skin.pl 28.12.05, 16:05 wiem skąd wziąźć kase na becikowe..skasować stypendia dla obcokrajowców! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.kiewicz Berecikowe 28.12.05, 16:07 Panie Kaziu Pan się nie boi! Para kaczorów za panem stoi! 2/3 Sejmu za Panem stoi! Szkoda tylko, że nic nie słychać o jakichkolwiek reformach gospodarczych. Tu jest źródło wszelakiego marazmu i biedy w naszym kraju. "Gospodarka głupcze!" - ale póki co wypowiedzi Pani Minister Gospodarki wywołują panikę na rynkach... Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Pani Minister Gospodarki? To Wozniak jest kobieta? 28.12.05, 16:10 Pewnie tak jak Kopernik... Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek marnie takie wsparcia dzialaja na swiecie 28.12.05, 22:53 ale co tu zrobic jak wygrywa ideologia nad racjonalnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: W każdej spółce z celibatem 28.12.05, 23:03 W każdej spółce z celibatem mają wanny z automatem, zbyt to małe becikowe by zaprzątać sobie głowę, w wasserwannie są otworki, by masować wam PiSiorki, są bąbelki, ozonator, może to onanizator? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.szulc Re: Berecikowe 28.12.05, 22:09 Faktycznie. Jeszcze ani slowa o zaciskaniu pasa... Religia sie kloci o gorsze z ZOZami, a obok Kazik rozdaje miliony na polityke prorodzinna... Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Pos. Pilka mial racje - trzeba tez kija! Nie masz 28.12.05, 16:11 dzieci - placisz wyzsze skladki na emeryture. Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Heh 28.12.05, 16:34 a jak masz dzieci, to placisz wyzszy podatek - na edukacje w.w.. To tez kosztuje! I wtedy bedzie sprawiedliwie :P Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Wyzsze studia powinny byc platne - panstwo moze 28.12.05, 16:38 najwyzej dawac na to kredyty, tak zebysmy za pieniadze polskich podatnikow nie ksztalcicl ilekarzy dla Szwedow czy Brytyjczykow bo nas na to nie stac... Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Re: Wyzsze studia powinny byc platne - panstwo mo 28.12.05, 16:41 A co ma do tego wyzsze wyksztalcenie? Mowie o kosztach podstawowki. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: Wyzsze studia powinny byc platne - panstwo mo 28.12.05, 16:42 a jakie sa te koszty podstawowki? Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu uwazasz, ze szkoly podstawowe nic 28.12.05, 16:43 nas nie kosztuja? ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu I leczenie dzieci 28.12.05, 16:44 tez nie? To tez jest za "darmo". Kazde dziecko kosztuje Panstwo duzo pieniedzy, jakos o tym sie nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Lecznie za darmo? U nas? Chyba na Kubie! 28.12.05, 16:47 Pewnie nie placisz podatkow to nie wiesz, ze co miesiac placimy skladke na tzw. "ubezpieczenie zdrowotne". Ale masz racje, trzeba by wprowadzic prawdziwe ubezpieczenia chorobowe, a nie to fikcyjne, ktore teraz mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: Lecznie za darmo? 29.12.05, 01:51 To za lecznie dzieci lekarze nie biora pieniedzy? Robia to za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Re: Lecznie za darmo? 29.12.05, 09:55 Rany, ale jestes nierozgarniety/a, chyba skoncze ta dyskusje. Dzieci za leczenie nie placa! To znaczy, ze dla nich leczenie jest za darmo. To znacz, ze koszta sa przeniesione na kogos innego. Dokladniej - na tych, co teraz pracuja i placa podoatki. Naprawde tego nie zrozumiales/as? Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Lecznie za darmo? U nas? Chyba na Kubie! 28.12.05, 23:47 klkak napisał: > Pewnie nie placisz podatkow to nie wiesz, ze co miesiac placimy skladke na > tzw. "ubezpieczenie zdrowotne". > > Ale masz racje, trzeba by wprowadzic prawdziwe ubezpieczenia chorobowe, a nie > to fikcyjne, ktore teraz mamy. Zanim zaczniesz dyskutować doucz się chłopie bo widzę, że dla ciebie ubezpieczenie zdrowotne i chorobowe to jedno i to samo. A tak nie jest. Składkę na ubezpieczenie chorobowe płaci się do ZUS. Ryzyko, od którego się tu ubezpieczasz to pozbawienie wynagrodzenia z pracy z powodu niemożności jej wykonywania w wyniku choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Przyganial kociol garnkowi... 29.12.05, 01:50 Sam sie najpierw doucz, skoro chcesz byc taki dokladny w terminologii. Moze i bylem niescislyny, ale to co sie placi ZUS-owi czy NFZ-owi nie ma nic wspolnego ze skladkami ubezpieczeniowymi. I powinienes to wiedziec! Ubezpieczenie to by bylo wtedy, gdyby szacowane bylo indywidulane ryzyko osoby, a i tu i tam placi sie oplaty niezalezne od ryzyka (przyklad: palacy papierosy placi tyle samo co niepalacy)! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz To kosztuje 28.12.05, 18:26 Chodzą potem różni psychiczni z platfusem , jako efekt "darmowych" szkoł podstawowych . Ciekawe ,że tak masowo można zje.. ć całe pokolenia ,tylko żeby nic nie zapłacić . Odpowiedz Link Zgłoś
fiwona Kluzik-Rostkowska: jestem za polityką prorodzinną 28.12.05, 16:23 Polityka prorodzinna - nikt nie wspomina o parach, które mimo, że bardzo chcą mieć dzieci to nie mogą. Czasem wystarczy odpowiednie leczenie farmakologiczne, a czasem konieczna jest większa ingerencja lekarska lub zabieg in vitro. O tym nikt nie wspomina, lub mówi z odrazą jak o karze boskiej. Wg. statystyk w Polsce ok. 1/5 par nie może mieć dzieci, dotychczas żaden rząd nie pomyślał, żeby wspomóc te pary. O ile wtedy wzrósłby przyrost naturalny - a przede wszystkim było by więcej dzieci chcianych. Becikowe to tylko kiełbasa przedwyborcza, mydli nam oczy, że niby rząd coś robi. Przecież to już było jako zasiłek porodowy. Ciekawe, że mamy pieniądze na leczenie alkoholików, narkomanów, którzy czesto weszli w nałóg na własne życzenie a nie mamy na leczenie niepłodności. Skandal - Polska - członek Unii Europejskiej - a znów cofamy się do króla Ćwieczka z naszymi podlądami na temat nowego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern masz niestety rację 28.12.05, 16:50 bo naiwnych, którzy głosowali na PiS wierząc, że głosują za prawem i sprawiedliwością, było zbyt wielu i mimo iż PiS robi wszystko, aby udowodnić jak bardzo się oni mylili - o dziwo - naiwnych nie ubywa, wg sondaży przybywa i to jest dopiero zastanawiające... Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc To tylko zasada Goebelsa! 28.12.05, 17:24 >Autor: isa.stern masz niestety rację bo naiwnych, którzy głosowali na PiS wierząc, że głosują za prawem i sprawiedliwością, było zbyt wielu i mimo iż PiS robi wszystko, aby udowodnić jak bardzo się oni mylili - o dziwo - naiwnych nie ubywa, wg sondaży przybywa i to jest dopiero zastanawiające... Kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą!!!!!! Zwłaszcza kłamstwa dobrych chęci, mile wpadających w ucho wyborców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern marionetka Kluzik-Rostkowska 28.12.05, 16:33 już więcej nie wyskoczy z tekstem np. o in-vitro wszystko musi być zgodne z zapowiedziami rządu Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma33 CZEGO NIE LUBIA GLOBALISCI i cenzor? 28.12.05, 16:50 Czego nie lubia globalisci? 1. Gdy Polacy maja dzieci 2. Gdy Polacy przestaja pic alkohol 3. Gdy Polacy sie ucza przydatnej stratyfikujacej wiedzy 4. Gdy Polacy sobie wzajemnie pomagaja 5. Gdy Polacy chodza do Kosciola i czesto sie modla. Haslo Polaka: Polak nie pije, Polak sie uczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy cenzor skasuje ten post jak to robil w przeszlosci? Odpowiedz Link Zgłoś
strom Re: CZEGO NIE LUBIA GLOBALISCI i cenzor? 28.12.05, 17:48 Po co kasować nudne ględzenie starego dziada? Cenzor Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Sodoma to nie stary dziad, ale niewyżyta baba! 28.12.05, 18:58 Nick wskazuje, że sodoma33 to nie stary dziad, ale niewyżyta baba! :-))) strom napisał: > Po co kasować nudne ględzenie starego dziada? Cenzor Odpowiedz Link Zgłoś
suczkakruczka Re: Kluzik-Rostkowska: jestem za polityką prorodz 28.12.05, 16:47 no kolego sukces przed toba, wal teraz z ta inicjatywa do rzadu - napewno sila twego autorytetu ich przekona! Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu heh, rozumiesz, co pisze? 28.12.05, 16:57 za darmo bylo w "", jasne? czekam, az odpowiesz, co sadzisz o wyzszych podatach dla posiadaczy dzieci :P. Bo sam/a sie zapedzasz w kozi rog... Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Uwazasz, ze nalezy wprowadzic poglowne? 28.12.05, 17:06 Ale to sie nijak nie ma do skladek na ubezpieczenie spoleczne - od czego zacezlismy - bo to w Polsce nie jest podatek, tylko skladka na przyszla emeryture. Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Re: Uwazasz, ze nalezy wprowadzic poglowne? 28.12.05, 17:09 ja?? nie jestem za placeniem od dzieci, ale jestem tez przeciw "batowi" dla osob, ktore dzieci nie maja. Argument, ze dzieci beda zarabiac na emeryture da sie zbic tym, ze na wychowanie tych dzieci placa ci, co teraz zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: Uwazasz, ze nalezy wprowadzic poglowne? 28.12.05, 17:23 Ale na to mozna znalezc argument, ze osoby wyzej wyksztalcone z reguly wiecej zarabiaja i beda placily wyzsze podatki, wiec koszty ponoszone z podatkow na ich wyksztalcenie to inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu :)) 28.12.05, 17:34 przed chwila pisales/as o platnych studiach wyzszych :))))) A w temacie: To zadna inwestycja dla tych, co cale zycie placili za edukacje dzieci, a teraz na emerturze im sie wypomina, ze im sie na emeryture skladaja pracujacy. Sugerujesz, ze emeryci to tylko zbedny koszt? A dzieci to czysta inwestycja? To cholernie nie w porzadku. Gdyby byli emeryci odkladali sobie na kontach cale ubezpieczenie spoleczne, a nie dzielili sie z reszta spoleczenstwa, teraz mogliby spokojnie zyc z procentow. Koszta wychowania dzieci niszcza oszczednosci tych, co teraz pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: :)) 28.12.05, 18:00 To byl argument wedlug Twojego systemu myslenia - nie znaczy ze sie z nim zgadzam. A co do emerytow - my mowimy o przyszlych a nie obecnych. Ci sa ofiara rzadow komunistycznych (choc szczerze mowiac w innych krajach "bismackowskie" systemy emerytalne tez sa zagrozone bankructwem, np USA). Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Re: :)) 29.12.05, 09:51 ??? Uzywaj lepiej wlasnych argumentow, sama ze soba moge dyskutowac w domu ;) Obwecny system emerytalny poki co nie rozni sie znaczaco od poprzedniego. Przyszli emeryci utrzymuja dzisiejsze dzieci. Dzisiejsze dzieci beda utrzymywac przyszlych emerytow. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Re: :)) 29.12.05, 14:16 To prawda, ze obecny system niewiele rozni sie od poprzedniego i dlatego trzeba go zmienic z mysla o PRZYSZLYCH, a nie obecnych emerytach. Ci ostatni sa bezpieczni. A jednym z pomyslow jest wprowadzenie degresywnej stawki ZUS-u, opartej nie o kryterium dochodow tylko ilosc posiadanych dzieci (im wiecej dzieci tym nizsza stawka). Sa tez inne sposoby, ale na razie nikt ich nie dyskutuje (przychodzi mi na mysl stopniowe zwiekszanie komponentu kapitalowego w obecnym systemie tak aby za kilka lat dojsc do 100%). Tak czy owak, biorac pod uwage obecne prognozy demograficzne obecny polski system tez zbankrutuje. Jest to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 nastepna ktora zaglada nam do rozporka!!! toc tam 28.12.05, 17:34 sami zboczency seksualni!!! caly czas tylko o d... i seksie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariotrs Rzad fikcji i absurdu - PiS partia klamstwa 28.12.05, 17:48 czy ktos w tym smiesznym kraju naprawde wierzy, ze 1000 zl becikowego, to jest jakas "polityka pro-rodzinna"? mlodzi ludzie w polsce nie maja dzieci, bo albo juz dawno wyjechali na zachod do czarnej pracy, albo jezeli sa w kraju to nie maja szans na normalna prace, o mieszkaniu juz nie wspomne....jedyny sposob na zmiane w kraju, to przede wszystkim wspieranie prywatnego biznesu - no ale w imperium moherowych beretow kazdy kto choc troche wybije sie ponad szara mase odrazu jest traktowany jak zlodziej i kapitalista, ktorego trzeba uziemic...i tak polska dalej bedzie tkwic w utopii zasilkow i doplat dla leniwych i ciagnac sie na szarym koncu europy Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz62 Re: Kluzik-Rostkowska: jestem za polityką prorodz 28.12.05, 18:20 dajcie ludziom prace to najlepsza polityka pro rodzinna Odpowiedz Link Zgłoś
wrotna Re: Kluzik-Rostkowska: jestem za polityką prorodz 28.12.05, 20:18 a za rok to zobaczymy jaki bedzie tłok w domu dziecka ???? panstwo zobaczy prorodzinne rozwiazanie . Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Kluzik-Rostkowska: jestem za polityką prorodz 28.12.05, 18:34 becikowe to nic wiecej jak kielbasa dla debili. powyborcza co prawda, ale w sam raz na zatkanie nieczesto uzywanych mozgow. blox.pl/html/131073,7,3.html?slowskowyt Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Re: Kluzik-Rostkowska: jestem za polityką prorodz 28.12.05, 19:34 Też jestem za wzrostem populacji Polaków, ale nie kosztem podatnika! Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Dwie "wsciekle macice"... 28.12.05, 19:55 Jaruge i Srode chyba krew zalewa gdy sluchaja tego co mowi Kluzik! Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_fan Polska ma ujemny przyrost naturalny 28.12.05, 20:40 Jeżeli się nie będzie temu przeciwdziałać to staniemy się społeczeństwem emerytów. Liczba głosów w UE zależy od ilości ludności. Napływ imigrantów może spowodować konflikty etniczno - kulturowe jak np we Francji. Kraje europy zachodniej widząc zagrożenie wprowadzają politykę prorodzinną. W skandynawii dzięki propagowaniu modelu wielodzietnego poprawił się przyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Sciema 28.12.05, 21:15 po co rodzic dzieci, gdy dla nich zadnych perspektyw w kraju, zajmijcie sie bezrobociem, zajmijcie sie emigracja za chlebem, gdzie Polske opuszcza setki tysiecy wyksztalconych juz ludzi, bez szans na zycie we wlasnym kraju. Becikowe? 1000 zl za dziecko? nie robcie wstydu polsce!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamadmiral Re: Kluzik-Rostkowska: jestem za polityką prorodz 28.12.05, 21:32 skin.pl napisał: > wiem skąd wziąźć kase na becikowe..skasować stypendia dla obcokrajowców! a moze lepiej te pieniądze przeznaczyć na tworzenie miejsc pracy bo z rozdawnictwa żaden kraj nie stał się potęGą gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
11111 Kluzik-Rostkowska: jestem populiską 28.12.05, 23:27 Bardzo tanie panstwo ta RP. Na kazdym kroku ulgi, znizki, dodatki, nagrody, wydawac by sie moglo, ze rząd nie wie co robic z nadmiarem pieniedzy - np. finansuje pieniedzmi podatnikow udzial w nielegalnym napadzie i okupacje Iraku, a jednoczesnie na zyczenie ustala emerytury(!) gornikom, ha, ha, za urodzenie dzieciaka z prawego łoza chce placic - ale za kopulowanie czystej krwi obywateli RP jeszcze nie chcą dawac, :( Nastepnym logicznym krokiem, pani minister, jest zapewnienie przez panstwo 2,5 tys. ZLP miesiecznie na utrzymanie i edukacje kazdego dziecka, az do momentu skonczenia przez dziecko wyzszej uczelni, czyli ok. 24-25 lat. A co, jak polityka pro-rodzinna, to do konca.. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 PRORODZINA 28.12.05, 23:30 Absolutnie należy wydać nakaz posiadania dzieci.To skandal,że mlode kobiety i ich partnerzy nie garną się do reprodukcji.Mówią,że nie mają poczucia stabilizacji,że los ich rodzin jest zagrożony przez niepewność pracy.Mówią też,że nie mają mieszkań.To tylko wymówki ? Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: PRORODZINA 29.12.05, 00:12 to taki dowcip, tak? zart znaczy sie? wyloze ci, czemu jako mloda /27 lat, wiec jeszcze/ kobieta dzieci nie mam: 1. bo chwilowo niekoniecznie mnie na nie stac, tzn. moze i przez jakies szesc miesiecy finansowo bede miec nienajgorzej, ale potem wielka niewiadoma, a jestem osoba odpowiedzialna 2. bo chwilowo mam inne priorytety, zwiazane z rozwojem osobistym i profesjonalnym - nie ma nic gorszego, niz matka z poczuciem niespelnienia z powodu posiadania dziecka i zadne tysiace od kluzik-rostkowskiej ani inne zakrzyki o obowiazku wobec ojczyzny /lebensborn juz byl.../ mnie nie przekonaja. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś