Dodaj do ulubionych

Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahometa

• tomekjeden SPRAWA JEST NAJEŻONA PROBLEMAMI 04.02.06, 20:26
      Pan Premier Marcinkiewicz powinien mieć spory kłopot. Otóż pytanie, czy opinia
      publiczna ma prawo by wiedzieć, jaki jest powód dla podpalania ambasad,
      odrzucenia treści antyterrostycznej jako sprzecznej z islamem, i potraktowania
      obrazy proroka Mahometa jako casus belli, jest bardzo zasadne. Trudno sądzić, że
      opinia publiczna nie ma takiego prawa. Rzepa opublikowała te nieszczęsne
      karykatury, tylko dwie z kilkunastu, na stronie 5.. Bo ludzie mają prawo
      wiedzieć co na tym świecie powoduje zachowania dzikie i barbarzyńskie. Polska
      jest bardzo ważnym ogniwem w walce z terroryzmem. W Polsce nigdy nie było
      terroryzmu islamskiego. Wyznawcy bo islamu są już w Polsce od 16. wieku i nigdy
      nie sprzeciwiali się etosowi pluralizmu i tolerancji, który obowiązywał w Polsce
      przedrozbiorowej. To ten właśnie etos współżycia umożliwił muzułmanom życie w
      Polsce. Tradycja ta była również kontynuowana w II Rzeczypospolitej. Wtedy w
      Wojsku Polskim był pułk jazdy tatarskiej. Dzisiaj mamy do czynienia ze
      zjawiskiem faszyzacji religii, z islamofaszyzmem, którego argumentem jest
      terroryzm. Jeżeli Premier tak małego państwa jak Dania może stanąć w obronie
      wolności prasy, to dlaczego nie może tego zrobić Pan Premier Marcinkiewicz (pace
      ksiądz Boniecki et al)? Powtarzam opinia publiczna w Polsce ma prawo wiedzieć
      jaki jest powód, że jacyś dzicy ludzie podpalają ambasady, palą wizerunki
      krzyża, straszą atakami terrorystycznymi. Ich działania nie mają nic wspólnego z
      Koranem.
      • wafga Re: SPRAWA JEST NAJEŻONA PROBLEMAMI 05.02.06, 00:02
        Jasne, Amerykanie też powinni wiedzieć o co chodzi z tym całym Oświęcimiem.
        Więc może jakąś małą komorę gazową powinni sobie zafundować i parę
        małych meksykanów od czasu do czasu zagazować?

• tomekjeden SPRAWA JEST NAJEŻONA PROBLEMAMI 04.02.06, 20:27
      obrazy proroka Mahometa jako casus belli, jest bardzo zasadne. Trudno sądzić, że
      nie sprzeciwiali się etosowi pluralizmu i tolerancji, który obowiązywał w Polsce
      wolności prasy, to dlaczego nie może tego zrobić Pan Premier Marcinkiewicz (pace
      krzyża, straszą atakami terrorystycznymi. Ich działania nie mają bowiem nic
      wspólnego z Koranem.
    • opt opt 04.02.06, 20:32
      Oczywiście,że takie przeprosiny ze strony premiera tak katolickiego narodu
      należą się wyznawcom islamu,jak również wszystkim upokarzanym odtrącanym przez
      jedynie słusznych polityków PiS (Polityka I Sutanna)
    • burakiprlu marcinkiewicz to maly czlowieczek 04.02.06, 20:39
      ten maly czlowiekczek z malym rozumkiem doskonale reprezentuje maly i glupawy
      narod bolszewii. z tego bagna nigdy nie wyjdziecie.
      • swoj1112 Re: marcinkiewicz to maly czlowieczek 04.02.06, 20:49
        A kto przeprosi za Rydzyka.Przeciez jego "modlitwa "nad grobem Jana PawlaII to
        szyderstwo.Kaziu,czy jeszcze pamietasz przykazanie ,ktore mowi"nie bedziesz
        mial Bogow cudzych przede mna".Goru Rydzyk i Jan Pawel II ,nie wierza w tego
        samego Boga.Kaziu nawroc sie!!
        • tomekjeden PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 04.02.06, 21:10
          wspólnego z Koranem.
        • tomekjeden PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 04.02.06, 21:20
          odrzucenia treści antyterrostycznych jako sprzecznych z islamem, i potraktowania
          terroryzmu islamskiego. Wyznawcy islamu są już w Polsce od 16. wieku i nigdy
          przedrozbiorowej. To ten właśnie etos współżycia umożliwił muzułmaninom życie w
          wspólnego z nauczaniem Koranu. Dobrze to podsumował redaktor dziennika
          jordańskiego, które te karykatury opublikował, wraz z komentarzem
          antyterrorystycznym, a który teraz jest w jordańskim więzieniu.
          • colombina Re: PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 04.02.06, 21:44
            ha, ha, ha. Znow trafiles w 10! Marzy sie komus komuna, gdzie spedzalo sie
            cala zaloge na wiec przeciwko czemus (np. krytycznym publikacjom zachodnim) a
            zaloga protestowal i nie mial nawet pojecia przeciwko czemu.

Widzialam karykatury i naprawde sa tak niewinne, ze nawet fundamentalisci
            islamscy musieli troche je "podrasowac", aby podburzyc swoj swiatly lud.
            • tomekjeden Re: PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 04.02.06, 22:02
              Szanowna Colombino, miło znowu spotkać Ciebie na forum. No przecież. Ludzie mają
              prawo do informacji. W tym przypadku poszło o podpalanie ambasad i inne dzikie
              akty przemocy, związane ze straszeniem terroryzmem, nawet ze strony pracownika
              naukowego UW. Szarzy obywatele mają prawo wiedzieć co jest powodem dla takiej
              dzikiej reakcji. Poprawność polityczna jest wyraźnie po stronie terrorystów.
              Czas powiedzieć jedno, bez względu na kolor skóry, czy wyznanie - bowiem
              terroryzm namierza wszystkich, czy to chrześcijan, żydów, sikhów, wyznawców
              islamu, czarnych białych, czy żółtych - bydłu terrorystycznemu dość i basta.
              Takiej poprawności politycznej, która zabrania nazywania rzeczy po imieniu dość!

Pozdrawiam

T1
              • carlitos35 Re: PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 04.02.06, 22:20
                I ja się zgadzam z przewrotnym widzeniem poprawności politycznej...

P.S.
                Zagłądasz czasem do tut. skrzynki pocztowej ?
                • tomekjeden Re: PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 04.02.06, 22:30
                  Do tutejszej poczty zaglądam bardzo rzadko.

Pozdrawiam,

T1
              • meerkat1 Re: PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 04.02.06, 23:23
                "Ja tam jestem czlowiek tolerancyjny"...

Ale jak mawial agent NKWD "Wolski" (ktorego karykatury GW nigdy nie zamiesci!)

"SA GRANICE, KTORYCH PRZEKROCZYC NIE WOLNO!" [bo wkroczy ZOMO i prokurator]

Jak widze tych zydlakow, mahmutow, pepikow, krautow, zabojadow, makaroniarzy,
                masonow, balonow, malarzy, kolarzy, moherow, przecherow, katolikow,
                bolszewikow, bushevikow, polaczkow, knajaczkow, saddamitow, sodomitow,
                jezuitow, jankesow, szabesow, pedalow, guzdralow, cyganow, narkomanow, miernych
                i wiernych, homoseksualistow, cyklistow, zurnalistow, karykaturzystow,

to sie robie wybuchowy i sama zawleczka mi sie z bomby wyciaga!

A poniewaz to JA mam bombe, a nie WY!....
                --------------------------------------------------------------------------------
                "Okulista: A
                Dziadek: Aaaaaaa
                Okulista: C
                Dziadek: Aaaaaaaa
                Wnuk: No, daj pan spokoj! Nie widzisz pan, ze dziadek nie umie czytac?!
                Okulista: Aaa, to szanowny dziadek pana jest analfabeta!

Wnuk (groznie): No, no! Tylko bez takich! Pan jestes alfabeta i co z tego?!
                To Pan sie nas boi, a nie my pana!"

[Slawomir Mrozek -"KAROL"]
                • tomekjeden Re: PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 05.02.06, 00:28
                  meerkat1 napisał:

> "Ja tam jestem czlowiek tolerancyjny"...
                  >
                  > Ale jak mawial agent NKWD "Wolski" (ktorego karykatury GW nigdy nie zamiesci!)
                  >
                  > "SA GRANICE, KTORYCH PRZEKROCZYC NIE WOLNO!" [bo wkroczy ZOMO i prokurator]
                  >
                  xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Widzisz, Szanowny Meerkacie, życie jest bardziej skomplikowane niż proza Mrożka.
                  Chociaż, bo ja wiem? Kiedy byłem na pierwszym roku studiów zapisałem się do
                  biblioteki publicznej na Grochowie. Poszedłem tam kiedyś, i szukam Mrożka w
                  katalogu. Nie ma. Pytam sie więc Pani bibliotekarki, dlaczego nie ma Mrożka w
                  katalogu. Pani na to, to Pan nie wie, że Mrożek jest ocenzurowany? Ja, świeżo z
                  Zachodu, nie wiedziałem. Pani zniknęła. Wyszła po kilku minutach z kilkoma
                  książkami Mrożka. Zapisać nie mogę, tylko niech Pan zwróci. Pewno, że
                  przeczytałem i zwróciłem. To były czasy komunizmu. I ówczesną poprawność
                  polityczną dało się obejść. Dzisiaj świat jest zagrożony terroryzmem rodem z
                  islamofaszyzmu. Jakiś czas temu mój przyjaciel, muzułmanin, tak określił właśnie
                  morderców odpowiedzialnych za ataki w Londynie. Faszyści. Dzisiaj Europa ma
                  podwójne wyzwanie. Odrzucić potworne zakłamanie tkwiące w poprawności
                  politycznej. Ustanowić uczciwe normy etyczne, w tym również i
                  pojęciowo-językowe, dla walki z terroryzmem. Inaczej będziemy mieli do czynienia
                  z sytuacją gdzie mord dokonany przez terrorystów nie będzie mógł być do końca
                  opisany w sposób uczciwy i rzetelny. A jeżeli mediom nie będzie wolno walczyć z
                  terroryzmem, to będzie to klęska znakomitej większości uczciwych ludzi.
                  • meerkat1 Wlasnie dostalem ponizsze z XXIVtej RP 05.02.06, 00:34
                    Niech bedzie pochwalony Bracie Sekretarzu.
                    - Na wieki wiekow Pacaniak, na wieki wiekow. Zblizcie sie i ukleknijcie
                    sobie wygodnie.
                    - ....
                    - Na obu kolanach Pacaniak!!! Wiecie ze nie lubie prowizorki. Co to ma
                    byc? Wydaje sie wam ze jestescie na biezni w blokach startowych.
                    Jak to w ogole wyglada? Pogiety jakis, powykrzywiany. Czy tak wyglada
                    obywatel uradowany tym ze zyje w IV RP?
                    - Pokornie prosze o wybaczenie Bracie Sekretarzu.
                    - No dobrze juz dobrze. I przestancie lizac mnie po butach. To
                    obrzydliwe. Wystarczy delikatne musniecie wargami.
                    Taaaak..... Powiedzcie mi Pacaniak co to jest pluralizm polityczny.
                    - To jest ten...no.... no ten...
                    - No ?
                    - .... no chyba nie wiem. Prosze o wybaczenie Bracie Sekretarzu.
                    - Nie przejmujcie sie Pacaniak. To nawet dobrze o was swiadczy ze nie
                    wiecie. Jestescie lojalnym obywatelem IV RP
                    i NIE POWINNISCIE wiedziec takich rzeczy.
                    Otoz - pluralizm polityczny polega na tym ze w danym kraju dziala KILKA
                    partii politycznych.
                    - O Jezusie Nazarenski !!!
                    - Rozumiem Pacaniak, wasze zaskoczenie. Zgadzam sie, to historyczna
                    anomalia, by nie powiedziec dewiacja.
                    Coz, swiat nie jest idealny i nie wszystkim narodom dane jest zazywac
                    szczescia i dobrobytu jakie zapewnila wam nasza IV RP.
                    To bardzo przykre.
                    - Ale w telewizji nic o tym nie mowili.
                    - W telewizji nie mowia o wszystkim, Pacaniak. W przeciwnym razie kiedy
                    emitowaliby tak uwielbiane przez ludnosc
                    programy jak codzienne 2-godzinne recytacje dziel zebranych Jaroslawa
                    Kaczynskiego.
                    Kiedy moglibyscie zobaczyc nieustajacy festiwal piesni partyjnych i
                    patriotycznych.
                    A transmisje z obrad gminnych, powiatowych, wojewodzkich i centralnych
                    organow naszej partii.
                    Musimy wybierac to co NAJWAZNIEJSZE. Ot co.
                    - Rozumiem.
                    - W zwiazku z atakami propagandowymi prowadzonymi przez okreslone
                    liberalne kola na Zachodzie,
                    Partia nasza postanowila wprowadzic w kraju pluralizm polityczny.
                    - ???
                    - Jak sie nazywacie Pacaniak?
                    - No... Pacaniak.
                    - A tak. Na "P". Czekajcie, czekajcie ..... Mam. Zostaliscie
                    oddelegowani do partii "Prawo i Uczciwosc". Na szeregowego czlonka.
                    - Jak to? Przeciez juz 10 lat temu zlozylem podanie o zapisanie do PiS
                    i od tego czasu zgodnie ze statutem co miesiac place skladki!
                    - Pacaniak, czy wy moze wypominacie Partii te marne 25% waszych
                    poborow?!
                    Tak sie odwdzieczacie za dobro jakie wyswiadcza Partia Wam i waszej
                    rodzinie.
                    - Ale bron Boze Bracie Sekretarzu. Niech mnie reka Boska broni. Tylko
                    dlaczego mam teraz nalezec do innej partii?
                    - Bo tak zdecydowala Partia, Pacaniak. Musimy sprawdzic wasza postawe,
                    lojalnosc.
                    Te 10 lat nie bardzo przyblizylo was do zaszczytu jakim jest bycie
                    czlonkiem Partii. Musicie sie bardziej starac.
                    - A dlaczego akurat do "Prawo i Uczciwosc"?
                    - Z rozdzielnika Pacaniak. Patrzcie tutaj:
                    A-H - "Sprawiedliwosc i Pracowitosc"
                    I-M - "Poboznosc i Lojalnosc"
                    N-Q - "Prawo i Uczciwosc"
                    R-Z - "Braterstwo i Posluszenstwo"
                    A wy jestescie na "P". Skladki na nowa partie bedziemy sciagac wam z
                    pensji. 25%.
                    - A te na PiS?
                    - Tak jak do tej pory. Chyba nie chcecie stracic 10 lat okresu
                    kandydackiego???
                    No i corocznego przydzialu worka kartofli i 10kg cebuli na zime? Partia
                    dba o was jak o syna rodzonego, a wy co?
                    Chyba nie jestescie liberalnym egoista!!!.
                    - No chyba nie jestem...
                    - Bardzo dobrze. To idzcie juz. ...Aha jeszcze jedno. Dzwonili z
                    personalnego ze jeszcze nie odebraliscie ostatniego numeru miesiecznika
                    "Zycie Partii i IV RP". Zgloscie sie natychmiast.
                    -....
                    - Nie musicie lapac sie za portfel, Pacaniak :-). Te 100PLN juz
                    sciagnelismy wam z pensji.
                    Idzcie z Bogiem. Niech wam Maryja blogoslawi.

• meerkat1 Re: PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 05.02.06, 01:37
                    Drogi tomkujeden,

Wiesz doskonale, ze tutejsze forum nie jest odpowiednim miejscem do
                    jakiekolwiek sensowanej dyskusji zapoczatkowanej porzadnym zdefinowaniem pojec,
                    ktorych sie w niej zamierza uzyc.

Ale jest obecnie w Polsce, i nie tylko w Polsce (choc na szczescie nie w USA)
                    powazniejszy problem od zaniechania PC (a nie mam rzecz jasna na mysli personal
                    computers) i odrzucenia fikcji ekwiwalencji kulturowej.
                    [Islam zniszczyl inne, niegdys wielkie, kultury, lacznie z arabska i perska]

Problemem jest fakt, ze usiluje sie juz odebrac "innowiercom" prawo do swobody
                    wypowiedzi w ogole! [zamknac, zakazac, do mamra, gulagu, pod stienku, itd.]

Jest to jednakowoz bron obosieczna, jak zauwazyl juz dawno temu Andriej Amalrik.

[dla czarnosecincow: nie jewriej, ale Wizygota z pochodzenia, ktorego klopoty
                    zaczely sie od zaniesienia do ambasady dunskiej -sic!- kopii swej odrzuconej w
                    Moskwie pracy doktorskiej, w ktorej wykazywal niezbicie, ze Rus, zalozyli w
                    istocie Wizygoci wlasnie, z Rurykiem (stad i nazwa panstwa) na czele]

Otoz zauwazyl on ze:

"KGB wydalo ogromne sumy, by zmusic ludzi, aby przestali mowic glosno co mysla.
                    A teraz musi wydawac znacznie wiecej, by dowiedziec sie o czym ludzie szepca!"

A wnosze, ze i al-Kaida i Hamas i al-Aqsa, etc., CHCIALYBY przeciez wiedziec
                    co mysla ich wrogowie, chocby po to by moc ich skuteczniej zniszczyc w dazeniu
                    do zaprowadzenia rzadow Szarii na calym globie.
                    [ jest to, nota bene, oficjalny cel rezymu w Teheranie]

Sadze wszelako, jako pragmatyk, ktory spedzil wiele lat w polityce, ze czas
                    slow dobiegl juz po prostu konca.

I ze nie ma juz np. zadnego znaczenia co i czy w ogole uchwali np. RB ONZ w
                    sprawie zbrojen nuklearnych Iranu.

Nie ma tez juz nawet wiekszego znaczenia co ew. zrobi Jewropejska Dysunia.

Z mojej perspektywy moge cie natomiast zapewnic, jak sadze z niewielkim
                    prawdopodobienstwem bledu, ze:

'IF PUSH COMES TO SHOVE, AMERICA WILL DO THE RIGHT THING', as susual, for

'WHEN GOING GETS TOUGH, TOUGH GET GOING'

sapienti sat! :-)))

pozdr.
                    • tomekjeden Re: PAN PREMIER UPROŚCIŁ PROBLEM 05.02.06, 12:39
                      Szanownu meerkacie1, chyba nie jest tak źle jak sugerujesz. Nie wszyscy wyznawcy
                      islamu są wynaturzonymi, żądnymi krwi terrorystami. Wielu z nich chce pokoju i
                      dialogu. To, że mordy terrorystyczne są dokonywane w imię Mahometa stanowi duży
                      problem dla rozwiązania. Trudno bowiem walczyć poprzez pokojowy i racjonalny
                      dialog z postawą opartą na irracjonalnej nienawiści i na poczuciu moralnej
                      wyższości jednocześnie. Rzeczywiście Amerykanie musieli pokazać niestety, że tam
                      gdzie nie można dojść do porozumienia słowem, trzeba sięgnąć po broń. Tak jak
                      nie można było rozmawiać z hitlerowcami, tak i nie można rozmawiać z
                      islamofaszystowskimi terrorystami. Dla islamofaszyzmu nie istnieje coś takiego
                      jak świętość życia ludzkiego. Zauważ jak często giną z ich dzikich rąk niewinni
                      wyznawcy Mahometa właśnie. (Jak szybko niektórzy mahometanie zapomnieli, że to
                      dzięki interwencji wojsk NATO, uniknięto masakry muzułmańskich Albańczyków w
                      Kosowie z rąk chrześcijańskich Serbów. Nikt normalny nie mówił wtedy, że wojska
                      NATO działają wbrew religii chrześcijańskiej.) Wracając do dyskusji o języku.
                      Tam gdzie morderstwa nie można nazwać morderstwem, bo mordercy powołują się na
                      religię, tam odsuwa się możliwość określenia skutecznego działania, skutecznej
                      walki z terroryzmem. Jeżeli przyczyna być może leży w samym islamie, czy w
                      pewnych jego odmianach, to i ten aspekt problemu powienien zostać wnikliwie
                      zbadany. Islamofaszyzm jest dzikim wynaturzeniem, jest potworną karykaturą
                      właśnie, religii w ogóle. Chowanie głowy w piasek nic tu nie pomoże.

Pozdr.
      • mordzinas Re: marcinkiewicz to maly czlowieczek 04.02.06, 21:52
        burakiprlu napisał:

> ten maly czlowiekczek z malym rozumkiem doskonale reprezentuje maly i glupawy
        > narod bolszewii. z tego bagna nigdy nie wyjdziecie.

Ty jestreś za wielki...

O bolszewię nie oskarżaj nikogo bo jesteś jej pierwszym
        reprezentantem . nawet nie wiesz jak żałosnym...
        • zaciekawiony4 Re: marcinkiewicz to maly czlowieczek 04.02.06, 23:00
          Kogo jak kogo ale ciebie mordzinias o islamskie sympatie nie podejrzewałem. Ale
          jak zauważyłem prawie wszystkie płatne pachołki Pisu nawołują do miłości wobec
          islamu. Ciekawe co zrobisz tchórzu jak przyjdą tu do Polski, przystawią ci
          szablę do szyi i każą się nawrócić na islam. I pewnie to zrobisz tchórzu, bo ty
          nie masz poglądów i w nic nie wierzysz. Robisz to co ci każą czy to kaczory czy
          kto inny.
          • miszkad Re: marcinkiewicz to maly czlowieczek 04.02.06, 23:11
            zaciekawiony4 napisał:

> Kogo jak kogo ale ciebie mordzinias o islamskie sympatie nie podejrzewałem. Ale
            > jak zauważyłem prawie wszystkie płatne pachołki Pisu nawołują do miłości wobec
            > islamu. Ciekawe co zrobisz tchórzu jak przyjdą tu do Polski, przystawią ci
            > szablę do szyi i każą się nawrócić na islam. I pewnie to zrobisz tchórzu, bo ty
            > nie masz poglądów i w nic nie wierzysz. Robisz to co ci każą czy to kaczory czy
            > kto inny.

Wam popaprańcy umysłowi konsekwencji brakuje: Gdyby rzepa zamieściła dowcip i
            karykaturę o pedałach, to byłaby napaść na wolność słowa i wolność przekonań,
            kiedy zamieści karykaturę i dowcip o muzułmanach, to jest obrona wolności słowa.
            Gó.., nie wolność, po prostu głupota. Już wam w lewackich mózgach wszystko się
            pojebało. Bronicie pedałów przed faszystami z Pisu, ale ciekawe co
            powiedzielibyście na faszystowskie organizacje gejowskie, od których az roi się
            na zachodzie itd. itp.
            • zaciekawiony4 Re: marcinkiewicz to maly czlowieczek 04.02.06, 23:15
              Ot kolejny głupol z Pisu. Czy gdzieś tu było o homseksualistach w moim
              komentarzu, było w artykule? I kto tu broni wolności, ty tchórzu który będziesz
              pełzał przed Arabami na kolanach i przepraszał za wszystko czy ja, który im się
              sprzeciwiam. Jesteś załosny maleńki człowieczku, piszczący coś bezsensu, ciekawe
              czy będziesz bronił katolicyzmu czy szybko nawrócisz się na islam. A więc na
              kolana przed islamem, żałosny rabie.
    • losiu4 powiem tak... 04.02.06, 20:44
      nie byłoby źle, gdyby uczuć religijnych nie szargac... bo wieszanie genitaliów
      na krzyżu, pokazanie Arki Przymierza ozdobionej wieprzowiną, albo Mahometa ze
      swinią na głowie w imię tzw. wolności słowa czy "sztuki"... to jakby z lekka
      przesadyzm... oczywista nie znaczy to, ze jakakolwiek religia ma wsiąść
      bezwzględnie na ludzi... tylko niech tzw. "sztuka" tez uwzglednia uczucia innych

Pozdrawiam

Losiu
      • swoj1112 Re: powiem tak... 04.02.06, 20:55
        Losiu zgadzam sie z toba calkowicie.Tylko jak przeczytalas wyjasnienia
        red.naczelnego Rzeczpospolitej to wiesz dlaczego Rz to wydrukowala.Byl to akt
        solidarnosci z Dunczykami.Troche tak jak z uciekajacymi zlodziejami.Jak wielu
        ucieka to nie wiadomo kogo lapac i poscig moze sie zniechecic.
    • pagesdorf musulmanskie Rozruchy. 04.02.06, 20:47
      Kazdy Kraj ma wolnosc slowa i wyznania.
      A wiec nikt nie moze nam zabronic tego.
      • zaar_townis Re: musulmanskie Rozruchy. 04.02.06, 20:51
        Jestem ciekaw kiedy powstanie katolicki odpowiednik Hamasu :D
      • zaar_townis Re: musulmanskie Rozruchy. 04.02.06, 20:52
        Ciekawe kiedy powstanie katolicki odpowiednik Hamasu?
        Patrzac na to co sie teraz dzieje to sadze, ze niedlugo
        • phun Marcinkiewicz popiera terroryzm i palenie flag 04.02.06, 20:59
          panstw UE, to oswiadczenie bylo niepotrzebne
    • tychy4eva BRAWO RZECZPOSPOLITA! DUZE BRAWO! 04.02.06, 20:59
      A ty Marcinkiewicz ze swoja zasciankowoscia nie potrafisz nawet pokazac
      narodowi co dla niego wazne. Cale szczescie ze Polska nie jest atrakcyjnym
      krajem i zalew brudasow narazie nam nie grozi.
      Poczytaj w miedzyczasie o wolnosci slowa!
      Bardzo sie ciesze ze chociaz jedna pozadna gazeta nie dala sie oglupic.
      • mordzinas Re: BRAWO RZECZPOSPOLITA! DUZE BRAWO! 04.02.06, 21:50
        tychy4eva napisał:

> A ty Marcinkiewicz ze swoja zasciankowoscia nie potrafisz nawet pokazac
        > narodowi co dla niego wazne. Cale szczescie ze Polska nie jest atrakcyjnym
        > krajem i zalew brudasow narazie nam nie grozi.
        > Poczytaj w miedzyczasie o wolnosci slowa!
        > Bardzo sie ciesze ze chociaz jedna pozadna gazeta nie dala sie oglupic.

Życzę ci Europejczyku światły i niezaściankowy aby ktoś z twojej
        rodziny dostał się w łapy terrprystów islamskich...

Zobaczymy czy wtedy też będziesz taki dziarski....

Wolność słowa nie ozancza akceptacji dla obrażania uczuć religijnych
        innych nacji.

Po co obrażać Muzułamnów jeśli ten Mahomet jest dla nich taki ważny.
        Niech będzie. To ich problem.
        Ale po co ich obrażać?????
      • mannaznieba4 RZECZPOSPOLITA BRAK ODPOWIEDZIALNOŚCI! 05.02.06, 00:14
        duża szkode zrobili polsce ta publikacją
        przeprosiny rządu włąsciwe

harra
    • szuka1 Rzenada!!! 04.02.06, 21:02
      Żeby rząd musiał się tłumaczyć za >hieny< dziennikarskie!!! A zamknąć to
      piśmidło, które pozwala kretynom publikować takie rzeczy!!!
      • meerkat1 Re: Rzenada!!! 04.02.06, 22:18
        Wlasnie- RZenada!!!
    • feret93 Wolnosc slowa i co dalej . 04.02.06, 21:03
      Dziennikarze {mierni],artysci rozni o tych samych lotach co i dziennikarze, aby
      zaistniec musza skorzystac z " wolnosci czegokolwiek" aby byc choc przez
      chwile na topie. Modne obecnie slowo ktorym mozna sie zaslonic, zwalnia od
      myslenia, odpowiedzialnosci, pozwala ranic, zniewazac aby jakas miernota mogla
      zaistniec.
      Hitler tez korzystal z wolnosci slowa a przyznali mu ja Dunczycy,Francuzi,
      Anglicy i Sowieci, potem byl niemaly klopot.
      • cobynie Re: Wolnosc slowa i co dalej . 04.02.06, 21:07
        A kogo porównujesz do Hitlera? Dziennikarzy czy brodaczy z kałaszami?
    • bloody_rabbit Komentarz muzułmanina ;-) 04.02.06, 21:16
      muttawa.blogspot.com/2006/02/memo.html
    • battosai DURNIE! 04.02.06, 21:27
      Jak byście reagowali, gdyby któraś z gazet opublikowała karykatury Jezusa,
      albo, co gorsza, JPII!? Już byście tam byli z różańcami z drutu kolczastego.
      • clowley Re: DURNIE! 04.02.06, 21:35
        mnie by to nie przeszkadzało JP II to też człowiek
      • indeed4 Re: DURNIE! 04.02.06, 22:20
        Widziałem wizerunki Jezusa stylizowane na Che Guevarę ( dzieło pomysłowego
        księdza katolickiego) więc dlaczego by nie stylizować i Mahometa?
    • menuet1 rowne prawa i demokracja 04.02.06, 21:29
      A dlaczego nie ma żadnego protestu w sprawie TV Al-dżazira? Czy jakiś
      zeuropeizowany muzułmanin publicznie ogłosił ,że nie zgadza się z poglądami tej
      Tv i jej pokazom szkoleniowym z egzekucji ? Tamto jest całkiem normalne?
      Ciemnota muzułmańska jest zbyt fanatyczna,żeby jej światli przedstawiciele
      mogli coś podpowiedziec?
      Marcinkiewicz niech się schowa do Gorzowa. Rozbicie jednolitego frontu
      przeciwko fundamentalistom jest przyczyną porażek w Hiszpanii , w Indonezji ,
      Iraku , Palestynie i td...
      • mordzinas LUDZIE . MYŚLCIE. TO NIE BOLI!!! 04.02.06, 21:46
        Premier Marcinkiewicz zachował sie jak normalny człowiek - porządny
        człowiek.

Nikt normalny nie obraża drugiego człowieka ze wzgldu na jego religię.

To fakt ,że w krajach islamskich jest wylegarnia terrorystów.

To fakt ,ze terroryści tak interpretują Islam aby usprawiedliwić
        swoje zbrodnie.

To sa wszystko fakty.

Ale przecież nie można wiekszości Muzułamnów oskarażać o terroryzm.
        Tym bardziej nie powinno sie ich obrażać uczuć religijnych.

Jesli ten Mahomet jest dla nich ważny i święty - to jeśli nam
        wydaje się to absurdalne - nie powinniśmy ich urażać.

Po co wszyszczynać niepokoje??

Po co zasiewać nienawiść????

Media powinny potrafić zrozumieć znaczenie wolności słowa.

Wolność słowa jest wartością.
        Ale wolnoscią słowa nie można usprawiedliwiać obrażania uczuć
        religijnych innych ludzi.

Tyle tylko ,że obrażają ludzie którzy nioe wierzą w Boga.
        Dla nich nie ma na tynm świecie żadnych świętości.

Liczy się tylko pieniądz i przyjemności...

Religia to opium dla ludu...

Skąd my to znamy....??? Lenin ???? Stalin???

• andrzej0653 Blamaż dziennikarstwa 04.02.06, 21:43
      Skrajna nieodpowiedzialność. Jestem przeciwnikiem takiej wolności mediów, która
      nie wiąże się z odpowiedzialnością. Proponuję, aby potencjalne koszty, wynikłe
      ze skutków tej publikacji, pokryła "Rzeczpospolita".
      Państwo dziennikarze! Czy rozum w Waszym zawodzie zaczął być reglamentowany,
      czy gwiazdorstwo środowiska zdominowało Waszą służebną role jaką winniście
      społeczeństwu?
      Jestem za wolnością mediów uczciwych, dociekliwych i konsekwentnych takich w
      stylu jaki w gronie "Rzeczpospolitej" reprezentuje Pani Marszałek, ale nie
      cierpię wszechwiedzących zadufanych w swój mesjanizm dziennikarzy, którzy za
      srebrniki dewaluują ten zawód.Dotyczy to nie tylko dziennikarzy prasowych.
      Pozdrawiam.
      • indeed4 Re: Blamaż dziennikarstwa 04.02.06, 22:29
        Prawo RP wymaga od obywatela odpowiedzialności pod groźbą wyciągnięcia
        sankcji ? A to ci dopiero :D
    • pawel.m7 Podobno w Polsce jest taka ostra zima, ze Polacy 04.02.06, 21:44
      trzymaja rece w kieszeniach......wyjatkowo wlasnych...
    • kenzoo3 Rze-pa rasistowską gazetą 04.02.06, 21:49
      Z rzeczpos[politej zrobiła sie rasistowska gazeta,
      widać że nie jest to POLSKA gazeta
      hańba
    • olias sformułujcie swą opinię dla tzw. "Rzeczpospolitej" 04.02.06, 21:51
      pod adresem www.rzeczpospolita.pl/ szukajcie w prawej
      kolumnie "zgłaszanie uwag".
      • policzna Re: sformułujcie swą opinię dla tzw. "Rzeczpospol 04.02.06, 22:14
        moja opinia: brawo Rzepa!

Jezus też był prorokiem wg islamu i każda jego podobizna w naszych kościołach
        może obrażać uczucia religijne muzułmanów, nie dajmy się zwariować

zacznijmy okazywać islamistom tolerancję taką jaką oni mają dla chrześcijan
    • zenek68 jakiej narodowości jest właściciel gazety Rz-ta? 04.02.06, 22:00
      może u siebie w swoim bantustanie niech publikuje na koszt swoich rodaków i
      prowokuje ciemnotę do agresji...
    • patthecat Polska powinna przeprosić Europę.... 04.02.06, 22:07
      ...za wybranie na rządzących krajem w centrum Europy w XXI wieku dewotów,
      Leppera i nazistów....
      • adas313 Re: Polska powinna przeprosić Europę.... 04.02.06, 22:26
        Spoko, da się gorzej. Trzy lata temu Niemcy wybrali Fischera.
    • ezpa7z9 Radio M.popiera Hammas i nie lubi żydków 04.02.06, 22:11
      Dlatego pieski Rydzyka nie dopuszczają niczego co obraża muslimów.Pierwszy na
      Rzepę zawył Rydzyk w Radiu M.Potem poszła seria.
    • indeed4 CZYJĄ WŁASNOŚCIĄ JEST PRZESTRZEŃ PUBLICZNA ? 04.02.06, 22:14
      Do kogo należy i w jakich proporcjach ?
      • indeed4 Nikt nie wie ? 04.02.06, 23:21
        To inne pytanie - kto ma prawo przemawiać na mównicy sejmowej i na jakich
        zasadach ?
    • dudzon TARGOWICA 04.02.06, 22:15
      Polski rząd jako jedyny, obok lewackiego rządu Norwegii, przeprosił za wolnośc
      słowa w Polsce.

Przepraszajcie Panowie w SWOIM imieniu.

BUY DANISH!
      • izaiza3 Wolność słowa? 04.02.06, 22:23
        Gdyby ten redaktorek umieścił karykaturę Gwiazdy Dawida, wtedy to nie będzie
        WOLNOŚĆ SŁOWA tylko ohydny ANTYSEMITYZM. I cała oświecona Europa podniosłaby jazgot.
        • indeed4 Re: Wolność słowa? 04.02.06, 22:31
          A jak ci się podoba tiszert z nadrukiem Che Guevary z twarzą Jezusa ?
          • sarhenziel Re: Wolność słowa? 04.02.06, 22:46
            a kto naprawdę wie jak wyglądał chrystus.
          • indeed4 Re: Wolność słowa? 04.02.06, 22:50
            Dzieło katolickiego księdza ....
            albo reklama jogurtu wykorzystująca słowa ewangelii " po owocach ich poznacie"
            w wyk. Arki Noego :D
          • komornik77 Re: Wolność słowa? 04.02.06, 23:26
            To już jest "sztuka" Brak logiki i rozumu w ludziach...
      • meerkat1 Re: TARGOWICA 04.02.06, 22:47
        dudzon napisał:
        BUY DANISH!

I second that!

Danish is good. Especially for breakfast! :-)
      • alkud BOJĄ SIĘ ISLAMU 04.02.06, 22:50
        j/w

religiapokoju.blox.pl/
    • schaff Polski rząd przeprasza za karykatury Mahometa w... 04.02.06, 22:27
      Ciekawe za co przeprasza premier! Nie ma za co! A gdzie wolność słowa???!!!
    • widziane_inaczej To prowokacja Żydowskiej Przestrzeni Medialnej... 04.02.06, 22:29
      • sugarless pismaki z Rzeczpolspolitej norweskiej gazety 04.02.06, 22:35
        kąsają jak zwykle ,wszystkim pismakom ukrucił bym władze ,słowo niewłaściwe
        użyte może zniszczyć człowieka i to robią gazety
        np.Rzeczpospolita ,norweska gazeta.
      • mannaznieba4 Re: To prowokacja Żydowskich slużb specjalnych 05.02.06, 00:13
        niestety ale w norwegi ujawniono powiązania wydawcy gazet i redaktora naczelnego
        z ośrodkami syjonistycznymi w new yorku podobna sytuacja dotyczy wydawnictwa
        w dani gdzie jest bezpiośrednie powiazanie redaktora naczelnego z israelem.
        czegoś tak głupiego po rzeczpospolitej nie spodziewałem się.
        decyzja rzadu polskiego słuszna

harra
    • widziane_inaczej To proste: Napuścić Arabów na Chrześcjan i pomada 04.02.06, 22:30
    • sugarless pieski z brukowej Rzeczpospolitej ujadają 04.02.06, 22:30
      za to powinny dostać kopa w dupę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka