scrooge16 04.01.06, 18:20 Na pewno ojciec prowadzący zastosuje się do apeli w liście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldiwaldi List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 18:21 Hahahahahaha...Tez mają problem:)Mogli wcześniej tego zakazać:)...Albo nie wpuszczać ludzi z Trwamu...Pewnie to byli niewidzialni kosmici z kamerami wielkości włosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
janela123 MOWIA O RYDZYKU WYBORCZA WTORUJE 04.01.06, 18:28 waldiwaldi napisała: > Hahahahahaha...Tez mają problem:)Mogli wcześniej tego zakazać:)...Albo nie > wpuszczać ludzi z Trwamu...Pewnie to byli niewidzialni kosmici z kamerami > wielkości włosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Gdzie z siódmym przykazaniem do o. Rydzyka?! 04.01.06, 18:39 Pewnie się nie spodziewali, że o. Rydzykowi zakazać jego procederu (w tym przypadku olewania praw autorskich) można tak samo jak lwu jeść mięsa :-) janela123 napisał: > waldiwaldi napisała: > > > Hahahahahaha...Tez mają problem:)Mogli wcześniej tego zakazać:)...Albo nie > > wpuszczać ludzi z Trwamu...Pewnie to byli niewidzialni kosmici z kamerami > > wielkości włosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: To PO ma przerąbane-anatema na antenie murowa 04.01.06, 19:55 Myślisz, że również w TVP bedą wycinać śpiewy chóralne posłów PO? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: To PO ma przerąbane-anatema na antenie murowa 04.01.06, 20:14 w11mil napisała: > Myślisz, że również w TVP bedą wycinać śpiewy chóralne posłów PO? Ba! Szczególnie chóry starców POwiackich (nie mylić z grteckimi), biadających rytualnie nad marnością polityki kaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: To PO ma przerąbane-anatema na antenie murowa 04.01.06, 20:27 CZY SIODME PRZYKAZANIE OBEJMUJE MICHNIKA? KIEDY ODDA "SOLIDARNOSCI" GAZETE WYBORCZA???\ TRZEBA BEDZIE ZAPYTAC MINISTRA ZIOBRO, CZY MICHNIK POWINIEN ROWNIEZ ZWROCIC ZYSKI I ODSETKI. uchachany napisał: > w11mil napisała: > > > Myślisz, że również w TVP bedą wycinać śpiewy chóralne posłów PO? > > Ba! Szczególnie chóry starców POwiackich (nie mylić z grteckimi), biadających > rytualnie nad marnością polityki kaczej... > Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Spojrzał groźnie spod moherka, 04.01.06, 22:36 Spojrzał groźnie spod moherka, premier pozycja ratlerka, zaostrzajcie prawo karne, ono jest zbyt liberalne, szczególnie kodeks drogowy, tak by ruch spadł do połowy, bo ekskluziw moja bryka pośród gratów się przemyka, a w dodatku takie doły, mam styl jazdy slalomowy. Skoro Ojciec ma obawy, no to nie ma z nami sprawy. Ojcu nikt tu nie dokopie, możesz szaleć u nas chłopie. Już ustawiam producentów, daję swoich do przekrętów, jest akcyza na paliwa, cena na ruch znacznie wpływa. Mamy władzę , mamy Boga, kto nie z nami temu trwoga. Odpowiedz Link Zgłoś
po.pieprz.ony1 OK ! DIABEŁ ROKITA WYCIĘTY Z OBRAZU !!!!!!!!! 05.01.06, 03:07 bezbożne, szatańskie platfusy i michnikoidy nie rozumieją, że diabła należy z brazu po prostu wyciąć !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
po.pieprz.ony1 Re: OK ! DIABEŁ ROKITA WYCIĘTY Z OBRAZU !!!! 05.01.06, 03:12 po.pieprz.ony1 napisał: > bezbożne, szatańskie > platfusy i michnikoidy > > nie rozumieją, że > diabła należy z brazu > po prostu wyciąć !!!! Katolicka, chrzescijanska telewizja nie może byc promotorem mocy nieczystych ! Odpowiedz Link Zgłoś
puba smutne........................... ................. 05.01.06, 09:25 .........i troche smieszne;) Kulminacją była opowieść Rokity. Przypomniał przyjaciela z czasów internowania i tekst kolędy przez niego napisanej. Odśpiewała ją cała sala, a tekst wyświetlony był na wielkim ekranie. buhahaha - tawariszcz Stalin tez spiewał ze swym ludem:) łatwo wpaść w samozachwyt, co? Panie Janie Władysławie? ;) a TV Trwam mogą skoczyć - mogą skoczyć tam gdzie pan Rokita może pana majstra w niedopowiedzenie pocałować... kto??? dziś ruszy Rydzyka? może kraść i oszukiwac z Papieżem na ustach i kropidłem w reku... i to jest smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewerek moze... zalosne? ;-) 05.01.06, 11:27 nie, raczej smutne Ile mozesz oszczedzic na jednym baku? Nawet 50% :-) Jazda za Grosze Forum turystyczne, tu dowiesz sie wszystkiego o miejscu gdzie wlasnie wybierasz sie na urlop ;-) Forum Turystyczne Odpowiedz Link Zgłoś
spiridonov Do Radia M. się DZWONI, ew. PIELGRZYMUJE, a nie 05.01.06, 14:29 ... a nie pisze listy! Otwarte, polecone czy zwykłe! Z choinki sie platformery performery urwały?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: smutne........................... ........... 05.01.06, 15:09 podpisuje sie obiema ręcami Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Co tam wycinanie Rokity!.......... 05.01.06, 20:46 Lepiej pobaw się w wycinanie Rydzyka :-) Wbije sobioe stronkę www.cfaniacy.com/endrju.html Sa tam niezle gry,zwlaszcza Rydzyk. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Co tam wycinanie Rokity!.......... 05.01.06, 21:59 idiot_hunter napisał: > Lepiej pobaw się w wycinanie Rydzyka :-) Wbije sobioe stronkę > www.cfaniacy.com/endrju.html > Sa tam niezle gry,zwlaszcza Rydzyk. Pozdrowionka *** Strona extra, szczególnie gierki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Ziomkostwo toruńskie działa z tymi z Niemiec 05.01.06, 23:29 Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą! Osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni! Rosną buraki, wzlatują anioły, a napęd moherkowy ! Etyka, radio i telewizja, jedynej prawdy i wiary wizja Moherowe stado tryka, owieczki Ojca Rydyka, rodakom beczą zarannie, żeby oddali się hosannie, całodobowo nachalnie beczą, beczą nienormalnie o liberałach, homolkach, komuchach no i o Bolkach. Beczą o polskojęzycznych, obywatelach plastycznych, co są chciwymi żydami, libertynami, masonami, takimi niby Polakami i zawsze udawanymi. Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii, owieczkami namaszczonymi do wskazywania kierunku, oceny twego wizerunku, jesteśmy my wybrani, aby ciebie do bani pouczyć jak żyć masz, tak aż staniesz się nasz! Bóg jest w nich. Bóg jest ich. Bóg wskazuje wiele dróg. Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg. Wyście przyszłością narodu, straszyć będziecie nawet z za grobu. Odnawiam oblicze tej ziemi, kropię łzami swojemi. Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady, dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły, obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!! Hej sokoły ze stodoły... "Kiedy będzie lepiej ? Już było", ale będzie lepszy odbiór medialny rządu, gorzej z prawdą, ale ten ciemny moher się nie pozna. Rząd jak obuwie, Jacek i Placek, PiS dzielnie ma się jako lewy i prawy, czyli obu wie. Jakie to obuwie czy to są walonki, kapcie muzealne, czy trepy sakralne? Może buraki i "bedzie Leppej", jak mówi scejbaty ojciec jeproduktor, co liczy, że mu zęby odrosną, bo nie ma na dentystę. Odpowiedz Link Zgłoś
platfus-lewus Re: OK ! DIABEŁ ROKITA WYCIĘTY Z OBRAZU !!!! 06.01.06, 01:51 po.pieprz.ony1 napisał: > po.pieprz.ony1 napisał: > > > bezbożne, szatańskie > > platfusy i michnikoidy > > > > nie rozumieją, że > > diabła należy z brazu > > po prostu wyciąć !!!! > > Katolicka, chrzescijanska telewizja > nie może byc promotorem > mocy nieczystych ! Rokita i koledy ??? to tak pasuje do niego jak Komunia do Tuska :) wycięcie rokity to była jedyna słuszna rzecz jaką można było w tej sytuacji zrobić ! Odpowiedz Link Zgłoś
jotbe_x przerąbane mas w glowie POZLOTEMU 06.01.06, 02:04 pozlotemu napisał: > CZY SIODME PRZYKAZANIE OBEJMUJE MICHNIKA? > KIEDY ODDA "SOLIDARNOSCI" GAZETE WYBORCZA???\ > TRZEBA BEDZIE ZAPYTAC MINISTRA ZIOBRO, CZY MICHNIK > POWINIEN ROWNIEZ ZWROCIC ZYSKI I ODSETKI. > > uchachany napisał: > > > w11mil napisała: > > > > > Myślisz, że również w TVP bedą wycinać śpiewy chóralne posłów PO? > > > > Ba! Szczególnie chóry starców POwiackich (nie mylić z grteckimi), biadają > cych > > rytualnie nad marnością polityki kaczej... > > Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: Gdzie z siódmym przykazaniem do o. Rydzyka?! 04.01.06, 21:47 taziuta 04.01.06, 18:39 napisał(a): 2% Polaków ufa o. Rydzykowi. --- Coż to ja widzę? To Polska ma już 100 milionów ludności? Jak słyszałem z wypowiedzi Donalda Tuska, to właśnie 2 miliony moherowych beretów przechyliło szalę zwycięstwa PiSiaków. Kaczorek Donald ma przerąbane na zawsze za swoją pogardliwą, publiczną wypowiedź o starych kobietach (babci swojej nie może pamiętać bo go nie było na świecie). Dla wyjaśnienia dodaję, że nie jestem katolikiem...ani wierzącym, gdyby ktoś chciał się odciąć po matiuszce lub religii. O. Tadeusza Rydzyka i Radia Maryja słucham czasami ze względu na nasz, polski hymn narodowy, i rozmowy telefoniczne ze słuchaczami z całego świata. Pozdrawiam wojujących rycerzy (zakute łby)z polską radiostacją, z którą nie zawsze się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Gdzie z siódmym przykazaniem do o. Rydzyka?! 04.01.06, 22:48 taziuta napisał: > Pewnie się nie spodziewali, że o. Rydzykowi zakazać jego procederu (w tym > przypadku olewania praw autorskich) można tak samo jak lwu jeść mięsa :-) Jak mają zastrzeżone prawa autorskie to niech wyślą ZAiKS i będzie po krzyku, a nie lamentują w GW... Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Re: Gdzie z siódmym przykazaniem do o. Rydzyka?! 05.01.06, 11:13 Jak nie masz o czymś pojecia, to nie zabieraj głosu i sie tak nie podniecaj. ZAIKS tu nie ma nic do rzeczy. ZAIKS mozna sobie płacic za emitowanie muzyki w zakładzie fryzjerskim, nie za emisję bezprawnie zarejestrowanego występu. To jest zwykła kradzież i sprawa nadaje się do sądu. Wyobraźmy sobie taka sytuację: "GW" rejestruje koncert kolęd zorganizowany przez o. dyrektora, wycina jego "błogosławieństwa" i wszystko co wskazuje na to , kto jest organizatorem i dołącza taki koncert na płycie do świątecznego numeru GW... To byłby dopiero koniec świata... Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Gdzie z siódmym przykazaniem do o. Rydzyka?! 05.01.06, 12:14 Wycięli też jedną kolędę - skandal! "Lulajże Rokito, lulaj, diabołku, A ty go, Donaldzie, posadź na stołku" Ponoć, że niby nieaktualna, ale czy można pokazywać relację z koncertu kolęd, tak Wybiórczo??? Czy to jakaś Telewizja Wybiórcza, czy jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
jancior GW dziewiczy glos w twoim domu - specjalisci 05.01.06, 14:29 od manipulacji, przeinaczen i przemilczen oburzeni cudza 'wybiorczoscia', wypada tylko oddac odglos paszcza :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: GW dziewiczy glos w twoim domu - specjalisci 05.01.06, 14:37 Rydzyk sam się rozpierd..i na swej manipulacji.Spoko.Potrzeba odrobinkę czasu. Będziemy mieli największą aferkę gospodarczą nie tylko IV-ej RP. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Gdzie z siódmym przykazaniem do o. Rydzyka?! 05.01.06, 21:46 yamat napisał: > Jak nie masz o czymś pojecia, to nie zabieraj głosu i sie tak nie podniecaj. Co niby jest w tym podniecającego ?... Mnie to raczej bawi... ;))) > ZAIKS tu nie ma nic do rzeczy. Chyba jednak ma - jest instytucją powołaną do ochrony praw autorskich: www.zaiks.org.pl/portalzaiks/zax_CzymJestFirst.jsp?sysparameters=packed=(true);¶meters=IndexPath=INDEX$1599/INDEX$1610;ID=INDEX$1610;wstep=(n) ZAIKS mozna sobie płacic za emitowanie muzyki w > zakładzie fryzjerskim, nie za emisję bezprawnie zarejestrowanego występu. Rydzykowscy szpiedzy, wyposażeni w najnowocześniejszy sprzęt, o którym agent 007 nawet nie marzył, niepostrzeżenie dla nikogo zarejestrowali ten koncert bez wiedzy organizatorów... ? ROTFL... ;) > To jest zwykła kradzież i sprawa nadaje się do sądu. No więc jeśli mają zarejestrowane prawa do tego koncertu, to niech idą do sądu, a nie piszą idiotyczne listy... Jak GW oszkalowała moją żonę, to też poszliśmy do sądu (sprawa w toku)... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Kolejne zlodziejstwo ? 04.01.06, 19:10 Jak widac Rydzyk kradl i kradnie dalej. Fajny ksiadz, lubie te Wasze "wartosci chrzescijanskie". Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Kolejne zlodziejstwo ? 04.01.06, 20:50 Kiedy Rydzyk wlasnie reprezentuje "wartosci chrzescijanskie". No nie wszystkie, jeszcze nikogo na stosie nie spalil. Cholera, nie chcialbym wywolac wilka z lasu... Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Kolejne zlodziejstwo ? 05.01.06, 11:24 Słusznie oburzacie sie na o. Rydzyka, ale nie uogólniajcie obrażając ogół chrześcijan. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Kolejne zlodziejstwo ? 05.01.06, 12:20 moim zdaniem było inaczej - PO zorganizowała koncert kolęd, żeby się przypodobać wiadomo komu, a tu lipa. Ale o kradzieży nie ma mowy, ci z Trwam dostali zgodę na nagrywanie, więc nagrali, a że nie pokazali Rokity nad żłobkiem? Trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Kolejne zlodziejstwo ? 05.01.06, 12:33 Zgoda na nagranie relacji nie jest jednoznaczna ze zgodą na zarejestrowanie całego koncertu a tym bardziej na jego wielokrotną emisję. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Kolejne zlodziejstwo ? 05.01.06, 22:49 no nie wiem czy to było spisane, czy nie było, jakie tam są paragrafy itp.Wiemy chyba jednak oboje, że to nas obchodzi niewiele, GW robi szopkę z byle dzadostwa pod tytułłem "Roikity nie pokazano, chociaż siedział w tym domu kultury w którym ta szopka była i te kamery Rydzyka". a czy on chociaż ma ochotę być pokazywany w tv trwam? Pewnie nie/// Odpowiedz Link Zgłoś
wannassermann Czyli krasc wolno, jesli nie zlapia? 04.01.06, 19:36 Taka jest dewiza Trwam? Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Czyli krasc wolno, jesli nie zlapia? 05.01.06, 17:52 ..........a może to wyznanie wiary o.dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
sqwind Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 19:48 Ludzie-zacznijmy w końcu ignorowac tego palanta Rydzyka-ja juz dostaję białej gorączki-co gazeta w łapę-Rydzyk,co radio włączę-Rydzyk,co włączę CD w samochodzie i dojadę do Naprawy na górkę, słuchając Chóru Aleksandrova-to na szczycie CD przestawia mi się samo na Rydzyka.Ja mam już dosyć!!!!!!Nawet w totka nie zagram spokojnie,bo nie wiem czy nie sfinansuję ojca derektura.A jeszcze zawodowo jestem skazany na kontakt z przygłuchymi babciami,co to do szpitala przychodząc taszczą ze sobą radioodbiorniki do słuchania Rydzyka(jak tu dyżurować?).Nawet gorzołkę się boje chlapnąc,bo nie wiem czy na dnie butelki nie zobaczę zadowolonej mordy tego palanta.... Odpowiedz Link Zgłoś
svensk1 Hej malpa-z-paryza 04.01.06, 20:51 Hej malpa-z-paryza! Milo znow cie widziec na forum. Tez sie usmialam... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 19:51 sqwind napisał: > jeszcze zawodowo jestem skazany na kontakt z przygłuchymi babciami,co to do > szpitala przychodząc taszczą ze sobą radioodbiorniki do słuchania Rydzyka Macie chyba jakies swoje sposoby (słyszałem że pavulonik passe)? Odpowiedz Link Zgłoś
johndoenj Paranoja i obsesja GW - oni sa chozy!!! 05.01.06, 15:41 GW-biorcza maparanoje na temat RM i ks Rydzyka. Jak tam sprawa Maybacha? Czy rozwiazana tamta zagadke? Mityczny wrog to ojciec Rydzyk (nie redemptorysci????) to koszerny wrog-goj!!! John Doe, Clifton, NJ, USA P.S. Za 2 tygodnie ide na spotkanie z RM w Manville, NJ i przekaze czek (Walesa pozwoli) na RM CZy to kogos rozwscieczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Paranoja i obsesja GW - oni sa chozy!!! 05.01.06, 16:21 Nie rozwścieczy, tylko zasmuci kolego. Mam wrażenie ,że do USA nadal wyjeżdżają XIX -nastowieczni chłopi . Czy gdzieś tam zatrzymał się czas ? Sorki , jak mówi Doda , zagubiłem się ....... Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 22:20 Nie musieli wpuszczac. Wzieli tasmy/nagrali. Trwam wziela to nez zgody. Malo tego! Zlamala prawa autorskie wycinajac samowolnie fragmenty. I oni mowia o moralnosci. Sami sa zlodziejami i lamia prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 05.01.06, 12:30 naucz się czytać - oni to sami nagrali, pokazali co im się podoba, nie brali taśm od nikogo. Nie jestem zwolennikiem Rydzyka, ale wydaje mi się, że w tym wypadku kasa i prawa autorskie obowiązują telewizję wobec wykonawców tych kolęd, jeżeli nie dostali za występ w tv to powinni iść do sądu. Myślę, że jednak dostali, bo przecież niedawno pisali gdzieś, że Trwam ma umowy z ZAIKSem. Problem jest dla Rokity, że go nie pokazano, ale czy naprawdę chciał pokazywać się w TV Trwam? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 05.01.06, 21:50 Dzisiaj w "Wiadomościach" TVP pokazała fragment programu TV TRWAM - ciekawe, czy mieli na to zgodę o. Rydzyka bo jak nie to powinien podać ich do sądu !!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
scrooge16 Skuteczność... skuteczność... 04.01.06, 18:21 Na pewno ojciec prowadzący zastosuje się do apeli w liście. Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Głupie PO 04.01.06, 18:21 Przestępca Rydzyk jest ponad prawem. Głupie, naiwne PO myśli że coś wskóra. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 rydzyk beczelny jak zawsze 04.01.06, 18:23 ciekwae czy tantiemy placi ale, oczywiscie, nie mam watpliwosci ze to podly atak sil masonsko-zydowskich na jedyne wolne medium w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal-18 List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 18:24 Ja to bym od razu zabral koncesje RM i tv Trwam. Prawo obowiazuje wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
janela123 CO WAZNIEJSZE OSOBY CZY KOLEDY? 04.01.06, 18:24 TO PRZECIEZ NIE O OSOBY Z PO CHODZI ALE O KOLEDY POLSKIE Odpowiedz Link Zgłoś
mhdeck Ważniejsze - "Nie kradnij", głupia... 05.01.06, 14:50 Chyba że "ojciec dyrektor" napisał już nowe przykazania. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 [...] 04.01.06, 18:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yarixch o. Rydzyk nie zna dekalogu? ubral sie diabel w 04.01.06, 18:32 ornat i dzwoni ogonem na msze. Ciekawa moralnosc, dlatego SO, PiS, LPR moga udawac, ze zalezy im na panstwie psujac co mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb to się dopiero o. Rydzyk uśmiał 04.01.06, 18:32 Radio Maryja, a na nim wzoruje się rząd Marcinkiewicza, tworzy własny system wartości, tam prawa autorskie i nie kradnij znaczy co innego, co? - to wie tylko o. dyrektor :D Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: to się dopiero o. Rydzyk uśmiał 05.01.06, 10:43 Palancie, impreza była publiczna, nie było zakazu organizatora na nagrywanie, to gdzie ty tu widzisz złodziejstwo??, chyba sam jesteś złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: to się dopiero o. Rydzyk uśmiał 05.01.06, 12:34 Nagrywanie nie jest złodziejstwem - publiczna emisja natomiast, jak najbardziej. Spróbuj sobie wejść z kamerą na koncert Michaela Jacksona i potem go puścić w jakiejkolwiek telewizji. Nie wypłaciłbyś się do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil dlaczego nie odzywają się posiadacze praw autorsk 04.01.06, 18:45 chodzi pewnie o koncert z 2004 zorganizowany wtedy po raz drugi przez Towarzystwo Konserwatystów, Polski Związek Chórów i Orkiestr, Pałac Młodzieży w Bydgoszczy i po raz pierwszy Kujawsko – Pomorska Platforma Obywatelska. Jesli copyright mają posłowie Teresa Piotrowska, Paweł Olszewski i Maciej Świątkowski to niech nie pisza listów tylko domagają sie odszkodowań; Sprawa jednak nie bedzie łatwa skoro z transmisji wycięto występy wszystkich posłow PO Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb bo się boją ;D 04.01.06, 18:48 pewnie woleliby ekskomunikę niż zadrzeć z o. Rydzykiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil to chociaż na emule mp3 z chórem PO wrzucą 04.01.06, 18:57 vertigo.seb napisał: > pewnie woleliby ekskomunikę niż zadrzeć z o. Rydzykiem :D No to przyjdzie nam sie pogodzic z naruszeniem praw autorskich posłów Teresy Piotrowska, Pawła Olszewskiego i Macieja Świątkowskiego z PO. Apeluję jednak do nich: wstawcie mp3 z waszymi występami wycietymi prze Rydzyka na swoje strony internetowe Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: dlaczego nie odzywają się posiadacze praw aut 04.01.06, 18:54 To taki tani chwyt tych protestujacych, azeby zaistniec w mediach. Glowni organizatorzy wyrazili zgode na retransmisje. Wojny medialnej o dusze w Polsce , GW juz nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: dlaczego nie odzywają się posiadacze praw aut 04.01.06, 19:08 a skad ty to wiesz, skrecony kutafonie . Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: dlaczego nie odzywają się posiadacze praw aut 04.01.06, 19:13 the.gypsy napisał: > a skad ty to wiesz, skrecony kutafonie . Co prawda to nie do mnie ale pozwolę sobie udzielić odpowiedzi: Ludzie dochodzą do pewnych wniosków najczęściej na drodze kojarzenia faktów. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
chujowa1 Re: dlaczego nie odzywają się posiadacze praw aut 05.01.06, 14:03 Rydzyk jest Antychrystem Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: dlaczego nie odzywają się posiadacze praw aut 04.01.06, 19:22 Rzucanie grochem o ścianę tym się różni od rzucania grochem w moher, że w tym pierwszym przypadku coś słychać. Tak czytam niektóre posty: "... i po raz pierwszy Kuj-Pom PO", "wstawcie mp3", "tani chwyt, bo główni organizatorzy" itp. Albo manipulację macie we krwi, albo myśli za was kto inny. A jakby była sobie impreza współorganizowana m.in. przez RM, a TVN zrobiłby z tego skrót ale ani nie pokazał ani nie wymienił jako organizatora rzeczonego RM to byłaby już kosmiczna manipulacja? Pajace jesteście i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: dlaczego nie odzywają się posiadacze praw aut 04.01.06, 19:32 chateau napisał: > "... i po raz pierwszy Kuj-Pom PO" To akurat było ctr-c i ctr-v ze strony organizatorów koncertu >myśli za was kto inny. A co, myślałeś że Duch Święty to lipa? > A jakby była... Co by było jakby była to nie wiem. Podejrzewam jednak, że poseł Giertych nie pisałby listu otwartego w obronie swoich praw autorskich Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: dlaczego nie odzywają się posiadacze praw aut 04.01.06, 20:21 > To akurat było ctr-c i ctr-v ze strony organizatorów koncertu Też cytujesz bez podania źródła?!? To zaraźliwe ;) >>myśli za was kto inny. >A co, myślałeś że Duch Święty to lipa? Jeśli tak kieruje, to ja dziękuję >> A jakby była... >Co by było jakby była to nie wiem. >Podejrzewam jednak, że poseł Giertych nie pisałby listu otwartego w obronie >swoich praw autorskich Nie ma w zwyczaju, wysyła MW ;) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: dlaczego nie odzywają się posiadacze praw aut 04.01.06, 20:35 chateau napisał: > Też cytujesz bez podania źródła?!? To zaraźliwe ;) Trafiłeś! I znowu muszę do spowiedzi! Żal za grzechy - jest zadośćuczynienie - jest: www.moll.mpn.pl/pzchio/piszaonas.html Odpowiedz Link Zgłoś
shadow.mafia Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 18:52 A Rydzyk siedzi i zawija je w te sreberka Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_fala shadow.mafia 04.01.06, 19:15 ...zawija je w te sreberka razem ze świstakiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 19:09 łojciec to pirat pełną gębą! Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 19:18 Ojcu Dyrektorowi to możecie skoczyć platfusy jedne. I cieszcie się jeśli Romek "Wysokie czółko" za taką bezczelność nie złoży na was doniesienia do prokuratury za znieważenie świętego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil bez przesady! 04.01.06, 19:23 legrange napisał: > Ojcu Dyrektorowi to możecie skoczyć platfusy jedne. Jeśli posłowie PO udowodnia swoje prawa do tego koncertu to Rydzyk się łatwo nie wywiwnie Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: bez przesady! 05.01.06, 15:38 a o poapiezu wystarczy tylko Benedykt XVI. o Rydzyku trzeba ojciec? toż przewrotna hierarchia Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 19:27 legrange napisał: > Ojcu Dyrektorowi to możecie skoczyć platfusy jedne. I cieszcie się jeśli Romek > "Wysokie czółko" za taką bezczelność nie złoży na was doniesienia do prokuratur > y > za znieważenie świętego męża. Ale mnie ubawiłeś!!!Teraz się spręż i wymyśl znowu coś zabawnego.Tylko nie korzystaj wzorem łojca z zastrzeżonych praw autorskich;D Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 19:36 Jak ktoś ci mówi, jaki to z niego porządny chrześcijański katolik, to od razu sprawdzaj czy portfel jeszcze masz w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil to mi wygląda na poniżanie ze względu na religię 04.01.06, 19:45 haen1950 napisał: > Jak ktoś ci mówi, jaki to z niego porządny chrześcijański katolik, to od razu > sprawdzaj czy portfel jeszcze masz w kieszeni. Uważam takie sformułowania za podłość; jestem katolikiem (aczkolwiek z określeniem "chrześcijański katolik" spotykam sie po raz pierwszy) uważam sie za uczciwego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nic, tylko zacytować nieśmiertelnego feldkurata 04.01.06, 19:51 Katza z nieśmiertelnych "Przygód Dobrego Wojaka Szwejka na wojnie światowej": "Nie myślcie sobie, ulicznicy, że Najświętsza Panienka to ktoś, kto się was przestraszy! Ona potrząśnie wami tak, że zbaraniejecie, wy łby gipsowe!" Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk O sprawozdanie z pomocy publicznej dla RM... 04.01.06, 19:43 ...niech się lepiej spytają nowego Ministra Skarbu :) Mam nadzieję że Ojciec Dyrektor oddał cesarzowi co cesarskie i się rzetelnie rozliczył. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Teraz to raczej cesarz będzie oddawał Rydzykowi co 04.01.06, 21:08 cesarskie - w podzięce za pomoc w uzyskaniu cesarstwa... rydzyk_fizyk napisał: > ...niech się lepiej spytają nowego Ministra Skarbu :) > Mam nadzieję że Ojciec Dyrektor oddał cesarzowi co cesarskie i się rzetelnie ro > zliczył. Odpowiedz Link Zgłoś
aktawia Re: O sprawozdanie z pomocy publicznej dla RM... 05.01.06, 20:31 gratuluję-świetne,przemawiajace do wyobrazni... Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Platformiacy to obecnie 04.01.06, 19:57 najwieksi wrogowie Polski , ciemnogrodzianie , ultramohery gorsze od normalnych moherow , ksenofobowie , rasisci( do heteroseksualistow ) , bolszewicy nad bolszewikami , gorale z gory syjon ... liste mozna ciegnac w nieskonczonosc. Boze chron Polske przed takimi ludzmi i ich insynuacji , pomowien. Niech zyje PiS! Smierc albo PO (SLD)! Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy Re: Platformiacy to obecnie 04.01.06, 21:21 te, x23, na mozg ci sie cos rzucilo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: uczestnik formum (gwiazda betlejemska) 04.01.06, 20:00 napisał: "Przestępca Rydzyk jest ponad prawem. Głupie, naiwne PO myśli że coś wskóra" . Zgadzam się. Rydzyk, usosobienie cynizmu i zakłamania, ma tyle wspólnego z moralnościa, co Izba Wytrzeźwień z Izbą Lordów. Trzeba łobuza podać do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil w pełni popieram 04.01.06, 20:04 Jeśli emitował bez zgody własciciela to do sądu z nim! Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: w pełni popieram 05.01.06, 12:40 trzeba wszystko dokładnie sprawdzić - może autorem niektórych kolęd jest Jan Maria, jeżeli tak kasa mu się należy. Jeżeli n.p. tańczyła w przebraniu św. Józefa (bo rozumiem, że gdyby została rozpoznana nie wyemitowano by tego) Hanna Gronkiewicz Wlalz - również powinna domagać się kasy za występ od tej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
jumperro Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 20:17 Mam propozycję, może by tak do o. rydzyka RUSKICH wysłać by załatwili sprawę raz a dobrze, ew. można by go na WOODSTOCK zaprosić tam by go młodzież POLSKA na pewno uhonorowała należycie i byłby spokój z klechą.... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: jumperro 04.01.06, 20:43 nie życz mu źle, bo Twój gniew, go syci. Zobaczysz, że udławi sie własna pychą. Jak ten szczur z fraszki Krasickiego (Krasińskiego ?), co to wlazł na ołtarz, myslał, że jest Bogiem..."wpadł kot i go pożarł". Napisałeś o nim, zbyt łaskawie: "klecha". W tym słowie, mimo pejoratywnego zabarwienia, jest cos...sympatycznego. Rydzyk to łobuz, który zasługuje tylko na pogardę. Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 PO ??? 04.01.06, 20:40 A co to jest Platforma Obywatelska. Czy to jakiś nowy typ wagonu kolejowego? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Taką wiadomość zachowujesz dla siebie? 04.01.06, 20:46 Re: Rydzyk kradnie od dawna, ale mu nikt nie podskoczy Podaj wszystkie szczegóły p. Michnikowi. Jemu nikt nie podskoczy! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Taką wiadomość zachowujesz dla siebie? 04.01.06, 21:09 Pingwin ? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Taką wiadomość zachowujesz dla siebie? 04.01.06, 21:12 dzieciatko_o_dyrektora napisała: > Pingwin ? Hę? Czyli: czy zechciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Kosciol nie musi sie stosowac do przykazan Bozych 04.01.06, 20:45 w tym do przykazania VII (nie kradnij). W razie czego tylko on udziela rozgrzeszenia, tym bardziej w stosunku do siebie. I byloby OK. Tylko, ze w te bujdy koscielne nikt inteligentny juz nie wierzy! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Kosciol nie musi sie stosowac do przykazan Bo 04.01.06, 21:08 mohery wierza :) Odpowiedz Link Zgłoś
e.nergeia Re: Kosciol nie musi sie stosowac do przykazan Bo 04.01.06, 21:47 Na szczęście, bardzo łatwo można udowodnić fałszywość tego stwierdzenia :-) Pozdrawiam energeia Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Kosciol nie musi sie stosowac do przykazan Bo 05.01.06, 11:22 piwi77 napisał: > Tylko, ze w te > bujdy koscielne nikt inteligentny juz nie wierzy! Pisz za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 Kilku osłów do Machnika 04.01.06, 20:50 Jesziwa Chabadu w Warszawie W ubiegłym miesiącu do Warszawy przyjechała grupa studentów z chabadzkiej jesziwy. Będą kontynuować naukę w warszawskim oddziale montrealskiej jesziwy Tomchei Tmimim. Dla rabina Mosze Elijahu Gerlitzky'ego, jednego z założycieli montrealskiej jesziwy, otworzenie jej oddziału w stolicy Polski to wielkie wydarzenie. Pierwsza jesziwa Tomchei Tmimim Lubawicz istniała bowiem właśnie w Warszawie, została założona w latach 20. ubiegłego stulecia, a rabin Gerlitzky był jednym z jej studentów. "Warszawa to znowu wielkie miasto, w którym żyje wielu Żydów" - powiedział rabin Gerlitzky Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: matadorowi10 04.01.06, 21:08 Z radością przyjmuję Twój post i informuję Cię, że rabin Gerlitzky jest mi bliższy niż o. Rydzk, prałat Jankowski i - ku mojemu ubolewaniu - większość polskich "elit" politycznych. Od Żydów uczmy się miłości Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: matadorowi10 04.01.06, 23:03 jerzy.kosecki napisał: > Od Żydów uczmy się miłości Ojczyzny. oraz miłości i tolerancji, np. wobec Palestyńczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: matadorowi10 05.01.06, 10:25 jerzy.kosecki napisał: > Z radością przyjmuję Twój post i informuję Cię, że rabin Gerlitzky jest mi > bliższy niż o. Rydzk, prałat Jankowski i - ku mojemu ubolewaniu - większość > polskich "elit" politycznych. Od Żydów uczmy się miłości Ojczyzny. - Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 20:53 oco tak naprawdę tym oszołomom z PO chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 20:58 Jesli minister Ziobro nie jest zerem, powinien pokazac Rydzykowi,gdzie jest jego miejsce w RP. Warto chyba zlustrowac majątek i zająć sie forsa na stocznię i innymi machlojkami RM. Łacznie z kradzieżą praw autorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Ludzie! Co z tą kradzieżą praw autorskich?! 04.01.06, 21:03 bracia_zbrojek napisał: >Łacznie z kradzieżą praw autorskich. Od dłuższego czasu usiłuję się dowiedzieć kto został okradziony z praw autorskich. Jeśli posłowie PO śpiewali tam w chórze to przecież Rydzyk wyciął ich popisy z retransmisji (tak napisano w tym artykule) Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Ludzie! Co z tą kradzieżą praw autorskich?! 04.01.06, 21:07 a elementarz juz zaliczyles ? Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: List otwarty posłów PO do o. Rydzyka 04.01.06, 21:33 bracia_zbrojek napisał: Radyjko toruńskie - wrzód na ciele III RP! mamy IVRP ty cepie Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: slyszalem, 05.01.06, 13:20 ze IV rp nalezy liczyc od dnia wyboru przestepcy na wicemarszalka sejmu. zgadza się? Odpowiedz Link Zgłoś