Dodaj do ulubionych

Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu

• magste Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 21:25
      To wszystko jest bardzo śmieszne, ale jak tak sobie na to patrzę to po prostu widzę tragedię. Pazurami
      chcą dla siebie wyszarpać całą władzę (inni przynajmniej troszkę się krygowali, nie robili takich rzeczy
      wprost dzięki czemu można ich było złapać przynajmniej na tym że coś ukrywają), nikt im w tym
      właściwie przeszkodzić nie może (nawet dzisiejsze akcje pewnie jakoś przekręcą i zmienią naciągając
      prawo, albo po prostu powiedzą że nic się nie stało), a my naród jak zwykle będziemy mieli krótką
      pamięć i znów ich wybierzemy (bo albo nie pójdziemy obrażeni na to wszystko na wybory, albo
      wybierzemy "mniejsze zło"). Chyba już mi się tu nie chce mieszkać. Śmieszno tu i straszno.
      • jollyroger3 Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 21:36
        Trzeba zrobić wszystko zeby nie było nowych wyborów....ale panika...
        A to znaczy poprzeć budżet ....ha ha ha ha
        • mordzinas STRACH PRZED UTRATĄ MIEJSCA W KORYCIE... 11.01.06, 21:45
          Dzisiejsze wydarzenia w Sejmie nie mają precedensu.

Strach przed nowymi wyborami i związane z tym utrata miejsca w
          korycie spowodowało powstanie koalicji na rzecz koryta.

PZPR-SLD LPR Samoobrona i PO utworzyły KOALICJĘ NA RZECZ OSTANIA SIĘ W
          KORYCIE .

PiS wcale nie dąży do nowych wyborów. Ale nieufność wobec intencji
          PiSu powoduje u większości posłów wielki niepokój o zdobyte niedawno
          koryto.

A nóż będą wybory.
          A nóż mnie nie wybiorą.
          A gdzie ja taką dobrą pracę i płacę znajde - pomyslał jeden z
          drugim.

No i zrobiła się afera.

Oczywiście winni sa tradycyjnie : Bracia Kaczyńscy , o.Rydzyk .

No i jest znów powód by sobie poszczekać na PIS.

Zaczynajcie !!!!
          • the.truth RYDZYK NA DRUGIM MIEJSCU - PO KACZYŃSKIM :-) 11.01.06, 22:00
            W poście miłośnika radia z Torunia.
            Będą jeść z ręki Kaczyńskim, tak jak elektorat Leppera i Giertycha :-)
          • yeellow Re: STRACH PRZED UTRATĄ MIEJSCA W KORYCIE... 11.01.06, 22:23
            ale skoro pzpr-sld, to czemu nie aws-po i aws-pis ? Troszke konsekwencji nie
            zawadzi :-). Mozna tez lpr-mw. Samoobronie nic nie trzeba doczepiac ;-P.

Kazdy powod jest dobry, zeby ponabijac sie z pisuarow. Zwlaszcza, jak maja
            takie smieszne miny :).
          • marcin.kiewicz czcigodny Mordzinasie (?) 11.01.06, 22:36
            zakładam, że Twoja miłość do kaczuszek jest szczera - i wytrzyma każdą próbę,
            nawet ewidentną kompromitację ku której wytrwale zmierzamy. To nawet szlachetne
            - jesteś jak powieściowy Ignacy Rzecki, wzdychający do swego idola do końca
            życia. Ale czy nie powinieneś być jednak bardziej pogodny? Może trochę łagodnego
            fatalizmu? Ja jednak widzę frustrację! Wydajesz się też nie doceniać, że jesteś
            na "wrogim" terenie. Dlaczego na stronie Naszego (?) Dziennika albo Radyjka (z
            Torunia! co za kompromitacja! To miasto kojarzyło się z jakąś myślową
            otwartością, tam się przeniósł wileński uniwersytet...) nie ma forum choćby
            zbliżonego do GW? W kaczym świecie wszystko jest prawie jak w lepszym świecie,
            ale gdy bliżej się przyjrzeć, wychodzi PRL-bis...
          • presentation1 Re: STRACH PRZED UTRATĄ MIEJSCA W KORYCIE... 11.01.06, 23:09
            Problemem jest wygrane PO.Oni mieli wygrac te wybory.Przegrali bo spoleczenstwo
            ich nie chce.Nie chce tez manipulacji mediow ktore sa w rekach liberalow(czytaj-
            PO)
          • jb777 Re: STRACH PRZED UTRATĄ MIEJSCA W KORYCIE... 12.01.06, 00:07
            Mordzinas napisał

1. Strach przed nowymi wyborami i związane z tym utrata miejsca w
            korycie spowodowało powstanie koalicji na rzecz koryta.
            TAKA ZAWSZE BYŁA

2. PiS wcale nie dąży do nowych wyborów. Ale nieufność wobec intencji
            PiSu powoduje u większości posłów wielki niepokój o zdobyte niedawno
            koryto.
            TAK. PRZEKONAĆ POLITYKÓW TO NIE PRZEKONAĆ WYBORCÓW. TUTAJ PROSTE CHWYTY NIE
            POMOGĄ. JAK SIĘ NIE CHCE KOMUŚ DZIELIĆ WŁADZY TO MOŻE NALEŻY JĄ ODDAĆ.

3. Oczywiście winni sa tradycyjnie : Bracia Kaczyńscy , o.Rydzyk .
            OCZYWIŚCIE ŻE J. KACZYŃSKI - TO ZE SIE WYGRAŁO WYBPRY NIE ZNACZY ŻE MOŻNA
            ROBIĆ WSZYSTKO. JEŻELI NIE WZBUDZA ZAUFANIA POLITYKÓW TO JUŻ JEGO PROBLEM. A O
            ICH GŁOSY TEŻ MUSI ZABIEGAĆ CZEGO ROBIĆ NIE LUBI. I TO JEST JEGO PROBLEM.
            CO DO RYDZYKA - TO NIE WIEM KTO KIM KIERUJE. JAKBYM WIEDZIAŁ TO BYM
            POWIEDZIAŁ.

Generalnie to J.K. jest sam sobie winien że budzi nieufność.
            Trudno dyskutować z odczuciami ale intuicja też ma swoje prawo bytu.
    • premier_pacynka Jurek legalista??? BUHAHAA:) W koncu opozycja 11.01.06, 21:40
      powinna po pol roku dostawania po tylku zaczac powstrzymywac marsz kaczorow po
      doslownie wszystko w tym panstwie nawet prawde...
      • mordzinas Re: Jurek legalista??? BUHAHAA:) W koncu opozycja 11.01.06, 21:48
        premier_pacynka napisał:

> powinna po pol roku dostawania po tylku zaczac powstrzymywac marsz kaczorow
        po
        > doslownie wszystko w tym panstwie nawet prawde...

Oj głupolu głupolu. Słychać z daleka twój kretyński śmiech. Ośmiesz
        się tylko .

Poczytaj sobie akty prawne związane z dzisiejszymi wydarzeniami.
        Zobaczysz wtedy kto jest legalistą.

A
        • oja Masz rację mordzinas! 11.01.06, 22:51
          premier_pacynka będzie się niedługo śmiał baranim głosem:
          1. Wniosek, który zgłosiła opozycja nie był wnioskiem formalnym, więc nikt nie
          miał obowiązku natychmiast przeprowadzać głosowania nad nim.
          2. Nie można sobie zgłaszać dowolnych spraw i przeprowadzać głosowań niezgodnie
          z ustalonym porządkiem obrad.
          3. Czynności prawne podejmowane niezgodnie z prawem są nieważne.
          4. Wice-marszałek sejmu nie może sobie kpić z marszałka.
          5. Słyszałam już w ciągu ostatnich kilku godzin wypowiedzi kilku znanych
          konstytucjonalistów i prawników, którzy wyraźnie stwierdzili, że to Kotlinowski
          naruszył regulamin.
    • stinger47 i tak się chłopcy bawią za naszą kase 11.01.06, 21:44

www.towarzyska.pl
    • xx23 A ja jestem zadowolony z calego balaganu w Sejmie! 11.01.06, 21:45
      Dlaczego? Bo niedlugo wybory.A zwyciezcami beda tylko PiS (prawica) i PO
      (lewica) .Inne partie przegraja.I wtedy bedziemy naprawde mieli system
      dwupartyjny i bardzo dobrze , patrz USA : republikanie-demokraci , GB : torys-
      labour plus kilka innych krajow.Co 4-8 lat prawica i co 4-8 lat lewica.Bedzie
      normalnie.Nasza demokracja po 44 latach komuny i 16 latach postkomuny rodzi sie
      w bolu i ewoluje sie.Tak trzymac , poslowie!
      • rnrr Re: A ja jestem zadowolony z calego balaganu w Se 11.01.06, 21:46
        PIS to raczej lewica a PO - prawica, no chyba że ktoś wierzy w te bzdury co
        opowiada Kaczyńscy i jego wasale i wa-salki
      • uu1 Re: A ja jestem zadowolony z calego balaganu w Se 11.01.06, 21:50
        Nie zauważyłeś przypadkiem neobolszewików?
        PS. Czym się w praktyce różnią republikanie od demokratów?
    • presentation1 Swiat sie smieje.... 11.01.06, 21:46
      Okazalo sie ze nauczyciele demokracji na Ukrainie przyjmuja doswiadczenia
      wlasnie z ....Ukrainy.
      Polska jest i pozostanie panstwem Europy Wschodniej czy sie to komus podoba czy
      nie.
      • nawrocony1 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 21:48
        koledzy z PISu ciagle nie zaliczyli podstaw arytmetyki - od niemal 4 miesiecy
        twierdza ze wiekszosc ich wybrala tylko jakos tej wiekszosci sie nie moga doliczyc
        • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:00
          Oni sa tak smieszni, ze slyszalem jak mowia, ze wybrala ich wiekszosc Polakow :-
          ).
          • presentation1 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:05
            Jest to partia ktora uzyskala najwiecej glosow w wyborach.I do tej partii
            nalezy pierwszy glos.Ale to co sie dzieje to po prostu koszmar.Winnych nalezy
            szukac po wielu stronach
            • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:11
              widze, ze wiecej osob ma klopot z prosta arytmetyka :-).
              Jest roznica miedzy najlepszym wynikiem wyborczym, a poparcia wiekszosci
              Polakow. Mam to dokladniej wyjasnic? :-).
              • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:25
                yeellow napisał:

> :-).
                > Jest roznica miedzy najlepszym wynikiem wyborczym, a poparcia wiekszosci
                >Taka ze ta bierna reszta nie poszla do urn, Koteczku, i podejrzewam ze nie
                pojdzie bo jest zbyt glupia zeby zrozumiec to: ZE NALEZY GLOSOWAC bo tylko w
                ten sposob zmienimy Polske po to zebysmy Ty i ja bez problemow i z wielka
                przyjemnoscia poszerzymy "pewne" ramy.
                • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:35
                  Ale moze ta wiekszosc nie chce zmieniac Polski. Maja prawo, przymus glosowania
                  juz przerabialismy. Ale skoro sa "zbyt glupi", to chyba dobrze, ze nie glosuja,
                  bo bysmy jeszcze wiecej pisuarow mieli ;-P.
                  Ciesze sie, ze procenty juz sie rozjasnily. W razie czego sluze prywatnymi
                  lekcjami ;-P.
                • kaviry Nie boj, nie boj Gieniusia, Pojdziemy 11.01.06, 22:36
                  Tym razem pojdziemy.
                  Na wiosne nie bedzie juz sladu po jesiennej wyspiarskiej depresji.
                  Jukej to ponad 300 tysiecy chlopa, + 140 w Irladii.
                  Po ogloszeniu pierwszych nieoficjalnych wynikow przez wyspe przetoczyl sie jeden
                  wielki przeciagly skowyt i krzyk "k..wa co ja zrobilem/lam"
                  Tym razem ruszymy dupe nawet po przedawkowaniu rudej wody na myszach :-)
              • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:28
                No ciekaw jestem tego wyjasnienia.
                Widzę, że masz ochotę błysnąć "intelygencjom".
                • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:33
                  Myslalem, ze Was rozbawie, ale nie lubie tlumaczyc dowcipow. Podrecznik do
                  arytmetyki i pare godzin namyslu powinno Ci wystarczyc. Powodzenia :-)
                  • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:34
                    yeellow napisał:

> Myslalem, ze Was rozbawie, ale nie lubie tlumaczyc dowcipow. Podrecznik do
                    > arytmetyki i pare godzin namyslu powinno Ci wystarczyc. Powodzenia :-)
                    Alez rozbawiles nas wyjatkowo, bravo yeellow, jes
                    • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:36
                      Premier cieszyl sie bardziej, nie powstrzymuj sie Ginusiu :-).
                      Mnie martwi, ze pisuary moga taka lipe wciskac i Wy to kupicie :(.
                      • oja Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:58
                        A Tobie kto lipę wciska???
                        • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:59
                          och, wszyscy probuja :-). Zwlaszcza taka jedna...
                        • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:01
                          oja napisała:

> A Tobie kto lipę wciska???
                          Jest taki jeden lobuz co mi ciagle wciska ze Olek byl super.
                  • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:39
                    Czyli nie objawisz nam tego "przekrętu stulecia" z większością-mniejszością?
                    Coś ci ta arytmetyka mocno w głowie siedzi, jakaś trauma z dzieciństwa?
                    • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:41
                      zima0001 napisał:

> Czyli nie objawisz nam tego "przekrętu stulecia" z większością-mniejszością?
                      > Coś ci ta arytmetyka mocno w głowie siedzi, jakaś trauma z dzieciństwa?
                      Tak u yeellow(to jest moj brat) byl od dziecinstwa problem( obmacywal ciocie):)
                    • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:42
                      Wyjasnie Ci, bo nie zasniesz. Do wyborow poszla mniejszosc. Z tej mniejszosci
                      pisuarow wybrala znowu mniejszosc. I z tych marnych resztek tyle wody sodowej
                      powstalo, ze rzecznik rzadu twierdzi, ze wybrala ich wiekszosc Polakow.
                      Ty byles w tej mniejszosci z mniejszosci, wiec masz prawo nie lapac ;-).
                      Najsmieszniejsze jest to, ze pisuary chca matematyke na maturze zrobic
                      przymusowa :-).
                      • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:45
                        yeellow napisał:

> Wyjasnie Ci, bo nie zasniesz. Czy mnie tez potrafisz tak wszystko wyjasnic bo
                        zle spie:))
                        • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:47
                          przyslij fotke, to odpowiem ;-P
                          • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:48
                            nie wywoluj wilka z lasu

yeellow napisał:

> przyslij fotke, to odpowiem ;-P
                            • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:50
                              wilka? jest az tak zle? :).
                            • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:51
                              silesius.monachijski napisał:

> nie wywoluj wilka z lasu
                              >
                              >Cudowny jestes:-))))
                              • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:52
                                on cos wie... Silesius, powiedz, co wiesz? Moze byc na priv :-).
                                • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:55
                                  yeellow napisał:

> on cos wie... Silesius, powiedz, co wiesz? Moze byc na priv :-).
                                  Silesius , blagam nie mow prawdy, zachowaj sie jak ukochany yeellow tzn; Olek:))
                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:56
                                    ej, Jolka, nie ujawniaj nas ;-P.
                                • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:56
                                  probuje cos zrzumiec; jeszcze nic napewno nie wiem; ale... cieplo

yeellow napisał:

• yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:56
                                    podziel sie, moze moje klocki beda pasowaly ;-).
                                    • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:59
                                      gdzies - chyba w grudniu - natknalem sie na podobna retoryke

yeellow napisał:

> podziel sie, moze moje klocki beda pasowaly ;-).
                                      • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:01
                                        hmmm, jak moja? Czy jak ginusi?
                                        • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:07
                                          o Tobie nie mowilem

yeellow napisał:

> hmmm, jak moja? Czy jak ginusi?
                                          • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:09
                                            acha. Chodzi o o.fellaci?
                                            • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:13
                                              ciekawe, prawda?

yeellow napisał:

> acha. Chodzi o o.fellaci?
                                              • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:14
                                                mowiles, ze to ta sama. A jak tak, to co?
                                                • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:15
                                                  to jeszcze ciekawiej; calkiem smiesznie to wychodzi

yeellow napisał:

> mowiles, ze to ta sama. A jak tak, to co?
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:16
                                                    mowisz zagadkami :(
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:17
                                                    bo zagadki sa najbardziej intrygujace; kaza umyslowi myslec; inna forma zabawy;
                                                    chyba ciekawsza

yeellow napisał:

> mowisz zagadkami :(
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:19
                                                    lubie zagadki. Ale takie bardziej logiczne :-)
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:21
                                                    a ja czasamiprobuje otaczac sie nimbem tajemniczosci; pewna forma prowokacji,
                                                    ktora czesto przynosi oczekiwane efekty; ludzie sami sie demaskuja, nawez nie
                                                    podejrzewaja, jak bardzo latwo ich odgadnac

yeellow napisał:

> lubie zagadki. Ale takie bardziej logiczne :-)
                                                  • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:19

> bo zagadki sa najbardziej intrygujace; kaza umyslowi myslec; inna forma
                                                    zabawy;
                                                    >
                                                    > chyba ciekawsza
                                                    >
                                                    >Ciekawsza od czego, Drogi Silesiusie?
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:22
                                                    od nagiej bezposredniosci; bardziej wyrafinowana forma komunikacji

ginusia napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                                                    >
                                                    > > bo zagadki sa najbardziej intrygujace; kaza umyslowi myslec; inna forma
                                                    > zabawy;
                                                    > >
                                                    > > chyba ciekawsza
                                                    > >
                                                    > >Ciekawsza od czego, Drogi Silesiusie?
                                                  • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:24

> od nagiej bezposredniosci;
                                                    Uwielbiam naga bezposredniosc:))
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:27
                                                    de gustibus non disputandum esse puto

ginusia napisała:

>
                                                    > > od nagiej bezposredniosci;
                                                    > Uwielbiam naga bezposredniosc:))
                                                  • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:29

> de gustibus non disputandum esse puto
                                                    >
                                                    > Nigdy nie uczylam sie laciny, wiec masz te przewage ale mowie po francusku i
                                                    slowo"puto" nie podoba mi sie:-((((
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:32
                                                    po hiszpansku tez nie brzmi za pieknie ;-)
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:34
                                                    po lacinie "puto" to: sadze, wierze, uwazam

yeellow napisał:

> po hiszpansku tez nie brzmi za pieknie ;-)
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:35
                                                    o, dzieki :).
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:33
                                                    lepsze od "putin"

ginusia napisała:

>
                                                    > > de gustibus non disputandum esse puto
                                                    > >
                                                    > > Nigdy nie uczylam sie laciny, wiec masz te przewage ale mowie po francusk
                                                    > u i
                                                    > slowo"puto" nie podoba mi sie:-((((
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:25
                                                    doznales z nia nagiej bezposredniosci? fiu, fiu :-P
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:28
                                                    nie przypominam sobie takiego faktu; a juz napewno nie z mezczyzna

yeellow napisał:

> doznales z nia nagiej bezposredniosci? fiu, fiu :-P
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:31
                                                    myslisz, ze to facet? e, chyba nie...
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:35
                                                    to kwestia wiary; a wiara poszukuej intelektu, jak mawial sw. Tomasz: "fides
                                                    querens intellectum"

yeellow napisał:

> myslisz, ze to facet? e, chyba nie...
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:36
                                                    hmmm, wiara bywa slepa ;-P Ja jestem niewierny Tomasz.
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:39
                                                    ale czasami "wiara czyni cuda"

yeellow napisał:

> hmmm, wiara bywa slepa ;-P Ja jestem niewierny Tomasz.
                                  • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:59

Nic nie rozumie!!
                                    Silesius prosze Cie ; zachowaj sie jak prawdziwy PIS-owies, honor i Ojczyzna;
                                • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:57
                                  yeellow napisał:

Wywala nas:)
                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:01
                                    moja przecietna, to 3-4 bany na tydzien; nawet pod innym nickiem nie moge sie
                                    zalogowac

ginusia napisała:

> yeellow napisał:
                                    >
                                    > > on cos wie... Silesius, powiedz, co wiesz? Moze byc na priv :-).
                                    > Wywala nas:)
                                    • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:04
                                      Silesius, Myszko, czy masz jakis problem z kobietami, czy masz ochote na
                                      yeellow?
                                      • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:08
                                        mam ochote na pogadanie z ludzmi o przecietnym "common sense"

ginusia napisała:

> Silesius, Myszko, czy masz jakis problem z kobietami, czy masz ochote na
                                        > yeellow?
                      • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:47
                        yeellow napisał:
                        > Wyjasnie Ci, bo nie zasniesz. Do wyborow poszla mniejszosc. Z tej mniejszosci
                        > pisuarow wybrala znowu mniejszosc. I z tych marnych resztek tyle wody sodowej
                        > powstalo, ze rzecznik rzadu twierdzi, ze wybrala ich wiekszosc Polakow.
                        > Ty byles w tej mniejszosci z mniejszosci, wiec masz prawo nie lapac ;-).
                        > Najsmieszniejsze jest to, ze pisuary chca matematyke na maturze zrobic
                        > przymusowa :-).

To straszne co piszesz. To co sie stało wobec tego z wiekszością Polaków?
                        Dlaczego nikt nie uwzględnił ich zdania?
                        Dobrze że są tacy ludzie jak ty na forum, którzy nie boją sie walić prawdy
                        między oczy.
                        • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:49
                          To jeszcze zadanie na dobranoc. Czemu mielismy dzisiejsza awanture? Jak to sie
                          stalo, ze pisuary nie maja nawet polowy mandatow? Ciekawe, ze nigdy Cie to nie
                          zastanowilo, jak z tej "wiekszosci" Polakow zrobila sie mniejszosc w sejmie.
                          Wiekszosc Polakow ma pisuary w glebokim powazaniu, ot co :-).
                          • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:53
                            No to jeszcze jedna zagadka.
                            Jak to sie stało że PiS jest najwiekszym klubem w Sejmie, zdominował Senat,
                            utworzył rzad, ma Prezydenta oraz Marszłka Sejmu?
                            O czyms to swiadczy, czy czysty przypadek?
                            • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:55
                              Swiadczy, oj swiadczy, o tym spoleczenstwie ;-P. Ale matematyki jeszcze pisuary
                              chyba nie zmienily, co? Czy moze szykuja juz dekrecik?
                              • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:01
                                yeellow napisał:
                                > Swiadczy, oj swiadczy, o tym spoleczenstwie

Podpisuję się choć to pewnie zupełnie co innego oznacza.
                                • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:03
                                  no, psycholog z Ciebie lepszy, niz matematyk ;-P
                                  • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:06
                                    Jeśli juz to socjolog; ale zmartwię cię, mnie taki wybór Polaków jak
                                    najbardziej pasuje.
                                    • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:08
                                      LOL, jezeli uwazasz, ze mnie zdziwiles, to faktycznie cofam komplement
                                      psychologiczny. A socjolog chyba nie, powinienes znac troche statystyki. No,
                                      chociaz moze i nie... ;-).
                                      • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:13
                                        no, pochwalić kogoś że ubolewa nad przegrana PO, SLD, czy jakiegos tak innego
                                        badziewia to dla mnie żaden komplement
                                        • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:15
                                          komplement dotyczyl czegos innego. Przeczytaj jeszcze raz ;-). Twoich
                                          preferencji politycznych nie bede komplementowal, bo mi nie wyjdzie ;-P.
                                          • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:21
                                            yeellow napisał:
                                            > Twoich
                                            > preferencji politycznych nie bede komplementowal, bo mi nie wyjdzie ;-P.
                                            zupełnie jakbym siebie słyszał (pod twoim adresem)
                                            • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:22
                                              tego nawet nie musiales mi mowic :-).
                                              • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:26
                                                tak zwyczajnie, myslałem że oczekujesz rewanżu, zawsze to miło w czymś sie
                                                zgodzić
                                                • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:27
                                                  zima0001 napisał:

> tak zwyczajnie, myslałem że oczekujesz rewanżu, zawsze to miło w czymś sie
                                                  > zgodzić
                                                  Jestem bardzo zgodna osoba:)
                        • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:50
                          pd walenia nie przybywa myslenia

zima0001 napisał:

> yeellow napisał:
                          > > Wyjasnie Ci, bo nie zasniesz. Do wyborow poszla mniejszosc. Z tej mniejsz
                          > osci
                          > > pisuarow wybrala znowu mniejszosc. I z tych marnych resztek tyle wody sod
                          > owej
                          > > powstalo, ze rzecznik rzadu twierdzi, ze wybrala ich wiekszosc Polakow.
                          > > Ty byles w tej mniejszosci z mniejszosci, wiec masz prawo nie lapac ;-).
                          > > Najsmieszniejsze jest to, ze pisuary chca matematyke na maturze zrobic
                          > > przymusowa :-).
                          >
                          > To straszne co piszesz. To co sie stało wobec tego z wiekszością Polaków?
                          > Dlaczego nikt nie uwzględnił ich zdania?
                          > Dobrze że są tacy ludzie jak ty na forum, którzy nie boją sie walić prawdy
                          > między oczy.
                          • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:53

> pd walenia nie przybywa myslenia
                            >
                            > Wrecz przeciwnie Myszko; od dobrego waleni przybywa pozytywnego myslenia:))
                          • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:57
                            > pd walenia nie przybywa myslenia

ale pomaga wytrenować uniki
                            • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:00
                              to juz masz wytrenowane. Przez cala szkole trenowales. ;-P
                              • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:03
                                To ty byles u mnie tym wf-menem? Stąd ten kompleks arytmetyki?
                                • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:04
                                  uniki cwiczyles wlasnie na matematyce ;-P
                                  • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:06
                                    yeellow napisał:

> uniki cwiczyles wlasnie na matematyce ;-P
                                    Kochany braciszku nie mowiles mi ze uczyles w-f....
                                    • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:07
                                      a myslalas, ze skad ta umiesniona klata? ;-P
                                      • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:08
                                        yeellow napisał:

> a myslalas, ze skad ta umiesniona klata? ;-P
                                        No fakt jak Cie wczoraj zobaczylam to wymieklam:))
                                      • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:10
                                        to juz prawie forum erotyczne; a przynajmniej randki

yeellow napisał:

> a myslalas, ze skad ta umiesniona klata? ;-P
                                        • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:11
                                          no, nie Silesius, moze Ty zazdrosny jestes? ;-P
                                          • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:14
                                            nie, tylko sie przygladam, i sie "dziwuje"

yeellow napisał:

> no, nie Silesius, moze Ty zazdrosny jestes? ;-P
                                            • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:16
                                              strasznie jestes tajemniczy. Wyjasnij o co chodzi, to moze obaj przestaniemy
                                              sie dziwowac :-)
                                              • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:19
                                                wogole to nic szczegolnego; patrze, czytsm, i probuje rozumiec (takze miedzy
                                                wierszami); a jest naprawde ciekawie

yeellow napisał:

> strasznie jestes tajemniczy. Wyjasnij o co chodzi, to moze obaj przestaniemy
                                                > sie dziwowac :-)
                                                • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:21
                                                  hmmm. Moze masz racje, tez tak probuje i probuje...
                                            • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:16

> nie, tylko sie przygladam, i sie "dziwuje"
                                              >
                                              > Silesius, Ty cos wiesz okropnego o yeellow, powiedz, blagam:)
                                              • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:29
                                                jest mezczyzna - jak wiekszosc tutaj (nawet jezeli trudno im sie przyznac);
                                                wiec go rozumiem

ginusia napisała:

>
                                                > > nie, tylko sie przygladam, i sie "dziwuje"
                                                > >
                                                > > Silesius, Ty cos wiesz okropnego o yeellow, powiedz, blagam:)
                                        • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:14

> to juz prawie forum erotyczne; a przynajmniej randki
                                          >
                                          Usmiechnij sie jasno, czy to nie jest mile ze mozemy pogadac o glupotach na
                                          powaznym forum. Nie kazdy ma ochote pedzic natychmiast na www.randki, dobrze
                                          jest czasem podyskutowac troszke a potem.. lekkie odprezenie przed snem :-)))
                                          • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:16
                                            juz sie odprezam; tak sie "naprezylem" przez ta dyskusje

ginusia napisała:

>
                                            > > to juz prawie forum erotyczne; a przynajmniej randki
                                            > >
                                            > Usmiechnij sie jasno, czy to nie jest mile ze mozemy pogadac o glupotach na
                                            > powaznym forum. Nie kazdy ma ochote pedzic natychmiast na www.randki, dobrze
                                            > jest czasem podyskutowac troszke a potem.. lekkie odprezenie przed snem :-)))
                                            • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:18
                                              Widzisz, to dobrze robi;:)
                                  • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:10
                                    jeśli miałem zrobić dowód tw. Gaussa-Ostrogradzkiego to owszem, jesli wiesz o
                                    czym mowa
                                    • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:12
                                      o, kolejny chce mi zaimponowac ;-). Tez zle trafiles ;-).
                                      • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:15
                                        nie pochlebiaj sobie, że masz takie branie
                                        lubisz masochizm psychiczny?
                                        • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:17
                                          e, nie, na takie swinstwa mnie nie namowisz ;-P
                                          • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:19
                                            yeellow napisał:
                                            > e, nie, na takie swinstwa mnie nie namowisz ;-P

a już myślałem, skoro odbierasz ironię jak chęć zaimponowania
                                            • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:20
                                              zima0001 napisał:

> yeellow napisał:
                                              > > e, nie, na takie swinstwa mnie nie namowisz ;-P
                                              >
                                              >Yeellow jest moj, wiec zmykaj:-))
                                              • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:23
                                                ginusia napisała:
                                                > Yeellow jest moj, wiec zmykaj:-))

no to masz z nim problem :) nie zazdroszcze
                                                juz zmykam
                                                • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:25
                                                  zima0001 napisał:

>
                                                  >
                                                  > no to masz z nim problem :) nie zazdroszcze
                                                  > juz zmykam
                                                  Oj tak, mam z nim problem:))
                                                • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:43
                                                  cuy gw przygotowuje nowy marsz rownosci? plantinga tez niezle uzasadnila
                                                  slusznosc teodycei w logice probabilistycznej

zima0001 napisał:

> ginusia napisała:
                                                  > > Yeellow jest moj, wiec zmykaj:-))
                                                  >
                                                  > no to masz z nim problem :) nie zazdroszcze
                                                  > juz zmykam
                                            • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:24
                                              ach, ironia, a juz sie nabralem, ze wiesz o czym mowisz :-).
                                              • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:31
                                                i trochę się przejałeś? nie ma czym, to cie nie dotyczy
                                                • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:34
                                                  tak juz mam, ze przejmuje sie innymi, nawet jak mnie nie dotyczy :-). Zauwaz,
                                                  ze udzielilem Ci w koncu bezinteresownych korepetycji z arytmetyki ;-P.
                                                  • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:38
                                                    yeellow napisał:
                                                    > Zauwaz, ze udzielilem Ci w koncu bezinteresownych korepetycji z arytmetyki

doceniam co dla mnie robisz, ale ostroznie z takim pobudzeniem intelektualnym
                                                    przed snem nauczycielu
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:41
                                                    teraz zauwazylem ironie ;-P.
                                                    Teraz przez chwile powazniej: skoro masz jakies pojecie o matematyce, to dziwie
                                                    sie, ze nie razi Cie kompletny brak kultury matematycznej, nawet jak jest
                                                    prezentowany przez Twoich politycznych ulubiencow. Takie rzeczy powinny byc
                                                    ponad smiesznymi podzialami politycznymi.
                                                    Dobra, juz znowu jestem ironicznym cynikiem ;-P
                                                  • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:53
                                                    otóż nie razi, traktujesz to jako nadużycie, a ja jako strywializowane
                                                    przedstawienie faktu iz
                                                    w wyborach parlamentarnych najwieksza grupa głosujacych poparła PiS
                                                    oraz precyzyjne okreslenie sytuacji że
                                                    w wyborach prezydenckich kandydat PiSu otrzymał poparcie większości głosujacych
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:56
                                                    i to wlasnie jest brakiem kultury matematycznej. ZUPELNIE co innego oznacza
                                                    stwierdzenie, ze jakas partia uzyskala najwiecej glosow, a ZUPELNIE co innego,
                                                    ze wiekosc Polakow na nia glosowala. Jakby bylo 5 partii i dostalyby 20 20 20
                                                    19 21 procent przy 20 procentowej frekwencji, to ta z 21 tez moglaby mowic, ze
                                                    wiekszosc Polakow na nia glosowala? Takie banaly musze tlumaczyc?
                                                  • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 12.01.06, 00:03
                                                    yeellow napisał:

> i to wlasnie jest brakiem kultury
                                                    Wlasnie kochanie, brakiem kultury jest naduzywanie czasu gosci, idziemy spac:);
                                                    Bylam juz z psem:-)))
                                                  • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 12.01.06, 00:06
                                                    co za wyznanie o tak poznej porze

ginusia napisała:

> yeellow napisał:
                                                    >
                                                    > > i to wlasnie jest brakiem kultury
                                                    > Wlasnie kochanie, brakiem kultury jest naduzywanie czasu gosci, idziemy
                                                    spac:);
                                                    >
                                                    > Bylam juz z psem:-)))
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 12.01.06, 00:11
                                                    pojde, jak sie doczekam ;-P
                                                  • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 12.01.06, 00:11
                                                    pomine juz kwestie wyborów prezydenckich, ale tak rozumując to nawet
                                                    parlamentarne rzady wiekszości należałoby de facto nazywać mniejszościowymi
                                                    (chyba że zwycięzcy otrzymaliby np. 51% przy 100% frekwencji lub 63% prz 79%
                                                    frekw. etc)
                                                    1. nieobecni nie maja racji
                                                    2. zwyciezca bierze wszystko
                                                    to realia, nawet w demokracji
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 12.01.06, 00:13
                                                    nie, co innego rzad wiekszosciowy. Liczy sie inna wiekszosc. Rzad wiekszosciowy
                                                    to taki, ktory ma wiekszosc w parlamencie.
                                                    Nie odwrocisz kota ogonem. Stwierdzenie "wiekszosc Polakow" jest paskudnym
                                                    naduzyciem.

Pociesz mnie przed snem. Ten dowod pokazali wam na Politechnice, prawda?

ps. ad2. wcale nie musi byc tak, ze zwyciezca wyborow rzadzi.
                                                  • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 12.01.06, 00:16
                                                    dokładnie tam, pokazali i nawet wymagali znajomości :)
                                                    na dzis starczy, dobranoc
                                                  • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 12.01.06, 00:17
                                                    uffff. Inzynier. :-). Dobranoc.
                                                  • zima0001 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:55
                                                    kurka w., to nizej miało być tu :)
                                    • silesius.monachijski Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:40
                                      dowod gaussa to majsterszyk

zima0001 napisał:

> jeśli miałem zrobić dowód tw. Gaussa-Ostrogradzkiego to owszem, jesli wiesz o
                                      > czym mowa
                                    • silesius.monachijski A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedla 11.01.06, 23:46
                                      w sam raz do opisu tego forum

zima0001 napisał:

> jeśli miałem zrobić dowód tw. Gaussa-Ostrogradzkiego to owszem, jesli wiesz o
                                      > czym mowa
                                      • yeellow Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 11.01.06, 23:48
                                        Goedel by sie niezle zdziwil ;-).
                                        • silesius.monachijski Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 11.01.06, 23:51
                                          czamu? wiecej zdan prawdziwych niz dowodliwych; chcialem byc mily dla
                                          forumowiczow

yeellow napisał:

> Goedel by sie niezle zdziwil ;-).
                                          • yeellow Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 11.01.06, 23:52
                                            to jeszcze okresl system formalny ;-) Sugerujesz, ze lacza nas tu jakies
                                            aksjomaty? ;-P
                                            • silesius.monachijski Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 12.01.06, 00:01
                                              zakladam, ze zasada zdroworozsadkowego myslenia nie jest obca wiekszosci
                                              forumowiczow; trudno to sformalizowac, ale jakis spojny system daloby sie moze
                                              skonstruowac

yeellow napisał:

> to jeszcze okresl system formalny ;-) Sugerujesz, ze lacza nas tu jakies
                                              > aksjomaty? ;-P
                                              • yeellow Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 12.01.06, 00:04
                                                a mnie sie, jak ktos sie w takich okazjach powoluje na tw. Goedla, zapala
                                                czerwona lampka, bo w 95% oznacza to, ze pojecia nie ma co to twierdzenie
                                                mowi ;-P. Ale moze jestes w 5%, ktorym nie chodzi o to, zeby blysnac erudycja i
                                                masz jakies ciekawe spostrzezenia natury ogolnej. ;-P
                                          • yeellow Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 11.01.06, 23:54
                                            poza tym te zdania sa nierozstrzygalne... I to bardziej pasuje ;-)
                                            • silesius.monachijski Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 12.01.06, 00:04
                                              to prawda, ale jakos tam "prawdziwe"; to oczywiscie nie jest zadne rozumowanie
                                              w sensie formalnym; to raczej pewna intuicja; a propos: mialem wspanialego
                                              nauczyciela logiki na UJ-cie, prof. Perzanowskiego; jelsi czyta forum gw (mam
                                              nadzieje, ze nie), to serdecznie pozdrawiam, i zycze duzo zdrowia (tego Panu
                                              najbardziej potrzeba)

yeellow napisał:

> poza tym te zdania sa nierozstrzygalne... I to bardziej pasuje ;-)
                                              • yeellow Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 12.01.06, 00:07
                                                Nie, ani prawdziwe, ani falszywe. Po prostu niezalezne od aksjomatow. Mozesz
                                                dolaczyc to zdanie albo jego zaprzeczenie jako aksjomat.
                                                • silesius.monachijski Re: A jakie madre i piekne jest twierdzenie Goedl 12.01.06, 00:14
                                                  dlategowspominalem o braku mozliwosci dokonania poprawnej formalizacji;
                                                  sylogizmy tez tu nieprzydatne; no coz, troche przeinterpretowalem forumowa
                                                  rzeczywistosc

yeellow napisał:

> Nie, ani prawdziwe, ani falszywe. Po prostu niezalezne od aksjomatow. Mozesz
                                                  > dolaczyc to zdanie albo jego zaprzeczenie jako aksjomat.
              • presentation1 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 23:03
                Wyjasnij to Bushowi.
          • ginusia Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:08
            yeellow napisał:

> Oni sa tak smieszni, ze slyszalem jak mowia, ze wybrala ich wiekszosc
            Polakow :
            > -
            > No bo taka jest prawda, Koteczku:)
            • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:09
              nie myszko, nie jest :-)
            • delfina77 Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:11
              Nie, wybrała ich większośc tych, co poszli głosowac, czyli jakieś niecałe 25
              procent. Że nie wspomnę do jakich metod uciekali się, żeby zdobyc poparcie. Do
              dziś muszą Rydzykowi wchodzic bez wazeliny wiadomo gdzie
              • yeellow Re: Swiat sie smieje.... 11.01.06, 22:14
                nawet duzo gorzej :-). Wybrala ich MNIEJSZOSC tych, ktorzy poszli glosowac :-).
                Niestety, wystarczylo :(.
    • wle01 Re: Obrady przeniesc do Piotrkowa 11.01.06, 21:46
      Aby dochowac tradyji proponuje obrady przeniesc do Piotrkowa
    • bronimir Wykonano !!!! Taki miał być meldunek Marszałka 11.01.06, 21:47
      Biedaczysko, przyjmuje tylko wnioski uzgodnione z Jarkiem, a tu taki niefart.
      Jedno jest pewne, wniosek został przegłosowany nim Jurek dobiegł, ciekawe czy
      ten fakt dotrze do PiSu.
      Dość manipulacji pisuarów
      • presentation1 Re: Wykonano !!!! Taki miał być meldunek Marszałk 11.01.06, 22:09
        Tylko jedno pytanie.
        Kto manipulowal w czasie nieobecnosci marszalka?
        • bronimir Re: Wykonano !!!! Taki miał być meldunek Marszałk 11.01.06, 22:13
          presentation1 napisał:

> Tylko jedno pytanie.
          > Kto manipulowal w czasie nieobecnosci marszalka?

KOALICJANT, tandem Romcio i Kotlinowski. Komuna ???????????????
          • presentation1 Re: Wykonano !!!! Taki miał być meldunek Marszałk 11.01.06, 22:49
            Masz chyba z 15 lat
            Nawet SLD nie jest za komuna.
            Kazdy z poslow ma wille lub bedzie mial.
            Czy uwazasz ze ludzie chca mieszkac w spoldzielczym?
            Zastanow sie.
            Komuny nie ma i nawet za socjalizmu nie bylo
    • mordzinas Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 21:49
      block-buster napisał:

> Kotlinowski zagral identycznie jak ty,zalosny marszalku kaczorow...

Sam jesteś kupą żałości.
      Aż żal dupe ściska .
    • 2560a Re: Tez mi sensacja 11.01.06, 21:49
      Głosowanie zarządził prowadzący obrady Marek Kotlinowski z LPR. W trakcie
      głosowania na salę obrad wszedł Jurek i próbował przejąć prowadzenie obrad.
      ---
      Uchwalili termin budzetu. Wielkie halo. Kiedys jak troche naszych poslow
      pojechalo do domu albo na qu.. to ta reszta co zostala to nawet konstytucje
      uchwalila. Do dzis musimy obchodzic swieto choc konstytucja nie dzialala.
      Takich przewalanek bedzie wiecej.
      O, i nie smiejmy sie z Ukrainy , ze tam poslano na bezrobocie caly rzad choc
      nie wiadomo czy bylo do tego prawo. My nie jestesmy lepsi.
      • alterpars a SLD mowi YESSSSSSSSS!!!!!!!! 11.01.06, 21:51
        • mordzinas Re: a SLD mowi YESSSSSSSSS!!!!!!!! 11.01.06, 21:53
          PZPR-SLD na śmietnik historii.
          YES YES YES!!!!!
          • alterpars Re: a SLD mowi YESSSSSSSSS!!!!!!!! 11.01.06, 22:13
            mardzinas niedoczekanie twoje...sami sie wykonczycie....bo SLD powroci iz now
            bedziesz w swoim domku obgryzal z nerwow pazurki......YESSSSS
    • kaczor99 faszyzm, hitleryzm, komunizm, stalinizm 11.01.06, 21:52
      Co czeka IV RP? Nowa forma dyktatury?

Cztery nogi dobre, dwie lepsze.
      Orwell 1984
      • nawrocony1 Re: faszyzm, hitleryzm, komunizm, stalinizm 11.01.06, 21:53
        a najlepsze to dwie pary pletw
        • presentation1 Re: faszyzm, hitleryzm, komunizm, stalinizm 11.01.06, 22:07
          Co ty piszesz?
          Obrazasz Polske a sam jestes straszna miernota.
    • dialog Powinien dać klapsa Kotlinowskiemu 11.01.06, 22:09
      Pan marszałek powinien dać klapsa posłowi Kotlinowskiemu, byłby wrażliwszy.
    • jacom5 Załosny sejm i politycy-szkoda na was czasu.... 11.01.06, 22:32
      szkoda na was czasu, pieniedzy i nerwów.Sejm nie powinien istniec, wladze
      powinien miec prezydent
    • mobileinmobili My komunisci polscy, prawowici spadkobiercy 11.01.06, 22:39
      majatku narodowego kraju, ktory jest przejadany przez narodowo-socjalistyczna bande, z przerazeniem obserwujemy upadek
      panstwowosci polskiej. Narodowi-socjalisci, na wzor ednekow I RP, urzadzaja polowania na zasluzonych dzialaczy komunistycznej
      walki partyzackiej, zaluzonych dla Panstwa Polskiego, Budowniczych PRL. Odewt historyczny, kartofli wychowanych na lasce
      komunistow polskich przybiera zastraszajace rozmiary, niedemokratyczne zachowanie sie politykow polskich przynosi wstyd na skale
      swiatowa.
      Kazdy kto popiera obecny reakcjny rzad, przyklada reke do upadku kraju.

Komunistyczny Front Odnowy Polski.
      • alterpars Re: My komunisci polscy, prawowici spadkobiercy 11.01.06, 22:51
        zgadzam sie. Pora pokazac twarz i odwaznie glosic naszeprzekonania. Dosyc
        ciemiezenia komunistow w tym kraju. NAsza jest Polska i koniec
      • mobileinmobili Do komunistow 11.01.06, 23:07
        Towarzysze, dzisiaj, gdy nad nasza Polska rozciaga sie noc reakcjonizmu politycznego, niesprawiedliowsci spolecznej i hanby narodowej, jak nigdy wymagane jest zachowanie pamieci o 50 latach dorobku pokolen komunistycznych w Polsce. O wygranej wojnie z faszyzmem swiatowym, o heroicznej odbudowei kraju, o osiagnieciach gospodarczych i politycznych tamtego okresu. Obecne wladze falszuja histrie nasza, naszych dziadkow i ojcow, neguja dorobek komunistow, porownuje tamta epoke do czasow ucisku i tyranii.
        Oczywiscie byly bledy, ale przez lata wychowalismy takze pokolenie uczciwych i pracowitych Polakow, cenionych na calym swiecie. Dalismy prace i awans spoleczny wsiokom, ktorzy dzsiaj poluja na nasz dorobek i znaczenie w historii Polski.
        Towarzysze, nie pozbywajcie sie dokumentow poswiadczajcych przynaleznosc do polskich organizacji komunistycznych, zachowajcie je jako pamiatki historyczne i potwierdzenie historii Polski.
        Komuistyczny Front Odrodzenia Polski nie ma nic wspolnego z banda SLD czy innych organizacji podszywajacych sie pod lewice, jestesmy niezaleznym ruchem skupiacym ludzi, o przekonaniach alturistycznych, o odbudowie komunizmu nie na bazie przewodnictwa motlochu i czernii ulicznej, ale ludzi wyksztalconych i bogatych, chcacych sie dzielic dorobkiem materialnym i kulturowym z innymi jednostkami intelektu swiatowego.
    • puuchatek Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 22:41
      Aż miałoby się ochotę zacytować Panu Kaczyńskiemu klasyczny tekst:

"Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało!" :)

Kto Ci kazał z łobuzami z LPR w konszachty wchodzić? No i masz, czegoś chciał.
      • presentation1 Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 23:05
        Lobuzy to Polacy?
        • ginusia Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 23:07
          presentation1 napisał:

> Lobuzy to Polacy?
          O, nie, nie ,nie !! Co tez Ci przyszlo do glowy?? Lobuzy to np; Araby:)
          • presentation1 Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 23:12
            Mi nie przychodzi do glowy ze PO to lobuzy.Dla mnie to jest formacja polityczna
            z ktora sie nie zgadzam.Ale to nie sa lobuzy.
            A jezeli chodzi o arabow?
            Mam o nich takie same zdanie jak o pe...ach.
            To wszystko.
    • ira22 Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 22:47
      O ***, o ***, jaki brzydki walczyk.
    • zb5u Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżetu 11.01.06, 22:54
      Rządy PiS w całej okazałości...
    • galba Biedny matoł nawet nie próbuje dostrzec różnicy... 11.01.06, 22:58
      block-buster napisał:

> Kotlinowski zagral identycznie jak ty,zalosny marszalku kaczorow...

... między organem konstytucyjnym jakim jest Marszałek a vicemarszałkiem.
      • dachs Re: Biedny matoł nawet nie próbuje dostrzec różni 11.01.06, 23:08
        galba napisał:

> ... między organem konstytucyjnym jakim jest Marszałek a vicemarszałkiem.

Zasadnicza różnica polega na tym, że jak się wygłupia człowiek - to smieszno, a
        jak organ konstytucyjny - to straszno.
    • brynk To co robi LPR to juz faszyzm !!!!!!!!! 11.01.06, 23:43
    • brynk Prezydencie Kaczynski ! - NOWE WYBORY JUZ !!!!!!!! 11.01.06, 23:48
      LPR TO ZGRAJA BANDYTÓW , TYCH LUDZI POD SCIANE SMIERCI ! TO GORSZE NIZ SLD/PO
    • brynk Re: Sejm zdecydował o terminie przy 11.01.06, 23:52
      • filut69 kaczor(y)???? kojarzy mi się z takim podwórkowym 11.01.06, 23:59
        mistrzem szmacianki. Nie ma na niego mocnego wszystkich kiwa nie podaje jego
        celem jest posiadanie piłki. W efekcie zawsze kiedyś się "zakiwa" bez
        strzelenia gola. Pytanie kiedy ja myślę że już niedługo. Pierwsze oznaki
        przekombinowania już się ujawniają. A potem spieprzaj dziadu. Wal się z kotem.
    • me-e MARSZALEK JUREK MIAL RACJE... 11.01.06, 23:57
      ...nic nie zrobil wbrew regulaminowi...czy ...OSZOLOMY...zostana pociagnieci do
      opowiedzialnosci...i sami sie zawiesza...lub podadza sie do dymisji...
      • filut69 co synku pełne gacie macie? 12.01.06, 00:00
        • me-e OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 00:06
          ...
          • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 00:34
            chyba Jurka dzisiaj nie widziales. Nie masz tam pewnie polskiej tv. Duzo
            straciles ;-P
            • me-e Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 00:37
              yeellow napisał:

> chyba Jurka dzisiaj nie widziales. Nie masz tam pewnie polskiej tv. Duzo
              > straciles ;-P

...za to widzialem...OSZOLOMA...z lpr...i reszte sali...
              • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 00:43
                to lpr tez juz sie nie podoba? Przeciez to koalicjant prawie. A dzisiaj Jarek
                rozmawial bardzo dlugo z Koniem. Moze cos oficjalnego z tego bedzie, na
                zapowiedzi dadza. I co wtedy zrobisz? ;-P Pisuary Cie zjedza ;)
                • silesius.monachijski Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 00:47
                  kon ma juz zone i dwie coreczki; o zwierzetach domowych (np. kotach czy psach)
                  nic nie wiem; aha, i ma dwa tytuly magistra: prawa i historii, w
                  przeciwienstwie do niegdysiejszego prezydenta, co tez bardzo chcial byc
                  magistrem

yeellow napisał:

> to lpr tez juz sie nie podoba? Przeciez to koalicjant prawie. A dzisiaj Jarek
                  > rozmawial bardzo dlugo z Koniem. Moze cos oficjalnego z tego bedzie, na
                  > zapowiedzi dadza. I co wtedy zrobisz? ;-P Pisuary Cie zjedza ;)
                  • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 00:50
                    bez zartow, magisterium to pikus jak sie skonczy studia, tylko nie kazdemu sie
                    chce. Tez mam dwa, i co? Znam takich, ktorym sie nie chcialo, a Konia na jednej
                    nodze przeskocza. To tylo papierek.
                    Zona, zona, ale ze cos sie z Jarkiem szykuje to w tiwi dzis mowili :-).
                    • silesius.monachijski Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 00:54
                      nie przesadzajmy wiec; kon duzo lepszy od tego chorego na golen; widac, ze
                      wyksztalcony, i z rozumu korzystac potrafi; ten bywszy korzystal raczej z
                      solarium, diety odchudzajacej i doradcow medialnych; "uma u niego nie naszli"

yeellow napisał:

> bez zartow, magisterium to pikus jak sie skonczy studia, tylko nie kazdemu
                      sie
                      > chce. Tez mam dwa, i co? Znam takich, ktorym sie nie chcialo, a Konia na
                      jednej
                      >
                      > nodze przeskocza. To tylo papierek.
                      > Zona, zona, ale ze cos sie z Jarkiem szykuje to w tiwi dzis mowili :-).
                      • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:00
                        Emocje przez Ciebie przemawiaja. Ja nie twierdze, ze Kon jest glupi. Jego
                        poglady mnie odrzucaja, ale nie bede popadal w przesade. Jak popadam, to daje
                        usmieszki. Ale mowic, ze Kwach jest glupi, itp. i ciagle mu golen wypominac, to
                        niepowazne.
                        • silesius.monachijski Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:02
                          tak madrze mowiles o logice; odrozniaj wiec prosze madrosc od sprytu;
                          kwasniewski jest sprytny, ale to nie znaczy, ze jest madry; c.b.d.u

yeellow napisał:

> Emocje przez Ciebie przemawiaja. Ja nie twierdze, ze Kon jest glupi. Jego
                          > poglady mnie odrzucaja, ale nie bede popadal w przesade. Jak popadam, to daje
                          > usmieszki. Ale mowic, ze Kwach jest glupi, itp. i ciagle mu golen wypominac,
                          to
                          >
                          > niepowazne.
                          • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:03
                            to zdefiniuj spryt i madrosc ;-). I pokaz jak odroznic. A jak jeszcze
                            udowodnisz, ze Kon jest madry, to Cie ozloce ;-P
                            • silesius.monachijski Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:12
                              po co az tak rygorystyczne wymogi; tego nie trzeba definiowac; wystarczy
                              dokladnie przysluchiwac sie wypowiedziom w/wym. panow; pamietam, jak byly
                              marszalek Borowski (w bylym sejmie) powiedzial, ze Giertych - ktorego poglady
                              odrzuca - to jeden z najbardziej inteligentnych i najpracowitszy
                              posel; "oddajmy cesarzowi, co cesarskie"

yeellow napisał:

> to zdefiniuj spryt i madrosc ;-). I pokaz jak odroznic. A jak jeszcze
                              > udowodnisz, ze Kon jest madry, to Cie ozloce ;-P
                              • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:14
                                o madrosci nie widze. A skoro Borowski jest wyrocznia, to czy o Kwasniewskim
                                mowil, ze glupi?
                                • silesius.monachijski Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:16
                                  a czy ja mowilem, ze Kwasniewski jest glupi? mowie, ze jest sprytny; tez jakas
                                  tam forma "madrosci", conajmniej zyciowej

yeellow napisał:

> o madrosci nie widze. A skoro Borowski jest wyrocznia, to czy o Kwasniewskim
                                  > mowil, ze glupi?
                                  • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:18
                                    owszem, mowiles, ze jest sprytny, a nie madry :-). Mieszasz sie w zeznaniach.

Nie prosciej powiedziec, ze go po prostu nie lubisz? :-).
                                    • silesius.monachijski Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:24
                                      to nie kwestia lubienia czy nie; jest sprytny; i to na 10 lat wystarczylo;
                                      przestrzegalbym zwolennikow lewicy przed pokladaniem w nim nadziei, ze odbuduje
                                      lewice; tego sie sprytem nie da zrobic; do tego potrzeba wiekszej madrosci i
                                      cierpliwosci, cech, ktorych - moim zdaniem - Kwasniewskiemu brakuje; ale: to
                                      nie moje klocki

yeellow napisał:

> owszem, mowiles, ze jest sprytny, a nie madry :-). Mieszasz sie w zeznaniach.
                                      >
                                      > Nie prosciej powiedziec, ze go po prostu nie lubisz? :-).
                                • me-e Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:16
                                  yeellow napisał:

> o madrosci nie widze. A skoro Borowski jest wyrocznia, to czy o Kwasniewskim
                                  > mowil, ze glupi?

...gdyby ci madrosc siadla na nosie niczym ...mucha...to bys ja i tak
                                  przepedzil...
                                  • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:17
                                    gdyby to byla mucha, tzn. madrosc konska, to tak ;-)
                                    • me-e Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:27
                                      yeellow napisał:

> gdyby to byla mucha, tzn. madrosc konska, to tak ;-)

...nie obrazaj koni...no, chyba ,ze chodzi ci o konia , ktory mowi...i trzaska
                                      minki...
                                      • yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:28
                                        no, a o jakiego? Zgubiles chyba watek :-)
                                        • me-e Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:31
                                          yeellow napisał:

> no, a o jakiego? Zgubiles chyba watek :-)

...ten kon...po nastepnych wyborach...nie bedzie mial na siano...o_ o wsie nie
                                          wspomne...

• yeellow Re: OJ, macie... macie...to widac i czuc... 12.01.06, 01:32
                                            z tego bedziemy sie cieszyc razem :-)
    • brynk NOWE WYBORY ! -SUBITTO 12.01.06, 00:00
      • filut69 i cała wadza w kacze łapy!!!!! 12.01.06, 00:01
        pożyjemy zobaczymy
    • brynk Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżet 12.01.06, 00:01
      • wujaszek_joe Re: Sejm zdecydował o terminie przyjęcia budżet 12.01.06, 00:04
        nie rozumiem, przecież to pis poparł tego kotlinowskiego. czemu tak powazni
        ludzie sobie nie ufają?
        buhahaha
        szkoda ze to w ogóle nie jest smieszne. kaczory przypadkiem dorwały sie władzy
        i każdy dzien ich zaskakuje. polska to taki okręcik na morzu bez sternika
    • brynk To woła o pomstę do Nieba ! 12.01.06, 00:03
    • brynk ZDELEGALIZOWAC LPR .! POSŁÓW LPR ARESZTOWAĆ 12.01.06, 00:05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka