block-buster 25.01.06, 11:36 Gardze czlowiekiem,ktory klamiac w zywe oczy,zaprzecza istocie parlamentaryzmu.Mam nadzieje,ze to ostatni klamca na fotelu marszalka Izby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcy Co za brednie nt. ustawy! IP: 193.192.62.* 25.01.06, 11:52 Fakt złego działania KRRiT nie jest usprawiedliwieniem stanowienia złego, niekonstytucyjnego prawa! Nikt nie ma zamiaru bronić Danuty Waniek, jak się zdaje wydawać marszałkowi, ale prawo trzeba umieć stanowić. Mamy konstytucję, która nie pozwala na sobiepaństwo i całkowita dowolność w tym zakresie. Dziwne, że mający ksywę "profesor prawa" prezydent Kaczyński nie skierował tego aktu do Trybunału. Może dlatego, że jest tylo doktorem prawa pracy? Tytułu nie nastarczyło, czy jak? Dziękuję prof. Zollowi raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Co za brednie nt. ustawy! 25.01.06, 12:04 Prof. A.Zoll ratuje honor Rzeczypospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Co za brednie nt. ustawy! 25.01.06, 15:01 Przeczytajcie jeszcze raz wywiad. Co najmniej polowy nie zrozumieliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toyayurek szmatsalon i tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:09 od rana tok sika po udach z radości, że pan Zoll zakwestionował ustawę. Aby stać się przyjacielem toku trzeba być panią Waniek, czy Środą, albo stać na czele tak złodziejskiej i bezsensownej instytucji jak jakaś fundacja na rzecz filmu polskiego, czyli być chwastem i urzędniczym pasożytem - chyba ciążko zasuwam na własne i rodziny utrzymanie, jestem więc wykluczony z grona przyjaciół toku. Można być też przyjacielem toku pracując dla jakiejś globalnej firmy mającej zatargi z rządem polskim - nie pracuję dla Eureko czy czegoś tam innego, nie mam więc szans. Można też zostać mając kilka paszportów w kieszeni i otrzymać klikaset milionów dolarów od obcej wywiadowni na rozruch - nie mam. Czy znacie jakieś inne sposoby na zostanie przyjacielem toku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: szmatsalon i tu IP: *.aster.pl 25.01.06, 12:30 Oj, chyba jesteś niezaradny. Wystarczy "GARDZIć" kimś, najlepiej z PiS, tak jak np. block-buster i juz będziesz przyjacielem. Wszędzie pełno prof. Zolla - masz racje - totalna radocha. I słusznie - za szybko uchwalili ustawę. Ale najgorszy jest brak "ORGANU KONSTYTUCYJNEGO", ponieważ Rada chwilowo nie istnieje. Brak organu - to jest to co najbradziej niepokoi profesora! Zbrodnia legislacyjna. No i te mrozy w W-wie - brak prezydenta stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dor3 Re: szmatsalon i tu 25.01.06, 13:16 Tak , tak brak organu to duży problem ale głównie na imprezie , a tak jakoś państo obywa się bez tow.Danuty i wszystko na to wskazuje ze bez rzecznika Zolla też sobie poradzi, nabieram niepokokojącej pewności że bez prawdziwego rzecznika też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasol Re: szmatsalon i tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:46 dor3 napisała: > państo obywa się bez tow.Danuty i wszystko na to wskazuje ze bez rzecznika > Zolla też sobie poradzi, nabieram niepokokojącej pewności że bez prawdziwego > rzecznika też. Oczywiście. Bez Rzecznika Praw Obywatelskich państwo Kaczorów poradzi sobie bardzo dobrze. A najlepiej poradzi sobie, jak nie będzie samych praw obywatelskich. Po cholerę one komu? Wystarczy policja i maszynka do głosowania w Sejmie. Tak było za Gomułki i nikt nie narzekał. Trzeba nawiązywać do dobrych wzorców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: szmatsalon i tu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.06, 14:45 Gość portalu: toyayurek napisał(a): > > chyba ciążko zasuwam na własne i rodziny utrzymanie, jestem więc wykluczony z > grona przyjaciół toku. Można być też przyjacielem toku pracując dla jakiejś > globalnej firmy mającej zatargi z rządem polskim - nie pracuję dla Eureko czy > czegoś tam innego, nie mam więc szans. Można też zostać mając kilka paszportów > w kieszeni i otrzymać klikaset milionów dolarów od obcej wywiadowni na rozruch < - nie mam. Czy znacie jakieś inne sposoby na zostanie przyjacielem toku? Owszem, jeden: choć jaka - taka inteligencja. Ale Tobie to raczej nie grozi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toyayurek szmatsalon cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:07 to rzeczywiście dobry dzień dla radiowej wersji GW, najpierw praca dla podopiecznej Waniek, a teraz jeszcze obniżenie wyroków dla pupili Adama - Żemka i jego miłej towarzyszki. Dzień pełen sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
korbbi [...] 25.01.06, 12:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rb Re: Jurek: Jestem spokojny o ustawę medialną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:34 Jurek w fotelu marszałka to zupełne nieporozumienie. Facet jest całkowicie uzależniony od swoich pryncypałów z PIS i nawet tego nie usiłuje ukryć. Czy nie szkoda czasu na przeprowadzanie wywiadów z taką marionetką? Chyba,że wywiad przeprowadzi red. Skowroński ostatnio zagorzały, wręcz ortodoksyjny prawicowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Jurek: Jestem spokojny o ustawę medialną 25.01.06, 12:43 Marszalek Jurek ma swoje glebokie zasady. Prawdopodobnie dla nich jechal niegdys , zeby skladac hold "bohaterowi" Augusto Pinochetowi. Wracajac do sprawy Ustway Medialnej, malo kto kwestionuje koniecznosc odwolania niedawnej Rady z pania Waniek. Tu chodzi o to, kto BEDZIE i w jakim trybie i przez kogo wybierany oraz o calkowicie niesprawiedliwe, nieuzasadnione uprzywilejowanie tzw. "mediow spolecznych" (czytaj Radia Maryja), niezgodne z konstytucyjna zasada rownosci podmiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car-x Re: Jurek: Jestem spokojny o ustawę medialną IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:49 a widzialas zeby kogos juz powolali ? to po co te skamlanie, zarzuca sie PiSowi ze robi zamach na media gdy jeszcze nikogo nie zglosil a z drogiej strony stwierdza sie ze rade "wankowej i czarzastego" trzeba bylo usunac. Jak zwalczycie rozwojenie jazni to sie wtedy wypowiadajcie "ynteligenci" za 5eurocentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy A bez epitetów nie potrafisz? IP: 193.192.62.* 25.01.06, 13:18 Gość portalu: car-x napisał(a): > a widzialas zeby kogos juz powolali ? to po co te skamlanie, zarzuca sie > PiSowi ze robi zamach na media gdy jeszcze nikogo nie zglosil Czekamy bowiem na nowe prawo wymyślone przez PiS, które określa kto ilu przedstawicieli powołuje. Poza tym, argument że "nikogo nie powołali" w istocie świadczy o totalnej ignorancji PiS. Konstytucja nie przewiduje braku KRRIT. PiS zdaje się w swych poczynaniach nie przewiduje konstytucji. > z drogiej strony > stwierdza sie ze rade "wankowej i czarzastego" trzeba bylo usunac. Jak > zwalczycie rozwojenie jazni to sie wtedy wypowiadajcie "ynteligenci" za > 5eurocentow. Po pierwsze, warto trzymać jakiś poziom wypowiedzi. Odnoś się do faktów i argumentów, a nie osób. Po drugie, antidotum na Waniek i Czarzastego nie może być niekonstytucyjne prawo. Bo albo mamy ustawę zasadniczą i zasadę legalizmu albo cel uświęca środki i władza może łamać prawo. Na jak poważne naruszenie konstytucji się godzisz? Dla mnie nie ma tu żadnego marginesu tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: A bez epitetów nie potrafisz? IP: *.aster.pl 25.01.06, 13:35 wiadomosci.wp.pl/kat,4892,wid,8164725,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2 - Do wyborów państwo było naprawione i działalo jak szwajcarski zegarek made in SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura! Co wogóle potrzebne? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.06, 15:04 Najniebezpieczniejszą rzeczą staje się to, że znajdą się tacy, którzy pochwalą każde niekonstyucyjne działanie. Osobom takim wszystko jedno, czy sprawy w kraju toczą się zgodnie z porządkiem konstytucyjnym, czy wręcz przeciwnie. Że konstytucja wyrażnie określa jakie organy muszą działać w państwie, to zupełnie nieistotne, przecież da się bez nich żyć. Da się również żyć i bez parlamentu, a pewnie nawet i bez konstytucji; wystarczy jeden sprytny dyktator, który za aprobatą gawiedzi zrobi, cokolwiek sobie wymyśli. Mam tylko nadzieję, że takich "podobywateli" nie znajdzie się jednak w tym kraju większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: Co wogóle potrzebne? IP: *.aster.pl 25.01.06, 16:08 koloratura! napisał(a): Najniebezpieczniejszą rzeczą staje się to, że znajdą się tacy, którzy pochwalą każde niekonstyucyjne działanie. Nikt jeszcze nie wie czy ustawa jest niekonstytucyjna.O tym zadecyduje Trybunał. Sejm i Sentat zatwierdziły ją w demokratycznych wyborach.Dlatego triumfalne, nachalne nagłaśnianie, że to jest zła ustawa jest nie fair.A być może,Trybunał zobowiąże ustawodowace do skorygowania jakiegoś zapisu i koniec? Uprzejmie zwracam Ci uwage,że 15 lat istnienia wolnego sejmu jest pasmem niekończących sie sporów prawnych wokoł ustanawionego prawa. Głośno mówiło sie o niedpouszczalnej iloći bubli legislacyjnych wychodzących z obu izb ustawodawczych. Ilośc sporów prawnych miedzy ekspertami, profesorami sprawia na przecietnym obywatelu wrażenie, że sejm, senat, rada ministrów, urząd prezy- denta, kluby parlamentarne - każdy oddzielnie dysponujący zespołami radców prawnych o "najwyzszych" kwalifikacjach, w praktyce nie potrafi sie porozumieć w żadnej sprawie. Dlatego prof. Zoll mówiąc o "psuciu państwa po wyborach" stał sie dla mnie niewiarygodny - o bublach przed wyborami zapomniał?? I gdzie wtedy był? To wcale nie wyklucza, że być może jego wniosek w sprawie ustawy o mediach jest zasadny. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: A bez epitetów nie potrafisz? 25.01.06, 15:15 Gość portalu: pro napisał(a): > Do wyborów państwo było naprawione i działalo jak szwajcarski zegarek made in SLD. Swietne. "Zoll: po wyborach nastąpiło intensywne psucie państwa" Wlasciwie to mowi wszystko. Rowniez ciekawe jest zakonczenie wywiadu: "Dorota Gawryluk: Podsumuję, jeśli opozycja nie będzie chciała odwoływać marszałka Jurka, odwoływać ministrów i krytykować rządu, to będzie koalicja, zobaczymy" Przeciez nie mozna byc przepraszam, taka idiotka. Jurek przez caly czas wyjasnie jej dokladnie cos innego, mianowicie, ze chodzi nie o atakowanie, tylko o znacznie wiecej, o podjecie nowych ustaw umozliwiajacych naprawe panstwa, a ona g... rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car-x Re: A bez epitetów nie potrafisz? IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:33 > > Po drugie, antidotum na Waniek i Czarzastego nie może być niekonstytucyjne praw > o. Bo albo mamy ustawę zasadniczą i zasadę legalizmu albo cel uświęca środki i > władza może łamać prawo. Na jak poważne naruszenie konstytucji się godzisz? Dla > mnie nie ma tu żadnego marginesu tolerancji. > My mowimy o tym samym ?? Czy ustawa o mediach zostala zmieniona w sposob "poza pranwny"?? niedemokratyczny?? lamiac prawo?? Ja myslalem ze odnosimy sie do tego czy te zmiany w pospiechu sa sluszne czy nie. Jak uwazasz ze zlamano prawo to zglos sie do prokuratury i zloz doniesienie. ps. epitetow ? nierozsmiesza mnie - "ynteligencja za 5 eurocentow" i "kutura za 2". Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Jurek: Jestem spokojny o ustawę medialną 25.01.06, 15:10 czarek1 napisał: > Marszalek Jurek ma swoje glebokie zasady. Prawdopodobnie dla nich jechal > niegdys , zeby skladac hold "bohaterowi" Augusto Pinochetowi. Pinochet uratawal Chile od barbarzynstwa komunistycznej dyktatury, ktora chcial wprowadzic Alliende. Udalo mu sie. W ciagu nastepnych 25 lat Chile przezylo rozkwit gospodarczy. Niestety, zginelo okolo 2500 osob, z tego niektorzy byli niewinni. Gdyby komunistyczni faszysci przejeli wladze, ilosc zamordowanym bylaby x-mal wieksza. Wystarczy przypomniec sobie chocby historie Polski w latach 1946-49. W kazdym badzi razie komunistyczny faszyzm nie doszedl do wladzy. Wracajac do > sprawy Ustway Medialnej, malo kto kwestionuje koniecznosc odwolania niedawnej > Rady z pania Waniek. Tu chodzi o to, kto BEDZIE i w jakim trybie i przez kogo > wybierany oraz o calkowicie niesprawiedliwe, nieuzasadnione uprzywilejowanie > tzw. "mediow spolecznych" (czytaj Radia Maryja), niezgodne z konstytucyjna > zasada rownosci podmiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solis Re: Jurek jest spokojny - jak zawsze? IP: 129.81.192.* 25.01.06, 16:42 Milosc do dyktatorow (typu "Pinochet"...) oraz dziwnych nieco sekt (typu "Opus Dei") ksztaltuja charakter oraz "poczucie praworzadnosci" pana Jurka? p.S. Oczywiscie, cos takiego jak Konstytucja R.P. to nie jest wielki problem dla pana J. Dzieki Bogu oraz PiS-uarczykom Konstytucje da sie zmienic! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Jurek: Jestem spokojny o ustawę medialną 25.01.06, 15:05 Gość portalu: rb napisał(a): > Jurek w fotelu marszałka to zupełne nieporozumienie. Facet jest całkowicie > uzależniony od swoich pryncypałów z PIS Prawda jest, ze Jurek dzieli w duzym stopniu poglady i swiatopoglad partii do ktorej nalezy. Chyba nie oczekujesz, ze Jurek mialby poglady SLD? Chociaz cholera cie wie, moze rzeczywiscie tego oczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toyayurek chile+waniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:07 w VI wieku lud Żuan Żuanów wyrżnął w pień lud zwany przez Chińczyków Tu-kiu. Co to ma wspónego z Waniek nie mam pojęcia, ale skoro Jurek ma coś wspólnego ze stadionem w Santiago a Waniek z Allende to może i to ma. A skoro ciągle powtarza się argument Chile itp., to ja wymyślę wielce oryginalnie, że Piskorski to złodziej Odpowiedz Link Zgłoś
kaziuk47 Re: Jurek: Jestem spokojny o ustawę medialną 26.01.06, 10:29 bełkot; poza tym - bez komentarza, słowa marszałka mówią wszystko o politykach PiS-u Odpowiedz Link Zgłoś