maruda.r 06.12.05, 07:26 Podejrzewam, że o ile oświadczenie Rokity nie przysporzyło mu zwolenników, to oswiadczenie Frasyniuka (lidera mało znaczacej partyjki) wywoła wycie zwolenników dzikiej lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pantera01 Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 07:29 P. Wladek potrzebuje tzw. publicity wiec pisze listy na prawo i lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 07:54 co nie zmienia faktu, że Rokita jest żenujący, bo dalej gnoi uczciwego człowieka, który został opluty przez kolesia partyjnego Rokity - i to wszystko mimo zeznań Kosiby i werdyktu sądu - stosunek do lustracji nie ma tu nic do rzeczy, mamy konkretny przypadek; szacunek dla Frasyniuka, że popiera uczciwego pokrzywdzonego człowieka - coraz mniej takich przypadków, wszyscy idą teraz z prądem dziejowym Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 08:12 W świetle tej wypowiedzi: "Notatka Kosiby nie miała żadnego wpływu na decyzję Kolegium Instytutu - twierdzi w rozmowie z "Rzeczpospolitą" Andrzej Grajewski, szef Kolegium. - Otrzymaliśmy tajne dokumenty, m.in. z Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, które były przesłanką uniemożliwiającą panu Andrzejowi Przewoźnikowi kandydowanie - dodaje" wydaje się, że w tej sprawie to Rokita ma rację, a nie Frasyniuk. Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 10:58 wydaje się, że w tej sprawie to Rokita ma > rację, a nie Frasyniuk... i sąd? Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 "Drogi Wladku, "liderze" nieistniejacej partii, 06.12.05, 11:25 tobie kury szczac prowadzac (jakby to Marszalek Pilsudski powiedzial) a nie pouczac innych jak postepowac. Rozbawiony - Twoj Janek " PS: na jaki adres mozna JM Rokicie przeslac projekt pisma, ktore moglby wystosowac do "Drogiego Wladka"? Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: "Drogi Wladku, "liderze" nieistniejacej parti 06.12.05, 12:14 informacja o śmierci PD jest zdecydowanie przedwczesna - obserwując to co się dzieje na prawicy widzę nadzieję na zapotrzebowanie społeczne na głos rozsądku, tolerancji i odrobinę kultury (której Tobie brakuje) Odpowiedz Link Zgłoś
leo_tax Re: "Drogi Wladku, "liderze" nieistniejacej parti 06.12.05, 13:57 a co się dzieje na prawicy???? Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: "Drogi Wladku, "liderze" nieistniejacej parti 06.12.05, 15:05 co się dzieje na prawicy? niedotrzymywanie obietnic, nieumiejętność dialogu i zawarcia koalicji, szlone pomysły dotyczące polityki prorodzinnej (jestem za kompleksową polityką prorodzinną, ale obecne pomysły mogą odnieść odwrotny skutek), agresja wobec mniejszości, powtarzanie grzechów poprzedników (dziwne nominacje w rządzie, sprzeczne z deklarowaną odnową moralną)... Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: "Drogi Wladku, "liderze" nieistniejacej parti 06.12.05, 17:05 sobekx napisał: > co się dzieje na prawicy? niedotrzymywanie obietnic, nieumiejętność dialogu i > zawarcia koalicji, szlone pomysły dotyczące polityki prorodzinnej (jestem za > kompleksową polityką prorodzinną, ale obecne pomysły mogą odnieść odwrotny > skutek), agresja wobec mniejszości, powtarzanie grzechów poprzedników (dziwne > nominacje w rządzie, sprzeczne z deklarowaną odnową moralną)... a co ma PeDe wspólnego z prawicą? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania :-))) wspaniałe 15.12.05, 20:03 lubię czytać, jak się różne prawiczki chełpią sukcesem i falą. Tak samo było w 97, gdy AWS wygrał. Dlatego tak "bardzo bardziej" nieznoszę polskiej prawicy od postkomuno lewicy, mimo, że uważam, iż nie powinni się w polityce znajdować. Ktoś kto nie widzi sprzeczności w postępowaniu "Jasia Marysi" - twierdzącego ipso facto, że sąd się myli w sprawie Przewoźnika, a następnie mającego jeden jedyny argument praworządności (decyzja prezydenta poparta przez wojewodę, obecnie odrzucone przez sąd) popierający rozpędzenie Marszu Równości w Poznaniu - nadaje się wyłącznie na popieranie partii wodzowskich (wszystkich trzech z obecnej koalicji-zaraz powiecia, że nie ma koalicji :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Rokita dobrze wie, co robi i co mówi 07.12.05, 17:40 dlatego trzeba mu zaufać. To chyba jedyna osoba w PO, której w ogóle można ufać i której można wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 08:22 A ja jestem pod wrażeniem. Bo to wstyd aby jedynym człowiekiem który stanął po stronie Przewoźnika był arb. Życiński a jeszcze taki Rokita go szkaluje. Nie głosowałam na PD tylko na PO ale to co robi ostatnio Rokita mnie przeraża i zaczynam żałować że na nich zagłosowałam. Bo Frasyniukowi nie można odmówić odwagi i przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.gdansk Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 09:36 magdek napisała: > A ja jestem pod wrażeniem. Bo to wstyd aby jedynym człowiekiem który stanął po > stronie Przewoźnika był arb. Życiński a jeszcze taki Rokita go szkaluje. Nie > głosowałam na PD tylko na PO ale to co robi ostatnio Rokita mnie przeraża i > zaczynam żałować że na nich zagłosowałam. Bo Frasyniukowi nie można odmówić > odwagi i przyzwoitości. Zgadzam sie z Toba calkowicie, tak co do oceny tego, co zrobil Rokita, jak i co do oceny Frasyniuka. Rokita opieprza biskupa Zycinskiego nie wiadomo wlasciwie za co i na jakiej podstawie, spotwarza Przewoznika, ktorego sad oczyscil z zarzutow, i traktuje orzeczenie sadu z pogarda, podwazajac resztki szacunku dla prawa.Ogolnie, demonstruje powazne objawy upadku na glowe i zachowuje sie nieprzyzwoicie. Pzewoznika zalatwili jego konkurenci do urzedu w paskudny sposob. Klasyczny przyklad obrzydliwej gry teczkami. A to jeden z lepszych urzednikow panstwowych, jakich Polska miala w ciagu ostatnich pietnastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Za stosowanie takich "technik" powinieneś być 07.12.05, 18:00 ZABANOWANY! Ale to domenta platformistów - MANIPULACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: lustratorzy sikali ze strachu w portki. 07.12.05, 22:49 A teraz odważnie broni ubeków i esbeków. Odpowiedz Link Zgłoś
sp25 Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 09:53 Brawo Panie Frasyniuk!! Warto umierać za uczwiwość (bo u Rokity ma Pan juz przechlapane, a jest to pamiętliwy facet- wiem bom też z Krakowa, że też nie dotrzymał słowa w sprawie Nicei. A to, że diabeł (tu:rokita)zawsze walczyl z mądrymi katolikami (tu:Życiński), to przecież naturalne! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpiwowarczyk Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 10:33 Głosowałem na Partię Demokratyczną - Demokraci.pl i jestem z tego dumny! Każdego dnia przekonuję się, że dobrze uczyniłem. Nie mam i wiem, że mieć nie będę moralnego kaca, związanego z poczynaniami osób na których głosowałem jak większość społeczeństwa. Jestem inny, jestem od Was lepszy. Mam ideały i nimi się kieruję a nie tym co widzę w TV. Bo wbrew temu co się wydaje, są politycy pełni godności i honoru. List Frasyniuka jest tego przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 07.12.05, 22:51 A ciekawe co o tym sądzą liberał p. Belka (ten od podatku od odsetek) i p. wiceprzewodniczący Hausner? Odpowiedz Link Zgłoś
totumfacy Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 18:26 Dobrze to ująłeś ! Kapelusz z głowy przed Abp. i Frasyniukiem t Odpowiedz Link Zgłoś
invento Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 12:04 Podoba mi się ten list. Również to samo odczuwam czytając info nt. P. Przewożnika. Powinniśmy skończyć z niedopowiedziami i wyciąganiem pochopnych opinii. Dość tego szkalowania bo okaże się, że wielu z krytykujących ma również "coś za uszami". Może bardziej kompromitujące tajemnice niż oiary teczek..... Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 12:37 brawo panie Frasyniuk.. glosowalem na PO, bo nie bylo na kogo, ale chyba ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
sz.debski Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 15:54 Rokita stracił mój głos...zachował się po prostu po świńsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 16:47 To, co zrobił Rokita jest po prostu haniebne, tego się nie da inaczej określić. Brawo Frasyniuk!! Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 06.12.05, 17:07 mn7 napisała: > To, co zrobił Rokita jest po prostu haniebne, tego się nie da inaczej określić. > Brawo Frasyniuk!! każda krytyka pana Rzydzińskiego jest uzasadniona Odpowiedz Link Zgłoś
szerb co to jest demokracja? 06.12.05, 17:34 "Zaufanie do władzy sądowniczej stanowi filar demokracji. Dlaczego zatem, Janku, przyłączasz się do ludzi, którzy ten filar podkopują? Czy dla obrony i ochrony własnego kolegi Zbigniewa Fijaka, który poczuł się politycznym inkwizytorem, stosującym donos jako główne narzędzie sprawiedliwości? Donos jest zawsze obrzydliwy, niezależnie od tego czy stosowany w systemie komunistycznym czy w demokracji." co za zalosnie naiwne oswiadcznie gdzie jest tak napisane? Zaufanie??? do kogo??? kto wchodzi w sklad tego sadu? "swieci", "wladza", "warszafka", "politycy" czy dlatego powinno sie miec zaufanie do tego sadu? a moze ten "sad" ma swoj wlasny interes, moze ten sad sam boi sie bardzo "lustracji", moze ten sad chcialby lustracje uciszyc, wcisnac pod dywan, reka reke myje? Filarem demokracji jest wlasnie brak zaufania do wszelkich wladz, wlaczajac w to sady filarem demokracji jest stawianie znakow zapytanie, podwazania i podkopywania wszelkich aurotytetow, filarem demokracji jest dazenie do prawdy i wyjawnianie: klamstw, oszustw, korupcji moralnego upadku wladz i biurokracji Zalosne jest, ze ci ktorzy zyja w swiecie pelnym przekupstwa, oszustwa i zaklamania z taka luboscia owijaja sie w niepokolane szaty moralnych swiatobliwosci pouczajacych maluczkich co to jest demokracja Demokracja to wlasnie plucie na takich pseudointelektulanych ulizanych przez "system" karlow w nadziei, ze gdzies, ze kiedys pojawi sie nowe, nastepne pokolonie o lepszym moralnym kregoslupie, bardziej wyczulone na wszelkie proby manipulacji i zaklamania stare musi odejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor_inkwizytor manifest anarchistyczny 06.12.05, 18:10 napisal niejaki szerb: "..Filarem demokracji jest wlasnie brak zaufania do wszelkich wladz, wlaczajac w to sady filarem demokracji jest stawianie znakow zapytanie, podwazania i podkopywania wszelkich aurotytetow, filarem demokracji jest dazenie do prawdy i wyjawnianie: klamstw, oszustw, korupcji moralnego upadku wladz i biurokracji Zalosne jest, ze ci ktorzy zyja w swiecie pelnym przekupstwa, oszustwa i zaklamania z taka luboscia owijaja sie w niepokolane szaty moralnych swiatobliwosci pouczajacych maluczkich co to jest demokracja Demokracja to wlasnie plucie na takich pseudointelektulanych ulizanych przez "system" karlow w nadziei, ze gdzies, ze kiedys pojawi sie nowe, nastepne pokolonie o lepszym moralnym kregoslupie, bardziej wyczulone na wszelkie proby manipulacji i zaklamania stare musi odejsc...". Zalosne, ze nie tylko szerb, ale i wielu innych myli demokracje z anarchizmem. A jeszcze do tego zamiast uzywac do myslenia mozgu, uzywaja chorej watroby... Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: manifest anarchistyczny 06.12.05, 18:46 Aż dziw bierze, że przyjaciele p. Tuska stosują metody, które przypisują wyłącznie "zdegenerowanemu panu K." Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: List Władysława Frasyniuka, przewodniczącego 07.12.05, 22:46 Frasyniuk? A kto to taki? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Warto wiedzieć, że... 10.12.05, 00:28 maruda.r napisał: > > Podejrzewam, że o ile oświadczenie Rokity nie przysporzyło mu zwolenników, to > oswiadczenie Frasyniuka (lidera mało znaczacej partyjki) wywoła wycie > zwolenników dzikiej lustracji. > Dzisiaj w Sejmie przewodniczący kolegium IPN przypomniał, że gdy kolegium głosowało po raz pierwszy nad listą kandydatów to tylko jeden z 11 członków był przeciw wykluczeniu Przewoźnika z konkursu na szefa INP! Powiedział jeszcze, że nie należy mylić dwóch spraw: 1. sąd lustracyjny bada oświadczenie lustracyjne pod kątem prawdomówności czyli jest prawdziwe czy nie; 2. kolegium natomiast musiało odpowiedzieć na pytanie czy w materiałach dot. Przewoźnika znajduje się cokolwiek (nawet nikły ślad), co dyskwalifikuje kandydata. Sądzę, że kiedyś Przewoźnik popełnił jakąś nieostrożność, może nieświadomie ale coś jest i to go wcale nie dyskwalifikuje w potocznym rozumieniu ale... ustawa o IPN jest bardzo restrykcyjna co do osoby szefa IPN. I tyle. Dobrze by było gdyby dziennikarze odrobili lekcje zanim się zabiorą do pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: szanuję tego człowieka. 13.12.05, 22:32 pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Przewo%C5%BAnik Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: I tego też. 13.12.05, 22:39 pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys%C5%82aw_Frasyniuk Odpowiedz Link Zgłoś