rydzyk_fizyk 13.02.06, 22:58 A potem Amerykanie będą wmawiać że mają wolny rynek i brak dopłat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gekon1979 wlasnie sciagnalem sobie film "mysz ktora ryknela" 13.02.06, 23:49 z 1959 roku, coz za zbieg okolicznosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: No i po to bóg stworzył WHO??? 14.02.06, 00:38 A kto mówił że to USA mają się podporządkowywać ? Naiwnie by było tak sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Definicja boga 14.02.06, 00:53 Nie zrozumiałeś. Ja pytam, po co USA stworzyły WHO?? Znów się przeliczyły?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: Definicja boga 14.02.06, 04:01 eva15 napisała: > Nie zrozumiałeś. Ja pytam, po co USA stworzyły WHO?? Znów się przeliczyły?? oczwiście nie po to by ktoś był na równych prawach z USA - tylko po to by ktoś grał według Amerkańskich reguł. A tak naprawdę wszystkich tych umowów musi przetrzegać tylko słabszy. Silniejszego wszystko wali. No i po to została też stworzona Unia Europejska. Poprostu WTO dla podporządkowania UE okazuje się prawie bezużyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Definicja boga 14.02.06, 10:05 Po co evcia porusza temat WHO czyli World Health Organization? Jakaś podświadoma tęsknota za zdrowiem, psychicznym tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Definicja boga 14.02.06, 11:48 droga biedaczyna jak zwykle nie pojęła. WHO- Welthandelsorganization. Nie ma przymusu pisania tylko po angielsku, nieszczęśniku. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 00:35 rydzyk_fizyk napisał: > A potem Amerykanie będą wmawiać że mają wolny rynek i brak dopłat. > Nie będą potem, oni już wmówili... Pozatym mają szybki a nie wolny rynek Wolny ryneczek to ma polaczkoland Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 10:41 hahahahaha a USA juz sie boja... to raz, a dwa ciekawe kiedy rzad niemiecki zaniecha podbnych praktyk... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 12:40 Toż to jakiś fenomen ?! Merkat wyjaśnij mi że to nie prawda, przecież komunistyczno-socjalne państwa są tylko w tej "zacofanej" EUropie, tylko tam istnieją dopłaty ??? No to SA ma problem i powoli powoli.... Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 13:54 pablo63 napisał: > Toż to jakiś fenomen ?! Merkat wyjaśnij mi że to nie prawda, przecież > komunistyczno-socjalne państwa są tylko w tej "zacofanej" EUropie, tylko tam > istnieją dopłaty ??? coz.. wyraznie umiejetnosc czytania ze zrozumieniem nie jest mocna strona pablo63... w USA nie ma zadnych doplat (w przeciwienstwie do licznych krajow UE)... sa za to ulgi podatkowe... niemcy i francja zamaist reformowac swoje niewydolne gospodarki wola siegac do kieszeni innych... jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 14:09 Z umiejętnościa czytania to ja nie mam problemu. Nie wogule nie ma dopłat... buhahahahahahaha dobre, naprawdę się uśmiałem :-) To wytłumacz mi proszę dlaczego np Kanada któryś rok z rzędu kłuci się z USA o ulgi (w domyśle dopłaty) na drewno, co??????? Dl;aczego np są dopłaty eksportowe na bawełne?????? (już USA przegrała w tym sporze z Brazylią ), przecież jest wolny rynek chyba nie ??? Nie pie.. bzdur, USA chcą wolnego rynku tam gdzie to im się opłaca, a wszystkim wmawia że każde państwo powinno się zliberalizować, tylko niech zacznie od siebie najpierw. Polska już się dawno zliberalizowała i mamy tego efekt jaki mamy Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 14:27 na razie to ty pieprzysz bzdury... czym innym sa doplaty, a czym innym polityka podatkowa, przy pomocy ktorej mozna wspierac export... tak przy okazji, to masz jeslis zrodla na temat tego "sporu" o bawelne? Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 15:38 No jasne, z tego wynika że UEnajlepiej by zrobiła zamieniając nazwę "dopłąty" na ulgi eksportowe i będzie git no nie ? Odnośnie sporu o bawełne to proszę bardzo: globaleconomy.pl/content/view/118/2/ Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 16:09 pablo63 napisał: > No jasne, z tego wynika że UEnajlepiej by zrobiła zamieniając nazwę "dopłąty" n > a > ulgi eksportowe i będzie git no nie ? nie - poprostu nalezy obnizyc podatki rowniez u siebie (w UE) > Odnośnie sporu o bawełne to proszę bardzo: > globaleconomy.pl/content/view/118/2/ coz.. to jest tylko "analiza", nie mam teraz czasu badac, czy wiarygodna... podejzanym wydaje sie tylko pewna "niekonsekwencja" autorow: "Brazylia zażądała rozpatrzenia przez WTO sprawy dotowania eksportu amerykańskiej bawełny. Rozprawa zakończyła się porażką Białego Domu." nastepnie: "Gdyby ta decyzja WTO uprawomocniła się..." - czyli decyzja nie jest w takim razie prawomocna... i dalej: "Spór o dopłaty producentom bawełny to tylko jeden z kilku sporów przed WTO, który ostatnio przegrała Ameryka" czyli mala nadinterpretacja, skoro wyrok nie jest prawomocny, to nikt nie wygral i nikt nie przegral, byc moze apalacja jest juz w drodze... to tak w ramach czepiania sie szczegolow... a propos "wolnego rynku" to UE jest liderem w stosowaniu doplat wlasnie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 17:54 Nie no jasne najlepiej czepiać i szukać kruczków... Wolny rynek to mit, dotują WSZYSCY !! Wszystkie kraje które na to stać i im się to opłaca Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 14.02.06, 18:31 Kary nie spelnia swojej roli, bo niedlugo dolar spadnie tak nisko, ze towary aemrykanskie mimo doplat, ulg itd stana sie takie tanie jak chinskie. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: UE grożą USA sankcjami, jeśli nie podporządku 16.02.06, 11:06 fagay napisał: > Kary nie spelnia swojej roli, bo niedlugo dolar spadnie tak nisko, ze towary > aemrykanskie mimo doplat, ulg itd stana sie takie tanie jak chinskie. tak tak... kupuj ruble Odpowiedz Link Zgłoś