Dodaj do ulubionych

Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO

11.02.06, 16:10
a my tym sondazom wierzymy, tak jak tym z wyborow
Obserwuj wątek
    • jarojak Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 16:13
      No i kto wie czy to nie było dobre rozwiązanie. Przedewszystkim ze względu na
      wyeliminowanie szkodliwych "ubocznych efektów demokracji" czyli SO, LPR i PSL.
      • centrolew Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 16:41
        To jakaś manipulacja - 40% głosujących nie miałoby swojej reprezentacji... Jak
        rozumuem wszyscy, którzy nie są fanatykami PiS i PO są zaliczani do tej grupy.
        Idę o zakład dolary przeciw orzechom, że Kaczyńscy zdecydują się na rozwiązanie
        Sejmu w II połowie lutego. Taka koniuktura może im się nie powtórzyć!
        • tarura Biore dolary za sejm rozwiazany w II pol.lutego 11.02.06, 16:57
          centrolew napisał:

> To jakaś manipulacja - 40% głosujących nie miałoby swojej reprezentacji... Jak
          > rozumuem wszyscy, którzy nie są fanatykami PiS i PO są zaliczani do tej grupy.
          > Idę o zakład dolary przeciw orzechom, że Kaczyńscy zdecydują się na
          rozwiązanie
          > Sejmu w II połowie lutego. Taka koniuktura może im się nie powtórzyć!
          >

Ciekawe, zaraz po publikacji sondazu z 10% przewaga PIS, "produkuje sie" jakis
          sondaz z wyrownaniem PIS i PO

Bardzo ciekawa manipulacja medialna

A w nowych wyborach bedzie PIS 35, SO 20, PO 25, SLD 20
          I co to zmienia - ano nic!
          • r0b0l trzeba rozdawać karty do skutku 11.02.06, 18:37
            czyli do pełnej wygranej.
            Najlepiej żeby zamiast kart była to rosyjska ruletka.
            Tyle że aktualnie wygrani zwinli pulę , nawiali i nie chcą rewanżu
            • robertw18 PENTOR, CEBOS - ALE MAJĄ ROZRZUT :) 11.02.06, 22:33
              To są zupełnie niewiarygodne badania.
              Pozdr.
              • robertw18 tzn. PENTOR SOBIE "POBADAŁ" 11.02.06, 22:35
                "Badanie wykonano metodą telefoniczną 7 i 8 lutego na 800-osobowej,
                reprezentatywnej grupie dorosłych Polaków."
                "reprezentatywnej"
                Pozdr.
                • resdes PIS aktywizuje elektorat SLD. 12.02.06, 08:22
                  Panowie PiSiorki, gratulacje.

To chyba wykonanie jeszcze jednej tajnej umowy, tej najważniejszej.
                  • zibiwrocek SLD, PD, Sdpr, PO - uboczne efekty demokracji 12.02.06, 14:39
                    • kolter Re: SLD, PD, Sdpr, PO - uboczne efekty demokracji 12.02.06, 14:47
                      A PIs to jej kwintesencja demokracji!!zamordyzm ,szowinizm to pewno tak ma
                      wygladac demokracja ,ale chyba trzeciej Rzeszy katolickiej
          • angor50 Re: JOW TYLKO JOW 12.02.06, 10:42

• dachs Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 18:40
          centrolew napisał:

> To jakaś manipulacja - 40% głosujących nie miałoby swojej reprezentacji... Jak
          > rozumuem wszyscy, którzy nie są fanatykami PiS i PO są zaliczani do tej grupy.
          > Idę o zakład dolary przeciw orzechom, że Kaczyńscy zdecydują się na
          > rozwiązanie
          > Sejmu w II połowie lutego. Taka koniuktura może im się nie powtórzyć!

Pod warunkiem, że któryś nie klinknie na ankietkę Gazety. Jest tuż obok
          artykułu. :))
        • radzio52 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 18:55
          Przyjmuję Twój zakład! Ja obstawiam, że na pewno nie w lutym. Jeśli już to po
          wyborach samorządowych, chyba, że się coś okropniastego wydarzy wcześniej. Na
          przykład ptasia grypa w rządzie i w trosce o zdrowie swych pasterzy naród
          zwolni ich z bycia nimi. Pozdrawiam:)
          • dryo Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 12.02.06, 13:26
            A kiedy musieliby rozpisać wybory, aby wypadły w okolicach rocznicy śmierci JPII?
      • tpepe Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 12.02.06, 00:22
        Na Boga

Nie slyszalem jeszcze czegos rownie glupiego i szkodliwego jak "uboczne efekty
        demokracji"
    • swistak336 Zauważyliście? Próby losowe są coraz mniejsze... 11.02.06, 16:14
      a badania robione coraz częściej mało wiarygodną metodą telefoniczną.
      • isa.stern Re: Zauważyliście? Próby losowe są coraz mniejsze 11.02.06, 16:21
        ale to, co twierdzisz, że przez telefon ludzie b. się wstydzą przyznać do
        sympatii z LPR, SO czy PSL?
        • centrolew Re: Zauważyliście? Próby losowe są coraz mniejsze 11.02.06, 16:47
          isa.stern napisała:
          > ale to, co twierdzisz, że przez telefon ludzie b. się wstydzą przyznać do
          > sympatii z LPR, SO czy PSL?

1. Telefon stacjonarny mają stoasunkowo częściej mieszkańcy miast.
          2. Młodzi ludzie mają komórki i nie potrzebują usług TPSA

Zatem takie sondaże to nic innego, jak mierzone poparcie wśród abonentów TP SA,
          a nie ogółu społeczeństwa.

Na szczęście ta manipulacja może obrócić się w stronę jej beneficjentów... w
          trakcie przyspieszonych wyborów!
          • isa.stern Re: Zauważyliście? Próby losowe są coraz mniejsze 11.02.06, 17:28
            centrolew, wiesz, co oznacza słowo "reprezentacyjna" grupa respondentów :P
            • 4krzych1 niby -badacze lobbuja i biorą kasę... 11.02.06, 18:08
              isa.stern napisała:

> centrolew, wiesz, co oznacza słowo "reprezentacyjna" grupa respondentów :P

"kochany głąbie" z wieczorowej sorbony - nie ma "reprezentacyjnej" próby (choć
              jest Kopmpania Reprezentacyjne WP", może być jedynie "próba reprezentatywna". no
              ale tego, oprócz ciebie "kochany głabie" wydaje się, że nie wiedzą "badacze z
              Pentoru"
              • isa.stern Re: niby -badacze lobbuja i biorą kasę... 11.02.06, 20:00
                tylko nie "kochany", nie życzę sobie takiego spoufalania...;)

masz rację, pomyliłam się, ale taka mądrala jak Ty - jak widać - poradziła
                sobie z tym...;D
                no i proszę narcyzm w Tobie kwitnie w najlepsze - negować pracownię opinii
                publicznej... a co jesteś z konkurencyjnej pracowni, czy na co stawiam (ta
                wysublimowana kultura wypowiedzi) raczej sympatykiem SO lub LPR ;)
                • jollyroger3 Re: niby -badacze ....promują PO 11.02.06, 20:13
                  O czym tu dyskutować,ta pracownia dostała zlecenie na wypromowanie towaru
                  p.t PO...
                  Tylko naród "głupi" nie chce szajsu kupić...
                  Czego dowodem ostatnie wybory..razy dwa zresztą....
                  • tales1 LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE! 11.02.06, 20:56
                    KTO SIE NA TO NABIERZE? CHYBA TYLKO POSŁOWIE PO I UMYSŁY CZERWONORÓŻOWE!
                    • trollskog Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:07

Ty sie nabrales. ;) To tylko taki kawal byl, zeby:
                      "zakwitli oburzeniem jedynie swiatli obywatele RP
                      i wytoczyli dziala przeciw wrogom ojczyzny, ktorych
                      procent 30 i 3".

TS
                      • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:17
                        Chłopczyno, ja
                        "nazywam sie milijon, bo za milijony kocham i cierpię katusze
                        patrzę na ojczyznę biedną, jak syn na ojca wplecionego w koło,
                        czuję całego cierpienia narodu,
                        jak matka czuje w łonie bole swego płodu".(autora pewnie kumasz, co? Wieszcz
                        Adam (ale zapewniam, że nie Michnik!)
                        A z kawałem to masz rację, świetny jest zwłaszcza o premierze Rokicie z Krakowa
                        i prezydencie Tusku! Uśmiało się całe społeczeństwo! A najlepszy był finał
                        z "dmuchanymi" sondażami, które nieszczęśliwie "pomyliły " sie o kilkanaście
                        procent! Wtedy rżały w kułak już wszystkie zagraniczne ośrodki sondażowe, że
                        błąd statystyczny przekroczono kilkakrotnie!
                        • trollskog Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:30
                          > procent! Wtedy rżały w kułak już wszystkie zagraniczne ośrodki sondażowe, że
                          > błąd statystyczny przekroczono kilkakrotnie!

Tylko, moj laiku statystyczny, oprocz bledow statystycznych sa jeszcze bledy
                          systematyczne.
                          • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:47
                            No, i systemowe! A te zawdzięczamy różowoczerwonemu stoliczkowi, nie? A gracze
                            to: Adaś M., Tadek M., Wojtuś J., Czesiu K. i paru innych obserwatorów
                            postronnych (Dondzio T. i Jasu Marysia R.)
                      • realista1000 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:20
                        Biedny trollu, (a może troglodyto?) papkożerco wyborczy, oprzytomniej troszkę i
                        wysil w końcu swoje szare komóreczki!
                        • trollskog Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:27
                          > Biedny trollu, (a może troglodyto?) papkożerco wyborczy, oprzytomniej troszkę i
                          > wysil w końcu swoje szare komóreczki!

"en trollskog" to z norweskiego magiczny/zaczarowany las, ignorancie kochany

Nie rozumiem uwagi, mozesz wyjasnic ?

TS
                          • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:35
                            Poligloto wakacyjny, a en trollsondage to po norwesku zaczarowany sondaż, nie?
                            I en trolltusk, to magiczny(po nowoczesnemu:wirtualny)Tusk? Szybko sie uczę
                            norweskiego, co? Szybciej niż ty na kanikułach przy zbieraniu i pokowaniu
                            kapusty i sałaty!
                            • trollskog Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 22:06

Kocham Cię, tales1!

Możesz mi nawrzucac, ale ja i tak bede Cie kochał.

A tak w ogole, to wydajesz sie duzo o mnie "wiedziec".
                              Bardziej ubodzy duchem mogliby sie obrazic za rozne insynuacje.
                              "Nie zgaduj, bo nie zgadniesz" mawial Pan do Kubusia Fatalisty.

PS. A moze napiszesz o mnie biografie ?
                              • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 22:21
                                Powiem wprost: jestem zakłopotany! Zakłopotany twoim wyznaniem! Rozumiem, że
                                chodzi o miłość bliźniego (to mogę chętnie odwzajemnić), a nie o miłość
                                osobniczą, zmysłową(tu reprezentuję "tylko" tradycyjny,
                                konserwatywny, "ciemnogrodzki" punkt widzenia i jestem kochający normalnie, a
                                nie "inaczej)
                                Za insynuacje (chodzi o kanikuły, sałatę itp?) przepraszam, choć nie służyły
                                one obrażaniu, a raczej tylko sprowokowaniu adwersarza! No, wiesz, żeby nie
                                było nudno!
                                Biografię? Nie podejmuję sie!
                                Chociaż króciutko mogę zaryzykować: Mężczyzna (choć nie jestem pewien w 100%),
                                wiek 30-35 lat, ciemnu blondyn z lekkim zarostem, po studiach humanistycznych
                                (może nawet drugi fakultet: socjologia-nieukończony), pozytywnie nastawiony do
                                życia albo aktualnie zakochany.
                                Jeśli chodzi o dalsze rozważania posłucham tego, co pan powiedział do Kubusia,
                                Cześć!
                                PS. A może ty skrobniesz moje króciutkie curriculum vitae?
                                • trollskog Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:37
                                  Z Toba da sie rozmawiac kulturalnie :) Jak milo na sercu...
                                  czy komus innemu na forum sie to udalo ?

> Powiem wprost: jestem zakłopotany! Zakłopotany twoim wyznaniem! Rozumiem, że
                                  > chodzi o miłość bliźniego (to mogę chętnie odwzajemnić)

Poczułbym wielką satysfakcję, gdyby tak się stało. Ale chodzi mi
                                  o miłość nie do mnie (bom nie samolub), ale do wszystkich bliznich.
                                  No, prawie wszystkich.

> Za insynuacje (chodzi o kanikuły, sałatę itp?) przepraszam, choć nie służyły
                                  > one obrażaniu, a raczej tylko sprowokowaniu adwersarza! No, wiesz, żeby nie
                                  > było nudno!

Ha, i nie udalo sie ? Zaskoczony ?

> Biografię? Nie podejmuję sie! Chociaż króciutko mogę zaryzykować

Mezczyzna - tak.
                                  Wiek - oj, mlodszy jestem.
                                  Ciemny blondyn - raczej tak, chociaz pod wplywem slonca jasnieje :)
                                  Zarost - staram sie nie miec.
                                  Studia - chybiles zupelnie. Kierunek wprost przeciwny.
                                  Rzeczywiscie jestem pozytywnie nastawiony do zycia i polecam to wszystkim.
                                  Nie jestem aktualnie zakochany.

Swoja droga co Cie podkusilo z pisaniem o zaroscie ? Czy to jakos
                                  wplywa na moje wypowiedzi ?

> Jeśli chodzi o dalsze rozważania posłucham tego, co pan powiedział do Kubusia,
                                  Lepiej przeczytaj. Polecam, fajna lektura.

> PS. A może ty skrobniesz moje króciutkie curriculum vitae?

Jeszcze sie nie podejmuje, za krotko sie znamy. Moze po pierwszej randce.

TS
                                  -------------------------------------------------
                                  Jedyny stary układ jaki znam, to Układ Słoneczny.
                                  Mam nadzieje, ze sie do niego nie dobiorą.
                                  • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:56
                                    1. Da się ze mną rozmawiać kulturalnie , i to nie tylko tobie.
                                    2. Miłośc do bliźnich - da się zrobić
                                    3. Srowokowałbym cię (kanikuły, sałata), tylko starałem się być delikatny, bo
                                    mnie rozbroiłeś/aś tym Skarbem
                                    4. Skoro jesteś młodszy, to nawet rozgarnięty gośc z ciebie. Nauki ścisłe?-
                                    dziwne! Nie zakochany-OK.
                                    5. zarost wplotłem, bo wiedziałem, że właśnie ten element cię zafrasuje
                                    6. Randki nie będzie! (wybij to sobie z głowy!)
                                    Cześć!
                                    Kubusia (i to nie Puchatka)Denis Diderota czytałem,
                                    • trollskog Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 00:31
                                      Ad.1 To dobrze.
                                      Ad.2 Milo.
                                      Ad.3 Dziekuje, polecam sie na przyszlosc.
                                      Przy okazji, norweski znam z kursu, a Skandynawie objechalem
                                      prawie cala po wybrzezu, dwa razy (jak Chuck).
                                      Ad.4 Dziekuje za komplement. Coz jest jednak dziwnego w rozgarnietych
                                      ludziach w naukach scislych ?
                                      Ad.5 Ciagle o nim mysle, wiesz ? Mam nadzieje, ze uda mi sie usnac.
                                      Jednak zaryzykuje pewne frasujace twierdzenie: masz dwa jadra. ?
                                      Ad.6 OK.

Milych snow,
                                      TS.
                                      • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 00:51
                                        Muszę kończyć! Żona się wkurza!
                                        PS.
                                        1. Zarostu nie usuwaj, przecież jesteś mężczyzną (tak piszesz)
                                        2. Mam dwa jądra (przynajmniej na razie!) I to mnie nie zafrasowało, choć
                                        pytanie kogoś innego mogłoby zaskoczyć. Też byś się dziwnie poczuł, gdybym np.
                                        spytał, czy przemyłeś już zwieracz? Nie?)
                                        Cześć
                      • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:35
                        trollskog trafileś niestety na dwóch ............. z nimi nie prrowadzi się
                        dyskusji tylko ewentualnie kłoci innego systemu komunikacji nie stosjuą no
                        oprócz jeszcze obrazania inny. taki miejscowy element:)
                        • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 21:39
                          Ja cię nie proszę o dyskusję nowasztuko (czyżby Nieznalska na forum?) Ja
                          wypowiadam swoją opinię i nie musisz sie do niej odnosić! Jak się wysoko nosi
                          główkę, to się rzeczywistości nie dostrzega!
                          • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 22:04
                            tales1 napisał:

> Ja cię nie proszę o dyskusję nowasztuko (czyżby Nieznalska na forum?) Ja
                            > wypowiadam swoją opinię i nie musisz sie do niej odnosić! Jak się wysoko nosi
                            > główkę, to się rzeczywistości nie dostrzega!
                            taki przykład:

No, takiego ograniczenia dawno nie widziałem!
                            Przeczytaj komentowany artykuł »
                            Autor: tales1
                            Data: 10.02.06, 08:37 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
                            A kto ją zepsuł? Pewnie "uczciwi?: Miller, Kwaśniewski, Schetyna, co? Gamoń
                            totalny!
                            i co powiesz że nie mam racji?? nie chce mi sie już szukać innych przykładów.
                            aha i martw się o swoją głowę

• tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 22:38
                              Ty masz jakieś ubeckie lub bibliotekarskie inklinacje! Archiwizujesz posty?
                              Człowieku, co z tobą! A zresztą!
                              Ad rem: Wczoraj to było wczoraj! Wczoraj miałem ochotę na dyskusje, a dzisiaj
                              nie mam! Nie muszę! I nie muszę z tobą, bo ty też nieźle porąbany jesteś!
                              Przeczytaj sobie:
                              neoart napisał: (autor: neoart data: 2005-07-11 14:56:54
                              > hmmm miłe Panie, a co powiecie na:
                              > Givenchy - Xyrus Rouge
                              > Chanell-Allure
                              > oba zapachy uważam ze kapitalne,
                              > (mam nadzieję że byków w pisowni nazw wielu nie ma:)
                              > pozdrawiam
                              i Itsei Miyake (teraz to na pewno podałem z błędem:)

Gej czy kobietka? A może transwestyta? Chyba to pierwsze, więc nie dziwię się
                              że fruwasz po forum!
                              • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 22:57
                                buahhahahaha no tak
                                nie można mieć jak widzę wielu zainteresowań:) wykracza to poza towją percepcję.
                                i jak sam przyznałeś jesteś poprostu CHAMEM. i tyle:)
                                o to mi włąsnie chodziło
                                dzięki za współpracę
                                • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:12
                                  Ja przyznałem, że jestem chamem? A w którym miejscu? Imaginujesz sobie coś, a
                                  potem mi to imputujesz! Oj, widzę problemy osobowościowe! Pewnie przez
                                  tę "wielość" zainteresowań. I za jaką współpracę mi dziękujesz (odnośnie twoich
                                  zainteresowań bibliotekarskich czy tych drugich?)? Żadnej współpracy między
                                  nami nie było i proszę mi tego nie wmawiać, bo sobie tego nie życzę!
                                  Adieu!
                                  • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:22
                                    tales1 napisał:

> Ja przyznałem, że jestem chamem? A w którym miejscu?
                                    "nie mam! Nie muszę! I nie muszę z tobą, bo ty też nieźle porąbany jesteś! " w
                                    tym miejscu właśnie

Imaginujesz sobie coś, a
                                    > potem mi to imputujesz! Oj, widzę problemy osobowościowe! Pewnie przez
                                    > tę "wielość" zainteresowań. I za jaką współpracę mi dziękujesz (odnośnie
                                    twoich
                                    >
                                    > zainteresowań bibliotekarskich czy tych drugich?)? Żadnej współpracy między
                                    > nami nie było i proszę mi tego nie wmawiać, - nie musisz czytaj powyżej-
                                    bo sobie tego nie życzę!
                                    > Adieu!
                                    żegnam ozięble z domieszką ironii
                                    • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:27
                                      A co, w innym wypadku chciałbyś pewnie czule i z języczkiem (albo i co więcej)!
                                      I pewnie z nostalgią?
                                      Nic z tego, nie podzielam twoich "innych" upodobań!
                                      • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:37
                                        tales1 napisał:

> A co, w innym wypadku chciałbyś pewnie czule i z języczkiem (albo i co
                                        więcej)!
                                        >
                                        > I pewnie z nostalgią?
                                        > Nic z tego, nie podzielam twoich "innych" upodobań!
                                        buahahahhahahahahahahahaha no cóż napisz wyraźnie za kogo mnie uważasz jeżeli
                                        nei brak ci odwagi:)
                                        buahuahahahah czule buahuahauuhauha noo to mnie ubawiłeś
                                        • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:44
                                          Za skobieciałego chłopaczka, tudzież schłopczałą dzieweczkę! Do tego trzeba
                                          odwagi? No nie żartuj! Będziesz sie teraz darł, że jesteś nierówno traktowany?!
                                          To wyjdź na Marszałkowską w Warszawie lub Piotrkowską w Łodzi z transparentem i
                                          protestuj, a dostaniesz szybko jajem od Młodziży Wszechpolskiej i skończysz na
                                          pogotowiu!
                                          • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:50
                                            tales1 napisał:

> Za skobieciałego chłopaczka, tudzież schłopczałą dzieweczkę! Do tego trzeba
                                            > odwagi? No nie żartuj! Będziesz sie teraz darł, że jesteś nierówno
                                            traktowany?!
                                            >
                                            > To wyjdź na Marszałkowską w Warszawie lub Piotrkowską w Łodzi z transparentem
                                            i
                                            >
                                            > protestuj, a dostaniesz szybko jajem od Młodziży Wszechpolskiej i skończysz
                                            na
                                            > pogotowiu!
                                            ciekawe czy na żywo też jesteś taki odważny?
                                            inaczej normalnie już bym pisał pozew:
                                            1. zniesławienie
                                            2. groźby karalne
                                            • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 00:59
                                              Ty, zniewieściały cykorze, odpisałem ci na wszystkie twoje punkty (zwłaszcza
                                              dwa ostatnie)ale gdzieś mi wcięło mój post, i nie bedę tracił czasu, żeby
                                              jeszcze raz to robić, tym bardziej, że ty, jako "niezdecydowany" płciowo, na to
                                              nie zasługujesz!
                                              Śpij, nowasztuko, śpij!
                                              • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 13:29
                                                słuchaj smutny człowieku chętnie bym z tobą zatańczył w rytmie Arama
                                                Chaczaturiana
                                                na co ty zasługujesz?
                                                napewno ani na uznanie ani na szacunek, brak ci tych dwóch przymiotów, niestety
                                                • silesius.monachijski Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 16:16
                                                  za to ty jestes przykladem "kultury z najwyzszej polki"; zreszta jak cale
                                                  reprezentowane przez ciebie srodowisko (w tym niejaki medialny blazen, Biedron,
                                                  przyrownujacy katolicyzm do faszyzmu)

neoart napisał:

> słuchaj smutny człowieku chętnie bym z tobą zatańczył w rytmie Arama
                                                  > Chaczaturiana
                                                  > na co ty zasługujesz?
                                                  > napewno ani na uznanie ani na szacunek, brak ci tych dwóch przymiotów,
                                                  niestety
                                                  • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 13.02.06, 10:46
                                                    silesius.monachijski napisał:

> za to ty jestes przykladem "kultury z najwyzszej polki"; zreszta jak cale
                                                    > reprezentowane przez ciebie srodowisko (w tym niejaki medialny blazen,
                                                    Biedron,
                                                    >
                                                    > przyrownujacy katolicyzm do faszyzmu)
                                                    >
                                                    > neoart napisał:
                                                    >
                                                    > > słuchaj smutny człowieku chętnie bym z tobą zatańczył w rytmie Arama
                                                    > > Chaczaturiana
                                                    > > na co ty zasługujesz?
                                                    > > napewno ani na uznanie ani na szacunek, brak ci tych dwóch przymiotów,
                                                    > niestety
                                                    nie wiem do czego pijesz ale jak sobie byś poczytał moje posty to napewno nie
                                                    znalazłbyć nic o porównianiu katolicycmu do faszyzmu, właśnie poprzez takie
                                                    fałszywe opinie, oskarżenia wszedłem w dyskusje z talesem. jezeli nie masz
                                                    żadnych dowodów potwierdzających twoją hipotezę to sobie daruj, grafomania nie
                                                    jest najciekawszym moim zdaniem pomysłem
                                          • silesius.monachijski Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 00:10
                                            szkoda jajek; wlasnie bylem w teatrze i ogladalem "Bachantki" Eurypidesa;
                                            skoncza tak, jak cala tam panujaca rodzina;

tales1 napisał:

> Za skobieciałego chłopaczka, tudzież schłopczałą dzieweczkę! Do tego trzeba
                                            > odwagi? No nie żartuj! Będziesz sie teraz darł, że jesteś nierówno
                                            traktowany?!
                                            >
                                            > To wyjdź na Marszałkowską w Warszawie lub Piotrkowską w Łodzi z transparentem
                                            i
                                            >
                                            > protestuj, a dostaniesz szybko jajem od Młodziży Wszechpolskiej i skończysz
                                            na
                                            > pogotowiu!
                              • neoart Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 13:32
                                tales1 napisał:

> Ty masz jakieś ubeckie lub bibliotekarskie inklinacje! Archiwizujesz posty?
                                > Człowieku, co z tobą! A zresztą!
                                > Ad rem: Wczoraj to było wczoraj! Wczoraj miałem ochotę na dyskusje, a dzisiaj
                                > nie mam! Nie muszę! I nie muszę z tobą, bo ty też nieźle porąbany jesteś!
                                > Przeczytaj sobie:
                                > neoart napisał: (autor: neoart data: 2005-07-11 14:56:54
                                > > hmmm miłe Panie, a co powiecie na:
                                > > Givenchy - Xyrus Rouge
                                > > Chanell-Allure
                                > > oba zapachy uważam ze kapitalne,
                                > > (mam nadzieję że byków w pisowni nazw wielu nie ma:)
                                > > pozdrawiam
                                > i Itsei Miyake (teraz to na pewno podałem z błędem:)
                                >
                                > Gej czy kobietka? A może transwestyta? Chyba to pierwsze, więc nie dziwię się
                                > że fruwasz po forum!
                                czyli facet twoim zdaniem ma śmierdzieć??? jezu ale z ciebie zacofaniec
                                idż kup warsa:)
                    • mestre_bimba Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 22:57
                      hmmm... w ostatnich wyborach roznica miedzy PO a PiSs byla 2% z hakiem, w tym
                      sondazu jest 1% z hakiem, czyli wszystko miesci sie w granicach bledy
                      statystycznego - zupelnie nie wiem dlaczego tak sie unosisz
                      • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:17
                        No nie! Ręce opadają! Błąd statystyczny liczysz jako różnicę wyników dwóch
                        badań przeprowadzonych w odstępie trzech miesięcy?! Matko, czego was teraz uczą
                        w tych szkołach! Tak, a we wczorajszym sondażu
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3157956.html
                        PiS miało 34% a PO 24%, więc swoją metodą policz błąd statystyczny, a otrzymasz
                        śliczny "okrąglutki" wynik, który przyprawi Tuska i Rokitę o palpitację serca!
                        • mestre_bimba Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:24
                          na informacje, ze PO jest tylko okolo 1% za PiS'em wykrzykujesz "KTO SIE NA TO
                          NABIERZE? CHYBA TYLKO POSŁOWIE PO I UMYSŁY CZERWONORÓŻOWE!"

dziwie sie na te zapytania, niedalej jak 4 miesiace temu spoleczenstwo
                          glosowalo, uklad sil okazal sie podobny do tego z komentowanego sondazu (w
                          granicach bledu statystycznego), wiec dlaczego tak sie pieklisz, sadzisz ze PiS
                          az tak wiele zyskal przez ten czas?
                          • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 11.02.06, 23:36
                            Bimba! Znasz wczorajsze sondaże? PiS 34%, PO 24% (dałem ci linka przecież) Ja
                            myślę, że PiS zyskał! Ale nie oto chodzi, lecz o te zmanipulowane sondaże!
                            Kiedy byłem kilka lat temu w Belgii, też były wybory, gdzie startowały trzy
                            partie i jakiś ośrodek badawczy prognozował jednej 2% wiecej niż rzeczywiście
                            zyskała i wiesz, co sie stało? - wszystkie partie solidarnie zbojkotowały ten
                            ośrodek, nie dostał dotacji rządowych i padł! A co u nas? Takie pomyłki w
                            sondażach wyborczych na korzyść Tuska i Po i co? Nic? W dalszym ciagu
                            wprowadzają w błąd opinię publiczną! O to mi chodzi! Chcę rzeczywistych a nie
                            zmanipulowanych sondaży! To tak wiele w demokracji, nawet polskiej? Okazuje
                            się, że tak!
                            • silesius.monachijski Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 00:37
                              Talesie, po ukladach podpisanych przy okraglym stole to nie dziwota;
                              podejrzewam, ze w wiekszosci z tych sondazowni dalej za sznurki pociagaja byli
                              towarzasze, albo tez ich potomstwo; jedyny osrodek, ktory w miare rzetelnie
                              przeprowadzal sondaze przed ostatnimi wyborami w Polsce, to PBS; reszta to
                              tragedia; myslalem, ze po ostatnich wyborach ktos sie wreszcie nimi zajmie, i
                              odetnie dotacje; ale widac, ze nadal dobrze prosperuja; zenada

tales1 napisał:

> Bimba! Znasz wczorajsze sondaże? PiS 34%, PO 24% (dałem ci linka przecież) Ja
                              > myślę, że PiS zyskał! Ale nie oto chodzi, lecz o te zmanipulowane sondaże!
                              > Kiedy byłem kilka lat temu w Belgii, też były wybory, gdzie startowały trzy
                              > partie i jakiś ośrodek badawczy prognozował jednej 2% wiecej niż rzeczywiście
                              > zyskała i wiesz, co sie stało? - wszystkie partie solidarnie zbojkotowały ten
                              > ośrodek, nie dostał dotacji rządowych i padł! A co u nas? Takie pomyłki w
                              > sondażach wyborczych na korzyść Tuska i Po i co? Nic? W dalszym ciagu
                              > wprowadzają w błąd opinię publiczną! O to mi chodzi! Chcę rzeczywistych a nie
                              > zmanipulowanych sondaży! To tak wiele w demokracji, nawet polskiej? Okazuje
                              > się, że tak!
                              • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 00:55
                                Też tak myślałem o tych dotacjach, ale chyba trzeba jeszcze poczekać, bo zrobia
                                rejwach (jak w mediach, sądownictwie itp) Spokojnie, powolutku: lustracyjka
                                wyeliminuje nieuczciwych sbeczków!
                                • silesius.monachijski Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 01:00
                                  tez tak mysle; gdyby w Niemczech instytut badania opinii publicznej w
                                  Allensbach podawal raz za razem takie wyniki "sondazy", to szybko by zniknal;
                                  tez mam nadzieje, ze PiSowi uda sie w koncu - napewno troche potrwa -
                                  wyeliminowac sbecka nomenklature; a bedzie ciezko; wystarczy poczytac
                                  informacje o klopotach ks. Zalewskiego (sam mi w Krakowie 2 razy pomagal w
                                  stanie wojennym. wspanialy czlowiek) z kuria krakowska, zeby sobie uswiadomic,
                                  jak bardzo to zlo jest zakorzenione (we wszystkich mozliwych strukturach i
                                  instytucjach)

tales1 napisał:

> Też tak myślałem o tych dotacjach, ale chyba trzeba jeszcze poczekać, bo
                                  zrobia
                                  >
                                  > rejwach (jak w mediach, sądownictwie itp) Spokojnie, powolutku: lustracyjka
                                  > wyeliminuje nieuczciwych sbeczków!
                                  • tales1 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 01:05
                                    Spodziewam się też "sterowanych" ataków ze strony zachodnich mediów, zwłaszcza
                                    po "urlopie" Tuska (ciekawe z kim konsultował sytuację w Polsce, ale pewnie
                                    dostał po uszach za dwie nieudane kampanie)!
                                    • mysz_polna5 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 01:09
                                      tales1 napisał:

> Spodziewam się też "sterowanych" ataków ze strony zachodnich mediów,

Nie masz co sie spodziewac sterowania.One juz od dawna sa STEROWANE!
                                      • silesius.monachijski Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 01:19
                                        Ale bronia, droga Myszo, swoich interesow; a w Tuska nikt juz zadnego centa nie
                                        zainwestuje

mysz_polna5 napisała:

> tales1 napisał:
                                        >
                                        > > Spodziewam się też "sterowanych" ataków ze strony zachodnich mediów,
                                        >
                                        >
                                        > Nie masz co sie spodziewac sterowania.One juz od dawna sa STEROWANE!
                                        • mysz_polna5 Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 02:11

> Ale bronia, droga Myszo, swoich interesow; a w Tuska nikt juz zadnego centa
                                          nie zainwestuje

I slusznie. Bo ilez mozna! A duze pieniadze poszly w kanal ~ jesli tak mozna
                                          nazwac przegrana Tuska i PO!
                                          Zreszta, zwyciezca jest zawsze jeden. I tak musi byc, tylko, ze prawdziwa
                                          przegrana PO i Tuska, zaczela sie dopiero po zakonczeniu wyborow. Ale, ten
                                          temat juz wiele razy walkowalismy!

• silesius.monachijski Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 02:15
                                            No wlasnie; czyli ogolnie: badzmy optymistami; tusk juz powoli na smietniku
                                            historii najnowszej

mysz_polna5 napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                                            >
                                            > > Ale bronia, droga Myszo, swoich interesow; a w Tuska nikt juz zadnego cen
                                            > ta
                                            > nie zainwestuje
                                            >
                                            >
                                            > I slusznie. Bo ilez mozna! A duze pieniadze poszly w kanal ~ jesli tak mozna
                                            > nazwac przegrana Tuska i PO!
                                            > Zreszta, zwyciezca jest zawsze jeden. I tak musi byc, tylko, ze prawdziwa
                                            > przegrana PO i Tuska, zaczela sie dopiero po zakonczeniu wyborow. Ale, ten
                                            > temat juz wiele razy walkowalismy!
                                            >
                                            >
                                            >
                                    • silesius.monachijski Re: LUDZIE, ALE TA GW JEST DURNA! NICI ZBYT GRUBE 12.02.06, 01:18
                                      smieszne jest to, ze tu nikt o nim nie pisze; regularnie przegladam internetowe
                                      wydania prasy niemieckiej, francuskiej i angielskiej, i nic o Tusku; zero; po
                                      wyborach juz nikt nie traktuje tego czlowieka powaznie; z tydzien
                                      temu "zaczepilem" na pewnej imprezie tutejszej pana Prantla (glowny komentator
                                      polityczny "Suedeutsche Zeitung"), czy slyszal o tym, co powiedzial Tusk w
                                      wywiadzie dla GW; odpowiedz byla jasna: slyszal o tym, i mysli, ze Tusk
                                      zwariowal, zas PO tak dalej dluzej nie pociagnie, a szkoda (Prantl oczywiscie
                                      PiSu nie darzy zbytnia sympatia); tak wiec Donald tutaj jest zupelnie bez
                                      znaczenia

tales1 napisał:

> Spodziewam się też "sterowanych" ataków ze strony zachodnich mediów,
                                      zwłaszcza
                                      > po "urlopie" Tuska (ciekawe z kim konsultował sytuację w Polsce, ale pewnie
                                      > dostał po uszach za dwie nieudane kampanie)!
                    • tpepe W odroznieniu od umyslow czarno-brunatnych 12.02.06, 00:25
                      A swoja droga..nie wiem, czy zauwazyliscie, ze napasci najbardziej kuriozalne sa
                      pisane wersalikami.
                      • tales1 ... jestem umysłem tęczowym (to zestaw dla kochają 12.02.06, 01:03
                        cych inaczej).
                        A ty byś sobie najchętniej swoje "złote myśli" wytatuował gotykiem na
                        zwieraczu, co?
                  • trollskog Re: niby -badacze ....promują PO 11.02.06, 21:23
                    > Tylko naród "głupi" nie chce szajsu kupić...

O widzisz, dobre haslo dla PiS: "PiS - nie dla idiotow".
                    Choc moze lepsze byloby "PiS ? powinni tego zabronic".

> Czego dowodem ostatnie wybory..razy dwa zresztą....

Tylko, ze polowa ludzi nie poszla glosowac. Myslisz, ze
                    przestali miec w ten sposob swoja opinie ?

Zeby uzyskac przyblizony wynik wyborow trzeba by jeszcze
                    zrobic badania, ile procent osob popierajacych dana partie
                    chodzi na wybory, ale to oczywiscie tez moze sie zmieniac.

No i czy chcialbys, zeby osrodki badania opinii publicznej
                    przemnazaly sobie wynik przez jakies magiczne liczby ?
                    To by byla dopiero manipulacja.

Niestety, dopoki na wybory nie chodzi blisko 100% ludzi,
                    mamy do czynienia albo z manipulacja opinii, albo
                    manipulacja wynikow wyborow.

TS
                    -------------------------------------------
                    Jak nie GTW to RTW (Radio Trzymjace Wladze)
                    • tales1 Re: niby -badacze ....promują PO 11.02.06, 22:00
                      Jeśli nie poszli głosować, to ich problem. Mogli iść. Nieobecni nie mają
                      głosu , jak mówił jeden z twoich idoli, Olo Kwaśniewski, idąc na kolanach do
                      Moskwy na obchody 60 rocznicy zwycięstwa w II w.ś.
                      Ad rem:
                      I jakbyś się zaczarowanylesie zaznajomił z podstawami medodologii prowadzenia
                      badań sondażowych, to byś wiedział, że sondaż Pentora, przeprowadzany
                      telefonicznie, w żaden sposób nie odzwierciedla rzeczywistych preferencji
                      Polaków i Unia by to wyśmiała, bo Polska należy do krajów, w których nasycenie
                      aparatami telegonicznymi na 1 tys. mieszkańców jest zbyt małe i nie spełnia
                      wymogów metodologicznych właśnie, a więc wyniki tych badań możesz sobie wsadzić
                      w swój czarownt t...!
                      Ale jedno ci muszę przyznać: z manipulacją masz 100% racji, a jak jeszcze sobie
                      przypomnisz, kogo i jaką partię preferowały, to jesteś prawie w domu!
                      PS. Nie dziwi cię podobieństwo skrótu GTW do GW (T możesz sobie tłumaczyć np,
                      Towarzyszy)
                      • trollskog Re: niby -badacze ....promują PO 11.02.06, 22:08
                        > Jeśli nie poszli głosować, to ich problem. Mogli iść. Nieobecni nie mają
                        > głosu , jak mówił jeden z twoich idoli, Olo Kwaśniewski, idąc na kolanach do

Moj idol powiadasz ? A co jem na sniadanie, skarbie ?
                        • tales1 Re: niby -badacze ....promują PO 11.02.06, 22:41
                          Bułeczki maślane (ew. rogaliki)z dżemem i popijasz mleczkiem 1,2%!
                          • trollskog Re: niby -badacze ....promują PO 11.02.06, 23:12
                            > Bułeczki maślane (ew. rogaliki)z dżemem i popijasz mleczkiem 1,2%!

Nie trafiles. Roznie bywa, raz jogurt z buleczka, a innym razem
                            ziemniaki z jajkiem sadzonym ;)
                            • tales1 Re: niby -badacze ....promują PO 11.02.06, 23:22
                              Ziemniaki z jajkiem sadzonym? Na śniadanie? To musisz się ciężko czuć przy
                              takim stylu odżywiania! A może to tylko kwestia przyzwyczajenia?! W końcu w
                              Rosji jedzą z ziemniakami chleb, tylko nie wiem, czy na śniadanie. Lubię
                              próbować nowe rzeczy (wiktuały), ale aż boję się spróbować twoich specjałów!
                              PS. Zobacz kilka postów wyżej nt. twojej biografii!
        • mjotka Ano wstydzą się, wstydzą... 11.02.06, 16:49
          isa.stern napisała:

> ale to, co twierdzisz, że przez telefon ludzie b. się wstydzą przyznać do
          > sympatii z LPR, SO czy PSL?

Pewnie, że się wstydzą. Też bym się na ich miejscu wstydziła :) Pozdrawiam, Isa. Zaglądasz czasem do skrzynki w gazeta.pl? Zrób to, proszę...:)
    • kaveri Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 16:14
      Jeśli to prawda to 32,6% elektoratu (plus plankton samooobryny i lpr) to
      niedojrzali antypanstwowcy spragnieni socrealzimu pod plaszczykiem
      Solidarnosci. Hanba! Do wladzy doszli na klamstwie, na klamstwie jada i na
      klamstwie skoncza. Nie dosyc ze maja przerazajaco krotka laweczke kadrowa, to
      jeszcze sie dokads pchaja. Ale co sie dziwic skoro nie inwestuje sie w edukacje
      i pozniej masa wybiera PiS, ktory mami pusta lodowka.
      • isa.stern Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 16:29
        ale inwestuje się w produkcję kolejnych analfabetów (vide: becikowe), którzy
        bez szemrania będą płacić za niekompetentnych ministrów nie tylko łożąc na ich
        pensje (miesięcznie nawet wiceminister - jak wiadomo za rządów PiS ich liczba
        wzrosła dwukrotnie - zarabia kilkadziesiąt tys.), ale przez kolejne lata za
        wdrażanie pomysłów typu wspomniane becikowe czy górnicze renty
    • imprezagt Bledna metodologia badan. Zenada. 11.02.06, 16:16
      Nie rozumiem jakimi motywami kieruja sie niuki zamieszczajace takie wyniki.
      Metolda telefoniczna nie jest robiona na REPREZENTATYWNEJ grupie!!

Nie wszyscy maja telefon wiec nie mozna tak stwierdzic. Podobnie jest w
      przypadku internetu tylko bardziej wyraznie.

Poza tym dlaczego ciagle zamieszczane sa wyniki badan firm ktore
      SKOMPROMITOWALY sie w czasie ostatnich wyborow typujac wyniki z olbrzymimi
      bledami i zle wskazujac zwycezce.

Gdzie nie spojrze to badania, CBOS, OBOP, Pento , GFk czyli firm
      skompromitowanych (swiadomie lub nie).

A badan firmy PBG ktora trafnie przewidziala zwyciezce i najmniej sie
      pomylila nigdzie nie znajduje. To ma byc rzetelnosc dizennikarska?? Czy moze
      manipulacja jednak?
      • remeq Ostatni sondaż PGB był 2-go lutego 11.02.06, 17:34
        Nowszych na razie nie robili. Zaglądaj co jakiś czas na ich stronę internetową
        www.pgb.org.pl

Wówczas było: 28% PiS (149 mandatów), 26% PO (140 mandatów), 14% SLD i SdPl (74
        mandaty), 11% Samoobrona (52 mandaty), 7% LPR (27 mandatów) i 6% PSL (16
        mandatów).

• mirek.zkanady Metodyka, nie metodologia 11.02.06, 18:43

• trollskog Sondaze moze i dobre, ale interpretacja kiepska 11.02.06, 21:00

Oczywiscie pisanie ile kto zdobedzie miejsc w parlamencie
        na podstawie sondazy to bzdura. Sondaz miezy tylko opinie
        BADANYCH ludzi, ktora w jakis sposob (lepszy lub gorszy)
        przeklada sie na opinie wszystkich ludzi.
        Ale wynik wyborow nie zalezy tylko od opinii, ale tez od tego
        czy dana osoba pojdzie glosowac.
        Smiem twierdzic, ze dobre sondaze bardziej przeszkodzily PO
        niz pomogly. Czesc ludzi wierzac w zwyciestwo moglo do glosowania
        nie pojsc, a elektorat PiS mogl sie z kolei zmobilizowac.

Podsumowujac: zamiast pyskowac na sondaze po prostu przestancie
        przykladac do nich taka wage. Opinia to jedno, wybory drugie.

TS

PS. Sprytny sondaz moglby sobie poradzic z tym problemem i dac
        lepsze wyniki wyborow, ale to by dopiero byla manipulacja. Tylko
        tym razem opinii. ;)
    • thrunduil Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 16:16
      czyzby prawie 15% elektorat lewicy (SLD + SDPL)
      przerzucil sie na PIS?
      • realista1000 W TEN OTO SPOSÓB TUSK WPROWADZIŁ PO W OBJĘCIA SLD! 11.02.06, 21:27
        Niezły z niego "wódz"!
        • tales1 I TERAZ PO JEST LEWICO-PRAWICĄ! NIEZŁA TAKTYKA! 11.02.06, 21:30
          TUSK I ROKITA TO MISTRZOWIE ZMIAN STRON! ZACZĘLI NA PRAWICY, A SKOŃCZYLI NA
          LEWICY! TO DOPIERO EWOLUCJA, NO, NO! BRAWO DARWIN!
          • mestre_bimba Re: I TERAZ PO JEST LEWICO-PRAWICĄ! NIEZŁA TAKTYK 11.02.06, 23:05
            a dwaj bracia to k**wy, od samego poczatku, az do teraz, czy tak lepiej?
            • tales1 Re: I TERAZ PO JEST LEWICO-PRAWICĄ! NIEZŁA TAKTYK 11.02.06, 23:25
              Wy, Niesiołowski, się lepiej nie wyrażajcie, bo was Dorn w kamasze raz dwa
              wsadzi!
              PS. prostaczek na forum????
    • brynk szkoda pieniedzy na sondazowe ogłupianie społeczen 11.02.06, 16:18
      ...stwa .Polacy nie sa tacy głupcy jak wam sie wydaje . To są bzdury prosze
      was : pentory , cebosy i inne gady
    • asd616 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 16:23
      Ehh, po ostatnich wyborach kompletnie nie wierzę sondażom - nieważne kto je robi i dla kogo.
    • natural7 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 16:23
      Wprost już się przeprosił z PO czy jak?
      • wet3 Co za blyskawiczna zmiana!!! 11.02.06, 16:29
        Przeciez jeszcze wczoraj czytalem, ze PiS ma 34% a PO 24%! Zwariowac mozna od
        tych beznadziejnie glupich sondazy.
    • rajmund62 gdyby ktoś zadzwonił nie przyznałbym się do lewicy 11.02.06, 16:29
      a może to liczą komuchów do odstrzału
    • premier.z.krakowa Wybiórcza i jej sondaże 11.02.06, 16:33
      Zobaczymi ile czasu ten bardzo wiarygodny sondaż będzie tutaj wisiał.
      Wczorajszy pokazujący 10% przewagę PIS-u był aż dwie godziny i nie można było go komentować.
      Pewnie całkiem przez przypadek.
      Wczoraj też coczywiście całkowicie przez przypadek w faktach tvn-u pomylono się i powiedziano że PIS spadło poparcie o 2% a PO o 1%. Naprawdę według matematyków PIS stracił 1% a PO 7%, no ale to przecież taka mała manipulacja.
      Przy poprzednim sondażu tvn też pewnie przypadkowo się pomylił i podał wyniki 31%-PIS i 31%-PO, a tymczasem prawdziwe PIS-33%, PO-31%.
      Dzisiaj pewnie sonda telefoniczna pentoru to będzie pierwsza informacja w Faktach i znajdzie się jakiś poprzedni sondaż, niważne że z przed roku na tle którego PO będzie niesamowicie zyskiwać.
      Coraz bardziej widać jak ten warsztat dziennikarski przypomina metody manipulacj rodem z SB i PRL.
      Brawo "wolne media". Niech żyje jedynie słyszna partia PO i ideologia liberalizm.
      Media. prasa i racja jest po naszej stronie , bo my jesteśmy nieomylni , piękni, mądrzy i wogóle.
      • dr_avalanche Re: Wybiórcza i jej sondaże 11.02.06, 16:56
        Fantastyczna analiza. Jest tylko jeden problem. Sondaż, który tu przytacza
        gazeta.pl zrobiła nie "Wyborcza", lecz "Wprost". Czyżby twoim zdaniem i ten
        tygodnik z miłości do PO manipulował wynikami sondazy?
        • premier.z.krakowa Re: Wybiórcza i jej sondaże 11.02.06, 17:15
          Na temat tej sondy nie warto się wypowiadać.
          Z samego założenia telefoniczne sondy nie są wiarygodne, próba 800 ludzi to ma być reprezentatywność - śmiech.
          Na wsiach i w małych miastach ludzie nie przesiadują przy telefonach stacjonarnych cały dzień.
          Ostatnio jak do mnie dzwonili z taką sondą przed wyborami to się nieżle ubawiłem.
          Pan zadawał pytania myląc się co chwila, a jak odpowiedż mu nie pasowała to pytanie pomijał.
          Możliwy był wybór tylko z propozycji jakie on podawał.
          Resztę o przebiegu sondy telefonicznej pominę z grzeczności.

A manipulowanie wiadomościami, cytatami zestawianie wypowiedzi nie związanych ze sobą w tych "wolnych" mediach widać cały czas.
          Poziom agresji dziennikarzy wobec legalnie wybranego rządu rośnie wprost proporcjonalnie do czasu mijającego od przegranych wyborów przez ich pupilków: prawie prezydenta Tuska i prawie premiera z krakowa.

Pozdrawiam i zalecam wsystkim PO-wcom zimny kompres na czoło.

dr_avalanche napisał:

> Fantastyczna analiza. Jest tylko jeden problem. Sondaż, który tu przytacza
          > gazeta.pl zrobiła nie "Wyborcza", lecz "Wprost". Czyżby twoim zdaniem i ten
          > tygodnik z miłości do PO manipulował wynikami sondazy?
          • koloratura1 Re: Wybiórcza i jej sondaże 11.02.06, 17:44
            premir.z.krakowa napisał:

>
            > Poziom agresji dziennikarzy wobec legalnie wybranego rządu rośnie wprost propor
            > cjonalnie do czasu mijającego od przegranych wyborów

Nie jestem dziennikarzem (ani dziennikarką), ale "poziom agresji wobec ...[tego]
            rządu rośnie" we mnie w tempie iście zastraszającym, wręcz "wprost
            proporcjonalnie" do liczby coraz to nowych, bolszewickich jego pomysłów.
            • premier.z.krakowa Re: Wybiórcza i jej sondaże 11.02.06, 18:48
              Sam sobie tylko wystawiasz świadectwo.
              Znajdż sobie jakąś panienkę(pana) albo idż się zabaw bo eksplodujesz.

koloratura1 napisała:

> premir.z.krakowa napisał:
              >
              > >
              > > Poziom agresji dziennikarzy wobec legalnie wybranego rządu rośnie wprost
              > propor
              > > cjonalnie do czasu mijającego od przegranych wyborów
              >
              > Nie jestem dziennikarzem (ani dziennikarką), ale "poziom agresji wobec ...[tego
              > ]
              > rządu rośnie" we mnie w tempie iście zastraszającym, wręcz "wprost
              > proporcjonalnie" do liczby coraz to nowych, bolszewickich jego pomysłów.
            • mg2005 Re: Wybiórcza i jej sondaże 11.02.06, 19:15
              koloratura1 napisała:

> premir.z.krakowa napisał:
              >
              > >
              > > Poziom agresji dziennikarzy wobec legalnie wybranego rządu rośnie wprost
              > propor
              > > cjonalnie do czasu mijającego od przegranych wyborów
              >
              > Nie jestem dziennikarzem (ani dziennikarką), ale "poziom agresji wobec ...[tego
              > ]
              > rządu rośnie" we mnie w tempie iście zastraszającym, wręcz "wprost
              > proporcjonalnie" do liczby coraz to nowych, bolszewickich jego pomysłów.

Twoje prawo, ale dziennikarze powinni zachować obiektywizm, a agresję
              i osobistą niechęć 'zostawić w szatni'. To brak profesjonalizmu.
    • mjotka Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 16:48
      pndzelek napisał:

> "a my tym sondazom wierzymy, tak jak tym z wyborow"- "My" to znaczy kto?
      • apoplaws Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 19:45
        "My" to znaczy oni. :)
    • stinger47 tez przeprowadzilem sondaz 11.02.06, 16:49
      wg sondazu przeprowadzonego przeze mnie na reprezentatywnej grupie w postaci
      mojej sąsiadki w sejmie 100% miejsc obejmie LPR
      • mistrzkungfu Re: tez przeprowadzilem sondaz 11.02.06, 17:14
        Po wypowiedziach tutaj widac wyraznie, ze wiekszosc ludzi sie wypowiadajacych,
        mimo ze mamy obecnie rok 2006, a nie 89, maja nadal PRL-o-fobie. Ludzie,
        zejdzcie na ziemie, to bylo nascie lat temu i zamiast wyzywac sie od komuchow,
        sb-kow itp. zacznijcie wreszcie myslec jak ludzie zyjacy w demokratycznym
        Panstwie. A nie ciagle jak dorosle dzieci, ktore sa wciaz pod wplywem jakichs
        przezyc z dziecinstwa. To sie skonczylo.

A co do manipulacji o ktorych ciagle czytam na tym forum, to powiem tak: jezeli
        ktos jest kompletnym idiota, to przyjmuje na wiare... no wlasnie, na wiare,
        sondaze, slowa kaznodziei, cokolwiek. Tak naprawde takie sondaze nie wplywaja na
        wyniki wyborow, ani na preferencje obywateli. Procent w tą czy tamtą - co za
        różnica, a pomylka moze sie zdarzyc kazdemu. Niektorzy ludzie wypowiadajacy sie
        tutaj przywoluja zachowania schizofrenikow - lek, poczucie 'bycia obserwowanym',
        wymyslanie TEORII SPISKOWYCH na kazdym kroku.

Najgorsze jest to, ze po wypowiedziach widac wyrazny negatywny podzial
        preferencji: jedni biora wogole bez zadnej reflekcji jako swoje poglady opinie
        wyrazane przez ich ulubiencow, dla jednych jest to ta a nie inna gazeta, partia
        itp. Bardzo rzadko widze na tym forum widze wypowiedzi obiektywne. Poki tak
        bedzie, to w Polsce nigdy nie zapanuje spokoj. Dziwicie sie ze jest zle?
        Probujecie zwalic to na jakis spisek tej czy innej formacji? Sami ich
        wybieraliscie, a teraz macie zal do calego swiata, ale nie do nich, ze jest tak
        jak jest. Polecam, autoreflekcja bywa przydatna w zyciu!
        • premier.z.krakowa Re: tez przeprowadzilem sondaz 11.02.06, 17:21
          Zgodzę się z Tobą tylko jedno ale.
          Niestety człowiek nie możliwości czytania i oglądanie innych poglądów w tych "wolnych" mediach.
          Nie istnieją inne równie wpływowe i opiniotwórcze media pokazujące że można mieć inne spojrzenie na wiele spraw.
          Te wolne media odbierają prawo do istnienia innym, głosząc jedynie słuszne poglądy.
          A reszta według nich to oszołomy, zacofani ludzie i wszystko co najgorsze.
          To jest ta wolność poglądów i wypowiedzi?

mistrzkungfu napisał:

> Po wypowiedziach tutaj widac wyraznie, ze wiekszosc ludzi sie wypowiadajacych,
          > mimo ze mamy obecnie rok 2006, a nie 89, maja nadal PRL-o-fobie. Ludzie,
          > zejdzcie na ziemie, to bylo nascie lat temu i zamiast wyzywac sie od komuchow,
          > sb-kow itp. zacznijcie wreszcie myslec jak ludzie zyjacy w demokratycznym
          > Panstwie. A nie ciagle jak dorosle dzieci, ktore sa wciaz pod wplywem jakichs
          > przezyc z dziecinstwa. To sie skonczylo.
          >
          > A co do manipulacji o ktorych ciagle czytam na tym forum, to powiem tak: jezeli
          > ktos jest kompletnym idiota, to przyjmuje na wiare... no wlasnie, na wiare,
          > sondaze, slowa kaznodziei, cokolwiek. Tak naprawde takie sondaze nie wplywaja n
          > a
          > wyniki wyborow, ani na preferencje obywateli. Procent w tą czy tamtą - co za
          > różnica, a pomylka moze sie zdarzyc kazdemu. Niektorzy ludzie wypowiadajacy sie
          > tutaj przywoluja zachowania schizofrenikow - lek, poczucie 'bycia obserwowanym'
          > ,
          > wymyslanie TEORII SPISKOWYCH na kazdym kroku.
          >
          > Najgorsze jest to, ze po wypowiedziach widac wyrazny negatywny podzial
          > preferencji: jedni biora wogole bez zadnej reflekcji jako swoje poglady opinie
          > wyrazane przez ich ulubiencow, dla jednych jest to ta a nie inna gazeta, partia
          > itp. Bardzo rzadko widze na tym forum widze wypowiedzi obiektywne. Poki tak
          > bedzie, to w Polsce nigdy nie zapanuje spokoj. Dziwicie sie ze jest zle?
          > Probujecie zwalic to na jakis spisek tej czy innej formacji? Sami ich
          > wybieraliscie, a teraz macie zal do calego swiata, ale nie do nich, ze jest tak
          > jak jest. Polecam, autoreflekcja bywa przydatna w zyciu!
          • mistrzkungfu Re: tez przeprowadzilem sondaz 11.02.06, 17:33
            Taka natura ludzi, ze zbieraja sie w obliczu wielkiego wroga, prawdziwego albo
            wyimaginowanego. Ma to do siebie, ze wszystkich oprocz "swoich" sie tylko
            krytykuje, obrzuca blotem i niesprawiedliwie zapomina o czyichs zaslugach.
          • koloratura1 Re: tez przeprowadzilem sondaz 11.02.06, 17:55
            premier.z.krakowa napisała:

> Zgodzę się z Tobą tylko jedno ale.
            > Niestety człowiek nie możliwości czytania i oglądanie innych poglądów w tych
            > "wolnych" mediach.
            > Nie istnieją inne równie wpływowe i opiniotwórcze media pokazujące że można
            > mieć inne spojrzenie na wiele spraw.
            > Te wolne media odbierają prawo do istnienia innym, głosząc jedynie słuszne
            > poglądy.
            > A reszta według nich to oszołomy, zacofani ludzie i wszystko co najgorsze.
            > To jest ta wolność poglądów i wypowiedzi?

Co Ty opowiadasz?!
            A Radio Maryja, TV Trwam, Nasz Dziennik to pies?! Kto im odbiera "prawo do
            istnienia"? A to, że rząd uczynił sobie z nich podstawowe medium komunikacji z
            narodem, to Ci jeszcze mało?! Mam rozumieć, że "wolność poglądów i wypowiedzi"
            po Twojemu to byłaby wtedy dopiero, gdyby wszystkie inne radia, telewizje i
            gazety zlikwidowano, bądż oddano w pacht ojcu Rydzykowi?
            • premier.z.krakowa Re: tez przeprowadzilem sondaz 11.02.06, 18:57
              Jak to dla Ciebie jest gazeta i telewizja opiniotwórcza to gratuluje.
              Ilu ludzi je ogląda albo czyta.
              Ja nie słucham tego radia, ale nie zabraniam tego innym. To ich sprawa.
              Prawo do istnienia odbiera im chociażby gazeta wybiórcza i wszyskie pozostałe liberalne media.
              Przecież cały czas słychać dlaczego ktoś tam występuje, dlaczego wypowiada się,
              przecież wolno tylko tu w wybiórczej.
              Niech żyje pluralizm w polskim wydaniu.

koloratura1 napisała:

> premier.z.krakowa napisała:
              >
              > > Zgodzę się z Tobą tylko jedno ale.
              > > Niestety człowiek nie możliwości czytania i oglądanie innych poglądów w t
              > ych
              > > "wolnych" mediach.
              > > Nie istnieją inne równie wpływowe i opiniotwórcze media pokazujące że moż
              > na
              > > mieć inne spojrzenie na wiele spraw.
              > > Te wolne media odbierają prawo do istnienia innym, głosząc jedynie słuszn
              > e
              > > poglądy.
              > > A reszta według nich to oszołomy, zacofani ludzie i wszystko co najgorsze
              > .
              > > To jest ta wolność poglądów i wypowiedzi?
              >
              > Co Ty opowiadasz?!
              > A Radio Maryja, TV Trwam, Nasz Dziennik to pies?! Kto im odbiera "prawo do
              > istnienia"? A to, że rząd uczynił sobie z nich podstawowe medium komunikacji z
              > narodem, to Ci jeszcze mało?! Mam rozumieć, że "wolność poglądów i wypowiedzi"
              > po Twojemu to byłaby wtedy dopiero, gdyby wszystkie inne radia, telewizje i
              > gazety zlikwidowano, bądż oddano w pacht ojcu Rydzykowi?
        • phun Bardzo madra opinia 11.02.06, 17:41
          ale coz PRLofoby zeruja na ludzkiej nedzy umyslowej
    • start-line Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 17:00
      www.pis.org.pl/sondaze.php
      • prozac.pl Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 17:30
        www.wybory.pis.org.pl/program.php
        To jest ciekawsze ;)

Pozdrawiam
    • gw_klamie GW-iana UB-ecja głosuje na SLD (PZPR) 11.02.06, 17:12
      5 procent macie pewne towarzysze
    • damian1210 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 17:16
      Głosowanie internautów, mówi coś zupełnie innego.
      • wj_2000 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 17:34
        41%
        PO (357)

22%
        SLD i SdPL (190)

20%
        PD (174)

14%
        PiS (121)

1%
        PSL (12)

1%
        inne ugrupowanie (8)

0%
        Samoobronę (4)

0%
        LPR (3)

Liczba oddanych głosów: 869

To kopia sondażu aktualnie prowadzonego na TYM portalu.
        Gdyby PD z Lewicą sie połączyła (na co osobiście czekam od 1993 roku), to w tym
        sondażu miałaby 1-sze miejsce!
        • mg2005 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 19:11
          wj_2000 napisał:

> 41%
          > PO (357)
          >
          > 22%
          > SLD i SdPL (190)
          >
          > 20%
          > PD (174)
          >
          > 14%
          > PiS (121)
          >
          > 1%
          > PSL (12)
          >
          > 1%
          > inne ugrupowanie (8)
          >
          > 0%
          > Samoobronę (4)
          >
          > 0%
          > LPR (3)
          >
          > Liczba oddanych głosów: 869
          >
          > To kopia sondażu aktualnie prowadzonego na TYM portalu.

To pokazuje jak bardzo niereprezentatywni są goście tego forum...))

> Gdyby PD z Lewicą sie połączyła (na co osobiście czekam od 1993 roku),

Ponowne zjednoczenie "Żydów" z "Chamami"?...))

to w tym
          >
          > sondażu miałaby 1-sze miejsce!

Na szczęście tylko w TYM sondażu...))
      • mistrzkungfu Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 17:35
        widac nie tylko do korzystania z komputera i internetu jest potrzebna wiedza
        • markerek1 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 17:50
          Nie przywiązywał bym wielkiej wagi do sondażu internautów. Podobnie jak do
          sondaży telefonicznych, aczkolwiek .......
          Zwrócę tylko uwagę na manipulację dziennikarską w tytule notatki " w sejmie
          tylko PIS i PO".
          Czyżby PAN DZIENNIKARZ nie znał ordynacji wyborczej. A co z "samoobroną" i SLD
          (wynik powyżej 5%).
          Ilu ludzi ogranicza się do czytania wyłącznie tytułów prasowych??
          Ordynarna manipulacja.
          Zapewniam że nie jestem fanem ani S.O ani SLD
      • koloratura1 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 17:59
        damian1210 napisał:

> Głosowanie internautów, mówi coś zupełnie innego.

Wprawdzie nie sądzę, żeby to była próbka reprezentacyjna, ale baaardzo mi sie
        taki wynik podoba!
        • silesius.monachijski Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 18:03
          gratuluje "wirtualnego zwyciestwa"; bedzie podobnie jak jesienia ubieglego
          roku; wirtualnie wygrywaja liberalowie z komuchami, zas w rzeczywistosci PiS;
          tak trzymac z tymi "sondazami"!

koloratura1 napisała:

> damian1210 napisał:
          >
          > > Głosowanie internautów, mówi coś zupełnie innego.
          >
          > Wprawdzie nie sądzę, żeby to była próbka reprezentacyjna, ale baaardzo mi sie
          > taki wynik podoba!
    • 4krzych1 to dowodzi że Pentor jest firmą lobbingową... 11.02.06, 17:54
      ... nie wiadomo przez kogo opłacaną, a nie firmą badawczą (z zasady niezależną)
    • michalo8 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 17:56
      jednak duza jest roznica miedzy sondazami telefonicznymi a tradycyjnymi. w
      ostatnich dniach byly 2 telefoniczne gdzie Pis prowadzil 1 p.p, a sondaz
      tradycyjny wskazywal ok 10 p.p. roznicy.
    • silesius.monachijski Forum GW za koalicja PO-SLD 11.02.06, 17:59
      Czy mozna sie bylo czegos innego spodziewac?
      • koloratura1 Re: Forum GW za koalicja PO-SLD 11.02.06, 18:11

> Czy mozna sie bylo czegos innego spodziewac?

Pewnie, że nie. GW czytają i biorą udział w jej sądażach ludzie - w większości -
        rozsądni. Szkoda, że nie jest to próbka reprezentacyjna całego narodu, który w
        swej masie jest "ciemny", jak to powiedział pewien Wielki Klasyk PiSu.
        • silesius.monachijski Re: Forum GW za koalicja PO-SLD 11.02.06, 18:27
          przeciez i tak kazdy wie, ze forum GW jest "oswiecone"; skoro ma takich
          patronow, jak przyjaciel naczelnego, to nie dziwota
          .
          www.fototok.tkb.pl/pt/photo.php?p=46957#
          koloratura1 napisała:

>
          > > Czy mozna sie bylo czegos innego spodziewac?
          >
          > Pewnie, że nie. GW czytają i biorą udział w jej sądażach ludzie - w
          większości
          > -
          > rozsądni. Szkoda, że nie jest to próbka reprezentacyjna całego narodu, który w
          > swej masie jest "ciemny", jak to powiedział pewien Wielki Klasyk PiSu.
      • svetomir Re: Forum GW za koalicja PO-SLD 11.02.06, 18:12
        Panie Silesiusie, ja na tym forum nie zauważyłem ani jednego głosu za koalicja
        PO-SLD. Możliwośc takiej koalicji istnieje tylko w moherowych głowach.
        Piszę o moherowych, bo nie wiem jaki innym słowem mozna określic koalicję PiS-
        SO-LPR
        • wet3 do svetomira 12.02.06, 00:02
          svetomir napisał:

> Panie Silesiusie, ja na tym forum nie zauważyłem ani jednego głosu za
          koalicja
          > PO-SLD. Możliwośc takiej koalicji istnieje tylko w moherowych głowach.
          > Piszę o moherowych, bo nie wiem jaki innym słowem mozna określic koalicję PiS-
          > SO-LPR

Koalicja PO-SLD, choc nieformalna, istnieje juz od dawna. Spojrz jak PO i SLD
          zgodnie glosowaly w sejmie przeciw PiS - a Powinno wystarczyc. Przeciez obie te
          partie wywodza sie z wspolnego pnia - nieboszczki PZPR. PO nazwalo sie partia
          prawicowa dla zmylenia elektoratu. Tym razem sztuczka jednak sie nie powiodla,
          bo zlekcewazone przez Tuska i PO mohery zaglosowaly na PiS i znokautowaly Tuska
          oraz PO. Gdyby PO wygrala to, podobnie jak za rzadow AWS, za plecami PO
          rzadziloby SLD.
          • silesius.monachijski Re: do svetomira 12.02.06, 00:21
            Ty to rozumiesz, ja to rozumiem, a niektorzy tej prostej i oczywistej prawdy
            nijak pojac nie moga

wet3 napisał:

> svetomir napisał:
            >
            > > Panie Silesiusie, ja na tym forum nie zauważyłem ani jednego głosu za
            > koalicja
            > > PO-SLD. Możliwośc takiej koalicji istnieje tylko w moherowych głowach.
            > > Piszę o moherowych, bo nie wiem jaki innym słowem mozna określic koalicję
            > PiS-
            > > SO-LPR
            >
            >
            > Koalicja PO-SLD, choc nieformalna, istnieje juz od dawna. Spojrz jak PO i SLD
            > zgodnie glosowaly w sejmie przeciw PiS - a Powinno wystarczyc. Przeciez obie
            te
            >
            > partie wywodza sie z wspolnego pnia - nieboszczki PZPR. PO nazwalo sie partia
            > prawicowa dla zmylenia elektoratu. Tym razem sztuczka jednak sie nie
            powiodla,
            > bo zlekcewazone przez Tuska i PO mohery zaglosowaly na PiS i znokautowaly
            Tuska
            >
            > oraz PO. Gdyby PO wygrala to, podobnie jak za rzadow AWS, za plecami PO
            > rzadziloby SLD.
            • swoj1112 Re: do svetomira 12.02.06, 01:53
              Ty tak powaznie,czy biednego pocieszasz?
          • swoj1112 Re: do svetomira 12.02.06, 01:51
            Czlowieku ,czy ty masz piec lat ?Czy tak krotka pamiec.
          • svetomir Re: do svetomira 13.02.06, 07:52
            Czy gdyby teoretycznie był rząd PO-PiS i w głosowaniach sejmowych przeciw jego
            propozycjom głosowałyby SLD i LPR, to oznaczałoby koalicje tych dwóch ostatnich
            ugrupowań?
            Wspólne głosowanie przeciw czemuś nie konstytuuje nawet nieformalnej koalicji.
            Czyni ja jedynie wspólne głosowanie za czymś.
    • the.bill1 Po wynikach sondy widać kto głównie czyta GW.. 11.02.06, 18:12
      az czerwono od tych procentów .... ;-)))
      • koloratura1 Krew Ci oczy zalewa? 11.02.06, 18:15
        the.bill1 napisał:

> az czerwono od tych procentów .... ;-)))

Ja tam widzę wszystko drukowane na czarno...
        • silesius.monachijski Re: Krew Ci oczy zalewa? 11.02.06, 18:39
          bo taki kolor to zapowiedz Waszego "triumfu" w realnych wyborach

koloratura1 napisała:

> the.bill1 napisał:
          >
          > > az czerwono od tych procentów .... ;-)))
          >
          > Ja tam widzę wszystko drukowane na czarno...
      • wet3 Re: Po wynikach sondy widać kto głównie czyta GW. 12.02.06, 00:03
        the.bill1 napisał:

> az czerwono od tych procentów .... ;-)))

Masz 100% racji!
    • 4krzych1 czas wziąc za "d..." Pentory i GW!!!! 11.02.06, 18:14
      • koloratura1 Re: czas wziąc za "d..." Pentory i GW!!!! 11.02.06, 18:16
        I w kamasze ich!!!
        • uu1 Re: czas wziąc za "d..." Pentory i GW!!!! 11.02.06, 18:50
          A przedtem z glana, i w ryja.
          • silesius.monachijski Re: czas wziąc za "d..." Pentory i GW!!!! 11.02.06, 23:30
            to juz tusk z bejsbolami na ulicy? to ja moze wyjazd do Polski odwolam?

uu1 napisała:

> A przedtem z glana, i w ryja.
            • veglie Re: czas wziąc za "d..." Pentory i GW!!!! 12.02.06, 00:02

> to juz tusk z bejsbolami na ulicy? to ja moze wyjazd do Polski odwolam?
              >
              > uu1 napisała:
              >
              > > A przedtem z glana, i w ryja.
              Weź swojego bejsbola,kastet,łańcuch...beret na głowę i przyjeżdżaj
              Silesio!!!Komitetu powitalnego na tak uzbrojonego rycerza Jedi nie będzie!:)
              • silesius.monachijski Re: czas wziąc za "d..." Pentory i GW!!!! 12.02.06, 00:12
                ale od bejsboli to specjalista jest tusk; nie czytales wywiadu w gw? uu1 mnie
                przestraszyla

veglie napisał:

>
                > > to juz tusk z bejsbolami na ulicy? to ja moze wyjazd do Polski odwolam?
                > >
                > > uu1 napisała:
                > >
                > > > A przedtem z glana, i w ryja.
                > Weź swojego bejsbola,kastet,łańcuch...beret na głowę i przyjeżdżaj
                > Silesio!!!Komitetu powitalnego na tak uzbrojonego rycerza Jedi nie będzie!:)
        • tales1 Dlaczego koloratura spuściła nosek na kwintę? 11.02.06, 21:06
          Uświadomiła sobie manipulacyjny idiotyzm pracodawców z GW?
    • gogol66 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 18:45
      wszystkie pentory
      wsadzić do obory
    • gogol66 Re: Pentor: w Sejmie tylko PiS i PO 11.02.06, 18:47
      w załączonym sondażu połowa chołoty
      to złodziejskie korupcyjne POmioty
      • mg2005 Wczoraj było 34 do 24% ... (!?) 11.02.06, 18:51
        Czy to społeczeństwo wariuje, czy firmy sondażowe?...
    • karrol47 Sondaż GW lipny (ten obok artykułu) 11.02.06, 19:24
      Na wybraną partię przed chwilą oddałem kilka głosów pod rząd, gdyż nie ma
      blokady. Wyszedł Wybiórczej kolejny "rzetelny" sondaż.
      • adam81w Jakos ci nie wierze karrol . chyba zmyslasz 11.02.06, 19:46
        mnie sie udalo zaglosowac tylko raz . moze ty jestes hakerem i dlatego tyle
        glosow na pis jest . jest blokada . mozna glosowac tylko raz
        • realista1000 Oj, Adasiu, bo pomyślę, że jesteś ograniczony! 11.02.06, 21:24
          Na wynik tego sondażu (obok artykułu) pracuje na zmianę cała redakcja GW, na
          trzy zmiany! I naczelny też wali nieustannie w klawiaturkę tocząc z wściekłości
          pianę! Myślę, że "prezydent" Tusk i "premier" Rokita też nieźle walą na cztery
          ręce w duecie z Olejniczakiem i Borowskim!
      • dccircle Re: Sondaż GW lipny (ten obok artykułu) 26.02.06, 00:33
        karrol47 napisał:

> Na wybraną partię przed chwilą oddałem kilka głosów pod rząd, gdyż nie ma
        > blokady. Wyszedł Wybiórczej kolejny "rzetelny" sondaż.

A... jest w tobie czysta uczciwość, jak w kurduplu czyste dobro.
    • miguel1977 Co sondaż to inne wyniki 11.02.06, 19:25
      Oczywiście że nie wierzymy. Obecny sondaż przeprowadzony na grupie ponad 3 tys.
      osób w necie pokazał coś zupełnie innego. Niestety o tym sondażu nikt w mediach
      nie wspomni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka