Dodaj do ulubionych

SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję"

15.12.05, 14:10
Obstrukcje pana 00
Obserwuj wątek
    • zhk Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:12
      A Kwaśniewski rozwolnienie.
    • nieprawomyslny Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:13
      jakby tak zsumowac sld, pis, lpr i oczywiscie sb... to wychodzi na to, ze 70%
      sejmu to element destrukcyjny....
    • toberson Re: SLD to mafijna organizacja przestepcza!!! 15.12.05, 14:14
      Rozliczyc wszystkich czerwonych zlodzieji!!!
      • uu1 Re: Słusznie. A co z innymi kolorami? 15.12.05, 14:26
    • konrad31345 Tak trzymaj Ziobro 15.12.05, 14:14
      Czym bardziej SLD się denerwuje, tym lepsza to decyzja dla Polski.
      Miejsce Sobotki jest w więzieniu.
      • uu1 Re: Tak trzymaj Ziobro 15.12.05, 14:27
        Skoro tak mówisz.
    • tow1sekr pzpr w postaci lsd to obstrukcja. 15.12.05, 14:17
      pzpr w postaci lsd to obstrukcja.
      • metadol no to zobaczymy kto jest zero panie kwas i miller 15.12.05, 14:36
        Ziobro usun ten wrzód!!!
        czerwone szmaty na szubiennice,zlodzieje!!
        tych ludobojcow trzeba bylo po stanie wojennym wyslac na Marsa,tam juz rządzili
        • kroczak Re: no to zobaczymy kto jest zero panie kwas i mi 15.12.05, 15:11
          Ziobro musiałby zaczynać czystki w swojej rodzinie chłoptasiu.
    • mr_perfekt Ratujmy Prezia !!! Przed Ministrem Ziobro !!! 15.12.05, 14:26
      ojejejejej!
      Jesli teraz taki brak szacunku dla Prezia to co bedzie jak immunitet sie
      skonczy?
      • prawopl [...] 15.12.05, 14:36
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • robertpk Nie przepadam z Panem Ziobro 15.12.05, 14:33
      ..ale tutaj przyznaję mu rację :

czy można w cięgu 10 dni zapoznac się z kilkoma tysiącami stron akt,
      przeanalizowac to co sie przeczytało, zastanowić i przedstawić swoją opinię ??

bez zartów Panowie.

A swoją drogą SLD strasznie boi się Sobotki w więzieniu ...

• wroxi W ciagu 10 dni mozna sie zapoznac z tysiacami ... 15.12.05, 14:36
    • jonex21 Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:37
      Scyzoryk otwiera sie w kieszeni - precz z gnojami z SLD. A gdziez to preziowi
      tak sie spieszy, tyle spraw jeszcze do zalatwienia : Wieden, Watykan...,
      przeciez sprawe Sobotki na spokoju rozpatrzy prezydent Kaczynski, czyz nie?
    • ws21 Paranoja. 15.12.05, 14:37
      Popada w nią minister sprawiedliwości. Zapomina biedak, że władza sądownicza,
      którą reprezentuje wypowiedzała się i wydała wyrok. Akt łaski prezydenta
      zawsze, co do zasady, jest zawsze dzałaniem wbrew opinii władzy sądowniczej.
      A ubawiłam się do łez, czytając, że biedny minister nie zdąży przeczytać akt,
      ale opinię bez znajomości tychże wydał. Ot, prawo i sprawiedliwość. Ciekawe,
      jeśli nie znał treści akt, w oparciu o jaką wiedzę ocenił sprawę. Wyczytał
      w "Życiu na gorąco"?
    • andrea001 Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:38
      A juz prawie uwierzyłam,że obecna władza nie będzie traktować prawa
      przedmiotowo i naginać go do własnych politycznych potrzeb. Jeżeli we
      wszystkich działaniach polski rząd będzie działał tak "sprawnie" jak pan Ziobro
      obecnie to wolę sobie nie wyobrażać jak będzie wyglądało to biedne państwo po
      roku rządzenia pis-u (o ile oczywiście rząd się prędzej nie sypnie) Bo jeżeli
      usprawnianie pracy sądów zaczynamy od opóźniania pracy ministra
      sprawiedliwości to jak tu być optymistą? Tylko proszę mnie nie posądzać o
      wielką miłość do p. prezydenta, czy Sobotki. Po prostu uważam,że postepowanie
      p. Ziobro jest zwykłym kręceniem i tchórzostwem, bo niby prawa nie łamie (tak
      jak Kwaśniewski chcac ułaskawić Sobotkę) ale do końca w porządku nie jest. Nie
      tego się oczekuje od członka partii, która prawo i sprawiedliwość ma w nazwie.
      Jak dzieci w piaskownicy, kto komu bardziej zrobi na złość - szkoda słów
      • marek10004 Re: do andrei 15.12.05, 14:46
        Zgadzam sie z Toba. Szkoda Twoich slow. Sa zupelnie niedorzeczne, nielogiczne i
        wzajemnie sie wykluczajace.
        • andrea001 Re: do andrei 15.12.05, 14:48
          W którym miejscu? bardzo proszę...
          • uu1 Re: do andrei 15.12.05, 14:52
            Przygotuj się na wybuch gejzeru intelektu. :-)
            • andrea001 Re: do andrei 15.12.05, 14:55
              Czekam z zapartym tchem. Tylko czy aby się nie uduszę jak nie z braku tlenu to
              może ze smiechu...
              • uu1 Re: do andrei 15.12.05, 14:59
                Nawet gdybyś zeszła z tego świata będziesz miała świadomość swoich błędów. A
                tylko prawda wyzwala. :-)
                • andrea001 Re: do andrei 15.12.05, 15:10
                  Z filozofii miałam zaledwie tróję, więc nie będę się zagłębiać dalej w
                  zagadnienia raczej nie zwiazane z tematem dyskusji. Pozdrawiam.
                  • uu1 Re: do andrei 15.12.05, 15:13
                    Sorki - żartowałem w oczekiwaniu na odpowiedź Twojego adwersarza. Nie pomyliłem
                    się (popatrz niżej). pozdro.
              • marek10004 Re: do andrei i uu1 15.12.05, 15:00
                Proletariusze wszystkich krajow; laczcie sie.
                • uu1 Re: do andrei i uu1 15.12.05, 15:01
                  Pięknie. A bezdomni do domu.
                  • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 15:15
                    Zawiodles mnie. Bylem przygotowany na wybuch gejzeru intelektu.
                    A wyszlo tylko millerowskie zero.
                    • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 15:21
                      Rzeczywiście masz pewną obsesję na temat zera. Vide - Twój nick.
                • andrea001 Re: do andrei i uu1 15.12.05, 15:19
                  Ojej. Spodziewałam się konstruktywnej krytyki, popartej jakimikolwiek dowodami.
                  Czy to aż takie trudne? Powiedzieć,że coś jest bez sensu każdy może, sztuka
                  polega na tym ,żeby wykazać dlaczego odniosłeś takie wrażenie.
                  • uu1 Re: do andrei i uu1 15.12.05, 15:25
                    > Spodziewałam się konstruktywnej krytyki, popartej jakimikolwiek dowodami.
                    A cóż Ty napisałeś, co wymagałoby krytyki?
                    > Czy to aż takie trudne? Powiedzieć,że coś jest bez sensu każdy może, sztuka
                    > polega na tym ,żeby wykazać dlaczego odniosłeś takie wrażenie.
                    Kiedy idąc chodnikiem natykam sie na psią kupę, omijam ją bez opisu wrażenia
                    jakie odniosłem.
                    • andrea001 Re: do andrei i uu1 15.12.05, 15:36
                      To było do marka10004 i dotyczyło samego początku naszej dyskusji. Nie będzie
                      mi pewnie dane dowiedzieć się dlaczego moje słowa "sa zupelnie niedorzeczne,
                      nielogiczne i wzajemnie sie wykluczajace."

• uu1 Re: do andrei i uu1 15.12.05, 16:49
                        dlaczego moje słowa "sa zupelnie niedorzeczne,
                        > nielogiczne i wzajemnie sie wykluczajace."
                        Musiałby napisać z sensem, stosując konstrukcję spójną logicznie. To nie ta
                        liga. :-)
                    • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 15:55
                      A od kiedy to kupa chodzi po ulicach i napotyka sie na inna kupe?
                      • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 16:50
                        Dobrze Cię oceniłem. :-)))
                        • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 16:58
                          No prosze, czegoz to nie mozna sie dopatrzyc, jak sie wnikliwie wpatruje w
                          lusterko.
                          • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 17:09
                            Ty te teksty ściągasz od kogoś czy piszesz z niczego czyli własnej głowy?
                  • marek10004 Re: do andrei 15.12.05, 15:51
                    Chcesz konstruktywnej krytyki i wnioskow. Prosze bardzo.
                    Oskarzylas Ziobro o krecenie i tchorzostwo. I to byl Twoj pierwszy nielogiczny
                    wniosek. Jak widzisz, Ziobro wydal kontrowersyjna decyzje. A od kiedy to tchorz
                    i kretacz wydaje kontrowersyjne decyzje? Wprost przeciwnie; tchorz i kretacz
                    zwala odpowiedzialnosc na innych i umywa rece. Tak mogl zrobic Ziobro oddajac
                    akta Kwasniewskiemu. Nie zrobil tego i tym wlasnie udowodnil, ze ma niektore
                    meskie narzady na wlasciwym miejscu. Czy zgadzas sie z moja logika w tym
                    konkretnym aspekcie rzekomego tchorzostwa i kretactwa?
                    Zarzucilas rowniez Ziobrze naginanie prawa. Kompletna bzdura. Przepisy mowia
                    wyraznie, iz akta powinny byc oddane bez zbednej zwloki, nie ma ani slowa o
                    konkretnym terminie w jakim te akta maja byc przekazane. Ziobro jako minister
                    sprawiedliowosci i prokurator generalny ma obowiazek profesjonalny i moralny
                    dolaczyc do akt swoj wniosek. W koncu to jest jego praca. Do czego ty namawiasz
                    ministra; do lekcewazenia swoich obowiazkow i wydania tejze opini bez czytania
                    akt? A chyba nie negujesz ze powinien doloczyc swoja opinie do akt? Oczywiscie
                    ze powinien, wlasnie dlatego ze jest z partii ktora nazywa sie Prawo i
                    Sprawiedlowosc. Ci ludzie obiecali swoim wyborcom, ze beda podchodzili do
                    swoich obowiazkow rzetelnie i skoncza z korupcja. A teraz, gdy Ziobro wlasnie
                    podchodzi do swoich obowiazkow rzetelnie, Ty go obludnie krytykujesz.
                    W przeciwienstwie do Ciebie, mam do Ziobry za ta decyzje ogromny szacunek.
                    Dodatkowym argumentem, iz wniosek Ziobry jest niezbedny to fakt, ze Ziobro jest
                    z wyksztalcenia prawnikiem. Jego opinia zatem bedzie o wiele bardziej
                    miarodajna od opinii Kwasniewskiego, ktorego srednie wyksztalcenie, plus
                    moskiewska szkola partyjna, raczej nie upowazniaja do analizowania prawniczych
                    akt. Logiczne?
                    Ostatnia sprawa. Akta maja byc dostarczone do kancelarii prezydenta.
                    Wbrew bezczelnym sugestiom postkomunistow, urzad prezydenta nie jest
                    jednoznaczny li tylko z urzedem jasnie nam panujacego imperatora Aleksandra
                    Bizantyjskiego.
                    Przemysl to sobie wszystko.
                    • andrea001 Re: do andrei 15.12.05, 16:24
                      No w końcu coś z czym można polemizować. Kierując się obiektywizmem
                      stwierdziłam,że p. Ziobro kłamie i kręci ma podstawie tego jak postępuje w tej
                      sprawie. Nie chciałabym być niedokładna ale zdaje się,że p. Ziobro dostał od p.
                      prezydenta pismo 25 listopada po czym najpierw trochę z nim poparadował przed
                      dziennikarzami, poleciał z tym do wszelkich możliwych mediów tylko o sądzie
                      jakoś zapomniał. Mówiąc, że zajmnie się tą sprawą bez zbędnej zwłoki
                      jednocześnie grał na zwłokę wysyłając do sądu prośbę o wydanie akt jeśli się
                      nie mylę 1 grudnia, (po południu - zyskując tym samym na czasie) czyli parę dni
                      po tym jak cały świat się dowiedział o podjęciu kroków w celu ułaskawienia
                      Sobotki. No i kiedy w końcu te akta otrzymał stwierdził,że nie jest w stanie
                      się z nimi zapoznać i wydać opinii na temat ułaskawienia Sobotki. Stwierdził to
                      na piśmie wysyłając list do prezydenta, w którym oprócz grzecznych
                      wytłumaczeń,że nie zdaży zapoznać się ze sprawą i jej zaopiniować przedstawia o
                      dziwo te opinię - tylko nie wiadomo w oparciu o co - bo zgodnie z prawem
                      powinien najpierw przeczytać akta. Jest to dla mnie zupełnie niejasne - to
                      czytał skoro opiniuje, czy nie czytał i w takim razie jego opinia jest "z
                      sufitu" Minister sprawiedliwości powinien tak wypełniać swoje obowiązki aby
                      nikt nie mógł mu nic zarzucić,. Jak zapewne zauważysz w tym przypadku tak nie
                      jest. Ta parodniowa zwłoka ( która jak dla mnie nie jest bezzwłocznym
                      działaniem)i wydanie opinii w liście, w którym stwierdza,że nie ma podstaw do
                      jej wydania (bo nie miał czasu na zapoznanie się z aktami) rzuca cień na całe
                      postepowanie ministra. Jeżeli wykorzystywanie pewnych luk prawnych jest według
                      niektórych bohaterstwem, to nie dziwmy się później różnym nadużyciom w swerze
                      np. podatkowej. Przykład idzie z góry. Pan Ziobro zyskałby mój szacunek, gdyby
                      działał w sprawie Sobotki w sposób obiektywny, bez zbędnej zwłoki i chwytów
                      poniżej pasa. Szczerze mówiąc liczyłam na to - bo byłaby to jakaś pozytywna
                      zmiana w polskiej zgniłej polityce. A tak - rozczarowanie.
                      • marek10004 Re: do andrei 15.12.05, 16:51
                        W swoich wypowiedziach popelniasz jeden zasadniczy blad, przynajmniej w mojej
                        opinii.
                        Jesli sadzisz ze sprawa Sobotki jest jedyna sprawa w zakresie obowiazkow
                        ministra Ziobry, to musze Cie zapewnic ze tak nie jest. Zapewne rozumiesz to,
                        iz Ziobro jest naprawde bardzo zajetym czlowiekiem. Sprawa Sobotki jest tylko
                        jedna z wielu spraw i nie ma zadnych powodow, aby traktowac ja jakos
                        specyjalnie i zaniedbywac inne, moze i bardziej palace. To, ze Ziobro nie leci
                        do akt Sobotki piec minut po apelu Kwasniewskiego jest calkowicie prawidlowym
                        sygnalem; wszystkie sprawy sa wazne i powinny byc zalatwiane w odpowiedniej
                        kolejnosci. Chyba nie sugerujesz, ze Ziobro ma rzucic wszystko w diably i
                        zajmowac sie 24 godziny na dobe jedynie sprawa Sobotki? A niby dlaczego?
                        Ziobro wyraznie powiedzial, ze z dotychczasowej jego wiedzy jaka posiada w tej
                        sprawie, potocznej tak jak kazdy z nas, nie widzi zadnych przeslanek do
                        ulaskawienia. Dopiero jednak po zapoznaniu sie z aktami, bedzie mogl wydac
                        opinie profesjonalna. Tak wiec aktualna wiedza Ziobry w tej sprawie nie bierze
                        sie z sufitu, ale z tych samych zrodel do ktorych masz dostep zarowno ja, czy
                        Ty.
                        Nie odpowiedzialas na moje wazne pytanie. Czy tchorz i kretacz podejmuje tak
                        kontrowersyjne decyzje? Radzilbym ci bardziej uwazac na swoje slowa. Ta rada
                        nie jest aktualna, gdybys chciala nimi okreslic aktualnie jeszcze panujacego
                        nam prezydenta.
                        • uu1 Re: do <marek10004> 15.12.05, 16:58
                          Czy tchorz i kretacz podejmuje tak
                          > kontrowersyjne decyzje? Radzilbym ci bardziej uwazac na swoje slowa. Ta rada
                          > nie jest aktualna, gdybys chciala nimi okreslic aktualnie jeszcze panujacego
                          > nam prezydenta.
                          Nie podjął żadnej kontrowersyjnej decyzji. Usiłuje zbijać "kapitał polityczny"
                          (cudzysłów celowy), podobnie jak w komisji, adresując swoje teksty do bliskich
                          mu mentalnie ludzi. Jak widać na Twoim przykładzie, skutecznie. A ostatnie
                          zdanie pogrąża Cię całkowicie, odważny, prawy i sprawiedliwy obywatelu 3,5. RP.
                          • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 17:07
                            Po pierwsze nie wtracaj sie do dyskusji innych osob. Czy ktos ciebie zapraszal
                            do komentowania tej konkretnej wypowiedzi, skierowanej przeciez do Andrei.
                            Troche kultury, obywatelu. Chcialbym ci przypomniec ze okres komunistycznej
                            dyktatury juz minal.
                            Nerwy puscily kupie???
                            • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 17:13
                              1. Nie jesteś osobą, jesteś człekopodobny.
                              2. Jeżeli cokolwiek piszesz na forum, jest to wypowiedź publiczna i jaka taka
                              może być przedmiotem oceny.
                              3. Głupkowate próby obrażania ...coż, signum temporis.
                              Błaźnisz się, obywatelu 3,5. RP.
                            • mindhardcore Re: do uu1 15.12.05, 19:50
                              Po co korespondujesz z tym czerwonym idiotą, szkoda słów.
                              • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 20:04
                                O, jesteś bezmózgi. Ekshumowali Cię?
                          • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 17:17
                            Jeszcze jedno. To jak to jest ze Andrea moze nazywac tchorzem i kretaczem
                            Ziobro, a takie same okreslenia w stosunku do Kwasniewskiego to kompletna
                            dyskwalifikacja.
                            Masz mentalnosc czekisty. A, czekista i kupa; to dopiero smierdzaca mieszanka.
                            • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 17:26
                              Przeczytaj co piszesz. Przecież to jest coraz głupsze, obywatelu 3,5. RP.
                              • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 17:46
                                Pamietasz co pisalem o lusterku.
                                Teraz przeczytaj te wszystkie inwektywy, ktorymi probowales mnie obrzucic.
                                Sek w tym ze sa one zatytulowane do "uu1".
                                Jestem za samokrytyka, ale chyba traktujesz samego siebie zbyt ostro. No, ale
                                ty znasz siebie lepiej, obywatelu PRL-u (a moze PGR-u, kto cie tam wie).
                                • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 17:56
                                  Napisałem Ci, że się kompromitujesz. Napisałem Ci, że się błaźnisz. Napisałem
                                  Ci, że piszesz coraz głupsze teksty. Nic do Ciebie nie dociera. Wobec tego
                                  napiszę tak - s....pocznij, obywatelu 3,5 RP.
                                  PS. Zajrzyj do słownika i dowiedz się co znaczy słowo "inwektywa". GBY.
                                  • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 18:16
                                    Napisales o wiele wiecej, ale masz zaniki pamieci.
                                    Przyjrzyj sie swoim poprzednim wypowiedzionm a potem uu..uu..wykrztus,
                                    ze uu(1)..derzasz sie w piersi, i to nie raz (uu1).
                                    • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 18:27
                                      To co napisałem w ostatnim poście to było podsumowanie. Gdyby nie wrodzona
                                      skromność i staranne wychowanie odebrane w dzieciństwie, napisałbym Ci o wiele
                                      więcej. Bo zasługujesz, obywatelu 3,5. RP.
                                      • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 18:51
                                        Dlaczego sadzisz, ze to wlasnie ty bedziesz decydowal o podsumowaniu dyskusji?
                                        Juz wczesniej dales wyrazny sygnal, ze masz dyktatorskie ciagatki, a teraz to
                                        tylko potwierdziles.
                                        Nie masz wrodzonej skromnosci i nie otrzymales starannego wychowania w
                                        dziecinstwie, bo srodowisko ktore cie wychowywalo nie mialo zwyczaju dbac o
                                        dobre maniery. Zbyt bylo zajete walka z "elementami wrogimi klasie
                                        robotniczej", aby zajmowac sie takimi duperelkami jak dobre maniery.
                                        Tak wiec bez falszywewj skromnosci, pokazales juz wczesniej swoje chamskie
                                        przywary. Skoro zasluguje, obywatelu PGR-u, to dalej z koksem. Tylko uwazaj,
                                        twoja partyjna szkola moze sie okazac niewystarczajaca w powaznej polemice.
                                        • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 19:01
                                          Zastanów się czy mozliwa jest polemika z Twoim tekstem.
                                          > Nie masz wrodzonej skromnosci i nie otrzymales starannego wychowania w
                                          > dziecinstwie, bo srodowisko ktore cie wychowywalo nie mialo zwyczaju dbac o
                                          > dobre maniery. Zbyt bylo zajete walka z "elementami wrogimi klasie
                                          > robotniczej", aby zajmowac sie takimi duperelkami jak dobre maniery.
                                          Co Ty wiesz o moim środowisku? Infantylnym tekstem chcesz mnie ustawić w narożniku?
                                          > Tak wiec bez falszywewj skromnosci, pokazales juz wczesniej swoje chamskie
                                          > przywary.
                                          Ty piszesz o chamstwie? O tempora, o mores.
                                          > Skoro zasluguje, obywatelu PGR-u, to dalej z koksem. Tylko uwazaj,
                                          > twoja partyjna szkola moze sie okazac niewystarczajaca w powaznej polemice.
                                          Uwierz mi ,że po stokroć wolałbym wywodzić się z PGR, niż zrównać się mentalnie
                                          z Tobą.
                                          PS. Przeczytaj netykietę. W niektórych sytuacjach zaimki, należy pisać wielką
                                          literą.

• marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 19:18
                                            No, coz skoro nic nie wiem o twoim srodowisku, to dlaczego mialbys mnie nie
                                            oswiecic? Na poczatek chcialbym wiedziec, po ktorej stronie "barykady" byles
                                            dnia 13 grudnia 1981 roku.
                                            Ja ciebie nie ustawilem w zadnym narozniku. Wielokrotnie to sam zrobiles;
                                            zarowno dzisiaj, jak i wielu poprzednich wypowiedziach.
                                            Uwazasz, ze nie masz chamskich ciagatek? A, jak nazwiesz kogos, kto druga osobe,
                                            bez powodu, chrzci mianem "psiej kupy", oraz robi glupie uwagi o pustej glowie.
                                            Masz bardzo selektywna pamiec, obywatelu.
                                            Bardzo sie ciesze, ze nie podejmujesz sie zrownania nas mentalnego.
                                            Uznal bym to za zyciowa kleske, gdyby porownywano mnie z toba.
                                            I jeszcze raz; dlaczegoz to nazwanie ministra sprawiedliwosci tchorzem i
                                            kretaczem jest cnota, a sugerowanie tego samego w stosunku do prezydenta jest
                                            niegodziwoscia?
                                            • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 19:40
                                              Jesteś uparty do zdechu. Ale dobrze.
                                              > No, coz skoro nic nie wiem o twoim srodowisku, to dlaczego mialbys mnie nie
                                              > oswiecic? Na poczatek chcialbym wiedziec, po ktorej stronie "barykady" byles
                                              > dnia 13 grudnia 1981 roku.
                                              Miałem 6 lat i pamiętam, że nie było dobranocki co boleśnie odczułem. Idąc
                                              śladem min. Taylora chyba mógłbym się starać o status kombatanta.
                                              > Ja ciebie nie ustawilem w zadnym narozniku. Wielokrotnie to sam zrobiles;
                                              > zarowno dzisiaj, jak i wielu poprzednich wypowiedziach.
                                              > Uwazasz, ze nie masz chamskich ciagatek? A, jak nazwiesz kogos, kto druga
                                              osobe bez powodu, chrzci mianem "psiej kupy", oraz robi glupie uwagi o pustej
                                              glowie.
                                              "Psią kupą" sam się określiłeś ku mojemu niekłamanemu zdziwieniu. Ja jedynie
                                              napisałem, że jeżeli napotykam psią kupę, to ją omijam bez ogłaszania światu o
                                              swych doznaniach. Nie pisałem również o pustej głowie, tylko zapytałem czy
                                              piszesz z niczego czyli z głowy. Przyznasz, że to nie to samo.
                                              > Masz bardzo selektywna pamiec, obywatelu.
                                              > Bardzo sie ciesze, ze nie podejmujesz sie zrownania nas mentalnego.
                                              > Uznal bym to za zyciowa kleske, gdyby porownywano mnie z toba.
                                              Pozwól, że pozostawię bez komentarza.
                                              > I jeszcze raz; dlaczegoz to nazwanie ministra sprawiedliwosci tchorzem i
                                              > kretaczem jest cnota, a sugerowanie tego samego w stosunku do prezydenta jest
                                              > niegodziwoscia?
                                              Źle skierowane pytanie. Ja się do osoby p. Z. Ziobro nie odnosiłem.
                                              PS. Uwaga o netykiecie aktualna, obywatelu 3,5. RP.

• marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 20:20
                                                Dlaczego piszesz o mnie, ze jestem uparty do zdechu? Przeciez dokladnie to samo
                                                moge powiedziec o Tobie, a jednak tego nie robie.
                                                Znowu jestes bardzo selektywny i starasz sie manipulowac dyskusja.
                                                Jesli byles za mlody, aby stac po okreslonej stronie barykady w 1981, to
                                                przeciez mozesz powiedziec po czyjej stronie, wedlug Ciebie, byla racja.
                                                Nie potrzeba az blyskotliwej inteligencji, aby zrozumiec ze to mnie tez
                                                zadowoli.
                                                To Ty przyrownales mnie do "psiej kupy". Przestan manipulowac. Ja tylko, jako
                                                druga osoba, juz po Twojej wypowiedzi, przyrownalem do tego samego Ciebie.
                                                Zreszta, zanim odpowiedzialem szczegolowo Andrei, Ty nie mogac sie doczekac,
                                                dopusciles sie wyjatkowa podlych i nieskromnych wypowiedzi. Stwierdziles
                                                bowiem, nie doslownie, ze jestem poglowkiem ktory nie jest w stanie sklecic
                                                paru spojnych zdan, a tak wogole to nie jestem na poziomie waszej ligi.
                                                Tak, tak obywatelu, to wszystko prawda, slowa wypowiedziane byly przez Ciebie,
                                                zanim jeszcze miales okazje poznac dokladnie mojej wypowiedzi.
                                                Niech to bedzie nauczka dla Ciebie. Przestan oceniac ludzi na podstawie jednej,
                                                szczatkowej wypowiedzi, i nie wywyzszaj sie nad nimi (nie ta liga), co
                                                dokladnie robiles.
                                                Nie zareagowales gdy Andrea nazwala tchorzem i kretaczem Ziobro, natomiast
                                                zareagowales oburzeniem, gdy zasugerowalem to samo w stosunku do Kwasniewskiego.
                                                Tak wiec skierowania mojego pytania do Ciebie jest abslutnie zasadne, i wynika
                                                z elemntarnych zasad dedukcji, ktore mam nadzieje i Tobie nie sa obce.
                                                Niepisana zasada na tym forum jest nie zwracanie uwagi ludziom na bledy
                                                stylistyczne, czy tez gramatyczne. Nie wypominaj mi wiec o netykiecie, bo obaj
                                                doskonale wiemy, ze znow starasz sie po prostu mi powidziec; "nie ta liga".

• uu1 Re: do uu1 15.12.05, 20:53
                                                  Jestem uparty kiedy bronię swoich racji i praw. Pytanie o rok 1981 w kontekście
                                                  poruszonego na tym forum tematu jest kompletnie od czapy. Z równym sensem
                                                  mógłbyś zapytać o wyznanie, preferencje seksulne czy stosunek do globalizacji.
                                                  Nie podobało mi się jak zaatakowałeś Andreę i stąd moja reakcja. Nie mam
                                                  obowiązku reagować na każdą wypowiedx na forum i tego nie robię. Nie usiłowałem
                                                  oceniać Ciebie, oceniłem Twoją wypowiedź. A co do ligi - rzeczywiście nie gramy
                                                  w tej samej.
                                                  PS. Uwagi o netykiecie okazały się skuteczne, co mnie naprawdę cieszy.
                                                  • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 21:41
                                                    No to podsumowujac.
                                                    Nie bede Ci tlumaczyc powodow dla ktorych sprawa 1981 roku wyszla podczas tej
                                                    dyskusji. Twoje rozumowanie jest tak dziecinne, ze musze sie gleboko zastanowic
                                                    czy miales szesc lat wtedy, czy teraz. Symptomatyczne jest jednak, ze nie chcesz
                                                    na to pytanie odpowiedziec.
                                                    Zgadzam sie z Toba, ze nie gramy w tej same lidze, i to zarowno w sensie
                                                    merytorycznym, jak i ideologicznym. Ja gram w druzynie patriotycznej, a Ty jak
                                                    przypuszczam, w tej samej co np. Olejniczak. Jesli mam racje, to mam dla Ciebie
                                                    zla wiadomosc. Wyglada na to ze druzyna Olejniczaka zostanie zdegradowana, juz
                                                    wkrotce. A ich trener, J. Miller, miejmy nadzieje juz niebawem, bedzie mial
                                                    okazje przekonac sie jakie zera mozna spotkac w pewnych instytucjach.
                                                  • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 21:59
                                                    > No to podsumowujac.
                                                    > Nie bede Ci tlumaczyc powodow dla ktorych sprawa 1981 roku wyszla podczas tej
                                                    > dyskusji. Twoje rozumowanie jest tak dziecinne, ze musze sie gleboko zastanowic
                                                    > czy miales szesc lat wtedy, czy teraz. Symptomatyczne jest jednak, ze nie chces
                                                    > z
                                                    > na to pytanie odpowiedziec.
                                                    Cieszysz się, że to Ty podsumowujesz? Nie mam pretensji. Ale jednak niewiele
                                                    kumasz. Mógłbym Ci udzielić dowolnej odpowiedzi ale po co. Przypomnę Ci jedynie,
                                                    że najliczniejsza była IV Brygada.
                                                    > Zgadzam sie z Toba, ze nie gramy w tej same lidze, i to zarowno w sensie
                                                    > merytorycznym, jak i ideologicznym. Ja gram w druzynie patriotycznej, a Ty jak
                                                    > przypuszczam, w tej samej co np. Olejniczak. Jesli mam racje, to mam dla Ciebie
                                                    > zla wiadomosc. Wyglada na to ze druzyna Olejniczaka zostanie zdegradowana, juz
                                                    > wkrotce.
                                                    Koniecznie chcesz mi na koniec dołożyć. Jesteś prawdziwym patriotą, prawdziwym
                                                    Polakiem, prawdziwym katolikiem. Każdy, kto w dowolnej sprawie ma inne zdanie
                                                    niż Ty jest czerwony. Tyz piknie - jak mawiał pewien stary góral.
                                                    > A ich trener, J. Miller, miejmy nadzieje juz niebawem, bedzie mial
                                                    > okazje przekonac sie jakie zera mozna spotkac w pewnych instytucjach.
                                                    Coś Ci powiem. L. Millera uważam za największego dupka na lewicy (no może oprócz
                                                    A.K.). Jestem przekonany, że w sensie karnym mogą mu skoczyć. Ale co do zer, to
                                                    pewnie masz rację.
                                                  • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 22:14
                                                    No coz, musisz zrozumiec jedna zasade, ktora jest swieta.
                                                    To, ze mam inne poglady niz Ty, nie znaczy wcale ze nic nie kumam, a Ty kumasz
                                                    wszystko. To, ze jestem patriota, nie znaczy wcale ze automatycznie utozsamiam
                                                    to z katolicyzmem i slepym zaszufladkowaniem ludzi. Nic podobnego.
                                                    Ja z kolei uwazam ze Ty kumasz bardzo duzo, ale cynicznie udajesz czasami co innego.
                                                    Zadalem Ci kilka bardzo konkretnych pytan. Nie uzyskalem na nie zadnej
                                                    odpowiedzi, bo tez i co miales odpowiedziec.
                                                    Nie mam juz ochoty z Toba dyskutowac, potrafisz tylko rozmydlac duskusje.
                                                  • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 22:20
                                                    Czemu służy takie ogłoszenie na forum - jestem patriotą? Wzmaga argumentację?
                                                    Rzuca oponentów na kolana?
                                                    Co do pytań. Trzeba mieć wyczucie kiedy i jakie pytania wypada zadawać. A
                                                    wyprowadzanie wniosków z braku odpowiedzi, tak, jak Ty to robisz, prowadzi do
                                                    nikąd.
                                                    Nie chce mi się z Tobą gadać - to cytat ale aktualny.
                                                  • marek10004 Re: do uu1 15.12.05, 22:33
                                                    Ty naprawde masz problem sam ze soba.
                                                    Uzurpujesz sobie prawo do bycia alfa i omega w sprawach tematyki i czasu
                                                    zadawania pytan? To naprawde ciekawe.
                                                    A tak notabene, nadal uwazasz ze jestem polglowkiem, ktory nie potrafi z sensem
                                                    sklecic kilku zdan?
                                                  • uu1 Re: do uu1 15.12.05, 22:59
                                                    Nie, nie uważam, że jesteś pógłówkiem, który nie potrafi sklecić kilku zdań.
                                                    PS. Każdy ma jakiś problem ze sobą. Ale ponieważ pytania były skierowane do
                                                    mnie, to ważna jest m o j a ocena.
                                                  • marek10004 Re: do uu1 16.12.05, 00:41
                                                    No, to bardzo sie ciesze ze doszlismy do pewnych wspolnych wnioskow.
                                                    Zycze dobrej nocy.
                        • andrea001 Re: do andrei 15.12.05, 17:20
                          Różnica pomiędzy mną a p. Ziobro jest taka,że ja mogę opierać się na wiedzy
                          nabytej za pośrednictwem mediów bo do innych dostępu nie mam, no i oczywiście
                          ja nie jestem ministerm i ode mnie nic nie zależy - niestety. Dyskusja nie
                          dotyczy postępowania p. prezydenta więc na jego temat się nie wypowiadam. Co do
                          odpowiedzi na twoje pytanie - otrzymałeś ją - moze nie wprost ale jednak. Żeby
                          nie było nieporozumień - przeciwieństwem tchórzostwa jest bohaterstwo a
                          naginanie prawa nim w żadnym przypadku nie jest - no chyba że w czasie stanu
                          wojennego czy wojny - ale teraz mamy czas pokoju lub dla ratowania życia.
                          Postępowanie ministra powinno być jasne i oczywiste - nikt nie może mu zarzucić
                          postępowania wbrew prawu lub jego stosowania w sposób subiektywny. Decyzje
                          kontrowejsyjne nie są dobre bo budzą niepokój takich jak ja zwykłych obywateli.
                          Gdyby to była decyzja słuszna oparta na solidnych podstawach i pozbawiona
                          zabarwienia partyjnego to nie byłoby tych wszystkich dyskusji. Gdyby p. Ziobro
                          z takim entuzjazmem jak informował media zajął się zadaniem, które powierzył mu
                          p. prezydent to nawet nie przyszłoby mi do głowy go krytykować. Zapewne nikt by
                          tego nie zrobił. Jak przed sam p. Ziobro powiedział - teraz to juz tylko
                          wyłącznie sprawa sumienia p. prezydenta - czyli inaczej mówiąc "umył" ręce.
                          Jeżeli zaś nadmiar spraw przytłacza p. ministra to radzę się od razu podać do
                          dymisji, nam potrzeba w tej chwili polityków działających sprawnie i rozumnie.
                    • andrea001 Re: do andrei 15.12.05, 16:41
                      A tak w ogóle to z tą obłudą przesadziłeś. Nie jestem w swoich opiniach ani
                      nieszczera ani dwulicowa. Zanim mi odpowiesz, jeżeli w ogóle to ostudź emocje.
                      Wzajemnie obrażanie się do niczego nie prowadzi.
    • kodem_pl Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:40
      biedny Sobotka zostanie tam gdzie jego miejsce... i na nic mu bliska znajomosc
      z Kwasniewskim czy Szmajdzinskim... ehh:-(
      • isa.stern Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:44
        a co powstrzyma towarzysza Kwaśniewskiego od ułaskawienia kolegi Sobotki?! nie
        bądź naiwny...
        • kodem_pl Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:48
          No jak to co. Nie ma jego akt:-D Kocham ten kraj, kocham kruczki prawne:-D
          • isa.stern Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:56
            jesteś słodki ;D
            akta preziowi do niczego nie są potrzebne, może go ułaskawić, bo ma
            takie "widziemisie" i to ZROBI - niestety...
            pozdro :)
    • isa.stern kto jak kto, ale SLD musi się znać na "obstrukcji" 15.12.05, 14:41
      Kwaśniewski juz dawno podjął decyzję i nie zmieniłby jej gdyby dostał akta
      sprawy Sobotki, który już od dawna ma udukomentowane zasługi np. w STAS-i, więc
      tym bardziej jej nie zmieni, kiedy akt nie dostał ;)
      a co do wypowiedzi członka SLD, to sięgnęła ona kloaki...
    • smierc_jak_kromka_chleba Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:44
      Nie cierpię pisu i Ziobry, ale facet ma moje poparcie w tej kwestii
    • hanys.monachijski CICHO SIEDZIEĆ KOMUNISTYCZNA HOŁOTO!!!!!!!!!!!!!!! 15.12.05, 14:47
      • hella11 Re: CICHO SIEDZIEĆ KOMUNISTYCZNA HOŁOTO!!!!!!!!!! 15.12.05, 14:58
        hanysie monachijski,nie ma nic gorszego, niz wrzeszczaca faszystowska holota.
        Wiec nie krzycz.
    • worgules Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:50
      Sobotkę musi Pan ułaskawić,to sprawdzian Pana odwagi i rozsądku.Panie
      prezydencie!Nie bój się Pan.Tak czy owak będą Pana ciągać przed swoje
      trybunały,komisje.Bo to rząd głąbów i totalnego oszołomstwa.Ale Polacy są mądrym
      narodem.To niemożliwe żeby dali sobą manipulować takim niewydarzeńcom.
      • hella11 Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:53
        worgules napisał:

> Sobotkę musi Pan ułaskawić,to sprawdzian Pana odwagi i rozsądku.Panie
        > prezydencie!Nie bój się Pan.Tak czy owak będą Pana ciągać przed swoje
        > trybunały,komisje.Bo to rząd głąbów i totalnego oszołomstwa.Ale Polacy są mądry
        > m
        > narodem.To niemożliwe żeby dali sobą manipulować takim niewydarzeńcom.

Popieram.
      • prawopl ja bym wstrzymał dostawy atramentu do Pałacu 15.12.05, 14:56
        W rękach osób działających pod presją czasu nawet atrament może wyrządzić dużo
        szkody. Jeden podpis może dużo namieszać. A czasu jest tak mało - już tylko
        kilka dni.. Co to będzie?!

--
        www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury
        A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym
        aferzystą - sędzią Dariuszem C.

• oko66 Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 15:24
        Taki jesteś pewien? Ja "obstawiam" co innego: Kwasniewski stchórzy ze strachu
        przed opinią publiczną i nie podpisze Sobotce ułaskawienia. 23 grudnia (za
        tydzień) po zaprzysiężeniu w sejmie L.Kaczyńskiego, wsiada do samolotu i
        wylatuje do Szwajcarii. Nie wiadomo kiedy wróci do Polski i czy w ogóle wróci.
    • hella11 Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 14:52
      Ach ten Ziobro, ksywka zero! Baby, baby mu trzeba! Moze sie uspokoji. W jego
      wieku to konieczne, baba jest dobra na takie frustracje, ale pytanie - czy
      znajdzie sie taka, ktora chcialaby go wyobracac?
    • mobos poczatek naprawy panstwa od nagiecia prawa 15.12.05, 14:53
      Jesli Ziobro zablokuje Kwasniewskiego bedzie to pierwsze naduzycie/nagiecie
      prawa na bardzo wysokim stanowisku w tzw IV RP, instrumentalne naduzycie
      procedur prawa do gry politycznej.

Jesli PiS sie na to zdecyduje to w pewien sposob zniszczy nieodwracalnie to o co
      niby walczyl: przejrzystosc, uczciwosc i przestrzeganie prawa. Wpisze sie tą
      decyzją w praktyki stosowane przez ostatnie 15 lat. Sprawa sobotki (ktora nie ma
      wiekszego znaczenia) nie jest tego warta.

ps.
      czy Sobotka jest winny czy nie, czy Kwasniewski moralnie slusznie postepuje czy
      nie, to nie ma zadnego znaczenia. Ich czas sie skonczyl. Teraz chodzi o to czy
      nowa wladza bedzie inna od poprzednich, czy zmienia sie standardy. Zablokowanie
      Kwasniewskiego bedzie przetarciem drogi do tego by w przyszlosci naduzywac
      wladzy i kombinowac.
      • kodem_pl Re: poczatek naprawy panstwa od nagiecia prawa 15.12.05, 15:00
        Nie jest to ani nagiecie prawa, ani naduzycie... tak istotna sprawa wymaga
        dokladnego przyjzenia sie aktom przez ministra sprawiedliwosci. Ciekaw jestem
        ile normalnie zajmuje ta procedura. Ale wracajac do tematu, to WSZYSTKO jest w
        zgodzie z prawem. Gdzie tu problem? Gdyby sprawy ulaskawien byly tak pilne,
        ustawa nie zakladalaby przekazywania akt z sadu do ministra sprawiedliwosci i
        dopiero pozniej do prezydenta, tylko od razu do glowy panstwa.
      • prawopl srutu, tutu, pęczek drutu. 15.12.05, 15:01
        Jest wina, więc musi być i kara.
        Sobotka to groźny przestępca, były wice-szef MSWiA z SLD. Dostał 3,5 roku
        więzienia; nie odsiedział ani dnia. Jeżeli ten przestępca nie odsiedzi nawet
        dnia w więzieniu za sprawą pomocy przyjaciela Kwaśniewskiego, to znaczy że
        promowana jest przestępczość i kumoterstwo, a nie "państwo prawa" o którym
        bełkotał ciągle Kwach.

--
        www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów SLD / prezydentury
        A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym
        aferzystą - sędzią Dariuszem C.

• 1europejczyk "Sprawa Sobotki.......................... ......... 15.12.05, 15:10
        (ktora nie ma wiekszego znaczenia) nie jest tego warta."
        Nie podzielam tego pogladu. Pan Sobotka zostal skazany za czyn bardzo grozny
        dla panstwa. Pisatujac wysoki urzad panstwowy w MSWiA zamiast stac na strazy
        instytucjonalnego porzadku w kraju dopuscil sie czynu, ktory godzi w ten
        porzadek.
        Wyrok, wbrew powszechnej opini, jest bardzo lagodny.
        Jest rzecza potrzebna by zweryfikowac prawo prezydenckiej laski.
        Nie moze stac sie tradycja by kazdy odchodzacy Prezydent Polski
        szukal sobie przyjaciol wsrod przestepcow.
        Tak zrobil LW wobec przestepcy kryminalnego,
        tak robi obecnie Prezydent Kwasniewski wobec osoby
        skazanej prawomocnym wyrokiem tylko dlatego,
        ze nalezy do jego mafijnej rodziny politycznej jaka jest SLD.
    • 1europejczyk Swoim apelem do Prezydenta w sprawie pana Sobotki 15.12.05, 14:58
      SLD potwierdza swoja mafijna dzialanosc majaca na celu destrukcje panstwa.
      Popierajac prosbe czlowieka, ktory piastujac wysoki urzad panstwowy (pan
      Sobotka byl Wiceministrem w MSWiA) swiadomie szkodzil instytucjonalnemu
      porzadkowi panstwa przekazujac tajne informacje dotyczace dlugotrwalego
      sledztwa podmiotom tego sledztwa SLD potwierdza tylko swoja mafijna
      przynaleznosc i brak jakiejkolwiek troski o dobro panstwa polskiego czego
      widocznym skutkiem jest aktualny stan Polski po 4 latach mafijnej samowoli SLD.
    • zbirut Co myślicie o tej pani Deresz? 15.12.05, 15:02
      • brynk Re: Co myślicie o tej pani Deresz? 15.12.05, 15:36
        a co to jest za babsko?
    • wojtek2784 Re: a bezrobocie w Polsce zostanie "ułaskawione" 15.12.05, 15:03
      To przestępstwo dwu kadencji odchodzącego prezydenta , czyli BEZROBOCIE ,
      powinno zostać ułaskawione przed odejściem tego opatrznościowego męża stanu
      w niebyt.
    • alkud ## eSeLDe to jedna wielka obstrukcja ## 15.12.05, 15:05
      i produkty przemiany materii...

religiapokoju.blox.pl
    • jerzy.kosecki Re: byłem sympatykiem, a nawet fanem 15.12.05, 15:12
      A. Kwasniewskiego. Jeśli ułaskawi Sobotkę, to akt ten (wg mnie) będzie jego
      najwiekszym politycznym błędem jego prezydentury, a przede wszystkim, kpiną z
      prawa, i elementarnych zasad przyzwoitości. Proregatywę ułaskawienia, w
      sytuacji gdy w Polsce, nie ma kary śmierci należy prezydentowi odebrać.
      4.000 "ułaskawień" w ciągu dziesięciu lat - to....nie potrafię tego nazwać.
      • prawopl [...] 15.12.05, 15:27
        • jerzy.kosecki Re: prawopl 15.12.05, 15:56
          Ponieważ zareagowałeś na mój post, więc śpieszę Ci powiedzieć, nie o "taki ból"
          mi chodzi. Boleję nad nikczemnościa naszych elit: przeszłych, obecnych i
          przyszłych. Kazdy kraj, każda społeczność, ma swój "margines", ale boleje nad
          tym, że tylko w naszym kraju, hołota ma dostęp, tak szeroko, do wszystkich
          szczebli władzy: od samorządu po urząd Prezydenta RP. To mnie frustruje.
      • gogol66 Re: byłem sympatykiem, a nawet fanem 15.12.05, 16:34
        jerzy.kosecki napisał: Re: byłem sympatykiem, a nawet fanem A. Kwasniewskiego.

byłeś, jesteś i będziesz głupkiem,
        bo masz czerwono pod deklem
    • brynk "Towarzysze i Obywatele , ludu pracujacy stolicy . 15.12.05, 15:32
      -mówie słowami komunistycznego pachołka Rosji - tow.Władka Gomułki, - uwazajcie
      na czerwonych złodzieji z sld/sdpl . Zwróccie uwagę jak ta czerona chołota
      wspiera się wzajemnie, żadnego złodzieja , przestępcę, szpiega, agenta obcego
      wywiadu , ...nie opuszcza .Tę mafijną strukture nalezy rozbić w proch ...
      Zrobimy to juz nie długo . Czerwona zaraza musi zdechnąć !!!!!!!1
    • audy Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 15:33
      Obstrukcja, istnieje. Do Prawa i Sprawiedliwości stosuje się reguła nazywania z
      czasów rządów partii "jedynie słusznych": nazwa powinna zawierać te pojęcia,
      do sposóbu rozumienia których, partia wnosi poprawki. Np. "demokracja", "ruch
      narodowo wyzwoleńczy", były rozumiane w sposób odmienny od powszechnego.
      To samo dotyczy pojęć "prawo", "sprawiedliwość" w nazwie PiS-u, są one
      rozumiane rewolucyjnie, dla niezwolenników są: "bezprawiem"
      i "niesprawiedliwością. Dlatego polecam uwadze dalsze poczynania tej parti. Co
      do prawa łaski to prawo nie pozwala na takiepostępowanie jakie wybrał
      Prokurator Generalny. Cytuję przepisy:
      Konstytucja:
      "Art. 139.
      Prezydent Rzeczypospolitej stosuje prawo łaski. Prawa łaski nie stosuje się do
      osób skazanych przez Trybunał Stanu. "

KPK:
      "Art. 567.§ 1. Postępowanie o ułaskawienie może wszcząć z urzędu Prokurator
      Generalny, który może żądać przedstawienia sobie akt sprawy z opiniami sądów
      albo przedstawić akta Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej bez zwracania się
      o opinię.
      § 2. Prokurator Generalny przedstawia Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej
      akta sprawy lub wszczyna z urzędu postępowanie o ułaskawienie w każdym wypadku,
      kiedy Prezydent tak zadecyduje."
      Wynika zego że skoro Prezydent zadecydował o przedstawieniu akt (bez opini), to
      Ziobro powinien akta przekazać. Inne postępowanie to co najmniej "obstrukcja".
      Takie są "bolszewickie" standardy PiS.
      • brynk [...] 15.12.05, 15:39
        • audy Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 15:59
          brynk napisał:

"audy - czy ty jesteś nadworny prawniczek kancelarii prezydenta wszystkich
          przestepców i sldupów?".
          Kierujesz się emocjami, przekazujesz innym swoje emocje. Ja mogę przekazać
          innym informacje, fakty. Można je przyjąć lub odrzucić. Takie sa reguły
          demokracji. Dowiedzieć się co mówi prawo, może być tak (lub bardziej) ciekawe
          jak dowiedzieć się, jakie emocje budzi Prezydent, Sobotka, Ziobro, PiS i SLD.
          • brynk Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 16:12
            audy - Teraz jest "moda" na interpretacje prawa w zaleznosci od pogladów
            politycznych , więc i Twoje wywody są dla mnie nie wiarygodne , poniewaz być
            moze w innym miejscu ustawy jest napisane coś, co bedzie podważało to co Ty
            zacytowałeś . Jedynie interpretacja niezawisłego sądu, któremu nalezy ufac ,[
            choć i jego decyzje w obecnych czasach są podważane i to przez niby wysokie
            autorytety prawnicze ] winna byc wiarygodna i ostateczna
            • ulado Re: SLD: minister Ziobro stosuje "obstrukcję" 15.12.05, 17:57
              wiechrzyciel, warchoł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka