alterpars 04.01.06, 21:08 a ja wam mowie zle zrobil...taki pomnik bylby jawna wizytowka polskiego kleru. Uwolniloby to tylko checi posiadania pomnikow przez Rydzyka, Glempa, Glodzia i jeszcze kilku luminarzy polskiego kleru.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katolik_polski1 [...] 04.01.06, 21:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Na kogo bedziemy teraz pluli? 05.01.06, 14:34 Moze redakcja poda temat. A moze ks. Jankowskiemu dopisac, ze ma Mybacha? Ale sie bedzie denerwowal. O to chodzi by niszczyc ich i ich religie. Ha! Ha! Ha! ... A my plujmy, a zawsze cos przyschnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek [...] 04.01.06, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras [...] 05.01.06, 01:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Obelisk 04.01.06, 21:21 "Obelisk - wysoki, wysmukły, monolityczny, czworoboczny słup, zwężający się ku górze i kończący się ostrosłupem" (prof. Władysław Kopaliński, Słownik wyrazów obcych) Czy taki pomnik zamierzał sobie postawić prałat Jankowski, Panie Dziennikarzu? Pójdź dziecię, ja cię uczyć każę... Odpowiedz Link Zgłoś
czlonek_z_zasadami Popiersie na cokole raczej 04.01.06, 21:28 Ministrant to mógł pewnie nawet rzeźbić z natury: "Dwumetrowy pomnik prałata Jankowskiego miał powstać w jego rodzinnym Starogardzie Gdańskim. Gipsowy projekt popiersia kapłana wykonali były uczeń Liceum Sztuk Plastycznych w Gdyni, 20-letni Marek Sławiński (był także ministrantem w parafii św. Brygidy) oraz student Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku, 22-letni Maciej Kiernicki." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3096726.html Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Obelisk-Jestem ZAAAAAA! 04.01.06, 21:43 wuk4 napisał: > "Obelisk - wysoki, wysmukły, monolityczny, czworoboczny słup, zwężający się ku > górze i kończący się ostrosłupem" (prof. Władysław Kopaliński, Słownik wyrazów > obcych) Ajajaj, jakos nic nie rozumiesz.A tak nadziac sie na taki ostroslupek, to lepiej jak z ministrantem. No i honor wielki, bo takiego np. Azje to tylko na pal nadziali.I to pal z zadziorami i sekami! A tu wszystko gladkie , majestatyczne i takie wysokie , ze prawie do nieba siega! To jakby byc blizej Boga! Jestem za wsadzeniem Jankowskiego na ten obelisk! > > Czy taki pomnik zamierzał sobie postawić prałat Jankowski, Panie Dziennikarzu? > > Pójdź dziecię, ja cię uczyć każę... Odpowiedz Link Zgłoś
selecte Re: Obelisk 04.01.06, 22:08 heniek lubi falliczne kształty :). ministrant robi mu projekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
abc12323 Re: Prałat Jankowski rezygnuje z pomnika 04.01.06, 22:18 heniek zdegradowany do stopnia starszego ministranta od czasu do czasu będzie nam o sobie przypominał :) Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Kiedy będzie 5 zl z Jankowskim a 10 z Rydzykiem ? 05.01.06, 00:09 ... i 100 z autografem Jahwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Prałat Jankowski rezygnuje z pomnika 05.01.06, 00:36 pralat nigdy nie planowal pomnika tylko wyborcza jak zwykle podaje "fakty pracowe" Odpowiedz Link Zgłoś
czlonek_z_zasadami Re: Prałat Jankowski rezygnuje z pomnika 05.01.06, 01:03 To po co pozował ministrantom? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 [...] 05.01.06, 01:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Co za strata dla Narodu :( 05.01.06, 01:05 nie martw sie michnikowi sie postawi monument razem z generalem Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Co za strata dla Narodu :( 05.01.06, 02:47 A ja juz wieniec kupilem :((( Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Nie napisali dlaczego. Jednak z przytoczonych... 05.01.06, 09:10 ... bełkotliwych wyjaśnień J. wynika że facet nadal nie rozumie, na czym polega grzech pychy Odpowiedz Link Zgłoś
saramago2 Napiszą kłamstwo i potem je dementują 05.01.06, 13:57 Takie to zydowskie cimoszaki z GW-na, a ich informacje tyle warte co "honor" Michnika i Kiszczaka, czyli GW-no. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Napiszą kłamstwo i potem je dementują 05.01.06, 14:10 Kolejny antysemita i pajac na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Napiszą kłamstwo i potem je dementują 05.01.06, 21:40 Ach jak to łatwo komuś naubliżać. Bardzo honorowo. Przejdź człowieku tyle co Michnik, a później się wypowiadaj, jeśli ktoś w tym kraju ma prawo oceniać ludzi starego systemu, to Adam Michnik na pewno. PS. Używanie określenia "żydowski" jako obelgi jest naprawdę tak prymitywne, ze szkoda pisać. Jakbyś się czuł jakby Żydzi mówili żeby kogoś obrazić "polaku" (specjallnie z małej litery, w końcu też tak napisałeś), albo "katoliku"? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt2004 Re: Prałat Jankowski rezygnuje z pomnika 05.01.06, 22:05 No i co ja mam teraz zrobić? Całe trzy! grosze przeznaczyłem na ten pomnik! Gdzie teraz ulokuję swój kapitał? Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Szkoda nie bedzie czego olewac 06.01.06, 12:40 Jakby mu w tym rodzinnym miescie wystawili pomnik to bylaby to nielada atrakcja,pol Polski by sie tam zjezdzalo aby ten pomnik wieczorami olewac,smierdzialoby na pol miasta. Odpowiedz Link Zgłoś