babaqba 31.01.06, 18:48 Wystarczy spojrzeć na fanatyczną gębę krwawego Ludwika, by zobaczyć wszystkie cechy, które od tylu wieków szkodzą naszemu krajowi. Nie wierzę temu mydłkowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kol.3 Re: Były wojewoda: Ostrzegałem, ministrze Dorn! 31.01.06, 19:01 Doprawdy dywagacje dziennikarza są śmieszne i świadczą o elementarnym braku znajomości łódzkich realiów. Profesor Krajewski, bezpartyjny, poproszony przez premiera Belkę, aby został wojewodą po zdymisjonowanym wojewodzie Makowskim,nie mógł się doczekać aż rząd PiS przyśle jego następcę. Od listopada do końca stycznia siedział na walizkach i czekał na następnego wojewodę. Jest szefem katedry na UŁ i osobistością w świecie nauki i doprawdy nie musi się czepiać rządowych posad. Dziennikarz jako absolwent ekonomii na UŁ powinien to wiedzieć, więc jego wypowiedź należy traktować jako chamską i złośliwą. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_michnika Re: Były wojewoda: Ostrzegałem, ministrze Dorn! 31.01.06, 19:58 Dla mnie Pan Dorn powinien podac sie do dymsji. Tomasz Skłodowski mówi nieprawdę "Już 23 stycznia podjęliśmy nadzwyczajne środki ostrożności", widziałem to pismo bynajmniej nie ma tam nic co wskazywałoby na "nadzwyczajne środki". Poczytajcie tu kto naprawdę podjął takie środki: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3138639.html Wstyd Panie Dorn i wstyd panie Michałowicz - pisac tak o Wojewodzie zabrakło panu nie tylko pomysłu na zakończenie... Odpowiedz Link Zgłoś
olias szkoda że gdy koleś dawał mu posadkę wojewody 31.01.06, 20:07 nie poinfoirmował go co należy do jego obowiązków. a ładnie to gdać o honorze i brać fuchę na której się nie zna? Bo koleś dał? Co to jest - melele czy poważni ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: szkoda że gdy koleś dawał mu posadkę wojewody 31.01.06, 20:32 O kim mowisz? O Krajewskim? Jednym z lepszych wojewodow? Czlowieku po ktorym naprawde nie bylo widac ze jest nominowany partyjnie (tzn. nominowany przez rzad). Wojewoda, ktory tak rzadko pojawial sie w mediach, ze sporo ludzi nie zna jego nazwiska? Ktory zareagowal zaraz po katastrofie w Zgierzu? Ktory cztery miesiace czekal az rzad laskawie zwolni go ze stanowiska, bo rzad mial powazniejsze sprawy na glowie (becikowe i berecikowe)? Daj spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi2006 Re: Były wojewoda: Ostrzegałem, ministrze Dorn! 31.01.06, 22:39 Jeśli PiS ma więcej takich ludzi jak Dorn Ludwik,to czarno widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_28 WCZESNIEJ BYLA INTERPELACJA 31.01.06, 22:42 Interpelacja nr 503 do ministra spraw wewnętrznych i administracji w sprawie niewykonywania przez niektórych administratorów budynków użyteczności publicznej i właścicieli prywatnych obiektów obowiązków wynikających z konieczności odśnieżania ulic, chodników, a także usuwania śniegu z dachów Panie Ministrze! Już pierwszy nieusunięty w porę śnieg spowodował dwie katastrofy budowlane, o czym donosiła prasa. W polskich miastach, a szczególnie w Warszawie, mieszkańcy grzęzną w brei śniegowej. W tej sytuacji przejście na drugą stronę ulicy staje się bardzo ryzykownym przedsięwzięciem. W związku z ciążącym na Panu obowiązkiem m.in. kontroli wykonywania ustaw pytam: Jakie podejmie Pan działania, aby uniknąć tego typu sytuacji przy kolejnym ataku zimy? Czy zleci Pan wojewodom spowodowanie kontroli przez specjalistów budowlanych takich obiektów, jak np. szkoły, przedszkola, szpitale pod kątem zapobieżenia kolejnej katastrofie budowlanej? Poseł Katarzyna Maria Piekarska Warszawa, dnia 5 stycznia 2006 r. ale jakoś Ludwik D. się nie przejał... Odpowiedz Link Zgłoś