Dodaj do ulubionych

Abp Życiński krytycznie o możliwości powołania ...

• signal Abp Życiński nie miesza się do polityki 15.01.06, 18:36
      tylko wypowiada jako jeden z wielu, którzy mają takie prawo. Przecież też
      mieszka w tym kraju i ma wszekie prawa w tym prawo głosu.
      • kolter Re: Abp Życiński nie miesza się do polityki 15.01.06, 18:46
        Masz racje on nie miesza sie do polityki ,on ja tworzy!!
    • rezoon Brawo !!! 15.01.06, 18:44
      dziękuję za jasną wypowiedź - już wątpiłem, że to możliwe
    • sarhenziel Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 18:53
      To że szanowny biskup jest mądry inaczej to wiadomo od dawna.
      Inna sprawa to podobno jest roxdział państwa i kościoła i wg
      episkopatu kościół sie nie wypowiada na tematy polityczne.
      Leper mnie ani grzeje ani ziębi jest tyle samo wart co naprzykład
      Rokita i tusk,czy też inne badziewie z PSL, wliczam tu też SLD.
      Panu Zycińskiemu pomieszało się w główce i zabiera głos w sprawach
      nie z jego dziedziny.Lepsze dla kościoła będzie prowadzona
      przez niego nauka pisma świętego bo polski katolik uważa je
      za książkę szatana propagowaną przez te obrzydłe sekty.
      • kolter Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 18:56
        No tak juz od dawna zyjemy w panstwie ,w ktorym publiczna tv nie
        prezentuje ,juz wypowiedzi artystow ,naukowców ,filozofów ,zawsze i wszedzie
        cokolwiek sie dzieje napewno skomentuje to jakis ksiąsz!!!!
    • gogol66 [...] 15.01.06, 18:57
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • wet3 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 19:09
        Rozumiem dlaczego abp.Zycinski pomstuje na Leppera. Niejaki pan Lewandowski
        wyjasnia nam przeciez, ze Bruksela jest bardzo zaniepokojona mozliwosia
        koalicji: PiS-Samoobrona-LPR. Taka opinie nalezy interpretowac, iz koalicja ta
        moze byc korzystna dla Polski a nie dla UE. Ciekawe???
      • 123zly Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 19:19
        znowu błysnołeś rymem
        wielbicielu poezjj SZALETÓW MIEJSKICH
        • gogol66 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 19:29
          123zly napisał:
          > znowu błysnołeś rymem
          > wielbicielu poezjj SZALETÓW MIEJSKICH

Nigdy nie należy wydawać sądu o rzeczy na podstawie karykatury,
          którą z niej uczyniono.
          Mikołaj Wasiljewicz Gogol (1805-1852)
          • 123zly Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 19:31
            Czytając i ucząc się rymów w smrodzie szaletu miejskiego w główce Ci się
            wszystko pokręciło - szkoda że na leczenie jest zapóźni.

• czarek62 eR/ewangeliczna Radosc czy radosna e/polityka? 15.01.06, 19:14
      To ja do cholery nie rozumiem podstaw prawnych rozdzialu kosciola od panstwa.
      Jak to chodzi w tej Polsce, sa tam jeszcze niezalezne media?
      • kolter Re: eR/ewangeliczna Radosc czy radosna e/polityka 15.01.06, 19:16
        Juz nie długo kaczki maja super pamiec
        • gogol66 Re: eR/ewangeliczna Radosc czy radosna e/polityka 15.01.06, 19:20
          kolter napisał:
          > Juz nie długo kaczki maja super pamiec

kundelki ujadają żałośnie
          a PiSowi poparcie rośnie.
          • kolter Re: eR/ewangeliczna Radosc czy radosna e/polityka 15.01.06, 19:28
            rosnie pisowi i tak samo padna na pysk ,jak krzaklewski,tylko dlaczego to narod
            ma cierpiec przez wygorowane ambicje kaczych kurdupli
      • wet3 Re: eR/ewangeliczna Radosc czy radosna e/polityka 15.01.06, 19:21
        czarek62 napisał:

> To ja do cholery nie rozumiem podstaw prawnych rozdzialu kosciola od panstwa.
        > Jak to chodzi w tej Polsce, sa tam jeszcze niezalezne media?

O ile abp.Zycinski, ks.Boniecki. o.Rydzyk itd. wypowiadaja sie jako obywatele
        Polski - maja do tego PELNE PRAWO. Nie powinni tego jednak czynic wowczas gdy
        zabieraja glos w imieniu KK. Wyraznie (obowiazkowo!) powinni powiedziec czy
        prezentuja swoj prywatny poglad, czy tez poglad KK. To jest ich prawo i
        obowiazek!
        • kolter Re: eR/ewangeliczna Radosc czy radosna e/polityka 15.01.06, 19:25
          i tu sie niezgadzam!! nawet w cywilu maja dosrep do mediów ,a ty mozesz tu sie
          tylko wypłakac nad losem polski
          • wet3 Re: eR/ewangeliczna Radosc czy radosna e/polityka 15.01.06, 19:30
            kolter napisał:

> i tu sie niezgadzam!! nawet w cywilu maja dosrep do mediów ,a ty mozesz tu
            sie
            > tylko wypłakac nad losem polski

Nie podzielam Twego pogladu. Moge ich lubic, lub nie. Moge sie z nimi nie
            zgadac, lub nie. Sa jednak obywatelami Polski. Musza jednak WYRAZNIE
            powiedziec, ze to ich PRYWATNA opinia lub poglad. Zas jako przedstawiciele KK
            maja psi obowiazek zajmowac sie TYLKO religia.
            • kolter Re: eR/ewangeliczna Radosc czy radosna e/polityka 15.01.06, 19:35
              Wiec ja powtarzam ,wystarczy ze on tylko pierdnie a ma koło siebie pismakow
              wiec to jest ta nierowna gra ,ty zeby zaistniec w mediach musisz chyba podpalic
              sie przed sejmem to moze poswięcą ci z 30 sekund!!!
    • kozaczek3 Żydziński jest homo i najmądrzejszym biskupemKrk 15.01.06, 19:31
      Cenię jego wypowiedzi i zgadzam się z nim.
      Nie dzielę ludzi według innych kryteriów, niż mądrość.
      Użyłem zwrotu homo, bo chciałem napisać. że orientacja seksualna nie wpływa na intelekt.
      Nazwisko nie przekręciło się, nie przez podobne klawisze, lub blisko umieszczone.
      Amen
      • wet3 kozaczku3 15.01.06, 19:48
        Nie obraz sie, ale i nie obrazaj innych. Badz tak dobry i nie pisz
        wiecej: "niech bedzie pochylony". Nie ladnie tak. Czy nie uwazasz, ze mozesz
        obrazic uczucia religijne innych?to, co piszesz jes prafraza bardzo pieknej
        inwokacji: Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus! Mam nadzieje, ze zrozumiesz
        mnie. Pozdrawiam.
        • kolter Re: kozaczku3 15.01.06, 19:50
          A dlaczego katolicy pozdrawiaja Jezusa , anie jego Ojca Stworce napisz mi to
          Wierzący człowieku ???
          • wet3 do kotler 15.01.06, 20:53
            Nie jestem teologiem, ale wydaje mi sie, ze przez Jeszsa poznalismy prawdziwego
            Boga i dlatego tak sie pozdrawiamy. Poprzez Syna Ojciec odbiera wszelka czesc i
            chwale.
            • kozaczek3 PraprapraitdwnukBoga niejaki JaśkoIIwskazałPraOjca 15.01.06, 21:04
              Nie jestem teologiem, ale wydaje mi sie, ze przez Jeszsa poznalismy prawdziwego
              Boga i dlatego tak sie pozdrawiamy. Poprzez Syna Ojciec odbiera wszelka czesc i
              chwale.
              A ja myślę, że poprzez prapraprapraitdwnuka Jana Pawła II
              Poznaliśmy Boga.
              Amen.
              PS Ale jestem mądry!!!!
              Niech ktoś zaneguje moją myśl!!!!!!
              Tego nie da się nawet skrytykować!!!!!
              Amen.
            • kolter Re: do kotler 15.01.06, 21:13
              jak idziesz w gosci to komu składasz najpierw uszanowanie?????
              • kozaczek3 Tej małpie z portretu co zlazła z drzewa 15.01.06, 21:50
                Potem włąścicielowi drzewa.
                Amen.
        • kozaczek3 Życiński jest mądrym i wspaniałym człowiekiem!!! 15.01.06, 20:07
          wet3 napisał:

> Nie obraz sie, ale i nie obrazaj innych. Badz tak dobry i nie pisz
          > wiecej: "niech bedzie pochylony". Nie ladnie tak. Czy nie uwazasz, ze mozesz
          > obrazic uczucia religijne innych?to, co piszesz jes prafraza bardzo pieknej
          > inwokacji: Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus! Mam nadzieje, ze zrozumiesz
          > mnie. Pozdrawiam.
          Będę dalej tak pisał.
          Uzasadnienie:
          "Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus!"
          Dlaczego mam go chwalic.
          Poza tym wszystko co się dzieje, dzieje się z woli Boga.
          Przeto moje pisanie dzieje sie z jego woli.
          Amen.
          Pozdrawiam.
          • wet3 Re: Życiński jest mądrym i wspaniałym człowiekie 15.01.06, 20:44
            kozaczek3 napisał:

> wet3 napisał:
            >
            > > Nie obraz sie, ale i nie obrazaj innych. Badz tak dobry i nie pisz
            > > wiecej: "niech bedzie pochylony". Nie ladnie tak. Czy nie uwazasz, ze moz
            > esz
            > > obrazic uczucia religijne innych?to, co piszesz jes prafraza bardzo piekn
            > ej
            > > inwokacji: Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus! Mam nadzieje, ze zrozu
            > miesz
            > > mnie. Pozdrawiam.
            > Będę dalej tak pisał.
            > Uzasadnienie:
            > "Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus!"
            > Dlaczego mam go chwalic.
            > Poza tym wszystko co się dzieje, dzieje się z woli Boga.
            > Przeto moje pisanie dzieje sie z jego woli.
            > Amen.
            > Pozdrawiam.

Nie zgadzam sie z Toba. Pamietaj, ze jak chcesz miec szacunek innych, masz
            obowiazek szanowac ich nie obrazajac ich uczuc. Innej mozliwosci NIE MA! Dobrze
            nad tym pomysl. Pozdrawiam.

• kozaczek3 Re: Życiński jest mądrym i wspaniałym człowiekie 15.01.06, 20:48
              "Nie zgadzam sie z Toba. Pamietaj, ze jak chcesz miec szacunek innych, masz
              obowiazek szanowac ich nie obrazajac ich uczuc. Innej mozliwosci NIE MA! Dobrze
              nad tym pomysl. Pozdrawiam."
              Proszę uświadom mi kiedy i gdzie obraziłem uczucia religijne kogokolwiek.
              Amen.
          • wet3 do kozaczka3 15.01.06, 20:47
            Nie zgadzam sie z Twoja odpowiedzia. Jest zasada: szanuj innych, jesli chcesz
            byc szanowany. Innego wyjscia NIE MA! Pozdrawiam.
            • kolter Re: do kozaczka3 15.01.06, 20:55
              Wet 3 Jezeli piszesz do mnie to zadałem ci bardzo proste pytanie ,czemu nie
              pozdrawiacie Ojca tylko Syna ??a moze czemu nie pozdrawiacie Trojcy??kto jest
              Najwyzszy Ojciec czy Syn?? i wcale nie mam ochoty z ciebie ani twej wiary
              kpic !!ale jak znam was katolików to wiem ze to dla zbyt trudne bo zamiast
              wziasc słowo[biblie] Boze do reki to wolicie te dyrdymały z ambon słuchać
          • marianna_777 Kozaczku - pomysl zanim napiszesz 16.01.06, 00:42
            kozaczek3 napisał:
            > Będę dalej tak pisał.
            > Uzasadnienie:
            > "Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus!"
            > Dlaczego mam go chwalic.
            > Poza tym wszystko co się dzieje, dzieje się z woli Boga.
            > Przeto moje pisanie dzieje sie z jego woli.
            > Amen.
            > Pozdrawiam.

Otoz niezupelnie. Wg doktryny, Bog dal czlowiekowi wolna wole,
            wiec to co piszesz jest z twojej woli, nie z boskiej.

Wola boska - mowimy - gdy trafi sie nieszczescie, ktorego
            nie jestesmy w stanie wytlumaczyc racjonalnie

Jak np. to, ze zajmujesz miejsce na tym forum na
            bzdurne dyskusje, byleby tylko pochlapac ozorem

To raczej ty badz nieco pochylony.
            W szacunku dla przekonan innych ludzi
            • silesius.monachijski Re: Kozaczku - pomysl zanim napiszesz 16.01.06, 00:50
              oj Marianno; z teodycea nie poradzili sobie an sw. Augustyn, ani sw. Tomasz,
              ani sw. Bonawentura, ani Lebniz, ani Plantinga; widze, ze jestes bardzo
              odwazna;ale: czy naprawde o tej porze bedzie w stanie pogodzic mysl o
              wszechmocnym Bogu, ktory jest Miloscia, z obecnoscia Zla w swiecie? Czekam z
              niecierpliwoscia na wywody

marianna_777 napisała:

> kozaczek3 napisał:
              > > Będę dalej tak pisał.
              > > Uzasadnienie:
              > > "Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus!"
              > > Dlaczego mam go chwalic.
              > > Poza tym wszystko co się dzieje, dzieje się z woli Boga.
              > > Przeto moje pisanie dzieje sie z jego woli.
              > > Amen.
              > > Pozdrawiam.
              >
              > Otoz niezupelnie. Wg doktryny, Bog dal czlowiekowi wolna wole,
              > wiec to co piszesz jest z twojej woli, nie z boskiej.
              >
              > Wola boska - mowimy - gdy trafi sie nieszczescie, ktorego
              > nie jestesmy w stanie wytlumaczyc racjonalnie
              >
              > Jak np. to, ze zajmujesz miejsce na tym forum na
              > bzdurne dyskusje, byleby tylko pochlapac ozorem
              >
              > To raczej ty badz nieco pochylony.
              > W szacunku dla przekonan innych ludzi
      • kosa44 Re: Żydziński jest homo i najmądrzejszym biskupem 15.01.06, 20:06
        No to się pochyl...sclavus i mangold czekają...no i taziuta
        • wet3 do kosa44 15.01.06, 21:59
          kosa44 napisał:

> No to się pochyl...sclavus i mangold czekają...no i taziuta

Wstydzlbys sie takie glupstwa i swinstwa wypisywac!

• tales1 ZACZYNAM WĄTPIĆ W ODPOWIEDZIALNOŚĆ BISKUPÓW! 15.01.06, 19:42
      Zamykają usta innym, a sami rozprawiają bez zahamowań o polityce i to
      personalnie! Co to znaczy słabość do "byćia sławnym, popularnym, chołubionym
      itd." Tylko. gdzie równość i pokora chrześcijańska? Nie mówię już o miłości
      bliźniego!
    • ak813 Niech sie Zydzinski zajmie lustracja wlasnej osoby 15.01.06, 19:56
      • henio56 nie doceniacie przyszłego premiera ! 15.01.06, 20:03
        www.polityka.home.pl/galeria/data/media/7/lepper2.jpg
    • kormoran21 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 20:16
      Chociaż jestem katolikiem nie praktykującym i wściekły na kler bo oni sami do
      tego doprowadzili myślałem że idąc do kościoła będę się modlił i słyszał o
      cierpieniu Jezusa a słyszałem o PISie i o polityce niektóży księża z kościoła i
      ambony zrobili agitacje polityczne.CHOCIAŻ JESTEM CIĘTYM NA KLER BO ZA
      SREBRNIKI SPRZEDAliby JEZUSA I MARIĘ DZIEWICĘ O ILE BYŁA DZIEWICĄ.Wyjątkowo
      popieram Abp.Życińskiego i Abp.Pieronka bo ci panowie są bezpośredni i otwarci
      na wszystko.TO JUŻ NIE JEST MÓJ KOŚCIÓŁ TO JEST ZWYCZAJNA SEKTA PANOWIE
      SEKCIAŻE NAGMINNIE WAM OWIECZKI ODCHODZĄ SAMI SIĘ DO TEGO PRZYKŁADACIE.
      • kolter Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 20:19
        ale im juz kasa z uni wystarczy ,wiec oni olewaja wiernch od 1989 roku zgarneli
        taka kase ze nic im juz niepotrzeba,do tego unia daje na zabytki i takie tam
        wiec jestes i m potrzebny jak sztangiel na ch....u!!
    • gauche Kler wcina sie w polityke a ty Michnik nie grzmisz 15.01.06, 20:26
      ?, hę?
      • kolter Re: Kler wcina sie w polityke a ty Michnik nie gr 15.01.06, 20:33
        a Matoł to co?? napis na dropsach czy fan Tadka Rydzyka czyli ktos kto w
        czasie mszy zachłystną sie kadzidłem??
    • wojtek2784 Re: Wielu wypowiada się krytycznie o Życińskim.. 15.01.06, 20:31
      Wielu Polaków wypowiada się krytycznie o abp Życińskim i co z tego ?
      On się nie zmienia. W polityce , jak na razie wszystko idzie dobrze. Brawo PiS.
    • remekk Jakos polskojęzyczna gazetka nie wrzeszczy , 15.01.06, 20:37
      że ich człowiek miesza się do polityki .
      W przypadku radyja czynia to permanentnie .
      Podwójna "etyka" - cywilizacja wyłazi ... .
    • silesius.monachijski [...] 15.01.06, 20:40
      • kolter Re: Pomodlmy sie o powrot abp Zycinskiego do peln 15.01.06, 20:43
        A do ktorego Boga mamy sie modlic ??do tego co naucza nas kochać innych ??,czy
        do tego ktory rzymskim katolikom podpowiedział jak oswięcim mozna w uzdrowisko
        zamienic w latach 40 ubiegłego wieku????
        • silesius.monachijski Re: Pomodlmy sie o powrot abp Zycinskiego do peln 15.01.06, 20:53
          komunizm i faszyzm raczej z katolicyzmem maja malo wspolnego; jeden
          czci "boga", ktory kaze kazdego podejrzewac o chec buntu - wiec nalezy go
          likwidaowac, zas nazizm (faszyzm w wydaniu niemieckim) odwolywal sie - pod
          wplywem zafascynowania Hitlera muzyka Wagnera, mitologia germanska; z
          katolicyzmem nie mialo to nic wspolnego; wystarczy tylko conieco poczytac, i
          juz nie potrzeba glupot wypisywac; to takie proste

kolter napisał:

> A do ktorego Boga mamy sie modlic ??do tego co naucza nas kochać
          innych ??,czy
          > do tego ktory rzymskim katolikom podpowiedział jak oswięcim mozna w
          uzdrowisko
          > zamienic w latach 40 ubiegłego wieku????
          • me-e [...] 15.01.06, 21:02
            • silesius.monachijski Re: Pomodlmy sie o powrot abp Zycinskiego do peln 15.01.06, 21:16
              widze, ale coz mi z tego przyjdzie? wszedzie mnie dopadna

me-e napisał:

> ...silesius...czy ty nie widzisz ,ze masz z ...PSYCHOLEM...doczynienia...
              >
              >
              > Uwaga:
              > Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony
              > kosz.
          • kolter Re: Pomodlmy sie o powrot abp Zycinskiego do peln 15.01.06, 21:10
            moze ja igłupoty pisze ,ale powiedz mi czy Bog słucha modlitw ludzi ktorzy jako
            głowy swojego kosciołu sa obroncami pedofili ,czy słucha modlitw ludzi ktorzy
            mowią publicznie ze inkwizycja spaliła na stosach tylko 99 osób ,a jeden tylko
            naczelny inkwizytor hiszpani zamordował 102 tys ludzi,czy słucha modlitw ludzi
            ktorzy sami siebie ojcami nazywaja ,choc Syn Bozy wyraznie tego zakazał,Czy
            modlenie sie do figur nazywasz modlitwą skoro twoj kler nawet dekalog
            sfałszował wyrzucajac drugie przykazanie ktore niepozwala tworzyc i czcic
            wizerunków, a ostatnie 10 podzielił na dwa nigdy nie myslałes czemu dwa razy
            napomina sie o niepoządliwosc??
            • me-e Pomodlmy sie... 15.01.06, 21:29
              ...ludzkosc jest skazana na smierc...nawet nam natura co jakis czas dowala...tu
              tylko chodzi o to zeby smemu sie nie zabijac i nie skakc sobie do oczu...a co
              do inkwizycji-stosow...w polsce ich nie bylo...wiec o co cie glowa boli...a
              zginelo 100 osob w europie...pozatym...nie pisz o tym co inni robili- jak ci to
              podano ( spojz jak dzisiej pisze sie o stanie wojennym w polsce w lewackich
              mediach...ze bylo to zbawienie dla polakow...wiec niejako badz ostrozny z
              przekazami )...napisz o tym co ty zrobiles dobrego...bo jak widac...nie dosc ze
              przypominasz...PAPUGE...to do tego jestes nierostropny...OSKArZAJAC...wiec
              zapamietaj; taka miara jak ty mierzysz i tobie zmierza...

kolter napisał:

> moze ja igłupoty pisze ,ale powiedz mi czy Bog słucha modlitw ludzi ktorzy
              jako
              >
              > głowy swojego kosciołu sa obroncami pedofili ,czy słucha modlitw ludzi ktorzy
              > mowią publicznie ze inkwizycja spaliła na stosach tylko 99 osób ,a jeden
              tylko
              > naczelny inkwizytor hiszpani zamordował 102 tys ludzi,czy słucha modlitw
              ludzi
              > ktorzy sami siebie ojcami nazywaja ,choc Syn Bozy wyraznie tego zakazał,Czy
              > modlenie sie do figur nazywasz modlitwą skoro twoj kler nawet dekalog
              > sfałszował wyrzucajac drugie przykazanie ktore niepozwala tworzyc i czcic
              > wizerunków, a ostatnie 10 podzielił na dwa nigdy nie myslałes czemu dwa razy
              > napomina sie o niepoządliwosc??

• kolter Re: Pomodlmy sie... 15.01.06, 21:38
                Sorry czy ja bronie w tym poscie komuny i ich zbrodni ktore były liczne,??? ja
                pisze o tym ze kler przez wieki mordował ,grabił ,przypomni sobie z kim
                walczył krol Polski pod grunwaldem ?? z armią czerwona czy z katolickim
                zakonem ktory był podległy bezposredio watykanowi ??po bitwie zreszta papiez
                przekloł polske,,a co do palenia na stosie to w naszej tolerancyjnej ojczyznie
                samych czarownic spalono około 1000, no fakt w niemczech spalono ich 50tys wiec
                nasz wynik jest cieniutki
                • me-e Re: Pomodlmy sie... 15.01.06, 21:51
                  ...a gdzie mee...ci pisal o zbrodniach bolszewi...mowilem tylko o przekazach z
                  przelosci na przykladzie stanu wojennego w polsce...chcialem ci powiedziec ze z
                  tymi przekazami nalezy byc ostroznym...bo mozna byc pewnym ...ze zrodlo tych
                  przekazow moga byc rozne w zaleznosci od zrodla...robiace z ciebie
                  niejako...klona gapczastego...zwanego pospolicie chloniakiem...i dales sie
                  zlapac na te przekazy z jednego li tylko zrodla jak mucha na lep ...i ziejesz
                  ogniem madrosci...niczym niemicki miotacz ognia podczas II WS...

kolter napisał:

> Sorry czy ja bronie w tym poscie komuny i ich zbrodni ktore były liczne,??? ja
                  >
                  > pisze o tym ze kler przez wieki mordował ,grabił ,przypomni sobie z kim
                  > walczył krol Polski pod grunwaldem ?? z armią czerwona czy z katolickim
                  > zakonem ktory był podległy bezposredio watykanowi ??po bitwie zreszta papiez
                  > przekloł polske,,a co do palenia na stosie to w naszej tolerancyjnej
                  ojczyznie
                  > samych czarownic spalono około 1000, no fakt w niemczech spalono ich 50tys
                  wiec
                  >
                  > nasz wynik jest cieniutki
                  • kolter Re: Pomodlmy sie... 15.01.06, 21:55
                    Twoj problem polega na tym ze ty dzis ze 4 msze odprawiłes i troche winka
                    wlałes w siebie wiec pisz tak dalej ale ,najlepiej do naszego dzienika tam
                    potrzeba takich prawdomownych miotaczy prawd jedynych i uniwersalnych
                    • me-e Re: Pomodlmy sie... 15.01.06, 21:59
                      ...a twoj problem polega na tym...ze chesz robic za jasnowidza...za
                      duzo ...BAJEK..skatowales...w tym twoj problem...

kolter napisał:

> Twoj problem polega na tym ze ty dzis ze 4 msze odprawiłes i troche winka
                      > wlałes w siebie wiec pisz tak dalej ale ,najlepiej do naszego dzienika tam
                      > potrzeba takich prawdomownych miotaczy prawd jedynych i uniwersalnych
              • kozaczek3 Aleś ty mee-e niedoinformowany,aleś ciemny jak Krk 15.01.06, 22:03
                Święta inkwizycja dokonała eutanazji na starej kobiecie.
                19 kwietnia 1539 roku została spalona na stosie mieszczka Krakowska niejaka Katarzyna Zalaszowska-Weiglowa. Wina jej była przeogromna, ośmieliła się wyrazić swoje myśli, odmienne od doktryny Kościoła katolickiego.
                W tym temacie zbrodnie Kościoła Katolickiego są przeogromne.
                Amen.
                • me-e Aleś ty...GNIDA...kozaczek... 15.01.06, 23:22
                  ...www.datapolis.pl/grzes/inkw_rz.htm

kozaczek3 napisał:

> Święta inkwizycja dokonała eutanazji na starej kobiecie.
                  > 19 kwietnia 1539 roku została spalona na stosie mieszczka Krakowska niejaka
                  Kat
                  > arzyna Zalaszowska-Weiglowa. Wina jej była przeogromna, ośmieliła się wyrazić
                  s
                  > woje myśli, odmienne od doktryny Kościoła katolickiego.
                  > W tym temacie zbrodnie Kościoła Katolickiego są przeogromne.
                  > Amen.
                  >
                  >
                  • kozaczek3 Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 15.01.06, 23:32
                    Wy katolicy często się tak pozdrawiacie????????
                    My ateiści mówimy sobie dzień dobry.
                    Amen.
                    • silesius.monachijski Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 15.01.06, 23:41
                      a juz bylem pewny, ze Wy mowicie do siebie "zdravstvuj tovorisch"

kozaczek3 napisał:

> Wy katolicy często się tak pozdrawiacie????????
                      > My ateiści mówimy sobie dzień dobry.
                      > Amen.
                      • me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 15.01.06, 23:44
                        ...kozaczek...JEST OK...LUBIE TA ...gnide...

silesius.monachijski napisał:

> a juz bylem pewny, ze Wy mowicie do siebie "zdravstvuj tovorisch"
                        >
                        > kozaczek3 napisał:
                        >
                        > > Wy katolicy często się tak pozdrawiacie????????
                        > > My ateiści mówimy sobie dzień dobry.
                        > > Amen.

• me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 15.01.06, 23:42
                      ...gnidy...pozdrawiam zawsze po imieniu...nie ma w mee...OBLUDY...

kozaczek3 napisał:

> Wy katolicy często się tak pozdrawiacie????????
                      > My ateiści mówimy sobie dzień dobry.
                      > Amen.

• kozaczek3 Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 15.01.06, 23:44
                        me-e napisał:

> ...gnidy...pozdrawiam zawsze po imieniu...nie ma w mee...OBLUDY...
                        Jeszcze raz dziękuję za pozdrowienia katolickie!!!
                        >
                        >
                        > kozaczek3 napisał:
                        >
                        > > Wy katolicy często się tak pozdrawiacie????????
                        > > My ateiści mówimy sobie dzień dobry.
                        > > Amen.
                        >
                        >
                        >
                        • me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 15.01.06, 23:50
                          ...znam takich co mowia ...dzien dobry...a za plecami noz w dloni
                          trzymaja...wiec rozrozniaj ...kozaczek...milosc prawdziwa...od ...OBLUDY...

kozaczek3 napisał:

> me-e napisał:
                          >
                          > > ...gnidy...pozdrawiam zawsze po imieniu...nie ma w mee...OBLUDY...
                          > Jeszcze raz dziękuję za pozdrowienia katolickie!!!
                          > >
                          > >
                          > > kozaczek3 napisał:
                          > >
                          > > > Wy katolicy często się tak pozdrawiacie????????
                          > > > My ateiści mówimy sobie dzień dobry.
                          > > > Amen.
                          > >
                          > >
                          > >
                          >
                          • kozaczek3 Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 15.01.06, 23:59
                            me-e lubię cię.
                            Uzasadnienie:
                            Obnażasz istotę i prymitywizm Katolików.
                            Amen
                            • me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:03
                              ...mee...tez cie lubi...wrecz kocha za twoj prymitywizm i ignorancje...

...Aleś ty mee-e niedoinformowany,aleś ciemny jak Krk

...czuwaj

kozaczek3 napisał:

> me-e lubię cię.
                              > Uzasadnienie:
                              > Obnażasz istotę i prymitywizm Katolików.
                              > Amen

• kozaczek3 Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:15
                                me-e napisał:

> ...mee...tez cie lubi...wrecz kocha za twoj prymitywizm i ignorancje...
                                >
                                > ...Aleś ty mee-e niedoinformowany,aleś ciemny jak Krk
                                Te stosy wiary ognistej rodem z Krzyża i ciemnoty w Polsce istniały.
                                A ty me-e chciałbyś aby tak nie było.
                                Niestety tak było.
                                • me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:19
                                  ...istnialy ...kozaczek...istnialy...slonce tez sie obraca wokol ziemii...

kozaczek3 napisał:

> me-e napisał:
                                  >
                                  > > ...mee...tez cie lubi...wrecz kocha za twoj prymitywizm i ignorancje...
                                  > >
                                  > > ...Aleś ty mee-e niedoinformowany,aleś ciemny jak Krk

> Te stosy wiary ognistej rodem z Krzyża i ciemnoty w Polsce istniały.
                                  > A ty me-e chciałbyś aby tak nie było.
                                  > Niestety tak było.
                                  • kozaczek3 Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:30
                                    .istnialy ...kozaczek...istnialy...slonce tez sie obraca wokol ziemii...
                                    Zgadzam się z tobą.
                                    Ale , że ziemia jest płaska?
                                    To już nie.
                                    Amen
                                • silesius.monachijski Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:23
                                  a to ciekawe: od lat toczymy spor z moimi niemieckimi i francuskimi
                                  przyjaciolmi na temat tego, czy w Polsce plonely stosy dla niewiernych
                                  (wiadomo, ze krolestwo polskie bylo niezmiernie tolerancyjne, i to wlasnie w
                                  Polsce osiedlali sie arianie, protestanci reformowani; to krol polski - lenno z
                                  1525 roku - pozwolil Niemcom z Krolewca, przejsc ma protestantyzm; a wczesniej
                                  byli "Krzyzakami"); otoz w naszych dyskusjach wychodzilo niezbicie, ze Polska
                                  byla najbardziej tolerancyjnym krajem w Europie (nie wspomnialem juz o Zydach,
                                  ktorzy masowo zaczeli sie w Polsce osiedlac, po tym, jak Estera zostala
                                  oficjalna kochanka Kazimierza Wielkiego); podaj wiec Kozaczek te przyklady
                                  zaslepienia, ciemnoty i palenia na stosach; "przegrzebalem" wiele ksiazek:
                                  potwierdza sie, ze Polska byla najbardziej otwartym i tolerancyjnym krajem
                                  chrzescijanskim (co ciekawe:w XVI wieku mowiono w Europie o dwoch otwartych i
                                  tolerancyjnych panstwach - bez stosow i przesladowan: O Krolestwie Polskim, i o
                                  Panstwie Osmanskim)
                                  kozaczek3 napisał:

> me-e napisał:
                                  >
                                  > > ...mee...tez cie lubi...wrecz kocha za twoj prymitywizm i ignorancje...
                                  > >
                                  > > ...Aleś ty mee-e niedoinformowany,aleś ciemny jak Krk
                                  > Te stosy wiary ognistej rodem z Krzyża i ciemnoty w Polsce istniały.
                                  > A ty me-e chciałbyś aby tak nie było.
                                  > Niestety tak było.
                              • kozaczek3 Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:17
                                Uświadom mnie.
                                Na czym polega moja ignorancja
                                Amen.
                                • me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:22
                                  ...ales ty...GNIDA...kozaczek

...hallo...puk, puk...kozaczek...obudz sie...

kozaczek3 napisał:

> Uświadom mnie.
                                  > Na czym polega moja ignorancja
                                  > Amen.

• kozaczek3 Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:38
                                    me-e napisał:

> ...ales ty...GNIDA...kozaczek
                                    >
                                    > ...hallo...puk, puk...kozaczek...obudz sie...
                                    Puk puk ma mnie uświadomić
                                    Twój argument mnie nie przekonał.
                                    Amen.
                                    >
                                    >
                                    > kozaczek3 napisał:
                                    >
                                    > > Uświadom mnie.
                                    > > Na czym polega moja ignorancja
                                    > > Amen.
                                    >
                                    >
                                    >
                                    • me-e INKWIZYTOR...kozaczek... 16.01.06, 00:54
                                      ...zachodzi tu pytanie...ktore to juz pokolenie...

...Chęć wywołania u współczesnych odrazy i jednostronnego potępienia dla
                                      Kościoła Rzymskiego każe także przemilczać prawdę o charakterze ruchów
                                      reformacyjnych i ich przywódcach. Raczej nie wspomina się o chorobliwej
                                      nienawiści Lutra do Żydów, o jego licznych wezwaniach do pogromów oraz pismach,
                                      w których snuł plany całkowitego wyniszczenia i wypędzenia z Europy wyznawców
                                      judaizmu. Nie wspomina się o charakterystycznej i dla niego, i Jana Kalwina
                                      obsesji ścigania czarownic. Co więcej, z wyjątkową perfidią przypisuje
                                      się "polowania na czarownice" właśnie Inkwizycji, co jest wierutną bzdurą...
                                      • kozaczek3 ReformatorGeorge Fox i Urlich Zwingli gnido me-e 16.01.06, 01:33
                                        me-e napisał:

> ...zachodzi tu pytanie...ktore to juz pokolenie...
                                        >
                                        > ...Chęć wywołania u współczesnych odrazy i jednostronnego potępienia dla
                                        > Kościoła Rzymskiego każe także przemilczać prawdę o charakterze ruchów
                                        > reformacyjnych i ich przywódcach. Raczej nie wspomina się o chorobliwej
                                        > nienawiści Lutra do Żydów, o jego licznych wezwaniach do pogromów oraz pismach,
                                        >
                                        > w których snuł plany całkowitego wyniszczenia i wypędzenia z Europy wyznawców
                                        > judaizmu. Nie wspomina się o charakterystycznej i dla niego, i Jana Kalwina
                                        > obsesji ścigania czarownic. Co więcej, z wyjątkową perfidią przypisuje
                                        > się "polowania na czarownice" właśnie Inkwizycji, co jest wierutną bzdurą...
                                        • silesius.monachijski Re: ReformatorGeorge Fox i Urlich Zwingli gnido m 16.01.06, 01:44
                                          faktem jest, ze Luter i Zwingli (a zakze i Kalwin w Genewie) zgladzili
                                          wiecej "inaczej myslacych, niz cala inkwizycja;
                                          .
                                          P.S. Poniewaz zwolennicy tzw. "poprawnego myslenia" poczuli sie urazeni,
                                          ze "odpyskowalem" im dzisiaj na forum, kiedy w chamski, wulgarny i prymitywny
                                          sposb atakowali polskich patriotow i madrych politykow, braci Kaczynskich, i
                                          zwazywszy, ze to forum jest wlasnoscia GW i pana Michnika, red. naczelnego GW,
                                          oswiadczam, ze od dnia jutrzejszego tutaj sie nie pojawie; kto chce, niech
                                          pisza na moj adres prywatny (pewnie za niedlugo i ten adres zlikwiduje); niech
                                          zyje Front Jednosci Narodu, pod przewodem, GW, PO i zaprzyjaznionych srodowisk
                                          rozowo-czerwonego salonu; Cenzorom GW tez ulzy: nie beda juz musieli szukac
                                          wsrod postow tych, ktore napisal silesius monachijski; to pozegnanie jest na
                                          serio; i na zawsze; adios amigos

kozaczek3 napisał:

> me-e napisał:
                                          >
                                          > > ...zachodzi tu pytanie...ktore to juz pokolenie...
                                          > >
                                          > > ...Chęć wywołania u współczesnych odrazy i jednostronnego potępienia dla
                                          > > Kościoła Rzymskiego każe także przemilczać prawdę o charakterze ruchów
                                          > > reformacyjnych i ich przywódcach. Raczej nie wspomina się o chorobliwej
                                          > > nienawiści Lutra do Żydów, o jego licznych wezwaniach do pogromów oraz pi
                                          > smach,
                                          > >
                                          > > w których snuł plany całkowitego wyniszczenia i wypędzenia z Europy wyzna
                                          > wców
                                          > > judaizmu. Nie wspomina się o charakterystycznej i dla niego, i Jana Kalwi
                                          > na
                                          > > obsesji ścigania czarownic. Co więcej, z wyjątkową perfidią przypisuje
                                          > > się "polowania na czarownice" właśnie Inkwizycji, co jest wierutną bzdurą
                                          > ...
                                          >
                                          >
                                          • kozaczek3 Inne myśli John Bunyan,Robert Browne,Faust Socyn 16.01.06, 02:34
                                            Tych wolnych mysli już za wiele jak na teokrację.
                                            Amen.
                                            • silesius.monachijski Re: Inne myśli John Bunyan,Robert Browne,Faust So 16.01.06, 02:43
                                              a ja wlasnie powiedzialem forum gw "adios"; i to na zawsze; ostatecznie
                                              doszedlem do wniosku, ze ma w "glebokim powazaniu" ludzi, ktorzy tylko zieja
                                              anty-pisowska nienawiscia na forum, ma w tym samym powazaniu forumowych
                                              cerberow, ktorzy cenzure przeniesli z mysiej na czerska, i mam dosc
                                              wystepowania na forum gazety, prowadzonej przez czlowieka, ktory ostatnio tylko
                                              mnie mierzi; wiec adios, gw i red. naczelny; zawsze znajdziecie dostateczna
                                              ilosc "uzytecznych glupvow", ktorzy sie na wasza "otwartosc" daja nabrac; ja
                                              odchodze; bez zalu i pretensji; niech wam sie darzy

kozaczek3 napisał:

> Tych wolnych mysli już za wiele jak na teokrację.
                                              > Amen.
                                              >
                                          • kozaczek3 Michał serwet,John Knox,George Fox i John Fox 16.01.06, 02:45
                                            Silesiusiaku, błagam nie zostawiaj nas samym sobie.
                                            Bez ciebie to forum zblednie.
                                            Białaczka galopująca.
                                            Ty dodawałeś czerni razem z wiarą.
                                            Amen.
                                            Przepraszam za me-e
                        • silesius.monachijski Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:00
                          widac, ze jestes "homo"; "niech bedzie pochylony" to Twoje zyczenie w stosunku
                          do mezczyzny, ktory sie przy Tobie znajduje; fuj! takie swinstwa przy niedzieli!

• silesius.monachijski Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:06
                            to oczywiscie do tow. kozaczka, nie do mojego przyjaciela me-e, zza wielkiej
                            wody

> widac, ze jestes "homo"; "niech bedzie pochylony" to Twoje zyczenie w
                            stosunku
                            > do mezczyzny, ktory sie przy Tobie znajduje; fuj! takie swinstwa przy
                            niedzieli
                            > !
                            >
                          • me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:06
                            ...kozaczek...to jeden wielki ...KLEBEK NERWOW...taka mala kropeczka z motyka
                            we wszechswiecie...trzeba mu wspolczuc...zeby sobie krzywdy nie zrobil ta
                            motyka...

> widac, ze jestes "homo"; "niech bedzie pochylony" to Twoje zyczenie w
                            stosunku
                            > do mezczyzny, ktory sie przy Tobie znajduje; fuj! takie swinstwa przy
                            niedzieli
                            > !
                            >
                          • kozaczek3 Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:10

> widac, ze jestes "homo"; "niech bedzie pochylony" to Twoje zyczenie w stosunku
                            > do mezczyzny, ktory sie przy Tobie znajduje; fuj! takie swinstwa przy niedzieli
                            > !
                            Jeżeli ktoś przy tobie wypowie slowa:
                            Miłujmy sie w Bogu.
                            A będą w tym towarzystwie sami mężczyźni, to bedzie znaczyć, że to pedały???
                            >Kocham cie bracie w wierze wirtualnej.
                            Amen.
                            • me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:14
                              ...silesius...kozaczka...musial meteoryt ...PRZYGNIESC...w dziecinstwie...zaraz
                              mee...rozsadzi ze smiechu...

kozaczek3 napisał

Ale jestem mądry!!!!
                              Niech ktoś zaneguje moją myśl!!!!!!
                              Tego nie da się nawet skrytykować!!!!!
                              Amen.
                              • kozaczek3 Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:25
                                ..silesius...kozaczka...musial meteoryt ...PRZYGNIESC...w dziecinstwie...zaraz
                                mee...rozsadzi ze smiechu...
                                Masz rację przygniutł mnie meteoryt jak Jana Pawła II na wystawie.
                                Ale się podniosłem, w przeciwieństwie do niego.
                                Amen.
                                • me-e Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:30
                                  ...ach te swieckie...dzien dobry...

kozaczek3 napisał:

Masz rację przygniutł mnie meteoryt jak Jana Pawła II na wystawie.
                                  > Ale się podniosłem, w przeciwieństwie do niego.
                                  > Amen
                                • silesius.monachijski Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:31
                                  czyzbys tez byl jednym z tych luminarzy wspolczesnej "stuki", co to penis w
                                  krycyfiksie (albo na odwrot) umieszczaja; to naprawde wspolczuje

kozaczek3 napisał:

> ..silesius...kozaczka...musial meteoryt ...PRZYGNIESC...w
                                  dziecinstwie...zaraz
                                  > mee...rozsadzi ze smiechu...
                                  > Masz rację przygniutł mnie meteoryt jak Jana Pawła II na wystawie.
                                  > Ale się podniosłem, w przeciwieństwie do niego.
                                  > Amen.
                                  • kozaczek3 Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:43

> czyzbys tez byl jednym z tych luminarzy wspolczesnej "stuki", co to penis w
                                    > krycyfiksie (albo na odwrot) umieszczaja; to naprawde wspolczuje
                                    >
                                    > kozaczek3 napisał:
                                    >
                                    > > ..silesius...kozaczka...musial meteoryt ...PRZYGNIESC...w
                                    > dziecinstwie...zaraz
                                    > > mee...rozsadzi ze smiechu...
                                    > > Masz rację przygniutł mnie meteoryt jak Jana Pawła II na wystawie.
                                    > > Ale się podniosłem, w przeciwieństwie do niego.
                                    > > Amen.
                                    Tobie silesiusiaku pomyliły sie wystawy.
                                    Ta z genitaliami w Krzyżu, Nieznalskiej, z tą co meteoryt przygniutł Jaśka II.
                                    Amen.
                                    • silesius.monachijski Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 01:00
                                      nic mi sie nie pomylilo; chodzi o pewna "kulture" wspolczesnych "luminarzy"
                                      sztuki i ich poplecznikow; tam nie ma naprawde nic; umysl wydrazony do cna;
                                      czysty prowokacja i chamstwo (to tak samo, jakbym ja sobie stanal o godz 11 na
                                      Marienplatzu w Monachium - zawsze tlum ludzi - sciagnal gacie, i pokazal gola
                                      d...; taka to jest sztuka); pochylaj sie dalej kozaczku; juz jestes blisko bruku

kozaczek3 napisał:

> silesius.monachijski napisał:
                                      >
                                      > > czyzbys tez byl jednym z tych luminarzy wspolczesnej "stuki", co to penis
                                      > w
                                      > > krycyfiksie (albo na odwrot) umieszczaja; to naprawde wspolczuje
                                      > >
                                      > > kozaczek3 napisał:
                                      > >
                                      > > > ..silesius...kozaczka...musial meteoryt ...PRZYGNIESC...w
                                      > > dziecinstwie...zaraz
                                      > > > mee...rozsadzi ze smiechu...
                                      > > > Masz rację przygniutł mnie meteoryt jak Jana Pawła II na wystawie.
                                      > > > Ale się podniosłem, w przeciwieństwie do niego.
                                      > > > Amen.
                                      > Tobie silesiusiaku pomyliły sie wystawy.
                                      > Ta z genitaliami w Krzyżu, Nieznalskiej, z tą co meteoryt przygniutł Jaśka II.
                                      > Amen.
                                      >
                                      >
                            • silesius.monachijski Re: Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:16
                              nie, chcialem jedynie wysmiac Twoja upartosc przy pozostawaniu przy
                              sformulowaniu "niech bedzie pochylony"; sköro Ty sobie kpisz i drwisz, to
                              staralem sie Ci wskazac na mozliwosci calkiej ciekawej i celnej riposty

kozaczek3 napisał:

>
                              > > widac, ze jestes "homo"; "niech bedzie pochylony" to Twoje zyczenie w sto
                              > sunku
                              > > do mezczyzny, ktory sie przy Tobie znajduje; fuj! takie swinstwa przy nie
                              > dzieli
                              > > !
                              > Jeżeli ktoś przy tobie wypowie slowa:
                              > Miłujmy sie w Bogu.
                              > A będą w tym towarzystwie sami mężczyźni, to bedzie znaczyć, że to pedały???
                              > >Kocham cie bracie w wierze wirtualnej.
                              > Amen.
                              >
                              >
                              • kozaczek3 Dziękuję za katolickie pozdrowienie "GNIDA.". 16.01.06, 00:50
                                Tobie silesiusiaku dziękuję.
                                Ty przynajmniej przedstawiasz arumenty.
                                me-e ma same pragnienia i chciejstwo.
                                Obu was lubię.
                                I nigdy nie będę wyzywać.
                                Bo nie jestem Katolikiem.
                                Amen
                  • awersja Re: Aleś ty...GNIDA...kozaczek... 15.01.06, 23:40
                    Me-e...

...wchodzę na chwilkę... czytam... oczom nie wierzę...! Wreszcie jakieś
                    argumenty z Twojej strony...! Już nie Twoje aksjomatyczne domniemania, ale
                    rzetelna analiza postaci poparta licznym argumentami...! Robisz postępy... tak
                    trzymaj...

(co było do okazania)
          • ginusia Re: Pomodlmy sie o powrot abp Zycinskiego do peln 15.01.06, 21:42

> komunizm i faszyzm raczej z katolicyzmem maja malo wspolnego; jeden
            > czci "boga", ktory kaze kazdego podejrzewac o chec buntu - wiec nalezy go
            > likwidaowac, zas nazizm (faszyzm w wydaniu niemieckim) odwolywal sie - pod
            > wplywem zafascynowania Hitlera muzyka Wagnera, mitologia germanska; z
            > katolicyzmem nie mialo to nic wspolnego; wystarczy tylko conieco poczytac, i
            > juz nie potrzeba glupot wypisywac; to takie proste
            >
            > Tutaj nie mamy muzyki Wagnera ale Radio Maryja
            • marianna_777 Radyjo nadal nieobowiazkowe, uczciwosc owszem 16.01.06, 01:02
              tyle ze ostatnio nie byl ten obowiazek nalezycie wypelniany
              moze teraz sie cos zmieni na lepsze

ginusia napisała:

>
              > > komunizm i faszyzm raczej z katolicyzmem maja malo wspolnego; jeden
              > > czci "boga", ktory kaze kazdego podejrzewac o chec buntu - wiec nalezy go
              >
              > > likwidaowac, zas nazizm (faszyzm w wydaniu niemieckim) odwolywal sie - po
              > d
              > > wplywem zafascynowania Hitlera muzyka Wagnera, mitologia germanska; z
              > > katolicyzmem nie mialo to nic wspolnego; wystarczy tylko conieco poczytac
              > , i
              > > juz nie potrzeba glupot wypisywac; to takie proste
              > >
              > > Tutaj nie mamy muzyki Wagnera ale Radio Maryja
              • silesius.monachijski Re: Radyjo nadal nieobowiazkowe, uczciwosc owszem 16.01.06, 01:12
                oj marianno; nie kpij sobie; za niedlugo bedzie tak, ze na lekcjach religiii
                nie bedzie sie czytalo Pisma Sw., ani Katechizmu Kosciola, tylko felietony
                Zycinskiego dla GW i Rzepy, oraz wywiady Pieronka dla GW (na felieton jest
                jeszcze za slaby)

marianna_777 napisała:

> tyle ze ostatnio nie byl ten obowiazek nalezycie wypelniany
                > moze teraz sie cos zmieni na lepsze
    • posik Abp Życiński - "ksiądz patriota" 15.01.06, 21:40
      To prawda że tow. Życiński jako "ksiądz patriota" zrobił już wiele dla swoich
      mocodawców. Mnie też ciarki przechodzą po plecach jak pomyślę o takiej koalicji
      ale jakie jest inne wyjście??? Może oddać całą władzę w łapy PO??? Oni
      dopilnują kontynuacji grubej kreski i księża patrioci również będą spokojnie
      spali.
      Tusk na plakatach jest nadal prezydentem z którego mamy być dumni a premier z
      Krakowa nadal nie może odnaleźć swojego łagodnego uśmiechu.
      • kolter Re: Abp Życiński - "ksiądz patriota" 15.01.06, 21:43
        Sorry a z ktorej to plebani klikasz ??
        • posik Re: Abp Życiński - "ksiądz patriota" 15.01.06, 22:25
          Z żadnej,
          gdybyś wierzył w Boga to byś wiedział że każdy człowiek modli się do tego
          samego Boga nawet jeśli to robi w różny sposób. Dlatego nie potępiam np. Żydów
          za to że są żydami bo Jezus też był żydem i chodził do żydowskich świątyń.

Nie staraj się sądzić bo sam będziesz sądzony.
          Odnoś się do czynów lub do wypowiedzi a nie do ludzi ani do czyjejś wiary.
    • siazeks Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 21:48
      Abp Życiński zamiast łączyć społeczeństwo coraz cęściej je dzieli zabierając
      głos w sprawach politycznych.Pracy na gruncie kościoła wystarczy i dla niego a
      jest tam bardzo wiele pracy .
    • kolter DOBRANOC 15.01.06, 21:49
      miło tu bardzo choc czuc juz won przypalanych ciał ale wiele jeszcze tu razy
      sie spotkamy
    • pejsy1 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 22:02
      słysząc życińskiego zrozumiałem postawę i nauki faryzeuszy
    • dogen45 A kogo obchodzi opinia reprezentanta obcego 15.01.06, 22:08
      mocarstwa, które okrada i ogłupia nasz kraj ? Niech lepiej pilnuje rozsyłania
      faktur po firmach za poświęcenie tego lub owego.
    • wacek44 Co na to gazeta wyborcza ? 15.01.06, 23:01
      Przeciez stale piszecie, że kościół nie ma wtykać sie do polityki ! To teraz
      może jak krytykuje przeciwników PO ? Na tym polega ideologia Aaadasia ?
    • r3003 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 23:39
      Jak arcybiskup Żydziński wypowiada się o polityce to wszystko jest ok. Jak robi
      to Rydzyk, to jest wg. GW okropne. Ale już od początku działalności Gazetki
      wiadomo, że stosuje ona podwójne standardy w tej samej materii - jak coś robią
      inni, to jest złe, ale jak to samo robią swoi ludzie, to jest wspaniałe.
    • homosexualista2 Niech się zajmie Antychrystem rydzykiem 15.01.06, 23:54
      przeciez to jest jakis fanatyk religijny
      • wet3 Re: Niech się zajmie Antychrystem rydzykiem 16.01.06, 01:56
        homosexualista2 napisał:

> przeciez to jest jakis fanatyk religijny

Homo - jestes klasycznym przykladem wybiorczej obludy i zaklamania.
    • prawdziwy_polak1 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 23:55
      ABP niech sie lepiej zajmie modłami , a nie polityką
    • mika68 radioKazia Sowy się wali, to szlag biskupa bierze 16.01.06, 00:59
      że inni robią to lepiej. :)))) Całe szczęście, że większość biskupów polskich
      na czele z przew. KEP nie zgadza się z liberałami Życińskim czy Gocłowskim,
      umoczonymi po uszy we własnym bagnie (vide:niejasne interesy finansowe)
    • silesius.monachijski Na pozegnanie: "abolicyjnemu" Zycinskiemu ku 16.01.06, 02:55
      przestrodze;
      .
      www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=758
      • kozaczek3 Co się tak ze wszyskimi żegnasz,na zawsze odchodis 16.01.06, 03:31
        Proszę pożyj sobie jeszcze ile tam sobie życzysz.
        Amen.
    • piotrgiedrowicz Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 16.01.06, 02:56
      co do abp. Życińskiego to polecam mu najserdeczniej mój poniekąd traktat
      demonologiczny pt. "Bessa~Lala". bardzom ciekaw jego zdania na temat mojej
      powieści. on sam natomiast mógłby się dowiedzieć przy okazji, co to znaczy być
      prawdziwie niesfornym! dobranoc księże :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka