sredni4 KIEDY POLSKA BĘDZIE POLSKĄ 14.01.06, 16:18 W efekcie bezskutecznych rozmów koalicyjnych z PiS, PO powołała do życia „gabinet cieni”, którego szefem został Jan Maria Frasobliwy. Dla jego ambicji to zaledwie nędzna namiastka ale na razie musi wystarczyć. Absolutnie zawstydzające widowisko odstawił Tusk wypłakując się w mankiet telewidzom. Bardzo starannie słuchałem jego wystąpienia usiłując w nim znaleźć jakieś racjonalne jądro. Wszystko jednak sprowadzało się to tego, że w sumie nie jest ważne co chce robić PiS sprawując władzę, ważne jest, że chce to robić sam. Czytaj - „nie chcą nas dopuścić do koryta”. Zero merytorycznych argumentów, masa kabotyńskich deklamacji o demokracji, odpowiedzialności, przyszłości, uczciwości, społeczeństwie itp. Jest to nie tylko obraz intelektualnej i moralnej degeneracji naszych elit politycznych. Zwróćmy uwagę na socjologiczne uwarunkowania ich powstania - są one bez reszty produktami procesów „pookrągłostołowych” . Bez względu na to czy w wyborach wygrywa lewica czy prawica na scenie pojawiają się ci sami ludzie. Ludzie, którzy brali udział w transformacji systemowej w efekcie której świadomie i z rozmysłem (choć pod cudze dyktando) zniszczono gospodarczy dorobek dwóch powojennych pokoleń i stworzono populację 5 milionów ludzi żyjących w absurdalnej nędzy. Ale powtarzam - to ci sami ludzie. Tych ludzi dzielą hasła - łączy władza. Władza nad nami sprawowana w imieniu… Na wojnę w Iraku poszła lewica, kontynuuje ją prawica. No właśnie - władcy marionetek nie lubią niespodzianek. Mobilność pionowa w łonie elit politycznych została trwale zahamowana. Nowi potencjalni konkurenci do władzy byli eliminowani wszystkimi dostępnymi środkami - najczęściej była to tradycyjna kombinacja : prokurator - areszt - medialny lincz. Z wielkimi bólami przebił się Lepper i to właściwie wszystko. Wnioski - jak zwykle - pozostawiam inteligencji czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
angor50 Re: KIEDY POLSKA BĘDZIE POLSKĄ 14.01.06, 16:22 Popieram Sredni 4 w całości Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 KIEDY PO BĘDZIE W KOALICJI Z PIS, ALE BEZ TUSKA 14.01.06, 20:35 I SCHETYNY! Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Prezydent knuje razem z bratem 14.01.06, 16:22 W Warszawie opodal krzaczka Siedziala Kaczka blizniaczka Ktora caly dzien, na wyscigi Knula z bratem intrygi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Za pozno, PO-wscy "blizniacy" 14.01.06, 16:37 Po tych 3 miesiacach obstrukcji nikt juz wam nie uwierzy, ze chcecia naprawde cos sensownego zbudowac, a nie tylko wszystkiemu i wszystkim przeszkadzac; wiadomo, ze boicie sie nowych wyborow (od dawna chodza sluchy, ze w przypadku nowach wyborow, spora czesc waszach poslow przejdzie do pis-u, bo maja dosc waszych nieporadnych i pozbawionych zdrowego rozsadku dzialan); na miejscu Kaczynskich nie rozmawialbym juz wiecej z wami; po prostu rozpisalbym nowe wybory Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 Czym różni się PiS od NSDAP ???? 14.01.06, 16:43 Czy ktoś widzi różnicę, bo ja nie- program narodowo-socjalistyczny, wygrali demokratycznie wybory i kłamią jak najęci. NSDAP w ciągu pierwszych trzech-pięciu miesięcy też nikogo nie zamordowała. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Tym, ze w nsdap (podobnie w po) jest miejsce tylko 14.01.06, 17:47 sla malp malpa1230 napisał: > Czy ktoś widzi różnicę, bo ja nie- > program narodowo-socjalistyczny, > wygrali demokratycznie wybory i > kłamią jak najęci. > NSDAP w ciągu pierwszych trzech-pięciu miesięcy też nikogo nie zamordowała. > Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak Re: Tym, ze w nsdap (podobnie w po) jest miejsce 15.01.06, 00:35 jak narazie to jestes w czolowce pretendentow walczacych o zaszczytne miano najwiekszego trolla na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tym, ze w nsdap (podobnie w po) jest miejsce 15.01.06, 01:28 takiego debila jak ty i tak niejestem w stanie przebic; pisanie, ze pis=nsdap swiadczy o niewiarygodnej wrecz aberracji umyslowej; po tym, co napisales, utwierdzam sie w przekonaniu, ze musiales uciec z tworek; ktos na forum grozil cie prokuratorem (slusznie),ja uwazam, ze osoby uposledzone umyslowe, nie wolno karac; nalezy je zamknac w zakladach zamknietych tiamak napisał: > jak narazie to jestes w czolowce pretendentow walczacych o zaszczytne miano > najwiekszego trolla na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak Re: Czym różni się PiS od NSDAP ???? 15.01.06, 00:34 jest pewna roznica ktora poruszalem juz dzisiaj w jednym watku pis to nie ateisci stad i metody ewentualnej walki z oponentami nie beda az tak drastyczne jak w czesciowo neopoganskiej nsdap chyba ze rydzyk zerwie z kosciolem i zalozy zupelnie niezalezna sekte no to wtedy to niewiadomo ale rzeczywiscie wczesna nsdap czy jeszcze wczesniejsze dap pod pewnymi wzgledami pis przypomina - zreszta wiele partii w europie ma podobny profil ale zadna nie ma takiej sily i wladzy - stad do autorytaryzmu juz tylko maly krok - naprawde chcialbym wierzyc ze kaczory sie jednak w pore opamietaja Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Czym różni się PiS od NSDAP ???? 15.01.06, 01:30 zajmij sie lepiej stanem swojego umyslu, oraz po, sld, sdpl, pd i wielu innych; tam sobie szukaj zwiazkow z nsdap; a przede wszystkim:marsz do psychiatry!! poki nie wszystko stracone (michnik potrafil sie wyleczyc, wiec czemu nie ty?) tiamak napisał: > jest pewna roznica ktora poruszalem juz dzisiaj w jednym watku > pis to nie ateisci stad i metody ewentualnej walki z oponentami nie beda az tak > drastyczne jak w czesciowo neopoganskiej nsdap chyba ze rydzyk zerwie z > kosciolem i zalozy zupelnie niezalezna sekte no to wtedy to niewiadomo > ale rzeczywiscie wczesna nsdap czy jeszcze wczesniejsze dap pod pewnymi > wzgledami pis przypomina - zreszta wiele partii w europie ma podobny profil ale > zadna nie ma takiej sily i wladzy - stad do autorytaryzmu juz tylko maly krok - > naprawde chcialbym wierzyc ze kaczory sie jednak w pore opamietaja > > Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Mam 14.01.06, 16:50 nadzieje ,ze rozmowa bedzie nagrana,bo znowu Tuska oszukaja. Czy Tusk moze byc jeszcze traktowany powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A czy prawdomownosc Jarka moze byc traktowana powa 14.01.06, 17:04 znie? Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 16:57 To nieporozumienie. Ten prezydent jak jego brat i cały pis uwielbiają chaos . W mętnej wodzie czują się najlepiej. Co to za prezydent, który modli się przed tak dwuznaczną postacią jak "św. Stanisław". Dla mnie to postać naganna niezależnie od tago jak zachowywał się wówczas król. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 17:05 Jestem wyborca PO, ale z tym sw. Stanisalwem trafiles jak kula w plot. Jako historyk wiem, co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 panadol 14.01.06, 19:37 pantanal napisał: > Jestem wyborca PO, ale z tym sw. Stanisalwem trafiles jak kula w plot. Jako > historyk wiem, co pisze nie bajeruj młodzieży taki z ciebie historyk jak i politykier? staryś i wciskasz ciemnote jak się ciebie czyta za co walczyłeś w 68 ? dałeś się nabrać? ( masz wybiórcze pochodzenie to ci się należało) teraz uprawiasz wybiórczą retoryke może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 p.prezydencie nie spotykaj się z Tuskiem , będzie 14.01.06, 18:10 obrzucał brudami niezależnie od wyniku rozmów .on wykonuje polecenia tych co dali na jego kampanię a on ją umoczył i nie może bronić ich zagożonych tyłków... jestem ślepy i to widzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: p.prezydencie nie spotykaj się z Tuskiem , bę 14.01.06, 19:12 biale myszki tez widzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: czy dzieciątko ochrzczone ? czy tylko.... 14.01.06, 19:22 Szklana kula przestala dzialac ? czy moze wlasna inicjatywa zawodzi , a posel nadzorca ma juz wolne . Odpowiedz Link Zgłoś
me-e LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 18:20 ...lewacko-liberalne media uzywaja leppera do wlasnych partykularnych kozysci...mianowicie straszac lepperem chca znisczyc pis...przy tym wogole nie sluchaja co mowi pis...ONI...wiedza lepiej...dobrze ,ze chociaz stwiaja znak zapytania...ale kto z klonow gapczastych zna sie na znakach... Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 19:09 Co to znaczy "lewacko-liberalne" ? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 19:32 ...jednosc...bolszewikow i ich kolesi kapusi...objawiajace sie w zwalczaniu wszystkiego co przypomina polskie...przyznajace sobie przywileje, zasztyty...tytuly autorytetow...i traktujace ...KOWALSKIEGO...jako druga kategorie...czego nie spotkasz nigdzie indziej na swiecie... dzieciatko_o_dyrektora napisała: > Co to znaczy "lewacko-liberalne" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 19:58 me-e napisał: > ...jednosc...bolszewikow i ich kolesi kapusi...objawiajace sie w zwalczaniu > wszystkiego co przypomina polskie...przyznajace sobie przywileje, > zasztyty...tytuly autorytetow...i traktujace ...KOWALSKIEGO...jako druga > kategorie...czego nie spotkasz nigdzie indziej na swiecie... > > > > dzieciatko_o_dyrektora napisała: > > > Co to znaczy "lewacko-liberalne" ? Nie wiem czy zdajesz sobie baranie sprawe z faktu, ze dokladnie przedstawiles cechy Kaczynskich braci i calego lajna jakim jest PiSdactwo :) mee mee mee meee mee mee mee mee BARANIE :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:01 A ty z jakiego jesteś obozu :-) Czyżby pierwszy Łagiewnicki Platformers na forum ? Niech będzie pochwalony Jan Maria Rokita i Tusk :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:11 A ty z jakiego? Z obozu wrogich Obcych z planety X ?? PIS jest partia antypatriotyczna, z cala swiadomoscia szkodzaca krajowi, i z cynizmem powolujaca sie na wartosci chrzescijanskie. Mnie cos takiego brzydzi!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:19 To, że nie pałasz miłością do PiS'u to już wiemy :-) A możesz nam zdradzić kto jest twym politycznym idolem .. ? Z troski o czystość katolickich wartości wnoszę, że chyba ... Rydzyk :-) Jeśli się mylę, to proszę o korektę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:23 Moze powiesz mi czy chcesz rozmawiac czy lepiej sie bawisz mowiac mi kogo popieram a kogo nie?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:32 Ja się pytam :-) Na podstawie imperatywu moralnego Kanta. Fundamentalna zasada rownoprawności obowiązująca cywilizowanych ludzi - jeśli chcesz kogoś krytykować ( lub jego poglądy) najpierw sam się przedstaw ( i swoje stanowisko) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:39 A kim ty jestes zeby mnie pytac (i to na takiej podstawie) i aby ustanawiac nowe iscie Kantowskie zasady na forum?? Kim? Pierwszym agentem komisji prawdy i sprawiedliwosci. Daruj sobie. A jesli z moich postow nie wywnioskowales ze jestem sympatykiem opcji rozsadnej panie "filozofie" to dziekuje za dalsza dyskusje. pozdrawiam ps. a jesli bede uwazal ze mowisz cos kolidujacego z moja wizja rozsadku zawsze bede sie staral to zbic nie zwazajac na Kanta Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:45 Na impertyie kantowskim jest oparty cały system prawa i społecznych reguł :-) Jeśli jesteś jednostką patologiczną i nie potrafisz się do nich dostosować to już tylko Twój problem :-) Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:50 the.truth napisał: > Na impertyie kantowskim jest oparty cały system prawa i społecznych reguł :-) > Jeśli jesteś jednostką patologiczną i nie potrafisz się do nich dostosować to > już tylko Twój problem :-) > Pozdrawiam również. To mnie glupcze ubawiles :) :) :) Poslugujesdz sie Kantem, nie rozumiejac z tego ani jadnego slowa, zalosny jestes glupcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:00 Przykro mi, ale nie interesuje mnie wymiana poglądów z Tobą :-) Żegnam, panie k. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:16 the.truth napisał: > Przykro mi, ale nie interesuje mnie wymiana poglądów z Tobą :-) > Żegnam, panie k. :-) ty masz poglady???? :) :))))))) nie piernicz koles bo wszyscy wiedza ze PiSda nie ma pogladow :) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:52 No dobrze, udowodniles sobie swoja wyzszosc nade mna - miales kolokwium z Kanta wczoraj? Czujesz sie lepiej? To dobrze, ciesze sie. Ja jednak nie jestem zwolennikiem pseudointelektualistow niedowartosciowanych na kazdym polu, ktorzy szerza idee partii PIS - partii poslugujacej sie oszustwem w celu zdobycia wladzy i retoryka narodowo - socjalistyczna, z domieszka wartosci chrzescijanskich w celu utrzymania tej wladzy. The truth - moze naucz sie tez angielskiego, to moze zrozumiesz co twoj login znaczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:58 Napisałem - twoje poglądy na temat PiS'u już znamy dogłębnie :-) Ale nie wiemy kto je wygłasza - zatem określ się jako cywilizowany "demokrata". I nie popluwaj zza węgła jak ostatni smarkacz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:05 Poza tym to ze deklarujesz sie jako zwolennik PIS-u w momencie gdy zanosi sie na to ze w razie przedterminowych wyborow zwyciezy i gdy poziom nasycenia indoktrynacji PIS-u w spoleczenstwie osiaga mase krytyczna okresla ciebie jako oportuniste. I nie mow mi kto to demokrata, bo sam nie odrobiles chyba lekcji z tego tematu. Plucie zza wegła to wlasnie to co robimy na forum wiec troszke szacunku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:18 I znów dużo słów, a zero treści :-) To chyba musi być jakaś groźna tajemnicza sekta :-))) Zostaniesz zdekapitowany przez groźnego guru, gdy wyjawisz swoje polityczne fascynacje publicznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:21 Hehe, maniak czy co? ponizej przedstawiam pelnie moich pogladow, jezeli ci malo to pytaj. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:26 Po godzinie zmagań ;-) Grunt że się udało :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:30 Szczesliwy? I co teraz? Rzucisz mi stek intelektualnych ciekawostek, ze nie mam racji? Przekonaj mnie ze PIS to nie tylko puste slowa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:32 Nie żartuj, już zakończyłem ten wątek :-))) Idziemy pogadać na dół ? Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Tusk i PO tylko DESTABILIZUJE: 14.01.06, 18:31 misternie przygotowany przez Jarka plan: "Tusk wyliczał, że w ciągu ostatnich dwu dni prezes PiS mówił o: koalicji z Platformą, koalicji z Samoobroną i PSL, wcześniejszych wyborach, możliwości głosowania przez PiS przeciwko budżetowi." Odpowiedz Link Zgłoś
mk963 Re: Tusk i PO tylko DESTABILIZUJE: 14.01.06, 19:10 nawrocony1 napisał: > misternie przygotowany przez Jarka plan: > > "Tusk wyliczał, że w ciągu ostatnich dwu dni prezes PiS mówił o: koalicji z > Platformą, koalicji z Samoobroną i PSL, wcześniejszych wyborach, możliwości > głosowania przez PiS przeciwko budżetowi." > Panie prezesie Jarusiu zadanie zostaniE wykonane.Melduje - NACZELNY RECYDYWISTA KRAJU JĘDRZEJ BURAK LEPPER,, Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 co zrobią sponsorzy z Tuskiem i Rokitą jak umoczą 14.01.06, 19:15 następne wybory ? tu już nie ma żartów , to jest kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: co zrobią sponsorzy z Tuskiem i Rokitą jak um 14.01.06, 19:20 zainwestuja na Ukrainie , a my zostaniemy z banda imbecyli w rzadzie . Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: WSI aż tyle to nie ma , aby mierzyć się z Jul 14.01.06, 19:46 • Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryzysu oktawianc 14.01.06, 13:25 + odpowiedz >.A swoją drogą, sprytne zagranie Tuska:) ha ha dobre Tusk tak "sprytnie : zagrywa juz 4-ty miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
pitbul48 Re: WSI aż tyle to nie ma , aby mierzyć się z Jul 14.01.06, 19:51 pewnie że Tusk musi być sprytny aby niedać się wydymać ! i to właśnie trzyma w szachu Jarusia bo nie pozwala na jednoczesne skompromitowanie przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: WSI aż tyle to nie ma , aby mierzyć się z Jul 14.01.06, 19:58 Upssss, nie zauważyłem twojego posta - nie piszę o Tobie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 19:57 i oczerniać w mediach PiS - jeśli chcą to będą mieli : skończą tak samo jak przed dwoma miesiącami" :-))) Cytat ( niedokładny ) z wczorajszego wywiadu z J. Kaczyńskim. Pitbullu - do dzieła ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:01 wybory przesadzone na wiosne i sprytne zagrywki Tuska na nic Jarek dogada sie z Lepperem i z psl Samoobrona pojdzie do wyborow sama - bo nie straci a PSL razem z PiS -bo sa najblizej siebie programowo a za gwarancje dostania sie do sejmu Pawlaki popra dzialania słuzace rozwiazaniu tego parlamentu Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:03 sabat i... po sabacie... ® © Mirosław Krupiński, 14 stycznia 2005 Na Łysej Górze wrzaski i tańce. Mają tu sabat dziś POpaprańce. Wiedźmy Monisie warzą coś w kotle, ciągle ktoś nowy leci na miotle. W lalkę woskową wbija dziś kołek mlodszy belzebub - Funio Niesiołek... W krąg wszyscy wrzeszczą, radość jest dzika - lalka to symbol Ojca Rydzyka. Więc każda szpilka którą tłum wbija jest wymierzona w Radio Maryja. Mefistofeles, vulgo Komorek, gra na cymbałach arię „fetorek”. Bo po praktyce w Unii Wolności ma do cymbałów wielkie zdolności. W uścisku z miotłą, by nie wyjść z wprawy, tańczy fandango Piskorz z Warszawy, a ze jest giętki, zręczny i śliski, wiedźmy podziwu wydają piski. Wiedzą – pomocy Piskorz udzieli - bo ma układy w Piekłobrukseli Aplauz sabatu wzbudza też szczery kolejny striptiz Wiedźmopitery, która serwując wsiem swoje wdzięki od lat przechodzi z ręki do ręki... Dziś do Piskorza miłością płonie, choć obrabiała mu de na stronie... * * * Na Łysej Górze szyk i kultura... Już słonce wschodzi, lśni Łysa Góra... Nagle o zgrozo – skąd do cholery wkrąg Łysej Góry same mohery... Babcie i wnuczki, jędze, dziewice, a każda trzyma w ręku kłonicę. A co najgorsze... psychole! łotry!!! Nie ma jak uciec – ktoś ukradł miotły. * * * A Ojciec Ryzyk już po śniadaniu. Ma wiadra szpilek po tym wbijaniu. Lecz że na szpilki nie jest pazerny - pewnie z miłością odda je wiernym... I pewnie będzie wielki pożytek gdy ci z nich zrobią jutro użytek, a później g.w. wszyscy uwierzą, że platformisci podobni jeżom. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:06 to teraz takie wierszykie w "naszym dzienniku" publikuja ? Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:11 Napoleoni i Cazarzy Życie marzeniami i przebywanie przez dłuższy okres czasu w świecie fikcji, pobożnych życzeń i fantazji może doprowadzić do szoku lub bardziej poważniejszych uszczerbków na umyśle. Trzeba unikać marzeń, których zrealizowanie jest niemożliwe, a trwanie w takim stanie z każdym dniem oddala bujających w obłokach od rzeczywistości i pozbawia zdrowego rozsądku. Liczne są przypadki, że pensjonariusze zakładów psychiatrycznych podają się za Napoleonów, Piłsudskich, Cezarów, Kolumbów i licho wie, kogo tam jeszcze. Z biegiem czasu przybierają podobne do nich pozy, sposób mówienia, zachowania. Przypisują sobie wielkie cnoty, osiągnięcia i niebywałe, wyjątkowe zalety umysłu, które upoważniają ich do zrealizowania jakiejś wielkiej wyimaginowanej misji. Długotrwałe trwanie w takim chorobliwym stanie powoduje, że otoczenie dla świętego spokoju zaczyna zwracać się do tych biednych ludzi per Napoleon, Cezar czy jak tam, kto woli i lubi. Tym samym „wielcy” utwierdzają się w swej niekwestionowanej wielkości, a reszta ukrywając i tuszując ich pychę, głupotę, pewność siebie i przechodząc do porządku dziennego na chorą megalomanią myśli, że tak może będzie lepiej i wygodniej. Gorzej jak taka grupa „nieprzeciętnych” wbrew zdrowemu rozsądkowi zaczyna tworzyć swój mały chory świat zupełnie na serio. Uroczystość zaprzysiężenia rządu Kazimierza Marcinkiewicza przyćmiła piątkowa uroczystość powstania konkurencyjnego rządu Jana Marii Władysława i jeśli się nie mylę Piotra Rokity. Jak przystało na nowoczesną formację odbyło się to w bardzo spektakularny i nowatorski sposób. Pomysł zaczerpnięto z siatkarskiego meczu. Najpierw Jan Maria itd. Rokita wyczytywał nazwisko delikwenta, po czym ten wybiegał lub wychodził na środek parkietu wśród świateł i aplauzu widowni. Kolejni ministrowie gratulowali sobie wzajemnie nominacji. Były uściski, pocałunki i łzy radości. Wszystko jak słowo daję było jak w niespełnionym śnie. Dopisały media, przeprowadzono bezpośrednią transmisję z tej doniosłej uroczystości. Wtajemniczeni twierdzą, że w najbliższym czasie całe to towarzystwo przemieści się do Kartuz gdzie wybierze swój parlament i własnego prezydenta. Jedynym kandydatem na to najwyższe stanowisko będzie Donald Tusk. Tam też rychło dołączy pani Kolenda-Zalewska skąd nadawać będzie o godzinie 9.05 codzienny program telewizyjny pod tytułem „Gość poranny Bronisław Komorowski”. Jest już niemal pewne, że i Monika Olejnik z nowej stolicy miedzy godziną 22 a 23 wyemituje pilotażowy odcinek nowego cyklu zatytułowanego „Prosto w oczy z Bronisławem Komorowskim”. Dlaczego padło na Bronisława Komorowskiego? Otóż nie ma drugiego takiego polityka, który byłby w permanentnym stanie gotowości do udzielania wywiadów. Ten człowiek w jakiś nadprzyrodzony sposób, bez względu na mróz, deszcz, zaspy czy powodzie zawsze jest w stanie najwyższej gotowości już z gotowym makijażem i w starannie zawiązanym krawacie. Mogliśmy się o tym przekonać 9 stycznia. Tego właśnie dnia gościem Katarzyny Kolendy-Zalewskiej miał być w „Gościu porannym TVN24” Janusz Kurtyka, który w ostatniej chwili odwołał swoje przybycie. Program się jednak odbył, gdyż jakimś cudem przypadkowo w pobliżu znajdował się niezastąpiony Bronisław Komorowski. Sytuacja powtórzyła się tego samego dnia późnym wieczorem. Monika Olejnik przeprosiła widzów za nagłą nieobecność w jej programie Zyty Gilowskiej, która w ostatniej chwili przełożyła swój udział na dzień następny. I ten program jednak się odbył z udziałem posła, a obecnie ministra spraw zagranicznych Bronisława Komorowskiego, który szczęśliwie przechadzał się przypadkowo w pobliżu telewizyjnego studia. Krążą plotki, że istnieje cicha umowa między dziennikarkami, a posłem. Tak na wszelki wypadek w godzinach porannych upudrowany i starannie odprasowany poseł jest wożony tak na wszelki wypadek w bagażniku samochodu Kolendy-Zalewskiej zaś wieczorem jest potajemnie przepakowywany do bagażnika samochodu Moniki Olejnik. W tan oto prosty sposób wybitne dziennikarki zabezpieczają się przed wpadką a Bronisław Komorowski ma stały kontakt ze społeczeństwem. Doczekaliśmy się w końcu stabilizacji. Mamy nowy słuszny rząd. Są przychylne mu media. Jest też podobno w planach pierwsza wizyta zagraniczna nowego szefa MSZ. Ma on odwiedzić Hawanę gdzie rządzi również ten, kto powinien, a nie jacyś nieudacznicy wybrani przez motłoch. Mirosław Kokoszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:13 Z Wierzynka do dziupli Wszechobecne kłamstwo nadające ton polskiemu życiu publicznemu po 1989 roku jest bodaj najbardziej dokuczliwą spuścizną okresu PRL. Zjawisko to budzi uzasadniony lęk przed przyszłością, bo lekceważenie dbałości o prawdę zwiastuje narodową katastrofę – na samym końcu, gdy kłamstwo stanie się całkowicie powszechne, utracimy wszelką możliwość wzajemnego komunikowania się i staniemy się zbiorowiskiem obcych sobie istot. Posługiwanie się kłamstwem pozwala w różnych dziedzinach osiągać doraźne, choć zwykle krótkotrwałe korzyści – na tym polega jego diabelska moc. W życiu prywatnym jego skutki wszakże bywają ograniczone; postępując rozważnie możemy się bronić, a nawet neutralizować w zarodku jego źródło. Inaczej jest z kłamstwem w życiu publicznym, a zwłaszcza w polityce – jego konsekwencje mogą być straszliwe, a jeśli nie jest w porę ujawnione, staje się zarodkiem prawdziwie zabójczej gangreny. Tutaj pokusa posługiwania się kłamstwem jest szczególna – wszak dzięki kłamstwu można zaistnieć w polityce, można się poważnie wzbogacić, można wygrać wybory, można nawet zostać prezydentem państwa. Zwykle jednak nadchodzi taki moment, że moc kłamstwa się wyczerpuje – moment ten pojawia się tym wcześniej, im więcej ludzi potrafi przetrwać w poszanowaniu dla prawdy - przetrwać tak niezłomnie, by okrzykowi dziecka z baśni Andersena pomóc obalić w jednej chwili mit o nowych szatach króla. W późnej fazie PRL był długi okres, kiedy moc kłamstwa już się wyczerpała, ale ustrój wciąż jeszcze trwał. Kłamstwo próbowano wtedy wykorzystywać jako formę terroru psychicznego, najczęściej jednak przekształcało się ono w farsę. Kiedy Edward Gierek przypinał krzyż Virtuti Militari żywemu jeszcze trupowi reprezentującemu majestat imperium, miało powiać grozą - zapewne mieliśmy sobie wtedy uświadomić, że nie ma już ograniczeń, nie ma żadnych norm, ani hamulców. Obróciło się to jednak w farsę, bo prowokowało do pytań - czy pod wpływem ciężaru owego kawałka metalu ów trup osunie się od razu na podłogę, czy też trzeba będzie jeszcze chwilę poczekać na hasło: sztandar wyprowadzić ? Wydaje się, że po 14 latach przemian w Polsce znowu nadchodzi moment wyczerpywania się mocy kłamstwa – wyraźnym symptomem są pojawiające się coraz częściej elementy farsy. Takie skojarzenie nasunęło mi się oglądając program telewizji TVN24 w wigilię narodowego święta 11 listopada. W scenerii wnętrza restauracji Wierzynek, wzbogaconej widocznymi przez okno fragmentami krakowskiego rynku, red. Grzegorz Miecugow prowadzi rozmowę ze skądinąd dobrze znanym posłem (obecnie PO) Janem Marią Rokitą. Rozmowa nawiązuje do nadchodzącego święta, a poseł Rokita z werwą, okraszając swoją wypowiedź odpowiednią dawką patosu, przekonuje słuchaczy, że warto pielęgnować patriotyzm, że miłość Ojczyzny to wielce pożądana wartość, że powinniśmy ją czasem manifestować, a kończąc przyjmuje pozę prawie premiera, lub prezydenta i przekazuje telewidzom ojcowskie życzenia miłego i radosnego święta niepodległości. Jan Maria Rokita "REALITY SHOPKA SZOŁ" Kraków, 10 lutego 2002 Boże drogi ! Czy jest możliwe, by Rokita nie zdawał sobie sprawy z absurdalności tej sytuacji? Czy może sądzić, że ludzie stracili pamięć, że zapomnieli co przez 14 lat Rokita robił? Czy może przypuszczać, że kolejny raz kłamstwo się powiedzie? Niektóre elementy zawarte w całej scenie wskazały, że chodzi rzeczywiście o farsę – do wynurzeń „ pierwszy patriota Rzplitej” wybrał PRL-owskiego propagandystę G.Miecugowa na interlokutora, wybrał też telewizję TVN znaną z najbardziej wyrafinowanego antypolskiego i antykatolickiego przesłania, które tak dobrze realizują właśnie politycy Platformy Obywatelskiej. Sytuacja Polski jest zbyt poważna, by dzisiaj takie kłamstwo uznać wyłącznie za farsę i poprzestać na wzruszeniu ramionami. Można akceptować nawet najbardziej bulwersujące i dziwaczne poglądy, ale kłamstwa tolerować nam nie wolno. O ileż więcej godności ma np. Andrzej Olechowski, który mógłby być wzorem dla J.M.Rokity, który także dla niego wyciosał Platformę, jak Noe arkę, by ratować różne polityczne zwierzęta przed potopem. On mówi wprost: Tak! Byłem agentem. Tak! Polska mnie nie obchodzi, jestem obywatelem świata, jestem człowiekiem do wynajęcia. Mogę być ministrem spraw zagranicznych i równolegle pracować w dziesięciu radach nadzorczych – tak robi się pieniądze – no może to nie jest całkiem przyzwoite i legalne, ale za to nie domagam się pieniędzy na finansowanie partii. To jest uczciwe postępowanie wobec wyborców – wiemy co kupujemy wrzucając wyborczą kartkę do urny. Ale udawanie patriotyzmu? Po tylu latach działania na szkodę Polski, po latach wyśmiewania i tłamszenia wszelkich oznak patriotyzmu ? Czy Rokita nie zna miary ? Pielęgnowanie prawdy w polityce wymaga zachowania pamięci o czynach. Autorzy kłamstw liczą natomiast na powszechny zanik pamięci o tych faktach, których przypomnienie niweczy moc kłamstwa. Na szczęście zanik pamięci nie jest powszechny, a demaskowanie kłamstwa jest obowiązkiem tych, którzy pamiętają. Pamiętam drogę polityczną J.M.Rokity, która nie ma niczego wspólnego z patriotyzmem. Myślę, że warto przypomnieć te podstawowe fakty, które były dostępne dla zewnętrznego obserwatora. J.M.Rokita pojawił się na scenie publicznej w 1988 roku podczas konferencji w Mistrzejowicach (Kraków) gromadzącej znaczną część aktywnej opozycji. Zaanonsowany wstępnym peanem Jerzego Turowicza wypowiedział parę trywialnych słów, przyjętych trywialnie ciepło przez uczestników konferencji, zgodnie z naiwnym entuzjazmem tamtych czasów. Wkrótce umieszczono go w kadrze z Wałęsą, a wyborcy (niestety także ja) namaścili go funkcją poselską. Posadzono go w pierwszych ławach Obywatelskiego Klubu Parlamentarnego, aby łatwo mógł wyskakiwać na trybunę i kontrolować sytuację zgodnie z wytycznymi przewodniczącego Klubu B.Geremka. Pamiętam charakterystyczny epizod z tych czasów – poseł OKP (Furtok?) w swoim wystąpieniu nazwał komunistycznego ministra rolnictwa kłamcą i z całą pewnością miał wtedy rację – śmiesznie młody i kompletnie niedoświadczony poseł Rokita natychmiast zaprotestował, bez żenady pouczając cały Sejm o parlamentaryzmie i kulturze politycznej. A po tym przygotowaniu wystąpił B.Geremek, również bez żenady przepraszając za wystąpienie nieodpowiedzialnego posła. Dalsza część tego spektaklu odbyła się w kuluarach sejmu, gdzie przeprowadzono w prawdziwie ZMP-owskim stylu sąd nad niesfornym posłem. Rokita z hunwejbinowskim zacięciem strofował znacznie starszego od siebie posła, Józefa Hennelowa dodała swoje mentorskie uwagi, aż J.Kuroń pogłaskał oskarżonego wybaczającym słowem. Wspominam ten epizod, bo był to charakterystyczny przykład stylu, w jakim Rokita uczestniczył w opanowywaniu polityki polskiej przez grupę, która później w decydujący sposób sterowała antypolskim kierunkiem przemian. Wkrótce jednak pojawiła się trudność, odwołano z funkcji przewodniczącego B.Geremka, a w odpowiedzi „ceniąca demokrację” grupa utworzyła frakcję ROAD, przekształconą później w Unię Demokratyczną. Trudno wprost wyliczyć wszystkie zasługi polityków i całego środowiska związanego z UD w działaniach skierowanych przeciw Polsce i towarzyszącej temu propagandzie ośmieszającej patriotyzm i praktycznie wszystko co wiąże się z polską tradycją i historią. Ważne, że J.M.Rokita stawał się coraz ważniejszym uczestnikiem wszystkich tych działań i trudno zakładać, że czynił to nieświadomie. Kontynuował to wszystko w ramach Unii Wolności, gdy t Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:13 a moze by tak cos od siebie??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:14 Kontynuował to wszystko w ramach Unii Wolności, gdy tracąca grunt UD znalazła sprzymierzeńców z Kongresu Liberalnego, by jeszcze skuteczniej niszczyć Polskę, sprzedawać ją kawałek po kawałku, pauperyzować Polaków, uniemożliwiać uwłaszczenie, tolerować demoralizację, a nawet sprzyjać korupcji, zawsze przy tym brutalnie tłumiąc wszelkie objawy patriotyzmu. To były przecież setki jego publicznych wystąpień, w zawsze otwartych dla niego mediach, zawsze bez normalnego dostępu ludzi reprezentujących odmienne poglądy. Czy po tym wszystkim co dotychczas mówił, co zrobił i co zaniedbał – czy może dzisiaj bezkarnie udawać patriotę ? Czy można tak drastycznie tworzyć semantyczną zapaść niszcząc znaczenie słowa „patriotyzm”? Dzisiaj wiemy już dobrze, jak na losie Polski po 1989 roku zaciążył brak lustracji i dekomunizacji. Warto pamiętać rolę Rokity w blokowaniu lustracji, a zwłaszcza jego osobisty udział w zamachu parlamentarnym na rząd J.Olszewskiego. Warto przejrzeć taśmę z tej sejmowej nocy – był taki moment, że ważyły się losy zamachu, bo padła propozycja przeniesienia obrad na następny dzień. Wtedy z ogniem targowiczanina w oczach wystąpił J.M.Rokita – „nie wolno tego odkładać, musimy to zrobić dzisiaj”. I zrobili ! Zdawało się, że wszystkie karty położono wtedy na stół, zdawało się, że nastał moment najprawdziwszej prawdy o polskiej scenie politycznej. Nigdy bym wtedy nie przypuszczał, że kiedyś Rokita odważy się jeszcze udawać patriotę. „Ich kochana Hania” utworzyła rząd i powołała właśnie „Janka” i „Tadzia” (ten odbiera dziś po J.K.Bieleckim w EBR nagrodę za antypolskie działania) do ważnych funkcji – „patriotyzm” zwerbalizował się w nagminnym zastępowaniu nazw „Polska”, „Polacy” pogardliwymi słowami „ten kraj”, „ten naród”. Ale i to upadło, a wkrótce Unia Wolności i jej rola została rozpoznana przez wyborców. Rokita robi desant i tworzy SKL, a naiwni ludzie podają mu koło ratunkowe w AWS, jakby nie wiedząc, czym to grozi. Rozpoznany jako aktywny współtwórca kolejnego rozczarowania wdrapuje się na platformę, ale z pozycji PO-trioty trudno udawać patriotę, tym bardziej, że rodzinny Kraków już wymierzył zasłużony policzek. Z niespodziewaną pomocą „przyszedł Rywin do Michnika”, a śledczy Rokita zdobywa punkty – dla Polski? Czy może dla siebie? Media pracują nad nowym jego wizerunkiem, głośno nadają mu nawet atrybut seksowności, ośrodki sondażowe pracują nad wzrostem poparcia dla PO, interpretatorzy widzą w tym zasługę wielkiej wschodzącej gwiazdy polskiej polityki, już kandydat na premiera – no i ten wywiad świadczący o wielkim, głębokim patriotyzmie. Kłamstwo i farsa – i niech tak to będzie odebrane. Rosnąca w umysłach socjologów popularność J.M.Rokity sprowokowała mnie do poszukania, czy może to zjawisko już pojawiło się w dostępnych encyklopediach. Oto co znalazłem: Rokita → w folklorze słownym diabeł-szlachcic, podobnie jak Boruta, często także postać humorystyczna, piekielny nieudacznik wykpiwany i wykorzystywany przez ludzi, za swoje niepowodzenia nieustannie karcony przez diabelskich zwierzchników. Zamieszkiwał dziuplę wypróchniałej wierzby, potrafił robić z jej witek fujarki, których dźwięki posiadały magiczną moc. Chętnie straszył ludzi i płatał im różne złośliwe figle, przybierając niekiedy postać zwierzęcia. (Encyklopedia Polski, wyd.R.Kluszczyński str.577). Nie wiem, czy o niego chodzi, ale pasuje jak ulał. Dlatego jak egzorcysta zawołam: Rokito! Wracaj do dziupli ! A może nie wolno mi wykluczyć autentyczności ujawnionej przemiany – może rzeczywiście stał się patriotą. No tak, ale wtedy zdałby sobie sprawę z dotychczasowych grzechów i odsunął się od polityki, zajmując się czymś pożytecznym dla Polski. Mógłby np. ukryć się pod przybranym pseudonimem Babinicz, by odsłonić mroczne tajemnice antypolskiego matecznika, w którym tkwi od wielu lat. Wtedy może nawet „ich kochana Hania” doznałaby przemiany, a wracając z Rzymu oddałaby hołd zasłużonemu patriocie, mówiąc: „Janku, blasku twego czoła oglądać nie godnam”. Rafał Broda Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:16 Czy ty naprawde wierzysz ze ktos to przeczyta?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:16 Wygląda na to, że pieniądze zainwestowane przez Sorosa i niemieckie fundacje w PO, to zła inwestycja. Ci nieudacznicy nawet nie są zdolni siać zamętu na polskiej scenie politycznej. Jedyne co idzie im dobrze to opluwanie wszystkiego i wszystkich. Gdyby przyszło im wszystkim zaprojektować i zbudować np jedną sławojkę w całej Polsce, załamaliby się całkowicie. Uruchomiliby pewnie całą Hesję i finanse Neumanna i Eberta, by sprowadzić gotowe toy-toy z ojczyzny przenośnych szaletów. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:18 nie frustruj sie kolego - to wszystko jest uleczalne 4 lata rzadow kaczych i ci przejdzie - a my uplasujemy sie gospodarczo w europie w samej czolowce toz przed rumunia. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:15 i ty na glowe kiedys kolego nie chorowales? a moze seks w zbyt mlodym wieku uprawiales - byl taki artykol w "Naszym Dzienniku" o jego szkodliwosci i podobnych objawach Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:12 To marketingowy ruch Platformy obliczony na medialny efekt - i to wszystko. Próbują stworzyć wrażenie że to oni przejmują inicjatywę i kontrolują sytuację, a nie JK :-))) Plastelinowy Tusk w roli "twardej" opozycji to dowcip miesiąca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pitbul48 Re: "Platforma znów próbuje kłamać 14.01.06, 20:18 the.truth napisał: > To marketingowy ruch Platformy obliczony na medialny efekt - i to wszystko. > Próbują stworzyć wrażenie że to oni przejmują inicjatywę i kontrolują sytuację, > > a nie JK :-))) > Plastelinowy Tusk w roli "twardej" opozycji to dowcip miesiąca :-) inicjatywę mają Kaczory tylko nie wiedzę co z nią zrobić - złapali za duży kęs władzy i oby się zadławili :-( Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 kolegom z PISu gratulujemy samopoczucia 14.01.06, 20:30 tak tak onanizujcie sie kacza inteligencja i przerosnietymi ambicjami politycznymi i taplajcie sie z kaczkami w blotku. czechy wlasnie przescignely pierwsze panstwo starej UE, a my za 4 latka kaczych wyglupow bedziemy - tuz przed Rumunia - od konca Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 PO I TUSK SĄ TAK NADMUCHANI MEDIALNIE 14.01.06, 20:41 że jask ujdzie z nich powietrze to będą wygladali jak prezerwatywa "po"! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: PO I TUSK SĄ TAK NADMUCHANI MEDIALNIE 14.01.06, 21:02 rece opadaja - idz se nadmuchaj begerowa Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: PO I TUSK SĄ TAK NADMUCHANI MEDIALNIE 14.01.06, 21:37 Mają swojego człowieka ( prezesa Dworaka z PO ) w TV publicznej :-) Ciekawe, że Rokita przed wyborami żądał całkowitej likwidacji KRTiTV. A po wyborach krzyczy o "zamachu PiS na wolność mediów " :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 14.01.06, 20:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: co zrobią sponsorzy z Tuskiem i Rokitą jak um 14.01.06, 20:09 nie martw sie o Tuska i Rokite - martw sie swoja rodzinke bo ci becikowego do konca miesiaca nie wystraczy i wkrotce znow sobie za kaszanka w kolejkach postoisz Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: co zrobią sponsorzy z Tuskiem i Rokitą jak um 14.01.06, 20:27 . Tusk po przegranych wyborach, powinien podać się do dymisji. Jednak w tym przypadku widać ogromny deficyt honoru i osobistej godności. Bankrut wije się jak piskorz, kiedy sytuacja wymaga powagi - śmieje się jak dziecko. Aktywizacja Tuska po wyborczym pogromie bardziej przypomina budzenie agenta ze stanu uśpienia, niż szczere zaangażowanie polityka. Cóż, fundacje Neumanna, Eberta, domagają się z pewnością jakichś efektów od obdarowywanych... Przynajmniej zastopowania kilku propolskich ustaw w polskim parlamencie. Zatem tam gdzie pojawi się D. Tusk, z pewnością będzie można spodziewać się działań destrukcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: co zrobią sponsorzy z Tuskiem i Rokitą jak um 14.01.06, 20:29 A odkad to przeciwnicy polityczni mowia politykowi kiedy ma sie podac do dymisji we wlasnej partii. Tusk to ostatnia nadzieja bialych i niech nawet nie mysli o odchodzeniu nigdzie. A ty moze poczytaj troche podrecznikow ekonomii zamiast zywic sie spiskowa papka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 tak tak a swistak dalej w te sreberka... 14.01.06, 20:32 kacze gowno zawija gratuluje samopoczucia i zycze podobnego za 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:14 Ja jestem sympatykiem PiS'u :-) A wy jakiego ugrupowania ... ? No co jest - wstydzicie się przyznać czy co :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:15 PIS-u powiadasz?? Widac, widac. Moja opinia na temat tej przezabawnej partii powyzej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:22 Już wiem jaka jest Twoja opinia, ale nadal nie wiem czyja :-) Nie znosisz PiS'u prywatnie ( ze względu na kiepski lewy profil Lecha Kaczyńskiego ) czy też może z innych ideologicznych powodów :-))) Zrób nam coming aut :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:26 Bueehehehe, nie bynajmniej lewy profil Lecha nigdy nie byl przedmiotem moich zainteresowan. Po prostu z lekcji historii, a takze ekonomii wynioslem, ze bolszewicy,komunisci, nacjonalisci a takze wszelkiej masci ekstremisci nie potrafia dobrze zarzadzac gospodarka panie cyniczny buehehe - jako ze PIS to partia po trosze komunistyczna, po trosze nacjonalistyczna, a juz na pewno ekstremistyczna - wnioskujac z ich kampanii i innych "solidarnych " zapowiedzi wiec nie palam miloscia do tej partii, do czego w kraju demokratycznym chyba mam prawo, popraw mnie jesli sie myle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:39 Twoje polityczne antypatie już znamy :-) A co z sympatiami ? Z tego co piszesz wynika, że jest ci najbliżej do poglądów monarchisty Korwina :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:45 Po czym wnosisz, ze blisko mi do pogladow monarchistow? czy jakiegos Korwina? nie znam nikogo takiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 20:55 Proste - po zbieżności jego i Twoich poglądów :-) Zatem nie Korwin :-))) Więc kto - kolejny przedstawiciel elektoratu nieobecnych ? Czy kolejny antykaczysta "apolityczny" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:01 Ale wybacz, moze odstaje intelektualnie od ciebie, nie rozumiem - mam sie przedstawic z imienia i nazwiska oraz opowiedziec krotko o sobie?? czy moze przeslac ci moje CV?? Jezeli chcesz wiedziec na kogo glosowalem to odpowiem ci ze zawsze na Tuska. Lubie tego polityka i w pelni spelnia moje oczekiwania co do kompetentnego polityka. I co teraz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:10 Nikt tutaj nie prosi o nr PESEL-u :-))) Proste pytanie - posiadasz jakieś sympatie polityczne czy nie a jeśli tak to jakie :-) To naturalne że chcę wiedzieć z kim rozmawiam, prawda ? Krytykujesz poglądy innych incognito bo boisz się że ktoś skrytykuje Twoje, nieładnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:16 Odnosze wrazenie ze nie czytasz moich postow. Glosowalem na Tuska, jestem zwolennikiem PO. Mowisz o filozofii Kanta a z prostych wypowiedzi nie potrafisz tego wywnioskowac? Nie chce cie przez to urazic, bo juz mi udowodniles swoja intelektualna wyzszosc, tylko nie wiem czego chcesz. Jestem zwolennikiem liberalizmu gospodarczego, wyznanie religijne to moja prywatna sprawa i nie bede ci tu teraz dawal swiadectwa mojej wiary. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:21 Uffff .. aż godzinę czasu nam to zabrało z życia :-))) Dzięki za info, i co - bolało? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:24 Alez skad,nic mi latwiej nie przychodzi jak gloszenie moich sympatii politycznych. Tylko lubie jasno sformulowane pytania, tylko to chyba wsrod zwolennikow PIS symptomatyczne, ze motaja - czyzby za przywodcami? Ja bardzo sie staram, ale Jaroslawa Kaczynskiego inaczej niz paranoicznego ksenofoba odwracajacego kota ogonem nie umiem rozszyfrowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:31 I wiedząc, że Platforma zawrze koalicję z "paranoikiem" Kaczyńskim głosowałeś na nich ? To co najmniej dziwne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:32 Mialem nadzieje, ze zdobeda wiekszosc - mowie szczerze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 22:01 Jaką większość - dającą możliwość samodzielnego stworzenia rządu ? Z 25 % poparcia w sondażach ? :-) Niezbyt imponujący racjonalizm jak na liberała ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 22:07 Krotko przed wyborami PO mialo poparcie rzedu 38% i gdyby nie mistrzowskie propagandowe klamstwa Kurskiego, najpierw z lodowka i podatkami, a potem z dziadkiem Tuska to bylo duze prawdopodobienstwo osiagniecia takiego wyniku przez PO. Moze to tylko mrzonki, ale jakzesz lepiej dla Polski. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 22:24 Nie wiem czy lepiej. To oznaczałoby utrzymanie starych oligarchicznych układów :-) Ale Kulczyk by się ucieszył na pewno :-))) Razem z Dochnalem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 22:29 No i co teraz? Kulczyk jest na wolnosci a jego miliardy placa podatki duzo nizsze poza Polska albo w ogole nie placa podatkow zamiast pracowac na nasz budzet?? Super nie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 23:00 A co ma być :-) Dobierze mu się tam gdzie trzeba CBA :-) Czyli urząd "minister" Pitery :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: LEPPER ...NICZYM WYKALACZKA... 14.01.06, 21:34 I choc wiem, ze PO nawet w razie zdobycia wiekszosci bezwzglednej otwarcie zapraszala PIS do rzadu, trzeba bylo na nich glosowac, by dac im wieksza sile przetargowa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 14.01.06, 20:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Zdelegalizować PLATFORMĘ KOMPROMITACJI 14.01.06, 20:16 Ludzie wstydzą się Tuska i Rokity... :-) religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Zdelegalizować PLATFORMĘ KOMPROMITACJI 14.01.06, 20:18 No czlowieku, dajze juz spokoj. Powiedz mi dlaczego niby mamy zdelegalizowac twor ktory wg liderow twojej partii jest naturalnym ich sprzymierzencem, w ktorym jest wielu ludzi ktorych chetnie by widzieli u siebie ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Zdelegalizować PLATFORMĘ KOMPROMITACJI 14.01.06, 20:20 bo kolega sie frustruje i kolacji nie moze przez to dzisiaj przelknac Odpowiedz Link Zgłoś
robi101 Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 20:31 Tusk odgrywa brzydką grę. Nie wierzę mu , iż nie otrzymał propozycji od J. Kaczyńskiego co do kontynuowania spotkania poza sejmem. Wcześniej Tusk wielokrotnie mijał się z prawdą. Uważam , że nie chodzi mu i PO o dobro Polski. Jest zazdrosny o sukcesy PIS-u i stąd te zagrania poniżej pasa. Niestety pomagają mu media i ulubiona przeze mnie Gazeta Wyborcza , która nie umie zachować obiektywizmu i kreuje szkodliwą wizję rozwoju Polski . Z tym trzeba zerwać. Wielu moich znajomych z tych powodów odwraca się od GW. Apelujemy o nową , obiektywną linię pisma ! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 sukces? 14.01.06, 20:36 czlowieku rozejzyj sie wokolo, albo zajzyj do slownika co to jest sukces za rok dowiesz sie o rzeczywistym deficycie a za 4ry bedziesz chcial do Rumunii emigrowac Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 20:43 Zobacz robi101 cala swoja wypowiedz opierasz tylko i wylacznie na wierze, ze Tusk nie otrzymal propozycji od Kaczynskiego. Moze poczytaj jakies inne zrodla i wyrob sobie wlasna opinie na wydarzenia a nie daj jej sobie narzucic przez znajomych czy rodzine. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaha9 Re: Rozwiązać Parlament 14.01.06, 20:34 Nowe wybory to jedyne wyjście z impasu! J.K. nie powinien kandydować! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 20:46 nie 1 lutego,tylko 8 marca na dzień kobiet albo na imieniny Donalda i Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 DURNIE 14.01.06, 21:03 Jarek wyjdzie do dziennikarzy i pie..ie mówkę o prawdzie: Jaka prawda jest prawdziwa a jaka nieprawdziwa Kto mówi prawdę ,a kto przeciwnie mówi nieprawde Czym się różni prawda od oczywistej nieprawdy Dlaczego on mówi prawdę prawdziwą,a inni nie mówią prawdy prawdziwej tylko przeciwnie ,prawde nieprawdziwą a nawet oczywistą nieprawdę. DURNIE DURNIE DEBILE Odpowiedz Link Zgłoś
tstein Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 21:12 TUSK I ROKITA ! Co wy wiecie co chce naród! Naród chce nowych wyborów!Takich buraków jak Wy należy się szybko pozbyć.Przestańcie mącić, kłamać i pleść androny razem z "wybitnymi dziennikarzami z GW.Większość moich znajomych ma oszołomstwa w Waszym i GW wydaniu dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 22:07 Cóż Ty masz za znajomych? Może napisz jaki zawód wykonujesz...Bo moi znajomi akurat myśla odwrotnie. Przedsiebiorca dajcy pracę 3 osobom i utrzymanie ich rodzinom.A TY kim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 21:12 Panie TUSK, Panie ROKITA ! Pan Prezydent RP budowanie stabilnej parlamentarnej większości właśnie skończył. PiS utworzył Rząd, PiS określił budżet, i wreszcie PiS tworzy teraz parlamentarną koalicję. O co Wy się jeszcze dopominacie? Na co czekacie? Gdzie Wyście byli przez ostatnie 2 miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 22:13 Pracowali nad poprawkami do budżetu.Bo oprócz walki z wanna i grożeniea dziennkarzom w sejmie, wsadzenia w kamasze jest jeszcze gospodarka...Ale kaczory maja to głeboko w d....Dlatego musza sie posiłkować wojskami zacieżnymi w osobie Gilowskiej. Mamy partie która nie potrzafi rzadzic natomist jasełka..ooo tak to potrafia. Niedlugo zajma sie sprawdzaniem kto do jakiego koscila chodzi i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 Metamorfozy platformersów 14.01.06, 21:16 Stefan Niesiołowski jest najwyraźniej bezkonkurencyjnym w agresywności politykiem Platformy Obywatelskiej, specjalizującym się w pieniackich pohukiwaniach. Za główny cel swych jątrzących ataków obrał Prawo i Sprawiedliwość. Nie zapomina jednak również o ciągłym rozdawaniu na ślepo ciosów wszystkim innym inaczej myślącym niż on, począwszy od Radia Maryja po Ligę Polskich Rodzin i Samoobronę. Wszystko to robi w imię wystawianej dziś przez niego na piedestał Platformy Obywatelskiej jako rzekomo jedynej siły politycznej, która jest prawdziwie mądra, słuszna, niezawodna, etc., etc. Proplatformerskie pienia Niesiołowskiego czyta się dziś z większym rozbawieniem, gdy pamięta się, z jaką zajadłością dokładał cztery lata temu PO. Najwidoczniej myśli, że Czytelnicy już całkowicie zapomnieli o tamtych jego "wyskokach", tak jak sam stara się to robić. Odświeżmy więc pamięć Niesiołowskiego przypomnieniem takiej oto "perełki" - jego ataku na PO w wywiadzie dla "Życia" z 1 sierpnia 2001 roku. Pytany o konkurentów wyborczych AWS Niesiołowski stwierdził m.in., iż ocenia ich negatywnie, "zwłaszcza Platformę". I dodawał wyjaśniająco: "Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu, nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie, a jaki to nowy człowiek jest z takiego Olechowskiego? Piskorski z kolei skompromitował się sojuszem z SLD". Ciekawe, że w tamtym wywiadzie Niesiołowski o wiele lepiej niż o PO wyrażał się o PiS, które dziś wciąż atakuje. Powiedział m.in.: "O PiS nie chcę mówić, tam są moi przyjaciele (...). Jest tam dużo wspaniałych ludzi". Ponad półtora miesiąca później Niesiołowski znów niezwykle ostro zaatakował Platformę Obywatelską, stwierdzając m.in. w tekście "Świecące pudełko", opublikowanym w "Gazecie Wyborczej" 19 września 2001 roku: "Platforma jest przede wszystkim wielką manifestacją (...). Platforma celowo prezentuje brak stanowiska we wszystkich ważnych kwestiach społecznych i ekonomicznych, a zwłaszcza politycznych oraz w sporach ideowych (jej przedstawiciele nie mieli nic do powiedzenia na temat oddania hołdu organizacji WiN). (...) W istocie jest takim 'świecącym pudełkiem' - mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO". Ten, który "nie zmienia przekonań" Tak negatywnie pisał o PO w 2001 r. jej najskrajniejszy dzisiejszy obrońca - wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego Platformy Stefan Niesiołowski. Żeby było zabawniej, przypomnijmy, że w ulotce przedwyborczej z 2001 r. dwukrotnie zachwalał siebie wytłuszczonym drukiem jako tego, który "nie zmienia przekonań", który jest jak najdalszy od karierowiczostwa. Niedawno w dodatku "Gazety Wyborczej" - "Dużym Formacie" (nr z 14 listopada 2005 r.) M. Lizut zapytał Niesiołowskiego, jak to się stało, że w czasie "karnawału Solidarności" (tj. lat 1980-1981) gromił twórców KOR-u jako "pogrobowców Stalina". Przyciśnięty do muru Niesiołowski przyznał: "Dziś tego żałuję". Dodajmy, że Niesiołowski od wielu lat jest jedynym obok Halla "prawicowcem" piszącym ciągle do "Gazety Wyborczej", wydawanej przez dawnych twórców KOR-u, ich synów i wnuków, których Niesiołowski kiedyś nazwał "pogrobowcami Stalina". Cóż za niebywała "stałość poglądów"! Inny przykład. Dziś Stefan Niesiołowski występuje w roli najagresywniejszego eksponenta liberałów z PO, choć 10 lat temu tychże liberałów bardzo ostro odsądzał od czci i wiary. Przypomnijmy choćby udzielony "Rzeczpospolitej" wywiad z 13-14 czerwca 1992 r., w którym z prawdziwą pasją piętnował liberałów jako środowisko, które chce zamknąć Kościół w getcie. Z jakim oburzeniem atakował wówczas liberalny rząd Bieleckiego?! Mówił: "Mieliśmy przykład gabinetu Bieleckiego, który wyrzucił wiceministra Kaperę za to, że powiedział o istnieniu zboczeńców seksualnych. A o zboczeńcach seksualnych można przecież przeczytać w każdej encyklopedii". Przypomnijmy, że w tym samym czasie obecny przywódca partyjny Niesiołowskiego Donald Tusk dosłownie "skakał z radości" na wieść o usunięciu z rządu "niepoprawnego politycznie" K. Kapery. Patrząc na zachowanie Niesiołowskiego, widzimy szczególnie wyraźnie zarysowujący się dramatyczny wprost zwrot o 180 stopni, począwszy od lata 1992 roku. Przez pierwsze lata po 1989 r. Niesiołowski był wyraźnie jednoznacznym obrońcą wartości chrześcijańskich i patriotyzmu, przeciwnikiem geremkowców, i "grubej kreski". Raptem parę tygodni po obaleniu rządu Olszewskiego gruntownie się zmienił. Niedawny wróg Unii Demokratycznej nagle rzucił się z pasją w budowanie więzi ZChN z Unią Demokratyczną w imię tworzenia fundamentów rządu Suchockiej. Rokita w swej książce "Alfabet Rokity" wyjaśnia sukces idei powołania rządu Suchockiej błyskawicznym dogadaniem się w tej sprawie z Niesiołowskim. Później był najskrajniejszym apologetą współdziałania z Unią Wolności w rządzie Buzka, wszystkich inaczej myślących wyzywając od "warchołów". W anty-PiS-owskim pieniactwie "dzielnie" sekunduje Niesiołowskiemu i Gronkiewicz-Waltz Bronisław Komorowski. Zachowuje się skrajnie arogancko i megalomańsko, nie mając faktycznie żadnych uzasadnień merytorycznych dla eksponowania swego wybujałego ego. Wręcz przeciwnie, Komorowski fatalnie zapisał się już na swym pierwszym naprawdę liczącym się stanowisku wiceministra MON w rządzie T. Mazowieckiego, a później H. Suchockiej. Wiele osób pamiętających go z tamtych czasów zarzuca mu skrajne skumplowanie się z generałami PRL-owskimi w miejsce dokonania tak potrzebnych radykalnych zmian personalnych i wpuszczenia świeżego powietrza do zatęchłej atmosfery MON. Przejmująco ponury obraz różnych spartaczeń Komorowskiego w MON znajdujemy we wspomnieniowej książce płk. dr. hab. Józefa Jacka Pawelca "Kulisy Sejmu I kadencji" (Komorów 1995). Pułkownik Pawelec był w 1989 r. współzałożycielem patriotycznej organizacji Viritim, dążącej do radykalnego zreformowania armii i jej dekomunizacji. Pułkownik Pawelec z goryczą opisywał smętny bilans "niedokonań" Komorowskiego w MON. Pisał o nim m.in.: "Unia uważa Komorowskiego za czołowego eksperta od spraw wojskowych. Według mojej znajomości rzeczy, jest może niezłym historykiem i znawcą jakichś spraw, ale nie wojskowych. Byłoby to zresztą niemożliwe, jako że nie spędził ani dnia w służbie - nie napisał żadnej rozprawy na temat wojska, nie dał sobie również podpowiedzieć czegokolwiek. Razem z Onyszkiewiczem odpowiadają za kompletny rozkład armii, wyrażający się w granicznym rozluźnieniu dyscypliny (...). Komorowski, mimo monitów, nie zrobił nic, aby ograniczyć 'balonową' biurokrację byłej milionowej armii komunistycznej (ponad 4 tys. stanowisk w MON). Komorowski rozdysponował w wiadomy sposób olbrzymi majątek wojska: pałace, lotniska, mieszkania... Wymienił żołnierzom ze cztery razy czapki, skarpetki - nie dał tylko do ręki ani jednego egzemplarza nowej broni (...). Dwie trzecie budżetu MON szło na konsumpcję, natomiast na uzbrojenie zaledwie kilka procent. A przecież relatywnie MON dostawał tyle samo, co inne armie - 2,5 proc. dochodu. Jak to robią Niemcy czy Francuzi, że tam 30 proc. budżetu przeznacza się na uzbrojenie? Biurokracja i jeszcze raz biurokracja, parady, wygodne synekury (...). Takim ekspertem był Komorowski" (op. cit. s. 291-292). Komorowski przez lata działał w Unii Demokratycznej, a później Unii Wolności (przez rok był nawet sekretarzem generalnym UW). W 1997 r. odszedł do AWS. Faktycznie był jednym z prounijnych "koni trojańskich" w AWS, polityków, którzy wspierali zawarcie porozumienia AWS z UW na warunkach fa Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 21:20 Jejku, nie dalem rady przeczytac calosci, po prawdzie tylko pierwsze zdanie, ale az milo widziec jak nam sie narod rozpolitykowal hehe. Ech ten PIS - widac ze dzieki tej partii dlugo w Polsce bedziemy mogli sie cieszyc wolnoscia slowa - atak za atakiem na PO, oraz jednoczesne oskarzanie tej partii o agresje. To nie jest zabawne, bo chodzi tu o moj kraj. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 ja tam wolę w jaką grę z moim debilkiem na kompie 14.01.06, 21:36 albo trzynasty postrunek,albo kiepskich a w polityce co ma być to bedzie.. to nie na nasze głowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: ja tam wolę w jaką grę z moim debilkiem na ko 14.01.06, 21:42 A potem tylko powie ci Jaro na kogo glosowac i w taki sposob do wladzy dochodza ludzie niekompetentni i nie majacy na celu naprawy sytuacji. prosta droga. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 świat jest za poważny , walnę sobie mocny full 14.01.06, 21:55 dam źreć pieskewi i zakładam słuchawki dźwiękoszczelne i w kimono , a jak się obudzę to następny mocny ful a one niech się same wybierają.. te niby politykiery.. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 21:53 woocash, przeczytaj to : Dość znany intelektualista Od dłuższego czasu Jarosław Kaczyński twierdzi, że w czasie ubiegłorocznych negocjacji koalicyjnych pewien tajemniczy polityk PO w nieformalnej rozmowie uzależnił porozumienie partyjne od abolicji dla ludzi związanych z PO, czyli mówiąc po ludzku pozostawienie w spokoju aferzystów. W wywiadzie dla "Wprost" Kaczyński podał trochę szczegółów W dodatku kilka dni wcześniej zaszło dziwne zdarzenie: przychodzi do mnie dosyć znany intelektualista, od niedawna polityk PO. Jego pozycja w platformie wskazuje, że to rodzaj nieoficjalnej misji, choć on zaprzecza. Rozmawiamy, a on nagle wypala: "Platforma się was boi". - Spytał pan, czego się boi? - Spytałem, ale nie uzyskałem jasnej odpowiedzi. Poza wymienieniem jednego nazwiska, o którym się słyszy, ale w kontekście - nazwijmy to - "grzeszków", a nie poważnych spraw. Taka jest przynajmniej moja wiedza. Odpowiedziałem mu: "Abolicji nie przewidujemy". Zaraz po tym Rokita ogłosił w telewizji, że się nie zgodzi, by trzech panów z PiS podejmowało o piątej rano decyzję, kogo danego dnia aresztować. Do dziś nie wiem, o co mu chodziło. www.misio123.blox.pl ... i zastanów nad tym jeśli ( jak piszesz ) jesteś patriotą i antykomunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 21:58 Sluchaj nie mam zwyczaju wierzyc w wymysly politykow, ktorzy nie raz udowodnili ze nie sa warci zaufania,a slowo dla nich znaczy tyle co zeszloroczny snieg. Trzymalbym sie raczej programu PIS-u, ktory jest na wskros socjalistyczny i jako taki szkodliwy i antypolski. Poza tym postawa nacjonalistyczno - ksenofobiczna tej partii napawa mnie nieopisanym wstretem, nie wspominajac juz o wiarolomstwie wypowiedzi Jaroslawa i Lecha Kaczynskich na temat politykow Samoobrony, ktorych sami opisywali jako politycznych awanturnikow, a z ktorymi tocza rozmowy koalicyjne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 22:12 Prawdę mówi tylko o. Rydzyk i "Nasz Dziennik" :-) A cała reszta kłamie. Wiadomo .... :-) Voocash nie gniewaj się, ale strasznie naiwny jesteś :-))) Przy Platformie Kaczyński to wzorzec prawdy z Sevres ;-) A Tuska lubię - za skromność :-) j Szkoda, że jest zakładnikiem wielkiego biznesu ( powiązanego z specsłużbami PRL ) i praktycznie ma związane ręce - jest marionetką. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 22:21 Sluchaj, naiwnoscia wg mnie jest wiara, ze to co Kaczynski chce Polsce zrobic jest dobre, a po tym jaki chaos wprowadza tylko utwierdzam sie w przekonaniu, ze jego instytucjonalno-socjalistyczno-nacjonalistyczne poglady sie realizuja, choc nie wierze, ze on sam w cokolwiek oprocz wladzy wierzyl. Platforma jest jaka jest, nikt nie zna zyciorysow wszystkich politykow, ale hasla, ktore glosi sa na wskros dobre a przejrzystosc przez nia gloszona jest przez nich realizowana i dzieki temu wiem co kto mowi, bo mowi to jasno i wyraznie w przeciwienstwie do Kaczynskiego. Nazywaj to jak chcesz, moze to naiwnosc, ja jednak chce dobrze dla kraju i wole byc idealista, niz bezideowym cynikiem, wierzacym w silna wladze a kurczowo trzymajacym sie spiskowych teorii wyjasniajacych rzeczywistosc skrotowo i nieprawdziwie, przez pryzmat ludzi, ktorzy je tworza. Wierze, ze nawet w naszym kraju da sie wprowadzic system , ktory pozwoli ludziom pracowac, bogacic sie i placic uczciwie, niewysokie podatki. Nie mow mi czego zakladnikiem jest Tusk, to uczciwy czlowiek, bo to co widze w wykonaniu Jaroslawa Kaczynskiego mnie niepokoi - nie chce nawet myslec czyim lub czego on jest zakladnikiem, a jezeli robi to co robi sam to jest cynikiem i groznym dla kraju czlowiekiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 22:27 A ja mam tylko jedno pytanie - czy chcesz zmian w Polsce ? I zerwania z tym wszystkim co obserwowaliśmy do tej pory ? Polska chce - i nadal przeważająca część Polaków wyraża wolę aby to robił PiS z Platformą :-) Problem jest jeden - Platforma nie chce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 22:32 nie obraz sie ale wg mnie to ty jestes wyjatkowo naiwny skoro wierzysz ze pis jest w stanie przepraszam ze chce przeprowadzic jakies zmiany> przeciez oni wprowadzaja nowych swoich miernych ale wiernych ludzi na te same stanowiska system nie ulega zmianie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 22:42 No, tak :-) Aferały z PO będą "kontrolować" ludzi z PiS'u :-) W tym b. szefa NIK-u Kaczyńskiego :-))) Wunderwaffe PO liberałka Gilowska jakoś dobrze ocenia i rząd i program :-) I zadowoleni z kierunku zmian Polacy, z których już 39 % popiera PiS. Upsss ... Zyta po przejściu do rządu PiS jest "be" oczywiście. Przepraszam, zapomniałem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 22:58 No nie trywializujmy sytuacji, rozmawiamy na temat dlaczego mam glosowac na PIS a nie na PO. PO proponowalo model panstwa w ktorym nie ma mozliwosci korupcji bo wiekszosc spolek sprywatyzowana a politycy maja mniej pieniedzy do zmarnowania a PIS model w ktorym mamy im zaufac, ze to oni sa sterylni wiec na pewno nie bedzie korupcji i ze zlikwiduja bezrobocie za pomoca ubezpieczenia i urzedu do walki z bezrobociem, no przeciez to karykatura. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 23:05 Mylisz się :-) Rozmawiamy na temat warunków powstania wspólnego rządu PiS i PO :-) Bo to zawsze było i jest celem Kaczyńskiego :-) Tej koalicji potrzebuje Polska :-) I od dwóch lat oczekują Polacy. A ty jak każdy PO/wiec - egoista bujający w obłokach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 23:09 Tu nie ma co gadac kto sie myli tylko uwaznie obserwowac co sie dzieje i co kto mowi, Kaczynski nie chcial tej koalicji, chcial rozbicia platformy, chcial wladzy, przewagi ale nie koalicji z PO w formie mozliwej przez nich do przyjecia. przeciez kazdy to widzial, czyzbys ty nie?? a ja wlasnie mysle ze chodzi o model panstwa i glownie dlatego jestem anty PIS-owy, oraz o te retoryke paranoi i szukania wrogow a nie pracy na rzecz rozwoju. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth JEDYNYM POWAŻNYM PARTNEREM PiS'u BYŁA I JEST PO. 14.01.06, 23:23 A resztę włóż między bajki :-) Dojrzały polityk takiej klasy jak Kaczor bardzo trzeźwo myśli i widzi różnicę pomiędzy kadrami takiej SO czy Platformy. Naprawdę bardzo mocno ci polecam artykuł w "Polityce" - wyjaśnia tam także i tą kwestię. Tutaj tylko fragment : www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Menu02&news_cat_id=9&layout=1 Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: JEDYNYM POWAŻNYM PARTNEREM PiS'u BYŁA I JEST 14.01.06, 23:26 Artykul czytalem i dla mnie potwierdza tylko opinie ktore glosze. poza tym przeczytaj dalszy artykul dotyczacy pracy Ziobry, udowadniajacy ze sporo jego decyzji ma charakter tylko i wylacznie osobisty - to nie ma nic wspolnego z gloszonymi przez nich haslami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDYNYM POWAŻNYM PARTNEREM PiS'u BYŁA I JEST 14.01.06, 23:49 Chciałbym w to wierzyć, ale bardzo wątpię. Gdyby tak było nie miałbyś żadnych problemów ze zdefiniowaniem pojęcia "czworobok" Kaczora :-) I nie pisałbyś aż tak bardzo naiwnie jak dzisiaj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: JEDYNYM POWAŻNYM PARTNEREM PiS'u BYŁA I JEST 14.01.06, 23:52 hehe ja nie probowalem zdefiniowac czworoboku Kaczora, nie mam pojecia co to jest :) wszystkim nam trzeba pracy i przede wszystkim pracy, mamy troche do nadrobienia, wiec pozostane przy swoich pogladach, nie roztrzasajac kto ma racje a kto jej nie ma. a ja jestem raczej pelen idealow niz naiwny, naiwna jest wiara w Kaczynskich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDYNYM POWAŻNYM PARTNEREM PiS'u BYŁA I JEST 15.01.06, 00:25 Gdybys czytał to byś wiedział co znaczy :-))) Wierz w co uważasz i pozostań przy swojej antykaczej "idei". To wolny kraj :-) Gdy będziesz miał wolną chwilę to jednak przeczytaj ten artykuł, drogi "burakiprlu" ;-) DOBRANOC. Odpowiedz Link Zgłoś
wxwx Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 23:20 Pozwolę się wtrącić do tej ożywionej dyskusji...I nie zgodzić się z tezą jakoby J. Kaczyński był zwolennikiem koalicji z PO...Gdyby tak było doprowadziłby do jakiś uzgodnień...jest sprawnym politykiem...JK jest po prostu nieufny wobec tzw. liberalizmu , jest zwolennikiem silnego państwa ,w którym kontrolowana jest przez to państwo gospodarka...I to jest dość różnica nie do pokonania...Poza tym JK nie na darmo zyskał poparcie elektoratu zgromadzonego wokół Radia Maryja...Wynika ono właśnie z dezawuowania liberalizmu , jako ideologii mętnej i dwuznacznej nie tylko moralnie. Gdyby wszedł w koalicję z PO , ta częśc jego elektoratu cofnęłaby mu poparcie i to natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 23:23 Dla mnie to oczywiste, ale dla niektorych, o dziwo inteligentnych i wyksztalconych zwolennikow PIS niezrozumiale i calkowicie nie do przyjecia. Pozdrawiam i zycze dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 23:36 Oboje nie rozumiecie jednego :-) Kaczyński nie jest partia z socjalnym programem :-) To klasyczna chadecja - czyli partia wolnorynkowa w swym programie kierująca się nauką społeczną Kościoła :-) Wyłacznie ze względów marketingowych ( target - lewicowy elektorat ) sama siebie określa jako "solidarną prawicę" . W obszarze zainteresowań Kaczyńskiego są liberałowie Platformy - ale tylko frakcja prawicowa, a nie centrowa która reprezentuje Tusk. Trzeba się nauczyć odróżniać te nurty :-) A tutaj chadecja w planie ogólnym : pl.wikipedia.org/wiki/Chadecja Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 to co piszesz tak ładnie ja już wcześniej pisałem 14.01.06, 21:59 trochę brzydziej bo w języku blokersów , w języku lewackich kadłubków i języku roślinek...to jasne że ktoś dał kasę aby PO chroniło jego tyłek... Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: to co piszesz tak ładnie ja już wcześniej pis 14.01.06, 22:04 Tiaaaaa, spiskowa teoria dziejów. Wszystko to spisek - moze PO to dawni agenci wywiadu i wspolpracownicy KGB. Dlaczego wiec to Rokita jako pierwszy opublikowal w internecie calosc materialow dostepnych z IPN a szanowny i nieskazitelny Jaroslaw nie? Takie same zarzuty moge kierowac w kierunku PIS-u i dla mnie byloby to bardziej czytelne - PIS jest sterowany przez antypolskie sily, aby wprowadzic chaos i osmieszyc nas na arenie miedzynarodowej, skutecznie to robi pod przykrywka Rewolucji Moralnej i nosnego hasla IV RP. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 jesteś lepszy ! przyznaję.. jak taka nauka się .. 14.01.06, 22:15 nazywa ? bo ja to tylko tanio kupić i drogo sprzedać...proszę o bespłatną lekcją dla ubogiego polskiego geszefciarza... Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: to co piszesz tak ładnie ja już wcześniej pis 14.01.06, 22:18 PO - nie :-) Tylko ci, którzy za nimi stoją ( a dokładniej za frakcją centrowych liberałów Tuska ) Wiesz co to jest "czworobok" Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 22:28 Wierzyć w Twe słowa, to jak uwierzyć PIS-owi. Przeczytałeś to co napisałeś, chyba nie bardzo.... Jak Ci się wydaje, przez trzy miesiące od wyborów, dwa miesiące rządów, dostępu do wszystkich akt prokuratorskich, sądowych i administracyjnych i nic? Nie ma żadnego komunikatu, wzmianki na temat kryminalności członków PO? Czy może wierzysz w bezinteresowność i dobroduszność PiSu w tym względzie? Ja nie wierzę w żadne z tych pomówień. Kurski, Cymański, Dorn, Ziobro i kilku innych z naczelnym na czele dawno by już wygrzebali te sprawy spod ziemi. I tym różni się PO od PiSu i Leppera, nie oskarża bezpodstawnie, nie wdaje się w pyskówki. Tym właśnie się różni PO od Pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Metamorfozy platformersów 14.01.06, 22:01 Czytając Twój post mam wrażenie, że to nie Niesiołowski, Komorowski, czy Tusk i Rokita mają problemy. To Ty masz problemy z identyfikacją swojej osobowości.Nie możesz widocznie zauważyć jednego - swoich absurdalnych wypowiedzi, w których wszędzie i w każdym nie myślącym tak jak Ty widzą zdrajcę, komucha, oszołoma itp. Proste polskie przysłowie mówi: "każdy innego człowieka poznaje po sobie". Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Tusk do Berezy kartuskiej! 15.01.06, 00:01 Zamknac sku..ela jak jakiegos Witosa. Nichaj zabka skacze i szczoteczka do zebow kible czysci. Ja chce tam byc stupajka albo lepiej, jako nowy Kostek Biernacki wprowadzac w zycie Sanacje Rzeczypospolitej Mk II. Jaroslawie I Maluski, Wodzu prowadz na Minsk bo na Wilno Europka nam nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel Wybory byłyby skutecznym rozwiązaniem 14.01.06, 21:42 Wszyscy mówili, że V kadencja będzie kadencją poważnych polityków. A teraz Sejm jest przecież gorszy od IV kadencji. V kadencja jest pod przykrywką "kadencji poważnych polityków", ale spod tej przykrywki wyłania się rzeczywistość! Przypomnijmy sobie, co było kilka dni temu! A PiS wymyślił sobie rząd i myśli, że zasługuje on na poparcie. Nic z tych rzeczy! Trzeba rozwiązać Sejm. Może Polacy przestraszą się i podczas przyspieszonych wyborów nie zdestabilizują znów sceny politycznej swojego państwa, jak to zrobili, głosując we wrześniu 2005, nieświadomi wtedy sytuacji, jakie następują teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Wybory byłyby skutecznym rozwiązaniem 14.01.06, 21:57 No i kto w tych wyborach wygra :-) Uwzględniając poniższe : serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3109185.html Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 agentura z rodzinami przerzuciła się z SLD na PO 14.01.06, 22:05 cała tajemnica wyborów.. Odpowiedz Link Zgłoś
radekdab Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 21:55 Ciekawe kiedy PO przestanie się ośmieszać... Pewnie nigdy, bo do takiej decyzji trzeba dojrzeć, a to z kolei wymaga rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Tusk apeluje do prezydenta o rozwiązanie kryz 14.01.06, 22:15 PO nigdy i nigdzie nie ośmieszała się. Zawsze postępowała według demokratycznych zasad polityki. Musisz zauważyć jedno, jeśli wychyliłeś chociaż jeden raz swój nos poza granice naszego kraju, że w polityce, w każdym innym kraju, no może poza Rosją, Koreą, a teraz i Polską, przeciwnicy polityczni zawsze spierają na argumenty, a nie na kłamstwa i obelgi. W każdym demokratycznym kraju (poza Polską i innymi w/w krajami), nikt z polityków nie ośmieliłby się rzucać takich inwektyw na przeciwników, jak to się dzieje u nas. W prawdziwie demokratycznym państwie każde pomówienie (bez dowodów) kończy się na sali sądowej z wyrokami dość uciążliwymi finansowo dla przegranych. To jest prawdziwa demokracja. Niestety PiS do takiej partii nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek do żłoba i nażreć się, nażreć się 14.01.06, 21:56 nachapać i jeszcze raz nażreć. to jest powtórka z aws. i niech nikt mi nie mówi, że jest inaczej. polska scen polityczna ma w d.u.p.i.e interes Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 raczej powtórka z PZPR - mnoga sała i wodki... 14.01.06, 22:09 kuszanie uże nie wredit zdarowiu jak mówią eskimosi z Kamczatki Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas MOŻE TO JEDYNIE SŁUSZNA DECYZJA..... 14.01.06, 22:19 Coś trzeba zrobić. PIS saamozielnie rządzić nie zdoła . Z Platfusami koalicji nie będzie - bo jej lidzerzy zachorowali na nienawiść do braci Kaczyńskich i partii którą reprezentują... Koalicja PIS z Samoobroną wydaje się realna ale czy dobra???? Wątpie. Lepper to cwaniak , oszust. Przynajmniej do tej pory pokazał że właśnie taki jest. Niby krytykował łajdakjów z PZPR-SLD ale głosował zawsze w sprawach ważnych razem z nimi... Lepperowi nie powinno się ufać....To drań. Wątpie ,ze się zmneni na lepsze. Jeśli nie koalicji PIS z SO . To co??? Nowe wybory??? Większość parlamentarzystów ich zapewne nie chce. Trudno wyjść z ciepłego i pełnego korytka ,które gwarantuje dobre życie przez 4 lata.... Ale ktoś wkońcu musi rządzić. PO - PZPR-SLD ???? Nie mają wiekszości.... Jedyne rozsądne wyjście to nowe wybory.... No nie ma chyba innej możliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: MOŻE TO JEDYNIE SŁUSZNA DECYZJA..... 14.01.06, 22:34 Tylko koalicja PiS i PO, z centrum decyzyjnym w PiS'ie. Doły Platformy już do tego dojrzały - Tusk jest już tylko balastem. Skrzydło prawicowe PO przejdzie za Rokitą do PiS, a Tusk z Komorowskim niech zakładają następną Platformę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 TO BYŁOBY NAJROZSąDNIEJSZE ! 14.01.06, 22:38 ale czy ambicje tych dwóch na to pozwolą ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: TO BYŁOBY NAJROZSąDNIEJSZE ! 14.01.06, 22:43 O kogo pytasz - o Rokitę i JK ? Czy Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Tusk i Komorowski... 14.01.06, 22:55 Będzie to samo co z Płażyńskim i Olechowskim. In Gold we Trust - liberałowie zawsze się gromadzą wokół wizji żłoba. I dzielą gdy za dużo gąb do jednej miski. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 nie dziwota że taki rwetes podnoszą i do Dziwisza 14.01.06, 23:11 i do prezydenta teraz chcieliby ale zbyt częste przebywanie na antenie TV chyba im tylko zaszkodzi...to takie konwulsje...negatywni bohaterowią schodzą ze sceny z destabilizującym hałasem..można im powiedzieć żegnajcie... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Boze, jaki nam tu analityk wyrosl 14.01.06, 23:19 jestem pod wrazeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 król ! mówi w liczbie mnogiej! my król POłowiczny 14.01.06, 23:24 jesteśmy pod wrażeniem i toniemy jak Wyszków... Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Boze, jaki nam tu analityk wyrosl 14.01.06, 23:25 Boże, jaki nam tutaj wraży(eniowy) chrześcijański forumowicz zawitał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: MOŻE TO JEDYNIE SŁUSZNA DECYZJA..... 14.01.06, 23:01 the.truth napisał: > Tylko koalicja PiS i PO, z centrum decyzyjnym w PiS'ie. > Doły Platformy już do tego dojrzały - Tusk jest już tylko balastem. > Skrzydło prawicowe PO przejdzie za Rokitą do PiS, a Tusk z Komorowskim niech > zakładają następną Platformę :-) Teoretycznie masz rację. Tak powinno być. Koalicja PIS -PO z centrum decyzyjnym w PISsie. Wydaje się to logiczne , ze wzgledu na wynik wyborów. Problem polega na tym że doły Platformy nie mogą póki co zmienić przywódców Platformy , którzy chyba zatracili sie po przegranych wyborach . Platforma Obywatelska odpwiada ,za ewemtualną koalicję PIS z Samoobroną. Przecież Jarosław Kaczyński jasno wypowiedział się o Lepperze kilka lat temu jako szkodniku który działa na organiźmie Polski. Dziś zanosi się na koalicję PIS -Samoobrona... Jeśli nie nowe wybory to chyba to jest jedyne wyśjcie... Znów mniejsze zło...???? Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: MOŻE TO JEDYNIE SŁUSZNA DECYZJA..... 14.01.06, 23:15 Kaczyński bardzo jasno napisał czego oczekuje od PO w ostatniej "Polityce". M.inn. o wyborach powinni zrewidować swój stosunek do PiS i zacząć przemawiać innym językiem :-) Ja go rozumiem :-) Tusk już przeprosił przedwczoraj Kaczora. ... i następnego dnia stworzył gabinet cieni :-))) Taka to jest właśnie robota z partią "odpowiedzialności i troski o Polskę ". PO była w opozycji "konstruktywnej" - teraz jest w "dekonstruktywnej" :-))) Nie "twardej". Kaczor próbuje jakoś sobie radzić i łata ten rząd czym można - oni tworzą "gabinet cieni". OT - PATRIOCI. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: MOŻE TO JEDYNIE SŁUSZNA DECYZJA..... 14.01.06, 23:23 Ciekawa ta szczerość Kaczyńskiego. Po spotkaniu z Tuskiem mówi o wschodzącym słońcu rozmów koalicyjnych, a za kilkanaście minut zaprzecza samemu sobie. Ciekawa szczerość. A tak na marginesie, Jan Olszewski już wyszedł na koalicji i poparciu p.Kaczyńskich. Nie uważasz, że powtarza się historia z roku 1992? Wtedy po rządach J.Olszewskiego przy współudziale braci Kaczyńskich wybory były po kilku miesiącach (chyba pół roku). Wtedy też chcieli rządów silnej ręki. Zaczęli od rozliczeń i co im wyszło? Tusk i Rokita to ludzie myślący i nie złapią się na lep przywódców PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: MOŻE TO JEDYNIE SŁUSZNA DECYZJA..... 15.01.06, 00:13 To Lepper mówił o "wschodzącym słoneczku porozumienia ", a nie Kaczyński - o ile pamiętam :-) Na moje oko Kaczyńscy im starsi tym lepsi :-) Jasne że nikt nie da gwarancji że i oni nie popełnią błędu. Ale w tym co jest ich konikiem ( naprawa i oczyszczanie państwa ) są niezastąpieni. Gdyby do resortów gospodarczych doszlusowali ludzie Platformy ( jak było zakładane pierwotnie ) mielibyśmy naprawdę przyzwoity rząd. A to że zawsze chcieli rządów twardej ręki można im tylko zaliczyć na plus :-) W porównaniu z polskimi politycznymi "wahadłowcami" Kaczyńscy są jak kamień węgielny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: MOŻE TO JEDYNIE SŁUSZNA DECYZJA..... 15.01.06, 14:58 Tusk i Rokita to właśnie karierowicze i myślą tylko o stołkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Pobozne zyczenia, pisuarze! 14.01.06, 23:18 he.truth napisał: > Tylko koalicja PiS i PO, z centrum decyzyjnym w PiS'ie. > Doły Platformy już do tego dojrzały - Tusk jest już tylko balastem. > Skrzydło prawicowe PO przejdzie za Rokitą do PiS, a Tusk z Komorowskim niech > zakładają następną Platformę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek Re: MOŻE TO JEDYNIE SŁUSZNA DECYZJA..... 14.01.06, 23:43 ja nie wierzę w żadne wybory. z jaka frekfencją? ja już nie pójdę głosować. bo co dam mandat zaufania, to ciągle się gryzą, kłócą, kręcą, zwymyślają, s.r.a.j.ą na siebie, plują, oczerniają, i Bóg wie co jeszcze. to jest tak żenujące, że mnie mdli na samą myśl o kolejnych wyborach. i kolejnych oszustwach wyborczych, obiecywaniach kolejnych becikowych, słuchania o aborcji, konkordacie itepe. ja chcę usłyszeć o nowych miejscach pracy, co pozwolą mnożyć się narodowi bez dopalaczy w postaci becikowego, co uchroni od grzechu aborcji, co przyczyni się do wzrostu edukacji społeczenej (będą miejsca pracy, będzie kasa na wychowanie brzdąców, będzie kasa na szkołę), co spowoduje poszanowanie drugiego człowieka (markety pozwalają sobie na pomiatanie pracownikami bo wiedzą, że ludzie nie mają zbytniego wyboru miejsca pracy), ograniczy przestępczość wśród młodocianych. kolejne pomysły typu komu zabierzemy, żeby dać komuś mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 lepiej mocny full wypić,a ubeki same się wybiorą 15.01.06, 05:37 tak czy innaczej..no nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: do żłoba i nażreć się, nażreć się 14.01.06, 22:26 koszmarekopalek napisał: > nachapać i jeszcze raz nażreć. to jest powtórka z aws. i niech nikt mi nie > mówi, że jest inaczej. polska scen polityczna ma w d.u.p.i.e interes Polski. No niestety masz rację. To co działo się do tej pory to właśnie prywata ,złodziejstwi i zakłamanie elit rządzących... Ale moze warto zaufać PiSowi??? Nie są uwikłani w żadne ciemne biznesy z przestepcami gospodarczymi - tak jak PZPR-SLD ... Moze warto zaufać tym znienawidzonym przez media Kaczyńskim.. Nie sa ładni , szczupli ...ale są uczciwi. A takich ludzi potrzebuje Polska. Może warto jeszcze raz zaufać??? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: do żłoba i nażreć się, nażreć się 14.01.06, 22:34 Masz pewność? A wiceministrowie w ministerstwie skarbu państwa? Na razie mówi się o dwóch czy trzech uwikłanych w prywatne kolidujące z racją stanu biznesy. Co będzie dalej??? Jeden minister też...., następnie przyszły wicepremier też... co dalej? Powinno okazać się w najbliższej przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: do żłoba i nażreć się, nażreć się 15.01.06, 15:03 Zenutek co można wiedzieć o kolesi co jego żonak robiła pięc lat tamu!!!Lepiej powiedz co robiła twoja żonka po dorawieniu ci rogów w czwartek o 17 ????? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn W czym tusk jest lepszy od leppera?1 14.01.06, 22:22 Że miał dziadka w faszystowskim wojsku?!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: ale zwykłego gefrajtera... 14.01.06, 22:27 To ze byl w obozie koncentracyjnym jakos umknelo twojej wyostrzonej uwadze?? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 mój stary to dwa razy im z obozów uciekał w tym 14.01.06, 22:31 raz z Berlina podczas nalotu bez dokumentów i w ubraniu więziennym...prosto do Warszawy...nie sztuka dać się zapuszkować... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Zenek kretyn 14.01.06, 23:20 zenek68 napisała: > raz z Berlina podczas nalotu bez dokumentów i w ubraniu więziennym...prosto do > Warszawy...nie sztuka dać się zapuszkować... Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: ale zwykłego gefrajtera... 14.01.06, 22:43 A niby dla czego miało by mnie to interesować? Mam to w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: ale zwykłego gefrajtera... 15.01.06, 15:04 woocash7 napisał: > To ze byl w obozie koncentracyjnym jakos umknelo twojej wyostrzonej uwadze?? Jako kapo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
opt ALE NAIWNIACY.PSY SZCZEKAJĄ KARAWANA JEDZIE DALEJ 14.01.06, 22:47 -takie hasła wielokrotnie słyszałem w kręgach postsolidarnościowych.Jak widać tylko psy się zmieniają a metodologia sprawowania władzy ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: TO JEST KARAWAN - DLA PLATFORMY. 14.01.06, 23:27 Jesteś święcie przekonany? Wiara - zwłaszcza RM-owska czyni cuda... A jednak rzeczywistość lubi płatać figle? Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: TO JEST KARAWAN - DLA PLATFORMY. 15.01.06, 00:28 Są pewne przesłanki by właśnie tak sądzić :-) serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3109185.html Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: TO JEST KARAWAN - DLA PLATFORMY. 15.01.06, 15:07 zenutek napisała: > Jesteś święcie przekonany? Wiara - zwłaszcza RM-owska czyni cuda... A jednak > rzeczywistość lubi płatać figle? > Chyba byłeś na audiencji w synagodze po nauki od Michnika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qc PO !! Ignorujcie PREZESA chwalcie PREMIERA 14.01.06, 23:07 Premier nie bedzie zbyt zadowolony umizgami z obozu wroga a jest szansa ze Prezesa z podejrzliwosci o zamach, trafi szlag. Czas dolaczyc do gry na zasadach Pulchnego Kretacza. Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak premier to jedyna spoko postac w pisie 15.01.06, 00:19 to trzeba przyznac - ja wogole nie wiem co on robi w pisie - powinien sie przeniesc do po Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: premier to jedyna spoko postac w pisie 15.01.06, 00:39 Niech idzie, ale razem ze swoją doradczynią d/s rodziny Wujkowską :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: PO !! Ignorujcie PREZESA chwalcie PREMIERA 15.01.06, 00:42 Martw się o Gilowską, żeby nie wyjęła z PO ludzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś