parob biedny ulubieniec wyborczej 04.02.06, 14:24 najbardziej wysmiewany przez gw czy nowy dzień, minister.ale też co ciekawe, nie ma jakoś żadnych merytorycznych, dot. jego urzędowania uwag w prasie. jak coś się komus nie podoba w tym rządzie, to najczęściej jest to krytyka jakiejś nominacji, projektu ustawy ale w porównaniu z ilością afer poprzednich rządów , to nie ma się do czego przywalić.(bo i nawet sprawy Mikosza nie pociągneli dalej - czyżby się okazało,że niewinny?) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: biedny ulubieniec wyborczej 04.02.06, 16:18 Co Ci się tak spieszy, Parob? Pożyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewak224 Re: Zwinęli rurę Wassermanna 04.02.06, 20:41 Powiedzcie mi ludkowie jaka kare bym dostala za zainstalowanie ruryssermann na swojej dzialce??? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 To się w głowie już nie mieści !!! 04.02.06, 21:21 wyplacanie setek tysiecy za nieodśnieżanie dachu, zwalnianie przez sąd od odpowiedzialności, prowizorki gazowe na rozkaz ministra - czy są jakieś granice, czy jeszcze jest coś co nas może zadziwić! Jedno jest pewne - WIĘCEJ NIE IDĘ NA WYBORY!!!Głosowałam na Pis bo nie było na kogo - i pluję sobie w brode i wstyd przyznać sie teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
supermacho Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 01:01 Waserqrwa przechodzi już samego siebie. SLD chociaż starało się oczyszczać ze "spalonych" osób a pisowi jakoś to niezbyt przeszkadza. PRAWO pięści i kacza SPRAWIEDLIWOŚĆ. Zwolennicy pis'u zatęsknicie jeszcze za SLD. Ja kończę studia i emigruję jak najszybciej się da. Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Zwinęli rurę Wassermanna 07.02.06, 00:31 Niestety zgadzam się z ta opinią, szkoda tylko że Pan się poddaje i wyjeżdża... ------------------------------------------------ "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 08:35 ma sie rozumiec, ze koszta pokryje pan minister? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 kiedy zwina wasremana????? 05.02.06, 08:43 oto pytanie na 4 lata rzadow wedlug prawa i sprawiedliwosci koryta... Odpowiedz Link Zgłoś
beagel1 Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 08:52 Jeszcze kiedyś zwiną wannę i Wodnika.PROROK Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 08:57 Wasserman ,ty jeszcze jestes szefem sluzb specjalnych,Pan Premier Marcinkiewicz jeszcze cie nie odwolal,odejdz poki czas,ale najpierw zaplac za koszty jakie poniosly zaklady gazownicze i my wszyscy,bo to nas pozniej obciazaja za przesylowe,chcesz miec cieplo to plac ,ale nie wykorzystuj stanowiska sluzbowego do prywaty.To nie jest ani prawe ,ani sprawiedliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Zwinęli rurę Wassermanna 07.02.06, 00:40 Witam, Chociaż nie jestem zwolennikiem posła Wassermanna to sądzę że Pana post jest nieobiektywny. Każdy podczas mrozów chciałby miec ciepło w domu. Z tego co udało mi się zorientować w temacie winą powyższej awarii są stare skorodowane rury przez które płynie gaz na to osiedle. Winą obarczył bym raczej gminę która pewnie z braku funduszy nie dokonuje stosownych napraw. Wassermann oficjalnie sporstował ta informację twierdząc że nie on interweniował w sprawie gazu co potwierdziły władze gazowni. Trzeba podchodzić uczciwie do sprawy jeśli chce się ferować wyroki. W tymm poście i nie tylko zabrakło rozwagi. pozdrawiam ------------------------------------------------ "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 09:52 WASSERMANN - OFIARA ZWINIETEJ RURY? DOBRZE, ŻE NIE PĘKNIĘTEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Ziober to zalatwi w stylu PiS ! 05.02.06, 10:29 Kpiny z narodu i na szczescie z uczciwosci PiS ! Odpowiedz Link Zgłoś
mahir Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 11:48 gdybym miał problemy z gazem to też zadzwoniłbym i powiedział, że lata mi to i powiewa ale zgodnie z umową chę mieć dostarczany gaz. Niech sobie urywają j*** i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
w19f45 Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 13:22 mahir napisał: > gdybym miał problemy z gazem to też zadzwoniłbym i powiedział, że lata mi to i > powiewa ale zgodnie z umową chę mieć dostarczany gaz. Niech sobie urywają j*** > i > tyle. co Ty byś mógł - kupiłbyś sobie butle i być sie dogrzać Odpowiedz Link Zgłoś
saaa Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 13:45 wstyd.jak to jest że ten prostak został ministrem?jedyne wyjaśnienie to takie że pan WASSERMANN nie odstaje od reszty swoich koleżków Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Zwinęli rurę Michnika 05.02.06, 14:01 ubecja celowo zakłamuje bo to są ubeckie szuje Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak276 Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 16:03 No i na dodatek nie chce się przyznać! Taki duży chlop, a boi się, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: Zwinęli rurę Wassermanna 07.02.06, 00:43 szczupak276 napisał: > No i na dodatek nie chce się przyznać! Taki duży chlop, a boi się, czy co? Nie bardzo rozumiem do czego ma się przyznać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
batman43 Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 18:07 Ja głupi myślałem, że to wyprawiał rząd p. Millera to były szczyty bezczelności i grubiaństwa, ale teraz widzę, że były to tylko przedbiegi. Swoją drogą to po następnych wyborach chcę zostać premierem, bo b. lubię jeździć na nartach, chodzić na studniówki i bale, a wcale nie chce mi się pracować. Chyba, że uda mi się zamienić tekę premiera na ministra od lasów i rybołóstwa, to będę całe dnie łowił ryby w lesie, a konto co miesiąc będzie regularnie puchło. Do roboty panowie, bo reformy p. Balcerowicza już wymagają modyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Re: Zwinęli rurę Wassermanna 06.02.06, 04:11 Nie ,nie.!!! Lepiej niech oni sie za to nie biora. Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Gratuluję gazowni. 05.02.06, 19:44 Gratuluję gazowni za szybkie i błyskotliwe działanie w odpowiedzi na interwencję mieszkanców w sprawie braku gazu. Okazuje się że jak się chce to można naprawiać sieć bez wstrzymywania dostaw gazu. Wycieranie sobie wsłasnej gęby przez dziennikarza czyimś nazwiskiem jest niestosowne (tytuł artykułu - "rura Wassemanna") a w przypadku awarii budowlanych można stosować zabezpieczenia przed uzyskaniem stosownej zgody z odpowiedniej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
tomtom_pl Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 19:59 Ten cały Wassermann i jego kolesie to skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Zwinęli rurę Wassermanna 05.02.06, 20:02 Sam jesteś skandal tomtom_pl. Zero myślenia w miejscu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Nie skandal tylko przyszla Komisja Sprawiedliwosci 06.02.06, 04:08 tomtom_pl napisał: > Ten cały Wassermann i jego kolesie to skandal! Oczywiscie jak juz beda sie "dobrze czuli" Odpowiedz Link Zgłoś
freedomwarrior Re: Zwinęli rurę Wassermanna 07.02.06, 02:35 Ludzie, chyba nie myślicie, że Wasserman miał o tej rurze jakiekolwiek pojęcie! Ktoś chciał go wrobić, to oczywiste. On coś tam zgłosił, a założyli mu rurę, aby pokazać: zobaczcie, co to za minister, najpierw jacuzzi, a teraz to. Przecież on nie mógł zażądać: poprowadźcie mi otwartą rurę, bo chcę mieć gaz. On miał gaz, ale nie miał prądu. To kolejna kłoda rzucona pod rząd. Można się tylko domyślać, kto za tym stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Re: Zwinęli rurę Wassermanna 07.02.06, 04:49 freedomwarrior napisał: > Ludzie, chyba nie myślicie, że Wasserman miał o tej rurze jakiekolwiek pojęcie! > > Ktoś chciał go wrobić, to oczywiste. On coś tam zgłosił, a założyli mu rurę, > aby pokazać: zobaczcie, co to za minister, najpierw jacuzzi, a teraz to. > Przecież on nie mógł zażądać: poprowadźcie mi otwartą rurę, bo chcę mieć gaz. > On miał gaz, ale nie miał prądu. To kolejna kłoda rzucona pod rząd. Można się > tylko domyślać, kto za tym stoi. swoj1112 napisal: Kaczory nie wiedzial co knuje Kurski,Marek Jurek nie wiedzial o terminie wyborow jarus nie wie o sprawie posla Mezydlo. Tylko ty wiesz wszystko i niech tak juz zostanie. Szkoda tylko ze mu tej rury przez okno nie wpuscili Odpowiedz Link Zgłoś
manilva Re: Zwinęli rurę Wassermanna 08.02.06, 18:35 koniecznie należy powołać nowąkomisję do wyjaśnienia tej i nnych "sprawek" Wassermana. Niestety za bardzo przesadza. Z innej strony, to współczuję jego kompleksom, które powoduję te wpadki. Konieczna seja u psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Oto i wyjaśnienie 10.02.06, 00:25 www.wprost.pl/ar/?O=86799&C=71 Gazociąg NIE Wassermanna Czwartek, 09 lutego 2006 - 18:56 CET (17:56 GMT) Jak wynika z przeprowadzonego śledztwa, Zbigniew Wassermann nie miał nic wspólnego z prowizorycznym gazociągiem na krakowskim osiedlu Bielany, poinformował zastępca szefa krakowskiej prokuratury okręgowej Krzysztof Urbaniak. Dodał, że "taki związek wykluczono". Prowizoryczny gazociąg na Bielanach został zbudowany w styczniu, kiedy temperatury w Krakowie sięgały poniżej minus 20 stopni C. Rura licząca 1600 metrów została położona częściowo na gruncie, a w części podwieszona na słupkach i ogrodzeniach. Według "Gazety Wyborczej", gazownia zdecydowała się na to po interwencji koordynatora ds. służb specjalnych Zbigniewa Wassermanna, którego dom stoi na Bielanach. Gazeta podała, że minister dzwonił w tej sprawie do centrum zarządzania kryzysowego. W oświadczeniu przekazanym PAP Wassermann napisał, że nie interweniował w sprawie instalacji gazowej. Prokuratura wszczęła śledztwo w tej sprawie po zawiadomieniu złożonym przez Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego o popełnieniu przestępstwa samowoli budowlanej przez Zakład Gazowniczy w Krakowie. W śledztwie przesłuchano już szereg świadków i przeprowadzono inne dowody. Jak ustaliła prokuratura, prowizoryczny gazociąg zamontowano w nocy z 23 na 24 stycznia. Tymczasem minister Wassermann interweniował w wojewódzkim sztabie kryzysowym 28 stycznia, ale w sprawie prądu. Interwencji ministra w sprawie gazu nie stwierdzono. Obecnie prokuratura ustala, czy stwierdzona samowola budowlana, jaką był prowizoryczny gazociąg, nie była spowodowana stanem wyższej konieczności. Do prokuratury dotarło w czwartek pismo radnych dzielnicy, podpisane przez 170 osób, reprezentujących - jak napisano - wszystkie domy na Bielanach, do których doprowadzono gaz (służący im m.in. do ogrzewania). W piśmie twierdzą oni, że - ich zdaniem - gazownia działała w stanie wyższej konieczności, ponieważ brak gazu w sieci przy temperaturze minus 27 stopni mógł doprowadzić do zagrożenia ich życia i zdrowia. Radni piszą także, iż są oburzeni tym, że do sprawy włącza się ministra Wassermanna, który nie miał z nią związku. ks, pap Odpowiedz Link Zgłoś