dzieciatko_o_dyrektora 08.12.05, 08:18 To oznaka dobrobytu , czy degeneracji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lub_czasopismo Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak nie??? 08.12.05, 08:40 A ciekawe dlaczego. Pijąc płaci podatki. Nawet większe niż jego niepijący i odliczający od podatków każdy grosz sąsiedzi!!! Każdy ma prawo zalać się w sztok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ppobre_diablo Re: Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak n 08.12.05, 09:13 lub_czasopismo napisał: Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak n > A ciekawe dlaczego. Pijąc płaci podatki. Nawet większe niż jego niepijący i > odliczający od podatków każdy grosz sąsiedzi!!! Dlatego biedny katolu, że pedzieo pracuje jak wszyscy, potem idzie do domu i w swoim domu, ze swoim kumplem robi co chce nie czyniąc nikomu szkody. Zaś brudny pijus nie przychodzi do pracy, a jak przyjdzie to powoduje wypadki.Jak wróci do domu okłada babę i bachory, po czym robi kolejnego na którego utrzymanie płacą wszyscy (pedzie też he he).Na koniec pijuus zapada na zdrowiu i "urodzie" stojąc w kolejce do pańswowej kasy po rente, za którą także przyjdzie zapłacić wszystkim. To tak ogólnie, ze już " o kole do rowera nie wspomnę". > Każdy ma prawo zalać się w sztok!!! Pewno, że każdy ma prawo, tylko niech później odpowiada za skutki posiadania tego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak n 08.12.05, 09:23 ppobre_diablo napisał: > lub_czasopismo napisał: > > Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak n > > A ciekawe dlaczego. Pijąc płaci podatki. Nawet większe niż jego niepijący > i > > odliczający od podatków każdy grosz sąsiedzi!!! > > Dlatego biedny katolu, że pedzieo pracuje jak wszyscy, potem idzie do domu i w > swoim domu, ze swoim kumplem robi co chce nie czyniąc nikomu szkody. > Zaś brudny pijus nie przychodzi do pracy, a jak przyjdzie to powoduje > wypadki.Jak wróci do domu okłada babę i bachory, po czym robi kolejnego [...] A czym to robi, bo słyszałem, że po pijaku nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
trustful Re: Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak n 08.12.05, 10:04 Nie obchodzi mnie co pedzio robi po pracy w swoim mieszkaniu ze swoim kolegą. Ale jesli ten pedzio po pracy bedzie mnie zaczepiał w publicznym szalecie (lub tylko stresował przy oddawaniu moczu) to uprzedzam będę go bił. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbatha Re: Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak n 08.12.05, 10:21 Gej nie dorwie cie w ubikacji, przedzej zrobi to twój heteroseksualny kolega. I tu właśnie wychodzi polski myślenie - Gej ---> to ten który tylko myśli jak sie dobrać do twojego rowa. lol.... Załamałam się. A oczywiście artykuł był o czymś innym ale tego pewnie nie zauważyłeś:/ Ja nie piję praktycznie w ogóle i widzę że ludzie piją za dużo. Zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aners Re: Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak n 08.12.05, 11:56 Kolego, połowa heterochłopów powinna być poobijana wg Twojego spojrzenia na rzeczywistość, bo jak tylko pojawią sie niezłe nogi w kiecce to ślinią się nieważne gdzie są.... Odpowiedz Link Zgłoś
bibicz Re: Pederasta ma być traktowany godnie, a pijak n 08.12.05, 12:02 "Ale jesli ten pedzio po pracy bedzie mnie zaczepiał w publicznym szalecie (lub tylko stresował przy oddawaniu moczu(!!!) to uprzedzam będę go bił." skrzywdził cię ktoś? poważnie, masz chyba duży problem ze swoją seksualnością Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: kartki 08.12.05, 08:49 Dużo to da w warunkach UE... Pojedziesz raz na 2 tyg. za granicę (do Czech np.) i przywieziesz sobie np. 100 butelek wina na własny użytek., czy jaki tam jest limit (dość duży nawet dla sporo pijącego, AFAIR) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Piją tyle samo 08.12.05, 09:42 Ale przy tańszym sklepowym nastąpiło przesunięcie rynku w kierunku legalnym. Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: kartki 08.12.05, 13:00 To już było. Nie sprawdziło się, bo ludzie pędzili bimber... Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: To tylko odtrutka na Pisiorki!!!teraz dopiero 08.12.05, 08:46 bedzie sie działo. polacy zaczną chlac byle przetrwac do nowych wyborow:) srednie skoczy o 100% rocznie ale są i dobre strony wiecej picia-wieksza akcyza w kasie Pisowej na swoje nowe super, hiper, arcy wazne urzedy idoktrynacyjno-poscigowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 08:32 To ja sobie pośpiewam: "Zbudowali fabryki Opracowali maszyny Produkują wódkę Tak, dużo, dużo, dużo, dużo, dużo, dużo, dużo wódki Bo im tylko, tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić Ustawili kominy Zbudowali drabiny To już wszystko pracuje Pracuje i truje Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić Jeszcze dymią kominy Produkują spaliny Produkują wódkę Tak, dużo, dużo, dużo, dużo, dużo, dużo, dużo wódki Bo im tylko, tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić" Na zdarowje! Odpowiedz Link Zgłoś
sadusx Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 12:04 czy to nie teskt Staszewskiego Kazimierza, ktory nie stronil ? Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 14:03 Juz car zaczal rozpijac nasz narod. Potem byli kacapy ze swoim kultem spirytusu. Wiec co sie dziwicie! Polacy zwsze pili. A ze teraz pija wiecej? No coz. Jest co opijac! Prezio kwasniak odchodzi do lamusa (moze nawet bedzie siedzial), Leszek M. juz nie pokazuje swojej aroganckiej mordy w telewizorni, libertyni i POpaprancy odeszli w cien no i ktos sprawiedliwy nareszcie wygral wybory. Nie uwazacie ze powodow aby swietowac jest sporo? Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 08:35 A co mają robic ??? a sytuacji gdzie jedni opływają w fortunach a drugim zabrano prace a razem i honor . To tylko w tym kraju od 16 lat jest przyzwolenie na takie rządy BEZPRAWIA!!!!!A pierwszy pozwolił na to Wałęsa,bo jako Prezydent powinien powiedzieć STOP !!!! Nie o taką Polskę robotnicy walczyli i przelewali krew. A on tak pieprzył że nie może że brak mu instrumentów i,grał w pimpoąga z Cybula i sluchał zachrypanego Szczepanika aż powstal rząd P. Olszewskiego i jak mu deptneli w czułe miejsce to wtedy wszystko mógł. (Nie chciał być Bolkiem?) Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 09:38 Oczywiście typowa mentalność polskiego nieroba. Nie mam pracy to kupie flaszke jak ją opróznie to może praca się znajdzie. Stuknijcie sie wy wszyscy czymś ciężkim w łep. Jak nie ma pracy tam gdzie mieszkasz to zmieniasz miejsce zamieszkania jak nie masz kwalifikacji żeby wykonywać jakąś prace to musisz je zdobyć to jest ta cała skomplikowana odpowiedz na wasze problemy. "Jedni opływają w fortunach..." opływają bo ciężko na nie zapracowali oni nie lecieli po flaszke przy każdym niepowodzeniu czekając aż samo się zrobi tylko dalej ciężko pracowali. Słuchajcie dalej LPR, Samoobrony i PiSu to za sto lat dalej będziecie tkwić w tym samym miejscu licząc że ktoś będzie pracował na wasze berecikowe, które bedzie wydawane na wóde aby zniwelować stres poporodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 10:02 Zgadzam się w 100%. Wszelkie ulgi, zakazy, nakazy, dotacje i zapomogi to zło. Sprawiają, że ludzie przestają się starać!!! Jedyna pomoc jaka jest słuszna w mojej ocenie - to jedzenie, schronienie i pomoc medyczna dla ludzi chorych, starych czy głodujacych. Ale nie może to być pomoc stała, która rozpuszcza, tylko pomoc incydentalna. Odpowiedz Link Zgłoś
obii Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 08:40 Kurczę, znowu ktoś chce mnie wychowywać! "Nawyki Polaków nie pozwalają na obniżenie cen alkoholu" - co to w ogóle znaczy? Za dużo, Jasiu, pijesz, to ci przywalimy taką cenę, żebyś pił mniej. Dlaczego w Polsce wszyscy, którzy mają coś do powiedzenia, zachowują się jak nauczyciele? Mam 31 lat i sporą ich część spędziłem w różnych szkołach, gdzie mnie wychowywano, zabraniano, ganiono, chwalono. Może już wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 08:45 Po prostu rzeczywistość w naszym kraju jest taka, że na trzeźwo coraz trudniej jest ją przyjąć do wiadomości. Wiem co mówię, bom już przeżył niejeden rząd i niejednych głupków. Jak głupoty było mniej, to i ja mniej piłem. A teraz to już chyba... ocieram się o alkoholizm. Boże, chroń moją wątrobę, albo zmień nasze władze. Odpowiedz Link Zgłoś
mortenpl Pięknie jest 08.12.05, 08:44 "Kiedy świat po trzeźwemu jest nie do przyjęcia!" Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj pijem, bo lubiem lub 08.12.05, 08:46 nie chcem ale muszem, jak mawiał były prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniu22 Re: pijem, bo lubiem lub 08.12.05, 08:53 Niech zrobia takie badania w innych bylych demoludach. Ide o zaklad, ze wyjdzie inaczej. Wszak taki dobrobyt i perspektywy jutra to tylko w polszcze. Na zdrowie! (choc ja tam wole marychne niz gorzalke) Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 08:50 Zmniejszył się po prostu przemyt po obnniżce akcyzy i wzroście cen alkoholu za południową granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
w0rker Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 08:56 myśle że to wynik ceny alkoholu w sklepach i to wykańcza szarą strefe (handel pokątny), gdyby był tańszy to i państwo by zarobiło wiecej i szara strefa by padła na pysk. Swoja drogą to ja nie wiem czemu policja nie likwiduje melin handlujących alkoholem, czyzby i to było poza jej zasięgiem tak jak bandyci? Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Jak na trzeżwo znieść ??? to co się dzieje? 08.12.05, 08:59 jak wyciągnąć wszystkie brudy wewnętrze i zewnętrzne Polski t o i tak się dziwie ,ze jeszcze jest ktoś trzeży!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 09:07 Krótko mówiąc podniosą cenę gorzałki bo im braknie w budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Nie pija tylko kupuja w sklepach wiecej. 08.12.05, 09:14 Po obnizce cen w sklepach upadly przygraniczne sklepy u sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
podchmielony_wikary Znowu bedzie "solidarnie" 08.12.05, 09:22 Przywala wyzsza akcyze na whisky, zeby sfinansowac zwolnienie z akcyzy paliw rolniczych... Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw To bzdury 08.12.05, 09:22 Nie pija wiecej ale Panstwo "widzi ze pija wiecej" bo mniej jest importu przez mrowki i mniej jest nielegalnej produkcji. Tak naprawde sozycie zapewne pozostalo na stalym poziomie z korzyscia dla polskiego budzetu (a nie czeskiego, slowackiego czy szarej strefy). Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos ale jak tu nie pić????????????????? 08.12.05, 09:26 przy takiej sytuacji społeczno - gospodarczej to tylko chlać! Odpowiedz Link Zgłoś
waldiwaldi Ceny 08.12.05, 09:29 Pijemy bo alkohol staniał;]...albo chcemy sobie krążenie poprawić;] Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Polacy piją tyle samo alkoholu 08.12.05, 09:34 To rządowi się wydaje, że piją więcej, bo po obniżce cen i akcyzy wzrosła legalna sprzedaż, m.in. kosztem mrówek. I bardzo dobrze, bo w ten sposób zasilany jest nasz budżet, a nie czeski, czy słowacki... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechp1982 Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 09:34 Akcyza spadła tym samym ceny w sklepach i o tuz tu mamy jawny wynik sprzedaży alkocholu. A przed akcyzą gdzie wódka była droższa szerzył sie szary rynek z czeską wódką i ludzie pili tyle samo a może nawet więcej. A polacy piją pili i będą pić tego sie nie da zmienic a podnoszenie akcyzy nic nie da bo bedzie rozkwitał przemysł bimbrowniczy. I do kasy państwa wpłynie mniej kasy a polacy będą dalej chodzić pijani :) Odpowiedz Link Zgłoś
podchmielony_wikary Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 09:36 "Niestety, nawyki Polaków nie pozwalają obniżać cen alkoholi." --nie ma to jak miec sile przewodnia i nauczyciela we wladzach, zawsze wskaze wlasciwy kierynek, pouczy, czasem pchwali, choc czesciej skarci. Obywatel jest dalej "obywatelem" jak w PRL, przedmiotem, ktory mozna przestawiac jak sie chce i kiedy chce. Przeceiz oczywiste jest ze obnizka akcyzy powoduje skurczenie sie szarej strefy- stad wzrost spozycia, tylko my zyjemy w spolecznestwie hipokryzji i zaklamania- jak cos oficjalnie nie istnieje, to tym gorzej dla faktow. Teraz po wejsciu do EU moga sobie podnosic, nic im to nie da- tylko oficjalna sprzedaz w sklepach spadnie- wiec minister zdrowia bedzie sie mogl wykazac- "patrzcie narod porzadnieje bo mniej chleje". pochwalony. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Polacy piją więcej alkoholu 08.12.05, 10:16 tak tak a minister finansów padnie na zawał jak się okaze że nie może domknąć budzetu Odpowiedz Link Zgłoś
fobia15 Pija, bo tylko to im zostalo 08.12.05, 09:43 Zamiast tworzyc durne ustawy o reklamach i podwyzszac akcyze nalezaloby sie zastanowic nad kondycja psychiczna narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mniejwiecej po to akcyza byla obnizona.zeby wzrosla konsumpcja 08.12.05, 09:45 i zmalal przemyt.proste Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Po co komukolwiek zabraniać albo utrudniać picia? 08.12.05, 09:49 Po raz kolejny ktoś wie lepiej co dla kogo jest dobre. Jeżeli ktoś chce pić to czemu mu w tym przeszkadzać??? To byłby najlepszy środek zapobiegawczy dla innych jakby zobaczyli na własne oczy co się dzieje ze znajomym pijakiem to by sami nie pili. Wszelkie tego typu uregulowania nie maja najmniejszego sensu i jak zawsze mają efekt odwrotny do zamierzonego. Po pierwsze więcej osób pije, po drugie więcej osób trudni się np przemytem alkocholu. Póki ludzie chcą pić, to żaden przepis, zakaz czy ustawa ich od tego nie ustrzeże!!! Jedyna skuteczna terapia to pokazywać co się dzieje z alkocholikami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Polacy jada na gorzale.... 08.12.05, 09:51 ...przynajmniej nie sa tak uzaleznieni od ropy jak Yankee.. Odpowiedz Link Zgłoś
padliniarz wodka jest katolicka i zdrowa. Kaczynski popiera. 08.12.05, 10:17 rydzyk blogoslawi pijacych patriotow. kaczynski jest zdrowy bo pil wodke ku.. do dna. A Waserman jak sie napie.. to swoj chlop... Blogoslawieni napie..ni na calej ziemi Amen Odpowiedz Link Zgłoś