Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi

19.01.06, 09:37
Czasami brakuje mi tego klasyka współczesnej polszczyzny.
Panie P. należy przeskoczyć przez płot. Dla dobra kraju.
Obserwuj wątek
    • nathan.sharanski Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 19.01.06, 09:37
      Pamiętam, jak swego czasu Wałęsa odbierał znaczek "Solidarności" Gazecie Wyborczej, a
      dziś wypłakuje się w rękaw dziennikarzom mediów Agory. Żałosny człowiek.
      • Gość: Puchatek Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:42
        Żałosne to jest zachowanie panów K. A Wałęsa - choć w wielu sprawach się z nim nie zgadzam - co do panów K. miał - jak widać 100% racji.
        • Gość: kemor Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:51
          Ja tylko raz popierałem Wałęsę ale w tym wypadku czułem, że ma 100% racji i to
          się sprawdziło.Przecież to kaczory namówiły Włęsę do startu na prezydenta -
          przypomnijcie sobie ! A potem jak zobaczyli, że on nie jest tak głupi żeby oni
          rządzili to robili z niego głupka i debila. Wrócie kochani do tego i ich
          metamorfozy - to właśnie zawistne typy tak robią zawsze i tylko zawierucha bo
          nic więcej nie potrafią. W normaln ej pracy giną bo to typ tępaka. Już
          prezydent dał sygnał, że jest od pisu a nie Polski - do wora znim
          • krasnov Re: Wałęsa miał rację 19.01.06, 10:47
            Zwykle moje zdanie jest całkowicie rozbieżne ze zdaniem pana Wałęsy, nie uważałem go też np. za dobrego prezydenta, ale - jak widać - co do bliźniaków K. miał stuprocentową rację.
            W ogóle, wydaje mi się zresztą, że odkąd odszedł z polityki, to zaczął mówić 10 razy mądrzej…
            • mgnat Re: Wałęsa miał rację 19.01.06, 11:33
              > W ogóle, wydaje mi się zresztą, że odkąd odszedł z polityki, to zaczął mówić
              10
              > razy mądrzej…

i na internecie się zna...
              • Gość: rembka Re: Mgnat IP: 194.205.246.* 19.01.06, 13:09
                ten belkot o wspolpracy Walesy z SB to wygegales z tlumu moherowych i
                wszechpolskich? tumanski lbie?
                • Gość: hełm strażacki Re: Mgnat IP: 87.206.212.* 19.01.06, 16:04
                  Wspólpraca Wałęsy z SB jest poza dyskusja. Jako prezydent wypożyczył z archiwów
                  swoją teczke i po jakimś czasie zwrócił ...ale niekompletną. Ciekawe czemu?
                  Poza tym znam człowieka który był świadkiem tego jak Wałek chełpił sie i
                  pokazuywał te materiały, akta z okresu 68-78. Jednoznacznie z nich wynikało że
                  współpracował z SB.
                  • wlodwoz Re: Mgnat 19.01.06, 16:43
                    Ja też znam człowieka,którego cioteczna siostra znała ciotkę człowieka któremu
                    się śniło,że jesteś prostym popaprańcem!!!!!!
                    • tatamajaja kto zaknebluje tego dzikusa? W. skocz na cmentarz 21.01.06, 11:35
                      • wrojoz Re: kto zaknebluje tego dzikusa? W. skocz na cmen 22.01.06, 20:21
                        Walesa jest sto razy madrzejszy od Kaczynskich.
                        • Gość: prazdeczka Re: kto zaknebluje tego dzikusa? W. skocz na cmen IP: *.net81-64-86.noos.fr 24.01.06, 18:40
                          nie przesadzajmy, to byl najgorszy prezydent jakiego miala polska od 1918 r. po
                          prostu kukla polityczna trzymana na pasku wachowskiego. po 15 latach ocierania
                          sie o salony zaczal w koncu mowic poprawna polszcyyzna, tez mi zielka sztuka
                  • Gość: Sw. Inkwizytor Re: agenci SB obalili komunizm??? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 16:52
                    "helm strazacki", czy - raczej - kolejna "zakuta pala"
                    na tym forum...

P.S. Od lat pewna grupa ludzi (zazwyczaj takich,
                    ktorzy nie moga sie pochwalic zrobieniem czegos
                    pozytecznego, np. w latach siedemdziesiatych,
                    czy osiemdziesiatych) wciaz powtarza historie
                    o "Bolku" i innych "agentach", ktorzy zmienili
                    Polske. Nie wiem na 100% czy oni byli "agentami",
                    czy tez nie ale... przynajmniej zrobili cos istotnego
                    (w przeciwienstwie do wiekszosci "internautow" regularnie
                    sliniacych sie i plujacych zolcia na internatowych forach)!

P.S. A o kaczorach to juz nawet nie warto wspominac...
                    • tales1 Strach, strach czuję u Wałęsy! I kiedyś głosowałem 19.01.06, 17:05
                      na tego prostaka, który uwierzył we własną legendę, i gotów dla jej obrony
                      skumać się nawet z diabłem! Pociecha, że polityk z niego żaden! I niech w końcu
                      poda nogę kwachowi!
                      • lisle POPIERAM WALESE !!! ZNA ICH OD 30 LAT !!!!!!! 19.01.06, 17:09
                        i wie ze to male zawistne kaczuszki :o) zdolne do walki a nie do pracy
                        • almagus Re:Samoobrona to przy nich roztrząsacz do obornika 19.01.06, 21:05
                          Koalicja pazerności władzy przed rozumem.

Nie markuj, zrób dziecię trzecie
                          Czy na drabinie, czy to w klozecie,
                          czy to w obórce, czy na zagonie
                          poczynaj w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
                          Mam dużą zdolność krycia.
                          Jak członek w pozycji bojowej
                          chcę służyć Czwartej Ludowej!

Nażarłem się owsa, widzę „qrwiki”.
                          Jestem ważny, jestem dziki.
                          Porywam w swoje dłonie.
                          Gwałcę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Stosuję różne zabiegi,
                          sieg hail ślę do kolegi,
                          gdy będzie koleś w skłonie,
                          wezmę go w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Tak głupie macie banki.
                          Nabrałem od nich kaszanki.
                          Utknie u mnie na bronie.
                          Nie oddam w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Mój rechot biegnie po sali,
                          aż mi „poślaki” klaskali,
                          każdy na samogonie.
                          Chleję w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja jestem chłopak szczery.
                          Ze mną wszelkie afery.
                          Wierni jak łyse konie
                          kradniemy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja biorę datki, Ja biorę składki.
                          Puszczam fałszywe gadki.
                          Mam radio w każdej stronie.
                          Biorę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

I „hosztaplery, i profesory”,
                          I konowały, czyli „dochtory”.
                          Mam naturalne me feromony,
                          to gnojowica samoobrony.

Szukam ochoty do życia.

Wszędzie sodomia no i „gomoria”,
                          won „liberały”, klerykom gloria.
                          Zrobimy dziurę w każdym „kondonie”
                          to demografia w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Wygasły już pluralizm,
                          zanika liberalizm
                          na politwiary falochronie,
                          to solidarność w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Widzę koryto i jest tak blisko.
                          Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko
                          choć smród w salonie,
                          byle do władzy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
                          • Gość: Gość:"fany zaco" Re:Samoobrona to przy nich roztrząsacz do obornik IP: 81.15.180.* 20.01.06, 08:33
                            Możesz wykorzystać ten rym: "srutututu pęczek drutu"
                            • looney1 Re:Samoobrona to przy nich roztrząsacz do obornik 20.01.06, 11:01
                              W jednym można się z panem W. zgodzić. Powtórnych wyborów nie będzie, bo bracia
                              K. nie zaryzykują utraty zdobytych pozycji. Mogliby w końcu się dogadać z
                              kimkolwiek i zacząć realizować jakieś reformy bo stanie w miejscu jest
                              najgorsze.

--
                              fotografujesz?
                        • alinea Dążą do władzy... Czy to dla polityka taka ujma? 22.01.06, 04:09
                          Po to się staje do wyborów, by sprawować władzę. Skutecznie.
                        • wrojoz Re: POPIERAM WALESE !!! ZNA ICH OD 30 LAT !!!!!!! 22.01.06, 20:23
                          Kaczynskich czas minal, zanim sie zaczal. To zawistni mali ludzie.
                      • Gość: Kaczor [...] IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.06, 01:51
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: fpitt Re: Strach, strach czuję u Wałęsy! I kiedyś głoso IP: *.devs.futuro.pl 20.01.06, 03:10
                          Hmm, Czy to moze pytanie retoryczne jakie zadajesz Sobie przed lustrem?Chyba
                          masz racje? niestety...
                      • erg_samowzbudnik Re: Strach, strach czuję u Wałęsy! I kiedyś głoso 20.01.06, 08:56
                        tales1 napisał:

> na tego prostaka, który uwierzył we własną legendę, i gotów dla jej obrony
                        > skumać się nawet z diabłem! Pociecha, że polityk z niego żaden! I niech w
                        końcu
                        >
                        > poda nogę kwachowi!

A co ty zrobiłes mały człowieczku. Podpisywanie się nazwiskiem znanego
                        człowieka nie czyni cię nim.
                      • etylkapl Re: Strach, strach czuję u Wałęsy! I kiedyś głoso 20.01.06, 09:15
                        tales1 napisał:

> na tego prostaka, który uwierzył we własną legendę, i gotów dla jej obrony
                        > skumać się nawet z diabłem! Pociecha, że polityk z niego żaden! I niech w
                        końcu
                        >
                        > poda nogę kwachowi!
                        ***************************************************************
                        nie jesteś w temacie, już dawno podał i nie tylko nogę
                    • Gość: hełm strażacki Re: agenci SB obalili komunizm??? IP: 87.206.212.* 19.01.06, 18:02
                      Kto tu pluje żółcią nie trzeba nawet udowadniać. Ja mówie o niepodważalnych
                      faktach ale wam furia zaślepiła zaczerwienione, przekrwione oczęta. Nie
                      jestescie nawet w stanie racjonalnie argumentować. To ze te fakty nie pasują do
                      waszej baśniowej wizji spiżowego herosa na którego jest kreowany Wałek...tym
                      gorzej dla faktów. Samo pytanie "agenci SB obalili komunizm???" znamionuje taki
                      infantylizm i prostactwo intelektualne że ręce opadają. Zapytajcie kogoś z IPN
                      jaki procent w kierownictwie Solidarności stanowili agenci SB to może trochę
                      rozświetlą się mroki spowijające wasze surogaty mózgów.
                      • Gość: Sw. Inkwizytor Re: agenci SB obalili komunizm??? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 18:09
                        Niestety "helmie strazacki" - nie mam przyjaciol
                        w IPN-ie i dostepu do informacji "z pierwszej
                        reki". Rozumiem zas, iz ty jestes w gronie
                        dobrze (i bezposrednio) poinformowanych!

Moze wiec podzielisz sie swoja wiedza (na forum)
                        i zaraz udzielisz nam biednym i nieoswieconym
                        (takim co wedlug ciebie maja li tylko "surogaty
                        mozgow"...) odpowiedzi na pytanie "jaki procent
                        w kierownictwie Solidarnosci stanowili agenci SB"?
                      • Gość: ironlord Re: agenci SB obalili komunizm??? IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 18:49
                        Masz dowody to je ujawnij, a jak nie to zamilcz...

PS. Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby stado gorliwych SBeków obaliło komunizm,
                        bo to nie było w ich interesie. A prostactwo to sam reprezentujesz skoro nie
                        potrafisz napisać konkretnych popierających twoją teze dowodów, a jedynie
                        obrzucać błotem wszystkich. Zachowujesz sie jak kaczory, oni wszyscy wiedzą
                        najlepiej...
                      • critto chętny na proces o znieslawienie?? 19.01.06, 21:03
                        masz te "niepodwazalne fakty" jak na dloni i jestes gotow je przedstawic?
                        Czy moze chcesz sie stawic na proces cywilny, ktory pewnie wytoczy Ci prezydent
                        Walesa za znieslawienie??

Pomysl, czy masz czas i chec na ciaganie sie po sadach
                      • Gość: Kiwi Re: agenci SB obalili komunizm??? IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 19.01.06, 23:20
                        Czlowieku nie uzywaj takich madrych slow i przestan sie chwalic swoja glupota.
                        Wiekszosci to zupelnie nie interesuje.
                      • etylkapl Re: agenci SB obalili komunizm??? 20.01.06, 09:20
                        Gość portalu: hełm strażacki napisał(a):
                        brawo, to są fakty właśnie, dlaczego nie pozwolą Kaczyńskim odkryć prawdy?
                        dlaczego PO=SLD=PD ????
                  • Gość: ironlord Re: Mgnat IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 18:43
                    jedna Pani drugiej Pani.... Sam nie widziałeś to se gadaj zdrów..
              • Gość: rembka Re: Wałęsa miał rację IP: 194.205.246.* 19.01.06, 13:11
                Sorry, przepraszam, odpowiedz poprzednia to nie do Ciebie, ktos napisal cos, co
                mnie wkurzylo, ale to nie Ty..... przepraszam bardzo, wybacz!!!! rembka
                • marianna_777 31 stycznia na budzet - termin niekonstytucyjny 19.01.06, 16:34
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35230010&a=35254292
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35230010&a=35250103
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35230010&a=35253327
              • erg_samowzbudnik Re: Wałęsa miał rację 20.01.06, 08:53
                mgnat napisał:

> > W ogóle, wydaje mi się zresztą, że odkąd odszedł z polityki, to zaczął mó
                > wić
                > 10
                > > razy mądrzej…
                >
                > i na internecie się zna...

Zachowywał sie tak bo miał takich doradców jak Kaczory , a teraz mysli sam.
            • idiotyzmy-kacze Wałęsa nie był dobrym prezydentem, za to jego 19.01.06, 16:18
              przepowiednie co do Kaczyńskich sprawdziły się w 100%. Ledwo zaczęli rządzić a już jest kryzys i nowe wybory. Oni po prostu się nie nadają - są zbyt zachłanni i żądni władzy
            • jama314 Re: Wałęsa miał rację 19.01.06, 18:06
              A jak pisze... to dopiero. No, klasyka polskiej literatury wręcz.
              • Gość: eee Bolek to DEBIL! IP: *.86.147.238.revip.asianet.co.th 22.01.06, 15:44
            • enkkidu moje zyczenie 19.01.06, 18:27
              oby te bliżniaki przepadły tak jak bracia CrissCross
              • Gość: chl Re: moje zyczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:42
                hehehe :DDD
            • Gość: jaxa Re: Wałęsa miał rację IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 19:23
              Ciekawe, swoją drogą, czy Polacy jakoś docenią to, co Kaczyńscy wyprawiają, i wywalą ich na śmietnik
              historii, czy dadzą się dalej oszukiwać. Ostatecznie taki parlament, taki prezydent, taki premier i taki
              marszałek sejmu, i sejm taki, to wybrańcy narodu, krew z krwi i kości z kości, odbicie twarzy narodu w
              lustrze. Patrzę, patrzę i nadziwić się nie mogę, ale może Polacy zasłużyli na to.
              • Gość: Luxo Re: Wałęsa miał rację IP: *.k310.webspeed.dk 19.01.06, 23:59
                Popieram Cie w tym 100%. Mój tata zawsze mówil: problemem demokracji jest to, ze
                dwóch pijaków pod budka z piwem, maja wiecej do powiedzenia niz profesor z
                uniwersytetu. Chyba za duzo u nas tych pijaków a za malo profesorów, ze takie 2
                male zawistne kaczory zostali szefami!
                • Gość: ratio Re: Wałęsa miał rację IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 20.01.06, 10:42
                  Zgadzam się z tym w 100% i żałuje że głos przedstawicieli elity społeczeństwa
                  polskiego ma wage głosu pijaka spod budki z piwem...
                  Więc albo wprowadzić coś na zasadzie demokracji szlachcekiej w sensie pewien
                  poziom intelektu daje prawo wyborcze albo edukować społeczeństwo i żeby
                  otrzymać prawo wyborcze należałoby zdać egzamin - np. taki jak na prawo jazdy,
                  w końcu niewyedukowany wyborca jest tak samo szkodliwy społecznie jak kierowca
                  nie znający przepisów ruchu drogowego...
            • stefa12 Re: Wałęsa miał rację 20.01.06, 00:08
              To dość kompromitująca uwaga - zdaje się że nie macie elementarnej wiedzy o
              historii naszej ojczyzny, może za krótko, albo nieuważnie żyjecie na tym padole,
              dlatego mało zrozumiałe jest Wasze podsumowanie.
              Za chwilę wmówicie wszystkim, że to PZPR, a później LSD obalił komunę,
              zlikwidował asygnaty dla wybranych, wprowadził wolny rynek, zaopatrzył sklepy w
              masło, czekoladę, mięso, cukier, ser, papier toaletowy, kawę itd. Jesteście
              specjalistami w chwytach propagandowych. Zawłaszczanie państwa przez "kolesi"
              promowanie miernych ale wiernych, teczkomania i ... ech wiele tych schorzeń
              można by jeszcze wymieniać, doprowadziło do patologii prawie w każdej dziedzinie
              naszego życia. Urządziliście nam niezłe piekło. Dla was obojętnym było czy w
              naszym kraju będzie porządek czy nie, ...to nie wasza ojczyzna. Wy, którzy
              niedawno ścigaliście i osądzaliście ludzi za posiadanie tzw zachodnich środków
              płatniczych(dolarów, marek i innych) wmawialiście nam, że to największe zło
              zagrażające nowoczesnemu (postępowemu) krajowi, sami zaś (podstępne gnidy)
              skrzętnie gromadziliście majątki w tychże walutach, fe.... , a teraz udajecie
              wzorowych kapitalistów.
              Wy i tobie podobni nie odpuścicie okazji, żeby skorzystać z sytuacji i stajecie
              zawsze w pierwszym szeregu, gdzie rozdają medale, a jeszcze lepiej - pieniądze,
              lewe renty, wysokie choć rzadko zasłużone emerytury. Jednym słowem, bezczelność
              czerwonych niedobitków nie zna granic. Panie, broń unię przed takimi jak wy.
              Mam nadzieję, że niedługo zapełnicie lawy oskarżonych.
              Bżydzę się wami, jesteście zakałą tej ziemi.
              • pafcio.gazeta Re: Wałęsa miał rację 20.01.06, 04:20
                tak, twoja uwaga jest rzeczywiscie kompromitujaca.

(btw brzydze a nie bzydze;)
                • stefa12 Re: Wałęsa miał rację 20.01.06, 09:32
                  pafcio.gazeta napisał:

> tak, twoja uwaga jest rzeczywiscie kompromitujaca.
                  >
                  > (btw brzydze a nie bzydze;)
                  bżydze-to było zamierzone
              • etylkapl Re: Wałęsa miał rację 20.01.06, 09:29
                tak się pisze brzydzę, zakałą tej ziemi są aferzyści i zdrajcy, których kaczory
                chcą ujawnić (więc liberałowie, czerwoni ipodejrzane figury są przeciw), a
                także analfabeci
                • stefa12 Re: Wałęsa miał rację 20.01.06, 09:47
                  etylkapl napisała:

> tak się pisze brzydzę, zakałą tej ziemi są aferzyści i zdrajcy, których kaczory
                  >
                  > chcą ujawnić (więc liberałowie, czerwoni ipodejrzane figury są przeciw), a
                  > także analfabeci
                  Bżydzę-to było zamierzone
            • Gość: J.G. Re: Wałęsa miał rację IP: *.e-wro.net.pl 20.01.06, 06:53
              Całkowicie się zgadzam z opinią krasnowa.I też zawsze uważałem,że w tym ,choć
              niezbyt chlubnym dla nas okresie jego prezydentury miał conajmniej 3 celne
              uwagi czy propozycje:
              - ocena Kaczyńskich
              -ocena Walendziaka/wtedy kandydata KRRiT/
              -i propozycja zakończenia eposu"Solidarności"rokiem 1989,by
              nie szargać wielkiego zrywu-świętości
            • Gość: ratio Re: Wałęsa miał rację IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 20.01.06, 10:30
              Zgadzam się. Może miał więcej czasu na przemyślenia jak społeczeństwo odstawiło
              go na troche. Myśle że Wałęsa zmądrzał albo zmienił (poprawił) język i łatwiej
              może artukułować swoje poglądy :)
              Niemniej podoba mi się rola, którą przyjął teraz bardziej spina społeczeństwo
              do kupy niż kiedy był prezydentem.
            • Gość: zawiedziony Re: Wałęsa miał rację IP: 5.5R6D* / *.sglcarbon.de 20.01.06, 12:42
              Jezeli komuś sie wydaje ze Wałęsa mówi teraz mądrzej -to sie niestety myli.
              Po prostu występuje rzadziej ,słyszymy mniej głupot -stąd wrażenie ze jest
              mądrzej.
              Przez kilkanaście lat byłem gorącym zwolennikiem Wałesy,dzałałem w jego
              sztabach wuborczych ,zbierałem pieniądze na kampanie,nakleiłem dziesiątki
              plakatów wierzac w jego wielkość i tłumacząc jego "potknięcia "
              brakiem wykształcenia i "obycia ".
              NIESTETY -MYLIŁEM się .
              To zapyziały człowieczek który nie może pojąć że jest częścią, ogniwem,
              wielkiej organizacji, że jego wybór należał do strategii ,był dyktowany potrzebą
              czasu. Z upływem czasu zaczyna przypisywac sobie BOSKOŚĆ (MY prezydent),
              zniszczył przyjażnie ,zwalcza ludzi którzy go wykreowali .
              -Herod i wielu władców starożytnych zabijali swoich synów zby nie zagrażali
              utratą władzy- Obawiam się że nasz "wielki" LECHU nabawił sie kompleksów.
              Obawiam się że sprawa Bolka nie jest taka "czysta",
              Kaczyńscy dużo wiedzą -ze strachu próbuje ich niszczyć.

• Gość: Cykada [...] IP: *.onlink.net 19.01.06, 15:22
            • wlodwoz Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 19.01.06, 16:51
              Stary,nie bądź sadystą.Kotu nie wykręca się ogona.Kota się bierze delikatnie i
              odwraca od końca,którym je,na koniec, którym się tegoż jedzenia pozbywa.
            • Gość: paniusa walesie znowu wiatr wieje w inna strone IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.01.06, 16:56
              ten wstretny typ po wygranej PiS zmienial barwy, jest oslizly. Nie wierze ,ze
              nie byl Bolkiem.
              • Gość: obserwator [...] IP: *.chello.pl 19.01.06, 17:46
                • Gość: paniusa Re: walesie znowu wiatr wieje w inna strone IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.01.06, 19:35
                  i niezbyt bystry obserwator
                  pani usa
              • Gość: Aker Re: walesie znowu wiatr wieje w inna strone IP: *.ny325.east.verizon.net 19.01.06, 20:23
                Gość portalu: paniusa napisał(a):

> ten wstretny typ po wygranej PiS zmienial barwy, jest oslizly. Nie wierze ,ze
                > nie byl Bolkiem.

Hmmm, jeśli był Bolkiem, i tak zrobił swego czasu kawał dobrej roboty dla
                demokratyzacji i pluralizmu w Polsce. W takim razie był podwójnym agentem ze
                wskazaniem na ''S''. I chwała mu za to.
                • etylkapl Re: walesie znowu wiatr wieje w inna strone 20.01.06, 09:33
                  Gość portalu: Aker napisał(a):
                  W takim razie był podwójnym agentem ze
                  > wskazaniem na ''S''. I chwała mu za to
                  o ile ktoś lubi agentów, poza tym dokąd można tak pieprzyć, jak się ma taką
                  kasę jak LW, czas przestać się kompromitować
                  • Gość: nowobogacki Re: walesie znowu wiatr wieje w inna strone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:59
                    we wlasciwa strone
                • Gość: jak Re: walesie znowu wiatr wieje w inna strone IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.06, 17:24
                  No poza tymi na których donosił , główny obiek donosów już nie żyje ale rodzinę
                  zawsze mozna przeprosić to nic nie kosztuje , a bolek to wyjątkowo pazerny i
                  bezczelny agent był, oficjalną współpracę zakończył 1978r i gdyby się do tego
                  przyznał np w r1990 to by mu caly naród wybaczył w końcu Piłsudski tez był
                  agentem paru wywiadów a naród docenił jego wielkośc.
            • Gość: ironlord Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 18:56
              Czy zasluzenie to trudno powiedzieć. Za to napewno przegrał na kłamstwie
              wyborczym Kwaśniewskiego, choć przyznaje że Kwaśniewskiego oceniam dobrze jako
              prezydenta z nielicznymi wyjątkami.
          • Gość: GRAZYNA Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.lot.pl 19.01.06, 15:30
            Walesa-kocham Cie...........za to ze mowisz prawde i nie owijasz w piekne
            slowka.
            Nie zawsze zgadzalam sie ze wszystkim co robiles i co mowiles,ale w tej sprawie
            jestes bezbledny.
            czego jak czego to wyczucia i intuicji nie mozna Ci odmowic,brawo,brawo brawo
            za slowa prawdy.
            przepraszam za familiarny moj ton.....
          • Gość: Old Hors Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi/Cień pok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:38
            Pokorę lub jej cień można zauważyć jedynie
            u normalnych zwyczajnych ludzi dla polityka
            ta opcja jest nieznana a mówienie o niej
            wprowadza te osobniki w stan podwyższonej
            wściekłości . Old Hors !
          • wrojoz Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 22.01.06, 20:19
            Walesa ma racje. Kaczynscy to mali zawistni ludzie.
          • Gość: Andrzej [...] IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 27.01.06, 05:36
        • fritz.fritz Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien przejecia 19.01.06, 10:10
          wladzy przez SLD.

W wyniku tego Polska miala 8 lat wladzy komunistow, jedno z czolowych miejsc na
          liscie najbardziej na swiecie skorumpowanych krajow ( okolo 120; to jest juz za
          Uganda z Idi Aminem), wprowadzenie doslownie mafii (tej prawdziwej) do struktur
          panstwowych na najwyzszycm szczeblu (np. afera z automatami gry ).

Skorumpowanej i kradnacej administracji w polaczeniu z takim samym aparatem
          sprawiedliwosci Polska zawdziecza ucieczke inwestorow na Wegry, Czech i
          Slowacji. W ten sposob dzieki temu postkomunistycznemu aparatowi, bronionemu
          teraz z cala determinacja przez PO, byla KL-D, partie aferalna Polacy
          zawdzieczaja utrate inwestycji wysokosci dziesiatkow miliardow euro, utrate
          transferu nowych technologie, utrate setek tysiecy miejsc pracy. Co gorsza,
          produkty te produkowane teraz za granica i importowane beda uniemozliwiac
          powstanie odpowiednich miejsc pracy w Polsce.

Przeciwko niszczeniu idealow Solidarnosci przez Walese wystepowali Kaczynscy.

Walesa przekazuje im teraz wyrazy sympatii i uznania.

Jezeli w nastepnych wyborach PO dostanie zbyt duzo glosow, to za utrzymanie
          Polski skorumpowanej i zlodziejskiej bedzie mozna PO podziekowac no i wyborcom,
          ktorzy na nia glosowali.
          • idiotyzmy-kacze A ile nakradli złodzieje z PC - partii Kaczyńskich 19.01.06, 16:16
            Tyle piszecie Pisuary o rzekomych przekrętach KL-D ale jakoś dziwnym trafem nikt im nic nie udowodnił. Pewno dlatego, że te przekręty są wyssane z palca a nazwę "aferałowie" wymyślił Jerzy Urban. Za to przekręty PC są bardzo dobrze znane a prawa ręka Kaczyńskich i ich wspólnik ze spółki Telegraf (Zalewski)siedzi właśnie w więzieniu - za to że ostrzegł szefów Art-B o aresztowaniu dzięki czemu uciekli do Izraela. Chyba, że Kwaczyński zdążył go już ułaskawić bo ułaskawia tajnie
            • etylkapl Re: A ile nakradli złodzieje z PC - partii Kaczyń 20.01.06, 09:41
              idiotyzmy-kacze napisał: za to że ostrzegł szefów Art-B o aresztowaniu dzięki
              czemu
              > uciekli do Izraela. Chyba, że Kwaczyński zdążył go już ułaskawić bo ułaskawia
              t
              > ajnie
              **************************************************************************
              to z Izraela aferzyści dziękowali LW, a co powiesz o szarej eminencji
              Wachowskim???
          • Gość: ... A jak Lechu tym razem Kaczyński rozwiąże prlament IP: 64.124.166.* 19.01.06, 16:17
            to znowu lewica dojdzie do władzy. Poza tym ostatnio SLD zdobyło władzę po
            nieudolnych czteroletnich rządach AWS z którego większość pisuarczyków się
            wywodzi... historia kołem się toczy
          • Gość: belona Re: Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien prze IP: *.77.classcom.pl 19.01.06, 17:19
            głos rozsądku.ale doliczyć trzeba koniecznie Panów Szecherta i spółkę
            na nieszczęście zbyt krótko trwają żądy PiS i ta banda podnosi łby.
            Cała ta afera przypomina noc Olszewskiego.Mam nadzieję że powtórna mobilizacja
            Rzeczypospolitej agentów spełznie na niczym, wtedy walczyli przeciwko słabemu
            Olszewskiemu teraz mają godnych przeciwników.
          • Gość: ironlord Re: Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien prze IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:00
            bla bla bla bla... teoria spiskowa itp. itd. Najlepiej wszystkich zagazować
            nie ??? bo są źli, niedobrzy i nie są nasi...

• Gość: ironlord Re: Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien prze IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:05
            BTW: Masz jakieś złe informacje, bo to ludzie AWSu (cała gromadka obecnych
            PiSuarów) ropierdziela nam kraj w imie wszelkiej władzy dla dwóch małych
            zawistnych braci.
          • d_arek_d Re: Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien prze 19.01.06, 20:47
            fritz.fritz napisał mniej więcej coś takiego: wszystkiemu winni inni. PiS jest
            lekiem na całe zło i powinien już rządzić przynajmniej od 1986 roku. Mielibyśmy
            wtedy problem nielegalnej emigracji zarobkowej z USA.

Ja nie rozwlekałbym tego aż do tych kilkudziesięciu wierszy. Ostatnio słyszałem
            rymowankę, którą podpowiadam wszystkim fanom populistycznej formacji. Może być
            stosowana z modyfikacjami jako riposta większości oskarżeń rzucanych
            niesprawiedliwie przez tych okropnych, brzydkich, niedobrych ludzi
            sprzeciwiających się koronowaniu dwóch w jednym - Kaczyńskich:

''Gdy zapytać PiSuarka która to godzina,
            On odpowie na to <<nie wiem, to Platformy wina>>.''

Amen.
          • seppuku Re: Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien prze 19.01.06, 21:32
            fritz.fritz nareszcie jesteś, twoje wywody są jak miód na moje rany, tylko
            galby jeszcze brakuje- zasłuchał się w fale z Torunia?
            • oktawianc Re: Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien prze 20.01.06, 07:30
              Właśnie :)))))
              Gdyby nie oni, moje życie byłoby smutne...
          • etylkapl Re: Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien prze 20.01.06, 09:38
            fritz.fritz napisał:
            Jezeli w nastepnych wyborach PO dostanie zbyt duzo glosow, to za utrzymanie
            > Polski skorumpowanej i zlodziejskiej bedzie mozna PO podziekowac no i
            wyborcom,
            >
            > ktorzy na nia glosowali.
            i najważniejszym: AK i LW
          • Gość: ratio Re: Wałęsa dbajacy o "lewa noge" jest winien prze IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 20.01.06, 12:03
            A ja tylko czekam na następny raport dotyczący korupcji :) wtedy zobaczymy czy
            nowa władza coś z tym zrobiła. Wiesz jeśli wierzysz że przynależność partyjna
            jest gwarancją uczciwości to jedyną rzeczą którą można o tobie powiedzieć to to
            że powinenieś wrócić do przedszkola tam dzieciaki może w to uwierzą. Program
            PiSu polega na tym że na miejscu jednego złodzieja stawia się innego z jedyną
            różnicą polegającą na barwach partyjnych. Drogą do ograniczenia korupcji jest
            pozbycie się jak największej ilości urzędasów a nie zwiększanie ich ilości i
            zatrudnianiu kolejnych do ich kontrolowania. Takie rozwiązanie (proponowane
            przez PiS) jest po prostu dziecinnie naiwne (zresztą jak wszystko co mówi
            prezio Kaczyński). Ukraina, gdzie korupcja i łapownictwo jest rozpowszechnione
            na skale jaką trudno sobie wyobrazić idzie właśnie drogą proponowaną przez PiS
            tam nawet pani sprzedająca bilety w autobusie jest kontrolowana przez dwie inne
            osoby :))) i jakoś nie przynosi to skutków bo np moja ukraińska pomoc domowa
            kupuje od urzędnika państwowego paszport wystawiony na inne nazwisko bo polscy
            celnicy wbili jej w starym zakaz wjazdu na terytorium RP. Czy to jest normalne?
            Czy tak sobie wyobrażasz walke z korupcją?
        • Gość: Ania To są prywatne anse Wałęsy w stosunku do Kaczek IP: *.chello.pl 19.01.06, 18:14
          I przykra sprawa, że podpiera się przy tym "dobrem kraju".
          "Żenada, brachu!" - jak by to powiedział czekoladowy ludzik w jednej z bardziej
          udanych reklam.
        • Gość: Lord przed Kwasniewskim też n/t IP: *.aster.pl 19.01.06, 18:19
        • Gość: J. Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:01
          Zastanawiam się tylko kiedy przekona się o tym nasze społeczeństwo i czy nie
          będzie za późno... Nie chciałabym, żeby nas wyrzucili z Unii..
        • stefa12 Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 20.01.06, 00:05
          Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> Żałosne to jest zachowanie panów K. A Wałęsa - choć w wielu sprawach się z nim
          > nie zgadzam - co do panów K. miał - jak widać 100% racji.
          To dość kompromitująca uwaga - zdaje się że nie masz elementarnej wiedzy o
          historii naszej ojczyzny, może za krótko, albo nieuważnie żyjesz na tym padole,
          dlatego mało zrozumiałe jest twoje podsumowanie.
          Za chwilę wmówisz wszystkim, że to PZPR, a później LSD obalił komunę,
          zlikwidował asygnaty dla wybranych, wprowadził wolny rynek, zaopatrzył sklepy w
          masło, czekoladę, mięso, cukier, ser, papier toaletowy, kawę itd. Jesteście
          specjalistami w chwytach propagandowych. Zawłaszczanie państwa przez "kolesi"
          promowanie miernych ale wiernych, teczkomania i ... ech wiele tych schorzeń
          można by jeszcze wymieniać, doprowadziło do patologii prawie w każdej dziedzinie
          naszego życia. Urządziliście nam niezłe piekło. Dla was obojętnym było czy w
          naszym kraju będzie porządek czy nie, ...to nie wasza ojczyzna. Wy, którzy
          niedawno ścigaliście i osądzaliście ludzi za posiadanie tzw zachodnich środków
          płatniczych(dolarów, marek i innych) wmawialiście nam, że to największe zło
          zagrażające nowoczesnemu (postępowemu) krajowi, sami zaś (podstępne gnidy)
          skrzętnie gromadziliście majątki w tychże walutach, fe.... , a teraz udajecie
          wzorowych kapitalistów.
          Wy i tobie podobni nie odpuścicie okazji, żeby skorzystać z sytuacji i stajecie
          zawsze w pierwszym szeregu, gdzie rozdają medale, a jeszcze lepiej - pieniądze,
          lewe renty, wysokie choć rzadko zasłużone emerytury. Jednym słowem, bezczelność
          czerwonych niedobitków nie zna granic. Panie, broń unię przed takimi jak wy.
          Mam nadzieję, że niedługo zapełnicie lawy oskarżonych.
          Bżydzę się wami, jesteście zakałą tej ziemi.
          • oktawianc Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 20.01.06, 07:32
            To taki dyżurny tekst?
      • snow21 Olek i Bolek razem do Tworek. 19.01.06, 10:18

• util Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 19.01.06, 11:02
        nathan.sharanski napisał:

> Pamiętam, jak swego czasu Wałęsa odbierał znaczek "Solidarności" Gazecie
        > Wyborczej, a dziś wypłakuje się w rękaw dziennikarzom mediów Agory. Żałosny
        > człowiek.

Ojej, pani Kolęda - Zaleska jest również dziennikarką TVN, czyli ITI - twoja koncepcja ma gó..ane nogi. Z dziennikarzami ITI też nie można rozmawiać?
        Lepiej do ojczulków pojechać i wychwalać Kaczyńskich?
        Nie czytasz rzeczywistości.
        • Gość: Sw. Inkwizytor Re: biedne, bezrozumne "PiS-iorki"... IP: 129.81.192.* 19.01.06, 16:58
          "util"! Jak ktos przybiera sobie pseudonim
          "nathan.sharanski" to juz stanowi samo
          w sobie wystarczajaca "rekomendacje"
          dla pogladow i symatii tej osoby!!!
      • jama314 Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 19.01.06, 17:24
        A ja mam sposób na Wałęsę. Wystarczy że napisze kilka zdań... i mówić już nie
        musi nawet.
      • Gość: JA Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.astral.lodz.pl 19.01.06, 18:32
        nie dość że masz porąbane pseudo to jeszcze piszesz pierdoły!!!
      • Gość: jacek Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:33
        to było w tok fm a nie w wyborczej
      • Gość: fpitt Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.devs.futuro.pl 20.01.06, 03:07
        moge nie kochac Walwsy, ale to co mowi, mowi jako "zwierze polityczne" - wie
        dokladnie - jak kaczory,l ze nastepne wybory - to nie dla nich - dadza
        dupy. I za to im chwala. Nareszcie. Amen.
      • Gość: etylkapl Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: 213.77.42.* 20.01.06, 07:57
        nathan.sharanski napisał:

> Pamiętam, jak swego czasu Wałęsa odbierał znaczek "Solidarności" Gazecie
        Wyborc
        > zej, a
        > dziś wypłakuje się w rękaw dziennikarzom mediów Agory. Żałosny człowiek.
        =====================================================================
        popieram, niby ludzie umiejący czytać i pisać, a ciągle sięgają po opinie I-
        szego analfabety RP, już dosyć nas ośmieszył, a w ogóle, to przypominam, że
        pierwsze "wojny na górze" są dziełem Wałęsy. Teraz kumpel prezia, a może boi
        się, że wyjdzie na jaw w co był umoczony, wielu złamanych przez SB ludzi
        z "Solidarności" zaczyna mówić, daję pod rozwagę i pozdrawiam
      • queenbee Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 20.01.06, 09:19
        > Pamiętam, jak swego czasu Wałęsa odbierał znaczek "Solidarności" Gazecie
        Wyborc
        > zej, a
        > dziś wypłakuje się w rękaw dziennikarzom mediów Agory. Żałosny człowiek.

Gazeta.pl > Radio TOK FM > Zapisy wywiadów
        Rozmawiała Katarzyna Kolenda-Zaleska
        Prawdą jest niestety, że zatrważający procent Polaków nie potrafi czytać ze
        zrozumieniem.

• Gość: Theo Re: Wałęsa: "Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.chello.pl 19.01.06, 09:41
      ...to mali, zawistni ludzie, uparcie dążący do władzy, nie wiem czy wiedzą, po
      co oni tą władzę chcą mieć. "

Krótko i węzłowato.
      Jeszcze można tylko dodać, że są to ludzie dla których prawda nie jest żadną
      wartością.
      • fritz.fritz Tja, Walesa startowal na "prezia": 0.5% dostal od 19.01.06, 10:16
        Polakow.

Polacy swietnie go ocenili. I mieli absolutnie racje.

Ta wypowiedz w pelni potwierdza wyrok Polakow na Walese.

Wszystko jednak wskazuje na to, ze przeskoczenie przez Walese 2.5 metrowego
        ogrodzenia stoczni (to jest nieoficjalny rekord swiata w skoku wzwyz ), jestem
        niczym z przeskoczeniem mentalnosci Walesy, przed ktora z takim samym zapalem w
        swoim czasie ostrzegala ... GW i cala lewica z UW i KL-D na czele, nie mowiac
        juz o SLD.

• Gość: jan Re: Tja, Walesa startowal na "prezia": 0.5% dosta IP: 80.48.211.* 19.01.06, 16:06
          i niestety Wałesa udaje wariata, bo cwaniak z niego niezły, dla swojego jareczka
          załatwił posade posła u Tuska, którego poparł w drugiej turze prezydenckiej.
          Wałęsa to nie wariat to szczwany lis i zawsze węszy co by zdobyć na śmietnisku
          politycznym, czy to SLD czy PO
        • Gość: ironlord Re: Tja, Walesa startowal na "prezia": 0.5% dosta IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:10
          nie mydl oczu Walesa, tylko spójrz na swoich pupilków kaczyńskich.
          Mali ludzie są zawistni i nie będę się tu podpierać tym że znam to z autopsji,
          bo to widać jak na dłoni, tylko ślepy ciemnogród (jak to ślicznie PiSuar Jacek
          Kurski określił) da sobie wcisnąć wszystko.
        • Gość: motorowka Re: Tja, Walesa startowal na "prezia": 0.5% dosta IP: *.net81-64-86.noos.fr 24.01.06, 18:48
          to byla raczej motorowka
      • Gość: Cykada Re: Wałęsa: "Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.onlink.net 19.01.06, 15:32
        Theo chyba oglupiales. Jak narazie Kaczynscy nie splamili sie klamstwem,
        zlodziejstwem lub korupcja. Natomiast jedna z najwiekszych afer lapowkarskich
        wywodzi sie wlasnie z PO (13 milionow a radni pochodzili bodajze ze
        Szczecina,jakis diler Opla).CZyzbyscie o tym zapomnieli?
        • Gość: Theo Re: Wałęsa: "Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.chello.pl 19.01.06, 15:53
          Gość portalu: Cykada napisał(a):

> Theo chyba oglupiales. Jak narazie Kaczynscy nie splamili sie klamstwem,

Na pewno nie było prawdą to, że będzie koalicja PO-PiS (żeby nie było
          wątpliwości: obciąża to również PO, ale bardziej PiS, bo PiS rozdaje karty i
          ponosi odpowiedzialność za rządzenie). Opinia Kaczyńskich na temat Leppera i
          Samoobrony potrafi się zmienić o 180 stopni w zależności od potrzeby chwili.
          Tak jak i propozycje w jej stronę stworzenia - nie stworzenia koalicji rządowej-
          nie rządowej. Natomiast wszelkie rekordy są bite w trakcie rozmów Kaczyńskich
          z PO, z któych relacje dwóch stron są całkowicie odmienne (np. kto z kim już
          nie chciał dłużej rozmawiać). Ponadto nie można mieć specjalnego zaufania do
          osoby która w wypowiedziach publicznych stale używa oskarżeń o popełnieniu
          poważnych przestępstw, ale - Uwaga! - przez nie wiadomo kogo, tylko na pewno z
          PO. Jeżeli J. Kaczyński wie o przestępstwie to powinien to ujawnić właściwym
          organom, bo inaczej sam popełnia przestępstwo.
          Kłamstwem było też oskarżenie Kwaśniewskiego że jest agentem KGB. Świetny
          agent, którego centrala KGB z Putinem na czele nienawidzi i najchętniej by
          rozszarpała!
        • Gość: Sw. Inkwizytor Re: Prawdomowne kaczory??? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 17:03
          Cykada napisal(a) "Jak narazie Kaczynscy nie splamili
          sie klamstwem"... a mi wydaje sie, ze ich kampania
          wyborcza i kilka miesiecy mizernych rzadow to
          jedno wielkie pasmo klamstw i klamstewek"!
          • Gość: Cykada Re: Prawdomowne kaczory??? IP: *.onlink.net 19.01.06, 18:05
            mnie natomiast nic sie nie wydaje ,mam 100% pewnosci, ze klamstwami,
            klamstewkami, oszustwami karmila nas PO .Obiecywali gruszki na wierzbie nie
            majac zadnego planu i przygotowania. Jedno co wiedzieli napewno to, to ze ze
            wszystkich sil i z calej mocy beda bronic skompromitowanych komuchow, ze
            absolutnie nie pozwola skrzywdzic zlodzieji rozkradajacych Polske bo sami beda
            robic to samo.
            • Gość: Sw. Inkwizytor Re: Prawdomowne kaczory??? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 18:16
              Rozumiem, iz wedlug "cykady" PiS-uar ma
              "plan i przygotowanie". Dlaczego wiec
              musza na gwalt sciagac do siebie
              fachowcow z innych partii?

P.S. "Jedno co wiedzieli?" A moze przytoczysz
              nam (choc jedna, jedyna!) wypowiedz
              kogos z PO, ze "bedzie bronic ze wszystkich
              sil i z calej mocy skompromitowanych komuchow"?
              A moze to tylko kolejny wytwor wybujalej fantazji??
            • Gość: ironlord Re: Prawdomowne kaczory??? IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:17
              Z jakiej ty planety przyleciałeś...PIS nic nie miał, tylko stos pustych
              kartek... tylko wydymali platformę ... nabili w butelkę obietnicą koalicji...
              poznali program, plany i zręcznie się wycofali przedstawiając go jak swój.

PS. Winnych trzeba ukarać, ale nie w sposób jaki chce PIS. PiS już prawie
              preparuje dowody żeby ktoś był winny, a chyba mamy państwo prawa i bez dowodów
              nie ma winy. Zatem PiS żeby nie być gołosłowny musi kłamać, bo jakżeby inaczej.

• Gość: anvill Re: Prawdomowne kaczory??? IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 20.01.06, 12:21
              A ja nastawiam uszy zeby choć jedno dobre słowo usłyszeć od układu aktualnie
              rządzącego i nic a obietnice które dawali jakoś nawet nie mają szans się
              spełnić czyli co to jest jak nie kłamsto. Co do afer no to chyba wszyscy
              pamiętają Telegraf. Bedą mieli jeszcze dużo do pokazania przecie dobiero
              zaczynaja swoje rzady. Dla mnie afera jest juz to ze co chwile przedstawiani mi
              sa nowi dyrektorzy w mojej firmie i jakos wszyscy pochodza z urzedu miasta
              warszawy (pracuje w spółce państwowej) i jakoś zwykli urzednicy (nawet nie na
              kierowniczych stanowiskach) z UM staja sie prezesami ogromnych firm. Ja
              rozumiem że kazda nowa władza wsadza na stołki swoich ale niestety PiS nie ma
              kadr i dramatem jest niekompetencja tych ludzi...
        • Gość: ironlord Re: Wałęsa: "Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:12
          buahaha.... kaczyńscy nie splamili się kłamstwem. a to dobre, przecież oni
          kłamią codziennie to jest ich drugie ja... dlatego PO im nie ufa i wcale się
          temu nie dziwie.
      • aniela55 Re: Wałęsa: "Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 19.01.06, 23:14
        Mam nadzieję,że młodzi ludzie mają większą wrażliwość i potrafią odróżnić dobro
        od zła. Podczas następnych wyborów zagłosują i pokażą Panom Kaczyńskim, że nie
        zgadzają się na taki sposób sprawowania funkcji publicznych. Czekałam na głos
        P. Lecha Wałęsy. Dziękuję.
    • Gość: kokoriko O co chodzi w tym tekscie? IP: *.hsd1.mn.comcast.net 19.01.06, 09:44
      "Ale jeśli Kaczyńscy nadal będą wyrabiać to, co wyrabiają, to jedyne lekarstwo na Kaczyńskich, to tylko
      wybory - powiedział Lech Kaczyński w "Poranku radia TOK FM"
      • Gość: logik filologiczny Tego nawet sam Adaś nie skuma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:26
        Gość portalu: kokoriko napisał(a):

> "Ale jeśli Kaczyńscy nadal będą wyrabiać to, co wyrabiają, to jedyne
        lekarstwo
        > na Kaczyńskich, to tylko
        > wybory - powiedział Lech Kaczyński w "Poranku radia TOK FM"
        -----------------------------------------
        Tego nawet sam Adaś nie skuma

• Gość: Cykada Re: Tego nawet sam Adaś nie skuma IP: *.onlink.net 19.01.06, 15:36
          a czy jest ktos w tym 40 milionowym kraju kto rozumie belkot tego oblakanca,
          przeciez on zawsze takie idiotyzmy wygadywal, ze bez tlumacza jez. polskiego to
          kretyna nie sposob zrozumiec.
          • Gość: Sw. Inkwizytor Re: Tego nawet sam Adaś nie skuma.... IP: 129.81.192.* 19.01.06, 17:11
            JEZELI jest tak jak pisze "cykada" to miliony ludzi
            w Polsce powinny sie wstydzic (i to mocno!), iz
            tolerowaly belkot "oblakanca" i "kretyna" (jak to
            pisze cykajaca "cykada"...) jako przewodniczacego zwiazku
            zawodowego "Solidarnosc" i jako prezydenta RzP!!

P.S. Moze "cykada" powinien sie takze podzielic swoimi
            uwagami z komitetami przyznajacymi Lechowi rozne
            (takze i Nobla) nagrody. Bo przecie to na calym
            swiecie normalne, iz nagradza sie "oblakancow
            i kretynow"???
            • Gość: zniesmaczony Re: Tego nawet sam Adaś nie skuma.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:43
              Gość portalu: Sw. Inkwizytor napisał(a):
              > Bo przecie to na calym swiecie normalne, iz nagradza sie "oblakancow
              > i kretynow"???
              ---------------------------
              W Noblu pokojowym i literackim- dokładnie!!!
              • Gość: Sw. Inkwizytor Re: "zniesmaczony" nagrodami? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 18:02
                Problem w tym, iz Walesa dostal znacznie wiecej
                nagrod... Czy wszyscy nagradzajacy go mieli
                swiadomosc, iz nagradzaja 'oblakanca
                i kretyna' (szkoda, ze wowczas nie
                potrafili im tego wytlumaczyc nasi
                szanowni internauci z forum...)?
                • Gość: Cykada Re: "zniesmaczony" nagrodami? IP: *.onlink.net 19.01.06, 18:14
                  SZkoda ze nie slyszales tego "uczonego" w Cops Colosem w Hamilton. Polacy ze
                  wstydu wlazili pod krzesla a tlumaczka oblewala sie potem zeby tylko temu
                  belkotowi nadac "jakas twarz".Poza tym zapytaj samego siebie ile tych nagrod
                  zostalo nadanych wariatowi zeby zrobic komunie na zlosc.
                  • Gość: Sw. Inkwizytor Re: wariat, czy nie-wariat? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 18:26
                    Panie i panowie - starajmy sie podejsc do
                    wszystkiego w mozliwie spokojny sposob...

Ja wiem, iz Walesa nie jest oratorem
                    i wielkim mowca. Ja nie twierdze
                    (i nigdy nie twierdzilem), ze
                    Walesie dziesiatki roznych nagrod
                    przyznano za inteligencje!

Twierdze natomiast (i to calkiem
                    inna sprawa...), iz Walesa nie byl
                    i nie jest wariatem, i nazywajac go
                    w ten sposob niektorzy z dyskutantow
                    'przeginaja' zbyt duzo w druga strone!
                    • Gość: Cykada Re: wariat, czy nie-wariat? IP: *.onlink.net 19.01.06, 22:20
                      a jak nazwac faceta ktory co gebe otworzy to szkaluje demokratycznie wybranego
                      prezydenta. Jemu nie podoba sie Kaczynski? Nie musi. Walesa tez nie wszystkim
                      sie podobal i nie wszyscy uznawali go za swojego prezydenta . Zaden tez z
                      prezydentow nie mowil, ze ostrzegal Polakow przed nieukiem i glupolem. Pamietam
                      debate przedwyborcza z Kwasniewskim, ktory powiedzial wowczas do Walesy
                      "dlaczego w Polsce nikt nie mowi o tym co sie bedzie dzialo jak wybory przegra
                      Kwasniewski a wszyscy mowia o tym co sie bedzie dzialo jak wybory przegra
                      Walesa". No i dzialo sie "ani be ani me " podawanie nogi, i tych innych swnstw i
                      swinstewek nie spisalby na wolowej skorze. Czy tak robi normalny czlowiek ? Dla
                      mnie Walesa to jednak okrutny przyglup.
                • Gość: ironlord Re: "zniesmaczony" nagrodami? IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:24
                  Ehh kolego... przeciez....
                  Iloraz inteligencji wiekszości forumowiczów jest ograniczany odgórnie przez
                  PiSowskie brednie i wyjątkowo kiepskiej jakości materiał biologiczny do poziomu
                  znaczniej poniżej Foresta Gumpa. Nie ma się więc co dziwić że tak zajadle
                  opluwają ludzi. Jakież to polskie, swojskie (wrecz przeraża jak komuna
                  wypaczyła mózgi) przecież Polak nie potrafi docenić, Polak lepszego, znanego
                  musi zniszczyć. Dopóki to się nie zmieni, dopóty Polska będzie takim
                  Bangladeszem Europy...
            • Gość: Cykada Re: Tego nawet sam Adaś nie skuma.... IP: *.onlink.net 19.01.06, 18:08
              na cale szczescie Sw. Inkwizytorze tam ten kretyn trzymal gebe zamknieta albo
              nauczyl sie czytac z kartki. Ksiazek nie czytywal ale juz kartki musial.
          • Gość: ironlord Re: Tego nawet sam Adaś nie skuma IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:19
            Zdanie jest bardzo proste i tylko wyjątkowy analfabeta nie mogłby go zrozumieć.
      • Gość: jaja kobyły TW Maleszka źle zjustował ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:35
    • gw_klamie A oni ostrzegali juz dawno przed TW Bolkiem 19.01.06, 09:52
      kapusiem SB, kumplem Kwacha i czerwonej mafii
      • Gość: Wrocławiak Prezydent Wałęsa ma niestety rację IP: 167.3.114.* 19.01.06, 09:57
        Kaczyńscy to ludzie "nawiedzieni". Chcą zmieniać Polskę, ale
        tylko tak jak oni to sobie wymyślili. Zdanie innych się nie
        liczy. Do władzy po trupach. Cel uświęca środki.
        Czyżby Putin w dwóch osobach ?
        • Gość: Przemo Re: Prezydent Wałęsa ma niestety rację IP: *.ipartners.pl 19.01.06, 10:09
          Nie wiem, czy szanowni forumowicze słyszeli już przewijającą się ostatnio zabawną myśl: "Kaczyńscy mają dwie lewe ręce" :)))
        • Gość: jan Re: Prezydent Wałęsa ma niestety rację IP: 80.48.211.* 19.01.06, 12:06
          odpowiedz dla Wrocławiaka, a może dla Polski taki podwójny Putin jest
          potrzebny,my jestśmy dużo mniejszym krajem niż zaborcza Rosja.
        • Gość: Cykada Re: Prezydent Wałęsa ma niestety rację IP: *.onlink.net 19.01.06, 15:39
          a moze ty Wroclawiak nie dorosles do wizji prezydenta Kaczynskiego i potrafisz
          zrozumiec tylko czlowieczka, ktory w zyciu zadnej ksiazki nie przeczytal.
          • Gość: ironlord Re: Prezydent Wałęsa ma niestety rację IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:31
            Napisz coś konstruktywnego, bo na razie to pleciesz brednie jak dziecko, które
            zasłyszało je od starszego kolegi nie mającego oleju w głowie.
            Faktem jest nie podważalnym iż kaczyński ma swoją wizję i tylko ona się liczy,
            reszta jest nie ważna. Maskuje się ale tylko naiwni się dają nabrać. Wizja
            prezydenta kaczyńskiego to kaczyzm czyli pewnie coś na kształt komunizmu i
            faszyzmu...

Ja się z tą wizją nie zgadzam... i niech chce mieć takiego prezydenta.
            • block-buster Walesa zna po prostu przyczyne choroby kaczorow 19.01.06, 19:33
              Sa chorzy na WAAAAAAADZE...
          • Gość: depart Re: Prezydent Wałęsa ma niestety rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 08:39
            wystarczyło popracować madralo w warszawie w urzedzie to bys zobaczył swojego
            super prezydenta , he he
            od początku wałęsa miał rację a ze był sam wsród uczonych to go zjedli
      • wlodwoz Re: A oni ostrzegali juz dawno przed TW Bolkiem 19.01.06, 16:58
        Masz moherowy berecik? Nie? To na co czekasz leć do rydzykowni i szybko kup!
    • malpa-z-paryza male, zawisne kaczki 19.01.06, 10:00
      P Walesa, prosze uwazac na slowa, bo ta mala kaczka zawisna moze pozwac do sadu!
    • Gość: ubek TW Bolek dalej wykonuje zadania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:21
      • Gość: Puchatek Re: TW Bolek dalej wykonuje zadania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:54
        No, rzeczywiście. Gość pisze o "Bolku" i podpisuje się "ubek". Nick stposowny do treści.
        • maruda.r Czy "Bolek" to również dziełko braci K.? 19.01.06, 12:27
          Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> No, rzeczywiście. Gość pisze o "Bolku" i podpisuje się "ubek". Nick stposowny d
          > o treści.

A ja mam wrażenie, że obrazeni na Wałęsę bracia K. zainspirowali powstanie
          legendy o "Bolku".

• Gość: Sw. inkwizytor Re: TW Bolek dalej wykonuje zadania? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 17:17
        TW "Bolek" dalej wykonuje zadania, z ty
        przyjmujesz jego raporty?

P.S. Od dawna (praktycznie wszedzie) znane
        sa powiastki o Polakach z ochota
        plujacych w swoje wlasne gniazdo.
        A to forum tysieczny raz potwierdza,
        iz owe powiastki sa (niestety...)
        prawdziwe!
        • Gość: antyszumowina Re: TW Bolek dalej wykonuje zadania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:51
          Gość portalu: Sw. inkwizytor napisał(a):
          > P.S. Od dawna (praktycznie wszedzie) znane
          > sa powiastki o Polakach z ochota
          > plujacych w swoje wlasne gniazdo.
          > A to forum tysieczny raz potwierdza,
          > iz owe powiastki sa (niestety...)
          > prawdziwe!
          ----------------------------------
          Nie lękajmy się oczyszczać własne gniazdo z szumowin.
        • Gość: Cykada Re: TW Bolek dalej wykonuje zadania? do Inkwizyto IP: *.onlink.net 19.01.06, 18:17
          Czy ty Inkwizytor aby nie jestes prywatnym adwokatem Walesy albo jego synem?
          Cos mi sie wydaje ,ze mam racje bo czlowiek przy zdrowych zmyslach nie moze
          takich farmazonow wypisywac.
          • Gość: Sw. Inkwizytor Re: od skrajnosci do skrajnosci? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 18:34
            Nie szanowna "cykado"... nie jestem synem Walesy,
            nie jestem jego adwokatem, ani nawet wielkim
            admiratorem polityki jaka uprawial!

Chodzi mi tylko o to, iz czesc dyskutantow
            zbytnio sie zagalopowala przedstawiajac na
            tym forum Walese jako "wariata", czy czlowieka,
            ktorego nalezaloby zamknac w zakladzie
            psychiatrycznym. To tyle - koniec i kropka!
            • Gość: pepe nie odpowiadaj jej... IP: *.ict.pwr.wroc.pl 19.01.06, 20:00
              jest poczatkujaca, ma 3 grosze od posta i sie jej pomysly skonczyly. Lepiej
              popracuje przyv odgarnianiu sniegu
              • Gość: Cykada Re: nie odpowiadaj jej... IP: *.onlink.net 19.01.06, 22:25
                pepe juz twoj sam nick mowi ile masz rozumu w tej ciasnej glowce. Pepe, pepe,
                pepe i to wszystko co potrafisz powiedziec. O przepraszam, potrafisz jescze cos
                glupiego napisac.
            • Gość: Cykada Re: od skrajnosci do skrajnosci? IP: *.onlink.net 19.01.06, 22:23
              Nalezaloby. Jak mi Bog mily , nalezaloby.
    • galba Lechu! Byłeś wspaniałym prezydentem! 19.01.06, 10:48
      Wszystko robiłeś najlepiej i wdzięczny Naród o mało co nie wybrał cię na II
      kadencję... A postawienie niejakiego Wachowskiego na pozycji nr 2 w państwie -
      po prostu majstersztyk. NIe wspomnę już o tych seryjnie ułaskawianych
      gangsterach i SBekach zatrudnionych w kancelarii.

Ale największy i tak byłeś gdy podpisywałeś deklarację współpracy z bezpieką i
      gdy donosiłeś na kumpli.
      • kakalak4 Re: Lechu! Byłeś wspaniałym prezydentem! 19.01.06, 10:50
        Galba, spadaj, ubecki prowokatorze!!!
      • Gość: Puchatek Re: Lechu! Byłeś wspaniałym prezydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:53
        Galbuniu, mój ty Niezłomny Prawicowcze, a może przypomnij sobie, kto Tego Okropnego Wałęsę wyniósł na prezydencki fotel? Czy przypadkiem nie Twoi Idole Kaczyńscy? :)
        • galba Naród 19.01.06, 10:56
          Który TW Bolek później(?) zdradził. Zresztą jeśli mnie pamięć nie myli to TW
          Bolek twierdzi, że to on stworzył Kaczyńskich a nie oni jego...

Cieszę się, że nie masz żadnych innych uwag (np. co do agenturalności LW i jego
          konszachtów z mafiozami).

> Galbuniu, mój ty Niezłomny Prawicowcze, a może przypomnij sobie, kto Tego
          Okrop
          > nego Wałęsę wyniósł na prezydencki fotel? Czy przypadkiem nie Twoi Idole
          Kaczyń
          > scy? :)
          • Gość: Puchatek Re: Naród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:10
            galba napisał:

> Który TW Bolek później(?) zdradził.

Oczywiście największą zdradą był fakt, że nie pozostał wierny Jedynie Prawym I Sprawiedliwym Bliźniakom?

> Cieszę się, że nie masz żadnych innych uwag (np. co do agenturalności LW i jego
            >
            > konszachtów z mafiozami).

Co do konszachtów - dowodów wciąż niewiele. Co do agenturalności - już Ci pisałem, co o tym sądzę. Nie raz. To, że nie zauważasz żadnych argumentów poza własnymi, to już nie moja wina.

Jesteś typowym przykładem człowieka, dla ktorego własne idee są ważniejsze niż fakty. Pamiętam (pamiętliwy jestem, psia krew ;-) jak się pieniłeś, że przecież Wałęsie IPN nie dał statusu pokrzywdzonego, co uznawałeś za dowód na jego "agenturalność". Kiedy IPN dał mu tem status - natychmiast ogłosiłeś, że IPN jest be, a prof. Kieres nie ma racji. Tako rzecze Galba. Hwogh.

Podziwiam, jak człowiek uważający się za prawicowca i ptzy każdej okazji komentujący "komuchów" może tak grzecznie i z przekonaniem dawać sobą manipulować. Paradoksalnie - ubeckie kłamstwa i intrygi okazują się niezwykle skuteczne, kiedy ich narzędziami staje się kolejne pokolenie "ideowych antykomunistów" powtarzających bez zastrzeżeń każde kłamstwo, każdą prowokację.

• Gość: marcy Cały Galba - kłamstwa, kłamstwa, kłamstwa... IP: 193.192.62.* 19.01.06, 11:09
        Sumienie musi cię potem napie..ć porządnie, opłaca się to w ogóle?

Czy bliźniacy wiedzą, że tak bardzo różnicie się w ocenie Wałęsy?
        Koniecznie chcesz ich przebić w radykalizmie?
      • Gość: Sw. Inkwizytor Re: Czy przyjmowales "Galba" Lecha donosy??? IP: 129.81.192.* 19.01.06, 17:24
        "Galba" to taki dyzurny "PiS-owszczyk"...
        Moze z biura pana Kurskiego??

On szybko, sprawnie i z checia opluje na forum kazdego
        kto nie darzy pelna miloscia oraz zaufaniem Wodzow
        i Zbawicieli narodu Polskiego w podwojnej
        kaczej osobie!
        • Gość: Cykada Re: Czy przyjmowales "Galba" Lecha donosy??? IP: *.onlink.net 19.01.06, 18:20
          Jak narazie to ty i Walesa opluwacie Kaczynskich i im gorzej tym lepiej. Kazda
          potwarz dla was dobra aby tylko znieslawic Kaczynskich. Nie mam watpliwosci, ze
          Inkwizytor nazywa sie Walesa.
    • galba Dlaczego Bolek nie pozwał Wyszkowskiego? 19.01.06, 11:00
      Miał go pozwać za stwierdzenia, że LW to kapuś bezpieki. Potem z wielkim szumem
      medialnym złożył pozew ale... z zupełnie innym zarzutem (o jakieś kwestie
      dotyczące awantury na paryskim lotnisku i pieniądze które LW miał ukraść).

Dlaczego Bolek nie chce by sprawą jego agenturalności zajął się ktoś poza
      zaufanym towarzyszem Kieresem?

Wyszkowski ponownie o agencje Wałęsie:
      glos.com.pl/strona/walek.html

> Czasami brakuje mi tego klasyka współczesnej polszczyzny.
      > Panie P. należy przeskoczyć przez płot. Dla dobra kraju.
      • idiotyzmy-kacze A dlaczego Jarosław Kaczyński nie upublicznił 19.01.06, 16:10
        swojej teczki ? I dlaczego SB nie internowała go podczas stanu wojennego ? Ciekawscy chą wiedzieć
        • Gość: jan Re: A dlaczego Jarosław Kaczyński nie upublicznił IP: 80.48.211.* 19.01.06, 16:18
          idotyzmy kacze-pozostaje dla autora-debilenko
        • Gość: zzamiedzy Re: A dlaczego Jarosław Kaczyński nie upublicznił IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.01.06, 16:20
          A dlaczego Kaczor Starszy nie upubliczni swojej?
      • Gość: am Re: Dlaczego Bolek nie pozwał Wyszkowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:56
        kolego, bądź sobie "Bolkiem", bądź sobie "Lolkiem" i zrób dla nas to co Pan Prezydent choćby razem z Wyszkowskim.Ocena kaczorów przetrafna.
    • Gość: Z. Stoczkowska Male zawistne karly. Pan Prezydent ma racje IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.01.06, 11:06
      Panie Prezydencie, moze ludzie robia odwrotnie niz to c Pan mowi, ale i tak na
      Pana wychodzi z czasem. Pan jak malo kto dal wlasciwa ocene temu Upiornemu
      Rodzenstwu - malosc, msciwosc, zazdrosc, zamordyzm, destrukcyjnosc. Mozna do
      tegp ddac manipulanctwo, upor, nie liczenie sie z prawem i regulaqmi
      demokratycznej gry.
      I mysle, ze spoleczenstwo to widzi i wycoiaga wnioski. Bo w gruncie rzeczy
      polska "milczaca wiekszosc" ma takie same instynkty panstwowe co Pan.
      Musimy uczynoc wszystko aby w nastepnych wyborarch tych karlow odsunac od
      koryta.
      • Gość: DoRo Re: Male zawistne karly. Pan Prezydent ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:08
        dodam tylko... zanim oni nas i kraj zniszcza.
      • Gość: Cykada do pani S T O C Z K O W S K I E J !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.onlink.net 19.01.06, 16:17
        Z. Stoczkowska napisala tyle glupot ile jest tylko mozliwe.Czy pani zna
        osobiscie Kaczynskich czy opiera sie pani na opini jednego kretyna Walesy.
        Najlatwiej powtarzac opinie kogos kto pluje jadem a na dodatek kiedys mial
        pozycje.Czy nie uwaza pani, ze msciwosc,zazdrosc, zawisc,manipulanctwo,upor, nie
        liczenie sie z prawem i regulami mozna przypisac wylacznie Walesie? Co ten
        "waryjot" wygadywal na Kwasniewskiego po przegranych wyborach to naprawde trudno
        opisac, teraz robi to samo z Kaczynskimi bo nie po jego mysli stalo sie, ze syn
        nie pojdzie jego sladami, chociaz on przygotowal mu kocyk w PO. Jak bardzo nie
        liczyl sie z ludzmi stawiajac na 2 miejscu w kraju Wachowskiego, jak bardzo
        obrazal spoleczewnstwo mowiac, ze maja takiego prezydenta na jakiego
        zasluzyli,jak msciwie i niewdziecznie zachowuje sie w stosunku do Kaczynskich,
        na plecach ktorych szedl do wladzy. Czy pani tego nie widzi, nie wie o tym?
        Niechze pani przetrze oczy i spojrzy na swiat obiektywnie. Co do oceny czyjegos
        wzrostu to stawiam pania na pozycji karla rzeczywiscie. Leczy sie pani z
        kompleksow bo ma pani 5 cm wiecej? Mila pani nie wzrost ma znaczenie ale co kto
        ma w glowie, docentura, profesura same nie przyszly. A co ma pani idol?Jakas
        smetna zawodowke i w zyciu zadnej przeczytanej ksiazki. Ludzie, ktorzy maja
        podstawowe wyksztalcenie mowia poprawniej po polsku niz ten pani prezydent bo
        nie moj. Ja sie tylko za niego bardzo wstydzilam.
        • Gość: jan Re: do pani S T O C Z K O W S K I E J !!!!!!!!!!! IP: 80.48.211.* 19.01.06, 16:33
          dla Pani/a moje gratulacje za bardzo trafną ocenę człowieka który oszukał
          prawdziwych Polaków. Najsmutnejsze jest jednak to , że mimo jego oceny w
          wyborach prezydenckich, w których otrzymał zaledwie pół procenta wyborców, on
          dziś próbuje oceniać ludzi, którym nie jest wart czyścić buty. Niestety temu są
          winni niektórzy mierni dziennikarze.
          • Gość: Sw. Inkwizytor Re: do pana "jana" (prawdziwego Polaka?) IP: 129.81.192.* 19.01.06, 17:34
            "Jan" napisal "czlowieka, ktory oszukal
            prawdziwych Polakow" (podkreslic nalezy
            wyraz "prawdziwych"!). Moze "janie'
            rozwiniesz te mysl - kogo uwazasz za
            "prawdziwego" Polaka?

p.S. Czyje poglady uwazasz za blizsze swoim -
            Mlodzi Weszpolskiej, czy kolka rozancowego
            Oyca Rydzyka?
            • Gość: Cykada Re: do pana "jana" (prawdziwego Polaka?) IP: *.onlink.net 19.01.06, 18:30
              a jak panskie poglady drogi Inkwizytorze maja sie w stosunku do PO, partii
              popierajacej komune i oslaniajacej jej przestepcow?To z PO wychodzily rowniez
              gigantyczne afery, ktore PO tak bardzo chce ukryc .
              • Gość: Sw.Inkwizytor Re: Od skrajnosci do skrajnosci - raz jeszcze... IP: 129.81.192.* 19.01.06, 18:45
                Nie jestem li tylko krytykiem PiS-su
                (choc sadze, iz program tej partii
                przewyzszyl ostatnio swoim populizmem
                nawet program "Samoobrony"). Nie jestem
                tez zupelnie bezkrytycznie nastawiony
                do programu PO i... z cala pewnoscia -
                w PO bylo przynajmniej kilku aferzystow.
                Oddzielajamy jednak, prosze, rzeczywistosc
                od fantazji - przytocz wiec "Cykado" jakies
                konkretne przyklady w jaki to sposob PO
                "popiera komune i oslania jej przestepcow"?
        • Gość: ironlord Re: do pani S T O C Z K O W S K I E J !!!!!!!!!!! IP: *.lodz.agora.pl 19.01.06, 19:40
          Wzrost nie ma znaczenia, ale z reguły mali ludzie są zwistni i to widać jak na
          dłoni tylko ślepi tego nie widzą. Profesura same nie przyszły, ale nie oznacza
          też że ten człowiek wie wszystko że zjadł wszystki rozumy i każdy ma
          trzymać "morde w kubeł". A tak się ci "profesorkowie" zachowują. Gardzę takimi
          ludźmi jak kaczyńscy, zawistnymi, manipulatami, krętaczami, szydercami i można
          by tak wymieniać jeszcze ukuwając obrźliwy termin na kogoś o podobnym
          zachowaniu.
        • Gość: pepe yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyc h..... IP: *.ict.pwr.wroc.pl 19.01.06, 20:03
          premie ci dali? A moze obiad? A moze lopate?
        • Gość: YES YES Re: do pani S T O C Z K O W S K I E J !!!!!!!!!!! IP: *.net81-64-86.noos.fr 24.01.06, 18:57
          zgadzam sie z toba cyklado
    • Gość: lex Re: Jak zwykle bełkot "autorytetu GW" IP: 194.181.197.* 19.01.06, 11:09
    • Gość: haen Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.chello.pl 19.01.06, 11:11
      To dosyć podstawowa sprawa. Na czele państwa stał kiedyś zwyczajny chłopek
      roztropek awansowany w socjaliźmie na robotnika wykwalifikowanego. Miał dobre i
      złe momenty ale ogólnie sprawy szły dobrze bo wierzył ludziom a nie ich
      koncepcjom. Kaczorom nie ufał. Ma szacunek w świecie i miejsce w historii.

Mamy Kaczorów - dwóch prawników i eksperyment ich konstrukcji prawnych na całym
      społeczeństwie. Zamienili kraj w salę sądową i bedą przeciągać procesy w
      nieskończoność aż wygrają lub przegrają. Za państwowe i prywatne pieniądze
      stron oczywiście.
    • Gość: M. Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: 217.153.160.* 19.01.06, 11:14
      A kto to jest Wałęsa ?
    • jan12121 Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 19.01.06, 11:18
      No, kto jak kto, ale Prezydent Wałęsa wie co mówi, jak odradza rozwiązanie
      Sejmu. Jego decyzja z 1992 roku to było wpuszczenie komuny spowrotem do władzy.
      Teraz bedzie pewnie podobnie, mam nadzieję, że nie aż do władzy, ale bedzie to
      zaprzepaszczenie okazji, żeby ich zmarginalizować lub zmusić do prawdziewej
      "socjaldemokratyzacji".
    • mich1309 Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 19.01.06, 11:21
      Gdybym miał dom do rozbiórki, to wezwałbym do roboty Kaczyńskich. Może
      zrobiliby to chaotycznie, może nie obyłoby się bez małego zamieszania, a nawet
      ofiar w ludziach, ale byłoby szybko i skutecznie. Natomiast gdybym chciał
      zbudować nowy dom, to plac budowy obstawiłbym ochroną, która pilnowałaby, żeby
      Kaczyńscy nie zbliżali się do niego bliżej niż na kilometr.
    • gniewek.113 W tym kraju nie wystarczy mieć racji. 19.01.06, 11:24
      Trzeba do nich przekonać wyborców. Każda partia startująca w wyborach wybrała
      sobie odbiorcę swoich obietnic. PiS wybrał ludzi biednych, którzy nie radzą
      sobie w życiu. Ten właśnie elektorat - wg PiS - ma dać Polakom miejsca pracy..
      Poza władzą, Kaczyńskich nie interesuje nic. PiS kupił sobie władzę. Dosłownie.
      Kupił ją obietnicami powrotu do socjalizmu. Będą zasiłki, będą minima socjalne,
      becikowe.. To jest właśnie rachunek, który płaci swoim wyborcom Kaczyński.
      Szkoda tylko, że używa do tego celu pieniędzy swoich przeciwników, ludzi
      przedsiębiorczych potrafiących tworzyć miejsca pracy.
      • angor50 Re: W tym kraju nie wystarczy mieć racji. 19.01.06, 12:35
        PIS wybrał sobie ludzi biednych bo ludzie bogaci i przedsiębiorczy mają gdzieś
        politkę i nie poszli do wyborów chociaż tacy niby intyligientni.
        Dlatego zwycięży Polska mocherowych beretów wraz z o.Rydzykiem.
        PIS nie musi się bać żadnych następnych wyborów.
        Tym bardziej jak zaczną wypływać sprawy tych bogatch i przedsiebiorczych
        mafiozów.A p.Wałensa niech już nie doradza lepiej niech idzie sobie na ryby
        razem z A.Kwaśniewskim i sobie powspominaja jak to ulaskawiali przestepców w
        tym politycznych.
    • avin Drobna roznica 19.01.06, 11:26
      Jaka jest roznica miedzy Lechem Walesa a Lechem Kaczynskim?
      Taka jak miedzy robotnikiem niewykwalifikowanym a profesorem uniwersytetu.
      • Gość: toyayurek Re: Drobna roznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:32
        rzeczywiście jako właściwie nędzarz, który o niebieskim Johnym może tylko
        pomarzyć, a czarnego pija tylko od czasu do czasu, to z dwojga złego wolę PiS-
        owczyków od Pisorczyków
      • Gość: perypatetyk Re: Drobna roznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:34
        różnica jest jak między robotnikiem a oszołomem dążącym do dyktatury.
      • delfina77 Re: Drobna roznica 19.01.06, 17:29
        Nie, różnica jest taka, jak między człowiekiem, którego zna i szanuje cały
        świat (symbol obalenia komunizmu w Europie wschodniej) a bliżej nieznanym
        kurduplem, który ten komunizm chce przywrócic w wersji kaczej
    • Gość: to ja Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.nsw.bigpond.net.au 19.01.06, 11:41
      przeskoczyc w ktora strone?
    • bateau1 WAŁĘSA MA RACJĘ 19.01.06, 12:02
      KACZYŃSCY CHCĄ CAŁEJ WŁADZY ALE NIE MAJĄ POMYSŁU JAK TĄ WŁADZĘ WYKORZYSTAĆ,
      ŻEBY COKOLWIEK W POLSCE POPRAWIĆ.

PLAN KACZYŃSKICH:
      1)WZIĄŚĆ TYLE WŁADZY ILE SIĘ DA
      2) CO DALEJ? - TO SIĘ ZOBACZY
      • Gość: jan Re: WAŁĘSA MA RACJĘ IP: 80.48.211.* 19.01.06, 12:35
        ja bym ci dał statek, zostajesz kapitanem masz załogę, z której 70 procent marzy
        aby przy najmniejszej okazji cię utopić. co byś zrobił wiedząc o tym
        • Gość: Sw. Inkwizytor Re: zaloga statku nie chce isc na dno! IP: 129.81.192.* 19.01.06, 17:45
          Bardzo mizerna historyjka panie "janie"...
          Problem w tym, iz wiekszosc (normalnych)
          ludzi w Rz.P. moze nie darzyc miloscia
          swojego "kapitana" (czy "kapitanow"...)
          ale tez wcale nie zamierza zatapiac
          statku i isc na dno!!!
      • Gość: lex Re: WAŁĘSA MA RACJĘ IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 19.01.06, 12:39
        ale czego wymagać, skoro u nas idolem tłumów jest 55 letni facet, mieszkający z
        mamą i chwalący się tym, że niczego się w życiu nie dorobił ...
    • Gość: starzec Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:34
      żadko się zgadzam z Panem Prezydentem, ale w tym przypadku ma napewno rację
      • zdrajca1 NIGDY WIĘCEJ KACZORYZMU 19.01.06, 12:38
        • angor50 Re: NIGDY WIĘCEJ KACZORYZMU 19.01.06, 12:44

• angor50 Re: NIGDY WIĘCEJ KACZORYZMU 19.01.06, 12:49

• Gość: Jonasz Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.chello.pl 19.01.06, 12:47
      Przyganiał kubeł wiadrowi
      • Gość: pro Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.aster.pl 19.01.06, 13:07
        Duży wysyp na forum antypisuarowców. Dobrze. Trzeba być czujnym. Łomiaż realizuje
        swoja wizję państwa. Więzienia pelne, sądy nie nadążaja z wyrokami na przestepców
        politycznych , gospodarczych i kryminalnych. Lapanki, wywózki,wszędzie terror,
        budzenie o 5 rano, zakaz marszów rowności.Zamykane są szkoły, uniwersytety,
        palone ksiązki. Całe szczęscie,że PO czuwa, a Komorowski mówi głosne NIE łomowi
        i siekie-
        rze. Rownież pokojowy Noblista obudzony telefonem Kasi K-Z bluznąl na blizniaków.
        Tak trzymać.
        • Gość: dustin Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:17
          Kretynie chodzi o te zasady które maiły obowiązywać przy porodzie tej waszej
          wydumanej IVRP. Z przestępcami się nie rozmawia i tyle, chodzi mi o układanie
          się z samoobroną. Tego właśnie ludzie na poziomie znieść nie mogą ale wam to cóż
          jak widzę nie przeszkadza. Taki mamy zdewaluowany poziom dzisiejszej inteligencji.
          • Gość: pro Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.aster.pl 19.01.06, 14:16
            dustin napisał(a):Kretynie. Nie pisz do siebie postów.
        • Gość: Cykada Same brednie "Gazety Wyborczej" IP: *.onlink.net 19.01.06, 16:34
          NO wlasnie az jestem zdziwiona, ze tu na forum "GW" sami antypisowcy a wszyscy
          sa za PO, partia bez programu, partia, ktora chce bronic byla komune,partia
          ktora uwiklana jest w przekrety, korupcje ,klamstwa, manipulanctwo, lapowki. Az
          dziw bierze,ze wg "Wyborczej" Polacy, ktorzy byli tak zmeczeni rozkradaniem
          kraju nagle zapalali miloscia do parti przestepcow, popieraja bande
          skorumpowanych aparatczykow i tak pragna miec PO jako partie rzadzaco, ze prawie
          umieraja z pragnienia zeby dalej Polska byla rozkradana. Panowie z PO w ta
          bezczelna selekcje nikt nie wierzy.
          • Gość: borewicz0f12 Re: Same brednie "Gazety Wyborczej" IP: 65.110.6.* 20.01.06, 14:05
            Do "cykada".

To proste, GW czytaja w wiekszosci ludzie o pewnych pogladach, ludzie o
            pogladach odmiennych (np. ty) sa w mniejszosci. Proste. Widac ze PO jest
            najblizsze sercu GW. Nie mnie to oceniac.

Widze jednak ze stosujesz metody pochodzace z przeszlosci polski, czyli
            naginanie faktow do wlsanycxh potrzeb. Sypiesz garsciami oskarzeniami, nie
            popierajac ich faktami. Stwierdzenia typu: PO jest partia aferzystow, broniaca
            komunistow. To nie sa argumenty osoby doroslej. To nie sa fakty, to sa
            pomowienia. Ergo nic nie wnosza.

Pzdr.

• Gość: Karol Re: Wałęsa: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:54
      Ostrzegałem przed Kaczyńskimi .......... i miałem nadzieję , że syn mój
      zostanie ( premierem, ministrem , wojewodą ....... )
    • snow21 Instytut im.L.... W..... i Judasza Iskarioty. 19.01.06, 13:22
    • Gość: Sam Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:26
      To sa bardzo madre slowa ubrane w specyficzny jezyk.
      • angor50 Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi 19.01.06, 13:30

• Gość: dustin Re: Wałęsa: Ostrzegałem przed Kaczyńskimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:43
          Pampers już zmieniony?
    • lodz123 OSTRZEGAM PRZED WALESA 19.01.06, 15:25
      To bankrut polityczny i dziadek ktory juz sie nieliczy. Jako szef Solidarnosci
      byl niezly ale jako prezydent byl chyba najgorzy(remis z kwasem i jaruzelem).
      On wszczynal burdy w Sejmie, on odwolywal rzady np. ten Olszewskiego, on bratal
      sie z komuna, on dzielil aby rzadzic, on podobno byl agentem sb idlatego
      tlamsil ludzi ktorzy o tym wiedzieli, on osmieszal Polske na arenie
      miedzynarodowej swym nieuctwem i prostota. I jak ma czelnosc krytykowac
      Kaczynskich ktorzy w przeciwienstwie do niego chca Polske naprawiac.
      • Gość: ... Re: OSTRZEGAM PRZED WALESA IP: 64.124.166.* 19.01.06, 16:27
        Wiele, o Wałęsie, z tego co mówisz to prawda:
        > To bankrut polityczny i dziadek ktory juz sie nieliczy. Jako szef
        Solidarnosci
        > byl niezly ale jako prezydent byl chyba najgorzy(remis z kwasem i jaruzelem).
        > On wszczynal burdy w Sejmie, on odwolywal rzady np. ten Olszewskiego...

Kaczyńscy też wszczynają burdy w sejmie i chcą niedopuścić do uchalenia budżetu
        własnego rządu

> on bratal
        > sie z komuna,

Bratają się z Lepperem - byłym sekretarzem PZPR a więc komuną

>on dzielil aby rzadzic, on podobno byl agentem sb idlatego
        > tlamsil ludzi ktorzy o tym wiedzieli, on osmieszal Polske na arenie
        > miedzynarodowej swym nieuctwem i prostota. I jak ma czelnosc krytykowac
        > Kaczynskich ktorzy w przeciwienstwie do niego chca Polske naprawiac.

dążą do podziału PO bo nie lubią jak im ktoś na ręce patrzy, ośmieszają Polskę
        na arenie międzynarodowej itd.
        Jak widać nie lepsi od Wałęsy tyle że od zrobił dobrą rzecz i wycofał się z
        aktywnej polityki, oni powinni zrobić to samo a raczej ludzie powinni to z nimi
        zrobić.

• Gość: Cykada Re: OSTRZEGAM PRZED WALESA IP: *.onlink.net 19.01.06, 16:39
        lodz123 masz nie 100 lecz 1000% SWIETEJ RACJI.
        • Gość: andrzej Re: OSTRZEGAM PRZED WALESA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:31
          lechu nie szkodz najlepiej rob wyklady w ameryce bo siejesz zamet jak mowisz w
          krajowych mediach chyba ci sie nogi pomylily kaczynscy maja mandat narodu zeby
          zrobic pozadek z dziadostwem iaferami usun sie w cien baw wnuki pojawiaj sie na
          akademiach jak cie zaprosza polityke zostaw innym pozostan wielkim lechem z
          czasow solidarnosci bo o wielkosci czlowieka noblisty swiadcza dokonania ito z
          jaka klasa schodzi ze swiecznika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka