domk1 05.01.06, 07:38 KATOLICKA EKSTREMA GROMADZI SIE WOKÓŁ PREMIERA. Czekamy na jakieś stołeczki dla Alicji Grześkowiak, Haliny Nowiny-Konopczyny i Bogumiły Boby. Premierze - do dzieła!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Re: Katharsis? :-) 05.01.06, 07:44 Super! Niech nabiorą tego oszołomstwa do rządu ile wlezie. I to jak najszybciej. Tak aby nam się zdążyło ukazać w całej swojej krasie. Polska zdaje się potrzebować takiego katharsis. Im szybciej ludzie zrozumieją, co się kryje za skrajną prawicą, tym szybciej zajmie ona należne jej miejsce! A tak przy okazji, czy ci od Rydzyka, to wszyscy muszą mieć jakieś nieprawidłowości z kasą? Zgarniają ją gdzie i jak się da – pewnie na zbożny cel, tj. celem wsparcia sług bożych :) Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 09:56 jak za PRL-u. I mimo że to się nie mieści w głowach różnych postPZPR-owców i innych lewakoliberałów, mają prawo do zajmowania stanowisk publicznych. I nie zawsze sprawami rodziny będą się zajmować wojujące feministki, dzielnie walczące o dynamiczny rozwój lesbijstwa, gejostwa i aborcji, dla których rodzina , szczególnie wielodzietna, to patologia z definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczka jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 10:02 księża nie powinni wypowadać się w takich sprawach bo stoją najdalej od tego, a przynajmniej powinni bo od nie od dziś wiadomo, że sami też mają potomstwo. Klecha wespół z głupią babą (bo tylko taka będzie każać rodzić zgwałconym kobietą) gadają bzdety a sami robą co chcą i nikt tego nie może (wedle ich mniemania) kwestionować. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 10:25 Dr Hanna Wujkowska - cytat: - Jednym ze skutków stosowania antykoncepcji hormonalnej jest niepłodność No o to przecież chodzi! Chyba że Pani Doktor uważa, że antykoncepcję stosuje się na porost włosów?! Głupota nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 10:41 Brawo doktorze od siedmiu boleści. Niepłodnosć jest chorobą, a skutkiem antykoncepcji winno być czasowe zatrzymanie płodności. Odpowiedz Link Zgłoś
puba ...............in vitro........................... 05.01.06, 10:56 a ciekawe jakby Pani Doktor była bezpodna a jedyna możliwoscia uzyskania becikowego byłoby zapłodnienie in vitro? może się Pani doktor postawic na miejscu mojego kuzyna i jego żony, ktorzy żyją po Bożemu, ku chwale PiSu tworząc komórkę społeczną zwaną przypadkowo tak jak jeden z członów nazwy ugrupowania Giertycha.. ale nie mogą mieć potomstwa i to nie z powodu używania środków antykoncepcyjnych tylko z powodu genetycznych niedoskonałości? bardzo chcą dziecka - BARDZO! - i jedynym ich ratunkiem jest zapłodnienie in vitro. I co dalej? czy Pani Doktor ma ich w tyłku czy może zaproponuje jakąś alternatywę??? bo ja tu widze jedna alternatywę: całonocne modły lokalnego koła przyjaciół RM celem wypędzenia Szatana z ciała grzesznicy... a forumowicze może tez mają jakiś pomysł... błagam o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: ...............in vitro...................... 05.01.06, 11:01 puba napisał: > a ciekawe jakby Pani Doktor była bezpodna a jedyna możliwoscia uzyskania > becikowego byłoby zapłodnienie in vitro? może się Pani doktor postawic na > miejscu mojego kuzyna i jego żony, ktorzy żyją po Bożemu, ku chwale PiSu > tworząc komórkę społeczną zwaną przypadkowo tak jak jeden z członów nazwy > ugrupowania Giertycha.. ale nie mogą mieć potomstwa i to nie z powodu używania > środków antykoncepcyjnych tylko z powodu genetycznych niedoskonałości? bardzo > chcą dziecka - BARDZO! - i jedynym ich ratunkiem jest zapłodnienie in vitro. > I co dalej? > czy Pani Doktor ma ich w tyłku czy może zaproponuje jakąś alternatywę??? > bo ja tu widze jedna alternatywę: całonocne modły lokalnego koła przyjaciół RM > celem wypędzenia Szatana z ciała grzesznicy... > > a forumowicze może tez mają jakiś pomysł... błagam o poradę. To PISuary każą im zapłacić podatek od nie posiadania dzieci i będzie kasa na becikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
piternet RayanAir - aborcja w Londynie, jedynie 99.99zl ;) 05.01.06, 19:34 Takie rozporządzenia to czysta fikcja. Zajęli by się jakąś sensowną robotą. Chodniki trzeba odśnieżyć, a kaczorki wzrostem i siłą polotu gospodarczego do tego się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: RayanAir - aborcja w Londynie, jedynie 99.99z 05.01.06, 20:10 ha ha ha - dobre.a o Kaczorkach, to hit sezonu. zgadzam się z Tobą w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
platfus-lewus KONIEC ZABIJANIA DZIECI NIENARODZONYCH ??????? 06.01.06, 04:09 może w końcu da się coś zrobić dla tych maleństw, które też chciałyby żyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: KONIEC ZABIJANIA DZIECI NIENARODZONYCH ?? 06.01.06, 04:20 nie wierze; egoizm tzw. "samcow" i "samic", po uszy utytlanych w konsumpcji, nie pozwala na zywienie jakiejkolwiek nadziei; raczej nie mam zludzen platfus-lewus napisał: > może w końcu > da się coś zrobić > dla tych maleństw, które też > chciałyby żyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Ciekaw jestem co by ten babsztyl zrobil gdyby jaki 05.01.06, 23:46 Ciekaw jestem co by ten babsztyl zrobil gdyby jakis dziadu ja zgwalcil i zaszlaby w ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
albertyn Re: Ciekaw jestem co by ten babsztyl zrobil gdyby 06.01.06, 10:55 zwłaszcza taka mocherówka co ma 40 lat i zgwałci ja oprych w krzakach (wysokie prawdopodobienstwo zespołu Downa),i w wielkich boleściach poczznie,bo oprych wielki był i wielkie przyrodzenie miał... Odpowiedz Link Zgłoś
doblo5 Co zamiast in vitro???? 05.01.06, 11:06 zamiast in vitro będą do adopcji dzieci z gwałtu. Przecież to proste. Zamiast wychowywać własnego potomka mogą się wykazać wspierając potomstwo zwyrodnialca i bandyty. Pani dr prawdopodobnie nie słyszała o czymś takim, jak geny? Odpowiedz Link Zgłoś
atomm panstwo wyznaniowe... 05.01.06, 11:43 Polsce coraz blizej do takich panstw jak Iran czy ZEA... A przeciez tamtejsze kary za nieprzestrzeganie zasad religijnych chyba wszystkich oburzaja... Jakos niektorzy nie widza ze Polska dazy do tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 13:33 E tam, nie przesadzajmy. Zbyteczne nakręcanie się sprawami rządu może wywołać bóle zołądka. Nie klikać! Walczę o Minoltę Odpowiedz Link Zgłoś
cshamoh Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 13:59 Jestem prawie pewien ze gadala by inaczej gdyby zostala zaplodniona przez gwalciciela... Odpowiedz Link Zgłoś
dm117 ROZWIĄZANIE TEGO JEST BARDZO PROSTE 05.01.06, 15:07 Trzeba kogos wynajac zeby ta milą pania zgwałcił i zobaczymy czy bedzie nosic w sobie to dziecko-GWARANTUJE ZE NIE,bo pewnie wyjedzie gdzies za granice i usunie ciąze!!!!! PROBLEM ROZWIĄZANY Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbird Re: ROZWIĄZANIE TEGO JEST BARDZO PROSTE 05.01.06, 19:15 Niech baba wyjeżdża za granicę bez gwałtu :) Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: ROZWIĄZANIE TEGO JEST BARDZO PROSTE 05.01.06, 20:12 dm117 napisał: > Trzeba kogos wynajac zeby ta milą pania zgwałcił i zobaczymy czy bedzie nosic w > > sobie to dziecko-GWARANTUJE ZE NIE, wiesz - to ja moje kieszonkowe dorzucę, żeby opłacić tego "kogoś". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
k0rka Re: ROZWIĄZANIE TEGO JEST BARDZO PROSTE 05.01.06, 22:52 moje macie również :]:] Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 15:09 Nie ma co się w ogóle takimi pierdołami przejmować i nakręcać na forum . Może gadać , co chce. Jeszcze tego stanowiska nie ma. Jak bedzie miała, to jeszcze musi zmusić Marcinkiewicza do zajęcia sie sprawą. Jak go zmusi(a fecet na tak głupiego to nie wygląda), no więc jak go zmusi, to sprawa musi wejść do sejmu, a sejm musi ją przegłosować. Droga to tak daleka jak na ośmiotysiecznik , więc po co się podniecać? Potem jeszcze tzreba zmienić konsyttucję, w której jest napisane , ż ekazdy obywatel ma prawo do nienaruszalności dóbr osobistych , w tym zdrowia (także psychicznego). Trzeba to zmienić na kązdy , oprócz kobiet w ciazy wynikłej z gwałtu. A jeszcze póżniej zaskarża sie do do Strasburga , jako łamanie praw człowieka. No to czym wy się tak do cholery podniecacie, że już 400 postów jest? Pomyśleć najpierw, a potem pisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 15:13 totalna_apokalipsa napisała: > Nie ma co się w ogóle takimi pierdołami przejmować i nakręcać na forum . Może > gadać , co chce. Jeszcze tego stanowiska nie ma. Jak bedzie miała, to jeszcze > musi zmusić Marcinkiewicza do zajęcia sie sprawą. Jak go zmusi(a fecet na tak > głupiego to nie wygląda), no więc jak go zmusi, to sprawa musi wejść do sejmu, > a > sejm musi ją przegłosować. Droga to tak daleka jak na ośmiotysiecznik , więc po > co się podniecać? Potem jeszcze tzreba zmienić konsyttucję, w której jest > napisane , ż ekazdy obywatel ma prawo do nienaruszalności dóbr osobistych , w > tym zdrowia (także psychicznego). Trzeba to zmienić na kązdy , oprócz kobiet w > ciazy wynikłej z gwałtu. A jeszcze póżniej zaskarża sie do do Strasburga , jako > łamanie praw człowieka. > No to czym wy się tak do cholery podniecacie, że już 400 postów jest? Pomyśleć > najpierw, a potem pisać:) chyba jestesmy troche przerazeni faktem, ze taki matol robi kariere, i ze w ogole ludzie z rzadu mysla o takiej kandydaturze... Odpowiedz Link Zgłoś
sandystone Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 18:42 Niestety, khem, khem, Marcinkiewicz wygląda na właśnie tak głupiego. To budzi niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 21:18 Kochanie, jak nam nasz jaśnie oświecony sejm uchwalił 350-tą rocznicę bohaterskiej obrony Jasnej Góry, co - dla nieoczytanych - jest najzwyklejszą FIKCJĄ LITERACKĄ!!! no to chyba jest zdolny do wszystkiego :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 obrona jasnej góry ? koń by się usmiał 05.01.06, 21:57 zapomniałeś dodać że kordecki dwa dni po rzekomej obronie panienki( której obrazu tam nie było bo wywieźli - powiesili kopie) chciał wydac te owe pamiętniki , a co katolicy na to że w szwecji przechowuje się wiernopoddańczy list do karola gustawa? jak wiadomo zgineło podczas tego straszonka - bo o to chodziło szwedom od 1 do 4 osób Odpowiedz Link Zgłoś
prostaczek3 no to czym sie podniecac? 06.01.06, 00:38 totalna_apokalipsa napisała: > No to czym wy się tak do cholery podniecacie, że już 400 postów jest? Pomyśleć > najpierw, a potem pisać:) No ba jak jest "dupczeniu" to sie ludziska podnieccaja ... :) (tak na zapas) Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 15:30 Aale widzieliście ją na fotce. Kto by ją zgwałcił. Chyba jakiś pijak i to nie po flaszce na oko. Swoją droga osobiste przekonania nie powinny być wykorzystywane na stanowiskach ministerialnych. Wyobraźmy sobie np. gwałciciela na stanowisku ministra. Czy jego poglądy można swobodnie wykorzystywać w kreowaniu zachowań? Ale czy niektórzy potrafia to zrozumieć? Moje osobiste poglądy na temat aborcji nie powinny nikogo interesować. A zwłaszcza jakichś nawiedzonych oszołomów. I tak samo nikt nie ma prawa narzucać mi i mojej pani swoich poglądów. Bo to jak ja bzykam i co z tego bzykania wychodzi to jest wyłacznie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 15:58 no, jeden taki z pisu juz dawno wsławił sie publicznie wypowiedzią pod adresem kobiety, że "ją zgwałci i nie pozwoli sie wyskrobać". co prawda groźby ma równiez swoje miejsce w kodekcie karnym, ale wiadomo, że pis ma dla prawa podwójny standard "jestesmy hipermoralni, chyba , że to my popełniamy przestępstwa." Nawiasem mówić - zdaje sę, że terapie hormonalne to nawet sa niekiedy stosowane jako leczenie bezpłodności? Może jednak zmieńmy nazwę kraju na Iran, skoro tak oszalałe osoby mają pełnic wazne stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
elizawoz Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 16:02 czekam kiedy ją w końcu zgwałcą. oby szybko. i powinni jeszcze przy tym mocno uderzyć ją w głowę - to może w koncu zaczęłaby jej pracować ta makówka... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: NO TO WUJOWO!!!!!! 05.01.06, 14:06 ależ.... to już cały chór "wujów".... Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Re: panstwo wyznaniowe... 05.01.06, 13:55 o przepraszam - od początku zwracam uwage na podobieństwa w zapędach naszych ZCHNów i bonzów rewolucji islamskiej. Np: mieszane patrole policyjno- parafialne - to stary pomysł islamistów: Iran od lat patrolują 3 osobowe oddziały brodatych młodzieńców z kałaszami tzw. Strażnicy Rewolucji Islamskiej. Sprawdzają oni zgodność postepowania obywateli z normami koranicznymi - głównie w sferze osobistej. A knebel na media? tylko czekać jak zacznie sie piętnowanie zgnilej kultury zachodu - zresztą w RM to już norma. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 No chodz, Wujowska, mam ochote na twoja du*** 05.01.06, 18:41 a pozniej urodzisz moje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jak to nie słyszałam ? 05.01.06, 11:44 A Geny Wilder, a Geny Hakman a Genek Matysiak to psy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: chcesz rady? 05.01.06, 14:08 rafvonthorn napisał: > Republika Czech. a może już republika trzech???... Dwa Kaczory i radio maryja.... Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Re: ...............in vitro...................... 05.01.06, 15:45 może biczowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Zgwałcić ją - zobaczymy co wtedy powie 05.01.06, 17:47 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: ...............in vitro...................... 05.01.06, 22:40 Po co pytasz. Pani doktor ma kase to sobie zalatilwby zaplodnienie in vitro. A rade jak by dal czy tez alternatywe dla kuzyna to adopotowac dziecko, ktore jak sie domyslasz pochodziloby z wielodzietnej, nie patologicznej rodziny tylko kochjacej sie bardzo zgodnie z naukami kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
butmena Re: ...............in vitro...................... 05.01.06, 22:44 ZGADZAM SIę Z TOBą W 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 11:19 ja tam sie specjalnie tym nie podniecam, kazdy kto bedzie chcial i tak sobie ta ciaze usunie, wystarczy otworzyc codzienna gazete na ogloszeniach:) dziwie sie tylko ze partia ktora ma w nazwie "prawo" jest zainteresowana tworzeniem zlego prawa (bo notorycznie lamane prawo jest prawem zlym co do tego chyba nikt nie ma watpliwosci) a jezeli aktywisci spod znaku radia maryja zaczna robic naloty na gabinety ginekologiczne (pomijam juz fakt ze taki lekarz moze na babcie napuscic jakiegos milego pieska typu pitbull - w koncu to jego posesja a co) to zawsze mozna skoczyc sie wyskrobac za granice Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 12:47 ilosc - szacowana - 200 tysiecy skrobanek w podziemiu wzrosnie o te 150, co sa legalne. czyli o nic. masz racje. p. wujkowska, która traktuje gwałt jako 'bolesny sposob poczecia' powinna dostac zakaz wykonywania zawodu i pelnienia jakichkolwiek funkcji publicznych. co za kuriozum... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Kosciol zawsze bedzie przeciw aborcji - 05.01.06, 10:44 Kosciol z aborcji nic nie ma. Tylko z chrztow, komunii, slubow, pogrzebow itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu do 05.01.06, 11:22 ciazy i urodzin dziecka. I to barbarzynstwem paskudnym rowniez wobec dziecka poniewaz matka zawsze bedzie cierpiala patrzac na nie. Dziecko bedzie rowniez cierpiec poniewaz podswiadomie wyczuje ten brak milosci matki i z tego wlasnie powodu nie bedzie osoba w pelni mentalnie zdrowa. Sa oczywiscie wyjatki, kiedy radosc z ciazy moze przezwyciezyc uraz gwaltu. Ale o tym moze tylko i wylacznie decydowac ofiara i w zadnym przypadku panstwo czy trzasnieta pani minister. Trzasnieta dlatego, ze wlasnie chce podejmowac decyzje za ofiare. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A kogo tam obchodzą jakies problemy dziecka ! 05.01.06, 12:07 Sztuka się liczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Pani ministerka pieprzy androny. mini-rozumek. 05.01.06, 12:54 absurdello napisał: > Sztuka się liczy ! Co za sztuka? Aha, teraz liczymy nowych podatnikow na sztuki. Coby nam sie kraj nie wyludnil. To moze powolac brygady gwalcicieli Zaraz nam by sie przyrost "naturalny" powiekszyl. A becikowe, to w koncu jednorazowy wydatek dla panstwa No, moze dwurazowy, o ile drugie becikowe przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 12:43 Fritz!!!! jestem w szoku!!!! - zmieniles poglady czy jak???? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 13:10 ada1979 napisała: > Fritz!!!! jestem w szoku!!!! - zmieniles poglady czy jak???? Nie zmienianie pogladow, tzn. sie nie uczenie sie, nie wyciaganie wnioskow jest senilizmem. W tym punkcie nie musialem zmieniac pogladow. Zawsze tak uwazalem. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 13:11 fritz.fritz napisał: > ada1979 napisała: > > > Fritz!!!! jestem w szoku!!!! - zmieniles poglady czy jak???? > > Nie zmienianie pogladow, tzn. sie nie uczenie sie, nie wyciaganie wnioskow jest > > senilizmem. > > W tym punkcie nie musialem zmieniac pogladow. Zawsze tak uwazalem. no to bardzo sie ciesze, bo to oznacza ze jednak masz cos pod kopula:))) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 13:12 pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Co o zakazie aborcji powie "ofiara" posla Golika? 05.01.06, 13:28 Merde ! Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Co o zakazie aborcji powie "ofiara" posla Gol 05.01.06, 16:01 och marianno, jak zwykle ta głębia argumentów. Dobrym nauczycioelem jest ojciec dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
wwi Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 15:06 Z jednej strony masz rację. Patrząc jednak trochę inaczej, to ofiarą aborcji jest dziecko. A czemu ono ma być karane za to, że jakiś przestępca zgwałcił mu matkę i stał się jego ojcem? Nie można zakładać, że dziecko byłoby nie kochane i z tego powodu nieszczęśliwe. Osobiście jestem absolutnym przeciwnikiem aborcji (niezależnie od sytuacji), chociaż rozumiem, że stanowisko kobiet - ofiar gwałtów jest odmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 15:17 jestes przeciwnikiem aborcji niezaleznie od sytuacji - ja tez Cie rozumiem, bo to nie Ty chodzisz w ciazy, to nie Ty rodzisz dziecko i to nie Ty ponosisz konsekwencje gwaltu - w sensie dziecka, bo osobiscie uwazam, ze tez mozesz byc zgwalconym i konsekwencje psychiczne tez wtedy poniesiesz. zastanawiam sie tylko, jak bys zareagowal, gdyby dotyczylo to kogos bardzo bliskiego w Twojej rodzinie, co bys powiedzial, gdybys musial patrzec na traume swojego dziecka wynikajaca z samego faktu gwaltu, pomijam juz stan ciazy w wyniku gwaltu. I zastanawiam sie, czy wtedy tez bylbys absolutnym przeciwnikiem aborcji... Odpowiedz Link Zgłoś
sojkaj2 Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 15:45 ja bym tam nie tylko nie kochała ja bym się brzydziła tego dziecka. Kobieta kocha dziecko, które urodzi kochanemu mężczyźnie, a nie jakiemuś zboczeńcowi Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 15:49 sojkaj2 napisał: > ja bym tam nie tylko nie kochała ja bym się brzydziła tego dziecka. Kobieta > kocha dziecko, które urodzi kochanemu mężczyźnie, a nie jakiemuś zboczeńcowi bo sedno sprawy tkwi w tym, ze od lat wszyscy wcisdkaja kobieta, ze kochaja swoje dzieci "z natury", bo "z natury" zostaly do tego stworzone. I jakos nijak nie pasuje do tego fakt, ze dzieci sie kocha wtedy, kiedy chce sie je miec, i kiedy popatrzymy na nie. pomijam w ogole fakt wynikajacej z powyzszego dyskryminacji mezczyzn, ze niby nie sa zdolni do kochania swoich dzieci tak naprawde i tak jak kobiety:))) - to ideologiczne bzdury:P Odpowiedz Link Zgłoś
iposek Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 18:22 sojkaj2 napisał: > ja bym tam nie tylko nie kochała ja bym się brzydziła tego dziecka. Kobieta > kocha dziecko, które urodzi kochanemu mężczyźnie, a nie jakiemuś zboczeńcowi Chciałem jeszcze zwrócić uwagę na jedno, jestem w stanie uwierzyć że jakaś kobieta będzie kochała swoje dziecko nawet jaśli będzie to owoc gwałtu. Niestety nie wyobrażam sobie aby jej mąż czuł do tego dziecka coś poza szczerą, niczym nieskażoną nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
ines82 Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 21:24 Pewien niezrównoważony psychicznie facet próbował mnie kiedyś zgwałcić i gdyby mu się to udało, a efektem byłaby ciąża, usunęłabym ją natychmiast, aby pozbyć się efektów bezprawnej ingerencji w moje ciało. Przecież potem można czuć do siebie tylko wstręt, a w konsekwencji także do dziecka, które nieustannie będzie przypominało o traumatycznym przeżyciu. Nie rozumiem zresztą, jakim prawem ktoś przedkłada los zarodka nad uczucia ofiary przemocy. A poza tym domyślam się, że nie należysz do grupy dzieci urodzonych w wyniku gwałtu. Spróbuj dotrzeć do jakiegoś i zapytaj, czy jest szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 22:42 Intuicja jest trafna, ale przecież nikt nie zabrania owej kobiecie oddać tego dziecka po jego urodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 23:07 Idac dalej tym tropem myslenia, nalezy odejsc od karania sprawcow gwaltow. W " normalnym" - kaczym spoleczenstwie kobiety nie zazywaja pigulek (no chyba, ze na migrene) i ewentualny gwalt ma duze szanse na powiekszenie populacji. A zwiekszenie liczebnosci stada Polakow zdaje sie byc celem samym w sobie. Niezaleznie od sytuacji materialnej, kondycji fizycznej czy psychicznej mnozmy sie na potege. Pozostaje miec nadzieje, ze Europa Zachodnia zapewni azyl tym, ktorzy nie zechca zyc zgodnie z kaczym dekalogiem. Miejmy nadzieje, ze zapewni rowniez cieplo, opieke, a potem prace niechcianym dzieciom. Bo na to kaczorom zapewne juz zabraknie moherowych koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
madellene12 Tu chodzi o wolność 06.01.06, 00:02 Tu nie chodzi o to czy jest sie zwolenikiem czy przeciwnikiem aborcji, tu chodzi o wyzsza wartosc o ktora Polacy walczyli przez lata - o wolność!!! O to by nie jednostka i jej chore poglady decydowaly o losie tysiecy ludzi. Jak zwykle tym w rzadzie sie wydaje ze pozjadali wszystkie rozumy i wiedza najlepiej co jest dla innych najlepszym rozwiazaniem. Zapomnieli też, że społeczeństwo to nie tylko radykalni katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
routi Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 16:06 Zgadzam się w całości. proponuję jeszcze takie rozwiązanie: ofiary gwałtu,które spodziewają się w dodatku dziecka gwałciciela powinny popełniać samobójstwa. Nie będzie nie chcianych dzieci ani skrzywdzonych kobiet bo też z takiej żadna matka polka- może się przecież nie cieszyć z dziecka a to nie po bożemu. Lepiej dla wszystkich jak poznikają , nie będzie wtedy problemu, a jeszcze lepiej jak zgwałcone kobiety będą zabijali ich mężowie lub ojcowie w imię zachowania czystości rodziny, potem się wyspowiadają i wsio. Takie rozwiązania są już w niektórych krajach stosowane od pokoleń- czas na zmiany i u nas. Skądś to znamy już. Odpowiedz Link Zgłoś
azm5 Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 17:07 No, od dawna wiemy, że życie poczęte stanowi wartość najwyższą. ..Życie już urodzone przestaje tą wartościa być. Dlatego próbuje sie w majestacie prawa zmusicć zgwałconą kobietę lub też ciężarną, której dziecko nie ma szans na przeżycie do radowania się wartościami macierzyństwa. Reszta jest nieistotna.... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka311 propozycja dla pani minister 05.01.06, 18:11 może zróbmy rodzinę z tego dziecko poczętego w gwałcie, zgwałconej kobiety i gwałciciela - przecież dziecko powinno mieć ojca i matkę najlepiej biologicznych.... Odpowiedz Link Zgłoś
norge2211 Re: propozycja dla pani minister 05.01.06, 18:54 Propozycje dla Pani Minister. 1. Każda kobieta od pierwszego dnia ciąży, w razie złapania jej na paleniu papierosów, piciu alkoholu etc. powinna zostać natychmist wtrąconą do kazamatów i oskarżona o szkodzeniu ze skutkiem śmiertelnym swojemu "dziecku". 2. Każda ciężarna kobieta za kierownicą, powodująca z własnej winy wypadek drogowy powinna zostać postawiona w stan oskarżenia za usiłowanie zabójsta .. j.w. 3. Każdy kierowca, uczestnik kolizji drogowej z samochodem którego kierowcą jest ciężarna, powinien być skarżony o usiłowanie podwójnego zabójstwa. 4. Każda kobieta która poroni z własnej winy - 25 lat więzienia. 5. Każdy który doprowadzi do poronienia, nawet lekarz - 25 lat więzienia. 6. Każdy kto stresuje kobietę ciężarna nie wyłączając pracodawców - 5 lat lub 25.000 grzywny 7. ........... Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: propozycja dla pani minister 05.01.06, 21:26 może zróbmy rodzinę z tego dziecko poczętego w gwałcie, zgwałconej kobiety i > gwałciciela - przecież dziecko powinno mieć ojca i matkę najlepiej > biologicznych.... Ale to już było!!!! Mniej więcej... 300-400 lat temu!! Kobiety uwiedzione bądź zgwałcone jeśli nie zostały zabite przez ojca/brata/męża, miały do wyboru: a) popełnić samobójstwo b) iść do klasztoru c) wyjść za mąż za gwałciciela/uwodziciela ale tak, czy siak, poza punktem a), dziecko się rodziło, a o to przecież chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_wenus Re: Barbarzynstwem jest zmuszanie ofiary gwaltu 05.01.06, 23:39 Ja proponuję, żeby dla uproszczenia sprawy przyszła pani minister od razu gwałciła - uzyska dla Polski większy przyrost naturalny :) IDIOTKA A może by tak i ją poddać takiej próbie w roli ofiary - może zmądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 11:38 > Dr Hanna Wujkowska - cytat: > - Jednym ze skutków stosowania antykoncepcji hormonalnej jest niepłodność > > No o to przecież chodzi! Chyba że Pani Doktor uważa, że antykoncepcję stosuje > się na porost włosów?! Głupota nie boli. Brzmi to cokolwiek samokrytycznie, najwyraźniej nie rozumiesz o co chodzi. Co prawda zrujnowanie systemu hormonalnego kobiety w wyniku dluższego stosowania środków hormonalnych skutkuje właśnie porostem włosów, wbrew temu co ironicznie sugerujesz, ale w najmniej oczekiwanych przez kobiety miejscach (np. nogach), niestety nie na głowie. Tam może pojawić się łysina - za czym kobiety raczej nie przepadają. Wujkowska twierdzi (i wie co mówi), że efektem stosowania antykoncepcji hormonalnej dośc często bywa bezpłodność permanentna, jako jednostka chorobowa. O to chodzi? Wytłumacz to tym parom, które stosowały takie środki, a później bezskutecznie chciały mieć dziecko. Apele o bezpłatne środki antykoncepcyjne (to państwo powinno je finansować twierdzi co jakis czas radykalna centrolewica), może dać taki efekt, że za czas jakiś pojawi się problem finansowania leczenia bezpłodności u znacznie większej grupy osób niż obecnie, choć i teraz jest to poważny problem. I znów - kto ma finansować leczenie bezpłodności, państwo? Z podatków, zwiekszonej składki zdrowotnej, czyl też podatków? Wzrastają koszty utrzymania państwa, ludzie mają kłopoty zdrowotne, czyli same straty. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Parę osób zacięło się lub kogoś nożem ! 05.01.06, 12:12 Zakazać używania noży, bo co ? Państwo ma płacić za leczenie poranionych lub dźgniętych ? Jakoś nie zakazuje się palenia papierosów (z których zyje Państwo) ani picia wódki (z której żyje Państwo) chociaż one powodują uszkodzenia płodu i uszkodzenia już urodzonych bezpośrednie lub pośrednie (np. przez pobicie śmiertelne po pijaku) ! TO SIĘ NAZYWA HIPOKRYZJA NA TLE POGLĄDOWYM ! Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 12:21 Ciekawe, skąd te rewelacje. Stosowałam pigułki przez ponad 10 lat, kiedy zdecydowałam się na dziecko, nie miałam ŻADNYCH problemów z zajściem w ciążę. Podobnie jak moje koleżanki. Nawiasem mówiąc, nie miałam też problemów z włosami. Nie wciskaj ludziom ciemnoty! Odpowiedz Link Zgłoś
eofek Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 12:45 to nie taka całkiem ciemnota. panią doktor-doradcę wysłałbym sam na księżyc tylko z uwagi na barbarzyńskie pomysły z ciążą z gwałtu. ale też nikt nie wmówi mi że pigułki nie zaburzają gospodarki hormonalnej. znam sporo przypadków znajomych, które mają spore problemy z zajściem w ciążę. należałoby to jednak rozpatrywać w nieco szerszym kontekście tego, co się dzieje w społeczeństwie - kobiety rodzą o parę lat później niż ich matki. żadne absurdalne pomysły pisuarów (becikowe) tego zmienić nie mogą. kobiety nie rodzą dzieci bynajmniej nie ze względów ekonomicznych, wręcz przeciwnie. w rejonach najgorszej biedy kobiety mają i po kilkanaścioro. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 21:32 kobiety nie rodzą dzieci bynajmniej nie ze względów ekonomicz > nych, wręcz > przeciwnie. w rejonach najgorszej biedy kobiety mają i po kilkanaścioro. > Co za bzdety!! Te kobiety w rejonach najgorszej biedy po prostu nie myśla o tym co robią, ani one, ani ich partnerzy, a to skutkuje zjawiskiem dzidzicznego ubóstwa. Logicznie myśląca para nie poczyna dziecka jeśli nie ma realnych szans wychowania go w godziwych warunkach. bardzo dziwne są twoje teorie w kontekście znacznie większego niż w POlsce przyrostu w krajach takich jak Francja, Hiszpania, Holandia, itp, gdzie antykoncepcja jest szerzej rozpropagowana, aborcja zupełnie legalna, ale za to warunki życia o niebo lepsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 12:58 ant07 napisał: > > Dr Hanna Wujkowska - cytat: > > - Jednym ze skutków stosowania antykoncepcji hormonalnej jest niepłodność A pan Bush powiedzial ze import pochodzi "glownie" z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 12:59 Wszystko fajnie, ale nie mozna patrzec na zaden problem pod jednym tylko katem. jezeli rozmawiamy o refundowaniu srodkow antykoncepcyjnych, to mowmy o wszystkich, a nie tylko o srodkach hormonalnych - to po pierwsze (dla Twojej wiadomosci np. globulki dopochwowe nie powoduja bezplodnosci). po drugie - nie tylko o bezpolodnosc tu chodzi, ale takze i o to, ze w Polsce mamy najwiekszy odsetek nastolatek zachodzacych w ciaze. I oczywiscie, srodki antykoncepcyjne nie rozwiaza calego problemu, bo przede wszystkim potrzeba edukacji na temat zycia selsualnego. Byloby cudownie, gdyby wszyscy rodzice potrafili sami zajac sie uswiadamianiem swoich pociech, ale jak widac, malo ktorzy to robia i malo ktorzy zdaja sobie sprawe z waznosci takiej edukacji. I dlatego przygoowanie do zycia seksualnego powinno takze odbywac sie w szkolach. Osobiscie jestem zbulwersowana, ze taka osoba jak Wujkowska moze byc zaproszona do jakiegokolwiek rzadu. Od kilku lat sledze kariere tej Pani i trzeba byc matolem, zeby nie zauwazyc, ze to osoba zainteresowana tylko i wylacznie soba, ze usiluje zrobic kariere kosztem innych, a przede wszystkim innym kobietom jej odmawiajac. Wypowiedzi tej Pani swiadcza o kompletnej ignorancji potrzeb kobiet i potrzeb spolecznych. Poza tym jest to osoba skompromitowana, nie mam pojecia jak partia ktora ma w nazwie Prawo może zapraszac do wspolpracy osoby, ktore niezgodnie z prawem postepowaly. Naprawde, az mi wstyd ze zyje w takim kraju...A juz w ogole nie chce sie wypowiadac na temat zmuszania zgwalconych kobiet do rodzenia dzieci. Jest to atak na godnosc i czlowieczenstwo kobiet, i swiadczy tylko o tym, ze Wujkowska nie powinna byc nie tylko kogokolwiek doradca, ale w ogole nie powinna byc lekarzem zadnej specjalnosci - bo lekarz przede wszystkim powinien miec wlasciwe podejscie do pacjenta... Jest rzecza przerazajaca, ze wybralismy do patrlamentu partie, ktore daza do zniszczenia elementarnych podstaw demokracji. Widocznie my Polacy lubimy zyc pod batem i pewnie nie zaslugujemy na to, zeby miec swoje, wolne panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 ____Jakim prawem Wujkowska może bredzic 05.01.06, 13:22 ada1979 napisała: > Osobiscie jestem zbulwersowana, ze taka osoba jak Wujkowska moze byc zaproszona... ...A juz w ogole nie chce sie wypowiadac na temat zmuszania zgwalconych > kobiet do rodzenia dzieci. Jest to atak na godnosc i czlowieczenstwo kobiet, i > swiadczy tylko o tym, ze Wujkowska nie powinna byc nie tylko kogokolwiek > doradca, ale w ogole nie powinna byc lekarzem zadnej specjalnosci - bo lekarz > przede wszystkim powinien miec wlasciwe podejscie do pacjenta... Wujkowska nie powinna byc kobieta. A jesli juz - to powinna byc zgwalcona, a potem pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 14:21 podzielam rozumowanie i wnioski. Jest gorzej: wielu z naszych rodaków nawet werbalnie przyznaje ze demokracja to nie najlepszy pomysł i "może lepiej" jak ktos wszystkich chwyci za morde jak to sie brzydko mówi. To strasznie prymitywne myślenie a przyznaje sie do niego prawie połowa rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 14:28 tylkoniepis napisał: > podzielam rozumowanie i wnioski. Jest gorzej: wielu z naszych rodaków nawet > werbalnie przyznaje ze demokracja to nie najlepszy pomysł i "może lepiej" jak > ktos wszystkich chwyci za morde jak to sie brzydko mówi. To strasznie > prymitywne myślenie a przyznaje sie do niego prawie połowa rodaków. Zgadza sie, i moim zdaniem wynika to z dwoch przyczyn: 1. bo my sie musimy jeszcze dlugo uczyc demokracji jako narod 2. bo ludzie sa zmeczeni jakoscia naszej polityki i naszych politykow - i z prawa, i z lewa. Mysle, ze gdyby poprzedni parlament nie skompromitowal sie tak roznymi aferami - fakt, ze niektorymi rozbuchanymi specjalnie przez politykow opozycji i media - zadne partie zahaczajace o narodowy socjalizm mniej lub bardziej nie mialyby zadnych szans. a kogo mamy dzisiaj w polityce? - dalej tych samych, dawne AWS i dawne PC.I pewnie znow nic sie nie zmieni...pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 15:24 Ale nie ma obaw:))))Za 4 lata naród jak jeden mąż wybierze partie lewicowe i lewicujące. To już klasyczne u nas:))))))) Chyba, że Andrew Lepper do tego czasu zostanie duce:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 15:38 Tak, ale powiedz mi - dlaczego my nie mozemy miec prawicy na jakims normalnym swiatowym poziomie? U nas prawica to kojarzy sie z jakims debilnym oszolomstwem, dyletanctwem, brakiem wiedzy....zgroza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 15:55 Zapewne dlatego, że nasza prawica gorąco współpracuje z Rydzykiem i korporacją:)Widzi, ż e nie majac zadnego rozsadnego programu politycznego, gospodarczego, ekonomicznego, natomist może robić wiele hałasu, jednym, co potrafi doskonale - MORALNOŚCiA chrzesciajańską. Tym się zamydla ludziom oczy i odwraca je od ważnych rzeczy. Nie ma dyskusji an temat tego co zrobic ze słuzba zdrowia , jest za to gigantyczna dyskusja o ochronie zycia poczetego, bo co z narodzonym , a chorym robic, to już nie wiadomo. Lekarzy do wojska wysyłać - proponuje poseł Dorn. I widać to teżniestety w tych komantarzach- ludzie dają sie podkęcać Wyborczej, a nie pomyslą , jak długa i trudna jest legislacyjna droga takiej ustawy. . Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 16:01 Ja mysle, ze ludzi po prostu trafia szlag! Ja osobiscie aktualnie nie mysle o zmianie tej ustawy, ale w...wia mnie fakt, ze taki bezmozg bedzie pelnil jakby nie bylo funkcje panstwowa za moje ciezko zarobione pieniadze! wolalabym, zeby ktos zajal sie stworzeniem mi lepszych warunkow do pracy zamiast mysleniem o ograniczeniu mojej wolnosci! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wyrmie Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 16:13 Uchwalenie becikowego też wydawało się trudne. Podobnie zmiana składu KRRiT, ale się udało. W tym sejmie jest wystarczająca ilość "strażników moralności chrześcijańskiej", by się to przez przypadek mogło udać. Jeśli to uchwalą, poproszę chyba o azyl w jakimś cywilizowanym państwie. Najlepiej protestanckim. Norwegia? Szwecja? Niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 16:51 No wiesz, jest coś takiego jak obywatelskie nieposłuszeństwo. Idzxie sie wtedy pod sejm, ale nie demonstrować, tylko zrobić to samo, co górnicy - czyli napie...ć sztachetami i cegłami. I od razu rząd zmienia zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 23:13 wyrmie napisała: Jeśli to uchwalą, > poproszę chyba o azyl w jakimś cywilizowanym państwie. Najlepiej protestanckim. > > Norwegia? Szwecja? Niemcy? Nie musisz prosic o azyl. Jestes w Uni. Mozesz po prostu wyjechac. Co prawda, jeszcze sa restrykcje w niektorych krajach, ale jezeli zrobisz dobre wrazenia, nie bedziesz mial najmniejszych problemow. P.S. To ze Polska jest w Uni zawdzieczasz wlasnie prawicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela8000 Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 06.01.06, 15:44 według mnie zaden polityk nie powinien ingerowac w sprawy antykoncepcji i aborcji bo to jest indywidualna sprawa kazdej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 14:13 > Co > zrujnowanie systemu hormonalnego kobiety w wyniku dluższego stosowania > środków hormonalnych skutkuje właśnie porostem włosów Zrujnowanie? Gdzie to wyczytałeś? Za dużo słuchasz Radia Maryja, proponuję bardziej fachowe media. U zdrowych i niepalących kobiet nie wykazano żadnych POWAŻNYCH działań niepożądanych środków antykoncepcyjnych. > Wujkowska twierdzi (i wie co mówi), że efektem stosowania > antykoncepcji hormonalnej dośc często bywa bezpłodność permanentna, jako > jednostka chorobowa. 1. Toś to strzelił! Niepłodność i bezpłodność to różne terminy i oznaczają co innego. Niepłodność to na ogół odwracalna niezdolność do zajścia w ciążę lub spłodzenia dziecka. ODWRACALNA! Nawet Wujkowska nie mówi o bezpłodności, tylko niepłodności. 2. Przy odstawieniu środków hormonalnych grozi raczej posiadanie bliźniaków albo trojaczków, a nie na odwrót. 3. To tylko mniejsze głupoty, które wygaduje. Groźniejsze są pomysły z zakazem aborcji w przypadkach, gdy dziecko pochodzi z gwałtu albo jest ciężko uszkodzone. Z drugiej strony myślę sobie, niech wprowadzą te zakazy, za kilka lat przynajmniej łatwiej będzie całkowicie zliberalizować ustawę antyaborcyjną. Jak ludzie w TV zobaczą 15-latkę zgwałconą przez ojca-pijaka, to właściwie pomyślą o LPR i PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
krobka Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 21:08 Nie zobaczą, przynajmniej nie w publicznej bo ta będzien a usługach pisuarów i elpeerów. Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: jakim prawem Wujkowska może się wypowiadać 05.01.06, 17:08 a mnie inetersuje tylko jedna kwstia, czy te pary, które lecza sie na niepłodność po stosowaniu antykoncepcji hormonalnej, przed stosowaniem owej próbowały mieć dziecko. jeżeli mają dziecko "sprzed tabletek", a po nich zajść nei mogą, to sprawa jest jasna. ale jeżeli o dziecko wcześniej sę nie starali, tylko od samego początku się zabezpieczali, to już sprawa nie jest taka klarowna. bo kto udowodni, że dana kobieta była płodna lat temu, powiedzmy, 5 czy 10, skoro nikt tego nie sprawdzał? takie slogany o niepłodności wynikającej ze stosowania antykoncepcji hormonalnej to dla mnie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Dlaczego?????? 05.01.06, 17:36 Dlaczego klechy, sfrustrowani seksualnie 50- latkowie lub nie nadajace sie do uzytku kobiety maja za nas podejmowac decyzje??? bo tak chu.... glosowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: do ant07 05.01.06, 19:52 Pani Wujkowska specjalistą od niepłodności nie jest i w związku z tym mam wrażenie, że jednak nie do końca wie co mówi. A niechęć do finansowania środków antykoncepcyjnych raczej nie jest spowodowana wizją masowej niepłodności w przyszłości. Włosy od środków hormonalnych też na nogach nie rosną (wręcz zapisuje się je kobietom mającym z tym problemy). Natomiast jeżeli chodzi o dofinansowanie przez Państwo leczenia niepłodności - to przecież ciągle słyszymy co zrobić, żeby przyrost naturalny był większy. Ale dofinansować leczenie? Po co? Dzięki becikowemu napewno przyrost naturalny zwiększyć się uda (chociaż to akurat nie pomysł Pani Doktor W.)- patologicznym rodzinom skutecznie przemówi do wyobraźni wizja paru flaszek "za darmo". Zakaz edukacji seksualnej młodzieży też zapewne przyniesie oczekiwane skutki. Ofiary gwałtów też pomogą w tej kwestii. I żadnych strat nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 12:04 > Dr Hanna Wujkowska - cytat: > - Jednym ze skutków stosowania antykoncepcji hormonalnej jest niepłodność > > No o to przecież chodzi! Chyba że Pani Doktor uważa, że antykoncepcję stosuje > się na porost włosów?! Głupota nie boli. > Nie udawaj głupszego niż jesteś ale jak jesteś to wytłumaczę Ci że Pani Doktor chodziło że po odstawieniu środków hormonalnych kobiety mogą stać się niepłodne. Czy to jest prawda czy nie tego nie wiem. Musiałbym przeczytać jakieś badania na ten temat. Twoja wypowiedź to manipulacja, Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Wódka też ! 05.01.06, 12:17 Nie udawaj głupszego niż jesteś ale po odstawieniu wódki kobiety też stają się "niepłodne" (bo taka na trzeźwo nie pójdzie z facetem) ! Czy to jest prawda czy nie tego nie wiem. Musiałbym przeczytać jakieś badania na ten temat. Twoja wypowiedź to manipulacja, Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 06.01.06, 00:22 kto jej dał tytuł naukowy-takiemu bucowi mającemu takie chore poglądy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewerek urodzic 05.01.06, 11:01 tak urodzić a póżniej całe życie przełamywać się do patrzenia na to dziecko..nie każdy ma w sobie aż tyle dobroci i szczerego serca ..kobiety powinny same decydować Ride For Cents! <a href="http://ride4cents.org/index.php?module=advert_list&mode=end&city=Bangor">Bangor</a>, UK Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 11:21 Ano naucz się i przyzwyczaj, antykaczka, że PRL-u już nie ma, i "klecha" może mówić na jaki temat chce i co chce. A ty możesz najwyżej zadawać jezcze głupsze pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 11:42 wypowiadac sie moze, byle nie decydowal. W koncu, nie jestesmy - jeszce - Panstwem Koscielnym... i mam nadzieje, ze nie bedziemy- choc coraz nam blizej do tego. Pewnie niedlugo wprowadza stosy- dla opornych -jako ten Najwyzszy argument w KATO-lickim dialogu. Pamietaj tylko jak skonczyl Savonarola. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 11:46 Oczywiście każdy się może wypowiadać. KAŻDY. I każdy powinien postępowac według SWOJEGO WŁASNEGO sumienia. Jeżeli moje sumienie mi mówi, że nie mam prawa mieć więcej dzieci, bo mnie nie stać ich wyżywic i godnie wychować, to mam prawo do środków antykoncepcyjnych. Jestem przez to dobrą chrześcijanką, bo chcę dobrze wychować swoje dzieci, nie chcę kraść cudzych pieniędzy na zasiłki i narażać innych na utrzymywanie kolejnych bezrobotnych (bo nie mam pieniędzy na szkołę dla 10 dzieci) i walczę z niemoralnością, bo mój mąż jest młodym zdrowym człowiekiem, bez predyspozycji do celibatu. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 14:11 I tak i nie. Nie jestes w stanie przewidziec jak bedzie Ci sie powodzilo za 10 albo 20 lat. Nie jestes swiadoma faktu, iz Europa pograza sie demograficznym nizu - byc moze jeszcze za twojego zycia nie bedzie komu pracowac bo zabraknie rak do pracy. Wyobraz sobie ze twoje dziecko [ktorego nie bedziesz miala] mogloby byc wtedy lekarzem albo hydraulikiem [patrz przyklad UK gdzie juz dzisiaj jest deficyt pracownikow w tych specjalnosciach]. Suma takich indywidualnych decyzji jak Twoja zlozy sie na rzeczywistosc w ktorej ujemny przyrost naturalny doprowadzi do krachu spolecznego. Nie winie Cie jako jednostki. Twoj wybor wynika czesciowo z racjonalnych a czesciowo z irracjonalnych przeslanek. Winny jest tepy polityk widzacy tylko czubek wlasnego nosa, nie wykraczajacy poza perspektywe czasowa kolejnych wyborow. W tym kontekscie sluszne sa dzialania tzw. "politycznych oszolomow" np. z LPR. Taki na przyklad Roman Giertych - dzis jest, jutro go nie bedzie ale w miedzyczasie doprowadzi byc moze swoimi inicjatywami do wsparcia dzietnosci polskich rodzin. Po stokroc lepiej wydac 7 miliardow na wsparcie przyrostu naturalnego niz 70 miliardow na emerytury gornicze. NI =========== www.bies.pl Wiadomości bieżące Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 14:21 normalny_inaczej napisała: > I tak i nie. > > Nie jestes w stanie przewidziec jak bedzie Ci sie powodzilo za 10 albo 20 lat. > Nie jestes swiadoma faktu, iz Europa pograza sie demograficznym nizu - byc moze > jeszcze za twojego zycia nie bedzie komu pracowac bo zabraknie rak do pracy. A skad taka pewnosc, ze Twoja rozmowczyni nie jest swiadoma tego faktu? W > yobraz sobie ze twoje dziecko [ktorego nie bedziesz miala] mogloby byc wtedy le > karzem albo hydraulikiem [patrz przyklad UK gdzie juz dzisiaj jest deficyt prac > ownikow w tych specjalnosciach]. > > Suma takich indywidualnych decyzji jak Twoja zlozy sie na rzeczywistosc w ktore > j ujemny przyrost naturalny doprowadzi do krachu spolecznego. > > Nie winie Cie jako jednostki. Twoj wybor wynika czesciowo z racjonalnych a czes > ciowo z irracjonalnych przeslanek. mam wrazenie, ze jestes jakims geniuszem czytajacym w cudzych myslach...no no no Winny jest tepy polityk widzacy tylko czubek > wlasnego nosa, nie wykraczajacy poza perspektywe czasowa kolejnych wyborow. > > W tym kontekscie sluszne sa dzialania tzw. "politycznych oszolomow" np. z LPR. > Taki na przyklad Roman Giertych - dzis jest, jutro go nie bedzie ale w miedzycz > asie doprowadzi byc moze swoimi inicjatywami do wsparcia dzietnosci polskich ro > dzin. No, tym to mnie rozbawiles szalenie!!!!! A Tweoje slowa oznaczaja tylko to, ze myslisz baaardzo krotkowzrocznie i kompletnie nie rozumiesz, w jaki sposob nalezaloby prowadzic polityke prorodzinna, zeby sie spodziewac przyrostu demograficznego. Serdecznie gratuluje pomyslunku:) > > Po stokroc lepiej wydac 7 miliardow na wsparcie przyrostu naturalnego niz 70 mi > liardow na emerytury gornicze. > > > > NI > =========== > www.bies.pl > Wiadomości bieżące Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 14:22 Mało Wam było kolektywizmu?? To ja mam rodzić dzieci dla państwa, płacić podatki dla państwa, nie wyjeżdzać za granice dla państwa, a dla mnie co? Becikowe?!?!?! Albo Milton Friedman (albo Simon Bolivar, nie pamiętam) już napisał, że jednostka ma obowiązek uczestniczenia w pełnym zakresie w życiu zbiorowości, organizacji, czy instytucji, na której zasady dobrowolnie i w pełni świadomie sam się zgodził. Ja się na nic nie godziłem, nikomu nic nie jestem winny. O los ludzkości się nie martwię, kilkanaście tysięcy lat się nie martwię i jakoś ludzkość trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
adriannaaa Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 16:45 W > yobraz sobie ze twoje dziecko [ktorego nie bedziesz miala] mogloby byc wtedy le > karzem albo hydraulikiem [patrz przyklad UK gdzie juz dzisiaj jest deficyt prac > ownikow w tych specjalnosciach]. no cudne - hydraulikiem... tak, wiesz, akurat w takich zawodach dzieci osób, które skuszą się na becikowe, będą się kształciły. A co do lekarzy - deficyt? tak się składa, że lekarzy jest nieco.. niestety ze względów EKONOMICZNYCH emigrują oni na zachód. ( z hydraulikami też tak jest;) ) Wprowadźmy zdrową politykę pracy, i godne warunki finansowe dla ludzi, a deficyt nie będzie tak groźny... Odpowiedz Link Zgłoś
martino Takim samym prawem jak Ty 05.01.06, 11:22 "głupia baba (...) będzie kazać rodzić zgwałconym kobietą" kto to jest "zgwałcony kobietą"?? Faktycznie głupia ta baba, że każe rodzić "zgwałconym kobietą", bo od kiedy to zgwałcony facet urodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 11:46 > księża nie powinni wypowadać się w takich sprawach bo stoją najdalej od tego, a > > przynajmniej powinni bo od nie od dziś wiadomo, że sami też mają potomstwo. > Klecha wespół z głupią babą (bo tylko taka będzie każać rodzić zgwałconym > kobietą) gadają bzdety a sami robą co chcą i nikt tego nie może (wedle ich > mniemania) kwestionować. Trochę poczytaj badań na ten temat (rodzenie dzieci przez zgwałcone kobiety). Czerwona zaraza ogłupiajca ludzi. W końcu w Polsce jest ponad 90% katolików więc w czym problem podobno jest demokracja a może mniejszokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 11:51 czarna zaraza jest tak samo oglupiajaca. Gdzie ty widzisz te 90% katolikow? jakos nie zauwazam tych Aniolow w codziennosci- a moze to tylko deklaracja? i nic wiecej? no, chyba, ze te 10% normalnych ludzi -siedzi w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 11:56 fpitt napisał: > czarna zaraza jest tak samo oglupiajaca. Gdzie ty widzisz te 90% katolikow? > jakos nie zauwazam tych Aniolow w codziennosci- a moze to tylko deklaracja? i > nic wiecej? no, chyba, ze te 10% normalnych ludzi -siedzi w wiezieniu. Ja też jestem katolikiem przynajmniej Kk ma mnie tak zarejestrowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 12:28 Rzygać mi się chce, jak mnie na podstawie chrztu (nie byłem pełnoletni) zaliczają do 90% "większości" katolickiej. Ktoś wie, gdzie oddaje się w ten niemoralny sposób nadany akt? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 12:34 > Rzygać mi się chce, jak mnie na podstawie chrztu (nie byłem pełnoletni) > zaliczają do 90% "większości" katolickiej. Ktoś wie, gdzie oddaje się w ten > niemoralny sposób nadany akt? Zgłoś się do Proboszcza w twojej parafi i powiedz żeby Ciebie wykreślił. ja też chcę żeby tacy jak Ty nie byli zaliczani do katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 12:36 > Zgłoś się do Proboszcza w twojej parafi i powiedz żeby Ciebie wykreślił. ja też > > chcę żeby tacy jak Ty nie byli zaliczani do katolików. No super, tylko ja nie wiem, gdzie jest moja parafia... :/. Istnieje jakiś ogólnopolskie archiwum KK? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 12:46 rafvonthorn napisał: > > Zgłoś się do Proboszcza w twojej parafi i powiedz żeby Ciebie wykreślił. > ja > też > > > > chcę żeby tacy jak Ty nie byli zaliczani do katolików. > > No super, tylko ja nie wiem, gdzie jest moja parafia... :/. Istnieje jakiś > ogólnopolskie archiwum KK? No niestety tego nie wiem no i statystyka znowu będzie zawałszowan ale nawrócisz się to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 13:15 > No niestety tego nie wiem no i statystyka znowu będzie zawałszowan ale > nawrócisz się to wiem. Byłem już "nawrócony", przeszedłem drogę od katechizmu dziecięcego do św. Tomasza i jedyne co z czasem odkrywałem, to konstrukcje filozoficzne (vide najbardziej prostacka z nich - "dogmat"), mające na celu utrzymanie społecznego i religijnego status quo. Ta religia jest tak pełna socjotechniki i hipokryzji, że rzeczywiście trzeba się wprowadzić w "stan łaski" za pomocą rytuałów i przy pomocy systemowych autorytetów (księża), by strawić większość z tych bzdur. Nie zapominam także o Jezusie, którego życie tak parszywie i perfidnie wykorzustuje KK. Szanuję wszystkich ludzi i ich poglądy, ale KK wybitnie mi nie pasuje, być może jestem zbyt wrażliwy na brak etyki... pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 13:41 Tak tradycja i dogmaty to jest to co zniszczy kościół katolicki. Kościół jest tworzony przez ludzi a ci jak wiadomo wszystko wypaczą. www.protestanci.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 13:46 natural7 napisał: > Tak tradycja i dogmaty to jest to co zniszczy kościół katolicki. > Kościół jest tworzony przez ludzi a ci jak wiadomo wszystko wypaczą. Tak mi ostatnio ktoś udowadniał istnienie boga- skoro kościół jest tworzony przez niedoskonałych ludzi, to gdyby bóg nie istniał, to wszystko by im się posypało :P. Historia KK dowodzi, że dowolne niegodziwości są dopuszczalne, byle jakoś je wytłumaczyć istnieniem siły wyższej, a popełnia się je w celu utrzymania status quo, czyli przede wszystkim "rząd dusz"... Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 15:10 No po prostu musze Ci na to odpowiedziec:))) "Ta religia jest tak pełna socjotechniki i hipokryzji" - a pokaz, ktora religia nie jest? religie, moim zdaniem, sa wytworem czlowieka. nie istnialo w historii ludzkosci takie spoleczenstwo, ktore nie wytworzyloby swojej religii. Wynika to pewnie ze strachu przed przyszloscia, braku wiedzy na temat zjawisk przyrodu i natury, etc. gdyby dzisiaj jakies spoleczenstwo zaczelo tworzyc religie, z pewnoscia nie bylaby antropocentryczna, bo poziom wiedzy by na to nie pozwolil:) Wczytujac sie w Stary i Nowy testament mozna z latwoscia wykazac, ze ludzie pisali go w odniesieniu do praw i norm spolecznych panujacych w epokach i zgromadzeniach, w jakich zyli. pomijajac fakt, ze NT byl wielokrotnie cenzurowany w pozniejszych wiekach wiec dzisiaj tak naprawde trudno do konca okreslic co bylo napisane w wersji pierwotnej. Religie w kazdej spolecznosci sluzyly do zdobywania i potem zachowania wladzy i majatkow. dlatego dzisiaj tak trudno obronic kosciolowi, nie tylko KK, niektore sformulowania i dogmaty - ludzie dorobili historie do potopu, bo nie potrafili go wytlumaczyc ani zrozumiec - dzis juz wiemy co sie stalo i jak to sie stalo, ze potop mial miejsce. A jednak ludzie dalej wierza...dlaczego? Moze dlatego, ze dalej nie wiemy gdzie konczy sie kosmos, jak to sie dzieje, ze powstaje nowe zycie, i dalej strasznie sie boimy smierci, a najwieksze przerazenie budzi w nas fakt, ze po tamtej stronie moze nie byc nic - i wtedy nasze zycie jakby przestaje miec ten ponadwymiarowy sens, prawda? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 15:27 Dzieki za rzeczową odpowiedź, ze swojej strony tylko się usprawiedliwie, że chrześcijaństwo znam najlepiej spośród masowych religii i dlatego się wypowiadam w ten sposób na ten temat. Myślę, że życie nie ma żadnego ponadwymiarowego sensu, a jeśli nawet tak, to na pewno nie taki, jaki próbują przedstawić masowe religie. Moim zdaniem religia powinna być tak samo intymną częścią życia, jak seksualność, tworzenie z nich (i na ich podstawie) instytucji to zaproszenie do patologii. Pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 jak najbardziej sie zgadzam, ale 05.01.06, 15:46 wiekszosc spoleczenstwa mysli inaczej - najczesciej dlatego, ze wiekszosc jednostek potrzebuje tego, zeby ktos nimi pokierowal, nie tylko w naszym kraju, ale w ogole. mi do religii tez jest daleko (pewnie tez dlatego, ze calkiem niezle ja znam:))), ale powtarzajac za s.lemem - rozumiem spoleczna potrzebe istnienia religii. pozdr serd Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 15:31 Ta religia jest tak pełna socjotechniki i hipokryzji" - a pokaz, ktora religia > > nie jest? religie, moim zdaniem, sa wytworem czlowieka Poczytaj tybetanską księge umarłych:))))Tak na początek. A potem cala resztę:) Buddyzm był bardzo blisko systemu doskonałego i chyba najmniej z doskonalości stracił, bo chrzescijanstwo straciło większość:) Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 15:40 Masz racje, buddyzm odpowiada mi najbardziej z wszystkich mozliwosci. ale buddyzm w zasadzie nie jest religia, to bardziej filozofia zycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 15:59 No i własnie to jest w tej "religii" niesamowite - jest religią, a jakby nie była religią instytucjonalną, schierarchizowaną . tzw. polski katolicyzm sam się wreszcie soba udławi, bo emeryci nie bedą zyć wiecznie, a 20 latków wierzacych w dogmaty katolickie ze świecą szukać dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 16:05 Naprawde??? To mila wiadomosc, chociaz moja mama twierdzi inaczej - ze bardzo duzo mlodziezy do kosciola przychodzi...zastanawiam sie tylko, czy z przymusu, czy z dobrej woli:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sojkaj2 Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 15:54 Brawo, zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Gdzie można się wypisać z KK? 05.01.06, 12:59 natural7 napisał: > Zgłoś się do Proboszcza w twojej parafi i powiedz żeby Ciebie wykreślił. > ja też chcę żeby tacy jak Ty nie byli zaliczani do katolików. To drobiazg, ale pokazuje lekką skrętność Twojego myślenia. Bo dlaczego to niby rafvonthorn miałby to robić? Ty zgłoś się do swojego proboszcza i poproś, by do katolików zaliczał tylko te osoby na terenie swojej parafii, które w jakikolwiek czynny sposób to potwierdzają. I zastosowanie tej reguły wszędzie, spowoduje, że Twemu życzeniu stanie się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Hear, hear 05.01.06, 13:17 Dzięki, wspaniały pomysł. A może tak księża powinni spisy robić według tego, kto przyjmuje kolęde, a kto nie (i ile kto daje ;P). I ciągle nie wiem, gdzie się wypisać? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Hear, hear 05.01.06, 13:47 www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac I już wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Hear, hear 05.01.06, 13:49 natural7 napisał: > www.e-kosciol.org/index.php?id=jakwypisac > I już wiesz. Tylko teraz nie marudź że nie masz na zaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Hear, hear 05.01.06, 13:58 natural7 napisał: > Tylko teraz nie marudź że nie masz na zaczki. Skąd ten ton wyższości w tej wypowiedzi? Odpisz, naprawdę jestem ciekawy, w czym (prócz wiary, oczywiście) czujesz się lepszy ode mnie? Czy może uraziłem Cie swoją deprecjacją KK? No, i napisz, średnio na ile znaczków stać Cię w miesiącu? A za link naprawdę strasznie dziękuję, przyda się. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Hear, hear 05.01.06, 14:01 rafvonthorn napisał: > natural7 napisał: > > > Tylko teraz nie marudź że nie masz na zaczki. > > Skąd ten ton wyższości w tej wypowiedzi? Odpisz, naprawdę jestem ciekawy, w > czym (prócz wiary, oczywiście) czujesz się lepszy ode mnie? Czy może uraziłem > Cie swoją deprecjacją KK? No, i napisz, średnio na ile znaczków stać Cię w > miesiącu? > > A za link naprawdę strasznie dziękuję, przyda się. Nie chciałem Ciebie urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Hear, hear 05.01.06, 14:24 Spoko, przepraszam, że się uniosłem, ale ludzie wręcz nieświadomie okazują pogardę innym, ja tylko na to reaguję, może zbyt ostro. Bez urazy, pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
kzegota1 Re: jakim prawem klecha może się wypowiadać 05.01.06, 13:47 mam pomysł. trzeba nasłać na panią doktor jakiego rocco siffrediego. niech ją zmusi do jakiegoś poczęcia i ciekawe czy wtedy będzie dalej tak wielką entuzjastką tego "życia poczętego w bolesny sposób" Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 10:09 Kto te niechciane dzieci wychowa, zakonnica lesbija czy ksiadz gej?Tysiace par czeka na adopcje,ale wzgledy formalne tak wydłuzaja procedure, ze odechciewa sie chciec. Szastanie frazesami,chore becikowe, a gdzie miejsca pracy?Nigdy nie dzieliłem katolików wg kategorii, ale tak,masz racje,to obecna formacja prowadzi polityke rozdzwieku.Omnipotencja Rydzyków, Jankowskich,Giertychów.Jakie to załosne! Odpowiedz Link Zgłoś
emax4 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 10:55 Tu nie chodzi o dzielenie ludzi na kategorie, tylko o normalność. Dziecko, które ma przyjść na świat nie może być niesprawne fizycznie czy psychicznie, ani ciąża nie może być skutkiem przestępstwa. Kto ma później zajmować się tymi dziećmi? Tak krytykowane domy dziecka? Fundacje żyjące ze społecznych darowizn? Jako podatnik nie chcę ciągle komuś dokładać. Mam swoje dzieci, wnuki. To im przede wszystkim powinienem pomóc. Czy też mam wyciągać rękę do państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 11:54 Dziecko, > które ma przyjść na świat nie może być niesprawne fizycznie czy psychicznie Emax4, drogi dziadku, ja nie jestem fanem dziecka uszkodzonego, ale czy Ty przypadkiem nie za wiele o historii Sparty i panujących tam zwyczajach czytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 12:57 wiesz moze, jak to jest byc zgwalcona? albo jak to jest urodzic dziecko, ktoremu zadna medycyna nie moze pomoc, i wiadomo, ze umrze w ciagu dwoch czy trzech tygodni od porodu, i przez te dwa czy trzy tygodnie od porodu patrzec, jak to dziecko umiera? albo nie dostac skierowania na badania prenatalne - bo moze bedzie tez chciala legalnej aborcji - i nie moc pomoc dziecku, ktre medycyna moglaby w czasie ciaz uratowac? albo, w analogicznej sytuacji urodzic dziecko tak gleboko uposledzone, ze trzeba przestawic sobie cale zycie w jeden dzien, jedno z rodzicow musi zrezygnowac z pracy, a potrzebna jest kasa na rehabilitacje czy umozliwienie dziecku funkcjonowania bo dziecko nie ma rak i nog, albo nie moze byc wystawione na swiatlo, albo cokolwiek innego, z pensja dwa razy 800 czy 1200? wiesz? nie?? to milcz Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 11:22 Mam pytanie. Czy chciałbyś żyć w Iranie? Czy nie uważasz że życie w zgodzie z wyznawaną przez Ciebie religią to Twoja prywatna sprawa? Państwo do tej pory nie przeszkadzało nikomu w jego praktykach religijnych teraz patrząc na to co się dzieje mam wrażenie że nie ma już różnicy między PZPR z PiS czy LPR bo jaka niby miałaby być - jedynie ludzie się zmienili ale w dalszym ciągu obowiązuje jedyna słuszna ideologia i kara dla tych, którzy nie żyją zgodnie z nią więc powiedz mi czym się różnicie od bolszewików - dla mnie niczym. PS Możesz sobie darować obrzucanie mnie błotem wyzywając od lewaków i komuchów jestem na to za młody a pochodze z rodziny walczącej z komuną Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 11:48 anvill napisał: > Mam pytanie. Czy chciałbyś żyć w Iranie? > Czy nie uważasz że życie w zgodzie z wyznawaną przez Ciebie religią to Twoja > prywatna sprawa? Państwo do tej pory nie przeszkadzało nikomu w jego praktykach > > religijnych teraz patrząc na to co się dzieje mam wrażenie że nie ma już > różnicy między PZPR z PiS czy LPR bo jaka niby miałaby być - jedynie ludzie się > > zmienili ale w dalszym ciągu obowiązuje jedyna słuszna ideologia i kara dla > tych, którzy nie żyją zgodnie z nią więc powiedz mi czym się różnicie od > bolszewików - dla mnie niczym. > PS Możesz sobie darować obrzucanie mnie błotem wyzywając od lewaków i komuchów > jestem na to za młody a pochodze z rodziny walczącej z komuną Dobrze, daruję sobie (i tak zresztą bym sobie "darował"). Przeczytaj spokojnie artykuł i później to co napisałeś. Przecież to jest przykład czystej histerii. Ale wybaczam Ci - jesteś jedną z wielu ofiar medialnej tresury. Odpowiedz sobie sam na proste pytanie: Dlaczego środowiska gejo-lesbo-libero- lewackie mogły mieć swoich przedstawicieli ds. rodziny na stanowiskach ministerialnych, a środowiskom prawicowym odmawia się nawet prawa do zaproponowania kandydata na stanowisko jednego z doradców premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 11:56 bo oni maja katechizm zamiast Rozumu. Sa dogmatykami, ktorzy zyja w epoce, w ktorej pisano Biblie ( a propos - czytales ja?- wiekszej historii gwaltow, zbrodni i itp. dewiacji nie znajdziesz w niczym innym- pomysl o czym to swiadczy). Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 14:49 przyłączam sie do głosu! chadecy myśla że kto nie z nimi to lewak, a to nieprawda! niecierpie ZCHNów PISÓW itp a pochodzę z rdzennie polskiej rodziny od 7 wieków, wychowany w tradycji patriotycznej i antykomunistycznej. Ale to co lansuja nam chadecy to dla mnie obraza demokracji, rozumu i wogle całych osiągnięc intelektualnych kultury europejskiej. "Oni" są jacys niedouczeni humanistycznie i ogólnie prymitywni w myśleniu. Nie dziwiła mnie arogancja lewicy (wyssali to z mlekiem matki-pzpr) ale skąd tyle arogancji u chrześcijan? Jeśli drzewo mamy po owocach poznawac to kiepskie świadectwo wystawiają swej wspólnocie. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 11:23 katolicy nie są ludżmi drugiej kategorii,to prawda, ale LPR to ludzie drugiej kategorii,to nie są katolicy,to jest zbieranina dewiantów,skandalistów,ktorzy sami nie wierzą w to co mówią,głoszą hasełka,ktore mają być wzorem dla innych, ich interesuje jedynie władza,krok po kroku, im bardziej terrorystyczne dla spo- łeczeństwa hasła,tym większa ich władza. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 11:48 maureen2 napisała: > ale LPR ... to nie są katolicy,to jest zbieranina dewiantów,skandalistów,ktorzy > sami nie wierzą w to co mówią, Wierzą, i to nawet jest bardziej przerażające, niż gdyby nie wierzyli. > ich interesuje jedynie władza Ale większość głosujących wyborców wręcz wsadziła im tę władzę w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 12:15 LPR to są manipulanci,ktorzy nie mają nic wspólnego z religią katolicką, są obrazą dla katolików, oni nie wierzą w to co głosżą,niektórzy nawet nie potrafią ukryć usmiechu,gdy głosża te haselka,chichot szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 12:51 maureen, emocjonalnie się z Tobą zgadzam, ale... > ktorzy nie mają nic wspólnego z religią katolicką, > są obrazą dla katolików Mają bardzo dużo wspólnego z religią katolicką, choćby przez jeden fakt, że cieszą się poparciem poszczególnych biskupów, a KK nigdy się od nich nie odciął. To tak, jakby stwierdzić, że p. Rydzyk z przyległościami typu Wujkowska i Marcinkiewicz nie mają nic wspólnego z KK. A że są obrazą dla katolików, to fakt. Tylko patrz wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 13:38 patrzę równiez szerzej i dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 12:04 maureen2 napisała: > katolicy nie są ludżmi drugiej kategorii,to prawda, ale LPR to ludzie drugiej > kategorii,to nie są katolicy,to jest zbieranina dewiantów,skandalistów,ktorzy > sami nie wierzą w to co mówią,głoszą hasełka,ktore mają być wzorem dla innych, > ich interesuje jedynie władza,krok po kroku, im bardziej terrorystyczne dla spo > - > łeczeństwa hasła,tym większa ich władza. No zobacz, a przecież Ty wogóle nie musisz się nimi zajmować jako partią. Możesz zachwycać się milionerami z SLD. I ich swego czasu przyjaznymi dla najbiedniejszych ustawami - jak o eksmisji na bruk na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 12:33 milionerów z SLD i ich pomocników już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 14:18 Jakże to typowe dla ultrasów, czy z lewa czy z prawa. Jak ktoś ma inne zdanie niż oni, to jest do wyboru - katooszołomem, dewotem, moherem lub ubekiem, komuchem, żydem, pedałem... Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej ..???? 05.01.06, 11:32 cz ty byles juz u swojego LEKARZA???? zbadaj sie- koniecznie. Pieprzysz jak w malignie. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej ..???? 05.01.06, 11:39 byłem u pani doktor z LPR . Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 11:45 Tak,moim zdaniem rodzina wielodzietna to patologia.Malo jest takich rodzin w naszym biednym kraju,ktore stac na utrzymanie czworki i wiecej dzieci.Wszyscy zdaja sobie z tego sprawe,ale nie wszyscy tego przestrzegaja.Licza,ze jesli Pan Bog dal dzieci to da i na dzieci.Niestety,ten Pan Bog to my podatnicy,ktorych nikt nie pyta czy zgadzaja sie na takie wydatki z naszego wspolnego budzetu.Mieszanie do tego wszystkiego religii to juz absolutne naduzycie. Szanowny PiS-ie,nie zgadzam sie na takie pociagniecia.Ja ,jako jednostka jestem niczym,ale duzo takich jednostek to kleska w nastepnych wyborach.Zapewniam,ze nie bede na wasze listy glosowal. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm To typowo rydzykowe odwracanie kota ogonem 05.01.06, 11:52 Problem w tym ze to waska garstka ortodoksyjnych katolikow chce innych traktowac jak ludzi II kategorii... Kto im teraz zabrania rodzic dzieci po gwalcie czy nie stosowac metody in vitro ?? Nikt! To dlaczego oni chca nam tego zabronic... Odpowiedz Link Zgłoś
buba12 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 13:12 Nigdy nie byli (i żeby nie było nieporozumień, pamietam czasy komuny i jestem katoliczką). Byli tylko ci małej wiary, którzy się kryli z: chrztami, pierwszymi komuniami i ślubami - np. wojskowi, milicjanci i funkcjonariusze partyjni. Nikomu poza tym nie broniono chodzić do kościoła. Dośc juz tych bzdur!!! A prawdziwemu katolikowi,nie temu II kategorii, żadne ustawy antyaborcyjne nie są potrzebne, bo jeśli żyje zgodnie z zasadami wiary to aborcji nie przeprowadzi. Jednak państwo to nie gmina wyznaniowa - i prawo powinno uwzględniać poglady osób o innym światopoglądzie religijnym i innych przekonaniach itd. A także interesy wszystkich wyborców, którzy wybierali skład sejmu i senatu a co za tym idzie rządu. I odczep się od feministek, bo nic o nich nie wiesz, Odpowiedz mi na pytanie ile znasz rodzin wielodzietnych? Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 13:21 widzę że Twoim zdaniem nienawiść jest podstawowym składnikiem religii którą ja też wyznaję, jednak chyba trachę inaczej rozumiem niż Ty - czy za to też i mnie znienawidzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
scrooge16 Koniec c-klasowej drużyny lewaków 05.01.06, 13:32 Wolę promocję katolicką, niż pedalsko-lewacko-feministyczną. Człowiek ma swoją godność w tej pierwszej. W drugiej promowane są zasady "róbta co chceta". A swoją wolnością czasem można naruszyć wolność innych, jeśli się tej zasady kurczowo trzyma. Lewacy, feministki, homoseksualiści - wy myślicie, że jesteście jedyną siłą, która może rządzić Polską i która jako jedyna ma do tego mandat. To wasze przekonania są z prehistorii!!! Mamy demokrację, a w demokratycznych wyborach wygrał świadomy patriotyzm zamiast antypolskiego postkomunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Koniec c-klasowej drużyny lewaków 05.01.06, 13:53 to bardzo pieknie, nie rozumiem tylko w jaki sposob naruszam Twoja wolnosc zyjac po swojemu i zgodnie ze swoimi zasadami wolnosci. Dlaczego moje poglady sa mniej istotne od Twoich, tez nie rozumiem. I dlaczego to, ze mam inne poglady zmusza Cie do ublizania mi - tez nie rozumiem. Tzn. tak naprawde rozumiem: Moze wolisz promocje katolicka i masz do tego prawo. Roznica polega na tym, ze nasza tzw. prawica (w tym zdaje sie Ty rowniez)nie ma pojecia na czym polega demokracja. W PRL tez nam narzucano poglady i zdaje sie, ze wlasnie o to walczylismy - zeby kazdy mogl miec swoje poglady i postepowac zgodnie ze swoim poczuciem wolnosci. Jezeli ktos (w tym wypadku opcja "z lekka" nacjonalistyczna) usiluje narzucic mi wlasne poglady i wartosci - to czym to sie rozni od PRLu? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 13:58 meylec napisał: > jak za PRL-u. I mimo że to się nie mieści w głowach różnych postPZPR-owców i > innych lewakoliberałów, mają prawo do zajmowania stanowisk publicznych. I nie > zawsze sprawami rodziny będą się zajmować wojujące feministki, dzielnie > walczące o dynamiczny rozwój lesbijstwa, gejostwa i aborcji, dla których > rodzina , szczególnie wielodzietna, to patologia z definicji. a przy okazji ... popukałeś(aś) się w czoło.... i niesamowita pustka odpowiedziała ci echem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaya333 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 17:03 Niech katolicy żyją według własnych zasad, niech nie używaja środkow antykoncepcyjnych, niech robią wszystko na co mają ochotę, tak długo jak nie szkodzą innym. Kto dał im prawo ograniczania innych w ich osobistym życiu??? O ile wiem, to można przekonywać do swoich przekonań, a nie prawnie je narzucać. Kolejne wyprawy krzyżowe i palenie na stosach czarownic nas czeka? Piszę "im" bo mimo iż jestem osobą wierzącą, po prostu wstyd mi się teraz nazwać katoliczką. Zaczynam się czuć jak w Ciemnogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 17:22 A wlasnie, ze sa. Ludzmi I-kategorii sa czlonkowie i czlonkinie sekty RM. Odpowiedz Link Zgłoś
repin Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 17:56 Po przeczytaniu twojej opini zostałem zwolennikiem aborcji. Choć w twoim konkretnie przypadku barani łbie byłoby to jedynie rzeźniczym rzemiosłem. Jesteś skończonym kretynem i palantem i zastanów się co byś zrobił gdyby zgwałcili ci żonę siostrę albo córkę. A katolce powinny wydupiać na Madagaskar z tobą na czele buraku cukrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dewastor Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 20:24 Rzeczywiscie, nie sa juz ludzmi 2'giej kategorii, a zeby to zaznaczyc zagladaja innym ludziom do spodni. Pomysl swietny, oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 21:14 jak katolicy będą zajmowali się bardziej życiem narodzonym niż poczętym, zaczną działać wg zasad miłości bliźniego, przeciwstawią się przemocy w rodzinie, a księża zaczna wychowywać dzcieci i utzymywać rodziny to chętnie przyklasnę takim paniom, a do tego czasu...wolę feminizm. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: Katolicy już nie są ludźmi II-giej kategorii 05.01.06, 22:29 Nie mam nic przeciw rodzinom wielodzietnym i nie uwazam ich z gory za patologiczne. Tylko rodziny wielodzietne, gdzie nie ma warunkow a dzieci rodza sie w mysl zasady " co rok to prorok" Tak przy okazji. Masz rodzine? Masz dzieci? Jezeli tak to sie pochwal ile. Odpowiedz Link Zgłoś
julka661 Re: Katharsis? :-) 05.01.06, 12:39 Niedługo ojciec Rydzyk będzie doradzał w polityce zagranicznej, a ksiądz Jankowski będzie spowiadał rząd i Kaczory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Katharsis? :-) 05.01.06, 13:56 taziuta napisał: > Super! Niech nabiorą tego oszołomstwa do rządu ile wlezie. I to jak > najszybciej. Tak aby nam się zdążyło ukazać w całej swojej krasie. Polska zdaje > > się potrzebować takiego katharsis. > Im szybciej ludzie zrozumieją, co się kryje za skrajną prawicą, tym szybciej > zajmie ona należne jej miejsce! > A tak przy okazji, czy ci od Rydzyka, to wszyscy muszą mieć jakieś > nieprawidłowości z kasą? Zgarniają ją gdzie i jak się da – pewnie na zboż > ny > cel, tj. celem wsparcia sług bożych :) > Moja żona życzy pani "doktór" Wujkowskiej, żeby została zgwałcona i to w sposób najbardziej brutalny z możliwych.... żeby doznała "poczęcia" i ... żeby URODZIŁA... z przymusem kochania i wychowania w duchu "stricte" katolickim tego "daru boga"...i jeszcze, żeby to była dziewczynka.... I żeby żyłą długo... bardzo długo... jak najdłużej.... Podpisuję się pod tym obiema rękami.... Odpowiedz Link Zgłoś
dm117 ROZWIAZANIE TEGO JEST BARDZO PROSTE... 05.01.06, 15:06 Trzeba kogos wynajac zeby ta milą pania zgwałcił i zobaczymy czy bedzie nosic w sobie to dziecko-GWARANTUJE ZE NIE,bo pewnie wyjedzie gdzies za granice i usunie ciąze!!!!! PROBLEM ROZIWĄZANY Odpowiedz Link Zgłoś
arielmoisiecyc Re:GWAŁCICIEL TO TEŻ PRZECIEŻ OJCIEC .... 05.01.06, 16:56 W TRADYCJI WIELU KRAJOW PORWANIE I ZGWAŁCENIE DZIEWCZYNY JEST AKCEPTOWANE JAKO WSTEP DO ZASLUBIN. SKORO KOBIETA W CIĄZY MOŻE SAMODZIELNIE PODJĄĆ DECYZJĘ O USUNIĘCIU CIĄŻY NIE PYTAJĄC SIĘ OJCA DZIECKA O ZDANIE TO POTENCJALNY OJCIEC POWINIEN MIEC PRAWO DO ZROBIENIA DZIECKA ( ZGWAŁCENIA DZIEWCZYNY) JEŻELI DOPUSZCZA TO TRADYCJA. JEŻELI ZGWAŁCI W POLSCE TO PONIESIE ZA TO KARĘ ALE DZIECKO NALEŻY CHRONIĆ GDYZ NIE ONO PROSIŁO SIĘ O PRZYJSCIE NA SWIAT LECZ NAJCZESCIEJ OFIARA CZYLI ZGWAŁCONA BYŁA BARDZO NIEROZWAZNA LUB SPROWOKOWAŁA GWAŁCICIELA. TAKI OBRAZ DAJĄ POLICYJNE STATYSTYKI. DLACZEGO ZATEM STATYSTYCZNIE BIORĄC DZIECKO TAK POCZĘTE MA CIERPIEC JEZELI JEST TAK JAK OPISAŁEM. ARIEL Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Katharsis? :-) 05.01.06, 19:05 A ja poproszę o zlikwidowanie podziemia aborcyjnego..:D:D:D To jest po prostu śmieszne... A ta Pani wygląda, wnioskując ze zdjęcia, na trzeźwo myślącą. Ale cóż, pozory mylą. Lata prania mózgu robią swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 08:54 w "antykoncepcji" czy ogólnie - w "nieprawidłowościach" ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Ja nie rozumiem tego jazgotu... 05.01.06, 09:03 czy premer Marcinkiewicz miał sobie jako doradcę wybrać aktywistkę homoseksualną? Działaczkę proaborcyjną??? panią Jarugę od spraw społecznych, co to nie wie, że w miastach nacami jest niebezpiecznie??? Cóż dziwnego, że prawicowy, konserwatywny premier, w prawicowym rządzie dobiera soibe doradców o konserwatywnych poglądach? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Prawicowy? To raczej Teologia Wyzwolenia:))) 05.01.06, 09:07 A nic bardziej lewackiego, choc w imie Chrystusa, jeszcze w historii nie bylo. Konserwatyzm tez nie oznacza zacofania, czlowieku, i powrotu w sferze seksu do Sredniewiecza (choc i wowczas "babki" znachorki spedzaly plody). Odpowiedz Link Zgłoś
noshadow Re: Prawicowy? To raczej Teologia Wyzwolenia:))) 05.01.06, 09:55 ile kobiet poumiera od skrobanek po cichu w brudnych gabinetach wydajac na to pieniadze, za ktore moglaby pozyc pare miesiecy. Zrobi to, bo nie bedzie ją stac na kolejne dziecko. Bo panstwo krzyczy rodzic, rodzic, rodzic dla swoich demograficznych statystyk zostawiajac rodzine samą sobie - z calym bezrobociem, 22% vatem na art. dzieciece, itp. Jak zakaz aborcji to niech socjal bedzie solidny, jesli chce panstwo byc takie kapitalistyczne i wolnosciowe to niech rowniez nie zaglada kobietom w tylki! Nie wszystkie dzieci poczynaja sie z milosci - i to rowniez tyczy sie rodzin... Tym bardziej za bezwzgledne uwazam zakaz aborcji w przypadku plodow z defektami - to jest skazywanie kobiety na uwiazanie przy kalece na cale zycie, niemoznosc pracy - tak wiec koniecznosc wyciagania reki gdzie sie da i brak radosci w patrzeniu jak dziecko stawia kolejne kroki do samodzielnosci w zyciu. Nie kazda kobiete na to psychicznie stac. Jedne sa gotowe inne zdecydowanie nie. Trzeba bedzie znalezc sporo srodkow na budowanie sierocincow.... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Czlowieku: im nie chodzi o zakaz aborcji.Im chodzi 05.01.06, 09:58 o ZAKAZ SEKSU. I to jest wlasnie najtragiczniejsze w tym calym polskim obledzie antyaborcyjnym... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Kto się seksi w chuci ramach 05.01.06, 10:25 zamiast w ramach prokreacji - ten we władzy jest Szatana i urąga stanu racji! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ladne. Gdy PiS juz Bednarka za nazizm wywali, z 05.01.06, 10:31 ogromna checia uczynilbym sobie z tego nowa sygnaturke;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Prawicowy? To raczej Teologia Wyzwolenia:))) 05.01.06, 09:58 Idiotyczny tekst w sygnaturce "Ein Volk, IV Reich, Zwei Katchoren." zwlania mnie z obowiazku polemizowania, wiec tylko wyrazem mojej dobrej woli bedzie fakt, że odpowiem: cała ta materia jest o wiele bardziej złożona, niż się lewackim propagandystom wydaje. Poza tym nie jest raczej tak, że przestrzeganie katolickiej etyki seksualnej powoduje rozprzestrzenianie się HIV i innych tryprów. To też warto mieć na uwadze, jeśli się chce walczyć z tego typu zarazą. Nie tak dawno była afera z seksem oralnym dzieciaków w gimnazjum. Czy atakowanie dzieciaków w gimanzjum prezerwatywami nie przyczyna się do takich zachowań? No chyba, że to juz jest trendy i jazyy i ci wwszyscy "nowocześni" bedą nawet chcieli, zeby ich dzieciaki sie tak bawiły, bo co maja ,alkohol pić? Wszystko, co służy walce z publiczną demoralizacją jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To Sturmera SA Bednarka juz wywalono z PiSu? 05.01.06, 10:13 Tyle na temat "idiotycznej sygnaturki" - dla ciebie nie jest "idiotyzmem" chronienie przez PiS wielbiciela Horsta Wessela, dla ciebie jest "idiotyzmem" wypominanie tego faktu PiSuarowi. Sieg Kwa! PS: Co zlego dla swiata przynosi seks oralny - jesli jest dobrowolny (w owym gimnazjum to byl raczej homoseksualny gwalt) - w przypadku napalonych nastolatkow, zwlaszcza zas hetero? Szczesliwie, ciazy z niego nie bedzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: Ja nie rozumiem tego jazgotu... 05.01.06, 11:29 ten rząd i PiS to narodowy SOCJALIZM!!!! to zaczyna przypominać NSDAP (dla przypomnienia: Narodowo SOCJALISTYCZNA Niemiecka Partia Robotnicza), a nie prawicę neokonserwatywną, której podstawą jest WOLNY RYNEK w gospodarce i konserwatyzm w sprawach społecznych, ale nie extrema!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
savee A ja rozumiem, i to az za dobrze 05.01.06, 11:37 No tak. Bo Kluzik-Rostkowska, co potwierdza sam guru wierzejski, jest aktywistką homoseklsualną i działaczką proaborcyjną: Z jej nominacji cieszy się Liga Polskich Rodzin. - Życzę pani Wujkowskiej wszystkiego najlepszego - mówi Wojciech Wierzejski, jeden z liderów LPR. - Będzie dobrym antidotum dla oszalałej feministki, jaką jest Joanna Kluzik-Rostkowska. Dobre, wystarczy w jednej kwestii miec nieco odmienne zdanie niz LPR, a juz w ich oczach jestes oszalala feministka. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ja nie rozumiem tego jazgotu... 05.01.06, 14:05 dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > czy premer Marcinkiewicz miał sobie jako doradcę wybrać aktywistkę > homoseksualną? Działaczkę proaborcyjną??? panią Jarugę od spraw społecznych, co > to nie wie, że w miastach nacami jest niebezpiecznie??? Cóż dziwnego, że > prawicowy, konserwatywny premier, w prawicowym rządzie dobiera soibe doradców o > konserwatywnych poglądach? nie! ale też i do Opus Dei mi jak najdalej.... Na doradcę, byłem przekonany, wybiera się kogoś, kto ma dość znacząco pofałdowaną korę mózgową.... Ktoś z wypolerowana korą mózgową, będzie doskonałym doradcą PiSiorowego aktywisty Marcinkiewicza wedle zasady, że doradca nie może być mądrzejszy od doradzanego.... ma tylko "pobierać apanaże".... Odpowiedz Link Zgłoś
papcio.chmiel Spokojnie, ten rząd i tak długo już nie pociągnie 05.01.06, 09:48 Chyba, że dowartościuje się wybitnymi politykami z LPR-u i Samoobrony. A wtedy problem p. doradcy będzie i tak najmniejszym, przed jakim stanie Polska i my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
alhanroel Re: Spokojnie, ten rząd i tak długo już nie pocią 05.01.06, 10:03 Ty sie Papcio lepiej nie udzielaj bo widzialem Cie w reklamowkach przedwyborczych i wiem jakiej jestes opcji :) a ta kobieta musiala sie zdrowo w glowe uderzyc,nikomu nie zycze zle, ale niech sie postawi w roli ofiary,gdyby to ja ktos zgwalcil? zapewne ona z miloscia urodzilaby to dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka151 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 09:54 Przerazajace...Wracamy do sredniowiecza. Tacy ludzie moga miec wlasne poglady ale dlaczego maja miec wplyw na stanowienie prawa dla wszystkich ?! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:10 agatka151 napisała: > ... ale dlaczego maja miec wplyw na stanowienie prawa dla wszystkich ?! Bo ponad połowa z mających ochotę głosować głosowała na PiS, Samoobronę i LPR? Bo ponad połowie z mających ochotę głosować nie przeszkadza Radio Maryja? Znam co prawda niegłosujących nie z powodu braku ochoty, ale dla wyrażenia braku poparcia dla całego systemu, ale że to zgubna (obecnie) taktyka, pokazuje PiS, zawłaszczając, co się da, bo ma okazję, i zupełnie nie przejmujący się tym, że poparło go w sumie ok. 10% wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
isshia Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 09:54 jak widac doradczyni dazy do wiekszej ilosci noworodkow wyrzucanych z 9 pietra, znajdowanych na smietniku... latwiej pozbyc sie narodzonego dziecka niz kilku komorek zagniezdzonych w macicy... no ale coz, skoro zycie jest darem bezwarunkowym to niech rodza sie dzieci chore, skzane na bolesna agonie trwajaca nieraz kilka lat, czasem dluzej, niech rodza sie i te skazane na nienawisc zgwalconej matki, wygnane do domow dziecka, wtykane palcami, bo czemu nie... skoro godnosc nie ma zadnego znaczenia... te prawa i tak sa dla tych, ktorych nier stac na prywatne kliniki, na wyjazdy za granice celem dokonasnia aborcji... spoleczenstwo dzieci z patologicznych rodzin, biednych, szukajacych wartosci nie w obojetnym wobec nich Kosciele lecz na ulicy, w gangach... jedynym sposobem ograniczenia dokonywanych zabiegow aborcji to uswiadomienie spolecznestwa i powszechna dostpenosc srodkow antykoncepcyjnych, ale o tym jakos nikt nie pamieta... szkodliwe? na pewno nie bardziej niz legalne i dostepne papierosy czy wodka... Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczka myślałem że umysłowo chorzy powinni być leczeni? 05.01.06, 09:54 Może ta pani zbyt dużo hormonów łykała i na mózg jej padło? Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Wułudzała kase od ZOZ-u i jest taka święta? 05.01.06, 09:55 no niech to- przeciez ona jest okropnie zacofana, chamska i zajadła. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Wułudzała kase od ZOZ-u i jest taka święta? 05.01.06, 09:56 haritka napisała: > no niech to- przeciez ona jest okropnie zacofana, chamska i zajadła. jak wiekszosc tych z zetchaenu i pisu... a Kaczki to nie sa zajadle? Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:00 Kluzik-Rostkowska oszalała feministka?? rany boskie!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga302 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:05 Dno ! Będziemy tęsknić do czasów PRL-u ! Odpowiedz Link Zgłoś
alga30 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:02 Ratunkuuuuu!!!!!! uwstecznienie totalne,to moze poczecie w bolesnych warunkach prosze przetestowac na tej Pani zobaczymy jakie poglady będzie miala wtedy, bo latwo kieruje sie losem innych nie mając o tym pojęcia. A pani przyszla doradczyni nie stosuje antykoncepcji? i cp kocha sie tylko wtedy kiedy chce miec potomstwo?Jeszcze raz RAtunkuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:35 > A pani przyszla doradczyni nie stosuje antykoncepcji? i cp kocha sie tylko > wtedy kiedy chce miec potomstwo?Jeszcze raz RAtunkuuuu To wycie jest uzasadnione. Demokracja demokracją, ale 1. należy zmusić panią doradczynię do zmiany poglądów pod groźbą kary 2. należy zamknąć Radio Maryja, a jego personel internować i reedukować 3. należy wprowadzić do konstytucji gwarancję wolności kopulowania kiedykolwiek, z kimkolwiek i gdziekolwiek beż żadnych konsekwencji 4. poliykę pronatalną należy zharmonizować z polityką chińską w czasach Mao (sterylizacja i skrobanki przymusowe) 5 z podręczników historii wyrzuć cały okres średniowiecza - aby nikt nie czerpał stamtąd inspiracji (można rozważyć zburzenie gotyckich katedr, albo ich zamiany na kluby gejowskie). Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 11:03 Nie wiem czy jesteś kobietą czy mężczyzną. Jeśli jesteś kobietą to wyobraź sobie że ktoś cię zgwałcił, zaszłaś w ciążę i MUSISZ urodzić. Jeśli jesteś mężczyzną to wyobraź sobie że twoją córkę albo żonę ktoś zgwałcił i ona MUSI urodzić to dziecko. Nikt nie nawołuje do zamykania radia maryja albo do dyskryminacji moherowych babć. Chodzi o proste prawo wyboru dla kobiety która jest ofiarą gwałtu, by mogła zdecydować czy mimo wszystko chce czy nie urodzić to dziecko. Dla każdego kto ma sobie odrobinę empatii sprawa jest jednoznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 11:53 > Jeśli jesteś kobietą to wyobraź sobie że ktoś cię zgwałcił, zaszłaś w ciążę i > MUSISZ urodzić. > > Jeśli jesteś mężczyzną to wyobraź sobie że twoją córkę albo żonę ktoś zgwałcił > i ona MUSI urodzić to dziecko. Ze wspomnień radykalnej feministki. - Kiedy już obudziłam się i wytrzeźwiałam zobaczyłam obok siebie leżącego w łóżku nagiego faceta. I wtedy zrozumiałam, że zostałam przez tę męską, szowinistyczną świnię po prostu brutalnie zgwałcona. > kto ma sobie odrobinę empatii sprawa jest jednoznaczna. Mając kilka tygodni (licząc od chwili poczęcia) ktoś miał tę odrobinę empatii dla ciebie, dzięki czemu istniejesz. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 12:33 Ach. Zatem każda zgwałcona, która zaszła w ciążę to pijana feministka? A może sama się prosiła bo nie założyła czadoru? Z jakiej planety ty piszesz człowieku? A możeś ty ksiądz? Masz dziecko, wiesz wogóle o czym mówisz? Jestem przeciwny aborcji na życzenie z powodów społecznych czy jak to tam się nazywa. Jednak kobieta którs stała się przedmiotem brutalnego przestępstwa nie może być zmuszana do życia z jego skutkami. Jeśli będzie chciała chwała jej, jeśli nie nikomu nic do tego. Pani Wujkowska ani ant07 nie zajmie się jej dzieckiem bo tego rodzaju osoby są jedynie dobre w poszczekiwaniu. Mając kilka tygodni (licząc od chwili poczęcia) ktoś miał tę odrobinę empatii > dla ciebie, dzięki czemu istniejesz. Gratuluję. a co to ma o rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 13:45 > Ach. Zatem każda zgwałcona, która zaszła w ciążę to pijana feministka? A może > sama się prosiła bo nie założyła czadoru? > To aluzja, w formie dowcipu, ale może istotnie zbyt daleko idącego, do schematycznej wizji gwałtu. Każdy psycholog powie ci, że sprawy te bywają o wiele bardziej skomplikowane. Bywają też ewidentne. > Z jakiej planety ty piszesz człowieku? Ziemia, trzecia od Słońca. Są jakieś wątpliwości? :) >A możeś ty ksiądz? Nie. >Masz dziecko, Tak > Wiesz > wogóle o czym mówisz? > Tak, choc staram się mieć do tego dystans. [... ciach] >> Mając kilka tygodni (licząc od chwili poczęcia) ktoś miał tę odrobinę empatii >> dla ciebie, dzięki czemu istniejesz. Gratuluję. > > a co to ma o rzeczy? Oceń sama. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 14:03 ant07 napisał: > > Ach. Zatem każda zgwałcona, która zaszła w ciążę to pijana feministka? A > może > > sama się prosiła bo nie założyła czadoru? > > > To aluzja, w formie dowcipu, ale może istotnie zbyt daleko idącego, do > schematycznej wizji gwałtu. Każdy psycholog powie ci, że sprawy te bywają o > wiele bardziej skomplikowane. Bywają też ewidentne. gratuluję dobrego samopoczucia. O schematycznej wizji gwaltu porozmawiaj ze zgwalconymi kobietami, z pewnoscia beda ubawione. nikomu nie zycze zle, ale czasem mysle, ze niektorym przydaloby sie poznac fakty na wlasnej skorze. A kazdy psycholog pracujacy ze zgwalconymi kobietami wytlumaczy Ci, ze sprawy komplikuja sie zazwyczaj dlatego, ze niejeden facet nie rozumie, ze jak kobieta NAWET JESLI JEST PIJANA mowi NIE, to znaczy NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_kapusta Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 20:09 > komplikuja sie zazwyczaj dlatego, ze niejeden facet nie rozumie, ze jak kobieta > > NAWET JESLI JEST PIJANA mowi NIE, to znaczy NIE. no właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 06.01.06, 00:19 > gratuluję dobrego samopoczucia. O schematycznej wizji gwaltu porozmawiaj ze > zgwalconymi kobietami, z pewnoscia beda ubawione. nikomu nie zycze zle, ale > czasem mysle, ze niektorym przydaloby sie poznac fakty na wlasnej skorze. > A kazdy psycholog pracujacy ze zgwalconymi kobietami wytlumaczy Ci, ze sprawy > komplikuja sie zazwyczaj dlatego, ze niejeden facet nie rozumie, ze jak kobieta > > NAWET JESLI JEST PIJANA mowi NIE, to znaczy NIE. Otóż kobiety bywaja zagadkowe. Nie wszystie oczywiście, ale nie jest to aż taki margines, aby uznac go za absolutnie nieistotny. Czasem mówią "nie" myśląc "tak", innym razem odwrotnie. Wiekszość mowi jak mysli - na ogół, ale w pewnych sytuacjach bywa że zachowuje się niejednoznacznie. Podobnie jak w zachowaniach meżczyzn da się wyodrębnic całkiem konkretne atawizmy, sięgajace w głąb naszej ewolucji, czyli, nazwijmy to po imieniu - zwierzece, tak samo w przypadku kobiet. Jeszcze dzis w wielu kulturach narzeczeństwo rozpoczyna się od rytualnego porwania, co jest sublimacją tego o czym mówimy. Jak jest w świecie zwierzęcym z pewnością wiesz. Samiec używa siły, a samica to instynktownie akceptuje - jego siła jest gwarancją jakości genów. Brak zachowań agresywnych u samca powoduje czesto odrzucenie jego zalotów przez samicę. Ciemną stroną człowieka zajmował się troche markiz de Sade, i sporo z tego intuicyjnie zrozumiał, tyle że on się tym za bardzo fascynował i to niestety od strony praktycznej. Słusznie wiec uchodzi raczej za podejrzaną personę o absurdalnie libertyńskich poglądach i perwersyjnych sklonnościach, niz za powaznego badacza czy literata (choć w kulturze Oświecenia ma swoje miejsce). Na niektóre jego pisma jeszcze w latach 60. był we Francji nałożony zakaz wydawania (cenzura obyczajowa). Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 14:04 Jestem płci męskiej. Życie nie jest wartością najwyższą i absolutną. Gdyby tak było Jezus nie umarłby na krzyżu. Żarty na temat gwałtu nie są na miejscu. Pijana feministka i tak znajdzie sposób by dokonać aborcji. Kobieta z zapadłej wsi zgwałcona przez bandytów będzie miała z tym trudności. Dlatego to ona a nie JArosław Kaczyński, czy pani Wujkowska ma prawo decydować co zrobić w tej sytuacji bo to jej przede wszystkim dotyczyć będą konsekwencje.; Odpowiedz Link Zgłoś
alga30 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 12:50 czego Ty czlowieku bronisz??? maj ąc w sobie tyle nienawisci do osob o odmiennych pogladach ??Ta zawisc jest oznaką zycia godnie z zasadami religii, etyki???Czego Prosze powiedz bo chyba nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
ar11 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 12:53 >Mając kilka tygodni (licząc od chwili poczęcia) ktoś miał tę odrobinę empatii dla ciebie, dzięki czemu istniejesz. Gratuluję.< Bosze, znowu ten "koronny" argument, że każdy powinien być wdzięczny że się na tym chorym świecie pojawił. I zakładanie z góry że KAŻDY JEST Z TYM SZCZĘŚLIWY. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 06.01.06, 01:08 > >Mając kilka tygodni (licząc od chwili poczęcia) ktoś miał tę odrobinę empa > tii > dla ciebie, dzięki czemu istniejesz. Gratuluję.< > > Bosze, znowu ten "koronny" argument, że każdy powinien być wdzięczny że się na > tym chorym świecie pojawił. Ja tam jestem wdzięczny, ale może mam za mało nihilizmu w sobie. Świat jest zagadkowy ale i cudowny, głownie w tym, że istnieje bo przeciez (prawdopodobnie) równie dobrze mógłby nie istnieć. Jeden z moich znajomych to własnie nazywa cudem, w odróznieniu od cudaczności - jak określa "zwykłe" cuda, które podobno niektórym się zdarzają. I zakładanie z góry że KAŻDY JEST Z TYM SZCZĘŚLIWY. Jak być szczęśliwym to dobre pytanie. Powstrzymam się od rad, "co nie nowe", bo to i nie miejsce i nie pora (01.06 am). Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 12:00 ant07 napisał: > 1. należy zmusić panią doradczynię do zmiany poglądów pod groźbą kary > 2. należy zamknąć Radio Maryja, a jego personel internować i reedukować tricky2 napisał: > Nikt nie nawołuje do zamykania radia maryja albo do dyskryminacji moherowych > babć. Chodzi o proste prawo wyboru dla kobiety która jest ofiarą gwałtu, by > mogła zdecydować czy mimo wszystko chce czy nie urodzić to dziecko. > Dla każdego kto ma sobie odrobinę empatii sprawa jest jednoznaczna. Ja bym wyciągnął wniosek, że skoro jednoznaczne jest to, co opisał tricky, to dla obrony tego należy rozpatrzyć wnioski anta, choć rzecz jasna nie w stawianej przez niego formie. Odpowiedz Link Zgłoś
alga30 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 12:47 mam wrazenie ze nie wiesz o czym tak naprawede napisałes i po co , nie kazałąm zamykac radia maryja ani niczego nie wprowadzac. Chcialabym tylko zyc w normalnym swiecie w ktorym jakas fanatyczna katoliczka nie bedzie ingerowala w moje zycioe erotyczne i moje decyzje z tym zwiazane(antykoncepcja).Poza Tym Uwazam ze kazda kobieta ma prawo podjac decyzje czy chce urodzic dziecko z gwaltu czy tez nie ,dlaczego pani doradczyni chce karac ja za cos czemu winna nie jest ????To jest takie boskie podejscie??Tak jak pisalam wczesniej moze sie wypowiadac w tym temacie ale tylko wtedy kiedy sama bedzie zgwalcona zajdzie w cizae z owym zloczyncą i urodzi dziecko i wtedy niech mowi "Kobiety to jesst dobre"- ja to przezylam i wiem o czym mówie".Jeszcze jedna kwestia przeciwniczka metody in-vitro!!!I ona jest za poczeciem zycia???Cos mi sie nie zgadza. Wedlug mnie chce unieszczesliwic kompletnie nasze biedne spoleczenswo dziec z gwaltu TAAAK a dzieci z probowiki juz nie TO JEST JAKAS ABSTRAKCJA Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 13:07 zebys chociaz mial pojecie o tym okresie sredniowiecza pseudo-prrzesmiewco ;) musisz wiedziec ze nie byl to tylko czas biczujacych sie ascetow, ale rowniez czas, kiedy kobiety bywaly czesciej niz myslisz przywodczyniami, wladczyniami, a mezczyzni doslownie zabijali sie o ich wzgledy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 15:24 sarkazm niezbyt wprawny - przecież nikt nie chce katolikom niczego narzucac - nich sobie słuchają radia M jeśli nie łamie prawa (nie szerzy nienawiści na tle jakimśtam np.) niech postepuja w życiu w zgodzie ze swoim sumieniem. Problem w tym że oni swoje sumienie uważaja za obiektywny punkt widzenia i czują sie w obowiązku "nawracać" nawet przemocą (polityczną na razie). To rzeczywisty problem bo równośc poglądów wobec prawa nazywają relatywizmem i odnoszą sie wrogo do tej koncepcji. "nie pogodosz" z takimi - mają swoją świętą misję a cel uświęca środki i ich samych (w ich przekonaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
galba GW przeciw nauczaniu JP II? 05.01.06, 10:04 A co się stało z "przejmującym nas wszystkich fenomenem JP II"? Już się przestało liczyć to, co głosił? Już znowu aborcja jest "cacy" a życie "be"? Odpowiedz Link Zgłoś
alhanroel PIS przeciw nauczaniu JP II 05.01.06, 10:08 a przywrocenie kary smierci (propozycja PiSuaru) jest zgodne z nauka Jana Pawła II? Odpowiedz Link Zgłoś
lutek.dorn Re: GW przeciw nauczaniu JP II? 05.01.06, 10:10 wlasnie?! uwazajcie, bo traficie w kamasze pismaki! a z pochodzacych z gwaltu i oddawanych do sierocincow dzieci sformujemy oddzialy janczarow. chore wykorzystamy jako zywe torpedy. w koncu do cholery 'Życie jest darem bezwarunkowym. Nieważne, czy jest chore, czy poczęte w bolesny sposób'! a i produkcja bajek wzrosnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: GW przeciw nauczaniu JP II? 05.01.06, 10:46 > A co się stało z "przejmującym nas wszystkich fenomenem JP II"? Już się > przestało liczyć to, co głosił? Już znowu aborcja jest "cacy" a życie "be"? To forum pkazuje, że etyczna barbaria jest raczej nie do opanowania. Hordy etycznych wandali zaleją cywilizację i ją zniszczą, jak kiedyś Rzym. Potem nastąpi średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: GW przeciw nauczaniu JP II? 05.01.06, 11:29 a potem nadejdzie Oświecenie; ale wtedy Ciebie juz nie będzie...-czy można wiązać ze sobą te dwa fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: GW przeciw nauczaniu JP II? 05.01.06, 11:45 lubie takich co wycieraja sobie gebe papiezem:) i traktuja jego nauki wybiorczo:) jednego dnia po nim poplakac a drugiego np wywalic okna w konkurencyjnej cukierni bo tylko moje wadowickie kramowki sa papieskie i ten ch... z przeciwka nie ma prawa swoich tak nazywac:) ja na szczescie nie mam tego problemu bo zawsze uwazalem tego goscia za faceta nieco zacofanego (to eufemizm) i podobnie jak cala instytucje kosciola mialem gleboko w d... zdaje sobie sprawe ze to kontrowersyjne podejscie i zaraz pewnie jakies misie sie odezwa:) ale to moja prywatna opinia i mam do niej pewne prawo - pani dr wujkowskiej tez sie prywatnie ustawa aborcyjna nie podoba a co:) nieszczescie demokracji polega na tym ze wystarczy przekonac wiekszosc do tego pomyslu i uchwalamy nowe prawo Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: GW przeciw nauczaniu JP II? 05.01.06, 17:42 a co; sie odezwę; i powiem Ci nawet, że masz rację, gdy piszesz: "lubie takich co wycieraja sobie gebe papiezem:) i traktuja jego nauki > wybiorczo:) jednego dnia po nim poplakac a drugiego np wywalic okna w > konkurencyjnej cukierni bo tylko moje wadowickie kramowki sa papieskie i ten > ch... z przeciwka nie ma prawa swoich tak nazywac:) > > ja na szczescie nie mam tego problemu bo zawsze uwazalem tego goscia za faceta > nieco zacofanego (to eufemizm) i podobnie jak cala instytucje kosciola mialem > gleboko w d..." wierzę jednak w demokrację, wyznaję jej liberalną wersję, boję się ludzi pokroju dr Wujkowskiej, a przeraża mnie wizja, że ludzi Jej podobnych jest w Polsce coraz więcej, albo ich siła przebicia wzrasta vide ostatnie wybory; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: GW przeciw nauczaniu JP II? 06.01.06, 01:27 > lubie takich co wycieraja sobie gebe papiezem:) i traktuja jego nauki > wybiorczo:) jednego dnia po nim poplakac a drugiego np wywalic okna w > konkurencyjnej cukierni bo tylko moje wadowickie kramowki sa papieskie i ten > ch... z przeciwka nie ma prawa swoich tak nazywac:) > > ja na szczescie nie mam tego problemu bo zawsze uwazalem tego goscia za faceta > nieco zacofanego (to eufemizm) i podobnie jak cala instytucje kosciola mialem > gleboko w d... > Pisząc o etycznych barbarzyńcach pisałem jakby o tobie. Czy masz skórę niedźwiedzia na sobie, maczuge w reku i rogi na głowie? Acha, jeszcze ruda broda by się przydała. W "Gladiatorze" jest taka ponura scena, stoja rzymskie legiony Marka Aureliusza - jak by nie było obrońcy cywilizacji, a z lasów Germanii wyłaniają się dzikie hordy barbarzyńców i rozpoczynaja przerażliwe wycie. Później podrzucają legionistom głowę ich emisariusza. Cóż, maja dość swobodny stosunek do życia, odwagi i agresji też im nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: GW przeciw nauczaniu JP II? 06.01.06, 01:17 > a potem nadejdzie Oświecenie; ale wtedy Ciebie juz nie będzie...-czy można > wiązać ze sobą te dwa fakty? A po Oświceniu romantyzm, ideowo bliski średniowieczu i jakże ludzki. Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: GW przeciw nauczaniu JP II? 05.01.06, 14:00 fenomen jp2 moze przejmuje was wszystkich. jesli nas - to minus jeden. mnie NIE PRZEJMUJE. a nawet czasem napawa odraza, zwlaszcza wykorzystywany do zbrodniczych celow. zycie jest cacy zawsze - moje zycie, zycie innych kobiet, zycie dzieci innych kobiet, ktore przestana sie najadac, jak dojdzie jeszcze jedna geba do wykarmienia, albo i rehabilitacji drogiej bardzo - wtedy w ogole jesc przestana. i w ogole zycie jest cacy. ale jakies pare komorek w MOIM brzuchu... hmmm... jest, a potem ich nie ma. zadnych moralnych, czy estetycznych ocen - to JA decyduje, kiedy i jaka droga owe komorki wyjda. moj brzuch - moja decyzja pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:06 Jak bardzo PODŁYM człowiekiem trzeba być, zeby zmuszać zgwałconą kobietę do urodzenia dziecka??? Jak bardzo PODŁYM człowiekiem trzeba być, zeby zmuszać zgwałconą kobietę do urodzenia dziecka??? Jak bardzo PODŁYM człowiekiem trzeba być, zeby zmuszać zgwałconą kobietę do urodzenia dziecka??? Jak bardzo PODŁYM człowiekiem trzeba być, zeby zmuszać zgwałconą kobietę do urodzenia dziecka??? Jak bardzo PODŁYM człowiekiem trzeba być, zeby zmuszać zgwałconą kobietę do urodzenia dziecka??? Odpowiedz Link Zgłoś
chrisstof CO ZNACZY "NAWET"....? 05.01.06, 10:08 Czy dziecko poczęte przez gwałt nie ma prawa do życia? Niby dlaczego? Bo jego matka została skrzywdzona? A tej matce będzie łatwiej pogodzić się ze swoim traumatycznym przeżyciem, kiedy uśmierci własne dziecko? Cóż to za logika? Fałszywe miłosierdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alhanroel NAWET to nawet 05.01.06, 10:10 a Ty jestes tak glupi czy tylko udajesz? zrozum, kobieta nie chce tego dziecka! zostala zgwalcona, czy to jest takie trudne do zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Coz, nalezy mu zyczyc, by ktos kiedys mu siostre, 05.01.06, 10:16 zone czy corke zgwalcicl...Zobaczymy, jaki z niego bedzie dobry wujek, tatus czy dziadek takiego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Coz, nalezy mu zyczyc, by ktos kiedys mu sios 05.01.06, 10:18 > zone czy corke zgwalcicl...Zobaczymy, jaki z niego bedzie dobry wujek, tatus > czy dziadek takiego dziecka... A wtedy obudzi się w nim Charles Bronson (ś.p.) i będzie Death Wish 10. Odpowiedz Link Zgłoś
alhanroel dokladnie 05.01.06, 10:19 ja nikomu zle nie zycze,ale prosze najpierw postawic sie w roli ofiary a pozniej krzyczec Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Coz, nalezy mu zyczyc, by ktos kiedys mu sios 05.01.06, 10:30 kropek_oxford napisał: > zone czy corke zgwalcicl... A co one winne? Pewnie sam chętnie gwałci i nie może znieść myśli, że jakaś baba może mieć prawo odmówić urodzenia jego potomka spłodzonego w wyniku gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum wykorzystanie siostry, żony, czy córki 05.01.06, 12:18 Co do gwałcenia siostry, żony czy córki, to rzecz jasna chrisstofowi tego nie życzę, ale swoją empatię dla płodu pochodzącego z gwałtu mógłby okazać, oferując ich usługi dla jego donoszenia i urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg Re: CO ZNACZY "NAWET"....? 05.01.06, 10:22 Puknij się w głowę! Chciałbym zobaczyć kobietę, która po gwałcie będzie chciała 9 miesięcy być w ciąży, urodzić i może jeszcze wychować dziecko. A potem proponuje jeszcze gwałciciela zaprosić na chrzest, bo przecież tatuś ma prawo... Jeśli w wyniku gwałtu doszło do zapłodnienia to mamy do czynienia z małym zbiorem komórek a nie dzieckiem! Skońćzy z tym bzdurnym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A najtragiczniejsze, ze w normalnych krajach ciaza 05.01.06, 10:41 z gwaltu praktycznie sie nie zdarza. Wiecie czemu? Bo policyjny lekarz juz przy obdukcji kobiety czy dziewczyny ma prawny obowiazek podania jej pigulki antykoncepcyjnej typu "po stosunku" (jak np. wegierski postinor), dokonuje sie tez innych zabiegow higeniczno-ginekologicznych (np. plukanie pochwy plynem plemnikobojczym itp). A ze w normalnych krajach gwalty zglasza sie policji niezwlocznie, to taka pigulka zazwyczaj wystarcza (nie jedna - zazycie jej sie powtarza w ciagu trzech dni - dokladnie nie wiem, babskie sprawy). Gdy w pewnym miasteczku w UK lekarz owego obowiazku zaniedbal, to - mimo dokonania aborcji - policja musiala wyplacic dziewczynie za traume odszkodowanie w wysokosci ok. miliona funtow. I dlatego podania tej pigulki sie nie zaniedbuje. Pytanie: czemu w Polsce tego nie mozna? Wegierski postinor jest przeciez u was tani! Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 NIE MA PIGUŁKI BO POLSKA TO KRAJ KATO-TALIBÓW!! 05.01.06, 10:46 I tutaj się "chroni" życie potencjalnych Giertychów. Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: A najtragiczniejsze, ze w normalnych krajach 05.01.06, 14:13 bo w kartoflandii trzeba sie mocno nabiegac, zeby znalezc lekarza, ktory wypisze recepte na postinor - w tej dziedzinie swietnie funkcjonuje klauzula sumienia. jak juz znajdziesz, to masz jeszcze czesto nieoczekiwana szanse wysluchac, ze sie trzeba bylo sie nie k***c. a, oczywiscie, w dziedzinie podawania postinoru kobietom zgwalconym, to sie puknij w czolo - w kartoflandii? w kartoflandii gwalt to bolesny sposob poczecia, jak ci p. wujkowska wytlumaczyla. a przede wszystkim, gwałt to jest wtedy, jak sie opierala i wzywala pomocy. i ma duzo obrazen. ale nie jest ubrana w krotka spodniczke. bo wtedy prowokowala. i nie szla za pozno ulica. i nie ma ani promila promila alkoholu we krwi, bo wtedy tez prowokowala. no i gwalciciel - nawet niezwykle brutalny - nie jest jej mezem. i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
iffo5 Re: A najtragiczniejsze, ze w normalnych krajach 05.01.06, 15:01 no jak uwazasz ze 65zl za dwie tabletki to tanio... Odpowiedz Link Zgłoś
goffythedog Re: CO ZNACZY "NAWET"....? 05.01.06, 14:06 walpurg, racje masz. skonczmy z dziecmi poczetymi, niepoczetymi, niewypoczetymi... to komorki. ZYGOTA, PLOD, a nie k***a dziecko. dziecko to jak sie urodzi. i jak nie ma co mu zrec dac w bidulu. Odpowiedz Link Zgłoś
sufin boże uchroń przed taką baba! 05.01.06, 10:12 Niech premier sam sobie rodzi...no i staje się to - trzeba będzie opuścić ten kraj wariatów! Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:13 bezwzgledna kastracja dla gwalcicieli i lozenie na dziecko 2000 zeta miesiecznie, chocby praca w kamieniolomach. wtedy bedzie sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
symbolique Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:14 o jak ładnie można nazwać poczęcie dziecka w wyniku gwałtu. dziewczyna nie zaszla w ciążę zgwałcona przez zwyrodnialca, tylko dziecko zostało "poczęte w bolesny sposób". Odpowiedz Link Zgłoś
dana79 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:16 Współczuję kobietom, którym przyjdzie rodzić takie dzieci. Mamy bogate państwo a domy dziecka to prawdziwy "luksus" dla dzieci w nich przebywających. Odpowiedz Link Zgłoś
alhanroel Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:20 no to troche przesadziles :) z tym sld, ale niech wroci normalnosc bo ciemnogrod nadciaga Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:47 Nie przesadzaj. Przy PiS-ie SLD wyglada calkiem dobrze. Przy Marcinkiewiczu Miller to byl maz stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
radlack Polacy nie zasłużyli jeszcze na fachowy rząd, 05.01.06, 10:20 na razie to co było, oszołomy, krętacze, malwersanci. Czekamy cierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdenieistotny Ciekawe co by było gdyby ją zgwałcili albo.. 05.01.06, 10:20 kogoś z dzieci polityków domagających się tego ? pewnie byłaby cichaczem podana pigułka i wszyscy by siedzieli cicho. Może jeszcze zaczną wymagać by gwałciciele nie używali prezerwatyw bo to sprzeczne z nauką kościoła ? Ten kraj zaczyna być coraz bardziej chory najgorsze że to dopiero początek choroby jeszcze 3 lata z dużym hakiem wrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nieużywanie prezerwatywy przez gwałciciela to 05.01.06, 10:30 objaw jego zdrowej, katolickiej pobożności! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 ... szansa dla lesbijek miec "wlasne" dzieci ... 05.01.06, 13:42 i nawet moga sobie same urodzic Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ona, mimo ponoc atrakcyjnego wygladu, ma juz 05.01.06, 10:44 42- lata, a w tym wieku zajscie w ciaze - choc mozliwe - jest jednak o wiele rzadsze i trudniejsze niz w przypadku mlodszych kobiet:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bebe.o Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:21 Czyli zgwałcona piętnastolatka ma rodzić?Czyli ma rodzić również kobieta,dla której ciąża stanowi zagrożenie życia?Czyli Państwo ma ingerować w najbardziej intymną sferę życia kobiety i decydować za nią w najważniejszych dla niej kwestiach?Ludzie...trochę wyobraźni... Odpowiedz Link Zgłoś
kluczyn Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:27 Pieknie, to w takim razie niedlugo zaleje nas fala inforacji o kolejnych noworodkach pozstawionych na smietnikach albo jeszcze gorzej.... A te kobiety, ktore beda rodzic chore dzieci i nie beda chcialy sie nimi zajmowac tez beda robic nie wiadomo co z nimi. Nie wiem do czego to dazy, boja sie nawet pomyslec. Przeciez wiadomo jest, ze im wieksze zakazy tym bardziej sa one lamane, po co kusic los. Bo co, bo jest to zgodne z nasza religia, z dokrtyna kosciola?? Wiec co powie kosciol jak zacznie sie wiecej morderstw nowonarodzonych dzieci, juz nie mowie tylko o tych poczetych w skutek gwaltu... Strach sie bac. Odpowiedz Link Zgłoś
mroczma Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:30 Tego typu stanowiska są najbardziej szkodliwymi społecznie jakie można sobie wyobrazic - jak wszystkie niekontrolowane skrajności. Zmierzają prosto do zaostrzenia wyłącznie problemu podziemia aborcyjnego, które juz jest dużo poważniejszym problemem niz ochrona życia poczętego "bez wzgledu na jej formę". Mam nadzieję, ze komuś w rządzie jednak bedzie zależało na podjeciu polityki prorodzinnej w tym kraju, a nie jedynie na medialnym wykorzystywaniu populistycznych i skrajnie nieludzkich postaw, jakie wydaje sie prezentować pani Doktor i jej podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 10:31 "Równy status kobiet i mężczyzn to nic innego jak: prawo do aborcji, finansowanie antykoncepcji, edukacja seksualna dzieci" Takich bzdur nie powiedzialby czlowiek myslacy. Witaj ciemnogrodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Wujkowska doradzi Marcinkiewiczowi 05.01.06, 12:46 > "Równy status kobiet i mężczyzn to nic innego jak: prawo do aborcji, finansowan > ie antykoncepcji, edukacja seksualna dzieci" > > Takich bzdur nie powiedzialby czlowiek myslacy. Witaj ciemnogrodzie! Jej, ale ta równość to straszliwa recz, i jeszcze pedały przez nią demonstrują, trza będzie zakazać... Odpowiedz Link Zgłoś