slawomirsocko Re: Prezydent nie rozwiązał parlamentu 14.02.06, 13:10 Tradycją prezydęcką jest informowanie społeczeństwa o ważnych wydażeniach. Czy decyzja o nie rozwiązywaniu sejmu jest tak ważna,że zasługuje na orędzie wygłaszane w telewizji? to wyraźne żarty z Polaków ! Oni nie kradną księżyca oni kradną nam słońce!Niepoważny Leper i Giertych twożą niepoważnych Kaczyńskich. Tak więc jeśli będzie Orędzie Prezydęta RP to będziemy wiedzieli czego Kaczyński nie zrobi bo po co nam mówić co zrobi!!! Precz z DYKTATURĄ!! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos PRECZ Z ORTOGRAFIĄ??!! 14.02.06, 16:15 slawomirsocko napisał: > Tradycją prezydęcką jest informowanie społeczeństwa o ważnych wydażeniach. > Czy decyzja o nie rozwiązywaniu sejmu jest tak ważna,że zasługuje na orędzie > wygłaszane w telewizji? to wyraźne żarty z Polaków ! Oni nie kradną księżyca > oni kradną nam słońce!Niepoważny Leper i Giertych twożą niepoważnych > Kaczyńskich. Tak więc jeśli będzie Orędzie Prezydęta RP to będziemy wiedzieli > czego Kaczyński nie zrobi bo po co nam mówić co zrobi!!! Precz z DYKTATURĄ!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zagadka 14.02.06, 13:25 "Jesteśmy tacy dwaj na cały kraj, jesteśmy tacy bliźniacy, którzy szukają życia bez pracy". Skąd pochodzi ten tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zagadka 14.02.06, 13:34 z kampanii wyborczej PO; chodzilo o Tuska i Rokite; trafilem? uu1 napisała: > "Jesteśmy tacy dwaj na cały kraj, > jesteśmy tacy bliźniacy, > którzy szukają życia bez pracy". > Skąd pochodzi ten tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zagadka 14.02.06, 13:39 > z kampanii wyborczej PO; chodzilo o Tuska i Rokite; trafilem? Oczywiście. Jak Wassermann wzrokiem na garaż. Tylko drzwi jakoś umknęły jego uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Zagadka 14.02.06, 13:52 Sil, dales sie sprowokowac tym pytankiem ;-) Podobno PO ma juz swoj hymn: "Płynie łodką mędrców trzech, wszyscy głupi - co za pech." Ma byc odmawiany na stojaco przed kazda konferencja prasowa, po jej zakonczeniu, tudziez przed kazdym wywiadem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zagadka 14.02.06, 13:59 ja tylko sie bawie; i juz - niestety - uciekam; milego dnia czat-manie czat-man napisał: > Sil, dales sie sprowokowac tym pytankiem ;-) > > Podobno PO ma juz swoj hymn: > > "Płynie łodką mędrców trzech, > wszyscy głupi - co za pech." > > Ma byc odmawiany na stojaco przed kazda konferencja prasowa, po jej zakonczeniu > , tudziez przed > kazdym wywiadem. > ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zagadka 14.02.06, 13:59 > "Płynie łodką mędrców trzech, > wszyscy głupi - co za pech." O ile dobrze pamiętam, napisałem to na cześć Twórców Paktu Stabilizacyjnego. W PiS nie przestrzega się praw autorskich? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Zagadka 14.02.06, 14:05 uu1 napisała: > O ile dobrze pamiętam, napisałem to na cześć Twórców Paktu Stabilizacyjnego. W > PiS nie przestrzega się praw autorskich? Rzeczywiscie, zapomnialem podac autora. Najmocniej przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zagadka 14.02.06, 14:12 Wielkodusznie wybaczam. Natomiast wydaje mi się, ze nie ma dobrego powodu aby zmieniać adresatów. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Zagadka 14.02.06, 16:33 uu1 napisała: > Wielkodusznie wybaczam. Natomiast wydaje mi się, ze nie ma dobrego powodu aby > zmieniać adresatów. :-) Wielka sztuka ma do siebie to, ze jest ponadczasowa. Ten wierszyk mozna stosowac do kazdej epoki, w kazdym kraju i dlatego jestes wilka/wilki Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Zagadka 14.02.06, 16:31 uu1 napisała: > > "Płynie łodką mędrców trzech, > > wszyscy głupi - co za pech." > O ile dobrze pamiętam, napisałem to na cześć Twórców Paktu Stabilizacyjnego. W > PiS nie przestrzega się praw autorskich? A gdzie R lub C? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Zagadka 14.02.06, 13:37 uu1 napisała: > "Jesteśmy tacy dwaj na cały kraj, > jesteśmy tacy bliźniacy, > którzy szukają życia bez pracy". > Skąd pochodzi ten tekst? Chyba z glowy Kornela Makuszyńskiego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zagadka 14.02.06, 13:51 czat-man napisał: > uu1 napisała: > > "Jesteśmy tacy dwaj na cały kraj, > > jesteśmy tacy bliźniacy, > > którzy szukają życia bez pracy". > > Skąd pochodzi ten tekst? > > Chyba z glowy Kornela Makuszyńskiego. Oczywiście; "O dwóch takich, co ukradli księżyc". (Obecnie w PRL-bis - na indeksie.) > :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Zagadka 14.02.06, 14:03 koloratura1 napisała: > Oczywiście; "O dwóch takich, co ukradli księżyc". > (Obecnie w PRL-bis - na indeksie.) > > :-) Bardzo fajna powiesc fantastyczna Kornela Makuszynskiego. A film tez byl udany, milo sie ogladalo. Chyba nie zauwazylas, ze obecnie nie ma juz PRL-bis, skonczylo sie wraz z ostatnimi wyborami! No i to chyba taki zarcik Walentynkowy, ze ta powiesc jest na indeksie, prawda? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zagadka 14.02.06, 14:14 > No i to chyba taki zarcik Walentynkowy, ze ta powiesc jest na indeksie, prawda? Masz na myśli zdjęcie z anteny TVP w dniu 2 lutego zaplanowanej emisji? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Zagadka 14.02.06, 14:28 uu1 napisała: > Masz na myśli zdjęcie z anteny TVP w dniu 2 lutego zaplanowanej emisji? To ja musialem przeoczyc. Jesli tak, to protestuje! Chetnie jeszcze raz obejrze, a nawet chetnie nagram sobie na video. Podobaly mi sie te dwa urwisy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Zagadka 14.02.06, 16:37 uu1 napisała: > Tak powstał pierwszy półkownik 3,5 RP. Film nadano 9 lutego 9,25. Nie klam bo to NIELADNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Zagadka 14.02.06, 16:36 uu1 napisała: > > No i to chyba taki zarcik Walentynkowy, ze ta powiesc jest na indeksie, p > rawda? > Masz na myśli zdjęcie z anteny TVP w dniu 2 lutego zaplanowanej emisji? Masz na mysli to, ze nie nadali rozrywkowego filmu bo nadali pogrzeb tych co zgineli w Katowicach? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zagadka 14.02.06, 16:29 czat-man napisał: > Bardzo fajna powiesc fantastyczna Kornela Makuszynskiego. A film tez byl > udany, milo sie ogladalo. > > Chyba nie zauwazylas, ze obecnie nie ma juz PRL-bis, skonczylo sie wraz z > ostatnimi wyborami! Wręcz przeciwnie, właśnie się zaczęła (dla zmyłki zwana IV RP)! > No i to chyba taki zarcik Walentynkowy, ze ta powiesc jest na indeksie, > prawda? > :-) Ani mi w głowie żarciki walentynkowe, wyciągam wnioski z tego, co widzę. I tak - co do książki, to może rzeczywiście przesadziłam, ale co do filmu oraz sztuki, to bynajmniej: 1. Coś ze dwa tygodnie temu zapowiedziano w TVP film o jacku i Placku, odwołano projekcję, obiecując pokazać w innym terminie. Do dzisiaj - cisza. 2. W teatrze (niestety, nie pamiętam którym) grano sztukę wg Makuszyńskiego, cały czas przy pełnej sali. Dzieciaki się świetnie bawiły. Nagle zdjęto ją z afisza, nie wiadomo czemu. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Zagadka 14.02.06, 16:40 koloratura1 napisała: > co do książki, to może rzeczywiście przesadziłam, ale co do filmu oraz sztuki, > to bynajmniej: > 1. Coś ze dwa tygodnie temu zapowiedziano w TVP film o jacku i Placku, odwołano > projekcję, obiecując pokazać w innym terminie. Do dzisiaj - cisza. 9 LUTEGO 9,25! NIE KLAM CHOLERA > 2. W teatrze (niestety, nie pamiętam którym) grano sztukę wg Makuszyńskiego, > cały czas przy pełnej sali. Dzieciaki się świetnie bawiły. Nagle zdjęto ją z > afisza, nie wiadomo czemu. Jak nie wiesz gdzie dzwonia, to czemu piszesz ze w kosciele. I skad ta pewnosc, ze sztuka spokojnie nie idzie skoro tego nie wiesz? NIE KLAM!!! > Wystarczy? nie, nie wystarczy. Masz jeszcze jakies wiadomosci, moze Diorn pieprzyl swego konia, a kaczki gęś? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Zagadka 14.02.06, 20:01 studioturos napisał: (...) Jesli jest tak, jak mowisz, to zostalem zrobiony w balona. Musze byc ostrozniejszy i mniej ufny. Dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Zagadka 14.02.06, 16:34 koloratura1 napisała: > czat-man napisał: > > > uu1 napisała: > > > "Jesteśmy tacy dwaj na cały kraj, > > > jesteśmy tacy bliźniacy, > > > którzy szukają życia bez pracy". > > > Skąd pochodzi ten tekst? > > > > Chyba z glowy Kornela Makuszyńskiego. > > Oczywiście; "O dwóch takich, co ukradli księżyc". > (Obecnie w PRL-bis - na indeksie.) > > :-) KLAMIESZ!! Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 nie Makuszynskiego 14.02.06, 21:27 Dlaczego zaraz 'klamiesz'? Kulturalny czlowiek pisze 'mylisz sie'. Bo faktycznie tekst nie jest z ksiazki Makuszynskiego, lecz jedynie z filmu (autor, niestety, nie znany mi). Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Zagadka 14.02.06, 16:29 uu1 napisała: > "Jesteśmy tacy dwaj na cały kraj, > jesteśmy tacy bliźniacy, > którzy szukają życia bez pracy". > Skąd pochodzi ten tekst? Tak jakbym sltszal Olejniczaka i Napieralskiego, przeciez to klony... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski ChachaCha; Nowy Dzien sie kompletnie "polozyl" 14.02.06, 13:58 "Nowy Dzień" dowiedział się nieoficjalnie, że politycy celowo przekazali PAP- owi pogłoskę o zamiarach prezydenta, by postawić "pod ścianą" polityków PiS i Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 Czy było warto?-yes,yes,yes 14.02.06, 14:04 Podobno to wczorajsze zamieszanie kosztowało Polskę ok 1 mld PLN,głównie na skutek zwiększonego oprocentowanie naszego długu(wyliczenia takie podano na dzisiejszej konferencji prasowej PO).Uważam te wyliczenia za mocno przesadzone ale nawet gdyby były prawdziwe to warto było.Warto było zapłacić ten miliard żeby zobaczyć Wielkiego Konia zachowującego się jak mały źrebaczek,i Mulata,który ze strachu zrobił się przez chwilę biały.No i te słowa"My już teraz jesteśmy gotowi zgodzić się na wszystko..." Odpowiedz Link Zgłoś
jb15 Re: Prezydent nie rozwiązał parlamentu 14.02.06, 14:25 Moze ktos mnie oswieci ile trwalo najkrotsze OREDZIE DO NARODU w nowzytnej histori.Odnosze wrazenie ze prezydent Kaczynski pobil absolutny rekord godny odnotowania . Tresc wystapienia naszego prezydenta absolutnie nie zasluguje na miano oredzia po co te napuszone okreslenia i zwiazany z tym szum? Podobne oswiadczenie moglby zlozyc pierwszy lepszy urzednik kancelarii prezydenckiej. JB. Odpowiedz Link Zgłoś
ja1956 Re: Prezydent nie rozwiązał parlamentu 14.02.06, 15:39 No to sie cholera porobilo! To zescie sobie wybrali ekipe rzadzaca! Szkoda mi tylko ludzi w Polsce, ze musza na ten cyrk patrzec i nic nie moga zrobic. A o wizerunku Polski na swiecie juz nie mowie. I znowu mowia jakie jest najmniejsze i najbrzydsze panstwo w europie! PANSTWO KACZYNSCY! Trzymajcie sie i nie dajcie sie zwariowac! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Prezydent nie rozwiązał parlamentu 14.02.06, 16:21 ja1956 napisał: > No to sie cholera porobilo! To zescie sobie wybrali ekipe rzadzaca! > Szkoda mi tylko ludzi w Polsce, ze musza na ten cyrk patrzec i nic nie moga > zrobic. A o wizerunku Polski na swiecie juz nie mowie. I znowu mowia jakie jest > > najmniejsze i najbrzydsze panstwo w europie! PANSTWO KACZYNSCY! > Trzymajcie sie i nie dajcie sie zwariowac! Bez obrazania kogokolwiek uwazam ze ten tekst jest chamski i obrazliwy. Obraza mnie, moja Ojczyznę oraz jego prezydnta. Kliniczny przyklad szerzenia nienawisci, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 I kto to mówi?! 14.02.06, 16:43 studioturos napisał: > > Bez obrazania kogokolwiek uwazam ze ten tekst jest chamski i obrazliwy. > Obraza mnie, moja Ojczyznę oraz jego prezydnta. CZYJEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Kabaret na scenie politycznej Polski. 14.02.06, 21:50 bynajmniej nie jest to szerzenie nienawiści,bo Premier mizdrzy się i udaje lowelasa,posłanka z gracją szafy dębowej,udaje modelkę.Pan Leper demonstruje nam coraz to nowe pozy sceniczne,najpierw Leper pada na kolana,teraz na twarz,ciekawa jestem,jaką pozę przyjmie potem,bo pozostała mu już tylko jedna...Najgorsze jest to,że Naród dla podpisania aneksu do Mordochwytu politycznego,został postawiony na baczność i był trzymany długo w tej pozycji,czyżby zabrano się za tresurę Nas,elektoratu niepokornego? Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: Prezydent nie rozwiązał parlamentu 14.02.06, 15:50 ciężko będzie Gietrychowi, przy jego wzroście, tak nisko sie schylać,by móc ucałować Kaczyńskiego w jego królewski tyłek.....Leperowi będzie łatwiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Prezydent nie rozwiązał parlamentu 14.02.06, 16:23 wilmor1 napisał: > ciężko będzie Gietrychowi, przy jego wzroście, tak nisko sie schylać,by móc > ucałować Kaczyńskiego w jego królewski tyłek.....Leperowi będzie łatwiej ! Naprawde uwazasz ze takie teksty czemukolwiek sluza? Ze nie wspomne o tym ze chyba nie przystoja inteligentom z polki gazetowej... Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: Prezydent nie rozwiązał parlamentu 14.02.06, 17:12 studioturos...jestem dobrym uczniem..to jest język PIS-u i jego wasali! Skoro chamstwo przystoi wodzom tega państwa, mam tez odrobinę prawa do tegoż!!..A co! Odpowiedz Link Zgłoś
leokadius NAPISZ DO PREZYDENTA - ADRES E-MAIL PREZYDENTA 14.02.06, 16:12 www.prezydent.pl/x.node?id=2011972 Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: NAPISZ DO PREZYDENTA - ADRES E-MAIL PREZYDENT 14.02.06, 16:24 leokadius napisał: > www.prezydent.pl/x.node?id=2011972 Chyba link do strony? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 A ja mam taką wizję: 14.02.06, 16:58 Pan Prezydent raz w tygodniu o stałej porze (najlepiej w sobotę o 20:00, ale już bez poślizgu!) wygłasza "Orędzie" do narodu: Szanowni Państwo, Obywatelki i Obywatele Rzeczypospolitej! Niniejszym informuję, że ponieważ w mijającym tygodniu pisowscy koalicjanci - niekoalicjanci (LPR i SO) byli grzeczni i - zgodnie z poleceniem Jarosława Kaczyńskiego, prezesa PiSu, a mojego brata - przegłosowali jednogłośnie następujące...(tu wymienia -co) oraz równie jednogłośnie odrzucili... (tu wymienia - co), z radością państwa informuję, że nie podjąłem decyzji o rozwiązaniu sejmu oraz rozpisaniu nowych wyborów. Dobranoc Państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
zmarzlak Ciekawe co bedzie za 2 tygodnie. 14.02.06, 21:23 Bo zaloze sie, ze teraz sie okaze, ze wlasciwie to termin uchwalenia budzetu to teraz 19 lutego i prezydenta jeszcze raz czekaja powazne rozwazania nad sensem istnienia tego parlamentu. Pomyslcie ile ustaw mozna przepchnac w takie 2 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ciekawe co bedzie za 2 tygodnie. 15.02.06, 10:56 zmarzlak napisał: > Bo zaloze sie, ze teraz sie okaze, ze wlasciwie to termin uchwalenia budzetu to > teraz 19 lutego i prezydenta jeszcze raz czekaja powazne rozwazania nad sensem > istnienia tego parlamentu. Pomyslcie ile ustaw mozna przepchnac w takie 2 > tygodnie... Zwłaszcza, pracując nad nimi w sposb podobny do pracy nad ustawą o telewizji... A że za każdym razem zajęcie będzie miał Trybunał Konstytucyjny? No to i co z tego? Przecież i tak my będziemu szybsi: zdążymy powymieniać sędziów na tych właściwych. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Prezydent moich rodakow--------- 15.02.06, 22:52 nie spierdzial sie publicznie, trzymal raczki wzdluz blatu stolu,dukal tradycyjnie z przysapywaniem, i WLASCIWIE nie wiem, po co wystapil??Moja estetyka znowu CIERPIALA, ta wrodzona i intelektualna!! I zenujacy SPEKTAKL u M. Olejnik, ze znerwicowanym polglowkiem dornem, odwaznym w mordzie cymanskim!!SKAD te SZMATY zawitaly na salony??? Jestem szczesliwa, ze prezydent ZNA pojecie CZASU!Tego na zegarze, a ze kolejny raz , wraz z braciszkiem, OLAL Polakow, to nie jest istotne.Istota lezy w BUDOWANIU NAPIECIA.Zycze mu i jego bratu, aby budowal lub burzyl napiecia we wlasnej TOALECIE, nie w mojej ojczyznie!!To ta drobna dygresja, ktorej nie pojmuja blizniaki. Odpowiedz Link Zgłoś