timoszyk 13.01.06, 21:40 To co ze wszystkimi innymi przekaziorami w pluralistycznym spoleczenstwie - sluchac, lub nie. Wac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janul1 [...] 13.01.06, 21:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 13.01.06, 21:48 ponad 10 lat temu Jan Paweł II wysłał list do TP z krytyka poczynań jego ówczesnego kierownictwa że nie broniło kościoła przed atakami postkomunistów i skrajnych liberałów...prawdziwy problem polskiego koscioła to katolicyzm otwarty czyli katolicyzm protestatyzujący kościł rozmytych granic moralnych janwie flirtujący z antykatolickim przeciez w gruncie rzeczy liberalizmem Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 14.01.06, 04:14 skad wytrzasnales takie rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Short comment 15.01.06, 01:39 Nie można narzucać wszystkim naszych katolickich poglądów - mówi bp Tadeusz Pieronek. Hm. W takim razie dlaczego ciągle to robicie??? - pyta zdziwiony Krasnov. Dla mnie rodzina jest rzeczą świętą i nikt nie wbije mi do głowy, żebym zrezygnował z niej na rzecz dziwolągów homoseksualnych czy lesbijskich. - mówi bp Tadeusz Pieronek. Hm. Ale zrezyfnowała z niej Wasza Eminencja na rzecz celibatowego dziwoląga katolickiego - zauważa skonfudowany Krasnov. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Kto nie z Rodzinami RM niby polskojęzyczny! 15.01.06, 09:07 Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą! Osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni! Rosną buraki, wzlatują anioły, a napęd moherkowy ! Etyka, radio i telewizja, jedynej prawdy i wiary wizja. Moherowe stado tryka, owieczki Ojca Rydyka, żeby oddali się hosannie, rodakom beczą zarannie, całodobowo nachalnie beczą, beczą nienormalnie o liberałach, homolkach, komuchach no i o Bolkach. Beczą o polskojęzycznych, obywatelach plastycznych, co są chciwymi żydami, libertynami, masonami, takimi niby Polakami i zawsze udawanymi. Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii, owieczkami namaszczonymi do wskazywania kierunku, oceny twego wizerunku, jesteśmy my wybrani, aby ciebie do bani pouczyć jak żyć masz, tak aż staniesz się nasz! Bóg jest w nich. Bóg jest ich. Bóg wskazuje wiele dróg. Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg. Wyście przyszłością narodu, straszyć będziecie nawet z za grobu. Odnawiam oblicze tej ziemi, kropię łzami swojemi. Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady, dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły, obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!! Hej sokoły ze stodoły... "Kiedy będzie lepiej ? Już było", ale będzie lepszy odbiór medialny rządu, gorzej z prawdą, ale ten ciemny moher się nie pozna. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Nic nie robic z Radyjem 15.01.06, 03:01 Niech Rydzyk dalej rozbija polski kosciol, moze z Boza pomoca rozbije go do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nic nie robic z Radyjem - Amen! :-) 15.01.06, 10:47 Amen! :-) arius5 napisał: > Niech Rydzyk dalej rozbija polski kosciol, moze z Boza pomoca rozbije go do > konca. Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Nic nie robic z Radyjem - Amen! :-) 15.01.06, 11:57 Jasssne... A za kilka lat beda wieszac ludzi innej wiary... a Polska z panstwa w miare wolnego zmieni sie w panstwo rzadzone przez sekte... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nic nie robic z Radyjem - Amen! :-) 15.01.06, 15:44 bbn777 napisał: > Jasssne... A za kilka lat beda wieszac ludzi innej wiary... a Polska z panstwa > w > miare wolnego zmieni sie w panstwo rzadzone przez sekte... Eeee tam... za wysokie progi.... Odpowiedz Link Zgłoś
bogobojny44 Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 15.01.06, 14:11 a już myślałem że masz na myśli Żyda Jezusa z Nazaretu, tępy antysemito!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 15.01.06, 15:42 ksiaze.ciemnogrodu napisał: > ponad 10 lat temu Jan Paweł II wysłał list do TP z krytyka poczynań jego > ówczesnego kierownictwa że nie broniło kościoła przed atakami postkomunistów i > skrajnych liberałów...prawdziwy problem polskiego koscioła to katolicyzm > otwarty czyli katolicyzm protestatyzujący kościł rozmytych granic moralnych > janwie flirtujący z antykatolickim przeciez w gruncie rzeczy liberalizmem Ups!! Jak myślisz? Ile te wypociny, razy trzebaby przeczytać, zeby dojść tego, co chciałeś wyrazić???? Czy aby ty sam jesteś w stanie zrozumieć o co ci chodzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Co zrobic´ ze zboczencem Davidmorsem z RM???? 13.01.06, 22:18 Zboczy? sie i stoczy?,s?uchajac rozmow niedokonczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni Prostacki antysemityzm , bo ktoś uważa się za 14.01.06, 06:07 lepszego. A Maryja? Też Żydówka!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 14.01.06, 13:52 Ciekawe,czy Rydzyk pozwala na krytykę w swoim imperium!Ci co tak nienawidzą G.W, jednak ją czytająi mają prawo na jej forum wygłaszać swoje faszystowskie poglądy!Czy Rydzyk pozwoli w swoim radio na coś takiego, by ludzie którzy mają go za drania i złodzieja mogli to powiedzieć w jego rozgłośni? napewno nie!A jednak wysyła swoich łajdaków by pluli na prawdziwych katolików! Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes_br Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 15.01.06, 04:38 W ten bardzo prosty sposob widzimy na czym polega ubezwlasnowolnienie KK w Polsce. Jest to bardzo smutna lekcja dla wszystkich polskich katolikow ktorzy przypatruja sie teraz temu stanowi niemocy i sami zaczynaja watpic w istote instytucji, jaka w koncu jest KK. KK powinien jak najszybciej rozwiazac problem Radia Maryja gdyz jest to bomba ze spoznionym zaplonem. Wczesniej lub pozniej ona wybuchnie, ale ciekaw jestem kto pozostanie wierny tej instytucji (KK)? Ona traci zaufanie w spoleczenstwie, traci wiarygodnosc, a przede wszystkim traci...wiernych. Radio Maryja to taka V Kolumna, co zamiast utwierdzac Polakow w wierze, jednoczyc, budowac, sprowadza do rozbicia, odlamu i odejscia. Tego nie dokonali komunisci, PZPR, ZMS i inne czerwone cialka. Udalo sie to jednak niejakiemu panu Rydzykowi! Brawa dla tych co jemu kibicuja! Rozwala Kosciol od wewnatrz, sietny przepis na polski barszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 I bardzo dobrze! Im przedzej toto padnie tym 15.01.06, 13:20 wiecej ludzi moze uratowac sie prze zatraceniem wiecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Założyć forum na stronach????? 15.01.06, 13:11 I będzie wielkie bicie piany??????????? Przecież to info czyta tylko wąskie grono zainteresowanych i najczęście aktywnych na for! Może założymy partię, która wyjdzie z tym na zewnątrz? Zrobimy konkurencję PO? Trochę rozsądku od siebie samych!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kisielt Założyć formu na stronach Radia Maryja i ND 15.01.06, 09:07 Założyć formu na stronach Radia Maryja i Naszego Dziennika. Może wreszcie moja krytyka tych mediów doczeka się jakiejś konstruktywnej wypowiedzi. Ostatnio u na stronie ND przeczytałem, że w GW napisali, że "Radio Maryja rozbija kościół, nie wiadomo tylko jak"... to ja im napiszę jak Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Jak się ma tak jawnie wyrażane faszystowskie 15.01.06, 08:56 poglądy to w XXI wieku można się tylko powiesić, co ci radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 15.01.06, 10:11 Głuptasie! Nie wściekaj się na Zydów bo obrażasz Chrystusa i jego Matkę.Nasza religię stworzyli Zydzi.Ucz się ,nigdy nie jest zapózno. Odpowiedz Link Zgłoś
jioszka Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 15.01.06, 11:17 Cóż, Joszua zwany Chrystusem też był Żydem. Myślisz, że gdzie by pisał gdyby żył tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 15.01.06, 13:40 > Cóż, Joszua zwany Chrystusem też był Żydem To Jezus i Maryja - królowa Polski nie byli Polakami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Co zrobić z Żydownikiem Powszechnym? 15.01.06, 14:45 jioszka napisał: > Cóż, Joszua zwany Chrystusem też był Żydem. Myślisz, że gdzie by pisał gdyby > żył tutaj? W sensie etnicznym jako człowiek był ale nie to jest najistotniejsze. Śmieszy mnie tego rodzaju dyżurna argumentacja serwilistycznych filosemitów lub oczadziałej oparami tolerancji mooooodzieży..."No przecież Jezus był Żydem" Istotne jest to ze tezy przez niego głoszone były w swej treści nieżydowskie i stały w jawnej opozycji do nauk głoszonych przez Judaizm. W tym sensie był antytezą żydostwa i jego zaprzeczeniem. To dlatego został zamordowany, był zbyt dużym zagrożeniem chociażby dla dogmatu ekskluzywizmu etnicznego i moralnego (zwanego obecnie dość potoczne rasizmem)obecnego w judaizmie. To tak w bardzo dużym uproszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re:Antyteza zydostwa? 15.01.06, 15:24 Chrystus byl wierzacym Zydem, wyrósl i wychowal sie w tradycji zydowskiej, stworzyl wlasna szkole oparta na zydowskiej filozofii. To sporo jak na antyteze zydostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Radio Maryja a sanacja moralna Polski 15.01.06, 15:41 Slucham wlasnie RM bo do innego radia w jez.polskim nie mam dostepu. jest co prawda Radio Jozef, ulubiona tuba mojej zony, adjunkta na PAN ale ja do tej tuby Glempa i Michalika cierpliwosci nie mam. Wlasnie odbywa sie dyskusja o problemach rolnictwa, calkiem rzeczowa i bez wciskania ciemnoty.Mam nadzieje ze slucha go 10 mln polskich rolnikow. Na pewno sluchaja masowo Polacy za granica bo czasem trudno sie dopchac do serwera. Uwazam, ze RM stanelo na czele sanacji moralnej w Polsce. Michnikom i aferalom nie da sie go juz zagewaltowac. W razie potrzeby Rydzyk jest juz na tyle silny, ze wyprowadzi ludzi na ulice- i to jest fakt polityczny. No i dlaczego nie? Dlaczego nareszcie szary Polak nie ma miec prawa do wlasnego Rzadu, wlasnego Ministra grzecznie sie spowoiadajacego w jego radiu, nadziei na rzeczywista sanacje moralna i materialna Kraju? Pisze te slowa jako Wolny Chrzescijanin i antyteza potencjalnego klienta Partii Moherowych Beretow. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Co zrobić z faszystami z RM i PiS ? 15.01.06, 12:08 Rydzyk, Jankowski, Kaczyńscy to ludzie chorzy i żądni bezgranicznej władzy. Swoją ideologią nienawiści zarażają takich jak ty. Sytuacja w Polsce jest podobna do tej, jaka była w Niemczech po wygraniu wyborów przez faszystów z NSDAP. Udało im się skutecznie otumanić naród niemiecki. Nastąpił podział w niemieckim duchowieństwie i jego część poparła faszyzm. Motywem przewodnim były hasła antysemickie i zwalczanie homoseksualizmu. Źle to się skończyło. Jak wiemy, za nienawiść do Żydów Niemcy musieli zapłacić wysoką cenę. Bezpowrotnie stracili swój dawny potencjał. Weźcie się ludzi do nauki i do roboty. Zacznijcie naprawę świata od siebie zamiast szukać przyczyny swoich niepowodzeń w ogólnoświatowym spisku Żydów i Masonów. Żeby było jasne, ja nie jestem zwolennikiem Żydów. Jednak chce mi się żygać, gdy czytam wasz prymitwny jazgot. xabc Odpowiedz Link Zgłoś
mayaka Re: Co zrobić z faszystami z RM i PiS ? 15.01.06, 15:07 KU SCISlosci hitler niebyl faszysto byl NAZISTA faszystami byli ARMIA KRAJOWA BATALIONY CHLOPSKIE PSL KULACY INTELIGENCJA POLSKAi KATOLICKI KOSCIOL na czele z KARDYNALEM WYSZYNSKIM ;;;; Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Re: Co zrobić z Radiem Maryja 13.01.06, 21:56 I niech tak pozostanie. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops To ks. biskup ma rodzinę ??? 13.01.06, 21:59 Biskup Pieronek: "Dla mnie rodzina jest rzeczą świętą i nikt nie wbije mi do głowy, żebym zrezygnował z niej na rzecz dziwolągów homoseksualnych czy lesbijskich. " Trochę się ksiądz biskup zagalopował. Osoba która z definicji nie może mieć rodziny nie jest specjalnym autorytetem żeby się wypowiadać jak trudno z niej rezygnować. On, tak jak i inni księża, jakoś zrezygnowali i żyją całkiem szczęśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
jabeta Re: To ks. biskup ma rodzinę ??? 13.01.06, 23:44 Do kpt.klopsa: ten fragment pięknie się komponuje z poniższym: "Połączył spuściznę polską z tym, co dał mu świat. A dał mu wiele, np. rozumienie wolności, pluralizmu i tolerancji. To są rzeczy trudne do przetrawienia w Polsce, bo wymagają innej niż nasza mentalności. Nastawionej na aprobatę inności drugiego człowieka. U nas ciągle tego mało". Jak widac, u bpa Pieronka też tego mało, oj mało. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Co zrobic´ z Radiem Maryja?-Rozwiazac!!! 13.01.06, 22:03 I skonczy sie ten wstyd,jakiego normalny cz?owiek doswiadcza kazdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: Co zrobic´ z Radiem Maryja?-Rozwiazac!!! 14.01.06, 00:33 Sa podstawy ,aby uznac radio Maryja ,propagujace rasizm i nienawisc za organizacje przestepcza,zakazac dzialalnosci publicznej i scigac jak pospolita bande. Odpowiedz Link Zgłoś
kisielt Zyjemy w państwie prawa 15.01.06, 09:10 Zyjemy w państwie prawa... jak ktoś jest przestępcą to go zamknąć... Chociaż Prokuratorem oskarżającym rydzyka to ja nie chciałbym myć. Odpowiedz Link Zgłoś
jabeta Jaki odważny biskup 13.01.06, 23:38 "Maryjna, dewocyjna pobożność była elementem nauczania Jana Pawła II.(...) Nie można wciskać dewocyjnej, ludowej pobożności tym, którzy już jej nie trawią". Jestem pod wrażeniem. Jak widać, nadszedł czas,kiedy można krytykować typ religijności prezentowny przez JPII a także zauważać tych, którzy prezentują inny jej typ. Ciekawe, jak zniosą to Prawdziwi Polacy. Katolicy , oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Jaki odważny biskup 14.01.06, 04:14 > Ciekawe, jak zniosą to Prawdziwi Polacy. Katolicy , oczywiście. zapluja sie dokumentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
toni25 Re: Jaki odważny biskup 14.01.06, 19:59 Mnie te słowa z nieba spadły,bo właśnie czytam w kompletnym pomieszaniu parafialną ulotkę,jak należy przygotować się do zbliżającego się nawiedzenia obrazu jasnogórskiego. "Nie można wciskać dewocyjnej,ludowej pobożności tym, którzy już jej nie trawią". Kocham pb.Pieronka za tę kwestię. Chyba jakoś zniesie takie wyznanie z ust przedstawiciela tej samej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Księże Biskupie, GW weźmie się i za Ciebie 15.01.06, 12:00 gdy już uda mu się uporać z RM. Nie bądź taki gorliwy w zamykaniu ust katolikom i zapędzaniu ich do kruchty. RM to medium nie tylko dewocyjno-ludyczne. W oligarchicznej III-ciej RP spełnia podobną rolę jak RWE w PRL-u. Broni zwykłych ludzi przed rzeczywistością rzeźbioną im także przez milionerów z GW. Nie bądź ich gorliwym narzędziem, bo po wykorzystaniu i tak Cię ........ chociażby jako homofoba. Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Księże Biskupie, GW weźmie się i za Ciebie 15.01.06, 12:03 meylec napisał: > oligarchicznej III-ciej RP spełnia podobną rolę jak RWE w PRL-u. Broni zwykłych > ludzi przed rzeczywistością rzeźbioną im także przez milionerów z GW. W jaki sposob broni??? Bo nie rozumiem. Chyba, że przez obronę rozumiesz manipulacje, wyłudzanie pieniędzy, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Księże Biskupie, GW weźmie się i za Ciebie 15.01.06, 12:42 Nie, zupełnie nie tak rozumiem. Broni chociażby przez walkę ze zwierzęcym liberalizmem i absurdalną prywatyzacją, w wyniku których różne kliki sr... teraz kawiorem, a z milionów Polaków zrobiono dziadów i o wiele większych niewolników niż za komuny. I wśród innych mediów, które wolność słowa pojmują jako przywilej dla kilkuset osób w Polsce, daje też możliwość wypowiedzenia się zwykłym ludziom. I tworzy z nich wspólnotę.(Cokolwiek by nie mówić o niektórych jej członkach). Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Księże Biskupie, GW weźmie się i za Ciebie 15.01.06, 13:02 meylec napisał: > Nie, zupełnie nie tak rozumiem. Broni chociażby przez walkę ze zwierzęcym > liberalizmem i absurdalną prywatyzacją, w wyniku których różne kliki sr... > teraz kawiorem, a z milionów Polaków zrobiono dziadów i o wiele większych > niewolników niż za komuny. To nie wiem w jakiej komunie Ty zyles i jakiego RM sluchasz... > I wśród innych mediów, które wolność słowa pojmują > jako przywilej dla kilkuset osób w Polsce, daje też możliwość wypowiedzenia > sięzwykłym ludziom. I tworzy z nich wspólnotę.(Cokolwiek by nie mówić o > niektórych jej członkach). Widzisz... ja to samo powiem o RM. GW daje mi mozliwosc wypowiedzi i jej skrytykowania. W RM nie dojdzie do glosu nikt, kto je krytykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
assam7 Re: Księże Biskupie, GW weźmie się i za Ciebie 15.01.06, 13:58 Zwierzęcy liberalizm i absurdalna prywatyzacja? To właśnie brak liberalizmu i przejadanie zysków z prywatyzacji ( więcej lewych rencistów i 40-letnich emerytów nie ma nikt na świecie) a nie inwestowanie w rozwój spowodowało że jest jak jest. Nie da się zjesc ciastko i mieć ciastko. PS. Dla wyjasnienia - nie jestem zwolennikiem zwierzęcego liberalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
alfa47 Re: Księże Biskupie, GW weźmie się i za Ciebie 15.01.06, 15:57 wyraz "ludzyczny" znaczy " rozrywkowy". Jednakże słuchanie tego radia wywołuje raczej niesmak niż radość. Odpowiedz Link Zgłoś
artur-wafel jam fundamentalista 14.01.06, 00:12 Niewiarygodne-wszyscy ,którzy inaczej myślą o Kosciele niz Boniecki to fundamentalisci.Stawiać na rowni Pospieszalskiego i Rydzyka i sie temu nie przeciwstawiac-Peronek ma naprawde za małe jeszcze okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Co zrobić z Radiem Maryja 14.01.06, 03:21 Dosyc agresywny tytul, nawet jak na GW. Zamiast "robienia czegos" moze warto przyjac do wiadomosci ze ksenofobia i obskurantyzm szerzone przez RM sa szeroko popierane przez spora czesc spoleczenstwa. Jak juz cos "robic' to raczej z rzadem ktory uwiarygodnil talibow Rydzyka nadajac im status oficjalnej rozglosni rzadowej. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm tylko nie wylaczajcie :) 14.01.06, 04:11 uwielbiam sluchac RM, obsmiewam sie jak norka. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Co zrobić z Radiem Maryja 14.01.06, 06:07 Episkopat powinien przejac RM, przepedzic "czarnosocinnego" Rydzyka i jego sfore i zrobic z tego apolityczne katolickie radio i tv. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
struve Obżydliwy tekst 14.01.06, 07:51 Takim jak bp Pieronek się wydaje, że przejmą radio, zmienią je na radio Plus, Vox czy jak mu tam, a my będziemy to nadal finansować. Słuchacze RM to nie idioci, którymi można manipulować. Niedoczekanie wasze. Jeżeli tak by się stało to będzie to kolejna "udana" inicjatywa medialna episkopatu. W kraju niby katolickim, katolicy nie mają swoich mediów, a z jedynym jakie jest walczy Episkopat. To dopiero paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Obżydliwy tekst 14.01.06, 23:41 struve napisał: > Słuchacze RM to nie > idioci, którymi można manipulować. Obawiam sie ze jest to stwierdzenie nieco kontrowersyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
freestyler30 Re: Obżydliwy tekst 15.01.06, 01:17 Nie wiem, ale bardziej obrzydliwy wydaje mi sę ten byk ortograficzny, co wali po oczach bez cienia miłosierdzia. A kto kim manipuluje i kto komu daje się manipulować wręcz koncertowo, to chyba widać nader wyraźnie i to jest właśnie żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
autumn_mist Re: Obżydliwy tekst 15.01.06, 02:03 > Nie wiem, ale bardziej obrzydliwy wydaje mi sę ten byk ortograficzny Tepy jestes, przypatrz sie dobrze temu wyrazowi to zrozumiesz gre liter. Odpowiedz Link Zgłoś
freestyler30 Re: Obżydliwy tekst 16.01.06, 00:32 Byk jest bykiem, niezależnie od intencji, niestety... Ale jeśli ktoś nie potrafi normalnie wyrażać swojej opinii, to... To fajnie, że nie tylko ja - jak widać - jestem tępy... Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Obżydliwy tekst 15.01.06, 01:27 Hahaha... Malo co sie nie udlawilem ze smiechu "Słuchacze RM to nie idioci, którymi można manipulować.". Hahahaha "W kraju niby katolickim, katolicy nie mają swoich mediów,a z jedynym jakie jest " RM nie jest medium katolickim... Katolicyzm nie szerzy rasizmu, antysemityzmu, nietolerancji ani ograniczenia wolnosci na sile... Wspolczuje tym 4 mln sluchaczy... Niestety to jest nieuleczalne :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: Obżydliwy tekst 15.01.06, 11:24 bbn777 napisał: > Hahaha... > Malo co sie nie udlawilem ze smiechu "Słuchacze RM to nie idioci, którymi można > manipulować.". Hahahaha > > "W kraju niby katolickim, katolicy nie mają swoich mediów,a z jedynym jakie jes > t " > > RM nie jest medium katolickim... Katolicyzm nie szerzy rasizmu, antysemityzmu, > nietolerancji ani ograniczenia wolnosci na sile... > Wspolczuje tym 4 mln sluchaczy... Niestety to jest nieuleczalne :((((( A ja im nie wspolczuje. Bez tych idiotow Polska bylaby lepsza. Do gazu z nimi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Co zrobić z Gazetą Wyborczą? 14.01.06, 09:21 To poważny problem. Ta gazeta judzi i szczuje. Jest ksenofobiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Co zrobic´ z Gazeta˛ Wyborcza˛? CZYTAC!CZYTAC! 14.01.06, 10:26 Bo jest to niewatpliwie najlepsza z polskich gazet! Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Gazeta przewidywalna 14.01.06, 11:00 To gazeta, w której komentarz zastąpił informację. Jest obrzydliwie przewidywalna. Z góry wiadomo co, jak i na jaki temat napiszą, a czego nie napiszą. Sprawność formalna jej dziennikarzy to za mało. Jak czytam te teksty, to widzę to ogromne spustoszenie jakie zrobiono im w głowach. Tam nie ma samodzielności myślenia. To jest pisanie na komendę ściśle wedle dyrektyw nadredakcji. Tym bidakom zaaplikowano w procesie hodowlanym program z logarytmem i oni piszą w duchu tych procedur. Zapewne święcie wierząc, że to są ich samodzielne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Re: Gazeta przewidywalna 14.01.06, 11:55 Absolutna i bezdyskusyjna prawda. Trzeba jeszcze ocenić te niezliczone zafałszowania i chęć "dokopania Polsce" na wszelkie możliwe sposoby. A jak ocenić działania mające na celu dzielenie i szczucie Kościoła Katolickiego. Śmieszy mnie hasło "Nasz Papież" lansowane w reklamie GW. "Naszym" przestaje być już w momencie dyskusji choćby o aborcji. No można by tak w nieskończoność. Coś Polacy będą musieli z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
freestyler30 Re: Gazeta przewidywalna 15.01.06, 01:21 Na szczęscie taj, jak ktoś może czegoś nie czytać, jak nie lubi, tak i inny ktoś może czegoś nie słuchać - święte prawo wyboru. Natomiast radio, jako sprzęt audio, samo w sobie też stało się nader przewidywalne, wszak wiadomo, że w najdalszej otchłani, jak już nic nie można złapać, to zawsze jeszcze pozostaje Rozgłośnia, Której Nazwy Nie Wolno Wymawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Gazeta przewidywalna 15.01.06, 02:13 chyba algorytmem, inteligenciaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Re: Gazeta przewidywalna 15.01.06, 03:31 Istotnie, przykra pomyłka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kisielt A Nasz Dziennik 15.01.06, 09:16 Myślę że zdecydowanie łatwiej przewidzieć co napiszą w Naszym Dzienniku... tam jest więcej komentarza niż w GW Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Gazeta przewidywalna 15.01.06, 14:38 chyba jesteś moim alter ego bo kiedyś w pewnym poście użyłem nawet tych samych zwrotów :))) Swoją drogą zdumiewajaca ta wręcz duszpasterska troska z jaką Obergruppenautorytet Adam pochyla się nad kondycją kościoła w Polsce i z jaką dydaktyczną determinacją oświeca ciemny naród. Te ataki osiagaja już taki poziom zajadłości i zacietrzewienia że najwyrażniej grunt pali sie wszelkiej maści salonowcom pod nogami. ". Szermierze tolerancji nawołujący do jej skrajnego przeciwieństwa, krzewiciele wolności słowa próbujący nakładać knebel na medium prezentujące inny profil światopoglądowy.Jedyne co prezentują to zestaw ślepo powielanych rytualnych etykietek o charakterze uogólnień. To stara metoda opatentowanajuż przez klasyka propagandy Josefa Goebbelsa, pomówienie powtarzane po wielokroć, do znudzenia, osiąga wymiar prawdy obiektywnej. Następuje dogmatyzacja fałszu. Już nikt nie próbuje weryfikować pomówień bo przecież "powszechnie wiadomo.." Swego czasu miałem podobny pogląd na temat tego radia i zacietrzewiałem się w takim samym bezrefleksyjnym stylu. Postanowiłem jednak skonfrontować opinie obiegowe z rzeczywistością i stwierdzam że większosc jest wyssana z brudnego palca ale powielana z maniackim uporem przez srodowiska dla których pewne poruszane w tym radiu kwestie są po prostu niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Co zrobić z Gazetą Wyborczą? 15.01.06, 01:29 Ale jej nie musisz czytac. Owszem RM tez nie... Ale GW mozesz krytykowac na jej forum ile chcesz. A RM nie. I GW nie wmawia ludziom rasizmu czy nietolerancji... Poza tym GW nie stara sie udawac medium katolickiego... Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Co zrobić z Gazetą Wyborczą? 15.01.06, 10:54 bbn-Chyba czytasz inną gazetę... Toż cała filozofia GW oparta jest na szukaniu u innych i wmawianiu im rasizmu i nietolerancji. RM czy NDz nie udaje nikogo innego, niż są. Nie stroi się w piórka madrości, postępu, gazety wszystkich Polaków, itd. To GW manipuluje, zmienia znaczenia /jak choćby o demokracji, pluraliźmie, społeczeństwie obywatelskim - okazuje się, że nie wszystkim przysługują/, judzi. Z RM jest problem polityczny, z konsekwencjami religijnymi. RM przeszkadza w osiągnięciu nowej bolszewickiej jedności moralno politycznej nowego światłego społeczeństwa, godnego 21 wieku. I GW, i bp.Pieronek, rozgrywają swoje plany, a że są zgodni. Ja bym się wstydził, gdybym miał jednakowy punkt widzenia na wiarę, Kościół itd. z GW. Tak na marginesie- delikatnie GW potraktowała twarde stanowisko bp.Pieronka w/s gejów... Toz to fundamentalizm czystej wody... /jak się popatrzy na potraktowanie innych, wypowiadających się podobnie/. No, ale bp.Pieronek jest potzrebny Gw do wielu politycznych akcji. Taki pożyteczny idiota, jak by powiedział Lenin. Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Co zrobić z Gazetą Wyborczą? 15.01.06, 12:20 Na wstepie - czytam wiele gazet, nie tylko wyborcza. "Toż cała filozofia GW oparta jest na szukaniu u innych i wmawianiu im rasizmu i nietolerancji." Prosze o linki gdzie szukanie tej nietolerancji i rasizmu jest nieuzasadnione. I nie mow, ze RM nie jest rasistowskie i nietolerancyjne, bo niestety zyjac w Polsce nie da sie go czasami nie slyszec... "RM czy NDz nie udaje nikogo innego, niż są." Jassne... A kto sie podaje za rozglosnie katolicka mimo braku zgody kosciola? "RM przeszkadza w osiągnięciu nowej bolszewickiej jedności moralno politycznej nowego światłego społeczeństwa, godnego 21 wieku." Widac, ze jak wiekszosc sluchaczy RM klasyfikujesz ludzie na dobrych (katolikow sluchajacyhc RM) i bolszewikow. Jakos nie widze w GW krzewienia mysli lenina i stalina... Chyba, ze nie rozumiesz co to jest bolszewik. Dla podpowiedzi: pl.wikipedia.org/wiki/Bolszewik "Ja bym się wstydził, gdybym miał jednakowy punkt widzenia na wiarę, Kościół itd. z GW. " Widzisz - GW jest gazet swiecka. I wcale nie udaje, ze tak nie jest. Pogladow na wiare powinienes szukac w Pismie Swietym a nie w GW. Ja bym sie wstydzil gdybym mial jednakowy punkt widzenia na Kosciol, wiare, itp z RM. Poza tym GW nie mowi, ze ma jedyny sluszny punkt widzenia, dopuszcza to ze inni maja inne zdanie. A RM tego nie robi. "Tak na marginesie- delikatnie GW potraktowała twarde stanowisko bp.Pieronka w/s gejów." A tu sie zgadzam. Ale tylko po czesci. Zauwaz, ze GW nie komentowala odpowiedzi. Tylko zadawala pytania. Owszem - dobor pytan jest bardzo wazny, ale nie mozna odchodzic od tematu wywaidu. A nie byl marsz rownosci. Inteligentny czlowiek sam potrafi ocenic odpowiedzi (i zadawne pytania) i wyciagnac wnioski. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Co zrobić z Gazetą Wyborczą? 15.01.06, 14:52 bbn - cała dyskusja w tzw. mediach o marszu równości podlana była sosem "braku tolerancji" z elementami rasizmu. Każdy, kto miał inne zdanie niż GW albo geje itp., otrzymywał ten zarzut. To ostatni przykład. Najświeższy, niby o czym innym, z wywiadu Kublik-Olejnik obok /z M.Jurkiem/: "Pyt: Może wicepremier powinien przeprosić lekarzy za bezprawne groźby? - Miał dobre intencje, dlaczego miałby przepraszać? Pyt: CZYLI MOŻNA łamać prawo, mając dobre intencje. - Przecież on NIE ZŁAMAŁ. CZY WYPOWIEDŹ JEST ŁAMANIEM PRAWA? A co z wolnością słowa? Podkreślam: mówimy tylko o wypowiedzi, ani jeden lekarz nie został zmobilizowany." /podkreślenia moje/. Tak wyglada dziennikarstwo GW. Wmawianie dziecka w brzuch. Ustawianie do bicia. Zmienianie znaczeń pojęć. Zresztą w wywiadzie z Pieronkiem też są takie kwiatki. RM nie jest rasistowskie i nietolerancyjne. To wypowiedzi niektórych słuchaczy są takie. Co jest błędem, po pozwala krytykom RM mieć argumenty i wrzucać do jednego worka także te wypowiedzi, które odsłaniają prawdę, gdzie indziej przykrytą kocykiem politpopr. Inne błędy wynikają z kompleksu "oblężonej twierdzy"- dawanie wiary głosom, byle rozpoczynały od "Niech będzie pochwalony...", albo od zaczynających się od krytyki liberalizmu; albo klasyczne "kto nie znami, ten wróg'. Ale to dotyczy wszystkich. A w kompleks oblężonej twierdzy wpędzili RM m.in. GW /od początku pluła, tak profetycznie.../. RM jest katolickim radiem, ma zgodę zakonu. Podaje treści religijne, co stanowi większosć czasu, ma prawo do audycji publicystycznych. Nie dzielę ludzi na dobrych i złych na podstawie słuchania RM. Sam obecnie jestem sporadycznym słuchaczem. Dzielę na tych, którzy rozumią, co znaczy prawdziwe społeczeństwo obywatelskie, pluralizm, i zdrowy rozum, i na tych, co tego nie potrafią. GW nie musi cytować lenina, by kierować się bolszewizmem /plucie, manipulowanie, oczernianie, z bolszewickim celem- nowym społeczeństwem/. W tak długim czasie /od l.90/ widać, jaka jest wizja świata GW. Ja się nie wstydze, że mam podobne spojrzenie na wiarę, Kościół, etc. Rodzina- normalna, aborcja-zlem, dekalog ciągle obowiazuje, Kościół to nie instytucja demokratyczna, gdzie prasa wymusza celibat, itd. Co więcej, jestem na tyle bezczelny, ze uważam to za niezbedne, aby nazywać się katolikiem... GW dopuszcza inne zdanie? Tak, bo chcąc uchodzic za poważną, musi czasami to zrobić. Stąd te łamańce dziennikarzy /vide wywiad z Jurkiem/, aby dokopać i zmanipulować. Podr. Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Co zrobić z Gazetą Wyborczą? 15.01.06, 15:32 > Zmienianie znaczeń pojęć. A pozniej "GW nie musi cytować lenina, by kierować się bolszewizmem" Sam zmieniasz pojecia. Bolszewicy mieli konkretna wizje swiata - komunizmu. Wiec nie nazywaj ludzi, ktorzy cenia wolnosc w gospodarce bolszewkiami. Jak dla mnie to co Ty robisz, to wlasnie jest przykad manipulacji slowem i pojeciem. > RM nie jest rasistowskie i nietolerancyjne. To wypowiedzi niektórych słuchaczy > są takie. Co jest błędem, po pozwala krytykom RM mieć argumenty i wrzucać do Po pierwsze - nie tylko sluchacze sie wypowiadaj w ten sposob. Tez realizatorzy (vide "atak" dziennkiarzy tvnu na Rydzyka). Po drugie - jezeli TO radio samo w sobie nie popieraloby takich postaw to by ich nie transmiotowalo. Przeciez wypowiedzi krytycznych w stosunku do siebie nie puszcaja. > RM jest katolickim radiem, ma zgodę zakonu. Podaje treści religijne, co > stanowi większosć czasu, ma prawo do audycji publicystycznych. Po pierwsze - czemu od dawna byly glosy w kosciele, ze Rydzyk przegina. Po drugie czemu JPII upominal RM, a teraz Benedykt tez skrytykowal ogolnie polskie media katolicie za zaangazowanie w polityke. Episkopat tez wyslal (ma wyslac?) pismo do wszystkich ksiezy odnosnie nie udzielania sie polityczne bez zgody zwierzchnikow. Do zakonnikow tez. > Nie dzielę ludzi na dobrych i złych na podstawie słuchania RM. Sam obecnie > jestem sporadycznym słuchaczem. Dzielę na tych, którzy rozumią, co znaczy > prawdziwe społeczeństwo obywatelskie, pluralizm, i zdrowy rozum, i na tych, co > tego nie potrafią. A niestey RM tego nie trawi. I dzieli w ten sposob ludzi na dobrych i na zlych. Powiedz sluchaczowi RM (lub prowadzacym audycje) np. ze jestes Zydem albo ateista... Zobaczysz ich wielkie milosierdzie i zdrowy rozum... > GW nie musi cytować lenina, by kierować się > bolszewizmem /plucie, manipulowanie, oczernianie, z bolszewickim celem- nowym > społeczeństwem/. W tak długim czasie /od l.90/ widać, jaka jest wizja świata Kazde medium w pewnym stopniu manipuluje. I z takim krytycznym nastawieniem czytam wszystko. Kazdy czlowiek ma jakis poglad na dana sprawe i pelnego obiektywizmu nie bedzie. Ale wazne jest to co chce sie osiagnac przez to co sie mowi. Ja wole wizje swiata w ktorej kazdy sie moze wypowiadac, nie kazdy musi chodzic do kosciola i kazdy ma stworzone warunki do rozwoju, nauki i prowadzenia dzialnosci gospodarczej. Bez wzgledu na to jakiego jest pochodzenia i jakiego wyznania. > GW dopuszcza inne zdanie? Tak, bo chcąc uchodzic za poważną, musi czasami to > zrobić. Stąd te łamańce dziennikarzy /vide wywiad z Jurkiem/, aby dokopać i > zmanipulować. Podr. A RM nie chce uchodzic za powazne? I dlatego nie dopuszcza innych do glosu? Poza tym jak dla mnie wycieczki rzadowe do torunia to juz istne przegiecie. Poza tym nie 'czasami' lecz caly czas... O czym m.in. swiadczy nasza mala polemika. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej Re: Co zrobić z Radiem Maryja 14.01.06, 10:30 odwołać jej szefa Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Co zrobić z Radiem Maryja 15.01.06, 15:20 albo wprowadzic do Rady Programowej RM ludzi poslusznych Episkopatowi Polski. Bylo nie bylo, RM nalezy do Kosciola i MA OBOWIAZEK sluchac swojego wlasciciela. Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tosz31 Re: Co zrobić z Radiem Maryja 14.01.06, 12:07 ks. bp Pieronek (m.in. o Frondzie): To jest po prostu upieranie się przy pewnych formach, z którymi ktoś się zżył i nie potrafi się przestawić na współczesny świat. Czcigodny księże biskupie, ja się nie miałem kiedy i gdzie zżyć z formami, o których ksiądz biskup wspomina. Za młody jestem. W mojej parafii jest stuprocentowo posoborowo. Jeśli szukam czegoś w środowisku "F" to dlatego, że obła hierarchia Kościoła katolickiego w Polsce nie daje mi większego wsparcia w trudzie "bycia chrześcijaninem dziś". W każdym razie - trudno znaleźć takie wsparcie w wypowiedzi księdza biskupa. Co mnie, chrześcijanina, obchodzą problemy hierarchii z Radiem Maryja? Ja tego radia nie słucham. Dlaczego przy okazji pytań o poznańską paradę, nie wspomniał ksiądz biskup o katolickim nauczaniu dotyczącym moralnej wartości aktów homoseksualnych (jakiś mdły argument o ograniczeniach świadomości księdza biskupa)? To jest sodomia, grzech śmiertelny - przez gardło trudno przechodzi, prawda? Zamiast tego wynurzenia o demokracji i państwie wyznaniowym, o systemie jednopartyjnym - co mnie to, jako chrześcijanina, obchodzi? Ja się nie upieram przy formach. Ja się upieram przy nierozmywaniu prawdy. Upieram się przy takiej postawie, która sprawia, że sól zachowuje swój smak. A wie ksiądz biskup, po co my, chrześcijanie, jesteśmy na świecie? A po to, żeby nas poganie zabijali. My tu jesteśmy, żeby nas zabijali, nie po to, żeby aktywnie uczestniczyć w życiu społeczeństwa czy tym podobne bzdury. W Kościele szukam siły, by mężnie wyznawać wiarę, nie klucza do zrozumienia współczesnego świata. Ten klucz jest w Ewangelii. Ona pozwala rozpoznać znaki, które mówią nam, w jakim momencie historii jesteśmy, kto rządzi tym, co się w Polsce i świecie dzisiaj dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkawrydzykach KACZKA W RYDZYKACH 14.01.06, 12:23 Jestem zdecydowanym zwolennikiem poważnej dyskusji na temat cenzury obyczajowej” – powiedział na antenie Radia Maryja i Telewizji Trwam Jarosław Kaczyński. Brat prezydenta zapewnił, że jego partia dołoży starań, aby „instytucje katolickie (...) znajdowały wsparcie ze strony państwa i nie były dyskryminowane”. Chodzi o to, żeby uczelnie i szkoły katolickie otrzymywały pieniądze z budżetu oraz z dotacji unijnych. Poza tym Kaczyński zapewnił: „Robimy wszystko, żeby obronić wartości, obronić Kościół, religię, tradycję, ale żeby obronić, trzeba umieć wygrywać, trzeba mieć władzę, trzeba mieć wpływ na różnego rodzaju instytucje – medialne, edukacyjne. Trzeba mieć możliwość także wsparcia tych instytucji, które są na pierwszej linii, które walczyły i które istniały już od wielu lat. Mówię tutaj o Radiu Maryja, niewątpliwie najważniejszej spośród tych instytucji”. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: KACZKA W RYDZYKACH 15.01.06, 13:14 kaczka-Trafiłeś w sedno. W twoim poście jest wszystko. Sprawa RM to jest sprawa polityczna, jak napisałem w poście wyżej - chodzi o te poglądy, które NIE MAJĄ PRAWA coś znaczyć w świecie-utopii kreowanym przez świat GW. Moga istnieć /"tolerancja"/, ale nie moga mieć wpływu. To ma pozostać skansen. I wcale nie chodzi o rasizm, ale o prawdziwą obronę wartości - tradycji, religii, rodziny. To ten świat jest zły dla GW /GW jest symbolem/. W GW nie przeczytasz o postępach postępu - o coraz bardziej bezczelnych rewindykacjach wszelkiej lewizny (ostatnie kwiatki: w Anglii geje bedą mogli adoptować dzieci, a normalna rodzina nie, jezeli bedzie otyła, albo paląca; albo o przymusowym wprowadzeniu homoseksualizmu do szkół w Anglii, pod ochrona policji; czy pojawienie się /na razie postulat../ w kalifornii postulatu, żeby uznać homofobię za chorobę psychiczną, z wszelkimi tego konsekwencjami; oni, tam, są po prostu dalej w postepie...). To dopiero faszyzm. RM nie robi więc nic innego, tylko broni swojej wizji świata, do niedawna uznawanej za normalną, bo pochodnej zdrowego rozumu. Czyli taki WOLNY od wpływu michtrixu głos jest niebezpieczny. Po drugie, RM stoi na przeszkodzie w walce o władzę - pokazały to ostatnie wybory, gdy media ogólnopolskie sprzyjały PO, ale PiS znalazł niszę i antenę. Także w Kościele jest scieranie się poglądów, ks. bp Pieronek, przy całym szacunku dla jego wypowiedzi o Poznaniu, nie stanie na czele obrońców normalności... Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Sknera Michnik pozalowal 17 mln dolarkow 15.01.06, 13:22 i teraz nie ma przeciwwagi w mediach dla Radia Maryja. I kto teraz obroni Grupe Trzymajaca Wladze, Zwiazek Swin Przykorytnych rasy polskiej, bialej, zwislouchej? Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Re: Co zrobić z Radiem Maryja 14.01.06, 12:34 Odpowiedź jest szalenie prosta. Słuchać Radia Maryja, a nie słuchać o radiu. Stawia nas ks. bp przed niezwykle trudnym zadaniem. Z jedenj strony szacunek należny kapłanowi a z drugiej własne odmienne poglądy. Jak tu podjąć dyskusję i to publicznie? Ale jaki byłby z tym radiem problem gdyby szło tropem czerwono- różowego salonu. Zapewne żaden. To złamanie medialnego monopolu i terroru wręcz czerwono-różowego salonu leży u podstaw wszelkiej krytyki tego radia. Mówienie głosem oszukiwanych Polaków. Ale jak zrozumieć, że mówienie głosem JPII też jest niedobre? Jeśli ks. bp mówi że "[...] w sprawie radia jakoś nam się nie wiedzie", to ja dopowiem: i niech tak lepiej pozostanie. Reszta jest milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie Dlaczego GW ciągle o RM? 14.01.06, 13:26 I to zeby choc raz prawde napisali, ale zawsze tylko oszczerstwa i pomowienia. Ja slucham RM i czytam GW od lat. I moge powiedziec, ze tyle manipulacji i klamstw ile jest w GE codziennie - to w RM nie ma przez rok. A RM nie poswieca co drugiego swego newsa na GW, jak to ma miejsce w drugą stronę. Ale Michnik tak wyuczyl nienawisci swoją sforę, ze są chorzy jak nie dokopią katolikom. A moze by tak towarzysze postkomunistyczni zaczeli szczekać na synagogę tak jak na Koscioł? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: Dlaczego GW ciągle o RM? 14.01.06, 13:39 Może dlatego, że jak wspominali o RM raz na tydzień albo razna miesiąc to oTR krzyczał, że piszą codziennie. Postanowili mu pomóc i zrobić tak żeby jego słowa nie były kłamstwem. gw_klamie napisała: > I to zeby choc raz prawde napisali, ale zawsze tylko oszczerstwa i pomowienia. Np.? > Ja slucham RM i czytam GW od lat. I moge powiedziec, ze tyle manipulacji i klam > stw ile jest w GE codziennie - to w RM nie ma przez rok. A RM nie poswieca co Zróbmy listy któregoś dnia i porównajmy. Czy można przebić oskarżanie Żydów pracowników WTC o to, że byli uprzedzenio zamachu? Albo fałszywkę przemówienia Schroedera? Jedno i drugie powtarzane do znudzenia przez lata. Albo bardziej śmieszne niż straszne fałszywe cytaty z Miłosza? Itd. itp.: www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/etyka.html#klamstwa > drugiego swego newsa na GW, jak to ma miejsce w drugą stronę. Ale Michnik tak w > yuczyl nienawisci swoją sforę, ze są chorzy jak nie dokopią katolikom. A moze b Nie widzę żeby dokopywał albo chociaż narzekał na coedzienne opluwanie właśnie jego w Radiu Maryja. > y tak towarzysze postkomunistyczni zaczeli szczekać na synagogę tak jak na Kosc > ioł? Zwróć sie do nich. Na razie musisz sam szczekać na synagogę. A właściwie dlaczego akurat na nią? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski modlitwa a reklama 14.01.06, 13:40 > modlitwy w Radiu Maryja - ja nie mam zastrzeżeń - mówi bp Pieronek. A do reklam nielegalnie nadawanych czasem zarówno przed, jak i po modlitwie? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Gazeta Wyborcza ma już własnego biskupa! 14.01.06, 14:06 Najpierw ojciec Obirek teraz biskup Pieronek; czego to ludzie nie zrobią zeby dostać się na salony. Nie chodzi mi o Rydzyka, najbardziej zasmucił mnie kawałek: "Fronda, Christianitas, lefebryści, a w mediach publicznych Jan Pospieszalski. - No, to rzeczywiście nie najlepsza robota" Mam nadzieję ze to zwykła ignorancja Oczywiście to nic nowego: mieliśmy Księży Patriotów mamy teraz Księzy Postępowych (powstrzymam sie przed narzucającym się rymem) Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Radio Rydzyka a sprawa wiary 14.01.06, 15:22 Radio co ma ryja nie jest stacja katolicka,bo szerzy nienawisc.Watykan to widzi i kaze sie opamietac.Rydzyk oczywiscie oleje zalecenia,bo on juz nie nalezy do kosciola.On zalozyl sobie prywatny kosciol,w ktorym bogiem jest matka Jezusa i on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: Radio Rydzyka a sprawa wiary 14.01.06, 16:43 >glos katolicki w twoim domu< naturalnie jezeli ktos mowi ze katolicki, to nie koniecznie tak jest. ze katolicki. slucham radia maryje raz po raz. jak juz sluchac nie chce, albo nie moge to wylaczam. ale to co tam experty habilitowane wygaduja od czasu do czasu, z blogoslawienstwem ojcow prowadzacych to po prostu z eklipsa sie nie da porownac. i ten telefon z drogi z ktorej ojciec dyrektor reklamowal ze takie drogi u nas slabe, i to wcale nie w porownaniu z niemcami one drogi takie nijakie....... wszyskie organizacje w rp powinny dzialac w ramach konstytucji i kodexu kar. dlaczego niektorzy sa swieci. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
y00rek Betonowy purpurat 14.01.06, 17:54 Dla mnie rodzina jest rzeczą świętą i nikt nie wbije mi do głowy, żebym "zrezygnował z niej na rzecz dziwolągów homoseksualnych czy lesbijskich. Proszę mi wybaczyć, ale to przez moją świadomość nie jest w stanie się przedrzeć." Coś mi to przypomina... Już mam! Dnia 15 stycznia Anno Domini 2002: "Bp Pieronek pytany przez KAI, czy są zapowiedzi minister Izabeli Jarugi-Nowackiej o wprowadzeniu prawa do aborcji z tzw. przyczyn społecznych mogą być początkiem wojny religijnej powiedział: 'To jest feministyczny beton, który się nie zmieni nawet pod wpływem kwasu solnego. Nie przywiązywałbym do tego większej wagi'." Jak widać betonową świadomość ma nie tylko (zdaniem Przewielebnego) Iza J-N, ale i on sam. Święte słowa. Zaiste przez taką barierę nic się do wnętrza namaszczonej główki nie przedrze. Zdrówka dla jego świętobliwości! Z takim balastem w głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Bereza kartuska pilnie potrzebna 14.01.06, 20:59 Jaroslawie I Maluski: prosze pilnie rozwazyc zalozenie nowej Berezy kartuskiej. Przygarsc kandydatow do odosobnienia latwo znalezc wyzej, na tej grupie. I mnie zrobic stupajka w obozie, ja was juz naucze zabka skakac i wychodki szczoteczka do zebow czyscic. No i nasze ukochane Radio Maryja chwalic bo tylko takie bedzie z obozowego kolchoznika nadawac. Odpowiedz Link Zgłoś
karul alez sie ten funkcjonariusz 14.01.06, 23:21 panstwowego kultu oburza, jak on sie kryguje przed lustrem - jakim ja jestem nowoczesnym arcypastuchem, nie takim jak inni bacowie. takie tarcia w lonie kultu zydowki z bekartem to tylko pic, maly teatrzyk na potrzeby widowni. wygraja i tak nazikatolicy - dojenie owieczek oraz robienie im wody z mozgu bedzie trwalo. jak to na peryferiach umyslowych europy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Pieronek=Beton=Nihilizm. 15.01.06, 00:49 O Boze, spusc bombe, ... i oswiec te pieronkowa trabe!!! Biskuppowi Pieronkowi skladam najlepsze gratulacje w trwalym rozbijaniu KK. Ma pomocnikow takich jak Zycinski, Goclowski i paru innych. Nasz "przewielebny" prymas Glemp tez nie jest niewinna "lelija"! Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp n i e !!! bombie 15.01.06, 01:10 szafot i te transmije z egzekucji wrogow narodu w telewizji trwam, i raz po raz numery konta, kreska, i reklama wezszej szoly medialnej... idylla wszedzie czysto az sie blyszczy raj pzdr szczegolnie andrju i ta z ku..kamy Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny MADRZE GADA. 15.01.06, 01:36 "Popędy można i należy opanowywać. Dla mnie rodzina jest rzeczą świętą i nikt nie wbije mi do głowy, żebym zrezygnował z niej na rzecz dziwolągów homoseksualnych czy lesbijskich." - swiete slowa, chcialoby sie rzec ... Odpowiedz Link Zgłoś
pustynka Re: Co zrobić z Radiem Maryja 15.01.06, 01:37 "Zapóźnienia w rozwiązaniu sprawy radia mogą się jednak skończyć schizmą w Kościele w Polsce. W końcu słuchacze radia to 4 mln ludzi. - Tym bym się nie przejmował. Dawniej radia słuchało 6 mln ludzi. To znaczy, że za kilka lat będą dwa miliony. Zresztą dla mnie ilość nie ma znaczenia, raczej jakość. Kogo to radio może przekonać? W jaki sposób? Taki, w jaki docierają do ludzi Lepper czy Giertych? No to będą mieli takich słuchaczy." Zastanawia mnie - niezależnie od mojego stosunku do radia m.- dlaczego pasterz kościoła, o którym sam mówi, że jest kościołem dla wszystkich, z taką wyższością traktuje prostych ludzi - słuchaczy raia. Dali się w swej prostocie zmanipulować, a ksiądz biskup zamiast zatroszczyć się o ich rozwój (duchowy, intelektualny)zostawia ich na stratę? Tak sobie odpuszcza? To jak oni będąc traktowani z taką wyższością, nie mają szukać kogoś, kto choć pozornie, ale daje im poczucie więzi (a za takie pozorne bliskości są w stanie oddać ostatni grosz)? Nie jestem członkiem kościoła, ale takie poniżające traktowanie wiernych przez biskupa bardzo mnie razi Odpowiedz Link Zgłoś
me-e USCZYPNIJCIE...mee...bo snie... 15.01.06, 01:53 ...Nie można narzucać wszystkim naszych katolickich poglądów - mówi bp Tadeusz Pieronek... Odpowiedz Link Zgłoś