antykaczka 02.01.06, 16:14 niestety dla NFZ ważniejsze są nowe biurowce i samochody służbowe, co ich obchodzą czyjeś dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lmblmb Słabi muszą zginąć 02.01.06, 20:30 "Klinika rehabilitacji Instytutu Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka (CZD) w Międzylesiu od 10 stycznia przestaje przyjmować pacjentów, ponieważ nie podpisała kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia" To wbrew pozorom dobrze. Takich centrów jest w rejonie zapewne sporo, a skoro CZD nie podpisało umowy, to zapewne dlatego, że koszty ich zjadły. Nie łudźcie się, nie będzie lepszej opieki zdrowotnej, bo składka jest niska, a wyższa nie będzie, bo nikt normalny nie zgodzi się na podwyższenie podatków. Takich spektakularnych, ale w zasadzie mało ważnych informacji będzie jeszcze wiele. Takich ośrodków, jedną nogą stojących w czasach PRLu, jest zapewne w Polsce wiele. Okrutne, ale jak nie umieją się dostosować, to muszą paść. Dodam, że z reformy służby zdrowia jestem bardzo do tej pory zadowolony. Do przychodni, którą sam mogłem wybrać, mogę się teraz dodzwonić i umówić, a nie muszę chodzić tylko po to, żeby się zarejestrować. W szpitalach smarowanie na tym samym poziomie co kiedyś, czyli zmian brak. Byłem w szpitalu, obsługa bardzo dobra, nikt mi nie sugerował "dopłat", a do tego miałem tydzień darmowych posiłków. Gdyby tylko jeszcze udało się wprowadzenie w 1998 roku konkurencyjnych kas chorych... Odpowiedz Link Zgłoś
kyju Re: Klinika rehabilitacji CZD przestaje przyjmowa 02.01.06, 22:56 Ciekawe, gdy protestuje szpital i nie chce podpisać niekorzystnego kontraktu i tym samym nie ma podstaw do świadczenia usług dla pacjentów, to wszystko jest w porządku, a na dodatek wszyscy współczują doli dzieci, które zostaną pozbawione pomocy? Natomiast, gdy to samo robili przedstawiciele PZ, to od epitetów uszy więdły, a minister dorn pokazał prawdziwe oblicze. PS Szpitalowi deficyt pokryje organ założycielski lub minister zdrowia przy okazji kolejnego oddłużania. Lekarzom z PZ nikt strat nie pokryje, oni po prostu mogą zbankrutować i placówki w ogóle nie bedzie i zadne zaklęcia nie pomogą ( tu uwaga dla mieszkańców warszawy - są w Polsce takie miejsca, gdzie nie ma SPZOZ-ów). Odpowiedz Link Zgłoś