Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Znalazłyśmy pracę przez EURES

IP: *.gpw.com.pl 27.10.04, 15:15
    Pani Aneto Borowiec - kocham Pania!

so called Dave
    Obserwuj wątek
      • Gość: Amanda Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES IP: 134.74.54.* 01.11.04, 20:51
        good idea, but your english sucks
        • Gość: Monika Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:26
          uśmiałam się z tego "mother tongue":-)))
      • losiu4 Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES 02.11.04, 11:35
        ech, pani Aneto, jestem Twoim fanem :)

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: marta Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES IP: *.dse.hik.se 03.11.04, 10:26
        czy moze mi ktos udzielic blizszych informacji jak szukac pracy przez EURES w
        Szwecji??? Bede bardzo wdzieczna z gory dziekuje
      • Gość: cuchilla Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES IP: *.vbg.htu.se 03.11.04, 13:13
        a ja mam problem z EURES. wiele ofert mnie interesuje ale nie wiem jak sie
        skontaktowac i z kim co to znaczy OTHER SEE FREE TEXT pls o pomoc gg 4886439
        • Gość: danek Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES IP: 193.11.40.* 04.11.04, 12:08
          Marto, ponizej podaje ci link do szukania pracy w Szwecji przez Eures. 99 %
          ofert jest po Szwedzku i najlepiej napisac cv i lm po Szwedzku, po angielsku
          tez mozna, ale odzew jest statystycznie nizszy - autopsja.
          Wpisz panstwo, prace ktora cie interesuje i powodzenia..
          europa.eu.int/eures/main.jsp?catId=482&level=2&acro=job&lang=pl&parentId=52
          • Gość: Sebcio Znalazłyśmy pracę przez EURES IP: *.013-111-73746f29.cust.bredbandsbolaget.se 06.11.04, 14:35
            Czesc! Mieszkam juz jakis czas w szwecj! W obecnej chwili szukam pracy no
            perspetywe na misesiac nastepny mam taka ze jak nic nie znajde to wruce do
            pieknej Polski! Bardzo prosze wszytkich zyczliwych ludzi o jakiekolwiek
            wskacowki gdzie moge udezyc aby tutaj zostac! Moj gg 5753383 Bardzo dziekuje
            za kazde swiatelko wtym ciemnym tunelu! Pozdrawiam
      • Gość: Marzena Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 10.11.04, 07:19
        Mam pytanie do autorek artykułu: czy według autorów listu motywacyjnego, to ma
        być 'niewielkie doświadczenie'? Dla mnie to jest doskonałe wyspecjalizowanie w
        tej dziedzinie. Więc nie wiem, czy doświadczenie zawodowe w takiej formie
        napisano specjalnie 'na wyrost', a więc trochę je podkoloryzowano, czy wg
        autorów to naprawdę jest doświadczenie początkującego [wyjeżdzanie co wakacje
        do pracy na tym charakterze juz od 6 lat]?
        Druga sprawa, czy uważają Państwo, że jeżeli dana osoba uważa, że 'dogaduje się
        po angielsku, coś tam rozumie po francusku', to pisze w swoim cv po
        prostu: 'english and french', bez żadnego adjective'a bliżej określającego tę
        niby 'nikłą' znajomość typu 'scholar'? A zwłaszcza, czy pisze, że jej angielski
        jest 'fluent'???
        I ostatnia sprawa: czy błędy ortograficzne w języku angielskim w liście
        motywacyjnym to celowa 'kreacja artystyczna' w celu ... hmm... nie wiem -
        wywołania na pracodawcy wrażenia nieporadności (?), czy też może po prostu błąd
        drukarski?

Dziękuję za odpowiedź.
        • castaneta EURES mnie zawiódł! 10.11.04, 09:51
          EURES tak się profesjonalnie reklamuje, a gdy zgodnie z ich zaleceniem
          zwróciłam się do nich o przesłanie mi mojego hasła na maila - do dziś nie
          otrzymałam odpowiedzi. W ten sposób nie mam dostępu do swojego CV:-(.
          • d.su Re: EURES mnie zawiódł! 10.11.04, 21:55
            Może podałaś zły email... lub nazwę użytkownika. Mi przysłano po paru minutach.
            Portal był kilka dni temu przebudowywany - może dlatego? Spróbuj jeszcze raz,
            powodzenia!
        • leniuch102 czepiasz się :-) 10.11.04, 12:47
          > I ostatnia sprawa: czy błędy ortograficzne w języku angielskim w liście
          > motywacyjnym to celowa 'kreacja artystyczna' w celu ... hmm... nie wiem -
          > wywołania na pracodawcy wrażenia nieporadności (?), czy też może po prostu błąd
          >
          > drukarski?

dziewczyny napisały jak umieją. moim zdaniem umieją dobrze, list jest świetny. w
          prawdziwym życiu mało kto pisze ortograficznie. Od 8 lat piszę, czytam,
          rozmawiam przez telefon po angielsku z niemcami, francuzami, hiszpanami, burami
          i brytyjczykami również, jestem pewien, że każdy w życiorysie ma conajmniej
          dobrą znajomość angielskiego, a w praktyce to często rozpacz. Co nie znaczy, że
          się nie można dogadać.
          może Ty się przejmujesz tymi błędami, ale GWARANTUJĘ, że 90% pracodawców ma to
          gdzieś.

leniuch.blox.pl
      • almahler Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES 11.11.04, 16:58
        jestem ciekawa, jak PAnie pisyace takim stylem i ynajace tak swietnie jeyyki
        dostaly prace w öicyacej sie gayecie :_) ja wysylalam do kilku najwazniejszych
        w Polsce, okmnie ukonczylam dziennikarstwa, tylko 2 kierunki za granica, oprocz
        tego stypendiumn w innym kraju i co? gowno!!!
      • almahler Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES 11.11.04, 17:00
        a, zapomnialam dodac, ze praktyki ez w gazetach w polsce i za granica mialam,
        ale to przeciez nikogo nie interesuje. DUPY NIEW DALAM, a moze po prostu za
        stara jestem??? bo moze te Panie jeszcze pracujea, a ja nie konczylam studiow w
        wawie i nie jestem z danego srodowiska?
      • dragoon1 Re: Znalazłyśmy pracę przez EURES 12.11.04, 11:55
        Mam pytanie.Chce znalezc prace przez eures na wakacje.Problem jest w tm ze
        koncze 18 lat pod koniec wakacji i nie wiem czy bedzie mozliwy wyjazd jezeli do
        pelnoletnosci zabraknie mi 2 msc.Czy zeby pracowac legalnie w angli lub irlandi
        potrzebny jest dowód czy wystarczy paszport lub pelnoletnosc rocznikowa?

Z gory dziekuje
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka