Dodaj do ulubionych

W obronie rzecznik Łętowskiej

• planitnyk Dobrze powiedziane-PISuarowa demokracja... 01.02.06, 11:28
      zniszczyc kazdego kto jest inny... jakos duszno sie robi w tym kraju..moze nie ch pisuary sie w blocie taplaja skoro tak lubia
    • andrzy Wyborcza fałszuje historię 01.02.06, 11:31
      W powyższym tekście nie doszukałem się żadnego argumentu na ten prowokacyjny
      tytuł. Nie jestem fanem PiS, ale to co robi Wybiórcza to się nazywa po prostu
      KŁAMSTWO.

..........
      wyborca.blox.pl
    • krycha.k Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 11:34
      PiS fałszuje wszystko, jeśli to służy koniunkturalnym celom Kaczorów. A prof.
      Łętowskiej bronić nie trzeba - to wspaniała, mądra baba. Żaden z kolejnych
      ombudsmanów jej nie dorównał. Oby Kochanowski choć spróbował...
      • m15 kochanowski będzie rpo także uczciwych i normalnyc 01.02.06, 11:38
        krycha.k napisała:

> PiS fałszuje wszystko, jeśli to służy koniunkturalnym celom Kaczorów. A prof.
        > Łętowskiej bronić nie trzeba - to wspaniała, mądra baba. Żaden z kolejnych
        > ombudsmanów jej nie dorównał. Oby Kochanowski choć spróbował...
        ombudsman -bez komentarza, niektórym już polskich słów brakuje ,może to dobre
        określenie dla poprzedników ,kochanowski będzie RPO
        • lidkawozniak Re: kochanowski będzie rpo także uczciwych i norm 01.02.06, 11:39
          m15 napisał:

> krycha.k napisała:
          >
          > > PiS fałszuje wszystko, jeśli to służy koniunkturalnym celom Kaczorów. A p
          > rof.
          > > Łętowskiej bronić nie trzeba - to wspaniała, mądra baba. Żaden z kolejnyc
          > h
          > > ombudsmanów jej nie dorównał. Oby Kochanowski choć spróbował...
          > ombudsman -bez komentarza, niektórym już polskich słów brakuje ,może to dobre
          > określenie dla poprzedników ,kochanowski będzie RPO

Bo Kochanowski jest prawdziwym Polakiem! Jak Kaczyńscy! I dlatego go będziemy
          kochać!
          • m15 Re: kochanowski będzie rpo także uczciwych i norm 01.02.06, 11:50
            > Bo Kochanowski jest prawdziwym Polakiem! Jak Kaczyńscy! I dlatego go będziemy
            > kochać!
            >
            >
            będziemy go szanować za to ,że staje po stronie prawdy ,a nie poprawności
            politycznej ,oraz za to,że nie będzie na siłę przypodobywał się wybiórczej
            • lidkawozniak Re: kochanowski będzie rpo także uczciwych i norm 01.02.06, 11:52
              m15 napisał:

> > Bo Kochanowski jest prawdziwym Polakiem! Jak Kaczyńscy! I dlatego go będz
              > iemy
              > > kochać!
              > >
              > >
              > będziemy go szanować za to ,że staje po stronie prawdy ,a nie poprawności
              > politycznej ,oraz za to,że nie będzie na siłę przypodobywał się wybiórczej

Tak właśnie! Za to będziemy go szanować! Szacun!
        • krakowiankajedna Re: kochanowski będzie rpo także uczciwych i norm 01.02.06, 12:36
          To, że nie znasz jakiegoś słowa nie znaczy automatycznie, że takie słwo nie
          istnieje lub nie funkcjonuje w języku polskim. W słowniku ortograficznym PWN
          isnieje i wiesz nawet się po polsku odmienia: ombudsman -na, -nie; -ni, -nów.
          Analogicznie do Twojej wypowiedzi można napisać: "bez komentarza, niektórym już
          polskich słów brakuje" ( bo ich po prostu nie znają). Wstyd panie m15, proszę
          się douczyć a potem pouczać innych.
          • m15 Re: kochanowski będzie rpo także uczciwych i norm 01.02.06, 13:28
            krakowiankajedna napisała:

> To, że nie znasz jakiegoś słowa nie znaczy automatycznie, że takie słwo nie
            > istnieje lub nie funkcjonuje w języku polskim. W słowniku ortograficznym PWN
            > isnieje i wiesz nawet się po polsku odmienia: ombudsman -na, -nie; -ni, -nów.
            > Analogicznie do Twojej wypowiedzi można napisać: "bez komentarza, niektórym
            już
            >
            > polskich słów brakuje" ( bo ich po prostu nie znają). Wstyd panie m15, proszę
            > się douczyć a potem pouczać innych.
            "bo ich nie znają" po polsku brzmi to RPO
            • krakowiankajedna Re: kochanowski będzie rpo także uczciwych i norm 01.02.06, 17:15
              Podałam Ci cytat ze słownika PWN - obydwa sformuowania funkcjonują w języku
              polskim. Ale co tam Ty wiesz lepiej od iluś tam ekspertów, którzy ten słownik
              opacowali. Zapewne jak Twój idol Dorn znasz się na wszystkim. A swoją drogą
              drugi raz zerknełam na to forum i jestem zaszokowana ilością Twoich wPISów
              (wybacz, ale jako człowiek pracujacy i posiadający rodziną nie jestem w stanie
              ich przeczytać). Cały dzień nic nie robisz tylko bronisz swojego idola w
              sprawie, w której ewidentnie nie miał racji. Chłopie, jeśli nie weźmiesz się za
              szukanie pracy to żebyś nie wiem jak zachwalał PiS na wszystkich możliwych
              forach to pracy nie dostaniesz. Chyba, że płacą Ci za to co tu wypisujesz ... (
              wtedy współczuję i Tobie i Twojej rodzinie, bo to dość wstydliwa profesja)
    • guma007 [...] 01.02.06, 11:42
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • dr.krisk Kundlizm. 01.02.06, 11:46
      To określenie Wańkowicza doskonale pasuje do Gosiewskiego i jego kolesi.
      KrisK
      P.S. Niniejszym przepraszam poczciwe mieszańce - nie o nie chodzi.
      • m15 LEWACTWO + UBECJA 01.02.06, 11:48
        wyjcie ,wyjcie to miód na nasze serca
        • dr.krisk [...] 01.02.06, 11:50
        • olbin6 Re: LEWACTWO + UBECJA 01.02.06, 13:08
          m15 napisał:

> wyjcie ,wyjcie to miód na nasze serca
          Każda świnia też ma serce!!!!!!Piszesz "nasze" , czyli jest was więcej.Informuję
          więc was - CZLOWIEKOWI DO NORMALNEGO FUNKCJONOWANIA POTRZEBNY JEST TAKZE
          ""ROZUM"". A o tym , że takowy posiadacie , nie napisałeś. Ale nie musiałeś!!!Z
          poziomu wypowiedzi jasno wynika - ZE NIE POSIADACIE!!!!!
    • helguera Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 11:55
    • helguera Ktoś kto pracuje w Gw,nigdy nie powinien mówić o 01.02.06, 11:57
      innych że falszują historię
      • dr.krisk Nawet jeżeli to prawda? 01.02.06, 11:59
        helguera napisał:

> innych że falszują historię
        To znaczy, że według ciebie Gosiewski miał rację?
    • dr.krisk Wiem, że to jego wyroby umysłowe... 01.02.06, 11:57
      Widać. Jaki umysł - takie jego wytwory.
      A to określenie Wielkiego Melchiora bardzo mi pasuje do tej sytuacji. Jakieś
      gnomy, niegodne za prof. Łętowską teczki nosić komentują jej działalność jako
      RPO.
      Rozumiem, gdyby Gosiewski komentował smak piwa w pijalni "Gruby Rychu"... do
      tego się nadaje.
      • uu1 Re: Wiem, że to jego wyroby umysłowe... 01.02.06, 12:06
        > Rozumiem, gdyby Gosiewski komentował smak piwa w pijalni "Gruby Rychu"... do
        > tego się nadaje.
        Nie sądzisz, ze na piwie też się trzeba znać? Że, nie wystarczy chodzić do
        "Grubego Rycha"? :-))
        • dr.krisk Pewnie! 01.02.06, 12:10
          uu1 napisała:

> Nie sądzisz, ze na piwie też się trzeba znać? Że, nie wystarczy chodzić do
          > "Grubego Rycha"? :-))
          Ale Gosiewski oraz inne wyrwikufle z PiS tego nie wiedzą. Dla nich piwo
          typu "strong" to zapewne piwo z roślin strączkowych....
          • uu1 Re: Pewnie! 01.02.06, 12:13
            Czy <strąkowych>? Nie mylić z kartoflami bo to rodzina psiankowatych.
        • lidkawozniak Re: Wiem, że to jego wyroby umysłowe... 01.02.06, 12:21
          uu1 napisała:

> > Rozumiem, gdyby Gosiewski komentował smak piwa w pijalni "Gruby Rychu"...
          > do
          > > tego się nadaje.
          > Nie sądzisz, ze na piwie też się trzeba znać? Że, nie wystarczy chodzić do
          > "Grubego Rycha"? :-))

Na piwie nie trzeba się znać, żeby stwierdzić "ale sikacz", albo "nieźle wali",
          wizyty w "Grubym Rychu" w zupełności do tego wystarczą. W "Grubym Rychu" na
          metody zamawiania trunku też nikt nie zwraca uwagi.

Ale żeby gadać coś na prof. Łętowską, trzeba jednak trochę wiedzy mieć. I taktu.
          • uu1 Re: Wiem, że to jego wyroby umysłowe... 01.02.06, 12:27
            > Ale żeby gadać coś na prof. Łętowską, trzeba jednak trochę wiedzy mieć. I taktu
            Bez uwag.
            > Na piwie nie trzeba się znać, żeby stwierdzić "ale sikacz", albo "nieźle wali",
            > wizyty w "Grubym Rychu" w zupełności do tego wystarczą.
            Lekko uprościłeś zagadnienie. :-)
            • m15 Re: Wiem, że to jego wyroby umysłowe... 01.02.06, 13:25
              uu1 napisała:

> > Ale żeby gadać coś na prof. Łętowską, trzeba jednak trochę wiedzy mieć. I
              > taktu
              > Bez uwag.
              > > Na piwie nie trzeba się znać, żeby stwierdzić "ale sikacz", albo "nieźle
              > wali",
              > > wizyty w "Grubym Rychu" w zupełności do tego wystarczą.
              > Lekko uprościłeś zagadnienie. :-)
              bo to prostak co wszystko upraszcza:)
    • marian391 RACJE MIAŁ WAŁESA 01.02.06, 11:59
      PiS działa wg. zasady mnożenia i wyszukiwania wrogów. Dziwi mnie naiwność
      rodaków, wierzących w obietnice PiS. Czyżby nie dostrzegali opanawania do
      perfekcji języka arogancji i buty. Wspólna cechą halabardników PiS jest brak
      kultury w dyskusji, wręcz zakrzykiwanie. Czyżby był to element "dziedzictwa
      narodowego". Planuja powałanie Instytutu wychowania - każdy pragnie tego czego
      mu samemu brak. Szermują "wartościami chrześcijańskimi" - totalnie pniżajac
      przciwników. Czy tak ma wygladać jedno z przykazań - mowice o szanowaniu
      bliźniego?
      Język dyspót politycznych PiS to jezyk agitatorów z lat 50 - tych. Tyle, że
      mijsce ówczesnych imperialstów, reakcjonistów - zajeli liberałowie,
      socajllisci itp.
      PiS głosi krucjate przeciw postokomnistom - paradoksem jest jednak to, że w
      metodach działania i języku, sam jest najbardziej zblizony do bolszewizmu.
      • m15 Re: RACJE MIAŁ WAŁESA 01.02.06, 12:05
        marian391 napisał:

> PiS działa wg. zasady mnożenia i wyszukiwania wrogów. Dziwi mnie naiwność
        > rodaków, wierzących w obietnice PiS. Czyżby nie dostrzegali opanawania do
        > perfekcji języka arogancji i buty. Wspólna cechą halabardników PiS jest brak
        > kultury w dyskusji, wręcz zakrzykiwanie. Czyżby był to element "dziedzictwa
        > narodowego". Planuja powałanie Instytutu wychowania - każdy pragnie tego
        czego
        > mu samemu brak. Szermują "wartościami chrześcijańskimi" - totalnie pniżajac
        > przciwników. Czy tak ma wygladać jedno z przykazań - mowice o szanowaniu
        > bliźniego?
        > Język dyspót politycznych PiS to jezyk agitatorów z lat 50 - tych. Tyle, że
        > mijsce ówczesnych imperialstów, reakcjonistów - zajeli liberałowie,
        > socajllisci itp.
        > PiS głosi krucjate przeciw postokomnistom - paradoksem jest jednak to, że w
        > metodach działania i języku, sam jest najbardziej zblizony do bolszewizmu.
        proponuję posłuchać radia tok fm,ostatnie wyskoki gugały ,lizuta ,wrońskiego
        czy niesiołowskiego to są przykłady poniżania i braku wychowania o żetelności
        dziennikarskiej nie warto nawet wspominać ,w obcym oku drzazgę dostrzegacie a
        we własnym belka wam nie przeszkadza i wy chcecie uczyć nas zasad moralnych
        • dr.krisk Re: RACJE MIAŁ WAŁESA 01.02.06, 12:08
          Nazwiska pisze się z dużej litery. No i jak pisze sie "rzetelność"?
          Niedoukiem jakimś jesteś.
        • neoart Re: RACJE MIAŁ WAŁESA 01.02.06, 12:42
          zasad moralnych? czytam sobie twoje posty.... moralnosć?
          eh kto bez winy niech pierwszy rzuci kamień
    • ksks3 Re: Pani prof. Łętowska nie potrzebuje obrony !! 01.02.06, 11:59
      Czy faceci z PISu są w stanie obrazić Panią Profesor ??
      • uu1 Re: Pani prof. Łętowska nie potrzebuje obrony !! 01.02.06, 12:14
        Nie. Ale człowiek nie boi się psa tylko jego szczekania.
    • ignacyklopotowski Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 12:02
      Jestem przekoany, ze prof. Ewa Łętowska jest nie tylko wybitnym prawnikiem, ale
      i przyzwoitym człowiekiem. Plucie na Nią jest haniebne.
    • gerberek Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 12:10
      > PiS w ogłoszonym przed wyborami projekcie nowej konstytucji w ogóle likwiduje
      urząd Rzecznika Praw Obywatelskich. Zamiast tego chce powołać Urząd Pomocy
      Ofiarom Bezprawia <

Wkrótce konieczne jednak będzie powołanie Urzędu Pomocy Ofiarom PiS-u!
    • milena.rl Sami budują lustrzane odbicie. 01.02.06, 12:13
      Rzecznik na smyczy rządu itd. Jedna wielka kopia PRL-u. Te same tłuste
      klaszczące ręce, oczy spoglądające w kierunku zbufonowaciałej postaci w środku.
      Ci wszyscy ludzie są przesiąknięci PRL-em do cna. Dorastając widzieli w kółko
      Gomułki, Bierutów i nie widzą już innej drogi. Marzenia małego chłopca "Ja też
      kiedyś będę siedział na tronie, mi też kiedyś będą tak klaskać, nosić w
      lektyce".
      • uu1 Re: Sami budują lustrzane odbicie. 01.02.06, 12:17
        Świetna diagnoza. To są właśnie neobolszewicy wyrośli z postkomunistów. Stąd
        tyle fobii.
        • czat-man Re: Sami budują lustrzane odbicie. 01.02.06, 12:29
          uu1 napisała:
          > Świetna diagnoza. To są właśnie neobolszewicy wyrośli z postkomunistów. Stąd
          > tyle fobii.

Nie pomyliles czegos?

Twierdziles dzisiaj, ze PiS to neobolszewicy, a POlszewicy to postkomunisci.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=35986434&wv.x=2&a=35995500
          Teraz twierdzisz, ze neobolszewicy wyrosli z postkomunistow.

Czyli PiS wyroslo z PO?

Nawet pani Malinowska (sasiadka) nie moze tego zrozumiec.
          • uu1 Re: Sami budują lustrzane odbicie. 01.02.06, 12:38
            Popatrz na sprawę tak. Wszyscy, którzy w 1981 r. mieli więcej niż 18 lat, chcąc
            nie chcąc są postkomunistami. Bronią się przed tym oczywistym faktem rękami i
            nogami. Zakłamują rzeczywistość, fałszują historię, dorabiają sobie życiorysy w
            które wierzą. Natomiast część z nich poszła dalej i stosuje neobolszewickie
            metody walki o władzę i utrzymanie się przy niej.
            > Czyli PiS wyroslo z PO?
            Wyrosło na tej samej glebie, jest genetycznie zmutowane.
            PS. Serdeczne pozdrowienia dla pani Malinowskiej.
            • czat-man Re: Sami budują lustrzane odbicie. 01.02.06, 12:58
              uu1 napisała:

> Popatrz na sprawę tak. Wszyscy, którzy w 1981 r. mieli więcej niż 18 lat, chcąc
              > nie chcąc są postkomunistami. Bronią się przed tym oczywistym faktem rękami i
              > nogami. Zakłamują rzeczywistość, fałszują historię, dorabiają sobie życiorysy w
              > które wierzą. Natomiast część z nich poszła dalej i stosuje neobolszewickie
              > metody walki o władzę i utrzymanie się przy niej.
              > > Czyli PiS wyroslo z PO?
              > Wyrosło na tej samej glebie, jest genetycznie zmutowane.
              > PS. Serdeczne pozdrowienia dla pani Malinowskiej.

Pani Malinowska najwyrazniej nie zgadza sie z taka definicja postkomunistow (dobrze, ze nie slyszales i
              nie widziales jej reakcji - az ciarki mi przeszly po plecach). Ona juz by Ci pokazala postkomunistke! A
              za zarzucanie jej falszowanie i dorabianie zyciorysu... ach, wole nie powtarzac. Co za kobita!
              • uu1 Re: Sami budują lustrzane odbicie. 01.02.06, 13:07
                Pani Malinowska najwyraźniej jest osobą z temperamentem. Ale może nie ma
                życiorysu? :-) Albo jako wyjątek potwierdza regułę.
                Lepiej trzymaj się od niej z daleka bo jak się okaże, że ma zazdrosnego męża?
                • m15 wracam po obiadku,a tu lewactwo 01.02.06, 13:14
                  w komplecie ,że wam się nie znudziło bronić przegranych spraw,od rana mam dobry
                  humor ,od rana hu-umor mam
                  • kosciol.mlodziezy.psychicznej PZPR-owca-posła Pi"SS" W. Jasińskiego, tu nie ma. 01.02.06, 13:15
                    O kim więc piszesz?
                    • uu1 Re: PZPR-owca-posła Pi"SS" W. Jasińskiego, tu nie 01.02.06, 13:46
                      Widzisz, on jest taki forumowy "Janko Muzykante". Pisze dla samej przyjemności
                      pisania. Oczywiście przyjemność ma wtedy, kiedy kogoś obrazi. Ale za to jak Mu
                      ładnie w tym berecie. :-)
                      • m15 Re: PZPR-owca-posła Pi"SS" W. Jasińskiego, tu nie 01.02.06, 13:54
                        uu1 napisała:

> Widzisz, on jest taki forumowy "Janko Muzykante". Pisze dla samej przyjemności
                        > pisania. Oczywiście przyjemność ma wtedy, kiedy kogoś obrazi. Ale za to jak Mu
                        > ładnie w tym berecie. :-)
                        a ty co nosisz? czerwoną szturmówkę ,też ci ładnie,tylko proszę -nie wstydż się
                        swoich przekonań ,lewactwo jest potrzebne ,by ostrzegać świat przed możliwością
                        zejścia na psy:)
                        • kosciol.mlodziezy.psychicznej To dobrze że poseł Jasiński jest po to by nas ostr 01.02.06, 14:14
                          zegać. Tylko dlaczego on jest w Pi"SS"?
                  • sclavus Re: wracam po obiadku,a tu lewactwo 01.02.06, 17:22
                    m15 napisał:

> w komplecie ,że wam się nie znudziło bronić przegranych spraw,od rana mam
                    dobry
                    >
                    > humor ,od rana hu-umor mam

może defekacja udała się nad podziw...???
              • isa.stern Re: Sami budują lustrzane odbicie. 01.02.06, 15:28
                czat-manie, zaczynam podejrzewać, że pani Malinowska to Twoje alter ego ;)
                • czat-man Re: Sami budują lustrzane odbicie. 01.02.06, 15:47
                  isa.stern napisała:
                  > czat-manie, zaczynam podejrzewać, że pani Malinowska to Twoje alter ego ;)

Nie zaprzeczam, ani nie potwierdzam.
                  Niewatpliwie jednak jest pani Malinowska postrachem dla niektorych!
                  :-)

• marai333 [...] 01.02.06, 12:14
      • tibnor Wróciłem do punktu wyjścia !! 01.02.06, 13:08
        marai333 napisał:

> w odcinkach, czyli jak zaklamywać codziennie historię Polski, kloaczni
        historyce z Michnikeim na czele i tą niedouczoną ujadającą sforą przekraczają
        już wszelkie granice przyzwoitości.
        To jest piękne!!!
        Tak przemawiał Tow. Władysław Gomułka (pseudonim Wiesław) na zebraniu ZLP. Stał
        za stolikiem w rogu sali, wrzeszczał, a na koniec zaczął walić książką w blat.
        Chodziło o "Malowanego ptaka" Kosińskiego.
        Byłem smarkaczem, widziałem to w TV - i w głowie mi się nie mieściło, jak można
        być takim ..... wobec elity społeczeństwa - z Iwaszkiewiczem na czele.
        Czytając marai333 odmłodniałem o 37 lat. Dziękuję !!

• janul1 Re: Kloaczna historia z GW-na rodem 01.02.06, 15:16
          w odcinkach, czyli jak zaklamywać codziennie historię Polski, kloaczni
          historycy z Michnikeim na czele i tą niedouczoną ujadającą sforą przekraczają
          już wszelkie granice przyzwoitości. Ile razy jeszcze to skasujecie towarzysze? Wolności słowa oprzeciez bronicie szkoda tylko ze dla esbecji i zboczencow.
    • premier_pacynka V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz czas 01.02.06, 12:21
      na V RP! Gdzie kazdy z pogladem innym niz sluszny poglad pana Jarka i pana
      Lecha to komuch,czerowna gnida i co tam jeszcze.To polska prawdziwych polakow
      mam tylko nadzieje ze skoncza jak Robespierre....szkoda tylko ze znow kosztem
      podatnikow mamy igrzyska
      • michalo8 Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 12:39
        a kto z pogladami innymi niz te z GW to oszolom, Rydzykofil albo faszysta
        • neoart Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 12:44
          za to ten co się zgadza jest żydem, komunistą, ubekiem itd... zabawne
          • michalo8 Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 12:48
            tak uwazasz? faktycznie zabawne.
            • neoart Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 12:56
              a co mam zrobić polemizować?
              to dopiero byłoby zabawne
              • michalo8 Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 13:34
                no wlasnie zabawne, musialbys miec jakies argumenty.
                • neoart Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 14:13
                  michalo8 napisał:

> no wlasnie zabawne, musialbys miec jakies argumenty.
                  czyli tak jak np m15 obrzucać bluzgami? masz na myśli takie argumenty?
                  • michalo8 Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 14:17
                    moze tak zerknij na gore i zobacz w odpowiedzi na jaki tekst to napisalem a
                    potem sie zastanow.
                    • neoart Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 14:24
                      "na V RP! Gdzie kazdy z pogladem innym niz sluszny poglad pana Jarka i pana
                      Lecha to komuch,czerowna gnida i co tam jeszcze.To polska prawdziwych polakow
                      mam tylko nadzieje ze skoncza jak Robespierre....szkoda tylko ze znow kosztem
                      podatnikow mamy igrzyska "
                      na ten tekst, lecz ja nie odpowiadałem na ten post tylko ogólnie do Ciebie bo
                      czytałem kilka twoich postów i jakoś mnie tak kiepsko nastroiły
        • rtg Re: V RP!!! IV RP okazala sie niewypalem!!Teraz c 01.02.06, 14:35
          michalo8 napisał:

> a kto z pogladami innymi niz te z GW to oszolom, Rydzykofil albo faszysta
          poczytaj gamoniu i pomyśl, myslenie nie boli:
          pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm

Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna
          wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź
          państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał
          niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Początowo nazwa odnosiła
          się tylko do włoskiego faszyzmu, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów
          w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz
          współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystowskich
          ...
          i tu porównaj z działaniami Twojej ulubionej partii.
      • m15 teraz czas na lewacko-komuszą republikę rad 01.02.06, 13:20
        gospodarka się rozwija,złoty mocny jak nigdy,eksport rośnie(mimo mocnej
        zlotówki-fenomen)budżet przyjęty,popularność rządu ciągle rośnie ,pis prowadzi
        w rankingu,co tu zrobić by zaszkodzić? gołą du..siądżcie na betonie
        • premier_pacynka Tak masz racje V RP to wlasnie taki system 01.02.06, 13:48
          tylko ze wzgledow na wlacznie czarnych z kosciola ma elementy faszystowski ale
          oc do reszty sie zgadzam. Rzady PISS to wlasnie takie panstwo jak opisales...
          • m15 Re: Tak masz racje V RP to wlasnie taki system 01.02.06, 13:56
            premier_pacynka napisał:

> tylko ze wzgledow na wlacznie czarnych z kosciola ma elementy faszystowski
            ale
            > oc do reszty sie zgadzam. Rzady PISS to wlasnie takie panstwo jak opisales...
            dokładnie tak:złoty mocny ,itd..
        • neoart wszyscy jesteście tacy sami i lewica i prawica- po 01.02.06, 14:18
          chciałerm powiedzieć z eekonomia to nie zjawisko jednego rządu, wiec
          przestancie wszyscy jak leci używać argumentów tego typu. szybki przykład
          spadek ceny paliw nie jest zasługą tego rządu. takie procesy wymagają czasu.
          nie ma takiej możliwości: dziś premier mówi ceny są obniiżone - wypowiedź 12:00
          a o 12:01 już ceny są niższe.
        • sokratejczyk Re: teraz czas na lewacko-komuszą republikę rad 01.02.06, 14:31
          >.... co tu zrobić by zaszkodzić? gołą du..siądżcie na betonie

Masz rację, przegraliśmy... PiS obsadził prezydenta, Senat, premiera + rząd,
          KRRiTV, Krajową Radę Sądownictwa, Rzecznika Praw Obywatelskich i - mimo braku
          większości - doskonale manipuluje Sejmem. Dodajmy obsadę kluczowych spółek
          Skarbu Państwa, czyli źródła pieniędzy. Pozostał Trybunał Konstytucyjny, ale też
          już niedługo padnie (czytaj: wpadnie w ręce PiS). W twoich kategoriach
          przegraliśmy, więc wszystko, co mówimy, jest tylko żałosnym popiskiwaniem
          frustratów.

W moim przekonaniu nie przegraliśmy - bo nadal upominamy się o wolność, o
          podstawową zasadę demokracji: kontrolę obywatela nad władzą.

• uu1 Re: teraz czas na lewacko-komuszą republikę rad 01.02.06, 14:40
            > W moim przekonaniu nie przegraliśmy - bo nadal upominamy się o wolność, o
            > podstawową zasadę demokracji: kontrolę obywatela nad władzą.
            Sądzę, że zbytnio frustrujesz rozmówcę używając takich pojęć jak demokracja,
            kontrola władzy. Skąd ma je znać?
          • rtg Re: teraz czas na lewacko-komuszą republikę rad 01.02.06, 14:53
            sokratejczyk napisał
            ...
            tak dokładnie jest jak piszesz. To, ze pierwszym sztandarowym zadaniem
            faszyzmu, w oparciu o fakty histowycznie, jest ubeswłasnowolnienie demokracji
            parlamentarnej. Pakt jest takim ubeswłasnowolnieniem. Mam nadzieję, że partie
            populistyczne pomimo podpisania tego paktu nie wytrzymają nawet miesiąca i sejm
            pomimo chciejstawa kaczorów zacznie punktowac działania rządu zgubne dla
            społeczeństwa.
            Budżet w obecnej formie jest dowodem na głupotę rzadzacych. Wydać więcej niż
            się ma to jest dopiero głupota.
          • m15 Re: teraz czas na lewacko-komuszą republikę rad 01.02.06, 14:55
            sokratejczyk napisał:

> >.... co tu zrobić by zaszkodzić? gołą du..siądżcie na betonie
            >
            > Masz rację, przegraliśmy... PiS obsadził prezydenta, Senat, premiera + rząd,
            > KRRiTV, Krajową Radę Sądownictwa, Rzecznika Praw Obywatelskich i - mimo braku
            > większości - doskonale manipuluje Sejmem. Dodajmy obsadę kluczowych spółek
            > Skarbu Państwa, czyli źródła pieniędzy. Pozostał Trybunał Konstytucyjny, ale
            te
            > ż
            > już niedługo padnie (czytaj: wpadnie w ręce PiS). W twoich kategoriach
            > przegraliśmy, więc wszystko, co mówimy, jest tylko żałosnym popiskiwaniem
            > frustratów.
            >
            >
            jestem za kontrolą ,jestem tym bardziej za krytyką,lecz to co wyprawiaja tzw
            dziennikarze to przechodzi ludzkie pojęcie dobrego smaku ,nie ma tam krzny
            obiektywizmu ,tylko tendencyjne komentarze,tak było przed wyborami,po
            wyborach ,przed powstaniem rzadu i jest nadal ,pis niczego nie zrobił ,a już
            była totalna krytyka ,że żle,premier nie kichnął,a już wołano że to kacza
            grypa,prawdą jest ,że madia są wyjątkowo liberalne ze skłonnością do lewactwa i
            dlatego wręcz bezczelnie popieraja tuska i plastusiów,lecz czy taka jest rola
            rzetelnego dziennikarstwa
            • michalo8 Re: teraz czas na lewacko-komuszą republikę rad 01.02.06, 15:02
              oni nie rozumieja co to rzetelnosc
    • olbin6 Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 12:37
      "Skąd się biorą "Galby"?Ja uwazam , że tego nie wie nawet Bóg - nasz Bóg ,
      wyznawców wiary rzymsko - katolickiej.Wiary Jana Pawła II , wiary Prymasa
      Wyszyńskiego,księdza Popiełuszki,księdza Twardowskiego itd. Kto więc stworzył
      "Galbę"?Nie wierzę w sprawczą moc szatana,on nie może być stwórcą czegokolwiek
      bądż kogokolwiek."Galba"jako człowiek powstał więc z woli "Boga Naszego". Ale
      "Galba" jako internetowy"Galba" powstał , gdy odsunął się od prawdziwej wiary,
      prawdziwego Boga i wierzy teraz w "bożki" =
      Rydzyka,Kaczyńskich,Gosiewskiego,Dorna , Ziobrę i cały ten pisuarland.
    • erbik77 Nie zauważała łamania przypadków łamania praw czło 01.02.06, 12:51
      Nie złamamała łamania przypadków łamania praw człowieka.
    • 444a Kampanie nienawiści "GW" trwa... 01.02.06, 13:03
      Codziennie jakieś kłamstwo nt. PiS., obrzucanie błotem tych, którym nie po
      drodze z Michnikiem.
      Ten jad, ta nienawiść prędzej czy później obróci się przeciw ludziom z "Wybiórczej".
      • marai333 Re: Kampanie nienawiści "GW" trwa... 01.02.06, 13:50
        Mają i mieli dobrych nauczycieli Dziś Michnik,Urban kiedyś Kuroń, Lenin, Marks. A jeszcze tacy towarzysze wspierają jak Mazowiecki, Frasyniuk, i oczywiscie "ludzie hoinoru" czytaj mordercy i oprawcy narodu poslkiego jak Jaruzelski czy Kiszczak. Jak codziennie na naplukją na PiS i O. Rydzyka to potem spac nie mogą.
        • j.martinez Re: Kampanie nienawiści "GW" trwa... 01.02.06, 14:59
          Niezła litania... Jednakże jedynym wspólnym mianownikiem tych wszystkich osób
          jest: oni nie są z PiSu. To zbyt "niski" wspólny mianownik ;)
        • wilmor1 Re: Kampanie nienawiści "GW" trwa... 01.02.06, 17:56
          marai333 sekta rydzyka zatruła ci mózg!ten wyrzutek,to zakała kościoła!
      • rtg Re: Kampanie nienawiści "GW" trwa... 01.02.06, 14:55
        444a napisał:

> Codziennie jakieś kłamstwo nt. PiS., obrzucanie błotem tych, którym nie po
        > drodze z Michnikiem.
        > Ten jad, ta nienawiść prędzej czy później obróci się przeciw ludziom
        z "Wybiórc
        > zej".
        chciejstwo nieuzasadnione...
      • wilmor1 Re: Kampanie nienawiści "GW" trwa... 01.02.06, 17:52
        444a jakie to kłamstwa? wymień!Bo ja wymienię dokładnie wszystkie świństwa PIS-u
    • kroczak Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 13:03
      Gośiecki to kreatóra ubiegłego sezonu,miał być wyskrobany ale omyłkowo kogoś
      innego wyskrobali.Rozum Gosiewskiego to rozum kury ktora choruje na ptasią
      grype.Ludzie ratujcie tego gnoma przez zamknięcie w klatce, maszkara ta coś
      ględzi o demokracji o ktorej niema zielonego pojęcia.
      • m15 Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 14:07
        kroczak napisał:

> Gośiecki to kreatóra ubiegłego sezonu,miał być wyskrobany ale omyłkowo kogoś
        > innego wyskrobali.Rozum Gosiewskiego to rozum kury ktora choruje na ptasią
        > grype.Ludzie ratujcie tego gnoma przez zamknięcie w klatce, maszkara ta coś
        > ględzi o demokracji o ktorej niema zielonego pojęcia.
        >
        a wy kroczek macie pojęcie,bardzo dobrze ,tak trzymajcie a klasa robotnicza wam
        wdzięczna będzie,prawdziwy z was kroczek -czekista
        • uu1 Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 14:23
          > a wy kroczek macie pojęcie,bardzo dobrze ,tak trzymajcie a klasa robotnicza wam
          > wdzięczna będzie,prawdziwy z was kroczek -czekista
          Zadziwiająco dobrze znasz realia minionego okresu. I język. No, No..
          • m15 Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 14:58
            uu1 napisała:

> > a wy kroczek macie pojęcie,bardzo dobrze ,tak trzymajcie a klasa robotnic
            > za wam
            > > wdzięczna będzie,prawdziwy z was kroczek -czekista
            > Zadziwiająco dobrze znasz realia minionego okresu. I język. No, No..
            uczę się wroga na pamięć
    • gorby jeszcze jeden popis kaczej podlosci. Hanba 01.02.06, 13:10
      • lion84 Re: Kaczyzm. 01.02.06, 13:22
        "PiS w ogłoszonym przed wyborami projekcie nowej konstytucji w ogóle likwiduje
        urząd Rzecznika Praw Obywatelskich. Zamiast tego chce powołać Urząd Pomocy
        Ofiarom Bezprawia."

Te słowa mówią same za siebie. Niech jeszcze powołają 4 komisje specjalne do
        spraw naśmiewania sie z bliźniaków i niech zlikwidują sądy pracy. Jak pisał
        Platon dobry obywatel nie chodzi do lekarza i do sądu. Kaczyńscy i era Kaczyzmu
        wyznaje chyba podobną filozofie.
      • m15 nie prawda ,lecz bezsilność przez was krzyczy 01.02.06, 13:33
        bo widzicie ,że wasza wizja polski,wizja lewackich oszolomów pada w gruzy ,cóż
        takie są prawidła demokracji ,chyba że wzorem tuska rozpoczniemy demolkę
        rzeczypospolitej ,bo naród go nie rozumie ,i w swej niewiedzy dopuścił się
        zdrady wybierając kaczora
        • tylkoniepis kurde! 01.02.06, 13:46
          czy ty człowieku rozumiesz słowo "lewackie"? Frakcja Czerwonej Armi to była
          lewacka a nie PO czy GW czy TVN. Ale fakt ze to ludzie o wyważonych poglądach ,
          wykształceni, spokojni obywatele nie są entuzjastami prymitywnych poglądów PISu
          nie podoba sie poplecznikom Marka Jurka. Aż dziwne ze to akurat w chadeckiej
          partii dominuje bezczelna obłuda i zakłamanie. A spowiadacie sie z nazywania
          centrowców lewakami?
          • uu1 Re: kurde! 01.02.06, 13:55
            > Aż dziwne ze to akurat w chadeckie>
            > partii dominuje bezczelna obłuda i zakłamanie.
            Sorki a gdzie ma dominować?
            • m15 Re: kurde! 01.02.06, 14:00
              uu1 napisała:

> > Aż dziwne ze to akurat w chadeckie>
              > > partii dominuje bezczelna obłuda i zakłamanie.
              > Sorki a gdzie ma dominować?
              u lewaków ,którzy nazywają siebie centrystami
            • 123rbr Re: kurde! 01.02.06, 17:46
              uu1 napisała:

> > Aż dziwne ze to akurat w chadeckie>
              > > partii dominuje bezczelna obłuda i zakłamanie.
              > Sorki a gdzie ma dominować?
              Bo taki jest polski kośćół katolicki: kałamstwo, obłuda, pazerność,
              nietolerancja.
          • m15 Re: kurde! 01.02.06, 13:59
            tylkoniepis napisał:

> czy ty człowieku rozumiesz słowo "lewackie"? Frakcja Czerwonej Armi to była
            > lewacka a nie PO czy GW czy TVN. Ale fakt ze to ludzie o wyważonych
            poglądach ,
            >
            > wykształceni, spokojni obywatele nie są entuzjastami prymitywnych poglądów
            PISu
            >
            > nie podoba sie poplecznikom Marka Jurka. Aż dziwne ze to akurat w chadeckiej
            > partii dominuje bezczelna obłuda i zakłamanie. A spowiadacie sie z nazywania
            > centrowców lewakami?
            jeśli środowisko wybiórczej nazywasz centrowcami to gratuluję ci wyczucia
            politycznego i rozumienia tekstów przez nich pisanych
            • kosciol.mlodziezy.psychicznej Kim jest poseł Wojciech Jasiński z Pi"SS"? 01.02.06, 14:16
              Tradycjonalistą z przeszłością w PZPR?
              • kosciol.mlodziezy.psychicznej A może ubogaconym styropianarzem? 01.02.06, 14:16
              • uu1 Re: Kim jest poseł Wojciech Jasiński z Pi"SS"? 01.02.06, 14:19
                Rosjanie nazywają takich - walienrodczik.
                • m15 Re: Kim jest poseł Wojciech Jasiński z Pi"SS"? 01.02.06, 14:22
                  uu1 napisała:

> Rosjanie nazywają takich - walienrodczik.
                  a już się bałem ,że napiszesz "czekista"
                  • uu1 Re: Kim jest poseł Wojciech Jasiński z Pi"SS"? 01.02.06, 14:24
                    Jasiński - czekista?
                    • m15 Re: Kim jest poseł Wojciech Jasiński z Pi"SS"? 01.02.06, 15:00
                      uu1 napisała:

> Jasiński - czekista?
                      skoro był w partii,a przeszedł na stronę wroga to różne rzeczy możecie
                      mówić ,nawet takie o których w stosunku do siebie byście nie pomyśleli
          • rtg Re: kurde! 01.02.06, 15:01
            tylkoniepis napisał:

> A spowiadacie sie z nazywania
            > centrowców lewakami?
            Oni do spowiedzi nie chodza bo nigdy nie grzeszą; oni tylko do stołu pańskiego
            chodzą.
            • m15 Re: kurde! 01.02.06, 15:07
              rtg napisał:

co ty wiesz o katolikach i ich zwyczajach,na kursach partyjnych chyba nie
              uczyli ,chociaż -kto was wie
    • gruby190 Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 13:31
      PiS(bolszewików)jest jedynie słuszną siłą przewodnią i budowniczym IV PRL!

Nie nam maluczkim oceniać ich działania ;-(((*;-(((
      • m15 Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 14:03
        gruby190 napisał:

> PiS(bolszewików)jest jedynie słuszną siłą przewodnią i budowniczym IV PRL!
        >
        > Nie nam maluczkim oceniać ich działania ;-(((*;-(((
        co tam oceniać,bierzcie się do roboty ,a może zatrzecie dawne przewiny i naród
        w swym miłosierdziu przebaczy :)
        • rtg Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 15:08
          m15 napisał:

> gruby190 napisał:
          >
          > > PiS(bolszewików)jest jedynie słuszną siłą przewodnią i budowniczym IV PRL
          > !
          > >
          > > Nie nam maluczkim oceniać ich działania ;-(((*;-(((
          > co tam oceniać,bierzcie się do roboty ,a może zatrzecie dawne przewiny i
          naród
          >
          > w swym miłosierdziu przebaczy :)
          po..po..popaprało ci sie naród to my. Rzadzacy to jest PiSS wraz z swoimi
          pieskami oni będą potrzebowali tego przebaczenia jeśli ostaną przy życiu.
    • maff1 Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 14:01
      głupi ten gosiewski, oj głupi. W tamtych czasach chyba latał jeszcze w krótkich
      majtkach i podkolanówkach.
    • tibnor Starsi są bardzo niewygodni 01.02.06, 14:01
      bo pamiętają. Widzą analogie, mogą wnioskować że takie same wydarzenia i
      postępowania dają podobne efekty. I widzą też, że Kaczyńscy upodobnili się do
      swojego byłego wroga. Teraz oni są bolszewikami.
      A dlaczego mnie obrażasz? Nie byłem nigdy w PZPR, od początku byłem w
      Solidarności, w pamiętnym pierwszym dniu stanu wojennego całe archiwum
      Solidarności mojego zakładu pracy znalazło się u mnie - i przechowałem je aż do
      czasów "bezpiecznych". Co takiego wiesz o mnie, co daje ci prawo pisania o
      moim "rozumku"?
    • jume znowu ta lewacka gazeta wybiórcza 01.02.06, 14:08
    • halirod Re: W obronie rzecznik Łętowskiej 01.02.06, 14:10
      Uwazam, ze politycy PIS ,a juz Pan Gosiewski z pewnościa ,nie ma prawa do
      wyglaszania opinii na temat Pani prof.Ewy Łętowskiej. W okresie swojej
      działalności była ona ceniona nie tylko w Polsce ale i była wzorem dla
      Rzecznikow Praw Obywatelskich w innych krajach, dokladnie to pamietam.Byla
      również doceniana na forum międzynarodowym ,gdzie przyznawano jej różne
      wyróżnienia. Jest wspaniałym obiektywnym prawnikiem i wspaniałym człowiekiem .
      Wątpie czy któryś z "polityków" PIS jej kiedykolwiek dorówna .Obawiam sie, że
      klasa ,która reprezentuje jest dla Panów z PIS nieosiągalna.Wstyd mi za nich.
      • m15 prawda,lewactwo europejskie wysoko ceniło p.profes 01.02.06, 14:14
        halirod napisała:

> Uwazam, ze politycy PIS ,a juz Pan Gosiewski z pewnościa ,nie ma prawa do
        > wyglaszania opinii na temat Pani prof.Ewy Łętowskiej. W okresie swojej
        > działalności była ona ceniona nie tylko w Polsce ale i była wzorem dla
        > Rzecznikow Praw Obywatelskich w innych krajach, dokladnie to pamietam.Byla
        > również doceniana na forum międzynarodowym ,gdzie przyznawano jej różne
        > wyróżnienia. Jest wspaniałym obiektywnym prawnikiem i wspaniałym
        człowiekiem .
        >
        > Wątpie czy któryś z "polityków" PIS jej kiedykolwiek dorówna .Obawiam sie,
        że
        > klasa ,która reprezentuje jest dla Panów z PIS nieosiągalna.Wstyd mi za nich.
        • m15 belka zbiera pozytywne opinie socjalistów euro 01.02.06, 14:15
          m15 napisał:

> halirod napisała:
          >
          > > Uwazam, ze politycy PIS ,a juz Pan Gosiewski z pewnościa ,nie ma prawa do
          >
          > > wyglaszania opinii na temat Pani prof.Ewy Łętowskiej. W okresie swojej
          > > działalności była ona ceniona nie tylko w Polsce ale i była wzorem dla
          > > Rzecznikow Praw Obywatelskich w innych krajach, dokladnie to pamietam.Byl
          > a
          > > również doceniana na forum międzynarodowym ,gdzie przyznawano jej różne
          > > wyróżnienia. Jest wspaniałym obiektywnym prawnikiem i wspaniałym
          > człowiekiem .
          > >
          > > Wątpie czy któryś z "polityków" PIS jej kiedykolwiek dorówna .Obawiam sie
          > ,
          > że
          > > klasa ,która reprezentuje jest dla Panów z PIS nieosiągalna.Wstyd mi za n
          > ich.
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej A poseł Jasiński nie zbiera? 01.02.06, 14:17
            Dziwne. Też był w PZPR. A teraz jest w Pi"SS".
            • m15 Re: A poseł Jasiński nie zbiera? 01.02.06, 14:20
              kosciol.mlodziezy.psychicznej napisał:

> Dziwne. Też był w PZPR. A teraz jest w Pi"SS".
              za słabo tyłki liże lewakom europejskim,nie zapracuje na dobrą opinię
        • m15 rosati też ma opinię niezłą 01.02.06, 14:16
        • m15 prezio nawet w skorumpowanym onz 01.02.06, 14:17
          m15 napisał:
          cieszy się sympatią
        • m15 millera tak szanują,że wykłady prowadził w usa 01.02.06, 14:18
          • bronimir Re: millera tak szanują,że wykłady prowadził w us 01.02.06, 16:35
            spoko, Kaczyńskim nie grozi, języka nie posiedli "profesory"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka