Dodaj do ulubionych

Czy Urban obraził, czy może być ścigany?

08.12.05, 20:40
nie zla komedia - ostatecznie za to zaplaca tzw. podatnicy czyli ci
frajerzy ktorzy uwazaja ze zyja w jakims cokolwiek normalnym panstwie
a to przeciez kraj jaj jak mawial drozda - kabaret europy.
najciekawsze ze sama ponoc obrazona glowa panstwa nic o tym nie
wiedziala albo nie byla zainteresowana owym obrazeniem.
jacys jednk gorliwcy sie znalezli by kabaret uskuteczniac - boze zmi;uj
sie nad tym padolem glupoty i koltunstwa oraz hipokryzji i
zlodziejstwa publicznego - spusc na nich jakies opamietanie np. 100 dni
deszczu na poczatek - mnoze otrzezwieja. moze...
Obserwuj wątek
    • malpa-z-paryza Brawo Urban 08.12.05, 21:04
      nie daj sie tym zakutym glaba.

tego typu artykuly o papiezu na zachodzie jest pelno, a sam papiez mial do gdzies i nie obrazal sie jak
      primadonna ze spalonego teatru, ale u nas moherowe berety sa bardziej papieskie niz papiez, ale za to
      msciwe i antysemickie.
      • nabukko Zawsze mówiłem.... 08.12.05, 21:08
        że katomohery są za głupie by P.Jerzemu coś zrobić. Mogą mu skoczyć na pukiel.
        • marysia57 Re: Zawsze mówiłem.... 09.12.05, 06:58
          Odpowiadasz na :
          nabukko napisał:

> że katomohery są za głupie by P.Jerzemu coś zrobić. Mogą mu skoczyć na
          pukiel.
          ================================================================================
          Czesto sie w zdarza ze agitatorow i plugawcow z roznych przyczyn za zycia nie
          mozna ukarac.Ale Urban nie taki mlody ,niedlugo sam trupem zostanie i mam
          nadzieje ze przed obliczem Papieza stanie. Milosc i wybaczenie plynace z oczu
          Ojca Swietego pozwola mu zrozumiec jakim ulomnym czlowiekiem byl.

• jerry21 Re: Zawsze mówiłem.... 09.12.05, 10:32
            rozne brednie czytalem ale pani to juz vhyba przesadzila - dla pani paiez to
            bog ?
            goraco pozdrawiam - moze przyda sie na mozg
            • marysia57 Re: Zawsze mówiłem.... 10.12.05, 05:28
              jerry21 napisał:

> rozne brednie czytalem ale pani to juz vhyba przesadzila - dla pani paiez to
              >
              > bog ?
              > goraco pozdrawiam - moze przyda sie na mozg
              ================================================================================
              W zadnym przypadku nie uwazam Jana Pawla II za Boga, wierze natomiast ze po
              smierci stanac musimy nie tylko przed obliczem Boga ale rowniez przed tymi
              ktorych skrzywdzilismy lub zwyczajnie dzielilismy los za zycia. Czy to tak
              trudne do zrozumienia?

• jerry21 Re: Zawsze mówiłem.... 10.12.05, 22:51
                dla pani widze ze za trudne do zrozumienia - urban w zadnym razie nie
                skrzywdzil papieza - pani zas wiare poklada w haslach i rytualach - nic
                pani nie wie albo bardzo niewiele o prawdziwej wierze - poczatek do niej
                do zajac sie soba innych zostawic sobie - swoja belke w oku niech
                pani najpierw usunie - bedzie lepszy widok - wzrok dalej siegnie - ponad
                slogany
                powodzenia
                • gej.z.gw [...] 13.12.05, 01:17
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • kwachomiller gebelsa trzeba posadzic razem z rywinem !!!!!!!! 13.12.05, 02:58
                    stary, sklerotyczny
                    obrzezany gebels
                    tam bedzie sie czul
                    najlepiej
              • dccircle Re: Zawsze mówiłem.... 08.03.06, 07:01
                marysia57 napisała:

> jerry21 napisał:
                >
                > > rozne brednie czytalem ale pani to juz vhyba przesadzila - dla pani paiez
                > to
                > >
                > > bog ?
                > > goraco pozdrawiam - moze przyda sie na mozg

Jej w tym moherze i tak za gorąco - mózg się rozgotował.
          • wanda43 Re: Zawsze mówiłem.... 09.12.05, 22:12
            Urban przynajmniej jest uczciwy przed samym sobą.Nikomu krzywdy nie robi.
            Wolę Urbana,niz tych obludnych swietoszkow.
            • jerry21 Re: Zawsze mówiłem.... 10.12.05, 22:52
              jak zwykle - rozsadnie
              pozdrawiam
      • pandada Re: Brawo Urban 08.12.05, 21:13
        To nie mohery, lecz młodzieżówka PiS doniosła na Urbana. Przedstawiali się jako niezależne osoby z różnych zakątków Polski, nikt z nich nie kupuje "NIE", o artykule czytali, widzieli ksero itp. Dopiero po pewnym czasie okazało się, że łączy ich przynależność organizacyjna.
        • t-800 Re: Brawo Urban 09.12.05, 08:41
          Nie widzieli ksero, tylko slyszeli od kogoś i nie oni, tylko pies tego, który
          składał zawiadomienie.
          • pandada Re: Brawo Urban 09.12.05, 23:29
            Pewnie masz rację, lepiej znasz strukturę organizacyjną PiS.
            • t-800 Re: Brawo Urban 13.12.05, 07:44
              A niby skąd mam znać? Nie czytam "Nie".
    • tow1sekr [...] 08.12.05, 21:17
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • kropek_oxford A Z JAKIEGO PARAGRAFU? Dlatego, ze TY go nie 08.12.05, 21:55
        lubisz, bo prawde w oczy zbyt czesto mowi? Nie martw sie: "rzad sie sam wyzywi"
        i dzisiaj. "Prawnie" i "sprawiedliwie", chocby reszta Polski zdychala z
        glodu:)))
    • joannabarska Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 08.12.05, 21:18
      Inaczej mówiąc, sąd nie był przygotowany, a w tym przypadku powinien
      szczegolnie! No i OK. Kabaret Europy!
      • hrabia.m.c Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 08.12.05, 21:50
        masz na myśli sąd I instancji?
        bo apelacyjny ,to przygotowal sie na mur:)
        Dl;atego unik zrobił:))

Przecież Urban tylko czeka ,żeby go skazali.
        i wywlecze sprawe do Strazburga, a tam IV czarna RP po d......
        dostanie.
        I o to mu chodzi:))))
        • enkibilal Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 08.12.05, 22:03
          mi też...
    • echo_o Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 08.12.05, 22:03
      Urban to obleśny, stary pokurcz...
      Żadnych procesów o zniesławienie! - to woda na młyn jego szmatławego interesu
      wydawniczego i pożywka dla pogiętych mentalnie redaktorów, którzy u niego
      terminują (zauwazyłam, że i na FK też jest jego stażyska, niejaka ubogacona, ta
      sama obślizgła 'poetyka').
      Zostawić go samego sobie, przyjdzie czas, gdy udławi się swoją podłością...

• hrabia.m.c Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 08.12.05, 22:25
        echo_o napisała:

> Urban to obleśny, stary pokurcz...
        > Żadnych procesów o zniesławienie! - to woda na młyn jego szmatławego interesu
        > wydawniczego i pożywka dla pogiętych mentalnie redaktorów, którzy u niego
        > terminują (zauwazyłam, że i na FK też jest jego stażyska, niejaka ubogacona, ta
        >
        > sama obślizgła 'poetyka').
        > Zostawić go samego sobie, przyjdzie czas, gdy udławi się swoją podłością...
        >

Rozumiem,że ten wpis
        dedykujesz mocherom:)
        • echo_o Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 08.12.05, 22:43
          Dedykuję to ludziom myślącym, bez względu na przypisywaną im ulubioną tkaninę...
          • hrabia.m.c Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 08.12.05, 22:56
            I ci myślący ,co iraz pozywają Urbana :)))))
      • europitka Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 09.12.05, 07:08
        "Zostawić go samego sobie, przyjdzie czas, gdy udławi się swoją podłością..."

No wiec zostawiam ciebie "samego sobie"...

• echo_o Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 09.12.05, 07:29
          europitka napisała:

> "Zostawić go samego sobie, przyjdzie czas, gdy udławi się swoją podłością..."
          >
          > No wiec zostawiam ciebie "samego sobie"...
          >

```````````````````````````````

Początkowo miało być: 'Zostawić go samego jak...palec', stąd pokraczność po
          autokorekcie (żeby nie kojarzyć z palecem bożym) mi wyszła.
          Co do mnie, to jeśli łaska, zostaw mnie: 'samej sobie'
          Dziękuję!
          • pandada Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 09.12.05, 23:33
            Ajak nazwać takie rękawiczki dla dzieci? Rękawiczki z jednym palcem? Nie. Rękawiczki z jednym.? Też się z Bogiem kojarzy.

Proponuję rękawiczki dwukomorowe - asymetryczne.
      • wanda43 Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 09.12.05, 22:17
        Opluwac Urbana,to wg ciebie jest ok,ale opluwac rydzyka,to juz be.
        • echo_o Możesz zacytować moją wypowiedź, w której... 09.12.05, 23:44
          stwierdziałam, że opluwanie Rydzyka jest be ?
          Z góry dziękuję !
        • marysia57 Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 10.12.05, 05:43
          Odpowiadasz na :
          wanda43 napisała:

> Opluwac Urbana,to wg ciebie jest ok,ale opluwac rydzyka,to juz be.
          ==============================================================================

Nie jestem za duzo zapoznana z dzialalnosca tych wyzej wymienionych , ale po
          zetknieciu sie z kilkoma z wypowiedzami czy pracami obu Panow,uwazam Urbana
          za ANTYPOLAKA a RYDZYKA za ANTY-ANTYPOLAKA.Tak jak Francuz , Niemiec, Izraelita
          itd. broni wartosci swojego narodu i opluwa kazdego ANTY, ja jako Polka mam to
          samo prawo.Wiec dla URBANA i wszystkich ANTY-POLAKOW - NIE. Dla RYDZYKA i
          wszystkich co walcza z ANTY-POLSKOSCIA - TAK.
          • pandada Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 10.12.05, 13:27
            Jeżeli polskość ma się kojarzyć z głupotą, nienawiścią i kłamstwem, to Rydzyk jest obrońcą polskości.

Dla mnie nie można być propolskim i jednocześnie trawić życia na zwalczanie rodaków.
    • europitka Jeden Urban ulitowal sie nad nieszczesnikiem, ktor 09.12.05, 07:05
      ktorego truchlem jego wlasni ludzie poniewierali w celach widowiskowo-
      komercyjnych. A teraz ta banda szubrawcow i darmozjadow jeszcze smie miec
      pretensje do najprawdziwszego z obroncow czci i godnosci Wojtyly.

Jesli kazdy bedzie mial szacunek dla blizniego taki jak Urban dla swego wroga
      Wojtyly, to znajdziemy sie o krok od zmaterializowania sie raju na ziemi.
      • echo_o Re: Jeden Urban ulitowal sie nad nieszczesnikiem, 09.12.05, 07:33
        europitka napisała:

> ktorego truchlem jego wlasni ludzie poniewierali w celach widowiskowo-
        > komercyjnych. A teraz ta banda szubrawcow i darmozjadow jeszcze smie miec
        > pretensje do najprawdziwszego z obroncow czci i godnosci Wojtyly.
        >
        > Jesli kazdy bedzie mial szacunek dla blizniego taki jak Urban dla swego wroga
        > Wojtyly, to znajdziemy sie o krok od zmaterializowania sie raju na ziemi.

```````````````````````````````

W rzeczy samej: kolejna stażyska Urbanowa.
        No już, już...też pozostawiam Cię 'samą sobie'...
    • t0g Marysia57 ma racje! 09.12.05, 07:15
      Zostawic sprawe - nie tykac jej na ziemskim padole, niech sie rozstrzyga w
      niebiesiech. W drodze procesu, czy w inny sposob - to juz Wszechmogacy zadecyduje.

Z ciagania Urbana przed sad wynika tylko cyrk i posmiewisko. Urbanowi -
      przebieglej sztuce - chyba wlasnie o to najbardziej chodzi.
    • t0g Przy okazji zapytam: a co z Nieznalska? Ktos wie? 09.12.05, 07:18
      Jaki jest obecny status sprawy?
      • piotr7777 Re: Przy okazji zapytam: a co z Nieznalska? Ktos 09.12.05, 08:25
        Wyrok został uchylony, sprawa wróciła do I instancji.
    • t-800 Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 09.12.05, 08:39
      Skoro Leszek Bubel niby obraża (w gazecie, której nikt nie kupuje i nie czyta),
      to Urban tym bardziej.
      • pandada Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 09.12.05, 23:39
        A czym Urban obraża? I kogo? I kto mu proces wytoczył?
        Zarzut absurdalny. Paragraf i uzasadnienie wyroku to dwie rożne sprawy. Bo tak naprawdę chodzi o obrazę uczuć religijnch do papieża i obrazę obłudnych czcicieli. Tylko, że paragrafu na to nie ma, więc sięgnięto po perelowski przepis przygotowany dla ochrony imienia przywódców ZSRR.

Grunt, że libertyn i cynik, a paragraf jak paragraf, jak sąd ubogacony, to wszystko przepchnie.
        • t-800 Obnośne sado maso 13.12.05, 07:46
          Łaje się nas bez przerwy z różnych stron, żebyśmy przestali się grzebać w
          teczkach, żebyśmy dali spokój rozbabrywaniu przeszłości, żebyśmy patrzyli w
          lepszą przyszłość, i do tego z nadzieją. A co się zbliżą jakieś wybory,
          zaczynają się wystawiać na widok publiczny mumie. Kochani staruszkowie,
          Wojciechu Jaruzelski i Jerzy Urbanie. Połóżcie się do łóżeczka, przykryjcie
          kołderką. Poćpajcie kawiorku, potem melbę. Wypijcie gorzałki albo maślanki, co
          wolicie. Obejrzyjcie "Przygody Muminków", poczytajcie o "Gąsce Balbince" albo o
          odchyleniu prawicowo-nacjonalistycznym, co was lepiej kołysze do snu. Tylko
          przestańcie już nam urządzać życie, swoje zrobiliście, do dziś sprzątamy.

www.upr.gniezno.pl/articles.php?id=161&PHPSESSID=b16c8f5fb1a4abe5769c52f6751c4f01
        • erg_samowzbudnik Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 15.12.05, 15:04
          pandada napisał:

> A czym Urban obraża? I kogo? I kto mu proces wytoczył?
          > Zarzut absurdalny. Paragraf i uzasadnienie wyroku to dwie rożne sprawy. Bo
          tak
          > naprawdę chodzi o obrazę uczuć religijnch do papieża i obrazę obłudnych
          czcicie
          > li. Tylko, że paragrafu na to nie ma, więc sięgnięto po perelowski przepis
          przy
          > gotowany dla ochrony imienia przywódców ZSRR.

Masz rację , a przy okazji dlaczego nikt nie ściga RM w którym jeździ sie na
          głowie państwa jak na łysej kobyle.
    • jami8 Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 09.12.05, 22:07
      A ja widzę w Jerzym Urbanie człowieka, który bardzo boi się śmierci.
      Tak bardzo, że nawet o tym nie wie.
      Tak bardzo, że nie chce patrzeć na niedołężnego człowieka.

To był artykuł o lękach autora.
      • hrabia.m.c Re: Czy następce św.Piotra można obrazić?? 09.12.05, 22:26

• pandada Re: Czy Urban obraził, czy może być ścigany? 09.12.05, 23:42
        Katole z kolei lubią mocne obrazki i oglądanie cierpienia. akie z tego wnioski wyciągniemy? Urban wysnuł wniosek najbardziej oczywisty - są sadystami.

www.popieluszko.net.pl/xJerzy/meczenstwo.htm
    • basia.basia TAK!!! 09.12.05, 23:58
      Dziwię się tym, którzy nie rozumieją czym się różni spotwarzenie od krytyki,
      do której ma prawo każdy. W tych dniach właśnie zapadł w Londynie wyrok w
      sprawie, którą wytoczył Robbie Williams brukowcowi "People". Chodziło o
      sugerowanie, że piosenkarz jest ukrytym gejem, co on uznał za pomówienie i
      obelgę i wygrał!
      "People" (i inne gazety, które za nią powtarzały ploty) muszą zapłacić grube
      pieniądze. A Urban nazwał Jana Pawła II " Breżniewem Watykanu", "żywym trupem"
      itd. Sugestia jest jasna; JPII jest osobą bezwolną, bezmyślną, sztucznie
      podtrzymywaną przy życiu a wszystko to jest kłamstwem!
      • bezlik Urban powiedzial szczera prawde - jak to Urban 10.12.05, 07:22
        "A Urban nazwał Jana Pawła II " Breżniewem Watykanu", "żywym trupem"
        itd. Sugestia jest jasna; JPII jest osobą bezwolną, bezmyślną, sztucznie
        podtrzymywaną przy życiu a wszystko to jest kłamstwem! "

Prawde powiedziawszy to wtedy z osoby niewiele juz pozostalo, w przypadku JP2.
        Rzeczywiscie jak Brezniew byl na recznym sterowaniu polaczonym ze szprycowaniem
        srodkami farmakologicznymi. Az przykro bylo patrzec czlowiekowi na to co z tym
        biednym Wojtyla wyprawiaja - "dla dobra Kosciola". Oczywiscie mnie bylo przykro
        oraz Urbanowi, bo katol z empatia niewiele ma wspolnego.
        Podobnie jak ze zlota zasada etyki. I dlatego nie zadal sobie katol potania:
        czy ja sam chcialbym by tak mna powloczono(?)
        Prawda Basiu?
        • wobo1704 Re: Urban powiedzial szczera prawde - jak to Urba 10.12.05, 18:05
          Bezlik. Pięknie napisałaś.

Dodam jeszcze, że niektóre fragmenty artykułu Urbana, gdy mówi o JP2, są
          ciepłe, liryczne.
          • jerry21 Re: Urban powiedzial szczera prawde - jak to Urba 10.12.05, 22:58
            tak bylo - i ja odczulem tam pewna empatie - w rzeczy samej prawde
            napisalem oczywista dla ludzi myslacych bez wypranych lub
            spreparowanych mozgow.
            pozdrawiam
            • bracia_zbrojek Re: Urban powiedzial szczera prawde - jak to Urba 11.12.05, 00:16
              Człowiek zawsze tworzył bogów wielu lub jednego, bo trudno mu była przez
              pokolenia uwierzyć, ze swiat będzie trwał dalej, ale on juz nie. Nie było nas -
              był las. Nie będzie nas - będzie las, choć i on w koncu tez jest śmiertelny. A
              Urban napisał w swoim stylu felieton. Obrażac mógł tylko tych, którzy za życia
              Papieza widzieli go w niebiosach. Wg. swoich fantazji.
        • basia.basia Re: Urban powiedzial szczera prawde - jak to Urba 11.12.05, 00:49
          bezlik napisała:

> Prawda Basiu?

Jak to jest łaskawco? Kiedy Urbana Bender nazwał Goebbelsem stanu wojennego
          ( miał całkowitą rację) to go Urban podał do sądu (wyrok ostateczny właśnie
          zapadł). A jak Urban JPII nazwał "Breżniewem Watykanu" i został oskarżony to
          mu się krzywda dzieje, wolność słowa zagrożona itd.

ps
          Niewiele wiesz o stanie zdrowia i umysłu JPII pod koniec jego życia,
          więc lepiej się nie wypowiadaj.
          • babaqba Re: Urban powiedzial szczera prawde - jak to Urba 11.12.05, 01:41
            > ps
            > Niewiele wiesz o stanie zdrowia i umysłu JPII pod koniec jego życia,
            > więc lepiej się nie wypowiadaj.

Gdzieś tu miałem tego linka - amerykański biskup był w Watykanie rok przed śmiercią papieża i opisał
            stan... m.in. rzadkie już przebłyski świadomości...
          • nabukko A co ty baśka wiesz o JPII i jego stanie umysłu... 11.12.05, 11:52
            przed jego śmiercią? Byłaś, widziałaś, rozmawiałaś? Wała! - czytałaś tylko
            oficjalne bełkoty lub majaczenia nawiedzonych jak ty katoli którzy z normalnego
            człowireka zrobili bożka - bo brak wam jakiegokolwiek autorytetu. Papież był
            wielkim mądrym człowiekiem - ale tylko człowiekiem. W skrytości ducha litował
            się nad takimi ułomnymi umysłowo jak np. ty. A że był trybem w maszynie zwanej
            kościół katolicki? Trudno. Był i nie miał możliwości przestać być. Ale to wy,
            nawiedzeni, bezmózgowi fanatycy religijni zrobiliście sobie z niego ołtarzyk,
            złotego cielca. Jak to się ma do nauczania Chrystusa. Tak że już nie pieprz
            głupot chora umysłowo babo. A jeśli chodzi o Urbana - psycholi najbardziej boli
            jak im się udowodni że nimi są - a Urban wam to wykazał.
            PS. O ile dobrze pamiętam, papież tuż przed śmierci a powiedział:dajcie mi
            odejść w spokoju, w każdym razie coś w tym sensie. I Pozwolono mu. Czy ja, jak
            bym umierał w męczarniach, ale w pełni władz umysłowych i prosił o zaprzestanie
            leczenia to pozwolili by mi? W życiu! Takie psycholki darły by ryja że to
            EUTANAZJA!
            • piotr7777 Re: A co ty baśka wiesz o JPII i jego stanie umys 07.03.06, 17:22
              > PS. O ile dobrze pamiętam, papież tuż przed śmierci a powiedział:dajcie mi
              > odejść w spokoju, w każdym razie coś w tym sensie. I Pozwolono mu. Czy ja,
              jak
              > bym umierał w męczarniach, ale w pełni władz umysłowych i prosił o
              zaprzestanie
              >
              > leczenia to pozwolili by mi? W życiu! Takie psycholki darły by ryja że to
              > EUTANAZJA!
              Zaprzestanie leczenia to nie eutanazja. Eutnazja to czynne spowodowanie
              śmierci.
          • bezlik Re: Urban powiedzial szczera prawde - jak to Urba 11.12.05, 19:12
            "Jak to jest łaskawco? Kiedy Urbana Bender nazwał Goebbelsem stanu wojennego
            ( miał całkowitą rację) to go Urban podał do sądu (wyrok ostateczny właśnie
            zapadł). A jak Urban JPII nazwał "Breżniewem Watykanu" i został oskarżony to
            mu się krzywda dzieje, wolność słowa zagrożona itd."

No wlasnie. Jawne oszustwo skorumpowanego sadu w wyznaniowym panstwie. Wojtyla
            byl Brezniewem Watykanu i pod koniec identycznie na recznym sterowaniu i
            nieustajacej animacji. A byl nim z racji tego ze byl dzierzymorda oraz
            samowladca, ktorego klika nawet jego trupa gotowa byla podlaczyc do elektrod
            byle dawal "oznaki zycia", przez co sama mogla jak najdluzej byc przy zlobie.
            Ta klikawiedziala, ze musi odejsc wraz z Wojtyla i dlatego ta obrzydliwa szopka
            byla mozliwa.

Nazwanie Urbana Goebbelsem stanu wojennego to podle i plaskie oszczerstwo.
            Goebbels byl ministrem propagandy dzialajacym w mysl zasady "klamac az klamstwo
            stanie sie prawda" - Urban nie klamal. On walil prosto po oczach prawda tak
            bolesnie, ze zostal znienawidzony przez zaklamanych do szpiku kosci katoli. Bo
            nic tak katola nie boli jak wlasnie prawda o nim.
            Czy np. nie powiedzial prawdy, ze "rzad sam sie wyzywi" gdy narod cieszyl sie
            jak glupi ze nie bedzie mial co jesc, z racji restrykcji ekonomicznych
            wprowadzonych przez Reagana?

Malo wiesz a duzo mowisz, Basiu. Moze warto sprobowac na odwrot.

"ps
            Niewiele wiesz o stanie zdrowia i umysłu JPII pod koniec jego życia,
            więc lepiej się nie wypowiadaj."

Z racji wyksztalcenia wystarczy spojrzec mi na wrak czlowieka by nie miec
            watpliwosci, ze mam do czynienia z wrakiem. A w ostatnich miesiacach, gdy
            wystepowal w charakterze kukielki, w rekach swych szczwanych polskich biskupow,
            byl Wojtyla wrakiem czlowieka, bez watpienia.
        • ubogacona Jak dotad prowadza zwolennicy Goebbelsa, czyli 14.12.05, 06:10
          fani Brezniewa dostaja baty. I to wlasnie w glowie mi sie nie miesci, bo
          przegrana Brezniewa do Goebbelsa nie jest zgodna z prawami boskimi. Mialo byc
          zupelnie inaczej...
      • erg_samowzbudnik Re: TAK!!! 15.12.05, 15:07
        basia.basia napisała:

> Dziwię się tym, którzy nie rozumieją czym się różni spotwarzenie od krytyki,
        > do której ma prawo każdy. W tych dniach właśnie zapadł w Londynie wyrok w
        > sprawie, którą wytoczył Robbie Williams brukowcowi "People". Chodziło o
        > sugerowanie, że piosenkarz jest ukrytym gejem, co on uznał za pomówienie i
        > obelgę i wygrał!
        > "People" (i inne gazety, które za nią powtarzały ploty) muszą zapłacić grube
        > pieniądze. A Urban nazwał Jana Pawła II " Breżniewem Watykanu", "żywym trupem"
        > itd. Sugestia jest jasna; JPII jest osobą bezwolną, bezmyślną, sztucznie
        > podtrzymywaną przy życiu a wszystko to jest kłamstwem!

No i co. Długo pożył?
    • dokowski Ciemna lewica zrobi z Urbana męczennika walki... 11.12.05, 20:34
      ... o wolność.

Po tym najłatwiej rozpoznać siły zła, czyli lewicę. Ludzie źli walczą między
      sobą bez powodu, ze złości i nienawiści lub z resentytmentu, lub z chęci zdrady
      albo z obawy przed zdradą. Jeżeli ludzie dobrzy przystępują do walki przeciwko
      złu, to robią to tylko w obronie własnej lub innych krzywdzonych. Atak na Urbana
      pokazuje, że są to porachunki mafijne, walka zła ze złem.
    • danz5 Ten gad 11.12.05, 21:45
      nie zasluguje na uwage nawet w godnym siebie szmatlawcu jakim jest GAZETA.
      To by bylo na tyle .
      • dokowski Szkoda że ciemniaki tego nie rozumieją i ... 11.12.05, 22:08
        ... przejmują się tym, co on gada. Człowieka, który się szanuje, nie mogą
        obrazić obelgi kogoś kim gardzi. Taj jak szczekanie psa nas nie obchodzi, dopóki
        pies nie gryzie i nie straszy naszych dzieci.

danz5 napisał:

> nie zasluguje na uwage nawet w godnym siebie szmatlawcu jakim jest GAZETA

Jednak kto obraża Gazetę, jest takim samym śmieciem jak Urban
        • danz5 Re: Szkoda że ciemniaki tego nie rozumieją i ... 12.12.05, 13:45
          dokowski napisał:

> ... przejmują się tym, co on gada. Człowieka, który się szanuje, nie mogą
          > obrazić obelgi kogoś kim gardzi. Taj jak szczekanie psa nas nie obchodzi,
          dopók
          > i
          > pies nie gryzie i nie straszy naszych dzieci.
          >
          > danz5 napisał:
          >
          > > nie zasluguje na uwage nawet w godnym siebie szmatlawcu jakim jest GAZETA
          >
          > Jednak kto obraża Gazetę, jest takim samym śmieciem jak Urban
          >
          >
          Pokaz mi piesku Michnika roznice miedzy "tworczoscia" twojego mistrza i Urbana.
          Obaj szkaluja wszystko co w Polsce suwerenne i niezalezne a takich jak ty
          uwazaja w mysl starej komunistycznej zasady za motloch.
          • dokowski Dwa okresy twórczości 13.12.05, 15:41
            danz5 napisał:

> Pokaz mi piesku Michnika roznice miedzy "tworczoscia" twojego mistrza
            > i Urbana.

1. Twórczość stanu wojennego

Urban reprezentował władze PRL, kompromitował Polske i Polaków, obrażał
            polskich patriotów i ludzi dobrej woli z z zachodu, którzy nam pomagali.

Michnik był duchowym przywódcą polskich patriotów walczących przeciwko władzom
            PRL.

2. Twórczość współczesną najlepiej porównać na przykładzie GW i Nie.

GW była pierwszą gazetą wolnej Polski, pierwszą w Polsce gazetą tworzoną wg
            najlepszych zachodnich standardów wolnej prasy. Inni dziennikarze czytając GW
            uczyli się podstaw dziennikarstwa na poziomie dotychczas w Polsce
            niespotykanym, uczyli się zasad takich jak uczciwość, rzetelność, otwartość
            łamów dla odmiennych poglądów przy zachowaniu tożsamości własnej. GW zawsze
            była kierowana do tych nielicznych dorosłych, mądrych, uczciwych, kulturalnych
            i inteligentnych czytelników, których jest w Polsce co najwyżej kilka milionów,
            którzy troszczą się o przyszłość swoich dzieci i wnuków, którzy chcą czytać na
            temat rozwoju Polski.

„Nie” także wprowadziła nowy dla Polski standard ale jakże odmienny. Teksty Nie
            bazują na wulgarności, chamstwie i pornografii, kierowanej do ludzi
            niedojrzałych o wulgarnych i pornograficznych zainteresowaniach, którzy czytają
            Nie po to, żeby nauczyć się nowych jeszcze bardziej chamskich i „dowcipnych”
            odzywek, którymi będą mogli zaimponować innym chamom.

Jeżeli piszesz, że nie widzisz różnicy między tymi dwoma, to znaczy, że jesteś
            nieszczery, że tak naprawdę lubisz Urbana i nie lubisz Michnika, ale wstydzisz
            się do tego przyznać.
            • danz5 Re: Dwa okresy twórczości 15.12.05, 13:59
              Nie widze roznicy miedzy Michnikiem i Urbanem,poniewaz chociaz uzywaja roznych
              srodkow przyswieca im ten sam cel.
      • siekiera77 Re: ło maryjo57 11.12.05, 22:47
        i ty wiewióreczko z warszawskich łazienek (tak basiubaś! do ciebie wołam! )
        to ze ten gebels stanu wojennego
        scyzorykiem chrzczony
        pójdzie do piekła
        to już dawno wiadomo
        chćby z ryjowego radioodbiornika
        ale...
        CO TAM BEDZIE ROBIL NASZ NAJWIEKSZY WE W HISTORI SWIATA I OKOLIC RODAK dżejpitu????
        • ukos Możesz sobie szczekać 13.12.05, 13:36
          Twój autorytet moralny nie będzie przez to ani trochę mniej Goebbelsem, a wy
          wszyscy ani trochę mniej sowieckimi pachołkami.

Dawaliście się, ruskie raby, polityczne prostytutki, dymać Sowietom jak szmaty
          z przodu, z tyłu, od spodu i z góry, z każdego innego kierunku, w każdą dziurę,
          w tym w mordę, jak sobie tylko kacapski pan towarzysz zażyczył. Walcie się więc
          ze swoimi grymasami. Dobrowolny niewolnik jako prześmiewca to nie śmieszne, ale
          po prostu żałosne.
    • ukos Wyrok skazujący byłby nielogiczny 12.12.05, 15:12
      Urban niedawno przegrał kasację w sprawie o "Goebbelsa stanu wojennego". Jest
      więc Goebbelsem i jako taki straszliwie kłamie, miota obelgi, zachowuje się
      nieprzyzwoicie i przy tym wyzywająco. Z drugiej jednak strony można mu, zgodnie
      z wyrokiem sądu, bezkarnie nabluzgać i z tego powodu jest nieoceniony. Jeżeli
      jednak go się skaże za wystąpienia antypapieskie, to tym samym przestanie być
      wyjęty spod prawa, a ze sprawy Goebbelsa, nad którą tylu ludzi się napracowało
      i za którą można nawet pochwalić coś tak bylejakiego jak autor powiedzonka o
      Goebbelsie, zrobi się jedynie incydent. Dajcie Urbanowi spokój, możliwość
      nazywania go Goebbelsem to coś dużo lepszego od jakiegokolwiek wyroku (nawet
      jeżeli temu zboczeńcowi sprawia to przyjemność).
      • vice_miszcz Oczywiscie. Tyle ze to jest Polska wlasnie :) 12.12.05, 20:56
        Zatem zrobia to co beda chcieli bez ogladania sie na logike i przyzwoitosc.

Jesli nie bylo nic zdroznego w nazwaniu Urbana Goebbelsem to i nazwanie Wojtyly
        Brezniewem Watykanu winno byc w porzadku. Tak jest logicznie, jesli prawo ma
        byc oparte na zasadzie rownego traktowania. Jesli wiec Urbana skazom to
        oznaczac to bedzie powrot takiego samego bandyckiego prawa jak za komuny.

Gdy idzie o scislosc jednakze, to do urbana nie pasuje latka ktora przylepil mu
        Bender, podczas gdy Wojtyla jak najbardziej byl Brezniewem Watykanu.

Goebbels byl ministrem propagandy III Rzeszy a Urban rzecznikiem rzadu.
        Pierwszy klamal jak najety podczas gdy drugi mowil cholernie bolesne prawdy. I
        wlasie za to tak byl znienawidzony - za prawde. Ponadto, w odroznieniu od
        Goebbelsa zadaniem Urbana bylo sciaganie na siebie spolecznego niezadowolenia
        (zlosci) a tym samym odciaganie jej od Jaruzelskiego. Urban spelnial wiec
        zasadniczo rozna od Goebbelsa role.

Brezniewa Watykanu wyjasnil juz ktos powyzej: dzierzymorda, samowladca, na
        recznej animacji, na szprycowaniu itp.
        • mysz_polna5 Re: Oczywiscie. Tyle ze to jest Polska wlasnie :) 13.12.05, 01:35
          vice_miszcz napisał:

> Zatem zrobia to co beda chcieli bez ogladania sie na logike i przyzwoitosc.
          >
          > Jesli nie bylo nic zdroznego w nazwaniu Urbana Goebbelsem to i nazwanie
          Wojtyly
          >
          > Brezniewem Watykanu winno byc w porzadku. Tak jest logicznie, jesli prawo ma
          > byc oparte na zasadzie rownego traktowania.

Tiiia. Logiczne! Rowne traktowanie byloby wtedy, gdyby urban byl tez glowa
          panstwa, tak jak s/p Karol Wojtyla.

Pomysl zanim cokolwiek napiszesz. To naprawde nie boli.
          • bezlik Re: Oczywiscie. Tyle ze to jest Polska wlasnie :) 13.12.05, 04:12
            mysz_polna5 napisała:

> vice_miszcz napisał:
            Zatem zrobia to co beda chcieli bez ogladania sie na logike i przyzwoitosc.
            > >
            Jesli nie bylo nic zdroznego w nazwaniu Urbana Goebbelsem to i nazwanie
            Wojtyly Brezniewem Watykanu winno byc w porzadku. Tak jest logicznie, jesli
            prawo ma byc oparte na zasadzie rownego traktowania.
            >
            >
            Tiiia. Logiczne! Rowne traktowanie byloby wtedy, gdyby urban byl tez glowa
            panstwa, tak jak s/p Karol Wojtyla.
            >
            Pomysl zanim cokolwiek napiszesz. To naprawde nie boli.

=======

Hehehehe, ale mnie rozsmieszylas. A skad ty wiesz, ze nie boli?! Przeciez
            powszechnie wiadomo, ze jedynie myszy_polne 1 do 3 sa w stanie zdobyc sie na
            elementarne myslenie. Wszystkim myszom powyzej 3, tj 4, 5 6... itd.
            jakiekolwiek myslenie jest i bedzie obce. :)

Glowy panstwa znajduja sie pod specjalna ochrona gdy sa Hitlerami, Stalinami,
            Brezniewami czy wojtylami. W kazdej szanujacej sie demokracji obywatel moze
            wyrazic wszystko! co mysli o danym dygnitarzu - to sie nazywa wolnosc slowa.
            Powiedziec do kamer i mikrofonu, ze Bush jest cymbal, lub Blair idiota moze
            powiedziec kazdy Joe (co zdarza sie dosc czesto nawiasem mowiac) i nikt nie
            wpadnie na pomysl by go ciagac po sadach. Z urzedu ciagani sa za takie
            wypowiedzi dziennikarze czy wydawcy jesli wypowiadaja sie pod adresem takich
            osobistosci jak te powyzej.
            W krajach Europy czy Stanach wypisywano w gazetach znacznie mniej przyzwoite
            porownania pod adresem wojtyly i nie znalazl sie glupiec by wlasciciela gazety
            podawac do sadu, bo przegralby. Dlaczego? Bo to jest korzystanie z
            przyslugujacego prawa do wyrazania opinii. Jesli wiec za Brezniewa Watykanu
            zostanie pan Urban skazany to samym tym aktem udowodni sad, ze pod adresem
            wojtyly napisano prawde. I nic nie pomoze tu zachachmencenie sprawy na po-
            smierci papieza - bo to ewentualnie wylacznie on sam moglby skarzyc pana Urbana
            o obraze ( tak jak sam skarzyc musial pana Urbana Bender, badz pan Urban
            Bendera).

Jesli pan Urban zostanie skazany zatem to wylacznie dlatego, ze jest Polska
            panstwem wyznaniowym w ktorym przewazajacy fanatycy religijni, na czele z
            klerem, maja najwiecej do powiedzenia.

W swietle prawa panstwa demokratycznego nie ma najmniejszej roznicy pomiedzy
            panem Urbanem, ktory jest zerem, a jakimkolwiek wojtyla w stopniu papieza.
            • mysz_polna5 Re: Oczywiscie. Tyle ze to jest Polska wlasnie :) 13.12.05, 12:24
              bezlik napisała:

> Glowy panstwa znajduja sie pod specjalna ochrona gdy sa Hitlerami, Stalinami,
              > Brezniewami czy wojtylami. W kazdej szanujacej sie demokracji obywatel moze
              > wyrazic wszystko! co mysli o danym dygnitarzu - to sie nazywa wolnosc slowa.
              > Powiedziec do kamer i mikrofonu, ze Bush jest cymbal, lub Blair idiota moze
              > powiedziec kazdy Joe (co zdarza sie dosc czesto nawiasem mowiac) i nikt nie
              > wpadnie na pomysl by go ciagac po sadach. Z urzedu ciagani sa za takie
              > wypowiedzi dziennikarze czy wydawcy jesli wypowiadaja sie pod adresem takich
              > osobistosci jak te powyzej.
              > W krajach Europy czy Stanach wypisywano w gazetach znacznie mniej przyzwoite
              > porownania pod adresem wojtyly i nie znalazl sie glupiec by wlasciciela
              gazety
              > podawac do sadu, bo przegralby. Dlaczego? Bo to jest korzystanie z
              > przyslugujacego prawa do wyrazania opinii. Jesli wiec za Brezniewa Watykanu
              > zostanie pan Urban skazany to samym tym aktem udowodni sad, ze pod adresem
              > wojtyly napisano prawde. I nic nie pomoze tu zachachmencenie sprawy na po-
              > smierci papieza - bo to ewentualnie wylacznie on sam moglby skarzyc pana
              Urbana
              >
              > o obraze ( tak jak sam skarzyc musial pana Urbana Bender, badz pan Urban
              > Bendera).
              >
              > Jesli pan Urban zostanie skazany zatem to wylacznie dlatego, ze jest Polska
              > panstwem wyznaniowym w ktorym przewazajacy fanatycy religijni, na czele z
              > klerem, maja najwiecej do powiedzenia.
              >
              > W swietle prawa panstwa demokratycznego nie ma najmniejszej roznicy pomiedzy
              > panem Urbanem, ktory jest zerem, a jakimkolwiek wojtyla w stopniu papieza.

Pieprzysz odrzeczy! Tiiia!
        • ukos Nie udawaj, że nie rozumiesz 13.12.05, 13:20
          vice_miszcz napisał:

> (...)
          > Jesli nie bylo nic zdroznego w nazwaniu Urbana Goebbelsem to i nazwanie
          Wojtyly Brezniewem Watykanu winno byc w porzadku.(...)

Porównanie JPII z Breżniewem nie jest w porządku - współczesny Kościół i jego
          głowa nie mają nic wspólnego z totalitaryzmem, z którego za to bezpośrednio
          wywodziła się dyktatura Breżniewa.

Breżniew wymuszał posłuszeństwo korzystając ze świeżej jeszcze pamięci
          dziesiątek milionów mogił (w najlepszym wypadku mogił, częściej były to
          bezimienne doły wokół łagrów) - to właśnie była najgorsza ohyda
          postalinowskiego komunizmu, ta propaganda "no, wicie, rozumicie, jakby co...".
          I od czasu do czasu potwierdzenie realności tych gróźb - a to Poznań 56, a to
          znowu Wybrzeże 70 albo Wujek 81.

Musi być z Ciebie kawał ch... (dopełnij czym chcesz), skoro udajesz, że tej
          drobnej różnicy pomiędzy JPII a Breżniewem nie dostrzegasz.

A Urbana nie należy karać tylko dlatego, że nie daje się pożywki Goebbelsowi.
          • vice_miszcz Bzdury opowiadasz - Wojtyla jak najbardziej pasuje 13.12.05, 15:59
            na Brezniewa Watykanu. Wlasnie przeczytalem odpowiedz Bezlika dla Myszy i czuje
            sie ubogacony. Tobie takze polecam bys bral pod uwage wszystkie argumenty a nie
            jedynie te ktore znajdujesz wygodnymi.

Idac sladem twojego rozumowania pan Urban nie byl ministrem propagandy
            zbrodniczego totalitaryzmu, lecz jedynie rzecznikiem rzadu ktoremu do
            totalitaryzmu bylo dosc daleko. Na sumieniu mial ten rzad wprawdzie tych z
            Wujka, ale mogl miec ich znacznie wiecej gdyby dopuscil do rozkrecenia sie
            chaosu i domowej wojny lub wejscia sowietow.

Wojtyla, natomiast, jako zywo przypominal nakrecanego kluczykiem Brezniewa -
            takze musieli go prowadzac i cos tam ciagle mamral pod nosem. Widac bylo ze ma
            solidna miazdzyce mozgu a mimo to, jak towazysze moskiewscy, starali sie klechy
            demonstrowac ze ciagle zyje. Uprawiali mistyfikacje w celu jak najdluzszego
            utrzymania sie przy zlobie.
            Ponadto byl Wojtyla dzierzymorda i co do tego nie ma dwoch zdan - taki
            slodziutki dyktatorek w bialych rekawiczkach. Narzucanie Polakom panstwa
            wyznaniowego to totalitaryzm.
            Katolicyzm natomiast, co takze wiadomo, to religia jak najbadziej totalna
            (poczytaj sobie chocby Obirka a przy okazji reszte Racjonalisty), i jedynie
            slepy oraz glupi nie wdzi tego w Polsce wokol siebie.

ukos napisał:

> vice_miszcz napisał:
            >
            > > (...)
            > > Jesli nie bylo nic zdroznego w nazwaniu Urbana Goebbelsem to i nazwanie
            > Wojtyly Brezniewem Watykanu winno byc w porzadku.(...)
            >
            > Porównanie JPII z Breżniewem nie jest w porządku - współczesny Kościół i jego
            > głowa nie mają nic wspólnego z totalitaryzmem, z którego za to bezpośrednio
            > wywodziła się dyktatura Breżniewa.
      • echo_o Podzielam Twój tok rozumowania w 100% ! 13.12.05, 15:47
        ukos napisał:

> Urban niedawno przegrał kasację w sprawie o "Goebbelsa stanu wojennego". Jest
        > więc Goebbelsem i jako taki straszliwie kłamie, miota obelgi, zachowuje się
        > nieprzyzwoicie i przy tym wyzywająco. Z drugiej jednak strony można mu,
        zgodnie
        >
        > z wyrokiem sądu, bezkarnie nabluzgać i z tego powodu jest nieoceniony. Jeżeli
        > jednak go się skaże za wystąpienia antypapieskie, to tym samym przestanie być
        > wyjęty spod prawa, a ze sprawy Goebbelsa, nad którą tylu ludzi się
        napracowało
        > i za którą można nawet pochwalić coś tak bylejakiego jak autor powiedzonka o
        > Goebbelsie, zrobi się jedynie incydent. Dajcie Urbanowi spokój, możliwość
        > nazywania go Goebbelsem to coś dużo lepszego od jakiegokolwiek wyroku (nawet
        > jeżeli temu zboczeńcowi sprawia to przyjemność).
    • ubogacona Jak dotad prowadza zwolennicy Goebbelsa, czyli 14.12.05, 06:13

fani Brezniewa dostaja baty. I to wlasnie w glowie mi sie nie miesci, bo
      przegrana Brezniewa do Goebbelsa nie jest zgodna z prawami boskimi. Mialo byc
      zupelnie, ale to zupelnie, inaczej...

Pomylkowo wpisalam ten post powyzej, choc mial byc wlasnie tu. Sorry :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka