Dodaj do ulubionych

Olejniczak i Borowski o wyborach i kandydatach ...

16.02.06, 19:50
Uważam, że p. M. Borowski nie powinien kandydować ani do samorządu ani w
przyszłości do sejmu. Czas minął i należy się z tym pogodzić.
Obserwuj wątek
    • marek10004 Re: do uu1 16.02.06, 20:07
      Tym razem nie moge byc bardziej zgodny z Toba, chociaz zapewne z zupelnie z
      innych wzgledow. Niestety, M. Borowski zapewne nie zgadza sie z nami. Nalezy po
      prostu do typu ludzi, ktorzy wiedza lepiej od nas, kogo chce spoleczenstwo.
      Typowe dla ludzi, ktorzy latami udawali pozytecznosc spoleczna, aby na tym
      spoleczenstwie zerowac.
      Aby zreszta wszystko bylo jasne; lepiej oceniam Borowskiego od Olejniczaka,
      jesli oczywiscie mozna stosowac tego rodzju kryteria wobec diabla i jego
      pomocnika.
      • uu1 Re: do uu1 16.02.06, 20:58
        > Nalezy po prostu do typu ludzi, ktorzy wiedza lepiej od nas, kogo chce > >>>>
        spoleczenstwo.
        To jest najlepsze zdanie jakie napisałeś. Serio.
        • marek10004 Re: do uu1 16.02.06, 21:13
          A moze tak na temat, zamiast zwracac uwage na moje gramatyczne ulomnosci?
          Na to juz argumentow brak?
          • uu1 Re: do uu1 16.02.06, 21:33
            Po pierwsze - jesteś dziwnie przeczulony na swoim tle.
            Po drugie - napisałem szczerze.
            Po trzecie - skąd ta agresja?
            Po czwarte - popełniłem błąd wdając się w rozmowę z Tobą.
            Po piąte - nie zmieniłem zdania na temat p. M.B. pozdro.
            • marek10004 Re: do uu1 16.02.06, 21:43
              Po pierwsze - nie jestem przeczulony na swoim tle. Rownie dobrze moglbym to
              samo powiedziec o Tobie, ale wtedy zszedlbym do Twojego poziomu.
              Po drugie - byc szczerym, to nie znaczy miec racje.
              Po trzecie - nie jestem agresywny. Moja opcja polityczna jest zdecydowanie na
              gorze. To raczej Ty, ze zrozumialych wzgledow dyszysz agresja i nienawiscia.
              Po piate - ja nie uwazam ze popelnilem blad wdajac sie w dyskusje z Toba. W
              kazdej dyskusji mozna sie czegos nauczyc; nawet w dyskusji z ludzmi
              sympatyzujacymi z autentycznymi wrogami Polakow. To taka prosta prawda, ktora
              moze kiedys zrozumiesz. Cos jak; nalezy znac jezyk swojego wroga.
              • uu1 Re: do uu1 16.02.06, 22:07
                Co Ty wiesz o mojej opcji politycznej? Szybko wyprowadzasz wnioski, nie
                zastanawiając się czy słuszne. Trochę namysłu. Z jakiego powodu miałbym być
                Twoim wrogiem - wyraźnie przeginasz.
                PS. Wywołałeś spór, jestęs niegrzeczny, w sytuacji kiedy nie ma przedmiotu
                sporu. To duża sztuka.
                • marek10004 Re: do uu1 16.02.06, 22:40
                  A ktoz wymienil Ciebie jako mojego wroga. Pisalem ogolnie o tych, ktorzy dobrze
                  zasluzyli sobie na to miano. Nie wskazalem konkretnie Ciebie.
                  Za szybko wyprowadzasz wnioski. Troche namyslu. Wyraznie przeginasz i jestes
                  niegrzeczny.
                  Hm, jesli chodzi o Twoja opcje polityczna, to mozna by chyba pokusic sie o pewne
                  wnioski, bazujac na Twoich wielu innych wypowiedziach. Ale, dlaczego nie mialbys
                  tej opcji sam przedstawic? Sa jakies powody?
                  • uu1 Re: do uu1 16.02.06, 22:53
                    > Hm, jesli chodzi o Twoja opcje polityczna, to mozna by chyba pokusic sie o pewn
                    > e
                    > wnioski, bazujac na Twoich wielu innych wypowiedziach. Ale, dlaczego nie mialby
                    > s
                    > tej opcji sam przedstawic? Sa jakies powody?
                    Przypominam, że nie to było i jest przedmiotem rozmowy. Ale odpowiem Ci. Nie
                    utożsamiam się z żadną partią. Popieram konkretne działania i efekty tych
                    działań. Np. posłanka SLD i poseł PiS byli współtwórcami uchwały przeciwko
                    lichwie. I to wzbudziło moje szczere uznanie. Po prostu wg starej zasady. Co
                    boskie - Bogu, co cesarskie - cesarzowi.
                    • marek10004 Re: do uu1 16.02.06, 23:00
                      Dziekuje Ci za odpowiedz.
                      A co sadzisz o poczynaniach Ziobry? Bo ja jestem absolutnie za ministrem.
                      Czy musze tlumaczyc dlaczego?
                      • uu1 Re: do uu1 16.02.06, 23:30
                        Nie mam zdania. Narazie słyszę stwierdzenia typu: najlepiej jest być zdrowym i
                        bogaty, bo co biednemu po chorobie. I obserwuję poruszanie się, w delikatnej w
                        końcu materii, z wdziękiem słonia w sklepie z porcelaną. Na zasadzie Pawki
                        Morozowa. Ale ponieważ w wielu obszarach zmiany rzeczywiście są potrzebne, będę
                        życzliwie kibicował.
              • enkibilal Re: do uu1 16.02.06, 23:48
                autentycznymi wrogami Polakow. To taka prosta prawda, ktora
                > moze kiedys zrozumiesz. Cos jak; nalezy znac jezyk swojego wroga.
                -!
                nie jestem agresywny. Moja opcja polityczna jest zdecydowanie na
                > gorze. To raczej Ty, ze zrozumialych wzgledow dyszysz agresja i nienawiscia.
                -!
                zszedlbym do Twojego poziomu
                -!
                A tak poza tym, jestem łagodny niczym baranek, koncyliacyjny aż do bólu,
                przyjazny wobec ludzi, których poglądów nie podzielam; skłonność zaś do
                wywyższania jest mi z gruntu obca; szkoda, że nie jestem szczery względem siebie...
                • uu1 Re: do uu1 17.02.06, 00:01
                  :-)))
                • marek10004 Re: do enkibibala 17.02.06, 00:30
                  Mecenasiku, to nieladnie wyciagac z innych wypowiedzi jedynie pewne watki,
                  zupelnie zmieniajac prawdziwy kontekst. To bardzo prymitywne dzialanie,
                  powiedzialbym charakterystyczne dla "zakutych lbow, jak miales raz okazje
                  stwierdzic. Mam nadzieje, ze nie miales wtedy na mysli siebie.
                  A swoja droga musisz nosic w sobie gleboka zadre do mnie. A przeciez ja nie
                  chcialem nigdy Ciebie urazic. Ot, po prostu pare razy nie podzielilem twoich
                  pogladow, bo tez i trudno zgadzac sie z czlowiekiem, ktory innych okresla
                  "zakutymi lbami". Ale, to oczywiscie nie swiadczy o twojej sklonnosci do
                  wywyzszania sie, absloutnie nie.
                  Wyluzuj mecenasiku i skorzystaj z mojej rady, ktorej ci juz kiedys bodajze
                  udzielilem. Przed kazda wypowiedzia; pare kropel waleriany.
                  • enkibilal Re: do enkibibala 17.02.06, 10:17
                    nieladnie wyciagac z innych wypowiedzi jedynie pewne watki,
                    > zupelnie zmieniajac prawdziwy kontekst.
                    - zarzut z gruntu fałszywy - wszystkie cytaty zostały wzięte z jednej Twojej
                    wypowiedzi; co więcej, stanowią one całą Twoją wypowiedż, do której się odnoszę;
                    To bardzo prymitywne dzialanie,
                    > powiedzialbym charakterystyczne dla "zakutych lbow, jak miales raz okazje
                    > stwierdzic. Mam nadzieje, ze nie miales wtedy na mysli siebie.
                    - zatem moje konkretne działanie nie jest prymitywne, choć ogólna ocena mojej
                    osoby może być negatywna - o poklask nie zabiegam;
                    trudno zgadzac sie z czlowiekiem, ktory innych okresla
                    > "zakutymi lbami"
                    - jeżeli moja chwila słabości, przesądza o ogólnej ocenie, to zdaje się że
                    jesteś nad wyraz małostkowy;
                    Przed kazda wypowiedzia; pare kropel waleriany
                    - nie mam rad dla Ciebie; Twoja samoocena jest zbyt wysoka - mógłbym Cię rozdrażnić
    • rogowski.lukasz TYLKO BOROWSKI PREZYDENTEM STOLICY 16.02.06, 20:17
      absolutnie sie nie zgadzam ze czas Borowskiego minal, ten czlowiek bedzie
      swietnym prezydentem Warszawy.

W koncu Warszawa bedzie miala swojego managera, ktory bedzie kierowal sprawami
      stolicy jak nalezy i rozwiazywal problemy.
      Ten czlowiek ma niezbedne doswiadczenie rzadowo-administracyjne, wyksztalcenie
      i obycie. To bardzo porzadny czlowiek i jako warszawiak bede dumny z takiego
      prezydenta miasta.
    • rogowski.lukasz TYLKO BOROWSKI PREZYDENTEM STOLICY 16.02.06, 20:18
      Ten czlowiek bedzie swietnym prezydentem Warszawy.

W koncu Warszawa bedzie miala swojego managera, ktory bedzie kierowal sprawami
      stolicy jak nalezy i rozwiazywal problemy.
      Ten czlowiek ma niezbedne doswiadczenie rzadowo-administracyjne, wyksztalcenie
      i obycie. To bardzo porzadny czlowiek i jako warszawiak bede dumny z takiego
      prezydenta miasta.
      • uu1 Re: TYLKO BOROWSKI PREZYDENTEM STOLICY 16.02.06, 20:39
        > To bardzo porzadny czlowiek i jako warszawiak bede dumny z takiego
        > prezydenta miasta.
        Na tym polega demokracja. Tylko zwróć uwagę, że tu chodzi o kierowanie potężnym
        organizmem gospodarczym i społecznym. I same cechy osobiste nie zapewnią
        sukcesu. A nie wszystkie z nich są najwyższej próby.
        • ciech01 Re: TYLKO BOROWSKI PREZYDENTEM STOLICY 16.02.06, 20:49
          Ma sznsę, Dorn wywali na zbitą twarz esbeków z policji i ci, karni i jak zwykle
          zdyscyplinowani, zagłosują na pana B. w ramach odwetu!
          • marek10004 Re: TYLKO BOROWSKI PREZYDENTEM STOLICY 16.02.06, 20:52
            No i nie zapominaj o Olinie, Wolskim, Kwasniewskim, Millerze i wielu innych
            "polskich patriotach". Zwyciestwo ma w kieszeni.
            • rogowski.lukasz Re: TYLKO BOROWSKI PREZYDENTEM STOLICY 16.02.06, 23:42
              tak najlepiej do Moskwy Panowie, do Moskwy... albo lepiej do Minska!
        • rogowski.lukasz BOROWSKI PREZYDENTEM WARSZAWY! 16.02.06, 23:39
          BOROWSKI ma nie tylko bardzo dobre cechy osobiste, ale rowniez doswiadczenie w
          sferze rzadowo-administracyjnej i konkretny program.
          Jestem pewien ze bedzie bardzo dobrym managerem stolicy.
          To jest facet na poziomie!
      • swoj1112 Re: TYLKO BOROWSKI PREZYDENTEM STOLICY 16.02.06, 23:24
        Wolalbym Borowskiego w sejmie.Szkoda go dla Warszawy.Choc zgadzam sie z Toba co
        do kalibru faceta.
        • rogowski.lukasz Re: TYLKO BOROWSKI PREZYDENTEM STOLICY 16.02.06, 23:39
          kto musi posprzatac burdel po Kaczynskim,a ten czlowiek to potrafi!
    • worgules Re: Olejniczak i Borowski o wyborach i kandydatac 16.02.06, 20:58
      Czas Borowskiego minął.Jak Millera,Oleksego...Czas przyśpiesza też dla
      Dorna,Kaczorów,wesołego Kazia,nawet młodego Ziobry nie oszczędza. Puszczają im
      nerwy,już gubią się,plotą głupstwa...widać coraz wyraźniej,że nie dorośli do
      funkcji które zrządzeniem losu zagarnęli i nieudolnie pełnią.A zawsze pisałem,że
      to ósmy garnitur polityków i nie stać nas na tracenie z nimi czasu.Bo Europa
      ucieka przed nami..
      • uu1 Re: Olejniczak i Borowski o wyborach i kandydatac 16.02.06, 22:32
        Masz rację ale jest jeszcze jeden problem. Można jechać bardzo szybko, w
        niewłaściwym kierunku.
      • rogowski.lukasz Re: Olejniczak i Borowski o wyborach i kandydatac 16.02.06, 23:41
        nie zgadzam sie by stawiac w ednym szeregu Millera, Kaczynskich, Ziobrow,
        Dornow z Borowskim. To jest czlowiek inneg kalibru, ktoremu tamci do piet nie
        siegaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka