zambro 09.01.06, 18:44 Najlepiej żeby do PiSu przeszła cała grupa wrocławskich cwaniaczków, zabierając po drodze i Tuska i Grada. PO z Rokitą na czele by wystarczyła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janmucha Zyta na pasku 09.01.06, 19:02 Były "zausznik" byłego premiera pand Kuczynski stosuje bardzo brzydki chwyt polemiczny: "(...)Jeżeli z kalkulacji, w której jedynym celem jest realizacja zasady "władzy po tylu latach wreszcie zdobytej nie oddamy(...)" Przypisuje znane powiedzenie byłego premiera Rakowskiego z okresu stanu wojennego Jarosławowi Kaczyńskiemu, który w tym okresie był (podobnie jak Kuczyński) w opozycji. Z tym, że Kuczyński swoją opozycyjność uprawiał z dala od rzeczywistości stanu wojennego, bo był sobie we Francji, a Kaczyński w tym czasie wspomagał robotników w Polsce. Nie ujmuje Kuczyńskiemu wiedzy i politycznego doświadczenia. A jednak sposób, w jaki próbuje opisać poczynania i intencje Jarosława Kaczyńskiego wydaje mi się podły i niegodny. Jak na razie, to Gazeta Wyborcza przez dwa miesiące funkcjonowania rządu premiera Marcinkiewicza od pierwszego dnia po jego zaprzysiężeniu nie dała nawet cienia szansy. Dziennikarze GW nie powiedzieli - niech coś zrobią, poznamy ich działania po ich efektach. Od początku walą w premiera Marcinkiewicza, w jego zaplecze polityczne jak w bęben, z zapałem godnym (tak myślę) lepszej sprawy. Jak na razie to działania premiera Marcinkiewicza i kilku jego ministrów wydają się być racjonalne. O wpadkę z becikowym dla wszystkich raczej należałoby obwiniać Platformę. GW nie widzi nic dobrego w tym co robią ministrowie tego gabinetu. Nawet - wydawałoby się - racjonalne i godne szczerej pochwały pierwsze działania ministra sprawiedliwości, pana Ziobro, napotykają co najwyżej na chłodną obojętność. Panowie - spójrzcie sobie w lustro. Zobaczycie wtedy nieciekawych i zawistnych facetów, rozzłoszczonych faktem, że ich dawny prestiż i znaczenie wymykają się z rąk. Więc może popatrzcie w te wasze lustra i pomyślcie - może to Wy i Waszes zaplecze polityczne przez te piętnaście ostatnich lat roztrwoniliście cały kapitał zaufania, cały autorytet, który zdobyliście dzięki dawnym zasługom Adama Michnika i jego kolegów. Co dziwniejsze, w niszczeniu własnego zutorytetu przoduje tu Adam Michnik. Jest takie powiedzenie - jak Pan Bóg chce kogoś pokarać, to mu rozum odbiera. Tylko za co ten Bog karze Michnika i jego zespół? Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Zyta na pasku 09.01.06, 19:47 janmucha napisał: Przypisuje znane powiedzenie byłego premiera Rakowskiego z okresu stanu wojennego Jarosławowi Kaczyńskiemu, który w tym okresie był (podobnie jak Kuczyński) w opozycji. 1. że to jest znane powiedzenie ale Gomułki - to jest pewne 2. że Kuczyński byl w opozycji - to już nie jest takie pewne Odpowiedz Link Zgłoś
janmucha Re: Zyta na pasku 09.01.06, 22:07 gogol, masz racje - to powiedzenie Gomulki. Dzieki za sporostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto Marcinkiewicz w Magazyn 24h 10.01.06, 06:53 w tvn udzielil bardzo ladnego wywiadu, hehehe, przyznal ze jako minister skarbu podlega pani gilowskiej :-)))))) swoja droga nie da sie nie lubic naszego kazia co? • • • • • a jak gdzies jade samochodem to zabieram pasazera dzieki temu serwisowi: Jazda za Grosze Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Zyta na pasku 09.01.06, 19:50 janmucha napisał: Tylko za co ten Bog karze Michnika i jego zespół? jakto za co? .......za zdradę Polski i Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Zyta na pasku 10.01.06, 15:43 Nie masz jeszcze czegos rownie "oryginalnego" w zanadrzu??? Jak nie masz to moze przestan smedzic!!! Mnie osobiscie Michnik podpadl glownie za to,ze opowiadal ogolnie sluszne banaly przy kazdej okazji a nie za zadne tam "zdradzenie Polakow". Czlowieczku, wyluzuj bo to juz nudne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nick.crestone To już jest żałosne, panie Kuczyński... 09.01.06, 19:54 Jak mówi stare brytyjskie porzekadło, lepiej jest siedzieć cicho i tylko wyglądać na glupiego niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. A tutaj mówimy na takich jak pan "sorry losers". Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zyta na pasku 09.01.06, 19:59 janmucha napisał: > Przypisuje znane powiedzenie byłego premiera Rakowskiego z okresu stanu > wojennego Jarosławowi Kaczyńskiemu, Kuczyński nie tyle przypisuje autorstwo cytatu Kaczyńskiemu, ile stwierdza, jak najbardziej zasadnie, że właśnie nieoddanie raz zdobytej władzy jest podstawowym celem tegoż. > Jak na razie to działania premiera Marcinkiewicza i > kilku jego ministrów wydają się być racjonalne. Które? Bo jakoś trudno to zauważyć. Zauważyłam natomiast głupoty wyplatane o kamaszach, o supermarketach; świętą wojnę bardzo ważnego ministra o wannę, "SLD-owską" wręcz aferalność prywatyzacyjną innego, głupotę (lenistwo?) kolejnego, gdy w Brukseli szła walka o cukier. Jedynym plusem było zachowanie premiera w Brukseli i to przyznaję, ale to chyba trochę mało, nawet jak na dwa miesiące. > racjonalne ... godne szczerej pochwały pierwsze działania ministra > sprawiedliwości, pana Ziobro, napotykają co najwyżej na chłodną obojętność. Nie jest ani racjonalne, ani godne pochwały ręczne sterowanie prokuratorami (nakaz wypuszczenia z aresztu oskarżonych o lincz), czy też odegranie roli groteskowego Rejtanka w awanturze z eks-prezydentem o akta Sobótki. Ogólnie - zdecydowanie podzielam opinie autora artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
revalidon BABSKO PAZERNE NA STOŁEK I KASĘ... 09.01.06, 21:08 poglądy dopasuje do kazdej partii, bo tylko kasa dla niej i rodziny sie liczy... a na uczelni cieniutko... a przecież cała rodzina żyje z mamusi... Odpowiedz Link Zgłoś
alexsyd Re: Zyta na pasku 10.01.06, 00:35 wlasciwie nie dziwie sie juz glupocie rodakow, ich peanom i probom obrony Kaczynskich.`Dziwi mnie jednak ich zaslepienie, jak mozna nie widziec zbieznosci miedzy Krzaklewskim a J. Kaczynskim. Premier, ktory pare dni wczesniej chwali swa znajaoma Lubinska, a potem ja wyrzuca, to albo czlowiek wielce obludny, albo marionetka, ktora robi co sie jej powie.Szkoda, ze myslenie tak szkodzi!Artykul pana Kuczynskiego bardzo trafny!cale szczescie, ze jednak w masie glupcow znajdzie sie ktos rozsadny! Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy Re: Zyta na pasku 10.01.06, 01:07 spadaj frajerze. zanim zaczniesz smarowac te bzdury najpierw sie dowiedz co to jest populizm, a potem zastanow w jakiej intencji ten rzad obral taka droge. skad sie tyle wlazidupow kaczyskiego i marionetkiewicza bierze?? zadnej wazeliny tylko kadzic jaki to dobry, wspanialy patriotyczny gabinet. tfuj... Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Święta racja, Michnik oddaje nadmiar rozumu PiSowi 10.01.06, 18:58 i to na polecenie z Samej Góry. Przecież nie może tak być, że rzadzą nami same przygłupy. Stąd i w przejściu Pani Profesor na chrześcijański liberalizm, a przy okazji do rządu, jest jakaś tam logika. IQ ma ona bowiem średniawe, ale rażąco wysokie w porównaniu z przeciętną tzw. RM. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Zyta na pasku 09.01.06, 19:43 ten to jak nic nie pisze no to nic ale jak już napisze to drugie nic! Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt CHAMSKIE sformułowanie w tekście. Wstyd!! 09.01.06, 19:50 Jako można pisać o porządnej osobie, która dopiero co zaczęła urzędowanie że "została kupiona". Autorowi troszkę chyba się lejsce poluzowały za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Re: CHAMSKIE sformułowanie w tekście. Wstyd!! 09.01.06, 23:12 imprezagt napisał: > Jako można pisać o porządnej osobie, która dopiero co zaczęła urzędowanie > że "została kupiona" A z czego wasc wnosisz ze Zyta "porzadna jest"??? Glupia krowa i tyle - ekonomistka z niej jak .... (radze poczytac jej opinie o kolejnych budzetach poczynajac od Kolodki i ich pozniejszych "wykonaniach" zeby pojac ze latwo przekraczala granice przyzwoitosci dozwolone opozycji - czyzby z "niedouczenia/niekompetencji"???O jej wysokich niewatpliwie walorach moralnych swiadczy krytyka "braci" z PO za niewatpliwy nepotyzm (tu brawa dla Tuska a nawet nielubianego przeze mnie Diabla). Oczywiscie nie stanowilo jej zachowanie przeszkody dla Kurdupli, ktorzy nie pierwszy raz prezentuja podwojna moralnosc - u wrogow pietnujemy, ale jak nam sie zdarzy to oczywiscie tylko dla "dobra ojczyzny, kosciola i h... wie czego!!! Tfu - kaczyzm smierdzi i tyle!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Waldi zmartwychwstał 09.01.06, 19:57 Waldek się obudził. I od razu piana na pysku. Waldek ocenia innych wedle siebie. Tzn własnych doświadczeń. Sam był "na pasku", skamlal jak kundelek nie raz u klamki. I mysli, że jak on tak to wszyscy muszą. Otóż Waldi niekoniecznie. Są ludzie, ktorym na czyms zależy i czegoś chcą. Nie tylko dorwać się do żlobu. Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Kuczyński pisze... 09.01.06, 19:58 ..."Sytuacja byłej "gwiazdy PO" nie jest wesoła". Jeszcze mniej wesoła jest sytuacja byłej gwiazdy UW Waldemara K., bo gdy rozleci się Platforma , to z kim się jego kanapka połączy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot1 On nie jest na kanapie. 09.01.06, 20:18 Kolego ten gosc gada jak gada, ale od dawna juz nie jest na zadnej kanapie. On wystapil z PD to jest na jego stronie www.kuczyn.com Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: zyta na pasku, kot na fotelu 09.01.06, 20:15 Yes! Yes! Yes! Co z tego że bez sensu? www.bies.pl wiadomości 20056.01.09 Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Akcjonizm optymistyczny 09.01.06, 20:17 jakos ta swietuja ta Zyte, jak znalezionego Dyzme, ktory napewno uratuje Polske od katastrofy. Pani Profesor moze miec rozne dobre pomysly w opozycji, ale miec i moc , to dwie rozne sprawy. Rzad Marcinkiewicza istnieje juz miesiac, orzewaznie jest zajety budowaniem rzadu, zamiat wykonywaiem programu wyborczego, czy roszady kadrowe zmienia cos w doraznym akcjonizmie tego mniejszosciowego rzadu? Jak powiedzial kiedys Walesa, Kaczynscy umia walczyc, konwac, ale o budowaniu nie maja pojecia. Jak widac teza ta sie spelnia, tylko juz Kaczynscy zaczynaja walczyc ze swoim rzadem i ludzmi PO, karuzela rzadowa kreci sie niespotykanie szybko i szybki z niej mozna spasc. Czy cos z tego wyjdzie? Nalezy mocna watpic, entuzjazm zmian juz upada, zaczynaja sie schody rzadzenia i tworzenia budzetu, a wiec nie tylko pierd-pierdu ale i sposoby jego finasowania. Gilowska nic nie zmieni i nie przedtswia soba zadnej wartosci, Kaczyski wykorzystal ja jako dzwignie wywazajaca PO i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Hokus-pokus Kuczyńskiego! Ciemność facet widzi! 09.01.06, 20:18 Nic więcej! Jak rządzili czerwoni i różowi zbratani przez 'papę" Adasia, to Kuczyński widział wszystkoprzez różowe okulary, a teraz biedaczek zamartwia się o losy Zyty Gilowskiej, która od 8 miesięcy nie jest w PO, bo ja Tusk z Rokitą wygryźli, zazdrośni o jej wzrastającą popularność! Panie Kuczyńki, niech pan troszeczke spojrzy przez różowe okularki, jak kiedyś! Nie da rady? No to trudno, rzeczywistośc otworzy panu oczka na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Zyta na pasku 09.01.06, 20:24 "Zyta na pasku" "świnia w Wybiórczej"? a bo to jedna kurczę! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Zyta na pasku 09.01.06, 20:24 "Waldemar Kuczyński - ekonomista i publicysta, minister przekształceń własnościowych w rządzie Tadeusza Mazowieckiego, główny doradca ekonomiczny w gabinecie Jerzego Buzka" - dołożył swoje trzy grosze do upadku AWS-u, który dał sie złapać w sidła Unii Wolności! A gdzie on teraz jest? W PD, PO(część betonowa) czy SLD? A i o Mazowieckim i innych autorytetach (Geremek) ani widu, ani słychu! Nosek na kwintę spuścili, bo Polska się odradza a patriotryzm wzrasta i nikt sie tegonie wstydzi! Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynski2 ŻYCZENIA OD KUCZYŃSKIEGO 09.01.06, 20:57 Szanowne moje "fanki" i moi "fanowie", którzy przez cały miniony rok na forumach, czy forach "Gazety" - nie wiem co poprawne - obdarzaliście mnie szczodrze tym, że jestem TW, że się nakradłem, jak byłem w rządach, że jestem kulawy, że jestem stary i czas na emeryturę,że piszę głupoty, że jestem zbankrutowany polityk i tyloma jeszcze wspaniałymi prezentami pozwólcie, że przy tym moim pierwszym w tym roku tekście złożę Wam naprawdę szczere życzenia zdrowia i wszelkich rodzjów miodu płynącego ze zdrojów IV RP. A dla siebie proszę o jak najwięcej darów podobnych do tych, ktorymi obdarzacie mnie już od dawna. Z uszanowaniem Waldemar Kuczyński www.kuczyn.com PS oczywiście tym, którzy przypadkiem sie ze mną zgadzają też życzę zdrowia i tego, żeby im jak najmniej przeszkadzał odór Czwartej Rzecpospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Pozdrawiam Was Towarzyszu Kuczynski 09.01.06, 21:26 i zycze powodzenia w nowym roku. Zauwazylem, ze macie ladna stronke, ale wiecie co? zdejmijcie te akta IPN, co tam publikujecie, bo jak wiecie kiersea juz nie ma, a w tym co tam pokazujecie, wynika czarno na bialo, ze kapowaliscie Modzelwskiego i Kuronia w SB, przyjanmniej ja to tak odbieram, a moze i nie tylko ja. Tak wiec Towarzyszu Kuczynski, uwazajcie, bo wiecie jak to dzsiaj jest, Wczoraj wydany papier, dzsiaj juz niewazny, lubie Was, jestescie otwartym czlowiekiem, tak bylo zawsze, chociaz za bardzo chcecie udowodnic, ze to nie tak, jak podaja setki danych w Internecie o waszej prawdziwej twarzy i koligacjami z PZPR. Po co to odgrzewacie? Chcecie byc waznych, jeszcze cos znaczacym? Wiekszosc Towarzyszy szanuje was za to co tu drukujecie i to starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: ŻYCZENIA OD KUCZYŃSKIEGO 09.01.06, 23:17 Utrwalaczom moherowej WAADZY zostało jeszcze „rozparcelowanie” PO i aneksja jej PiS-wskiego odłamu (nie udało się z Rokitą to może uda się z Gilowską), zlikwidowanie Rady Polityki Pieniężnej i wymiana Prezesa NBP, wstawienie dr he, he, he J.Kochanowskiego na RPO, „wyregulowanie” SN i spacyfikowanie przez Zi0br0 Sądownictwa (szczególnie gospodarczego) oraz ustawienie pismaków (bo „półdyktator” Jaruś gryzipiórkom nie odpuści). Jak słucham / obserwuje tych medialnych janczarów braci mniejszych (Marcinkiewicz, Zi0br0, Bielan, Gosiewski (ten to ma nowomowę), gruby i chudy Kamiński, Zawisza (z tego to jest dopiero kawał ch…), …, …,…,…, wczoraj Urbański, a dzisiaj sam Jaruś) permanentnie strofujących dziennikarzy, to z jednej strony uważam że sobie na to zasłużyli, a z drugiej to strach myśleć co nas czeka w IV RP. Czy zauważył Pan info w prasie sprzed kilku / kilkunastu dni, że w PiS trwają prace nad NOWYM prawem prasowym. SIC! I „hulaj dusza piekła nie ma”. HISTORIĘ SIĘ WYPROSTUJE, trochę faktów dorobi, trochę faktów usunie, jednych się udupi (lista jest długa i stale będzie twórczo rozwijana), a z innych zrobi FENOMENÓW (jak z jednego z braci mniejszych), .., … A następnie ZMIANA KONSTYTUCJI wg projektu braci mniejszych o którym mało się mówi (pisał o niej niedawno P.Winczorek w RZ), a powinno, bo jest się czego bać. A …. I Ci „sprawdzeni fachowcy” z ZChN-u czy PC (o dokonaniach których za czasów AWS powinien Pan napisać) lub nowego chowu UOP-ki (tacy „humaniści” z wykształcenia i „fachowcy” w każdej dziedzinie wg jednego z braci mniejszych) jako podstawa rządu i zaufani JANCZARZY PARTYJNI w resortach siłowych. Jak się nie programu i strategii gospodarczej to SPRAWOWANIE WAADZY polega na codziennych demagogicznym SHOW OBJAWIEŃ i PROPAGANDY SUKCESU dla „ciemnego ludu”: . jacy MY jesteśmy WSPANIALI . i jak WAM zrobimy DOBRZE. (już dawno pisałem, że premier i przynajmniej część rządu powinna się przenieść do centrum prasowego) i przygotowywaniu IGRZYSK, które niebawem będą nieodzowne by zaabsorbować uwagę „ciemnego ludu”. Pozdrowienia dla autora! A ORŁOM SOKOŁOM myśli kaczej z forum polecam wywiad z „Matką Boską” Solidarności i do niedawna zagorzałą zwolenniczką IV RP braci mniejszych, która (co mnie zaskoczyło) ma również bardzo niepochlebne mniemanie o „rozwoju sytuacji”. wywiad z profesor J.Staniszkis: „Operetka Albo Koalicja”: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060102/kraj/kraj_a_5.html ….”W decyzjach rządowych PiS wykazuje mały pragmatyzm. Raz coś uszczkną z planu Hausnera, innym razem skopiują jakiś pomysł PO. Natomiast w publicznym dyskursie pokazują inną twarz. Twarz partii ludowej. I robią ukłony, aby utrzymać parlamentarną koalicję z Samoobroną i LPR. Takie rozszczepienie między decyzjami a publiczną dyskusją stwarza bardzo taktyczną perspektywę: od wydarzenia do wydarzenia.”…. …”Krótka ławka. Upartyjniają państwo w większym stopniu, niż pozwalają na to kadry. Biorą ludzi marnych. A im bardziej marny, tym bardziej posłuszny, bo nie ma własnego kapitału społecznego. Na dodatek PiS nie zdaje chyba sobie sprawy, jak źle są odbierane sugestie o przyspieszonych wyborach. Dotychczas był to straszak na Samoobronę i LPR. Ale teraz zaczyna też spadać poparcie dla PiS. I moim zdaniem gdyby były na wiosnę wybory, wygrałaby je Platforma. Teraz dopiero zacznie się szantaż Leppera i Giertycha. Politycy PiS wpadli w pułapkę.”… ….”Mariusz Kamiński, który został powołany na pełnomocnika do stworzenia takiego urzędu, ma psychikę zadymiarza. Ten nowy urząd może okazać się kompromitacją. Zalążki tego, co może się stać, widać w raportach komisji śledczych. To często nie są nawet poszlaki, nie mówiąc już o rzetelnych materiałach dowodowych.”….. Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Czas na otwarcie okien i wietrzenie 10.01.06, 05:48 Problem w tym panie Kuczynski, że odór o którym pan pisze pozostał po PRL i III RP nie zdołała go zlikwidować. Teraz czas na otwarcie okien i wietrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Bez życzeń dla Kuczyńskiego 10.01.06, 17:10 Panie publicysto - tutaj mam list do Pana skierowany. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34736816 Jak Pan znajdzie czas między pogawędkami z Janiną Paradowską o tym, że Rzeczpospolita chyli się ku nieuchronnemu upadkowi, to niech Pan sobie przeczyta i przemyśli. I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu ja wierzyłem w te neoliberalne brednie z Pańskich ust płynące... Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: Bez życzeń dla Kuczyńskiego 11.01.06, 00:34 no.logo napisał: Jaki list? To jakiś forumowy skansen "chamów i prostaków". Odpowiedz Link Zgłoś
tematyk Pozdrawiam. Pana tu krytycy to komuchy, ktorzy bar 10.01.06, 20:04 bardzo dobrze czuli by sie w PRL i robiliby niezle kariery indoktrynujac ludzi. Taka mentalnosc. Dziekuje za super analize i za odwage. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Re: Pozdrawiam. Pana tu krytycy to komuchy, ktorz 10.01.06, 21:34 my tez dziekujemy i prosimy o jeszcze, zabawa jest po pachy Odpowiedz Link Zgłoś
ekopomoc Kuczyński:sejmowe komisje śledczesą zdegenerowane 09.01.06, 21:35 O "odkrywczych" poglądach byłego ministra prywatyzacji wiemy od dawna - Waldemar Kuczyński na przykład jest przekonany, że sejmowe komisje śledcze są z natury organem zdegenerowanym ustrojowo. - Niestety, ponieważ „degenerata“ wpisano do konstytucji, nie można go usunąć -mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 BARANKI 09.01.06, 23:19 Ech baranki wy, piewcy wielkiego brata...Kuczynski jak zwykle ma racje - jedyne do czego dazy JK to wladza wladza wladza a wy baranki lubicie jak wami rzadzic...Jak wam mowia gdzie i w jakiej pozycji skubac trawe macie, to lubicie. Bo samemu pomyslec, to juz boli i nie daj rydzyk jak ktos inny inaczej pomysli Gdzie jest program wyborczy pisuarow? Oprocz moralnosci nakazowo-rozdzielczej nie ma go wogole! Solidarne panstwo? Gdzie ta solidarnosc gdy musze finansowac przywileje gornikow z moich podatkow! Odnowa moralna? Gdzie? Kiedy? Z kim? Z samoobora i liga patologicznych rodzin na czele. A nad wszystkim czuwa wielki rydz! Ech, wy baranki. Ale powiadam wam, zaszczepic ciemnogrodu sie wam nie uda - za pozno juz na to. Koltun juz umarl dawno dawno temu. Na tym gownie kaczory daleko nie zajada i wiedza to. Bo baranki zryc musza i to ich obchodzi glownie, a do tego trzeba klina podatkowy zmiejszac, wzrost pekabe robic i tu liberalka jest potrzebna. Nadbaranka nam trzeba, mili moi! Mam nadzieje ze zyta okaze sie marionetka ktora jednak ugryzie. A swoja droga to jednak respect dla JK choc wrog to moj wielki za to jak to wszystko poskladal: polaczyl hayka i friedmana z rydzem! To przeca Wielka Synteza jakiej swiat nie widzial! Wszystko to sie jednak rozpizy wkrotce - mam tylko nadzieje ze skonczy sie niegroznym pierdem a nie nuklearna rozwalka! Pozdro barany! Beeeeeee, Beeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Re: BARANKI 10.01.06, 00:35 o tak, a UW/PD, to chlopaki o szczerym sercu i przewaly prywatyzacyjne Alicji Kornasiewicz przyjaciolki Leszka B i kolegow z PO, to po prostu konieczne reformy, a jak juz nie konieczne no to niezbedne koszty tych reform. Kuczynski to ekonomista z bozej laski, ktory podobnie jak Gadomski (razem to takie sily michnikowe szybkiego reagowania) uwaze, ze reformy byly przeprowadzone wzorowo, jak cos wyszlo nie ok, to tak byc musialo i, ze kazdy zgraniczny inwestor jest z natury moralny, a jedyny szkodliwy monopol to panstwowy monopol, prywatny monopol jest z definicji dla gospodarki dobry. Nawet praktyki monopolistyczne TP SA, czy próba zrobienia kolejnego takiego molocha z PKO SA i BPH to krok do poprawy spolecznego dobrobytu. No taka ekonomia socjalizmu, tylko zamiast program partii programem narodu pjawia sie wielki kapital to dobry kapital. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: BARANKI 10.01.06, 09:52 Kuczynski > to ekonomista z bozej laski, ktory podobnie jak Gadomski (razem to takie sily > michnikowe szybkiego reagowania) uwaze, ze reformy byly przeprowadzone wzorowo, > jak cos wyszlo nie ok, to tak byc musialo Reformy z poczatku lat 90 faktycznie przeprowadzone byly prawie wzorowo; trzeba miec wieksza wyobraznie by sobie wyobrazic co mogloby sie stac gdyby nie wyszlo. Na szcescie wyszlo. > i, ze kazdy zgraniczny inwestor jest > z > natury moralny, A kto ci takich bzdur do glowy nakladl?! Inwestor nie musi byc moralny! Nikt na to nie patrzy czy on jest "moralny" (tzn. czy slucha rydza), czy jest bialy czy czarny byle kase mial. No co ty, business is business i niech tak zostanie > a jedyny szkodliwy monopol to panstwowy monopol, prywatny > monopol jest z definicji dla gospodarki dobry. Jezeli Gadomski i Kuczynski cos takiego powiedza kiedykolwiek, to sam wyleje na nich wiadro pomyj ale watpie czy sie tego doczekasz wiec poki co nie wciskaj ludziom w pysk to czego nie powiedzieli. Monopol panstwowy jest lepszy niz monopol prywatny krajowy(zysk monopolistyczny wraca spowrotem do budzetu), ten natomiast jest lepszy jest niz monopol prywatny zagraniczny. > Nawet praktyki monopolistyczne T > P > SA, czy próba zrobienia kolejnego takiego molocha z PKO SA i BPH to krok do > poprawy spolecznego dobrobytu Oj chyba dostales wczoraj spory rachunek za telefon...Monopol tepsy to tragedia narodowa i sie zgodze z tym, ale co to ma wspolnego z zyta gilowska? Co do fuzji pko i bph to nie sadze zeby bylo zagrozenie utraty konkurencyjnosci przez rynek. A taka fuzja moze oznaczac efekt synergii, mniejsze koszty i faktycznie wzrost dobrobytu Polakow po tej fuzji Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Re: BARANKI 10.01.06, 12:25 jak to nie chwala, co chwile chwala, a co do fuzji, hmm, obnizka kosztow nie oznacza spadku cen, te moglaby wymusic wieksza konkurencja. Cos problemy z logika u kolegi widze. Co do konkurencyjnosci radze spytac przedsiebiorcow w Polsce B. Oczywiscie w wielu krajach taki polaczenia przeszlyby bez szkody dla gospodarki, ale tam sa stosowne regulacje prawne, ktore zapewniaja rownolegle dostarczanie kapitalu, u nas ich nie ma niestety. Wiec ta fujza moglaby pogorszyc znacznie warunki finansowania malych firm w Polsce B i dlatego jest neikorzytsna dla Polskiej gospodarki Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy Re: BARANKI 10.01.06, 01:28 proby przekonania co poniektorych do chociazby chwilowej zmiany perspektywy, sa chyba zupelnie chybione - jak ktos juz wlazl gleboko w dupe kaczkom, to po prostu swiata stamtad nie widzi. a co ze oni kłamią, obiecują gruszki na wierzbie, prowadzą kuriozalne targi o "przepchniecie" jakis pojedynczych aktow prawnych, dzis z lepperem, jutro z giertychem - wszystko to przeciez w slusznej sprawie, wiec da sie usprawiedliwic, a pozniej... jakoś to będzie, jak zwykle. pozdrowienia dla waldka kuczynskiego, w nowym roku zycze przynajmniej tak samo celnego jezyka i ciekawego spojrzenia na rzeczywistosc. przezylismy potop szwedzki, przezyjemy i kaczynski... jakos to będzie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy Re: BARANKI 10.01.06, 01:34 1 9 4 5 ---> H I R O S Z I M A 1 9 9 1 ---> W I N D O W S 2 0 0 6 ---> k a c z y ń s c y ..... dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Re: BARANKI 10.01.06, 05:55 1961 -----------> GAGARIN 1978 -----------> HERMASZEWSKI 2006 -----------> MICHNIK Z ZAŁOGĄ Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Re: BARANKI 10.01.06, 03:01 tak, tak kmiotku, oczywiscie, ze wlazlem w dupe kaczorom, tyle, ze te rzekomo wsteczne haslo blizsze sa temu co dziej sie w stanach niz w europie. Powiedz mi jak to jest, ze w socjalnej do immentu gestapii telefony do polski kosztuja tyle co w polsce telefony do mojego sasiada za plot. Skoro Polski autorstwa przyjaciol Waldka liberalizm jest drozszy dla konsumenta niz niemiecki socjalizm, to chyba ten liberalizm jakis malo liberalny wyszedl. Jak wyjdziesz ze swoich oplotkow to moze zauwazych, ze "liberalne" reformy w Polsce wprowadzily prawdziwa konkurencje na rynku pracy oraz w sektorze drobnych przedsiebiorstw. Natomiast duze korporacje jakos uniknely nieprzyjemnej dla nich liberalizacji rynkow, na ktorych dzialaja, a rzecz dziala sie za czasow III RP. Nasuwa sie pytanie czemu i kto taki model gospodarczy realizowal i czy socjalna twarz PiS, nie jest aby twarza panstwa ktore troszczy sie o obywatela/konsumenta a nie o wielkie korporacje, ale Ty widac lubisz swoje wysokie rachunki, to je dalej plac frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Zyta na pasku 10.01.06, 01:40 Kuczynski pomija jedna rzecz - jezeli chodzilo o "sile uderzeniowa" Zyty to najbardziej bylaby ona przydatna PiSowi w czasie kampanii wyborczej, ktorej wynik sie wazyl. Zyta gdyby chciala przed wszystkim dokopac PO to moglaby bez problemu zagrac w pierwszej odslonie rzadu, a nawet np. doradzac w kompanii Lecha. Wyglada na to ze PiS potrzebuje Zyty bardziej niz ona PiSu i ze tym paskiem Kuczynski grubo przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
alef.omega Re: Zyta na pasku 10.01.06, 02:10 Moze i masz, Cyniku, rację - ale jakos nie wierze, zeby sie to wszystko dobrze skonczylo. JK jest osoba, ktora przede wszystkim ma Wizje i cala jego racjonalnosc sprowadza sie do posuniec sluzacych realizacji Wizji. A gdyby wskutek tego swiat mial sie zawalic? To tym gorzej dla swiata... Z niedawnej historii: Kiedy wojna Hitlera z Sowietami zaczela przybierac zly obrot, Ribbentrop zaczal sondowac mozliwosc zawarcia pokoju. Rosjanie byli sklonni do rozmow, bo nikt nie wiedzial ile jeszcze ta wojna moze trwac i jak sie skonczy (to bylo om 1942 roku). Hitler krotkim namysle odrzucil ten pomysl, i powiedzial "nie ma to sensu, bo nawet gdybym zawarl z nimi pokoj, to za chwile znow bym na nich uderzyl. Taki juz jestem..." Kosztowalo go to kleske i zycie, ale coz to znaczy wobec realizacji Wizji... Tout proportiones gardees, bo Wizja nie tak radykalna i Wódz nie tak straszny, ale jednak to też Wódz i tez Wizja. A Gilowska moim zdaniem do tej wizji nie pasuje - moze jest potrzebna jako poputczik. Jak ci kapitalisci co towarzyszom sznurki sprzedawali, na których ich zresztą mieli towarzysze powiesić. Jak sie to skonczy, raczej wiadomo. Towarzyszom ze sznurkami tez nie wyszlo... pozdro cynik9 napisał: > Kuczynski pomija jedna rzecz - jezeli chodzilo o "sile uderzeniowa" Zyty to > najbardziej bylaby ona przydatna PiSowi w czasie kampanii wyborczej, ktorej > wynik sie wazyl. Zyta gdyby chciala przed wszystkim dokopac PO to moglaby bez > problemu zagrac w pierwszej odslonie rzadu, a nawet np. doradzac w kompanii > Lecha. Wyglada na to ze PiS potrzebuje Zyty bardziej niz ona PiSu i ze tym > paskiem Kuczynski grubo przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Zyta na pasku 10.01.06, 16:15 alef.omega napisał: > Moze i masz, Cyniku, rację - ale jakos nie wierze, zeby sie to wszystko dobrze > skonczylo. JK jest osoba, ktora przede wszystkim ma Wizje i cala jego > racjonalnosc sprowadza sie do posuniec sluzacych realizacji Wizji. A gdyby > wskutek tego swiat mial sie zawalic? To tym gorzej dla swiata... Oczywiscie ze sie dobrze nie skonczy, tyle ze nie bardzo wiadomo dla kogo... Przyznam ze mam pewna nadzieje w skrajnym cynicyzmie J.K. ktory zaledwie po 2 miesiacach pokazal niedawnemu elektoratowi "gest Kozakiewicza" i wyciagnal z kapelusza Zyte. Jezeli jest do tego zdolny to nie zawaha sie sposcic rowniez Rydzyka gdy ten okaze sie mniej przydatny, czy podziekowac Lepperowi. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Zwroccie uwage, jak Ziuta akcentuje - jak Gomulka 10.01.06, 07:01 pierwsza sylabe. Osiagniec nie bedzie, bo od teorii do praktyki droga dluga. Zrobi, jak kaczor zakwacze. Smutna ta Polska z takimi mezami stanu w spodnicy. Nie ona jedna, caly ten balagan sie zawali. teraz znalezli forse na urlopy macierzynskie. jak nie to sie dodrukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bafalen Re: Zyta na pasku 10.01.06, 08:01 Jak powiedeział jeden z profesorów socjologii, "tylko krowa nie zmienia zdania", jakkolwiek szanuję opinię tuzów wiedzy oraz ich przekonania, to jednak muszę zweryfikować swoje zdanie na ten temat.Pani profesor Zyta Gilowska zyskała swoją pozycję, głosząc bardzo jednoznacznie swoje przekonania i sympatie, a to bez względu na wszystko, do czegoś Ją zobowiązuje. Ale, nie można Jej mieć za złe, że w myśl zasady; punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia, zmieniając jedno, zmieniła też drugie.W końcu nie ona jedna tak się zachowała, inna sprawa,że powinna wiedzieć z jakich wzorców należy brać przykład , a jakich się wystrzegać. Mimo wszystko, tytuł naukowy, z jakiejby niebył dziedziny, do czegoś zobowiązuje. Pewne zachowania, jednym przystoją, innych kompromitują, a po innych spływają jak po gęsi, aby nie powiedzieć jak po kaczce. Smutne są losy łatwowiernego elektoratu, ale jak kto sobie pościele tak się wyśpji. Mam nadzieję, że nasze społeczeństwo w końcu się czegoś nauczy, jak mówią , lepiej późno, niż wcale. Szkoda, że te nauki tak trudno nam przyswojć, ale ponoć wiara góry przenosi! Jednym słowem; jaki człowiek,takie też poglądy głosi. Cobyśmy niepowiedzieli, to życie i tak zweryfikuje te poglądy, bez względu na wszystko. Oby tylko ta weryfikacja bokami nam nie wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
mirkwood_company Zyta : Anakin Skywalker 10.01.06, 09:43 Mroczny kanclerz przekształca republikę w imperium. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 IV RP - nacjonalistyczna, kołtuńska - w istocie! 10.01.06, 09:54 A my słuchacze maryjni w beretach skierujmy swoje kaprawe oczy: lewe na Kaczyńskich, prawe na Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: IV RP - nacjonalistyczna, kołtuńska - w istoc 10.01.06, 11:43 chris12 napisał: A my słuchacze maryjni w beretach skierujmy swoje kaprawe oczy: lewe na Kaczyńskich, prawe na Rydzyka. a ty żydoubecka gnido - spiepszaj do kubucu Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: IV RP - nacjonalistyczna, kołtuńska - w istoc 10.01.06, 11:47 a Ty szybko do nauki języka ojczystego - ogłośmy akcję - "Każdy prawdziwy Polak uczy się ortografii!" - żeby dorównac tym polskojęzycznym Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: IV RP - nacjonalistyczna, kołtuńska - w istoc 10.01.06, 16:46 sobekx napisał: > a Ty szybko do nauki języka ojczystego - ogłośmy akcję - "Każdy prawdziwy Polak > uczy się ortografii!" - żeby dorównac tym polskojęzycznym czy polskojęzyczne gnidy to są te tak zwane rzydy Odpowiedz Link Zgłoś
avin Waldek na sznurku. 10.01.06, 13:47 Moze napisze Kuczynski cos od siebie i przestanie silic sie na poezje na zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaza Re: Waldek na sznurku. 10.01.06, 15:13 Tak czytam te wasze polemiki i kojarzą mi sie one nieodparcie z socrealizmem. W tych czasach jak się chciało polemizować z czyims tekstem, najcześciej atakowało się jego autora (że sprzyja kułakom, że w czasie wojny kolaborował z wrogiem itp.), a nie jego argumenty, czyli tekst sam w sobie. 3/4 wypowiedzi na tym forum to tego typu myślenie i sposób polemiki rodem z lat 50. Potwierdza to tylko moje przekonanie, ze w narodzie duch nie ginie, że zwolennicy braci mniejszych (piękne określenie jednego z forumowiczów) mają tyle zdolności do analizowania konkretnej wypowiedzi co ich rodzice czy dziadkowie w czasach Ziutka Słoneczko. Teraz też mamy kilku kandydatów na Ojca Narodu i jak widać trafili oni na podatny grunt - ciemniaków łatwych do manipulowania nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Waldek na sznurku. 10.01.06, 15:30 muzaza napisała: > Tak czytam te wasze polemiki i kojarzą mi sie one nieodparcie z socrealizmem. W > > tych czasach jak się chciało polemizować z czyims tekstem, najcześciej > atakowało się jego autora (że sprzyja kułakom, że w czasie wojny kolaborował z > wrogiem itp.), a nie jego argumenty, czyli tekst sam w sobie. 3/4 wypowiedzi na > > tym forum to tego typu myślenie i sposób polemiki rodem z lat 50. Potwierdza to > > tylko moje przekonanie, ze w narodzie duch nie ginie, że zwolennicy braci > mniejszych (piękne określenie jednego z forumowiczów) mają tyle zdolności do > analizowania konkretnej wypowiedzi co ich rodzice czy dziadkowie w czasach > Ziutka Słoneczko. Teraz też mamy kilku kandydatów na Ojca Narodu i jak widać > trafili oni na podatny grunt - ciemniaków łatwych do manipulowania nie > brakuje... Polemika nierzadko jest adekwatna do jakosci wypowiedzi z ktorymi sie polemizuje , wiec nie dziw sie, ze obrazliwy artykul utrzymany w stylu stalinowskiej propagandy inspiruje czytelnikow. "Zyta na pasku" moze smialo konkurowac z zaplutym karlem, przykladow jest wiecej w wypocinie Kulczyckiego , poszukaj sam i pomysl ze wypowiedzi dotycza jednego z najwyzszych urzednikow panstwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hwadu Inwestorzy wierzą żelaznej Zycie 10.01.06, 14:47 Inwestorzy wierzą żelaznej Zycie Po nominacji prof. Zyty Gilowskiej złoty umocnił się wobec euro do najwyższego poziomu od trzech i pół roku. Wzrosły również ceny polskich obligacji i w poniedziałek ich oprocentowanie było już niemal identyczne jak uznawanych za "najbezpieczniejsze" papierów rządu USA. Za euro płacono przed południem 3,775 zł, o 0,9 proc. mniej niż w piątek. Rentowność polskich obligacji spadła zaś o 0,1 punktu procentowego. Oprocentowanie obligacji dwuletnich zmniejszyło się do 4,39 proc., osiągając niemal identyczny poziom jak oprocentowanie 2-letnich obligacji rządu USA (4,36 proc.). Do najniższego poziomu w historii spadła także różnica między oprocentowaniem obligacji rządów Polski i Niemiec. Zdaniem analityków nastroje na rynku walutowym nie wynikały jedynie z powołania nowej minister finansów, ale także z wypowiedzi przedstawicieli Samoobrony oraz Ligi Polskich Rodzin w sprawie tegorocznego budżetu. Politycy obydwu partii - mimo krytycyzmu wobec osoby nowej minister finansów - zgodnie ocenili, iż budżet na 2006 r. zostanie raczej przyjęty. Nastrojom na rynkach walutowym i długu towarzyszył również entuzjazm na giełdzie. Przed południem wskaźnik największych firm, WIG20, zyskiwał nawet ponad 2 proc., chociaż ostatecznie stracił, bo część inwestorów postanowiła wykorzystać wysokie ceny do osiągnięcia pokaźnych zysków. Na wczorajszej sesji zwyżkom kursów akcji towarzyszyły wysokie obroty. Osiągnęły one wartość 1,76 miliarda złotych, co jest czwartym wynikiem w całej historii polskiej giełdy. Resort finansów chce wykorzystać dobry klimat wokół Polski. Ogłosił, że na środowej aukcji zaoferowane zostaną papiery 10-letnie o stałym oprocentowaniu aż za 2,8 miliarda złotych. Przypomnijmy, iż w zeszłym tygodniu podczas aukcji obligacji dwuletnich za 2,5 mld zł znaleźli się chętni na zakup papierów za 9,1 mld zł. g.br. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Kuczynski na smyczy michnika-wstyd i chanba. 10.01.06, 16:44 Re: Kuczynski na smyczy michnika-wstyd i chanba. ci ludzie wstydu to nie mają to są szkodnicy naszego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Waldi jako polityk w skali od 0 do 10 ma 0. Ale, 10.01.06, 19:20 po uwzględnieniu że ma kota (znaczy chyba lubi zwierzęta) daje mu jeden punkt na korzyść. Warunkowo, bo tak na prawde nie wiem czy tego kota nie dręczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Waldi jako polityk w skali od 0 do 10 ma 0. A 10.01.06, 19:45 altspringe napisał: > po uwzględnieniu że ma kota (znaczy chyba lubi zwierzęta) daje mu jeden punkt n > a > korzyść. Warunkowo, bo tak na prawde nie wiem czy tego kota nie dręczy:) Kota ma i prowadzi go na pasku. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie GW - jedyna trybuna dla bredni Kuczynskiego 11.01.06, 09:25 Ten "doradca ekonomiczny" doradza chyba tylko towarzyszom w komunie GW. Bzdury tego czlowieka są wprost niewyobrazalne. Z Mazowieckim rozlozyli juz w swoim czasie polską gospodarkę. Kuczynski sie niczego nie nauczyl, zadnych wnioskow nie wyciągnąl. Co za czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś