rikifiki 04.02.06, 18:01 Bohaterski Egipski kapitan... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam2184 Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 18:12 Az mi sie Lord Jim przypomnial ... Odpowiedz Link Zgłoś
mrotom Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 18:45 adam2184 napisał: > Az mi sie Lord Jim przypomnial ... Dokładnie o tym samym pomyślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
cat-a-stroffa ..może popłynął po pomoc? 04.02.06, 19:04 albo coś mu się tam pokićkało w kokpicie.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
cat-a-stroffa "powiedział Egipcjanin Szahata Ali".. 04.02.06, 19:15 Szahat Ali i słynny Notoryczny Kłamca z Edfu to jedna i ta sama osoba! Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Zbrodnicza niekompetencja kapitana i tchorzostwo! 05.02.06, 02:15 Pozar zaczal sie gdy statek byl 29 km od Arabii Saudyjskiej, a 180 km od Egiptu. Gdy proszono kapitana aby zawrocil - on odmowil mowiac, ze pozar bedzie ugaszony i wszystko ma pod kontrola. Czesc osob zamknieto na klucz w kabinach i tam one utonely. Brytyjski okret wojenny HMS Bulwark zaproponowal pomoc - kapitan tez odmowil plynac dalej w strone Egiptu. W efekcie statki ratownicze przyplynely na miejsce katastrofy 10 godzin po zatonieciu. Zbrodnicza niekompetencja kapitana i w koncu tchorzostwo gdy uciekl zostawiajac zamkniete w kabinach kobiety i dzieci na pewna smierc! Odpowiedz Link Zgłoś
goralenfolk Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 19:13 Nie USA, nie własne ładunki nuklearne ale arabscy kapitanowie, generałowie,zwykli żołnierze są najlepszym gwarantem istnienia Izraela.... Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 19:20 Wiadomo ze prom zatopila CIA na rozkaz Busha. Ale nic, muzulmanin gdy zginie w czasie pielgrzymki do Mekki idzie bezposrednio do nieba. Nie wiedzac o tym Bush zrobil przysluge wielu muzulmanom. g1tzb10 Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 20:49 no cóż... jesli prawdą jest to, co media donosza - wstyd dla kapitana... jesli człowiekiem honoru jest, winien wiedziec jak sie zachować. a tak z ciekawosci... gdzie jest ten mityczny kapitan? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia-s6 Re: ............wstyd kapitana........... 05.02.06, 10:00 ..zapominasz albo z racji wieku nie wiesz gdzie ten bohaterki kapitan studiował.Ja mam prawo domniemywać że w podobnej uczelni jak ten z kurska, a prawdziwy matros kapitalistycznej pomocy nie potrzebuje,życie (czywiście innych ) ma w dupie i wie że partia go obroni. Niestetu i w Polsce absolwetów takich uczelni mrowie......... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ............wstyd kapitana........... 05.02.06, 18:53 czekaj no... jakiej narodowosci był ten kapitan i gdzie szlify zdobywał? co do Kurska - zdaje sie że wszyscy zginęli :( Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
bobi33 Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 20:53 pobiegl po pomoc oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
ggross Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 21:21 ZBIEGŁ!, od razu - zbiegł! On tylko przebył spokojnym krokiem te kilkanaście stopni do najbliższej szalupy! Znowu polskie media wykazały się niekompetencją i niezrozumieniem najprostszych spraw. Jestem za ich bezwględnym ukaraniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
djago Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 21:36 Debesciak z tego kapitana. Ciekawe co mu wladze Egiptu zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
hochen_schlochen tfu ! arabskie panieneczki! 04.02.06, 21:59 wymachiwać kałachem przed kamerą z ryjem obwiązanym ręcznikiem to potrafią, ale wykazać się męstwem gdy sytuacja tego wymaga to już nie! żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
pokon Re: tfu ! arabskie panieneczki! 04.02.06, 22:21 rzygać sie chce na wasze posty,,,w koncu 1000 osób utoneło...żal tych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
pokon Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 04.02.06, 22:41 popatrzcie na stronke dla nowo logujących sie uczestników tej dyskusji...jesli ktoś nie jest dotąd zalogowany...a chce wyrazić swój pogląd na tę sprawe ...na początek zobaczy rozbawoione twarze dziewczyn,,, to jest rzeczywiśćie doskonała oprawa tej tragedii w/g gazety wyborczej..gratuluję smaku i wyczucia tematu...myslę ,że jeśli by tam sie znajdowali obywatele Izraela ...to bardziej by zadbano o oprawę tej dyskusji......smutne to .... Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Moze lampa Alladyna sie przewrocila 04.02.06, 23:16 i wzniecila pozar? Odpowiedz Link Zgłoś
vika411 Re: Moze lampa Alladyna sie przewrocila 04.02.06, 23:25 A mnie nie zal tych muzulmanow. Mahomed przeciez ich nagrodzil za zdecydowana postawe wobec obrazoburcow z Danii i innych niewiernych.A kapitan? Pewnie byl cichym agentem chrzescijanstwa i wiedzial co robi... Odpowiedz Link Zgłoś
ps01 Zamykano w kabinach 04.02.06, 23:33 vika411 napisała: > kapitan? Pewnie byl > cichym agentem chrzescijanstwa i wiedzial co robi.. Proponuję zapoznać się ze szczegółami, bo relacje poniżej raczej na chrześcijańskie postępowanie nie wskazują! "Passengers began panicking, and crew members locked up some women in their cabins, another survivor said..." Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 05.02.06, 02:03 oops - widze, ze podobnie myslimy... Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Na promie, zanim zatonął, wybuchł pożar 05.02.06, 07:53 Tylko i wyłącznie głupota ludzka mogła być przyczyną tak wielkiej tragedii. Rozmawiałam z marynarzem, który wiele razy przepływał przez Morze Czerwone. Jest to jeden z najbardziej uczęszczanych akwenów na świecie. Mówił, że to wręcz nie możliwe by nie został nadany sygnał SOS. Każdy statek jest zaopatrzony w taką specjalną boję, która wypływa i nadaje sygnał SOS, gdy statek tonie - wskazując jednocześnie miejsce zatonięcia. Jeny, na statku szaleje pożar a kapitan nie zawraca do portu - choć ma do niego tylko 30km. To brzmi jak dobry scenariusz do horroru. Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Bohaterski kapitan... 05.02.06, 09:07 ...na pewno nie był fanatycznym islamistą, bo do Allaha najwyraźniej mu się nie spieszyło.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdadrozd5 Re: Bohaterski kapitan... 05.02.06, 10:55 Bardzo ciekawe uwagi, szczegolnie biorac pod uwage ze kapitan , jak zreszta wiekszosc kapitanow na tej trasie jest holendrem.Mowiono o tym w tutejszej telewizji i pisano w kilku dziennikach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar W tutejszej, czyli jakiej telewizji - egipskiej? 05.02.06, 23:52 Bo jeśli tak, to należy uznać wiadomość za pewną. Wiadomo przecież, że arabskie telewizje wyznaczają najostrzejsze standardy jeśli chodzi o wiarygodność i weryfikację informacji. Tak mi się chyba wydaje, jakby powiedział Kubuś P. Swoją drogą trochę brzydko robić żarty na marginesie tak kolosalnej tragedii, choć tak absurdalne sytuacje się o to aż proszą. Odpowiedz Link Zgłoś