Dodaj do ulubionych

10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Torunia

• keran4 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 19:51
      Nie ma co poprostu wiadomość dnia :P
    • lodzia_drazek Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 19:52
      Ojciec dyrek uczy na kolku rozancowym jak uszyc moherowy pokrowiec na Maybacha buhahahahaaa. Mohery do roboty ... fura sie niszczy !!!
    • mezzanine78 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 19:53
      a mnie to już nudzi... dobrze że babcie mają swoje radio i tyle! czy jest o co
      kruszyć kopie? w końcu mamy wolność słowa... co prawda rząd lubi jeździć do
      rydzyka ale to tylko o nim świadczy :>

a to zainteresowanie mediów radiem maryja jest cokolwiek niezdrowe!
    • nati Boże, dlaczego mym udziałem jest taka paranoja?! 07.12.05, 20:15
      Ratunku!!! Ten kraj gnije!!!
      Teraz dopiero sie zacznie - Kaczorowe Rydzykowo z Lepperem i Giertychem na
      dokladke! Boze, uchowaj!!!!!
      • krzys23-1986 Re: Boże, dlaczego mym udziałem jest taka paranoj 07.12.05, 20:25
        Episkopat powinien sie zabrać troszke za to radio i zwracać większą uwage na treści jakie są tam wygłaszane, a co do służalczości "ministrów" rządu manekina Marcinkiewicza to można sie było tego spodziewać....
    • carlitos35 Re: Ilość wpisów zaczyna dorównywac ilości... 07.12.05, 20:17
      ... z czasu "walki" o marsz Równości.

Czy to jest Marsz Mocherowości ?
      • silesius.monachijski Rydzyk lepszy od Bieronia, Niemca i spolki 07.12.05, 20:26
        Jednak potrafil skrzyknac w jednym miejscu 10 tys ludzi (a jutro bedzie ich
        pewnie jeszcze wiecej); o takiej liczbie to biedron z niemcem moga jedynie
        pomarzyc; Rydzyk is the Champion

carlitos35 napisał:

> ... z czasu "walki" o marsz Równości.
        >
        > Czy to jest Marsz Mocherowości ?
        • bio.mum Re: Rydzyk lepszy od Bieronia, Niemca i spolki 07.12.05, 21:12
          silesius.monachijski napisał:

> Jednak potrafil skrzyknać w jednym miejscu 10 tys ludzi (a jutro bedzie ich
          > pewnie jeszcze wiecej); o takiej liczbie to biedron z niemcem moga jedynie
          > pomarzyc; Rydzyk is the Champion
          >

Skoro dla ciebie liczy się bardziej ilość a nie jakość... Tak jest?? a co
          Jezuici na to??
          • silesius.monachijski Re: Rydzyk lepszy od Bieronia, Niemca i spolki 07.12.05, 21:23
            Jezuici Gazety nie czytaja, wiec nie maja wyrobionej opinii; zas stary poczciwy
            Marks (redakcji GW jak najbardziej znany: przynajmniej niektorym w redakcji)
            mawial drzewiej, ze "ilosc przechodzi w jakosc", ze niby mozliwy jest przeskok
            z kategorii ilosci do kategorii jakosci; wiec moze i tutaj "marksowski cud" sie
            zdarzy; zas co do jakosci przedtem wzmiankowanych pp. biedronia i niemca, to
            niech odpowiedzia moje bedzie milczenie

bio.mum napisała:

> silesius.monachijski napisał:
            >
            > > Jednak potrafil skrzyknać w jednym miejscu 10 tys ludzi (a jutro bedzie i
            > ch
            > > pewnie jeszcze wiecej); o takiej liczbie to biedron z niemcem moga jedyni
            > e
            > > pomarzyc; Rydzyk is the Champion
            > >
            >
            > Skoro dla ciebie liczy się bardziej ilość a nie jakość... Tak jest?? a co
            > Jezuici na to??
        • taziuta Re: Rydzyk championem? Naciągactwa biednych? :-) 07.12.05, 21:39
          Rydzyk naciąga biedne staruszki na ostatni grosz, który przeznacza następnie na
          sobie tylko znane rozrywki. Czy słyszałeś kiedyś o jakimkolwiek sprawozdaniu
          finansowym imperium Rydzyka. Podoba Ci się ten Champion? Kwestia smaku :-)

> Jednak potrafil skrzyknac w jednym miejscu 10 tys ludzi (a jutro bedzie ich
          > pewnie jeszcze wiecej); o takiej liczbie to biedron z niemcem moga jedynie
          > pomarzyc; Rydzyk is the Champion
          >
          >
          > carlitos35 napisał:
          >
          > > ... z czasu "walki" o marsz Równości.
          > >
          > > Czy to jest Marsz Mocherowości ?
          • silesius.monachijski Ciebie tez taziuta naciagnal? nie wiedzialem; sorr 07.12.05, 21:45
            taziuta napisał:

> Rydzyk naciąga biedne staruszki na ostatni grosz, który przeznacza następnie
            na
            >
            > sobie tylko znane rozrywki. Czy słyszałeś kiedyś o jakimkolwiek sprawozdaniu
            > finansowym imperium Rydzyka. Podoba Ci się ten Champion? Kwestia smaku :-)
            >
            • taziuta Nie postarzaj mnie tak, płeć też nie ta :-) 07.12.05, 21:58
              Tylko wtedy uwierzysz, że w jakiejś dzielnicy grasuje gang, jak sam padniesz
              ofiarą? :-)

Ciebie tez taziuta naciagnal? nie wiedzialem; sorry

> taziuta napisał:
              >
              > > Rydzyk naciąga biedne staruszki na ostatni grosz, który przeznacza następ
              > nie
              > na
              > >
              > > sobie tylko znane rozrywki. Czy słyszałeś kiedyś o jakimkolwiek sprawozda
              > niu
              > > finansowym imperium Rydzyka. Podoba Ci się ten Champion? Kwestia smaku :-
              > )
              > >
            • taziuta Re: Ciebie tez taziuta naciagnal? nie wiedzialem; 07.12.05, 21:59
              A co czytałeś już te sprawozdania finansowe Rydzyka? I jak? Na co idzie kasa?

> taziuta napisał:
              >
              > > Rydzyk naciąga biedne staruszki na ostatni grosz, który przeznacza następ
              > nie
              > na
              > >
              > > sobie tylko znane rozrywki. Czy słyszałeś kiedyś o jakimkolwiek sprawozda
              > niu
              > > finansowym imperium Rydzyka. Podoba Ci się ten Champion? Kwestia smaku :-
              > )
              > >
              • silesius.monachijski Re: Ciebie tez taziuta naciagnal? nie wiedzialem; 07.12.05, 22:31
                kasa ponoc ma pojsc na pokrycie adwokatow kwacha w przyszlym procesie;
                solidaryzuja sie, bo obydwaj maja wtyki w moskwie

taziuta napisał:

> A co czytałeś już te sprawozdania finansowe Rydzyka? I jak? Na co idzie kasa?
                >
                >
                • taziuta Re: Porównujesz o. Dyrektora do Prezia? :-) 07.12.05, 23:15
                  A ja myślałem, żeś prawdziwym obrońcą wiary. W co się bawisz? W "Mamy Cię"? :-)

> kasa ponoc ma pojsc na pokrycie adwokatow kwacha w przyszlym procesie;
                  > solidaryzuja sie, bo obydwaj maja wtyki w moskwie
                  >
                  > taziuta napisał:
                  >
                  > > A co czytałeś już te sprawozdania finansowe Rydzyka? I jak? Na co idzie k
                  > asa?
                  > >
                  > >
                  • silesius.monachijski Re: Porównujesz o. Dyrektora do Prezia? :-) 07.12.05, 23:30
                    moje klocki, to sobie to i owo ukladam; ale - juz bez uszczypliwosci - trzeba
                    przyznac, ze obydwaj sa inteligentni, i cos udalo im sie osiagnac; obojetnie,
                    jak to ocenimy, to jednak nie siedzieli z zalozonymi rekoma; a to juz jest dla
                    obydwu plus; wole ludzi - nie musze ich lubiec -, ktorzy czegos sie podejmuja;
                    mozna - i pewnie trzeba - kazdego na swoj sposob krytykowac; ale oni nie
                    siedzieli i nie siedza, i nie czekaja, az ktos za nich cos zrobi; dla takiej
                    postawy mam jednak szacunek; zbyt duzo jest ludzi, ktorzy czekaja, gdzie i jak
                    by sie "przyczepic"; moga byc zacni, czy wrecz wspaniali; nie lubie ich

taziuta napisał:

> A ja myślałem, żeś prawdziwym obrońcą wiary. W co się bawisz? W "Mamy Cię"? :-
                    )
                    >
                    >
                    > > kasa ponoc ma pojsc na pokrycie adwokatow kwacha w przyszlym procesie;
                    > > solidaryzuja sie, bo obydwaj maja wtyki w moskwie
                    > >
                    > > taziuta napisał:
                    > >
                    > > > A co czytałeś już te sprawozdania finansowe Rydzyka? I jak? Na co i
                    > dzie k
                    > > asa?
                    > > >
                    > > >
                    >
                    >
                    • taziuta Re: Cieszy mnie Twój podziw dla Prezia :-) 07.12.05, 23:47
                      Preziowi wiele zarzucają jego polityczni wrogowie. Ale są to tylko insynuacje i
                      potwarze, czyli taka prawicowa norma, za którą nie stoi nic poza hucpą :-)
                      A o. Dyrektor to człowiek, który naciągnął rzecze starszych ludzi na pomoc dla
                      Stoczni, z której to pomocy nigdy się nie rozliczył. To fakt, a nie potwarze
                      wrogów chrześcijaństwa. Porównywanie tych dwóch postaci, to nadużycie! :-(

Re: Porównujesz o. Dyrektora do Prezia? :-)
                      > moje klocki, to sobie to i owo ukladam; ale - juz bez uszczypliwosci - trzeba
                      > przyznac, ze obydwaj sa inteligentni, i cos udalo im sie osiagnac; obojetnie,
                      > jak to ocenimy, to jednak nie siedzieli z zalozonymi rekoma; a to juz jest
                      > dla obydwu plus; wole ludzi - nie musze ich lubiec -, ktorzy czegos sie
                      > podejmuja; mozna - i pewnie trzeba - kazdego na swoj sposob krytykowac; ale
                      > oni nie siedzieli i nie siedza, i nie czekaja, az ktos za nich cos zrobi; dla
                      > takiej postawy mam jednak szacunek; zbyt duzo jest ludzi, ktorzy czekaja,
                      > gdzie i jak by sie "przyczepic"; moga byc zacni, czy wrecz wspaniali; nie
                      > lubie ich
                      >
                      > taziuta napisał:
                      > Porównujesz o. Dyrektora do Prezia? :-)
                      > > A ja myślałem, żeś prawdziwym obrońcą wiary.
                      > > W co się bawisz? W "Mamy Cię"? :-)
                      • silesius.monachijski Re: Cieszy mnie Twój podziw dla Prezia :-) 07.12.05, 23:54
                        probowalem wylaczyc sympatie i antypatie z dyskusji; ale: o. Rydzyk nie jest
                        zamieszany ani w vogla, ani w zabojstwo papaly, ani tez w alganowa (to
                        oczywiscie nie wszystko); mala roznica, a cieszy

taziuta napisał:

> Preziowi wiele zarzucają jego polityczni wrogowie. Ale są to tylko insynuacje
                        i
                        >
                        > potwarze, czyli taka prawicowa norma, za którą nie stoi nic poza hucpą :-)
                        > A o. Dyrektor to człowiek, który naciągnął rzecze starszych ludzi na pomoc
                        dla
                        > Stoczni, z której to pomocy nigdy się nie rozliczył. To fakt, a nie potwarze
                        > wrogów chrześcijaństwa. Porównywanie tych dwóch postaci, to nadużycie! :-(
                        • taziuta Vogel, to ten o którego ułaskawienie wniósł AWS? 08.12.05, 00:07
                          Popatrz, popatrz, jak chętnie podchwytujesz g...wno i rzucasz je w wentylator!
                          Umyka Ci, że o ułaskawienie Vogla wniosła Suchocka za czasów rządów AWS-UW, i
                          wniosek ten został pozytywnie zaopiniowany przez sąd! Ale nic to, może jakiś
                          głupi tego nie doczyta, warto więc rzucić tą potwarzą w Prezia?!
                          Twoje pozostałe insynuacje są jeszcze bardziej miałkie, więc szkoda słów na
                          polemikę z nimi :-(

> probowalem wylaczyc sympatie i antypatie z dyskusji; ale: o. Rydzyk nie jest
                          > zamieszany ani w vogla, ani w zabojstwo papaly, ani tez w alganowa (to
                          > oczywiscie nie wszystko); mala roznica, a cieszy
                          >
                          > taziuta napisał:
                          >
                          > > Preziowi wiele zarzucają jego polityczni wrogowie. Ale są to tylko insynu
                          > acje
                          > i
                          > >
                          > > potwarze, czyli taka prawicowa norma, za którą nie stoi nic poza hucpą :-
                          > )
                          > > A o. Dyrektor to człowiek, który naciągnął rzecze starszych ludzi na pomo
                          > c
                          > dla
                          > > Stoczni, z której to pomocy nigdy się nie rozliczył. To fakt, a nie potwa
                          > rze
                          > > wrogów chrześcijaństwa. Porównywanie tych dwóch postaci, to nadużycie! :-
                          > (
                          • silesius.monachijski Suchocka i AWS? nawet smiac sie moge 08.12.05, 00:11
                            taziuta napisał:

> Popatrz, popatrz, jak chętnie podchwytujesz g...wno i rzucasz je w
                            wentylator!
                            > Umyka Ci, że o ułaskawienie Vogla wniosła Suchocka za czasów rządów AWS-UW, i
                            > wniosek ten został pozytywnie zaopiniowany przez sąd! Ale nic to, może jakiś
                            > głupi tego nie doczyta, warto więc rzucić tą potwarzą w Prezia?!
                            > Twoje pozostałe insynuacje są jeszcze bardziej miałkie, więc szkoda słów na
                            > polemikę z nimi :-(
                            >
                            >
                            > > probowalem wylaczyc sympatie i antypatie z dyskusji; ale: o. Rydzyk nie j
                            > est
                            > > zamieszany ani w vogla, ani w zabojstwo papaly, ani tez w alganowa (to
                            > > oczywiscie nie wszystko); mala roznica, a cieszy
                            • taziuta Nie leń się, sprawdź w guglu :-) 08.12.05, 00:26
                              Wpisz kochaniutki: AWS Suchocka, a wyjdzie Ci - minister sprawiedliwości w
                              rządzie Jerzego Buzka :-)

Re: Suchocka i AWS? nawet smiac sie moge

> taziuta napisał:
                              >
                              > > Popatrz, popatrz, jak chętnie podchwytujesz g...wno i rzucasz je w
                              > wentylator!
                              > > Umyka Ci, że o ułaskawienie Vogla wniosła Suchocka za czasów rządów AWS-U
                              > W, i
                              > > wniosek ten został pozytywnie zaopiniowany przez sąd! Ale nic to, może ja
                              > kiś
                              > > głupi tego nie doczyta, warto więc rzucić tą potwarzą w Prezia?!
                              > > Twoje pozostałe insynuacje są jeszcze bardziej miałkie, więc szkoda słów
                              > na
                              > > polemikę z nimi :-(
                              > >
                              > > silesius.monachijski napisał:
                              > >
                              > > > probowalem wylaczyc sympatie i antypatie z dyskusji; ale: o. Rydzyk
                              > nie j
                              > > est
                              > > > zamieszany ani w vogla, ani w zabojstwo papaly, ani tez w alganowa
                              > (to
                              > > > oczywiscie nie wszystko); mala roznica, a cieszy
                              • silesius.monachijski Czy google to nowa wyrocznia? hahaha 08.12.05, 00:38
                                gdybym Ci podal moje prawdziwe imie i nazwisko to tez znalazlbys pare stron w
                                google'u; a mnie to wcale nie wzrusza, choc moglbym chodzic dumny jak paw;
                                Suchocka zawsze byla w UW; i zawsze przeciwko AWS-owi; to byl rzad koalicyjny

taziuta napisał:

> Wpisz kochaniutki: AWS Suchocka, a wyjdzie Ci - minister sprawiedliwości w
                                > rządzie Jerzego Buzka :-)
                                • taziuta Re: Czy google to nowa wyrocznia? hahaha 08.12.05, 05:25
                                  Wzrok Ci się zmącił (o tak późnej porze?) i nie doczytałeś, kolego. Specjalnie
                                  dla Ciebie przytaczam fragment, który Ci umknął:
                                  "...o ułaskawienie Vogla wniosła Suchocka za czasów rządów AWS-UW..."
                                  No i czego nie zrozumiałeś, tym razem? :-)

> gdybym Ci podal moje prawdziwe imie i nazwisko to tez znalazlbys pare stron w
                                  > google'u; a mnie to wcale nie wzrusza, choc moglbym chodzic dumny jak paw;
                                  > Suchocka zawsze byla w UW; i zawsze przeciwko AWS-owi; to byl rzad koalicyjny
                                  >
                                  > taziuta napisał:
                                  >
                                  > > Wpisz kochaniutki: AWS Suchocka, a wyjdzie Ci - minister sprawiedliwości
                                  > w
                                  > > rządzie Jerzego Buzka :-)
      • bio.mum Re: Ilość wpisów zaczyna dorównywac ilości... 07.12.05, 20:55
        carlitos35 napisał:

> ... z czasu "walki" o marsz Równości.
        >
        > Czy to jest Marsz Mocherowości ?

Ja nawet Marfefką bym w nich nie rzuciła...niczym w nikogo niczym nie rzuciłam
        jak na razie...Czy to źle?
        • carlitos35 Re: A jak z Policją w Toruniu, czy dziś też... 07.12.05, 21:07
          chroni - tak dzielnie ?-
          ------------------------------

bio.mum napisała:

> carlitos35 napisał:
          >
          > > ... z czasu "walki" o marsz Równości.
          > >
          > > Czy to jest Marsz Mocherowości ?
          >
          > Ja nawet Marfefką bym w nich nie rzuciła...niczym w nikogo niczym nie
          rzuciłam
          > jak na razie...Czy to źle?
    • joris Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 20:20
      I prosze jak sie ciesza oficerowie sluzb specjalnych Wielkiego Brata, gdy
      patrza ,ze ich agent dyryguje polskim rzadem i sluzbami specjalnymi.Czy moze
      byc lepiej. Eksperyment mariawicki z carskiej ochrany udal sie w ulepszonej
      formie nadzwyczaj. A tym durnym polskim katolikom do glowy nie przyjdzie
      dlaczego Panstwo ktore nie wpuscilo Papieza Polaka, Wielkiego Jana Pawla II,
      szykanuje ksiezy katolickich, nagle pozwala rozglosni Rydzyka nadawac z
      nadajnikow wojskowych w Krasnodarze. Ale tak daleko polska mysl katolicka nie
      siega.
      • carlitos35 Re: Chyba dobrze prawisz, choć nic nie rozumiem. 07.12.05, 20:25
        joris napisał:

> I prosze jak sie ciesza oficerowie sluzb specjalnych Wielkiego Brata, gdy
        > patrza ,ze ich agent dyryguje polskim rzadem i sluzbami specjalnymi.Czy moze
        > byc lepiej. Eksperyment mariawicki z carskiej ochrany udal sie w ulepszonej
        > formie nadzwyczaj. A tym durnym polskim katolikom do glowy nie przyjdzie
        > dlaczego Panstwo ktore nie wpuscilo Papieza Polaka, Wielkiego Jana Pawla II,
        > szykanuje ksiezy katolickich, nagle pozwala rozglosni Rydzyka nadawac z
        > nadajnikow wojskowych w Krasnodarze. Ale tak daleko polska mysl katolicka nie
        > siega.
    • loppe ale szkoda że GW nie podała namiaru fal Radia n/t 07.12.05, 20:24
    • mraenius Ja tam byłem 07.12.05, 20:25
      I ja tam byłem, trawe i hasz z babciami palilem!
    • ksiaze_jasnogrodu Niech zyje Radio Maryja !!!!!! 07.12.05, 20:26
      Cokolwiek by nie napisac o o. Rydzyku, to jedno jest pewne: gdyby Polska miała
      tak wspaniałych przywódców i organiozatorów zycia społecznego, publicznego, ba
      nawet gospodarczego, to pewnie bylibysmy największa potęgą świata. To o.
      Rydzyk, tak przez wielu wysmiewany, opluwany, przesmiewany etc. potrafił skupic
      wokół siebie wielu uczonych, rzeszę słuchaczy, ba, nawet ateistów, którzy nie
      nawróciwszy się wprawdzie słuchając audycji RM, stwierdzili jedno: Tej
      rozgłosni nie można zarzucić niczego z tych zarzutów, które jak papugi
      powielają niechętne mu media. Należę do grupy "moherowych beretów', ponieważ
      słucham wieczorami tego radia. Lubię je, pomaga mi w zyciu często w
      podejmowaniu trudnych decyzji. Podtrzymuje mnie na duchu w ciężkich chwilach,
      dzięki niemu łatwiej zniosłam okres smutnych rozstań z bliskimi. Wspieram to
      radio. Malo tego - po ostatnich atakach postanowiłam wspierać je jeszcze
      bardziej. Wiem, że taką decyzję podjęło wiele osób do niedawna obojętnych w
      stosunku do tej rozgłosni. Jak widać fala nieprzyjaznych ataków prawdopodobnie
      zwiekszy o. Rydzykowi wpływy. Nie mam żalu do tych, co nazywaja nas "moherami".
      Nie obraził mnie równiez pewien pan nazywając nas "psycholami od Rydzyka"
      Zasadą moją jest przebaczać ubogim w duchu, a wartośc moja znają ci, którzy od
      lat na mnie głosują, a także moi pracownicy, którzy widzą we mnie doskonałego
      szefa i wyrozumiałego pracodawcę oraz moi najbliżsi, których krąg mam naprawdę
      niezwykle szeroki. To nie Radio Maryja mną manipuluje, jak sądzą niektórzy, ale
      to własnie dzięki tej rozgłosni jest mi może lżej w tym zwariowanym swiecie
      żyć.
    • pw2221 trochę ich więcej niż tych homo-niewiadomo w tzw. 07.12.05, 20:43
      marszach równości co ?
      • sugarless Toruń jest dumny z Radia Maryja!!!!! 07.12.05, 21:03
      • sugarless Toruń jest dumny z Radia Maryja!!!!!11 07.12.05, 21:04
        • bikej5 Torun jest dumny z Kopernika i z katarzynek... 07.12.05, 21:29
        • orellafellaci Re: Toruń jest dumny z Radia Maryja!!!!!11 07.12.05, 22:04
          do brainlessa, 10.000 to 1/4 toruńskiego Rubinkowa - a całe "imperium" Rydzyka
          to raptem dwa miasta wielkości Torunia :))))
      • dzemsbond Najlepsze życzenia dla polskiego Radia Maryja ! 07.12.05, 21:04
      • dzemsbond Najlepsze życzenia dla Radia Maryja z okazji 14lat 07.12.05, 21:07
        Zastanawiam się nad pewną zagadką. A mianowicie:
        Jakiej pokusie uległ ks.Boniecki z innymi towarzyszami z "Obłudnika Powszechnego"?
    • pw2221 ciekawe ile tysięcy przyjechałoby na urodziny GW ? 07.12.05, 21:02
      jak wam sie wydaje ???? oj widze że Redaktor Adam ma jescze dużo pracy przed
      sobą.
      • miszkad Re: ciekawe ile tysięcy przyjechałoby na urodziny 07.12.05, 21:05
        Mogliby przyjechać, łatwiej byłoby wystrzelać pseudointelektualną hołotę.
    • ewania77 ZA 10-15 LAT TE DINOZAURY WYMRĄ I MOŻE WRESZCIE 07.12.05, 21:05
      BĘDZIE NORMALNIE W TYM KRAJU, CZEGO SOBIE I WSZYSTKIM ŻYCZĘ:)
      • dzemsbond Re: michnikowcy z Naczelnym wymrą wcześniej ! 07.12.05, 21:09
        Może nareszcie będzie normalnie, gdy braknie Michnika.
    • nakazim Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 21:22
      Chwała , że jest ich tylko 10.ooo tys.
      • mniklas5 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 21:51
        tak rydzyk skupil wokol siebie najwieksz ciemnogrod Europy jakim jest Polska,
        czy to uczeni czy babcie z zamojskiego to jeden ciemnogrod, bigoci i obskuranci,
        wlasnie ilosc ludzi popierajacyh rydzyka , leppera giertycha i im podobnych
        oszolomow stawia Polske w ogonie Europy jako zasciankowy o ciasnym umysle narod
        wlacznie z ich politykami , ktorzy np walcza jak dzieci o cukierek o wieksze
        cudze pieniadze a jak je dostana to nie maja pojecia co z nimi zrobic. Wiekszosc
        Polakow jest niewyksztalconych i nieinteligentnych , sa bezradni wobec wyzwan
        cywilizacyjnych swiata, nie potrafia sie gospodarzyc, nie mysla o przyszlosci
        narodu i kraju
      • lks17 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 21:59
        Jest ich więcej ale biologia jest nieubłagana. Ciekawe, czy stan polskiej głowy
        będzie ulegał poprawie, czy też zatryumfuje moherowa gamoniowatość w rydzykowym
        sosie?
    • obywatelgkar Wezta chamy widlatus w lapus i wrzucajta gnojatus 07.12.05, 21:46
      na wozatus. Tylesta chamy zrozumieli z nauki lacinskiej waszego Kosciola, ktory
      was rowno wyciskal przez ostatnie tysiac lat. To wasza lacinska litania.
      Zawsze byliscie potrzebni, jako przyklad dla mlodszych pokolen, ze Europa i
      swiat moga wrocic do najciemniejszego sredniowiecza. Polscy chlopi jeszcze w
      polowie XIX wieku nie wiedzieli, ze istnieje cos takiego jak Polska. Oni byli
      swojaki, wierzace,ze Pan Jezus i Matka Boska chodzili kiedys po ich lesie i
      zamienili zlego lesnika w wilka. Kosciol ich specjalnie nie oswiecal, bo ksieza
      mamrotali po lacinie. Tylko po polsku kase na tace zgarniali.
      To dzieki zrywom antykoscielnym jak Wielka Rewolucja Francuska i epoka
      napoleonska ta dzicz panszczyzniana mogla wreszcie nauczyc sie srac do
      porcelany i czytac. Jesli dzisiaj dziedzic nie rznie waszych corek w ramach
      prawa pierwszej nocy to dlatego, ze taki koles jak Bonaparte kazal papie
      Piusowi dymac na jego koronacje do Paryza, a przedtaem troche ,,przewietrzyl"
      zatechly Rzym. Ale wy chamy tego nie uszanowaliscie. Ciagle chcecie wracac do
      kruchty na kolankach. Gdyby nie Wielka Rewolucja Francuska a przedtem
      Reformacja dzisiaj Stanislaw Dziwisz, nazywalby sie Stacho i zbieral kapuche u
      swego Pana w Rabce, a jego wiedza teologiczna konczylaby sie na etapie dwoch
      zdrowasiek do miesiaca. A Karol Woktyla moglby najwyzej sobie zostac wikarym w
      Wadowicach, bo nie moglby chlop na tronie papieskim zasiadac.
      Ale dzisiaj ta prymitywna ciemna wiocha znowu wraca z powrotem do takich
      guslarzy i ,,Rochow" jak Rydzyk i Lepper. Idzta tam chamy, tylko nie miejta
      pretensji jak znowu bedzieta zapieprzac na panskim. I nie zapomnijta wziac w
      lapy widly do gnoju, bo was jeszcze te cwaniaki zapedzą do zbierania gnoju i
      panszczyzny.
      • lavojtek Re: Wezta chamy widlatus w lapus i wrzucajta gnoj 07.12.05, 21:56
        A ty obywatelgkar za takie gadanie conajmniej batogiem po ryju bys oberwal i do
        zbierania konskiego lajna (gdzie twoje miejsce) zagonion!
        • koniec.wieku Re: Wezta chamy widlatus w lapus i wrzucajta gnoj 07.12.05, 22:16
          Wspaniała odpowiedź - lavojtku ! Podzielam zdanie. Widzę, że schodzimy już do
          bardzo głębokiej niszy. Jakie to smutne...
    • premier_pacynka Podobno jutro z Torunia wystartuje prom kosmiczny 07.12.05, 21:54
      na ksiezyc. czekaja jeszcze tylko na przybycie premiera pacynki i kaczorow bo
      Ci juz mieli do czynienia z ksiezycem.

Szczesc boze i ALLELUJA i do przodu barany !
      • aria10 Re: Podobno jutro z Torunia wystartuje prom kosmi 07.12.05, 22:09
        Każdy kto chce odwrócic uwage od siebie,przewaznie po chamsku smieje sie z
        innych.
        • taziuta A co było chamskiego w poście premiera_pacynki? 07.12.05, 23:18
          Różne ludzie mają poczucia humoru, droga Ario. A każde inne od twojego jest od
          razu chamskie? :-(

aria10 napisała:

> Każdy kto chce odwrócic uwage od siebie,przewaznie po chamsku smieje sie z
          > innych.
          • silesius.monachijski Re: A co było chamskiego w poście premiera_pacynk 07.12.05, 23:33
            no.. barany to raczej nie jest hrzeczne; i z poczuciem humoru nie ma nic
            wspolnego; ach... gdybym ja tak o kims powiedzial (no iwesz juz o kim), to tez
            bys sie zzymal; i slusznie; bez tych baranow post bylby smieszniejszy i lepszy

taziuta napisał:

> Różne ludzie mają poczucia humoru, droga Ario. A każde inne od twojego jest
            od
            > razu chamskie? :-(
            >
            > aria10 napisała:
            >
            > > Każdy kto chce odwrócic uwage od siebie,przewaznie po chamsku smieje sie
            > z
            > > innych.
            >
            >
            • taziuta No, może zabrakło zdrobnienia - baranki Boże :-) 07.12.05, 23:57
              A o baranki to się już chyba nie obrażacie? Wszak od 2000 lat dajecie się
              wodzić za nos (i strzyc) swoim pasterzom! :-)

> no.. barany to raczej nie jest hrzeczne; i z poczuciem humoru nie ma nic
              > wspolnego; ach... gdybym ja tak o kims powiedzial (no iwesz juz o kim), to
              > tez bys sie zzymal; i slusznie; bez tych baranow post bylby smieszniejszy i
              > lepszy
              >
              > taziuta napisał:
              >
              > > Różne ludzie mają poczucia humoru, droga Ario. A każde inne od twojego je
              > st
              > od
              > > razu chamskie? :-(
              > >
              > > aria10 napisała:
              > >
              > > > Każdy kto chce odwrócic uwage od siebie,przewaznie po chamsku smiej
              > e sie
              > > z
              > > > innych.
              > >
              > >
              • silesius.monachijski Re: No, może zabrakło zdrobnienia - baranki Boże 08.12.05, 00:05
                a kto Ciebie, taziuta strzyze? nie chodzisz do fryzjera? hippis jestes czy co?

taziuta napisał:

> A o baranki to się już chyba nie obrażacie? Wszak od 2000 lat dajecie się
                > wodzić za nos (i strzyc) swoim pasterzom! :-)
                • taziuta Re: No, może zabrakło zdrobnienia - baranki Boże 08.12.05, 00:21
                  Se kupiłem maszynkę do włosów i strzyże mnie żona.
                  A co, przyznajesz że nie masz nic przeciwko temu aby doili Cię i strzygli
                  pasterze/ogłupiacze? :-)

> a kto Ciebie, taziuta strzyze? nie chodzisz do fryzjera? hippis jestes czy co?
                  >
                  > taziuta napisał:
                  >
                  > > A o baranki to się już chyba nie obrażacie? Wszak od 2000 lat dajecie się
                  > > wodzić za nos (i strzyc) swoim pasterzom! :-)
                  • silesius.monachijski Re: No, może zabrakło zdrobnienia - baranki Boże 08.12.05, 00:42
                    nie strzyga taziuta, nie strzyga; co niedziele daje sam do koszyczka - albo
                    niemieckich jezuitow albo polskich - o zgrozo - redemptorystow; bo dobra robote
                    robia; a propos: z podatku tez grubo ponad 1 000 € rocznie na KK mi sciagaja,
                    bo nie wystapilem; i jakos nie mam poczucia, zeby strzygli
                    .
                    P.S. mam sypatycznego fryzjera a czasem fryzjerke; dobrze strzyga; nie
                    narzekam; uklony dla zony

taziuta napisał:

> Se kupiłem maszynkę do włosów i strzyże mnie żona.
                    > A co, przyznajesz że nie masz nic przeciwko temu aby doili Cię i strzygli
                    > pasterze/ogłupiacze? :-)
                    >
                    >
                    > > a kto Ciebie, taziuta strzyze? nie chodzisz do fryzjera? hippis jestes cz
                    > y co?
                    > >
                    > > taziuta napisał:
                    > >
                    > > > A o baranki to się już chyba nie obrażacie? Wszak od 2000 lat dajec
                    > ie się
                    > > > wodzić za nos (i strzyc) swoim pasterzom! :-)
                    >
                    >
                    • taziuta Re: No, może zabrakło zdrobnienia - baranki Boże 08.12.05, 05:31
                      Żyjesz w cywilizowanym kraju, w którym kościół musi się rozliczać z datków
                      wiernych. To czemu dziwi Cię chęć wprowadzenia tej zasady również u nas?
                      Wiesz kto się boi jawności? Ten kto ma coś wstydliwego do ukrycia!
                      Na przykład o. Rydzyk (o. jak oszust, i dopóki nie zaczenie się tłumaczyć na co
                      idą pieniądze jego owieczek, takim dla mnie pozostanie :-)

> nie strzyga taziuta, nie strzyga; co niedziele daje sam do koszyczka - albo
                      > niemieckich jezuitow albo polskich - o zgrozo - redemptorystow; bo dobra
                      > robote robia; a propos: z podatku tez grubo ponad 1 000 € rocznie na KK mi
                      > sciagaja, bo nie wystapilem; i jakos nie mam poczucia, zeby strzygli
                      > .
                      > P.S. mam sypatycznego fryzjera a czasem fryzjerke; dobrze strzyga; nie
                      > narzekam; uklony dla zony
                      >
      • veglie Re: Podobno jutro z Torunia wystartuje prom kosmi 07.12.05, 22:20
        premier_pacynka napisał:

> na ksiezyc. czekaja jeszcze tylko na przybycie premiera pacynki i kaczorow bo
        > Ci juz mieli do czynienia z ksiezycem.
        >
        > Szczesc boze i ALLELUJA i do przodu barany !
        No popatrz.Nie wiedziałem że Toruński łojciec z NASA współpracuje:)
        • premier_pacynka Niezupelnie... prom kupili od Chinczykow testowy 07.12.05, 22:37
          model co prawda - chinczycy zapewniaja ze na 100% wystaruje i ze do ksiezyca
          napewno doleci jak nie dalej. Problem jest tylko z tym ze to model jednorazowy
          tj. tylko raz moze wystartowac takze bedziemy mieli kolonie w galaktyce barana
          (jesli taka istnieje).
          • taziuta Re: Galaktyka barana, oj istnieje, istnieje :-) 07.12.05, 23:20
            A w niej planeta Ziemia, a na niej Polszcza, a w niej baranów bez liku :-)

premier_pacynka napisał:

> model co prawda - chinczycy zapewniaja ze na 100% wystaruje i ze do ksiezyca
            > napewno doleci jak nie dalej. Problem jest tylko z tym ze to model
            > jednorazowy tj. tylko raz moze wystartowac takze bedziemy mieli kolonie w
            > galaktyce barana (jesli taka istnieje).
    • veglie Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 22:09
      Tak ostro świętują,że chyba czas wprowadzić w Toruniu godzinę policyjną:)))))
    • radosnylew akcyja o radiu- jak je wykończyć 07.12.05, 22:13
      Cześć wszystkim,

14 lat temu zaczęło nadawać Radio Maryja należące do Kościoła
      Rzymskokatolickiego. Na ulotce o tym radiu pisało wtedy:

"Wolny Głos Narodu Polskiego. Słuchaj o 13.10, 18.00 i 21.30. Powiedz innym
      Polakom."

Podobnie jak Hitler który trafił ze swoim przesłaniem do ludzi biednych i
      zawiedzionych, ojciec Rydzyk tak samo ze swą ideologią pochylił się nad
      starymi, odrzuconymi ludźmi ślepo posłusznymi klerowi katolickiemu. Przez lata
      wyrosła z tego straszna ideologia wciskana ludziom biednym i osamotnionym.

Jej opis: or.icm.edu.pl/artykuly/acala-rm.html

Teraz ów "głos dla Polaków" rządzi krajem. Zdeka się boimy, ale robimy taką
      wielką akcyję na rocznicę według nas zbrodniczej działalności tego należącego
      do Kościoła Katolickiego Radia. W necie powiesiliśmy taki list żeby go ludzie
      mogli wydrukować, powielić na ksero, porozwieszać i dać, tak centralnie zanieść
      i dać do ręki tym ludziom którzy w to radio i w tych księży wierzą. List też
      jest poniżej tego postu i można go skopiować i pozmieniać w treści jak ktoś
      chce to gdzieś dalej pchnąć to może przerobić to co napisaliśmy jak lepiej wie.
      Bo ja nie wiem co można jeszcze zrobić. To smutne trochę jest :-((

Macie te listy w różnych wersjach do druku.
      maryjolandia.blox.pl/resource/Laurka_dla_papcia_Rydzyka.pdf
      maryjolandia.blox.pl/resource/Laurka_dla_papcia_Rydzyka_ztlem.pdf
      maryjolandia.blox.pl/resource/laurka_dla_Rydzyka_beztla.pdf
      Nie mamy jak wam zapłacić, ale mamy dla was muzę. Klika się na ten link
      poniżej, potem u dołu tej strony jest taki przycisk "Free", klika się go i się
      ściąga za friko. Nie wiemy co to, jakaś skejtowa muza, ale zajebista.

rapidshare.de/files/8602971/aaron_spectre.mp3.html

TREŚĆ LISTU
      --------------------------

Ziemia nadaje do pasażerów spaceship’u (statku kosmicznego) „Radio Maryja”

LIST DO SŁUCHACZY RADIA MARYJA
      Cześć,
      Ludzie się bardzo martwią tym że na świecie istnieją tacy ludzie którzy wierzą
      w takie dziwne rzeczy jak Radyjo Maryja. Ludzie piszą w sieci że wy macie w
      sobie więcej nienawiści niż skini!!! My też się tym martwimy, ba, jesteśmy
      autentycznie przerażeni i napisaliśmy tą karteczkę aby wam ją dali inni ludzie
      którzy też są przerażeni.

Radio Maryja robią ludzie którzy są przekonani o własnej wyższości. Oni są
      nadludźmi, Prawdziwymi Polakami, reszta to podludzie, których jak się będzie
      słuchało to się już nie będzie Prawdziwym Polakiem. Ci podludzie jak się
      odzywają to w ogóle obrażają Polaków. Dokładnie takie argumenty stosowali
      hitlerowcy by pozbyć się wszystkich ludzi którzy im się nie podobali. Ludzie są
      strasznie przerażeni że wy słuchacie tego samego, i w to wierzycie.

Czemu cały kraj nie słucha Radia Maryja i są ludzie którzy je krytykują? A może
      nie chcą słuchać nienawiści, szczucia na cudzoziemców, oraz zmanipulowanych
      wiadomości w radyju? Radyju, który jest przykładem tak skrajnego braku
      uczciwości dziennikarzy, że w całym kraju nie ma nic bardziej jednostronnego i
      nieuczciwie robionego, przemilczającego argumenty tych których owo radyjo
      krytykuje i oskarża. Ludzie z Radyja wierzą w to że oni mają prawo do nie
      dopuszczania argumentów innych ludzi ponieważ ci inni ludzie to śmiecie.

Radio Maryja jest stacją radiową która nie prezentuje tego co się dzieje na
      świecie uczciwe, i ma mechanizm który opóźnia o 7-8 sekund emisję i służy on do
      wycinania i cenzurowania wszelkich telefonów krytycznych wobec tego do czego
      przekonują słuchaczy ludzie z radia. Do uznania argumentów innych ludzi za
      nieważne określa się ich mianem nieprawdziwych Polaków. Osoby te wówczas stają
      się podludziami, których słuchacze i słuchaczki Radia Maryja słuchać nie
      powinny bo prowadzi to do uszkodzeń mózgu Polaka, których się boją.

My uważamy że całe to Radio to gigantyczna faszystowska bzdura. Bzdura oparta
      na faszystowskim podziale na nadludzi i podludzi, bo to on jest fundamentem tej
      ideologii. Posłuchaliśmy tego radyja na tyle żeby sobie wyrobić zdanie. W
      Internecie są specjalne witryny w których zmagazynowane są fragmenty z radia
      Maryja, i zebrali je ludzie przerażeni tym radiem i jego przekazem. Można sobie
      na nie wejść i zassać do swojego komputera to co mówiono w tym radio, i potem
      to sobie odsłuchać. Na przykład o tym że Polską rządzą nie-Polacy, i że należy
      ich wygnać.

Macie prawo wierzyć w co chcecie. Ale my wiemy że ci ludzie szerzą wojnę. Ras
      Tafari, cesarz Etiopii, powiedział kiedyś że wojna będzie póki będzie podział
      na ludzi lepszej i gorszej kategorii, i póki pochodzenie danej osoby nie będzie
      miało większego znaczenia niż kolor oczu. Ojciec Rydzyk, radio Maryja i ci
      ludzie którzy je popierają: to zbrodniarze którzy szerzą nienawiść rasową, oni
      nie pójdą do nieba i nie zasiądą po Jego prawicy- my to wiemy. Słuchajcie więc
      go sobie dalej. My to radio omijamy jak możemy najdalej tudzież je bojkotujemy.
      Gówna się nie tykamy. W ogóle inni to mają przez was jakieś wyrzuty sumienia.
      Jak można się dobrze bawić i imprezować jak się ma świadomość tu obok ktoś
      takie egzorcyzmy odprawia, i rośnie taka wielka gó..ana filozofia która wisi
      nad głową. Bo to Radyjo dzięki wam dorwało się teraz do rządów i u władzy są
      ludzie którzy uprawomocniają to radio i jego nienawiść i rasizm, ale my im nie
      wierzymy. Bo ludzie się tego Radyja i jego kaznodzieji najnormalniej boją.
      Dlatego dali wam ten list.
      Peace- Pokój.
      Pisał Maciek, pomoc i wsparcie: Jaca Dred, Nudż
      • anna_dark JESZCZE TYLKO 15 DNI I SKOŃCZY SIĘ TEN BLAMAŻ! 07.12.05, 22:19
        MY NARÓD NIE ŻYCZYMY SOBIE KPIN Z RADIA MARYJA I OJCA RYDZYKA.I CIESZMY SIę żE
        SKOńCZY SIę PREZYDENCJA KWASNIEWSKIEGO!
        • veglie Re: JESZCZE TYLKO 15 DNI I SKOŃCZY SIĘ TEN BLAMAŻ 07.12.05, 22:24
          anna_dark napisała:

> MY NARÓD NIE ŻYCZYMY SOBIE KPIN Z RADIA MARYJA I OJCA RYDZYKA.I CIESZMY SIę żE
          > SKOńCZY SIę PREZYDENCJA KWASNIEWSKIEGO!
          Anna z choinki się urwałaś?Pytam bo do świąt jeszcze trochę czasu a dzisiaj
          tematem dnia jest zadyma w Toruniu:))))
          • lavojtek Smiejcie sie, 07.12.05, 22:29
            smiejcie. Tylko nie zapomnijcie o jednym. Te mohery to tez wasze babcie,
            ciocie, sasiadki itp., itd.
            • orellafellaci Każde pokolenie ma własny czas. 07.12.05, 22:57
              Niech sobie babcie są i służą nam wszystkim swoim doświadczeniem i mądrością.
              Ale niech nie próbują siłą narzucać swojego stylu życia i mentalności
              siedemdziesięciolatka ludziom w sile wieku i młodzieży bo to idiotyczne :D.
              Czas ucieka, świat jest inny i ich dzieci żyją w zupełnie innych realiach niż
              wtedy gdy one gdy były piękne i młode - trzeba się z tym pogodzić. Tyle.
              • tytusdj1 Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisać... 07.12.05, 23:32
                ... przy okazji następnych "marszy równości" przepraszam "dewiantów
                homoseksualnych". "Niech sobie są,[...] ale niech nie próbują siłą narzucać
                swojego stylu życia i mentalności". No może to służenie doświadczeniem
                i "mądrością" bym pominął. Widać, że faktycznie jesteś zdrowym okazem osoby
                tolerancyjnej. Jak się nie ma przyzwoitego poziomu inteligencji to fałsz,
                obłuda, kłamstwo w wypowiedziach bardzo szybko wychodzą na jaw. Bardziej
                inteligentni potrafią dłużej się ukrywać ze swoimi prawdziwymi poglądami. Tyle.
                • orellafellaci Re: Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisa 07.12.05, 23:43
                  Geje ci narzucają swój styl życia ? A w jaki to sposób, słucham najuprzejmiej.
                  • tytusdj1 Re: Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisa 08.12.05, 00:01
                    No oczywiście bezprawne (Toruń) "parady równości", wymyślanie przeciwnikom
                    (hetero) od "homofobów" (kto to taki? - fobia ma chyba coś wspólnego z chorą
                    psychiką hetero, a homo są normalni? :)) ) itp. - nie ma nic wspólnego z
                    narzucaniem społeczeństwu akceptacji dla stylu życia homoseksualistów. Nie bądź
                    fałszywa z tym "najuprzejmiej".
                    • orellafellaci Re: Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisa 08.12.05, 00:43
                      sorry, sorry wait !
                      • silesius.monachijski Zyczymy dobrej nocy paminowi 08.12.05, 00:45
                        orellafellaci napisała:

> sorry, sorry wait !
                        • orellafellaci Re: Zyczymy dobrej nocy paminowi 08.12.05, 00:49
                          tytusdj to pamin ?
                          • silesius.monachijski Re: Zyczymy dobrej nocy paminowi 08.12.05, 00:56
                            nie to Ty; spojrz tylko w lustro; nie bede zlosliwy, i nie przypomne Ci pewnych
                            ciekawych zaiste postow na Twoj temat

orellafellaci napisała:

> tytusdj to pamin ?
                            • orellafellaci Re: Zyczymy dobrej nocy paminowi 08.12.05, 01:04
                              A-haaaa ... a wiec to twoja sprawka. Dobrze wiedziec - OK. Nio to miej sie teraz
                              na bacznosci - niemiaszku.
                            • gekon1979 Re: Zyczymy dobrej nocy paminowi 08.12.05, 01:06
                              silesius.monachijski, orellafellaci jestescie zajebisci
                              szkoda ze tak duz odrutu nas dzieli to bysmy sie spalili razem jakims mocnym ziolem :) i pogadali o czasoprzestrzeni :) i monarchii
                            • orellafellaci Nie zycze ci dobrej nocy - trzymaj sie kretaczu 08.12.05, 01:08
                              za tylek, jutro bedzie lanie.
                  • tytusdj1 Re: Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisa 08.12.05, 00:34
                    A w jaki sposób 70-letnie babcie "siłą narzucają swój styl życia i mentalność"
                    Tobie? Zapomniałaś co wcześniej pisałaś? Może zmniejsz częstotliwość
                    wypowiedzi, a bardziej zastanawiaj się co piszesz. Dobranoc - nie męcz się już
                    odpowiedzią, bo pewnie nic mądrego nie wymyślisz. Tyle. (Dla przypomnienia -
                    poniżej Twoje posty).

Autor: orellafellaci
                    Data: 07.12.05, 22:57
                    >Niech sobie babcie są i służą nam wszystkim swoim doświadczeniem i mądrością.
                    >Ale niech nie próbują siłą narzucać swojego stylu życia i mentalności
                    >siedemdziesięciolatka ludziom w sile wieku i młodzieży bo to idiotyczne :D.
                    >Czas ucieka, świat jest inny i ich dzieci żyją w zupełnie innych realiach niż
                    >wtedy gdy one gdy były piękne i młode - trzeba się z tym pogodzić. Tyle.

Autor: orellafellaci
                    Data: 07.12.05, 23:43
                    > Geje ci narzucają swój styl życia ? A w jaki to sposób, słucham najuprzejmiej.

• orellafellaci Re: Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisa 08.12.05, 00:49
                      Owszem, nie ma nic wspolnego. Demokracja jest jak sejm - w sejmie kazdy
                      uprawniony ma prawo glosu proporcjonalnie do wielkosci swego klubu i nawet posel
                      niezrzeszony ma prawo wstepu na mownice sejmowa - rozumiesz ?
                      • gekon1979 Re: Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisa 08.12.05, 00:53
                        > Owszem, nie ma nic wspolnego. Demokracja jest jak sejm - w sejmie kazdy
                        > uprawniony ma prawo glosu proporcjonalnie do wielkosci swego klubu i nawet pose
                        > l
                        > niezrzeszony ma prawo wstepu na mownice sejmowa - rozumiesz ?
                        i dlatego wybieramy monarchie :P
                        • orellafellaci Re: Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisa 08.12.05, 01:00
                          a w monarchii kto ma wstep gekonek - krol i jego giermkowie ?
                          • gekon1979 Re: Brawo orellafellaci! Mogę się pod tym podpisa 08.12.05, 01:05
                            giermek to jest u rycerzyka orello :P
    • ciasnyberet Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 22:20
      proponuję postawić pomnik wielkiego beretu, masowej głupoty fanatyków radia,
      Tedek załoz beret, mrozy idą, niech nie wyparuje ci mozg do końcA
      • orellafellaci Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 22:28
        ciekawe czy były zawody w rzucie beretem do celu ...
        • echo66 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 22:44
          Natychmiast zawiadomić al-kaide!!
          Moze jeszcze zdążą na jakiś samolot..
    • me-e PRZED PANSTWEM o. RYDZYK... 07.12.05, 22:38
      ...Słowo dyrektora Radia Maryja o. Tadeusza Rydzyka przed procesją z darami

Dzisiaj dziękujemy Panu Bogu i Niepokalanej za katolicki, ogólnopolski głos
      idący na cały świat z grodu Kopernika, z Torunia.
      Radio Maryja nie zaistniałoby w czasach minionego totalitarnego systemu, w
      którym m. in. stosowano tzw. walkę klas - ludzi nastawiano przeciw ludziom, aby
      nimi manipulować.

Kończy się tamten system, ale rewolucja marksistowska - jak usłyszeliśmy z ust
      lewicowej profesor - ciągle trwa. Zmieniono tylko metody, by dzielić i nastawić
      ludzi przeciw ludziom.
      Doświadczamy tego także my słuchacze i posługujący w Radiu Maryja.
      Dlatego składamy na tym ołtarzu w czternastą rocznicę powstania pierwszego w
      historii wolnego i katolickiego głosu Radia Maryja, niespotykany w historii
      Polski dowód zmasowanego ataku kłamstwa i ciągle dokonywanych w mediach
      manipulacji - w prasie, stacjach radiowych, programach telewizyjnych i
      Internecie.
      Od czerwca 1997r. rozpoczęliśmy zbierać te wypowiedzi, artykuły, fotomontaże,
      karykatury ? w ciągu siedmiu lat, czyli tylko w połowie okresu istnienia Radia
      Maryja zebraliśmy z pism wysokonakładowych, regionalnych i ogólnopolskich ponad
      20 tys. różnego rodzaju negatywnych odniesień.
      Wiemy, iż w akcjach poprzedzających mordowanie ludzi niewygodnych dla
      panujących systemów politycznych i społecznych zawsze stosowano propagandową
      technikę kreowania wroga, a później, gdy nie można było zabić propagandą,
      mordowano fizycznie. Tak było w ubiegłym wieku w czasie krwawej rewolucji w
      Hiszpanii, Meksyku, Rosji Sowieckiej, Niemczech nazistowskich, a później także
      w PRL - przed m. in. zamordowaniem Ks. Zycha, ks. Niedzielaka, ks. Suchowolca,
      Ks. Popiełuszki, działaczy ruchów wolnościowych i solidarnościowych.
      W rodzącej się czwartej Rzeczpospolitej, w czternastą rocznicę ewangelizacyjnej
      ofiarnej posługi Radia Maryja - Panu Bogu, Kościołowi i Ojczyźnie składamy dziś
      na Ołtarzu tysiące godzin programów radiowych i telewizyjnych, oraz wycinków
      prasowych wyprodukowanych przeciw Radiu Maryja, jego słuchaczom i posługującym
      przez ten środek Panu Bogu i ludziom.
      Od czasu, kiedy zaczęliśmy te materiały zbierać wyprodukowano miliardy
      egzemplarzy prasy, w których je zamieszczano - przynosimy więc miliardy
      kłamstw, oszczerstw, trucizny, kamieni rzuconych w Radio Maryja i ludzi,
      których ono jednoczy. Przynosimy manipulacje i kłamstwa, którymi mają być
      zatruci nasi Rodacy i katolicy, aby tak zatruci - oszukani stali się
      narzędziami w niszczeniu tego wolnego katolickiego i polskiego głosu, a także
      niszczeniu Kościoła i Ojczyzny.
      Przynosimy Ci to Matko Najświętsza, Matko Dobrej Przemiany - daj to Jezusowi -
      choć pamiętamy tę krzywdę dyskryminacji, to przynosimy ci także nasze
      przebaczenie - dyskryminującym, kłamiącym, oszczercom, wszystkim krzywdę
      czyniącym i prosimy zgromadzeni w tym Wieczerniku, przy Twojej i naszej Matce -
      prosimy Cię Jezu - jak przemieniłeś wodę w wino na weselu w Kanie, jak
      przemieniasz chleb w Twoje Ciało, a wino w Twoją odkupieńczą Krew, przemień to
      zło w dobro, najemników w sługi prawdy, prześladowców Szawłów w świętych
      Pawłów, aby w Polsce zapanował ład moralny, bo "Polsce potrzeba przede
      wszystkim ludzi wiary i prawego sumienia" - jak mówił Jan Paweł II. Niech
      Prawda zatryumfuje wszędzie, także w mediach, bo tylko Ona wyzwala człowieka,
      przemienia go. Obyśmy w Ojczyźnie naszej wszyscy budowali królestwo prawdy,
      sprawiedliwości, miłości i pokoju.
      • veglie Re: PRZED PANSTWEM o. RYDZYK... 07.12.05, 22:42
        Dzisiaj to ześ się spreżył!Podaj jeszcze wyniki rzutu beretem!Kto wygrał:)
        • me-e Re: PRZED PANSTWEM o. RYDZYK... 07.12.05, 22:57
          ...Głos, który nas jednoczy

W sanktuarium Matki Bożej Nieustającej Pomocy w Toruniu świętowaliśmy wczoraj
          14. urodziny Radia Maryja - pierwszej w historii wolnej i katolickiej rozgłośni
          w Polsce. Mszę św. dziękczynną za dar głosu prawdy i nadziei, jakim dla
          milionów Polaków jest rozgłośnia Ojców Redemptorystów, sprawowało 8 księży
          biskupów i ponad 130 kapłanów. Dziękowaliśmy Panu Bogu i Niepokalanej za
          pierwszy w historii Polski wolny katolicki głos, który jednoczy nas, Polaków. W
          czasie Eucharystii na ołtarzu złożono dar szczególny: ponad 20 tysięcy
          artykułów szkalujących Radio Maryja. - Prosimy Cię, Jezu, przemień to zło w
          dobro, najemników w sługi prawdy, prześladowców Szawłów w świętych Pawłów, aby
          w Polsce zapanował ład moralny - modlił się ojciec Tadeusz Rydzyk.
          Uroczystości rocznicowe zgromadziły w Toruniu "wszystko, co Polskę stanowi".
          Wielka rzesza Rodziny Radia Maryja z całego kraju i zagranicy - przedstawiciele
          wszystkich stanów, zawodów - z wdzięcznością przybyła, by cieszyć się swoim
          świętem, modlić się we wspólnocie, dziękować za ewangelizację, którą już od 14
          lat prowadzi na antenie Radio Maryja. Szczególnie gorąco powitano panią
          Mariannę Popiełuszko, mamę sługi Bożego księdza Jerzego.
          Centralnym punktem obchodów była uroczysta Msza Święta w sanktuarium Matki
          Bożej Nieustającej Pomocy. Eucharystii przewodniczył ks. abp Edmund Piszcz,
          metropolita warmiński. Mszę Świętą koncelebrowali: ks. bp Ignacy Dec -
          ordynariusz świdnicki, ks. bp Stanisław Stefanek - ordynariusz łomżyński, ks.
          bp Antoni Dydycz - ordynariusz drohiczyński, ks. bp Stanisław Napierała -
          ordynariusz kaliski, ks. bp Edward Frankowski - sufragan sandomierski, ks. bp
          Józef Szamocki - sufragan toruński, ks. bp Józef Zawitkowski sufragan łowicki,
          o. Zdzisław Klafka, prowincjał Warszawskiej Prowincji Redemptorystów, o.
          Tadeusz Rydzyk - dyrektor Radia Maryja, ksiądz prałat Zdzisław Peszkowski.
          - Po raz czternasty ogarnia nas zdumienie nad tym, że w życiu naszym naprawdę
          sprawdza się Ewangelia, że Pan Bóg rzeczywiście wybiera to, co małe w oczach
          ludzkich, aby zawstydzić tych, którzy zaufali ludzkiej potędze - mówił, witając
          przybyłych pielgrzymów i gości, o. Zdzisław Klafka.
          Homilię w czasie Mszy Świętej wygłosił płomienny kaznodzieja ksiądz biskup
          Józef Zawitkowski z Łowicza. W swoim zamyśleniu nad uroczystością Niepokalanego
          Poczęcia NMP ksiądz biskup sparafrazował słowa sługi Bożego Jana Pawła II: -
          Ona całe życie nas szuka, a teraz my przyszliśmy do Niej do Torunia, na Jej
          święto. Kaznodzieja, dziękując Radiu Maryja za posługę ewangelizacyjną, odniósł
          się także do sytuacji obecnej Polski: do kłótni, swarów, prywaty, propagandy
          dewiacji...
          Na uroczystościach obecni byli członkowie rządu: minister koordynator służb
          specjalnych Zbigniew Wassermann, minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro, a
          także parlamentarzyści z marszałkiem Markiem Jurkiem, wicemarszałkami Markiem
          Kotlinowskim i Andrzejem Lepperem, posłowie do Parlamentu Europejskiego.
          - Powiedzcie nam, prostym ludziom, o co wam chodzi w tych paradach, które
          według oświeconych mediów są prawem i zdobyczą demokracji? Poczytajcie i
          nauczcie się trochę, co to jest wolność, demokracja, tolerancja. "Wolność
          krzyżami się mierzy". Trzeba uszanować wolność "zdobytą krwią i blizną". Czy
          zrozumiemy to kiedyś? - wołał ksiądz biskup Zawitkowski. - Jesteśmy
          demokratami, więc czyńmy dobro. Święta idą, dzieci płaczą. Podzielcie się
          chlebem z głodnymi i z bezdomnymi. Ile nas kosztują te parady, i to akurat na
          początku Adwentu - pytał.
          Odnosząc się do szydzenia przez "oświeconych"
    • stan561 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 22:44
      Za rok zjazd bedzie jeszcze bardziej rozrywkowy bo na stosach beda palic
      pedalow.
    • wrzask.pawiana Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 22:56
      To jest pieprzenie w kołek ! Co to jest 10 tys ?
      1/3 Bilgoraja ??? Co to ma byc ? Grupka ludzi ktorzy sa sluchaczmi Radia Maryja
      (bo TV Trwam nie ogladaja bo nie ma zasiegu)
      To co robi z nich "miliony" i "moherową rewolucję" to artykuly a raczej tytuły
      jak ten.

A niech sobie słuchają RM, a nich sobie świętują urodziny tegoż, a niech będą
      fanami Ojca Rydzyka. Wolno im, to wolny kraj z prawem wolnego głosu przy urnie.

Ale na Miłosc Boską nie przesadzajmy: 10, 20 czy 30 tys ludzi w Polsce
      to nie jest jeszcze absolutna większość społeczeństwa, ani kwalifikowana ani
      umowna ani nawet pozorna. 30 tys ludzi to sie dziennie upija. I co ?
      • orellafellaci DOKŁADNIE - PO CO IM ROBIĆ DARMOWĄ PROPAGANDĘ ?!! 07.12.05, 23:10
        2,2 % udziału w rynku i to słabnącego - toż to już by dawno samo zdechło gdyby
        nie GW. Lepperowi GW swoimi seryjnymi artykułami nie zaszkodziła a jedynie
        podbiła popularność - nie uczycie się na swoich błędach czy co, ciołki :)))
        • gekon1979 Re: DOKŁADNIE - PO CO IM ROBIĆ DARMOWĄ PROPAGANDĘ 07.12.05, 23:13
          zwolennicy monarchi sa jeszcze mniej liczni ale i tak wygraja
          naturalne prawa zawsze wygrywaja
          i MU odpadl, viva Benfica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • orellafellaci Re: DOKŁADNIE - PO CO IM ROBIĆ DARMOWĄ PROPAGANDĘ 07.12.05, 23:28
            Hello, gekonik :) wiesz że Kazik Staszewski też jest monarchistą ?
            • gekon1979 Re: DOKŁADNIE - PO CO IM ROBIĆ DARMOWĄ PROPAGANDĘ 07.12.05, 23:37
              a zgadnij orello czego wlasnie slucham:>
              kazika w Polske idziemy :>z los sie musi odmienic
              zreszta kazika to ja uwielbiam :P
              i mam juz nowy kult 19,90,- :)
              no ale to madry facet, kanapowiec wedlug ciebie :>
              a piersi tez lubisz??
              • orellafellaci Re: DOKŁADNIE - PO CO IM ROBIĆ DARMOWĄ PROPAGANDĘ 07.12.05, 23:45
                Tak, szczególnie ten numer o Begerrrr :D i SLD - "jak ja was k.wy
                nienawidzę" .. znasz ?
                • gekon1979 Re: DOKŁADNIE - PO CO IM ROBIĆ DARMOWĄ PROPAGANDĘ 07.12.05, 23:52
                  no pewnie ze znam
                  ale o ordynackiej mi sie bardzo [podoba
                  bo wies zta muza ehh hrr
                  i o malyszu :P
                  ale to nowe, ze starych to zawsze rodzinka slowem silna, i szable do boju lance w dlon, bolszewika gon gon!!!!!!!!!
    • m.turkiewicz Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 23:17
      Wszystkiego najgorszego dla RM,w imieniu wszystkich tych, którzy myślą jak ja i
      tych, w tym mojej Babci, której mózg jest tak wyprany, że nie odróżnia już tego
      co prawdą od tego co kompletną ściemą, głoszoną tysiącom ludzi w celu uzyskania
      milionów złotych...

Niewierna
    • alkud RYDZYK MA RACJĘ 07.12.05, 23:20
      W niektórych sprawach...

religiapokoju.blox.pl/
      • orellafellaci Re: RYDZYK MA RACJĘ 07.12.05, 23:34
        Gdyby nie to że ma trochę szmalcu i jakieś tam minirozgłośnie nie zajmowałby
        się jego "racjami" nawet pies z kulawą nogą - to że partie polityczne
        korzystają z tych mikromediów jest tylko dobitnym przejawem medialnej
        propagandowej mizeroty na prawicy i tyle
        • silesius.monachijski Re: RYDZYK MA RACJĘ 07.12.05, 23:42
          a dlaczego prawica ma da sie kopac innym mediom, tym wyznjacym tzw. poprawnosc
          polityczna? uwazasz, ze powinni byc masochistami? tez chca moc normalnie, i bez
          chamskich podjazdow prezentowac swoje poglady; ida tam, gdzie ich normalnie, i
          po ludzku traktuja, a nie daja kopa nie dzien dobry; to smieszne i naprawde
          zabawne: nigdy bym nie pomyslal, ze tzw. "poprawnie politycznie" media beda
          napedzaly widzow i sluchaczy TV trwam i RM; co to sie porobilo

orellafellaci napisała:

> Gdyby nie to że ma trochę szmalcu i jakieś tam minirozgłośnie nie zajmowałby
          > się jego "racjami" nawet pies z kulawą nogą - to że partie polityczne
          > korzystają z tych mikromediów jest tylko dobitnym przejawem medialnej
          > propagandowej mizeroty na prawicy i tyle
          • gekon1979 nadejdzie obronca i obroni nas przed 07.12.05, 23:51
            wszelka ekstrema
            Down he rode from the hills where he was born
            With sword and shield and baatle axe in hand
            Young and strong he was the chosen one
            To lead the armies and to defend his land
            The day had come to kill the intruders
            By the shore, the enemies now stand
            ODIN GUIDE MY SWORD
            AND I'LL SLAY THE ENEMY
            ODIN GUIDE MY SWORD
            TO ETERNAL VICTORY
            Strenghtened by the words of his own father:
            Son, you must be merciless and brave!
            Never let them take an inch of land,
            No, he'd never let his family be raped
            Never let them march upon his fields,
            No, he's never let his people be enslaved
            ODIN GUIDE MY SWORD
            AND I'LL SLAY THE ENEMY
            ODIN GUIDE MY SWORD
            TO ETERNAL VICTORY
            Thor of might now throws his hammer in wrath
            Thunder roar the lightning strikes the sky
            Now the battle rages into chaos
            Blood is running strong and the valkyries fly
            Finally the defender stands victorious
            And Vlahalla awaits for the brave who died
            ODIN GUIDE MY SWORD
            AND I'LL SLAY THE ENEMY
            ODIN GUIDE MY SWORD
            TO ETERNAL VICTORY
            VICTORY
          • orellafellaci Re: RYDZYK MA RACJĘ 07.12.05, 23:51
            A co ma do tego poprawność polityczna - Rydzyk jest politykiem neokonserwatystą
            czy zakonnikiem dominikaninem. SŁUCHAM.
            • silesius.monachijski Re: RYDZYK MA RACJĘ 07.12.05, 23:58
              jest redemptorysta; a stworzyl jednak wielu ludziom "nisze", ktorej oni tak
              samo potrzebuja, jak Ty swoja GW

orellafellaci napisała:

> A co ma do tego poprawność polityczna - Rydzyk jest politykiem
              neokonserwatystą
              >
              > czy zakonnikiem dominikaninem. SŁUCHAM.
              • gekon1979 jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:04

• silesius.monachijski Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:09
                  a to sie religioznawca z czarciej laski odezwal!

gekon1979 napisał:

>
                  >
                  • gekon1979 Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:12
                    hehe
                    rydzol jest bozkiem ciemnosci
                    a ty teolog??
                    ja tam wiem tlyko jedno Polak nie powinien byc chrzescijaninem tylko wyznawca starych bogow, i rydzyk sie nadaje na bozka ciemnosci :P
                    • silesius.monachijski Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:13
                      zamiast wina owocowego napij sie pozadnego wina; wtedy inaczej spojrzysz na
                      swiat

gekon1979 napisał:

> hehe
                      > rydzol jest bozkiem ciemnosci
                      > a ty teolog??
                      > ja tam wiem tlyko jedno Polak nie powinien byc chrzescijaninem tylko wyznawca
                      s
                      > tarych bogow, i rydzyk sie nadaje na bozka ciemnosci :P
                      >
                      • gekon1979 Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:18
                        ale ja nie lubie wina wiesz
                        wole browara albo wodke :P
                        i na swiat na trzezwo nie mozna patrzec :>
                        chrzescijanstow zostalo nam narzucane, ludzie czcza zyda na krzyzu, tak sobie spojrz :>
                        • silesius.monachijski Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:30
                          dzieki Bogu nie czcza Ciebie; smak i gust by im sie zepsul

gekon1979 napisał:

> ale ja nie lubie wina wiesz
                          > wole browara albo wodke :P
                          > i na swiat na trzezwo nie mozna patrzec :>
                          > chrzescijanstow zostalo nam narzucane, ludzie czcza zyda na krzyzu, tak sobie
                          s
                          > pojrz :>
                          >
                          • gekon1979 Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:36
                            Polacy to aryjczycy i powinni czcic aryjskich bogow, a nie syjonu
                            On nie umarł za Ciebie
                            Lecz po to by Syjonu wiara zabiła nas
                            Bóg to Twoje sumienie
                            To nie semicki fetysz który nadstawia twarz
                            • orellafellaci Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:42
                              gekonik, w NOP- ie chyba nie ma monarchistow .... co?!! Czytujesz "Szczerbca" ?
                              • gekon1979 Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:51
                                nie czytuje szczerbca i nie naleze do NOP ja nigdzie nei naleze :>
                                i moze lepiej, bo z moja boska charyzmu mielibysmy drugiego napoleona :P
                                sprawdz poczte :)))))))
                            • silesius.monachijski Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:43
                              to juz conajmniej 2 flaszki metylowego

gekon1979 napisał:

> Polacy to aryjczycy i powinni czcic aryjskich bogow, a nie syjonu
                              > On nie umarł za Ciebie
                              > Lecz po to by Syjonu wiara zabiła nas
                              > Bóg to Twoje sumienie
                              > To nie semicki fetysz który nadstawia twarz
                              >
                              >
                              • gekon1979 Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:51
                                Ostatni Drakkar(zespol Honor)

Zanim ostatni drakkar zniknął jak sen
                                A mgła spowiła wielką wodę
                                Na rozwścieczonym morzu piorunów trzask
                                Rozpoczął bitwę wśród ognistych fal

Zanim przedwiecznych drzew dopełnił się czas
                                I Światowida odszedł cień zhańbiony
                                Krew i nienawiść wiodły przez śmierć
                                Chóralny jęk to ostatniej bitwy pieśń

W oddali krzyż-znak nieczystej krwi
                                Rozsiewał zguby jad na wszystkie strony
                                Niezagrożony na tysiące lat
                                Krwi dumnej rasy pogardy wskazał szlak

On nie umarł za Ciebie
                                Bóg to Twoje sumienie
                                To nie semicki fetysz,który nadstawia twarz

Gdy Biały Człowiek swoich wyparł się wiar
                                Krzyżowych wypraw bratobójczym tonem
                                Krzyk podpalonych stosów w objęciach dnia
                                Aryjskim bogom obwieścił śmierci czas

Krzyż splamił Twój honor
                                Wiecznego wojownika kłamstwem zamienił w psa
                                Nie wybaczaj nikomu
                                Prawdziwa wiara krzyczy abyś bronił jej praw
                        • orellafellaci Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:31
                          gekonik, boj sie Boga - nie dosc ze monarchista to jeszcze neopoganin z Ciebie -
                          czysty maverick ! :)))
                          • gekon1979 Re: jest bozkiem ciemnosci!! 08.12.05, 00:36
                            On nie umarł za Ciebie
                            Bóg to Twoje sumienie
                            To nie semicki fetysz który nadstawia twarz
                            wiesz co przesle ci pioseneczke na maila :P
                            • mjotka Re: jest bozkiem ciemnosci!! 12.01.06, 15:04
                              gekon1979 napisał:

> On nie umarł za Ciebie
                              > Lecz po to by Syjonu wiara zabiła nas
                              > Bóg to Twoje sumienie
                              > To nie semicki fetysz który nadstawia twarz
                              > wiesz co przesle ci pioseneczke na maila :P
                              >
                              Gekon, mistrzu, to cudowne, że znów cię widzę! Jeszcze w klimacie takim bardziej poetyckim... Szkoda, że nie na temat artykułu, który komentujesz...
          • taziuta Re: Nie czepiaj się poprawności politycznej! :-) 07.12.05, 23:54
            Poprawność polityczna nie pozwala na przymykanie oczu na ewidentne naciągactwo,
            na sączenie jadu w dusze maluczkich, na kultywowanie ksenfobicznych postaw!
            Ale według Ciebie, poprawność polityczna jest be?! Tobie się te przemiłe cechy
            RM podobają? A możesz ty jeszcze patrzeć na swoje odbicie w lustrze? :-(

> a dlaczego prawica ma da sie kopac innym mediom, tym wyznjacym tzw.
            > poprawnosc polityczna? uwazasz, ze powinni byc masochistami? tez chca moc
            > normalnie, i bez chamskich podjazdow prezentowac swoje poglady; ida tam,
            > gdzie ich normalnie, i po ludzku traktuja, a nie daja kopa nie dzien dobry;
            > to smieszne i naprawde zabawne: nigdy bym nie pomyslal, ze tzw. "poprawnie
            > politycznie" media beda napedzaly widzow i sluchaczy TV trwam i RM; co to sie
            > porobilo
            • silesius.monachijski Re: Nie czepiaj się poprawności politycznej! :-) 08.12.05, 00:03
              patrze taziuta w lustro dumnie i z podniesiona glowa; skoro byly
              takie "przekrety" w RM, to rzady lewicowe mialy tyle okazji, zeby skutecznie
              uderzyc, ze dawno by to zrobily (gdyby mialy powazne argumenty); zas rywin nie
              przychodzil do rydzyka, tylko do kogo? zgaduj zgadula; wiedzial, ze u rydzyka
              nie ma szans; "poprawnosc polityczna" to najgorszy wrzod na cywilizacji
              zachodniej; niszczy wolnosc wypowiedzi, niszczy wolnosc wogole; to nowa -
              napewno bardziej lagodna - forma totalitaryzmu; a ja totalitaryzmu (obojetnie
              czy twarda czy miekka forma) po prostu nie cierpie; i zawsze bede zwalczal

taziuta napisał:

> Poprawność polityczna nie pozwala na przymykanie oczu na ewidentne
              naciągactwo,
              >
              > na sączenie jadu w dusze maluczkich, na kultywowanie ksenfobicznych postaw!
              > Ale według Ciebie, poprawność polityczna jest be?! Tobie się te przemiłe
              cechy
              > RM podobają? A możesz ty jeszcze patrzeć na swoje odbicie w lustrze? :-(
              >
              >
              > > a dlaczego prawica ma da sie kopac innym mediom, tym wyznjacym tzw.
              > > poprawnosc polityczna? uwazasz, ze powinni byc masochistami? tez chca moc
              >
              > > normalnie, i bez chamskich podjazdow prezentowac swoje poglady; ida tam,
              > > gdzie ich normalnie, i po ludzku traktuja, a nie daja kopa nie dzien dobr
              > y;
              > > to smieszne i naprawde zabawne: nigdy bym nie pomyslal, ze tzw. "poprawni
              > e
              > > politycznie" media beda napedzaly widzow i sluchaczy TV trwam i RM; co to
              > sie
              > > porobilo
              >
              • taziuta Tobie to dobrze, tobie totalitaryzm RM nie grozi! 08.12.05, 00:17
                Widziane z oddali, zagrożenie RM wydaje się na pewno dużo mniej straszne, niż
                tu na miejscu. Jaki tam totalitaryzm? Totalitaryzm staruszek?!
                Oj chłopie, chłopie! Aż trudno powstrzymać się od argumentów ad personam.
                Idę spać, by nie bluznać! :-)
                Dobranoc.

P.S.
                Lewica była jest i pewnie pozostanie durna. I wystraszona! I żałosna!
                Tak bardzo zależało im na akceptacji przez środowiska post-solidarnościowe, że
                bali się narazić kościołowi. A o. Rydzyk to wszak emanacja polskiego
                katolicyzmu, nieprawdaż? :-)
                Zauważ też, że te same lewicowe barany z lubością wpakowały Polskę w awanturę w
                Iraku, u boku Wielkiego Brata, tym razem z Hameryki. A teraz wraz z nimi
                jesteśmy pariasami cywilizowanego Świata (tortury więźniów/partyzantów) :-(

> patrze taziuta w lustro dumnie i z podniesiona glowa; skoro byly
                > takie "przekrety" w RM, to rzady lewicowe mialy tyle okazji, zeby skutecznie
                > uderzyc, ze dawno by to zrobily (gdyby mialy powazne argumenty); zas rywin
                > nie przychodzil do rydzyka, tylko do kogo? zgaduj zgadula; wiedzial, ze u
                > rydzyka nie ma szans; "poprawnosc polityczna" to najgorszy wrzod na
                > cywilizacji zachodniej; niszczy wolnosc wypowiedzi, niszczy wolnosc wogole;
                > to nowa - napewno bardziej lagodna - forma totalitaryzmu; a ja totalitaryzmu
                > (obojetnie czy twarda czy miekka forma) po prostu nie cierpie; i zawsze bede
                > zwalczal
                • silesius.monachijski Re: Tobie to dobrze, tobie totalitaryzm RM nie gr 08.12.05, 00:36
                  wyspij sie, posnij (niech Ci sie najpiekniejsze przysni), ale pomysl troche o
                  tej "poprawnosci politycznej"; mnie tutaj tez probuja urabiac; i poznalem rozne
                  metody - zyje tu od 16 lat, wiec cos tam juz widzialem; nie lubie, jak ktos mi
                  kaze myslec tak jak inni - obojetnie czy w Kosciele czy w spoleczenstwie; i
                  swoje zawsze powiem; i nie chce spoleczenstwa na modle nowych "prorokow
                  postepu" (juzto raz praktykowalismy, i wystarczy); rydzyk nie jest "zadna
                  emanacja"; jest czlowiekiem, jak kazdy inny; tez pojde spac;
                  .
                  dobranoc

taziuta napisał:

> Widziane z oddali, zagrożenie RM wydaje się na pewno dużo mniej straszne, niż
                  > tu na miejscu. Jaki tam totalitaryzm? Totalitaryzm staruszek?!
                  > Oj chłopie, chłopie! Aż trudno powstrzymać się od argumentów ad personam.
                  > Idę spać, by nie bluznać! :-)
                  > Dobranoc.
                  >
                  > P.S.
                  > Lewica była jest i pewnie pozostanie durna. I wystraszona! I żałosna!
                  > Tak bardzo zależało im na akceptacji przez środowiska post-solidarnościowe,
                  że
                  > bali się narazić kościołowi. A o. Rydzyk to wszak emanacja polskiego
                  > katolicyzmu, nieprawdaż? :-)
                  > Zauważ też, że te same lewicowe barany z lubością wpakowały Polskę w awanturę
                  w
                  >
                  > Iraku, u boku Wielkiego Brata, tym razem z Hameryki. A teraz wraz z nimi
                  > jesteśmy pariasami cywilizowanego Świata (tortury więźniów/partyzantów) :-(
    • halfliner To smutne, że ta obrzydliwa twarz KK tryska 07.12.05, 23:30
      • halfliner takim samozadowoleniem. 07.12.05, 23:35
    • luckyeah mamy pluralizm w Polsce, czy nie?????? 07.12.05, 23:33
      7 grudnia br. przypada 14. rocznica powstania Radia Maryja. Z tej okazji w
      Toruniu odbędą się uroczyste obchody rocznicowe z udziałem kierownictwa
      rozgłośni, pracowników i współpracowników, a także przyjaciół i słuchaczy. Ale
      nadchodzącą rocznicę odnotowują nie tylko przyjaciele. Wprawdzie nie ma w
      Polsce ani cenzury, ani Biura Prasy KC PZPR, które za pierwszej komuny
      rozsyłało po redakcjach zalecenia, o czym i jak pisać, a o czym raczej nie
      pisać, ale - patrzcie Państwo! - redakcje i bez tego skądś to wszystko wiedzą.
      Dlatego też w sobotnim wydaniu "Rzeczpospolitej Plus-Minus" ukazał się artykuł
      red. Szymona Hołowni, żeby nie panikować, bo Radio Maryja goni w piętkę.
      Tygodnik "Wprost" zamieścił natomiast artykuł red. Cezarego Gmyza, napisany w
      duchu żarliwego obiektywizmu, a "Gazeta Wyborcza" przyniosła sensacyjne
      wyznania "ucznia ojca Rydzyka", z których wynika, że w toruńskiej szkole
      odbywają się niesłychane bezeceństwa. Oto studenci dostają do rąk "kamery za 16
      tys. zł" i robią programy telewizyjne. Rzeczywiście - kto to widział takie
      rzeczy? W "GW" red. Michnik nie tylko nie dałby nikomu do rąk kamery, nawet
      ukrytej. Ach, co ja mówię: kamery. On by dziennikarzowi nie dał nawet
      magnetofonu, bo przecież Lwa Rywina, swego przyjaciela, nagrywał osobiście.
      Jednym słowem, odezwał się - jak w swoim czasie śpiewał Włodzimierz Krukowski -
      "i pan Lindenfeld, i pan Findengeld, i pan Biberglanc, i pan Rozenkranc", no i
      oczywiście - pan red. Zając z "Tygodnika Powszechnego". Ten ostatni został wraz
      z niżej podpisanym zaproszony do audycji radiowej "Trójki", która podobnie jak
      red. Cezary Gmyz, potraktowała temat z żarliwym obiektywizmem. Z żarliwym
      obiektywizmem stykaliśmy się i za pierwszej komuny, czego młodsi Czytelnicy
      mogą już nie pamiętać, ale to nic nie szkodzi, bo przecież i oni doświadczyli
      żarliwego obiektywizmu całkiem niedawno, podczas kampanii wyborczej. Jak
      pamiętamy, większość mediów zachowała się wyjątkowo stronniczo, co w
      politycznie poprawnej nowomowie nazywa się właśnie "żarliwym obiektywizmem".

I nie miłować ciężko, i miłować...
      Pan redaktor z "Trójki" zapytał mnie, czy Radio Maryja angażuje się
      politycznie. Odpowiedziałem, że naturalnie i że to właśnie najbardziej złości
      jego przeciwników. Z katolikami w ogóle jest kłopot: kiedy nie angażują się
      politycznie, to oczywiście źle i wtedy wszyscy apelują, by się angażowali. Ale
      kiedy zaczynają się angażować, zwłaszcza z powodzeniem, wtedy wszczyna się
      klangor, że do czego to podobne i tak dalej. Słowem - i tak źle, i tak
      niedobrze. Widać jednak wyraźnie, że nie chodzi tu o zaangażowanie polityczne
      lub jego brak, tylko o charakter tego zaangażowania. Na przykład "Tygodnik
      Powszechny", będący pismem "katolickim" i nawet redagowany przez katolickiego
      księdza, nie tylko angażuje się politycznie, ale nawet jego redaktorzy biorą w
      polityce czynny udział; pan red. Kozłowski był np. ministrem spraw wewnętrznych
      i w czasie swego urzędowania dopuszczał się nawet "dzikiej lustracji". Jednak
      i "Tygodnik", i pan red. Kozłowski angażowali się po stronie Unii
      Demokratycznej (potem - Unii Wolności), która stanowi jeden z elementów układu
      politycznego, który w skrócie nazywam "Salonem". Gdyby Radio Maryja zajęło się
      nawoływaniem polskich katolików do posłuszeństwa "Salonowi", to oczywiście
      takiego politycznego zaangażowania nikt by nie potępił. Przeciwnie - ojciec
      Tadeusz Rydzyk dostałby pewnie medal św. Jerzego, a kto wie - może nawet Order
      Orła Białego? To ostatnie nie jest jednak pewne, gdyż Orderami Orła Białego
      obdarowują się nawzajem dawni konfidenci Służby Bezpieczeństwa, więc nie każdy
      jest takiego wyróżnienia godzien. Mniejsza jednak już o te szczegóły, bo
      problem polega na tym, że Radio Maryja przełamuje, a właściwie już przełamało
      opiniotwórczy monopol "Salonu" i z tego powodu właśnie wzbudza taką nienawiść w
      salonowych ośrodkach opiniotwórczych i w środowisku półinteligentów, którzy
      swoją intelektualną zupę chlipią z "Gazety Wyborczej".

warto przeczytac dalszy ciag diagnozy p Stanisława Michałkiewicza z UPR, pod
      adresem (uwaga ujadajace ratlerki Gazetki Wybiorczej, obyscie nie dostali
      zawału :D)
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=rm&dat=20051207&id=rm41.txt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka