ludzie potrafiący myśleć? Może wpływ mają na to osobiste przeżycia? Tekst jest przerażający. Przestraszeni obywatele mający choćby odrobinę przyzwoitości i rozumu milczą. Prawa ludzi są łamane a wypowiedzi rządzących pozostają bez jakiejkolwiek krytyki. Nie ma idealnych systemów politycznych, więc co czeka nas teraz? Czy historia zatacza koło - nie wiem, jednak boję się tego. Odpowiedz Link Zgłoś
dzemsbond Re: Kto następny po gejach? - Pani H.Bortnowska ! 06.12.05, 09:25 Proponuję, aby następna była pani Bortnowska. Tak jak trzeba poskromnić gejów bo są szkodliwi społecznie i niebezpieczni, tak trzeba poskromnić rozzuchwalonych dziennikarzy szkalujacych dobre imie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: W rytmie marsza... 06.12.05, 10:55 W rytmie marsza o czystości moralnej narodu. Nowe stadiony w rychłej budowie ! ------------------------------------------------------------------------------- dzemsbond napisał: > Proponuję, aby następna była pani Bortnowska. Tak jak trzeba poskromnić > gejów bo są szkodliwi społecznie i niebezpieczni, tak trzeba poskromnić > rozzuchwalonych dziennikarzy szkalujacych dobre imie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
bukowy1 Kaczyński - Hitler, Rydzyk - Gebels ??? 06.12.05, 09:22 lepsza Rzeczpospolita różowych i czerwonych kolesi, z tajniakami w sądach, prasie, z teczkami, sojuszem Urbana, Michnika, Jaruzela, Kwacha, bałaganem, złodziejstwem, biurokracją. Im bardziej mętna woda, tym lepiej różowe rybki się czują. Okazuje się że to nie są jednak rekiny polityki i biznesu - to raczej nędzne płotki Odpowiedz Link Zgłoś
dzemsbond Smutna rzeczywistość Bortnowską nie boli 06.12.05, 09:33 Opłakana polska rzeczywistość pani Bortnowskiej nie boli. Ją bolą jej urojenia. Nie byłoby w tym nic złego - każdy ma prawo do swoich fobii i urojeń - ale pani Bortnowska wywleka własne urojenia na szpalty i próbuje zrobić z nich manifest. Kochana paniusiu, jest tyle innych pieknych zawodów, nie bierz się za pisanie do gazet. Twój dziennikarski styl nadaje się co najwyżej do pisania prywatnych listów. Pisz listy i adresuj je najlepiej do siebie samej. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Kto następny po gejach 06.12.05, 10:07 Ze wzgledu na sojuz pomiedzy Rydzykomediami a Regimowa TV obstawiam najliczniejsze mlodziezowe "subkultury". Metale, Hip-Hopowcy i Technozjeby moga sie od dzisiaj poczuc wyalienowani. Arka Noego w kazdej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś