Dodaj do ulubionych

Były wojewoda: Ostrzegałem, ministrze Dorn!

31.01.06, 18:48
Wystarczy spojrzeć na fanatyczną gębę krwawego Ludwika, by zobaczyć wszystkie cechy, które od tylu
wieków szkodzą naszemu krajowi. Nie wierzę temu mydłkowi.
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Były wojewoda: Ostrzegałem, ministrze Dorn! 31.01.06, 19:01
      Doprawdy dywagacje dziennikarza są śmieszne i świadczą o elementarnym braku
      znajomości łódzkich realiów. Profesor Krajewski, bezpartyjny, poproszony przez
      premiera Belkę, aby został wojewodą po zdymisjonowanym wojewodzie Makowskim,nie
      mógł się doczekać aż rząd PiS przyśle jego następcę. Od listopada do końca
      stycznia siedział na walizkach i czekał na następnego wojewodę. Jest szefem
      katedry na UŁ i osobistością w świecie nauki i doprawdy nie musi się czepiać
      rządowych posad. Dziennikarz jako absolwent ekonomii na UŁ powinien to
      wiedzieć, więc jego wypowiedź należy traktować jako chamską i złośliwą.
      • brat_michnika Re: Były wojewoda: Ostrzegałem, ministrze Dorn! 31.01.06, 19:58
        Dla mnie Pan Dorn powinien podac sie do dymsji. Tomasz Skłodowski mówi
        nieprawdę "Już 23 stycznia podjęliśmy nadzwyczajne środki ostrożności",
        widziałem to pismo bynajmniej nie ma tam nic co wskazywałoby na "nadzwyczajne
        środki". Poczytajcie tu kto naprawdę podjął takie środki:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3138639.html
        Wstyd Panie Dorn
        i wstyd panie Michałowicz - pisac tak o Wojewodzie zabrakło panu nie tylko
        pomysłu na zakończenie...
      • olias szkoda że gdy koleś dawał mu posadkę wojewody 31.01.06, 20:07
        nie poinfoirmował go co należy do jego obowiązków.
        a ładnie to gdać o honorze i brać fuchę na której się nie zna? Bo koleś dał? Co
        to jest - melele czy poważni ludzie?
        • profes79 Re: szkoda że gdy koleś dawał mu posadkę wojewody 31.01.06, 20:32
          O kim mowisz? O Krajewskim? Jednym z lepszych wojewodow? Czlowieku po ktorym naprawde nie bylo widac ze jest nominowany partyjnie (tzn. nominowany przez rzad). Wojewoda, ktory tak rzadko pojawial sie w mediach, ze sporo ludzi nie zna jego nazwiska? Ktory zareagowal zaraz po katastrofie w Zgierzu? Ktory cztery miesiace czekal az rzad laskawie zwolni go ze stanowiska, bo rzad mial powazniejsze sprawy na glowie (becikowe i berecikowe)? Daj spokoj.
    • dixi2006 Re: Były wojewoda: Ostrzegałem, ministrze Dorn! 31.01.06, 22:39
      Jeśli PiS ma więcej takich ludzi jak Dorn Ludwik,to czarno widzę...
    • marcin_28 WCZESNIEJ BYLA INTERPELACJA 31.01.06, 22:42
      Interpelacja nr 503

do ministra spraw wewnętrznych i administracji

w sprawie niewykonywania przez niektórych administratorów budynków użyteczności
      publicznej i właścicieli prywatnych obiektów obowiązków wynikających z
      konieczności odśnieżania ulic, chodników, a także usuwania śniegu z dachów

Panie Ministrze! Już pierwszy nieusunięty w porę śnieg spowodował dwie
      katastrofy budowlane, o czym donosiła prasa. W polskich miastach, a szczególnie
      w Warszawie, mieszkańcy grzęzną w brei śniegowej. W tej sytuacji przejście na
      drugą stronę ulicy staje się bardzo ryzykownym przedsięwzięciem.

W związku z ciążącym na Panu obowiązkiem m.in. kontroli wykonywania ustaw
      pytam:

Jakie podejmie Pan działania, aby uniknąć tego typu sytuacji przy kolejnym
      ataku zimy?

Czy zleci Pan wojewodom spowodowanie kontroli przez specjalistów budowlanych
      takich obiektów, jak np. szkoły, przedszkola, szpitale pod kątem zapobieżenia
      kolejnej katastrofie budowlanej?

Poseł Katarzyna Maria Piekarska

Warszawa, dnia 5 stycznia 2006 r.

ale jakoś Ludwik D. się nie przejał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka