Dodaj do ulubionych

Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona dy...

15.01.06, 12:22
PiS sieje destrukcje, dlatego PO z całą opozycją powinni zagłosować za
budżetem i dać szansę porządzic PiSuarowi..
Obserwuj wątek
    • andrzejg ale byłby numer 15.01.06, 12:32
      zamroczony napisał:

> PiS sieje destrukcje, dlatego PO z całą opozycją powinni zagłosować za
      > budżetem i dać szansę porządzic PiSuarowi..

PiS przeciw budżetowi --->dla dobra Polski oczywiście
      reszta za budżetem----->jak wyżej

A.
      • centrolew Teoria spadających sondaży 15.01.06, 14:44
        Zauważyłem przedziwną prawidłowość w działaniach polityków. Im niższe mają
        poparcie, tym więcej rozumu im wraca do głowy.

Najlepsze rządy dla Polski miały minimalne poparcie, dobre projekty ustaw
        przechodziły dopiero wtedy, gdy opozycja świętowała tryumfy w sondażach...

Marek Belka był lepszym premierem od Leszka Millera, Sejm kontraktowy był
        najbardziej odpowiedzialnym i propaństwowym parlamentem... Lepper traci w
        sondażach i już się staje politykiem "odpowiedzialnym".

A najlepszym dowodem na słuszność tej teorii jest PiS. Im wyższe notowania, tym
        bardziej woda sodowa uderza im do głowy!
        • speev Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 15:39
          Święte słowa.
          • zibiwrocek Teoria państwa - nocnego stróża 15.01.06, 16:13
            w opini lewaka?
            Żąd Belki najlepszy? A co on zrobił - nic. Nawet nie pilnował spokoju nocą.
            Próba zmuszenia w wakacje policji do interwencji wobec pijaczków graniczyła z cudem.
            Sejm kontraktowa najlepszy? Z Jaruzelem jako prezydentem i Kiszczakiem jako
            szefem MSWiA, z likwidacją pionu przestępczości gospodarczej w Policji, z
            ustawami umożliwiającymi afery rublową, alkocholową, elektroniczną (dzień bez
            cła na elektronikę), itp.. Z samouwłaszczeniem nomenklatury, z grubą kreską dla
            siepaczy komunizmu.
            TO MOŻE SIĘ PODOBAĆ JEDYNIE POSTKOMUNIŚCIE LUB ZŁODZIEJOWI.
            • marek.stepien Re: Teoria państwa - nocnego stróża 15.01.06, 16:18
              Offtopicznie: dlaczego ci wszyscy "najprawdziwiej polscy prawicowcy" najczęściej
              robią koszmarne błędy ortograficzne, takie jak: "Żąd" czy "alkochol"?

;-)
              • the.truth Re: Teoria państwa - nocnego stróża 15.01.06, 16:27
                Może <niemyty moher> będzie wiedział :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35002604&a=35005447
              • zibiwrocek bo szybko pisza i są dyslektykami 15.01.06, 16:33
                • isa.stern Re: bo szybko pisza i są dyslektykami 15.01.06, 16:42
                  to raczej dysortografia :P
              • zkyc Zasłonna dymna w wykonaniu PiS-u! 15.01.06, 16:37
                Autor: zamroczony
                >-------------------------------------------------------------------------------
                -
                PiS sieje destrukcje, dlatego PO z całą opozycją powinni zagłosować za
                budżetem i dać szansę porządzic PiSuarowi..

PO ma doświadczenia z PiS-em z koalicyjnego rządzenia w Warszawie i wie jakich
                numerów można się spodziewać po PiS-ie!
                Trzy lata rządów PiS-u w Warszawie, to totalny bałagan i jedyny kierunek:
                wycinanie PO z samorządów warszawskich!!!
                Takie działanie PiS przeniósł na Sejm, Senat i Rząd!!!
                Wynik: dużo zadymy, durnych ustaw i decyzji jarka, a sensownych konkretów brak
                i tak pozostanie w przyszłości (niestety)!!!!
                Po prostu PiS to partia prawników (papugi!), a dobrych specjalistów po prostu
                brak w szeregach PiS-u!
                Naiwni prawnicy myślą (a raczej udają, że myślą!), że rządzić uda się metodą
                wydawania ustaw, rozkazów, zakazów i nakazów!!!!
                Polacy taką lekcję już przerabiali od 1944 roku (równięż w czasie okupacji, a
                wcześniej w czasie zaborów) i mają wstręt do tego typu rządzenia!!!!!!
                • the.truth DLACZEGO PLATFORMA KŁAMIE ŻE CHCE KOALICJI Z PiS ? 15.01.06, 16:41
                  Wystarczy przeczytać takie opinie jak wyżej, żeby wywnioskować że tworzenia
                  rządu z Kaczyńskimi tak naprawdę nigdy nie było w ich politycznych planach.
                  • zkyc [...] 15.01.06, 17:19
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • the.truth Tusk i Rokita łgali w żywe oczy wyborcom. 15.01.06, 17:24
                    Tak naprawdę nigdy nie chcieli koalicji i porozumienia z Kaczyńskimi -
                    od samego początku nienawidzili ich i dalej nienawidzą.
                    Wystarczy przeczytać posty PO'wców na forum :-)
                    • sclavus Re: Tusk i Rokita łgali w żywe oczy wyborcom. 15.01.06, 17:47
                      the.truth napisał:

> Tak naprawdę nigdy nie chcieli koalicji i porozumienia z Kaczyńskimi -
                      > od samego początku nienawidzili ich i dalej nienawidzą.
                      > Wystarczy przeczytać posty PO'wców na forum :-)

Dwója z polityki - w tej ostatniej, nie ma miejsca na "nienawiść"....
                      W polityce, owszem, liczy się kalkulacja i wyrachowanie.... do jakiego stopnia
                      można to posunąć - przyjrzyj sie PiSiorom... :-(((
                      • the.truth Re: Tusk i Rokita łgali w żywe oczy wyborcom. 15.01.06, 17:57
                        Jasne i rzeczowe stanowisko Kaczyńskiego :

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060114/kraj/kraj_a_1.html

Takie było i jest od zawsze - to nie PiS ma problem z koalicją, lecz Tusk.
                        Któremu wciąż się wydaje że to on będzie dyktował warunki Kaczyńskiemu :-)))

• sclavus Re: DLACZEGO PLATFORMA KŁAMIE ŻE CHCE KOALICJI Z 15.01.06, 17:45
                    the.truth napisał:

> Wystarczy przeczytać takie opinie jak wyżej, żeby wywnioskować że tworzenia
                    > rządu z Kaczyńskimi tak naprawdę nigdy nie było w ich politycznych planach.

O konusach i innych PiSiorach mówisz?? ... Ano rzeczywiście, nie było takiej
                    koalicji w ich planach...
                    • the.truth Re: DLACZEGO PLATFORMA KŁAMIE ŻE CHCE KOALICJI Z 15.01.06, 18:01
                      A w planach Platformy jest jak widzimy.
                      Wyrażanych przez głęboki szacunek sympatyków PO do "PiSiorów" :-)))
                      I szefów tej partii.
                  • boorack Re: DLACZEGO PLATFORMA KŁAMIE ŻE CHCE KOALICJI Z 15.01.06, 19:35
                    Być może. Bo tam jest wojna. A za wojnę odpowiedzialny jest ten kto oddał
                    pierwszy strzał. Czyli PiS pod tuż przed wyborami do parlamentu.

BTW. Na prawdę wierzysz w te bajeczki Jarka Kaczyńskiego ? Czy wznosiś się razem
                    z nim na szczyty hipokryzji (choćby nazywając się 'the.truth') ? Takiej samej
                    hipokryzji jak Kaczyński walący publiczne kłamstwa i zarzekający się przy tym na
                    Krzyż Święty ???
              • viscon Re: Teoria państwa - nocnego stróża 16.01.06, 04:23
                to proste = bo taki jest stan ich inteligencji.
                brak zdolności myślenia samodzielnego zastąpiony tu jest wiernym powtarzaniem
                bełkotu ich wodza.
                w podobny sposób i na gruncie takiego właśnie nawozu społecznego rodzą sie
                wszelkiej maści nacjonalizmy, obsesyjne szowinizmy i inne neiszczęścia.
          • the.truth Giertych z 3 % poparciem nawołujący do koalicji 15.01.06, 16:13
            to humor miesiąca :-)))
            Kiedy dołączy do niego PSL i SLD ( obie poniżej wyborczego progu w sondażach ) ?
            • sclavus [...] 15.01.06, 17:53
            • sclavus Re: Giertych z 3 % poparciem nawołujący do koalic 15.01.06, 19:47
              the.truth napisał:

> to humor miesiąca :-)))
              > Kiedy dołączy do niego PSL i SLD ( obie poniżej wyborczego progu w
              sondażach )
              > ?

wspaniały jedeś... w wyrzucaniu postów...
              Czy to aby nie dyletantyzm polityczny podpowiada ci takie (najlepsze)
              rozwiązania...??
              • the.truth Re: Giertych z 3 % poparciem nawołujący do koalic 15.01.06, 19:56
                nie ja zgłosiłem ten post, żałuję :-)
                Geniuszu analizy.
          • looney1 Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 18:13
            Straszaki na niewiernych. NIe wiem kto się na to nabierze. Nie będzie
            powtórnych wyborów - przy tak małej próbie (na pewno znikoma frekwencja), za
            duże jest ryzyko przestrzelenia.

--
            Pokaż swoje zdjęcia i doceń konstruktywną krytykę
            obiektywni.pl
        • isa.stern Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 16:40
          centrolew, co do Leppera, to mylisz się i to bardzo
          Lepper staje się politykiem tzw. "odpowiedzialnym", gdyż ma nadzieję, że jego
          skomlenie przyniesie w końcu efekt i PiS weźmie SO do rządu
          zobaczysz, jak sie zacznie kampania, znów zacznie "rozrabiać", krzyczeć, że
          wszyscy to złodzieje, a tylko SO nie miała jeszcze szansy dostatecznie dużo
          nakraść.... ;)
          • the.truth Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 16:48
            Serce rośnie patrzeć jak dzielnie wspierasz lewicę, droga miłośniczko
            Platformy :-)
            Szefowie waszych partii powinni pójść za marzeniami swoich sympatyków i zamiast
            bawić się w pseudonegocjacje z PiS od razu stworzyć koalicję SLD-PO.
            • woocash7 Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 16:58
              Tylko zaslepienie albo krotkowzrocznosc takich jak ty "prawicowcow" laczy PO z
              SLD, to prawda najwiecej ustaw prorynkowych i prorozwojowych w poprzednim
              parlamencie bylo przeglosowanych glosami tych wlasnie partii, ale stosunek PO
              do SLD jest taki sam jak stosunek PIS-u do SLD, czyli totalne wykluczenie
              mozliwosci jakiejkolwiek wspolpracy. pozdrawiam
              • isa.stern Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 17:10
                woocash7, zaczynam myśleć, że the.truth żyje we własnym świecie, w absolutnym
                oderwaniu od rzeczywistości, a to, co mu psuje obraz tego wyimaginowanego
                świata, ignoruje lub udaje, że tego nie ma
                matrix jest wszędzie.... ;D
                • woocash7 Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 17:14
                  Hehehe, szczerze mowiac nawet calkiem fajnie mi sie z the.truthem wczoraj
                  dyskutowalo, ale jest rzeczywiscie strasznie powiedzialbym "nieugiety" w swoich
                  wywodach, tym niemniej szanuje wszystkich, ktorzy szanuja innych. pozdrawiam
                • the.truth Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 17:34
                  Rzeczywiście :-)
                  W moim matrix'ie zwolennicy dekomunizacji i naprawy państwa raczej nie
                  wspierają duchowo lewicy
                  :-)
                  • tales1 ROMAN, STRACH CZUJESZ? - MISTRZ YODA 15.01.06, 19:47
            • isa.stern Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 17:01
              the.truth, nie mogę pojąć, skąd ten wniosek? Przecież odniosłam się do Leppera
              i to krytycznia....
              ach, no tak, zapomniałam, że jesteś sympatykiem PiS i obecnie kibicujesz
              koalicji PiS + Samoobrona
              i jeszcze jedno, sympatyzuję z PO, czytuję "Tygodnik Powszechny", wierzę w
              ideały i brzydzę się osobami, które dla własnych celów są gotowe na
              wszystko....wiem, że jest to przez Ciebie źle widziane, ale godzę się z tym, w
              końcu akurat mnie tolerancji nie uczył o. dyr. ;) :P
              • the.truth Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 17:32
                Sympatyzujesz tylko z PO ?
                Wczoraj pisałaś że darzyłaś sympatią PO i PiS :-)
                Na forum tymczasem działasz jak pogotowie psychiczne centrolewu i całej
                lewicy :-)
                To dość ciekawa oznaka sympatii dla antykomunistów z PiS :-)
                • isa.stern Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 17:46
                  the.truth, powiem więcej, w wyborach parlamentarnych zagłosowałam na PiS
                  co prawda był i jest to mój znajomy, obecnie poseł, ale cóż...
                  zresztą ma bardziej wyważony stosunek do PiS niż Ty, mam nadzieję, że to
                  ostatnie zdanie przemyślisz...
                  pozdrawiam serdecznie :))))
                • sclavus Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 17:50
                  the.truth napisał:

> Sympatyzujesz tylko z PO ?
                  > Wczoraj pisałaś że darzyłaś sympatią PO i PiS :-)
                  > Na forum tymczasem działasz jak pogotowie psychiczne centrolewu i całej
                  > lewicy :-)
                  > To dość ciekawa oznaka sympatii dla antykomunistów z PiS :-)

antykomuniści z PiS.... uśmiać się można!!!!
                  Przeciez te PiSiory powielają najgorsze tradycje PRLu....
                  Nie wystarczy być PiSiorowo bogobojnym, żeby być antykomunistą.... PiS, to nic
                  innego jak "czarny komunizm"... i nic wiecej...
                  • isa.stern Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 18:06
                    sclavus, mam pytanko, jak sądzisz, co to jest "pogotowie psychiczne centrolewu
                    i całej lewicy"
                    zapytałabym the.truth, co miał na mysli, ale się boję.... ;D
                    • the.truth Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 18:08
                      Wyjaśniałem wczoraj :-)
                      Mam znów podać link do artykułu Urbana ?
                      • isa.stern Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 18:26
                        the.truth, wiem, że mi wybaczysz, więc przyznaję się - niestety nie śledzę
                        uważnie Twojej twórczości tudzież działalności na forum, a radosna twórczość
                        Urbana interesuje mnie jeszcze mniej....

ja już znikam, życzę Ci tylko miłego wieczoru
                        pa
                        • the.truth Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 18:40
                          A wiesz, ten link podałem Ci wczoraj rozmawiając z Tobą :-)
                          Tajemniczymi drogami wędruje pamięć elektoratu Platformy...
                          Zaangażowanie w dialog z rozmówcą zupełnie jak u Tuska :-)))
                    • sclavus Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 19:53
                      isa.stern napisała:

> sclavus, mam pytanko, jak sądzisz, co to jest "pogotowie psychiczne
                      centrolewu
                      > i całej lewicy"
                      > zapytałabym the.truth, co miał na mysli, ale się boję.... ;D

tego dyletanta (politycznego) rzeczywiście lepiej nie pytać... o nic...
                      Co zaś tyczy twojego pytania, to jest to, jak sądzę, neologizm na poprawienie
                      sobie humoru (rozumiem, że to jakiś PiSior puścił)...
                      Kiedyś, takie numery nazywały sie "nowomową"... ale to stare czasy... :-))
            • mfurgalinski Re: Teoria spadających sondaży 15.01.06, 17:20
              Idz do sztabu! Zaraz Wam sie nowa narada zacznie. Nowa taktyke musi Wam Jacus K. nakreslic!
          • nawrocony1 do czasu jak i jemu PiS da kosza to... 15.01.06, 16:53
            zpowrotem wyprowadzi swoich kosynierow na drogi :)
      • isa.stern Re: ale byłby numer 15.01.06, 16:36
        Jarosław pis Kaczyński powiedział wyraźnie ustami premiera Kazimierza
        Marcinkiewicza: rząd nie bedzie realizował popsutego przez opozycję budżetu
    • tomekp1 Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 12:32
      A PO I LPR boją się wyborów ?-dlaczego, czyż nie mają poparcia wsród Polaków.
      Przecież P.Tusk tyle razy powtarza ,że PiS KŁAMIE może już wszyscy w to
      uwierzyli,/chociaż może niektórzy nie chcą już w rządzie liderów PO-oni już
      pokazali jak potrafią rządzić./
      • atuskr Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 14:34
        Kurde powiedz mi kiedy pokazali jak rzadzili?
        • zibiwrocek Kiedy PO rządziła? 15.01.06, 16:20
          A co robili Bielecki, Lewandowski, Komorowski, Merkel, Biernacki, Rokita, itd.
          itp. w bierki grali czy byli ministrami?
          • nawrocony1 a nieby z kim rzadzil jak nie z marcinkiewiczem 15.01.06, 16:29
            • zibiwrocek Ale najwięcej do powiedzenia miała UW 15.01.06, 16:36
        • marek.stepien Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 16:22
          Platforma Obywatelska rządziła już w Polsce parę razy, ale pod innymi nazwami
          (Kongres Liberalno-Demokratyczny, Akcja Wyborcza Solidarność - Stronnictwo
          Konserwatywno-Ludowe, Unia Wolności). Jan Krzysztof Bielecki był swego czasu
          premierem, Rokita - szefem URM u Suchockiej, Komorowski - wiceministrem obrony u
          Buzka, a sam Buzek jest dzisiaj europosłem PO. Porządnych funkcji rządowych nie
          miał tylko Tusk, ograniczając się do wicemarszałkowania.

Tak więc szans na wykazanie się platformersi mieli od 1989 r. całą masę. Kaczory
          zresztą też. A że się pokazali, jak się pokazali, to już "insza inszość". :)
    • bronimir Re: Powoli, bo powoli, jadnak prawda zaczyna 15.01.06, 12:36
      docierać. PiSowi potrzeba tylko głosów w Sejmie, a nie wspólników do rządenia.
      Stanowiska pretorianów już są obsadzone, koalicjant ma tylko głosować za.
      Politykę robi Jarek popiera go Lech i chwacit.
    • rtg Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 12:41
      zamroczony napisał:

> PiS sieje destrukcje, dlatego PO z całą opozycją powinni zagłosować za
      > budżetem i dać szansę porządzic PiSuarowi..

Uwazam,że jak maja byc przyspieszone wybory, co jest jak najbardziej wskazane,
      to musi PiS troche porzadzić nawet z Lepperem zostanie obnażony brak
      kompetencji i głupota rządzacych i społeczeństwo własciwie oceni PiS co
      spowoduje ostudzenie nawiedzonych PiSowców. Po aferze a sejmie i olejnictwie
      prezydenta IV RP zacząem doceniać prezydenturę A. Kwaśniewskiego pomimo, że nie
      akceptowałem jego przechyleń w lewą stronę .
      • block_buster [...] 15.01.06, 12:53
    • rom48 Jak opozycja im urzadzi budzet to PiS bedzie mial 15.01.06, 12:48
      zabawe. Przejda wszystkie poprawki i wszyscy z opozycji beda za:D
      • puljan [...] 15.01.06, 12:53
        • rom48 Ty jestes nedzarzem i stac cie na Internet?? 15.01.06, 13:03
          Falsz i obluda typowa dla PiS
          • tomekp1 Re: do roma48 15.01.06, 13:07
            rom48 napisał:

> Falsz i obluda typowa dla PiS

Czy trzeba być bogatym żeby mieć internet. rom48- mamy 21 wiek widać zapomiałeś
            o tym piszesz jak byłbyś trochę cofnięty /nie myślę o rozwoju tylko o czasie/
            • rom48 Ale tez nie mozna byc biedakiem Komputer kosztuje 15.01.06, 13:30
              pare groszy a i opaty internetowe tez. Ja nie zaliczam sie do bogaczy a jestem zwolennikie normalnosci nie caglel walki lecz spokojnego rozwoju
              • leon9910 Re: Ale tez nie mozna byc biedakiem Komputer kos 15.01.06, 14:07
                rom48 napisał:

> pare groszy a i opaty internetowe tez. Ja nie zaliczam sie do bogaczy a jestem
                > zwolennikie normalnosci nie caglel walki lecz spokojnego rozwoju
                >A co dla ciebie jest normalką??? To że Tylko Tusk,Rokita,Komorowski w
                TVN,Polsacie TVN i oczernia innych??czy nie widzisz że tym panom chodzi o
                rozpierdziche??
                • rom48 Oczywiscie tylko Kaczynskim chodzi o budowanie 15.01.06, 15:09
                  porozumienia i dobra kraju przeciez to widac! Widac szczegolnie po sposobie prowadzenia rozmow koalicyjnych i to nie zaleznie z kim. Jak chetnie dziela sie wladza. Bo odpowidzialnoscia to wcale. Za obecny stan odpowidzialni sa wszyscy tylko nie oni. To widac slychac i czuc:DDDD
                  • zkyc Re: Oczywiscie tylko Kaczynskim chodzi o budowani 15.01.06, 16:54
                    rom48 napisał:

> porozumienia i dobra kraju przeciez to widac! Widac szczegolnie po sposobie
                    pro
                    > wadzenia rozmow koalicyjnych i to nie zaleznie z kim. Jak chetnie dziela sie
                    wl
                    > adza. Bo odpowidzialnoscia to wcale. Za obecny stan odpowidzialni sa wszyscy
                    ty
                    > lko nie oni. To widac slychac i czuc:DDDD

Kaczyńskim chodzi tylko o udawanie budowania, a tak naprawdę żadnym budowaniem
                    nie są zainteresowani!!!!!!!!!!!
                    Nie chcą za takie nic działanie ponosić odpowiedzialności i tylko szukają
                    jelenia, którego taką odpowidzialnością można obciązyć!!!!!!
                    I to jest jedyny kierunek rozmów koalicyjnych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • matol13 Re: Oczywiscie tylko Kaczynskim chodzi o budowani 15.01.06, 19:01
                      Kochani moi.. zapomnieliśmy, że najlepiej działo się nam za tow. Bieruta
                      Bolesława. Polska rozwijała się, wszyscy obywatele bogacili się, a ludzie mogli
                      czuć się bezpiecznie, ponieważ ich spokoju pilnowali wspaniali fachowcy. Na ich
                      wspaniałych przykładach wzrastali nam kolejni wielcy przywódcy, źle
                      powiedziałem bo to byli bracia wszystkich kast: i robotników, i chłopów, no
                      trochę nie po drodze byli inteligenci (ale to ich samych wina.). Jak z narodem
                      zbratał się J. Wojciech pamiętnego dnia! A nasi ostatni wielcy? Ileż musieli
                      się natrudzić aby tylko naród nie miał problemów z majątkami! Sami nadstawiali
                      swoje grzbiety do dzwigania tego bogactwa! Jednym słowem powinniśmy zwrócić się
                      do Wołodii aby przysłał nam kolejną ekipę gubernatorów, zapewniając wszystkim
                      szczęście i dostatek!
                      Moje matolskie przemyślenia kieruję przede wszystkim do wszystkich
                      zklonowanych, którzy szczerze plują a mogli by zamilknąć, skoro nie chcą Polsce
                      pomóc!
                      • zkyc Re: Oczywiscie tylko Kaczynskim chodzi o budowani 15.01.06, 21:56
                        Wyślij ten apel do jarka!!!
                        Masz zagwarantowane, że w nagrodę otrzymasz "Spieprzaj dziadu!"
                        lub grzeczniej "Bóg zapłać!".
                        A może dadzą ci wybór?????:))))))))))))))
          • leon9910 Re: Ty jestes nedzarzem i stac cie na Internet?? 15.01.06, 14:04
            Falsz i obłuda to całe PO.Bez programu!!Ich program to rozwalić do końca co się
            da i dać dyla tak samo jak rządzili z AWS-em!!!
    • maureen2 Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 12:59
      już SO zabiera się za wyważanie i równoważenie sceny politycznej ?. Wystarcza-
      jącym krytykiem i pośrednikiem jest PiS,
    • jerzy.kosecki Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 13:01
      partię, PiS wykończy ! Martwi mnie natomiast, że PiS, mógłby wprowadzić chama
      do rządu ! Wiem, że PiS przedterminowe wybory wygra w cuglach...jeśli ?! jeśli
      nie "przefajnuje". PiS niema potencjału intelektualnego aby rządzić
      samodzielnie. Dlatego te dwa gnomy musza zrozumieć, że jeśli, po wyborach, nie
      utworzy rządu z PO, to wyborcy wystawią im rachunek, który ich bedzie wiele
      kosztował. Zachodzi pytanie, kto ponosi winę, za to, że przez pół roku
      tracilismy czas na przepychanki bez sensu ? Moim zdaniem, li tylko, i
      wyłącznie PiS ! Ja, przypusczam ze i wielu innych, głosowało na koalicję PiS-u
      i PO. Zostałem przez PiS oszukany. W tym czasie świat zapie..ł, a Czesi
      wyprzedzili Portugalię.
      • block_buster [...] 15.01.06, 13:11
      • maureen2 Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 13:34
        istnieją złotouści propgandziści,ktorzy potrafią tylko mówić, przekonywać,motać
        natomiast nie są w stanie dzialać. Te kilka miesięcy było wystarczającym okresem
        proby.
      • adebo Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 13:42
        jerzy.kosecki napisał:

> partię, PiS wykończy ! Martwi mnie natomiast, że PiS, mógłby wprowadzić chama
        > do rządu !

Po tej wypowiedzi widać wyraźnie kto tu kim jest.
      • rtg Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 14:06
        jerzy.kosecki napisał:
        ....
        >...Ja, przypusczam ze i wielu innych, głosowało na koalicję PiS-u
        > i PO. Zostałem przez PiS oszukany. W tym czasie świat zapie..ł, a Czesi
        > wyprzedzili Portugalię.
        a w Polsce kaczyzm wszczynając nowa wojne na górze doprowadzi do nastepnego
        zacofania zbliżonego do socjalizmu... Głupota wyborców jest osabiająca.
        Marnujemy czas .. juz "odnawiamy sie" ponad kwarta a zamiast IV RP jest II PRL
        z zamordyzmam i arogancją Dorna i głupotą PiSuarów.
        • colombina kto to powiedzial?? 15.01.06, 14:13
          ..ze niewazne zeby Polska byla bogata, wazne zeby byla katolicka...

Czy ktos pamieta co to za medrzec powiedzial?

rtg napisał:

> Głupota wyborców jest osabiająca.
          > Marnujemy czas .. juz "odnawiamy sie" ponad kwarta a zamiast IV RP jest II PRL
          > z zamordyzmam i arogancją Dorna i głupotą PiSuarów.
        • leon9910 Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 14:16
          rtg napisał:

> jerzy.kosecki napisał:
          > ....
          > >...Ja, przypusczam ze i wielu innych, głosowało na koalicję PiS-u
          > > i PO. Zostałem przez PiS oszukany. W tym czasie świat zapie..ł, a Czesi
          > > wyprzedzili Portugalię.
          > a w Polsce kaczyzm wszczynając nowa wojne na górze doprowadzi do nastepnego
          > zacofania zbliżonego do socjalizmu... Głupota wyborców jest osabiająca.
          > Marnujemy czas .. juz "odnawiamy sie" ponad kwarta a zamiast IV RP jest II PRL
          > z zamordyzmam i arogancją Dorna i głupotą PiSuarów.

> Nie zostałeś oszukany przez PiS tylko przez PO Oni chcieli koalicji ,gdyż
          myśleli że wygrają wybory,a wrazie nie powodzenia mieliby na kogo zepchnąć
          wine!!PO to ludzie od propagandy PZPR-u Zobacz kto tam siedzi Twardzi ludze z
          SZMP i działaczy PZPR.Komorowski,Niesiołowski,Tusio aktywista mlodych socjalistów!!
          • rtg Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 14:56
            leon9910 napisał:
            > Nie zostałeś oszukany przez PiS tylko przez PO Oni chcieli koalicji ,gdyż
            > myśleli że wygrają wybory,a wrazie nie powodzenia mieliby na kogo zepchnąć
            > wine!!PO to ludzie od propagandy PZPR-u Zobacz kto tam siedzi Twardzi ludze z
            > SZMP i działaczy PZPR.Komorowski,Niesiołowski,Tusio aktywista mlodych
            socjalist
            > ów!!
            bzdety wypisujesz;
            aby dostac sie do jedenatolatki musiałem wstapić do ZMP,
            aby dostać sie na wyższą uczelnię musiaem pracowac jeden rok w fabryce aby
            uzyskac punkty jako "przodujący robotnik" bo pochodzenie mi dawało punkty
            ujemne. Komorowski i Niesioowski przypuszczalnie przeszli to samo lub podobnie.
            Masz zerowe pojęcie o okresie socjalizmu zwłaszcza lat 50 i 60. Proponuje duzo
            czytać i zabierac głos na końcu kolejki i nie ferować wyroków w pełnej
            niewiedzy
            • tomekp1 Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 15:55
              i właśnie przez takich ludzi jak rtg.mieliśmy taki socjalizn w latach 50,60
              zapisywali się do ZMP czy PZPR tylko po to żeby coś zyskać- oszukiwali siebie
              i swoją ojczyznę /fałsz i obłuda/
              Pewnie chciałeś uzyskać punkty za pochodzenie bo zabrakło tych za wiedzę.
              Wielu ludzi z lat 50,60 ukończyło studia bez pomocy ZMP,czy PZPR.
              Więc może Panie rtg czy te dodatkowe punkty nie świadczą o tym że Pan też
              powinien jeszcze troszeczkę poczytać.
              A Tym którzy zapisywali się do ZMP, ZMS czy PZPR z PRZEKONANIA należy się pełny
              szacunek.
              • pvuii [...] 15.01.06, 16:22
              • rtg Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 16:57
                mylisz sie opowiadając sie nieświadomie za doktryna komunistyczna która
                ograniczała dostęp do wiedzy ludziom z pochodzeniem inteligenckim tylko po to
                aby doprowadzić do zatracenia poczucia narodowego.
                Taki był plan Stalina i robiliśmy wszystko aby nie był realizowany z
                powodzeniem.
                Tylko domy inteligenckie w Polsce Ludowej zachowywały poczucie patriotyzmu i
                przynalezniości narodowej i dzieki temu nie nastąpiło zatracenie poczucia
                narodowego w dużej cześci społeczenstwa. ROBOTNIK PRACUJĄC ZA DARMO na rzecz
                państwa totalitarnego nie miał czasu na kształcenie swoich dzieci w duchu
                patriotycznym ... sam zresztą nie mając wiedzy na ten temat. A jak robił to
                nieporadnie ale skutecznie to tylko trzeba przed nim pochylić czoła.
            • zibiwrocek Trzeba się było uczyć a nie punkty za pochodzenie 15.01.06, 16:30
              czy przynależność ciółać aby sie do szkół dostać.
              Mój stary 10 lat za kołem podbiegunowym siedział. Do żadnych partii i stronnictw
              bratnich nikt z nas nie wstępował. Na studia się dostaliśmy bez problemów. Po
              drodze zaliczając kilka finałów olimpiad przedmiotowych.
              A jak nie potrafisz to nie pchaj się na afisz.
              • rtg Re: Trzeba się było uczyć a nie punkty za pochodz 15.01.06, 17:06
                zibiwrocek napisał:

> czy przynależność ciółać aby sie do szkół dostać.
                > Mój stary 10 lat za kołem podbiegunowym siedział. Do żadnych partii i
                stronnict
                > w
                > bratnich nikt z nas nie wstępował. Na studia się dostaliśmy bez problemów. Po
                > drodze zaliczając kilka finałów olimpiad przedmiotowych.
                > A jak nie potrafisz to nie pchaj się na afisz.
                nie.... wstapiem do ZMP i PRPR z przekonania a punkty mi też były potrzbne bo
                nazwisko mam brzmiące ludowo niepoprawnie.
          • sclavus Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 17:25
            Wow!!!!
            Musi masz jakieś tajne wiadomości ... od rydza chyba...
            Jak tylko okazało sie, że PiSiory maja 2% więcej do sejmu, zaczęli kombinować,
            jakby tu samemu porządzić... A jak tylko okazało się, że to konus jednak będzie
            siedział na fotelu w pałacu, wszelkie możliwości jakiejkolwiek koalicji z
            Platformą sięgnęły dna... chyba, że takiej, w której Platforma tylko
            przyklaskuję PiSiorom... przecież nie po to PiSiory mają I miejsce w Swjmie i
            Konusa na fotelu, żeby dzielić władzę... raczej Polskę...
      • leon9910 Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 14:10
        jerzy.kosecki napisał:

> partię, PiS wykończy ! Martwi mnie natomiast, że PiS, mógłby wprowadzić chama
        > do rządu ! Wiem, że PiS przedterminowe wybory wygra w cuglach...jeśli ?! jeśli
        > nie "przefajnuje". PiS niema potencjału intelektualnego aby rządzić
        > samodzielnie. Dlatego te dwa gnomy musza zrozumieć, że jeśli, po wyborach, nie
        > Chamem to jesteś ty i do tego ciemniak ,który jest sterowany i sam nie potrafi
        logicznie myśleć!!!

> utworzy rządu z PO, to wyborcy wystawią im rachunek, który ich bedzie wiele
        > kosztował. Zachodzi pytanie, kto ponosi winę, za to, że przez pół roku
        > tracilismy czas na przepychanki bez sensu ? Moim zdaniem, li tylko, i
        > wyłącznie PiS ! Ja, przypusczam ze i wielu innych, głosowało na koalicję PiS-u
        > i PO. Zostałem przez PiS oszukany. W tym czasie świat zapie..ł, a Czesi
        > wyprzedzili Portugalię.
      • isa.stern Re: cieszę się, że p. R. Giertycha, i jego 15.01.06, 17:28
        wszystko się zgadza, ale na szczęście huraoptymizm - co do wyników PiS w
        przedterminowych wyborach - jest przedwczesny, a to dlatego, że wiele się
        wydarzy podczas kampanii
        nie sądzisz chyba, że Giertych, Lepper będą stać z założonymi rękami;
        podejrzewam także, że platforma przestanie się bawić w dżentelmenów i wynajmie
        jakiegoś kolesia od czarnego RP i w końcu Kurski będzie miał prawdziwego
        przeciwnika
    • dominik.olsztyn Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 13:05
      Do niedawna jedynie SLD było opozycją w tym sejmie. Opozycyjność reszty
      ugrupowań polegała na tym, że PiS ic olewał. Być może PO teraz przejrzało na
      oczy.. Reszta nadal prowadzi nieustanne umizgi do Jarka.
    • saretest Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 13:17
      Głosowałem na PIS i żałuję teraz tego cholernie. Miało być tak pięknie. Niech
      wybory będą jak najszybciej - oddam głos na normalmych ludzi a nie na
      ZADYMIARZY. Posłowie z PIS to tacy "sejmowi kibole". Życzę im wszytskiego
      najgorszego!!! Jeszcze kaczki sie posrają - niech tylko kwachu wróci.
      • puljan Kwach wróć i zrób kaolicję z PO 15.01.06, 13:28
        Kwachu wróć
        SLD pod przywództwem
        Kwacha. Tusk Rokita, Komorowski I PO w koalicji
        Niech żyje V Rzeczpospolita !
        Schetyna na premiera, Sobotka zamiast
        Dorna
        Gazetra Wyborcza jako organ prasowy, TVN24+polsat
        jako stacje rządowe.
        Witajcie zwolennicy PO w nowym kraju.

• jan12121 Re: Kwach wróć i zrób kaolicję z PO 15.01.06, 13:58
          puljan napisał: "Kwachu wróć ... ".
          Tak naród rozumie tę zawiłą i poważną sytuację, jaką zafundowały nam wyniki
          ostatnich wyborów (czyli my sami, zwłaszcza ci, którzy na wybory nie poszli. To,
          że PiS nie chce koalicji z PO było jasne od momentu, gdy pojawióło sie hasło
          "solidarni kontra liberalni". To zupełnie bzdurne merytorycznie i politycznie
          hasło, niestety, nie zostło przez PO obśmiane - wtedy by znikło szybciutko, jak
          znikło zwalczanie przez PiS komuny (dzięki czemu Olejniczak ma sporą drużynę).
          Moim zdaniem PiS zmierzza do brunatnych rządów (Dorn, Kamiński), zamordyzmu w
          mediach (Samoobrona i dziennikarze) oraz głuszenie opornych pieniędzmy
          rozdawanymi gdzie będzie potrzeba a zabieranymi gdzie bedą nieprawomyślni.
          To wszystko wyobrazenie o rządzeniu jako grze partyjnej, rodem z czystego PRL-u,
          dotego doszliśmy...
          • leon9910 Re: Kwach wróć i zrób kaolicję z PO 15.01.06, 14:30
            jan12121 napisał:

> puljan napisał: "Kwachu wróć ... ".
            > Tak naród rozumie tę zawiłą i poważną sytuację, jaką zafundowały nam wyniki
            > ostatnich wyborów (czyli my sami, zwłaszcza ci, którzy na wybory nie poszli. To
            > ,
            > że PiS nie chce koalicji z PO było jasne od momentu, gdy pojawióło sie hasło
            > "solidarni kontra liberalni". To zupełnie bzdurne merytorycznie i politycznie
            > hasło, niestety, nie zostło przez PO obśmiane - wtedy by znikło szybciutko, jak
            > znikło zwalczanie przez PiS komuny (dzięki czemu Olejniczak ma sporą drużynę).
            > Moim zdaniem PiS zmierzza do brunatnych rządów (Dorn, Kamiński), zamordyzmu w
            > mediach (Samoobrona i dziennikarze) oraz głuszenie opornych pieniędzmy
            > rozdawanymi gdzie będzie potrzeba a zabieranymi gdzie bedą nieprawomyślni.
            > To wszystko wyobrazenie o rządzeniu jako grze partyjnej, rodem z czystego PRL-u
            > ,
            > Zapomniałeś chyba że ci właśnie z PO to aktywiści ze starej szkólki ZSMP.A w
            PRL-u ci co głośno się wydzierali dichodzili di władzy.I tą metode stosuje
            dzisiaj PO.Uciszeni ZSMP-owcy.Tak im kazał tow.Kwaśniewski!!
            • offler Leon, udowodnij swije teorie- skad masz te 15.01.06, 14:55
              wiadomosci o dzialaczach PO?
              Ilu z nich bylo w ZSMP?
              Z tych co byli w ZSMP to ilu potem dzialalo w Solidarnosci, a ilu w PZPR?
              Prosze badz konkretny w swoich zazutach bo Ty narazie to zucasz zazutami, a nic madrego nie powiedziales.
              PiS wygral wybory czesciowo dlatego, ze glowna ich zaleta bylo "odnawianie Polski", co po SLD bylo dobrze widziane. To mialo polegac na zapobieganiu oszustw. Niestety na tym sie ich kompetencja konczy. Oni zeczywiscie mieli dobry plan jak leczyc kumoterstwo na wyzszym szczeblu ale nie mieli planu na reszte rzadu. Co z tego, ze Polska bedzie szlachetna jesli bedzie bankrutem? Reszta ich propagandy polegala na przedstawianiu tego jak bedzie zle za PO, a nie jaki oni maja dobry plan- bo go nie mieli. Twierdzisz, ze PO nie mialo budzetu- to co bylo przez PiS i reszte tak krytykowane?

PiS sie do rzadzenia nie nadaje, moga tylko byc ewentualnymi koalicjantami w sprawie tego "leczenia" i niesch pozwola Polska rzadzic ludziom ktorzy na to jakis pomysl maja.
              • mistago po to kibel 15.01.06, 16:33
                panowie z PO już rządzili i jakos gospodarka za ich czasu z kopyta nie ruszyła.
                Nie wiem więc skąd sie wzięła myśl, że platforma to spece od gospodarki.
                Chyba ,że dla kogoś mantry w stylu 3x15 to szczyt liberalizmu gospodarczego.
              • zibiwrocek Ito chcieli robić ale PO chciało resortów siłowych 15.01.06, 16:40
                a nie gospodarczych.
            • niezapowiedziany Re: Kwach wróć i zrób kaolicję z PO 15.01.06, 15:24

to i tak jeszcze nic w porownaniu do Wassermana - prokuratora w PRL :)
              • nawrocony1 Kwacho wroci i zrobi koalicje SLD z SLDPl 15.01.06, 16:50
                I PiS wraz z PO wroca na swoje normalne miejsca z 15% poparciem :)
      • puljan [...] 15.01.06, 13:36
      • leon9910 Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 14:22
        saretest napisał:

> Głosowałem na PIS i żałuję teraz tego cholernie. Miało być tak pięknie. Niech
        > wybory będą jak najszybciej - oddam głos na normalmych ludzi a nie na
        > ZADYMIARZY. Posłowie z PIS to tacy "sejmowi kibole". Życzę im wszytskiego
        > najgorszego!!! Jeszcze kaczki sie posrają - niech tylko kwachu wróci.

> Wiem doskonale że tobie też życzymy jeszce gorszego!!!
    • niemyte_mohery UKARAJMY POLITYKOW 15.01.06, 13:37
      Dlaczego wyborcy maja spokojnie i biernie przygladac sie co nowego odbije dzis
      politykom. Badzmi rownie kaprysni i nieprzewidywalni, nie bierzmy udzialu w
      ZADNYCH sondarzach popularnosci, czy akceptacji poszczegolnych partii. W
      ostatechnosci, jak juz cie swiezbi palec na myszy zeby kliknac, to klam i dla
      celow sondarzu wybierz partie ktora najmniej ci sie podoba.

Ten prosty sposob moze przywroci politykom resztki rozsadku i nie bedac pewnymi
      swoich notowan wezma sie wreszcie do roboty zamiast kombinowac jak kon pod gore!!!

• puljan Po co ? 15.01.06, 13:40
        Przecież ostatnie soandaże udowodniły
        że cokolwiek ludzie mówią i tak wygraywa
        PO i prezydent Tusk.
        Nie widzisz że GW wszystko jedno co myślisz ?
        Oni i tak myśla za Ciebie.
        • niemyte_mohery Re: Po co ? 15.01.06, 14:01
          Staralam sie w swoim apelu byc ponadpartyjna, bo wszystkich nas politycy
          oszukuja i to za nasze wlasne pieniadze.
          Jesli Ci nie przeszkadza (lub nie zauwazasz) ze jestes robiony w konia to w
          porzadku.

P.S. Zycze milej koalicji z Samoobrona. Lepper ma ta przewage nad Tuskiem, ze
          tak latwo nie da sie wykiwac.
      • nawrocony1 Naiwna 15.01.06, 16:41
        jak nikt na sądaż nie odpowie to prasa sama go wymysli
    • blocme Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 13:54
      PIS miało kilka miesiecy zeby pokazac co potrafi. okazalo sie ze niewiele.
      sondarze sondarzami. nie jestem przekonana, ze PIS zyska wiekszosc po
      przeprowadzeniu przedterminowych wyborów. jak ci co na nich głosowali teraz
      patrza na ten cyrk, to nie wiem czy drugi raz popełnia ten błąd. popierac kaczke
      sterujaca panem kaziem... dziekuje, postoje.
    • pestycyd Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 13:59
      Giertych, wracaj spowrotem na swoja galaz i nie cofaj ewolucji!
    • leon9910 Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 14:00
      W zadymie to widać że Romuś był spłodzony.I sa efekty tego !!!
    • ja-polak Romek znów ma racje 15.01.06, 14:59
      Romek nie odkryl ameryki mówiac, ze z nim nikt o niczym nie chce rozmawiac.
      Andrzej L. postawil na swoim, no i teraz Jarek bedzie bawil sie z nim
      odstawiajac Romka na bok.

Byc moze, jak Romek postara sie o jakies nowe zabawki to Jarek wyrazi
      zainteresowanie, bo jak narazie to wyglada na to, ze Jarek jest egoista i nawet
      ze swoim przyjacielem z piaskownicy, z Donaldem, tez sie nie chce bawic...

...zastanawiajace, gdzie popelniono blad w wychowaniu...
      no coz, Jarek wyrósl z przyjazni i dzis ma innych przyjacól, aby nie nazwac
      Tadka - co bawi sie w radio...
      • sumienie.lk Re: Romek znów ma racje 15.01.06, 15:41
        Nie popełniono żadnego błędu wychowawczego - po prostu bliźniaki takie są.
        Jeśli masz jakiekolwiek bliźniaki w swoim otoczeniu to spróbuj teraz
        przeanalizować ich sposoby działania, a sam się przekonasz, że te wszystkie
        kretactwa, mataczenia, kłamstwa kaczyńskich to dla bliźniaków normalka.
        • nawrocony1 zwlaszcza takie z kompleksami 15.01.06, 16:33
          (np wzrostu)
      • nawrocony1 póki co to Romkowi wszystkie zabawki 15.01.06, 16:35
        (wyborcow) zabral Jarek wiec Romka juz nie potrzebuje
    • sclavus Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 15:25
      rzeczywiście, zamroczony jesteś.. i to nieźle...
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 16:36
        masz racje : dac szanse PISowi , to jak zepchnac Polske do poziomu KRLD .
        • realista1000 Chyba nie KRLD, aleTuskowego KLD! Pomyliło ci się 15.01.06, 20:38
    • qc Jaka roznica miedzy PiS i Al-Kaida ? 15.01.06, 15:37
      Po akcjach Al-Kaidy mozna latwo posprzatac.
      • dzieciatko_o_dyrektora A co maja ze soba wspolnego ? 15.01.06, 16:34
        Poparcie fanatykow religijnych .
    • a.k.traper Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 16:10
      Popieram, dac im szansę zeby udowodnili swoją nijakość
    • strong7 Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 16:13
      Dziwne,ze J.Kaczyński nie chce koalicji z PO. Przecież czas pokazuje,że jest
      im po drodze,szczególnie teraz,kiedy wicepremierem została p. Gilowska.
      Dla dobra Polski należy wszelkie animozje odłożyć na bok i zacząć rozmawiać
      o tym co te partie łączy i utworzyć dobrą,sprawną koalicję,nie oglądając się
      na Leppera,Pawlaka i tym podobnym. Polska i Polacy zasługują na dobry rząd.
      Dobrze,gdyby o tym wiedzieli pp.Kaczyńscy.
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 16:32
        strong7 napisał:

> Dla dobra Polski należy ...
        --
        To akurat ostatnia rzecz o ktorej wspominaja panowie przy korycie .
      • nawrocony1 mylisz przyczyne ze skutkiem 15.01.06, 16:38
        po to Gilowska dokoptowal by wnerwic PO i calkowicie zablokowac mozliwa wspolprace

metoda "na kaczora" - jesli chce sie jakas partie wykonczyc to trzeba przejac
        jej program i projekty a wtedy konkurencyjna partia przestaje miec racje bytu.
        • rtg Re: mylisz przyczyne ze skutkiem 15.01.06, 17:13
          nawrocony1 napisał:

> po to Gilowska dokoptowal by wnerwic PO i calkowicie zablokowac mozliwa
          wspolpr
          > ace
          >
          > metoda "na kaczora" - jesli chce sie jakas partie wykonczyc to trzeba przejac
          > jej program i projekty a wtedy konkurencyjna partia przestaje miec racje bytu.
          samo przejęcie programu to jest za mało trzeba jeszcze wiedzieć co z tym
          programem zrobić a..... tu juz widzy brak... tylko prawnicza niepena bo
          egzaminy zdawali po połowie i uczyli sie tylko połowę... kazdy... :-(
    • the.truth JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 16:34
      Rozwalić finanse i krzyczeć o "destabilizowaniu" państwa :-)
      Uwielbiam PO.
      • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 16:38
        Becikowym - oczywiście :-)
        • zkyc [...] 15.01.06, 16:43
        • isa.stern Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 16:49
          the.truth, oczywiście pamiętasz, jak to się stało, że "becik" w ogóle zaistniał
          otóż, PiS handlował z LPR: wy poprzecie rząd Marcinkiewicza, a my w
          błyskawicznym tempie zajmiemy się ustawą tzw. "becikową"
          a to, że PiS "potknął się" o becik, to inna bajka... ;) :P
          • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:03
            A jakie to ma znaczenie ?
            Faktem jest to, że to właśnie "odpowiedzialna i oszczędna" Platforma
            zawiązała "moherową koalicję" i w efekcie doprowadziła do budżetowej
            obstrukcji bijąc po kieszeni wszystkich podatników :-)
            • woocash7 Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:21
              Jak to jakie to ma znaczenie? Takie ma znaczenie ze PIS wysyla nieczytelne
              sygnaly i wysyla je swiadomie, sygnaly sprzeczne, lawiruje, a wszystko co zle
              jest wg nich wina PO, pozdrawiam
              • tomekp1 Re: do woocash7 15.01.06, 19:07
                PiS był za becikowym dla najuboższych.PO była przeciwna
                i żeby tylko namieszać zagłosowali przeciw sobie i to nawet na 1000 zl
                dla wszystkich.

• woocash7 Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 16:53
          Dla mnie ciekawsza byla postawa PIS-u, ktory caly czas gadal o becikowym,
          dzieki czemu chcial zyskac kolejne glosy, a w momencie glosowania odwrocil sie
          od pomyslu motywujac to odpowiedzialnoscia za budzet i zwalajac wszystko na PO
          i reszte opozycji. Tylko ze to manewrowanie im nie wyszlo, gdyby od poczatku
          byli temu przeciwni to nie dopusciliby do glosowania tej ustawy. pozdrawiam
          • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:18
            Wybacz, z Tobą już się wczoraj dostatecznie "narozmawiałem" :-)
            Pogadamy, jak już będziesz wiedział jaka jest różnica pomiędzy prawicą ( PiS )
            i centroprawicą ( Tusk - PO ) :-)
            Na razie :-)
            • woocash7 Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:25
              Hehehe, twoja "prawica" to przeciez socjalisci, taki maja program, wiec tak ich
              oceniam - ja jestem ekonomista, wiec dla mnie gospodarka ma najwieksze
              znaczenie i nie dam sobie oczu mydlic haselkami odnowy oralnej, czy ktorejs RP,
              przez ludzi ktorym nie ufam, ktorym nie da sie ufac i nie traktuj mnie
              protekcjonalnie, nie jestes animatorem, jesli nie chcesz nie odpowiadaj po
              prostu, ale ja bede zawsze cie krytykowal jesli nie bede sie z toba zgadzal.
              pozdrawiam serdecznie
              • isa.stern Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:38
                woocash7, nie trzeba być ekonomistą, aby wiedzieć, że PiS póki co uprawia
                socjal, jak za najlepszych czasów PRL
                zresztą z miłośnikami PiS nie rozmawiaj o gospodarce, w końcu wódz Jarosław
                powiedział, że jego ekonomia nie interesuje!!! Niezły tekst w ustach szefa
                partii rządzącej...
                • taziuta Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:49
                  Parę dni temu była tu ankieta: czy chciałbyś być piękny, bogaty, sławny, mądry?
                  Jareczek wybiera władzę, która uczyni go pięknym, bogatym, sławnym i mądrym :-)

isa.stern napisała:

> woocash7, nie trzeba być ekonomistą, aby wiedzieć, że PiS póki co uprawia
                  > socjal, jak za najlepszych czasów PRL
                  > zresztą z miłośnikami PiS nie rozmawiaj o gospodarce, w końcu wódz Jarosław
                  > powiedział, że jego ekonomia nie interesuje!!! Niezły tekst w ustach szefa
                  > partii rządzącej...
                  • sclavus Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:57
                    taziuta napisał:

> Parę dni temu była tu ankieta: czy chciałbyś być piękny, bogaty, sławny,
                    mądry?
                    > Jareczek wybiera władzę, która uczyni go pięknym, bogatym, sławnym i mądrym :-
                    )
                    >
                    > isa.stern napisała:
                    >
                    > > woocash7, nie trzeba być ekonomistą, aby wiedzieć, że PiS póki co uprawia
                    >
                    > > socjal, jak za najlepszych czasów PRL
                    > > zresztą z miłośnikami PiS nie rozmawiaj o gospodarce, w końcu wódz Jarosł
                    > aw
                    > > powiedział, że jego ekonomia nie interesuje!!! Niezły tekst w ustach szef
                    > a
                    > > partii rządzącej...

a może nawet i ... wyższym... :-))
                    • taziuta Re: Tak, władza go wywyższy! :-) 15.01.06, 18:00
                      Tak, również wyższym. To znaczy wywyższonym :-)

sclavus napisał:
                      > a może nawet i ... wyższym... :-))

> taziuta napisał:
                      >
                      > > Parę dni temu była tu ankieta: czy chciałbyś być piękny, bogaty, sławny,
                      > > mądry? Jareczek wybiera władzę, która uczyni go pięknym, bogatym, sławnym i
                      > > mądrym :-)
                      > >

• the.truth Co faktycznie wywyższa Kaczyńskiego, tutaj : 15.01.06, 19:27

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3109185.html

• taziuta Re: Co faktycznie wywyższa Kaczyńskiego, tutaj : 15.01.06, 19:33
                          Dzięki za link. Ja bym się na miejscu PiS bał korzystnych sondaży. :-)

the.truth napisał:

>
                          > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3109185.html
                          >
                          • the.truth Re: Co faktycznie wywyższa Kaczyńskiego, tutaj : 15.01.06, 20:07
                            To klasyczna gra na czas :-)
                            Co się utrzyma dłużej : Platforma czy poparcie dla PiS.
                            Jestem pewny, że nad tym właśnie sobie łamie głowę Kaczyński i Tusk.
                • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:52
                  Okazuje się, że Minister Finansów w rządzie PiS Zyta jest socjalistą :-)
                  Kłamliwe Platformersy znów oszukały wyborców ...
                  No ale grunt że się zrehabilitowały i pogoniły lewaczkę :-)))
                  • taziuta Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 17:58
                    Kićka ci się, ale nie przejmuj się tym. Jest was zdecydowana większość. Mówią,
                    że nawet 70% widzów nie rozumie Wiadomości w TV :-)

the.truth napisał:

> Okazuje się, że Minister Finansów w rządzie PiS Zyta jest socjalistą :-)
                    > Kłamliwe Platformersy znów oszukały wyborców ...
                    > No ale grunt że się zrehabilitowały i pogoniły lewaczkę :-)))
                    • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:06
                      Bardzo rzeczowy i konkretny post :-)
                      I przypominający "negocjacje" Kaczora i Tuska.
                      To już apogeum czy twój repertuar jest bardziej zasobny :-)))
                      • isa.stern Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:12
                        tak the.truth, podli i postępni platformersi uprowadzili kota Jarosława i w ten
                        sposób wymogli na nim obsadzenie Zyty Gilowskiej na stanowisku wicepremiera i
                        min. finansów... ;D

the.truth napisał:
                        Okazuje się, że Minister Finansów w rządzie PiS Zyta jest socjalistą :-)
                        Kłamliwe Platformersy znów oszukały wyborców ...
                        No ale grunt że się zrehabilitowały i pogoniły lewaczkę :-)))
                        • sclavus Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:26
                          isa.stern napisała:

> tak the.truth, podli i postępni platformersi uprowadzili kota Jarosława i w
                          ten
                          >
                          > sposób wymogli na nim obsadzenie Zyty Gilowskiej na stanowisku wicepremiera i
                          > min. finansów... ;D
                          >
                          >
                          > the.truth napisał:
                          > Okazuje się, że Minister Finansów w rządzie PiS Zyta jest socjalistą :-)
                          > Kłamliwe Platformersy znów oszukały wyborców ...
                          > No ale grunt że się zrehabilitowały i pogoniły lewaczkę :-)))

żeby ludzie pokroju... hehe, the.truth... mogli mówić, że to socjalistka...
                          • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:31
                            No jakżesz nie socjalistka, jak socjalistka !
                            I dlatego została tak ciepło przyjęta przez tych demonicznych dyktatorskich
                            faszystów czyli narodowych socjalistów z PiS :-)
                            To wszystko faszyści :-)))
                            • sclavus Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:35
                              the.truth napisał:

> No jakżesz nie socjalistka, jak socjalistka !
                              > I dlatego została tak ciepło przyjęta przez tych demonicznych dyktatorskich
                              > faszystów czyli narodowych socjalistów z PiS :-)
                              > To wszystko faszyści :-)))

Kato-narodowy socjalizm - to PiS...
                              Gilowska była tylko rachubą (chybioną) PiSiorów...
                              • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 19:19
                                Ech, mam wrażenie że rozmawiam z voocashem ...
                                Ta sama odpowiedź dla Ciebie co dla niego :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35002604&a=35016730

Z badań wynika że koalicji PiS i PO nadal chciałoby 50 % Polaków.
                                Czy na forum jest choć jedna osoba która przedstawia tą konstruktywną opcję ?
                                • sclavus Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 19:42
                                  the.truth napisał:

> Ech, mam wrażenie że rozmawiam z voocashem ...
                                  > Ta sama odpowiedź dla Ciebie co dla niego :
                                  >
                                  >
                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35002604&a=35016730
                                  >
                                  >
                                  > Z badań wynika że koalicji PiS i PO nadal chciałoby 50 % Polaków.
                                  > Czy na forum jest choć jedna osoba która przedstawia tą konstruktywną opcję ?
                                  > :-)
                                  >

na to mogę ci jedynie odpowiedzieć, że i ja mam wrażenie.... w11mill???
                                  Ta sama upierdliwość.... przy tych samych "tezach"...
                                  • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 20:04
                                    nie wiem kim jest wi11mll :-)
                                    A post voodcasha masz tuż pod nosem.
                                    Wybacz, na dziś zakończyłem twórczą dyskusję z bezinteresownie destruktywną
                                    antykaczą opozycją w tym wątku :-)
                                    Pozdrawiam.
                      • sclavus Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:25
                        the.truth napisał:

> Bardzo rzeczowy i konkretny post :-)
                        > I przypominający "negocjacje" Kaczora i Tuska.
                        > To już apogeum czy twój repertuar jest bardziej zasobny :-)))

A w co??? bom tyż ciekaw....
                        • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:33
                          W to samo czego brak pseudodeklaracjom Tuska o chęci zawarcia przymierza z
                          Kaczyńskimi :-)
                          • sclavus Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:37
                            the.truth napisał:

> W to samo czego brak pseudodeklaracjom Tuska o chęci zawarcia przymierza z
                            > Kaczyńskimi :-)

trudno polemizować z kimś, kto ma dwóję z polityki...
                            Powtarzanie, że to Tusk nie chciał koalicji z PiSiorami, to zwykła
                            upierdliwość...
                            • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:57
                              A kogo interesuje co było dwa miesiące temu :-)
                              Ważne co mamy dzisiaj.
                              To polityka - negocjacje, a nie małżeńskie kłótnie na poobiedniej herbatce u
                              cioci.
                              Jeśli PO tego nadal nie rozumie niech się nie ośmiesza i wraca do przedszkola.

Kaczyński postawił sprawę jasno :

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060114/kraj/kraj_a_1.html

I czeka na przedstawienie konkretnych propozycji przez Tuska.

N/m : Kolejny tekst ad personam z twojej strony kończy wymianę pogladów :-)
                              Uprzedzam dla ścisłości.
                  • woocash7 Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:10
                    Okazuje sie, ze haslo "odnowa moralna" dla Kaczynskich ma dwa znaczenia, jesli
                    to wzmacnia pozycje ich partii to nepotyzm, ktory stal sie powodem wydalenia
                    pani Gilowskiej z PO, wcale PIS-owi nie przeszkadza. Nie znam szczegolow umowy
                    pani G. z panem K., ale na pewno musiala ona zrezygnowac z wielu swoich
                    liberalnych pomyslow - w czasie gdy powinna ona realizowac swoje pomysly
                    zrodzone w czasach platformiarskich Polska sie "odnawia moralnie" -
                    Kaczynskiemu nie chodzi o to kim kto jest, bo i tak niczyje pomysly bez jego
                    aprobaty nie zostana zrealizowane, jego obchodzi tylko czy ten ktos, w tym
                    przypadku pani Gilowska ,wzmacnia PIS. pozdrawiam
                    • the.truth Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:27
                      voocash - ten temat zakończyliśmy już wczoraj.
                      Uzgodniliśmy, iż PiS jest "be" i niegodzien koalicji z PO :-)
                      Bo to socjaliści, faszyści i nacjonaliści* ( * można uzupełnić )
                      Pozdrawiam.

• ready4freddy Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 16.01.06, 00:35
                analnej raczej odnowy, niz oralnej - kaczory wszystkich maja gleboko w kuprze :)
        • nawrocony1 ale te finnse sa slabe 15.01.06, 17:53
          skoro becikowe za 300 mln zdestabilizowalo je
        • colombina pekaja przy becikowym? 15.01.06, 18:23
          the.truth napisał:

> Becikowym - oczywiście :-)

To jak dadza rade z trzema milionami mieszkan?
      • colombina SZCZYT BEZCZELNOŚCI PO!!! 15.01.06, 17:59
        Szczytem bezczelnosci PO bylo zmuszenie PiSu aby dochowal wiernosci obietnicom
        wyborczym ktore PiS dal swoim wlasnym wyborcom.

the.truth napisał:

> Rozwalić finanse i krzyczeć o "destabilizowaniu" państwa :-)
        > Uwielbiam PO.
      • sclavus Re: JAKI JEST NAJNOWSZY SZCZYT BEZCZELNOŚCI ? 15.01.06, 18:43
        the.truth napisał:

> Rozwalić finanse i krzyczeć o "destabilizowaniu" państwa :-)
        > Uwielbiam PO.

At, głupiś... PiSiory mogły łatwiutko niedopuścic do podwójnego "becikowego"...
        a nawet do pojedynczego.... Sami chcieli - to mają... Przewieźli się
        na "serdecznych koalicjantach"..
    • klex1 P. Rokita chetnie pomajsterkowalby... 15.01.06, 16:43
      "Zdaniem lidera PO Jana Rokity, Prawo i Sprawiedliwość nie jest obecnie w
      stanie skutecznie rządzić Polską. "Trzeba zastanowić się nad tym, co zrobić, by
      zmienić sytuację, w której władza spoczywa w rękach PiS i jest nieefektywnie
      sprawowana. Tak dalej być nie może" - zaznaczył."

No, p. Janku. Mogl p. Tusk w 1992 liczyc glosy nocna pora, moze i pan sprobuje.
      No bo kto by tam w takiej sytuacji po raz drugi ryzykowal z oddawaniem
      wszystkiego w rece wyborcow. Chyba to zbyt duze ryzyko :-)))
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: P. Rokita chetnie pomajsterkowalby... 15.01.06, 16:46
        moze robic wybory do skutku (np : co mieaiac), az PIS dostanie wysniona
        wiekszosc absolutna .
        • nawrocony1 po co sądząc po retooryce Jarka K. ,.. 15.01.06, 16:48
          to zaraz będzie gotów ogłosic stan wojenny
          W 81 Kanie a potem general tez mowil o destruktywnej roli Solidarności
        • isa.stern Re: P. Rokita chetnie pomajsterkowalby... 15.01.06, 17:40
          i w końcu doczekamy się czasów jak za Sadama - 100 proc. głosuje na
          Kaczyńskiego, bo w międzyczasie zmieni nam się ustrój... ;D
          • mordzinas Re: P. Rokita chetnie pomajsterkowalby... 15.01.06, 17:50
            isa.stern napisała:

> i w końcu doczekamy się czasów jak za Sadama - 100 proc. głosuje na
            > Kaczyńskiego, bo w międzyczasie zmieni nam się ustrój... ;D

Nie desperuj.
            Nie powtarzaj sloganów wytwarzanych przez szmatławce .

Kaczyński Saddamem.....

Boże! JAcy ci ludzie są niewiarygodnie głupi...

• sclavus Re: P. Rokita chetnie pomajsterkowalby... 15.01.06, 17:56
              mordzinas napisał:

> isa.stern napisała:
              >
              > > i w końcu doczekamy się czasów jak za Sadama - 100 proc. głosuje na
              > > Kaczyńskiego, bo w międzyczasie zmieni nam się ustrój... ;D
              >
              > Nie desperuj.
              > Nie powtarzaj sloganów wytwarzanych przez szmatławce .
              >
              > Kaczyński Saddamem.....
              >
              > Boże! JAcy ci ludzie są niewiarygodnie głupi...
              >

Nieprawdaż... mordzinasie....
              Tylko, dlaczego wygłaszasz takie truizmy, stojąc przed lustrem???
            • luzak33 Re: P. Rokita chetnie pomajsterkowalby... 15.01.06, 18:08
              Że oddali władzę w ręce dwóch braci.
            • luzak33 Re: P. Rokita chetnie pomajsterkowalby... 15.01.06, 18:11
              mordzinas napisał:

> isa.stern napisała:
              >
              >
              > Nie desperuj.
              >
              >
              > że oddali władzę w ręce braci.
            • isa.stern Re: P. Rokita chetnie pomajsterkowalby... 15.01.06, 18:19
              mordzinas, lepsze od mojego tekstu jest tylko to, że Ty wziąłeś go na
              poważnie ;D
              mordzinas napisał:

> isa.stern napisała:
              >
              >
              > Nie desperuj.
              >
              >

ale w przeciwieństwie do Ciebie daruję sobie określenie Twojej inteligencji,
              pewnie w Twoim mniemaniu jest wysoka, nie mam zamiaru wyprowadzać Cię z błędu :D
    • bsc1 W 100% podzielam opinię R.Giertycha. 15.01.06, 18:21
      Te wszystkie meandry PiS z budowaniem koalicji z PO a potem z innymi
      ugrupowaniami to "zasłona dymna" nad kłamstwami w kampanii wyborczej.
      Tu chodzi o zdobycie władzy absolutnej, by z nikim jej nie dzielić - oczywiście
      kosztem Społeczeństwa!
      Rozważania o desygnowaniu Leppera - człowieka z wyrokami - na Wicepremiera to
      parodia sprawiedliwości!
      Z Prawem i Sprawiedliwością Andrzej Lepper na pewno się Polakom nie kojarzy.
      Łączę więc noworoczne dedykacje :
      "Ile Lepper ma wyroków, tyle szczęścia w Nowym Roku" - dla PiS.
      Genialna strategia Kaczylandu!

• sclavus Re: W 100% podzielam opinię R.Giertycha. 15.01.06, 18:32
        bsc1 napisał:

> Te wszystkie meandry PiS z budowaniem koalicji z PO a potem z innymi
        > ugrupowaniami to "zasłona dymna" nad kłamstwami w kampanii wyborczej.
        > Tu chodzi o zdobycie władzy absolutnej, by z nikim jej nie dzielić -
        oczywiście
        >
        > kosztem Społeczeństwa!
        > Rozważania o desygnowaniu Leppera - człowieka z wyrokami - na Wicepremiera to
        > parodia sprawiedliwości!
        > Z Prawem i Sprawiedliwością Andrzej Lepper na pewno się Polakom nie kojarzy.
        > Łączę więc noworoczne dedykacje :
        > "Ile Lepper ma wyroków, tyle szczęścia w Nowym Roku" - dla PiS.
        > Genialna strategia Kaczylandu!
        >
        >
        >

Giertych przywłaszczył sobie to, co już wszystkie wróble wyćwierkały dawno
        temu... ameryki nie odkrył... co gorsze, powtórzył to w wyniku frustracjii
        jakiej doznał, kiedy okazało sie, ze kaczorom wystarczy So+PSL... a tak mu sie
        marzyło byc :języczkiem u wagi"..
        Tymczasem, los (plityczny)... pokazał mu język....
        Swiadomość, ze się jest niczym, przy jego manii wielkości... musi być
        straszna...
      • zo10fr Re: W 100% podzielam opinię R.Giertycha. 15.01.06, 18:36
        Tylko drobna uwaga. Klamać to możesz Ty czy ja. Polityk prowadzi "grę
        dyplomatyczną". Ich nie obowiązują normy moralne zwykłych ludzi.
    • kosa811 Praga 14. w U Ea u nas nastroje iście rewolucyjne 15.01.06, 18:51
      patrzę na tego Machiavelliego dla ubogich i ledwo wstrzymuję odruchy wymiotne.
      słucham wnuczka faceta przymusowo wcielonego do armii bardzo obcej i dostaję
      białej gorączki. zerkam z nadzieją, cóż na to prezydent, a ten odwiedza wawel
      i kwiatki tam składa, zapewniając wszkaże że kocha drugiego półbliźniaka. a tu
      w tv zadowolona gęba opalonego kretyna niewykluczającego mozliwości zostania
      wicepremierem. e, wypiję następnego zlatego bażanta
    • atezag-tks Re: Giertych: rozmowy PiS o koalicji to "zasłona 15.01.06, 18:54
      Girtych się boi że Leper zorganizuje za niego marsz z pochodniami na obse media
      opluwające premiera.
    • krzysztof3 Podobno Putin zaoferował bratnią pomoc władzom RP 15.01.06, 19:04
      w rozwiązaniu konfliktu grożącego stabilności w regionie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka