galba 22.01.06, 17:07 I tak bez końca: PIS chce rozmawiać, PO wynajduje preteksty by rozmowy zrywać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katolik_polski1 JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 17:16 Roz...rzyc te uklady i ukladziki polityczne. Potrzebna jest w Polsce trzecia sila. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 17:32 Oto wlasnie chodzi PiSowi, zeby tak sie wydawalo. Klamcy z PiSu daza do stworzenia wrazenia ogolnego chaosu, tak zeby "zwykly czlowiek" zaakceptowal nowe wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 17:34 Jesli Kaczynscy mysla ,ze wygraja nowe wybory, to sie grubo myla. Ludzie widza co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 17:37 A kto Twoim zdaniem je wygra? katolik_polski1 napisał: > Jesli Kaczynscy mysla ,ze wygraja nowe wybory, > to sie grubo myla. > Ludzie widza co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 17:47 Nie pytaj sie kto wygra,tylko kto przegra i najwiecej straci. Straci demokracja w Polsce,bo ludzie po prostu na te wczesniejsze wybory nie pojda. Juz raz dali mandat politykom,ktorzy nie potrafia sie dogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:08 Cóż, może masz rację... Choć mam nadzieję, że te zdarzenia zmobilizują tych, którzy wystraszeni sądażami, odpuścili sobie ostatnie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :-) 22.01.06, 18:26 Z powodów prozaicznych - PiS strzeliłby sobie w stopę rozpisując nowe wybory przy tych notowaniach : serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3119589.html Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :- 22.01.06, 18:39 the.truth napisał: > Z powodów prozaicznych - PiS strzeliłby sobie w stopę rozpisując nowe wybory > przy tych notowaniach Myślę, że będą - inaczej za dwa lata inni odstrzelą PiS-owi dwie stopy i ręce. Jedynie ucieczka do PiS dużej grupy posłów PO może to zmienić. Notowania na razie są bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :- 22.01.06, 18:56 Wybory nie są konieczne do rozbicia PO i odessania z niej ludzi :-) To nie są dobre notowania dla PiS'u, porównaj poniższe sondaże : Z 11.01 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3109185.html I z 18.01 - już po awanturze w Sejmie i pogłoskach o koalicji z SO : serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3119589.html Gołym okiem widać, że PiS zalicza zjazd z górki ; podczas gdy notowania lewicy ostro idą w górę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
speev Re: Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :- 22.01.06, 19:09 iii tam, rozda się kolejne parę miliardów i poparcie wzrośnie - jeden miliard = jeden procent. np. ja proponuję aby budowy kościołów były finansowane przez państwo (oceniam pomysł na jakieś +5%), ale najlepszym pomysłem będzie ustalenie zasiłku dla bezrobotnych na proponowanym niegdyś przez lEPPERA poziomie 1200 zł - to da skok, lekko licząc jakieś +20% poparcia - NO ZACZYNAJCIE, CIEMNOGRÓD CZEKA NA PRZEDWYBORCZĄ ORGIĘ ROZDAWNICTWA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :- 22.01.06, 19:22 Aha. A ja czekam na to, czy odważysz się wyjawić na kogo głosowałeś w ostatnich wyborach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Z Kaczorami-awanturnikami sprawa jest beznadziejna 22.01.06, 21:48 Bądźmy realistami. Kaczory pokazały cała swoja paranoidalnie agresywną osobowość (u obu taką samą) i nawet podpisanie jakiejś koalicji nic nie zmieni. Tusk mysli poważnie o Polsce a Kaczory tylko o tym, jak wykiwać PO w wyborach a więc sprawa jest beznadziejna. Zmienic to może tylko klęska PiS-u w wyborach a do tego jeszcze musza się chwilę popisac sprawnościa (na naszych grzbietach) w rządzeniu. Potem byc moze chwila dla tego opalonego świniaka i jego hałastry. Stracimy kilka lat, ale wykształcenie niestety kosztuje. Szczególnie takie społeczeństwo pastuchów jak nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Wracają do rozmów z Samoobroną, wraca A.Lepper 22.01.06, 21:54 Jeśli BNP wynegocjuje Lech Wałęsa, to ja ciemny to kupię i będę namawiał innych do poparcia. U malutkiego wzrostem, pupa z głową o władzę się wykłóca! Widzę koryto i jest tak blisko. Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko choć smród w salonie, byle do władzy w samoobronie! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit POPISOWY CYRK I KABARET BEZ SAMOOBRONY !! 22.01.06, 22:16 Samoobrona jest reprezentowana przez odpowiedzialnych i rosądnych ludzi.Takie popisowe dyrdymały,typu Żuraw i Czapla niejakiego Brzechwy,dobre są dla popisu nie dla poważnych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth I tak sobie dobrze radzą z koalicją niechęci :-) 22.01.06, 21:54 www.radiozet.pl/n_wiadomosci_koment.html,wiadomosc6702,6702 Podziwiam ich wytrwałość i świętą cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanpaul2 kaczory cierpią na narcystyczne zab. osobowości 22.01.06, 22:24 Ta choroba to patologiczny narcyzm, który w centrum świata stawia własne "ja", co wedle tych osób uprawnia je do manipulacji, dominacji, zwodzenia i kłamstw dla osiągnięcia swoich, jedynie słusznych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: kaczory cierpią na narcystyczne zab. osobowoś 22.01.06, 22:30 A może ich nieprzejednana postawa wynika z głebokiej wiary w słuszność tego co robią ? Jest też taka opcja :-) Spora liczba geniuszy charakteryzowała się niekonwencjalnym charakterem i osobowością - co zupełnie nie przeszkadzało im w tworzeniu rzeczy wielkich. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp A cóż takiego te "geniusze" do tej pory stworzyły? 22.01.06, 22:47 Jeden niedołęga zostawił Warszawę z dziurami i niedokończonymi wiaduktami drugi jest niezłym intrygantem, ale badźmy poważni, żaden z niego Talleyrand. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Z Kaczorami-awanturnikami sprawa jest beznadz 22.01.06, 22:35 plmlp napisał: > Bądźmy realistami. Kaczory pokazały cała swoja paranoidalnie agresywną osobowoś > ć (u obu taką samą) i nawet podpisanie jakiejś koalicji nic nie zmieni. Tusk my > sli poważnie o Polsce a Kaczory tylko o tym, jak wykiwać PO w wyborach a więc s > prawa jest beznadziejna. Zmienic to może tylko klęska PiS-u w wyborach a do teg > o jeszcze musza się chwilę popisac sprawnościa (na naszych grzbietach) w rządze > niu. Potem byc moze chwila dla tego opalonego świniaka i jego hałastry. Stracim > y kilka lat, ale wykształcenie niestety kosztuje. Szczególnie takie społeczeńs > two pastuchów jak nasze. -"Red" pajączki, wpełźnijcie pod swój kamień, bo Was ktoś rozdepcze Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :- 22.01.06, 22:33 speev napisał: > iii tam, rozda się kolejne parę miliardów i poparcie wzrośnie - jeden miliard = > jeden procent. np. ja proponuję aby budowy kościołów były finansowane przez > państwo (oceniam pomysł na jakieś +5%), ale najlepszym pomysłem będzie ustaleni > e > zasiłku dla bezrobotnych na proponowanym niegdyś przez lEPPERA poziomie 1200 zł > - to da skok, lekko licząc jakieś +20% poparcia - NO ZACZYNAJCIE, CIEMNOGRÓD > CZEKA NA PRZEDWYBORCZĄ ORGIĘ ROZDAWNICTWA!!!!!!! Wy i Tobie podobni rozdawali swego czasu piwo i serdelki na pochodach pierwszomajowych, więc przestań, bo mdli Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :- 22.01.06, 20:55 > Gołym okiem widać, że PiS zalicza zjazd z górki ; podczas gdy notowania lewicy > ostro idą w górę :-) Myślę, że PiS w trakcie kampanii odzyskał by formę... Wystarczy, że obieca senioralne itp. Lewica za to stałaby się naturalnym jego przeciwnikiem, co mnie bardzo cieszy, ponieważ obecne 14% mogłoby okazać się dużym niedoszacowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :- 22.01.06, 21:12 Na scenie politycznej jest również PO, nie tylko SLD :-) Kaczyński 13 lat temu faktycznie mówił o systemie dwupartyjnym - centroprawicy i centrolewicy, ale ostatnio czytałem, że jego marzeniem jest aby po przeciwnej stronie była liberalna Platforma. OK, wyobraź sobie taki scenariusz : w wyborach centrolew, PiS i PO zdobywają po ok. 20 procent. Kto stworzy rząd z takiego rozdania ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Nie będzie żadnych wcześniejszych wyborów :- 22.01.06, 22:40 centrolew napisał: > > Gołym okiem widać, że PiS zalicza zjazd z górki ; podczas gdy notowania l > ewicy > > ostro idą w górę :-) > > Myślę, że PiS w trakcie kampanii odzyskał by formę... Wystarczy, że obieca > senioralne itp. Lewica za to stałaby się naturalnym jego przeciwnikiem, co mnie > bardzo cieszy, ponieważ obecne 14% mogłoby okazać się dużym niedoszacowaniem. > -14%?, hm, chyba z samoobroną Odpowiedz Link Zgłoś
lisle A KOGO TO DO CHOLERY OBCHODZI ????!!!!!!!!! 22.01.06, 23:10 jakbys Pan powiedział ze od jutra tanieje gaz o 20 % to moze by ktos zwrocil uwage !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Errata 22.01.06, 18:44 Jestem analfabetą. Oczywiście miało być: sondaże. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:25 zgadza się katolik straci na tym wszystkim demokracja, ja głosowałem na PiS ale już jestem zmęczony tym - jak to trafnie określił Rokita - "chocholim tańcem", Wałęsa miał rację: Kaczyńscy są niezastąpieni w walce ale nie potrafią budować, ciągle chcą coś udowadniać, żyją jakąś pzreszłością, niezapominają urazów: to jakaś paranoja, w ten sposób nie da się nic zrobić dla kraju, a Jarosław może się niedługo przeliczyć, bo jego sztuczki nie są trudne do rozszyfrowania: przecież już po wyborach wiadomo było, że nie zawiązał koalicji z PO, bo planował wcześniejsze wybory (stąd becikowe, umizgi w kierunku Radia Maryja, ściągnięcie Gilowskiej), ostatecznie jednak odstąpił od tej koncepcji, albo ją tylko zawiesił, bo przedterminowe wybory mogą nie przynieść mu takiego zwycięstwa by rządzić samodzielnie, a na dodatek wzmocnią lewicę tj. SLD, a dwa razy się takiego samego błędu nie popełnia, ten pakt stabilizacyjny to kolejna zagrywka taktyczna, przewidziany jest na 6 miesięcy, a przecież z październiku są wybory samorządowe, więć znów będzie można postraszyć inne partie przedterminowanymi wyborami, ale już nie trzeba się bedzie tłumaczyć z kosztów, bo można je przeprowadzić razem z samorządowymi, tylko że na poziomie lokalnym zamiast dyskutować nad problemami lokalnymi partie będą się sprzeczać o sprawy centralne, może w pół roku uda sie jednak dokonać rozłamu w PO i część posłów przejdzie do PiSu, bo na to liczy Kaczyński, ja tak samo jak Rokita mam dość tego "chocholego tańca", który nikomu nie służy, w nastepnych wyborach zagłosuje na SLD, chyba że PO w końcu stanie się prawdziwą partią konserwatywno-liberalną jak chciał tego Płażyński, to wtedy zagłosuje na PO Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:29 > zgadza się katolik straci na tym wszystkim demokracja, a mnie akurat jakas abstarkcyjna "demokracja" niewiele obchodzi, a swoją drogą, to przeczysz sam sobie. Albo uznajesz zasady demokracji, które przewidują wybory w sytuacjach, kiedy parlament jest niezdolny do wyłonienia stabilnej większości, albo nie. Albo uznajesz demokratyczne zasady, że ludzie głosują (lub nie) na kogo chcą, albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:43 vapin nie bądź ignorantem pisząc "co mnie akurat obchodzi jakaś abstrakcyjna demokracja"????? poza tym może dlatego jesteś takim ignorantem bo nie rozumiesz niektórych pojęć: > Albo uznajesz zasady demokracji, które przewidują wybory w sytuacjach, kiedy > parlament jest niezdolny do wyłonienia stabilnej większości, albo nie. Obecna konstytucja przewiduje przedterminowe wybory w ściśle określonych sytuacjach, ale koniecznie wtedy, gdy parlament jest niezdolny do wyłonienia stabilnej większości, przecież i za SLD i obecnie mamy rząd mniejszościowy, który nie ma większości a parlamencie, Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:32 Wałęsa - wielki budowniczy i obrońca demokratycznego porządku i ładu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:32 Ja tez jestem juz polityka Kaczynskich rozczarowany i zmeczony.Nie zauwazam troski o panstwo,tylko widze ciagle przepychanki i taktyczne zagrywki. To sie musi skonczyc. Ludzie na dluzsza mete tego nie zdzierza. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:36 Jak bylem za Kaczynskimi ,tak zmienilem zdanie i twierdze teraz wrecz cos przeciwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:39 To niepowetowana strata :-) A cóż takiego twierdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 22:47 katolik_polski1 napisał: > Jak bylem za Kaczynskimi ,tak zmienilem zdanie > i twierdze teraz wrecz cos przeciwnego. -Nie picuj. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:38 A ja jestem zmęczony destruktywną i niedojrzałą emocjonalnie i politycznie postawą Platformy. Od 4 miesięcy uniemożliwiającą wypracowanie sensownego consensusu zgodnego z wynikiem wyborczym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:48 > A ja jestem zmęczony destruktywną i niedojrzałą emocjonalnie i politycznie > postawą Platformy. > Od 4 miesięcy uniemożliwiającą wypracowanie sensownego consensusu zgodnego z > wynikiem wyborczym Trochę mi szkoda PO, gierki Kaczyńskich okazały się skuteczne i ludzie zaczynają wierzyć w to, że winna jest PO. A prawda jest taka, że przyczyną jest brak patriotyzmu tak w PO, jak i PiS - po prostu walka o przywódstwo na prawicy jest dla tych partii dalece ważniejsza niż dobro Państwa. Jeśliby było inaczej, dawno zawarliby jakiś kompromis. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 19:38 "Walka o przywództwo" :-) Wydaje mi się że jednak, że ta kwestia została już jasno określona przez społeczeństwo w ostatnich wyborach. Czyli : Partia Nr 1 - PiS. Partia Nr 2 - PO. Decydujący głos należy do PiS'u - to chyba jasne. Z jednym uzupełnieniem : wysoki wynik wyborczy OBU PARTII na pewno jest argumentem przeciwko monopolizowaniu władzy przez jedną partię. Ale jednocześnie argument ten nie może uzasadniać żądania parytetów przysługujących partii nr 1. przez partię nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:49 the.truth napisał: > A ja jestem zmęczony destruktywną i niedojrzałą emocjonalnie i politycznie > postawą Platformy. > Od 4 miesięcy uniemożliwiającą wypracowanie sensownego consensusu zgodnego z > wynikiem wyborczym :-) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pytanie jest, czy to wina calej Platformy,czy tylko uzurpatorow ,Tuska i Rokity ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 19:07 Niczyja wina :-) W pluralistycznym społeczeństwie sejm zawsze był i będzie terenem dla ścierania się i walki różnych politycznych wizji i koncepcji politycznych - to naturalne. To co obserwujemy to nic innego jak walka pomiędzy dwoma silnymi ugrupowaniami o władzę i tym samym realizację swojego programu i swej wizji Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 20:29 A w tym wszystkim najbardziej zastanawiające jest to, że są to partie pokrewne - o wielu stycznych punktach programowych i podobnym pomyśle na Polskę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 20:41 Co to za demokracja w Polsce,gdzie bez czterech politykow dwie najwieksze partie przestaja istniec ? Miota sie ten narod pomiedzy skrajnosciami,raz wybiera prawice, potem lewice,znowuz prawice i za kazdym razem zostaje oszukany. Moze demokracja na polskim gruncie nie wschodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 21:35 Też się nad tym zastanawiałem ostatnio. Jest sporo prawdy w myśli, że jesteśmy "wspaniałym narodem,a kiepskim społeczeństwem". Polacy to naród niepokornych indywidualistów, zbliżony charakterem bardziej do Francuzów niż Jankesów czy Niemców - być może to przeszkoda natury organicznej. A może po prostu dopiero raczkujemy odkrywając nowe nieznane terytoria i zdobywając potrzebne doświadczenia ? Podobno każdy uczy się na błędach ... nie wiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 22:51 the.truth napisał: > A w tym wszystkim najbardziej zastanawiające jest to, że są to partie pokrewne > - > o wielu stycznych punktach programowych i podobnym pomyśle na Polskę :-) -I to chyba jest wypowiedź najbliższa prawdy, wspólnik powinien zawsze pamiętać, że ma 20% udziałów Odpowiedz Link Zgłoś
jmwaw O nierządne królestwo! 22.01.06, 19:26 "O nierządne królestwo i zginienia bliskie, gdzie ani PRAWA ważą, ani SPRAWIEDLIWOSC ma miejsce". Czyz nie prorocze slowa Jana z Czarnolasu? Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 23.01.06, 07:06 to miło, że wreszcie otworzyłeś oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 22:46 dolegapit napisał: > zgadza się katolik straci na tym wszystkim demokracja, > ja głosowałem na PiS ale już jestem zmęczony tym - jak to trafnie określił > Rokita - "chocholim tańcem", Wałęsa miał rację: Kaczyńscy są niezastąpieni w > walce ale nie potrafią budować, ciągle chcą coś udowadniać, żyją jakąś > pzreszłością, niezapominają urazów: bo przedterminowe wybory mogą nie > przynieść mu takiego zwycięstwa by rządzić samodzielnie, > jednak dokonać rozłamu w PO i część posłów przejdzie do PiSu, bo na to liczy > Kaczyński, ja tak samo jak Rokita mam dość tego "chocholego tańca", który > nikomu nie służy, w nastepnych wyborach zagłosuje na SLD, chyba że PO w końcu > stanie się prawdziwą partią konserwatywno-liberalną jak chciał tego Płażyński, > to wtedy zagłosuje na PO - Przestań, gdybyś głosował na PIS, Twój post wyglądałby inaczej, Ty chyba też studiowałeś "chwyty propagandowe" Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 23.01.06, 14:48 A jak wyglada post kogos, kto glosowal na PiS? To musza byc koniecznie same bluzgi? Ja nie widze powodu, by koledze dolegapitowi zarzucac klamstwo (tym bardziej, ze pamietam jego dawniejsze wypowiedzi). Znam sama paru bardzo porzadnych (i wcale nieglupich) ludzi, ktore glosowaly na PiS w przekonaniu, ze to powazna partia i ze bedzie na pewno koalicja PO-PiS, i chcialy wzmocnic PiS (przestraszone np. podatkiem liniowym). I tak samo maja dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 19:46 katolik_polski1 napisał: > Nie pytaj sie kto wygra,tylko kto przegra > i najwiecej straci. > Straci demokracja w Polsce,bo ludzie po prostu > na te wczesniejsze wybory nie pojda. > Juz raz dali mandat politykom,ktorzy nie potrafia > sie dogadac. I to jest najmadrzejsze stwierdzenie jakie mozna bylo przeczytac na tym forum w ostatnich tygodniach, a zarazem najbardziej bolesne, bo inaczej to sie nie skonczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 22:30 Skąd wiesz, że nie pójdą? Skąd te informacje? Po co i komu mają służyć te informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
krzywdam Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:38 A mnie się wydaje że J. Kaczyńskiemu jest potrzebny czas na zwerbowanie odpowiedniej liczby posłów PO omamionych wymiernymi korzyściami tak aby wystarczyła do uzyskania większości po zawarciu koalicji np. z PSL i stąd się biorą te gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:48 Brakuje im ok. trzynastu posłów, aby nie ciągnąć rozmów z Lepperem. Też rozważałam taki wariant. Mam nadzieję, że PO przejdzie pomyślnie ten czas próby. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 18:54 majka688 napisała: > Brakuje im ok. trzynastu posłów, aby nie ciągnąć rozmów z Lepperem. Też > rozważałam taki wariant. Mam nadzieję, że PO przejdzie pomyślnie ten czas próby > . ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Gdyby nawet przeszlo 20 poslow do PIS i mieliby przewage w Sejmie,szukaliby wrogow wsrod swoich. Moze sie myle ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzywdam Re: JEDNI WARCI DRUGICH 22.01.06, 19:03 Mając przewagę "w ramach dobrowolnego przymusu" przeforsują ustawy pozwalające wziąść całe społeczeństwo za ..... i RZĄDZĄ Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka [...] 22.01.06, 17:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus jak galbe czytam to mi sie czasy "zolnierza 22.01.06, 17:14 wolnosci" przypominaja. ostatnio galba napisal ze zniesienie konkursow w sluzbie cywilnej to po prostu realizacja postulatu "taniego panstwa" :) osobiscie nie widze wielkiej roznicy "obiektywizmu" z urbanem. oprocz tego ze jednak urban to pióro mial (przy calym moim negatywnym stosunku do niego) lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
galba Powiem więcej! 22.01.06, 17:33 > sobiscie nie widze wielkiej roznicy "obiektywizmu" z urbanem. > oprocz tego ze jednak urban to pióro mial (przy calym moim > negatywnym stosunku do niego) lepsze Ja pióra wcale nie mam. Stukam w klawiaturę... Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Tu się zgodzę - galba to politruk 22.01.06, 19:12 Typowy uczeń Jacka Kur...skiego Odpowiedz Link Zgłoś
oszuwar Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:15 Galba idz się leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:15 Ha ha to tak jakbym ja się umówił z Niemcem na spotkanie w sprawie kupna od niego uzywanego Mercedesa a ktoś by to roztrąbił w prasie, że Niemcy na wysokim szceblu negocjują z Poska kontrakt na zakup dużej [partii samochodów osobowych :) Skoro sie umówili ns spotkanie bez mediów i bez atmosfery politycznych salonów to po kiego ten pucołowaty brzydal Bielan roztrąbił to w telewizji? Stary chwyt Kaczyńskich. Łapią się na to tylko wierne i ślepe psy PiSu ( czyt. Galba:)) Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:16 możny by powiedzieć że to wszystko to austriackie gadanie nie obrażając Austrii Odpowiedz Link Zgłoś
lux-ex-silesia Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 23.01.06, 08:31 Święte słowa ! Polityczne audycje Radia Maryja i artykuły Naszego Dziennika mocno zalatują totalitaryzmem. Polecam też stronę www.radiomaryja.pl - toć to wirtualna Trybuna Ludu w pseudokatolickich szatach. Odpowiedz Link Zgłoś
jean.poquelin Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:25 PiS nazwało prywatną rozmowę 2 ludzi z partii "Rokowaniami koalicyjnymi". To już przestało być śmieszne - kolejna intryga pewnie będzie dotyczyć koloru butow Jana Rokity czy krawatu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Galba mam nadzieje że to ironia 22.01.06, 17:25 Nie wiem czy ktokolwiek normalny jeszcze wierzy w szczerość intencji PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Niech nadzieja będzie Ci matką... /nt/ 22.01.06, 17:33 jaz0n napisał: > Nie wiem czy ktokolwiek normalny jeszcze wierzy w szczerość intencji PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niech nadzieja będzie Ci matką... /nt/ 22.01.06, 18:06 ... głupich... Odpowiedz Link Zgłoś
arturspa Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:25 > I tak bez końca: PIS chce rozmawiać, PO wynajduje preteksty by rozmowy zrywać. GW napisala, ze to PO chcialo rozmawiac oraz nie napisano kto rozmowy odwolal. Nie do konca rozumiem jak wyciagnales powyzszy wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Inne portale... 22.01.06, 17:37 > GW napisala, ze to PO chcialo rozmawiac oraz nie napisano kto rozmowy odwolal. > Nie do konca rozumiem jak wyciagnales powyzszy wniosek? Piszą, że Schetyna odwołał spotkanie gdy Lipiński na nie jechał. Zresztą na Gazecie też tak było do czasu, aż nie zaktualizowali wiadomości na "obustronne" przesunięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Inne portale... 22.01.06, 18:18 tylko, że Schetyna spotkanie odwołał, bo sie zrobił szum, a szum sie zrobił, bo Kaczyński sie wygadał. Tak doświadczony polityk jak coś mówi, to w jakimś celu. PO może być więc bliska pewności, że to spotkanie miało głównie wywierać nacisk na LPR i Samoobrone. Czyli mamy ciąg dalszy chocholego tańca. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Inne portale... 22.01.06, 18:44 > Czyli mamy ciąg dalszy chocholego tańca. Im szybciej wybory, tym lepiej. Być może wreszcie skończy się ten chocholi taniec, bo na razie PiS nic dobrego dla Polski nie zrobił - absolutnie NIC!!! Ten parlament zajmuje się tylko gierkami politycznymi, a nie pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Inne portale... 22.01.06, 22:58 centrolew napisał: > > Czyli mamy ciąg dalszy chocholego tańca. > > Im szybciej wybory, tym lepiej. Być może wreszcie skończy się ten chocholi > taniec, bo na razie PiS nic dobrego dla Polski nie zrobił - absolutnie NIC!!! > Ten parlament zajmuje się tylko gierkami politycznymi, a nie pracą. > -Ty to musisz być chory z nienawiści, albo grunt Ci się pod nogami pali Odpowiedz Link Zgłoś
alkud PO = Polityczne kOondelki 22.01.06, 17:27 :/ ISUAAA KLIK HERE BITTE religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: PO = Polityczne kOondelki 22.01.06, 17:56 zenujacy jestes: dla ciebie PO to albo sie obraza i nie gada i zrywa rozmowy, albo jak rozmawia to znaczy ze sie chce podliazc i zalapac na wladze pomysl o kraju czlowieku a nie o walce pomiedzy kimkolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Dla mnie sprawa jest prosta. 22.01.06, 17:35 PiS dąży do zawarcia koalicji z PO. Na gwałt szuka tylko odpowiedniego wytłumaczenia dla swojego elektoratu, że taka koalicja z liberałami (czyt. aferzystami) jest dobra. Gdyby było inaczej już dawno Kaczor zawarłby koalicję z LPR, Samoobroną i PSL. Gawiedzi serwuje się w przekaziorach jak to "ostro" oba ugrupowania (PiS i PO) się zwalczają, "zaciekle" obstają przy swoim, a to tylko po to, żeby strategicznie stworzyć w Polsce układ dwubiegunowy. Stara zasada - zmienić wszystko, aby wszystko pozostało po staremu... Odpowiedz Link Zgłoś
galba E, chyba nie 22.01.06, 17:39 Oba elektoraty chciały kolalicji (po 80 %). Więc nie trzeba było przekonywać. Teraz raczej chodzi o to by przeciwnika bardziej obić zanim coś mu się da. Jedni i drudzy na to grają ale wygląda na to, że PO pierwsza pęknie (każdy odchodzący poseł przybliża dzień kapitulacji). > PiS dąży do zawarcia koalicji z PO. Na gwałt szuka tylko odpowiedniego > wytłumaczenia dla swojego elektoratu, że taka koalicja z liberałami (czyt. > aferzystami) jest dobra. Gdyby było inaczej już dawno Kaczor zawarłby koalicję > z LPR, Samoobroną i PSL. Gawiedzi serwuje się w przekaziorach jak to "ostro" > oba ugrupowania (PiS i PO) się zwalczają, "zaciekle" obstają przy swoim, a to > tylko po to, żeby strategicznie stworzyć w Polsce układ dwubiegunowy. Stara > zasada - zmienić wszystko, aby wszystko pozostało po staremu... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: E, chyba nie 22.01.06, 17:52 zalosne galba jest to, ze uzywasz retoryki rodem z pola bitwy: wygramy, pekna, przegraja, zwycieza.. zenada.. chodzi o nas i dobro kraju czlowieku.. dla ciebie najwazniejsze, zeby PiS mial racje, a nie zeby zrobic WRESZCIE cos dobrego.. bawi cie jak widze ta cala przepychanka i gierki - smutne to. Jesli PiS taki jest jak ty - ciezko widze przyszlosc Polski i Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: E, chyba nie 22.01.06, 18:05 Koalicja mialaby szanse tylko, gdyby Tusk zostal prezydentem. Wtedy obu stronom zalezaloby na zadowalaniu swego koalicjanta. W tej sytuacji PO musi grac w polityke i to grac dobrze, jesli nie chce wypasc z gry. Dla nich koalicja z PiS nie jest dobrym wyjsciem, bo PiS wszelkie nieszczescia zwalalby na nich (vide poprzednie koalicje rzadowe). Z kolei PiS nie chce dopuscic PO do rzadu, bo zajeliby za duzo stanowisk i odebrali zbyt wiele wladzy PiSowi. Wiec, o ile sie nie myle, koalicja nie ma szans na powstanie. Inne koalicje tez sa PiSowi nie na reke. Czy ktos zna rozwiazanie tej zagadki ? Oprocz nowych wyborow przychodzi mi do glowy tylko jedno wyjscie: do PO przechodzi Marcinkiewicz i 1/3 ludzi PiS. ;) > Oba elektoraty chciały kolalicji (po 80 %). Więc nie trzeba było przekonywać. > Teraz raczej chodzi o to by przeciwnika bardziej obić zanim coś mu się da. > Jedni i drudzy na to grają ale wygląda na to, że PO pierwsza pęknie (każdy > odchodzący poseł przybliża dzień kapitulacji). PO na razie gra prawie dobrze. Ja ich pochwalam za nie wstapienie do koalicji. Zastanow sie dlaczego ? Dlaczego nie chcieli wladzy, skoro mieli ja w zasiegu reki ? Bo nie chcieli byc marionetka PiSu. I chwala im za to. Nie bylem zwolennikiem PO przed wyborami, ale teraz widze, ze to jedyna partia, ktora mysli naprzod dalej niz do konca kadencji sejmu. Po takiej koalicji mogli sie juz wiecej nie podniesc. Mam nadzieje, ze uda im sie wytrzymac. TS Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: E, chyba nie 22.01.06, 19:18 Trafna analiza, popieram Cie w 100%. Platforme takze popieram, i rowniez uwazam, ze gra PRAWIE dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog PRAWIE, ale czy ... 22.01.06, 19:32 > Trafna analiza, popieram Cie w 100%. > Platforme takze popieram, i rowniez uwazam, ze gra PRAWIE dobrze:) PRAWIE, ale czy SPRAWIEDLIWIE ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: PRAWIE, ale czy ... 22.01.06, 22:04 na pewnobardziej sprawiedliwie niz PiS. Przynajmniej nie klamie wyborcom prosto w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: PRAWIE, ale czy ... 23.01.06, 00:23 Z tym "sprawiedliwie" to tylko taki zart byl... Nie podawalem niczego w watpliwosc. (tak na wszelki wypadek jesli zle zrozumiales) Pozdrawiam, TS. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: E, chyba nie 22.01.06, 21:47 trollskog napisał: Oprocz nowych wyborow przychodzi mi do glowy tylko jedno wyjscie: > do PO przechodzi Marcinkiewicz i 1/3 ludzi PiS. Możesz być bardzo bliski prawdy. Jeżeli Kaczyński Jarosław na wczorajszym zjeździe poleciał w głupa ze swoimi obiecując im rozmowy z PO, które storpedował zanim się zaczęły to mają bardzo poważną sytuację. Ja tam nie byłem, ale nie sądzę, żeby wszyscy zaakceptowali wcześniejsze wybory. A u nich nie ma lekko jak w platformie, gdzie najpierw trzeba posła wyrzucić żeby PiS go przyjął. Może to trzasnąć lada dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:38 Ale kiwaja Samoobrona , PSL i LPR-em - robia z nich idiotow a Ci sie ciesza! W ten sposob moga jeszcze istniec!!! A PiS mowi: ***Ze wzgledu na rosnace poparcie partii lewicowych i lepszy wizerunek PO odchodzimy od propozycji wczesniejszych wyborow! Ojca Rydzyka prosimy o ponowny atak na Platforme! Liczymy na wiernosc i upoldlenie SO , LPR i PSL(oni sa na kolanach)! Prosimy rowniez Sloneczko(ksiezyc) Narodu o zaprzestanie rozmow z Tuskiem bo zaczyna odzyskiwac poparcie a ma tylko jednego dziadka! TAK NAM DOPOMOZ BUG !*** Odpowiedz Link Zgłoś
444a Dla tych co nie wiedzą kim jest Schetyna w PO 22.01.06, 17:40 Otóż Schetyna to koleś, który kieruje Tuskiem. To Schetyna jest mózgiem PO, Tusk - co po nim widać - jest słabym politykiem, swoją pozycję od początku kariery zawdzięcza pchaniu, najpierw Tuska pchał Wałęsa, teraz Schetyna. Kim jest szara eminencja Schetyna? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Pisiorki to krętacze... 22.01.06, 17:41 Czy ktokolwiek jeszcze im wierzy w te bzdury o rzekomej chęci do zawiązania koalicji? Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Pisiorki to krętacze... 22.01.06, 23:01 sumienie.lk napisał: > Czy ktokolwiek jeszcze im wierzy w te bzdury o rzekomej chęci do zawiązania > koalicji? -TAAAAK Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Pisiorki to krętacze... 22.01.06, 23:04 stefa12 napisała: > sumienie.lk napisał: > > > Czy ktokolwiek jeszcze im wierzy w te bzdury o rzekomej chęci do zawiązan > ia > > koalicji? > -TAAAAK Wierzy w to przewodniczący niższej izby parlamentu w Korei... i moja ciotka z Wodzisławia... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk NAWRÓCENIE SILESIUSA MONACHIJSKIEGO 22.01.06, 17:44 Nawrócenie to można uznać niemal za cud. Jeszcze niedawno wróg Platformy stał się jej najżarliwszym rzecznikiem. Witamy silesiusa.monachijskiego w gronie przyjaciół Platformy Obywatelskiej i serdecznie pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Musze Cie rozczarowac... 22.01.06, 17:52 ..z przykroscia, naprawde! To byly jego klony. Niektorzy potrzebuja wiecej czasu zeby zaskoczyc co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Nie jestem rozczarowany 22.01.06, 17:55 Klony to klony, ale silesius rzeczywiście się zmienił i to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski KOLEJNY TROLL! A MOZE BRAT "MONACHJISKIEGO"? 22.01.06, 17:57 sumienie.lk napisał: > Klony to klony, ale silesius rzeczywiście się zmienił i to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Re: NAWRÓCENIE SILESIUSA MONACHIJSKIEGO 22.01.06, 17:54 nie jestem pewien czy znowu sie nie zbolszewizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: NAWRÓCENIE SILESIUSA MONACHIJSKIEGO 22.01.06, 18:06 To idź po całości i już się zczekistuj lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: NAWRÓCENIE SILESIUSA MONACHIJSKIEGO 22.01.06, 18:08 znakomita riposta! gratuluje i dziekuje; zhk napisał: > To idź po całości i już się zczekistuj lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Udowodnij, że jesteś prawdziwym silesiusem 22.01.06, 18:11 znasz przecież sposób (oczywiście o ile jesteś prawdziwy silesius) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski To niech sie ten klon tutaj zaloguje 22.01.06, 18:18 mam na mysli "silesiusa.monachjiskiego"); czekam 10 minut; wtedy pogadamy; mam nadziej, ze ten klon=troll sie nie boi? sumienie.lk napisał: > znasz przecież sposób (oczywiście o ile jesteś prawdziwy silesius) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski No i gdzie ten twoj klon = troll? no gdzie? 22.01.06, 18:33 sumienie.lk napisał: > znasz przecież sposób (oczywiście o ile jesteś prawdziwy silesius) Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: No i gdzie ten twoj klon = troll? no gdzie? 22.01.06, 18:36 nie denerwuj sie silesiusie. Mozesz miec przynajmniej satysfakcje, bo ludzie nie kopiuja byle czego ani sie pod byle kogo nie podszywaja. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: No i gdzie ten twoj klon = troll? no gdzie? 22.01.06, 18:47 masz racje; juz sie nie denerwuje; tym bardziej, ze tym razem adminowi tez bylo za duzo tych harcow tego trolla; tez pozdrawiam colombina napisała: > nie denerwuj sie silesiusie. Mozesz miec przynajmniej satysfakcje, bo ludzie > nie kopiuja byle czego ani sie pod byle kogo nie podszywaja. > > Pozdrowienia > Odpowiedz Link Zgłoś
jacezu Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:47 A ja obawiam sie, ze mnostwo ludzi daje sie oczarowac bezwzglednymi i spryciarskimi manipulacjami PiSu. Wskazuja na to wyniki badan opinii publicznej i poparcie dla rzadu. Obawiam sie, ze wielu Polakow nie czytuje Wyborczej a raczej slucha rozglosni Rydzyka. Sadze, ze Platforma jest ciagle malo skuteczna w odslanianiu kombinacji Kaczynskich. Obawiam sie, ze pomysl by prezentowac sie jako spolegliwe bractwo nie reagujace na zaczepki i oskarzenia moze PO duzo kosztowac. Mam wrazenie, ze niczego sie nie nauczyli z przegranych wyborow. jac Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:47 To wszystko jest chore. Żeby losy kraju zależały od kompleksów, fobii, pychy pojedyńczych ludzi. To jak dawniej królowie, władza absolutna. Miał kaca to ścinał poddanych. Co za świat bałwanów. I my dajemy się tak rządzić. Mam powoli obrzydzenie i di samego siebie (nie mówiąc o inych współziomkach) Odpowiedz Link Zgłoś
strong7 Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:48 Najważniejsze,aby te rozmowy przyniosły Polsce dobrą koalicję i sprawne rządzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:53 Ale jesteś "naiwny", bez obrazy. Wszystko lipa na resorach. To musiałby siękaczor zmienić w zająca w buraczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra_mutra Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:49 popis-owi gamonie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:56 Nie tylko gamonie. Po prostu krętacze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 17:57 Gamonie to nie. Bo wycyckali PO. Raczej łajdusy i pyszałki. Bo jeśli gamonie to PO wychodziłoby na to jeszcze większe. A tak nie jest, choć naiwni w swej no, "klasie obyczajów" są. I nie przystało im się np. w kapani preziowej wytykaćkaczorowi, że kurdupel z niego i ośmieszał będzie Polskę. Co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh ...czyli kolejne kłamstwo PIS 22.01.06, 17:52 ależ te pisiory ordynarnie pogrywają. "oficjale rozmowy" ? tonący brzydko się chwyta. to o pisduck'ach oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 17:56 to tylko prawda inaczej Rozmowy beda ale: -nie we Wroclawiu a w Warszawie -nie z PO ale ze Schetyna -i nie koalicyjne ale rozlamowe. Pozatym wszystko sie zgadza ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 17:58 no to sprawdzimy kim jest schetyna. czy politykiem z klasą czy dziwką idacą za stołkiem i kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:03 A jak to Ty to sprawdzisz? Zapytaj Rydzyka, może Ci powie, bo wie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: pomyliłeś adresy, bratku :) 22.01.06, 18:08 A to bratku niby dlaczego? Zła rada? Zawwze to jakiś punkt widzenia. Kretyński, bo kretyński ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:06 zhk napisał: > A jak to Ty to sprawdzisz? Zapytaj Rydzyka, może Ci powie, bo wie wszystko. Rydzyk cos sie nie wypowiada ostatnio. Chyba g***o ktore namieszal, jego samego wprawilo w oslupienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:11 Tak tak, przycichł, ale sądzę, że chwilowo. Na razie póki PIS jest niby u władzy, ale dalej kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:19 Mysle ze od rydzyka niepredko cos uslyszymy. Doszedl do kresu swoich kompetencji. Udalo mu sie rozbic dobra prawicowa koalicje i wzmocnic lewice. Nie o to mu chyba chodzilo. Jedyne co moge przewidziec, to to, ze w niedlugim czasie dopusci z powrotem do lask LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
1111a16 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:39 A może o to Rydzykowi chodziło. Wzmocni lewicę, będzie miał z kim walczyć. Liszka jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 21:57 colombina napisała: > Mysle ze od rydzyka niepredko cos uslyszymy. Doszedl do kresu swoich > kompetencji. Udalo mu sie rozbic dobra prawicowa koalicje i wzmocnic lewice. > Nie o to mu chyba chodzilo. Jedyne co moge przewidziec, to to, ze w niedlugim > czasie dopusci z powrotem do lask LPR. Ja sądzę, że Rydzyk pod sutanną ma pełno w gaciach. Mocno przeholował ze swoimi dyżurnymi moherami. W kościele nikt z takim programem nie wygrał. Opus Dei się męczyło kilkadziesiąt lat o akceptację. Będzie siedział cicho i rył po kryjomu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 22:20 zhk napisał: > Tak tak, przycichł, ale sądzę, że chwilowo. Na razie póki PIS jest niby u > władzy, ale dalej kto wie... O.Rydzyk nie ma prawa wypowiadac sie! To jest zastrzezone dla takich "nieomylnych" jak Zycinski, Goclowski, Boniecki, Pieronek et consortes!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Wladzy - moze byc z LPR aby wladza ! ! ! 22.01.06, 18:14 mario.osh napisał: > no to sprawdzimy kim jest schetyna. > > czy politykiem z klasą czy dziwką idacą za stołkiem i kasą. > Schetyna jest tym drugim - wladzy , wladzy jak Zyta! Obojetnie w jakiej partii! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:02 Wszysko prawda, ale rowery to podpier.alają gdzie popadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:11 a mnie interesuje co innego; w co graja przywodzcy PO; pamietacie sprawe z Gilowska? Rokita sie zaklinal, ze ona jest urazona pogloskami owejsciu do rzadu; dwa dni pozniej byla w rzadzie; dzisiaj Rokita u Olejnik w "Zet" zaklinal sie, ze mowy nie ma o zadnym spotkaniu miedzy politykami PO i PiS-u w sprawie koalicji, a okazuje sie, ze Schetyna z Lipinskim byli juz umowieni (i Tusk ponoc o tym wiedzial); o czym wogole jeszcze wie Rokita? czyzby ktos podcinal galaz, na ktorej JMR siedzi? colombina napisała: > to tylko prawda inaczej > > Rozmowy beda ale: > > -nie we Wroclawiu a w Warszawie > -nie z PO ale ze Schetyna > -i nie koalicyjne ale rozlamowe. > > Pozatym wszystko sie zgadza ;-((( > Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:14 W co grają? Z musu w to co PIS. Czyli teraz w ch.j. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:22 mocno powiedziane zhk, ale nie do konca prawdziwe; problem zauwazylem juz przed wyborami; PiS to nowoczesna i dobrze zorganizowana partia na wzor zachodni; PO to od poczatku bylo takie troche pospolite ruszenie: a to najpierw Olechowski, Plazynski i Tusk (3 tenorow), potem ciagle odejscia i przychodzenie nowych; i kazdy troche tak "sobie rzepke skrobie"; to funkcjonuje tylko wtedy, kiedy jest sukces, i jest co dzielic; kiedy jednak przychodza porazki, to i caly "domek z krat" sie wali; czarno widze przyszlosc PO zhk napisał: > W co grają? Z musu w to co PIS. Czyli teraz w ch.j. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 22:09 >PiS to nowoczesna i dobrze zorganizowana partia na wzor zachodni Mozna nawet powiedziec, ze na wzor niemiecki. i to z lat trzydziestych poprzedniego wieku:) Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 22:11 kiedy jednak przychodza porazki, to i caly "domek z > krat" sie wali; czarno widze przyszlosc PO No to PiSowi sie niedlugo zawali. Bo porazki przyjda. To, widzac co sie w tym kraju ostatnio dzieje, raczej nie ulega watpliwosci. Wszystko jest kwestia czasu. A o PO sie nie musisz tak bardzo troszczyc, poradza sobie bez Twojej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 22:14 PiS to nowoczesna i dobrze zorganizowana partia na wzor zachodni ? Tez dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:22 silesius.monachijski napisał: > o czym wogole jeszcze wie Rokita? czyzby ktos > podcinal galaz, na ktorej JMR siedzi? Czarny humor: chyba na pustynie pod Las Vegas nie wywioza... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:35 a swoja droga ciekawe te wzajemne poszturchiwania na wierchuszce PO czat-man napisał: > silesius.monachijski napisał: > > o czym wogole jeszcze wie Rokita? czyzby ktos > > podcinal galaz, na ktorej JMR siedzi? > > Czarny humor: > chyba na pustynie pod Las Vegas nie wywioza... > Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:43 Jest prawdopodobne że to Rokita podsyca konflikt pomiędzy PO i PiS - chcąc obarczyć Tuska winą za fiasko koalicji i w ten sposób przejąć w maju przewodnictwo w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 18:48 <ale zauwaz, ze o rozmowie Schetyny z Lipinskim wiedzial napewno (poza samym Schetyna) Tusk, bo nieczemu nie zaprzeczal; zas Rokita szedl dzisiaj w radio zet w zaparte, i troche wyszedl na glupka; the.truth napisał: > Jest prawdopodobne że to Rokita podsyca konflikt pomiędzy PO i PiS - chcąc > obarczyć Tuska winą za fiasko koalicji i w ten sposób przejąć w maju > przewodnictwo w PO. > Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 19:17 Rokita nie pierwszy raz się błaźni :-) "To bajarz ludowy i nikt go nie traktuje poważnie" - jak to trafnie ujął prof. Wódz. Zastanawia mnie jedno: w jaki sposób Platforma pęknie : jeśli Rokita przejmie przywództwo w PO to z pewnością wyjdą z niej ludzie Tuska i Piskorskiego i wtedy mielibyśmy SKL - bis i UW- bis a stąd już prosta droga Rokity i PO do PiS'u a UW- bis do centrolewu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 19:24 jest to prawdopodobne; choc jednak przed wejsciem w uklady z sld beda sie wmocno wzdrygac the.truth napisał: > Rokita nie pierwszy raz się błaźni :-) > "To bajarz ludowy i nikt go nie traktuje poważnie" - jak to trafnie ujął prof. > Wódz. > Zastanawia mnie jedno: w jaki sposób Platforma pęknie : > jeśli Rokita przejmie przywództwo w PO to z pewnością wyjdą z niej ludzie Tuska > > i Piskorskiego i wtedy mielibyśmy SKL - bis i UW- bis a stąd już prosta droga > Rokity i PO do PiS'u a UW- bis do centrolewu. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 19:40 tak jak PD czy jeszcze mocniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 19:47 > jest to prawdopodobne; choc jednak przed wejsciem w uklady z sld beda sie > wmocno wzdrygac A może będą się w z d r a g ać ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 19:48 jak zwal tak zwal; sens i tak jest czytelny (przynajmniej tak mi sie wydaje) uu1 napisała: > > jest to prawdopodobne; choc jednak przed wejsciem w uklady z sld beda sie > > wmocno wzdrygac > A może będą się w z d r a g ać ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 19:50 > jak zwal tak zwal; sens i tak jest czytelny (przynajmniej tak mi sie wydaje) Very ciekawe stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 19:52 a what is niedobre w tym stanowisku? uu1 napisała: > > jak zwal tak zwal; sens i tak jest czytelny (przynajmniej tak mi sie wyda > je) > Very ciekawe stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:01 Nie niedobre tylko ciekawe. Że "wzdrygać się" i "wzdragać się" to synonimy. Ale ja się chętnie uczę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:03 a kto powiedzial, ze to synonimy; ja takiej opinii nie wypowiedzialem uu1 napisała: > Nie niedobre tylko ciekawe. Że "wzdrygać się" i "wzdragać się" to synonimy. Ale > ja się chętnie uczę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:08 > jak zwal tak zwal; sens i tak jest czytelny (przynajmniej tak mi sie wydaje) Czy tekst powyżej to "apteczne złudzenie ludzkiego oka" jak mawiał Walery Wątróbka? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:18 ja sie wzdrygam na mysl, ze ktos moglby mnie wziac za zwolenika SLD, i wzdragam sie przed przypisywaniem mi skrajnego nacjonalizmu . oczywiscie, ze nie synonimy, ale sens bardzo zblizony uu1 napisała: > > jak zwal tak zwal; sens i tak jest czytelny (przynajmniej tak mi sie wyda > je) > Czy tekst powyżej to "apteczne złudzenie ludzkiego oka" jak mawiał Walery Wątró > bka? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:26 > oczywiscie, ze nie synonimy, ale sens bardzo zblizony Czyżby? «gwałtownie drgnąć, wstrząsnąć się wskutek doznania niemiłego uczucia; otrząsnąć się» Wzdrygać się nerwowo. Wzdrygnąć się z obrzydzenia, z zimna. «nie chcieć czegoś zrobić, wzbraniać się przed czymś, opierać się» Wzdragać się przyjąć zaproszenie. Wzdragać się przed użyciem drastycznych środków. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:29 zdrodlem jednego i drugiego jest negatywna emocja, odrzucenie pewnego stanu rzeczy badz tez odmowa wykonania pewnej czynnosci uu1 napisała: > > oczywiscie, ze nie synonimy, ale sens bardzo zblizony > Czyżby? > «gwałtownie drgnąć, wstrząsnąć się wskutek doznania niemiłego uczucia; > otrząsnąć się» > Wzdrygać się nerwowo. > Wzdrygnąć się z obrzydzenia, z zimna. > «nie chcieć czegoś zrobić, wzbraniać się przed czymś, opierać się» > Wzdragać się przyjąć zaproszenie. > Wzdragać się przed użyciem drastycznych środków. > Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:35 "wzdrygać" - dosłownie i fizycznie, "wzdragać" - określenie opisujące odczucia psychiczne. uu1 ma rację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:39 przciez nie mowilem, ze to synonimy; oczywiscie, ze jest roznica miedzy reakcja fizyczna a psychiczna; ale negatywna emocja lezy u podstaw i "wzdrygania sie" i "wzdragania sie" the.truth napisał: > "wzdrygać" - dosłownie i fizycznie, "wzdragać" - określenie opisujące odczucia > psychiczne. > uu1 ma rację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:58 Emocje to odczucia psychiczne, nie fizyczne :-) "Wzdrygać" dotyczy zmysłów, a "wzdragać" - woli i psychiki. Można powiedzieć że ktoś się "wzdrygnął" na widok logo SLD, ale w kontekście którego użyłeś, bardziej poprawna byłaby jednak forma "wzdragać". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 21:06 zgoda masz racje; kontynuowanie tego watku juz raczej nic nowego nie wniesie (przynajmniej dla mnie) the.truth napisał: > Emocje to odczucia psychiczne, nie fizyczne :-) > "Wzdrygać" dotyczy zmysłów, a "wzdragać" - woli i psychiki. > Można powiedzieć że ktoś się "wzdrygnął" na widok logo SLD, ale > w kontekście którego użyłeś, bardziej poprawna byłaby jednak forma "wzdragać". Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 21:18 Ależ wniosło - wiesz jaki zrobiłeś błąd, co daje pewność że drugi raz to Ci się nie zdarzy :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 21:43 Gratulacje. Jestem pełen podziwu, serio. Ostatnia rzecz, której się spodziewałem po <silesiusie> to przyznanie racji. Nie doceniłem człowieka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:36 A co jest źródłem ciągłego mijania się PiS z prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:43 uu1 napisała: > A co jest źródłem ciągłego mijania się PiS z prawdą? Ciaglego, to chyba duza przesada. Nie wiem, czy ktos wygralby wspolzawodnictwo z PO. No ale dla zaspokojenia Twojej ciekawosci, mowi Ci cos: 'Errare humanum est' Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to nie jest klamstwo.. 22.01.06, 20:54 > Ciaglego, to chyba duza przesada. > Nie wiem, czy ktos wygralby wspolzawodnictwo z PO. > No ale dla zaspokojenia Twojej ciekawosci, mowi Ci cos: > 'Errare humanum est' Owszem. Że przeczytałem najlepszy dowcip (z rodzaju quasi politycznych) od kilku miesięcy. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina tak, tak, radujta sie PiSowcy... 22.01.06, 19:57 the.truth napisał: > Jest prawdopodobne że to Rokita podsyca konflikt pomiędzy PO i PiS - chcąc > obarczyć Tuska winą za fiasko koalicji i w ten sposób przejąć w maju > przewodnictwo w PO. > Najwazniejsze zeby Tusk wykiwal Rokite (albo odwrotnie). Nastepne wybory wygra SLD & Co. Oni to potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: tak, tak, radujta sie PiSowcy... 22.01.06, 19:59 aleja sie naprawde nie raduje; tak po prawdzie to wolalbym, zeby PO bylo jednak silna partia; sadze jednak, ze to jest po prostu niemozliwe colombina napisała: > the.truth napisał: > > > Jest prawdopodobne że to Rokita podsyca konflikt pomiędzy PO i PiS - chc > ąc > > obarczyć Tuska winą za fiasko koalicji i w ten sposób przejąć w maju > > przewodnictwo w PO. > > > > Najwazniejsze zeby Tusk wykiwal Rokite (albo odwrotnie). Nastepne wybory wygra > SLD & Co. Oni to potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: tak, tak, radujta sie PiSowcy... 22.01.06, 20:06 SLD znany do tej pory dogorywa. Ale właściwie rozumiana lewica jest, moim zdaniem, potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 20:41 ..po kazdym "smiertelnym" ciosie odradza sie jak Feniks z popiolow. Co gorsza, za kazdym razem ciagle z tymi samymi ryjami ktore widzialm z PZPR. Wlasciwie rozumiana lewica to wg. mnie cos takiego jak UP. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 20:43 masz na mysli zapewne up pod kierunkiem bugaja, a nie bylych pzpr-owskich poputczykow, typu nalecza, ziolkowskiej (tak sie chyba ten "rudy rydz" nazywal) czy pola? colombina napisała: > ..po kazdym "smiertelnym" ciosie odradza sie jak Feniks z popiolow. Co gorsza, > za kazdym razem ciagle z tymi samymi ryjami ktore widzialm z PZPR. Wlasciwie > rozumiana lewica to wg. mnie cos takiego jak UP. > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: oczywiscie ze Bugaja 22.01.06, 20:49 kiedys przywidzialo mi sie, ze mozliwe byloby stworzenie pewnej lewicowej alternatywy pod kierownictwem Bugaja i Borowskiego (wydaje mi sie byc w miare uczciwy); ale widac, ze Borowski wolal pojsc na latwizne i "skumal sie" za mafijnym sld pod kuratela kwacha; szkoda colombina napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: oczywiscie ze Bugaja 22.01.06, 20:50 Co ten Bugaj takiego zdzialal ? Potrafi tylko piekne frazesy w telewizji prawic. Nadaje sie bardziej na ideologa niz na przywodce partyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: oczywiscie ze Bugaja 22.01.06, 20:53 katoliku od robienia to jest prawica, lewica jest tylko od mowienia ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: oczywiscie ze Bugaja 22.01.06, 20:59 colombina napisała: > katoliku od robienia to jest prawica, lewica jest tylko od mowienia ;-))) +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Lewica tak sie rozgadala , ze prawica juz narobila ....:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: oczywiscie ze Bugaja 22.01.06, 21:07 a katolik bedzie musial posprzatac katolik_polski1 napisał: > colombina napisała: > > > katoliku od robienia to jest prawica, lewica jest tylko od mowienia ;-))) > +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ > Lewica tak sie rozgadala , ze prawica juz narobila ....:) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: oczywiscie ze Bugaja 22.01.06, 21:21 Silesio widze, ze przechodzisz powolna aczkolwiek wyraznie zauwazalna metamorfoze. Jestes za ,a nawet przeciw. Igrasz z myslami, jak by tu polaczyc Borowskiego z Bugajem. Czy to nie aby wzrost poziomu chmielu we krwi ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: oczywiscie ze Bugaja 22.01.06, 21:26 nie: wolalbym, zeby sie utwirzyla jakas nowa, bardziej uczciwa forma lewicy, a nie mialo juz zadnych wplywow to mafijne srodowisko z sld; katolik_polski1 napisał: > Silesio widze, ze przechodzisz powolna aczkolwiek > wyraznie zauwazalna metamorfoze. > Jestes za ,a nawet przeciw. > Igrasz z myslami, jak by tu polaczyc Borowskiego z Bugajem. > Czy to nie aby wzrost poziomu chmielu we krwi ? Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: oczywiscie ze Bugaja 22.01.06, 21:42 A Kaczyński kogo by wolał mieć po przeciwnej stronie - lewicę czy liberałów . A może obie w jednym ? Jak myślisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 21:04 Sprowadzasz pojęcie lewicy do jakiejś partii i sama nie odchodzisz od pewnych schematów, przywołując postać mocno zgraną na politycznej scenie. Mnie chodzi o lewicowy program a liderzy partyjni są ludźmi wynajmowanymi do jego realizacji. Musi on być na tyle sensowny aby poparła go znacząca część społeczeństwa. Dlatego uważam, że SLD to pieśń przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 21:27 Czy masz na mysli, ze program SLD jest piesnia przeszlosci a ludzie SLD moga byc wynajmowani do realizacji lepszego lewicowego programu? Jesli tak mam rozumiec Twoja wypowiedz, to tez sie z nia nie zgadzam. To ludzie osadzeni gleboko w pewnych koleinach z ktorych nie sa w stanie sie wyrwac. Reszta lewicy jest moze i nobliwa ale nie ma wymaganego 5% poparcia wyborcow aby miec realny wplyw na kraj, a wiec albo sa skazani na niebyt albo na koalicje z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 21:39 Nie. Znowu sprowadzasz całą sprawę do personaliów. Lewica to nie partia tak jak kościół to nie hierarchia. Jeżeli odpowiednio duża grupa ludzi popiera określoną ideę, którą można urzeczywistnić tylko przez działalność parlamentarną, wtedy potrzebna jest partia i sprawni administratorzy. Skończył się czas partii wodzowskich. Ale jeżeli utożsamiasz SLD z grupą aparatczyków to też robisz błąd. Lewica ma szanse jako przeciwwaga aktualnego układu. W przeciwnym razie czeka nas powtórka z pomysłów Pol Pota. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 21:46 Warunek zasadniczy : nowoczesna, europejska i MŁODA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 21:48 Czy mozesz napisac jak to widzisz, konkretnie. Jak ta lewicowa partia mialaby wejsc do parlamentu startujac z poziomu na jakim lewica jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 22:14 To przekracza objętość postu. Ale najpierw wybory samorządowe: - przedstawić lewicowy program , - skasować (nie fizycznie) całą czołówkę SLD, SDPL, UP, - listy kandydatów utworzyć w oparciu o "zasoby" miejscowe, - wykorzystać istniejące struktury do przeprowadzenia wyborów. To oczywiście zaledwie wstępny szkic. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 22:36 dzieki za odpowiedz. Pozdrowienia (z drugiej strony barykady;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: SLD wcale nie dogorywa... 22.01.06, 22:42 Jest takie ciekawe urządzenie - peryskop. A jeszcze ciekawsze - spychacz, przy pomocy którego można zniwelować barykadę. Oby jak najszybciej. :-) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 [...] 22.01.06, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 WIE TUSK O KNOWANIACH DOLNOSLASKIEGO BARONA 22.01.06, 18:09 Czy tez dowiedzial sie z Wyborczej o inicjatywie Schetyny ? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Manewr JK na rozlam w PO, czesciowo udany 22.01.06, 19:08 katolik_polski1 napisał: > Czy tez dowiedzial sie z Wyborczej o inicjatywie Schetyny ? Rokita sie dal zlapac Odpowiedz Link Zgłoś
1111a16 [...] 22.01.06, 18:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 [...] 22.01.06, 19:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
speer Re: Rozmowy PiS-PO w przyszłym tygodniu w stolicy 22.01.06, 18:32 galba napisał: > I tak bez końca: PIS chce rozmawiać, PO wynajduje preteksty by rozmowy zrywać. przeciez kazdy wie, ze to pis markuje te chec rozmowy. nie musisz robic propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Przeceniacie PiSiaków 22.01.06, 18:50 Oni jeszcze nie wiedzą co i jak mają zrobić. Oni po prostu macają. Zrobią wrażenie że PO się dogaduje za plecami liderów i podważą morale PO. Pogadają o wyborach i osłabią LPR i SB (SamoBronę). Wymyślą coś o naprawie i stworzą pozory że widzą i wiedzą że coś jest zepsute a tylko oni to widzą i obnażą. To jest świetna zabawa dla samotnego faceta. Gdybym był samotny też bym sobie poszukał jakiejś rajcującej rozrywki. Ale nie jestem sam, mamusia mnie nie utrzymuje, muszę zadbać o parę osób a nie tylko swoje akademickie teoryjki. Rozliczają mnie z efektów pracy, która wymaga znajomości ludzi i ludzkiej psychiki. Robię to od kilkunastu lat i nauczyłem się odróżniać cichego i pokornego mistrza rzemiosła od zakompleksionego nieudacznika. Poznałem zasady gry tych pierwszych ( mistrzostwo warsztatu) od tych drugich (robienie piany i tzw. polityki). Jak czegoś nie potrafisz wyjaźnić - powołujesz się na "politykę". Setki nic nie umiejących ludzi zarabia dzięki tej polityce na chleb lub kawior. Nawet taki co stoi na ulicy i macha że można zaparkować robi "politykę" pt. jak nie dasz na pilnowanie samochodu to ci może "ktoś" zarysować. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywdam Re: Przeceniacie PiSiaków 22.01.06, 18:57 Oni wiedzą co mają zrobić - "zatopić Platformę" i jak też wiedzą bo są mistrzami destrukcji.Czas pracuje na ich korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: Przeceniacie PiSiaków 22.01.06, 19:50 W pelni zgoda. Im szybciej ten kaczy kurdel zajmie sie czyms innym (choc przeciez nic innego nie potrafi) tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kowal6661 PO nie chce a PIS chce?? 22.01.06, 19:00 Czy Ty Galba zyjesz w jakims ciekawym swiecie rownoleglym? Jak tam jest? Kaczory sa tam zapewne uczciwymi politykami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 PISUARY WON!! 22.01.06, 19:39 Myslalem ze wiekszego burdelu niz sld to sie zrobic nie da ale jednak te szmaty z pisu to maja talent do robienia takich rzeczy... Im szybciej ta partia sie skonczy tym lepiej dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś