galba 08.02.06, 08:17 Członkom rządu powinno się zrobić jakieś szkolenie na temat tego co wypada a co nie. Bo podkładają się co prawda w wyjątkowo błahych sprawach (trudno to porównywać do afer SLD) ale za to w bardzo głupi sposób. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
london13 Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielowi 08.02.06, 08:20 rydzyk jeszcze szczeka? co za bezczelnosc! dla rydzyka to jest wysmiewanie? A owszem! Wladza podporzadkowana sekciarzowi w koloratce o chorych pogladach jest smieszna! Odpowiedz Link Zgłoś
atikor1 [...] 08.02.06, 08:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 [...] 08.02.06, 08:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Do atikor1 ! Masz rację, wyjażdżaj i to szybk 08.02.06, 09:08 No, poczekam, może w końcu zobaczę co o. Rydzyk takiego dla Mojego kraju zrobił. Jeśli chodzi o nienawiść to jeśli nie jest ona szerzona własnie w radio o. Rydzyka to ja również wyjeżdżam... Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do debeo ! 08.02.06, 10:16 Ty nie czekaj, - ty już powinieneś dawno widzieć, co o. T. Rydzyk zrobił dla Polski i Polaków. Jeśli nie widzisz, to nie zasłaniaj sobie oczu GW, Faktami czy "Rzepą", a także nie psuj wzroku - oglądając programy durczokowo-olejnikowo-lisowo- -waltrowskie, - nazywane przez nich informacyjnymi i publicystycznymi. Zdejmij także słuchawki z uszu, z których dochodzą dźwięki muzyki "młotkowej", a włącz polskie radio ( nie myl z polskojęzycznymi ), a wówczas nie będziesz zadawał głupich pytań. - Jeśli Ojciec Tadeusz Rydzyk bez złotówki w kieszeni habitu podjął się stworzenia takiego dzieła, jakim jest Radio Maryja, które dziś na całym świecie ma ponad 20 mln. słuchaczy i przekazuje oprócz treści religijnych, - treści kształtujące umysły Polaków tak, by wiedzieli co to jest Polska, co to jest polski interes narodowy, jakie istnieją zagrożenia i jak należy czynić, by dźwignąć Polskę po latach zniewolenia komunistycznego i po ostatnich 16 latach rozgrabiania majątku narodowego, – to nic nie zrobił dla Polski i Polaków ??? - Jeśli Ojciec Tadeusz Rydzyk inspiruje ludzi bezrobotnych, młodych i pełnych zapału twórczego na polu wydawnictwa książkowego i audio-video do stworzenia Fundacji „Nasza Przyszłość” w Szczecinku, – to nic nie zrobił dla Polski i Polaków ??? - Jeśli Ojciec Tadeusz Rydzyk był pomysłodawcą do stworzenia Fundacji „Servire Veritati” i „Lux Veritatis” produkującej m. innymi kasety video, gdzie znalazła zatrudnienie rzesza bezrobotnych, młodych i zdolnych Polaków, - to nic nie zrobił dla Polski i Polaków ??? - Jeśli Ojciec Tadeusz Rydzyk był pomysłodawcą do stworzenia codziennej gazety „Nasz Dziennik” bez kapitału zagranicznego ani też bez pomocy innego podmiotu gospodarczego mającego wpływ na treści w niej drukowane, w redakcji której znaleźli zatrudnienie młodzi, bezrobotni i dobrze wykształceni dziennikarze, - to nic nie zrobił dla Polski i Polaków ??? - Jeśli Ojciec Tadeusz Rydzyk widząc brak propolskich ośrodków edukacyjnych w Polsce, organizuje Wyższą Szkołę Kultury Społecznej i Medialnej do kształcenia kadry dziennikarzy, którzy nie będą na usługach libertyńsko- masońskiej oligarchii ( poprawiaczy świata ), a będą w pełni przygotowani do rzetelnego wykonywania zawodu dziennikarza, - to nic nie zrobił dla Polski i Polaków ??? - Jeśli Ojciec Tadeusz Rydzyk przy pomocy kilkuset ludzi dobrej woli i widzących manipulacje, jakich się dopuszcza telewizja publiczna i pozostałe stacje telewizji komercyjnej, organizuje TV Trwam, która bez cięć i retuszu pokazuje rzeczywistość, która nie deprecjonuje nawet przeciwników ideologicznych, - to nic nie zrobił dla Polski i Polaków ??? - Jeśli Ojciec Tadeusz Rydzyk chce stworzyć studentom WSKSiM godne warunki bytowe i warunki do nauki inspiruje, by powstało Centrum Polonia In Tercio Millennio ( Centrum Akademickie Polska w Trzecie Tysiąclecie ), - to nic nie zrobił dla Polski i Polaków ?? Wszystkie te dzieła służą Bogu, Kościołowi ( a więc nam ludziom wierzącym ) i Ojczyźnie. A musisz wiedzieć także, iż "takie będą Rzeczypospolite, jakie młodzieży chowanie". _____________ Nie bój się myśleć, myślenie nie boli. qvovadis.eblog.pl/omnie.php Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Do debeo ! 08.02.06, 10:21 Liberalne pieniądze z USA Kanady i Niemiec nie śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
onceagain w górę serca... 08.02.06, 11:18 "W górę serca słuchacze w Stanach Zjednoczonych, oto numery kont, W górę serca słuchacze w Kanadzie, numery kont..." cytat z o. Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestka65 Re: Do debeo ! 08.02.06, 10:26 Rany - człowieku ale masz spaczone pztrzenie na rzeczywistość, współczuję serdecznie współczuję. Niestety myslę że nic już nie pomoże na takie myślenie. Ciekawe że nie zauważasz nienawiści którą promuje o. Rydzyk. To z pewnością z wiarą chrześcijańską ma niewiele wspólnego. Nie rozumiem tylko jak tak wielu dobrych ludzi ufa Rydzykowi..... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Do ryczącej czterdziestki (Kazimiera Szczuka?) 08.02.06, 11:24 > Ciekawe że nie zauważasz nienawiści którą promuje o. Rydzyk. Nie zauważam. Jeżeli ty zauważyłeś - proszę o wskazanie konkretnych przykładów. Zapisy WSZYSTKICH audycji w formacie MP3 dostępne na stronie internetowej www.radioryja.pl - proszę o podanie linku do konkretnego zapisu mp3 oraz godziny i minuty wypowiedzi. Jeżeli już mówimy o nienawiści - proszę o posłuchanie niesiołowskiego, tuska, rokity. Proszę też o nazwanie tego co zrobiła w sobotę "Rzeczpospolita". > Nie rozumiem tylko jak tak wielu > dobrych ludzi ufa Rydzykowi..... A ja rozumiem. Aha - w naszym kręgu kulturowym o księdzu mówi się poprzedzając imie badz nazwisko słowem "ksiadz" lub stopniem, w tym przypadku "ojciec". Odpowiedz Link Zgłoś
paka73 do niestalego 08.02.06, 13:02 wystarczy po północy na 10 minut włączyć RM i posłuchać tzw. "Rozmów niedokończonych". Usłyszysz tyle jadu i nienawisci w telefonach słuchaczy, że zgroza ogarnia. Nienawiść ta bywa umiejętnie podsycana przez o. prowadzącego. Odnoszę wrażenie, ze gdyby ten czy inny słuchacz miał w ręku pistolet i obiekt ataków przed sobą, w napadzie furii mógłby tego pistoletu użyć. O. Rydzyk nie tylko szerzy nienawiść ale także dzieli Polski Kościół i polskich katolików (również Episkopad) na tych co są z nim i tych co nie są z nim. Co więcej dzieli też polskie rodziny powodując, że np. ojciec miłujący niemal redemptorystę zaczyna nienawidzieć syna tylko dlatego, że ten nie podziela jego uwielbienia. Większa od tej nienawiści jest już tylko nienawiść jaką okazują islamscy ekstremiści do Amerykanów i ostatnio Europejczyków... Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Więcej prawdy a mniej fałszu! 08.02.06, 17:29 Słucham pilnie i nie zauważyłem żadnych jaskrawych przejawów nienawiści również u słuchaczy RM po 24. Sporadyczne bardziej emocjonalne wypowiedzi są przez rozgłośnię zawsze temperowane. Dla mnie pełne nienawiści i fałszu są wypowiedzi takich ludzi jak Niesiołowski, Michnik, Komorowski itp, zawsze chętnie upowszechniane i nagłaśniane przez media. Podobnie z dzieleniem Kościoła w Polsce. Kto ma oczy i uszy ten widzi i słyszy. Lektura postów też dostarcza obiektywnego materiału do stwierdzenia po czyjej stronie barykady dużo bardziej zieje ogniem, nienawiścią, ksenofobią, zarozumialstwem i zwyczajnym chamstwem wreszcie. O braku kultury, obiektywizmu i podatności na manipulacje medialne nawet nie warto wspominać bo razi w oczy. Bezczelną i karygodną prowokację można nazwać bezkarnie "sukcesem dziennikarskim" i mało kto protestuje, a wielu się cieszy. Niech lepiej ateiści nie udają fałszywej troski o Kościół, tworząc i podsycając równocześnie w nim podziały. Ich zamiary są całkowicie czytelne. Obyście za przykłądem swojego guru nie musieli kiedyś wypić własny nocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: Więcej prawdy a mniej fałszu! 08.02.06, 18:42 z moich obserwacji wyciągam zupełnie inne wnioski. podział Kościoła nie dokonuje się na podstawie działań mediów czy ateistów, a dzięki niepodporządkowaniu się o. Rydzyka Episkopatowi. co dla PRAWDZIWEGO Karolika ma być wyznacznikiem lini Kościoła? Radio czy Episkopat i słowa Papieża??? dlaczego mamy prostestować przeciwko obnażaniu współzależności szefów jakiegoś radia i ludzi z rządu? gdzie tu logika i "czyste" państwo? patriotyzmowi rozumianemu jako faworyzowanie swoich popleczników mówię NIE Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: Więcej prawdy a mniej fałszu! 08.02.06, 18:42 aha! a ksenofobia to lęk przed obcymi (Żydami, Masonami, homoseksualistami). tak na marginesie. polecam nie używanie terminów, których znaczenia się nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Więcej znajomosci obcych terminów! 09.02.06, 08:29 > aha! a ksenofobia to lęk przed obcymi (Żydami, Masonami, homoseksualistami). ta > k > na marginesie. polecam nie używanie terminów, których znaczenia się nie zna Prawda. Przecież tusk nie traktuje jako swoich znienawidzonych przez siebie słuchaczy i słuchaczek Radia Maryja - to jego ksenofobia. Odpowiedz Link Zgłoś
pushit Re: Do ryczącej czterdziestki (Kazimiera Szczuka? 08.02.06, 13:07 or.org.pl/monitoring/rm/ www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/ masz. śmieszą mnie te teksty o dobroci o. Rydzyka. wszystko co robi ten człowiek robi dla SIEBIE i w imię SWOICH interesów. "która bez cięć i retuszu pokazuje rzeczywistość, która nie deprecjonuje nawet przeciwników ideologicznych" - ty w to serio wierzysz? serio, serio? w tej tv manipulacja goni manipulację - aż czasem się niedobrze robi od oglądania. a co do treści samego artukułu, wszystko było by w porządku gdyby minister wysłał swój prywatny samochód. niestety wysłał służbowy - czyli de facto taki za który ja również płacę, a nie życzę sobie by z moich pieniędzy finansowane były przejazdy takich ludzi jak o. Rydzyk. niedopuszczalne jest by publiczne pieniądze i środki były wykorzystywane w prywatnych celach. jak widzę o. Rydzyk nie wiedzi w tym nic złego. jak widać walczy on o Polskę, która będzie pełnić służebną rolę wobec niego. dziwi mnie, że ci wierni słuchacze radia maryja nie widzą w tym nic złego i dalej produkują takie teksty jak ten powyższy o tym co o. Rydzyk robi dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Do ryczącej czterdziestki (Kazimiera Szczuka? 08.02.06, 14:13 pushit napisał: >wszystko było by w porządku gdyby minister > wysłał swój prywatny samochód. niestety wysłał służbowy - czyli de facto taki z > a > który ja również płacę, a nie życzę sobie by z moich pieniędzy finansowane były > przejazdy takich ludzi jak o. Rydzyk. Ok. ale zwolennicy o. Rydzyka - też podatnicy - mogą mieć dokładnie przeciwne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Do bullshita 09.02.06, 08:51 Prosiłem o podanie linków ze wskazanej strony źródłowej www.radiomaryja.pl: Cyt.: "Zapisy WSZYSTKICH audycji w formacie MP3 dostępne na stronie internetowej www.radioryja.pl - proszę o podanie linku do konkretnego zapisu mp3 oraz godziny i minuty wypowiedzi." - nie można traktować wiarygodnie zapisów zamieszczonych na stronie skrajnej i wrogiej organizacji "Otwarta Rzezcpospolita". > masz. śmieszą mnie te teksty o dobroci o. Rydzyka. wszystko co robi ten człowie > k > robi dla SIEBIE i w imię SWOICH interesów. Robi to również dla mnie, interesów moich i wielu milionów słuchaczy w Polsce i za granicą. Robi to również dla milionów swoich wrogów. Łatwo jest krytykować, a potem korzystać z owoców krytykowanych przez siebie działań. > a co do treści samego artukułu, wszystko było by w porządku gdyby minister > wysłał swój prywatny samochód. niestety wysłał służbowy - czyli de facto taki z > a > który ja również płacę, a nie życzę sobie by z moich pieniędzy finansowane były > przejazdy takich ludzi jak o. Rydzyk. niedopuszczalne jest by publiczne > pieniądze i środki były wykorzystywane w prywatnych celach. Apolityczny przedstawiciel koncernu paliwowego w "apolityzcnej" telewizji tvn przyznał, że koszt tej przejażdżki wyniósł 2,50 (słownie: dwa złote pięćdziesiąt groszy). To powinien być raczej przyczynek do pochwały dla tego prostolinijnego człowieka (ministra), którego dobroć graniczy z naiwnością. Dziwi mnie też troska o fundusze publiczne w wysokości 2,50 PLN przy jednoczesnym przymykaniu oka na miliardowe przekręty przywatyzacyjne niejakiego Lewandowskiego (b. ministra prywatyzacji), tylko dlatego, że jest on z PO, już nie mówiąc o przestępstwach finansowych SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
m.kozmat Re: Do ryczącej czterdziestki (Kazimiera Szczuka? 10.02.06, 12:00 w Twoim kręgu kulturowym być może tak... a co do nienawiści, to pierwszy lepszy przykład: Zatopienie Platformy, czy to nie jest akt nienawiści do myślących inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Do debeo ! 08.02.06, 14:04 czterdziestka65 napisała: > Rany - człowieku ale masz spaczone pztrzenie na rzeczywistość, współczuję > serdecznie współczuję. Może i ten rząd powinien domagać się współczucia? Jak tak dalej pójdzie to chyba nie bardzo będzie mógł rządzić - i pewnie o to chodzi. Odebranie telefonu, remont toalety może być fragmentem prowokacji, niekoniecznie dziennikarskiej. Kiedy psy Kwaśniewskiego (urocze wilczury) wożone były słuzbowym mercedesem nie stało się to sensacją dnia, pomijając fakt obyło się tu bez prowokacji. Nie rozgrzeszam ministra, sądzę, że nie ma kwalifikacji do zajmowania tego fotela, skoro nie zorientował się w tak prościutkiej manipulacji to będzie non stop oszukiwany przez swoich urzędników. A co będzie jak pojawią się prowokacje bardziej wyrafinowane, co jest kwestią czasu? Jak widać wojna jest brutalna bo też nie chodzi w niej o pietruszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Do debeo ! 08.02.06, 10:27 Hehe - a jednak wyjeżdżam :) Prawdziwie po katolicku zostałem obrażony (no nazwij to prowokacją, proszę... :) P.S. W domu nie mam telewizora, radia prawie nie słucham, głównie muzyki ("młotkowy" jazz), a gazetę kupuję raz w miesiącu i to też nie żadne dzienniki, wiec nie udało Ci się mnie zaszufladkować. P.S.2 Podobnie jak Ty używam mózgu, z tą tylko różnicą, że ja używam swojego. P.S.3 Dziękuję, teraz już na pewno wiem, że nie jestem Polakiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Do debeo ! 08.02.06, 10:32 Tak nie jesteś Polakiem Polak to albo wierzący praktykujący katolik reszta to niepolacy tylko jacyś ludzie zamieszkujący kraj Polska. To jest obraz świata przeciętnego ... reszte dopiszcie sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
lukibed Re: Do debeo ! 08.02.06, 10:58 Wierzący, praktykujacy katolik albo kto...?? Jak zostaniecie w jednym garnku tylko wy ziejacy nienawiścia do wszystkiego co nie związane z RM to ta wasza 'polska" na mapie bedzie zajmować mniej niż Luksemburg.... Jestem wierzący, wierze w Boga nie w oszołoma który wozi sie limuzynami i prodaguje nienawiść do wszystkich którzy myśla inaczej niz on! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Polska jest zamieszkana przez Żydów i masonów 08.02.06, 13:51 A Polaków jest niecałe 6 milionów - czyli ci, którzy głosowali na PiS + LPR + Samoobronę, reszta to Żydzi, masoni i Niemcy. Kurczy się wasz naród, wielcy "patrioci". Ciekawe z zrobicie z pozostałym 32 milionami? Wyślecie do obozów koncentracyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
patman To masz pecha :) 08.02.06, 14:01 Skoro jesteś cyklistą, to jeśli zepsuje Ci się rower, wówczas minister nie wyśle limuzyny, tylko co najwyżej hulajnogę. Ale dobre i to. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fakopis PANIE JURGIEL JA DZIS AUTKO NA WIECZOR POPROSZE ! 08.02.06, 10:33 potrzebuje podjechac kolo 19 do wilanowa a moje sie kurde popsulo !!!! jestem potrzebujacy a MIN. lubi pomagac potrzebujacym do kur..nedzy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nie używaj tak wulgarnych słów!!! 08.02.06, 13:58 Trzeba tylko ładnie poprosić, to pan minister Ci w potrzebie pomoże. Jak to dobrze mieć świadomość, że rząd każdego obywatela ma pod swoją pieczą, kiedy tylko mu się krzywda dzieje - rząd jest gotów natychmiast wysłać wsparcie dla niego. Buahahaahahahahahahahahaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: Do debeo ! 08.02.06, 10:43 A wyjeżdżaj sobie, gdzie chcesz. Przynajmniej nie będziesz zaśmiecał Polski. Takimi jak ty nie zbudujemy IV RP. Nie oglądasz telewizji, prawie nie słuchasz radia, nie czytasz codziennych gazet ??? No to masz się czym pochwalić !!! Zatem w oparciu o jakie źródła wypracowujesz tak „zwichnięty” swój światopogląd ??? – Ale do mądrzenia się jesteś pierwszy !!! – Takich „mądrachełków tu na forum mamy „na pęczki” ( a może pęczaki ? ) Twój mózg do mojego tak się ma, jak 1 do 100, więc odpuść sobie to obrażanie !!! W kwestii twojej narodowości, - to nie napisałem, że z pochodzenia nie jesteś Polakiem, lecz między wierszami dałem ci do zrozumienia, że powinieneś być na etapie edukowania się, nie zaś na etapie publicznego pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Do debeo ! 08.02.06, 10:49 Nie, no naprawdę, przestań :) Przyznaj się, że jesteś moją siostrą, która robi sobie ze mnie jaja na forum, proszę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Do debeo ! 08.02.06, 10:49 > A wyjeżdżaj sobie, gdzie chcesz. Przynajmniej nie będziesz zaśmiecał Polski. > Takimi jak ty nie zbudujemy IV RP. > doktorze nie wkurzaj się tak i nie obrażaj innych ludzi bo znów będziesz musiał się spowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: Do doktor ! 08.02.06, 12:24 Doktor! znowu zapomniales o pigulce.. to czego ten smieszny kraj nad wisla teraz potrzebuje to psychiatrzy, wielu psychiatrow... Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Do debeo ! 08.02.06, 12:40 Kim ty jesteś człowieku że masz monopol na prawdę? I dlaczego ci się wydaje że osiągniesz coś obrażają innych, wyzywając ich od śmieci? Jak możesz uważać się za człowieka inteligentnego, jeśli żadne wątpliwości nigdy nie zakiełkowały w twojej głowie? Fanatyzm naprawdę jest zagrożeniem dla nas wszystkich i tacy jak ty powinni być traktowani odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Do debeo ! 08.02.06, 12:43 Powyższe pytania kieruje do tzw doktora1 oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do gacekemdka ! 08.02.06, 13:28 Moją prawdą jest Dekalog. Dalszą dyskusję w tym momencie na temat monopolu na prawdę uważam za bezprzedmiotową. Nie wyzywam innych od śmieci. Oni sami pisząc takie, a nie inne teksty - dają świadectwo światu o swoim niskim intelekcie ( poprzez używanie epitetów, wyzwisk, piszą z rażącymi błędami, a przede wszystkim piszą nieprawdę ). Także są mało zorientowanymi w ocenie sytuacji, w jakiej znalazła się Polska. Mądrzą się mimo znikomego niejednokrotnie doświadczenia życiowego tak, jakby to oni mieli monopol na wiedzę. Jeśli ktoś tu obraża, to chór „libertyńskich pomiotów”, którzy nie utożsamiają się z moją Ojczyzną – lżąc, obrzucając inwektywami, wysyłając do psychiatrów, itp. Nie podejmują żadnej merytorycznej dyskusji na argumenty. Stosują argument siły, nie zaś siłę argumentu. Ale nie spodziewam się po nich nic dobrego dla Polski, albowiem piszą to, co ich mocodawcy sobie życzą, - robiąc z młodych mieszkańców Polski „użytecznych durniów”. Nigdy nie byłem fanatykiem kogokolwiek i tak jest do dzisiaj. Więcej o mnie poczytasz tu : qvovadis.eblog.pl/omnie.php Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 do doktor.1 08.02.06, 13:35 ty nie jesteś uczniem Chrystusa w moich oczach. Ty jesteś politykiem, obrońcą czuichś racji. Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Do gacekemdka ! 08.02.06, 13:44 "Nie wyzywam innych od śmieci. " - "to chór „libertyńskich pomiotów”, " - fakt, śmieć i libartyński pomiot to nie to samo, sam nie wiem co gorsze. "Oni sami pisząc takie, a nie inne teksty - dają świadectwo światu o swoim niskim intelekcie ( poprzez używanie epitetów, wyzwisk (...)" - fakt, pamiętaj jednak, że to Ty w dyskusji zaatakowałeś mnie imiennie, ogólnie oceniając, że nie jestem godny bycia Polakiem. "Nie podejmują żadnej merytorycznej dyskusji na argumenty. " - merytoryczną dyskusją nazywasz swoje peany na temat WAS (nie wiem w dalszym ciągu kim WY jesteście), czy też hasła rodem z plakatów i transparentów? Jak na razie na zadne przytoczone argumenty nie odpowiedziałeś w rozsądny sposób (patrz wyżej). "Nigdy nie byłem fanatykiem kogokolwiek i tak jest do dzisiaj. " - nie pisz, że nie jesteś skoro postępujesz tak jakbyś był! Charakterystyczne dla WAS jest to, że sami sobie ciągle zaprzeczacie, ponieważ nie potraficie na chwilę stanąć obok żeby spojrzeć jak wygląda to co robicie. Pogrążacie się ciągle w samouwielbieniu, a wszelka krytyka odbija się od WAS i nie dociera w ogóle do celu. Rozumiem, że jestes nieomylny i postępujesz według jedynej słusznej ideologii, która niestety z Pismem Świętym ma niewiele wspólnego. W takim przypadku zaczynam być krytyczny wobec siebie, że w ogóle kontynuuję polemikę z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: doktorze mijasz się z prawdą 08.02.06, 14:00 doktor.1 napisał: > Moją prawdą jest Dekalog. > Dalszą dyskusję w tym momencie na temat monopolu na prawdę > uważam za bezprzedmiotową. > Nie wyzywam innych od śmieci. hm, a jak odebrać to co napisałeś poniżej? doktor.1 napisał: > A wyjeżdżaj sobie, gdzie chcesz. Przynajmniej nie będziesz zaśmiecał Polski. > Takimi jak ty nie zbudujemy IV RP. a na marginesie, IV RP nie zaistnieje ponieważ opiera się na błędnym założeniu, że społeczeństwo jest 'zdrowe' wyłącznie wtedy gdy ożyje według zasad moralnych wprowadzanych i nadzorowanych przez władzę sama idea państwa bez korupcji, niesprawiedliwości, z pomocą socjalną tak by każdy czuł się godnie traktowany - nie jest zła, ale jak uczy historia NIKT takiego państwa jeszcze nie stworzył i watpię żeby komuś się to udało, Kaczyńscy i Rydzyk są za słabi, mimo wszystko... Szkoda tych nerwów, które sobie niszczysz na forum, i tak na sam koniec Stwórca zapyta się pewnie o jedno: czy żyliśmy uczciwie i czy nie krzywdziliśmy innych ludzi, a nie o to czy ojciec R. nas lubił i czy my lubiliśmy ojca R. ----------------------------------- że władza demoralizuje władza absolutna demoralizuje absolutnie, Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: doktorze mijasz się z prawdą 08.02.06, 14:21 poza tym, żeby nie było, obaj panowie może i wierzą, że robią coś dobrego dla kraju, ale nie usprawiedliwia to w niczym ich działań, które de facto mają charakter prywatnej wojenki z przeciwnikami ideologicznymi jeden nie zważając na nic, rozwala Kościoł w Polsce i polaryzuje środowiska katolickie, drugi destabilizuje sytuację polityczną i antagonizuje wszystkie grupy społeczene, z tego nie może wyjśc NIC dobrego --------------------------------------- dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Doktorze1 jaki "DEKALOG"??? 08.02.06, 14:10 Bo chyba nie ten kórego mnie uczono na lekcjach religii. Pan nie jest patriotą pan jest nienawistnym idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: Do gacekemdka ! 08.02.06, 16:16 no poczytawszy te twą biografię doktorze. i wszelkie fobie widoczne jak na dłoni. oby takich "Polaków" jak najmniej, bo zapatrzeni w swą "polskość" wylądujemy w epoce kamienia łupanego. dziwi mnie jak osoba cokolwiek znająca się na ekonomii może się w takim duchu wypowiadać (to a propos prof. Balcerowicza itp). Chyba, że jesteś adeptem ekonomii księżycowej.... wszelkie anty- uważam za uwłaczające godności Katolika (mowa tu o antysemityźmie, antymasonerii i tak dalej). Nie nienawiści uczy Pismo Święte ani Chrystus. Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Do debeo ! 08.02.06, 13:38 Cholera doktor.1 , może nie masz tak wielkiego mózgu tylko zwykłe wodogłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Do debeo !/Polemika z doktorem !!!! 08.02.06, 10:37 Polemika z doktorem!!!!!! Tak to prawda co powiedział ojciec R. o ministrze rolnictwa że dobrze że tacy uczynni wierni jeszcze sa w naszym pseudokraju ! Zapomniał biedaczek że uczynek wynikał ztego aby za to zapłacił nie on lecz frajerzy /czytaj podatnicy/ Najlepiej trabić na lewo i prawo aby to wszyscy piastujacy stanowiska mieli właśnie takie podejście do takich przypadków -ciekaw tylko jestem na jak długo im starczy naszych /czytaj podatników pieniędzy / na charytatywne rozdawnictwo - /tylko nie swoich/ Motto : Od 45 roku w tym kraju najlepij dzielić i wydawać kasę zarobioną przez frajerów / czytaj społecznośc/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilczurowaty1 Re: Do debeo !/Polemika z doktorem !!!! 08.02.06, 11:36 Tata Rydz ma juz praktyke w wyluskiwaniu pieniedzy..... Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia A ja dalej: ha, ha,ha, hi, hi, hi... 08.02.06, 11:41 Kochani nie wyjezdzajcie z Ojczyzny!!! Gdzie bedziecie sie tak dobrze bawic?? Tylko tutaj!! Tatus Rydzyk nam to zapewni jeszcze na jakis czs.... mam nadzieje, ze nie za dlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: A ja dalej: ha, ha,ha, hi, hi, hi... 08.02.06, 11:43 ginusia napisała: > Kochani nie wyjezdzajcie z Ojczyzny!!! Gdzie bedziecie sie tak dobrze bawic?? > Tylko tutaj!! Tatus Rydzyk nam to zapewni jeszcze na jakis czs.... mam > nadzieje, ze nie za dlugo... Ginusia....? Siostro...? Czyżby pan Rydzyk był także Twoim tatusiem...?! Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: A ja dalej: ha, ha,ha, hi, hi, hi... 08.02.06, 12:31 awersja napisała: > > > Ginusia....? Siostro...? Czyżby pan Rydzyk był także Twoim tatusiem...?! Tak, Awersja, prowadzi mnie od przeszkola. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Do doktora1 08.02.06, 10:39 człowieku jak czytam te rozemocjonowane teksty to przychodzi mi do głowy takie mądre powiedzenie "Medice, sana te ipsum" (Lekarzu, ulecz się sam) przykro mi facet ale bronisz niestety złej sprawy, nie mam nic do modlitw ani mszy, ale kazania na tych ostatnich pełne są bzdetów o masonach, Żydach i stwierdzeniach przekonujących wszystkich słuchaczy Radia M (wiem bo oglądam sobie TV Trwam) żyjecie w ciasnym świecie nienawiści do każdej inności i zawsze reagujecie szałem jak wam ktoś wytyka brak logiki i rozsądku (nie mylić ze sprytem, którego ojcu Rydzykowi nie brakuje) > Wszystkie te dzieła służą Bogu, Kościołowi ( a więc nam ludziom wierzącym ) > i Ojczyźnie. > A musisz wiedzieć także, iż "takie będą Rzeczypospolite, jakie młodzieży > chowanie". no i ta historyczna pompatyczność :/ żałosna! Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Do doktora1 08.02.06, 10:42 nie jesteście ani 'wybrani' ani 'lepsi' od tych co ojca R. mają za faceta, który minał się powołaniem i zamiast zostać politykiem poszedł do seminarium, ------------------- istnieje zasadnicza różnica między pastuchem a pasterzem Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Dostarego szczur! 08.02.06, 11:45 stary_szczur napisał: > ojca R. , > który minał się powołaniem i zamiast zostać politykiem poszedł do seminarium, > > Juz Ci kiedys mowilam: stary szczur(nawet wylinialy), madry szczur. Podtrzymuje!!! > > > ------------------- > istnieje zasadnicza różnica > między pastuchem a pasterzem Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: Do stareg_szczura ! 08.02.06, 11:01 Ta inność, o którą tak się upominasz, to : - życie bez Boga, - kult złotego cielca ( mamony ), - korupcja, złodziejstwo, grabież majątku narodowego, - traktowanie człowieka jako przedmiot, - nie podmiot, - aborcja, - eutanazja, - dewiacje homoseksualne, - adopcja dzieci przez związki homoseksualne, - kłamstwa, oszczerstwa i deprecjonowanie ludzi o poglądach patriotycznych, - manipulowanie informacjami w mediach, itp. Otóż na taką inność NIGDY NIE DAMY PRZYZWOLENIA, ani też nie będziemy TOLEROWAĆ !!! Nie ma tolerancji dla zła. A braku przyzwolenia i braku tolerancji dla czynienia zła nie możesz w żadnym wypadku utożsamiać z nienawiścią. Podaj datę, godzinę, tytuł audycji i osobę, która - jak piszesz - mówiła "bzdety o masonach, Żydach". Z Panem Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Do stareg_szczura ! 08.02.06, 11:13 "- życie bez Boga," - przeprasza, Ty czy też któryś z twoich towarzyszy jest władny do określenia kto żyje z Bogiem, a kto bez Boga? Ty jako człowiek, z zasady niedoskonały, czy Bóg na sądzie ostatecznym? "- korupcja, złodziejstwo, grabież majątku narodowego," - o tym przykładzie trąbimy tutaj od co najmniej kilku godzin. Klapki na oczach? "- kłamstwa, oszczerstwa i deprecjonowanie ludzi o poglądach patriotycznych" - Ty czy któryś z Twoich towarzyszy będziesz oceniał kto ma poglądy patriotyczne, a kto nie? Na podstawie czego? "- manipulowanie informacjami w mediach," - w Radio Maryja nie manipuluje się informacjami? Inaczej, czy oprócz RM słuchasz jakiegoś inego radia, czy oprócz telewizji Trwam oglądasz jakąś inną telewizję? "A braku przyzwolenia i braku tolerancji dla czynienia zła nie możesz w żadnym wypadku utożsamiać z nienawiścią." - Ty człowieku niedoskonały będziesz określał co jest złem, a co nie? "Otóż na taką inność NIGDY NIE DAMY PRZYZWOLENIA, ani też nie będziemy TOLEROWAĆ !!!" - kim jesteście WY? ŚWIĘTA INKWIZYCJA? Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Do debeo - EOT synu EOT !!!! 08.02.06, 12:12 Tak, wiem. Niewygodne i nieodpowiedzialnie podejmowane dyskusje kończą się właśnie w ten sposób. P.S. Walkover, tak szybko? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotre2 Do doktora 08.02.06, 11:14 Ty stary, jesteś nieżle pier...ty!!! Weź się w garść, bo kompromitujesz się. Pewnie jesteś brzydki i nikt cię nie lubi. Lepiej już nie odzywaj się na forum, bo wzbudzasz śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
piotre2 Re: Do piotre2 ! - EOT synu, EOT !!! - Jasne ???! 08.02.06, 12:50 Nie, nie jasne, weź oddech, zastanów się i zacznij jeszcze raz oszołomie Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Co za EOT? 08.02.06, 12:53 Ewentualnie Odwiedź Toruń? Episkopat Obroni Twardogłowych? Emanacja Obitej Twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do rafvonthorn ! - wyedukowanego "inaczej" 08.02.06, 13:40 End Of Thread - co w tym wypadku można przetłumaczyć : - "Koniec tematu / Nie chcę więcej pisać". Jeśli chodzi o powód owej niechęci, to jest nim "odporność na wiedzę" i tępota moich adwersarzy, do których żadne argumenty nie trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś
piotre2 Re: Do doktor.1 - wyedukowanego "inaczej" 08.02.06, 13:53 a to bardzo specyficzny slang. W Toruniu z ojcem tak sobie gawędzicie? Musi to być ciekawe przeżycie dla ciebie. Ciekawe czy jakiś native speaker by to zrozumiał, oszołomie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re:Do doktor.1 08.02.06, 14:51 Jak się używa skrótów. To powinno się wiedzieć jak się skrót rozwija. End Of Topic , a tylko czasami End Of Threat nie End Of Thread (nowych znaczeń nie potrzeba), równie dobrze zaraz powstaną np. End Of Time i bądź tu mądry co tym razem miało oznaczać EOT (może Elektorat Ojca Torunianina). Z wyrazami współczucia jedynemu nieomylnemu (czyżby jednak), innym błędy wytyka. Kilka postów wyżej/niżej ortografia wytykana. Odpowiedz Link Zgłoś
piotre2 [...] 08.02.06, 17:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Do stareg_szczura ! 08.02.06, 11:40 *zacznijmy może od mojego zdziwienia, że nie przeszkadza ci, kiedy ojciec Rydzyk broni prywaty ministra - rozumiem, że tylko dlatego, iż to ojciec Rydzyk miał być wieziony publicznym samochodem "Ojciec Rydzyk prowokację dziennika "Fakt" określił jako zachowanie nieetyczne i przestępcze. "Na miejscu pana Jurgiela oddałbym sprawę do prokuratury, bo to było zlekceważenie legalnie wybranej władzy, wyśmiewanie organów Rzeczypospolitej" - dodał" tego WZORU CNOTY tu na forum bronisz?? to właśnie zachowanie ministra ma charakter korupcyjny (z tym przeciez jak widze walczysz) wykorzystanie publicznego majątku jakim jest samochód rządowy, do podlizywania się księdzu, u którego minister buduje sobie wizerunek miedialny jest dla mnie KARYGODNE a proszę ojciec Rydzyk daje rozgrzeszenie i jeszcze gani Fakt - wspaniale... *a tak co do meritum listy - na tym właśnie polega wasza radiomaryjna choroba, jedynym argumentem jakiego potraficie użyć to dyskredytowanie adwersarzy i sugerowanie im, że jak krytykują RM tzn, żyją bez Boga, są homoseksualistami, traktują ludzi jak przedmiot itd - żenujące, żałosne i uniemożliwiające jakąkolwiek sensowną romzowę, ale ale co się dziwić? > Nie ma tolerancji dla zła. > A braku przyzwolenia i braku tolerancji dla czynienia zła > nie możesz w żadnym wypadku utożsamiać z nienawiścią. Chrystus mówił o miłowaniu grzeszników, o ile dobrze pamietam i o miłości bliźniego zwłaszcza tego 'innego' - a ojcu Rydzykowi marzą się stosy i zmartwychwstały Torquemada, > Podaj datę, godzinę, tytuł audycji i osobę, > która - jak piszesz - mówiła "bzdety o masonach, Żydach". jeszcze mi tak nie przygrzało żebym te głupoty nagrywał, ale chyba sami macie w archiwum opowieści o tym jak ojca R. ostrzegał jakiś inny kapłan, że go za to jego wielkie dzieło, które tworzy zechcą zabić(tu dramatyczna przerwa) no i zabijają go medialnie, albo o tym jak jakaś kobieta, której rodzice byli masonami otworzyła oczy dopiero dzięki Radiu Maryja ... > Z Panem Bogiem był ze mną jeszcze zanim pojawił się ojciec R i ten ostatni do Jego obecności nie jest mi wcale potrzebny! Odpowiedz Link Zgłoś
b.lebowski do doktora.1 08.02.06, 11:44 przepraszam doktorku, ale musisz się obódzić! A propo "kultu złotego cielca" - mieszkam w Toruniu i wieloktotnie widziałem "biednego" ojca t. w jego skromnym samochodzie - w ciągu całego swojego życia tyle nie zarobisz co on wydał na ten samochód. No ale może dzięki temu samochodowi szybciej spotka się ze swoim pasterzem. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk bo buca doktora 08.02.06, 13:46 najbardziej zenujacy sa ci co na forum ortografie wytykaja, brak mi slow...jak nie ma sie argumentow to rzuca sie wlasnie ortografia Odpowiedz Link Zgłoś
pushit Re: Do stareg_szczura ! 08.02.06, 13:16 > Ta inność, o którą tak się upominasz, to : > - życie bez Boga, > - kult złotego cielca ( mamony ), > - korupcja, złodziejstwo, grabież majątku narodowego, > - traktowanie człowieka jako przedmiot, - nie podmiot, > - aborcja, > - eutanazja, > - dewiacje homoseksualne, > - adopcja dzieci przez związki homoseksualne, > - kłamstwa, oszczerstwa i deprecjonowanie ludzi o poglądach patriotycznych, > - manipulowanie informacjami w mediach, itp. ale zdajesz sobie sprawę z tego, że 7 punktów spośród powyższych idealnie pasuje do o. Rydzyka? rzeczywiście nie można mu zarzucić, że popiera aborcję, eutanazję i adopcję dzieci przez związki homoseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: Do pushit ! 08.02.06, 13:46 Wymień punkty, które uważasz, że pasują do o. T. Rydzyka, a także bardzo szczegółowo udowodnij ich prawdziwość faktograficznie, ale nie w oparciu o tzw. "fakty prasowe". Czas START !!! Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Do stareg_szczura ! 08.02.06, 13:45 do doktora.1 - życie bez Boga, - kult złotego cielca ( mamony ), - korupcja, złodziejstwo, grabież majątku narodowego, - traktowanie człowieka jako przedmiot, - nie podmiot, - aborcja, - eutanazja, - dewiacje homoseksualne, - adopcja dzieci przez związki homoseksualne, - kłamstwa, oszczerstwa i deprecjonowanie ludzi o poglądach patriotycznych, - manipulowanie informacjami w mediach, itp. toż to najcenniejsze cnoty ojczulka rydza Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: Do stareg_szczura ! 08.02.06, 17:20 > Ta inność, o którą tak się upominasz, to : > - życie bez Boga, każdy może wierzyć w takiego Boga w jakiego chce. Wiara to sprawa osobista i indywidualna, nie państwowa. > - korupcja, złodziejstwo, grabież majątku narodowego, a co to jest przepraszam majątek narodowy? bankrutujące kopalnie, które sprywatyzowane mogą dalej działać (patrz Bogdanka)? i czyj on jest? także mój. i ja go nie chcę dłużej utrzymywać z moich pieniędzy. > - dewiacje homoseksualne, już nawet niektórzy księża przyznają, że homoseksualizm to nie choroba tylko wrodzona "przypadłość" (przepraszam za brzydkie słowo, nie mogę znaleźć lepszego na szybko) > - kłamstwa, oszczerstwa i deprecjonowanie ludzi o poglądach patriotycznych nie "patriotycznych" tylko nacjonalistycznych i totalitarnych > - manipulowanie informacjami w mediach, itp. no comment co do manipulacji w TV Trwam i RM Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do sojkaj2 ! 08.02.06, 11:11 Jeśli problemy w Polsce, z którymi nam patriotom dziś przyszło się zmierzyć są dla ciebie KABARETEM, - to albo jesteś nieświadom tego, co piszesz, albo też brak ci piątej klepki. Wybieraj. Trzeciej ewentualności nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: Do sojkaj2 ! 08.02.06, 12:38 no jaja! naprawde! masz koles (do doktor.1) naprawde swietny styl! ten dramatyzm! patos! naprawde swietne! Odpowiedz Link Zgłoś
tatali Bardzo RYDZYKOWNE stwierdzenia ;-))) 08.02.06, 10:57 Powiem krótko- Bój się Boga 51 letni chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek.krzeminski Rydzyka walka z bezrobociem 08.02.06, 11:34 Panie doktorze! Śmieszy mnie gdy czytam jak to Rydzyk walczy z bezrobociem i daje zatrudnienie. Mieszkam w Toruniu, więc trochę wiem. Operator kamery telewizyjnej w TV Trwam zarabia 500 złotych. TYak wygląda hojność Rydzyka. Co Pan na to? Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 Re: Do debeo ! DIAGNOZA 08.02.06, 11:58 Widzę że nie lubisz sobie zadawać pytań. Wolisz żeby ktoś (rudzyk i ska.) myślał za ciebie. Współczuję ci bo straciłeś kontakt ze światem. A szkoda mi ciebie tym bardziej bo sam się w to wpędzasz. "jeśli Bóg chce kogoś ukarać, rozum mu odbiera..." pozdro for moher skład :D :P Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Do debeo ! DIAGNOZA 08.02.06, 12:04 > Widzę że nie lubisz sobie zadawać pytań. Wolisz żeby ktoś (rudzyk i ska.) > myślał za ciebie. Współczuję ci bo straciłeś kontakt ze światem. A szkoda mi > ciebie tym bardziej bo sam się w to wpędzasz. > "jeśli Bóg chce kogoś ukarać, rozum mu odbiera..." > pozdro for moher skład :D :P Biorąc pod uwage poziom dyskusji wypada mi chyba sprostować (aby nie było mylnej intrpretacji), że powyższe w treści chyba nie do mnie (bo w tytule do mnie)... ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
vanici Do doktor.1 08.02.06, 12:08 > Wszystkie te dzieła służą Bogu, Kościołowi ( a więc nam ludziom wierzącym ) > i Ojczyźnie. > A musisz wiedzieć także, iż "takie będą Rzeczypospolite, jakie młodzieży > chowanie". no tak, a polscy biskupi to tez sa lewakami, komuchami i moze masonami? cos zdaje sie zaczyna wsrod nich przewazac opinie ze o. Rydzyk nie do konca jest np w zgodzie nie tylko z litera ale i z duchem praw koscielnych :) Dla mnie jednak najwiekszym grzechem o. Rydzyka i jego zwolennikow jest uzurpowanie sobie prawa do okreslania kto jest prawdziwym Polakiem, a kto nie. Proponuje jeszcze raz chocby przejrzec Katechizm. Zwlaszcza grzechy glowne, a konkretnie chodzi o grzech pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
pako19 Re: Do debeo ! 08.02.06, 12:19 > Wszystkie te dzieła służą Bogu, Kościołowi ( a więc nam ludziom wierzącym ) > i Ojczyźnie. > A musisz wiedzieć także, iż "takie będą Rzeczypospolite, jakie młodzieży > chowanie". Służą Bogu??? Pytanie dla ciebie: )(mam nadzieję że się trochę nad tym zastanoewisz, chociaż z tego co widzę lubisz jak ktoś myśli za ciebie): Czy Jezus Chrystus jest tam gdzie jest Kosciol czy moze Kosciol jest tam gdzie jest Jezus Chrystus? Czy jest On tam gdzie Rydzyk glosi kazanie? tylko dlatego że jest to "kościół katolicki"? Czy może Jezus jest tam gdzie On chce i może w tym momejncie jest na dworcu pry człowieku który potrzebuje Jego pomocy?? Czy to człowiek ustanowił Kościół czy Jezus Chrystus? Otóż do Polski 2 lata temu przyjechał pewien francuski ksiądz (nazwiska nie pamiętam) który przebywa wśród narkomanów, marginesu społecznego i wyciąga tych młodych ludzi z narkomanii, choć nie zawsze mu się to udaje.Powiedział w Polsce takie słowa: "U was kościoły są pełne. To dobrze. Ale pełne są też więzienia. Co to znaczy? NIe zamykajcie się w kościołach!!! Jest masa potrzebujących Jezusa! A wy się zamykacie w kościołach.... Do napisałem dla ciebie doktor.Chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kogo na wychowawcę młodzieży... 08.02.06, 12:23 doktor.1 napisał: > > A musisz wiedzieć także, iż "takie będą Rzeczypospolite, jakie młodzieży > chowanie". Ojciec Rydzyk wychowawcą młodzieży? NIE DAJ CHRYSTE PANIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jurgiel kasę własną nie naszą może wydawać na co 08.02.06, 14:06 chce. Tylko tego powinien nauczyć go papciu Rydziu. Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Do debeo ! 08.02.06, 15:46 "Ty nie czekaj, - ty już powinieneś dawno widzieć (...)" - a ten tekst drukuję i wieszam sobie na ścianę wśród ulubionych :) Wyciska mi łzy z oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Do debeo ! 10.02.06, 19:23 doktor.1 napisał: > Ty nie czekaj, - ty już powinieneś dawno widzieć, > co o. T. Rydzyk zrobił dla Polski i Polaków. > > Okradł dziesiatki, a może i setki tysięcy biednych emerytów ze świadectw udziałowych, a ty piszesz, że "bez grosza" stworzył takie radio. Tak, jak siedział bezpiecznie i wygodnie w Reichu w stanie wojennym, nie wychylał się, żeby się komuchom nie narazić i próbował tam też wyłudzić pieniądze (ale go szkpopy pogoniły). I ta kanalia ma czelność porónywać się do św. pamięci Księdza Popiełuszki, który zginął męczęńska smiercią za wiarę? Więcej przykładów nie cjce mi się podawać. PS. Słuchałem kilka razy radia Maryja. Taką nienawiść można tylko spotkać u Urbana (do innych wprawdzie). Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
grazuchna Re: Do atikor1 ! Masz rację, wyjażdżaj i to szybk 08.02.06, 12:14 Hitler też zazynał od 0. Odpowiedz Link Zgłoś
jonex21 [...] 08.02.06, 09:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak [...] 08.02.06, 09:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do vitmik ! 08.02.06, 11:57 Piszesz „ludzie” – ja czytam : „platformersi”, którym pęka lód pod nogami, po którym stąpają w pogoni za unicestwieniem Polski jako kraju suwerennego. Piszesz obraźliwe słowa pod adresem o. T. Rydzyka – a ja cię widzę za kilka miesięcy na ławie oskarżonych. Piszesz „...za pieniądze kacapów (bo tam ma anteny)...” ( chodzi o Rosję – przyp. doktor.1 ) – ja tę „informację” uważam jako kłamstwo, albowiem: po pierwsze: dzierżawa nadajnika fal średnich na Kaukazie była za ciężkie pieniądze utrzymujących RM ( także za moje ), nie zaś za pieniądze Rosji, po drugie : w roku 2003 RM rozwiązało umowę dzierżawy z uwagi na bardzo wysokie koszty najmu owego nadajnika, na który dalej nie było stać RM. Piszesz : „nienawidze lewakow i lewicy w ogole,ale jezeli jakis komuch obieca w kampanii ze rozp... to torunskie badziewie to na niego zaglosuje” – a ja czytam : na złość babci odmrożę sobie uszy. I kto tu sieje nienawiść ??? – Może RM i TV Trwam ??? – Nie, - to tacy jak ty „badziewia” !!! Już zapomniałeś, że od roku 1945 Polska będąca we władaniu Kremla i jego „zauszników” z PZPR-u, a później z przerwami SLD na przemian z AWS-em i UW-olami doprowadzili Polskę na skraj bankructwa ??? – To masz krótką pamięć !!! P.S. Zgłosiłem twój post do skasowania. ____________ Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, albowiem każda wolność ma swoją odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Do vitmik ! 08.02.06, 12:54 Grozisz doktorku? Tak mocny się czujesz? Pozamykasz wszystkich? A wiesz że roakcja spowoduje kontrreakcję? A co zrobisz jak dojdzie do schizmy(gorszy dla KK w Polsce wariant) lub twój ukochany o. Rydzyk zostanie znowu zwykłym zakonnikiem, a RM zajmie się tym do czego zostało powołane(przynamiej teoretycznie) tj ewangelizacją? Odpowiedz Link Zgłoś
ute_ute Re: Do vitmik ! 08.02.06, 13:19 doktor.1 napisał: > > Już zapomniałeś, że od roku 1945 Polska będąca we władaniu Kremla > i jego „zauszników” z PZPR-u, a później z przerwami SLD na przemian > > z AWS-em i UW-olami doprowadzili Polskę na skraj bankructwa ??? – To masz > > krótką pamięć !!! to ty chyba masz bardzo krótką pamięć, przecież redaktor rydzyk popierał AWS, więc... to on doprowadził Polskę na skraj bankructwa? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do ute_ute ! 08.02.06, 14:44 W przeciwieństwie do ciebie, moja pamięć jest bez zarzutu. AWS wszedł w koalicję z UW-olami. Krzaklewski ZDRADZIŁ Naród i jest to fakt niepodważalny !!! Oddał wraz z Buzkiem UW-olom wszystkie "strategiczne" ministerstwa, a na skutki nie trzeba było długo czekać. Radio Maryja Krzaklewski wykorzystał jako "tubę propagandową", - to fakt. Ale wówczas nikt nie przewidział, co zrobi ów zdrajca. W roku 1997 Krzaklewski będąc w RM w "Rozmowach niedokończonych" dostał "popalić" od jednego ze słuchaczy, który wytknął operując konkretami, iż ten głosował za przyjęciem ustaw antynarodowych i antyrodzinnych. Wówczas Krzaklewski przyznał, że głosowali na podstawie "ściągawek" wcześniej przygotowanych ( przez kogo ? - tego nie powiedział ), gdyż "nie mieli czasu" przeczytać projektów tych ustaw. Wzburzenie słuchaczy narosło do tego stopnia, że kolejne telefony słuchaczy były coraz ostrzejsze. Audycja miała trwać do godz. 2:00 w nocy, ale Krzaklewski zakończył ją parę minut po godz. 23:00 i jak "zbity pies" wyjechał z Torunia. I to była jego ostatnia wizyta w RM. Przekonasz się, że o Krzaklewskim i Buzku będzie jeszcze głośno - tym razem z sali sądowej, gdzie obok nich zasiądą także wszyscy ci, którzy po roku 1989 ŚWIADOMIE rujnowali Polskę !!! Jeśli rzucasz oszczerstwo, jakoby o. T. Rydzyk doprowadził Polskę na skraj bankructwa, to i rzuć to osczerstwo 12 milionom Polaków, którzy wówczas głosowali na AWS (nie zaś na UW !!!). Potrafisz tylko pomówić, obrzucić inwektywami, a ...... pomyśleć nie łaska ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: Korekta dla nieomylnego 08.02.06, 15:08 > Piszesz obraźliwe słowa pod adresem o. T. Rydzyka > – a ja cię widzę za kilka miesięcy na ławie oskarżonych. cię - to dla tych których nie szanuję, Cię - to dla tych których szanuję, czy może odwrotnie Kogo szanujesz? Do kogo zwrócisz się z dużej litery (czyt. do jakiej osoby/grupy, czyich wyznawców, jakich poglądów)) Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: Do vitmik ! 08.02.06, 19:14 > Piszesz obraźliwe słowa pod adresem o. T. Rydzyka > – a ja cię widzę za kilka miesięcy na ławie oskarżonych. no i wyszło szydło z worka. wsadźmy do więzienia wszystkich co nie myślą i czują po linii toruńskiego redemptorysty i zapanuje eldorado. tylko z kogo Wy biedacy podatki ściągniecie? > Już zapomniałeś, że od roku 1945 Polska będąca we władaniu Kremla > i jego „zauszników” z PZPR-u, a później z przerwami SLD na przemian > z AWS-em i UW-olami doprowadzili Polskę na skraj bankructwa ??? – To masz > krótką pamięć !!! no właśnie, krótką pamięć mamy. owszem PZPR sie zgodzę, niebotyczne kredyty, zadłużenie zagraniczne i tak dalej. a ja teraz patrzę za okno i widzę tysiące samochodów, tłumy w marketach (krwiopijczych, masońskich, imperialistycznych!!!) robiące zakupy, rosnącą sprzedaż wszelkich dórb i wyposażenie gospodarst domowych w różnorakie sprzęty, stały wzrost średniej płacy i powolny, acz stały spadek bezrobocia. jeśli tak wygląda skraj bankructwa to ja poproszę o skok w przepaść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: Do ef14 ! 08.02.06, 21:02 1) A co ty* sobie wyobrażasz ??? Wolność słowa bez odpowiedzialności ??? "Pokręciło" cię na dobre czy co ??? Nabluzgasz, obrazisz, oplujesz, splamisz dobre imię, na które ktoś pracował całe swoje życie, a ty paroma słowami niwecząc tę opinię chcesz chodzić na wolności ??? Dorosłość synu, - polega między innymi na tym, że odpowiada się przed prawem za krzywdy wyrządzone bliźniemu także słowem, które boli mocniej niż przemoc fizyczna. Jeśli masz jakiekolwiek dowody przeciwko o. T. Rydzykowi, to zgłoś do prokuratury. Jeśli tych dowodów nie masz, - nie pomawiaj, nie obrażaj, nie obrzucaj inwektywami !!! Nie zgadzanie się z poglądami o. T. Rydzyka w żadnym stopniu nie upoważnia cię do "serwowania" inwektyw pod Jego adresem. A tak nawiasem mówiąc, - jeśli masz inne zdanie na temat Polski niż o. T. Rydzyk, to już wiem, że nie zależy ci na Polsce. Jeśli tak, - to nie oczekuj ode mnie pochwały, a raczej naganę, bo przyzwalając na niszczenie Polski, - pośrednio przyczyniasz się do dalszego jej niszczenia i brania we władanie przez obcych. O fundusze na cele penitencjarne się nie martw, - sami na nie zapracują ci, co będą odsiadywać wyroki. Chyba nie wyobrażasz sobie, by z moich podatków były finansowane te "wczasy" w standardowym "domu wczasowym" ? A pracy jest mnóstwo, chociażby przy budowie dróg i autostrad. 2) Samochody, które widzisz, w prawie stu procentach zasiliły obce przedsiębiorstwa, a kasa "wywędrowała" za granicę. Większość nowych pojazdów w Polsce zakupiona jest na kredyt. Ów kredyt ludzie zaciągali w bankach, które należą do właskiego, niemieckiego, holenderskiego kapitału. Kto na tych kredytach zarobił ? Może Polacy ??? A społeczeństwo polskie ma coraz mniej złotówek w obrocie !!! Towarzystwa emerytalne z II i III filara wyprowadzają kasę za granicę Polski, tam nią obracają, a Polska ??? - Polska nadal .... biednieje. Super i hipermarkety kuszą wszelkiego rodzaju promocjami nawet w niedzielę !!! Znajdź w Niemczech sklep czynny w niedzielę ! A co ? - polska ekspedientka zatrudniona w zachodnim markecie nie ma rodziny ??? - Nie ma prawa poświęcić czasu w niedzielę dla Boga i rodziny ??? I ty to uważasz za "sukces" nowoczesności w Polsce ??? Opanuj się człowieku ! To, o czym napisałem wyżej, - zawdzięczamy porozumieniu w Magdalence i Okrągłemu Stołowi, a w konsekwencji rządzącym ( za wyjątkiem rządu Premiera Jana Olszewskiego ). Ten fakt ponad wszelką wątpliwość został już udowodniony. Zapamiętaj sobie, że NIE MA WOLNOŚCI BEZ WŁASNOŚCI !!! Polak nie może być spychany do roli "zwykłego zjadacza chleba" i "taniej siły roboczej" !!! - Jeśli myślisz inaczej, to może lepiej będzie, byś się po prostu usunął w cień i "nie wychodził przed orkiestrę", gdyż twojego "fałszowania" już się nie da słuchać. __________ Nie bój się myśleć, myślenie nie boli. qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: polemika z Doktor1 - podsumowanie. 09.02.06, 08:41 "A tak nawiasem mówiąc, - jeśli masz inne zdanie na temat Polski niż o. T. Rydzyk, to już wiem, że nie zależy ci na Polsce. " Nic dodać, nic ująć :) Musi być Ci z tym na prawdę ciężko :) P.S. Apropos strasznie wytykanych przez Ciebie błędów w pisowni - qvovadis.eblog.pl , chyba jednak "quo vadis"? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do debeo ! - Na zakończenie 09.02.06, 14:31 O ile pamiętam, to napisałem tobie EOT ! Jak widzę, nie dotarło to do twojego umysłu. Skoro tak, to na zakończenie naszego „dialogu” tu na forum nie będę robił podsumowania ( nie mam tyle czasu ), ale ustosunkuję się do twojego „podsumowania”. Jeśli tak ma wyglądać twoje podsumowanie, to chyba nie wiesz, na czym ono polega. Ale cóż, - wcześniej także wykazałeś się niewiedzą, więc jakże może być i teraz ? - Nihil novi. Owszem, jest mi ciężko, ale nie z tego powodu co piszesz. Ciężko jest mi z powodu, że młodzi i zmanipulowani ludzie tak są „odporni na wiedzę”, że tylko ciężka „praca u podstaw” powoduje zmianę ich światopoglądu. Mam obowiązek jako patriota kształtować umysły młodych ludzi tak, by Polska nie zginęła z mapy Europy, by nie powtórzyła się historia z Targowicy. Geopolityczne położenie Rzeczypospolitej zawsze było powodem do ingerencji ościennych krajów w nasze polskie sprawy, w nasz teren i gospodarkę. I nieprawdą jest, jakoby dziś nie było zagrożenia dla Polski ze strony tych krajów. Oczywiście nie myślę tu o działaniach militarnych, lecz ... politycznych, gospodarczych, finansowych. Bo oto część IV rozbioru Polski mamy już za sobą ( rozpoczęty w roku 1985 ), a przegrane wybory przez PO dają realną szansę na zahamowanie dokończenia „tego dzieła”. Tak więc cały szum medialny, „wieszanie psów” na PiS-ie i rządzie Premiera K. Marcinkiewicza jest niczym innym, - jak zemstą za przeszkodzenie w dokończeniu IV rozbioru, no i ... zwrot kasy , którą PO otrzymała na kampanię wyborczą od Zachodu ( czyt. od żydowsko- masońskich ośrodków ). Dowodów dotyczących IV rozbioru mam mnóstwo, o czym napisałem w dwóch książkach : „Europejskie Eldorado” i „Eurokonstytucja - gwóźdź do trumny Rzeczypospolitej” wydanej przez moje specjalnie stworzone na ten cel wydawnictwo, albowiem nikt z wydawców nie chciał ich wydać. Powód ? – Obawa przed represjami ze strony władz o umocowaniu SLD-owskim i „Platformerskim”, że nie wspomnę o UW-olach. To właśnie ich zdrady obnażyłem w tych książkach i stąd ten „szlaban” wydawnictw. Ale stan twojej wiedzy niestety, - nie jest na wysokim poziomie z zakresu najnowszej historii, więc zamiast korzystać z tych szczątkowych informacji i prosić o więcej, - ty atakujesz bez pardonu, walisz na oślep. Co chcesz takim zachowaniem mnie udowodnić ??? – Jedyne, co ci udało się udowodnić, to chamską agresję, niewiedzę, bądź co gorsze, - celowe działanie na szkodę mojej Ojczyzny. A takiego postępowania tak łatwo się nie wybacza. I choć niejeden forumowicz zarzucał mi, że ja jako katolik powinienem „nadstawić drugi policzek”, to jednak w dobie XXI wieku już minęły czasy, gdy katolik jest „chłopcem do bicia”. Dzisiaj katolik na atak odpowiada atakiem, albowiem już nie ma trzeciego policzka do nadstawienia, bo w dwa już dostał w tym zmasowanym ataku medialnym. Tak więc przemyśl to, co napisałem i nie obrażaj mnie więcej i nie drwij, bo jak to w życiu bywa, - kij ma zawsze dwa końce. Co do nazwy mojego bloga, to nie musisz mnie pouczać, jak powinno się pisać poprawną nazwę. Książkę pod tym samym tytułem „Quo vadis” (Dokąd idziesz) czytałem w czasie, kiedy ty miałeś tetrową pieluchę w majtkach i kaszkę „Bebiko” w butelce ze smoczkiem. Nadając taką, a nie inną nazwę, - chciałem zbliżyć się do hasła „Dokąd idziesz”, jednakże by nie popełnić plagiatu tytułu książki H. Sienkiewicza, jak i tytułu filmu w reżyserii J. Hoffmana. P.S. Jeśli kiedykolwiek w przyszłości „spotkamy się” na tym samym forum, to nie pisz pod moim adresem, a ja obiecuję nie pisać pod twoim. Twoje poglądy już znam, wiem także, że jesteś człowiekiem „niereformowalnym, więc po co mamy sobie wzajemnie „psuć krew”?. Żyj sobie w swoim libertyńskim światku, ale nie działaj na szkodę innych, bo broniąc Polski mają do tego pełne prawo, a ty do atakowania ich – niestety nie masz. Z Panem Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubicki.m Spoko ludziska to prowokacja! 08.02.06, 09:19 Swiją drogą nie wiem jak administrator tego forum pozwala podszywać się jakiemuś ciapciakowi pod "doktora.1". z tego co kojarzę to gość o takiej ksywie używa innego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
milokropka Re: Do atikor1 ! Masz rację, wyjażdżaj i to szybk 08.02.06, 09:35 ciekawe czy i po emeryta misnister tez poslalby limuzyne- skad w Tobie tyle nienawiści prawdziwy Polaku< katoliku a najpewniej Wszechpolaku. Idz sie pomodl o laske zyczliwości i milosierdzia. Jest wolność slowa i kazdy moze wypowiedziec swoja opinie a to , ze chlopakowi sie wyrwalo slowko niz nie znaczy , bo merytorycznie napisal prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:45 london13 napisał: > rydzyk jeszcze szczeka? co za bezczelnosc! dla rydzyka to jest wysmiewanie? A > owszem! Wladza podporzadkowana sekciarzowi w koloratce o chorych pogladach > jest smieszna! Rydzykowe odwracanie kota ogonem - nie zły minister, który nadużywa władzy, lecz ci, którzy to pokazują. Jak w PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Chamstwo kwitnie nawet zimą... 08.02.06, 15:39 Rzadko kiedy używam mocnych słów, ale obawiam się że i inni czytając post londona, poodobnie jak ja, określą jego autora jako człowieka który nie tylko zasługuje na miano nieobiektywnego, chorego z nienawiści zwolennika manipulacji medialnych, czy też jako zwyczajnego chama wręcz nie respektującego elementarnych zasad przyzwoitego zachowania. Cieszę się że mi nie po drodze z takimi cymbałami i jestem po drugiej stronie barykady. Tam po prostu mniej śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 przyslowia madroscia narodu 08.02.06, 08:23 galba napisał: > Członkom rządu powinno się zrobić jakieś szkolenie na temat tego co wypada a > co nie. Bo podkładają się co prawda w wyjątkowo błahych sprawach (trudno to > porównywać do afer SLD) ale za to w bardzo głupi sposób. > -więc trzeba z nich czerpać: "Nie ucz świni fruwać. Stracisz czas, a i świnię zdenerwujesz." Odpowiedz Link Zgłoś
starypolonus sam chcialem zorganizowac zbiorke na zakup 08.02.06, 08:28 limuzyny dla ojca,zaoferowalem nawet pierwsze 10 000$ ale nikt nie chcial dolaczyc. To skandal aby ojciec musial sie prosic o przyslugi. Chyba zasluzyl na wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: sam chcialem zorganizowac zbiorke na zakup 08.02.06, 08:33 no pewnie ze zasluzyl!! ja moge dolozyc stare zepsute hamulce. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: sam chcialem zorganizowac zbiorke na zakup 08.02.06, 08:48 starypolonus napisał: > limuzyny dla ojca,zaoferowalem nawet pierwsze 10 000$ ale nikt nie chcial > dolaczyc. > To skandal aby ojciec musial sie prosic o przyslugi. > Chyba zasluzyl na wiecej? Może zbiórkę na mnie? Jako niepełnosprawnemu przyda mi się. Ale, ale, zapomniałem: kaleki, żydy i pedały do gazu - to hasło obecnego (nie)rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do dccircle ! 08.02.06, 09:13 Wskaż mi tu i teraz, w którym dokumencie PiS-u jest zapis o dyskryminowaniu niepełnosprawnych, Żydów i pedałów ??? Przecież to, co napisałeś - wybitnie świadczy o tym, iż w 100 procentach twój mózg został "wyprany" przez libertyńskie i polskojęzyczne media, które za przegrane wybory "platformersów" codziennie dokonują zemsty i oczerniają zwycięską partię. Jeśli rzeczywiście jesteś niepełnosprawnym, to wydaje mi się, - sądząc po twoim wpisie, - twoja niepełnosprawność dotyczy umysłu. Więc nie afiszuj się publicznie swoją ułomnością umysłową. Może tak zaczniesz omijać min. 2 m komputer podpięty do internetu, co ??? W zamian wypisywania bzdur, - poczytałbyś książkę np. "Media w ogniu propagandy", autorstwa bpa Adama Lepy ? ___________ Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, albowiem każda wolność ma swoją odpowiedzialność. qvovadis.eblog.pl/omnie.php Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Nie rozumiesz człowieku że ludzie mają dość 08.02.06, 09:33 rydzyka i jego wyznawców? JEGO WYZNAWCÓW a nie Boga którego ciagle maja na ustach. Zreszta o ile pamietam to wykorzystujac do celow komercyjnych i politycznych wszystkie katolickie swietosci to akurat ciezko grzesza. Rydzyk to parodia kapłana, yebany hochsztapler (no bo skad niezbyt inteligentny klecha mial kase na budowe: radia,telewizji,gazety i szkoły? od wiernych? tych emerytow co to niby dostaja grosze od panstwa i ciagle narzekaja ze nie stac ich na leki? tych wiernych co nie potrafili zrobic zbiorki na dom wojtyłów w wadowicach?) który za pieniadze kacapów (bo tam ma anteny) miesza w glowach starszym i mlodszym ale glupszym ludziom. nienawidze lewakow i lewicy w ogole,ale jezeli jakis komuch obieca w kampanii ze rozp...ie..doli to torunskie badziewie to na niego zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Nie rozumiesz człowieku że ludzie mają dość 08.02.06, 09:35 vitmik napisał: > rydzyka i jego wyznawców? JEGO WYZNAWCÓW Dokładnie! > Rydzyk to parodia kapłana, yebany hochsztapler (no bo skad niezbyt inteligentny > > klecha mial kase na budowe: radia,telewizji,gazety i szkoły? Ze zbiórki na ratowanie stoczni Gdańskiej!!! vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: Nie rozumiesz człowieku że ludzie mają dość 08.02.06, 09:36 > nienawidze lewakow i lewicy w ogole,ale jezeli jakis komuch obieca w kampanii > ze rozp...ie..doli to torunskie badziewie to na niego zaglosuje Ode mnie ma drugi. Bardzo dobry tekst. Gratuluje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w19f45 Re: Nie rozumiesz człowieku że ludzie mają dość 08.02.06, 18:39 mirek800 napisał: > > nienawidze lewakow i lewicy w ogole,ale jezeli jakis komuch obieca w kamp > anii > > ze rozp...ie..doli to torunskie badziewie to na niego zaglosuje > Ode mnie ma drugi. Bardzo dobry tekst. Gratuluje i pozdrawiam ------------------------ Wy jakieś dziwne buce jesteście - Tera wam by się nawet komuna przydała ale jak by co to byście pierwsi darli morde że to zamach . Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Do dccircle ! 08.02.06, 10:04 Kto was uczył tego języka rodem z marca 68? Grupka PiSowskich agitatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
lillith6 Re: Do dccircle ! 10.02.06, 14:23 a jednak moja swietej pamieci matka miala racje, ze polacy sa klotliwym narodem i krotko przed smiercia byla bardzo zgorszona takimi oblewaniami pomyjami. Jak czytam wasze listy, musze o niej myslec. Tolerancja o milosc blizniego to faktycznie obce slowa, nie majace miejsca w waszych slownikach Odpowiedz Link Zgłoś
martin_j Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:26 Zapewne powiadam Wam jeszcze nie raz sie podłoza i to w bardziej głupi sposob niz sld bo nie beda ukrywali ze kradna...AMEN konusie Odpowiedz Link Zgłoś
zliliana Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:40 Może ktoś będąc w Toruniu sprubuje poprosić o Pomoc Ojca Dyrekrora Jego Eminecję Rydzyka o pomoc.Na przykład w dowiezieniu "chorej mamy" do lekarza.No zobaczymy jakie dobre uczynki robi nasz wspaniałomyślny Ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 13:07 Uwierz mi, w Toruniu niewiele jest osób (oprócz tej szkoły może), które w ogóle by chciały z tym poteflonem rozmawiać... To normalne miasto, nie nasza wina, że buc tu się zainstalował, zlitujcie się... Odpowiedz Link Zgłoś
witchking34 Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:27 > Członkom rządu powinno się zrobić jakieś szkolenie na temat tego co wypada a > co nie. Bo podkładają się co prawda w wyjątkowo błahych sprawach (trudno to > porównywać do afer SLD) ale za to w bardzo głupi sposób. Spokojnie, wszystko przed PiS-em, za krotko u wladzy sa zeby jakis wiekszy przekret zrobic a tym bardziej zeby juz wyplynal na swiatlo dzienne Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Kto zna mumer do ministra? 08.02.06, 08:28 Moglby mnie ktoras z limuzynek do roboty podrzucic. A i zeby barek byl pelen. Migusiem. Pan minister to taki uczynny czlowiek wiec pomocy obywatelowi nie odmowi. Tak w ogole to "minister" znaczy "sluga". Odpowiedz Link Zgłoś
jo.zue Re: Kto zna mumer do ministra? 08.02.06, 08:48 z łac. minister pomocnik, dosł. mniejszy, mniej ważny z dwu (w związku z magister ważniejszy z dwu) Odpowiedz Link Zgłoś
london13 patrz w ksiazce tel pod JURGIEL ASSISTANCE 08.02.06, 08:56 nie zapomnij o 'zero kierunkowy' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Życzliwy człowiek.. 08.02.06, 08:30 to bardzo dobra wiadomość... rozumiem, ze jak mi sie zepsuje samochod to moge zadzwonic do minitra, tak? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Życzliwy człowiek.. 08.02.06, 08:42 ... ale jak to się stanie w Toruniu, to do rydzyka! To taki dobry człowiek ;-) vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak Re: Życzliwy człowiek.. 08.02.06, 09:27 nie :) musialbys byc z ukladu ale nie z tego starego coto go teraz rozbijaja tylko z tego nowego moherowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:33 > trudno to porównywać do afer SLD Daj im trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 09:03 abstracto napisał: > Daj im trochę czasu. Niech sobie Rydzyk przypomni Księgę Przysłów: 2 Przyszła wyniosłość - przyszła i hańba, u ludzi skromnych jest mądrość. 3 Uczciwość kieruje prawymi, a wiarołomnych zgubi ich nieprawość. 4 W dzień gniewu bogactwo jest bez pożytku, sprawiedliwość wyrywa ze śmierci. 5 Prawość niewinnego równa mu drogę, a zły przez swoją złość upada. 6 Sprawiedliwych ratuje ich prawość, żądza - pułapką nieprawych. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:33 "Na miejscu pana Jurgiela oddałbym sprawę do prokuratury, bo to było zlekceważenie legalnie wybranej władzy, wyśmiewanie organów Rzeczypospolitej - dodał." A co panie Rydzyk, mamy płakać nad Wami? Szkoda spojówek. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:33 Mylisz dobroc z glupota. A tak swoja drogo to przez ta afere poziom uslug ministerstwa bardz sie przez ta afere obnizyl. Wyslalem do nim maila i juz pol godziny czekam na limuzynke i co? No, skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:37 Tak, może niech Lepper ich przeszkoli. On się zna na savoir-vivre. Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Plujmy, plujmy zawsze coś się przylepi... 08.02.06, 08:44 Pluciem była sprawa dziadka z Wehrmachtu, to były same FAKTY. Trzeba trochę samokrytyki zachować, a tak robi się moralność Kalego! vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Po chrzescijansku - do prokuratury ich! 08.02.06, 08:40 Nie zeby od razu kare smierci... Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:41 Ja się spodziewałaem, że rydzyk opieprzy Jurgiela, że TYLKO Skodę przysłał :-) vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia.pyrzyk Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:41 ciekawa jestem, czy ta pomoc tyczy się również nas zwykłych śmiertelników, ludzi również potrzebujących???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiadelko Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:45 Oczywiście, że tak. O tym jest w dzsiejszym "Fakcie" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle [...] 08.02.06, 08:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Brak kompetencji ministra ! 08.02.06, 08:45 Minister wykazał się całkowitym brakiem kompetencji i przygotowania merytorycznego do pełnionej funkcji. Powinien wyczuć prowokację. Telefonować asystent ojca może do prezydenta lub premiera. Do urzędnika tak niskiego szczebla /ministrunio rolnictwa/ 5 sekretarz ojca dyrektora wysłałby jedynie sms-a. Odpowiedz Link Zgłoś
robal_pl Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:45 Skoro to taki uczynny człowiek, to ja poproszę aby po mnie przyjechała limuzyna z kierowcą. Muszę odebrać dzieci z przedszkola i żłobka i transport samochodowy bardzo mi to ułatwi ! A tak w ogóle to za wykorzystywanie służbowych środków do prywatnych celów to ten pan minister powinien z miejsca pożegnać się ze stanowiskiem! W tym momencie mamy pewność, że tak będzie nadal... Żałosny standard moralny IV RP znowu wyszedł na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:49 robal_pl napisał: > Żałosny standard moralny IV RP znowu > wyszedł na jaw. No właśnie o to chodzi, że większość apologetów PiS(uaru) nie dostrzega tej obłudy pisiorków! Dla nich wszystko, co kaczyńscy, dorn, wassermann, ziobro, kurski (patrz: dziadek Tuska w Wehrmachcie), cymański lub gosiewski powiedzą, to prawda objawiona. Świat (społeczeństwo polskie) schodzi na psy! vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
dytryk_z_bern Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:50 A wiecie co? Głosowałem na PO - nosze opaskę z wiadomym hasłem, ale na ministra się nie obraziłem... zadzwonił do niego ktoś kto po prostu ma wpływ na politykę, a Jurgiel to polityk który powinien szanse wykorzystywać ;-) Jego dużym błędem natomiast było nie wyczucie prowokacji - do ministra to powinien dzwonić raczej sam Ojciec Dyrektor :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bopin wypożyczalnia 08.02.06, 08:46 panie ministrze, z dzieckiem sie spiesze do przedszkola, prosze podstawic samochodzik.pan ma takie dobre serce... Odpowiedz Link Zgłoś
bopin glupi? 08.02.06, 08:47 > ale za to w bardzo głupi sposób. > moze sa po prostu glupi? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:47 Rydzyk: >>"Na miejscu pana Jurgiela oddałbym sprawę do prokuratury, bo to było zlekceważenie legalnie wybranej władzy, wyśmiewanie organów Rzeczypospolitej" - dodał.<< Zyczenie Rydzyka jest poleceniem dla rzadu Ojca Marcinkiewicza wiec sprawa bedzie. Nie wiadomo tylko cywilna czy karna? Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: ladne kwiatki 08.02.06, 08:51 Panie Rydzyk!Problem polega na tym, ze pan Jurgiel ten "dobry uczynek" sfinansowal z nieswojej kieszeni.Posluzyl sie pieniedzmi podatnikow,pieniedzmi np. pani kasjerki z hipermarkietu.Po polsku mowiac pan Jurgiel ukradl te pieniadze.Dlaczego, jesli tak bardzo chcial panu pomoc, nie wyslal na wlasny koszt taksowki?.To nie sztuka pomagac, kiedy ta pomoc nic nie kosztuje. PS: pana Rydzyka nigdy nie nazwe ksiedzem mimo , iz jestem wierzacym katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: ladne kwiatki 08.02.06, 08:52 pethate napisał: > PS: pana Rydzyka nigdy nie nazwe ksiedzem mimo , iz jestem wierzacym katolikiem > . Tak jak ja nigdy nie napiszę jego nazwiska z dużej litery - nie zasługuje na to. vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: ladne kwiatki 08.02.06, 09:04 Nie chce was zasmucac, ale bez zyznej katolickiej gleby nie byloby problemu R(r) ydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: ladne kwiatki 08.02.06, 09:08 vatseq napisał: > pethate napisał: > > > PS: pana Rydzyka nigdy nie nazwe ksiedzem mimo , iz jestem wierzacym kato > likiem Ja zaś nie powiem o nim "pan", bo to zwykły cham. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia68 Re: ladne kwiatki 08.02.06, 12:55 Co jeszcze sie stanie, aby ten naród zareagował ? Zastanawiam się mocno, czy nie zacząć płacić podatków w innych kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
awe22 [...] 08.02.06, 08:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiamak Re: RYDZYK TO FASZYSTA 08.02.06, 09:25 ja to sie dziwie ze go jeszcze zaden sad nie skazal za sianie nienawisci rasowej i narodowej :) a co do redwatcha i czarnych list rydzyka to pomysl podobny ale prokuratura to sie moze ta rydzykowa lista zajac dopiero jak ona bedzie i jak beda na niej podawane dane osobowe - a jak zadnych danych osobowych nie bedzie to conajwyzej osoby z listy beda mogly dochodzic swych praw w zwiazku z ewentualnymi szykanami, utrata dobrego imienia i takie tam no chyba ze moherki poplyna na listach z tekstami "ten to zyd" a "ten to arab" czy cos to wtedy zawsze podpadaja pod nienawisc rasowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Ojciec Rydzyk: współczuję ministrowi Jurgielo 08.02.06, 08:58 "(...) Dziękować Bogu, że jeszcze są ludzie z sercem" Hehehehe, chyba z limuzyną rządową. Ojciec tez juz stracił kontakt z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś